30/6 Onsdag - fortsatt målning

Dagens uppdatering blir inte särskilt upphetsande eller omfattande ;-). Efter jobbet så var det bara hem, käka, byta om och så inte till lägenheten. T målade väggarna i sovrummet en tredje gång och nu börjar det bli riktigt bra.

Jag tvättade rent fönstrena och elementen i vardagsrummet och sedan så målade jag fönstren i kök och vardagsrum och så altandörren. Det var ungefär så långt som vi kom idag. Jobbet tog i alla fall 3 timmar och vi var klara vid 21.15 snåret. Det började då också bli för mörkt i lägenheten för att se ordentligt. I morgon blir strömmen påkopplad och så ska vi sätta upp ett par lampor så man ser nåt.

Mer målning i morgon kväll alltså. Då måste tak i vardagsrumm målas plus väggarna i vardagsrum och hall.

Tvätt med målartvätt och målningen gör ju att det blir renare och renare i lägenheten... just nu är det smutsigast i hallen och det är väggarna som ser förskräckliga ut... så tvätt och färg kommer göra underverk ;-).
 
Även idag så blev det en tur förbi McD när vi åkte hem - helt utsvultna var vi båda två så det smakade bra när vi kom hem :-)

Nu ska jag i alla fall ta min trötta och slitna kropp och förpassa mig till sängen.

/Lizzie

29/6 Tisdag - Värme och målning...

29 grader varmt har jag haft på mitt kontor idag - riktigt oskönt - i alla fall när man ska försöka jobba. Vid lunch mådde jag fysiskt illa av värmen, men efter att ätit lunch och legat på gräsmattan i skuggan och vilat en stund så blev det lite bättre. Dock funkar inte hjärnan så himla bra i värmen, det var skönt när kl blev 16 och det blev dags att åka hemåt.

Väl hemma så blev det kaffe, lite fil och müsli ute i trädgården. I skuggen förstås ;-). Sedan blev det till att fixa räkningarna för denna månad och när det var gjort så var det bara att packa in oss i bilen och fara in till lägenheten.

Även idag fick vovvarna följa med... det tyckte de var lattjo lajbans värre, även om de tyckte det var lite trångt i bilen bland alla kartonger ;-)
Väl inne i lägenheten så satte T igång med att måla tak omgång nr 2 i sovrummet. Jag målade fönstret en gång till i sovrummet och fortsatte sedan med att måla 3 dörrar och 3 dörrkarmar, också omgång nr 2. Fönstret behöver jag inte måla en gång till, men dörrar och dörrkarmarna behöver jag måla en gång till. Kvar är sedan att måla 2 fönster och 2 dörrar. T hann även måla väggarna en gång till i sovrummet. Sedan tog kraften slut, men då hade vi målat i nonstop i 3 timmar.

Sovrummet är inte lika rosa längre - ett lager färg till och det blir bra.Ordentligt trötta och hungriga blev det ett stopp vid McD innan vi åkte hemåt. Hamburgarna smakade sedan bra att mumsa i sig och vi satt ute och käkade trots att klockan var 21.30. Nu var det skönt ute.

Sedan blev det en snabb koll av kusarna, dusch för att bli av med smuts och målarfärg. Nu blir det TV:n en stund för att varva ner lite.

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/6 Måndag - ridhuset

Gårdagens slit kändes i kroppen idag... dessutom blev det rätt sent igår kväll innan jag äntligen lyckades somna. Resultatet idag... sjukt trött... dessutom äckligt varmt. Bara att härda ut - nu är det bara 3 dagar kvar tills jag går på semester. Ska bli helt underbart. Målet är att hinna klart med rustningen av hus och lägenhet, hinna rida mellan varven och ändå få lite välförtjänt vila.

Efter jobbet idag så blev det ett besök på Jysk och där hittade jag en pryl som inhandlades. Den är ett måste för en av mina semesteraktiviteter... nämligen den där välförtjänta vilan. Ett par böcker ska jag väl hinna läsa tänkte jag.

Kan i alla fall tala om att jag låg VÄLDIGT bra i denna lilla sak ;-)Blir perfekt att ligga och slappa i - perfekt placerad i lite vandrande skugga under äppleträden :-)

Dock blev det ingen långvarig vila för mig. Vid 18.30 kom M1 och P och pållan blev idag iordninggjord för en tur in till ÖFK för lite dressyrtrimmande. Så kl 19 for vi iväg.

Vi var helt själva i ridhuset så M1 hade hela ridhuset för sig själv. Tränade på övergångar och det tyckte Oktawia var jättejobbigt, men hon kämpade på bra. Galoppera sakta är skitjobbigt ;-).

Efter en timmes duktigt jobbande så blev det till att fara hemåt i kvällssolen. Väl hemma så fick T assistera lite och hålla i under tiden som Oktawia som hon betade och jag sköljde av henne med ljummet vatten så all intorkad svett försvann. Pållarna blev sedan serverad lite kraftfoder och få stå inne och käka en stund tills det att CSI NY är slut på TV.

Släpper alltså ut pållarna igen om en stund och sedan blir det sängen. Ska försöka somna tidigare idag så jag inte är lika sjukt trött som jag varit idag.

Det är allt för idag!

/Lizzie

27/6 Söndag - hårt slit

T och jag satte fart ganska tidigt idag. Han packade bilen full och vid 10-snåret for vi in till lägenheten. Vi packade ur det vi hade med oss och sedan åkte vi iväg på shoppingtur. Först åkte vi till Hjula där det inköptes ny toalettsits, målarutrustning m.m. Sedan åkte vi till Rusta där vi handlade färg och mängder med städmaterial... lägenheten är i stort behov av en stortstädning...

Vi fortsatte sedan till Ikea där T kollade på lite möbler och lite köksskåp... det enda vi shoppade var varsin brödburk ;-)

Sent omsider blev det lunch på Cafe Garden, varsin sallad blev det i det vackra vädret. När vi klara med shoppingen så blev det full fart hemåt för att hämta stege och skurmopp. Ett par utestolar fick följa med och så fick även vovvarna plats.

Och så full fart tillbaka till lägenheten...

Det jag börjad med var att städa badrummet.... när vi började titta lite närmare så var det uppenbart att förra ägaren lämnat lägenheten och lämnat städningen. Har aldrig sett maken till så mycket ingrodd smuts.... Det kan inte ha blivit städat på flera år... tur att jag jobbat som städare för många år sedan, berör mig inte så mycket att skura toaletter och handfat - men hur har någon kunnat på i denna lort.. *urk*

Vi började i alla fall med sovrummet. Jag tvättade rent fönster med målartvätt, och så målade jag. T började med taket. Tog bort lite sladdar och skrapade bort lös färg.

Hela rummet ska målas vitt... han vill inte ha det knallrosa ;-)Han började sedan med att rolla taket och sedan väggarna. Jag fortsatte sedan att tvätta och måla snickerier... målartvätt är ju otroligt effektvit att tvätta med - skönt att få bort lorten. Snickerierna behöver nog målas 3 gånger innan det blir riktigt bra, men det är ju vattenbaserad färg så det luktar i all fall inte illa.

Stolarna vi hade med oss kom väl till pass när vi pasuade ute på uteplatsen och drack lite kaffe. Vovvarna fick finna sig i att vara fastbundna... Lexi fann sig väl tillrätta ;-)Vi fortsatte sedan att jobba med lägenheten, men när klockan närmade sig 19.30 snåret så var sovrummet målat en vända, jag hade målat 1 fönster och 3 dörrkarmar och dörrar. Både T och jag var helt slut så det var  lika bra att åka hemåt.

Väl hemma blev till att sätta sig i trädgården och slappa... det var himla skönt att få sätta sig kan jag erkänna...

Min nya brödlåda hamnade på rätt ställe - den är bra mycket fräschare än den gamla... som åker i soporna nu ;-)
När Nalle käkat färdigt så förpassade han sig till mitt skrivbord, där han placerade sig i sin farvoritsovställning...Hoppas Nalles fanclub är nöjd över lite Nallebilder ;-)

För min de så avslutades kvällen med en dusch eftersom jag kände mig otroligt smutsig efter att ha krypit runt i en lortig lägenhet... nu ska jag kolla på lite film och passa på att måla mina tånaglar :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/6 Lördag - Midsommardagen

Vaknade vid 9-snåret och var rätt pigg. Knallade upp och och fixade iordning mig, frukosten käkade vi ute. Även idag kom M1 och P på morgon och red ut på Oktawia - fast idag så var det P som satt upp och skötte ridningen :-).

För övrigt så höll jag på med lite småplock och packning av prylar på fm. Kl 14 träffade vi förra ägaren av lägenheten och nycklar överlämnades.

T hade fulla bilen med kartonger så de bars in och blev placerade i klädkammaren. Tyvärr så visade det sig att förra ägaren inte direkt hade städat ordentligt :-(. T fattade också nu vad jag menade när jag sagt att det behöver målas! I morgon blir det till att åka iväg till färgaffären och shoppa färg etc. Och så ska städgrejjer med också...

När var klara vid lägenheten så åkte vi till ICA Maxi och shoppade lite, sedan var det dags att åka hem och fixa lite käk.

Efter maten så tog vi itu med plocka rätt på resten av prylarna som ska till köket. Inte så mycket som behövde slängas, mest för att T inte vill slänga nåt!!! Men han får ju ta hand om sakerna också...

Det var skönt sommarväder idag och nästan synd att vara så mycket inne, så fikat frampå sen em intogs ute i trädgården.

T fortsatte med packningen och jag passade på att plantera mina fuxiaplantor. När vi var på maxi så kom jag äntligen ihåg att köpa med lerkrukor som passar i blomställningarna vid uteplatsen. Så nu är fuxiorna på plats och placerade på rätt ställe. Omplanterade  i sista minuten - de mådde inte bra i de gamla krukorna. Så nu hoppas jag att de tar sig och växer sig ordentligt stora under sommaren.

Det var en skönt kväll och jag passade på att vara ute i trädgården en stund. Gick sedan och kollade ifall kusarna mådde bra.

Det var meningen att vi skulle stolpa upp nu sommarhage under helgen, men vi kommer inte hinna med det. Istället så bytte vi hage och släppte dem i gamla sommarhagen... de kan börja med att beta rent på gräs där. Så får vi fixa andra hagen under semestern...

När jag gick ner för att prata med dem så var de måttligt intresserade av mig i alla fall...Bianca - det lilla krypet - syns knappt i det höga gräset  ;-)För övrigt så har jag inte hunnit gjort så mycket mera och kvällen kommer avslutas framför TV:n.

/Lizzie

25/6 Fredag - Midsommarafton

Vaknade till liv vid 9-snåret och kände mig rätt utvilad. Efter kaffe och frukost så började vi fixa lite i köket.

Under dagen idag så har vi hållit på med lite finlir. Hade fundering hur jag ville ha det mellan bänkskivan och väggen där det var en stor glipa. Vi mätte lite fram och tillbaka och så bestämde jag mig för att vi får såga till en bit på 3,5 cm bredd och limma på. Kommer sedan såga till en ytterligare bit av en bänskiva, som ska passa i fönstret, får också limmas fast på bänkskivan och vips kommer jag få upp blommorna i höjd med bänkskivan.

M1 var här och fixade Oktawias motion på fm, himla skönt att kunna koncentrera mig på köket och pållan motion blir fixa ändå :-).

Den mesta tiden idag gick åt till att städa i köket. Det var fint väder, men lite blåsigt idag. Passade i alla fall på att putsa fönstrena ordentligt - det är ett år sedan sist så det var välbehövligt. Under tiden som jag putsade fönster så gick T över alla spikar på pärlsponten och slog in dem ordentligt med en indrivare.

En kvartslist blev uppsatt och jag målade lite kanter på pärlsponten. Lyckades också skruva upp gardinbeslag, strök gardiner och fixade upp dem. Plockade iordning bland lite prylar i köket. Fixade klart höjden på ett par lådfronter. Lite sånt där småpyssel som tar tid.

Nu är det faktiskt inte mycket kvar att fixa. Fattas gör fortfarande en bit tapet,  dekorlist, bänkbelysning och krönlisten. Ska också ha en sockel mot taket så småningom. Har fortfarande prylar i vardagsrummet som ska sorteras upp och plockas in på rätt ställe.

Sedan har jag kvar att röja diskbänk och plocka undan alla verktyg ;-). Är nöjd med resultatet i alla fall - var himla skönt att få rena fönster och få upp gardiner :-)Så småningom blev det dags att tänka på att det var midsommarafton - vid 18-snåret knatade vi över till grannen och tillbringade kvällen på deras altan - tyvärr var det lite väl kallt framåt kvällen - men det regnade i alla fall inte ;-).

Det var i alla fall gott om hundar hos grannen... ;-)

T fick en ny kompis :-)Och jag också :-)Till sist så blev det dags att ta sig hemåt - tur man har nära ;-). Den kalla kvällsluften var dock inte speciellt bra för mina luftrör... hostar värren än någonsin. Så nu blir det lite Vicks blå och sängen för att värma upp mig.

Det var allt för idag!

/Lizzie

24/6 Torsdag - köksjobb..

Jobbade kort dag idag och det var helt underbart sommarväder så det var skönt att sluta tidigare. T kom och hämtade mig och vi åkte till Marieberg. Jag shoppade en bänkarmatur som jag ska ha under överskåpet brevid kylskåpet. Den gamla har gjort sitt. Blev en snabb sväng inne på gallerian och så åkte vi till expert och sedan elgiganten där jag kollade upp vad en kombinerad inspelningsbar dvd+vhs kostar. Köpte ingen idag, men behöver en eftersom jag inte har nåt att spela in på.

Sedan åkte vi till Willys för att shoppa mat - inte så farligt med folk, men jag är glad över att jag var till bolaget igår ;-)... När vi var klara med shoppingen så styrde vi kosan hemåt och det var hur varmt och skönt som helst så det blev en fika i trädgården - Lizzie modell lättklädd ;-) tur man bor på landet och ingen ser en när man kliver ut utanför köksdörren totalt likblek ;-)

Efter en välbehövlig paus i trädgården så tog jag itu med stallsysslorna så det blev klart för dagen. Sedan satte jag igång med det fortsatta arbetet i köket. Jag målade klart element och vägg i köket - en tredje styrkning blev perfekt. Nu var det färdigmålat och det som är kvar att göra nu i köket är dekorlist, krönlist, en bit tapet vid fönstret, bakkantslist m.m. Alltså småpyssel som ska dit, men det stora jobbet är nu klart - så skönt. Dags att börja plocka in torrvarorna i skåpet. Det tog en stund... fortsatte sedan med att börja dela upp prylarna och mina saker stoppade jag in i skåpen. T har idag köpt flyttkartonger så han har nu börjat packa... :-). Så röran i vardagsrummet ersätts nu med kartonger i stället ;-) - nåja, de försvinner de också snart :-).

Är nöjd med mitt nya kök :-)Fönstrena ska putsas i morgon så kommer nu gardin på plats ;-)

Elementen blev som nya med 3 lager färg :-). Nu ska jag måla fler element ;-)Blev alla tiders :-)

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket mer. Det tar på kroppen att grejja ;-) M1 gav sig ut på en skrittur med pållan vid 21.30 snåret och jag hoppas de slipper bromsarna nu. Pållarna kommer sedan få käka lite kraftfoder inne, men får tillbringa natten ute. Är ju himla skönt sommarväder :-)

Roligare än så här blir det inte idag!

/Lizzie

23/6 Onsdag - plock...

Äntligen riktig sommarvärme och jag hoppas det håller i sig över midsommarhelgen :-). Efter jobbet tog vi en tur ut till Marieberg, först in på Apoteket och jag köpte avmaskningsmedel till pållarna och sedan blev det en tur till Systemet. Jag skulle bara ha ett par cider till midsommarafton och T lite öl... men vad händer när man väl går runt i butiken... hittar först roséshiraz-vin, 2 olika som måste provas under semestern, sedan sprang jag på ett par flaskor Hallonvin - de 2 sista flaskorna i butiken - måste ha! När jag ändå var i farten fyllde jag på förrådet av Martini till semestern och så blev det cider även med tanke på semestern... - så kan det gå!!

Vinstället blev fullt i alla fall ;-)Efter lite käk och så kaffe ute i trädgården så blev det dags att ta itu med stallsysslorna. T tog en tur på min åkklippare och klippte hela gräsmattan - även med åkklippare så tog det ett par timmar.

Jag har under kvällen, efter stallsysslorna, fortsatt med plocket i köket. Eftersom M1 kom och red ut på Oktawia kunde jag koncentrera mig på att jobba inne.

Först målade jag klart element och väggen under bänkskivan. Eftersom T hade skruvat dit de sista knopparna så fixade jag finliret med att ställa in höjden på lådfronterna, lite pilligt - men till sist så fick jag till det. Sedan så började jag med plocket av prylar i vardagsrummet... det är nu det stora jobbet börjar... nu ska alla prylar sorteras och det ska rensas. Grejjer som jag inte använt de senaste 20 åren ska skickas vidare. Har jag inte använt saker på 20 år så är det inget som jag kommer att sakna...

Kom i alla fall igenom 3 lådor... prylarna som ska in i skåpen har ju stått i vardagsrummet i en månad - resultatet är damm och päls på allt. Alla brukar och prylar behöver alltså diskas innan de åker in i de nya skåpen!

Tid kommer det att ta innan köket är i ordning - det är uppenbart!

När M1 var tillbaka från uteritten med Oktawia, som gick bra, så avmaskade jag pållarna. De fick stå inne resten av kvällen men kvällsmaten kom lite senare så de skulle svälja ner avmaskningsmedlet ordentligt.

T hade ingen som helst lust att hålla på att plocka prylar till köket så det fick räcka för idag. Jag tog en runda i trädgården och passade på att njuta av mina Pioner som precis börjat slå ut :-)

De vackraste pionerna som doftar helt underbart!Nu får det fan inte komma något regn som förstör mina älskade pioner!!!

Pållarna fick sin kvällsmat vid 21.30 och nu ska jag kolla lite på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden :-).

/Lizzie


22/6 Tisdag - fortsatt ös...

Flexade ut lite tidigare idag, redan kl 14 pös jag hemåt och det kändes hur skönt som helst i det underbara sommarvädret. Men det var inte för att lata mig som jag åkte hemåt, nädå! Inbokad hade jag en snubbe från Anticimex som skulle besiktiga huset eftersom jag har ny försäkring på huset och försäkringsbolaget står för en trygghetsförsäkring ifall besiktningen blir godkänd vill säga. Har ju ett gammalt hus så man vet ju aldrig... badrummet är ju renoverat senast 1976....

Jag hann hem i god tid innan besiktningen så vovvarna rastade sig och jag passade på att mocka i raketfart så det blev gjort. Besiktningsmannen kom sedan på utsatt tid och knatade runt i huset, kröp på alla fyra, hummade och knappade in på sin lilla palmdator... lite nervöst var det allt... Och hur kul är det att ha en främmande människa som kryper runt och synar saker som VÄLDIGT sällan blir städat *harkel*... och upp på vinden!!

Nåja, det hela gick bra i alla fall. Våtrumsmattan och avloppsbrunnar håller tätt, inte heller några problem med vinden eller under diskbänken. Tyvärr så kommer man inte in under huset så torpargrunden går ej att kontrollera. Så huset blev godkänt på alla punkter då utom husgrunden... det viktigaste är i alla fall att det inte är några vattenläckage någonstans. För allt annat fick godkänt. 

 När besiktningsmannen åkt så skulle jag passa på att slipa bänkskivan en sista gång, fick jaga hundarna ett par gånger bara, sedan kunde jag gå lös med slipmaskinen på bänkskivan en sista gång. Blev bra :-)

Efter slipjobbet blev det en stunds paus och kaffe i trädgården. T kom hem från sitt jobb och käkade lite, sedan blev det till att haka på trailern på min bil och vi åkte iväg till K-Rauta. Behövde få hem en pärlspontskiva till eftersom jag behöver göra på en väggskiva som blev för smal.  När vi var på K-Rauta så passade jag också på att köpa en liter snickerilack och liter elementfärg.

Vi tog en sväng till Mediamarkt också, men hittade inget intressant.

När vi var hemma igen så satta vi genast igång.

Jag tvättade rent väggar och element under fönstrena. Eftersom det är nya skåp  i köket så ser ju elementen extremt sunkiga ut...

Är i verkligen stort behov av lite färg ;-)
Målade först väggen och sedan fick elementet en omgång av pensel och färg. Kommer behövas ett par målningar till för att täcke helt och hållet, men visst blev det skillnad efter en omgång färg!Har man inte råd att köpa nya element så kan man trolla med lite färg ;-).

T och jag sågade sedan till resten av den väggskivan som skulle upp och efter lite felsågande... jag mätte fel *harkel* så blev det bra. Skönt - nu är väggen klar...

Nu tyckte T att han jobbat klart för idag, och klockan var ju nästan 21... han hade ju skruvat i lite knoppar också, så fick det alltså bli... ska måla mer i morgon och det fanns inget mer jag kunde göra för ikväll i alla fall.

Istället tog jag en tur ut i hagen... där hittade jag en söt liten fotomodell...

En liten kissemiss låg och solade bland pållarna hö...Här är vi inte rädda för några hästar inte... men det gäller ju att ha koll...Men är man en kisse så njuter man av tillvaron... ;-)Pållarna, som också var i hagen, brydde sig inte nämnvärt om att jag kröp runt ute i hagen med kameran i högsta hugg ;-)Jag fixade sedan klart med hö till pållarna och vid 21.30 fick de komma in för kvällen. Snabb koll av dem och maten serverades.

Mycket mer vettig blir det inte ikväll. Dags att varva ner så man kan somna någon gång :-)

/Lizzie


21/6 Måndag - Massor att göra

Idag blev det jobbet igen. Ingen feber och piggare, dock lite hostig och när jag är hostig så låter det inte så kul ;-) Krupphosta är ordet...

Efter jobbet blev det ett snabbt stopp vid renomée och så köpte jag lite kaffebröd. T har namnsdag idag och nåt ska man väl bjuda på. Oktawia fyller 12 år också - men hon fick en bit hårt bröd - det tyckte hon var mums ;-).

Efter mat och fika så satte T och jag igång hemma. I morgon så kommer Anticimex för att göra en besiktning av huset. Bl a för att kolla efter fuktskador så vi behövde städa och röja upp. Vi började med källaren... upp med massor av skräp. En hel del hamnade i högen för det som ska slängas, resten åkte ut i lagården för vidare sortering och uppdelning. Det är inte längre i vägen i källaren i alla fall

Jag tog sedan itu med stallsysslorna, mockade och fixade hästarnas mat i raketfart. Fortsatte mitt arbete med att slipa bänkskivorna i köket med slipmaskinen och så på med olja en gång till. Blir finfint :-)

M1 kom runt 19.30 och fixade Oktawias motion i form av uteritt så jag kunde fortsätta med jobbet inne. När bänkskivorna var klara så blev det städning. T hade fixat med dammsugningen när jag oljade bänkskivorna. Jag kunde alltså fortsätta med moppa golvet. Eftersom vi inte städat sedan vi började med mitt kök så var städning välbehövligt ;-).

Vid 21-snåret var M1 klar med pållan och uteritten hade gått bra. Jag serverade pållarna kvällsmaten och så var det klart med stallet.

Jag har nu kollat på CSI NY och kvar är bara att skaka lite mattor. Sedan är det dags att skutta till sängs :-)


Det var allt för idag!

/Lizzie

20/6 Söndag - Tävlingsdax

En riktigt tidig morgon blev det idag. Kl 5.30 blev det till att kliva ur sängen och ta sig ut för att ge pållarna frukost. Helt otroligt nog var jag bättre i min förkylning. Kraxig och lite orkeslös, men ingen feber! Tur eftersom det är idag tävlingsdag för Oktawia och platsen är Hällefors där det arrangeras en dressyrtävling. Oktawia skulle för första gången åka trailer rätt långt och så starta 2 klasser. Jättespännande och allt är ju miljöträning när det gäller pållan. M1 kom vid 6.30 och Oktawia fick sista finputsen inför tävlingen och vi kunde lasta och åka iväg på utsatt tid 7.15.

Färden till Hällefors gick enligt plan och Oktawia stod som ett ljus i trailern hela resan. Väl framme vid tävlingsplatsen var hon också lugn. När vi lastade ur och så var damen taggad, men på ett positivt sätt. Fick gå runt och spana lite innan vi sadlade och M1 satt upp för att börja rida fram.

Tävlingsplatsen var belägen på Hällefors sportanläggning och ljudanläggninen funkade VÄLDIGT bra. Men Oktawia brydde sig inte ett dugg om speaker eller den skräniga musiken. Skötte sig alldeles utomordentligt bra på framridningen :-)En cool och avslappnad pålla på framridningen. Inga problem för M1 att ändra längden på stiglädren ;-)
Vid 10.10 blev det så ekipagets tur att ge sig in på tävlingsbanan.Första klassen bestod av en LC1 och domaren satt i ett hästtrailer eftersom det fanns risk för regn. Oktawia tyckte inte det var något bra ställe för en domare att vara placerad och ville inte gärna närma sig den delen av banan ;-). Men i övrigt så skötte hon sig rätt bra.

Här är en länk till videosnutten från första klassen 57 % red de ihop och det är helt OK för denna ritt.

När första starten var avklarade så provade vi att ställa in Oktawia i trailern och gav henne lite hö. M1 och hennes mamma gick iväg för att köpa lite ätbart. Jag hade med mig fika och var kvar vid trailern ifall Oktawia skulle få spel, men hon höll sig hur lugn som helst. Inga som helst problem att ha henne stå inne i trailern i över en timme innan det var dags att komma ut och rida fram till nästa klass. 

Detta är helt nytt för Oktawia, 2 starter på en dag har hon inte gjort tidigare, så vi visste inte alls hur hon skulle reagera. Det visade sig att pållan tyckte att det var rätt onödigt att behöva jobba en gång till... ;-)

Funkade rätt bra på framridningen...Men i galoppjobbet så stod damen emot rätt mycket och det är ju ingen idé att gå på damen när hon är på det humöret, bara att försöka styra runt och hålla henne på bra humör ;-)

 

När det så var dags för start nr 2 och rida LB-programmet så var ju fortfarande domaren i en trailer och Oktawia tyckte det var helt onödigt att behöva anstränga sig. Själva travprogrammet i LB-programmet gick bra, men när det var dags för galoppen så hoppade Oktawia runt hela vänstergaloppen :-O bara för M1 att styra och se glad ut. Höger galoppen gick lite bättre, och totalt fick de 53,10 %. Det får vi vara nöjda med, framför allt med tanke på pållans humör. Hon har ju mycket åsikter den damen, om VAD hon ska göra och NÄR. Bara att fortsätta och träna och se glad ut ;-). Jämfört med för ett år sedan så har ju vi kommit hur långt som helst ;-).

Jag var mycket nöjd med pållans insats ändå. Inga problem att lasta, höll sig lugn på tävlingsplatsen. Gick att ställa in henne i trailern så hon fick vila en stund. Detta var en bra början, hon verkar ändå ha "tävlingshuvud". Hon blir ju positivt taggad när hon kommer fram till en tävlingsplats så hon verkar tycka att det är rätt kul.

Det gick bra att åka hem, även den här gången så stod hon stilla som ett ljus i trailern. När vi väl var hemma så var hon dock måttligt intresserad av att bli ompysslad i stallet. Nu ville hon ut till sin kompis.

Märktes att hon var trött i alla fall, hon GICK iväg i hagen, inget spring eller bus när hon blev utsläppt ;-)
Borta bra, men hemma bäst :-)Trötta och nöjda plockade vi undan alla prylar och M1 åkte hemåt. Jag gick in i huset och hade sådan tur att T precis hade fixat lite käk, klockan var ju nästan 15.30 så jag var hungrig ;-). Efter maten så snackade jag lite med T, ladda upp bilder och film i datorn och kollade av dem lite. Som sällskap hade jag 3 av mina djur, som för tillfället är väldigt bra kompisar... Tussan har varit ute och levt rövare i 3 dagar... kom hem och upptäckte Lexis nya säng ;-)
Naturligtvis hade jag även sällskap av Nalle... som vanligt trivs han alldeles utmärkt på mitt röriga skrivbord ;-). Ingen idé att städa här inte...Till sist så blev det dags att ge sig ut till stallet igen och jag tog itu med stallsysslorna. Mockningen och hästmaten fixades iordning. Jag fyllde även på vatten överallt så man slipper hålla på med det i morgon bitti. Lite tid sparar man ju in på att fixa klart med hästarnas vatten i hagen på kvällen.

Det visade sig senare att T hade drabbats av någon form av arbetslust! Jag trodde han skulle ut och fiska under dagen, men det blev inte så. I stället hade han fixat klart med karusellen i hörnskåpet. Fram på kvällningen så började han även att montera ihop den sista inredningen som ska in i köksskåpet. Hade kvar lådorna som ska vara i köksön. Under tiden som han monterade ihop lådorna så passade jag på att olja in bänkskivorna en första vända. Kommer behöva olja en gång till i morgon också. Hjälpte sedan till med att få lådorna på plats och äntligen är alla stora prylar på plats i köket :-) Som tur var torkade oljan in snabbt för Nalle var ju tvungen att kolla vad vi höll på med ;-).

Kvar är nu lite småpyssel. Elemenet ska målas (eller bytas ut), krönlist och dekorlist ska på plats på överskåpen. Det ska på lite mer tapet brevid fönstret (om jag hittar tapetrullen jag sparat...), det ska fixas klart med list mot taket osv. Som sagt, småpyssel som också tar tid ;-). I morgon ska vi i alla fall skruva knoppar på plats, är helt omöjligt att få ut lådorna annars ;-)Men nu är i alla fall alla de platta paketen jag hade låg i vardagsrummet borta... här är de sista resterna av mina platta paket - en massa skräp ;-)Plockade sedan in pållarna strax efter kl 21. Behövde bara öppna dörren så knatade de snällt in i stallet, hur ska detta bli när de ska börja gå ute dygnet runt ;-). Men det är klart... då kommer de har gräs upp till magen - Oktawias mage... Bianca kommer inte synas *fniss*. Tanken är att stolpa upp nya hagen nästa helg - behöver alltså bli helt frisk i min förkylning så jag har full ork...

Resten av kvällen tillbringades i soffan med datorn i knät och T kollade på film ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


19/6 Lördag - Fortsatt förkyld...

T fixade hästarna på morgonen så jag fick sova. Är fortfarande förkyld och sov i soffan under natten eftersom jag behövde halvsitta och sova. Tog det lugnt under fm, fixade bara stalllet i slowmotion och sedan fick jag lägga mig och vila ett tag.

Em tillbringade jag med att vara arbetsledare åt T och vi fixade lite mitt kök. Köksön kläddes in med pärlspont och de två återstående bänkskivorna sågades till och så skruvades skivorna fast... Själva fastskruvande av bänkskivor  innebar lite gymnastiska övningar för T's del... ;-)Ett hörnskåp är ju rymligt och bra ;-)Framåt kvällningen så hade vi kommit en bit på väg i alla fall :-)Nu har utsidan av köksön tagit form... kvar är inredningen, men det får bli en annan gång.

Resten av kvällen tillbringade jag sedan med Oktawia och M1. M1 kom vid 18-snåret och så blev det en vända in till ÖFK för ett lättare ridpass och pållan skötte sig bra. Sedan hem igen och pållan blev knoppad och borstad av M1. Jag smorde iordning sadel och träns och fixade in allt i bilen. Behöver åka 7.15 i morgon bitti så det var lika bra att fixa klart så mycket som möjligt redan i kväll. 

Vid 21-snåret var pållan snygg och prydlig och all utrustning fixad. Alltså klart för idag och kvällsmaten serverades till pållarna.

Jag tillbringade sedan resten av kvällen framför TV:n och sedan FB. Kände mig lite piggare och hoppas att det håller i sig tills i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie


18/6 Fredag - Sjuk

Det skedde inget mirakel under natten.... utan feber tillkom också och i morse insåg jag att gå till jobbet var uteslutet... :-(

Sjukanmälde mig och kröp ner i sängen igen, sov som en klubbad oxe fram till 10-snåret då jag vaknade till liv. Kom ihåg då att avboka min lunchdate och sedan så somnade jag om...

Vaknade till liv fram på dagen, och förpassade mig ner till soffan där jag tillbringat resten av em och kvällen... sov varvat med att hosta, snora och slötitta på TV.

Vid 18.30 kravlade jag mig ur soffan eftersom M1 då kom för att fixa med Oktawias motion. Tur att jag inte behövde rida. Fullt tillräckligt med att vara chaufför.

Oktawia skötte sig bra idag. Lite dressyrtrimning inför stundande tävlingsdagen på söndag :-). Var hemma igen vid 20.30 snåret och pållan blev ompysslad och jag fixade klart med att plocka undan alla prylar och mocka ut trailern. Min kompis Minternet dök upp i samma veva och lämnade tillbaka min bil som hon lånat idag. Det hade gått bra att hämta hem hennes pålla från Strömsholm.

Var klar med stallet vid 21-snåret och pållarna fick sin kvällsmat. Själv kommer jag nu placera mig i soffan igen - febern har gått ner, men hostan tilltagit och jag känner mig helt slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie

17/6 Torsdag - Förkyld...

Mitt halsonda gav sig inte under natten, utan snarare tvärtom. Dessutom har en rinnande näsa tillkommit. Ingen feber och eftersom jag är ansvarig för diariet så åkte jag till jobbet.

Har suttit och snorat inne på mitt rum och jobbat med programmet för diariet, men fram på em var jag bra trött. Ringde T och vi slutade lite tidigare och vi var hemma kl 16. T köpte med lite glass hem och det var bra för min onda hals, sedan förpassade jag mig till soffan och där låg jag och sov i 2 timmar innan jag tog mig ut i stallet för att mocka. 

T var snäll och slängde ner hö åt mig för jag hade inga krafter till att klättra upp på höloftet. M2 kom strax efter kl 19 och pållan blev sedan iordninggjord för ett litet pass med hoppträning inne på ÖFK. 

M2 hade bokat in MK för träning kl 20 och vi kunde vara i nya ridhuset för ridskolan var ute på utebanan. För dagen blev det bomträning och studshinder så Oktawia fick träna på att vara lite rapp i benen. Funkade bra och jag stod på läktaren och snorade ;-). Det är inte klokt var matt man blir av en liten förkylning... 

Var hemma igen vid 21.30 och pållarna är nu omhändertagna och fått kvällsmaten serverad. Jag själv ska förpassa mig till sängen och ha med halstabletter, nässpray och näsduk som sällskap. Hoppas på mirakulös förbättring under natten!

Det var allt för idag!

/Lizzie
 


16/6 Onsdag - Hemmakväll...

Efter jobbet så blev det ett stopp vid apoteket eftersom jag hux flux fått ont i halsen... förhoppningsvis så fixar jag att mota iväg en förkylning innan den bryter ut för fullt... Avskyr att ha ont i halsen och har framför allt INTE tid att bli sjuk...

Väl hemma så blev det lite käk sedan så satt jag lite fart... Oktawia har vilodag idag och då gäller det att passa på att få nått gjort hemma :-)

 T har idag köpt en drivrem till min åkklippare eftersom den gick sönder för två veckor sedan... så gräset har blivit rätt högt. Men under tiden som jag tog itu med inoljning av utemöblerna så fick T dit drivremmen och satte igång med gräsklippningen...

Gräsklippningen var välbehövligt och åkklipparen underlättade jobbet...Jag pysslade med inoljning av utemöblerna och det var välbehövligt. Hann inte klart med alla utemöblerna eftersom ett bord och två soffor inte blivit tvättade ännu, det får bli någon annan dag.

När jag var klar med inoljningen så tog jag itu med stallsysslorna och fixade klart allt där. T hade vi det laget hunnit klippt halva trädgården och jag körde en sväng med åkklipparen och klippte gräset framför stallet. Är lite som att åka radiobil... ;-).

När jag lekt färdigt med åkklippare så satte jag igång med att fixa iordning i syrénbersån så nu är parasollet på plats och man har ett litet ställe att krypa in och fika i...Under tiden som jag grejjade för fullt ute så höll vovvarna på att busa så mycket de orkade ;-)För övrigt så har jag hunnit med att tvätta en maskin, städa upp lite i badrummet och bära ut mina fuxiaplanter - nu får de bo ute och växa till sig.

Har även gott runt och softat i trädgården och spanat vad som händer bland mina blommor...

Min rosa perenna vallmo blommar för fullt...

Doftpionen har enorma knoppar och slår ut när som helst. Dock är jag inte ensam om att uppskatta pionens knoppar ;-) Myrorna uppskattar också dessa knoppar...Det var en vacker kväll och jag försökte få T att hjälpa mig med att rensa upp i växthuset, men han var trött efter gräsklippningen (!!) och ville vila - så stället tog jag en promis med Lexi eftersom jag var alldeles för rastlös för att sitta stilla. Behövde mata stegräknaren med steg också så det passade bra med en promenad i kvällsolen :-).

Väl hemma blev det en stund till i trädgården, lite datorsurf. Jag plockade iordning på Oriflamevarorna som kom idag, nu ligger det små påsar att få hamna hos sina köpare  ;-) Fixad också med tidrapport till Gränsbrytning och så var det dags att plocka in pållarna för kvällen och de ville verkligen komma in. Bianca spang in under tråden som jag har utanför stalldörren och sprang in i stallet ;-) maten som lockar kan jag tänka mig... snabb koll av pållarna och så blev det kväll för dem.

Resten av kvällen tillbringas framför TV:n och så fortsätter jag att knapra på mina halstabletter men tyvärr verkar de inte hjälpa så himla mycket :-(

Det var allt för idag!

/Lizzie


15/6 Tisdag - Ridhuset...

Efter jobbet idag så blev det ett snabbt besök på Beijers bygghandel för att köpa sockelhörn, inte helt okomplicerat visade det sig... till sist fick kassörskan tag på en säljare som gick ut i lagret och tog fram de 4 sista sockelnhörnen de hade - tänk att det var precis 4 st som jag skulle ha! Ibland har man tur... Däremot så var de lusaktigt dyra....

4 st sockelhörn till en kostnad av 156 kr!!!Nu ska de bara monteras på plats... ;-)

När vi var klara på Beijers så blev det ett snabbt besök på Granngården för inköp av lite hästmat, idag behövde jag få hem Krafft Groov 125 och Betfor. Köpte också olja för att se om det funkar för att få lite mer energi i pållan.

När vi kom hem så blev det lite käk och sedan stallet. Mockade och fixade iordning mat så stallet var klart tills det att M1 och P dök upp kl 18.30. Under tiden som M1 gjordei ordning Oktawia för ett pass dressyrtrimning inne i ridhuset så fixade jag med vatten och så skulle trailern på plats.

Vid 19-snåret var vi så klara att fara in till ÖFK och även Lexi fick följa med idag, vilket hon tyckte var toppen... :-)

Det var en fin kväll, även om det var lite kyligt ute - ingen riktig sommarvärme med tanke på att det är sommar... men det regnade i alla fall inte och M1 skrittade fram Oktawai runt SM-banan så Lexi fick en liten promis innan det var dags att gå in i ridhuset. Lexi tyckte det var jättetråkigt att behöva ligga uppe på läktaren... händer ju ingenting där... så det blev lite pip och gnäll, men var ändå lydig och låg stilla. Lite tråkigt får man stå ut med som vovve till en hästägare ;-).

Oktawia skötte sig bra idag. M1 tränade på lite av de tipsen hon fick under programridningen, bl a att få igång Oktawias reaktionsförmåga vid igångsättning... det tyckte Oktawia var jobbigt, men det blev lite skillnad i alla fall. Tränade också på övergångar och galoppjobbet och på slutet så red M1 igenom LC programmet. Oktawia var trött då och orkade inte riktigt i galoppjobbet och föll isär, men jobbade på bra ändå. M1 var nöjd med dagens pass och avskrittning skedde utom hus ner till hästhagen och tillbaka så nu fick Lexi en lite längre promenad  och jag steg på min stegräknare :-).

Var hemma igen till kl 21.30 och pållan blev omhändertagen och sedan serverades kvällsmaten. Tog rätt på alla prylar, mockade ur trailern och så blev det godnatt till pållarna.

Vips så var den här kvällen slut... nu blir det TV en liten stund innan jag tar en närmare titt på kudden :-)

/Lizzie

14/6 Tisdag - Full rulle...

När det gäller denna måndag så har det varit fullt ös hela dagen och kvällen. Full rulle på jobbet hela dagen, när sedan T kom och hämtade mig så for vi ut till Marieberg. Först belv det en snabbis in på Mediamarkt där T shoppade en stavmixer och blender... Jag hittade inget kul där, men vi åkte sedan till Hööks... ;-) Egentligen behövde jag bara sadelsåpa, men visste att de hade rea så jag hoppades att de skulle ha någon snygg jacka och en hundsäng till Lexi.

Mycket riktigt så blev det även en jacka och en hundsäng förutom sadelsåpan, T köpte också en hundsäng och så ett nytt halsband till Lillan.

När vi var klara på Hööks blev det ett snabbt besök på Ikea och jag köpte 3 st avslutningsskivor till köket. Förhoppningsvis är det det sista jag behöver köpa till köket på Ikea - men man vet aldrig ;-). Innan vi åkte hem blev det ett sista stopp vid en ICA-affär för att köpa hem något ätbart och lite bröd till frukost.

När vi kom hem så var redan M1 och P på plats - idag blev det en uteritt för Oktawia. Jag käkade lite mat och sedan fixade jag stallsysslorna under tiden som Oktawia och co var ute på uteritten.

Är nöjd med den nya jackan, vindtät och inte så lång jacka så den funkar bra att rida i.När det gäller hundsängen så vet man ju aldrig vad jyckarna tycker, men Lexi gillade sin hundsäng i alla fall och fattade direkt vad hon ska göra med den :-)Lillan fick en storlek mindre säng, men gillade sin också ;-)

Resten av kvällen har tillbringat med att grejja ute. Jag hann ju klart stallet under tiden som M1 var ute och red. Pållarna blev sedan utsläppta i hagen en stund till. T hade tvättat sin bil under tiden som jag fixade stallet, han fortsatte sedan med att spola av min bil med högtryckstvätten. Dock fick jag ta över och fixa själva tvättningen av min bil och tvätt var välbehövligt.

När jag var klar med bilen så fortsatte jag att leka med högtryckstvätten och spolade av lite stolar som var lortiga. Torkade också av lite platsmöbler. När jag var klar med högtryckstvätten så passade jag på att greja lite i syrénbersån, ställde in de tvättade platsstolarna och torkade av bordet och vips så blev det genast väldigt trevligt i syrénbersån.

T lekte lite med gräsklipparen och jag fortsatte med att röja runt huset. Mycket skräp har samlats utanför husknuten och det tog en stund att plocka upp och rensa upp runt huset. Även en del skräp har blåst ut i  trädgården som jag gick runt och samlade upp. Efter någon timme så såg det genast mycket trevligare ut, framför allt utanför dörren ;-). Värsta röran i garaget däremot - men dit kan man stänga dörren *fniss*.

När kl 21 fick det räcka med utejobbet och jag kollar nu på CSI, snart dags att gå ut och plocka in pållarna och sedan blir det sängen. Behöver sova - kom i säng alldeles för sent i går...

Men detta var allt för idag!

/Lizzie


13/6 Söndag - En blandad dag

Dagen idag har inneburit en blandad kompott... började dagen med att försöka komma någonstans i köket... långsamt går det framåt, man måste ju mäta ordentligt så det inte blir fel och det tar tid. Nu var det i alla fall dags att få upp pärlsponten så vi satte igång vid 10-snåret... och tid tog det... men framåt em så började det likna nåt :-)Det som tog längst tid var att räkna ut vart hålet för eluttaget skulle vara i skivan, men efter ett misslyckat försök *harkel* så fick T till det och hålet blev bra och vi kunde fortsätta med pärlsponten.  

När vi blivit klara med pärlsponten så hann vi i fixa med en bänkskiva. Jag är glad att jag köpt en ny sågklinga till cirkelsågen... Bänkskivan som ska ligga längst in i hörnet behövde kortas av och det tog en stund innan vi kommit igenom. Det rök bra och ett tag så trodde vi att skivan skulle börja brinna... men till sist så var skivan i rätt längd och placerad på rätt ställe och äntligen börjar det förskräckliga hörnet se mindre hemskt ut :-)När vi kommit så långt fick det räcke med jobb i köket. Kl var 15 och M1 var i full gång med att göra iordning Oktawia för dagens aktivitet - programridning inne på ÖFK. Pållan var lite avslagen i stallet och det visade sig att hon även det under ridpasset också. Lite mer bjudning hade inte skadat... men för övrigt så skötte sig pållan bra under själva programridningen. De tips som M1 fick var att försöka få igång pållan lite mer, hon behöver bli lite rappare i benen och för hjälperna. Är lite seg vid igångsättningar osv, men domaren förstod att det inte var helt enkelt att "gå på" pållan eftersom man inte vill att hon ska tjura ihop... syns lång väg att det är en dam med lite humör och då har hon ändå blivit milsvid mycket bättre mot hur det var för bara 1,5 år sedan. Så sakta men säkert går det framåt. M1 var nöjd med genrepet i alla fall och jag tyckte pållan skötte sig bra. Hon bryr sig inte ett dugg om domarbordet, inte heller det vita dressyrstaketet eller andra konstiga saker. Så det är bara att fortsätta att träna och se glad ut, vi är på rätt väg i alla fall :-).

När vi var klara med programridningen så blev det en liten skrittpromis ner till Hästhagen och tillbaka. När vi var nästan framme vid bilen igen så sprang vi på min ena moster. Det var jättekul för henne har jag inte träffat på över ett år :-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen, på med flugmedel och sedan ut i hagen igen. Själv så käkade jag lite mat och sedan så blev det lite fix i trädgården. T gick lös med grästrimmern och jag tog bort lite gammal eltråd som ska slängas. Jag försökte sedan mig på att köra med grästrimmern, det gick en stund men eftersom den vibrerar så gav min högra hand upp efter ett tag och resten av kvällen så hade jag 3 bortdomnade fingrar på höger hand och svårt med greppförmågan... sviter av min gamla inflammation i armbågen...

Jag lyckades i alla fall med att plantera lite blommor senare på kvällen. 4 st blommlådar har ikväll fått nya blommor...

De två små lådorna som är på framsidan av verandan:Och så de två lådorna som är på husets östra gavel:Avslutade kvällen med att gå en runda i trädgården och kolla till rabatterna. Ogräset växer ju som ogräs, men även lite sommarblommor står i full blom :-)

En vacker spansk nävaBlågull...Brandgul lilja - planterad av min gammelmormor för rätt länge sedan nu, men den blommar frisk varje år :-)Hann precis gå klart min runda när det började skvätta uppifrån, bara att gå in en sväng. Strax innan kl 21 var jag ute igen  för att fixa hästarnas mat och ta in dem för kvällen. De kom villigt in eftersom de gärna ville ha sin kvällsmat :-)

Resten av kvällen tillbringas sedan i soffan för att glo på film innan det är dags att hoppa i säng. I morgon är det dags för en ny arbetsvecka... 3 veckor kvar till semestern...

Det var allt för idag!

/Lizzie


12/6 Lördag - en regnig och blåsig dag

Vaknar upp till en regnig lördag. Ut vid 8 för att ge hästarna frukost. Idag fick de stå inne och käka sitt hö eftersom M1 skulle komma på morgonen för att rida pållan. Så vid 9.30-snåret kom M1 och P och pållan blev iordninggjord för lite dressyrtrimning inne på ÖFK.

Det blåste fullkomligt storm när vi åkte så det var inte tal om att rida ute, då hade vi blåst bort. Det blev ridhuset direkt. Oktawia var duktig idag, hon var pigg och ville helst springa fort - framför allt när det blev frågan om lite mer samlande arbete... jobbigt då... men numera kan damen ta en korrigering, bli arg, men sedan jobba vidare och kämpa på... Så damen var riktigt duktig idag. Jobbigast är samlad galopp på volt där M1 minskar volten för att sedna göra en bakdelsvändning ur skritt, byta varv och fatta  ny galopp... jättejobbigt tyckte pållan. Men verkade ändå nöjd och belåten efter ridpasset och klev snällt in i trailern.

När vi kommit hem och pållan blivit omhändertagen så var det hagen som gällde. Fullt ös ut i hage och lilla Bianca i full fräs efter. De drog en repa i vild galopp i stormen innan de började käka gräs :-).

För min del så blev det lite lunch och efter lunchen så satte jag och T igång med lite jobb av köket. Idag så måttade vi in köksön och den skruvades fast i väggen. Nästa steg var att koll hur bänkskivan skulle ligga och där börjar nästa bekymmer... för att bänkskivan ska ligga rakt så kommer det fattas 4 cm inne vid väggen... funderade länge och väl hur jag skulle lösa problemet och det jag kom fram till är att just mot väggen blir det till att såga till en smal bit och limma fast mot bänkskivan. Det får bli ett jobb för morgondagen eftersom cirkelsågen måste letas fram först.

Det vi fick gjort var i alla fall att EN väggskiva kom upp ;-) den vid köksön, vi sågade till den skivan som ska vara på andra sidan fönstret, men där finns ett eluttag som ställer till det och sticksågen måste letas fram. Nu var klockan rätt mycket och jag slängde mig ut i stallet för att mocka i raketfart. Sedan var det full fart in till ÖFK för att vara med på funktionärsfesten som gick av stapeln i kväll.

Kl 16 var jag alltså inne på ÖFK igen och kvällens aktivitet började med en tipspromenad där jag och kompisen K tog sällskap. Frågorna var inte alls av den lättare sorten utan det var vilda gissningar ;-) - vi lyckades i alla fall pricka in 7 rätt av 10 frågor så det gick rätt bra ändå ;-).

Under tiden som grillen tändes fick vi övriga aktivera oss med lite brändbollsspel. Det var jättekul... är väl cirka 10 år sedan jag spelade brändboll och jag träffade bollen - nästan.. och trots att jag var trött i kroppen så kunde jag inte låta bli att satsa järnet när det var dags att springa - kommer ha träningsvärk i morgon ;-)

Tyvärr så förlorade mitt lag, men vi kämpade tappert :-). Det var i alla fall hur kul som helst att spela brändboll :-)

Efter ansträngningen så serverade det hamburgare och korv med tillbehör i ridskolans cafeteria - smakade finfint och så träffade man lite trevigt folkt :-)Var hemma igen vid 20-snåret och då gjorde jag klart hästmaten och sedan blev det datorn en stund. Kom fram till att det äntligen slutat blåsa i alla fall ;-)

Nu ska vi kolla på en film och käka lite ost och dricka nåt glas gott rödvin... Pållarna får vara ute en liten stund till innan det är dag för intag och kvällsmat.

Så roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

11/6 Fredag - Fredagsmyset...

Efter jobbet så åkte vi till Marieberg för jag skulle shoppa lite presentkort på Stadium till vår dragning av förvaltningens aktivitetskort. Vi passade på att käka lasange vid Cafe Garden. När vi var klara med allt så åkte vi hemåt. Hann precis med stallet innan M2 dök upp kl 18.30. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett litet hoppass inne på ÖFK. Vädret var inte det bästa... stilla sommarregn hela kvällen ;-).

Men lite regn står man ut med, det dammade i alla fall inte på banan ;-). Oktawia skötte sig bra och ekipaget tränade på lite övningar som M2 fick från förra hoppträningspasset med MK. Även min tränare ÅE var lite nyfiken och kom för att kolla en liten stund. Just då så fick Oktawia för sig att gröna bommar äter hästar... det märkliga är att pållan inte är speciellt tittig på hinder, bryr sig inte om vattenmattor, blomsterarrangemang eller färgglada plankhinder, men en liten grön bom - DET var för dagen totalt livsfarligt. Damen tvärvägrade att ens komma i närheten av hindret och det var inte förräns som jag testade att ta bort den gröna bommen som hon skuttade över... märkliga häst. Men för övrigt så skötte hon sig mycket bra :-)

Trötta och blöta åkte vi sedan hemåt. När jag var klar med pållan så plockade jag undan alla prylar och så fick pållarna sin kvällsmat.

Kvar för min del var sedan bara att plocka av mig mina blöta kläder, hoppa i en pyjamas och placera mig i soffan för att titta på film en stund.

Detta var fredagsmyset för den här gången :-)

/Lizzie

10/6 Torsdag - Trött, trött, trött...

Var mer död än levande när det var dags att kliva upp... trött ända in i märgen... det är inte bara de sena kvällarna som är boven i dramat, utan också det senaste halvårets mentala belastning har gjort sitt... skulle behöva ha semester NU, men får stå ut 3 veckor till...

Var trött hela dagen och som tur var så kom T och hämtade mig. Egentligen skulle jag cykla hem eftersom han var ute och fiskade med jobbet, men han var klar med fisket lagom tills det att jag slutade mitt jobb. Hade aldrig klarat av att cykla idag - hela kroppen är som tuggummi...

Efter jobbet så ville jag i alla fall åka till Plantagen och shoppa sommarblommor. Dags att byta ut i blomlådorna och vi kom hem med bilen full med blommor och jord ;-)Jag fixade sedan lite kaffe och käk åt mig. T åkte iväg upp till Ånnaboda sjön på direkten för att kolla när några arbetskamrater fiskade. Jag läste tidigningen Tara och vilade ett tag. Blev dock inte piggare, men tog i alla fall itu med stallsysslorna. Tog en stund i dag eftersom jag var så trött, men till sist var jag klar. Funderade en stund på ifall jag skulle orka ta itu med att plantera blommorna i blomlådorna eller om jag skulle gå och lägga mig... trött så det kändes som om kroppen skulle gå sönder... dock blev det så att jag tog en promis med Lexi istället. Fort gick det inte, men Lexi ville ialla stanna och lukta på nåt intressant varannan meter. När jag var på väg hem som kom T och Lillan och mötte oss. Tyldigen hemme efter trippen till sjön ;-).

Väl hemma igen så var jag faktiskt piggare och orkade plantera den nyinköpta fjärilslavendeln. Den blev placerad i slutet av en rabatt...Fjärilslavendeln har hur söta blommor som helst :-)När jag var klar med plantering så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. De ville komma in och stod och väntade vid dörren för att bli insläppta ;-). Snabb koll av pållarna och så kvällsmaten.

För min del blev det sedan soffan och Criminal minds. Nåt annat fanns inte kraft till. Plantera blommor får jag göra någon annan dag.

/Lizzie


9/6 Onsdag - Full rulle...

Full fart på jobbet och blev hämtad vid 16-snåret som vanligt. Ingen cykling idag - var för trött. Kommer i säng alldeles för sent ;-) så man är lite lätt död på morgonen *harkel*. Var trött när jag slutade jobbet och gick ner till den närmaste pizzerian och köpte med varsin pizza hem. Köket är befinner sig ju fortfarande i ej färdigt skick ;-) och det var rätt skönt att sätta sig ute och käka pizzan :-).

När vi käkat klart så skruvades mitt nya fågelbad ihop. Köpte det på granngården i måndags och passar alldeles utmärkt i min trädgård :-)Gick en runda i trädgården - kan lugnt säga att allt växer... som ogräs! ;-)För cirka 15 år sedan så frösådde jag akleja, de var speciella eftersom det var dubbelaklja, 3 olika varianter - blå, svart och vit. Den svarta  finns fortfarande kvar i min trädgård och är så häftig :-)
För övrigt så har jag ju kissen Nalle som regerar i min trädgård. För dagen hade han placerat sig på en pall där han hade perfekt placering för att spana ut över "sina" ägor. Gäller ju att hålla kolla så ingen obehörig har fräckheten att tassa in på egendomen ;-)Nalle - King of Kartorp!

Till sist så var det dags att ta itu med stallsysslorna. M1 och P skulle dyka upp vid 18.30 så det var bara att sätt fart. Fixade mockning, slängde ner hö och fixade höpåsar, till sist diskades vattenhinkarna och nytt vatten hälldes upp. Var lagom klar med allt när M1 och P dök upp.

Idag blev det lite extra pyssel för Oktawia, jag klippte manen på damen och sedan så ryckte M1 den eftersom den  behövdes jämnas till och tunnas ur. Oktawia man växer som ogräs, synd att man inte kan säga detsamma om hennes svans...

Under tiden som M1 fixade klart allt med pållan så passade jag på att göra rent tränset och hoppsadeln.

Så småningom var allt klart och pållan lastades och vi for in till ÖFK. Även idag så skötte sig pållan jättebra - knappt man känner igen sin egen kuse ;-). Stor attitydförändring när det gäller inställningen till arbete - allt blir ju så mycket lättare när damen är med på noterna från början... även för pållan själv ;-).

Avslutade passet med att rida igenom LC-programmet - såg riktigt bra ut. Själva avskrittningen skedde ute så det blev en promis ner till hästhagen och tillbaka. Till Lexis lycka ;-). Lexi tycker ju att det är lite trist att vara i ridhuset... måste ju ligga stilla - hon gör det under lite djupa suckar... men promis runt området är hur kul som helst ;-). Fördelen är att vovven just nu ligger utslagen i soffan och sover som en gris ;-) Nåt som ytterst sällan händer...

Var hemma igen vid 21.30 snåret. Pållarna har blivit omhändertagen, alla prylar är på rätt plats och jag ska snart göra som Lexi... sova som en gris ;-)

För övrigt så har lägenhetsköpet blivit av och ett stort problem är löst. Snart börjar ett nytt liv :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/6 Tisdag - Stress.... och så ridhuset

Fullt ös på jobbet, försökte komma iväg lite tidigare eftersom jag behövde ta en sväng ut till Marieberg. Fick inte till det, utan blev hämtad i vanlíg tid. Vi valde att åka hem först för att rasta vovvarna och mata kusarna. Passade på också att käka lite, mocka åt pållarna och så kollade vi upp ifall vi fått skattepengarna och det hade vi :-).

Jag fixade klart allt hemma i ett rasande tempo. Ville iväg till Marieberg så jag skulle hinna hem tills det att M1 och P skulle komma kl 18.30.

Stressade alltså iväg till Bauhaus ute i Marieberg. Efter lite klämmande på skruvdragare så hittade jag en liten som passar mina händer och som har lite finesser. Dock höll jag och T på att leta ihjäl oss efter en kartong med denna skurvdragare... alla andra sorter fanns. Jag gick iväg för att leta reda på någon personal för att få hjälp.... men se det visade sig vara helt omöjligt... Det är inte första gången heller och eftersom jag var urstressad så blev jag mer än normalt irriterad... Det blev ingen shopping på Bauhaus, utan istället for vi iväg till K-Rauta och där hittade jag samma skruvdragare :-) Även en ny sågklinga till cirkelsågen fick följa med hem. De nya bänkskivorna ska ju sågas och till detta behövs en ny sågkinga...

När vi var klara var det full fart hemåt och hann hem precis innan det att M1 och P dök upp.

Min nya lilla skruvdragare... nu ligger den på laddning ;-)M1 gjorde iordning pållan för lite dressyrtrimning och vid 19-snåret åkte vi in till ÖFK. Det regnade så idag blev det ingen framskrittning ute... Men det var lugnt i ridhuset så det var gott om plats.

Oktawia skötte sig bra idag och galoppen såg riktigt bra ut. M1 red även igenom LB-programmet och det såg kanonbra ut :-). En mycket förvånad matte stod och tittade på med gapande mun. Sköter sig damen så här bra den 20:e är det riktigt, riktigt bra :-)

När M1 ridit klart så blev det avskrittning till Hästhagen och tillbaka för nu hade det slutat regna. Så en liten promenad blev det och steg på stegräknare... ;-)

När vi var hemma igen blev pållan ompysslad, var inte svettig idag så det blev en omgång med ryktborsten. Dock regnade det så i natt blev det stallet för pållarna.

Plockade undan alla prylar, mockade ur trailer osv. Kvällsrastade vovvarna och sedan blev det TV:n. Äntligen dags att varva ner... så pass stressad som jag har varit idag så lär det ta en stund... tur att det är Cougar Town på TV ikväll - skönt att få skratta lite ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

7/6 Måndag - Lösning...

Efter jobbet så tog jag en promenad till Granngården för att shoppa en säck med kattmat. T kom och hämtade mig på Granngården, innan så hade han varit hemma en sväng för att mata kusarna och rasta av vovvarna. När jag var klar vid Granngården så åkte vi vidare till västra sidan av stan där vi avtalat möte med en säljare av en lägenhet. Resten av kvällen gick åt till att besöka bovärd för att lämna personuppgifter för koll av köpare. Sedan blev det ytterliggare besök hos säljaren och fylla i avtal osv...

Så äntligen verkar det som om vi har funnit en lösning på lägenhetsproblemet och dessutom är det möjligt med snabb inflyttning :-).

Vi kom hem sent, skönt att T hade hunnit hem en vända för att rasta vovvarna. För min del så blev det ytterligare lite jobb. Lite pyssel åt Gränsbrytning. När jag var klar med jobbet så hann jag precis med en kort promis med Lexi innan det var dags att ta in pållarna. Verkar bli dåligt väder i natt och det duggade lite under promenaden. Pållarna kom mer än gärna in och jag kollade lite snabbt av dem innan de fick kvällshö och kraftfoder.

Mycket mer än så här hann jag inte med ikväll. Resten av kvällen tillbringas i soffan för att titta på CSI och sedan Medium.

Så detta blev allt för idag!

/Lizzie

6/6 Söndag - Soligt...

Vaknade upp till en jättefin sommardag. Kom ur sängen vid 9-snåret. Fikade och käkade frukost på balkongen. Försökte sedan få fart på T så vi skulle komma någonstans med köket... Jag började klockan 10.... och förutom ett litet avbrott då jag var över till grannen en sväng, så försökte jag få saker och ting att hända med köket... men det gick förbannat trögt.

Utav någon anledning så har T ingen aning om vart han har verktyg någonstans... Inte ens en skruvmejsel kunde han få fram. Han skulle ut och leta efter sticksågen så vi kunde sätta upp lite pärlspont... men inte gick den att hitta utan i stället satt sig T ute i hästhagen för att filosofera....

Så efter att jag fått ett hysteriskt utbrott pga av stress och hela den absurt sjuka situationen så gav jag upp. Det var em och dags att åka in till stan för att träffa en säljare av en lägenhet. Besöket tog drygt en timme och allt var bra. Uteplatsen helt OK och en jättefin innergård. Så i morgon ska vi träffa bovärden osv, så äntligen kanske det börja hända grejjer :-)

Sedan blev det Biltema och där köpte jag en skruvmejsel!! Även dyckert till pärlsponten blev inköpt. När vi var klara på Biltema så for vi till Ica Maxi och käkade varsin pizzaslice eftersom köket fortfarande inte är något skick för matlagning... ;-). När vi var klara så for vi hemåt, men svängde förbi kyrkan och vattnade blommorna på mammas och pappas gravar. Väl hemma blev det lite fika i trädgården innan det äntligen blev lite gjort i trädgården...

Äntligen är sista väggskåpet ordentligt fastskruvat. Hyllor och dörrar är på plats på  överskåpen. T borrade hål för alla handtagen så de sattes på plats. Det var typ så långt som vi hann idag. Fortfarande inga bänkskivor på plats... Bara att hoppas att det löser sig nästa helg. För min del så var klockan nu så pass mycket att det var dags att plocka in pållan. M2 skulle komma vid 19-snåret och dök upp på utsatt tid.

Oktawia blev iordninggjord för ett hoppträningspass och så for vi iväg till ÖFK. Framridning runt SM-banan som vanligt och jag tog en promis med Lexi under tiden. Sedan förpassade vi oss till hoppbanan och det var dags för ett träningpass för MK.

Oktawia och Matilda skötte sig jättebra. Här kommer lite bilder från dagens träning...Damen fick hålla rätt på benen när det handlade om galoppbommar och avslutande hinder...
Hoppa över oxrar tycker pållan är kul :-)Efter avslutad träning blev det promis runt SM-banan och sedan så for vi hemåt. Väl hemma blev pållan avsvampad med ljummet vatten - det var en varm kväll så hon blev rejält svettig.  Damen tyckte att det var skönt att bli ompysslad. Avslutade pysslet med att servera kraftfoder som de fick stå inne och käka. Under tiden krattade jag upp ris i syrénbersån, T hade på uppdrag av mig röjt upp inne i bersån så det går att sitta där. När jag var klar med upptagningen av riset så var det lagom att släppa ut pållarna i hagen och det väntade höt.

Väl inne så upptäckte jag att Tussan uppskattade fynden jag gjorde igår ;-).Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan och kollat på Poirot. Nu är det alltså dags att förpassa sig till sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

5/6 Lördag - Strömholm

Kl 10 var jag vid Scandic hotell och blev upphämtad av A och så for vi vidare och hämtade upp K - sedan var det full fart mot Strömsholm för att gå på Strömsholmstävlingarna. Vi hade tur med vädret, lite sol, lite moln, lagom vind, lagom temperatur. Fina hästar och hyfsat med utställare... Dock är det svindyrt att gå in på området - 180 kr - rena rånet!!!!

Hur som helst Slottet är fint i alla fall :-)När vi köade för att få komma in på området så såg vi nykläckta små andungar, eller nåt i den stilen, hur söta som helst...Vi kom fram till tävlingsplatsen lagom för att se en av vår  klubbs ryttare göra sin ritt inne på banan. Tyvärr så gick det inge bra för vårt lag, men en fin bild fick jag :-)Vi masade oss iväg till utställningsområdet och redan på första stället hittade vi roliga saker. Lite kläder från Horseware och vi gick därifrån med varsin superfin fleeceväst.

I övrigt så tillbringade vi dagen med att gå runt på utställningsområdet, fika (icke att förglömma), titta på lite framhoppning, utställningsområdet igen... jag fick fler och fler påsar att hålla rätt på ;-).

På em blev det läge för glass och vi gick tillbaka till tävlingsområdet och där placerade vi oss på picknikfilten och käkade vår glass, tittade på folk och alla bedårande hundar...

Dagens stora behållning var dessa två valpar som fann varandra ögonblickligen ;-)De var helt enkelt bedårande :-).

Blev en runda till ute på utställningsområdet och det blev mer shopping. Idag hittade jag en del kläder till mig själv. Dock inga ridbyxor. Provade flera stycken, men icke... märkliga storlekar på märkesridbyxor...

Strax efter 15.30 så tyckte vi att vi var färdiga och vi åkte hemåt. Blev avsläppt vid scandic och tog mig sedan hemåt. Trött och nöjd var jag hemma vid 17.30

Dagens shopping del 1Dagens shopping del 2Syns lite dåligt, men längst till vänster är en mörkbrun vaxad jacka från Horseware - skitsnygg, sedan funktionströja från Catago, fleeceväst från Horseware och så ett mörkbrynt läderbälte från Kyra. Jättenöjd med dessa fynd! :-).

Tyvärr så var det inte så kul att komma hem. För hemma så var det en asfull T, huset såg ut som ett bombnedslag, inte ett dugg av det T skulle göra hade blivit gjort. Det är 3:e året på raken jag åker iväg till Strömsholmstävlingarna och kommer hem till samma scenario. I år var det i alla fall sista gången....

Kokande av ilska funderade jag på vad jag skulle hitta på. Klarade inte av att vara kvar hemma så jag hörde av mig till grannen och det blev så att jag tillbringade kvällen där istället - och hade det hur trevligt som helst.

Kom hem vid 12-snåret och då var det bara att uppsöka sängen :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


4/6 Fredag - Fredagsmys

Idag blev det bilen till jobbet :-). T hade pyst iväg jättetidigt eftersom de skulle iväg och fiska med jobbet. Så jag passade på att ta lite sovmorgon, inte mycket, men att få sova en timme extra på morgonen är värt hur mycket som helst när man är trött... ;-).

På lunchen så blev det en lånecykel så jag kunde ta mig till Coco Thai och käka lunch med vännen MK - det smakade bra och vi kunde sitta ute. Trevlig med god mat och trevligt sällskap.

Jobbade fram till 15.30 sedan blev det ett snabbt besök på Willys innan jag for hemåt. T hade precis kommit hem och skulle ut i skogen och plocka lite enris till öringen han fångat tidigare idag. Rökt öring är hur gott som helst :-).

Jag pausade en stund i trädgården, fikade lite och läste tidningen "Allt i hemmet" som kom med posten igår. Här gäller det att passa på att njuta av de vackra dagarna.

Till sist blev det dags att sätta fart och tog tag i stallsysslorna. Mockade, fyllde på nytt spån, fixad med vatten, och hästmaten. Hakade sedan på trailern på min bil så det var klart för avfärd. M1 och P kom vid 18.30 snåret och jag var då i full fart att ge dressyrsadeln en omgång med sadelsåpan och fixa fram ett rent schabrak.

Vid 19-snåret var pållan iordninggjort och klev snällt in i trailern. Lexi satt redan beredd i skuffen (luckan var öppen), så hon fick också följa med. Passade på att ta en promis med Lexi under tiden som M1 skrittade fram runt SM-banan. Lexi behövde få "lukta av sig" för att orka vara lugn i ridhuset.

Idag var Lexi jätteduktig. Först klarade hon av att sitta stilla i skuffen och vänta - med öppen lucka - under tiden som vi lastade ur Oktawai. Efter promenaden så var hon hon lugn i ridhuset, fanns sig bra i att ha "långtråkigt". Inget pipande och inget puttande på mig, utan la sig brevid mina fötter och var lugn...Oktawia var idag på lite bättre humör än igår och galoppjobbet gick riktigt bra. Avskrittningen skedde ner till Rosta gärde och tillbaka - så det blev en lite promis till för Lexi. Så när vi kom fram till bilen så tyckte Lexi att det räckte. Nu ville hon hem och parkerade sig på sin plats och där satt hon och väntade tills vi var klara med lastningen av pållan.Duktig lite vovve :-)

Väl hemma blev pållan omhändertagen och pållarna fick sedan sitt kraftfoder inne och när de käkat upp så fick de gå ut igen. Nu är det så fint väder så pållarna får i natt vara ute. Kvällshöt serverades ute till pållarna så de har nåt att knapra på under kvällen/natten.

Plockad iordning på alla prylar och mockade ur trailern. Sedan var det dags att gå in och varva ner. Blev lite ost och kex och till det lite Martini. Passade sedan på att titta lite på TV och surfa på min lilla laptop :-).

Nu kommer det inte hända så mycket mer idag, utan snarare att börja tänka på att ta en närmare titt på kudden.

Så detta är allt för idag.

/Lizzie
3/6 Torsdag - Cykling...

Eftersom det är så otroligt underbart försommarväder så blir det cykel till jobbet. På morgonen hade jag fullt ös på cykeln... jag gillar verkligen att cykla fort - och på banvallen gick det undan... - låg i snitt på 30 km i timmen. När man kommer in till stan så får jag cykla lite långsammare, är ju andra medtrafikanter i vägen ;-). Det tog mig 30 minuter att trampa till jobbet :-)

Cykelturen på  morgon gjorde mig pigg hela dagen, och på lunchen så blev det ännu mera cykling för då trampade jag iväg till Stadsträdgården för att träffa en kollega som jag inte träffat på länge. Vi hade en jättetrevlig långlunch med passa prat och god mat. Full fart på cykeln tillbaka till jobbet och fortsatt arbete resten av em.

Lite medvind hade det ju varit på morgonen, men tyckte inte det blåste så himla mycket när jag var ute på lunchen... men när jag skulle cykla hem.... *pust*

T och jag hade gjort upp om träff vid ÖFK... där fick vi pausa en stund innan vi fortsatte mot banvallen. När vi väl kom ut på banvallen så var det REJÄL motvind hemåt. Kan kan väl säga så här.... nu var det inga 30 km/tim...

Vi fick pausa ytterligare 2 gånger innan vi var hemma... inte så mycket att vi var trötta rent fysiskt, men man blir trött psykiskt på motvinden. Så hemfärden tog idag 1 tim och 15 min, varav jag satt på cykeln 1 timme.

Så kvällen för övrigt försvann i ett nafs. Det blev lite käk ute i trädgården och sedan så var det bara att ta tag i stallsysslorna. Plocka in pållarna strax efter kl 19 och jag gjorde iordning henne för ett pass dressyrtrimning. For sedan in till ÖFK med pållan mötte upp M1 och P.

Oktawia var för dagen inte på sitt bästa humör, lite tung i handen och ville inte alls ta några halvhalter, så M1 fick slita rätt bra, men till sist så blev det bra. Ekipaget tränade på galoppfattningar och galoppjobb idag, avslutade passet med att rida förvänd galopp genom kortsidan... funkade bra.

Avskrittning ute på området och sedan full fart hemåt. Det har varit en jätteskönt kväll och det är lite svårt att komma isäng nu... alldeles för ljust ute ;-).

Avslutade kvällen med att kolla på lite nyheter och sedan fick det bli sängen...

/Lizzie

2/6 onsdag - Ikeabesök igen...

Efter jobbet så åkte vi iväg och kollade på en lägenhet. Den var helt OK och har en liten uteplats. T skulle ta sig en funderare.

Sedan var det full fart hemåt. Käkade lite och drack kaffe ute i trädgården och sedan var det bara att åka iväg till Ikea. Den här gången var det för att shoppa nya bänkskivor. Det blev en skiva som heter Lagan och är i massivt ek. Som vanligt tog det en stund att bli klar på Ikea eftersom man är tvungen att vandra genom hela butiken. Jag passade också på att shoppa med en laptopkudde till en arbetskamrat. Jag skulle också ha en list att lägga i bakkant på bänkskiven, men den hade Ikea minsann slutat sälja... Typiskt... får kolla på Beijer någon annan dag... Viktigast var bänkskivorna.

Efter Ikeabesöket så fortsatte vi till K-Rauta och där köpte jag pärlspontskivor, ska klä in köksön med pärlspont och så ska jag ha det på väggen mellan väggskåp och bänkskiva. Hade pärlspont tidigare också och trivs bra med det, så det blir så nu också.

Var hemma igen strax innan 19.30 och då tog jag tag i stallet. Mockade och fixade hästmaten. Det var en himla skön kväll och det hade varit trevligt med en uteritt, men det var bara att inse att tiden inte räckte till.

När jag var klar i stallet så var det dags att ta itu med köket igen... fick leta lite efter verktyg för att få ihop vinstället, men till sist så var de sista väggskåpen ihopskruvade och det var dags att sätta upp det på väggen. Tyvärr så passade skruvdragarens batteri på att dö när det var 2 väggskruvar kvar... Så då var det bara att inse att det var färdigjobbat för idag. Men nu börjar det i alla fall likna ett köka ;-)

Det hemska hörnet börjar också likna nåt nu och jag har börjat kunna plocka in prylar i överskåpet...Mycket mer än så här hanns inte med idag!

/Lizzie

1/6 Tisdag - försommardag...

Äntligen börjar det likna sommar... vaknade till ett helt underbart väder så idag blev det cykel till jobbet. Gick kanonbra att trampa till jobbet och idag tog det 33 min och jag var inte trött när jag kom fram trots att jag trampat på i ett riktigt bra tempo hela sträckan... Så skönt att känna att kondisen är på plats så jag orkar trampa på med tung belastning (7:an) hela vägen :-) bränner bra med kalorier ;-)

Fullt ös på jobbet hela dagen och så full fart på cykeln hemåt. Fortfarande fint väder så det var hur skönt som helst att cykla. Tog 34 min att cykla hemåt så det var högt tempo hemåt också ;-).

Var ute och käkade lunch idag så jag var inte speciellt hungrig när jag kom hem, räckte med lite fil och müsli och kaffe. Satt ute och njöt av det vackra vädret. Passade också på att gå en sväng i trädgården med kameran i högsta hugg...

Aklejorna blommar för fullt...Alla äppleträden står i full blom...
Även löjtnantshjärtan står i full blom och är hur vacker som helst...
När rundturen i trädgården var över så var det bara att ta tag i köket...

Idag blev luckorna till hörnskåpet monterade, lite trixit, men till sist så var luckorna på plats. Även luckan till skåpet under bänkskivan blev ditsatt. Sedan la vi de gamla bänkskivorna på plats. Jag mätte och insåg att i morgon blir det en tur till Ikea för att shoppa nya bänkskivor... De gamla är för samla eftersom de nya skåpen är lite djupare än de gamla.

Mycket längre än så hanns inte med under kvällen. Jag tog itu med mockning och fix av hästmaten. Sedan blev pållarna intagna och jag gjorde iordning Oktawia för en uteritt. Kl 20.30 så mötte jag upp med grannen och vi red ut en runda.

Lite mygg var det, men i övrigt lugnt på insektsfronten och det var helt underbart att rida ut och njuta av solnedgången. Idag så red vi förbi vindsnurran - Oktawia tyckte det var lite obehagligt, men vi kom förbi. Fortsatte gärdesvägen upp till Latorp och så banvallen tillbaka. Vi skrittade större delen, men sista sträcken på banvallen fick pållarna sträcka ut i galopp och det tyckte de var lattjo lajbans. Skrittade sedan hemåt på varsin avslappnad pålla.

Hann sedan lagom hem för att få klart allt med pållarna för kvällen och hinna in för att kolla en sväng på TV innan kvällen var helt till ända.

Så det som är kvar nu är bara att förpassa sig till sängen...

/Lizzie


RSS 2.0