31/7 Lördag - Inte bara målning...

Idag har det i alla fall inte bara blivit målning :-). På fm målade jag förstås, målade snickerierna på övervåningen en gång till. Kommer behöva en strykning till i morgon, men sedan borde det räcka. När jag var klar så var det dags för lite mat och så lite paus framför datorn en stund. Jag tog sedan itu med att måla elementet i hallen på övervåningen. Det blir nu vitt och fint i stället för grått och fult ;-). Kommer behöva ett par strykningar till innan det är klart. Jag gick sedan lös på taket i trapphallen på nedervåningen. Det var snabbt gjort och börjar bli riktigt bra. Får se i morgon om det räcker med dagens omgång av färg eller om det behövs en omgång till.

Efter detta målande var jag rätt trött och det blev paus framför datorn rätt länge, lite telefonsamtal som avkoppling och snart närmade sig kvällen. Frågan var om jag skulle orka sätta igång med min byrå. Började i alla fall med att plocka ur alla kläderna och kollade över lådorna. Funderar på hur jag ska måla. Lådorn är helt i trä, och jag funderar på om jag ska måla dem invändigt eller inte.... Ska ju måla med samma färg som sängen mörkgrå äggoljetempera, och jag vill ju inte att färgen ska krita av sig på kläderna... Nåja, har tid att fundera - ska ju slipa eländet först...

Började aldrig med slipningen idag. Istället gjorde jag upp med grannen om att vi skulle ut och rida en tur på våra pållar. Så snabbt drog jag på mig ridkläderna och gav mig ut i jättehagen för att fånga in pållan. Med lite mutor (kraftfoder) gick det alldeles utmärkt. Kl 19 var jag såleds klar och mötte upp grannen vid våra soptunnor och vi gav oss ut på en tur runt Latorp. Turen tog dryga timmen och dag så var det inget regn, utan en helt underbar sommarkväll. Mycket flugor var det i luften, men inga bromsar tack och lov ;-).

Var hemma igen strax efter kl 20 och när jag var klar med pållarna och stall så hade klockan hunnit bli 21. Så resten av kvällen blir det TV, ska kolla på den engelska kriminaldramat som börjar strax :-). Som sällskap har jag 2 trötta vovvar som ligger och sover i soffan ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


30/7 Fredag - målningen fortsätter...

Det fortsatta arbetet med att fräscha upp min trapphall fortsätter. Det regnade idag också så det var perfekt väder för innejobb. Dock var jag ute ett par gånger och ropade på Nalle. Han har varit borta ett par nätter och så länge har han aldrig hållit sig hemifrån.

Under fm så målade jag i alla fall med snickerifärgen i hallen på övervåningen. Alla dörrfoder blev målade, hallfönstret blev målat när det gäller invändigt - kvar är utsidan... Målade också spegeldörren och framkanterna på den andra vindsdörren, toadörren och dörren till gästrummet. Detta målningsarbete tog drygt ett par timmar. Lagom när  jag var klar så dök T upp för att hjälpa mig att rolla väggarna i hallen på övervåningen och ner i trappan. Men först var jag tvungen att få mat i mig och lite kaffe ;-).

Innan vi sedan satte igång med målningen av väggarna så började vi kolla lite hur det såg ut under korkmattan i hallen på övervåningen. Det slutade med att den revs ut helt och hållet eftersom den var tämligen vidrig. Under var det masonit och sedan ett gammalt trägolv. Tyvärr inget snyggt trädgolv... :-( men den gamla äckliga korkmattan är väck i alla fall. Masoniten får vara kvar ett tag till, ska klura ut vad jag ska ha i stället...

Sedan vi igång med målning av hallen. Väggfärgen täcker bra så jag tror inte det behövs något mer lager med färg efter denna omgång. Kvar är ju förstås framsidan av dörrarna. Där det är tapet på smådörrarna ska jag måla med samma väggfärg.

Det tog ett par timmar att måla hallen och vi var lagom trötta när vi var klara. När vi var klara så var klockan 17 - jag valde att plocka in pållarna så Oktawia skulle hinna torka upp till ridpasset senare. De fick lite hö att tugga på under tiden och för oss tvåbenta blev det lite kaffe.

Kvar att göra i hallen på övervåningen är nu att måla fönsret, dörrlister och smådörrarna minst en gång till. Även skortstensmuren ska målas också - och så småningom ska nytt golv läggas. Men så hr långt är jag nöjd :-)Blir mycket ljusare i alla fall :-)

Det blev paus en timme och när T åkt till lägenheten så hade jag en timme på mig innan M1 skulle komma för att ta en tur på Oktawia inne på ÖFK. Alltså fixade jag iordning roll och färg, och så målade jag taket i trapphallen på nedervåningen. Det tog bara 30 min att rolla då det inte är så många kvadratmeter direkt. Ska målas en gång till i morgon så får vi se om det räcker, eller om det behövs en strykning till.

M1 och P dök upp runt 19-snåret och pållan blev iordninggjord för ett itet dressyrpass inne på ÖFK. När det så var dags och åka och jag satte mig i bilen så förstod jag varför inte Nalle dykt upp när jag ropat på honom. Nalle var nämligen instängd i bilen :-O. Han måste ha passat på och smitigt in när jag plockade rätt på prylarna efter förra omgånges ridning med Oktawia - i förrgår!! Jag har ju inte använt bilen sedan dess... Stackars nalle har alltså suttit instängd i bilen sedan 12-snåret i onsdags och jag tackar min lyckliga stjärna att det varit dåligt väder och inte totalt värmebölja! Nalle blev i alla fall snabbt förpassad in i huset och där får han finna sig i att vara ett tag.

Färden till ÖFK gick bra trots spöregn och blåst. I ridhuset var det några ekipage, men inte trångt på nåt sätt. Oktawia skötte sig bra idag. M1 tränade på övergångar och så galoppfattningar, vilket funkade bra. Oktawia jobbade på bra även om hon tyckte det var lite jobbigt.

Var hemma igen strax efter kl 21 och pållarna fick gå ut igen i regnet. Jag plockade rätt på alla prylar, kvällsrastade vovvarna och sedan blev soffan och Tv:n för min del. Mycket mer än så här blir det inte idag!

/Lizzie


29/7 Torsdag - Spöregn...

Vaknade av spöregnet - himla tacksamt väder när man har mycket innejobb att göra, men det finns ju måtta på saker och ting... :-O. Mörkt och eländigt blir det också...


Efter frukosten och lite datorsurfning så satte ajg ingång med målningen under tiden som regnet skvalade ner... Målade sängramen och de båda sängborden en gång till. Blev kanonbra! Jag har ju målat med äggoljetempera, vilket innebär att sängen måste stå och torka ett tag nu. Det tar mellan 1-3 veckor för färgen att härda. Jag är ju optimist och hoppas att jag till nästa helg kan börja med att få piffa till mitt sovrum :-)

Men snygg säng blev det i alla fall!En liter gick åt till detta och nu har jag min byrå kvar att måla, alltså behöver jag åka till Ovolin och shoppa en burk till...

Jag var klar med sängen vid 13-snåret och passade då på att käka lunch och surfa runt lite på blocket. Lagom när jag var klar så kom T. Det blev ingen fisketripp för honom och hans polare - regnade för mycket - istället åkte han ut till mig för att hjälpa till med målningen :-). Det tackar man ju för! Går ju fortare om man är två.

Så under tiden som jag grejade med att spackla spegledörren, skrapa rent fönsterbrädan i hallfönstret från torr färg och spackla över ojämnheter på skorstensmuren - så tvättade T taket i trapphallen och så målade han det med grundfärg.

Så det bruna fula taket i trapphallen är nu ett minne blott :-)
När vi var klara med detta var det dags för lite soppa, passar bra en dag som denna när vädret står som spön i backen...

Eftersom taket blev målat med grundfärg så stank det fan i huset igen. Alltså så passade vi på att åka in till stan - jag behövde shoppa lite.

Först åkte vi till Ovolin, där tog det fasligt lång tid innan jag kom ut med min färgburk. Mycket folk och mycket tillblandning av färg. Men till sist så var det min tur att få en liter av min färg blandad och vi kunde sedan åka vidare till Elon där jag shoppade en ny stekpanna som de hade rea på. Passade också på att knalla in på Robertssons butikccoh köpte lite korv. Efter detta så åkte vi vidare till Bauhaus.

Jag var på jakt efter ett par lampplafonder att ha i hallen på övervåningen, ett par plafonder som inte kostar en förmögenhet dessutom. Hittade ett par enkelt snygga för det facila priset av 99 kr st - det tyckte jag var helt ok. Kollade sedan på golv. Hittade en helt OK plastmatta som passar som hallgolv på övervåningen, men först ska den gamla äckliga korkmattan ut och så ska undergolvet fixas till...

Vi fortsatte sedan till Mariebergs galleria eftersom jag behövde åka till ett apotek och köpa allergimedicin. Passade på att gå ett var när vi ändå var där. Kom på att vi var hungriga och slank in på McD och det smakade bra. Matta och belåtna vandrade vi vidare. Det var fortfarande rea på Hemtex så jag köpte mer underlaken och så slank vi in på Cervera där jag hittade en söt liten Ittalaljusstake till halva priset. Innan vi åkte hemåt så åkte vi förbi Icaaffären där jag hämtade ut ett brev som var för stort att gå ner i brevlådan. Sedan var det full fart hemåt.

Dagens shopping...
Det stora kuvertet som jag hämtade vid paketutlämningen innehöll en "reporterväska" som jag beställt från Fujicolour - och vilket fin väska ;-) - kan ju inte bli bättre än med ett Nallemotiv över hela framsidan av väskan ;-)Klockan var 20 när jag var hemma igen, men lite målning hann jag göra innan det blev för sent. Hade kvar att måla insidan på min garderobsdörr i sovrummet, så den passade jag på att ge en strykning. Under tiden som jag målade så hörde jag att hundarna busa nere på undervåningen och när jag kom ner så såg jag att busfröna hade roat sig kungligt - i min hörnsoffa!!!! Varför är det så kul att hoppa runt i soffan och riva ner alla kuddar och filtar??
Så här ska det se ut egentligen ;-)Nu ligger vovvarna i soffan och sover, har tydligen busat klart för idag ;-).

Det var meningen att jag och grannen skulle ut och rida nu ikväll, men tack vare spöregnet så blev det inget. Jag var ute och kollade till dem ihagen - blöta är de, men de frös i alla fall inte och gräs har de att käka ;-).

Så det fick bli CSI på TV och nu ska jag kolla på Mission impossible i brist på annat ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/7 Onsdag - Nöjen, sedan jobb

Började dagen hyfsat tidigt, upp kl 9 ;-). Vid 10 kom M2 och pållan blev iordninggjord för ett pass på ÖFK's hoppbana och snart var vi på väg.

Ínne på ÖFK var det lugnt bortsett från att en grävskopa höll på ocvh fixade iordning underlaget till nya banan. Det gnisslade utav bara helvete, inget som Oktawai brydde sig om, utan det var nog mest jag som tyckte det var himla irriterade ;-).

Pållan var på bra humör idag, tycker ju hoppning är jul och kämpade på bra trots lite blött och tungt underlag.

Oktawia och M2 in action :-)Va! 3 studs på raken....
Jippi! Det här var ju skitkul!Och så var det från andra hållet ;-)Som sagt - ett roligt pass tyckte pållan - och M2! Matte tycker att det är bäst att hålla sig på backen när det är hinder ivägen ;-)

Var hemma igen till kl 12. Oktawia blev avsköljd med kallt vatten för hon var helt svettig. Under tiden som jag sköljde av henne stod hon och sov... tyckte det var skönt att bli av med svetten ;-).

Under tiden som jag sedan plockade rätt på alla grejjer och gjord rent utrustningen så käkade Oktawia lite kraftfoder. Sedan blev det insektstäcke på och ut i hagen. Lagom när jag var klar med allt så kom T, och med sig hade han lunch i form av varsin sallad. Eftersom jag var totalt utsvulten blev jag väldigt glad och låät mig väl smaka :-)

Efter att ha fått i oss lite mat så satte vi igång. Eftermiddagen tillbringades med att måla hallen på övervåningen och ner i trappan. Det som tog längst tid var att måla med pensel runt alla dörrar och taklisten. Det är ju totalt 6 döttar i hellan på övervåningen så det är lite dörrfoder man ska runt. Golvlisterna hade vi tagit bort innan vi började måla, de är i dåligt skick så jag mådte shoppa nya.

Vi var klara med målningen av hallen vid 16-snåret, då blev det en fika i trädgården. Innan T sedan åkte till lägenheten hjälpte han mig att lägga plast under sängen så jag inte ska kladda ner hela golvet. Han monterade också ner hatthyllan i trapphallen så jag kan börja riva tapeterna i morgon om jag hinner. Jag fick också hjälp med att skaka mattorna innan han pös iväg.

Resten av kvällen har jag sysslat med först städning av huset - vilket var välbehövligt eftersom Lexi fäller. När jag var klar med städningen käkade jag lite mat och sedan satte jag igång med målning av sängram och sängborden. Det tog precis 2 timmar att måla alltihopa och sedan var jag helt ledbruten efter att fått krypa runt på golvet ;-).

Behöver måla möblerna en gång till och antagligen köpa mer färg också... furun sög färg kan man lugnt säga... Får bli i morgon, men snyggt blir det :-).

Nu är det ialla fall soffan och film på 3:an om gäller.

Det var allt för idag!

/Lizzie

27/7 Tisdag - Shopping och sedan hårt slit...

Innan dagens hårda slit började så tog jag mig en lugn stund framför datorn på morgonen. Lite surf under tiden som jag käkade frukost, rätt trevlig start på dagen :-).

T kom på förmiddagen, men innan vi satte igång med hallen så ville jag åka till Ovolin för att shoppa färg. T var inte svårövertalad. Har äntligen bestämt mig för att använda äggoljetempera till möblerna i sovrummet. Kommer ta några veckor innan färgen har härdat, men men, det blir bra sedan.

Väl på Ovolin så spanade vi runt lite. Bestämde mig för en mörkt grå nyans av 1700-tals grå - ska ju köpa ett toalettbord sedan som också är mörkt grått. Kommer bli snyggt mot den ljusa väggen. När jag ändå var på Ovolin så köpte jag också vit äggoljetempera som ska anvåändas till murstocken. De hade även kvar av en smideshängare som jag dreglat över länge - så en sådan fick följa med hem också. Den ska sättas upp i köket. Även textilfärg till sovrumsgardinerna shoppades, de blir så blekta av solen så en lite färgning behövs. Besöket på Ovolin tog en stund, fick vänta på att färgen blandades iordning, vi åkte också in till Haga centrum där vi käkade lite lunch vid Haga värdshus, men till sist så var vi hemma igen.

Färg m.m.Väl hemma igen så satte vi igång med att måla taket i hallen på övervåningen en sista gång. Det blev jättebra och har numera en mycket ljusare övervåning än när taket var brunt :-). Även dörrarna till sovrum och TV-rum är nu färdigmålade och är vita och fina :-)Mellan dragen med pensel så passade jag på att gosa med Lisas kattungar - de är 3 veckor gamla och hur söta som helst :-)

När vi var klara med målningen av taket så tog vi oss en välförtjänt fika ute i trädgården så fick takfärgen torka. Det var skönt att vara ute en stund - fint väder var det idag :-).

Efter fikapausen så fortsatte vi med hallen på övervåningen. T slet bort masonitskivan som satt på dörren till en avindsgarderoben - och vad hittade vi under.... en spegeldörr....Denna ska slipas och målas, men ingen masonitskiva ska användas i alla fall ;-).

T började sedan med det riktiga skitgörat att slipa övervåningen ... det tog en stund och T såg ut som en mjölnare när han var klar. Munskyddet kom till användning ;-).

Under tiden som vi väntade på att slipdammet skulle lägga sig så slipade vi min dubbelsäng som stått ute i min sadelkammare i 6 månader... T passade sedan på att leka lite med min åkgräsklippare och det fick han gärna göra :-).

När slipdammet lagt sig så var det mitt jobb att städa undan slipdammet... det tog en stund... sopade väggarna rena från dammet, torkade rent lister och dörrfoder, till sist så var det bara golvet kvar. Dammet sopades upp och så moppade jag rent.

Nu är hall och trappan klara för lite målning...Sista jobbet för dagen blev att bära in min slipade säng och sängbord. T hjälpte mig att montera ihop dubbelsängen och jag tvättade av säng och sängbord med målartvätt.

Redo för målning...
T åkte nu till lägenheten, klockan var 20 och nu fick det vara nog med arbete för idag. Jag fixade vatten till pållarna och smörjde in dem med lite flugmedel. Plockade undan lite inte. Sedan fixade jag mig lite mat lagom till klockan var 21 och Morden i midsomer började. Så nu blir det TV:n resten av kvällen. I morgon ska sängen målas... :-)

Dt var allt för idag!

/Lizzie

26/7 Måndag - Inte bara målning...

Regn och ruskväder idag också! Bra när man har jobb att göra inomhus. Efter frukost så satte jag igång med garderobsdörrarna i sovrummet. Har tidigar målat kanterna med vit snickerifärg. Nu var det dags att måla med den ljus lavendelblå färgen på resten av framsidan på dörrarna. Alltså började jag med att sätta upp maskeringstejp på det vita så jag lätt skulle kunna rolla på det blå färgen. Att sätta upp maskeringstejpen runt kanterna tog en himla lång tid.... men till sist kunde jag börja rolla på färgen. Att måla 3 garderobsdörrar med roller - det tog däremot inte lång tid! Under tiden som jag slet med dörrarna så dök T upp och vi gick sedan lös på halltaket en gång till. Det tog en stund att måla taket, det börjar bli vitt nu, men behöver en omgång till med takfärg. Sedan borde det bi bra :-). När vi var klara med taket var kl 13.30 och vi bytte till icke målarfärgsfläckade kläder och åkte iväg till Cafe Garden i Marieberg där vi käkade först varsin räkmacka och avslutade med kaffe och bananbakelse.

Mätta och belåtna åkte vi sedan iväg till Bauhaus för jag skulle köpa ett elelement till sovrummet, men just den storleken jag skulle ha var slut. Typiskt, men får väl shoppa det en annan dag. Det är ju inte vinter ännu ;-).

Vi tog en tur inne på Mariebergs Galleria. T gick och spanade på TV-spel. Jag gick till Panduro där jag köpte ett "smyckeställ" i form av en kvinna. Sedan gick jag in på Hemtex där de hade rea på bl  a lakan och shoppade satinunderlakan och ett par satinörngott. Har dåligt med underlakan så det passade bra.

Vi fortsatte sedan till K-rauta där jag köpte väggfärg till hallen. Nyansen heter Laila och är en ljust grön färg. Köpte 10 liter så då har jag till hallen på övervåningen och trapphallen. Kommer även räcka till lilla hallen vid ytterdörren. Blir det färg över så kommer jag måla verandanan - den är också i behov av ommålning... *harkel*.

När jag var på K-rauta så fick jag telefonsamtal från Cervera - mina bestik som jag beställt hade kommit! Passade ju bra att jag var precis i närheten. Alltså åkte vi iväg och jag shoppade mina bestik.

Till sist så var det dags att styrka kosan hemåt - blev ett snabbstopp vid Willys bara eftersom jag behövde få hem lite mjölk och A-fil. Sedan var det full fart hemåt igen för att måla.

Dagens shopping, bortsett från 10 liter väggfärg...Den sista målningen för dagen var att T målade golvlisterna i sovrummet och jag rollade sovrumsdörr och dörren till TV-rummet. Vita och fina är de nu istället för bruna fula 70-talsdörrar  :-).

När vi var klara var kl 19 och jag bytte snabbt om till ridkläder - dags för en ridtur på pållan. För att fånga pållarna i hagen fick jag muta dem med kraftfoder... de ville inte bli infångade av sig självt idag ;-). Pållan blev snabbt iordninggjord för en tur i ridhuset inne på ÖFK. T stannade till vid ÖFK på väg till lägheten ifall jag behövde hjälp. Pållan skötte sid dock galant vid urlastningen så när jag väl satt i sadeln for han vidare.

Red ett lite lättare ridpass eftersom jag är tämligen otränad... jag har också ont och är stel i kroppen efter allt målande. Men ridpasset gick bra. Pållan skötte sig bra. blev lite träning på övergångar mellan skritt-galopp. När jag var klar och skulle åka hem var jag själv på hela anläggningen, men pållan var snäll och klev in i trailern utan problem - duktig liten pålla jag har :-).

Väl hemma fick damen stå inne en stund och äta välförtjänt kraftfoder innan det blev stor hagen igen.

För min egen del så blir det soffan och TV:n resten av kvällen. Mer målning får ske i morgon :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


25/7 Söndag - Bra inneväder...

Sovit dåligt i natt och fick ett mindre kul uppvaknande kl 7:45... Lexi väckte mig mitt i natten genom att hon puffade på mig. Jag trodde att hon ville busa... hon har ibland lite svårt att ta det lugnt nattetid. Det visade sig att hon var nödig... vaknade vid 2.30 av att det stank hundbajs *urk*. Riktigt vidrig lukt så det var bara att kliva upp och ta rätt på det... kunde somna om på en gång. Blev väckt återigen tidigt på morgon av Lexi, men trodde igen att hon bara ville busa... men icke! Snart stankt det igen... lite lätt diarrée den här gången *dubbelurk*. Gissa hur det stank!!! Inte kunde jag skälla på hunden heller - hon försökte verkligen tala om för mig att hon behövde ut på en gång - men jag fattade ingenting... Kl var 7:45 så nu var det ingen idé att försöka somna om, utan jag förpassade mig ner till soffan där jag kollade på morgon-TV och tog det lugnt ett tag. Var skittrött!

Så småningom så piggnade jag till och tog mig in i duschen - sedan redo för dagen :-). Insåg också att det idag var ett mycket lämpligt väder för inneaktiviteter - totalt spöregn ute!!!

Vid 11-snåret så satte jag igång med målningen. Började med att måla väggarna i sovrummet. När det var klart så övergick jag till att måla med snickerifärg. Först garderobsdörrarna, sedan rollade jag de två fula 70-talsdörrarna - blev riktigt bra!

När jag var klar med all målning så var klockan 15.00 och jag var helt utsvulten. Så det lite sill och gräddfil, och så ett par räckmackor. Var trött efter målningen så det fick bli en enkel variant av matväg ;-). Pausade en stund vid datorn - regnvädret gjorde att katterna var rätt slöa. Nalle har fixat iordning en ny favovrit plats... så han har fler ställen än mitt skrivbord att sova på. Han har intagit fönsterbrädan, lampan har han puttat undan och för att få bra plats har han helt enkelt skuffat ner min krukväxt på golvet... Heter man Nalle så gör man som man behagar... ;-)
Tussan har legat på en hög med ren tvätt hela dagen... tydligen väldigt skönt att ligga på just ren tvätt ;-)
I väntan på att T skulle dyka upp för att hjälpa mig med målning av taket i hallen på övervåningen, slökollade jag lite på TV. Vid 17-snåret kom han i alla fall. Vi började med lite kaffe och sedan så satte vi igång.

Jag målade taklisterna och T rollade taket. Jag fortsatte sedan med att spackla klart i hallen på övervåningen och när kl var 19 så var vi klara. Framför allt var jag helt ledbruten i hela kroppen.

Sista insatsen från T var att han monterade upp en av de nya lamporna jag köpte häromdagen. Monterade upp den som ska vara på toan och det blev kalasbra.

Något mer jobb blev det inte idag. Vi gick ut för att kolla till pållarna, de var ute i nya sommarhagen och betade - totalt ointresserade av oss. Hade de frusit pga regnet så hade de kommit farandes och velat in. Jag hade tänkt rida idag, men eftersom jag har ont i kroppen efter målnignen så var soffan mer lockande...

T åkte sedan till lägenheten och jag har nu förpassat mig till soffan. Något mer vettigt kommer inte att ske idag ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


24/7 Lördag - målning....

Jobbet med målning fortsatte även idag. T skulle komma och hjälpa mig idag, men i väntan på att han skulle dyka upp satte jag igång med det jag fixade att göra själv.

Alltså så målade jag taket på sovrummet en gång till. Fortsatte sedan med snickerifärgen och målade dörrkarmar och foder till garderob och sovrumsdörren. Blev bra med två omgångar färg, lönar sig att att köpa bra färg :-). När jag var klar med denna målning så var allt klart för att börja med väggarna, men det var dags för mig att pausa och käka lite mat. Innan jag kunde börja med målningen så behövde T komma för att borra hål för det nya friskluftintaget som ska sitta i sovrummet.

Så efter maten passade jag på att surfa lite och som sällskap hade jag en mycket trött Nalle ;-)Till sist kom T, han hade kommit i håg att ta med sig borrmaskinen, men borren för att borra upp hålet till ventilationsröret... den låg kvar i lägenheten. Alltså var det bara att hoppa in i bilen och in till stan igen. Nu passade jag också på att åka till K-rauta och köpte med snickerilack eftersom det snart är dags att måla dörrarna. Sedan var det full fart till lägenheten och hämta borren. Sedan blev det en tur till Ica-affären för att shoppa lite förnödigheter.

När vi var hemma igen tog vi en kopp fika för att samla lite kraft. M1 och P kom då efter en lyckad uteritt på Oktawia. Växlade några ord med dem innan jag återgick till målningsjobbet. Eller rättare sagt, försök till att borra upp hål till friskluftintaget. T borrade upp hål i innerväggen, men sedan tog det stopp - kom fram till den liggande timmerstommen och borren räckte inte till... nåja, kunde börja med målning av väggen i alla fall.

Jag började med att måla med pensel runt taklist, dörrar och fönster. Under tiden tvättade T taket i trapphallen. T rollade sedan väggarna åt mig och jag fortsatte med tvättjobbet av lister och dörrfoder i hallen. Jag gick sedan ner och fixade iordning middag åt oss. Går ju inte att jobba hu rlänge som helst utan intag av energi. Det blev bacon och champinjober med cremefraiche till pasta - smakade bra.

Sovrummet är nu målat en gång, omgång två ska målas i morgon, men än så länge ser det bra ut :-).Nu när sovrummet var klart för dagen satte vi igång med hallen. Dags att måla taket. När min mormor och morfar byggde om övervåningen för 34 år sedan från att ha varit kallvind, så satte de upp mörkbrunt laminattak. De tyckte säkert att det var hur snyggt som helst... men nu är det dags att piffa upp den gamla hallen.

Trapphall innan målningNågon timme senare var taket målat med grundfärg och även de omålade dörrfodrena runt alla dörrar, samt omålade fönsterfodret i hallen blev också målade. Det blev genast mycket ljusare i hallen...Nu fick det i alla fall var nog med slit för denna dag. Kl var 21 när vi var klara och T åkte till lägenheten. Jag själv har förpassat mig till soffan och ska kolla på Mördare okänd. Mera målning blir det i morgon...

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/7 Fredag - dags för målning...

Idag sov jag länge, ända till kl 10... började läsa lite i min bok efter sänggående... och låg och läste till kl två ;-) då blir det som det blir...

Efter frukost och lite koll på Internet så satte jag ingång med dagens arbete... idag tänkte jag börja med målningen... men det var lite förarbrete innan jag kunde sätta  igång.

Synade dörrfodrena till min garderob och sovrumsdörren och insåg att dessa behöver målas. Fram med sandpapper och så slipade jag dessa lite snabbt. När slipningen var klar så var det målartvätt som gällde. Tvättade rent alla snickerier som ska målas. Även de två fula 70-talsdörrarna till sovrum och TV-rum tvättades noggrant.

De fula dörrarna ska nu grundmålas med häftgrund... bruna och fula är de än så länge... även i taket ska jag måla med häftgrund eftrersom det är nåt typ av laminat - och brunt och fult... gjort 1976 - så det säger väl en del ;-)

Jag avslutade sedan med att moppa av golvet på övervåningen för att slipa trampa runt med slipdamm i hela huset. När golvet torkat så skulle jag sätta upp skyddsplast över fönster och balkongdörr. Dessa målade jag för 2 år sedan och är helt ok skick, men vill inte få det nerkladdat. Dock visade det sig att rullen med skyddsplast, som har maskeringstejp i överkanten, levde sitt eget liv och plasten fastnade i maskeringstejpen så jag höll på att brotta ihjäl mig innan jag fått trasslat ut alltihopa. När jag så skulle klippa av plasten från rullen så insåg jag att jag lyckats få med mig Sveriges slöaste sax upp till sovrummet... funkade inte så bra att klippa med, utan det blev mer att hacka av plasten...

När plast för fönster och altandörr var på plats efter mycket om men så slet jag ytterligare med att få golvplasten på plast. Först krypa runt på alla fyra och fästa maskeringstejp på golvsockeln och så försöka få ut en lite lätt statisk plast över hela golvet... det tog en stund och många svordommar kom över mina läppar...

Men till sist så var allt klart för att sätta igång med själva målningen...

Sovrummet klart för målningDe fula dörrarna innan förvandlingenÄntligen kunde jag komma igång med målningen :-). Det är inte klokt hur mycket tid alla förberedelser tar innan man kan börja måla. Så det kände bra att komma igång och måla...

Började med att måla taklisterna med takfärg. Sedan rollade jag hela sovrumstaket. Övergick sedan till att måla dörrfoder och karm till garderobsdörren och sovrumsdörren. Golvsocklarna kommer jag ta senare. Nu var jag jag klar med den vattenbaserade färgen omgång 1. Brottade mig in i färgburken till grundfärgen - inte helt enkelt... med lite våld löser det mesta ;-)... Grundfärgen var seg som sirap att måla med... så 2 då dörrarna tog lika lång tid att måla som allt det andra jag precis målat. Totalt tog allt målningsjobbet 2 timmar och jag var nöjd med mitt slit.

De två fula dörrarna har tagit ett steg närmare förvandlingen till ett par vita fina dörrar :-)Tyvärr så är grundfärgen lösningsbaserad och luktade allt annat än gott, men det är snabb torktid - 6 timmar så den värsta lukten borde ha gett sig tills det är dags att gå och lägga sig.

När detta jobbet var klart var det dags för en välförtjänt paus. Lite mat och sedan satte jag mig och lästa klart min bok. Vid 18.30 snåret var jag klar med boken och hade vilat färdigt :-).

Jag tog på mig stallkläderna och gick ut och tog in pållarna. Dags för Oktawias motion och jag hade bestämt mig för att det skulle bli ett pass tömkörning. Har nog inte tömkört pållan sedan förra hösten - så det var ett tag sedan.

Pållarna kom snällt in och Oktawia stod och sov på stallgången under tiden som jag gjorde iordning henne. Hon vaknade i alla fall till liv när jag förpassade oss ut i hagen för att sätta igång med tömkörningen. Skrittade runt i 10 min och sedan uppvärmning i trav i 10 min. Tränade sedan på lite övergångar mellan trav-galopp och pållan var hur duktig som helst. Har blivit otroligt skillnad på hennes styrka i galoppen sedan förra hösten. Nu klarade hon av att galoppera i kort samlad galopp och hon såg riktigt maffig ut :-).  Sedan blev det lite trav och även galopp över cavalettibommar och även här fick pållan till samma fina maffiga korta galopp - hur duktig som helst :-). Avslutade med att skritta på lång töm i 10 min. Pållan jobbade på så otroligt duktigt i dag så det behövdes inget långt pass. Totalt tömkörde jag 50 min och då blev det jobb i 30 min.

Lagom när jag var klar med pållan så kom Minternet för att lämna av min bil och hämta sin egen. Lite prat innan det var dags för Minternet att skynda sig hemåt.

Jag återgick till mina stallsysslor. Bianca blev borstad och Oktawia fick käka lite kraftfoder. När jag var klar med pållarna så blev det hagen igen för dem. Mockade ur boxarna och plockade rätt på alla prylar.

Nu är det klart med alla aktiviteter för dagen. Nu är det TV:n som gäller och ett glas gott shirazvin :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


22/7 Torsdag - Forts spackling...

Upp vid 9 och efter dusch och frukost satte jag igång med det fortsatta arbetet med att spackla i sovrummet. Det var en vägg kvar och när den var färdig så fortsatte jag ut i  trapphallen. När jag ändå hade spackelspaden i handen så var det lika bra att fortsätta spackla  och jag körde på fram till 13-snåret ungefär. Då blev det dags att käka lite lunch och vila en stund med mn bok framför ögonen ;-).

Efter en timmes paus så fortsatte jag jobbet med hallen. Var en del sprickor som jag satte glasfiberremsor över och så spackel över det. Körde på tills jag kom fram till hörnet i trappan... insåg då att jag stött på ett problem.... behövde en stege för att nå ända upp taket.

Vips var ju klockan 16 och jag petade i mig lite mera mat. T kom sedan vid 17-snåret för han skulle hjälpa mig att slipa sovrummet. Jag har ju svårt hålla i slipmaskinen någon längre stund eftersom den vibrerar rätt bra, därför skulle T hjälpa mig med den biten.

Vi tog en kopp kaffe och visade sedan hur långt jag kommit under dagen och mitt problem med hörnet i trappan... snabbt insåg vi att jag var tvungen att införskaffa mig en stege, inte ens T kom åt att fixa hörnet. Därför blev det till att haka på trailern på bilen och dra iväg till bygghandeln ute i Marieberg. Behövde en stege på cirka 3 meter och den går ju inte in i bilen...

Hittade en lämplig stege, köpte mer spackel eftersom jag gjort slut på det jag hade, spanade runt lite men sedan var det full fart hemåt igen.

Stegen blev perfekt och under tiden som T slipade väggarna i sovrummet så pillade jag bort lös tapet i hörnet i trappan och så spacklade jag den höga väggen. T slipade även sovrumsdörren och dörren till TV-rummet. Jag upptäckte en del hål i dörrarna som jag snabbt spacklade över. I morgon kan jag nog grundmåla dessa dörrar :-)

Dagens jobb avslutades sedan med att T skruvade ner takfläkten i sovrummet så jag kan måla taket i morgon. Sedan gick vi ut och borstade av oss, vi såg ut som möljnare båda två ;-). Slipadammet finns nu i hela huset...

Jag var sedan ute och kollade till pållarna, hade tänkt rida idag - men tiden räckte inte till... så blir det när man håller på med rustning... sprayda med lite flugmedel och fyllde på med färskt vatten. Pållarna var måtteligt intresserade av mig - käkade för fullt ;-).

T åkte sedan hem och jag däckade i soffan för att kolla på CSI - bara ett kort avbrott när Minternet var här och lånade min bil. Håller tummarna hårt att allt går bra i morgon!

Men nu är det soffan som gäller i alla fall och det var allt för idag!

/Lizzie

21/7 Onsdag - spackling...

Klev upp vid 9 - det bästa med semester är ju att sova tills man vaknar ;-), men är trots allt hyfsat morgonpigg...

Börjde dagen lugnt med frukost framför datorn och så surfade jag lite. Men till sist så var det dags att ta itu med sovrummet. Fortsatte med att riva klart lös tapet. Sedan var det dags att ta itu med spacklingen, och det tog sin lilla tid... Vid 13.30 tiden var jag trött i handleden och då var jag klar med drygt halva sovrummet. Det fick räcka för idag. Solen låg nämligen på och det blev snabbt olidligt varmt i sovrummet...

Istället blev det lite mat och kaffe i skuggan i trädgården. Fastnade sedan med min bok... och jag satt i skuggan och läste ett par timmmar.

Vid 15-snåret kom sedan M1 och P. Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och snart var vi på väg.

Även idag skötte sig Oktawia alldeles lysande. Jobbade på hur bra som helst och var samarbetsvillig hela tiden, även om hon lyfte lite på bakbenet när M1 gick på henne ;-). Pållan tyckte nog det var skönt att få vara inne i ett svalt ridhus istället för en solig och varm hage ;-).

Var hemma igen strax efter kl 16. Pållan blev avsvampad och tyckte som vanligt att det var skönt. Därefter fick hon stå inne en stund så hon hann käka upp sitt kraftfoder. Jag plockade rätt på alla prylar. Trailern behövde inte göras rent för idag var det inget bajs i den - för ovanlighetens skull. När jag var klar med allt och pållan käkat upp maten. Blev det 4 ess salva på och flugmedel och så fick de gå ut i hagen igen.

Jag fixade sedan lite fika åt mig och pausade en stund. Det var helt olidligt varm och lite åska skulle inte vara helt fel.

Även Nalle tog det lugnt - spaning från trappan var det som gällde idag ;-)Även Lexi tyckte det var varmt... tidigare under dagen har de haft full span på grannans hundar, men nu var det span från trappan som gällde...
Jag gjorde mig sedan iordning för en tur till Marieberg och styrde kosan till K-Rauta. Där köpte jag takfärg och väggfärg till sovrummet, skyddsplast och rollersett fick följa med också. Köpte även grundfärg till mina dörrar som också ska målas. Dessutom upptäckte jag att de hade rea på lampor... så kollade för skojs skull och hittade faktiskt jättefina lampor till badrum och toan - till halva priset!! Hamnade snabbt i min korg ;-)

Nu har jag material hemma för att gå lös i sovrummet ordentligt ;-)Efter besöket på K-Rauta blev det en tur till Willys för att fylla på kylskåpsförrådet. När jag var klar där så åkte jag till T och lägenheten en stund. Idag var det sista dagen att skicka in bilder till fujicolour för 49 öre kopia, och länken med erbjudandet låg på T's dator. Så efter en timme vid hans dator hade jag skickat iväg 108 st bilder för framkallning plus en väska med fotomotiv :-).

Vi kollade sedan på Miss Marpel innan jag åkte hemåt igen.

Nu blir det TV:n en stund innan det är dags att gå och knoppa. Så det var allt för idag!

/Lizzie

20/7 Tisdag - Nya projekt...

Började dagen hyfsat tidigt, upp strax efter 8 och gjorde mig iordning så jag hann äta frukost och bli klart till 9 när M2 kom. Idag stod det hopplektion på schemat för Oktawia och M2, tränare MK. Så vid 10 var vi nera på hoppbanan på ÖFK och MK dök upp. Hemma så blåste det och var mulet, men inne vid ÖFK sken solen och nere vid hoppbanan var det totalt stekhett!!!

Trots hettan så skötte sig M2 och Oktawia jättebra. Oktawia var trött, värmen och att vara ute i hage dygnet runt tar ju på pållarna,  trots detta så kämpade hon på och verkade tycka det var rätt så lattjo lajbans ;-).

För första gången så skulle ekipaget hoppa en "mur". Vi visste inte alls hur Oktawia skulle reagera eftersom detta var ett hinder som man inte kunde se igenom. Alltså inte se vad som är bakom hindret...

Oktawia hoppade!! Rejält kan man säga! Hon hade sina knän nästan under "hakan" på sig och hoppade med jätterund och fin rygg - dessutom högt över så M2 hade nästan svårt att sitta kvar ;-).  Tyvärr hade jag inte kameran med mig, hade varit kul att få en bild över ekipaget över detta hindret - men nu vet vi att damen kan hoppa, mer sådana språng vill vi se ;-).

Eftersom pållan skötte sig bra och det var varmt behövdes det inget långt ridpass och jag var hemma igen vid 11-snåret. Pållan var fortfarande svettig och tyckte det var väldans skönt att bli avsvampad med svalt vatten. Innan utsläppet i hagen fick hon käka lite kraftfoder under tiden som jag plockade rätt på alla prylar och gjorde rent trailern. Sedan blev det hagen.

När jag var klar med allt så var klocken strax efter 12 och det blev lite mat, kaffe en bok och så placerade jag mig i skuggan. Boken jag började läsa är "Den förlorade symbolen" av Dan Brown - och jag fastnade, som jag brukar göra när jag får tag i en bra bok ;-). Men till sist så kände jag att det faktiskt var dag att ta tag i nästa projekt...

Nästa projekt består av att göra fint i mitt sovrum. Det är 10 år sedan det blev tapetserat och målat där. Alltså dags för en ny insats :-)

Rummet är tomt så när det på det som hänger på väggarna, så jag började med att plocka ner tavlor osv. Den stora väggspegeln bar jag in till mitt tillfälliga sovrum och när jag en stund senare i godan ro går runt i sovrummet och drar ut spikar efter tavlorna. Så har jag ett avgrundsskall från Lexi :-O

Det kom fler avgrundsskall frål Lexi och jag hörde att hon var livrädd och släppte allt jag hade för att springa till undsättning. Trodde hon satt fast någonstan.... men så illa var det inte...

Jag hade ju ställt stora väggspegeln på golvet brevid hennes "säng" och vad hade hänt... jo, Lexi hade fått syn på sig själv i spegeln och var alltså rädd för sin egen spegelbild... och tämligen upprörd över den "främmande" hunden *asg*

Lillan, som varit ute, hade också hört avgrundsskallet och kom farandes med rest ragg och vilt morrande, beredd att försvara sin kompis till sista blodsdroppen.... Lillan förstod inte alls vad som var så farligt med en spegelbild ;-)

Jag kunde återgå till sovrummet och dra klart alla spikar och ta ner gardinerna.

Sovrum klart för att börja riva tapet och spackla!Satte igång med att börja ta bort lösa kanter på tapeterna, lite pillgöra men blir ju bättre när man ska spackla sedan. Upptäckte också att tapetklistret som jag och T använde för 10 år sedan hade gjort sitt. På flers ställen satt nästan hela våder lösa. Nåja, det var lätt att riva i alla fall.

Höll på med detta i cirka 2 timmar, kom halvvägs. Sedan blev det dags att sätta på lite pasta vatten och invänta att T skulle dyka upp efter jobbet.

Han kom vid 16.30 snåret och vi käkade tortellini till middag och efter maten blev lite kaffe och blåbärspaj :-).

Vi började sedan riva fram det gamla matrumsbordet i teak som låg i ena vindsgarderoben och tillhörande 4 stolar. Möblerna lastades in i trailern för att transporteras in i lägenheten. Vi delade sedan upp frottéhanddukar och T fick en gäng med sig. Jag satte mig sedan och gick igenom datorn. Skrev upp genvägar till websidor, e-postadress osv. Det tog en stund, men till sist var jag klar. Dator, inkl skärm, tangentbord och högtalare plockades isär och blev placerade i T's bil för transport in till lägenheten.

Det var inget mer som skulle med idag så när vi var klara så åkte vi iväg till lägenheten. Att montera ihop bordet tog inte så lång tid. Inte heller tog det lång tid att montera ihop datorn med tillbehör.

Det som sedan tog tid... det var att få bredbandet att funka. Eller rättare sagt installer och få routern att funka. Men skam den som ger sig, jag är ju extremt envis som bekant. Och till sist så funkade det och det gick att komma ut på Ínternet - stor lycka ;-)

Eftersom klockan var nästan 21 så var det ingen idé att åka hem för att kolla på Morden i midsomer. Utan istället tog jag itu med aktivieringen av telefonin. Först var man tvungen att aktivera bredbandsuppkopplingen, sedan kunde man aktivera telefonen - borta är den tiden man kan plugga in i ett jack och allt funkar direkt ;-).

Aktiveringen av telefonin fungerade problemfritt som tur var - och nu funkar både dator och telefon som den ska i lägenheten - äntligen. Är lite trist att enbart vara hänvisad till mobiltelefonen...

Efter "Morden i midsomer" så var det dags att pysa hemåt. Vovvarna blev kvällsrastade när jag kom hem och snabb koll att allt var lugnt med pållarna.

Som avslutning på dagens inlägg kommer här är ett par bilder på Lisas kattungar som nu är drygt 2 veckor gamla och börjar bli hur söta som helst ;-)


Det var allt för idag!

/Lizzie

19/7 Måndag - Slappardag

Gårdagens slit kändes i kroppen idag... tog det lugnt på fm och vid 12.30 åkte jag in till stan. Träffade kompisen MK utanför Stadsträdgården och där käkade vi lunch och snackade lite skit i ett par timmar. Det var lite blåsigt och växlande molnighet, inte så varmt som förra veckan - precis sådant väder som jag gillar. Hade en mycket trevlig em innan det var dags att bryta upp och röra på sig.

Efter besöket i Stadsträdgården åkte jag till T en snabbis och tog en kopp kaffe. Han höll på och skruvade ihop ett köksskåp, men hade tid med lite fika. Innan jag sedan åkte hem tog jag en tur till Rusta där jag shoppade på mig lite material för att kunna gå lös på väggarna i sovrummet och trapphallen. Det är dags att börja spackla över tapetskarvar, hål osv för att så småningom kunna måla väggarna. Har också lite sprickor som ska lagas och till det behövs glasfiberremsor. Så nu har jag allt material jag behöver för att sätta igång med grundarbetet :-)Jag var hemma igen vid 18-snåret och jag pausade en stund framför datorn, men sedan blev det dags att hoppa i stallkläderna och gå ut till pållarna.

Oktawia var snäll att fånga in trots att pållarna numera har en enorm hage att gömma sig i ;-). Bianca hade tappat sin grimma och den lär jag väl aldrig mer se röken av ;-)

Jag borstade av pållan och så blev det ett litet ridpass. Damen var dock hur trött som helst så det blev ett lätt arbetspass i skritt. Fick dock jobba i skritten, övergångar skritt-halt-skritt, framdelsvändningar och skänkelvikning. Pållan tyckte det var jobbigt och tyckte det var skönt att få återgå tillhagen och beta efter det lilla arbetspasset ;-)

Var klar i stallet vid 21-snåret och hann in till TV lagom tills det att CSI NY började. Så resten av kvällen tillbringas framför TV. Roligare än så blir det inte idag, men har ju haft en bra dag så det är helt OK ;-)

/Lizzie

18/7 Söndag - Hårt slit...

Idag stod det hårt arbete på schemat! Sommarhagen behövde göras klart... började dock med att käka lite frukost i lugn och ro... till sist så tyckte jag att det var lite väl lugnt och började funderade på vad jyckarna sysslade med egentligen. Lillan var nämligen puts väck... efter en stunds ropande så såg jag hur hon kom smygande från grannan... befann sig alltså på fel sida staketet - sabla hund. Och nästan hjärtattack fick jag när en av grannens hundarn kom springande och jag inte fått tag på Lillan... men för en gång skull så var inte Lillan stridslysten av sig utan jag kunde fånga in henne och stänga in henne i huset. Där fick hon vara tills T kom.

T kom vid 12-snåret och det första vi gjorde var att fixa de trasiga stolparna i staketet utefter uppfarten till huset. Får se om det räcker eller om Lillan kommit på att hon kan gå runt brygghuset för att komma förbi staketet...

Vi fortsatte sedan med hagjobbet, men nu var det hästarnas sommarhage som skulle fixas färdigt. Solen sken idag, men det var inte så himla varmt och det blåste rätt bra. Perfekt väde när man befinner sig ute på ett gärde för att stolpa upp staket. När vi slagit ner drygt 20 stolpar så var det dags att vila. Det är ju T som får spetta hål och sedan dunka ner stolparna med släggan - ett inte helt ojobbigt arbete! Så vi pausade en stund i skuggan så T kände att återfick krafterna. Det var sedan 10 stolpar kvar längst ner i nya hagen som vi släpade ner och de blev också uppsatta. En hektar mark är ju inte sådär jättestort bete. Men för en annan så var det rätt tungt att kliva runt bland en meter högt gräs och på sina ställen rejält med tistlar. Under stolpningen så var det vid ett tillfälle som det höll på att gå riktigt illa...

T började med att spetta upp ett hål och ås helt plötsligt släpper han allt och skriker åt mig att springa... han hade lyckats skicka ner spettet i ett bo med jordgetingar!!! :-O Ingen svärm med ilskna gjordgetingar följde efter oss, men vi försökte inte spetta ner stolpen i närheten av det trasiga boet ;-)

Till sist så var vi klara med alla stolparna och det var dags att dra tråd och skruva i isolatorer i de stolpar som saknade isolatorer. Alltså blev det ytterligare ett par varv att traska runt i det höga gräset... Avslutningvis så fixades ett grind i den gamla vinterhagen så pållarna fick en öppning in till nya sommarhagen. Pållarna hade följt vårt arbete med spänd nyfikenhet och vad tror ni hände när vi öppnade till nya sommarhagen....Pållan begrep inte alls att det var öppet till en enormt stor hage med mat... utan jag fick ta Bianca och leda in henne i nya hagen och då följde en mycket skeptisk Oktawia efter... och de var lite konfunderade när de kom in i nya hagen...Men efter lite funderande så satte de fart utmed staketet för att spana läget!
Men insåg snart att hagen var stor och full med MAT så de började blev mer intresserade av att beta än av att springa ;-)Klockan var nu 17.30 och vi satte fart. Jag hade nämligen spanat in lite möbler på blocket som jag bokat in tid för att åka och kolla på. Så snabb uppfräschning av mig och på med andra kläder och så full fart in till stan.

Det jag var intresserad av var ett gäng Billyhyllor i björk som en familj hade till salu. Bokhyllorna var jättefina och precis vad jag behöver till mitt blivande "bokrum" :-). Det blev lite snoigt eftersom jag inte tänkt på att ta med mig trailern in till stan. T hade följt med som smakråd och fick nu också agera som bärhjälp. Så det blev full fart hem för att hämta trailer, ta ut pengar, åka tillbaka till säljaren och packa in alla bokhyllorna i trialern, betala och så åkte vi till McD och käkade innan vi åkte hem till mig och bar in hyllorna.

Det jag shoppat är följande:
1 st hög, 80 cm bred Billy björk
1 st hög, 80 cm bred Billy björk med belysning och glasdörrar.
1 st hög, 60 cm bred Billy björk
2 st höga CD-ställ i björk
1 st låg, 80 cm bred Billy björk

Totalt pris för alla hyllorna blev 1 100 kr! Rena fyndet :-)Nu får de stå i mitt vardagsrum i väntan på att jag blir klar med övervåningen ;-)

Jag var alltså hemma igen vid 21-snåret. Var helt slut och den tänkta ridningen får bli i morgon. Känner mig mer än sliten i kroppen och pållarn verkade tämligen nöjd med tillvaron när jag var ute och kollade till dem när jag kom hem så pållan klarar sig utan motion idag. Har ju enorm hage att springa i ;-)Nu är det i alla fall slut på det hårda slitet för dagen. Resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan framför TV. Så det var allt för idag!

/Lizzie

17/7 Lördag - Först varmt sedan regn...

Dagen började varm och solig. Först blev det frukost på altanen, men sedan så satte vi igång. Det var dags att ta itu med det slitsamma arbetet att fixa ny sommarhage till mina hästar. Så iklädd en turkos prickig bikini och gummistövlar satte jag igång - mycket sexig utstyrsel ;-). T hade på sig jeans och t-shirt, men så fick han också uppdraget att dra upp stolparna...  bland alla miljoner med brännässlor. Men först så blev pållarna förpassade till gamla vinterhagen eftersom vi alltså skulle plocka ner den gamla sommarhagen.

T rev alltså gamla hagen och jag tog rätt på den gamla tråden, som slängdes. Jag plockade också rätt på stolparna eftersom de ska användas till nya hagen. Det var ett tungt jobb i värsta sommarvärmen. När hagen var nerplockad så blev det ett avsvalkande dopp i min lilla pool och efter det flädersaft och kanelbullar i skuggan - smakade mums.

Det var himla skönt med vilopaus - jobbet med att ta ner den gamla hagen var jobbigare än vad vi räknat med och självklart hur varmt som helst.

När vi vilat klart så satt vi gång med att släpa ut stolparna i nya hagen, nu hade det börjat mulna på och det mullrade på håll. Ingen åska rakt över oss och alltså så satte vi igång med att stolpa.

Den senaste tiden regnande har i alla fall gjort marken mjuk och det var inte heller fartligt med sten i hagen. Dock är det en hektar stor hage som ska stolpas och det tar tid. Vi stolpade på och det började regna lite, bara skönt med lite regn ;-) Till sist så regnade det ordentligt, jag hade ju bikini på mig så det gjorde ingenting, men efter ett tag så började jag faktiskt FRYSA!!! Det var länge sedan ;-) Be stämde oss att göra klart en sträcka innan vi gav upp, fick alltså klart med 1/3-del av hagen innan vi gav upp. Då var T väldigt trött i armarna efter att ha slagit i stolparna - inte alls konstigt!

Det finns en gräns för hur mycket man orkar på en dag, så vi la ner jobbet för idag. Gick in och torkade oss och jag fixade lite soppa till lunch. T for sedan hem till lägenheten för att ta sig ett bad ;-)

Em tillbringade jag med att rensa lite skit från gamla datorn. Sparade över innehållet i de olika mapparna till den externa hårddisken . Sedan fixad jag ett e-postprogram till min nya dator och la in inställningarna för mitt e-postkonto. Dylika datorpyssel tar sin lilla tid.

Under tiden så spöregnade det så det var ingen idé att var ute. Försökte sedan kolla på TV, men det regnade så mycket så parabolen funkade inte :-(

Istället så blev det till att ta itu med min enorma hög med strycktvätt. Har 3 st stolar i vardagsrummet som är fulla med stryktvätt. Har inte strukit något sedan typ april... mest pga av att vardagsrummet sett ut som ett bombnedslag under min köksrust... sedan kom ju värmen ;-). Men nu var det i alla fall bra väder för att stryka tvätt - om än skittråkigt göra!

Blev rent på en stol  alla fall.

Vi 20-snåret var jag ute och kollade till pållarna. De fick hö att käka på och då fyllde jag på vatten. De verkade inte må dåligt av regnandet i alla fall.

Vid 20.30 så stoppade jag in vovvarna i bilen och vi åkte in till T. Vovvarna tyckte det var himla trevligt att få ut och åka bil och blev riktigt uppspelta av att komma in i lägenheten. Lillan hittade snabbt klippansoffan där hon snart låg och snarkade. Lexi var lite mer rastllös av sig och det tog ett tag innan hon varvat ner.

T och jag kollade på Mördare okänd och man sitter riktigt bra i hans nya soffa :-). I lägenheten funkar ju TV:n även i störtregn ;-).

Var hemma igen vid midnatt och roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie


16/7 Fredag - slitig shopping

Vaknade till liv vid 9-snåret, gick inte att ligga kvar och dra sig i sängen heller pga värmen. Bara att kliva upp, ut med vovvarna och jag själv in i duschen. Bianca höll sig i hagen idag ;-) så med mera hö var pållarna nöjda.

Käkade lite frukost och pulade lite inne tills det var dags att åka in till T. Hans soffa har kommit så jag åkte in med trailern så vi skulle ha nåt att frakta soffan i.

Vi kom inte iväg till Mio-möbler på en gång utan vi tog en kopp kaffe först. Sedan satte vi fart... Med oss från lägenheteten hade vi en gammal garderob från T's klädkammare. Den var hur äcklig som helst, så den blev förpassad till ÅVC. En annan garderob som fanns i lägenheten fick istället flytta in i klädkammaren och agera linneskåp.

Efter besöket till ÅVC åkte vi till Mio-möbler och T löste ut sin nya soffa och vi fick hjälp att stoppa in delarna i trailern. Vi fortsatte sedan till Marieberg eftersom T skulle shoppa en hallampa. Så först åkte vi till Lamplagret där han till sist hittade en snygg hallampa. Vi stannade sedan vid Cervera för de hade rea. Där hittade T 6 st kosta boda ölglas till halva priset och jag hittade snygga dricksglas från Ittala till halv priset. Vi fortsatte sedan till Ikea för att spana lite. På Ikea shoppade jag underlägg att ha i mina utdragslådor och så flädersaft och lingonsylt. Min fläder har avlidigt så i år får jag köpa färdiggjord saft...

Mellan affärerna åkte vi i min gamla volvo, vilket innebär INGEN AC... alltså höll vi på att dö av värmelsag ;-). Turen på Ikea tog en stund... är ju rätt mycket att kolla på där ;-).  Efter Ikea så åkte vi till lägenhten och jobbet med att få in nya soffan utfördes... och nästkommande jobb var att montera ihop soffan... Under tiden som T slet med detta jobb så plockade jag rätt på lite linne och handdukar och fick undan lite kartonger. Skräphögen i hallen blev hur stor som helst, mycket pga den stora mängd emballage som var kring soffan.

Vi fixade lite mat mitt upp i soffjobbet också, annars hade vi aldrig orkat jobba klart ;-)

Efter mycket slit och svettdroppar så var ÄNTLIGEN nya soffan på plats och T är mycket nöjd :-). Sånt tjafs gardiner osv är mindre intressant ;-)

En riktigt TV-soffa är det i alla fall ;-)
Vi plockade rätt på allt skräp och städade upp i lägenheten och upptäckte att klockan var kväll... Vips så hade den här dagen försvunnit!


Eftersom vi i morgon ska stolpa upp ny hage till pållarna så följde T med ut till Kartorp så vi kan komma igång nya hagen på morgonen så inte hela dagen försvinner innan vi kommer igång. Men innan vi åkte hem till mig så stannade vi till vid Maxi och jag shoppade med lite ost och kex för att ha något att mumsa på framför TV:n.

Var hemma till kl 8 och M1 och P dök upp strax efteråt och Oktawias motion bestod av en lite lätt uteritt. Damen var trött...

Här kommer en bild på dagens shopping. Är väldigt glad över att jag hittade de snygga dricksglasen till halva priset. Gillar den blåa färgen och det gäller att passa på eftersom den verkar bli omodern... ska utgå...T och jag har tillbringat kvällen framför TV och mumsat i oss ost, kex, vindruvor, gott rödvin osv  - förutom ett litet avbrott när grannen ringde och talade om att Bianca var ute i trädgården och betade... det lilla busfröt blev snabbt förpassad till hagen, återstår att se om hon är kvar där i morgon bitti... gräsmattan är väldigt god ;-)

Nu blir det en stunds TV-tittande till innan det blir dag att gå och knyta sig.

/Lizzie

15/7 Torsdag - Födelsedag

Torsdag den 15 juli och min födelsedag! Upp vid 9-snåret och käkar frukost i lugn och ro framför datorn. Efter frukosten var det dock bara att sätta igång med resterande städning... Strålande solsken och hur varmt som helst, inte bästa förutsättningarna för innejobb, men vad göra. Inför ett födelsedagsfirande så behövs det städas - i alla fall hemma hos mig :-).

Vid 12-snåret var klar och mitt "nya" kök är numera i representabelt skick :-) Är riktigt nöjd med förvandlingenDet tog en stund att röja upp bland alla verktyg och pappershögar, men nu är soffa och bord användbara igen :-)Efter städningen blev det en snabb dusch och sedan in till ICA-affären för att shoppa lite fikabröd. Hemma igen så bakade jag snabbt ihop 2 stycken blåbärskakor och den första var lagom klar till 14-snåret när första omgången fikagäster kom :-).

Hade också tur med vädret under dagen, mulnade på lite, men vi kundes sitta ute i skuggan och fika hela em. Mycket trevligt och blåbärskakan blev uppskattad :-)
Lite senare kom M&M och överraskade mig med en jättefin blomma - jättetrevligt - och så blev det mer fika. Nu hängde dock regnet i luften så det blev fika i mitt nya kök :-)

Fram på kvällningen så kom så sista fikagästen, MF, och jag fick en jättefin blomma :-), och vi hade en mycket trevlig fika och pratstund i mitt kök - för nu så spöregnande det!

Har haft en mycket trevlig dag och tackar för all uppvaktning :-). En som tagit all uppståndelse med ett stort lugn och sovit sig genom dagen - det är Nalle - som vanligt ;-)

Måste vara Sveriges tröttaste katt ;-). Han orkade hälsa på gästerna, men återgick snabbt till att sova som en gris på mitt skrivbord ;-).

Jättefina presenter har jag fått - den från T höll jag i... han sponsrade ju min nya kamera :-)Så vid 22.30 tiden blev det TV en stund innan det var dags att ta en närmare titt på kudden. Så var den födelsedagen över :-)

/Lizzie

14/7 Onsdag - Slitigt värre...

Vaknade vid 9-snåret - gick inte att sova längre pga att det var knallvarmt i sovrummet. Ingen fördel att sova i ett rum med österfönster dagar som dessa...

När jag väl var påklädd och gick ut för att ge pållarna lite hö så hade Bianca rymt ur hagen... båda hundarna var ute, men brydde sig föga om att Bianca stod och betade mitt på gräsmattan... Bianca däremot tyckte det var skitkul att få sällskap och blev lite busig -det satte fart på hundarna och vips så hade jag 3 stycken små rackare som for runt i trädgården ;-). Som tur var fick jag snabbt tag i Bianca och kunde förpassa in fröken i hagen igen.

Efter denna rivstart på dagen kunde jag sedan käka frukost i lugn och ro :-)

Mätt och belåten tog jag sedan itu med lite städning i väntan på att T skulle dyka upp. Hann fixa badrummet och var nästan klar med gästtoan han kom.

Idag så var det fortsatt arbete med mitt kök som stod på schemat. Det är inte klokt var lång tid det tar att pyssla med smådetaljer. T kom vid 12ö-snåret och vid 14.30 så hade vi fått dit profillisterna som ska sitter på överskåpens undersida i framkant. Ett mätande och sågande utan dess like. Inte helt lätt att få till alla vinklar men till sist så hade hörnskåpet profillist på plats :-).

Jag fixade sedan middag åt oss, grillad haullomiost och wokgrönsaker med sweetchilisås. Smakade smaskens! Efter maten blev det lite kaffe och så placerade vi oss i min pool en stund. Det var skönt :-).

Efter vilan så fixade vi klart en liten passbit i sockeln till hörnskåpet och så blev golvsockeln tillsågad och placerad på rätt plats. Blev riktigt bra.

Jag har också slipat den sista lilla bänkskivan och så drog jag på silikon mellan diskbänk och bänkskivan. Det som är kvar nu när det gäller bänkskivan är att fixa till vid fönstret, men till det jobbet måste vi hitta en limkneckt - så det få bli en annan gång.

Dagens arbete avslutades med att bänkbelysningen som ska vara brevid kylskåpet, fixades iordning med sladd och monterades upp på plats.

Äntligen börjar det kännas som om köket är klart - nästan i alla fall ;-). Fattas gör ju krönlisten och en bit tapet ;-).

I morgon bitti ska jag städa köket inför eftermiddagens kaffekalas och så blir det till att premiärbaka :-)

Vi var i alla fall klara vid 18-snåret och T åkte då hemåt. Jag fixade stallet, behövde mocka eftersom pållarna stod inne rätt länge under gårdagens åskväder. Strax efter 19-snåret kom M2 och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass på ÖFK. 

Idag så skötte sig pållan helt OK, var lite motstravig i början, men efter uppvärmningen så var hon riktigt samarbetsvillig och M2 fick till riktigt bra skänkelvikning på damen, även undan för vänster skänkel som annars är svårare än undan för höger. Även galoppjobbet gick riktigt bra idag. 

Avskrittning ute och det var riktigt lagom skön kväll.

Var hemma igen strax efter 21.30 snåret. Pållan blev omhändertagen och fick sedan stå inne en stund och käka kraftfoder. Under tiden plockade jag rätt på prylar, mockade ur trailern och fixade med höt ut i hagen. 

Vid 22.30 var pållarna klara för utgång i hagen och jag var klar i stallet för kvällen.

Kvällen i övrigt kommer tillbringas i soffan framför TV:n innan det är dags att uppsöka sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie 

13/7 Tisdag - åska...

Vaknade upp till ytterligare en vansinnigt varm dag, om ännu mera tryckande idag än igår. Nu var det bara att vänta på åskan...

Planen för dagen var att jobba med mitt kök. Har lite småpyssel kvar i köket som behöver fixas innan allt är klart och T kom på fm så det var bara att sätta igång.

Vi började med shopping först! Mätte vad jag behövde när det gällde hörnlist, ny golvsocker, kvartlist m.m. Sedan for vi iväg till K-Rauta där jag shoppade det jag behövde, även silicon och lite annat som behövdes i det fortsatta renoveringsarbetet fick följa med hem.

Innan vi åkte hem så passade vi på att stanna vid Jysk där de har lite rea. Passade på att köpa 2 st positionsstolar som jag behöver ha till ett av mina bord i trädgården. Sedan styrde vi kosan mot mitt väntande kök och dags att börja jobba i värmen.

Otroligt tryckand och 30 grader varmt i skuggan var det när vi kom hem, men lagom när vi kom hem så började det mullra på håll. Har nog aldrig längtat så mycket efter ett åskväder som nu...

Det som blev gjort idag var i fall att de 2 sista hörnlistan på nya bänksockeln blev ditlimmad. En ny hörnlist kom på plats på köksön. Även en list under bänkskivan vid bänkhörnskåpet kom på plats och vips så försvann en rätt bred sprutta ;-). Den sista bänkskivan, den vid diskbänken, fixades till och kom på plats. Bänkskivan var det som tog längst tid idag. Under tiden som vi jobbade i köket så kom åskvädret närmare och helt plötsligt så vräkte regnet ner... och det åskade rätt bra.

En som inte brydde sig ett dugg om något åskväder det var Nalle det... han tog det lugnt han...Till sist kom åskan lite väl nära och vi drog på oss regnställen och gav oss ut i ovädret. T gick ner och hämtade hästarna som stod och tryckte under den enorma björken - inge bra ställe att befinna sig när åskan drar rakt över... Bianca var jättestressad och tyckte det var skönt att få komma in i stallet. Tror dock att det var det enorma regnande som de tyckte var jobbigt, åskan brydde de sig i alla fall inte om inne i stallet.

Vid 18-snåret så orkde vi i inte göra så mycket mer i mitt kök. Profillist, golvsocker och vägg till städskrubben får vi fixa i morgon.

När T åkte hem så tog jag itu med lite städning av kök och badrum. Det tog typ resten av kvällen... M1 och P kom vid 20.30 snåret och det blev en uteritt för Oktawia. Nu i kväll så var det hur skönt som helst ute och åskan hade gett sig.

Jag pysslade lite till i köket och sedan blev det till att parkera sig i soffan och kolla på Morden i midsummer.

Det var allt för idag i alla fall.

/Lizzie

12/7 Måndag - Varmt...

Idag var jag tvungen att ha väckarklockan på ringning, kl 8 klev jag upp och det var inga problem. Vid 8.30 var jag ute i hagen och hämtade pållarna. Hovis var på ingång och Oktawia fick sin lugnande medicin och så gick jag själv in och käkade frukost.

Hovis kom kl 9 och det tog drygt en timme att verka och sko om Oktawia. Damen skötte sig rätt bra idag, men som vanligt fick jag ta till bremsen  när sista skon skulle slås på. Funkar ju i alla fall och hovis tycker att det går bra.

När hästarna var i hagen igen så fixade jag klart i stallet och sedan så fixade jag iordning mig själv för att fara in till stan.

Idag var det dags för den årliga träffen i Stadsträdgården med kompisarna K och S, idag hängde även A med. Plockad upp K på vägen till Stadsträdgården och så träffade vi övriga vid Stadsträdgården.

Dagen var otroligt varm, men som tur var så fanns det bra platser under parasoll i Stadsträdgården där vi kunde inta smaskig lunch och trevligt prat.

A var så smångom tvungen att ta sig tillbaka till jobbet, vi övriga har ju semester och strosade vidare till Stadsparken där vi shoppade glass och satte oss på en parkbänkt i skuggen för att bara ta det lugnt ett tag. Änderna som simmade runt i Svartånt spanade snabbt in oss där vi satte oss på bänken och snart var vi helt omringade av ett gäng hungriga typer... kexen från strutglassen var väldigt god... ;-)

Men lite söta var änderna i alla fall :-)Fram emot 16-snåret så var vi klara med trevliga tillvaro i Stadsparken. S hade aktiviteter hon skulle iväg på och jag och K åkte iväg till Granngården. Jag behövde shoppa hem kraftfoder och kattmat och K skulle ha en grimma. Jag hittade också ett rött fint svettäcke på rea - har inget svettäcke till Oktawia så det passade bra.

För att roa oss en stund till åkte vi iväg till Mediamarkt där vi spanade runt lite. Jag shoppade en röd fin kameraväska till min systemkamera. Behändigt när jag inte orkar släpa på min stora kameraväska. K hittade en stavmixer till bra pris så nöjda åkte vi sedan in till stan igen.

Dagens shopping :-). Idag blev det bara röda saker... ;-)
När jag och Karin var klara så blev hon avsläppt hemma och jag åkte iväg till T en sväng. Med gemensamma krafter fick han upp hatthyllan i den nymålade hallen och ett par tavlor kom upp på väggen. Även en bok hylla blev placerad i vardagsrummet så han snabbt kunde placera ut lite DVD-filmer. Sedan hann vi inte så mycket mera eftersom det var dags för mig att fara hemåt och var tvungen att hinna till en affär innan det blev för sent.

Väl hemma så fixade jag mer vatten till pållarna. Hö placerades ut i hagen och så vattnade jag blommorna. Blev lagom klar med allt tills det att CSI började kl 21. Resten av kvällen tillbringade jag således i soffan - och försökte överleva värmen...

Det var allt för idag!

/Lizzie

11/7 Söndag - Först ridhuset, sedan plock...

Klev upp vid 8.30 för att fixa lite hö till pållarna. M1 var inbokad till kl 10 och det kunde vara bra att Oktawia inte behövde jobba på tom mage ;-). Vid 9.30 så konstaterade jag att det skulle bli en mycket varm dag... det var redan 26 grader varmt i skuggan... *pust*. M1 och P kom på utsatt tid vid 10-snåret och Oktawia blev iordninggjord för ett pass med hoppning. När vi var framme vid ÖFK så blev det ridhuset direkt. Inte ens att tänka på att skritta fram ute - luftten stod helt stilla och det var väldigt skönt att gå in i ett svalt ridhus.

Dagens hoppövning bestod av 2 hinder på en rät linje med ett galoppsprång emellan. Först skritt och sedan trav över bommar, för att forstätta med krysshinder och till sist hela färdiga serien. Oktawia var för dagen jättetrött - antagligen påverkad av värmen hon också. Hade ingen större lust att behöva galoppera, men själva hoppningen funkade bra.

Blev ett litet lagomt pass med tanke på att hon jobbade på bra, värmen, trötthet osv. När vi klev ut från ridhuset var det som att gå in i en bastu... Oktawia var fortfarande svettig när vi kom hem så hon blev avsvampad med tämligen svalt vatten - det tyckte hon var väldigt skönt... Sedan ut i hagen och det första hon gjorde var att rulla sig i dammet. Fint skydd mot insekter blev det i alla fall ;-). Jag pysslade klart i stallet, plockade rätt på alla prylar, mockade boxar och trailer. Avslutade med att göra rent utrustningen och sedan var det dags för mig själv att få i mig lite mat.

Trött och pga den extrema värmen så var det inte läge att ställa sig och laga mat, det fick bli ett par mackor och kaffe.

Det var meningen att T skulle komma vid 13-snåret för att vi skulle gå i genom lite grejer och städaupp i gästrummet. I väntan på honom så började jag rensa mitt skrivbord - det var extremt välbehövligt. Har inte gjort någon städning av mitt skrivbord sedan vi började att fixa mitt kök... det är ett tag sedan ;-).

T dök upp strax efter kl 15 och då hade jag hunnit klart med mitt skrivbord och istället samlat på mig en rejäl hög med skräp som skulle till pappersåtervinningen...

Både T och jag höll på att dö av värmeslag, blev badkläder på och min lilla pool fylldes med vatten. Dock alldeles för kallt för något bad idag...

Sedan tog vi itu med innejobbet. Möbler från sovrummet flyttades in i TV-rummet som får vara mitt sovrum ett tag tills jag är klar med rustning av sovrum och hall. Kommer väl ta resten av sommaren om värmen fortsätter... T plockade rätt på grejer från gästrummet och det städades för att nu funka som förråd ett tag. Vid 17.30 var vi trötta och hungriga - dags för paus, men ingen av oss orkade laga mat i värmen. Fick duga med ost och kex ;-). Vi bestämde oss för att jobba på ett tag till och sedan grilla lite senare. Efter pausen var det fortsatt plock av prylar och sedan så gick T lös på övervåningen med dammsugaren och jag moppade golvet. Skönt att få städat - har ju blivit dåligt med städning eftersom vi hållit på med en massa annat.

Det blev dags för grillning och under tiden som T fixade iordning grillen så dammsög jag undervåningen också - behövs rejäl städninga här också, men det får jag ta på onsdag. Ska jobba mer med köket på tisdag så vi kommre ställa till rätt snart ;-).

Så äntligen var vi klara och dags att grilla lite korv. Varmt och kvalmigt så man nästan var färdig på att avlida. Iklädd biki för att inte dö av värmeslag tänkte jag käka min korv... men lagom man satt sig vad händer!!! Jo, jättesstora och iskalla vattendroppar kommer ner från en svart himmel.... Bara att plocka in allt i köket och T fick grilla klart under paraply - inte klokt egentligen.... en kort liten skur kom... precis när vi skulle sätta oss ner ute... *suck*

Efter korvätandet så blev det en dusch. Jag fixade sedan mer vatten och la ut rejält med hö till pållarna och sedan så styrde jag kosan in till lägenheten.

Kvällen avslutades således med att kolla på film på T's nya TV. Filmen vi kollade på var katastroffilmen 2012 - rätt spännande faktiskt. Till sist så var det dags att åka hem och sent som attan hamnade jag i min säng.

Det var allt för idag!

/Lizzie


10/7 Lördag - liten utflykt...

Klev upp vid 9-snåret och frukosten intogs på balkongen. Så skönt att kunna sitta där i lugn och ro - bra början på dagen :-). Efter frukost satte vi fart och vi var rätt snart på väg till Nora. Det är sista dagen på "noradagarna" och vi behövde ett avbrott i all målande så det blev en liten utflykt.

Det var kanonväder under dagen och lite lagomt med folk i Nora. Gott om "loppis"-affärer var det i alla fall - även om de gick under namnet "antikt och kuriosa" ;-). Hittade i alla fall lite småpryttlar som jag ville ha.

I den stora bosättningsaffären sålde de keramik av Moa, och det fanns en assient som matchar min favoritmugg hemma. Så naturligtvis var jag tvungen att köpa assienten. Dessutom hade de ett litet köksverktyg som jag letat efter. Ett multivertyg som man använder för att öppna tröga korgar, burkar, kapsylöppnare m.m. svindyr - man värd varenda krona.

Bästa fyndet blev sedan mjukt bröd utanför Ica. 4 st valfria bröd för 50 kr. I en antikaffär blev det lite fransk tvål och en "mirakelsvamp".

Lunchen intogs på en pizzeria i Nora sent omsider. Jag ville helst äta vid en fik vid strandpromenaden, men det var proppat med folk där - så det var bara att vandra vidare.

Vid 14-snåret hade vi i alla fall gjort klart Nora för den här gången och det blev dags att åka till lägenheten för en omgång målning av hallen.

Dagens fynd i Nora :-)Vär framma i lägenheten så kollade jag resultatet av min målning. Dörrarna som jag målade en 4:e gång igår blev bra. Så under tiden som T rollade väggarna i hallen så gjorde jag rent alla dörrhantag och skruvade dem på plats.

När målning av väggarna var klara så blev det en välförtjänt paus med kaffe och så kollade vi på TV en stund. Det var alldeles för varmt för att vara ute på altanen...

När färgen börjat torka så kunde vi se att det blev bra. Väggarna behövde ingen mer färg. Skönt att kunna plocka undan rollar och färgburkar och skyddet på golvet  och få moppa av det. När golvet torkat så började T att skruva ihop det ena av klädskåpen han köpte för någon vecka sedan. Jag passade på att skrapa rent glaset på de två glasdörrarna till köket så fick T hållas i fred med skåpet. Jag passade sedan på att vila en stund i soffan tills det blev dags att resa upp skåpet. Då behövde man vara två stycken. Vi fixade dit hyllplanet och dörrarna - blev kanonbra!

Ny garderob
Även hallen blev målad med vitt väggfärg - hallen har ju inga fönster så vit färg lyser ju upp lite.

Nu känner T att han är nöjd med lägenheten och nu ska det bara bringas lite mer ordning ;-)

Nymålad hallNu är lägenheten bra mycket fräschare än vad den var för två veckor sedan :-). Värt allt slit med andra ord ;-)

Vi for sedan hem till Kartorp. Var hemma vid 19.30 och otroligt varmt... nu får det gärna komma lite åskregn ;-)

T hjäpte mig att fixa iordning min säng. Ska sova i TV-rummet för nu ska sovrummet fixas iordning i huset. Dags för nästa projekt målning med andra ord ;-). Dessutom har vi fortfarande rätt mycket skräp som ska rensas och hamna hos ÅVC - kommer ta ett tag innan vi är klara med den sorteringen...

När T var klar med min säng så åkte han tillbaka till lägenhet och jag tog itu med att fixa vatten till pållarna. M1 dök strax efter kl 20 och tog in en mycket trött Oktawai - värmen tar på djuren också. Under tiden som M1 red ut på Oktawia så fixade jag klart med ännu mer vatten till pållarna, slängde ner hö och fixade iordning hö till pållarna. Plockade in ren tvätt och hängde upp nytvättat tvätt. Sedan tog jag itu med att borsta lilla Bianca. Hon är som en stor dammhög och tyckte det var himla skönt att blir ompysslad och ryktad - fick bort lite damm i alla fall :-). Bianca stod på stallgången och blev borstad när M1 och Oktawia kom tillbaka  - Oktawia så mycket förvånad ut över att se sin kompis stå mitt i stallet ;-).

När pållarna blivit ompysslade så blev de utsläppta i hagen igen till det väntade kvällshöt. M1 for hemåt  och jag plockade lite i huset, innan det fick bli TV:n en stund. Nu är det snart dags att förpassa sig till sängen - om man nu kan sova i värmen... ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

9/7 Fredag - mer målning

Idag var det dags att ta itu med målning av hallen i lägenheten. Innan vi åkte till stan så packades ytterligare lite småpryttlar som vi fick med oss i bilen. Gamla TV-rummet är nu tomt på prylar så fram med dammsugaren och rummet städades. Min säng ställdes sedan in i rummet och sedan kom vi inte längre i huset för det var dags att åka till lägenheten.

Arbetet idag bestod av att måla alla dörrar en sista vända och så var det dags för väggarna i hallen att rollas med vit väggfärg.

Hallen innan målningT tejpade golvsocklarna och jag målade sedan med pensel utmed tak, runt dörrar och kontakter. Sedan rollade T väggarna. Under tiden som T rollade väggarna så rollade jag dörrarna. Arbetet tog hela em och när vi var klara så började jag bli lite lätt grinig... hade inte fått mat på x antal timmar. Så i ren självbevarelsedrift  tyckte T att vi skulle åka till Maxi så vi kunde få oss en varsin Pizzaslice... sedan mådde jag bättre - på alla sätt ;-).

Arbetet med hallen tog hela em och det fick räcka med för målning i dag. När vi fått i oss lite mat så handlade vi lite på Maxi och så var det dags att åka hem till Kartorp.

M2 var idag inbokad för Oktawias motion och hon skulle komma kl 18.30 - skönt att komma hem i god tid innan och hinna vila en stund. T och jag hann till och med slå igång grillen och få oss lite grillad korv.

M1 var med som sällskap idag och under tiden som M2 fixade iordning Oktawia så pysslade M1 med Biancia... Bianca fick en jättefin fläta av sin långa man :-)En söt lite fröken, om än dammig ;-)

M2 red ett dressyrpass på Oktawia idag och för dagen var pållan inte alls på speciellt samarbetsvilligt humör. M2 kämpade på, men det är inte lätt när pållan är på sånt där motsträvigt humör - bara att kämpa på och se glad ut...

Jag var hemma igen 21.15 och tog hand om pållan. Hon var lite svettig efter dagens arbetspass så hon blev avsvampad med ljummet vatten - det tyckte damen var skönt :-). Pållarna fick sedan käka upp sitt kraftfoder under tiden som jag plockad rätt på alla prylar och gjorde rent trailern - pållan är en duktig bajsmaskin ;-). Avslutningsvis så servierades höt ute i hagen och pållarna släpptes ut.

Klar i stallet så gick jag in i huset där T väntade med lite ost och vin. En trevlig avslutning för denna dag. Trött som jag är kommer jag väl dock somna som en klubbad oxe efter ett glas vin ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/7 Torsdag - inte så mycket målning...

Tog det lugnt på fm. När jag höll på att fixa frukosten i köket så hörde jag att Lexi gnällskällde vid trappan. Skällde på henne att ge tusan i katten, men så helt plötsligt så hörde jag att båda hundarna var väldigt upprörda och det måste vara nåt annat än en katt. Lillan kröp fram från att ha varit under trappan - värsta raggen hade hon... vad var det som vovvarna var så himla upprörda över.

Jo, för första gången på 10 år så har en igelkott dykt upp på vår tomt... och den låg och tryckte under kökstrappan...
Vovvarna lät till sist pigge vara ifred och h*n gömde sig sedan i syrénhäcken - jag hoppas den stannar på gården - trots vovvarna - skulle vara trevlig med en igelkott :-)

Frukost intogs sedan på balkongen, även om det inte var så himla vackert väder idag. Det var lite halvruggigt och katterna var tämligen sega - som de blir när det är lite tryckande luft...

Nalle helt utslagen ;-)Minna ska absolut ligga i kökssoffan... även om det knappt finns någon plats ;-)Framåt 12-snåret så åkte vi in till stan i alla fall. Jag ville kolla på lite färg och tapeter, alltså åkte vi till CGP, Debora och sist Rusta. Ska köpa häftgrund till taket i trapphallen och så till husets alla fula bruna dörrar. Sedan ska det målas vitt. I sovrummet funderar jag på ifall det ska bli till att måla över befintlig tapet eller tapetsera. Hittade först ingen tapet som tilltalade mig, men på rusta hittade jag två olika. Den ena är svagt ljusblå, helt omönstrad. Men så hade de även en mönstrad tapet som jag gillade ju mer jag tittade på den.

Frågan är om detta lite romantiska motiv passar mig... Är ju inte så himla mycket för rysch och pysch... men detta kanske är en bra sovrumstapet. Svagt ljusblå är den i alla fall - inte grå som den ser ut på bilden ;-)
Ska fundera ett tag... måste ju spackla och slipa i sovrummet innan jag beslutar mig för att måla eller tapetsera... ;-)


När jag kollat klart i färgaffärer så åkte vi till lägenheten. Där kunde vi konstatera att målningen av vardagsrummet var helt OK nu. Behövde inte måla en gång till, vilket T tyckte var himla skönt ;-). Under tiden som jag målade ena köksdörren så tog han bort all plast från golvet i vardagsrummet och golvet blev rengjort.

Äntligen kunde T fixa i ordning det som är viktigaste... att placera nya TV:n i vardagsrummet ;-).

Den gamla klippansoffan fick på sig en nyinköpt klädsel och får duga i väntan på nya soffan. Även en TV-möbel ska shoppas in, men T vet inte vilken modell han vill ha än bara ;-)

En T som är nöjd med tillvaron ;-)
Gardiner, tavlor och mattor kommer också så småningom ;-)

Hux flux så var det dags för mig att åka iväg till frissan. Hade tid för klippning och färgning kl 15.30 och under tiden som jag var hos frissan i dryga 2 timmar röjde T loss i lägenheten. Behöver ju packas upp lite ;-)

Efter besöket hos frissan så åkte vi hem till Kartorp. Tog det lugnt en stund. T behövde vila i horisontalt läge innan det var dags för Oktawias motion ;-).

Tog in pållarna vid 20-snåret och pållan blev iordninggjord för en tur in till ÖFK. Vid 20.50 satt jag i sadeln och det är typ första gången på 5 veckor - så det var verkligen på tiden. Men min förkylning har varit så himla långdragen - har fortfarande problem med slemmig luftrör och hosta. Verkar aldrig ge sig så nu har jag tröttnat... en tur på hästryggen fick det allt bli och jag orkade rätt bra. Oktawia skötte sig bra - gör bara matte rätt så gör hästen rätt. Dock orkade jag inte ordentligt när det gällde galoppen, men fick till det rätt bra. Pållan sparkade i alla fall inte mot skänkeln. Efter en timme på hästryggen så var jag lite lätt stel när jag satt av.

Var alltså hemma rätt sent. Pållan blev omhändertagen, de fick äta lite kraftfoder inne medan jag plockade undan alla prylar och gjorde rent trailern - varför måste det alltid bajsas i trailern?? ;-) När kraftfodret var uppätet fick pållarna gå ut igen till det väntande kvällshöt.

För min del blev det soffan och datorn en stund. Snart väntar sängen och roligare än så här blev inte det inte idag :-)

/Lizzie

7/7 Onsdag - Mer målning...

Vaknade upp till ytterligare en vacker, men lite blåsig sommardag. Frukost intogs på balkongen och vi diskuterade vad vi skulle jobba med idag.

Bestämde oss för att först åka till Elgiganten för att byta in en basstation till bärbara telefonen som gått sönder. Sedan köpa mer färg och så måla vardagsrummet en gång till och dörrkarmar/dörrar.

Undre sakta mak satte vi fart och vid 11-snåret åkte vi iväg till stan. Vid Elgiganten fick vi vänta länge på service och så fick vi åka i ogjort ärende. Vi hade nämligen bara med oss den trasiga basstationen - de ville ha hela paketet...

Istället gick vi in en vända på elgiganten... skulle gå ett varv lite snabbt... upptäckte att de hade rea på CD-skivor, 2 för 99 och så en trippel-cd för 99, Absolutmusic 61 och 62, plus en Absolut Dance blev det. Har ju inte köpt musikskivor så himla ofta de senaste året så jag behövde ha lite nytt att spela ;-)

Sedan åkte vi till Rusta och köpte mer väggfärg och snickerifärg... det går färg....

När vi kom till lägenheten så började vi med lite mat och kaffe, men sedan  satte vi fart. T rollade väggarna i vardagsrummet en gång till och jag målade alla dörrkarmar en gång till - det behövdes vid en närmare titt... Vi var klara vid 15.30 och då får vi iväg till Elgiganten IGEN... den här gången hade vi med allt till telefonen och den här gången fick vi service snabbt och det var inga problem. Nytt paket med telefonen överlämnades direkt. Dessutom så upptäckte T att de sålde ut CD-skivor för 10 kr st!!! Inte ny musik, men spelar roll!!! Blev 4 skivor till ;-)

Blev sedan en tur till Willys för att shoppa lite grillvänlig mat m.m. Efter mathandlingen kunde vi äntligen åka hem.

Dagens shopping!

Väl hemma så satte vi igång med matlagningen direkt. T fixade grillen, vi hade köpt grillspett på Willys, till det blev det färsk potatis, tomatsallad med mozzarellaost och så var sitt glas Chunky Red - både mat och vin smakade bra :-)

Efter maten fixade jag vatten till pållarna. Upptäckte att de rivit ned halva staketet så det blev till att fixa iordning det. Kollade även till pållarna, men hittade inga skador på dem.

Nu är det dags för soffan och lite engelsk deckare i form av Miss Marple :-) Vovvarna ligger här i soffan brevid oss lite lätt utslagna. Nalle har varit ute och busat hela dagen och ligger nu också helt utslagen... vart? På mitt skrivbord - mitt i röran - förstås ;-)
Mycket mer än så är lär inte hända idag ;-)

/Lizzie


6/7 Tisdag - målning

Vaknade vid 8.30 idag och kaffe intogs på balkongen. På fm tog vi det lugnt, käkade frukost i lugn och ro, surfade lite granna, fixade vatten och hö till pållarna. Sedan blev det dags att åka in till lägenheten och vi tog itu med lite målning idag.

På vägen in till lägenheten så åkte vi till ÅVC och slängde resten av det skräp som vi hade lastat av hemma hos mig. Skönt att få rent på gården. Sedan var det full fart till lägenheten.

Taket rollades en gång till av T, jag målade med pensel där man inte kommer åt med rollern. När taket var klart så gjorde vi samma sak med väggarna. Vi pausade med mat och fika mellan jobben och vid 16-snåret så var vi klara med första omgången målning av vardagsrummets väggar och vi var skittrötta. Vi beslutade oss för att det fick räcka med jobb för idag...

Vi åkte istället ut till K-Rauta där jag plockade på mig lite färgprover inför jobbet att måla min trapphall och sovrummet.
Vi åkte sedan till Gallerian på Marieberg och där vi först tog en tur till McD och käkade. Sedan gick vi ett varv och hamnade på Clas Ohlsson där jag köpte bl a en liten pool till mig. Jag tog en tur till Panduro också där de hade rea på lite roliga saker, bl a smyckeset och kortmaterial som inhandlades :-). Sedan for vi hemåt och vi var hemma igen vid 18.30 snåret, så jag hann precis pausa en stund tills det M1 kom för dagens aktivitet med Oktawia.

Idag blev det en tur till ÖFk för lite dressyrtrimning. Jag hade med mig Lexi och det yrvädret tog jag en promenad med under tiden som M1 skrittade fram. Funkade sedan rätt bra för Lexi att ligga på läktaren och ha tråkigt ;-)

Oktawia var duktig idag. Hon går ju ute dygnet runt och var lite seg, men jobbade på bra. M1 tränade på övergångar trav-galopp-trav och det funkade bra. Jobbigt, men galoppen När rund och fin, dessutom orkade hon galoppera sakta idag, och inte bara springa fortare när det blir lite jobbigt.

När arbetspasset är avklarat så blev det promenad till Hästhagen och tillbaka, till Lexi stora glädje ;-) hon fick jobba lite med sin näsa ett tag ;-).

Var hemma igen strax efter kl 21, tog reda på allt och var klar med stall, hästar och trailer strax innan kl 22. Resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan innan jag uppsöker sängen.

Förresten, jag har precis kollat till Lisa och den här kullen bebisar sköter hon exemplariskt. Men det där med att ligga i en låda är inget för mamma Lisa... hon vill ligga på golvet under toaletten... nåja, bara hon är nöjd och ligger stilla :-)Nu blir det TV:n en stund!

/Lizzie


5/7 Måndag - småpyssel...

I går kväll kom syster och jag överens om att kliva upp tidigt för att hinna med nåt i lägenheten innan de var tvungna att åka till flygplatsen för att hinna med sitt plan hem.

Alltså vaknade jag vid 7.30 snåret och kl 8 var jag och T uppe och drack kaffe... inte ett ljud från syster och man...

Det första jag gjorde var i alla fall att kolla till Lisa, hon blev instängd i går eftersom hon när som helst ska pluppa ut sina bebisar...  och jag hade räknat rätt... under natten hade hon fött 3 st små kattungar, 2 röda hanar och en svart/vit hona. Förhoppningsvis blir de långhåriga som mamma ;-).

Jag och T var tysta till att börja med, men vid 9-snåret var jag hungrig och vi tog med oss frukosten ut och käkade. Vid 10 vaknade syster och man till liv... efter att de fått i sig frukost så packade de ihop sina prylar och man kan ju säga att vi inte kom in till lägenheten speciellt tidigt... ;-).

Vi packade i alla fall in lite mer pryttlar i släpet och lite skräp fick följa med också så på väg in till lägenheten åkte vi förbi ÅVC och slängde skräpet och så full fart till lägenheten.

När vi väl var på plats för att börja grejja i lägenheten så var det nästan dags för lunch. Jag hade varit förutseende och tagit med mig mat så det var bara att börja rensa i köket för att få fram spisen. Och så kokade jag potatis under tiden som systers man och T försökte få till lådorna i högskåpet.... det var hur trixit som helst att få skenorna på rätt ställe så att lådorna hamnade på rätt ställe. Till sist så tappade jag räkningen på hur många gånger skenorna skruvades ur och flyttades upp eller ner, för att upptäcka att lådan satt för högt eller för lågt ner...

Till sist så hamnade lådorna på OK avstånd från varandra och vi kunde käka en mycket sen lunch... helt utsvultna var vi hela gänget ;-).

Efter maten var det dags för syster och man att åka iväg till flygplatsen för att fara hem till England. Vi tackade för hjälpen och det var bara för mig och T att fortsätta slitet själva ;-). Vi är i alla fall glada över att systers man är en metodisk och lugn person... högskåpet hade inte varit klart ännu ifall T och jag skulle fixat det själva.

När vi blev själva så fick vi på översta luckan på högskåpet och nu börjar det likna nåt.Vi åkte sedan iväg till Marieberg. Först in på Mediamarkt där T köpte en HDMI-kabel till TV:n. Sedan blev det Ikea för att byta en lucka som blivit fel. Vi gjorde också ett besök inne på Ikea och T köpte hantag till lådor och skåp plus lite annat småplock. Sedan var det full fart tillbaka till lägenheten med prylarna och så gick vi till Vicevärden för att få reda på vilken bolag det är som levererar TV-utbudet.

När vi var klara med våra ärenden så åkte vi tillbaka till huset. Vi var helt slut båda två! När vi kom hem så var M1 och P på plats, en uteritt med Oktawia var precis avklarat och det hade gått bra. När pållarna var utsläppta i hagen igen så pysslade jag med att fylla på vatten och fixa fram hö till dem. Börjar bli dags att stolpa upp nya hagen...

Resten av kvällen har sedan tillbringats i soffan framför TV och datorn i knät... i morgon blir det nya tag!

Det var allt för idag!

/Lizzie

4/7 Söndag - fortsatt slit

Vaknade vid 9 och mådde oförskämt bra med tanke på partyt igår kväll. Himla skönt eftersom vi hade mycket att göra idag också.

Syster och hennes man åkte iväg på fm och hälsade på gamla vänner. Innan T och jag åkte till lägenheten så fyllde jag på vatten åt pållarna, T hjälpte mig också så jag kunde lägga på flygtäcke på Oktawia - det är så fruktansvärt varmt så bromsarna blir helt olidliga. Då är flugtäcket bra att ha.

T och jag kom in till lägenheten strax efter 12-snåret. Han började med det viktigaste... att packa upp TV:n... inga kanaler än dock - måste anmäla till kabeltv-leverantören först. Under tiden så torkade jag ur köksskåpen och plockade upp köksbrylarna. Fick undan en hel del kartonger som får följa med hem igen för att fyllas med mer pryttlar.

Fram på em blev vi hungriga och åkte till maxi och shoppade varsin sallad som smakade bra. Syster och hennes man kom vid 14.30 tiden och projekt montering av högskåp påbörjades.

Jag höll mig ur vägen på passade på att måla snickerier och dörrar istället. Utifrån diskussionerna från köket så förstod jag att det inte var helt lätt att få ihop skåpet ;-)
När det väl började likna ett skåp och vi behövde en kaffepaus allihopa så passade jag på att pausa i skuggan på uteplatsen... det var kokhett i solen så där vill jag inte vara ;-)
Efter lite vila så var det bara att sätta igång igen. Skåpet ställdes på plats och lådor skruvade ihop av männen, syster agerar arbetsledare ;-). Jag fortsatte med målningen, rollade toadörren för 3:e gången och även garderobsdörren. Fortsatte sedan med glasdörrarna till köket. Klockan började då bli sen em. Syster och man åkte hem för att göra sig iordning för ett kvällsbesök hos kompisar. Jag o T var kvar i lägenheten för ett sista ryck.

Dock stötte vi på patrull när det gällde att montera lådorna i högskåpet, fick inte avståndet att stämma. När vi väl kom på vad problemet var så orkade vi bara inte gör nåt mer, utan får fortsätta i morgon. Inbyggnadsmickron blev placerad på rätt ställe i alla fall ;-). Kommer bli hur snyggt som helst när det är klart med allt :-).Trötta efter dagens slit så for vi sedan hemmåt. Var hemma vid 19.30 tiden och då var det dags att ge pållarna lite mera hö, gick sedan runt i trädgården och vattna blommor. Nu behöver det verkligen komma lite regn.

Satte mig sedan och slappade i trädgården en stund med laptop och en Xider. Nu var det skönt ute ;-). M1 och M2 dök upp strax efter kl 20 och de är nu ute på en tur med pållan och så cykel, idag år det M2 som sköter ridningen. M1 får nöja sig med min järnhäst ;-)

Nu ska jag i alla fall bara ta det lugn resten av kvällen. Ska försöka komma upp hyfsat tidigt i morgon bitti och göra ett ryck med lägenheten innan syster och man är tvungna att pysa iväg till flygplatsen. Nåt ska vi väl hinna få gjort i morgon ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

3/7 Lördag - stora flyttlasset

Trots att det blev sent i går så vaknade jag vid 9-snåret och kände mig tämligen utvilad. T kom med kaffe som intogs på balkongen - helt underbart väder ute... insåg ockkså att det skulle bli väldigt varmt idag...

M1 och P kom tidit och det blev en utetur för Oktawia innan värsta värmen slog till.

Syster och man vaknade någon timme senare och frukost intogs sedan ute i trädgården - i skuggen...  redan för varmt för att sitta i solen.

Syster hade också varit snäll och shoppat med en wiskey åt mig på flygplatsen. Passar väldigt bra eftersom det är helt slut på "wiskeyförrådet", och innan man vet ordet av så är det svinkall vinter och då passar det bra med en liten wiskeypinne ;-)Har aldrig provat denna wiskey så det ska bli lite spännande och se hur den smakar.

Efter att ätit och plockat undan så blev det till att börja bära möbler. Svettigt värre var det att få ner prylarna från övervåningen och snart hade vi fyllt hästtrailern och färden gick till lägenheten.

Syster och man tyckte lägenheten kommer passa alldeles utmärkt och att det verkade vara lugnt och skönt. Vi bar in möblerna och så bar vi ut de gamla garderoberna som skulle slängas. Innan vi åkte till ÅVC så stannade vi till vid bolaget och ICA för att shoppa lite, sedan full fart till ÅVC för att slänga skräpet och så tillbaka till Kartorp.

Väl hemma så blev det lång paus i trädgården och vi käkade den sallade vi köpt på ICA. Alldeles för varmt för att ens tänka på att försöka ställa sig i köket och laga mat.

Till efterrätt blev det jordgubbar med vispgrädde - smakade mums!

När vi återhämtat oss så lastade vi släpet igen med prylar och så till lägenheten för att lasta ur. Vi ställer allt i sovrummet som är det enda stället som är färdigrenoverat.

Vi var klara för dagens flyttande vid 16-snåret, då höll vi på att dö av värmeslag. Det blev dusch och iordningfix när jag kom hem och så till kl 18 åkte jag in till kamrat K för att fira hennes födelsedag.

Kvällen tillbringades alltså i goda vänners lag och massor med gott att både dricka och äta. Blev sedan upphämtad av syster vid 01.30 och så var den här dagen slut.

/Lizzie

2/7 Fredag - Semester och hårt slit...

Idag är det min första semesterdag och så skönt att vakna av sig själv utan väckarklocka. Sov till 8, men hade inge bråttom upp utan drog mig fram till 8.30. Därefter tog jag mig ur sängen och fixade iordning mig och så käkade vi frukost på balkongen och tog det lugnt ett tag.

T packade lite och så framåt 10.30 åkte vi in till stan. Först åkte vi till rusta och shoppade med snickerilack och så till lägenheten. Idag hade vi med oss ett litet bord att ha på uteplatsen - måste ju kunna fika ute ;-).

Jobbet med lägenheten gick långsamt framåt idag... Jag putsade fönster i köket, målade sedan altandörr och köksfönster. Rollade ett par dörrar. T slipade i vardagsrummet - och dammade ner överallt ;-). Tvättade fönstrena i vardagsrummet och målningen så det är klart för en sista omgång med färg.

Nu ska vardagsrummet bara målas...Tyvärr så hann vi inte, och vi orkade inte heller, måla väggarna. Taket är målat en vända. Sedan gick vi lös på köket för att få med de gamla vitvarorna till ÅVC. Även det högskåp som stod brevid kylen tog bort... en trevlig överraskning väntade oss när vi bröt bort det gamla skåpet och vitvarorna...

En golvyta som inte sett dagens ljus under de senaste 19 åren... här har det nog aldrig blivit städat!!!Hur djävla vidrigt som helst!!!

Vi bar in det gamla skåpet och vitvarorna i trailern för att åka iväg till ÅVC, tänkte att de hade öppet till kl 18 i alla fall. Vi kom fram kl 16.20 och de hade stängt kl 16.00 - lite surt... men bara att vända och se glad ut. Vi gjorde i alla fall inte som några andra gjorde...  De hade också missat stängningstiden, men ställde helt sonica av sitt skräp utanför grinden!!! Man upphör aldrig att förvånas över folk... :-O

Vi åkte till Maxi för att shoppa mat och mer städutrustning. Så snabbt tillbaka till lägenheten och så städade vi upp eländet i köket. De nya vitvarorna packades upp och ställdes på plats. Ett nytt högskåp ligger i ett platt paket och väntar på uppackning. Kommer bli jättebra när det är klart!När kylen och frysen var på plats och inkopplade så åkte vi hem. Var hemma strax innan kl 19, så jag hann pusta en stund innan M1 och P kom.

Oktawia fick sig sedan en omgång i ridhuset på ÖFK, och damen var för dagen måttligt road av arbete ;-), men skötte sig hyfsat bra med tanke på att hon stått i 3 dagar. När jag kom hem med pållan så blev det avsvampning och så ut i hagen igen.

Själv så blev det ingen vila, utan nu var det bara att sätta igång med nästa projekt... städning av huset!! Snabbt så dammade jag av så gott det gick. T dammsög och jag moppade golvet. Kl 23.30 var vi äntligen klara och det blev soffan i väntan på att syster från England skulle komma från flygplatsen...

Fullt ös - medvetslös är ordet!

/Lizzie


1/7 Torsdag - ledbruten...

Idag kändes det ordentligt i kroppen efter all målning... fruktansvärt trött var jag också - våren och försommaren har inneburit att jag blivit riktigt sliten både fysikt och mentalt. Men lyckades ta mig genom dagen och få saker gjort. Hade en del att avsluta eftersom idag var sista arbetsdagen inför 5 veckors semester. Hade i alla fall en trevlig lunch, vi var ett gäng som åkte till Röhnisch på lunchen och där hittade jag massor av trevliga kläder. En Stay-in-place sportbehå, 6 par trosor, 3 st överdelar, 1 par träningsbyxor, 1 ullmaxtröja, 1 ullmaxbyxor som var lite tjockare. Totalt betalade jag 625 kr! Var hur nöjd som helst över mina fynd. Bild kommer i morgon. Till sist så var arbetsdagen äntligen slut och kl 16 blev jag hämtad och vi for hemåt.

Var bara hemma en stund för att käka och byta om. Sedan åkte vi ut till Ikea där T shoppade ny kyl och frys plus skåp som han ska ha brevid och ovanpå kylen och frysen. T shoppade också 2 st klädskåp som de hade superrea på!

De gamla vitvarorna är så hemskt äckliga så det är bara att skicka på tippen. Inte en chans att jag ens försöker göra rent de gamla vitvarorna med andra ord.

Ikeabesöket tog sin lilla tid och vi var i lägenheten vid 20-snåret.

T målade klart i sovrummet - det blir riktigt bra. Jag tvättade rent de två återstående dörrarna och dörrkarmarna. Sedan målade jag dörrkarmarna och T hann måla två dörrsidor sedan tog färgen slut. Blir alltså till att göra ett besök på Rusta i morgon och shoppa mer färg. Vi räknar med att hålla på med målning hela dagen i morgon så hall och vardagsrum bir målat också.

Vid 22-snåret gav vi upp - vi var då helt slut och åkte hemåt. Blir till att ta nya tag i  morgon istället. Nu är det snart dags för sängen i alla fall.

Roligare än så här blev det inte idag!
/Lizzie

RSS 2.0