9/8 Tisdag - Häst för hela slanten...

Var lite trött på jobbet idag, men det var varmt och dåligt med syre... tog ett varv runt kvarteret efter att jag käkat lunch så piggnade på mig lite.

Jobbade till 16.30 och åkte förbi Willys på vägen hem. Behövde bara ha lite kylskåpsvaror och kattmat till kattungarna - så jag var snabbt klar. Var hemma strax innan kl 17.

Det var varmt ute när jag kom hem så jag satt ute och käkade lite mat innan jag tog itu med sysslorna för kvällen.

Efter matpausen fixade jag först alla kattlådor. Sedan blev det stallet. Det var lite att mocka efter att hästarna stod inne en stund i går kväll. När jag var klar med mockningen så gick jag ut och hämtade Bianca. Oktawia valde att vara kvar i hagen, hon var mer intresserad av grannens hästar än att hålla koll på sin kompis...

Borstade och gjorde iordning Bianca för en promenad. Det var lite hotfulla moln så jag gick ut och plockade in Oktawia. Hon blir lite stressad när hon ser att jag går iväg med Bianca så det var bättre att hon stod i sin box.

Lillan låg i bilen, skuffluckan var öppen och då kan hon välja själv - men bäst är att ligga i bilen... måste ju ha koll på läget. Och hon låg kvar där när Bianca och jag gav oss iväg på promenaden. Bianca tyckte det var toppen att få komma ut och röra på sig lite, det var spännande med ny miljö och samtidigt lite läskigt. Gällde ju att hålla koll på vad som fanns i diket ;-).

Nu behöver jag inte motionera Bianca så himla länge eftersom hennes hjärna kokar över av alla intryck rätt fort ;-). Tänkte alltså ta en promis på 20-30 minuter. Det blev en tur på 20 min, men inte enbart promenad - på hemvägen blev det bitvis en joggingtur! Det började nämligen regna! Bianca tyckte det var lite kul att få springa lite så det var inga problem att jogga med henne :-).

Dock var vi rätt blöta när vi kom hem. T hade kommit precis innan vi kom hem. Han hade varit ute och letat efter svamp, men gav upp när molnen blev förhotfulla ;-).

In med Bianca i sin box. Jag gick in och bytte T-shirt till en som var torr och så var det bara att fixa iordning nästa kuse. Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass inne i ridhuset och vid 19.30 var vi klara och for iväg. T följde med och tog hand om Lillan under tiden som jag motionerade pållan.

Inne på ÖFk så pågår ju kvällsridläger även denna vecka, men som privatryttare har man tillgång till halva nya ridhuset. Så det var inga problem att få plats. Oktawia kände ju igen en del av ridskolehästarna som var på andra halvan. Hon vande sig snabbt vid att ridas i grupp under förra veckans ridläger ;-).

Oktawia skötte sig bra under ridpasset. Jag fick rätt bra ordning på den högra bogen, men jag märkte direkt när jag satte mig i sadeln att mitt högra ben inte hängde med. Vissa dagar så lever mitt högra ben och fot sitt eget liv - har en nervskada i det benet efter mitt gamla diskbråck. Något som jag får leva med resten av livet.

De dagar som benet inte är med, då har jag sämre känsel i foten än vanligt och så fladdrar foten runt i stigbygeln. Spelar ingen roll vad jag gör. Eftersom jag inte har korrekt känsel i foten så vet jag inte riktigt vart jag har foten heller.

Så jag kämpade på och tränade på lite skänkelvikning efter uppvärmningen. När vi jobbade med galoppen så tänkte jag verkligen på att komma ner i sadeln och få långa ben - men lätt är det inte ;-).

Avslutade ridpasset med att skritta runt SM-banan. Regn och åskvädret hade gett med sig, så vi kom runt utan att bli blöta.

Var klar vid 21-snåret och pållan klev snällt in i trailern och vi for hemåt.

Väl hemma så blev det samma procedur som vanligt. Tog hand om pållan. Hon fick sin havre. Plockade rätt på utrustningen. Mockade ur trailern. Ut med hästarna i hagen. Fixade mat och sandlådan åt stallkatterna. Var klar strax inna kl 22 - vips så var den här kvällen slut ;-).

Varvar ner framför TV:n och det börjar bli dags att inta horisontellt läge så man orkar med morgondagen :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0