30/9 Torsdag - Ombyte...

Jag har ju haft T's bil ett par dagar. Jag gillar min gamla 945:a, men man vänjer sig fort vid att den höjden som man sitter i T's Honda CR-V. När jag på lunchen hämtade min bil hos farbror Bildoktorn - och det UTAN att bli helt ruinerad - så höll jag på att slå mig halvt fördärvad innan jag knycklat in mig i min bil... kändes som om jag sedan landade på backen när jag väl lande på sätet ;-). Hämtade upp T så hand fick tillbaka sin bil, så han också blev nöjd och glad.

Min bil ska nu inte läcka servoolja längre, så nu håller vi tummarna för att det inte är något mer som går sönder.

Efter jobbet var det full fart hemåt - M1 hade precis kommit när jag kom hem och var i full gång med att plocka in pållarna. Nu var det myggor ute så hon lyckades bättre än vad jag gjorde i går kväll ;-).

Ikväll blev det totalt ombyte på sysslorna med andra ord. Man är ju vanemännniska och jag har ju mina rutiner när det gäller stallfix osv. Blev totalt omvänt idag - tur att man är flexibel ;-).

Vi började alltså med en tur till ÖFK och M1 dressyrade pållan. Eftersom det var helt underbart höstväder så skedde fram- och avskrittning ute. Själva ridpasset handlade om övergångar mellan olika gångarter och få damen att kvicka på lite - något hon har åsikter om. Blev sedan lite träning på att höja sig i formen korta sträckor - jobbigt tyckte Oktawia - men sabla så tjusig hon blev mellan varven :-). Skötte sig riktigt bra idag och M1 var nöjd.

In med pållan i trailern och så hem. Skönt att hinna hem innan det blev totalt svart ute. Tog först hand om Oktawia och plockade sedan iordning alla prylar. Avslutade det hela med att mocka boxarna, funkar bra att ha hästarna stå på stallgången (en i taget) under tiden som jag fixade med respektive box. Bianca blev dessutom borstad - uppskattades :-).

När jag var klar så var det mörkt och letade rätt på jyckarna och förpassade mig in i huset en stund. Har nu ägnat mig åt lite jobb åt Gränsbrytning 1 timme. Allt är klart för kvällen och kvar är nu att kvällsmata 4-bentingarn, och när det är gjort så ska jag förpassa mig till soffan och kolla på CSI. Förhoppningsvis kommer jag sedan i säng i hyfsad tid idag.

Det var allt för idag!

/Lizzie

29/9 Onsdag - Hästrelaterat...

Idag har det varit jobb på kontoret och min fritid har varit hästrelaterad, men utan pållan... Dagen började med att fräsa in till jobbet och ha släpet med. Upptog alltså två parkeringsplatser under dagen... hade dock kollat med min chef att det var OK, vilket det var. Med mig hade jag också en väska med hästkläder... väl nerpackat för att inte såsamka någon arbetskamrat obehag ;-).

Flexade ut en timme tidigare, ombytt till hästkläder for jag sedan iväg för att hämta upp T. Det vi skulle göra var när nämligen något viktigt, om än lite slitsamt. Anhalten var nämligen "Sågen", en bit att åka och så stänger de kl 17.00. Vi var på plats 15.30 och dryga timmen senare hade vi fyllt 15 säckar med spån, vilka T snyggt förpackat in i trailern. Som sagt, ett slitsamt jobb - men lönt mödan med tanke på vad balat spån ligger på för pris numera... Att vi inte packad mer säckar berodde helt enkelt på att det inte fanns mer spån för dagen. Fler än jag som hämtar... ;-)

På vägen hem gjorde vi ett snabbt stopp på Maxi där jag köpte färsk hel lax billigt och sedan så var det full fart hemåt och lastade ur spånet. Så himla skönt att ha ett litet lager hemma. Nu börjar det bli kallt så jag behöver fylla på bäddarna så de blir tjockare och håller värmen bättre. Framför allt så behöver jag ju spån som strömaterial för att kunna hålla bäddarna fräscha :-).

Innan det blev till att fara tillbaka till stan så hann jag i alla fall mocka, skönt att få det gjort.

For sedan tillbaka till stan, först av med T och hundarna i lägenheten och så for jag tillbaka till Karslund för att vara med på ett möte med Vuxensektionen, vilket tog 1,5 timme med lite eftersnack. Full fart tillbaka till T och hämtade vovvarna innan jag sedan äntligen kunde fara hemåt för kvällen.

Var hemma vid 21-snåret och tänkte att pållarna nog stod utanför dörren och ville in till kvällsmaten, men ack vad jag bedrog mig.... inte ett häst så långt ögat nådde, vilket iofs inte var så långt i kolmörkret...

Så jag förberedde kvällsmaten, in med hö i boxarna, fixade klart med vatten och så till sist kraftfodret. Inga hästar visade sig....

Bara att ge sig ut i kolmörkret och leta, tog med mig kraftfoderskopan med lite skrammel och så ut i hagen.... Gissa hur lätt det är att hitta två svarta hästar på ett stort gärde när det är totalt kolsvart ute... det är inte lätt alls. Jag ropade och visslade, skramlade med kraftfodret så hela byggden måste ha hört mig, men inga hästar...

Efter 30 min tröttnade jag, höll på att frysa ihjäl... kröp in i min sadelkammare för att värma upp mig och fixade mat och sandlåda till kissarna istället. Efter ytterligare 15 min så gick jag ut och spanade i hagen, nu stod faktiskt Oktawia utanför dörren och funderade på ifall hon skulle kliva in eller inte. Fick i alla fall tag på hästkräket och hon blev förpassad till sin box. Däremot så såg jag inte till Bianca... ut och leta efter den förlorade ponnyn, och inne i stallet brummade en halvt hysterisk Oktawia för hon insåg att kompisen inte följt med in... snubblade helt plötsligt på Bianca, fröken blev infångad och förpassad i boxen. Äntligen!!

Tror ni min kväll var slut nu - NÄ! Nu hade katterna i huset kvar att ta rätt på. Matning och vattning av katter, och så ett gäng sandlådor att göra ren. När det väl var gjort så var det till att fixa räkningarna. Fick med alla och jag har pengar kvar att roa mig med ;-).

Hm, funderar verkligen på om jag behöver ha någon TV egentligen... kom i alla fall i säng sent om sider.

Det var allt för idag!

/Lizzie


28/9 Tisdag - ridhuset till sist...

Efter jobbet så skjutsade jag T till lägenheten, tog en snabb fika och sedan så for jag hemåt. Ska ha hans bil under tiden som min bil är hos farbror Bildoktorn. T får hålla sig till cykel ;-).

Efter lite mat så tog jag itu med mockningen och fixade hästmat och vatten som vanligt. Låg i rätt bra fas i mitt schema. Planen för dagen var att åka in till ÖFK och rida ett lite lätt ridpass på pållan och så hinna hem och vara klar tills dess att dr House börjar på TV...

Efter mockningen någonstans sprack mitt upplägg...

När det var dags att ta in pållarna för att göra iordning Oktawia för en tur till ridhuset, så har det ju tidigare funkat att skramla lite med kraftfoder. Då har båda pållarna snällt kommit in i stallet.

Jag skramlade och skramlade med kraftoder. Ropade och visslade (funkar också i vanliga fall), men inga hästar. Till sist så var det bara för mig att knalla ut i hagen för att kolla vart de var - om de var kvar i hagen. Sommarhagen är ju på 1 hektar - inte så stort egentligen - utom idag...

Pållarna var längst bort och i varsitt hörn av hagen. De glodde på mig när jag kom knallades med en skramlande kraftfoderskopa... men ingen ansats av någon av dem att komma till mig. Jag insåg däremot direkt att jag inte skulle ha en chans att fånga någon av dem. Hästarna rörde på sig till sist, bara för att gå åt ett helt annat håll än där stallet låg... båda två skrittar fortare än vad jag kunde röra mig framåt. Jag efter med min kraftfoderskopa... men ingen av pållarna verkade vara hungriga *suck*. Det var bara till att vandra runt i min hage, som vid detta laget var enormt stor. I detta läget hade det varit helt OK med en hage i storleken 16 kvm! Till sist så blev i alla fall Bianca lite väl nyfiken på mitt kraftfoderskramel. Shettis som hon är så kunde hon till sist inte motstå mat :-). Det blev ett kraftigt tag i Biancas pannlugg och så in i stallet. Då följde i alla fall Oktawia med. Behöver jag säga att jag kom iväg sent till ridhuset...

Tur att damen var snäll och klev i trailern på en gång ;-). Satt i sadeln gjorde jag kl 20:15...

Ridpasset funkade bra, i alla fall om man ser det ur Oktawias synvinkel. Hon skötte sig bra, även om hon tyckte att övningen med att acceptera ställning i nacken på långsidorna var väldigt knepigt. Bättre att böja hela halsen! Men se, det ville inte matte. En ställning i enbart nacken, först rakt fram och så "öppna" - funkade bra till sist - vi gjorde den övningen endast i skritt. Vi tar en gångart i taget så att säga... För övrigt så funkade travjobbet bra och även galoppen, det som fallerade var mattes stela gamla kropp - inget man kan belasta kusen för. Sammanfattningsvis så gick ridpasset bra. Hästen gjorde det hon skulle och matte skötte sig bra utifrån omständigheterna förkyld, medelålders och stel kvinna ;-).

När vi skulle åka hem så skötte sig pållan exemplariskt. Trots att det var en annan häst som lämnade oss vid ridhusetdörren och det var kolsvart ute, så klev hon snällt in i trailern på en gång :-). Duktig liten pålla.

Var hemma igen strax innan kl 21.45 - att titta på dr House kunde jag alltså fetglömma... Bara att ta hand om pållan och plocka rätt på alla prylar och kvällsfordra. Trailern blev rengjord, varför måste hästskrället skita varje gång hon kliver in i trailern?? Behövde i alla fall inte haka av trailern - den ska med in till stan i morgon. Efter jobbet så blir det en tur till sågen...

Nu var jag nästan klar för kvällen så när som kvällsrastningen av vovvarna. Han titta lite på nyheterna - hm, undrar om det är någon idé att ha TV alls... gör bara att jag kommer alldeles för sent i säng...

Det, mina vänner, var allt för idag!

/Lizzie

27/9 Måndag - Spännande grejer

På lunchen idag så lämnade jag iväg min bil till farbror Bildoktorn. Servon läcker som ett såll, men VART... det ska farbror Bildoktorn ta reda på och det ska bli väldigt spännande vart det hela kommer sluta... för Bildoktorn handlar det om hur mycket bil han måste montera ner och för min del hur mycket jag behöver öppna plånboken... så lite som möjligt hoppas jag naturligtvis, men med tanke på hur det läcker så var inte Bildoktorn speciellt optimistisk...

Resten av kvällen blev spännande, väldigt roligt och skithäftigt - alltså som ett kinderägg :-O. Var på fotokursen idag och dagens pass handlade om kvällsfotografering... har aldrig testat det tidigare och låter helt enkelt bilderna tala för sig själv :-)


Och så fick vi rita med ljus :-)

Jag ritar en katt ;-En lysande gubbe :-)Har haft en hur roligt och inspirerande kvälls om helst :-)

Åkte hem nöjd och glad, om än lite lätt sönderfrusen. In med pållar (M1 fixade motionen tidigare på kvällen), kvällsmatserverades och så kollade jag på CSI NY samtidigt som jag gick igenom bilderna :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/9 Söndag - Piggare...

Vaknade fortfarande förkyld, men ändå betydligt bättre mot hur jag mådde igår. Idag hade jag ingen feber och kände mig nästan frisk. Det horisontella läget igår gjorde tydligen susen ;-). Forfarande snorig och hostig, men i alla fall inte totalt matt och utslagen. Så idag orkade jag få lite gjort :-).

På fm så tog jag itu med att riva lite tapet i hallen. Rollade på vatten först för att fukta upp, men det var inte alls mycket som lossnade så det blir inte så mycket att spackla - skönt.

Innan lunch så hann jag också med att fixa stallet och när jag var klar så kom jag in lagom att bli serverad färdig mat. Ordning och reda på T ;-)

Efter lunch så var det full fart till stan. Idag var beridna högvakten i stan och det kunde man ju inte missa. Häftigt med så coola kusar :-). Först så drog vi upp till stortorget - där var det packat med folk, men vi fick en glimt av paraden i alla fall.Konsert på Stortorget och massor av folk!
Efter besöket på Stortorget drog vi iväg en snabbis till Stadium outlet där jag shoppade ett par walkingskor till en billig penning. Vi åkte sedan vidare till Nasta gård där Beridna högvakten skulle göra ytterligare en konsert. Hade förmånen att spana in ekipagen under "uppvärmningen" av blåsinstrumenten.Helt otroligt coola hästar i alla fall... Och coolast av dem alla är ju...

Pukhästen, en jättefin shirehäst :-)Pukryttare styr med fötterna... undrar hur han ska gör han ska måste skänkla och styra samtidigt...
Välpustade hjälmar, men jag funderar på om de skyddar något...
Snygg liten silverlåda också...Sabeln - Anledningen till att ryttare kliver upp från hästens vänstra sida...
Och så ytterligare en konsert vid Nasta gård - pukspel på hög nivå :-)
Jag och T for iväg till Stadium ute på Marieberg för att hitta skor åt T, vi lyckades inte. Sedan var det full fart hemåt. Jag fixade med en snabbstädning och T for till lägenheten.

Vid 17.30 kom M1 och P och Oktawia blev iordninggjord för lite dressyrande inne på ÖFK. Pållan skötte sig alldeles utmärkt idag. Svårigheten för dagen var att galoppera på mittvolten och minska volten, sedan bryta av till skritt och göra en bakdelsvändning för att byta varv och ur vändningen fatta ny galopp. Inte lätt varför för häst eller ryttare, men funkade rätt bra. Jag tror inte ens jag kan göra en bakdelsvändning, men pållan kan i alla fall ;-).

Sedan var det full fart hemåt för att ta emot väntande kattspekulanter. Pållan blev snabbt omhändertagen och kattspekulanterna bestämde sig till sist för en röd liten katttjej. En liten kisse som fått nytt hem  :-).

Jag gjorde sedan klart ute i stallet och kvällsmatade pållan. Resten av kvällen tillbringades i soffan och så kollade jag på en Miss Marple film.

Det var allt för idag.

/Lizzie

25/9 Lördag - Förkyld

Jaha, ytterligare en ledig dag där jag ofrivilligt förpassats till horisontellt läge. Vaknade idag ännu mera förkyld och med feber. Tog mig ut till stallet i spöregn så det kom ut i alla fall. Jag förpassade mig sedan till soffan där jag däckade hela fm. Vaknade till liv så småningom och då verkade det som om febern gett sig i alla fall. Men efter att ha duschat och så fixat stallet - då var jag helt slut och det blev soffan igen.

T kom ut på em och tog hand om resten av djurskaran coh det var nog tur det - jag orkade inte göra så mycket. Till mig hade han med Vicks blå och glass till min onda hals

Nu ska jag kolla på TV och hoppas att förkylningen mirakulöst försvinner över natten.

Roligare än så här blev det inte idag.

/Lizzie

24/9 Fredag - Det vanliga myset

Vaknade med en skum känsla i halsen - inte bra alls - under dagen blev det värre och värre. Även en snorig näsa tilltog allt efter som, och när jag slutade för dagen så stod det helt klart. Jag har åkt på en förkylning!!

Avskyr verkligen att vara förkyld, men vad göra. Som tur är så hade jag både halstabletter och nässpray hemma, så det är bara att underlätta förkylningen så mycket som möjligt och härda ut.

Nåja, ingen feber idag i alla fall, så jag orkade fixa stallet och hann även borsta Bianca en vända innan M1 och P kom.

Idag var det M1 som skulle fixa Oktawias motion - tur med tanke på min förkylning. Det blev i alla fall lek på hög nivå ;-). Veckans omgång med lite hinder!

När vi kom till ÖFK så var det tomt i ridhuset och vi bygge upp en liten serie iform av 3 hinder, studs och så ett galoppsprång var avstånden.  Men först så värmde M1 upp och så blev det lite trav över bommar - det klarade pållan galant. Byggde sedan upp serien med ett hinder i taget och pållan fixade varje hinder hur bra som helst. Hon hade riktigt bra teknik idag - höll ordning på frambenen - och det såg ut som om hon hur kul som helst :-). Faktiskt synd att jag inte hade med mig videokameran och dokumenterade det hela. Förhoppningsvis så håller ju förbättringen i sig så det blir ett nytt tillfälle ;-).

Var hemma igen vid 20.30 och en trött och nöjd pålla fick komma in i sitt hotellrum och roomservice serverade kvällsmaten till pållarnas belåtenhet.

En snorig matte plockade iordning på alla prylar och förpassade sig vidare till soffan där resten av fredagsmyset tillbringades. Tur att kommissarie Morse visas på 9:an så man har något att kolla på.

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/9 Torsdag - Mattes tur...

Idag var det mattes tur att leka i ridhuset. Alltså var det bara att sätta full fart när jag kom hem efter jobbet. Först lagade jag mat och käkade. Att försöka anstränga sig utan energipåfyllning är ju bara att glömma ;-).

Med mat i magen tog jag sedan itu med mockning och fixade käk åt pållarna. Jag hann också med lite kattungegos innan pållarna blev insläppta ;-).

Trailern hade jag hakat på direkt när jag kom hem från jobbet så allt var klart för lastning. Kvar var bara att fixa kusen för ett ridpass. Pållan blev alltså iordninggjord för ett ridpass i ridhuset med matte i sadeln :-). Lastningen gick bra och snart var vi på väg. Urlastningen funkade också bra. Lugn och sansat kliver damen ur trailern alldeles av sig själv och det är bara att ta grimskaftet och gå iväg när hon väl står på baklämmen, knappt man tror att det är samma häst som vägrade gå in i trailern för 1,5 år sedan :-).

Ridpasset idag gick ut på att se ifall min gamla kropp funkade som den skulle ;-). Det var lugnt i ridhuset, endast en ridskolegrupp som höll till på sin halva och på privatdelen var det jag och ytterligare ett ekipage. Med andra ord - gott om plats!

Skrittade fram och värmde sedan upp i trav, varvade fyrkantsspår och volt - och min kropp funkade faktiskt rätt OK idag. Har ju gamla skador som man inte kan göra så mycket åt, så man blir glad när man får till det ;-).

Idag blev jag extra glad för idag funkade galoppen hur bra som helst. För en gång skull så hade jag ordning på min vänstra sida av galoppen och jag fick känna på en riktigt bra bärig galopp av pållan :-) Kalas! I höger galopp var jag lite stelare, men pållan gjorde sitta absolut bästa och galopperade på bra. Jag kände att jag för dagen var väldigt stel i min högra sida så jag störde henne i galoppjobbet. Att höger galopp funkade så bra som den gjorde var alltså mer Oktawias förtjänst än min med anddra ord ;-).

Övriga övningar för dagen var lite skänkelvikning i trav på diagonalen, funkade hyfsat, men det fick vara bra för idag.Var så himla nöjd med galoppjobbet så det fick räcka för idag - och den duktiga pållan klev snällt in i trailern och färden gick hemåt.

Fixade klart allt med häst och stall och så var det till att parkera sig i soffan och kolla på CSI Miami. Nu är det sängen som väntar.

Det var allt för idag!

/Lizzie

22/9 Onsdag - Tur till ridhuset

Började dagen med att plocka hästbajs ;-), vilket är helt otroligt att jag kom ihåg en tidig morgon innan jobbet... men hästbajs till ett träckprov var nödvändigt inför höstens eventuella avmaskning. Vårens träckprov visade högt antal av blodmask - inte bra. Och efter denna sommar med nytt bete (och avmaskning förstås)  så hoppas jag att jag lyckats få ner parasittrycket.

Tog träckprov efter både Oktawia och Bianca

Färdigt att skickas iväg...Kom faktiskt ihåg att få med mig brevet när jag åkte till jobbet, och det som var ännu mera otroligt var att jag också kom ihåg att stanna vid Haga centrum och lägga på brevet på gula lådan! Jag brukar ju ha minne som en guldfisk....

Men nu verkar det som om min hjärna har vaknat ur sin huvudvärksdvala och idag har jag haft en bra dag :-). Orkade hålla fullt ös på fm och även vara med på em friskvårdsaktivitet. Aktiviteten bestod av bowling, inget som min trasiga kropp fixar, men jag var med och hejjade. Däremot så kände jag efter nästan en timme att den ljudnivån i bowlinghallen inte var så bra för min skalle och jag kände av neuralgin och blev lite trött. Som tur var så försvann det på cykelturen tillbaka till jobbet.

Efter jobbet så var det full fart hemåt. Lite lätt käk och sedan ut i stallet för att mocka i raketfart. M1 och P kom lite tidigare idag för att vi skulle hinna in till ÖFK hyfsat tidigt. På onsdagar så är ju alla ridhus bokade från kl 20.10 så det gäller att vara på plats i tid om man ska inna något vettigt ridpass.

Vi kom iväg i vettig tid och M1 dressyrade pållan idag. Oktawia skötte sig bra och på slutet blev det träning på förvänd galopp. Först undrade Oktawia vad tusan är detta, men när hon väl fattade var hon skulle göra så var det inga problem och gjorde det riktigt bra. Det var en bra övning för att balanser upp damen och efteråt så var den "rättvända" galoppen bättre. Nöjd ryttare och nöjd häst var resultatet av dagens ridpass :-).

Hem igen med pållan och vid 20.30 var jag klar med allt pyssel med hästar och prylar. Pållarna fick sedan sin kvällsmat och jag förpassade mig in i huset.

Innan det var dags för TV:n en liten stund så passade jag på att fota kattungarna och bilderna blev sedan underlag till annons. Så förhoppningsvis blir dessa små sötnosa sålda under helgen.

Har 2 röda kattflickor till salu - extremt ovanligt.
Och så en lite mer vanlig variant - svartvit kattpojke ;-)
Har kollat en lite stund på en dansk deckare och nu är det dags att förpassa sig till sängen.

Det var allt för idag.

/Lizzie

21/9 Tisdag - Svampenbesök

Behövde inte åka hem direkt efter jobbet idag. Vi grattade en arbetskamrat som gift sig under sommaren och det blev det en tur till Svampen för att käka en massa god mat :-).

Samling kl 17:00 vid Svampen var detInnan maten passade jag på att gå ut en sväng när vi kom upp på Svampen och långt där borta, ungefär mitt i bilden av den, vidi foten av de blå bergen - där bor jag ;-)Vi käkade buffe och det var massor av god mat, och efterrätt - icke att förglömma *mums* Vid 19-tiden var jag hemma igen.

T hade åkte hem till mig direkt efter jobbet och fixat hundarna. M1 hade varit ute och fixat motionen av Oktawia i form av en uteritt. Så kvar för mig var att mocka hästboxarna och fixa med katterna. Sagt och gjort! T åkte till lägenheten och för min del var det bara att ta itu med mockning.

Lilla Bianca fick sig en omgång med borsten också, något hon tyckte var skönt. I övrigt så tittade hon misstänksamt på Lexi som satt i öppningen till stallet och tittade på när jag mockad Biancas box. Lexi börjar förstå att man inte få gå in i  stallet när det står en häst på stallgången - gäller ju även när det är modell mindre ponny som står på stallgången ;-).

Det tog en timme att fixa mockning, hö, och borsting av Bianca. Oktawia har ju M1 redan putsat på så hon fick klara sig.

När jag var klar så var det nästan mörkt, och såg att det var en fin fullmåne ute. Det blev ju snabbt mörkt ute så jag gick ut för att prova fota månen. Gick sisådär... blev någon typ av dubbelmåne ;-)Resten av kvällen fördelades av att M2 kom på ett snabbt besök för att lämna tillbaka transportskydden hon lånat av mig, och så blev det TV:n resten av kvällen - House på TV4 :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

20/9 Måndag - fotokurs

Full fart hem efter jobbet, fixade lite mat och käkade. Fixade stallet i raketfart och så kl 18 for jag tillbaka till stan. I billen hade jag två lyckliga hundar - gillar att åka bil ;-). Vovvarna blev avsläppta hos T som fick vara hundvakt och så fortsatte jag upp på stan - dags för fotokursen igen.

Idag så gick vi igenom de bilder vi tog för 2 veckor sedan och så uppdraget från förra veckan att fota "ansikten".

Alla tar fantastiska bilder men här kommer mina bidrag.

För två veckor sedan så blev vi utskickade på stan för att fota enligt 3 teman, ljus, rörelse och hål. Här är mina bidrag.

LjusFick kommentaren "bra komposition" av min kursledare :-)

RörelseHålEfter fikarasten så gick vi igenom bilderna på "ansikten" och vår kursledare blev förvånad över att vi alla hade hittat minst ett ansikte ;-). Fanns flera fantastiska bilder och jag är nöjd med min.

"Ansikte"Nästa gång ska vi var ute och "kvällsfotografera" - det ska bli kul :-).

Efter kursen var det upphämtning av hundar och seden hemfärd i värsta spöregnet. Väl hemma var det hästar som ville in, blött täcke att hänga upp och så servera kvällsmaten till pållarna. Blev en stunds TV-tittande för min del och nu är det sängen som väntar.

Det var allt för idag!

/Lizzie

19/9 Söndag - Fin höstdag

När jag vaknade så kände jag efter länge och väl... ingen huvudvärk idag :-). Så upp och ut för att släppa ut pållarna. Tog det rätt lungt för övrigt på fm. Dusch och frukost, lite plock med tvätt och tvättmaskinen fick köras ett par omgångar. Plockade undan lite verktyg och började förberedelserna för att börja riva tapeterna av det som är kvar i trapphallen. Avbröt pysslet med att gå ut och ta en fika i det vackra vädret. Det var jätteskönt att sitta i solen och ta det lugnt ett tag. När det blev risk för att jag skulle somna i solen så var jag tvungen att röra på mig och tog tag i stallfixet. Gjorde klart allt med mockning, nytt strö, vatten, maten och gos med kattungarna. Skönt att få allt klart på en gång. När jag var färdig med stallet så visade det sig att det var dags att fixa lite lunch, så det blev lite soppa så man snabbt fick lite mat i magen.

Efter lite mat i magen så piggnade jag till och fick lite energi. Det var fortfarande för fint väder för att vara inne. Så det blev till att släpa fram högtryckstvätten och tvätta bilen.

T behövde tvätta sin bil också, så under tiden som jag tvättade min bil invändigt så tvättade T sin bil utvändigt. Jag tog sedan över högtryckstvätten och även min bil fick sin en omgång på utsidan av en välbehövlig tvättning. När bilen var klar så fortsatte jag med trailern, den var också i behov av tvättning - taket var helt grönt av alger och så kan man ju inte ha det ;-).

Totalt 3 timmar av hårt slit så är både bil och trailer rena - invändigt som utvändigt :-)Efter detta hårda jobb så var det skönt att sätta sig i trädgården med lite kaffe macka och softa en stund :-).

När T sedan skulle åka tillbaka till lägenheten så var det dags för Missan att följa med. Hon visste inte vad som väntade utan kröp snällt in i transportburen ;-).När T åkt så satte jag igång med en snabbvariant av städning, men 2 timmar senare hade jag dammsugit, fixat handfaten och toaletterna, även golvet i hela huset var moppat. Hann till och med sitta och softa framför datorn en stund innan M1 och P skulle komma vid 18-snåret.

M1 gjorde klart Oktawia för ett tripp in till ÖFK och lite dressyrjobb. Oktawia klev snällt in i den nytvättade trailern ;-)

M1 tränade på övergångar och få pållan att gå lite högre i formen - det tyckte Oktawia var jättejobbigt, men hon jobbade på jättebra och det kom inte några större protester faktiskt. Att hon visar att hon tycker det är jobbigt och svårt - det är helt OK. Så jag tyckte hon skötte sig jättebra. Det måste ju vara lite jobbigt och svårt om man ska lära sig något ;-).

Var hemma igen vid 20.30-snåret så jag var klar i stallet till 21-snåret, alltså lagom att parkera sig soffan och kolla på en Miss Marpel-film.

Det var allt för idag.

/Lizzie


18/9 Lördag - Migrän igen...

Vaknade vid 7,30 av att jag hade ont i huvudet :-(. Kände direkt att det inte var ansiktsneurologin som var problemet, utan att det var ett migränanfall på gång - igen...

Lyckades i alla fall ta mig ut till stallet och släppa ut pållarna. Tog min medicin för neurologin och la mig i soffan för att se om huvudvärken skulle ta slut, men icke. Vid 9 tog jag migränmedicin, som jag dessutom blir lite snurrig i mössan av och sedan blev det soffan resten av fm.

T kom vid 13-snåret och väckte mig. Men då mådde jag rätt hyfsat så det verkar som om migränmedicinen lyckades bryta anfallet i alla fall. Blev lite mat för mig och så duschen. Vi skulle i väg och hälsa på T's mamma så var tillbaka på gruppboende nu. På väg till Kumla så åkte vi förbi Mediamarkt för att lämna tillbaka min kaffebryggare jag köpte i somras. Den har börjat krångla och antagligen var det glapp i påslagningsknappen. Det var inga problem att lämna tillbaka den och jag fick presentkort på vad den kostat eftersom just den kaffebryggaren inte fanns i lagret.

Sedan var det full fart till Kumla och T's mamma blev jätteglad att se oss så vi tog en fika där och pratade lite. Sedan blev det även en tur hem till T's pappa och han blev också glad över att få lite besök.

På vägen hem blev det besök på Marieberg eftersom jag behövde fylla på förrådet av migränmedicin och T köpte kattlåda till sin katt. Vi åkte sedan till Willys och shoppade lite mat och innan vi skulle åka hem så ville T in på Mediamarkt för att försöka få tag på ett wii-spel som såldes skitbilligt med 18-snåret, med det var proppat med folk på Mediamarkt så spelen var slut och jag blev bara yr i mössan av allt oljud som var i affären. Så det blev snabbt ut i bilen igen och full fart hemåt.

Väl hemma fixade T mat och jag fixade stallet. Tog in hästarna när jag var klar för det är ju fortfarande mygg ute. Pållarna ville in i alla fall och fick lite hö i väntan på kvällsmaten.

Till middag käkade vi potatisgratäng och fläskkotlett - smakade smaskens och sedan blev det TV:n resten av kvällen.

/Lizzie

17/9 Fredag - Fredagsmys

Efter jobbet idag blev det en snabbis till Granngårdens nya butik och shoppade kattmat. Sedan var det full fart hemåt. Tänkte först åka förbi willys och handla lite mat, men jag var så trött att jag inte orkade. Får bli i morgon istället.

Väl hemma blev det snabbt lite mat och så ut till stallet och mockade i raketfart. Var lagom klar när M1 och P kom vid 18.30 snåret och Oktawia var snart iordingfixad för att litet hoppning idag.

När vi kom fram till ÖFK så var det fortfarande en ridskolegrupp som höll på, men det var på sluttampen så det var lagom för M1 att rida fram tills det att gruppen var klar. Vi hade också sådan tur att ridskolegruppen hade hoppat lite, så vi gjorde ridläraren glad genom att tala om att vi gärna använde hindermaterialet ;-)

Hon börjar bli fin nu min lilla pålla :-)Och M1 är jätteduktig :-)


Ridpasset gick bra, hoppningen bestod av en serie av två hinder. Oktawia tyckte det var kul och idag hade hon rätt bra teknik också. En mycket nöjd pålla klev sedan snällt in i trailern så vi kunde åka hemåt.

När jag var klar med pållan och alla prylar så var det dags för kvällsfoder så pållarna fick det och var jag klar i stallet för idag.

Väl inne blev det en stund framför TV, men sedan blev det sängen eftersom jag var hur trött som helst.

Det var allt för idag!

/Lizzie

16/9 Torsdag - Full rulle

Lyckades hålla hjärnan igång idag, trots smärtgenombrott i panna och tinning hela dagen idag. Lite sådär småilningar som var lite lagom irriterande. Men det kändes ändå bra att få igång tankeverksamheten lite och att jag inte var lika trött idag som jag varit tidigare i veckan. Dock fortfarande seg på morgonen.

Efter jobbet så åkte jag iväg till T och lägenheten en snabbis. Han hade varit ute och fiskat med jobbet och dragit upp en jätteforell på dryga 5 kg. Omåttligt stolt var han och ville naturligtvis bli plåtad med sin fångst ;-). Snabbt blev T och firre förevigade och sedan kunde jag fara hemåt.

Idag var det full fart när jag kom hem. Direkt när jag hade bilen igång så hakade jag på trailern så den var klar för lastning av häst. Därefter fixade jag mat och käkade. Och så blev det mockning i raketfart och så plockade jag in pållarna.

Pållan blev fixad för ett litet ridpass inne i ridhuset och vi kom iväg vid 19.30 snåret. Urlastningen gick bra, håller på och tränar att lasta utan att ha innerbelysningen påslagen och när vi kom fram så hade det börja skymma. Urlastningen gick bra och Oktawia stannade vid baklämmen och tittade sig runt. Allt var lugnt tills hon tittade neråt och upptäckte att hon stod med framhovarna i en vattenpöl!!!

Herregud vilken skräck! Värsta drakblåsningen, hopp rakt upp och åt sidan så hon landade på säker mark. Vattenpölar är ju totalt livsfarliga och äter hästar - det vet ju alla ;-).

Inne i ridhuset var det helt tomt och jag och Oktawia fick vara för oss själva och jobba i lugn och ro nästan hela passet. På slutet av vårt ridpass kom det en ridskolegrupp och en privatryttare. Jag jobbade klart med Oktawia, hade galoppjobbet kvar och det funkade rätt OK. Min kropp funkade lite halvdant idag, men fick till galoppen rätt OK, damen hade framåtbjudning i alla fall och det kom inga sparkar ;-).

När vi skulle åka hem så testade jag att lasta henne utan att tända lyset. Hon tyckte det var lite konstigt att gå in i en kolsvart trailer, men efter lite smackningar så klev hon in. Duktig liten pålla. Blir ju lite lättare för mig att lasta själv om jag inte behöver krångla med lyset osv

Väl hemma så gick det bra att lasta ur och pållan blev omhändertagen och så serverades kvällsmaten.

Rastade vovvarna och så blev det TV:n en stund innan det nu är dags att gå och knoppa.

Det var allt för idag!

/Lizzie

15/9 Onsdag - Ut på utflykt

Idag var det full fart hem efter jobbet. Snabb fix av mockning och hästmat. Sedan var det till att se till att jag gick i mig något ätbart så jag inte skulle bli allt för elak ;-). T kom så jag kunde åka hemifrån utan att lämna vovvarna själva. Jag hann också växla några ord med M1 och P som kom precis innan jag skulle åka bort.

När jag var klar hemma så var det full fart in till stan igen och jag hämtade upp kamrat K. Vi styrde sedan kosan till pysseltrollet för att hämta våra Tuppewareprylar som vi beställde för evigheter sedan. Vårt föregående försök till besök hos pysseltrollet stoppades av att jag fick uppsöka akuten. Idag gick det som sagt bättre.

Naturligtvis så blev det till att botanisera i pysseltrollets lilla bod och jag hittade där en liten söt sparbössa, ett par söta örhängen och en fin liten skylt att ha i hallen :-).

Vi fikade sedan och kollade på ännu mera pysselprylar :-). Pysseltrollet är väldigt duktig på att sticka... så ett par fina handledsvärmare fick följa med hem också :-).

Till sist så var det dags att åka hemåt. Först in till stan och lämna av kamrat K vid sin port och så full fart hemåt.

Väl hemma så var det dags att ge pållarna kvällsmat. Vovvarna blev också kvällsnattade och nu ska jag kvällsnatta mig själv.

Har ont i skallen idag :-( och så är jag extremt trött, men förhoppnings så mår jag bättre i morgon... Bilder på kvällens fynd kommer således i morgon...

Det var allt för idag!

/Lizzie

14/9 Tisdag - Hästpyssel

Kom hel lite senare idag eftersom jag följde med T ner till sjukhuset och hälsade på hans mamma. Det blev ett rätt kort besök eftersom hon var trött, men ett besök i alla fall.

Så när jag väl kom hem så blev det lite snabbt mat och så full fart ut. Hade tur med vädret, var uppehåll nu ikväll, skönt att slippa jobba pållan ute och bli dygnsur.

Mockade först och upptäckte att det var lite häftiga molnformationer på himlen...

Solnedgång över svarta regnmoln
Och så andra solbelysta moln under de svarta regnmolnen...Även lilla Nalle passade på att hålla koll på sitt lilla hertigdöme ;-)Det blev till sist dags att plocka in pållarna så jag hann borsta Oktawia och på med lite longeringsutrustning innan det blev för mörkt.

För Oktawias del så blev det alltså ett longeringspass som motion idag. Damen skötte sig bra och det var nog lite lagom jobb för henne idag. Under avskrittningen såg hon nöjd ut i alla fall.

Efter longeringsjobbet så blev det hästpyssel i stallet. Oktawia fick massage med massagevanten och det visade sig att hon uppskattade det väldigt mycket. Avslutade med ordentlig ryktning och en mycket blank häst blev sedan placerad i sin box.

Lilla Bianca pockade på uppmärksamhet, så det blev massage för hennes del också. Knappt att hon kunde hålla sig upprätt ;-). Hon tyckte det var hur skönt som helst. Blev sedan ordentligt borstning av den lilla ponnyn - vilket också uppskattades. Tänk vad lätt det är att bli bästis med sina pållar, allt som behövdes var en massagevante ;-)


Det var mycket två blanka och nöjda pållar som sedan fick sin kvällsmat för kvällen. För min egen del blev den en risifrutti och TV:n en stund. Nu är det dags att gå knoppa så man orkar med morgondagen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

13/9 Måndag - Jobb igen

Vaknade idag utan huvudvärk. Det var skönt. Har dock varit lite snurrig i mössan under dagen, men det blev lite bättre framåt kvällen som tur var.

Fixade mockningen i idag och hann precis klart när M1 kom. Hon red ut på Oktawia idag och det var nog välbehövligt eftersom Oktawia stått 2 dagar. Jag själv åkte in till stan till min fotograferingskurs. Idag blev vi utskickade på stan för att fota "ansikten" - det var inte helt enkelt... men vi drog en vända på stan i alla och studerade trädstammar, mossa på stenar osv. Och så har vi veckan på att fota något lämpligt ansikte hemma under vecka.

Var hemma igen strax innan 21 och jag hann precis kvällsmatade pållarna innan det var dags för CSI NY.

Så var denna måndag slut.

/Lizzie

12/9 söndag - huvudvärk

Idag kom all huvudvärkpå en gång! Har legat totalt utslagen hela dagen och kvällen pga värsta huvudvärken. Samma som den 21/8 - migrän?

Som tur är så kunde T vara här hela dagen och ta hand om djuren, och även tagit hand om mig eftersom jag också mått illa förtom kraftig huvudvärk.

Så försvann den söndagen...

/Lizzie

11/9 Lördag - trött...

Gick och la mig vettig tid igår, men var ändå sjukt trött idag. Det som var positivt var att jag vaknade och INTE kände av något från huvudet. Det är första gången sedan den 1 augusti som jag vaknar och inte känner någon smärta alls. Det var skönt.

Jag släpade mig ut till stallet och släppte ut pållarna. Oktawia fick regntäcke på sig för det hur grådisigt som helst. Det hade nog regnat ordentligt i natt.

Jag tog det lugnt på fm, efter frukost och dusch så blev det en sväng ut med kameran i högsta hugg.

Kilsbergen gömmer sig i grådiset...
Uppenbarligen har det regnat i natt. Undrar vad herr spindel tycker om att få sitt spindelnät fullt med vattendroppar ;-)
Jag behöver inte heller vatta bollkrysantemumen - den klarar sig rätt bra med regnvatten...
När jag väl kom in i huset så var det bara att ta itug detta med ren tvätt... tvättade några maskiner förra helgen, och vart hamnar väl den tvätten. Jag har under veckan inte hunnit ta rätt på tvätten - allt hamnar på matsalsbordet....

Dags att ta itu med den rena tvätten måntro... ;-)Jag kan ju inte sätta igång med något slipjobb i hallen förräns tvätten är borta. Så det var bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång och vika tvätt. Fick ihop en ansenlig hög med stryktvätt, vilket är ett annat problem, men resterande tvätt blev ihopvikt och sedan placerad på rätt ställe. När detta jobb var klart så var jag trött och det fick fika och datorsurf en stund.

Hann inte med så mycket mer för när jag väl satte mig vid datorn så försvann tiden fort, och det var snart dags att åka in till stan.

Jag var inbokad på introduktionskursen i Nikon School som jag fått biljett till när jag köpte kameran.

Kursen var bra och det var en givande em, fick tips om inställningar på kameran så nu blir det till att experimentera mera :-D. Var hemma igen vid 17-snåret. T var hemma hos mig då och var hundvakt. Han hade passat på att beskära äppleträden lite - bra för det behövs.

Jag fixade lite mat och jag kände nu av min skalle. Det var dags att öka på dosen av min medicin så jag hoppas att det funkar.

Resten av kvällen gjorde vi inte så mycket eftersom jag var himla trött. Det blev en promis med hundarna och sedan så däckade jag i soffan där jag satt och pillade på min kamera ett tag innan det fick bli TV:n.

Så roligare än så här blev det inte idag!

/lLizzie

10/9 Fredag - äntligen...

Äntligen fredag... det kändes skönt. Var segare än segast i morse, men till sist så kom jag ur sängen och så småningom kom jag iväg till jobbet. Seg som sirap hela dagen, men fick igång hjärnan rätt bra framåt em - och då var det så dags...

På vägen hem så shoppade jag lite mat på Willyss innan det var full fart hemåt. Väl hemma så käkade jag lite och vilade en stund, innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ge sig ut till stallet.

Det var inte så roligt väder, duggade lite lätt. Jag fixade mockningen och vatten till pållarna så det blev klart. Ropade sedan på hästarna och det var inga problem att få in dem, de kom knallande och blev snällt in i sina boxar.

Jag borstade Oktawia och så satte jag på tömkörningsgjorden, och så gav vi oss ut...Körde ett litet lätt pass där vi tränade på övergångar och så trav över bommar. Dessutom så slogs vi med miljarder med myggor. Fy tusan mygginvasionen blir bara värre och värre :-O.

Till sist gick det inte att vara ute längre, trots att det duggregnade så var det hur mycket myggor som helst. Så det fick bli stallet igen. När jag var klar med Oktawia så blev det en borstningsomgång för Bianca - det tyckte hon var skönt. Hon är jätteduktig att stå stilla på stallgången. Har lite bättre tålamod med den saken än vad hon hade för ett år sedan ;-).När jag var klar med pållarna så fick de lite hö att tugga på - det var inte dags för kvällsmaten riktigt ännu...

Jag förpassade mig in i huset och så fick det bli soffan med lite ost, kex och ett glas rödvin - en trevlig avslutning så här en fredag kväll. Pållarna får kvällsmaten lite senare och tills dess ska jag kolla på lite TV.

Det var allt för idag.

/Lizzie

9/9 Torsdag - utekväll...

Har varit extremt trött idag. Antagligen medicinen. Har känt av neuralgin lite också... men efter mat och kaffe så fixade jag först med alla katter (mat och gjorde rent sandlådor). Sedan gick jag ut med kameran i högsta hugg...

Lexi hade varit extremt tyst och lugn ute, när jag kom ut så förstod jag varför ;-). Hon var parkerad under ett träd och hade fixerat en katt med blicken... en katt som satt tryggt och lugnt uppe i äppleträdet...Det var Nalle hon hade jagat upp i trädet - som inte gjorde sig någon brådska direkt ;-)
Nalle var väl medveten om att Lexi inte skulle komma upp i trädet, och dessutom hade han god utsikt från sin plats i trädet :-)
Jag fortsatte ut till sadelkammaren för att kolla hur det stod till med kissarna i sadelkammaren. De hade nog sovit precis innan jag dök upp för de var lite halvtrötta, eller vad säger man...

Bokstöd a la kattunge ;-)Eftersom det var en skönt kväll så passade jag på att hämta lite energi genom att var ute. Kom på att det kunde vara ett bra tillfälle att ta lite fina bilder på hästarna i solnedgång.

Sagt och gjort - och för att få fart på pållarna så satte jag fast en prasslande påse på ett långt körspö - och såg framför mig pållarna i tjusig galoppa i hagen - allerta av bara tusen...

Bianca upptäcker sin matte och det där skumma som prasslar...
Full fart till matte - prasslade påse var inte något som fick fart på en gosesjuk shettis ;-)
Oktawia upptäcker till sist att matt håller på och kryper runt i hagen... jippi - jag kommer!Hallå - vad gör du där nere i gräset....Hm, går det att äta... Funkade inte alls att få fart på mina pållar med någon prasslande påse *suck*. Finns ju både fördelar och nackdelar med att ha coola kusar ;-)
Jag gav upp mina försök med att få fart på mina kusar och gick in i stallet och tog istället itu med stallsysslorna. Precis när jag skulle börja mocka så kom T, så han slängde ner hö åt mig och hjälpte mig att fylla på vatten. Jag såg visst inte så pigg ut *harkel*. Jag lyckades fixa mockningen i alla fall och så länge jag höll igång så blev jag lite mindre trött.

Så när jag var klar med stallet hade jag ingen lust att gå in - fortfarande fint väder ute. Istället satte vi igång med något annat som också behövs göras. Ta upp alla äpplen som ligger och ruttnar i gräsmattan. Har enormt mycket äpplen, men tyvärr är 99 % angripet av rönnbärsmal :-(. Bara att slänga alltså. T krattade ihop högar med äpplen och jag öste upp i skottkärran. T gick iväg med skottkärran när den var full och vad kom han tillbaka med... det växer enorma stolt fjällskivling i komposten :-O
Den svampen kommer hamna i T's stekpanna och bara locket tar ju upp hela stekpannan ;-).

Vi hann köra iväg några kärror med äpplen till, sedan fick det vara bra för idag. Det börajde skymma och myggen blev besvärande. Så T for till lägenheten och jag gick in för att fixa lite. Dock hann jag inte så långt för syster yster från England ringde. Blev telefonsamtal istället för pyssel inne - så blir det ibland ;-)

Jag hann i alla fall få in pållarna innan CSI Miami började, men resten av kvällen så var det soffan och TV:n.

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/9 Onsdag - trött...

Har inte haft någon smärta idag, men trött i hjärnan är jag. Svårt att få fart på tankeverksamheten - hoppas verkligen att det är övergående...

Var iväg till Stadsträdgården på en trevlig lunch med vännen MK. God mat och trevlig  sällskap - kan inte bli så mycket bättre ;-). Var i alla fall mätt hela em.. och trött...

När jag kom hem så käkade jag lite, passade på att vila lite för att sedan sätta lite fart och fixa stallet. När jag var klar med mockningen så plockade jag in pållarna och gjorde iordning Oktawia för en liten ridtur inne i ridhuset.

Det var tomt i ridhuset sånär som på ett ekipage, så vi hade gått om utrymme. Oktawia var pigg, men på ett bra sätt. Dessutom funkade min kropp rätt OK idag. Så jag fick till och med till galoppen idag, det är jag supernöjd med :-)

Var hemma igen till kl 20.30, lite pyssel med pållarna, plockade undan alla prylar och så var det natt i stallet.

För min del blir det soffan och TV:n en stund innan det är dags att studsa i säng.

Det var allt för idag.

/Lizzie

7/9 Tisdag - jobb igen...

Idag var det dags för jobbet igen. Oroliga arbetskamrater undrade förstås hur det var med mig. Förklarade läget, och idag var jag rätt trött... funkade i alla fall rätt ok att jobba.

Efter jobbet åkte jag förbi den tjejen som jag i somras köpte bokhyllorna av. Hon hade glömt bort att skicka med sladdarna till vitrinskåpet. Vi har försökt få till en träff tidigar, men inte lyckats. Nu så blev det gjort i alla fall.

När jag väl var hemma satt T i min trädgård... han hade varit ute i skogen igår och vad hittande han väl där... ytterligare 10 liter lingon!! Men den här gången så rensade han själv ;-)


Med rensgaller går det hyfsat att rensa lingon - skaka, skaka...Blivande lingonsylt :-)Jag käkade lite och eftersom det var vackert väder så satt jag ute och höll T sällskap, läste igenom lite post osv under tiden som jag slogs med myggor - ska dessa små äckliga djur aldrig försvinna någon gång...

När vi satt där i trädgården och nöjt av kvällsolen så var det en individ som hade full span på vad vi sysslade med... "King of Kartorp in action".

Gäller att hålla koll, åt alla håll och kanter...Och vad var det som rörde sig där bort då... ingen obehörig hoppas vi...Till sist så smög Nalle iväg till buskarna... gäller att hålla ordentlig kolla så ingen obehörig fyrbenting vågar sätta sina tassavtryck på hans kull... ;-)

T hade rensat klart lingonen vid 18-snåret och tog med dem till sin frys, min är ju full sedan förra omgången med lingon... Jag förpassade mig ut till stallet och tog itu med mockning och fix av hästmaten. Var klar vid 19-snåret och tog då in pållarna. Oktawia fick lite kraftfoder och jag gick in i huset för att kolla lite mail osv i väntan på att M1 skulle dyka upp.

Nu missade jag helt när M1 kom, men som tur var så såg jag när hon var klar för avfärd med pållan, så det var bara att avsluta det jag höll på med och så sätta lite fart.


Snart var vi på väg till ÖFK och ridpasset gick bra idag och det såg mjuk och avspänt ut. Även om Oktawia fortfarande har åsikter om hur och när hon ska jobba så är protesterna mycket mindre nu än tidigare. Skönt att det går åt rätt håll ;-).

Strax innan kl 21 var vi klara och färdiglastade för avfärd hemåt. Nu var det mörkt ute *usch*. Men det gick bra att lasta Oktawia utan att tända innerbelysningen i trailern, likaså gick det bra att lasta ur utan att tända. Bra, för det underlättar för mig ;-)

Var klar med allt i stallet strax efter kl 21.30. Så nu softar jag och djuren en stund i soffan...

Hundarna och Nalle ligger i 3-sitsdelen av hörnsoffan... Nalle tar upp en hel sits för sig själv...Inga hämningar här den där katten...

Mycket bilder på Nalle idag... Så nu hoppas jag att Nalles fanclub blir nöjd ;-).

Roligare än så här blev det inte idag ;-)

/Lizzie

6/9 Måndag - Semester

Idag hade jag semester  - skönt att kunna ta lite strödagar :-). Dessutom kände jag av neuralgin idag rätt ordentligt. Enligt planen så är det dags att börja käka 2 tabl om dagen i morgon men vid 10 snåret stod jag inte ut. Uppenbarligen hade min kropp vant sig vid doseringen... så jag började med 2 tabl redan idag och efter en stund så blev värken uthärdlig...

Det var ett otroligt vackert väder idag, skulle egentligen behöva gå ut och rensa upp lite äpplen från gräsmattan. Dock började jag med det som jag hade planert. Städning av huset... mindre kul men idag var det krig mot fluglortar ;-).

Försökte skynda mig med städningen, men jag vet inte vilket det är som gör mig långsam - medicinen eller själva neuralgin... bara att gilla läget. Dammade först och plockade undan gamla tomma färgburkar osv. Är ju inte klar med målningen, och alla verktyg m.m. blev placerade i en låda i hallen. Förhoppningsvis så kommer jag ihåg vart de är när det är dags att ta itu med hallen.

Under tiden som jag sysslade med städningen så fick hundarna vara ute för att slippa ha dem springa i vägen hela tiden. Det var ju varmt och skönt ute... Lexi satt parkerad under ett träd och glodde efter någon katt större delen av tiden. Lillan däremot - hon passade på att njuta av vädret ;-)För övrigt tog städningen hela dagen. Gick bara inte att skynda på, så det fick ta den tid det tog. Tvättmaskinen gick också hela dagen, så dt blev ju småpauser med frisk luft när jag gick ut till torkvindan ;-).

Vid 16-snåret så var jag klar, käkade lite och sedan var det dags att ta itu med stallet så det blev klart också. En timma senare var jag klar med mockning, fix med vatten och hästmaten.

Hade en stund över så jag jobbade lite för Gränsbrytning. Under tiden kom T med 10 liter lingon!!!! Det hade han plockat ihop på en timme... Den här gången får han rensa själv... så lingonen hamnade i källaren och så ska han fixa rensningen i morgon.

För min del så var det dags att få på mig lite vettiga kläder och så for jag in till stan. Det var dags för fotokursen!

Med mig hade jag 2 bilder från förra veckans uppdrag. Nu kan ni få se vad det blev för motiv.

Kameran är min mobilkamera en Noka 6700 slide, 3,5 megapixlar

KanonmatÄggplantaMina kurskamrater hade alla med sig mycket kreativa bilder - mycket roligt är detta!

Idag blev vi utskickade på stan med uppdraget att fota 3 bilder och temana var ljus, hål och rörelse... jobbade 2 och 2.

Inte helt enkelt, men vi knäppte mycket bilder och jag fick ihop några bilder som jag var nöjd med. Tog även en klassisk bild bara för att det var en så vacker kväll ;-)..

Slottet i solnedgång :-)Var hemma igen strax innan kl 21, så jag hann få in pållarna, kolla av dem snabbt och så servera kvällsmaten tills det att jag kunde parkera mig soffan. Kl 21 började CSI NY - måste ses.

Nu är det i alla fall dags att studsa i säng - i morgon är det jobb igen och jag hoppas huvudet håller sig i schack!

/Lizzie

5/9 Söndag - Tävling...

Kl 5 i morse kravlade jag ur sängen... det var ju nästan som att kliva upp mitt i natten :-O. Ut till stallet - usch! Det var riktigt mörkt ute... Pållarna fick sin frukost och jag förpassade mig sedan snabbt tillbaka till min säng och kröp under täcket till kl 6 när jag var tvungen att kliva upp för att göra iordning mig själv och fikat som skulle med idag. M1 och P kom vid 6 och gjorde klart det sista pysslet med pållan.

Vid 7 var allt klart och pållan klev snällt in i trailern och vi styrde kosan mot Lindesberg. T följde med och körde eftersom jag är lite trött av medicinen.

När vi kom till Lindesberg så var det inte helt lätt att följa vägbeskrivningen eftersom den hänvisade till vägskyltar som inte fanns... så vi åkte lite fel och fick fråga lokalbefolkningen om vägen - men det löste sig och vi kom fram i tid ialla fall.

Fick parkera på ett stort nyslaget gärde - hm, var mycket glad över att T var med och att vi åkte i hans 4-hjulsdrivna bil... hade inte funkat med Volvon. Vi var först på plats eftersom M1 hade startnr 2. Vi visade passet och pållan blev sedan urlastad och sadlad. Totalt kolugn var hästen, trots att vi var på ett nytt ställe... M1 och Oktawia var sedan först ut på framridningen, skönt att kunna rida fram och ha lite lugn och ro ;-). Oktawia skötte sig mycket bra på framridningen och M1 red som hon brukar göra hemma. Alltså blev det inget konstigt för Oktawia och hon var lugn.

Ekipaget under framridningen
Så blev det dags för ekipaget att start och jag förpassade mig upp på läktaren med videokameran. Så här är filmsnutten från dagens start. En LC:2 är det som ekipaget rider.

http://www.youtube.com/watch?v=ZRARMu7cOYc

Jag tyckte de skötte sig hur bra som helst. Oktawia har ju starka åsikter om NÄR och ska göra VAD, men inga sparkar eller jämfota skutt kom fram under galoppbitarna ;-). Skulle bli spännande och se om de kunde rida ihop i alla fall 60 % - vilket var målet för dagens tävlingsinsats...

M1 och P gick en liten promenad med pållan så hon fick skritta av sig efteråt. Och under tiden så kom resultatet... först trodde vi att vi hört fel...

179 poäng vilket är 63.93 % - Hur bra som helst!!! :-D

Jag tror allt att Oktawia var mycket väl medveten om sin instas - hon såg tämligen nöjd ut i alla fall *fniss*
M1 var jättenöjd med dagens insats - med all rätt :-DPållan blev avsadlad och så turades vi om att gå runt med henne. Efter ritten var hon taggad och rastlös och hade inte alls någon lust att stå stilla. M1 låg ju placerad, men vi trodde inte det skulle sluta så eftersom alla i klassen inte hade ridit. Till sist så stoppade vi in pållan i trailern och gjorde oss beredda att åka hemåt. Det var 10 starter i klassen så det tog ju ungefär en timme. P gick i alla fall iväg och kollade resultatlistan för säkerhets skull...

Det var tur det för M1 och Oktawia låg kvar på en 3:e placering när klassen var slut. Så ut med pållan igen och på med utrusning och så blev var det dags för ekipaget första prisutdelning :-D

Det blev alltså en gul rosett och en plakett för dagens insatts.Inga problem att fästa rosetten i tränset, men lite konstigt var det att stå uppställd på detta viset... ;-)
Och så ärevarvet, fullt ös ;-)Förutom rosett och plaketts så fick M1 även en mugg och en liten prydnassak i form av en zebra som vinst.

Självklart så var vi tog vi även bilder efter prisutdelningen, dock var det väldigt svårt att få Oktawia att så stilla... nu tyckte hon att det räckte - om man säger så ;-)Vacker huvud har damen :-)Nöjda och trötta kunde vi sedan fara hemåt. Vi var hemma igen vid 11-snåret, fast det kändes som om vi varit borta en hel dag... Ur med flätorna på Oktawia och hon fick sedan gå ut i hagen till Bianca som var redan var ute. Oktawia verkade vara nöjd över att vara hemma igen. Hon hade nog en hel del att berätta för Bianca ;-)

Vi plockade rätt på alla prylar, M1 och P for hemåt och jag passade på att mocka och göra klart i stallet. Sedan var det dags att gå in och fixa lite lunch till mig och T.

Det var ju ett otroligt vackert väder idag, så jag hade ingen lust att vara inne och måla... T föreslog att vi kunde fixa iordning staketet runt gården så hundarna håller sig hemma och likaså byta ut den understa tråden i hästarnas vinterhage och byta ut en del dåliga stolp där. Det tyckte jag var ett mycket bra förslag.

Så resten av em tillbringade allstå ute. Först bytte vi ut gamla dåliga stolpar, visade sig vara några stycken. Jag tog bort den gamla understa tråden, och så drog vi en ny. Har mycket brännäslor och annat ogräs som växer i vägen på sina ställen - där fick T gå... ;-), men jag behöver nog hyra en röjsåg för att röja bort en massa ogräs.

Vi passade också på att dra ny tråd vid stallväggen och fixa med lite nya stolpar där också, kopplade även på ström på denna del eftersom Bianca gärna vill krypa emellan och äta av ogräset. Inte bra eftersom det rasat ner en del gamla tegelpannor och spik osv. Där vill jag inte ha några hästar.

Vi fortsatte sedan med att fixa grindarna till det staketet som T fixat runt tomten. Kopplade ihop trådarna efter konstens alla regler - här ska bli rejält med ström...

Vid 17-snåret var vi klara och strömmen sattes på. Jag gick ut med stängseltestaren och provade... jodå - nu är det rejält med ström på alla staket. 3000 v runtom, på sommarhagen, på vinterhagen och på tråden runt tomten. Nu kan hundarna prova att försöka komma åt varandra mellan trådarna...

Lexi fattade i alla fall snabbt att det nog är ström i trådarna. Ville INTE försöka nosa på tråden - utan håller sig på behörigt avstånd från tråden... förhoppningsvis så gör grannens vovve det också ;-)Efter jobbet med staketet så var det dags för lite mat, fixade iordning en bönsallad med grillad kyckling. Efter maten åkte T hem till lägenheten och jag gick över till grannen på ljusparty - shoppade inte så farligt.

Var hemma igen strax efter kl 21 och då var det dags att ta in pållarna och ge dem kvällsmaten. Resten av kvällen tillbringades i soffan innan jag tog en närmare titt på kudden.

Så var denna dag - rätt händelserik tycker jag :-).

/Lizzie


4/9 Lördag - förberedelser

Denna dag började slappt, jag var ungefär lika seg som Nalle...Men efter lite datorsurfning så gick jag ut och fixade stallet så det var gjort, men naturligtvis så fastnade jag hos Prickans kattungar... de är nu 6 veckor och börjar få fart koordinationen - alltså brottas man så mycket man kan... ;-)
När jag var klar med mockning och hästmaten så tog jag mig en tur i trädgården med kameran i högsta hugg. Hittade Lexi som fastklistrad under ett träd, och spanade så mycket hon kunde uppåt i trädet. Vem satt väl där om inte Kalle - i trygt förvar om man säger så... ;-)Förställning av Spansk körvelMin isop blommar fortfarande med vackert knallblå små blommor.Till och med min älskade sommarmalva blommar fortfarande :-)
Blollkrysantemum som fått besök av en fluga...
Efter fotosessionen käkade jag lite mat, T kom farandes och han följde med mig in till Granngården där jag köpte strö till hästarna eftersom jag hade tvärslut hemma. Vi fortsatte sedan till Ica maxi där bl a shoppade socker till den blivande lingonsylten. Sedan var det full fart hemåt.

Väl hemma fixade vi lite käk. T lekte sedan med åkklipparen eftersom gräset växer värre än värst ;-). M1 och P dök upp och Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass. Idag fick vi åka till Frösvidal och rida i deras ridhus eftersom det är tävlingar på ÖFK. Oktawia var lite spänd i början, reagerade på radion och de sittplatser som vi satt på. Alltså alldeles utmärkt miljöträning för damen, för övrigt så skötte hon sig riktigt bra.

Väl hemma så blev Oktawia badad, det var välbehövligt ;-). Under tiden som hon sedan stod och torkade, så passade jag och M1 på att putsa utrustningen till morgondagens tävling. Packade ner allt som skulle med och så packade vi allt i bilen för att ha så mycket som möjligt förberett tills i morgon bitti. Vi upptäckte att vi helt plötsligt var rätt hungriga så pizza beställdes och P åkte iväg och hämtade dessa. Stärkta av mat kunde vi slutföra pysslet, lämnade sedan stallet 21.30 och M1 och P fixade det sista.

Resten av kvällen tillbringades i kvällen och jag kollade på Mördare okänd. Sedan blev det sängen! I morgon blir det en tidig morgon...

Det var allt för idag!

/Lizzie

3/9 Fredag - lugn dag...

Idag har jag inte gjort mycket, det tog tid att komma igång i morse. Seg i kroppen, men inte SÅ himla ont i skallen som jag haft. Haft lite ilningar i pannan och så finns sockerdrickskänslan kvar i höger sida av ansiktet. Förhoppningsvis så funkar alltså medicinen och att jag inte blir "konstig" av den.

Tog det lugn på fm, lyckades ta mig ut i stallet och mocka, men det gick i snigelfart - till sist så var det klart i alla fall.

På em hade  jag en tid för färgning och klippning hos min frissa, så jag åkte in till stan så jag var framme i rätt tid. Det var rätt skönt att bli lite pysslad med ;-).

3 timmar senare var jag hemma igen. Orkade faktiskt aktivera Oktawia lite. Fixade inte att rida, men det blev ett litet pass tömkörning och pållan skötte sig bra.

Pysslade också om lilla Bianca en stund, hon är ju så himla kelsjuk så hon behöver bli lite ompysslad. Under tiden som jag pysslade med pållarna så fick vovvarna sitta i utrymmet där jag har mitt hö, i tryggt förvar bakom en grind. Bianca var i alla fall väldigt nyfiken på dem och var tvungen att gå fram och nosa - då var inte vovvarna så tuffa direkt... flyttade på sig så det hade ett behörigt avstånd till den lilla shettismulen som kom nyfiket snosande genom grinden ;-).

Var klar i stallet vid 21-snåret och jag förpassade mig till soffan en stund och nu blir det sängen. Tidig kväll med andra ord.

/Lizzie


2/9 Tisdag - Sjukhuset igen...

Idag vaknade jag utav att värken i pannan var värre än värst. Inte skönt att vakna så direkt... riktigt blixtrande värk var det idag :-(. Släpade mig i alla fall ut till stallet och släppte ut hästarna. Resten av morgonen och fm gjorde jag inte många knop...

Jag orkade i alla fall städade åt Lisas kattungar, de passade på att busa som små vettvillingar i hallen. Min kista var hur kul som helst att gömma sig bakom.

En liten röd busig katttjej :-)En svart/vit liten busig kille :-)Men nu är det också så att mormor till dessa busiga kissar också väntar tillökning...

Tussan börjar nu anta formen av en fotboll... bebisarna kommer när som helst nu... Tussan letar efter bra gömställen överallt i huset ;-)
Jag hade tid på Ögonmottagningen kl 13.45, så jag for hemifrån kl 13.00. Ville vara i stan i god tid innan läkarbesöket eftersom det kan vara svårt att hitta parkeringsplatser. Hade tur och hittade en parkeringsplats rätt omgående och så köpte jag parkeringsbiljett för resten av em.

Var på ögonkliniken före utsatt tid, men jag behövde inte vänta utan fick träffa sköterska på en gång. Hon kollade trycket i ögonen, vilket var normalt och så fick jag droppar i ögonen, först smärtstillande och så pupillvidande. Fick sedan vänta i väntrummet en stund så dropparna i ögonen skulle verka fullt ut.

Lite otäckt med det pupillvidgande medlet... man ser inte så mycket om man säger så.

Hur som helst. Det var inga som helst fel på mina ögon, och det var ju skönt. Läkaren skrev remissvar som jag fick med mig i handen. Helt dimmig tog jag mig sedan till neurologen för att träffa läkaren från akuten. Jag hade ingen tid där utan jag var beredd på att få vänta. Eftersom det skulle ta 3-4 timmar innan jag kunde köra bil så gjorde det inget att jag fick vänta. Det tog cirka 1,5 timme innan jag fick träffa min läkare, men det gjorde ingenting eftersom jag i alla fall hade helt dimmig syn ;-).

När jag till sist fick träffa min läkare så förklarade jag att idag var huvudvärken värre, totalt blixtrande. Fick besked om att de hade uteslutit allt utom trigemusneuroalgi, och även om jag inte hade alla de klassiska symtomen så var min läkare rätt övertygad om att detta är mitt problem och att vi ska behandla det som en trigemusneuroalgi. Så jag ska äta medicin en rätt lång tid framöver och förhoppningsvis blir jag av med nervsmärtan. Men antagligen kommer den komma tillbaka då det har en förmåga att gå i skov.

Det är i alla fall inte livshotande, utan bara väldigt smärtsamt... och om smärtan nu inte ger med sig på inom den närmaste veckan så ska jag söka neurologen igen.

Så jag fick ett recept i handen och förpassade mig i sakta mak till apoteket. Ringde T och berättade att jag var på väg. Han höll på att ta in hästarna - han fick även droga pållarna eftersom jag inte skulle hinna med det. Hade nämligen hovisbesök inbokat till kl 17. Jag hann inte hem innan för att droga pållan innan besöket...

Jag hann i alla fall hem precis innan hovis dök upp, och hovisbesöket gick bra. Oktawia är nu verkad och omskodd, även Bianca blev verkad idag.

Resten av kvällen gjorde jag inget speciellt. Har käkat lite mat och så däckat i soffan. Så det var allt för idag!

/Lizzie

1/9 Onsdag - Akuten igen...

Så blev det akuten igen idag alltså...

Kom till akuten vid 10-snåret för jag orkade inte stressa upp så himla tidigt i morse. Kom ju hem vid 1-snåret i natt...

Det tog en stund innan jag fick träffa läkare, men han ville ha ytterligare en CT-skalle utförd, men en utökad variant speciellt för att se alla små kärl.

Var idag utrustad med en bok, men blev till sist hungrig. Röntgen drog ut på tiden så jag kunde gå iväg och käka. Hann också träffa kamrat K en kortis innan det var dags att gå tillbaka till aktuen. Sedan var det bara att sitta och läsa resten av em. T kom vid 16-snåret med en tidning och en baugett, för jag var ju hungrig igen ;-). Hann få i mig mackan precis när det hastigt och lustigt var dags att gå till röntgen. 
Själv undersökningen gick snabbt och efter röntgenbesöket var det dags att fixa ny biljett till bilen. T åkte sedan hem till mig och tog hand om djuren. Jag meddelade M1 att jag inte skulle hinna hem och för att köra pållan till ridhuset, utan att T kunde hjälpa till ifall hon inte ville köra själv.

Jag fick sedan vänta ytterligare några timmar innan jag fick träffa läkaren. Men till sist så. Även dagens undersökning var helt normalt. Läkaren hade varit orolig för pulsåderbråck, men det fanns inga tecken på det eller andra försvagningar på mina kärl. Himla skönt att få det beskedet. Läkaren erkände att det var pulsåderbråck som de var lite oroliga över.

Så allt "farligt" är uteslutet, men mer undersökningar behövs. Dagens besök tog även idag 10 timmar - var lite trött när jag åkte därifrån. Ska tillbaka till sjukhuset i morgon igen, nu till ögonkliniken och sedan till neuromottagningen. Jippi...

Men det känns skönt att de tar min huvudvärk på allvar och inte bara skyller på att det nog beror på stress. Men det ÄR jobbigt att sitta på akuten och bara vänta och vänta och vänta... vet ju att det är andra trauman som får gå före till röntgen, men det är ändå jobbigt att sitta i ett väntrum i 10 timmar.

M1 och P klarade sig bra idag i alla fall. Hade funkat bra att  köra pållan. T hade fixat med hundar och katter, plus att han hade dammsugit och moppat golvet. Det uppskattas :-).

Nu är det sängen som väntar i alla fall.

/Lizzie

31/8 Tisdag - Akuten...

Har ju fortfarande problem med huvudvärk. Ringde till Vårdcentral idag och fick en tid kl 13.

Läkarbesöket utmynnade i en akutremiss till neurologakuten och jag ringde T så jag fick sällskap. Kom in på akuten kl 14.30 och blev bedömd rätt fort. Läkaren ville att jag skulle röntga skallen och skrev remiss till röntgen, sedan blev det en LÅNG väntan. Nämligen 6 timmar och efter röntgen ytterligare väntan... Under tiden som jag väntade åkte T hem och fixade med djuren -de kan ju inte vänta hur som helst...

Vid 00:30 fick jag äntligen åka hem - besöket på akuten tog alltså 10 timmar idag. Röntgen av mitt huvud visade inget onormalt. Men de vill fortsätta att utreda min huvudvärk och jag fick en ny remiss och order att återkomma i morgon bitti.

/Lizzie


RSS 2.0