30/3 Tisdag - Hovisbesök

En ren pina var det att kliva upp i morse. Kroppen är INTE alls inställd på att kliva upp en timme tidigare... *urk*. Jag är inte gjord för dessa tidsomställningar...

Var trött på jobbet idag, men jag överlevde. Det var lite trevligheter i form av en påsklunch på Staben - jättegod mat *mums*. Hade med mig min cykel till jobbet idag så jag snabbt kunde ta mig fram och tillbaka mellan kontoret. Hm, börjar dra i cykeltarmen nu... snart dags att börja cykla ToR till jobbet. Då kan man snacka om att jag snabbt kommer få igång konditionen i alla fall! Gillar att cykla - så fort det bara går!! Cykelndatorn gör att jag blir komplett galen när jag kommer upp på cykeln *fniss*.

Efter jobbet så var det i alla fall full fart hemåt med bilen. In med pållarna i stallet, men istället för att få em-maten serverad så fick Oktawia till sin förvåning, en spruta uppstoppad i munnen och vips så hade hon fått i sig en klutt med lite lugnande... jag vill inte att hon sparkar ihjäl hovis *harkel*.

Hovis kom vid 16:45 och då var Oktawia lite lätt drogad. Inte alls som igår, men precis lite lagomt så hon inte orkar bråka ;-).

Idag så skippade vi snösulorna. Skorna var helt OK så de användes en skoning till och broddarna får vara kvar ett tag till också. Nu är det bra att ha när hon fräser runt i leran i hagen... får sätta i blindbrodd sedan när det torkat upp.

Hovis var klar vid 18-snåret så då tog jag itu med mockningen. Påsklunchen höll sig fortfarande kvar i magen så jag behövde ingen kvällsmat idag ;-). Bara lite motion... ;-). När mockning och hästmaten var fixad så gick jag in och fixade iordning en matlåda till mig, lunch i morgon behövs ju i alla fall. T och jag diskuterade sedan lite hur det gått vid bankbesöket igår. T håller på och budar på en lägenhet för fullt idag. Tyvärr så drar budgivningen iväg, och nu ikväll så ligger T med det sista budet på 490 tusen... börjar komma till gränsen för vad man kan betala för lägenheten... men jag tror jag är mer nervös än T... Vi får se vad som händer under morgondagen...

Jag har också jobbat åt NRU en stund under kvällen  och nu är det dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen. Kl 21 börjar CSI och det ska jag inte missa! ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

29/3 Måndag - Semesterdag

Semester idag! Och med tanke på omställning till sommartiden så var det himla skönt att inte behöva kliva upp mitt i natten för att åka till jobbet ;-). Jag gick upp 8.30 - kroppens klocka är ju fortfarande på vintertid = 7.30. T hade släppt ut pållarna innan han åkte till jobbet, så jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning inför dagen. Kl 9 ringde jag till veterinären och lyssnade av telefonsvararen. kl 12.30-13.30 var besöket hos mig inbokat - meddelade T så han visste när han skulle komma hem.

Idag är det dags för den årliga vaccineringen av pållarna och kolla av tänder på Oktawia. Bianca är fortfarande bebis så hennes tänder behöver ingen koll ännu.

Fm tillbringade jag med att först ta det lite lugnt och slösurfa en stund samtidigt som jag tvättade... förstår inte hur mycket smutstvätt man kan uppbringa egentligen :-O tar aldrig slut liksom... Jag pysslade lite med min misslyckade korg... har nog fått till den nu så den kan användas utan att jag skäms ;-). Jag passade också på att fixa mockning och hästmat innan veterinärbesöket, sadelkammaren blev också städad - vill ju inte att det ska se ut som ett bombnedslag när man har veterinärbesök. Föreberedde även tandkollen genom att skura rent en hink och fixa klart med vatten, så veterinären kan göra rent verktygen.

T kom hem till kl 12 och då hade jag fixat klart en lite enklare lunch i form av en kalkonwrap - mat behövs ju ;-).

Veterinären kom strax efter 12.30 och Oktawia fick först lite lugnande så det skulle gå att kolla henne i munnen. Sedan blev det Biancas tur, nu var det dags för hennes 3:a spruta så hon har sin grundvaccinering - vaccinering mot hästinfluensa och stelkramp. Bianca tyckte veterinären var en skum typ som klampade in i hennes box, men lugnande snart ner sig och hon blev snabbt vaccinerad.

Oktawia är inga problem att sticka över huvud taget så hon blev också snabbt vaccinerad, även hon fick i år vaccinering mot både hästinfluenza och stelkramp. Stelkrampen ska ju sprutas vart 3:e år för att ha kvar grundvaccineringen. När sprutan var klar så var det dags för koll av gaddarna. En mycket trött och vingling häst slapade jag ut på stallgången. Om man säger så här... vi behövde inte stänga stalldörren trots att damen  stod lös på stallgången... hon SOV.... ;-)

Att T var tvungen att komma hem till veterinärbesöket berodde på tandkollen. Man är tvungen att vara två som hjälper till. T fick hålla i munrullen och jag fick hålla i Oktawias tunga - det vill INTE T göra... han tycker hästtungor är äckliga ;-).

Det är ett år sedan senaste tandkollen och det var liten vass kant som veterinären fick ta bort på över och underkäke både på höger och vänster sida. Inte alls mycket, men tillräckligt för att behöva åtgärdas. I övrigt såg hon fin ut i kindslemhinnorna, inga bitmärken eller sår och det är bra. Oktawia får dock en liten hake längst fram och veterinären sa att det finns en liten risk att hon även har en hake längst bak, men detta kan inte han se eftersom vi inte har rätt utrustning i mitt stall. Så om jag märker att det blir något problem, att damen får svårt att äta osv så behöver jag åka iväg till hästtandläkaren Torbjörn för undersökning. Bara att vara uppmärksam med andra ord.

Eftesom Oktawia blivit lätt sövd inför undersökningen så fick pållarna stå kvar i stallet, det tar cirka 3 timmar innan det lugnande medlet gått ur kroppen så hon behövde sova klart.

När jag var klar med veterinärbesöket så gick jag in och fixade räkningarna. Det tog en stund - hade ju en rolig elräkning att betala denna gången... Jag hade sedan räknat med att hålla på med lite påskpyssel under resten av em. Men T, som var ledig resten av em eftersom han hade inbokat besök på banken, ville absolut att jag skulle följa med till banken som typ "moraliskt stöd". Han var så nervös så det var lika bra att följa med. Kl 15.00 var han inbokad på Handelsbanken och vi var där på utsatt tid. T fick träffa samma trevliga banktjänstekvinna som jag och det var inga problem för hans del heller. Helt klart att han får låna pengar till en bostadsrätt och han visade objektet som han är intresserad av och det tyckte tjänstekvinnan var helt Ok i pris osv. T har nu också han bytt bank...

Vi var klara kl 16 på banken och det blev ett snabbt besök till Viktoria och inköp av varsin kebab. Jag orkade inte laga någon middag... ;-). Snabbt hem och pållan hade nu vaknat och kusarna blev utsläppta i hagen och em-maten serverades. Sedan blev det en tur in till stan igen. Det var visning på bostadsrätten idag också och T ville kolla en gång till. Så full fart tillbaka till stan och snabb kolla av lägenheten... han tycker det känns himla bra och meddelade mäklaren att han är intresserad, la ett bud och talade om att han kan flytta snabbt. Nu är det bara att vänta och se hur budgivningen drar iväg...

Var hemma igen till kl 18 och då fick jag mocka en gång till eftersom pållarna stått inne under em. Resten av kvällen har jag i alla fall tillbringat med lite påskpyssel. Kom på att jag ville skicka några påskkort till "närmast sörjande". Mitt skrivbord är lite rörigt för tillfället så där finns det inte plats för pyssel för tillfället, utan i stället fick jag ta matsalsbordet i besittning....

Pyssel på hög nivå ;-) Har en förmåga att sprida ut mina prylar... ;-)Under tiden som jag pysslade så pustade T. Han hade intagit sitt favoritläge... ryggläge i soffan och som sällskap har han sin vovve - som vanligt ;-)

Höll på med mina påskkort hela kvällen, flängde ut strax innan kl 21 och tog in pållarna för kvällen och sedan var det TV:n som gällde, först CSI och sedan Medium.

Men är himla nöjd med mina påskkort i alla fall :-)
Det var allt för idag!

/Lizzie

28/3 Söndag - Födelsedag

Var på väg upp vid 8 för att släppa ut pållarna, men T hade vaknat till liv och var på väg ut, så jag förpassade mig tillbaka till sängen en timme till. Sedan upp och drack lite kaffe, duschade i lugn och ro. Sedan dags att käka frukost framför datorn - klockan visade 10.00. Jag hade gjort upp med grannen att han skulle komma vid 11 och hjälpa mig att dra loss bromsarna på 945:an... en timme till godo - trodde jag!!!

Vi hade glömt bort att det blivit sommartid! Vips så var ju klockan 11!!! Och slut var det på lugnet - bara att sätta full fart för grannen kom ju med sin stora jeep för att dra Volvon.

T fick agera chaufför till Volvon och grannen satte fast stora kättingen och så blev det bogsering av...

Alla fyra hjulen på Volvon var ju fastlåsta, men bilen släpades obönhörligen med när grannen körde iväg med jeepen...  och det såg ut som om någon varit och plöjt i vår gata *fniss*.

Här kan man snacka om släpspår...Och spåren fortsatt hela vägen ner för vår kulle, nästan ända fram till poslådorna - då helt plötsligt så lossnade bromsarna och hjulen började rulla. Satt hårt åt, men till sist så släppte det - tack snälla grannen för hjälpen :-D

När bilen var fixad så var det bara att åka in till stan. T skulle kolla på en bostadsrätt i Lundby som det var öppen visning på under en timme mitt på dagen. Så full fart till stan och spanade in lägenheten. Den var helt OK och T tyckte att det kändes bra. Lägenheten har 2 uteplatser och det är ju ett måste så blir nog bra.

På hemvägen stannade vi till vid Maxi och shoppade med smörgåstårta och lite annat smått och gott med hem. Sedan blev det ett besök på Maxi och jag köpte en present till T, och så blev det full fart hemåt. Kl 14 skulle ju släkten komma på födelsedagsfirande.

Var hemma strax efter kl 13 så det var bara att sätta fart. Våffelsmet fixades, porslin plockades fram och dukades osv. Hann precis klart till kl 14 när släkten kom.

Sedan tillbringade vi ett par timmar med att käka smörgåstårta, drack kaffe, käkade sedan dinkelvåfflor och drack ännu mera kaffe. Vid 16-snåret åkte släkten tillbaka till Kumla, och jag hann pusta en stund innan det var dags för mig att åka in till stan igen och gå på min danskurs.

T fick ta rätt på disken och plocka ordning i köket :-)

T önskade sig inga födelsedagspresenter, men fick en vas av mig - som han valde själv - och så ett gäng tulpaner. Av släkten fick han ett påskägg med godis - undrar om det är kvar till påsken :-)
När vi var på Plantagen så hittade jag en jättegullig liten påskgrupp som jag inte kunde motstå - lite påskpynt behövs ju ;-)Jag åkte så iväg på min danskurs - det var kul, men svårt som bara den är det. Har fortfarande svårt att göra rörelserna och röra mig åt vänster. Att röra mig åt höger går rätt bra... börjar i alla fall få hyfsad koll på mina höfter, men det är svårare att hitta axlarna... axelskak är jättesvårt... efter 1,5 timmes intensivt dansande var det dags att åka hemåt igen.

Eftersom jag inte hunnit med stallet under dagen så var det bara att hoppa i stallkläderna när jag kom hem och ta itu med mockning och fixa av hästmat. När jag väl var klar i stallet blev det dags att parkera sig i soffan och kolla på wipeout - en kompis var med i dagens avsnitt så det var jag tvungen att kolla.

Blev sedan kvar framför TV:n resten av kvällen och kollade på filmen "operation näktergal". Känns konstigt att det försvunnit en timme av dagen idag... får sova lite längre i morgon i alla fall - Har semester!

Det var allt för idag!

/Lizzie


27/3 Lördag - Tjafsdag...

Var uppe kl 8 och släppte ut pållarna. Käkade frukost lite snabbt framför datorn, hade en hel del att göra idag så jag satt inte och slösurfade så något. T fyller år i morgon och hans föräldrar, syster och svåger kommer för att gratta honom. Alltså behövs huset göras representabelt. Dessutom behöver jag hinna med att rida Oktawia också - träningen inställd pga att tränare är sjuk - men rida behöver jag göra i vilket fall som helst. Och under em hade jag en bilreparatör inbokad för att kolla på gamla 945:an för att se om den går att laga upp. Jag hade även hel del stryktvätt att ta rätt på och om det blir någon tid över hade jag tänkt börja pyssla med lite påskpyssel.

Hur utvecklade sig dagen då... til en riktig förbannad tjafsdag visade det sig...

Vid 9 serverade jag T kaffe och försökte få liv i honom så vi skulle komma igång med städningen.... det var lättare sagt än gjort... han var tämligen bakfull och typ hela dagen har gått åt till att försöka sparka liv i honom. Han tyckte det var totalt onödigt att han över huvud taget skulle behöva städa, utan det var helt på sin plats att JAG skulle plocka rätt efter honom och städa hela huset själv... Behöver jag påtala att jag var mer än lite irriterad...

Vid 12-snåret var han ur sängen, men förpassade sig till soffan istället - och jag trodde jag skulle bli komplett galen. Det ska bli SÅ skönt att bara ha mig själv och min hund och katt att städa efter.

Jag var tvungen att avbryta städningen och gå ut och mocka, hade nog fått totalt raseriutbrott annars. Sedan fick jag jaga på honom om att byta däck på 945:an. Den står med sommardäck, vilka är helt slut och ett var det punktering på. Eftersom bilreparatören tänkte bosera med sig bilen så ville jag ha dit vinterdäcken så jag kan åka iväg med de gamla sommardäcken och köpa nya. Bara att byta sedan och åka iväg och besiktiga bilen. Tyvärr får jag inte loss bultarna annars hade jag bytt däck själv. Frågan är om det inte hade gått fortare...

Det tog T 1,5 djävla timme att byta ETT däck!!!! Det som det var puntkering på, resten sket han i... tyckte att bilreparatören kunde byta däcken *suck*.

Hur som helst bilrepatören kom fram på em och kollade på det gamla öket - bilen alltså, inte T... Bilen har ju gått 21 000 mil, men är inge rostig så bilreparatören tyckte att det absolut är värt pengar att få igång på denna bilen. Det som ska åtgärdas är: det skumma elfelet, byte av lamdason, byte av bromsok bak, byte av packning i en packbox så det slutar läcka olja, byte av drag och byte av kamrem. De kopplade på bogserlina och skulle släpa med sig bilen, men där tog det stopp... alla fyra hjulen bromsar var totalt fastlåsta. Han hade själv en 945:a som skulle bogsera min bil - men bilen gick inte att rubba. Så jag ska se till att få hjälp att dra loss bilen och så kommer bilreparatören någon annan dag och hämtar bilen i stället.

Efter besöket av bilreparatören så fortsatte tjafset med att få T att göra någon vettigt och efter mycket om och men så fixade han dammsugningen. Undrar hur han ska göra sedan... antagligen anlita en städfirma!

Någon matlagning blev det i alla fall inte. Jag käkade lite själv bara och T fick hitta på vad han ville. Jag lagar ju bara nyttig mat och det är ju han inte intresserad av att äta i vilket fall som helst...

Fram på kvällningen så var det dags att göra nåt med hästen. Hade bokat med grannen att vi skulle åka till ridhuset. Så vid 18.30 var det dags att plocka in pållan och kl 19.00 åkte jag hemifrån. Lastade helt själv för första gången hemma och det gick hur bra som helst.

När vi kom fram till ÖFK så var det fullt med bilar och trailers så jag var tvungen att gå in i ridhuset och kolla om det var nåt på gång. Det var träning för handikappryttare, men de var i gamla ridhuset så vi kunde vara i nya ridhuset som vanligt.

Egentligen hade jag tänkt skippa ridningen eftersom jag var på så extremt dåligt humör efter att få ha hållit på och tjafsat med T hela dagen, men bestämde mig ändå för att rida ett pass.

Och för en gång skull så var Oktawia på bra humör. I början av ridpasset så var hon mer fokuserad på att hålla koll på vart Glimma (grannens pålle) var någonstans än att lyssa på sin ryttare. Dock var hon inge tjafsig eller stel - utan bara okoncentrad. Detta släppte dock och på slutet av ridpasset så skötte hon sig riktigt bra. Dessutom så funkade galoppen helt suveränt idag :-). Både i vänster varv som i höger varv. Kanonfina fattningar från trav och hon kunna hålla sig i en bra form under galoppen - rund och avslappnad :-). Inte en enda lite protestspark kom det - jag kanske har en liten dressyrpålla vad det lider i alla fall ;-).

Kände mig hur glad och nöjd som helst efter ridpasset - kunde inte ha avslutat denna tjafsdag på ett bättre sätt. När vi skulle lasta och åka hem så gick det jättebra att lasta Oktawia först och sedan kunde jag hjälpa grannen och stänga bakom Glimma. Var hemma igen vid 21-snåret - vips så var lördagkvällen avverkad ;-).

När jag kom hem sov T, men Otkawia klev ur snällt och försiktigt ur trailern så det funkade alldeles utmärkt. Pållan blev ompysslad och sedan serverades kvällsmaten. Själv förpassade jag min in och kollade lite på TV och sippade på lite Bailys.

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/3 Fredag - Vardagslyx...

Hur är det bäst att avsluta en arbetsvecka samtidigt som det är löningsfredag? Man börjar med ett litet snabbt besök till Granngården på lunchen och köper ett Eskadron dressyrschabrak som fanns med på rean :-). Vips har man ju tjänat en fin slant mot vad det hade kostat om man köpt schabraket till ordinarie pris ;-).

Jag har sedan fortsatt att lyxa till vardagen genom att jag flexade ut lite tidigare och cyklade iväg till min frissa för ett litet besök som varade i 3 timmar. Under dessa 3 timmar så fick jag håret färgat till samma ursnygga mörkt copparröda färg som sist, hon plockade och färgade även mina ögonbryn och till sist blev det en klippning av kalufsen. Under tiden så var det babbel och skvaller på hög nivå. T fick den mindre ärofyllda uppgiftet att handla hem mat innan han hämtade upp mig. Hade ingen lust att cykla hela vägen hem... Ska börja cykla så snart all snö är borta, snart alltså - men inte idag ;-).

Var alltså klar hos frissan kl 18, var lite trött när jag kom hem och inte alls ork för någon matlagning. Hade käkat en macka och fikat hos frissan så jag var inte speciellt hungrig heller.

Tog istället itu med mockning och fix av hästmaten. Eftersom pållan idag fick vila så hade jag tid för lite pyssel i sadelkammaren. Lite lädervård blev det! Dressyrsadeln, som används mest, var i stort behov av lite rengöring, även dressyrgjorden och tränset fick sig en omgång med lädersåpan. Blev hur fint som helst. Naturligtvis så kom det nya schabraket till användning - mycket snyggt!När jag var klar med lädervården i stallet så gick jag in i huset och tog hand om lite ren tvätt, som veks ihop och hamnade på rätt ställe. I alla fall när det gäller mina kläder... T får ta rätt på sina egna kläder...

Jag gjorde sedan en räd inne i kattrummet, kissarna fick mat och vatten, dessutom behövde sandlådorna tömmas och fyllas på med ren sand. Fixade även sandlådrna som står i badrum och på övervåningen. T tittar på TV, som vanligt...

Sedan fick det bli datorn en stund och lite surfning på FB och Bukefalos. Nu är det i alla fall dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen och servera dem lite kvällsmat. Sedan får det nog bli TV:n en stund innan sängen kallar. I morgon skulle det ha blivit träning med pållan med instruktören är sjuk... får alltså hitta på något annat med damen. På em kommer en bilmekare hit och ska kolla in gamla Volvon så får vi se om han tar med sig bilen på en gång eller vad som händer. Så för övrigt får det nog bli städning i morgon - som vanligt... T fyller ju år på söndag och då ska det väl firas lite i alla fall ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

25/3 Torsdag - shopping och ridning...

Har gjort lite fynd idag :-). Efter jobbet blev det en tur till Granngården för att köpa kraftfoder till pållan och kattmat. På väg mot kassan så upptäckte jag ett ställ med reakläder och vad hängde väl där? En vit, fin tävlingsblus av märket Kyra - i storlek L... Kyra kläder är rätt små i storlekarna... Så jag slängde mig snabbt in i en provhytt och blusen satt som smäck... :-). Koll på prislappen... 50 % av 469 kr alltså rena fyndet. Så den blev snabbt inköpt av mig :-) Blev helt enkelt dödsförälskad i blusen... ;-) Och tävla är ju tanken att jag ska göra så småningom *harkel*.

Innan vi åkte hem så åkte vi till Vintrosa för att hämta ett paket från Ellos med ett par varor som jag beställ. Det var en vårjacka som det var 75 % rea på - kostade 95 kr istället för 395. Hade också beställt ett par boots som kostade 400 kr istället för 800 kr. 

Jacka och Kyra-blus
Vårsnygga boots - satt kanon på mina fossingar!! :-DSupernöjd med dagens fynd är jag i alla fall och allt passar kalas :-)

Senaste omgången Oriflamevaror hade kommit idag också. En puma-väska, speciellt framtagen för Oriflame, hade jag beställt åt mig själv och den var ursnygg och blir bra som liten träningsväska :-)Under tiden som jag provade kläder och skor så värmde T en "kelda Tomatsoppa" som serverades till middag. Efter att jag käkat så blev det snabbt att ge sig ut till stallet för att mocka och fixa hästmat. Idag var det inplanerat en tur till Ridhuset med matte i sadeln. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta fart. Ville vara hemma till kl 21 för att hinna titta på Criminal minds.

Så 19:15 lastade vi och åkte till ÖFK. Kl 19.30 satt jag således i sadeln och planen för idag var att jogga loss damen lite eftersom hon gick ett ordentligt hopp-pass igår.

Damen var mycket riktigt rätt stel och hade nog en hel del träningsvärk efter gårdagens träning. Så jag travade henne i låg form och red lätt bra länge utan att kräva speciellt mycket av henne, mer än lite ökning på långsidorna (utan att dra upp skallen) och lite skänkelvikning på den öppna delen av volt. Funkade rätt bra. Skippade galoppen under uppvärmningen... övergick sedan till lite övergångar under nersittning i trav-skritt-trav och så lite skänkelvikning och det funkade faktiskt riktigt bra. Damen jobbade på bra och var hyfsat lösgjord - träningsvärk ja, men hon tjafsade ingenting och det var jag jättenöjd med. Avslutade ridpasset med några galoppfattningar i båda varven och det funkade också riktigt bra. Hon tyckte det var jobbigt, men INGA sparkar mot skänkeln... Så idag var matte mer än nöjd med sin lilla pålla :-). Totalt blev det ett ridpass på en timme inkl fram och avskrittning - och jag hann nästan in till Criminal minds... missade lite av början som vanligt ;-).

I morgon blir det vila för damen, däremot ska vi träna på lördag - det ska bli KUL :-).

Som avslutning på dagens inlägg kommer här en liten bild på Nalle för att göra Nalles fanclub nöjda ;-)

Nalle placerad på sin favoritplats som vanligt... mattes skrivbord :-)Det var allt för idag!

/Lizzie

24/3 Onsdag - Hopplektion

Idag blev det ytterligare ett steg i rätt riktning mot att ordna upp livet. Hade ett bra besök hos Handelsbanken så nu byter jag bank och de fixar med allt, bytet, lagfart och lån. Allt ordnar sig och det känns hur bra som helst. T blev också nöjd över resultatet ;-).

Det är alltid skönt när saker och ting ordnar upp sig, nu kan man gå vidare med livet och förhoppnings utan allt för stora problem - skönt att slippa det ekonomiska strulet i alla fall ;-).

Planen för kvällen var annars att åka till ÖFK med Oktawia. Damen fick ju vila i går så idag behövde hon motion. M2 hade kollat med hopptränaren AE om det fanns plats i privathästgruppen och det gjorde det.

Efter matlagning och middag blev det alltså den vanliga rutinen, fixa mockning och hästmat, därefter fixa iordning pållan inför stundande hopplektion. Och kl 19.50 blev damen lastad och jag styrde kosan mot ÖFK.

Väl framme där så funkade det alldeles utmärkt att lasta av damen själv, så skönt att detta börjar funka. Eftersom träningen var i gamla ridhuset, så parkerade jag ju där. Oktawia var faktiskt lugn på en gång trots att det inte var den vanliga urlastningsplatsen. Skönt att hon börjat coola ner sig.

In i gamla ridhuset och här känner hon ju igen sig ;-). Privatgruppen som skulle hoppträna bestod för dagen av 3 ekipage och det var bra för Otkawias del eftersom det var ett tag sedan som hon var med på en hoppträning. Damen var lite spänd i början och ville inte alls galoppera, damen sprang mest runt med huvudet rakt upp, sänkt rygg och korsgalopp bak... dock så hoppar damen allt man styr emot även är hon kommer konstigt.

Oktawia tycker det är kul med hoppning i alla fall, även om det också är jobbigt, på slutet av lektionen så var hon jättetrött, men tog sig runt en bana och då såg det riktigt bra ut.  Så när hon väl slappnar av så funkar galoppen bättre. M2 var nöjd med dagens hopplektion i alla fall och AE tyckte Oktawia skötte sig bra. Även om damen i år blir 12 år så är hon ju som en unghäst att hoppa, det blir lite vingligt och damen får mjölksyra ;-). Publiken på läktaren upplyste mig om att det inte är en dressyrhäst jag har, utan en hopphäst *fniss*. Det var i alla fall en nöjd pålla som klev i trailern och vi kunde fara hemåt.

I morgon blir det matte som rider igen och på lördag så har vi träning för ÅE inplanerat...  har inte tränat sedan i december så det är verkligen på tiden :-O.

Filmade hoppträningen, men har inte hunnit lägga ut några filmsnuttar ännu, men det kommer!

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/3 Tisdag - Mental träning

Idag var det vilodag inplanerad för Oktawia, efter gårdagens ridpass så behövde hon det - om inte annat så behövde matte vila kroppen ;-). Så efter sedavanlig rutin efter jobbet, matlagning, äta mat, mocka, fixa hästmast - blev det dags att åka in till ÖFK för att gå på en föreläsning.  Som ryttare är det ju inte bara fysiken man behöver träna, även knoppen behöver få sig en omgång mellan varven också.

Föreläsaren för kvällen var Susanne Egemar som är mental tränare. Kvällen föreläsning handlade om Tankens kraft och att hantera nervositet. Även om jag inte är någon tävlingsryttare så är det SÅ nyttigt att gå på föreläsning om mental träning och att kunna hantera nervositet handlar ju inte bara vid tävlingssituationer.

Jag har lyssnat på Susanne tidigare, så lite var repetition, men det är ju bara bra. Vi fick göra lite övningar och det var spännande vilka reaktion det blev genom att blunda och tänka sig vissa situationer. Tankens kraft är starkare än viljan!

Framför allt kan man inte tänka om man är väldigt stressad eller helt paralyserad av nerovistet, så vi fick träna på en avslappningsövning i form av en andningsövning. Det som var lite kul att det är en övning som en av mina tränare lärde mig för några år sedan. Det var efter att Oktawia slängde av mig och jag spräckte revbenen, när jag efter avkastningen skulle börja rida igen så drabbades jag av en förlamande rädsla så fort jag kände att Oktawia blev minsta lilla spänd - vilket gjorde att jag blev spänd och rädd - som i sin tur gjorde att Oktawia naturligtvis blev superspänd och stressad.

Andningsövningen blev nog det som räddade mitt ridande liv - hur supereffektiv som helst och funkar klockrent. Jag använder den fortfarande ibland, inte lika ofta eftersom jag inte blir lika rädd längre - men den är himla bra att plocka fram för att själv ha något att fokusera på istället för att bråka med hästen. Det är ju inte Oktawia som blir spänd och rädd - det är ju JAG! Att jag sedan har en superkänslig häst som reagerar blixtsnabbt... det är en annan sak ;-).

Kvällen huvudbudskap var i alla fall att det är viktigt med MÅLBILDER - man måste se bilden av hur himla bra man vill att det ska gå! Bara positiva tänkar alltså! Man ska också komma ihåg att spara på de där ritterna när allt klaffar till 150 %  och man rider som en gudinna :-). Det händer ju inte så ofta - så desto viktigare att stoppa in dem i sitt minne! Dessutom just vid tävling så ska man komma ihåg att fokusera på sig själv och sin egen ridning. Ingen idé att slösa energi på sådant som man inte kan förändra, typ väder, startnummer, medtävlande osv.

Börjar man tänka negativa tankar, åh - det går inte, gud vad jag är dåligt, osv så blir det som en självuppfyllande profetia. Eftersom det är samma med positiva bilder så ska man tänka på hur himla bra allt är.

Så det var en mycket bra kväll med 2 timmar av bra och tänkvärda saker att ta till sig. Ska nog köpa Susannes bok "Bäst till Häst". :-).

Var hemma igen till 21.30 och då var det dags att plocka in mina egna pållar för kvällen och servera dem kvällsmaten. Var lagom klar med allt tills Cougar Town började på 5:an :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

22/3 Måndag - Giraff

Oktawia har ju fått tagit det lugnt under helgen, promenad för hand i lördags och hagvila igår, alltså var planen för kvällen en tur till ridhuset och matte på ryggen. Förra måndagen så var ju Oktawia på sitt allra bästa humör, samarbetsvillig och ambitiös. Jag var sugen på ett sådan ridpass till och mockade och fixade iordning häst under glatt humör :-). Oktawia var lugn i stallet och det gick jättebra att lasta så 19:15 styrde vi kosan mot ridhuset. Väl där så var det full rulle i ridhuset, men Otkawia tog det lugnt så matte satt upp på en gång och skrittade fram på en tämligen avspänd pålla.

Men sen.... När jag tog tyglarna för att jobba lite i skritten och sedan började trava fram - då kom den.... giraffen!!!

Det är märkligt hur en häst kan vara så kamoflerad :-O. Det fanns inte heller tillstymelse av varken framåtbjudning eller samarbetsvilja. Utan giraffen hade en lång stör inopererad utmed hela vänster sida som dessutom avslutades med en betongklump i vänster mungipa. Hur är detta möjligt.

Jag insåg rätt fort att min plan om ett lättridet pass och vara hemma till 20.30 bara var att revidera *suck*. Går ju inte att sluta rida förrän hästen slappnat av blivit lösgjord och då får det ta den tid det tar. Nackdelen med dagens ridpass var bara att både matte OCH häst uppenbarligen hade PMS.... ingen bra kombination...

Under framridningen i trav rörde sig hästen knappt framåt trots mattes sporrar, att böja sig åt vänster var totalt omöjligt för kusen eftersom giraffen var framme, då blev det huvudet rakt upp och bogen in... Jag jobbade damen rätt mycket på 8-volt bara för att komma åt den där stela bogen... och till sist så blev det dags för uppvärmning i galopp - eller inte tyckte Oktawia!!

En snöboll i helvetet skulle ha större chans än vad jag hade i går med mina försök att få hästkräket att fatta höger galopp. Skallen rakt upp och så slängtrav, inte ens från skritt gick det. Mattes humör var allt annat än på topp... och så var det fullt med barn i ridhuset som red lektion så det var inte riktigt läge att få vansinnesutbrott på hästen heller... bara lite ;-). Till sist så blev det till att hämta en pisk att ha som extra drivning... Oktawia blev om möjligen ännu surare, men det blev någon typ av galopp, även om damen passade på att sparka bakut vartannat steg så hon visade hela magen... hm, jag har fått tillbaka en del av min balans i alla fall... jag satt ju kvar ;-).

Nåja - giraffen galopperade - sedan var inte formen den bästa - men det var galopp i alla fall ;-)

Efter lite skritt blev det sedan dags att galoppera i vänster varv, gick lite lättare i alla fall, men även här var formen under all kritik - galopp var det som gällde i alla fall.

Efter galoppen, som i sig är lösgörande, så borde damen ha blivit lite mer samarbetsvillig och stören borde ha trillat bort... men icke - nu hade hon även en stör på höger sida av hals bog... Så vad gör en envis matte?! Jo, man får rida arslet av sig...

Bara att rida och rida och rida, små volter, stora volter, serpentiner, försöka med lite längning i traven på 20 m volt, något som Oktawia tyckte var skitjobbigt...När ridskolegruppen var klar så hade vi lite mer yta att röra oss på och vi gick över till att träna på skänkelvikningar, eller försökte i alla fall. Här höll matte verkligen på att få totalt vansinnesutbrott eftersom Otkawia tyckte det var helt OK att springa sidleds med huvudet rakt upp och med sänkt rygg...

Oktawia var skitsur och matte var skitsur... Oktawia är envis, men matte är extremt envis... Så äntligen! Efter 60 min djävla slit så slappnar giraffen äntligen av och förvandlas till en häst igen. Funkade alldeles utmärkt att rida ett par ok skänkelvikningar, även undan för vänster skänkel och 10 m volterna blev också runda och fina.

Då fick det räcka med ridning. På med fleecetäcke på en totalt dyblöt, svettig, häst och så gick jag med damen som avskrittning. Jag var också totalt dyblöt av svett och det kändes som om jag ridit bort ett kg minst! Som tur var hade T följt med till ridhuset så han kunde köra hem, för jag hade inte fungerande ben, i alla fall inte för att köra bil... då hade jag fått vara kvar i ridhuset ett bra tag för att återhämta mig. Och jag ville hem till CSI ;-)

Eftersom jag var tvungen att rida tills damen blivit lösgjord så tog ju ridpasset längre tid än vad jag förväntat mig. Som tur var klev hon snällt på trailern så vi kunde åka hem, och väl hemma blev hon väl omhändertagen och så serverades pållarnas kvällsmat. Jag missade tyvärr början på CSI, kom in lagom efter första reklampausen...

Så blir det ibland, eller rätt ofta, när man har med djur att göra. Det blir inte som man planerat alltid ;-). Jag är i alla fall nöjd med att jag fick loss damens stelopererade stör och hon slappnade av. Dock skulle det vara trevligt om hon kunde vara lite mera samarbetsvillig ;-). Fördelen är ju att jag får motion så det heter duga :-).

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n - mycket mer än så orkade inte jag med i alla fall efter kvällens ansträning.

/Lizzie


21/3 Söndag - Skitväder!

Vaknar upp till totalt skitväder! Först så regnar det, men så övergår det till att snöa - och det snöar på tvären :-(. Där försvann den vårkänslan i ett nafs!

Började dagen lugnt, käkade frukost i lugn och ro framför datorn ;-). Tiden har ju en förmåga att försvinna när man sitter och surfar runt ;-). Till sist så började jag göra lite nytta i alla fall. Efter gårdagens tvättande så hade jag en hel del med tvätt att ta hand om. Alltså även rätt mycket stryktvätt... Jag tycker inte om att stryka kläder, men jag gillar inte att ha skrynkliga kläder på mig heller så det är bara att stryka och se glad ut. Tillbringade således ett par timmar med strykjärnet i högsta hugg ;-) och det var skönt att få det gjort.

T fixade sedan lunchen under tiden som jag gick ut och fixade stallet. Lika bra att få det mockat, bättre väder verkade det i alla fall inte bli. Skitväder!!

Efter maten så fick jag ett annat infall... Började med att smörja in mina läderstövlar med skokräm eftersom de var i stort behov av det. Det blev inte bättre att jag fortsatt med skovården när jag ändå var i farten och resultet blev att jag gjorde slut på en hel tub skokräm, mina skor, kängor och stövlar var i stort behov av skokräm - även om en hel del av skokrämen även hamnade på mig *harkel*. Kladdar ner mig ungefär lika mycket som jag gör när jag målar *fniss*.

Sedan fick pjucken torka ordentligt och under tiden passade jag på att jobba åt Gränsbrytning. När det jobbet var klart så var det dags att putsa skor.... och jag putsade och putsade - till sist så blänkte alla paren och jag var nöjd med min insats - och hade mjölksyra i min högra arm ;-)Och bara svart skor... till våren får det nog bli inköp av lite mer färgglada skor ;-)

Hann med lite pyssel också innan det blev dags att få sig lite mat igen och åka iväg på danskursen. Håller på med små söta presentaskar som ska dekoreras... hann bara komma halvvägs med en presentask innan det var dags att sätta fart igen.

Åkte iväg hemifrån 16.30 för att hinna in till danslokalen till kl 17.00. Det var, som vanligt, kul på danskursen - men det är skitsvårt. Börjar få lite kläm på rörelsen "camel" när man ska orma sig med kroppen. Vi fick också lära oss en rörelse där man rör höfterna som en 8:a liggande på sidan... inte SÅ svårt men det blev väldigt tydligt för min del att jag är svagar i min vänstra höft än i min högra. Så magdansen är himla bra träning för mig. Tycker mig börja känna skillnad i ridningen också - att jag har bättre känsla för vart jag har mina höfter någonstans.

I dag fick vi också lägga till övningar där vi skulle lära in armrörelser - DET blev skitsvårt när man samtidigt skulle röra fötter, ben och höfter *fniss*. Men jag får väl till det så småningom. Bra träning är det för min gamla stela kropp i alla fall :-).

Var hemma igen strax efter kl 19, bytte om till stallkläder och gick sedan ut till stallet och fixade klart med hästmaten. Det var dags att klättra upp på höloftet och slänga ner hö också, kände även nu att jag blivit lite smidigare. Inte lika svårt längre att ta sig upp på loftet :-).

Nu är det i allafall serien 24 som gäller, och sedan ska jag kolla på den 4:ans film som kommer kl 21. Någonstans i nån reklampaus ska jag hinna få in kusarna och ge dem kvällsmat också ;-). Men för övrigt blir det TV:n resten av kvällen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


20/1 Lördag - vårdagjämning

Så äntligen! Vårdagjämning... är vintern äntligen slut nu?? Det har i alla fall i dag varit ett strålande väder, snötäcket skjunker ihop med ett rasande tempo och man kunde verkligen känna att NU börjar våren komma smygande :-).

Nackdelen med det starka solljuset är dock att man väldigt tydligt ser hur det ser ut inne i huset och mitt hus var i behov av storstädning... Blev ju ingen städning förra helgen och det straffade sig nu...

Jag började med att ställa tillbaka säckarna med kläder in i vindsgarderoben. Det som är för stort, men som ska sparas, hamnde längst in. Det som fortfarande är lite för litet hamnade i mitten - när jag gått ner 5 kg till så åker den säcken fram, är ju sommarkläder så det blir nog lagom att jag kan ha dessa kläder framåt sommaren. Den säcken som blev fylld med skräp hamnade längst fram. T och jag ska göra en gemensam insats och åka till ÅVC med en massa skräp. Vi har en hel som behöver rensas ut och kastas vare sig T vill det eller inte ;-). Man kan inte spara på allt - det har man inte utrymme för... 

Tvättmaskinen åkte på - hade en hel del kläder från vindsgarderoben som jag kan ha nu, men först ska jag tvätta bort vindslukten. Under tiden som tvättmaskinen gick så röjde jag upp i köket, T röjde upp i sitt TV-rum. Vi tillbringade hela fm med att hålla på med "plocket" - förstår inte att det kan ta sån tid :-O. För att inte få totalt nippran så gjorde vi ett längre lunchbreak och åkt ut till Marieberg, skulle kolla upp lite saker på Bausaus - hittade inte det jag skulle ha, men i stället så hittade jag lite billiga krukväxter :-). Under "plockrensningen" på fm så slängde jag 2 st döda blommor *harkel* så jag behövde fylla på med nya. 

De sålde Orkidéer till halva priset, 99 kr för höga med 2 stänglar, tidigare kostat 199 kr, så det var rena fyndet :-). Med hem fick en liten vårviva också följa med - behöver lite färgklickar så här i vårvintertid :-).

 


När vi var klara på Bauhaus så åkte vi iväg till Café Garden och tog en fika - kaffe och wienersemla för 32 kr - Örebros godaste och billigaste fika? Wienersemlan är i alla fall helt gudomligt god!Efter fikat var det dags att åka hem och fortsätta med städningen... T började att dammsuga hela huset och under tiden han gjorde det så fixade jag mockningen av hästboxar och gjorde iordningen dagens hästmat. Var lagom klar med detta när det var dags för mig att moppa golvet och fixa toaletterna.

När moppningen av golven var klar och torra så gjorde jag en extra insats när det gäller köksgolvet. I köket har jag linoleumgolv och det var i stort behov av behandling. Alltså var det bara för mig att krypa runt på knäna och smeta Hårdglans... När det torkat så fick jag göra behandlingen en gång till, golvet var i stort behov av behandling med andra ord. Men sedan blev det bra :-) och förhoppningsvis så håller det sig fräsch ett tag nu.

När jag sedan var klar med all städning och mattorna var på plats, man känner sig så där jättenöjd som man gör när man slitit för att få rent och fint. DÅ fick jag nästan hjärnblödning.... mitt framför näsan på mig så hoppar gammel-Måns upp på kökssoffan och PISSAR ner hela VÄGGEN!!!! *GAH*.

Katten åkte ut fort som fan, nog för att han är gammal, men någon djävla måtta får det vara!!! Dynan och överdraget i soffan var bara att ta bort och in med alltihopa i tvättmaskinen och så fick jag fram med trasa och Ajax express igen och fortsätta med att torka... *morr*.

Det är uppenbart att nu när Måns är gammal så har han svårt att förstå anledningen till att gå på sandlåda... senil, eller???

Efter utbrottet på katten och svordomar över nerpinkad soffa så hann jag i alla fall utnyttja de sista solstrålarna... Hann inte med någon ordentlig ridning idag, så det fick räcka med en snabb promenad för Otkawia. På med träns på Oktawia och benreflexer så vi skulle synas om det skulle hinna skymma, kl 18.10 så gick vi iväg och det var himla skönt att komma ut en sväng. Otkawia tyckte också det var trevligt och klev på ordentligt, vilket resulterade i att matte också fick kliva på ordentligt ;-). Den turen vi gick tog 40 min att promenera, i höstas tog det 50 min och då var jag trött när vi var tillbaka. Nu orkade jag gå hela tiden ett riktigt högt tempo och jag var INTE trött när jag kom hem. Framför allt så verkar det som om mina tidigare problem med hälsporren håller sig på mattan. Det är skönt :-)

Efter promenaden så blev det i alla fall lite middag, mexikansk korvgryta blev det och det smakade bra, eller också var vi bara hungriga ;-).

Jag var inte helt klar med hushållsarbetet för dagen... hade en snygg liten hög med stryktvätt som jag tog itu med. Lika bra att få det gjort eftersom jag tvättat hela dagen idag och kommer alltså ha mera stryktvätt i morgon. Tog en timme, sedan var jag klar och resten av kvällen tillbringade jag i framför TV. Först kollade jag på ett gammalt avsnitt av kommissarie Lynley på 8:an och sedan blev det Brottskod försvunnen innan det blev en djupdykning ner i sängen.

Det var i alla fall himla skönt och välbehövligt att städa igenom hela huset. Men hur länge det är rent är en annan femma ;-). Djuren fäller vinterpälsen nu och så är det blött, blött, blött ute = leriga hundar och katter... Nåja, det är fint så länge det varar ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

19/3 Fredag - Sortering...

Gråruggigt väder har det varit idag - inge sol alltså, men plusgrader :-) snö och is smälter - det är huvudsaken. Tråkigt är att det blåser full storm ute, får se om jag klarar av att sova i natt. Kan vara lite svårt när hela huset skakar liksom ;-).

Efter en dag på jobbet med fullt ös så var det skönt att komma hem. Däremot så blev det ingen slapparkväll för mig... Har ju svårt att göra ingenting... då ska jag vara typ sjuk eller nåt ;-). Så efter att ha fått i sig lite mat och fixat klart mockning och hästmaten så gick jag in och började ett stort sorteringsjobb som faktiskt tagit hela kvällen.

Ut från min ena vindsgarderob kom 3 st 250 liters säckar med kläder. Här skulle det gås igenom ordentligt... Och det var faktiskt välbehövligt för jag hittade kläder som jag inte använt på 10 år och som jag nu kan ha. En hel del gamla vårkläder kommer jag i numera också. Att de är 20 år gamla och hyperomoderna är en annan femma *fniss*. Duger att ha hemma i alla fall. Sorterade upp mina gamla kläder i stl 46/48 så det blev en säck med sommarkläder och en säck med vinterkläder. Sedan blev det en hel säck med kläder som ska slängas, har lite kläder som jag kan ge bort till bättre behövande - de är hela och alltså synd att slänga dem bara för att de är för tok för stora för mig.

Alla kläder uppsorterade på sängen...Hittade en hel del kläder som jag kan använda nu - de är inte med på bilden utan ligger i 2 högar i tvättstugan. Nackdelen med att ha kläder i vindsgarderob är "vindslukten" som blir... även om kläderna är rena så måste de tvättas!

Och som sagt... det som skulle slängas - hamnade på golvet! T fick nästan slag när han såg högen... han kan inte slänga någonting....Men vad ska man ha trasiga och slitna kläder tilll - de tar bara en massa utrymme...

Känner mig jättenöjd efter sorteringen, nu har jag koll på vad jag har för kläder. Det får bli en tur till Ullared här längre fram i vår - behöver fylla på kläder som jag kan ha till jobbet och lite mer "snyggkläder". Mycket duger att ha till stallet... men det räcker ju inte, behöver ju se OK ut på jobbet också ;-).

Sorteringen tog 2 timmar, alltså försvann kvällen i ett nafs. Eftersom det blåser full storm såg gick jag ut vid 20.30 och kollade om pållarna ville komma in... de ville komma in ;-). Jobbigt att vara ute i stormen. Snön på stalltaket smälter i ett rasande tempo, har resulterat i en lite lätt svimmingpool framför stalldörren, men det rinner inte in i stallet i alla fall så det är bara jag som får hoppa lite för att inte bli så blöt om fossingarna. Vid dörren ut till hagen är det inga problem och det är skönt.

Har i alla fall bör jag få lite vårkänning inne i alla fall. För drygt 2 veckor sedan köpte jag krukor och några fröpåsar för att så lite kryddor. Nu har det börja hända grejer i krukorna, det växer :-)Gräslök, persilja och basilika - trevligt med lite egenodlade kryddor :-).

Jo, just det. Har idag också haft ett trevligt telefonsamtal med en bilmeckare om gamla 945:an som står avställd och trasig. Bilen är ju gammal, men inte gått så långt och min fundering har ju varit om det är lönt att laga bilen eller om det är bäst att skicka den till bilhimlen. Bilmeckaren tyckte absolut att det var värt att lägga ner pengar på bilen och laga upp den. Kopplingen är nu och den har inte gått så himla långt. Ska jag köpa något liknande som rullar får jag hosta upp drygt det dubbla om inte mer än vad det kommer kosta att få igång på den jag har. Så gamla 945:an klarar sig ett tag till och kommer att lagas upp så jag har något att fräsa runt i ;-).

Nu ska jag i alla fall förpassa mig till vardagsrummet för att kolla på filmen som börjar på 5:an kl 21.30.

Det var allt för idag!

/Lizzie

18/3 Torsdag - Vår...

Nu kan man snacka om att snösmältningen och våren är på ingång. När vi kom hem från jobbet idag så är det värsta ismodden upp för vår backa så vi kom knappt upp med bilen. Men med tanke på hur fort det smälter så kommer modden snart vara borta. På min stallbacka var det is stora delar och helt bart på vissa delar. Dock så har jag numera svimmingpool framför stalldörren... Det halvmeter tjocka snötäcket på taket håller på och smälter för fullt... En strid ström med vatten rakt ner framför stalldörren... Ska nog försöka ösa bort lite snö i helgen, det ligger en stor snöhög nära stalldörren och den kan nog var bra att frakta undan - om det går... ;-). Kommer nog få ösa vatten också... Tur att det inte är så mycket tjäle i backen, förhoppningsvis så rinner smältvattner rätt fort ner i backen. Tyärr så innebär detta smältande av snö att det blir rätt lortigt... slut med rena fina hundar med andra ord ;-).

Fixade en kycklingrätt till middag och efter maten var det full fart ut till stallet där jag mockade och fixade hästmaten. Till kl 18.30 kom M2 och pållan blev iordninggjord för ett tur till ridhuset. Det var knappt att jag kom loss från gårdsplanen i ismodden, men till sist gick det... hm.. tänkte ju göra iordning 945:an till mig... men då får nästa vinter bli lite mildare. Denna vintern har ju 4-hjulsdriften varit nödvändig...

Pållan var snäll att lasta idag i alla fall och väl inne på ÖFK så var det lugnt i ridhuset. En ridskolegrupp på ridskoledelen, och så ytterliggare en privatryttare på den privata delen. Oktawia var till att börja med inte alls med på noterna. Mycket ovillig till arbete och stel och icke böjbar - och så det där med att galoppera under uppvärmningen - det hade hon mycket åsikter om... ;-). Men efter 30 minuter så slappnade damen äntligen av och det gick att jobba henne - även galoppen funkade alldeles utmärkt då. Det är bara att inse - hon är en ritkigt grinkärring innan hon kommer igång ordentligt. M2 var mycket nöjd med ridpasset som varade cirka en timme. Bra är att damen lossnar efter ett tag i alla fall och det går att jobba henne och att det då inte blir en massa tjafs. Vill ju komma hem med en lösgjord häst ;-).

Väl hemma var Otkawia mest intresserad av att få kvällsmaten serverad... men fick finna sig i att matte plockade bort utrustning och fixade klart allt innan maten kunde serveras. Lilla Bianca fick nöja sig med en snabb genomkoll. Sedan var det dags för mig att flänga in i huset för att kolla på Criminal minds.

Det var allt för idag!

/Lizzie


17/3 Onsdag - Ingen ridning idag...

Idag fick pållan vila. Men det blev inte helt hästlöst för min del i vilket fall som helst. Efter att ha ätit middag så fixade jag stall och hästmat som vanligt. Men istället för att göra något vettigt hemma så passade jag på att åka iväg till Loviseholm och kolla när C och S hopptränade. Har inte träffat vännerna på evigheter och det var kul att se att det var full gång med kusarna. Även om jag inte hopptränar själv så tycker jag det är kul att kolla på hoppning - är ju full fart liksom ;-). Det var också kul att se C's nya pålle in action och att han inte är skadad längre. Full fart på både ryttare och häst :-). Dessutom trevligt att träffa lite hästvänner och snacka med, framför allt när man inte träffat dem på länge ;-).

Så kvällen försvann i ett nafs - var borta i 2 timmar. Var hemma igen kl 21 och då var det lagom dags att plocka in mina egna pållar. Eftersom mina kusar är intresserade av mat (sådan matte... ) så är de duktiga på att komma in självmant från hage när de hör att jag serverar kvällsmaten. Bianca kommer först - hon ser så himla söt ut när hon kommer springande, hennes små ben går som trumpinnar *fniss*. Oktawia går mer i sakta mak - hon har lärt sig att maten inte försvinner ;-).

Så ikväll blev det inte mycket gjort - men jag hade en trevlig stund i alla fall. T hade köpt ett nytt TV-spel idag så det var skönt att slippa höra oljudet från TV:n. Förstår inte varför man måste ha ljudet stå på max närman spelar TV-spel... *suck*.

Nu är det i alla fall dags att ta en närmare titt på kudden ;-).

/Lizzie

16/3 Tisdag - Ridhuset igen...

Full fart hem från jobbet för att fixa med matlagning, äta och så ta hand mockning och fix av hästmat. Det är alltså full rulle när man kommer hem - ingen idé att ligga på latsidan, då får man inget gjort ;-).

För dagen var planeringen en tur till ridhuset idag också. Oktawia var ju helt otroligt samarbetsvillig under gårddagens ridpass och jag hoppades naturligtvis att det skulle hålla i sig ;-).

Kvällen började bra i alla fall. Inga problem att fånga i hagen, stod och sov på stallgången under tiden som hon blev borstad och iordninggjord. Klev snällt in i trailern när vi skulle åka och klev ur densamma lugnt och fint när vi kom fram till ÖFK.

Med ikväll var också grannen och hennes häst Glimma. Oktawia gillar Glimma väldigt mycket... damen har dock lugnat ner sig när vi åker in tillsammans och blir inte som ett frimärke efter Glimma. Så framskrittningen funkade bra. Oktawia skrittade på bra och tyckte det var helt ok att Glimma inte alltid var precis brevid oss. När jag så började trava så märkte jag direkt att den samarbetsvilligheten som fanns hos damen i går - den var totalt bortblåst för dagen!

Oktawia ville inte alls röra på sig idag och jag fick verkligen jobba arslet av mig för att få damen att röra sig framåt. När det så blev dags för galoppen så var det mer sparkar mot skänkeln än vad det var galoppsteg... riktigt, riktigt grinig var damen idag... men som bekant är matte av en väldigt envis typ så det var bara för Oktawia att jobba på vare sig hon ville det eller inte! Jag upptäckte i alla fall att jag fått tillbaka min balans. Satt kvar i sadeln trots alla bakutsparkar och då i dressyrsadel och oskodda ridbyxor. Det var i alla fall en rätt skön känsla ;-). Äntligen börjar mitt slit med min viktresa göra ordentlig skillnad i min ridning :-D. Dessutom var jag lycklig idag för jag hade på mig mina bruna manschesterridbyxor inköpta 2000 - de är i storlek 42 och ÄNTLIGEN kan jag ha dem! :-D. Alltså är jag nere i samma vikt nu som jag hade för 10 år sedan :-).

Enda nackdelen med viktnedgången är att jag tappat "fluff" under sittbenen *fniss*. Så igår när jag red kände jag av mina sittben rejält, men det är smällar jag får ta ;-). Får plats i sadeln nu ordentligt och jag börjar få koll på vart jag har höfterna någonstans ;-).

Resten av ridpasset fick jag i alla fall rida rejält. Det tog cirka 40 min innan Oktawia äntligen slappnade av och då funkade det kanonbra att jobba damen. Skänkelvikningar på diagnolen utförde hon helt lysande. Även några galoppfattnignar på slutet blev kanonbra och hon kunde galoppera i rund och fin form. Inte som i början - skallen rakt upp och bara sparkandes bakut ;-). Så det kändes jätteskönt att hon till sist accpetade arbetet och allt gick bra. Totalt red jag 1 timme idag och både häst och matte var rätt trötta efteråt ;-).

När vi skulle lasta och åka hem så har det varit lite problem att få in Oktawia när Glimma är med, men idag så såg inte Oktawia vart Glimma tog vägen, våra trailers stod inte precis brevid varandra, och då var det inga som helt problem att få in Oktawia. Hon klev in snällt på en gång - så nu vet vi hur vi ska göra så T inte behöver följa med som extra lasthjälp ;-).

Var hemma igen till kl 21.30 så jag hann in lagom till det att Cougar Town började på 5:an - det måste jag bara se för det är hur kul som helst ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

15/3 Måndag - Ridhuset...

Efter helgens hagvila för Oktawia så blev det dags för lite motion. Tog itu med mockning och fix av hästmat direkt efter maten så jag kom iväg med Oktawia till ridhuset i vettig tid. Satt i sadeln kl 19:30!

Oktawia har ju fått vila i 3 dagar, så det skulle bli spännande att se vilket humör damen var på idag. Hon har ju en förmåga att ha åsikter om och när hon ska jobba ;-). Vill gärna knalla runt i sitt eget behagliga tempo och inte anstränga sig i onödan ;-).

Det gick bra att lasta idag. Både hemma när vi skulle åka och när vi skulle lasta av. Hon har haft en tendens den senaste gångerna att fullkomligt slänga sig ur trailern och då gärna vid sidan om rampen... skaderisken är då stor och det är inte så kul. Idag gick hon dock ur trailarn lugnt backand - skönt!

I ridhuset var det ytterligare ett ekipage som red på privatdelen, hon red lektion för privattränare, men det var inte något trångt och jag kunde koncentrera mig på min ridning.

Oktawia var för dagen helt otroligt samarbetsvillig och ambitiös :-O. Tydligen har hon mått bra av vilan ;-). Oktawia var inte ett dugg tjafsig, hon var mjuk och fin redan från början. Efter uppvärmningen så jobbade jag henne i trav under nedsittning på små och stor volter, och de små volterna (10-meters), kunde jag sitta och bara styra runt med höfterna - damen var SÅ lyhörd för små hjälper idag :-D. När det var dags för lite galopp så började jag med vänster galopp och damen gjorde en kanonfin galoppfattning och galoppen var bra redan från början, fin i formen och inga protester i form av huvudet rakt upp eller sparkar mot skänkeln! Det börjar kännas som om jag har en dressyrhäst *fniss*.

Tyvärr gick inte högergaloppen lika bra, men här kände jag att JAG inte alls satt lika bra... är ju ojämn när det gäller styrkan i kroppen och jag fick inte med min högra höft lika bra som den vänstra - så det var inte alls konstigt att Oktawia i detta varvet stod emot och sparkade mot skänkeln. Får jag bara ordning på min skröppliga kropp så blir det nog ordning på pållan :-).

Avslutade ridpasset med att göra några fina skänkelvikningar och sedan så fick det räcka för idag - red totalt 50 min. Var en lycklig och stolt hästägare efter ridpasset :-D. Dagar som denna är det himla kul att rida ;-).

Kom hem i vettig tid så jag hann göra klart allt med häst och stall och ändå hinna in till kl 21 när CSI började ;-). Avslutade kvällen med att titta på Medium - sedan blev det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie


14/3 Söndag - Dag med pyssel

Min tur att släppa ut pållarna på morgon, så det blev ingen sovmorgon. Lika bra det - då får man mera gjort.

Dagen har i stora delar ägnats åt pyssel... Har målat lite småslöjd, material som jag ska göra små skyltar, grattis-kort osv eller vad det nu månde bliva så småningom. Nu är det målat i alla fall. Insåg att jag var tvungen att åka till Panduro för att shoppa mera allmogefärg och lite andra tillbehör, så fram på fm fick jag fart på T så vi drog till Marieberg.

På Panduro shoppade jag mer antikvit allmogefärg och även svart till dekoren, det blev också lite distanstejp och dubbelhäftande tejp som ej är permanent. Skär till en schablon själv, men den ska ju sitta stilla när jag målar.

När shoppingen var klar så blev det en tur till Ikea. T kolla på soffor och jag behöver en ny resårmadrass. Den jag har är iofs ny, men behöver komplettera madrass till min nya säng och eftersom jag gått ner 27 kg i vikt behöver jag ha en madrass som är medelmjuk. Min nuvarande är fast - blir inte alls bra. Så nu vet jag vad jag ska shoppa, plockade med mig lite kataloger osv med hem också.

När vi tittat klart så åkte vi till Café garden och käkade varsin räkmacka - lunchtiden hade ju passerat för länge sedan. Jag avslutade ätandet med deras vrålgoda wienersemla - mums - sedan så behövde jag inte äta något mer den här dagen ;-).

Väl hemma igen så fixade jag klart med allt i stallet. Sedan så målade jag min korg en gång till. Ritade schablonen och skar ut den. Sedan så var det dags att åka iväg på danskursen.

Dagens skörd av pyssel...Jag har också hunnit med att vika små presentkartonger av tunnare kartong, men de ska dekoreras också innan de är klara.

På danskursen fick jag i alla fall en liten aha-upplevelse. Har väldigt svårt för en "ormande" rörelse som heter "camel", men fick idag lite hjälp och in lite känsla vad det är jag ska göra med min kropp egentligen. Allt handlade om att vinkla bäckenet framåt tillbaka samtidigt som man ska hålla i med magen... om man säger så här - jag kommer nog ha en djävuls träningsvärk i morgon.... Annars så är det jättekul - får man bara till tekniken och kan hålla koll på både armar och ben så blir det nog bra. Idag hade jag i alla fall både en vänsterfot och en högerfot. Inte två högerfötter som jag haft tidigare... går kanske åt rätt håll med andra ord ;-).

När jag kom hem igen så hade min korg torkat och jag gjorde iordning min schablon och så målande jag. När det väl torkat och jag tog bort schablonen så....

det blev inte bra :-(. Spånkorg är nog inte det optimala att schablonmåla och smörpapper kanske inte är det bästa materialet att göra en schablon av... men, men jag kanske kan få till kanterna på motivet genom att justera med pensel.

Här är eländet!Jag som var inne på att schablonmåla en bård i sovrummet här i vår, undrar om jag ska lägga ner den idén... jag var inte bra på det där med schablonmålning *suck*

Kanske bättre att måla hela korgen svart...

Vek lite presentkartonger istället ;-). Nu ska jag i alla fall kolla klart på Wallanderfilmen. Pållan fick hagvila idag också - ibland räcker tiden inte bara till... det är så mycket man ska hinna göra på en helg....

Det var allt för idag!

/Lizzie


13/3 Lördag - Seg...

Vaknade faktiskt till liv vid 9-snåret idag trots att jag kom isäng kl 2 i natt - allt annat än nykter ;-). Mådde också förvånansvärt bra - brukar kunna bli hemskt bakfull, men idag var det inte så farligt. Kunde både äta ordentlig frukost och dricka kaffe utan att må illa. Att jag sedan har varit seeeeg som sirap hela dagen - det är ju en helt annan sak ;-).

Trots detta så tog jag itu med lite städning på undervåningen. Jag fick städa själv för T har legat parkerad i soffan i TV-rummet hela dagen. Han tyckte det var totalt onödigt att städa trots driver med hund och katthår *suck*.

Jag har ju börja känna av min pollenallergi och då blir jag extra känslig mot damm osv. Alltså röjde jag av undervåningen och fixade toa och badrum. Det tog en stund eftersom jag fick både dammsuga och moppa golven, men fram på em var jag färdig.

Stallet fixade jag också på em. Bianca hade grävt upp sin box igen *suck* - sabla lilla ponny. Tog en stund att få ordning på den lilla boxen... Eftersom matte var allt annat än pigg idag så fick Oktawia hagvila - bättre det än att riskera att matte får utöva marksyn ;-).

Jag har i alla fall varit lite pysslig under em. Det blev dekår på nyckelskåpet i form av en allmogehäst. Och nu har jag hängt upp skåpet på sin plats. Blev nöjd!Fortsatte mitt pyssel med att måla en korg som jag ska ha på väggen i hallen. Ska målas en gång till och sedan ska jag dekorera den med samma schablon som nyckelskåpet. Det blir bra!

När jag ändå var i målartagen så passade jag på att grundmåla lite andra träfigurer som jag ska använda till lite olika saker. Vad får ni se så småningom ;-).

Eftersom vädret var fantastiskt idag så avslutade jag em med att ta en promenad med Lexi i solen. Det var skönt att få komma ut en stund och få lite sol på sig. En riktigt härlig vårvinterdag var det idag!

Vintervy över Kartorp!Resten av em-kvällen har jag tagit det lugnt. Pysslat lite med att vika små presentkartonger - måste ha något att syssla med under tiden som färgen torkade på det andra ;-). Har slösurfat lite och till sist så började ju Melodifestivalen.

Nu är pållarna intagna och jag ska själv kolla på Brottkod försvunnen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

12/3 Fredag - Kick off

Idag så jobbade jag bara på fm. Hade fått godkänt att ta flexledigt från kl 12.30 så då kom T och hämtade mig och körde hem mig. Själv fick han åka tillbaka till sitt jobb och fortsätta jobba ;-).

Jag käkade en lite lätt lunch eftersom det skulle bli rejäla mat under kvällens kick-off med jobbet. Ska jag äta sent på kvällen och dessutom dricka alkohol så blir det nog med kalorier ändå ;-). Så idag blev det en frukost hemma, en stadig frukost på jobbet vid 9 och så fil och müsli till lunch och som lunch var det alldeles tillräckligt.

Jag gick sedan ut och fixade klart stallet. Förberedde hästarnas kvällsmat så allt var fix färdigt åt T, så han inte skulle behöva fundera något över mängder på kraftfoder och mineraler osv.

När jag var klar med allt i stallet så passade jag på att njuta lite av det vackra vädret. Solen trycker ihop snön snabbt nu, men det är sådana enorma mängder med snö, så man kan ändå undra om den någonsing kommer försvinna... ;-)Den gamla Volvon ska repareras...bara vi kommer åt bilen :-)Gott med hö tycker pållarnaHm, undrar om jag kommer ihåg detta i sommar... när jag sitter där och suckar över värmen och bromsdjävlarna ;-)

Funderar också på när snön från mitt stalltack tänker åka ner i backen... finns ju snö framför stallet ändå så det räcker liksom... ;-)Efter att ha fått lite sol på mig en stund så förpassade jag mig själv till soffan och la mig och vilade - det var hur skönt som helst och vips hade jag halvsovit i 2 timmar. Vaknade till liv lagom när det var dags att gå ut och em-fodra pållarna och så var det dags att fixa iordning mig själv inför kvällens kick-off :-).

Så det blev dusch, sminkning - där det visade sig att få dit lösögonfransarna var ett rent helvetiskt tålamodsprövande uppgift *gah* - men till sist var de på plats och jag kunde fixa med resten av sminket ;-). I klädväg blev det min svarta frans och paljettklänning som jag bara älskar och så ett par svarta tajts till den. Vips så var Lizzie färdig för att partaja loss ordentligt.

Vid 18.15 skjutsade T in mig till vår festlokal - temat för kick-offen var Rockabilly och platsen en verkstad - Garagefest med andra ord. Totalt var 180 personer från förvaltningen anmälda, 60 kvinnor och resten män... jag som älskar att dansa hade allstå stora förhoppningar om bensprattel för kvällen - alltså bensprattel i form av dans - inget annat... ;-)

Hur som helst - det blev en jättetrevlig kväll :-D. Festkommittén hade gjort ett mycket lyckat och enormt arbete. Maten var god, tyvärr ingen god cider så det blev till att dricka öl - men jag överlevde ;-).

Bandet Terry and the conrods stod för underhållningen så det var mycket snabba bugglåtar. Och jag fick dansa :-D. Tyvärr kan jag inte bugga, även om några män försökte med mer eller mindre varierande resultat beroende på stadie var i sitt alkoholintag ;-). Men bäst funkade vanliga "tryckare" när jag inte rockade loss typ själv ;-).

Vid 23-snåret så hade dragningen på förra årets aktivitetskort där vi lottade ut 2 presentkort till cyklar. Eftersom jag är sammankallande i friskvårdsgruppen föll det på min lott, tillsammans med ett friskombud, att kliva upp på scenen och fixa lottdragningen. Alltså var jag tvungen att hålla mig tillräckligt nykter och vaken för att kunna tala i mikrofon - och det gick bra *fniss*. När det lilla uppdraget var avklarat så kunde vi fortsätta med dansen :-).

Vi hade också lottdragning "dörrlotter" och där hade jag turen att vinna :-) Det blev ett presentkort till Naturens hus - Jättekul :-).

Till sist tog kvällen slut och kl 1 var det bara att förpassa sig hemåt. T var snäll och kom och hämtade mig så jag slapp ta taxi.

Så jag har haft en urtrevlig kväll - fått dansa precis så mycket som jag ville :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


11/3 Torsdag - Ridhuset...

På em idag så hade vi problem med datasystemen på jobbet... inte mycket att göra, så jag flexade ut 30 min tidigare och åkte till kompis K för att lämna av lite Oriflamevaror. Sedan så var det full fart hemåt.

Efter lite mat och en stunds vila framför dator så var det dags att ta itu med stallsysslorna. Bianca hade lekt jordfräs igen så det tog en stund att fixa hennes box. Men till sist så var jag klar med mockning, slängt ner hö och fixat med betfor och vatten. Jag var klar vid 18-snåret och M1 var inbokad till kl 18.30 så jag hann in och kolla igenom lite material på schabloner som jag har liggande. Har bestämt mig för att dekorera nyckelskåpet. Hann dock inte med det idag, utan det får nog bli till helgen.

M1 och pappa P dök upp på avtalad tid och Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och kl 19.00 så åkte vi iväg. Idag gick det bra att lasta hemma och det gick bra att lasta av när vi kom fram.

Själva ridpasset gick alldeles utmärkt idag. Oktawia var på ett bra humör, enda trasslet var att hon la bettet över tungan vid ett tillfälle, men det var snabbt korrigerat. För övrigt så jobbade hon på bra och det kom inte ens några protester i galoppen. Så M1 var nöjd med ridpasset och pållan såg också nöjd ut efteråt. När vi sedan skulle åka hemåt så gick det bra att lasta på, även avlastningen hemma gick bra.

Var hemma strax efter kl 20.30 så idag hann jag in precis till det att Criminal minds började - skönt att se början av programmet så man fattar vad som händer sedan ;-).

För övrigt så kommer det inte hända så mycket mer ikväll. Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


10/3 Onsdag - Lite pyssel...

Ytterligare en vacker vårvinterdag blev det idag! Hade med mig cykeln idag och cyklade upp på stan för att möte upp kompisen MK kl 11.45 vid Shanghai där vi käkade en god lunch och hade en trevlig pratstund. Det var hur skönt som helst ute mitt på dan :-)

Efter det att vi ätit klart och MK var tvungen att knalla tillbaka till sitt arbete, så passade jag på att lite snabbt uträtta ett par ärenden innan jag cyklade tillbaka till jobbet. Först snabbt in på Lek och Hobby och köpte en burk antikvit allmogefärg och sedan snabbt in på Lindex och köpte ett par leggings. Sedan full fart på cykeln tillbaka till jobbet.

Efter jobbet så åkte T och jag upp på stan en snabb sväng, först ett besök till min frissa där jag lämnade av lite Oriflamevaror och sedan så fortsatte vi till Ali Baba där jag köpte mig en höftschal. Vår lärare på danskursen rekommenderade mig att köpa en höftschal så jag lättare så få känsla för vad jag gör med mina höfter. Det blev en oragen med massor med skrammel på ;-).

Innan vi sedan fortsatte hemåt så stannade vi till vid Willys och handlade hem lite mat - kylskåpet var i stort behov av påfyllning ;-). Sedan äntligen full fart hemåt.

Eftersom jag käkat lunch ute på dan så var jag inte speciellt hungrig på kvällen, utan det räckte med lite fil och müsli. Passade bra för jag orkade inte heller fixa till något annat käk ;-).

Sedan fick T en demonstration över vad höftschalen var för något ;-)...

Dagens shopping!Så här ser höftschalen ut på. T blev inte imponerad över mitt skrammel ;-)Vid nästa kurstillfälle ska jag köpa en CD-skiva med orientalisk musik... lite lättare att visa lite dans då ;-)

Idag fick i alla fall pållan vila. Efter att jag ätit och plockat undan i köket så gick jag ut och fixade stallet. Även om hästen vilar så ska ju mockning, sopning av stallgång och hästmaten fixas - så pyssel i stallet blir det i alla fall. Min stund på dagen då jag rensar hjärnan - välbehövlig! ;-)

Resten av kvällen har jag tillbringat med att pyssla lite hemma. Jag köpte ju allmogefärg till mitt nyckelskåp, så det har jag äntligen målat nu. Ska måla en korg också, men det visade sig att den lilla burken jag köpte endast räcker till nyckelskåpet... så mer färg ska inhandlas. Det blev bra med antikvitt i alla fall :-)

Nyckelskåpet målat första gången - blir totalt 2 lager...Har inte bestämt mig för om jag ska ha någon dekoration på framsidan eller inte... eventuellt någon typ av schablon... är ju inge vidare på att måla nåt motiv för hand direkt ;-) Annars är det nog fint som det är... får se vad som händer.

Jag har också hunnit med att ta rätt på lite ren tvätt och stryka den stryktvätt som blev. Inte kul - men nu är det gjort. Det är ingen idé att ha ren tvätt ligga i vardagsrummet... katterna tycker det är alldeles för trevligt att gosa ner sig i den rena tvätten - med resultat att matte ofta får tvätta om kläderna pga en massa katthår. Alltså lika bra att ta rätt på tvätten direkt ;-).

Nu är det snart dags att ge sig ut en vända. Hästarna ska in och få sin kvällsmat, vovvarna ska kvällsrastas. Mitt nyckelskåp har nu torkat efter första omgången med färg så jag ska måla omgång nr 2 nu. Skönt att få målningen klar när jag ändå är i farten :-).

Så mer spännande än så här blev inte min dag idag :-).

/Lizzie

9/3 Tisdag - Ridhuset

Efter en dag med full fart på jobbet och ett otroligt vacker väder, så var det full fart hemåt. Så skönt att komma hem och det fortfarande är ljust ute. Dagsmejan hade gjort sitt och kökstrappen är nästintill fri från snö och is :-).

Jag fixade med matlagning och vi käkade. Eftersom det var M2 som skulle sköta motionen av pållan ikväll vid 20-snåret ikväll så hade jag lite tid på mig att jobba åt Gränsbrytning. Det handlade om att göra ett par utskick via mailen, men det var bra att jag fick det gjort så Gränsbrytnings kunder inte behövde vänta.

När jag sedan var klar med mockning och fix av hästmaten vid 19-snåret så blev det dags att haka på trailern på bilen och plocka in pållarna till stallet. Skönt att det inte är så himla kallt, helt OK nu att göra iordning pållan utan att förfrysa fingrarna ;-).

M2 rider ju lektion inne på ÖFK på tisdagkvällar, så då gör jag iordning Oktawia och så åker jag in med damen till kl 20. För tillfället så har Oktawia börja trassla vid lastningen... *suck*. Nu har hon kommit på att hon kan gå in halvvägs för att sedan backa ut igen - sabla morrhoppa! Dock har hon god respekt för repet, så efter att ha viftat lite med det så insåg hon att det bara var att kliva in trailern och så kunde vi åka. Trist när bakslagen kommer gällande hennes lastning... men det är ju bara att traggla på och se glad ut.

Oktawia var för dagen inte på sitt allra bästa humör. Framför allt så har hon ju åsikter om detta med att galoppera eller inte ;-), men M2 är också envis så det var bara för pållan att galoppera - full fart framåt och så fick man strunta i formen!

Efter uppvämningen så var pållan fortfarande motvillig till arbete, var av modell stelopererad giraff, helt ovillig till att ta hjälperna, varken framåtdrivande eller mothållande hjälper var populära, men till sist så trillade polletten ner och hon "lossnade" och blev häst igen. Det är skönt att det funkar numera att rida igenom motsträvigheten.
När damen väl slappnade av så fick hon en helt annan trav och gjorde idag kanonfina skänkelvikningar. Finns hopp om dressyren med andra ord :-).

När vi skulle åka var det tjafs vid lastningen, men inte värre än att jag kunde lösa det med repet och damen klev på. När vi kom hem så gick det bra att lasta ur i alla fall - hon har haft lite väl bråttom de senaste gångerna, men idag klev hon ur lugnt och försiktigt.

Var klar med allt i stallet kl 22 - så jag hann nästan in till det att Cougar Town började :-). Sedan blev det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/3 Måndag - Vår på gång?!

Vilken härlig dag det har varit idag... 6.45 när vi åkte till jobbet så hörde man faktiskt fåglarna kvittra och det var en stor orange sol på väg upp över horisonten. Rikligt med dagsmeja har det också varit, så det finns hopp om vår även i år. Det märks också att det är ljusare och ljusare på kvällarna. Idag hann jag laga mat, äta och sedan ut till stallet - och det var fortfarande ljust :-). Så himla skönt!

Idag hade äntligen ÖFK öppnat nya ridhuset igen, rasrisken var över. Så ridsugen som jag var planerades det snabbt in ett ridpass :-). Plockade in pållarna vid strax innan kl 19. Först blev det en snabborstning av Bianca och så provade jag täckena jag hämtat hos M igår. 

Lilla Bianca har aldrig haft täcke på sig, så jag la på täcket försiktigt, men den lilla är ju en cool fröken och rörde inte en min när jag fixade och grejade med täcket.

En minifröken med minitäcke :-)Lilla Bianca visade ytterligare upp sin coola sida när vi fick besök av två av  mina katter i stallet. Nisse, den svart/vita katten, förstår inte sitt eget bästa alltid. Extremt kelsjuk som han är, blev han överlycklig över att ha 4 ben att stryka sig emot. Bianca tittade lite skumt på katten men lät han hållas när ha låg och rullade runt på golvet :-)
Tur att man har en snäll ponny :-)

När jag var klar med täckesprovningen så var det Oktawias tur att bli fixad för ett litet ridpass och 19.30 styrde vi kosan mot ridhuset. Det var helt tomt på privatdelen, hade förväntat mig anstormning av privatryttare, men så blev det inte. Det kom ytterligare ett ekipage och vi fick gott och väl plats.

Jag har inte ridit på 2 veckor pga förkylning - kände mig helt otroligt ridsugen idag och hur peppad som helst.

Oktawia skötte sig hyfsat bra idag. Lite stel i sin vänstra sida och så hade hon åsikter om det där med galoppen :-), men inte värre än att det gick att hantera. Och som bekant så är ju matte envisare än sin häst ;-).

Full fart idag med andra ord :-)
Övriga övningar i skänkelvikning funkade bra idag - totalt så blev det ett ridpass på 50 min - det räckte eftersom pållan skötte sig rätt OK idag. För min del funkade ridningen också rätt OK med tanke på att jag inte ridit ordentligt på länge.

Vi var hemma igen strax innan kl 21, så jag missade början av CSI som vanligt - men det får man överleva :-).

Resten av kvällen tillbringades mao framför TV:n, först CSI och sedan Medium.

Det var allt för idag!

/Lizzie

7/3 Söndag - Späckad dag!

Idag blev det inte så lång sovmorgon för mig. Även om T gick upp och släppte ut pållarna och gav dem frukost så var jag också snart uppe. På fm hade jag ett litet besök inbokat - vid 11-snåret skulle jag vara hemma hos MF och jag ville hinna vara vaken ett tag innan jag skulle åka. Tar ju en stund att åka hem till henne eftersom hon bor i östernärke och jag i västernärke ;-).

Så jag käkade frukost i lugn och ro framför datorn, rätt skönt att sitta och slösurfa samtidigt som man käkar lite. Som sällskap hade jag naturligtvis Nalle... han gillar ju att ligga på mitt skrivbord när jag sitter vid datorn ;-)Trevligare sällskap kan man ju inte ha och inte sötare heller ;-)Så blev det dags att fara iväg till Östernärke och så tillbringade jag några trevliga timmar med MF - det var ju evigheter sedan jag träffade henne IRL så det var jättekul :-D. Med mig hem hade jag 2 st små minitäcken till Bianca. MF hade gjort en beställning från Börjes som jag hade hängt med på. Sabinas täcken är ju för stora åt Bianca, så nu beställde jag i stl 85, ett regntäcke och ett vintertäcke. Har dock inte hunnit prova dem ännu ;-)Jag käkade lite mellanmål sedan så gick jag ut och fixade klart stallet. Hann också fixa middag och käka mat innan det var dags att hoppa in i bilen och iväg igen. Denna gången for jag iväg på min kurs i orientalisk dans.

I 1,5 timme håller kurspasset på, och det är inte helt lätt med koordinationen fotsteg och armrörelser och så ska man greja med höfterna samtidigt som man ska jobba med magen och räta upp ryggen.... Till på köpet så är jag ju helt stelopererad... :-O. Att göra rörelsen "camel" är inte helt enkelt då man ska orma sig med mellangärdet... skitsvårt helt enkelt. Jag är jättestel i ländryggen och så fattas det magmuskler... höftrörelserna är faktiskt lättare, där är jag inte så stel som jag trodde... nåja, det som är positivt är att jag faktiskt har rätt bra grundkondis... :-). Det är också väldigt bra med spegel över hela ena väggen så jag ser exakt vad jag gör. Har ju dålig kroppuppfattning efter min viktnedgång och vet ju knappt vart jag har mina höfter någonstans ;-). Måste iväg till Ali Baba och shoppa mig en sån där skramlande höftschal - bra att få känsla vart höfterna är någonstans :-).

Väl hemma från danskursen så blev det datorn en liten snabbis innan jag gick ut och fixade klart med hästhöt. Puslade också runt lite i hästarnas hage och kollade av staketet. Fick dra rätt tråden på ett par ställen, den slackar fort som sjutton nu på vintern. Inte så bra för då är risken stor att pållarna fastna. Blev lagom klar ute till det att serien 24 började på Kanal 400. Idag så visades det bara ett avsnitt, tidigare söndagar så har de visat 2 avsnitt på raken, men inte idag.

Så nu är det dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Hoppas att taket är färdigskottat när det gäller nya ridhuset inne på ÖFK, annars så får det bli någon uteaktivitet för pållan i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie
6/3 Lördag - Vacker marsdag...

Vädret idag har varit helt underbart, känns som om det finns hopp om vår :-). På morgon så surfade jag bort en stund framför datorn under tiden som jag käkade frukost och drack lite kaffe. Så småningom så tog vi itu med städningen. Blev ju ingen städning förra helgen, så idag var huset i stort behov av en omgång. Framför allt med tanke på den starka sol som lyste in genom de inte helt rena fönstrena...

Jag dammade och T gick lös med dammsugare, moppning av golv och skura toaletterna lämnade han till mig... Totalt tog det 4 timmar, sedan så såg det rätt anständigt ut inne :-D

T drog på em iväg till Marieberg. Jag fixade mockning av boxarna och hästmaten. Jag och grannen hade bokat tid kl 16.00 för att ge oss ut på en liten skrittur. Alltså fick pållarna komma in kl 15:30 och Oktawia blev iordninggjord för en liten uteritt i solskenet :-).

Eftersom T inte var hemma så fick jag klara uppsittningen själv utan att någon höll i Oktawia. Det funkade bra, pållan är ju numera lite lugnare än vad hon var tidigare ;-). Men taggad till max var hon i början av turen så skritt på lång tygel var inte att tänka på... ;-)

Det var helt underbart väder att skritta ut i, snålblåsten som hade visat sitt fula tryna tidigare på dagen, hade lugnat ner sig. Vi var ute i en timme, det är vad man klarar av även om det är fint väder en marsdag. Grannen blir kall om fötterna och jag blir stel i knäna. Min gamla knäskada efter en cykelolycka mår inte bra utav långa skritturer när det är kallt. På hemvägen så var pållarna lugna och Oktawia hade slappnat av och verkade tycka det var lite småtrevligt att ut och gå. Vi ryttare kunde njuta av det vackra vädret och utsikten från hästryggen :-)

Var hemma igen vid 17-snåret och pyssel med pållan så fick de gå ut i hagen igen och käka sin em-mat. Det var pållarna nöjda med...

T hade kommit hem från Marieberg under tiden som vi var ute på vår skrittur, men var inte speciellt intresserad av mat när jag var klar i stallet. Så jag käkade bara lite fil och müsli eftersom vi åt lunch rätt sent.

Resten av kvällen har försvunnit framför FB och så har vi kollat på sista milleniumfilmen... den var helt OK.

När vi var klara med filmen var det dags att plocka in pållarna för kvällen, så de är nu kvällsmatade och nattade. Passade också på att rasta vovvarna samtidigt. Nu är det inte lika skönt ute i alla fall... -10 grader och blåser lite smånålt *burr*.

Ska nu se om det är nåt annat intressant att kolla på när det gäller TV-utbudet... annars så blir det nog lite slösurfning innan det är dags att ta en närmare titt på kudden :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

5/3 Fredag - Mys i ridhuset

Idag har jag varit riktigt "fredagstrött", så min koncentrationsförmåga har varit lite upp och ner under dagen... men det var bara att kämpa sig igenom dagen och innan jag visste ordet av så var det dags att åka hem :-). På vägen hem så stannade vi till vid Apoteket - fyllde på förrådet med nässpray - förbannade envisa förkylning... :-(. Passade också på att lösa ut P-piller till katterna - nu ska det inte bli några mer kattungar på ett tag ;-).

Väl hemma så var det bara att "ladda om" och efter lite mat gav jag mig ut i stallet för att fixa mockning osv. När jag kom ut i stallet så funderade jag på vad min lilla shettisponny pysslat med under natten. Den lilla fröken har helt plötsligt fått för sig att börja gräva i sin box. Inte så bra när man har permanentbädd... Det såg ut som en jordfräs gått fram i Biancas box *suck*. Tog sin lilla tid att mocka rent och rätta till bädden... sabla busfrö! Otkawias box var för dagen lättmockad som tur var, så på en timme var jag klar med mockning och fixning av hästmaten. Jag hann till och med gå in och värma mig 30 min innan M1 och pappa P kom vid 19-snåret.

T hjälpte mig att haka på trailern och M1 gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass och så for vi in till ÖFK för vår form av "fredagsmys" ;-). Även grannen åkte in med sin kuse samtidigt som oss.

Oktawia skötte sig riktigt bra idag, funkade alldeles utmärkt trots att hon fått vila i 3 dagar. I och för sig så är hon ju i hagen hela dagarna och det är ju inte lätt att röra sig i snön där, så hagmotion har hon ju fått i alla fall.

M1 har ju lite problem me dett stukat finger, men ridningen funkade rätt bra ändå. Fick stanna vid ett tillfälle och stretcha ut fingret, Oktawia passade då på att spana efter grannens pålla ;-)M1 tränade på övergångar och lite öppna, vilket funkade riktigt bra. Damen jobbade på bra, när hon inte tappade koncentrationen ;-) men var idag inge tjafsig i alla fall.När damen koncentrerade sig på sin ryttare så skötte hon sig alldeles utmärkt ;-).

Vi var klara i ridhuset vid 21-snåret och idag gick det rätt bra att lasta Oktawia, hon har blivit lite trälig när grannens pålla är med, Oktawia måste hålla kolla på vart hon tar vägen. Idag så var det bara lite protester, sedan klev damen in i trailern trots att grannens pålla inte klivit in i sin trailer. Bara att traggla på och se glad ut. Till sist så kommer Otkawai att fatta att hon inte behöver hålla koll på vad som händer med grannens pålla ;-).

Efter att ha hjälp grannen med lastningen av sin pålla så kunde vi sedan åka hemåt. Var hemma strax innan kl 21.30 och vid 22-snåret var jag klar med allt i stallet och pållarna kvällsmatade och nattade.

Roligare än så här blev inte dagen idag :-)

/Lizzie

4/3 Torsdag - Lugn kväll...

Nya ridhuset på ÖFK är fortfarande stängt. Hade först en fundering på att skritta ut en vända på Oktawia, men när jag väl var hemma efter jobb och mathandling så var jag helt slut. Dessutom behövde jag göra klart lite pyssel med blanketter, pyssel som kräver hjärnkapacitet så det skulle bli ifyllt rätt och riktigt.

Först käkade jag lite fil och müsli, behövde inte mer eftersom jag köpte mat från en lunchrestarurang idag. Då blir det mycket mat ;-). Fixade klart med mockning och hästmaten, insåg att även ikväll så blev det rätt kallt när solen hade gått ner.

När jag var klar med stallet och hade fått rensa hjärnan lite så tog jag tag i att fylla i blanketterna - det tog en stund, men till sist så var det klart. Även T var nöjd med vad jag kommit fram till så det var bra.

Jag hann också gå över till grannen en sväng innan det var dags att parkera sig framför TV:n och kolla på Criminal minds - det var riktigt spännande idag. T skulle också kolla, men somnade i soffan ;-).

När Criminal minds var slut så gick jag ut för att ta in pållarna för kvällen - nu var det INTE skönt ute. Termomentern visade -5 grader, men eftersom det blåste nordanvind så var det totalt svinkallt ute *burr*. När hästarna hörde att jag hällde upp maten kom de kutande i full galopp in i stallet. De ville inte vara ute längre än nödvändigt *fniss*.

Som tur var så hade vovvarna rastat av sig själva under tiden som jag tog in hästarna, behövde alltså inte vara ute så länge. Lexi har dessutom sträckt sig i en tå så hon ska inte hålla på och fara runt som en vettvilling ute. Hon har ju bara ett läge... fullt öl - medvetslös :-). Det var väldigt skönt att komma in i stugvärmen igen i alla fall.

I morgon blir det en sväng in till gamla ridhuset när de är klara med ridlektionerna, så då blir det jobb igen för pållan efter 3 dgr vila ;-). Och så hoppas vi på vackert marsväder under helgen så det går att rida ut utan att frysa ihjäl ;-).

Nu ska jag i alla fall förpassa mig till sängen så jag orkar med jobbet i morgon - fredag äntligen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

3/3 Onsdag - Hovisbesök

Slutade lite tidigare idag. Min hovis har kryat på sig och var inbokad för besök kl 16:30. Måste ju hinna hem och droga hästen så kl 15:15 flexade jag ut.

Var hemma till kl 15.30 så hästarna hann käka lite av sin em-mat innan jag plockade in dem i stallet och gav Oktawai Sedalin.

Hovis kom på utsatt tid och var nästan helt återställd från sin förkylning - i alla fall så pass att hon klarade av att jobba. Nu visade det sig att Oktawia inte behövde skos om idag. Hennes hovar har knappt växt något alls sedan förra hovisbesöket för 10 veckor sedan. Fanns inget att ta och då är det onödigt att lägga om skorna, behövde bara fylla på med lite brodd som trillat bort. Lilla Bianca däremot behövde bli verkad så det blev gjort idag. Den lilla fröken skötte sig bra och lyfte snällt på alla fyra hovarna.

Blev ett billigt hovisbesök i dag med andra ord. Efter hovisbesket så tog jag itu med mockningen och hästmaten. Lika bra att få det gjort när jag ändå var ute, men fy tusan var jag frös om fötterna när jag väl var klar. Inte så kallt på termometern, bara -5 grader i stallet... men blev totalt iskall om fossingarna i alla fall.

Pållan fick vila idag och tilbringade kvällen i hagen. Jag själv satt hela kvällen och pillade med att fylla i blanketter. Tog längre tid än vad jag räknat med och jag behövde diskutera med maken mellan varven också, men till sist hade jag fått ihop det och jag gick ut till stallet en sväng. Plockade in pållarna och kollade igenom dem och klappade lite på dem. Placerade mig sedan framför TV:n och titta lite på Fuskbyggarna... hm... ska ta noggranna referenser på hantverkare hädanefter...

Nu ska jag slösurfa en stund, sedan blir det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

2/3 Tisdag - Blåst

Idag har det varit vackert väder, men blåsigt. Var ute och cyklade efter lunch då jag hade ett möte med min chef på SBH1 och sedan tillbaka till kontoret. Det var friskt ute ;-). Efter jobbet så åkte jag iväg till min kompis K och lämnade av lite Oriflamevaror, sedan var det full fart hemåt.

När väl var hemma och skulle ta post så visade det sig att det var lite svårt att hitta brevlådorna.... det hade drivit igen med snö kan man ju säga...

Hallå var är postlådorna...Som tur är åker vi runt med en snöskyffel i bilen, så det var bara att skotta fram brevlådorna så de blev synliga och åtkomliga för brevbäraren. Kan ju hoppas att det inte blir en lika stor snödriva tills i morgon bara ;-).

Gjorde iordning lite mat, käkade och bytte om för att gå ut och fixa stallet. Jag och grannen hade gjort upp om att träffas vid 19:30 tiden för att skritta ut på våra pålla. När jag väl kom ut och började greja i stallet så insåg jag att det blåste isbjörnar ute - fy tusan vad kallt det var. Vi ställde in skritturen!

När jag var klar i stallet så plockade jag in pållarna. De ville mer än gärna komma in -  de var uppenbarligen trötta på blåsten och de var mer lockande att få komma in i ett vindstilla stall och tugga på hö.

Jag fick ju hux flux en stund över och funderade på vad jag skulle göra istället för att rida. Tog itu med något jag inte gjort på ett tag...  började med att göra rent spishällen ordentligt och det slutade med att hela köket var skurat och skinande rent - det var ju inte helt fel ;-).

Hann också ringa och prata med min kompis M en sväng. Vi har beställt grejer från Börjes ihop så jag ska dit i helgen och hämta 2 små täcken åt Bianca.

Strax innan kl 21 så var jag ute och kvällsmatade pållarna. Bianca låg ner och vilade, så det var bra att jag tog in dem lite tidigare. pållarna blir trötta av blåsten - och vem blir inte det efter en lång dag ute...

Vovvarna blev också kvällsrastade, och sedan så gick jag in för att kolla på en ny serie som började på 5:an... men upptäckte att jag läst fel. Den började inte kl 21, utan 21.55... så det blev dr House i stället. Helt ok TV det också.

Mycket mer än så här kommer inte hända idag. Nu blir det TV för resten av kvällen...

/Lizzie

1/3 Måndag - Ännu mera snö!

Jag trodde knappt min ögon när jag tittade ut i morse! Dryga dm med snö har fallit under natten och det snöade på tvären!!! Det är dagar som denna som jag önskar att jag hade ett distansarbete. Gud vad skönt det hade varit att få stanna kvar i huset och slippa ge sig ut i snöovädret!!! Men, men bara gilla läget. Extra koll att snöskyffeln låg i bilen ifall man skulle köra fast och så for vi till jobbet. Vi kom fram... arbetsdagen har sedan varit fylld av snöklagomål.... jippi...

Har idag också fått ett riktigt roligt besked. Resultat för min hemtenta kom med mailen - jag fick 37 poäng av 50 möjliga. Gränsen för godkänt låg i intervallet 25-39 poäng och från 40 fick man VG. Alltså blev jag godkänd med råge - visst var det synd att jag inte fick till 3 poäng till så jag fått till ett VG. Dock är jag supernöjd med mitt resultat och jag är djupt imponerad av min egen förmåga till fokusering. Just den helgen när jag satt med min hemtenta så var det totalt kaos här hemma - så att jag över huvud taget fixade att göra min hemtenta, är för mig ett under. Att till och få så bra poäng är ett mindre mirakel :-D. Så nu har jag 15 hp i Verksamhetsstyrning - totalt har jag fått ihop högskolepoäng som motsvarar 4,5 års studier :-D - nu är det bara lilla C-uppsatsen i Informatik kvar sedan så kan jag plocka ut min examen *rullar upp ärmarna för jobb*.

När vi kom hem från jobbet så upptäckte vi att grannen varit flitig och röjt undan natten snöfall - kanonbra! Hade lite snövallar att skotta undan, och fick börja med att leta rätt på snöskyffeln direkt för att skotta fram stalldörren. Det hade drivit igen ordentligt och det tog ett tag innan jag fick upp dörren så jag kunde servera hästarna sin em-mat. Okawia trodde nog att det skulle gå fortare för mig att skotta om hon hejade på mig... ;-) Det var ett himla hummande och gnäggande i alla fall ;-).

Fixade sedan lite mat till oss själva, blev pasta med grönsaker och parmaskinka. Inte helt fel :-). Efter maten var det bara att ta på sig kläder och ge sig ut. Skottade först fram en gång till dygnhögen och skottade fram dygnkärran. Den var nämligen försvunnen under en stor snödriva. Fixade klart mockningen och hästmaten för att sedan fortsätta jobbet med snöskyffeln - uppvärmd var jag ju efter mockningen ;-). Jag skippade styrketräningen idag eftersom jag fortfarande inte är riktigt kurant, men jag fick ju ett träningspass som hette duga i alla fall. Slet med att skotta bort en stor snövall och så skottade jag fram trailern när jag ändå var i farten. Om det mot förmodan blivit skottat på ridhustaket i morgon, så är det skönt att ha trailern snöskottad och klar att hänga på bilen. Oktawia fick ju vila idag medan matte alltså ägnade sig åt motionsformen snöskottning ;-).

Fick i alla fall frisk luft och en fin färg i ansiktet ;-).

Resten av kvällen har ägnats åt lite lugnare aktiviteter. Lite strykning av kläder, och så har jag suttit och kört lite uppdateringar på datorn. Lite allmänt stillsamt pyssel sådär.

Nu ska jag i alla fall gå ut och plocka in pållarna för kvällen. Utöva lite översyn av dem och så servera dem kvällsmaten så jag hinner in till CSI, efter CSI kommer Medium så ikväll är det TV-kväll :-).

Roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie


RSS 2.0