25/2 Torsdag - Mer snö

Att det är en rekordvinter undgår väl ingen... Fördelen med snö är ju att det är ljus och fint ute  - även på kvällen. Har inga problem med lortiga hundar eller leriga hästar... men det behöver faktiskt inte komma mer snö nu.

Jag gick ut till stallet vid 17:30 tiden och då hade det börjat snöa lite lätt. Mockade och fixade klart hästmaten. Hann också gå in och värma mig en stund innan det var dags att gå ut och plocka in pållarna. Snöade lite mera nu.

Det var meningen att vi skulle ta en tur in till ÖFK, men eftersom nya ridhuset blivit stängt pga rasrisk så fanns det ingenstans att rida. Det blev alltså ändrade planer, grannen och jag gjorde upp om en liten skrittur med våra pållar istället.

När man ska ut i mörkret på landet sittande på en svart häst... då gäller det att vara utrustad. Efter sedvanlig borstning och vanlig utrustning så blev det även på med varselländtäcke, varselbrösta, reflexer på alla fyra benen. Matte i varseljacke och så pannlampa på ridhjälmen. Vi syntes i alla fall.

Vi hade stämt träff kl 19.30 och då kan man ju säga att det kräksnöade *suck*. Pållarna var i alla fall laddade till max och verkade inte störas ett dugg av snövädret. När vi kom ut på vägen så blåste det även och när vinden blåste till i rumpan på min pålla så blev det ett par snabba skutt framåt, men i övrigt så gick skritturen bra. Vi var ute i en timme och båda pållarna klev på bra idag. Oktawia går så mycket i ridhus så en skrittpromenad i snöoväder var bara nyttigt för henne. Mörkret och pannlamporna var i alla fall inga problem för någon av pållarna.

Som tur var så är det runt nollan ute, så det blev inte så farligt kallt att skritta en timme. Det var mera uppfriskande - i alla fall när man väl kommit in *fniss*.

Hann klart med allt så jag idag fick CSI från början ;-). Nu har jag också fått upp värmen i låren efter skritturen och nu är det dags att ta en närmare titt på kudden. Ska bli spännande och se hur mycket  snö det har kommit i morgon ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0