28/2 Söndag - Ridhuset och lite annat...

Maken släppte ut pållarna idag så jag fick lite sovmorgon, men kravlade mig ur sängen kl 9 i alla fall. Tog det sedan lugnt ett tag. Dusch och sedan frukost framför datorn. När klockan närmade sig 10:30 masade jag mig ut till stallet för att fixa klart med mockning m.m  tills det att M2 skulle komma vid 12-snåret. Blev klar i god tid så jag hann också gå in och käka lite lunch. Under tiden som M2 gjorde iordning Oktawia så slet jag och maken med att få ordning på trailern. Påskjuten hade fastnat i intryckt läge... inte så bra eftersom det rullar lite trögt då ;-). Efter mängder med fett och allehanda verktyg fick vi loss påskjuten och jag kunde köra ner trailern nedanför vår kulle. Det var knappt jag tog mig ner med bil och trailer... modden var bara hemsk... tur att vi har 4-hjulsdrift....

Inga problem att komma iväg sedan, stora vägen var hur bra som helst att köra på. Blöt, men ren från snö och modd.

Själva ridpasset utfördes i ÖFK's gamla ridhus eftersom de inte fått bort snön från taket på det nya ridhuset. Hoppas att de snart är klara med slitgörat. Vi var i alla fall helt själva i ridhuset så M2 kunde rida runt precis som hon ville ;-). Bara jag och M1 som stod ivägen emellanåt ;-).

Idag ville inte Otkawia vara med alls, i alla fall inte när det gällde galopparbetet! Riktigt grinig dam var det idag och hon gjorde små "kaninskutt" eller sparkade åt skänkeln mer än vad hon galopperade... Damen har ju såna här dagar emellanåt... Dock såg hon riktigt fin ut i traven på slutet och det var absolut inget fel på formen då, man får vara nöjd med det lilla när pållan är på sitt sämsta humör.

Damen var inte nöjd förrän hon var ute i hagen igen och slängde sig i snön för att rulla sig, vilket inte var helt lätt... snödrivor tog emot *fniss*.

Var klar med allt i stallet vid 15-snåret. Tog en kopp kaffe och vilade en stund framför datorn. Som sällskap hade jag lilla Nalle, som nu är torr och fin efter gårdagens bad. Nalle vaktar mattes telefon ;-)



Han är i alla fall inte sur på matte längre ;-).

Eftersom jag tvättade lite igår så hade jag också lite ren tvätt att ta reda på idag. Så den blev ihopvikt och det som skulle strykas fixade jag på en gång. Var inte så mycket den här gången, som tur var ;-).

Vid 16:30 gjorde jag mig iordning och drog till stan för att gå på danskurs... trodde jag i alla fall. Istället för att mötas av 20 st andra tjejer så var det tomt i omklädningsrummet och danslokalen svart och tillbommad. Jag var ju sjuk förra söndagen så antagligen fick övriga då meddelande om att dagens övning var inställd. Antagligen beroende på att det är sportlov. Jag kommer inte ihåg om det blev något sagt om detta vid kursens första tillfälle, i sånt fall har jag glömt det i alla fall. Hur som helst, bara att åka hem igen...

När jag kom hem så hade grannen varit i farten och plogat bort snömodden, kanonbra! Tyvärr stod vår trailer lite dumt till och det var en del plogvallar som behövde åtgärdas. Först fixade vi iordning middagen och under tiden som den stod i ugnen gick jag ut och skottade plogvallar. Tungt som fan var det, men jag har blivit stark :-). Styrketräningen börjar ge resultat :-). Det var skönt att få bort plogvallarna för om temperaturen nu sjunker - som den ska göra - då får man ju spetta bort skiten. Det har jag ingen som helst lust med....

Var lagom klar med snöskottningen av vallar när maten blev klar, idag käkade vi apelsinmarinerad lax och ungstekta grönsaker - hur gott som helst.

Resten av kvällen har jag tagit det lugnt. Fixade med min Oriflamebeställning och sedan suttit och slösurfat lite på FB och lite andra sidor. Nu ska jag i alla fall placera mig i soffan och titta på 24 som visas på TV400, 2 avsnitt på raken så sedan är denna söndagskvällen slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0