30/10 Lördag - Fullt ös...

Efter att ha käka frukost och tagit det lite lugnt en stund, så satte jag fart. 

Under förmiddagen hann jag med att röja upp i köket, det tog en stund´*harkel*. Allt plock tar ju hur mycket tid som helst. Men till sist så var den rena disken inne på rätt plats. Den smutsiga disken i diskmaskinen. Spisen ordentligt rengjord, diskbänk likaså. Även arbetsbänk och köksbord rensades på skräp och torkades rena. Avslutade det hela med att fixa lite hallowenmys i köket :-)Jag fortsatte sedan städjobbet ut till kattrummet. Klätterställningarna fixades och alla sandlådorna tömdes och fick ny sand. Till sist fick golvet sig en omgång. Kissarna såg inte så nöjda ut när jag höll på... berodde kanske på dammsugaren ;-).

Lagom när jag var klar så kom T. Han hade med sig en stor låda till Kajsa. Trots att jag försökt ge henne p-piller så har hon lyckats bli dräktig och börjar se ut som en fotboll... så hon och lådan blev förpassad upp på toaletten. Där får hon vara ifred när hon får sina bebisar.

Vi drack kaffe och sedan åkte vi till Hööks. Jag var i stort behov av nya ridbyxor, tyvärr har jag gått upp i vikt sedan jag började med medicinen för ansiktsneuralgin. Så det behövdes en storlek större på ridbrallorna. Det blev också boots till pållan och westernrep.

Hemma igen så blev det soppa och kaffe. Behövde lite energi innan det var dags för dagens dressyrträning. För att se representabel ut så putsade jag ridstövlarna. Sedan full fart  ut i stallet. Fixade sadel och träns så de också var representabla. Därefter var det dags att ta itu med pållan och så iväg till Lindhsstall.

Vi har aldrig varit i Lindhstallets ridhus tidigare. Det var jättefint ridhus och pållan skötte sig bra när vi kom in. Ingen stress och. Det var första gången jag skulle träna för B-tränare HW, så jag var lite nervös. Red fram en halvtimma innan det var min tur. HW tog lite bakgrundsfakta och jag berättade att jag har problem med stel och sned kropp. Inga problem, fick börja med att rida lite i skritt och trav så hon fick titta på oss. HW konstaterade snart de största problemen. Jag rider med alldeles för långa tyglar, så de glappar. Gäller främst höger tygel. Pållan har en stark vänstersida och svag högersida, dessutom är hon lite lat och vill trava runt i sitt eget lite behagliga tempo. Direkt fick vi lägga upp ett högre grundtempo på pållan än vad jag är van att rida i och vad hon är van att gå i. Slet som en slav, min ridkondis är inte den bästa och efter halva ridpasset hade jag blodsmak i munnen men det var bara att kämpa på ;-). I vänster varv fick jag jobba damen med att ha henne rak i halsen eller utåtställd. I höger varv så var det mycket jobb med höger skänkel (som jag har nedsatts styrka i.... ). Men när den 30 min långa lektionen var slut (och jag var slut). Så hade vi fått ordning på lite prylar. Jag vet nu vilket jag tempo jag ska rida i för att få pållan fram på bettet *pust*. Sedan ska damen lära sig att gå i ett högre tempo... får väl se hur det går. Idag var hon i alla fall jätteduktig och tjurade inte ihop trots kraven på det högre tempot. Ska också försöka komma ihåg detta med kortare tygel. Någon gång borde jag ju lära mig. Behöver också komma ihåg att räta upp mig, fattar inte farför jag hela tiden ska tippa framåt... och värre blir det ju när jag är trött... då far jag ju runt i sadeln som en klick smör på en het potatis ;-). Mycket att jobba på är det i alla fall

Trötta och nöjda for vi sedan hemåt. Väl hemma fick Oktawia stå och torka med täcke på under tiden som jag mockade hennes box. Hon var sedan lagom torr och jag kunde borsta av henne.

Kvar var det sedan Bianca. Först mockning av box och sedan borstning av Bianca. I morgon är det utställning så hon fick sig ordentlig omgång med borstning och pälsglans i sin tjocka svans. Helt omöjligt att reda ut den annars.
Egentligen ville  jag nu bara hoppa in och slappa i soffan, men hade inge nässprya hemma - total kris. Alltså blev det en snabb sväng in till stan. Lite ost och kex följde med hem också,

Kvällen avslutades alltså med ost och kex framför kommissarie Frost.

Det var allt för idag!

/Lizzie

29/10 Fredag - snart helg

Fullt ös på jobbet idag och jag var rätt trött fram på em. Innan jag åkte hem och laddade för stallet så blev det en sväng förbi willys och lite mat inhandlades.

Väl hemma behövde jag inte käka något.  Var och käkade lunch på Kolgrillen med några jobbarkompisar och det var MYCKET mat. Naturligtvis var jag tvungen att käka upp allt på tallriken - var alltså fortfarande mätt när jag kom hem ;-).

Snabbt byte till stallkläder och så ut för att fixa mockningen. Trailern hakades på bilen och så blev hästarna intagna till stallet. Allt lagomt klart tills det att M1 och P kom.

Oktawia blev iordninggjord och så full fart in till ÖFK.

Idag så var det lite hoppövningar som stod på schemat och även M2 var med på sin egen nyinköpte pålla.

Först så var det skrittbommar, så travbommar och till sist galoppbommar - inte alls enkelt.  Sedan byggdes 2 små krysshinder upp på varje långsida där anridningen var i trav. Till sist 2 räcken som togs i galopp. Ekipagen jobbade på bra idag :-D.

Var hemma igen strax innan kl 21 och pysslade om pållan innan kvällsmaten serverades. I morgon blir det ytterligare träning för pållas del i morgon med matte i sadel - dags för lite dressyrträning för en B-tränare... nervöst är det i alla fall... matte är ju värsta amatören - men nåt ska jag väl lära mig ;-)

Så nu blir det lite softning i soffan framför "mord i sinnet" och snart är det dags för sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/10 Torsdag - Hovisbesök

ikväll har jag inte hunnit med så mycket. Full fart hem efter jobbet. Och så in med pållarna i stallet. Det var ju naturligtvis tvungen att börja hällregna precis när jag tog in hästarna så man blev lagom blöt.

Oktawia fick Sedalin och så fick då stå kvar i stället för att Sedalinet skulle verka lagom till hovisbesöket, vilket var 20 min senare.

Jag hann alltså få i mig lite ätbart innan hovis kom sedan var det bara ut i blötan igen... usch, höstregn är inge kul...

Oktawia skötte sig bra under hovisbesöket, höll på att drutta omkull en gång eftersom hon nästan sov - men annars så gick det alltså bra. Hon fick sedan gå in i sin box och sova färdigt. Istället blev det Biancas tur att få sina små fossingar fixade.

Eftersom Bianca är så liten så sitter hovis på en lite pall på hjul. Bianca tyckte att hovis var lite halvskum som inte hade några ben utan kasade runt på en pall ;-). Efter ett tag så kom Bianca på att det i stället funkade bra att sätta sig i hovis knä ;-) 

När hovisbesöket var avklarat och pållarna är nu rustade inför vintern, så fick de hö att tugga på och jag gick in och fixade räkningar. 

Väntade alltså med mockningen tills det att pållarna käkat upp sitt hö. Avslutade alltså kvällen med mockning och så ytterligare mat till pållarna.

Mycket mer än så har inte hänt, utan nu är det bara sängen som väntar...

/Lizzie

 


27/10 Onsdat - Begravning

Ledig idag pga begravning av min svärmor. T kom vid 10-tiden för att klämma sig i kostymen... den hade blivit lite trängre sedan han använde den senast. Det var för 3 år sedan vid begravningen av min mamma.

Vid 11.30 åkte vi till Kumla hem till T's pappa. Vi närmast anhöriga samlades där innan vi så åkte till kyrkan och kl 13.00 var själva begravningen.

Det var en fin ceremoni i kyrkan och naturligtvis är man ledsen. Jag har känt min svärmor nästan hela mitt liv och även om hon dog av ålderdom så är det en person som nu saknas. Det var också en bra stund vid kaffet efter kyrkan så man fick pusta ut lite.

Var hemma igen vid 16.30-snåret och jag fick lite annat att tänka på. Dags att byta om och ta itu med stallet.  Fixade med mockning och mat under tiden som det totalt spöregnade ute. Tog in pållarna vid 18-snåret och Oktawias täcke var tämligen blött, hon fick ett torrt och varmt på sig för hon var lite kall. Bianca fick jag torka av lite för hon höll på att flyta bort ;-)

Kom iväg till ridhuset i vettig tid och satt på hästryggen vid 19-snåret. Det var ytterligare 3 privata ryttarekipage när jag började rida och det var lite väl rörigt - typ hästar överallt. Mest nervös blev jag på den ryttaren som galopperade runt och hela tiden tittade ner på sina händer *burr* ingen koll alls vart vi andra var någonstans. Så det var rätt skönt när ett vi blev färre ekipage och till sist så blev jag ensam. Lättare att koncentrera sig på sin ridning ;-). Ridpasset gick helt OK. Även idag lyckades jag med min gamla stela kropp rida pållan så hon blev lösgjord ;-).

Ridpasset var också en trevlig avslutning på en annars lite sorglig dag.

Mer än så här hände inte idag!

/Lizzie


26/10 Tisdag - Vacker väder...

Eftersom fototävlingen evin pågår så släpade jag med mig kameraväskan tilll jobbet. Det visade sig framåt dagen att det blev ett riktigt vackert väder. Så på lunchen passade jag på att gå ut en sväng och fota lite. Jag har inga stadsbilder till tävlingen och tänkte att nåt finns det ju alltid att fota ;-)

Och det var ju bara att gå ut på gatan ;-)Det var himla skönt att ta en kvart runt huset och få lite luft. Om sedan bilder är användbara till tävlingen - det visar sig :-).

Efter en dag med fullt ös på jobbet så var det skönt att åka hem, inte för att det blir någon vila hemma, men skönt att göra andra saker.

Hemma så var det lite fix inne innan jag drog på mig ridkläderna och förpassade mig ut i stallet. Målet var att vara klar med ridning och inne till kl 21, men jag insåg snabbt att då skulle jag få stressa ihjäl mig. Så jag la ner det målet. Stallet och hästen fick ta sin tid helt enkelt.

Fixade med mockning och hästarnas mat, tar ju en timme ungefär när jag inte stressar. En bra timme att rensa skallen ;-). Undertiden som jag höll på i stallet så for vovvarna runt ute och busade som vettvillingar. Lillan i sitt täcke - då går det bra att vara ute nu när det är runt nollan i temperaturen.

När stallet var klart så var det dags att ta in pållarna. Idag var det inte alls svårt...  det var i andra änden av hagen och jag såg inte röken av några svarta hästar i mörkret... Men när jag skramlade med lite kraftfoder i dörröppningen så hörde jag hur det dundrade till ute - båda pållarna kom i full galopp... och full fart in i sina boxar. Hungriga små djur ;-).

Så - in med vovvarna och ett toalettbesök för matt. Nu var det dags att fixa iordning pållan för en tur in till ridhuset :-). Huruvida det skulle gå bra att rida eller inte, det var en annan sak. Kände mig tämligen stel och hade ont i ryggen.

Började bra i alla fall. Inga problem att fixa iordning pållan och stoppa in henne i trailern. Så SKÖNT att kunna lasta henne själv utan problem :-D. Samma sak när vi kom fram till ÖFK, pållan klev snällt ur trailern och vi gick in ridhuset.

När jag väl satte mig i sadeln så kände jag att min kropp protesterade väldigt mycket... mitt gamla diskbråck gör sig påmint mellan varven. Kände mig också extremt stel i hela kroppen - knappt böjbar över huvudtaget... men, men lite motion är ju aldrig fel och jag tänkte att jag fick väl anpassa ridningen efter smärtan i ryggen.

Det som är värst när jag är stel och känner av rygger är ju just att jag inte är smidig för fem öre och att koordinationen är totalt bortblåst - rider som en kratta alltså. Tyckte synd om min stackars häst så fick släpa runt på sin gamla osmidiga matt... Jag kämpade i alla fall på och försökte verkligen koncentrera mig på att hålla iordning på kroppen. Pållan är känslig och gillar inte att ha en ryttare som är överallt på ryggen ;-).

Hur som helst, red fram ordentligt - mer för min skull än för pållans skull - och helt plötsligt kände jag att smärtan började avklinga! Ju varmare jag blev, desto bättre funkade kroppen. Så idag kunde jag träna på galoppjobbet och kroppen funkade riktigt bra :-D. Pållan skötte sig kalasbra och jag fixade att sitta avslappnat i både vänster och höger galopp. Och jag fixade att hålla pållan i en bärig galopp mer än ett varv på volten - det kändes jättekul :-). Även mina stackars luftrör funkade hela ridpasset - finns alltså hopp inför lördagens träning ;-)

Kort sagt - idag var det jättekul att rida och pållan var värd sin vikt i guld :-D.

Var hemma igen vid 21.30 tiden med en trött pålla och trött matte. Så kvällen avslutade med mys i stallet och sedan en liten stund framför TV:n för att gå ner i varv.

Det var allt för idag - i morgon väntar en begravning...

/Lizzie

25/10 Måndag - Jobb igen

Idag kände jag mig mycket bättre. Nu känns det att penicillinet gör verkan och det har funkat bra att jobba idag. Har en envis hosta som jag får ta Bricanyl mot. Skulle funka mycket bättre om folk inte sprayade på sig så mycket parfym. Trots att vi är flera stycken som är doftkänsliga så är det några som sprayar ner sig med hur mycket stark parfym som helst. Nu när mina luftrör är lite lättretliga så är jag extremt känslig för dofter. Hostar ännu mer.

Inte alla fattar ju heller trots att man säger till. Lite tråkigt... men, men tur att jag har eget rumt i alla fall ;-)

Arbetsdagen försvann i ett nafs och efter jobbet så var det full fart till Granngården för inköp av kraftfoder till pållan. Testar Granngårdens eget pellets den här gången, avelsvarianten för att få upp proteinhalten och så en säck "aktiv", ska ge pållan hälften av varje så får vi se ifall det blir lite mer energi i damen.

När jag kom hem så var M1 på gång med pållan. Hon fixade pållans motion idag iform av uteritt. Under tiden som M1 var ute med pållan så mockade jag i raketfart och fixade med hästmaten. Hade sedan 30 min på mig att få i mig mat själv och ladda över lite foton på ett USB-minne.

Vid 18.30 var det så fullt ös in till fotokursen :-)

Idag skulle vi ha med oss bilder fotade under oktober i Örebro län. Vi var några som hade gjort detta. Jag har ju varit sjuk och inte hunnit att ta så många bilder, fick med mig 7 st bilder ett par från Pay & Ride-tävlingen och så lite landskapsbilder som jag tagit i mina hemtrakter. På kursen så gick vi igenom allas bilder och vi kursdeltagare fick feedback på vilka bilder som passar att ta med till den fototävling som är nu under Oktober.

Även om jag inte hade med mig så många bilder så fick jag jättebra kritik på de jag hade. Det var bara en som jag skulle skippa, övriga kunde jag ta med - jättekul. En bild var tyckte kursledaren var helt fantastisk, till och med så att med favvofotograf JP Lahall skulle bli avis - sånt är ju jättekul att höra *fniss*.

Var hemma igen till kl 21, precis hemma för att hinna kolla på CSI. Har nu varit ute och nattat pållarna. Bara kvar att natta mig själv.

Det är allt för idag!

/Lizzie

24/10 Söndag - Vändning på gång...

Har haft problem med hosta i natt också så jag var lite trött när jag klev upp för släppa ut pållarna. Det var därför skönt att krypa upp i soffan och inta frukosten under ett varmt täcke och glo lite på TV :-).

Tog det tämligen lugnt på fm, men det kändes ändå som om den envetna förkylningen börjar ge med sig. Är inte lika täppt längre, inte lika mycket gult snor. Hostan är envis, men inte lika hysterisk som tidigare. När hostanfallen kommer så funkar det med Bricanylet i alla fall och det är ju tur det. Finns hopp om livet i alla fall.

Fram på eftermiddagen så fick jag hjälp av T att plocka undan lite utemöbler. Det var riktigt ruggväder ute och på morgon hade det snöat. Snöandet övergick till regn, och även om det på em slutat regnat så var det fuktigt ute.

Jag började med att fixa stallet. T skulle grejja med nåt så jag kunde lika gärna mocka och fixa klart i stallet. När T var klar så satte vi igång och jag fick undan lite möbler idag. Plockade även undan lite annat skräp i trädgården och fuxiablommorna åkte in i jordkällaren. Förhoppningsvis så klarar de sig till våren :-).

Fick i alla fall frisk luft ett par timmar innan jag var tvungen att gå in vila mig. Det var i alla fall dags att fixa lite middag. Lax i ugn blev det idag. Under tiden som vi väntade på maten så surfade jag lite och passade på att fota det nya charmstrollet...

Jake har varit hos mig i helgen - en riktig liten sötnos ;-)Efter mat och vila så var det fortfarande ljust ute så vi passade på att träna lite med Bianca. Om en vecka är det ju dags för utställning - bra om jag gör nåt med henne innan utställningen... ;-).

Bianca hade till att börja med åsikter om det där att gå i grimskaft... det var meningen att T skulle träna med henne eftersom jag inte ville bli flåsig och få problem med luftrören. Men den lilla ponnyn var mer på T än på på sina egna fyra tassar så det blev jag fick ta över. Matte fick visa vart skåpet skulle stå och sedan kunde  ponnyn få fint i snöre ;-).

När det sedan gällde att springa fort i trav med ponnyn så fick T springa och det funkade bra. Om det sedan är "showig" trav som domaren önskade - det återstår att se ;-). T sprang fint i alla fall ;-)

När vi var klara med Bianca så jag fortfarande hyfsat pigg. Så det blev Oktawias tur att motioneras och det blev en tur till ridhuset. T följde med ifall med luftrör skulle kollapsa och jag inte skulle fixa att köra hem efter ridpasset.

Nu framåt kvällningen kände jag i alla fall att penicillinet börjat göra skillnad. Fixade att göra iordning pållan och att rida utan att blir totalt utmattad.

Red iofs inget hårt pass och tog Bricanyl innan ridpasset. Men det funkade i  alla fall att rida pållan i trav och galopp i 25 min utan att jag fick nära döden upplevelse. Totalt med skrittjobbet så satt jag i sadeln i 50 min, men jag var trött efteråt och T fick köra hem.

Ridpasset gick rätt bra, Oktawia skötte sig bra, men jag var stelare än stelast. När jag började trava så hörde jag hur det i varje steg knakade i mitt skelett i nacken, bröstryggen, ländryggen och knäna. Knak, knak... hur stel kan man vara egentligen. Det tog väl cirka 40 min innan jag kände att JAG var framriden och började bli uppvärmd ;-). Så dags då...

Nåja, red i alla gångarter utan att mina luftrör kollapsade och jag blev inte svimfärdig heller - alltså finns det hopp om tillfrisknande så småningom. Borde kunne ta mig till jobbet i morgon så som jag känner mig nu i alla fall.

Mycket mer än så här har inte hänt i dag. När jag var klar i stallet så var det TV:n som gällde och nu ska jag kolla klart på Beck-filmen.

Alltså var detta allt för idag!

/Lizzie

23/10 Lördag - never ending story...

Bihåleinflammationen och bronkiten tar aldrig slut *suck*. Ytterligare en natt med kraftiga hostattacker och fortfarande gulgrönt snor från näsan... verklligen en "never ending story..." och på onsdag ska jag gå på begravning! Hur kul är et att sitta i en kyrka med min förbannade skrällhosta. Jisses, jag kommer att överrösta prästen *tar mig för pannan*. Har ätit penicillin nu i 5 dgr och det är mycket märkligt att det inte gör större effekt... oroväckande egentligen med tanke på att jag fick ett "starkt" penicillin... :-O

Efter att ha raglat ut till stallet på morgon och släppt ut hästarna, så var det jag som raglade tillbaka in i huset och så blev det soffan. Det fick bli ryggläge under fm - Har väl aldrig kollat på så mycket Nyhetsmorgon på 4:an som de senaste dagarna ;-).

Fram på dan så kände jag mig piggare och det fick bli dusch och sedan lite mat. Surfade en stund på datorn innan jag gick ut och fixade mockningen. Kände mig faktiskt starkare idag än mot igår. Märks tydligt när man mockar hur sjuk man är... Fixade till och med att klättra upp på höloftet och slänga ner hö. Det var meningen att T skulle göra det åt mig idag, men han var sen och pållarna behövde lite mat ut i hagen. När jag var klar med stallet så passade jag på att utföra lite lädervård. Hoppsadeln var i behov av lite rengöring och nytt schabrak. När jag ändå var i farten så blev tränset också rengjort.

Sen.... sen var jag helt slut... T kom precis när jag var klar i stallet så det fick bli fika och vila. Hade en timme på mig att återhämta mig innan M1 skulle dyka upp för att hoppträna pållan. T följde med och körde bil och trailer eftersom jag fortfarande var trött.

När vi kom till ridhuset så var det några ryttare som hoppade, men M1 red fram under tiden tills de var klara. Sedan så byggdes det upp en serie bestående av ett krysshinder, ett litet studshinder, 2 galoppsprång fram till en oxer. Pållan skötte sig riktigt bra, även om hon gärna vill smygstarta innan krysshindret och hellre hoppar fort än med kraft. Hon var dock tvungen att tänka till lite med tanke uppställningen av serien. Studs är bra ;-) men damen blev trött. Blir ju mjölksyra i de 4:a benen ;-)

Dock var damen fortfarande alert när vi plockade undan hindermaterialet... eftersom matte var svag och ynklig så funkade det inte att försiktigt lägga upp bommarna ovanpå sargkanten... Matte fick ta sats och slänga upp bommarna, vilket resulterade i ett sabla skramlande. Naturligtvis precis när ekipaget var precis bakom rygge på matte - resulterade i att damen sidsteppade *harkel*. Nåja, ingen skada skedd i alla fall - alla ryttare satt kvar ;-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen och när jag var klar med Oktawia så blev det Biancas tur. Om en vecka är det utställning... dags att börja borsta den lilla pälsbollen ;-). Bianca uppskattade borstningen i alla fall. När jag var klar så fick pållarna lite hö och jag förpassade mig in i huset och T fixade mat. Efter maten blev det soffan och TV:n för min del, för nu var jag helt slut.

Nu ska vi försöka koppla in dvd-spelaren till min platt-TV i vardagsrummet och glo på en film som T hade med sig. Alltså kommer resten av kvällen tillbringas i soffan. Ungefär så mycket som jag orkar med.

Det var allt för idag!

/Lizzie


22/10 Fredag - Fortfarande sjuk...

Var riktigt trött när jag tog mig ut för att släppa ut pållarna och förpassade mig snabbt tillbaka i ryggläge. Efter att ha sovit i sängen och hostat hela natten så fick det nu bli hörnsoffan, med massor av kuddar i hörnet. Blev bättre med hostan och jag tillbringade fm med att halvsova och titta på TV.

Fram på em så blev jag så pass mycket piggare att jag i alla fall orkade äta - det brukar ju i och för sig aldrig vara något problem ;-). Tog mig också ut till pållarna och gav dem lunchmat. Gick snabbt in igen eftersom det var rätt kallt ute och mina luftrör ogillade den kalla luften rejält.

Under em orkade jag i alla fall sitta uppe lite, blev lite pyssel. Håller på med en litet scrappalbum som jag grejjade lite med idag.

Senare på em/kvällen var jag i fall tvungen att ge mig ut för att fixa stallet. Ingen annan som mockar och fixar maten åt pållarna så det blir jag själv som får fixa det, vare sig man är sjuk eller inte. Som tur var så hade jag hö nere i stallet så det räckte precis tills i morgon. Kände att en tur upp på höloftet kanske inte direkt var vad jag orkade med idag.

Pållan fick i alla fall vila idag, så när jag var klar med mockningen så blev det ryggläge i soffan igen. Efter att ha vila en stund så orkade jag sitta uppe och pyssla med mitt scrapbookalbum. Är lite rogivande att scrappa. Inte direkt fysiskt ansträngande i alla fall. Att jag skräpar ner är en annan sak ;-)

En annan som skräpar ner är Nalle... Han kom in och hade en halv åker med sig in... antingen så har han blivit påkörd av en bil :-O ELLER så har han slagits med en annan katt - och det rejält!!!

Blöt, lerig, tufsig, full med löv och grenar... går lite stelt... men inte halt. Undrar hur den andra katten ser ut...Lite mat och Nalle ville ut igen, men det tyckte inte matte ;-). Så en grinig Nalle la sig under matsalsbordet och försökte få ordning på sin tilltufsade päls ;-)

När jag var klar med scrappandet så blev det soffan och lite glass. Glass är bra för min sönderhostade hals ;-). Ska kolla på Kommissarie Morse på 9:an, pållarna ska in och få sin kvällsmat så småningom, men mycket mer än så händer inte kväll.

/Lizzie

21/10 Torsdag - sjuk...

Fortfarande förkyld. Undrar när jag ska börja märka skillnad, allstå att penicillinet börjat göra verkan. Hur som helst - långdragen förkylning är det och börjar blir tröttsamt. Behövde i alla fall inte tillbringa natten i soffan, utan det funkade bra att ligga ner och sova. Fortfarande täppt i näsan och hostar.

Däremot så tillbringade jag fm i soffan och kollade på TV. Framåt em kände jag mig så pass bra att jag blev rastlö av att ligga i soffan. Tog mig ut till stallet och lyckades fixa pållans motionspass för dagen. Motionspasset bestod av att Pållan fick springa runt i ett snöre, med matte stående i mitten och höll i snöret. Varvade platt mark mot trav över bommar. Pållan skötte sig bra och hästarna fick sedan gå ut i hagen igen och blev serverade sitt em-hö ute. Jag fixade mockningen, men nu gick det sakta... när jag väl var klar så blev det soffan direkt. Och soffan blev det resten av kvällen.

T kom ut framåt kvällen med en kasse mat, kylskåpet var rätt tomt så det var jättesnällt att han kunde komma och fylla på förrådet åt mig.

Nu blir det lite TV-tittande innan pållarna ska ha sin kvällsmat. Nåt annat orkar jag inte med. Ryggläge i soffan med andra ord!

Det var allt för idag!

/Lizzie


20/10 Onsdag - Sjuk

Fortfarande rejält tagen av bihåleinflammationen. Hostan är dock värst. Har varit placerad i soffan för att kunna sitta och sova. Just nu känns det inte som om jag kommer bli bra över huvud taget... men det tar väl ett tag innan penicillinet gör verkat.

M1 fixade pållans motion i alla fall.

Det var allt för idag!

/Lizzie


19/10 Tisdag - Sjuk

Kände mig helt dyngsjuk när jag tog mig ut för att släppa ut hästarna. Eftersom både det jag snyter ut och hostar upp är tvärgult så ringde jag vårdcentralen och bokade in en telefontid. Fick en kl 09.40. Det telefonsamtalet resulterade i att jag fick en akuttid till läkare kl 11.15.

Att ta sig iväg till vårdcentralen var ungefär vad jag klarade av och det gjorde ingenting att jag fick vänta länge i väntrummet. Att få vänta i 40 min pga är ju ingenting jämfört med vad jag genomgick på akuten ;-).

Läkaren konstaterade min en månad långa förkylning resulterat i att jag fått bihåleinflammation och har bronkit på gång. Är allmänt nedgången och sliten till på köpet. Så det blev en veckas sjukskrivning och så Apoteket nästa. Fick penicillin, en kraftig variant med bredspektrum, Rinexin eftersom jag är väldigt täppt, Acetylcystein som är slemlösande och Pulmicort (astmamedicin), Bricanyl har jag hemma så nu har jag i alla fall medicin hemma så det räcker ett tag ;-). Känns i alla fall som om det viktigaste är att penicillinet hjälper så jag blir frisk någon gång.

När jag var klar på vårdcentralen så for jag hemåt och väl hemma var jag helt slut. Blev ryggläge i soffan och jag sov som en klubbad oxe hela em.

Kände mig lite bättre när jag vaknade. Märks att det Rinexinet funkar - skönt. M1 fixade Oktawias motion idag. Blev ett ridpass i ridhuset, det var lite rörigt bland ekipagen, men pållan skötte sig bra och M1 var nöjd.

Nu är pållarna nattade för kvällen. Vovvarna kvällsrastade och jag själv ska inta ryggläge i soffan. Får bli till att sova i soffan i natt också. Behöver fortfarande sitta upp och sova för att inte hosta som en vettvilling.

Det var allt för idag!

/Lizzie 


18/10 Måndag - sämre...

Tog mig till jobbet idag eftersom jag hade ett par viktiga möten. Men kl 15 gick jag hem och sa till min chef att jag är hemma i morgon för att krya på mig.

Framåt kvällningen blev jag ännu sämre. Lite lätt febrig och senare tilltog en hosta som aldrig som aldrig tog slut.

Det blev till att tillbringa natten i soffan och sova sittande. Förbannade förkylning som aldrig tar slut!

/Lizzie

17/10 Söndag - Förkylningens grepp...

Ytterligare en natt med dålig sömn. Nu har hostan satt igång också och har vaknat ett antal gånger pga pipiga luftrör och slemhosta. Kravlade mig i alla fall ur sängen och kunde ta mig ut till stallet för att släppa ut hästarna. Var i alla fall tvungen att kliva upp pga hostan.

Tog det lugnt till att börja med. När man är förkyld så orkar man inte jobba speciellt snabbt så att sägas. Och innan T kunde börja sätta upp golvsocklarna i hallen så behövdes det dammsugas. Huset var i stortbehov av storstädning över huvud taget.

Så sakteliga fick jag i alla fall damningen avklarad. Snabbt gick det inte, men T fixade i alla fall dammsugningen åt mig. Det var jag glad över för den hade jag aldrig fixat själv. Det var fullt tillräckligt att moppa golven... Men till sist var allt klart och T kunde såga till golvsocklar av det material jag hade kvar från övervåningen. Behöver köpa till lite, men det mesta blev klart. Jag plockade iordning på de prylar som jag ska ha i hallen. Dessa prylar har legat i mitt vardagsrum så när de hamnade på sitt rätta ställe så såg hallen ur som en hall brukar göra ;-)
Fick ju fram lite golvyta i vardagsrummet som nu blev ordentligt dammsuget. Utom där Nalle låg och sov...Nalle var på fm idag uta och slog *suck*. Kommer in och trampar runt i huset med en rejält blodig tass. T och jag hade att göra innan vi fick tag på honom och framför allt fått bort allt blod. Nalle tyckte inte det var så där jättelattjo att så framtassen avspolad. Visade sig att han hade ett bettsår. Detta blev rengjort och så fick Nalle vara inne resten av dagen och vila ut.

När jobbet inne var avklarat så var det dags att ta sig ut i det vackra vädret. Kolla in vad pållarna höll på med i hagen. Där var det fullt ös...

När pållarna busat klart så tyckte de att det var dags att gosa lite med matte ;-)Jag förpassade mig sedan in till stallet. Passade på att gosa lite med Elwood. Söt som socker och till salu ;-)Innan jag tog itu med mockningen så hjäpte jag T att ta fram vinterdäcken till trailer och min bil.

 

Under tiden som jag sedan fixade med mockningen så fixade T byte av däck. Tack för det - skönt att kunna åka säkert! Man vet ju aldrig när halkan slår till.

När jag var klar med mockningen så gick jag in och lite snabbt fixade jag iordning ungspannkaka. Under tiden som den var i ugnen så passade jag på att fixa med Oktawias motion. Eftersom jag är förkyld fick det bli longering idag. Det var bra för jag såg verkligen skillnad sedan jag longerade pållan sist. Damen har musklat på sig! Måste nog kolla över Oktawias täcken för hon har musklat på sig över bog och bringa. Men det är kul att träningen ger resultat :-).

När jag var klar med Oktawia så var maten klar och T hade dukat. Smakade bra med med mat efter en dag som denna :-).

När vi käkat klart så samlade T ihop sina kissar och åkte till lägenheten. Jag tillbringade resten av kvällen med att jobba åt Gränsbrytning. När jobbet var klart så gick jag ut i stallet och fixa klart maten till pållarna. De fick sin kvällsmat och så var det natt för pållarna. Själv förpassade jag in i huset och soffan för att kolla på Miss Marple.

Det var allt för idag!

/Lizzie


16/10 Lördag - Sista målningen...

Sovit dåligt i natt pga att jag varit tvungen att spraya näsan varannan timme. Annars så gick det inte att andas - skitjobbigt.

När jag väl var tvungen att kliva upp så hade jag i alla fall ingen feber, utan vara bara trött. Ut med hästar i hagen och så försöka vakna till själv. Tur att det var lördag så man inte behövde stressa ;-).

På fm så pysslade jag med lite röjning av mitt skrivbord - det behövdes. Jag kom också så långt att jag dammade skrivbordet och övriga ytor i kontoret. När T sedan kom så hjäpte han mig med att måla sista väggen unde trappan i trapphallen.

Jag släpade mig ut i stallet och mockade hästarnas boxar så det blev gjort. I väntan på att målningen skulle torka så åkte vi till Marieberg. Lillan behöver ett nytt täcke och T skulle ha klobräda till kissarna.

Vi åkte först iväg till Gallerian i Marieberg där jag lämnade in ett par kängor för lagning. Sulorna har lossnat - lite obra ;-).

När det gäller täcke till Lillan så fanns det inga vinterfodrade i rätt storlek hos Djurens center. Alltså fick vi åkte vidare. Först blev det ett stop vid Cafe garden där vi käkade lite mat. Deras lasagne är jättegod :-). Mätta och belåtna så åkte vi till Grizzly - där fanns det prylar som T behövde. Tjockt vintertäcke till Lillan, blev ett svart med reflexer, även klotång och klösbräde till kissarna inhandlades.

Innan vi åkte tillbaka till mig för att kolla om väggen var torr, åkte vi till lägenheten för att lämna av kattprylarna och för att hämta med katterna. Eftersom jag var så himla dunderförkyld, så blev det att T sov över - ifall jag skulle vara helt utslagen i morgon.

När vi kom hem till mig med katterna så for Missan iväg i full fart. Hon är ju född i huset och anpassar sig bra när hon kommer hit. Jake var lite mer försiktigt... Detta var ett nytt ställe för honom.
Naturligtvis kom Nalle och var nyfiken, men det gick bra. Är man stor måste man vara snäll. Svårt att fatta att Nalle har varit sådär liten ;-)Jake smög runt i huset och kollade läget, tilll sist så la han sig mitt i trappan upp till övervåningen. Där hade han bra span över läget.
Visst är han bedårande ;-). Tror minsann att Nalle fått sig en värdig konkurrent :-)

Målningen såg bra ut i alla fall och jag orkade inte göra något speciellt. Jag tog in pållarna vid 19-snåret och det var tur det för Oktawia frös. På med ett annat täcke och så några kg hö. Mat är ju bra när de fryser ;-)

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n filmen den senaste Robin Hood-filmen, som höll på i 2,5 timme. Filmen var bra, men jag var vid det här laget jättetrött. Ut och kvällsmatade pållarna och sedan blev det sängen för min del.

Det var allt för idag!

/Lizzie

15/10 Fredag - snorigt...

Fortfarande problem med nästäppa idag, men kände mig för övrigt hyfsat pigg. Hade möten inbokat idag också så det var fullt ös hela dagen. Fick sprya med Otrivin varannan timme för att över huvud taget kunna andas genom näsan. När jag åkte hem från jobbet så tog jag vägen förbi Apoteket och köpte Otrivin Menthol - borde fräsa rent i näsan så jag kan sova i natt.

När jag kom hem så tog jag det lugnt en stund och läste Tidningen Ridsport innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallsysslorna.

När jag väl skulle plocka in pållarna så var det inge problem att få in Bianca, men Oktawia hade lite spring i benen och var tvungen bralla loss i hagen en stund innan hon tyckte det var OK att bli infångad ;-).

M1 kom vid 18.30-snåret och vid 19-snåret åkte vi iväg till ridhuset. M1 hade tänkt rida lite markarbete, men när vi kom in till ridhuset så stod det några hinder uppställda efter sista ridlektionen. Dessa hinder skulle stå kvar till morgondagen, men det var helt OK för oss att utnyttja dem. Och det gjorde vi ;-).

Oktawia skötte sig bra idag, uppenbarligen tycker hon det är rätt kul att skutta över små hinder ;-). Hon har också mycket bättre teknik nu än mot hur det var när vi började hoppa henne. Fortfarande en hel del kvar att jobba på, hon vill ju gärna tjyvöka och ta hindren med fart istället för kraft. Men det kommer väl med tiden.

Var hemma igen vid 20.30 och fixade klart allt i stallet innan jag gick in och förpassade mig till soffan för att kolla på kommissarie Morse på 9:an. Ska nu försöka kurera med förkylning med lite wiskey, har Glenmorangei hemma. Har ju glass kvar också så jag kan festa till ordentligt en fredagkväll som denna ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


14/10 Torsdag - Kämpar på...

Har sovit dåligt under natten pga halsont, har också skum nästäppa som sitter högt upp - så natten har varit lite jobbig.

Hade i alla fall ingen feber när jag vaknade och kände mig rätt OK bortsett från halsen. Var inbokad på två möten idag, möten som jag behövde vara med på så jag tog mig iväg till jobbet.

Gick rätt bra att jobba under dagen, men jag var trött när arbetsdagen var slut. Jag hann i alla fall iväg till T en stund för att hjälpa honom med lite bilder på hans dator. Passade på att gosa med Jake när jag ändå var och hälsade på. Kissen har acklimatiserat sig bra från att ha bott i en liten sadelkammaren till att ha hamnat i en stor lägenhet ;-).

Väl hemma så fixade jag lite inne innan det var dags att gå ut i stallet och fixa med mockning och hästmaten. M1 skulle komma kl 18.30 och jag var klar med allt tills dess. Fick också tid över att ta in pållarna och haka på trailern.

Så när M1 kom på utsatt tid så var pållan snart iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK.

Oktawia var lite seg idag, men hon fick jobba ändå. Efter uppvärmningen så jobbade M1 med galoppen. Övergångar trav-galopp och så en övning som går ut på att rida på fyrkantspåret fatta rätt galopp, bryta av och fatta förvänd galopp. Oktawia är jätteduktig på att fatta förvänd galopp. Så galopphjäperna funkar så att säga :-). Övningen hjälper ju också till att stärka upp balansen utöver styrkan på pållan så det är en nyttig övning. Oktawia jobbade också på utan att bråka trots att hon var riktigt trött. Duktig liten pålla :-).

Var hemma igen vid 20.30-snåret. Pållan blev omhändertagen, lilla Bianca fick sig en snabb genomgång. Därefter fick pållarna sin kvällsmat och jag själv förpassade mig och 2 busande hundar in i huset. Lillan har äntligen fått sitt täcke. Det fick jag med mig från T idag. Så nu behöver Lillan inte frysa - och hon blev väldigt lycklig när hon såg att jag viftade med täcket. Flög in i täcket innan hon sedan flög ut ur huset ;-). Nu hade i alla fall vovvarna busat färdigt för ikväll. Ligger nu istället och sover som grisar brevid mig här i soffan.

Jag själv ska kolla på CSI Miami sedan blir det sängen. Och så hoppas jag att det halsonda förvinner under natten, om inte annat så vill jag gärna sova lite bättre... Känner av min neuralgi när jag sovit dåligt...

Det var allt för idag!

/Lizzie

13/10 Onsdag - sjuk???

På vägen hem från jobbet idag så kände jag mig lite konstig, ont i nacken, och tilltagande nästäppa.

Väl hemma var jag helt slut och släpade mig ut istallet för att fixa allt till pållarna innan jag däckade totalt. Långsamt gick det, men till sist var jag klar med mockning och strö till boxarn, mat till pållarna och även katterna i sadelkammaren hade fått mat och vatten plus rengjord sandlåda.

Resten av kvällen tillbringade jag i soffan framför TV. Mina förkylningssymtom tilltog allt mer. Täppt långt upp i näsan, ont i leder och kände mig totalt slut. Hade tänkt städa - bara att glömma!

Vid 21-snåret släpade jag mig ut till stallet igen för att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten. Som tur så stod de utanför dörren och ville in. Insläppet av pållar var alltså snabbt av klarat.

Väl inne i huset igen så förpassade jag mig själv ganska omgående till sängen. Orkade verkligen inte göra nåt annat!

Så roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie


12/10 Tisdag - Ridhuset...

Har varit en del att tänka på idag. Min svärmor dog i morse. Även om det var väntat då hon var gammal, så är det ju naturligtvis sorgligt. T har av naturliga själ inte jobbat utan tillbringat dagen med sin pappa och syster.

För min del så var jag i alla fall tvungen att fixa Oktawias motion. Alltså full fart när väl var hemma efter jobbet.

Fixade först iordning en kycklingrätt som skulle in i ugnen och under tiden den stektes så var jag ute i stallet och fixade mockningen. När jag var färdig med mockningen så var maten färdig, bara att sätta sig och käka :-).

Vid 19-snåret var så dags att plocka in pållarna. Som tur var stod de precis utanför dörren, så jag slapp leta efter 2 svarta hästar i mörket.

Oktawia blev iordninggjord och det gick bra att lasta. Så himla skönt att jag kan lasta damen själv nu, och det in i en mörk trailer. Alltså behöver jag inte hålla på och krångla med att slå på tändningen på bilen för att få igång lyset inne i trailern.

Väl framme vid ridhuset gick bra att lasta ur och vi gick i ridhuset. Av med Oktawias täcke och så skulle jag studsa upp i sadeln... studsa och studs är väl kanske att ta i ;-). Nu är det ju så att vintern 1989 cyklade jag omkull, cykeln for åt ett håll och jag åt ett annat. Tyvärr var mitt vänstra ben fast i cykeln och knäleden fick sig en sabla smäll.

Jag har ingen vilovärk i knät längre, men det största problemet är att jag har ärrbildning som hakar i när jag böjer ihop benen och sedan ska räta ut benet.

Detta gör att jag har svårt att gå uppför trappor, ta mig upp när jag suttit på huk, och sitta upp på en häst utan pall - det är bara att fetglömma.

Därför behöver jag en pall eller stol att kliva upp på för att sedan kunna ta mig upp på hästryggen. Ve och fasa så fanns det inte tillstymmelse till någon pall i ridhuset... En snäll klubbkamrat gick runt och letade efter något att kliva upp på och hittade en liten kloss. Den var bara 2 dm hö så klubbkamraten fick också vara en gentelman och ge mig en puff i rumpan. Då lyckades jag komma upp i sadeln - man tack L för hjälpen. Annars hade ridpasset inte blivit av . Får nog hädanefter släpa med mig en pall för att vara på den säkra sidan när det gäller uppsittningen :-)

Själva ridpasset gick bra. Oktawia skötte sig bra och jag var för dagen inte så extremt stel. Det var under galoppjobbet i höger varv som jag kände att jag inte hade kroppe helt med mig... galopp i vänster varv funkar bättre för då kan jag slappna av och sitta med i rörelsen. Nåja bara att fortsätta träna och se glad  ut.

När jag började ridpasset så var det fullt ös i ridhuset, och när jag var klar så var jag själv. Funkade finfint för Oktawia. Hon har koll på att hästar lämnar ridhuset, men hon flippar inte ur längre.

Gick bra lasta och åka hem med pållan. Pyssel i stallet och sedan fick pållarna sitt kvällshö. Satt sedan en stund i sadelkammaren med en väldigt kelsjuk kattunge. Blev alltså kattungegos till ljudet av hästarns tuggande av hö. En rätt rogivande stund, men även jag måste ju sova. Alltså fick pållarna sitt kvällsfoder och stallet släcktes för natten.

Letade rätt på vovvarna som var ute och busade. Det är dags att leta rätt på Lillans täcke för nu är det bra kyligt ute på kvällarna. Tyvärr så hittar jag inte hennes vintertäcke - har ju inte bästa ordningen efter allt rustande... Hög tid att komma i ordning med andra ord. Får se hur långt jag kan hinna i helgen!

Hur som helst, nu är det i alla fall dags för mig att förpassa mig till sängen så jag inte är allt för trött i morgon.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/10 Måndag - Kurs och kurs igen...

Denna arbetsdag har jag tillbringat med att gå på kurs tillsammans med resten av samordnare och assistenter på min förvaltning. "Att skriva i tjänsten" - låter väl enkelt! Men så är icke fallet!!! Det är mycket mer att tänka på än vad man skulle kunna tro.  Jag som gått en kontorsutbildning och en 1-årig skrivmaskinskurs för typ "100 år sedan", blev lycklig över att få veta att det fortfarande är SIS-standard existerar ;-).

Jag har ju ansvar för förvaltningens övergripande mallar och fick genast en del idéer. Dessutom så kom det fram bra tips under dagen som jag tog till mig. Tips som jag har användning av gällande med C-uppsats. Ska skriva klart min C-uppsats under vintern *harkel* - om jag kan rota fram några extra timmar per dygn också...

Efter kursen så var det en snabb sväng upp på kontoret och sedan full fart hemåt! Fixade lite mat och så snabbt ut och mocka hästarnas boxar. M1 stod för pållans motion idag i form av en kort skrittur. Var lite lagomt arbete för dagen.

T kom för att vara hundvakt. Jag skulle ju iväg på nästa kurs ;-). Efter mockningen var det allstå bara att lägga i nästa växel och fräsa in till stan igen.

På vår fotokurs idag så gick vi igenom bilderna från förförra veckans kvällsfotografering. Alla tar fantastiska bilder :-).

Vårt fortsatta uppdrag till nästa veckas kurs är att ta mer bilder på "bokstäver" - usch! Verkligen hur svårt som helst! Vi fick också ett nytt fotouppdrag till nästa vecka... hur jag ska lyckas med detta uppdrag är ju en gåta...

Vi ska fota 3 bilder som berskriver oss själva som persone, måste vara 3 bilder, varken mer eller mindre.... Hur ska jag lyckas beskriva mig själv som person med 3 bilder????????

Jag är ju medveten om att jag är envis som en rödgris till jul... rejält målmedveten, hästarna är det viktigaste i livet, men har ju mer djur. Avskyr att stryka kläder och gör hellre andra roliga saker än att stryka. Resultatet är ju då en hög med stryktvätt som växer och växer... ;-)

Vänner - kom med tips! Hur är jag som person och hur kan jag beskriva det med fotografier!!!  Hjälp behövs med andra ord!

Jag var hemma igen från kursen strax innan kl 21 - T hade precis åkt till lägenheten så vovvarna behövde inte vara själva så länge. Jag kvällsmatade djuren i stallet och så däckade jag i soffan framför CSI tills det var dags att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag! Förresten! Ni får gärna lägga in kommentarer om helgens filmning!

/Lizzie

10/10 Söndag - Målning

Äntligen blev det lite målning igen.... Känns ju lite hopplöst att aldrig bli klar med rustningen. Har ju hållit på och grejjat sedan i maj och det märks... är lite rörigt hemma eftersom jag bara flyttat runt med prylar och möbler och behöver bli klar nu för att få lite ordning.

T dök upp tidig fm och vi satte igång med hallen direkt. När hallen var målan första omgången så käkade vi lite lunch och sedan så åkte vi iväg till Marieberg, först till Grizzly och kollade på klätterställning till katterna och så till Djurens center och där hittade T en klätterställning som var lagom stor till lagom pris :-). Vi tog sedan en sväng till Café Garden och det blev en räkmacka och kaffe. Smakade bra :-). Vi åkte sedan till lägenheten för där finns ju bredband som är avsevärt snabbare än mitt ADSL... *harkel*. Så videofilmen från gårdagens Pay&Ride om 3 min tog endast några minuter att ladda upp istället för ett par timmar som hos mig...

Så för er som är intresserade så finns gårdagens ritt att se här:
 
http://www.youtube.com/watch?v=RKx1m5YnEhk

När vi var klara med uppladdning, lite kaffedrickand och fjäskande av kissen Missan så for vi tillbaka hemåt och tog itu med målningen. Efter första omgången målarfärg på tapeten så såg väggarna bra ut. Det är under trappan som jag behöver pilla bort en luftblåsa som bildats under tapeten och spackla lite ytterligare. Men de övriga 3 väggarna var helt OK för ommålning så det fixade T under tiden som jag fixade stallet så det skulle vara klart innan M1 och P skulle komma strax efter 17-snåret. På schemat idag stod det löshoppning mellan kl 18-19 inne på ÖFK. Hann få klar med mockning och även käka ett par mackor så jag skulle orka med resten av kvällen ;-).

Innan T åkte till lägenheten så följde han med ut till sadelkammaren och hämtade Jake - Missan ska få en kompis och T ville ha Jake. Kommer nog bli jättebra. Jake är ju en sötnos :-)Ensam kvar med mamma är än så länge Elwood - han lät sig dock väl roa sig av tofsen av en piska ;-)
När vi kom in till ÖFK så fick Oktawia vara lös under tiden som vi byggde upp en löshoppningsbana om 2 hinder och infångar. Oktawia gjorde inget större väsen av sig, utan stod mest och sov... rörde lite på sig när P började veva runt med plastremsan som skulle ramade in banan. Då tyckte hon att det blir besvärligt, men bara så mycket så att hon skrittade iväg en bit ;-)

Oktawia fick sedan skritta genom banan utan bommar, sedan fick hon värma upp i trav och galopp. Sedan blev det trav över markbommar, vidare med löshoppning över 1 hinder och sedan 2 hinder.

Under tiden som vi grejjade med banan så passade Oktawia på att vila ;-)Ingen risk att hon hetsade upp sig i onödan direkt ;-)

Oktawia fattade i alla fall snabbt vad det var hon skulle göra och nu börjar hon få ordning på benen också ;-)

Lite löshoppning: http://www.youtube.com/watch?v=_T_SLPbTo5g

Så undan med allt hindermaterial och hem med pållan. Var klar i stallet strax efter 19.30 så hästarna fick stå inne resten av kvällen - fick lite hö i väntan på kvällsmaten.

Jag själv gick in  och kollade upp hur hallen såg ut. T målade ju omgång nr 2 åt mig och han har gjort ett bra jobb :-)Resten av kvällen har jag laddade upp film och foton, pratade lite med T och så blev det soffan med datorn i knät och Indiana Jones på TV:n. :-)

Det är allt för idag!

/Lizzie

9/10 Lördag - Pay & Ride

Eftersom dagens lilla Pay & Ride var på em så fick pållarna komma ut på morgonen som vanligt. Jag tillbringade sedan fm fixa iordning mig själv, käka frukost, datorsurfa, fixa lite disk och småplock. Jag avslutade det hela med att fixa mockning av pållarnas boxar. Oktawias träns och sadel blev renputsade så de var i representabelt skick till Pay&ride i em. Lagom när jag var klar så kom T och efter lite snabb lunch så slipade vi min hall en sista vända. M1 och P hade då kommit och höll på med tävlingsputsen av Oktawia.

Jag skulle avsluta min slipning av spacklingen med att pensla på tapetklister. Trodde jag hade en kartong kvar, men icke. Så det så att T tog en tur till stan för att shoppa lite tapetklister... Hade ju tänkt måla första vändan innan vi åkte iväg till Wittvång, men det får bli i morgon istället.

Plockade iordning sadel m.m som skulle med i bilen. Till sist så var allt och alla klara och Oktawia förpassades till trailern och jag släppte sedan ut Bianca i hagen så hon skulle slippa stå inne och vänta ensam. Alla packade in sig i bilen och så for vi iväg.

Resan till Wittvång gick bra och när vi kom fram så gick vi iväg och startanmälde vi ekipaget, kollade runt lite, försökte räkna ut när det var M1 tur att starta och så var det dags för urlastning. Oktawia skötte sig alldeles utmärkt när hon M1 upp och förpassade sig till framridningen.

Pållan skötte sig bra på framridningen, dock blev den lite väl lång eftersom det dröjde innan det blev M1's tur.


M1 startade i klassen för LC:2 och trots den långa framridningen och att Oktawia var svintrött så skötte sig Oktawia jättebra (och M1 också) :-). Ekipaget red ihop 65,7 % - bättre och bättre för varje gång alltså ;-).

Eftersom det var en Pay & Ride var det ingen officiella resultat, men arrangören hängde upp en resultattavla och eftersom M1 startade sist så insåg vi snabbt att ekipaget blivit placerade som 3:a i klassen :-D. Rosetter fanns till försäljning - så det blev en gul rosett till ;-)Nu blev det hemfärd med en myckt trött häst. Väl hemma så blev Bianca glad över att se sin kompis, och fick komma in i stallet så Oktwia skulle hålla sig lugn. När alla knoppar var urtagna så fick hästarna gå ut igen.

När vi var klara i stallet så åkte M1 och P hemåt, jag själv gick in och fixade mat. Efter käket så kunde jag äntligen fixa klart med att fixera allt jag spacklat med tapetklister - i morgon kanske det äntligen blir lite målning av ;-).

Resten av kvällen tillbringades med att kolla på Kommissarie Frost och mer än så kommer inte hända idag.

/Lizzie

8/10 Fredag - Dags för helg...

Äntligen fredag! Kändes i hela kroppen att det var dags för helg... kände mig trött och sliten idag.

Efter jobbet så blev det lite handling på Willys sedan var det full fart hemåt.

Innan jag gav mig ut till stallet så käkade jag lite och passade på att kolla min mail. Till min stora förvåning så hade jag fått preliminärt utlåtande på Kalles obduktion!! Snacka om snabb service. Blev dock inte speciellt mycket klokare av...

"Obduktionen visade att katten hade en varig inflammation i vänster mellanöra. I övrigt gjordes inga

signifikanta makroskopiska fynd. Dödsorsaken är ej fastställd.

Pågående undersökningar:

Mikroskopisk vävnadsundersökning (histologi)."

Så det är bara att vänta och se vad vävnadsundersökningen visar något. Annat är det hela ett mysterium...

Grannen hade också fått svar på obduktionen av sin katt, den hade ett medfött fel som var den troliga dödsorsaken. Men det är ändå helt otroligt märkligt att båda katterna trillar ihop och dör på samma plats...

Eftersom M1 och P skulle komma strax innan kl 19 så satte jag lite fart med att fixa stallet. Mockning, nytt spån, vatten, ner med hö från skullen, mat fixat och så ut i hagen för att leta rätt på hästarna. De var naturligtvis längst ner i hagen ;-). M1 och P kom lagom när jag var på väg in med pållarna.

Oktawia blev iordninggjord för ett lite lättare dressyrpass inne på ÖFK och så lastade vi och åkte iväg. Klockan var inte mycket men nu var det svart ute!!

Vid 19.30 snåret var vi på plats i ridhuset och Oktawia skötte sig riktigt bra idag. Förhoppningsvis sköter sig pållan lika bra i morgon när det är dags för Pay & Ride på Wittvång.

När jag kom hem igen och var klar med hästarna och stall så blev det lite TV, men det blev inte lång stund för jag var helt slut och gick och la mig tidigt.

Det var allt för idag!

/Lizzie


7/10 Torsdag - Till sist så...

Fick i dag en lösning på problemet att skicka kattkadaver till SVA i Uppsala. Kollade först med Posten privat, och där var det tvärstopp. Där fick jag inte skicka några paket som innehöll döda djur. De kunde inte heller ge några tips på vart jag kunde vända mig.

Ringde till en veterinärklinik i stan för att höra hur de skickar material till SVA. De hade speciella förpackningar och skickade företagspaket. De kunde tyvärr inte hjälpa mig med att göra obduktion på plats. Däremot så fick jag reda på något intressan.

Jag har alltid trott att ifall en katt käkar en råtta som precis snaskat i sig rått gift - då blir även katten förgiftad och dör. Enligt upplysning från Veterinärkliniken så är detta en skröna och stämmer inte. När råttan käkar råttgift så stannar metabolismen kvar i råttan. Om en katt fångar råttan och äter upp den så blir katten på sin höjd dålig ett tag, men den dör inte. För att en katt ska dö av råttgift så måste den ha käkat rent gift.

Något annat som är väldigt gift är glykol. Både råttgift och glykol är sött och något som hundar gärna slickar i sig, men katter tycker inte om sådan som är sött.

Bra att veta, återstår att få reda på vad som hänt våra kissar.

Jag tog kontakt SVA igen och berättade mitt dilemma. Personalen på patologen blev förvånade över postens vägran att skicka mitt paket, men såg till att en kvinna från en annan avdelning ringde upp mig. Nu fick jag förklaringen. Jag var tvungen att vända mig till ett företagscenter - de har SVA avtal med att få skicka kadaver. Är dock tvunget att vara förpackat i dubbla plastsäcker och tidiningspapper runt om.

Så på lunchen åkte jag iväg till T och vi käkade lunch i deras personalmatsal, sedan så packade vi om katterna. Därefter åkte jag iväg till ett Företagscenter - alltså f.d posten i gamla postterminalen i stan. Och äntligen fick jag iväg paketet. Så nu är katterna på väg till SVA i Uppsala och ska vara framme senast kl 12 i morgon.

Kalle - RIPNaturligtvis så hoppas jag på en naturlig förklaring på katternas dödsfall - men om inte... ja då djäklar!!!

Kvällen för övrigt tillbringades hemma. M1 fixade Oktawias motion iform av en uteritt och det hade gått bra. Hon kom tillbaka från utetritten strax efter det att jag kommit hem från jobbet. När hon var klar med pållan så fick hästarna stå kvar i stallet och jag fixade först mockningen av Biancas box. Fortsatte sedan med att borsta den lilla damen, det tyckte hon var skönt. Hm, snart är det dags för utställning igen... ska kanske träna lite *harkel*.

När Bianca var ompysslad så mockade jag Oktawias box, fixad med hästarnas vatten och mat. När jag var klar med stallet så gick jag in och fixade mat åt mig själv. Idag blev det renskavsgryta och pasta - mycket mumsigt :-).

Resten av kvällen tillbringades med att först plocka iordning på Oriflamevarorna som äntligen kommit, suttit i telefonen med syster yster från England i 45 min. Varit ute och kvällsfodrat hästarna och kvällsrastat vovvarna. 

Ska nu kolla klart på CSI och sedan blir det till att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/10 Ondags - stressigt värre...

Haft myckt funderingar kring min och grannens katter som hittats döda. Eftersom vi blivit av med katter på löpande band, tidigare har jag misstänkt något rovdjur, men nu kan man ju börja undra. Giftmisstanken har växt starkare och till sist så bestämde vi oss för att skicka kropparna på obduktion för att få svar på dödsorsaken.

Ringde till SVA för att fråga hur vi skulle gå till väga, fick svar så efter jobbet så var det full fart hem. Lite mat och fixade mockningen, sedan över till grannen och vi fixade med att fylla i blanketter, kattkropparna blev ordentligt inplastade och ner i kartong. Jag for sedan till närmaste postombud för att skicka paketet till SVA i Uppsala. Men när hon läste märkningen på kartonen "biologiskt materialt" blev det tvärstopp... och när hon förstod att det var döda katter i lådan höll hon på att svimma...

Efter 20 min och 2 samtal till postsupporten så fick jag åka hem igen i ogjort ärende. Fick alltså inte skicka paketet med posten. Enligt postsupporten så ska SVA skicka emballagematerial hem till mig - men det sa de inte på SVA. Vilken firma jag ska vända mig till för att skicka paketet - DET vet ingen *suck*. Så paketet ligger kvar i min bil...

Kom lagom hem för att hänga på trailern och M1 var nästan klar med pållan så snart var vi på väg in till ÖFK.

Oktawia skötte sig bra idag. Dressyrjobb med tanke på den kommande Pay & Ride på lördag. Det som Oktawia tycker är jobbigast är ju att galoppera i bärig form och behålla forman i övergång till trav. Det är i alla falll mycket stor skillnad mot hur det det funkade för bara ett halvår sedan, så det är ju bara att fortsätta jobbet och så kommer styrkan så småningom. Man bygger ju inte upp en dressyrhäst på nolltid direkt. Tar ju rätt lång tid och så får det vara.

M1 red igenom programmet 2 gånger, filade på lite detaljer och så fick det vara bra för idag.

En trött pålla fick sedan åka hem till den väntande kvällsmaten...

Kan förresten berätta att M2 numera själv är hästägare, och hon kommer nog ha fullt upp med sin enga kuse :-). Jättekul och lycka till med fin pålle.

Jag ska nu kolla lite på Efterlyst, sedan blir det sängen.

/Lizzie

5/10 Tisdag - Till sist lite ridning

På fm idag hade ett typ av "brainstormingmöte" och jag var rätt trött resten av dagen, märks att jag inte är så pigg i huvudet som jag inbillar mig, nåja det går åt rätt håll i alla fall.

Efter jobbet blev det lite lätt shopping på Willys och så for jag hemåt för att fixa till lite middag. På vägen hem så ringde grannen och undrade ifall jag saknade en katt. Det gjorde jag. Kalle har varit borta sedan i söndags.

Åkte hem till grannen eftersom de hittat 2 katter döda och mycket riktigt. En av dem Kalle och den andra var deras. Det konstiga var att katterna låg på samma ställe och det var inga synliga skador på dem. Mycket skumt, mycket katter har det försvunnet både för mig och för grannen och det finns ju grävling och räv i närheten, även lodjur. Men då borde katterna vara bitna... nästan så man börjar fundera på om de blivit förgiftade av nåt. Skumt är det i alla fall. Tråkigt med Kalle, men skönt att hitta honom i alla fall.

Väl hemma så kom jag lagom hem för att se solen smyga ner förbi bakom mitt stalltak... nu går det snabbt med solnedgångarna...
Fixade till sist käk till mig, pasta med lättstekt paprika och lök, serverat till lite parmaskinka. Nyttigt och gott - och endast 390 kcal :-)Efter matet var det bara att ta itu med stallsysslorna, mitt mål var ju att komma iväg till ridhuset i vettig tid... Vill helst vara hemma och klar till klockan 21, men schemat sprack. Orkade helt enkelt inte stressa. Matlagningen fick ta sin tid och så ville jag ju äta utan att kasta i mig maten. Mockningen av hästarnas boxar tog också sin lilla tid idag - men jag hann i alla fall ta in pållarna innan det blev totalt kolsvart ute, men det var knappt. Det går snabbt nu med det analkande mörkret.

Under tiden som jag höll på med mockning och fix av häst så var vovvarna ute och roade sig i trädgården. Lillan är inne i en bra period med sin artros i ryggen så de busade hej vilt. Skönt med stor trädgård ;-).

När jag lastade 19:45 så var det i alla fall kolsvart ute, men Oktawia klev snällt in i en svart trailer och så kunde vi åka in till ridhuset.

Under ridpasset edag så var matte extremt stel, och blev rätt låst i mina händer. Tur man har en häst som visar sitt missnöje direkt ;-). Bara att korrigera händer och sits så pållan blev nöjd och jobbade på. Oktawia behöver ju rätt lång framridning innan det går att kräva något av damen - matte behöver också lång framridning för att den gamla kroppen ska vakna till liv - passar ju bra ihop med andra ord ;-). Vi var ungefär samspelta när vi det var dags att börja galoppera lite - så idag funkade galoppen faktiskt riktigt bra. Då kunde jag börja slappna av och när jag slappnar av så slappnar ju pållan av ;-). Så till sist hade en gammal stel matte lyckats få svarta damen lösgjord och avslappnad - tur att det var dags att avsluta ridpasset då ;-). Blev ändå cirka en timme i sadeln och jag jobbade pållan rätt mycket i skritt i början. Jag är inte bra ifrån min förkylning ännu *suck*.

När jag skulle åka hem så blev jag imponerad av Oktawia. 2 st andra tjejer lastade in sina 2 pållar i samtidigt, i en trailer som stod parkerad precis brevid min. Oktawia blev lite fundersam, ville ju helst följa efter de andra hästarna. Men klev snällt in i sin egen trailer när jag smackade lite, stod lugnt kvar i trailern när jag gick ut och stängde luckan :-). Med tanke på att Oktawia inte gick att lasta för 1,5 år sedan utan att man backade intill stalldörren så kan jag nu inte bli annat än supernöjd över att detta med lastningen inte längre är något problem.

Var hemma igen vid 21.45-snåret och både jag och häst var lite trötta, vi gäspade väl ikapp när jag fixade iordning henne efter ridpasset ;-). Kvällsmaten serverades pållarna och jag själv kunde förpassa mig in i huset och så småningom ner i sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

4/10 Måndag - Intressant kväll

Efter jobbet så var det fullt ös hem. Fixade middag i raketfart, käkade och så ut i stallet. Lyckades även mocka i raketfart och fixa vattnet till pållarna och så la jag in lite hö i boxarna till pållarna. Allt förberett för insläppet senare.

Jag var klar 17.40 och då blev det till att hoppa in i bilen igen och åka tillbaka i stan. Det är ju måndag och alltså dags för fotokursen. Hade gjort upp med T så han skulle komma ut och vara hundvakt.

Idag så började vi tidigare - redan 18.20 - och när jag kom in till stan så var det total kalabalik. Alla var på jakt efter parkeringsplatser, men jag tror de flesta förare hade glömt bort vad de lärt sig på bilskolan. Att stanna mitt i vägen var helt ok, att inte använda blinkers var helt ok, att köra på fel sida av vägen var helt ok osv, osv. Måste erkänna att en lantis som jag blev aningens stressad över medtrafikanternas körsätt. Till sist så fick jag tag på en parkeringsplats i alla fall och gick iväg för att betala p-biljetten. Vid automaten stod en kvinna och försökte köpa en biljett, men tydligen så funkade det inte med korten och inte ett nickel hade hon på sig. Vad gör en lantis, jo, men delar med sig av överflödet av enkronor i plånboken och så hade jag i alla fall lyckats göra en människa mycket glad idag :-).

Jag skyndade mig iväg till fotokursen och hann fram  i tid. Idag hade vi en föreläsning av en yrkesfotograf från NA - en jätteintressant och inspirerande föreläsning och bildvisning. En mycket trevlig måndagkväll :-).

Jag var hemma igen strax efter kl 20 och T hade tagit in pållarna åt mig vid 19-snåret. Bra att få in dem innan det blir kolsvart ute ;-).

T hade fått nog av lantluften och eftersom jag nu var hemma så kunde han åka till lägenheten. Jag fixade lite inne innan jag gick ut och kvällsmatade pållar och katter.

Nu ska jag tillbringa en stund framför TV:n och kolla på CSI NY - Sedan blir det sängen!

Hm - har lite ont i huvudet ikväll... hoppas smärtgenombrottet bara är tillfälligt...

Det var allt för idag!

/Lizzie

3/10 Söndag - Fortsatt spackling

Under förmiddagen så fortsatte jobbet med hallen. Dags att slipa det jag spacklade igår. T hjälpte mig med att slipa väggarna, för att slippa slipdammet i hela huset så satte vi först upp plast för dörrarna till vardagsrummet och mitt kontor. Jag skulle också slipa, men ett bord. Bordet släpade vi ut på altanen - var ju jättefint väder så jag kunde vara ute och jobba utan problem.

T slipade alltså väggarna och såg sedan ut som en vit mjölnare. Jag slipade bord och såg sedan ut som en blå mjölnare ;-)Bordet tvättades sedan med målartvätt och ska snart målas i samma färg som min säng och byrå.

När T var klar med slipningen av väggarna i hallen så visade det sig att jag behöver bättra på med ytterligare spackling. Så det var bara att lägga på ett lager till. Alltså blir det ingen målning idag, men bättre att spacklingen blir bra.

T gick ut i det vackra vädret och fortsatte det jobbet han sysslade med igår, att leka med grästrimmern och idag så röjde han runt hundarnas staket. Tog en stund att röja idag också.

Så småningom blev det dags för mig att fixa stallet. Fyllde på vatten ute, fixade med mockning och hästmat. Passade också på att gosa med kissungarna - Jake och Elwood börjar bli rätt stora nu - men hur söta som helst :-)

Jake - lite avvaktande.Elwood däremot är villig att ta en närmare titt på kameran ;-)När jag var klar med stallet så gick jag in och fixade lunch - lax blev det som smakade alldeles utmärkt. Efter maten så var det dags för T och kissen Missan att fara in till lägenheten och det var dags för mig att ta mig ut i stallet igen. M1 och P kom vid 15-snåret och pållan blev iordningfixad för ett litet dressyrpass.

Pållan tyckte det var lite jobbigt idag, men kämpade på väl.

Lite travjobb, en liten synbar ökning i traven blir det numera.Och så lite galoppjobb...En övning som pållan tycker är kul är att galoppera på långsidan med lite ökning, så svänga upp på medellinjen, avbrott till skritt och skritta på lång tygel för att sedan fatta ny galopp vid kortsidan igen.

GaloppOch så skritt på medellinjenDet är lite coolt att hon slappnar av direkt efter avbrottet från galopp så hon skrittar på i en bra skritt.

Var hemma igen strax efter kl 17, fixade klart med pållan och alla prylar. Pållarna fick stå kvar inne med lite hö att tugga på. Jag själv fräschade upp mig och bytte kläder och så blev det en tur till min gruppchef för ett Oriflamemöte.

Det var rätt länge sedan vi hade Oriflamemöte så det var kul att träffa de andra säljarna och som vanligt så bjöd vår gruppchef på god mat.

Var hemma igen strax efter kl 20.30, så det var alldeles lagom att kvällsfodra pållarna och så parkerade jag mig i soffan för att kolla på Miss Marpe.

Så det var allt för idag!

/Lizzie

2/9 Lördag - på benen...

Helt otroligt nog så vaknade jag och hade INTE ont i skallen, varken av min neuralgi eller migrän. Inte heller förkylningen var så farlig idag. Nästan så jag kände mig riktigt pigg. Det var ett tag sedan det inträffade en helg ;-).

För att inte utmana ödet så tog jag det lite lugnt efter att jag släppt ut pållarna. Efter dusch och frukost fick det bli lite datorsurf innan jag tog itu med dagens stora uppgift. Att spackla trapphallen på nedervåningen.

Det var mest tapetfogarna som behövdes spacklas. Några gamla sprickor satte jag glasfiberväv över och spackalade. Men i övrigt så var väggarna rätt bra. Trapphallen på undervåningen är inte stor, 6 kvm kanske - men det tog sin lilla tid i alla fall. När jag var klar så var det lagomt att äta lite lunch. Spacklingen är inte övermålningsbar förrän i morgon så jag kan inte göra något mer idag i alla fall i hallen.

På em dök T upp och eftersom det var OK väder ute så slet han hårt med grästrimmer och fixade hela min vinterhage och allt överskottsgräs runt stallet - såg riktigt trevligt ut sedan. Jag passade på att fixa stallet i lugn och ro. Mockade hästarnas boxar, fixade klart med mat och vatten. Gosade med kattungarna och fixade deras sandlåda, mat och vatten.

När jag var klar i stallet så knallade jag över till grannen och hämtade Party light ljusen som jag beställde för ett tag sedan. Börjar ju komma in i den årstiden nu när det blir mysigt att tända ljus lite varstans i huset ;-).

När jag kom hem igen så slet T fortfarande med grästrimmern - tog hela em att fixa min hage - så jag fixade lite mat och hann käka klart till strax innan kl 16. Placerade mig därefter i soffan i 2 timmar och kollade på dressyren från Ryttar-VM - det var küren som visades och det var total dräggelvarning över hästarna *suck*.

Under tiden som jag låg och slappade i soffan så åkte T och Lillan iväg till skogen för att plocka svamp och de hittade en del.

När dressyren var klar och T var tillbaka så blev det lite aktiviteter för mina egna pållar. Aktiviteterna för dagen var inte speciellt ansträngande för Oktawia, utan engagerade mig, T och inte minst Bianca i större utsträckning...

Ponnyn behöver komma igång med motionering... och jag vill ju kunna ha med henne som handhäst när jag är ute och rider. Dock är det ju inte bara att hoppa upp på Oktawia och ge sig iväg med ponnyn på släp. Vet ju inte alls hur varken Oktawia eller Bianca reagerar.

Så träningen idag gick ut på att kolla hur Oktawia reagerar med att ha Bianca "på släp". Vi började med att bara promenera runt med. Jag med Oktawia och T med Bianca, och T tvingande Bianca att gå nära Oktawia och hänga med i Oktawias skrittempo. Sedan så gjorde vi som så att jag tog Bianca i grimskaft som jag höll mot Oktawias bringa för att tvinga Bianca komma närmare Oktawia och verkligen hänga med i tempot. Bianca hade ett grimskaft till i sin grimma som T höll i, ifall det skulle bli kalabalik och jag tvungen att släppa.

Dock funkade det utan problem. Nästa steg blev att lägga Biancas grimskaft runt Oktawias hals och jag höll - ingen knut - och så gick vi. Och vi gick och vi gick och vi gick. La in svängar till höger och vänster. Oktawia var hur duktig som helst. Visade ingen som helst irritation över att ha en ponny på släp - utan det var mer som om det var hur naturligt som helst. Bianca däremot tyckte att det blev jobbigt och slängde lite lite huvudet, men det var bara att hänga med ;-). Vi höll på i 25 min, mer klarade inte Bianca av - hon var lite lätt flåsig - men framför allt så räckte det rent mentalt för den lilla fröken.

Kändes som ett bra pass. I och för sig så var ju jag svettigare än hästen, men hon verkade också nöjd med sin arbetsinsats ;-).  Att kunna ha med ponnyn på släp är ju jättebra motion för den lilla. Risken att hon smällfet är ju stor annars ;-).

Pållarna fick stå inne resten av kvällen och jag tillbringade resten av kvällen framför TV:n.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Fredag - Vanliga fredagsmyset

Idag är det 1 oktober - hallå! Vart har hösten tagit vägen???? Har inte riktigt hunnit med känner jag. Kan ju bero på att jag haft mos i hjärnan i 3 månader pga trigeminusneuralgin. Inser också att smärtan kom långt tidigare än under semestern, men att jag ignorerade de första smärtattackerna pga av att jag hade så mycket att göra.

Hur som helst. Nu känner jag att jag börjar bli mitt normala jag, så medicinen verkar göra vad den ska :-). Vissa dagar har s.k smärtgenombrott i form av ilningar i ansikte och huvudet - men inte värre än att jag kan hantera det. Så länge jag slipper drabbas av migrän som slår ut mig totalt. Det har jag absolut inte tid med ;-).

På lunchen idag så var vi ett gäng som åkte iväg till Stadsträdgården och käkade lunch - Italiensk buffé. Det var hur gott som helst och jag åt alldeles för mycket som vanligt ;-). Alltså var jag mätt resten av dagen och när jag kom hem från jobbet så blev det inge mer mat ;-).

Som vanligt när det är fredagar så försöker vi passa på att åka till ridhuset och bygga upp lite hinder så pållan får hoppa lite. Bra ur träningssynpunkt även om hon ska bli dressyrhäst, och framför allt så tycker hon att det är himla kul.

Alltså såg jag till att få klart med allt stallfix till kl 18.30 när M1 och P dök upp. En stund senare så styrde vi kosan till ÖFK.

Vi kom in när det var sluttampen på en ridlektion så jag och P fick vänta ett tag med att släpa hindermaterial. När ridlektionen väl var klar så satte vi igång. Övningen för dagen bestod av 2 st upprättstående hinder på varsin långsida. M1 skulle hoppa dessa under tiden hon red en 8-volt på tvärsan över ridbanan. Ridbanan är ju 20 m bred för er som inte vet. Kan tyckas vara brett nog för att hinna hoppa göra en snabb sväng för att få till 8-volten och så hoppa nästan hinder - blir ju som ett Domustecken ;-).

20 m ridbana är inte all speciellt brett när man ska rida en 8-volt och dessutom hinna med att skutta över ett hinder på varje långsida. Både häst och ryttare tyckte övningen var svår, men kämpade väl. På slutet fick de till ett par riktigt bra språng och det trots att Oktawia var riktigt trött. Tricket handlar om att få damen gå i kort, samlad galopp och svänga samtidigt... Inte fullt ös - medvetslös som pållan försökte med ;-).

Sista skuttet blev i alla fall riktigt bra och det glimtade till bra hoppteckning från pållans sida... undrar ifall den går att plocka fram vid fler tillfällen ;-)

På bilden ovan ser man det ena hindret på långsidan, skärningen i 8-volten ska ske mellan de två röda konerna och så vidare till nästa hinder... inte alls stora avstånd att röra sig med som ni förstår... för en garvad hopphäst inga problem - men för pålla som är under utbildning är det en annan femma... Hon kämpade på bra idag i alla fall.

För mig och P blev det ytterliggare motionspass iform av att släpa tillbaka hindermaterialet - tur att det bara var två hinder idag ;-)

Jag var hemma igen strax innan kl 21 - så snabbt försvann den fredagskvällen. Så när jag var klar med allt i stallet blev det TV:n och filmen Dödligt vapen 3.

Det var allt för idag!

/Lizzie

RSS 2.0