30/12 Fredag - Årets sista arbetsdag...

Dags för årets sista arbetsdag :-). Jag jobbade hela dage och vi var inte många själar som hängde var på em ;-). Efter jobbet blev det ett snabbt besök in på Ica för att shoppa med lite kylskåpsvaror och dricka till partyt i morgon kväll. Sedan full fart hemåt. Väl hemma så hade T precis dykt upp. Han hade som vanligt varit ute på Marieberg och shoppat sig ett par filmer. Det blev lite kaffe och skinkmackor - det fick duga som kvällmat ;-).

Kollade lite närmare på min nya jobbmobil - en Iphone - T har en annan modell av smartphone så vi jämförde lite funktioner ;-). Har fullt upp att lära mig hur min funkar... ;-).

Efter fikat så var det dags att ta itu med stallsysslorna. T och Lexi for vidare till lägenheten - han hade ingen lust att stå och frysa i mitt stall.

29/12 Torsdag - Enkäter...

Nu några dagar framöver så kommer det inte vara så mycket annat focus för min del än mina studier. Så efter jobbet var det full fart hemåt - var dock tvungenn att pilla lite på min nya jobbtelefon, en Iphone. Har inte haft någon liknande telefon tidigare - så det är ju helt annorlunda mot min gamla mobil. Men lyckats få igång synken så mail och kalendern funkar. Klarade också av att svara i den när det ringde ;-). Till sist var det dags att ta tag i saker och ting. Ut till stallet och fixade med mockning, vatten och fix av hästarna mat. Resten av kvällen har jag suttit parkerat vid mitt skrivbord och matat in enkätresultat. Sakta men säkert går det framåt. Vid 20.30 så var det dags att ge sig ut i regnet och plocka in pållarna.

Har inte haft någon tur med hovis... jag hoppas hon kan komma i morrn och lägga på tappskon - och så får vi försöka få till en tid med omskoning nästa vecka.

Allt var bra med pållarna och de var mest intresserade av mat ;-). Kvällsmaten serverade och så förpassade jag och Lillan oss in till soffan. Ska kolla på nyheterna nu sedan blir det sängen. Somna sent igår och är hur trött som helst...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

28/12 Onsdag - Studier

Idag hade jag en timmes handledning med min handledare på Universitetet. Sista handledningen inför inlämningen av min C-uppsats. Ja
Jag ville mest träffas för att få någon hint om att jag är på rätt väg eller inte. Har hela resultat och analysdelen kvar så jag har väl typ kommit halvvägs.

C-nivåkursen i Informatik är på helfart så mina kurskamrater läser ju alltså heltid. Jag arbetar heltid + ett litet extraknäck. Dessutom har jag hus och hem + hästar och övriga djur att ta hand om. Fullt rulle är ju ett kännetecken för mig :-).

Det jag funderade mest på ifall mitt teoriavsnitt är tillräckligt - det tar ju tid att läsa och reflektera. Min handledare hade lite smärre kommentater kring några formuleringar, men tyckte i övrigt att min inledande undrar och problemformulering var helt OK, likaså metodavsnittet och empirin. Kändes kanonbra. Kvar är nu att sammanställa enkäterna, analysera resultatet och skriva ihop diskussionsavsnittet - har ju nu 8 dagar på mig att få till andra halvan av uppsatsen... ;-). Har i alla fall semeste nästa vecka och räknar med att jobba med den typ dygnet runt ;-).

Nöjd och glad var det sedan åter till jobbet och fullt ös resten av dagen. När arbetsdagen var slut så blev det en sväng till Ica Maxi där jag shoppade med mig en burk hårfärgningsmedel. När jag var färdigshoppad så var det full fart hemåt. Lite mat i form av lite lax och sill, även en skinkmacka fick det bli. T dök upp eftersom jag behöver hjälp med att färga horet, men innan vi tog itu med det projektet så gick jag först ut till stallet och fixade klart med mockning och hästmaten. När stallsysslorna var avklarade då var det dags för min kalufs.

Färgen jag valt heter Red hot Caramel från Schwarzkopff Brillance - mörkt mahognyrött. T tyckte det var pilligt att få in färgen i mitt hår, han var ju tvungen att börja med utväxten - det fick ha i färg lite längre än topparna. 

Jag är nöjd med resultatet - blev ungefär samma färg som när frissan färgat håret åt mig. Så nu är jag en färgklick igen :-).

När färgningen var klar så åkte T och Lexi till lägenheten. Resten av kvällen tillbringade jag med att förberede den sista intervjun av nyckelperson. Förpassade mig ut stallet och regnet för att plocka in pållarna - kollade igenom dem och så serverades kvällsmaten.

Har sökt hovis idag också, men inget napp...

Avslutar kvällen med att titta på 4:ans nyheter och roligare än så blir det inte idag.

/Lizzie 

27/12 Tisdag - Jobbet igen...

Ytterligare en natt med stormvindar och det blev gästrummet i natt också - dock med orolig sömn. Inte så lätt att sova när det känns som om huset står och hoppar pga kastbyarna... Och har således sovit dåligt i natt. Lite lätt trött var det bara att rassla iväg till jobbet i morse och det funkade rätt bra att jobba.

Jag kom i alla fall ihåg att ringa till en veterinär idag för att få recept på lite lugnande inför pållans hovisbesök. Min ordinarie veterinär är sjukskriven så jag ringde till ATG-kliniken där jag var för några år sedan - visade sig att det var 2007 senast jag var där med Pållan. Skönt att det är så länge sedan ;-). Fick Domosedan gel utskrivet som e-recept - bara att hämta ut på vilket Apotek som passar mig. Nu ska jag bara få tag på hovis också... det är ett större problem än att få tag på en veterinär...

Har idag ringt och messat hovis - ingen återkoppling... Får ta nya tag i morgon...

Efter jobbet var det full fart hemåt. Fixade stallet och resten av kvällen tillbringade jag med att fylle på min C-uppsats lite och så mailde jag iväg den till min handledare eftersom vi har en tid i morgon för handledning.

Vid 20.30 var det så dags att ge sig ut igen - blåste fortfarande ute så jag fick vråla rätt bra innan pållarna hörde mig. Men då kom de med full fart och ville in tillstall och maten.

Kvällen avslutades sedan i soffan och kvällens svenska krimaldrama får avsluta denna tisdag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


26/12 Måndag - Annandag jul...

Vilken storm det varit under natten... Dagmar drog in under kvällen och det blåste bara värre och värre. Det kändes som om det var värre storm än både Gudrun och Per för några år sedan. När jag skulle gå och lägga mig så vågade jag inte lägga mig i sovrummet. Det vetter mot väster och där låg vinder på så till den milda grad att fönsterrutorna bågnade inåt. Så istället gick jag och la mig i gästrummet istället. Huset har i princip stått och hoppat i vindbyarna.

När jag vaknade i morse så var jag mest förvånad över att hus och stallet faktist stått pall för stormen. Släppte ut pållarna och baksidan av stallet hade klarat sig bra. Endast 5 tegelpannor hade blåst ner från taket. Däremot så var hästarnas vattentunna borta och vart den blåst iväg var en annan femma. Hämtade en hink som jag vattnade pållarna ur innan jag gick in i huset för att fixa iordning mig själv. Frukost intogs i soffan framför TV:n och under värmefilten ;-).

Efter en stunds soffhäng och morgon-TV så tog jag tag i dagen. Ut och fixade stallet. Inspekterade huset och upptäckte att utelampan blåst sönder, själva kupan var borta och en naken glödlampa syntes. Ett par betongpannor hade också flyttat på sig vid västra gaveln på huset och då ganska högt upp. Kollade med T ifall ha kunde hjälpa mig då han lagt rätt dessa tegelpannor tidigare. De flyttar alltid på sig vid storm så han har lagt rätt dem tidigare. T kunde fixa det hela åt mig framåt em.

I väntan på att T skulle dyka upp så ägnade jag in tid åt min C-uppsats. Jobbade med teoriavsnittet och koncentrerade mig på att läsa en engelsk bok - tar ju lite längre tid än när det är svensk facklittertur ;-). 

Fram på em kom T och vi gav oss ut och han hjälpte mig att lägga rätt tegelpannorna på huset. Kändes viktigast eftersom regnet hängde i luften. Jag hade också letat rätt på tjock genomskinlig plast och silvertejp. Detta användes för provisorisk lagning av utebelysningen. Vill ju inte att det ska regna in på lampan - alltså fick den en liten plastmössa på sig. Funkar i alla fall och så får jag shoppa ny utebelysning så småningom...

Vi gick ut en vända och vandrade runt utanför hästhagen och T lokaliserade faktiskt vattentunnen. Den hade blåst in i sly bakom garaget. Jag hittade dessutom vattentunnan som blåste bort förra vintern - lite bonus sådär ;-)

Vi passade också på att käka upp de sista resterna av julmaten innan T och Lexi frotsatte till lägenheten. Jag återgick till min C-uppsats igen och jag jobbade med en resten av em och kvällen. Lyckades fylla på med 3 st A4-sidor så är nu i princip halvvägs. Stormen tog fart igen så pållarna fick komma in vid 20.30 tiden och vid 21 skulle jag kolla på TV. Det funkade inte så bra. Även denna kvällen så hade jag ingen bild på TV:n pga storm. Jag hade i alla fall ström och Internet funkade - alltså så överlevde jag.

Däremot så var det inte så himla lätt att gå och lägga sig... stormen för oväsen och jag funderar nog på att det få bli gästrummet i natt också...

Roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

25/12 Söndag - Juldagen...

Idag har det inte varit lika fint väder som igår. På fm blåste det inte så farligt, men det tilltog under dagen.

Pållarna blev utsläppta vid 8-snåret som vanligt. Sedan in i huset och fixade iordning mig själv. För en gång skull var jag inte sugen på frukost, var fortfarande mätt sedan igår. Lite kaffe blev det i alla fall. I övrigt så tog jag det lugnt under fm. Slösurfade lite och kollade på TV samtidigt. Plockade iordning på de fina julklapparna - de kommer väl tillpass :-)Mitt på dan så blev det stallet en vända och jag fixade mockningen och hästmaten. Pållarna blev serverade sitt lunchhö och så förpassade jag mig in i huset.

Fram på em så hängde jag med T till Marieberg en vända. Idag började ju mellandagsrean ;-)

Vi var inne en vända på Mediamarkt, men hittade inget spännande där. Gick vidare till Elgiganten och kollade runt lite. T letade efter någon film - som vanligt ;-). Jag hittade däremot ett trådlöst tangentbord och mus för 150 kr, eftersom jag hällde vatten över mitt föra så det slutade funka. Så fick ett nytt tangentbord följa med hem. Att det dessutom var spillsäkert var ett plus i kanten :-).

Väl hemma igen så var det dags för lite mat, och det fick bli rester från igår. Snabbt blev vi mätta och belåtna.

Vid 17-snåret så var det dags att förpassa sig ut i stallet igen. Väntade på att M1 och P skulle dyka upp. I väntan på dem så började jag putsa på lite läder - vilket var välbehövligt. När M1 och P dök upp så blev pållarna in plockade i stallet. När sedan pållan skulle bli iordninggjord för ett ridpass i ridhuset, så vidade det sig att ena bakskon satt alldeles för lös. Försökte slå dig den med hjälp av en söm, men lyckades inte. Dags för hovis!

Istället så fick fick det bli pyssel i stallet. M1 borstade på pållan och klippte hennes man. Jag fortsatte med lädervården så båda sadlarna fick sig en omgång inkl tränset.

När vi var klara istallet så åkte M1 och P vidare och jag själv förpassade mig in i huset. Det hade börjat blåsa upp rejält under kvällen och värre blev det.

Jag tillbringade ett par timmar med att sitta framför datorn och jobba med att göra iordning en fil för att sammanställa svaren för mina enkäter till C-uppsatsen. Hann också fylla i svaren för 5 av enkäterna. Varje enkät innehåller 20 frågor, men några har många underfrågor. Totalt är det 137 parametrar som ska jag behöver ta hänsyn till. Jag är glad att jag "bara" svaren från ett 50-tal enkäter att knappa in i min lilla fil ;-).

Strax innan 21-snåret gav jag mig ut i stallet för att kvällsmata pållarna - nu var det full storm ute och jag kände mig nöjd med att pållarna fått stå kvar inne under kvällen. De hade nog blåst bort annars... 

Pållarna fick sin kvällsmat och vattenhinkrna fylldes på och så var jag klar i stallet för idag. 

Planen var nu att parkera mig i soffan och kolla på Morden i midsomer, och jag gjorde ett försök... tyvärr så har jag parabol och den mår inte så bra när det blåser storm ute - lätt glappkontakt kan man säga att det blir. Så jag har bild lite hipp som happ. 

Ska det bli något sammanhängande att kolla på ikväll så får det nog faktiskt bli en dvd-film eller nåt ;-)

En som i alla fall inte hetsar upp sig över stormen - det är Nalle. Han är rätt nöjd över att alla julklapparna är borta från HANS plats under julgranen ;-)

God fortsättning från Nalle och hans vänner :-)/Lizzie 


24/12 Lördag - Julafton...

Dags för julafton idag. Som vanligt upp och släppte ut pållarna. Sedan in i huset och fixade iordning mig själv och lite frukost. Under förmiddagen så förberedde jag lite mat. Fixade en ungsomelett och saffranspannkaka. Resten av julmaten var tänkt att fixas under em.

Vid 11.30-snåret var det dags att ta itu med pållans motionspass. Solen sken och det var mer vårkänsla än julaftonskänsla. Det fick idag bli ett litet ridpass i sommarhagen och det funkade bra. När motionspasset var avslutat så blev det hagen igen för pållarna och lunchhöt serverades. Jag fixade klart allt med mockning och fix av hästmat efter ridpasset. Avslutade det hela med att julpynta stallet - julafton till ära :-). Granris, äpplen och hårtbörd hängdes upp i boxarna.

Pållarna ska ju också få lite julafton ;-)
När stallfixet var avklarat så var det dags att få i sig lite lunch. Gjorde iordning risgrynsgröt och skinkmacka - smakade bra. När ätande var avklarat så var det dags att fara iväg till Kumla. Tanken var att vi skulle hälsa på T's pappa, men när vi kom dit strax efter kl 14 så var han inte på plats. T's syrra hade varit där och hämtat honom. T hade messat på fm och frågat vilken tid och om det var på julhafton som systern skulle hämta pappan, men inte fått något svar. Så vi fick åka tillbaka i ogjort ärende.

Vi tog vägen över lägenheten och kollade till den sedan så allt var OK sedan åkte vid vidare till Kartorp och satte igång med att laga lite mat.

T skalade potatis till jansson och jag fixade sedan iordning den. Köttbullar, prinskorv stektes och jag fixade klart omeletten.
Så vid 17-snåret var vårt lilla julbord klart - inte så överdådigt - men fullt fullt tillräckligt :-)
Julmaten smakade mycket bra! Mätta och belåtna blev det sedan soffan och TV. Kaffe och efterrätt i form av saffranspannkaka, med tillbehören vispgrädde och björnbärsssylt - mums :-)

Efter lite vila så var det dags att öppna julklapparna. Massor av fina julklappar fick jag så jag måste ha varit väldigt snäll det gångna året ;-). Av T fick jag en elektrisk värmefilt - precis vad jag behöver som bor i ett gammal dragit hur :-). Övriga julklappar är också jättefina och bra att ha saker. Inte nåt som man vill gömma i nåt skåp - det är bra :-)

Kvällen avslutades sedan med ytterligare frosserier i form av mögelost, kex, fikonmarmelad och portvinet Grådask. Kollade på en film under tiden och så avslutades årets julafton.

God fortsättning alla läsare :-)

/Lizzie


23/12 Fredag - dan för dan...

Visp så var det jul igen! Tycker inte alls det var länge sedan det senast var julafton ;-). Idag var det jobb i alla fall, men det var inte många själar på jobbet. Parkeringen såg helt bombhotad ut när jag skulle parkera bilen ;-).

Så här dagen för dan så var det också lugnt på jobbet och det var skönt som omväxling. Vid 14.45-snåret fick det i alla fall räcka med arbetsinsatsen och jag det var dags att tänka på hemfärd. Det var skönt att komma hem och det fortfarande var ljust ute. Hann också mocka och fixa hästmaten innan det blev mörkt.

När jag var klar så blev det lite pyssel i köket innan det var dags att fara till stan igen. Gjorde upp med T om att sammanstråla vid Willys för shopping av julmat och så träffades vi där.

Det blev alltså en vända in till stan för att shoppa julmat. Rätt skönt att åka till affärn lagom när alla andra var på väg hem - det var alltså inte speciellt mycket folk i affären och vi fick med oss allt som vi behövde.

Jag for hemåt med julmaten och T fortsatte till Marieberg - han mumlade om att shoppa julklappar till en viss person ;-).

På vägen hemåt så for jag förbi kyrkan och tände ljus på gravaran - hade shoppat med mig 5-dygns ljus så det kommer lysa fint på gravarna ett tag :-).

Resten av kvällen har jag pysslat med att stoppa in skinkan i ugnen, smaskat i mig chokladpraliner med körsbärslikör. Lite glögg har slunkit ner också. Snart är skinkan färdigbakad i ugnen och ska griljeras. Liten smakbit kommer det nog också bli innan det är dags att ta den närmare titt på kudden ;-)

Nu är det i alla fall dags att ta sig en sväng ut till stallet för att plocka in pållarna och kvällsmata dem. Så får det blir TV i väntan på julafton.

Så detta var allt för idag!

God Jul!

/Lizzie


22/12 Torsdag - Ridhuset...

Snöblaskigt väder var det när jag körde hem från jobbet. Inge skönt alls. T hade varit iväg med Lillan till rehab och lämnade av henne hos mig när de var klara. Så jag var hemma runt 17-snåret och planen för kvällen var ridhuset med pållan och M1.

Alltså var det bara att sätta fart när jag och Lillan kom hem. I dag hade också Oriflamevaror blivit levererade, så först fixade jag iordning beställningarna. Dessa ska med in till stan i morgon så det var bara att fixa klart allt. Drog sedan på mig stallkläderna och så full fart ut till stallet.

Fixade iordning mockningen och hästmaten. Fick klättra upp på höloftet för att slänga ner hö innan jag kunde fylla upp hästarnas höpåsar. Vattenhinkar diskades ur och så i med nytt vatten. Trailern hakades på bilen och så hann jag in i huset en snabb vända för att hämta lite mera kattmat till stallkatterna tills det att M1 och P dök upp vid 19-snåret.

Pållan blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och snällt klev pållan sedan in i trailern och vi kunda åka. Som vanligt gick jag en liten promis med Lillan under tiden som M1 och Pållan värmde upp. Det var väldigt ruggigt ute och det duggregnade. Efter promisen blev det därför en tur till fiket där jag shoppade te och macka som medtogs till ridhuset.

Pållan fick jobba på idag också. Ridpasset gick ut på att rida runt damen i ridhuset och få henne att slappna av - för dagen ville hon gå i för hög form... Även lite övning på förvänd galopp - pållan tycker ju att det är lite svårare i ena varvet, men kämpade på duktigt.

Var hemma igen vid 21.30 tiden och sedvanligt kvällspyssel tog vid. När allt var klart i stallet så fick pållarna sin kvällsmat och jag själv kunde förpassa mig in i huset.

Jag och Lillan är nu parkerade i soffan och TV4:as nyheter får avsluta denna kväll.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

21/12 Onsdag - Snart jul...

Fick en mer normal start på dagen idag - om man jämför med gårdagen ;-). Var på jobbet strax innan 8 och för dagen klädd i röd topp och svart kjol. Lite julkänsla för dagen eftersom vi hade jullunch inbokad med min enhet. Så full rulle på jobbet på fm, sedan iväg till Stadsträdgården för jullunch - det smakade jättebra och proppmätt var det tillbaka till jobbetl Lyckades göra en insats resten av em också innan det var dags att fara hemåt.

Jag hade försökt få ut hovslagaren mitt på dagen för att slå fast en lös sko på Oktawia. T kunde vara behjälplig så hovis inte skulle behöva slita med min häst själv. Tyvärr så fick hovis inte ihop tiden då hon inte hann hem till mig innan T var tvungen att vara tillbaka till sin skola. Får försöka få till hovis tid nästa vecka istället...

När jag kom hem så var T hemma hos mig. Han är ledig i morgon fm så han kan ta emot sotarn åt mig. Sotarn ska komma mellan 8-10 -så man vet ju inte exakt när han dyker upp. Kalasbra att T kan ta hand om det besöket.

Oktawia hade vilodag idag - inte för att hon behövde, utan mer för att ridhuset är upptaget av ridskolan och jag behövde pyssla med annat.

Med posten så hade bland annat en avi kommit för paket. Så efter lite mat blev det en sväng till postutlämningsstället och jag hämtade en ett stort postpaket från min brevkompis. Nu hade jag massor av julklappar.... ;-).

När jag var hemma igen så blev det stallkläder på och så gick jag ut och fixade mockningen och hästmaten. När jag var klar med stallfixet så var det full fart in i huset igen.

Det var dags att släpa fram julgranen... in i vindsgarderoben och rotade rätt på den och lådan med julgranspynt. En timme senare var granen på plats, pyntet i granen och klapparna på matten. Som krona på verket - en vaktande bock ;-)

Julmys på hög nivå :-)En liten gran är det - men behändig :-)

Hade sedan lite småpyssel inne, tvätt, disk osv att ta rätt på innan jag förpassade mig ut till stallet för att ta in pållarna. Fyllde på pållarnas vattenhinkar och plockade sedan in de små djuren i stallet.

Jag kollade Oktawias lösa sko...och den var rejält lös. Men det löste sig. T höll i pållan och jag hade faktiskt en söm låg i sadelkammaren. T hjälpte mig att ta bort en söm som var av och så lyckades spika i en nysöm och vips så satt faktiskt fast :-). Nu borde dojan klara sig tills jag kan få hit hovis :-).

Pållarna fick sin kvällsmat och så var det dags att förpassa sig in i huset igen. Kommissarie Lewis hade börjat på 5:an och det får avsluta min kväll.

Som bonus kan ni få se en bild på en livsnjutare...

Tussan som lagt beslag på några av mina rapporter... duger tydligen alldeles utmärkt att använda dessa till sovplats...Detta var allt för idag!

/Lizzie

20/12 Tisdag - Sicken start...

Fick en lite brutal start på min dag.... vaknade till liv av att Lisa stod och trampade på mig. Det brukar hon göra varje morgon, men jag kände på mig att det var nåt fel... brukar inte känna mig direkt utvilad när hon väcker mig INNAN klockan ringt.

Letar efter väckarklockan... den hade jag lagt under huvudkudden, tittade på klockan en gång. Tittade en gång till och flög bokstavligt talar ur sängen. Klockan var 08:05.... och jag skulle egentligen sitta på ett möte med Ledningsgrupp IT - inte ligga och sova i min säng!!!!

Kände mig som om jag var med i en film - visste knappt vart jag skulle börja - utan började rusa runt... men lyckades till sist sansa mig och bli lite strukturerad ;-). Messade en av cheferna på mötet och meddelade att jag försovit mig. Mat till katter och hund. In i duschen, föna håret, på med kläder, på med lite mascara, ut med hunden under tiden som jag släppte ut pållarna, ut med höpåsar i hagen och vatten i tunnan. På 35 min var jag klar att åka till jobbet. Som frukost fick det bli en bit bröd som jag tuggade i mig under tiden som jag körde till jobbet. Vid 9 var jag på plats på mötet och så var det bara att samla ihop sig och sätta igång.

Även om jag var vaken och igång, så var jag helt störd av min brutala igångsättning av dagen. Kände mig helt skev hela dagen... Mötet var avklarat till lunch och sedan hann äta lunch och jobba lite innan det var dags för jul-APT med min arbetsgrupp.

Godisätande och julklappsbyte stod på schemat och jag hade med mig 3 klappar - prylar som kan återanvändas av någon annan än jag. Vi hade en trevlig em och julklappsbytet resulterade i att jag kom hem med två andra klappar än vad jag kom med... ;-)Efter APT-mötet så blev det lite jobb en stund igen innan jag for hemåt. Väl hemma så blev det snabbt i med lite mat och sedan full fart ut till stallet.

Var precis klar med mockningen när M1 och P kom. Julklapp till M1 delades ut av tacksam hästägare :-). Pållan blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset.

Vi var inne vi ÖFK strax innan 19.30 och jag tog en lite promis med Lillan innan jag försåg mig med te och macka innan jag gick till ridhuset för att kolla på ekipaget.

Pållan skötte sig bra idag. M1 tränade på galoppjobbet där även förvänd galopp ingick . Funkade bra även ifall pållan tyckte det var lite svårt med förvänd galopp på volt - men jobbade på bra gjorde hon och ett ordentligt styrketräningspass fick hon :-)

Snällt gick sedan damen in i trailern när vi sedan skulle åka hemåt. Gick sedan bra att köra hemåt, stora vägen var inte så halkig och jag kom upp på min gårdsplan utan problem. Fixade klart med pållan och hästmaten innan jag var klar i stallet för kvällen.

Nu ska jag kolla lite på 4:ans nyheter inna det är dags att ta en närmare titt på kudden. Förhoppningsvis så försover jag inte i morgon bittie ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

19/12 Måndag - Isisgt...

Det hade inte kommit så mycket snö under natten. Var bara någon cm, men total ishalka var det i stället. Så man fick åka lugnt till jobbet. Full rulle på jobbet hela dagen så mångaden försvann i ett snabbt tempo. Vid 17-snåret var det i alla fall dags att fara hemåt - fortfarande snorhalt ute. Så jag bestämde mig för att pållan fick ha hagvila idag. Jag hade dessutom en del att göra hemma.

På jobbet blev jag påmind om att vi i morgon har APT med jultema. Ska ha med julgodis och så julklappar till ett julklappsbyte. Temat är återvinning. Alltså - man tar något gammalt som man har hemma och ger bort istället för att slänga det :-).

Så när jag kom hem var det full fart. I med lite mat och tog sedan itu med stallfixet. Mockade, fyllde på nytt strö och fixade maten. Vattenhinkarna gjordes rent, men fyllde inte på något nytt vatten utan vattendunkarna ställdes in i sadelkammaren. Ville inte riskera att vattnet skulle frysa.

När jag var klar med stallet så blev det en ligth-städning av undervåningen. Funkar himla bra att använda microfibermopp när man behöver få upp grus och hår. Passade också på att sätta igång en tvättmaskin och när städningen var avklarad så fixade jag iordning julklappar till morgondagen. När jag ändå hade ångan uppe så passade jag på att släpa fram strykbrädan och järnet. En timme senare så hade jag varit duktig och fixat iordning hela högen med stryktvätt. Kändes skönt att få undan lite hemma :-).

Var klar med allt småpyssel när kl var 20.30 - dags att ge sig ut i vintermörkret igen. Lillan fick täcke på sig och så full fart ut. Pållarna kom snällt in i stallet när de hörde att jag serverade kvällsmaten. Kollade igenom pållarna och allt var bra med dem. Stallkatterna fick mat och så var jag klar i stallet för den här gången.

Kvällen avslutades sedan i soffan framför CSI och nu börjar är det dags att gå och knoppa. Så detta var allt för idag.

/Lizzie


18/12 Söndag - Isvindar...

När jag klev upp i morse så var jag beredd på att det skulle vara fullt med snö ute, men nä - ingenting... blåste isvindar gjorde det däremot...

Släppte ut pållarna vid 8-snåret och så full fart in i huset igen och fixade iordning mig själv. Strax efter 9-snåret var jag på plats vid ÖFK. Åkte in till det traditionella julkadriljen - dock utan häst. Jag kom alldeles lagom för att se sluttampen på kadriljen och uppställningen på medellinjen ;-)
Som tur var så missade jag inte efterföljande grötfrukost ;-). Publik och ryttare samlades i cafeterian där det var uppdukat med risgrynsgröt, julskinka, sill osv. Hade en trevlig stund i goda kamraters sällskap och frukosten smakade bra.

Strax efter 11-snåret var det så dags att fara hemåt igen, och jag bytte om till stallkläder och gav mig ut igen. Blåste fortfarande isvindar ute. Pållarna fick sitt lunchhö och jag satte igång med mockningen. Lagom när jag var klar så kom M1 och P. De trotsade isvindarna och gav sig ut på en tur med pållan. Jag själv förpassade mig in i stugvärmen och placerade mig vid mitt skrivbord. Dags att ta tag i litterturläsingen... Jag hann lagom komma igång när T dök upp, så han fick roade sig med att sätta på kaffe och så lösa sudoku under tiden som jag koncentrerade mig på studierna en stund.

Framåt em så började vi bli lite hungriga och eftesom T ville åka ut till Elgiganten en snabbis så följde jag med. Lite käk intogs sedan på Café Garden. T käkade en sallad och jag valde deras lasange. Det fanns även jultallrik att välja på , men efter gårdagens julbord så smakade det himla bra med just lasange ;-).
Mätta och belåtna åkte vi sedan hem igen. Nu var det mörkt och blåste ännu mera isvindar. Lite snö var på gång också. Väl hemma så blev det em-mat till pållarna och så fixade jag iordning hästarnas mat för nästkommande dygn. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag tillbringade resten av kvällen med att sitta vid mitt skrivbord - försjunken i min c-uppsats. Lyckades producera en del text idag utifrån litteraturstudien. Skrev rent mina anteckningar och senaste intervjun - lyckades utöka min blivande c-uppsats med 5 sidor - bra jobbat för en sön em och kväll :-). När kl var 21 så var jag lätt stel i ryggen och det var dags att resa på sig. Alltså ut i iskylan igen. Lillan blev kvällsrastad och så fick pålarna komma in och få sin kvällsmat.

Resten av kvällen kommer nu tillbringas  med att titta på en gammal Beckfilm - är väl lagomt sätt att gå ner i varv så man kan komma isäng någon gång. Sätter jag mig vid skrivbordet igen så lär jag fastna med C-uppsatsen och då kommer jag aldrig isäng ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


17/12 Lördag - Regn...

Riktigt äckligt skitväder har det varit dag. Spöregnat xedan förmiddagen och det bättrar ju knappast på julstämningen direkt.

Pållarna fick sin frukost inne idag, för vid 9-snåret kom M1 och P som idag fixade pållans motion. De slapp i alla fall regnet eftersom de gav sig ut innan regnet började.

Pållan hade skött sig bra på uteritten i alla fall och det blev hagen för pållarnas del när M1 var klar i stallet. Jag lämnade över en liten födelsedagspresen till M1 eftersom hon fyller år idag - stort Grattis - sedan så tog jag itu med mockningen.

Vid 11-snåret var jag klar med mockningnen och pållarna fick en omgång hö ute i hagen innan jag själv förpassade mig in i huset. För att få upp lite värme i kroppen så tänkte jag sätta på lite kaffe och precis när höll på med det så kom T. Han måste verkligen känna på sig när jag tänker fika ;-). Dock fick det duka med bara kaffe och lite pepparkakor. Något annat fanns inte att bjuda på. T undrade ifall jag ville hänga med till Marieberg och sedan till hans pappa. Eftersom jag tänkt åka till Marieberg i morgon och fixa det sista med julklappar så kunde jag ju lika gärna göra det idag. Dessutom hade en grym huvudvärk kommit smygande - vilket gjorde att mina pluggförsök inte funkade så bra...

Alltså kastade jag om mina planer för helgen. Förhoppningsvis så har huvudvärken släppt tills i morgon. Just nu har jag svårt att känna ifall det är neuralgin som krånglar eller om det "bara" är huvudvärk.

Hur som helst, fixade iordning alla julklappar som min brevkompis ska få. Har samlat på mig ett gäng klappar, men de var inte inslagna ännu. Det tog en stund att fixa iordning paketen, men till sist var alla snyggt inslagna och de hamnade i postpaketet som de ska skickas i. När jag var klar med julklapparna så fixade jag iordning mina julkort. I år får det bli färdigköpte julkrt. Har inte haft tid att tillverka egna kort till den här julen...

Vid 14-snåret så var jag klar med allt och vi for iväg till Marieberg. Åkte till Hööks där jag shoppade ett par nya grimskaft och så blev det varsin reflexgrimma till pållarna också. Borde göra det lite lättare att hitta pållarna i hagen när det är kolmörkt ute ;-).

En julklapp fixades också, och innan vi lämnade Marieberg så blev det en tur till Ikea för T och jag hade blivit hungriga. Vi kom till Ikea lagom tills de att deras julbord öppnade och eftersom jag hade med mig familykortet så blev det billigt - 200 kr för två stycken!!! Nu är väl inte Ikearestaurangen den mysigaste platsen att käka julbord på - men maten var god och totalt proppmätt blev jag. Jag hade helst velat gå och lägga mig - men vi fortsatte till T's pappa. Svärfar bor för närvarande på ett korttidsboende eftersom han inte är helt kry. Han blev glad över att se oss, men det var inte helt lätt att få till ett bra samtal eftersom hörseln hos svärfar var usel i dag.

Till sist så var det dags att ge sig av hemåt i regnrusket och var hemma igen vid 18.30-snåret. Väl hemma så blev det klädbyte och så stallet nästa. Det var så otäckt väder ute så jag bestämde mig för att ta in pållarna. Det blåste dessutom rejäl nordanvind och pållarna var inte speciellt svårövertalade över att få komma in ;-). Hö serverades coh så fixade jag ordning höpåsarna för kvällen och till fodringarna i morgon.

Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan. Först med en bok "jävla skitsystem" och sedan så får det bli TV en stund. Nåt värt att glo på borde det finnas - har ju några kanaler att välja mellan. Mätt är jag fortfarande i alla fall så någe mer mat behövs inte ;-).

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Efter fikat

16/12 Fredag - Lite hoppning...

Så var det ytterligare en vecka som försvunnit i ett rasande tempo. Efter jobbet så stannade jag till vid Haga centrum där jag shoppade frimärken och Sverigepaket. Dags att fixa julkorten och skicka iväg julklapparna till min grevkompis.

Var hemma strax efter kl 17 och fixade med lite tvätt och disk innan det var dags att dra på sig stallkläderna.

Innan jag gav mig ut stallet så stod det klart att det jag misstänkte i går kväll när Lisa gick runt och skrek - nämligen att den lilla katta löper stämmer...

För tillfället så tycker Lisa att kastraten Nalle är en dödsläcker "kille". Nalle är måttligt road över uppvaktningen och tycker att Lisa uppför sig märkligt och är tämligt enerverande ;-).M1 var inbokad till kl 18.30 idag så jag satte fart ut till stallet och var nästan klar i stallet. När det var lite nytt strö på i boxarna och vattenhinkarna fixade så blev pållarna inplockade från hagen.

Vid  19-snåret så var vi klara för avfärd och det blev ridhuset idag också. På schemat för kvällen var lite hoppning. Under tiden som M1 värmde upp så släpade jag och P fram hindermaterial. Fyra stycken små hinder byggdes upp och kvällens övning gick ut på att ekipaget red i en 8:a. Svårigheten bestod i att pållan var tvungen att svänga rätt snabbt efter varje hinder... det tyckte hon var lite jobbigt. När övningen skulle ske i galopp så var damen tvungen att ha ett lugnt och sansat galopptempo och hoppa på kraft i stället för på fart - det var också jobbigt och damen blev frustrerad och det blev lite bensprattel. Till sist så förstod pållan vad övningen gick ut på och då funkade det bra. Men helst så vill hon springa fort och skutta på fart istället för på kraft ;-)

Duktiga var ekipaget i alla fall :-)
Var hemma igen vid 20.30-snåret och var klar i stallet vid 21-snåret. Resten av fredagskvällen kommer nu att tillbringas i soffan och så ska jag kolla på Tyst vittne på 7:an.

Så detta var allt för idag :-).

/Lizzie

15/12 Torsdag - ridpass...

Hade fullt upp på jobbet hela dagen, så T fixade Lillans besök hos Annalysen för rehab-träningen. Idag hade vi tid i alla fall ;-). Vid 17-snåret så var det i alla fall full fart hemåt och väl hemma blev det snabbt lite mat och så på med ridkläder. Fixade stallet och hästmaten innan pållarna blev inplockade från hagen. Oktawia blev iordningfixad för ett ridpass i ridhuset. Under så fixade T på trailern på bilen och vid 19.30-snåret så var vi på väg till ridhuset.

Kvällens ridpass gick bra. Först så var damen segare än segast och rörde sig knappt framåt. Men efter uppvärmning och jobb i trav där vi tränade på övergångar och skänkelvikning. Så fick det bli lite galoppjobb på en 8-volt med skrittövergång i mitten. Det tyckte Oktawia var lattjo lajbans och vaknade till liv. Jag kunde då koncentrera mig att jobba med sitsen och slappna av i stället för att driva som en galning. Det var kul och jag är mycket nöjd med kvällens ridpass.

Var hemma igen vid 21-snåret - alltså vettig tid ;-). Efter att pållan blivit omhändertagen, kvällsmaten serverad och alla prylar på rätt plats. Så avslutades kvällen med lite soffhäng.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


14/12 Onsdag - Möte...

Efter jobbet var det full fart hemåt och jag fixade mockningen i raketfart. Innan jag skulle iväg på Fk Focus klubbmöte så kollade jag snabbt mailen. Visade sig att jag missat att det var dags för mittseminarium när det gäller uppsatsarbetet *suck*. Skrev ut den uppsatsen som jag fått i uppdrag att läsa igenom. Gick inge bra då bläckpatronen i skrivare helt plötsligt tog slut... Skickade iväg ett mail till min handledare att jag inte haft koll på vilket datum det är, men att jag skulle komma på seminariet ialla fall. Fick svar tillbaka att det var helt ok.

Stressade sedan iväg till ett möte med fotoklubben och hade en trevlig kväll. Var hemma igen vid 22-snåret och pållarna fick komma in och kvällsmaten serverades.

Det var allt för den här gången.

/Lizzie

13/12 Tisdag - Lucia...

Lucia var det idag och stämningsfullt lussefirande hade vi på jobbet i form av en 8:e klass från en musikskolan. Lussefika fick vi också så det var himla trevligt. För övrigt så fylldes arbetsdagen av arbete och som vanligt var det full rulle, men så vid 15.45 så stämplade jag ut och for hemåt. In med Lillan i bilen så full fart till Annalysen. Dags för LIllans rehab - trodde jag...  hade skrivit upp fel i min kalender och Annalysen hade stängt för utbildning...

Så kan det gå när man är stressad. Nåja, blev en tur till Willys och lite shopping. Lillan var ju nöjd över att få ut och åka bil  ;-).

Hem igen och käkade lite mat innan jag tog itu med stallsysslorna. Vid 19-snåret kom M1 och P och pållan blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset.

När vi väl kom till ÖFK så regnade det och Lillan fick alltså klara sig med i att sitta kvar i bilen. Varken hon eller jag hade lust med någon promis i spöregnet. Jag följde med in ridhuset och kollade på ekipaget. Pållan skötte sig bra idag och jobbade på riktigt duktigt. Det som var mest förvånande var att det där med att lära sig rygga visade sig vara lättare än vi trott. Under helgen har M1 tränat på att rygga och idag så hade polletten trillat ner på pållan. Klivt fint bakåt när M1 gjorde hjälperna för ryggning. Lyfte hovarna fint och klev bakåt.

Efter avslutat ridpass så var det in i trailern med pållan så hem igen. Sedvanligt pyssel i stallet och så var denna dagen slut.

Allt för idag med andra ord!

/Lizzie

12/12 Måndag - Stress...

Lite sömn gjorde susen på min förkylning. Är fortfarande täppt i nästan, men flödet av snor har gett sig. Så det blev jobb idag och på jobbet var det fullt ös och lite till... Under em så hade jag möten inbokade och jag förstod snart vartåt det barkade... skulle inte hinna avsluta mötet i vettig tid. Alltså fick jag messa T och bad honom åka hem till djuren för matning och hundvakt. Det funkade och jag kunde föra anteckningar på mötet utan att sitta och hoppa på stolen ;-). Och precis som jag misstänkte så drog mötet ut på tiden och jag stämplade ut kl 17:45.

Blev sedan hemåt i full fart. I med lite mat och så på med ridkläder. Totalt superstressad fixade jag stallet i raketfart och gjorde iordning pållan för ett pass till ridhuset. När det var dags att åka så klev damen snällt in i trailern och vi började vår halkiga färd mot ridhuset. Det var knappt att vi kom fram till allmän väg eftersom vår privata väg var totalt isbelagd och full med vatten pga det fina regnet som vräkte ner. Det var på det berömda håret som vi kom iväg men till sist så hade vi fast mark under hjulen...

Vid kl 20.10 så satt jag i alla fall i sadeln och nu var jag tvungen att försöka få ner stressnivån. Att rida och vara superstressad är ingen bra idé när det gäller Oktawia...  Eftersom jag haft fullt upp så har jag inte hunnit rida på rätt länge och till på köpet förkyld. T hade i alla fall följt med in till ridhuset och tog hand om Lillan under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset. Helt själva var vi eftersom vi kom samtidigt som sista ridlektionen avslutades.

Mitt mål med kvällens ridpass var att pållan skulle få röra på sig lite och jag inte anstränga mig våldsamt mycket pga förkylningen. Oktawia skötte sig bra - tror hon kände på sig att matte inte var på topp. Träna på lite övergångar och skänkelvinkning vilket pållan gjorde bra. Jag hade inte full koll på kroppen - som vanligt ;-).

Efter ett 50 minuter långt ridpass så fick det vara bra för idag och jag var nöjd med kvällens motion. Hade i alla fall lägre stressnivå efter ridpasset än innan ;-).

In med pållan i trailern och så full fart hemåt i totat spöregn. Lyckades ta mig upp för backen till huset trots isbelagd väg, och så blev pållan omhändertagen och kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar som vanligt innan jag parkerade trailern på rätt ställe. Kvällen avslutas sedan framför TV en stund innan det får bli sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/12 Söndag - Förkyld...

Är tämligen förkyld, men har i alla fall ingen feber så jag kunde ta mig ut till pållarna i morse så de blev utsläppta. Däremot så har jag rört mig i slowmotion och inte haft så mycket ork. T har hjälpt mig med att städa huset för det såg förskräckligt ut. Jag släpade mig runt och dammade på fm. Sedan så slängde T ut mattorna och dammsög hela huset åt mig.

M1 var här mitt på dagen och fixade Oktawias motion idag med. Tacksam för det. Jag hade fullt sjå att fixa mockningen. Mockningen blev ett litet äventyr för sig. Jag mockade under tiden som M1 motionerade Oktawia, alltså fick Bianca vara i Oktawias box under tiden som jag fixade Biancas lilla box. Bianca var alltså i Oktawias box när hon kom in från motionerandet. Och det tyckte Oktawia för högst märkligt! Det blev helt fel med den lilla shettisen i den stora boxen och pållan blev lätt stressad ;-). Bianca struntade fullkomligt i vad Oktawia tyckte, utan roade sig kungligt med att gräva i boxen och rulla sig om och om igen ;-). Oktawia blev inte normal förrän ordningen var återställde och de var ute i hagen ;-).

När jag var klar i stallet så släpade jag mig in i huset och la mig på soffan ett tag och vilade. Men innan dagen var slut så var huset färdigstädat, ett par tvätar fixat, julpyntet framsläpat och gardiner bytta i köket. Trots min förkylda näsa så har det blivit lite julstämning i huset. 

Tack T för all hjälp!

Det sista T gjorde innan han och Lexi for iväg till lägenheten, var att slänga ner hö åt mig. Skönt att slippa klättra upp på höloftet när man inte är allt för pigg.  Att sedan fixa iordning hästarnas mat var ungefär så mycket ansträngning som jag klarade av. Resten av kvällen tillbringas i soffan för återhämtning. Hopppas att förkylningen mirakulöst försvinner under natten. Vill helst vakna pigg och kry i morgon bitti. Ny arbetsvecka väntar ju ;-).

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

10/12 Lördag - Trevlig dag...

Under natten så tilltog kliandet i näsan till att blir en extremt snorig näsa!! Lyckades pressar ur lite nässpray ur en flaska Otrivin som jag hade kvar sedan jag var snorig senast. Nu har jag dock förkylning på gång igen. Kände mig hur snorig som helst och idag hade jag absolut inte tid med att bli sjuk. Idag var det dags för julbord med brudarna!!! Då kan jag ju inte bli sjuk...

Så jag tog det lite halvlungt på fm. Efter lite frukost och soffhäng på morgonen så tog jag itu med att packa in julklappar till mina väninnor och efter en rätt lång stunds pysslande så hade jag 3 fina paket klara på bordet.Roligast med julen - det är att få slå in fina paket :-)

Innan jag skulle fara in till stan så gick jag ut för att fixa stallet och i samma veva kom M1 och P. Hann mocka Biancas box innan pållarna blev inplockade till stallet. Sedan mockade jag Oktawias box under tiden som M1 fixade iordning pållan. När jag var klar så var det full fart in i huset och jag fixade iordning mig för en tur till stan. M1 motionerade pållan i hagen pga isiga grusvägar när jag sedan åkte.

Jag for först iväg till Universitetsbiblioteket och lämnade tillbaka ett gäng böcker. Lånade några nya och full fart upp på stan. Hittade en gratisparkering en smärre gångsträcka från clarion Hotell och så sammanstrålade jag med KN och S J-L, strax efter kom även I C-E. Vi 4 tillbringade en jättetrevlig em vid Clarion hotell där vi käkade jättegod julmat och pratade om allt möjligt. De fina klapparna jag fixat på fm fick komma till sina nya ägare och min påse fylldes med andra spännande klappar. Här gäller det att hålla sig till julafton ;-).

När det var dags att lämna clarion så vandrade vi vidare till Sisters där vi spanade på utbudet och lite shopping utfördes. Dock hittade jag inget lämpligt att shoppa. Eller också så var jag typ förkyld för att ens orka tänka på shopping ;-).

Dock uppskattade vi den fina julbelysningen över Drottninggatan :-)Vi gick också iväg och kollade på fotoutställningen i Rådhuset - det är bilder från medlemmar ur FK Focus och jag har ett par alster med på utställningen.

Till sist så var den trevliga em slut och det var dags att fara hemåt. Jag var hemma igen vid 18-snåret och T hade matat pållarna med sitt em-hö och Lillan hade sällskap.

Kvar av stallfixet var att göra iordning hästarnas mat och vatten. Fixade det och så åkte vi iväg till kyrkan och tände ljus på mamma och pappas gravar.

När detta var avklarat så blev det soffan restan av kvällen för min del. T hade shoppat med sig lite ost och kex och det lyckades jag peta i mig, men för övrigt hade förkylningen slagit till med full kraft... Var tämligen matt när det var dags att plocka in pållarna för kvällen, men som tur var kom de snällt knallades in och jag kundes snabbt förpassa mig tillbaka till soffläge ;-).

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

9/12 Fredag - Kurs...

Idag var det dags för sista tillfället med fotokursen. Så när arbetsdagen var slut och oriflamevaror levererade var det full fart hemåt. Fixade stallet i raketfart och 18.45 var det dags för mig att ta mig ut till stora vägen. På fotokursen går även en arbetskamrat som bor i närheten av mig. Vi skulle samåka och jag hämtas upp vid busshållplatsen. Det visade sig vara förenat med livsfara att ta sig ut till stora vägen. Snön som kom häromdagen har blivit tillkörd och vädret idag bestod av spöregn = total blankis på grusvägen!!!

Lyckades ta mig till busshållplatsen utan att dråsa omkull. Blöt var jag eftersom det var vatten överallt och paraplyt hjälpte föga...

På fotokursen idag så var det föreläsning av en man som är väldigt duktig på att göra proffessionella bildspel så vi fick se på några stycken och lyssna till musik som var komponerat ihop med bildspelen. Han berättade ltie hur han tänkte när han gjorde sina bildspel och vilka programvaror han använde. Jätteintressant! Kurskvällen avslutades sedan med att vår kursledare visade ett bildspel som han gjort av de bilder som vi kursdeltagare skickat in. Det var jättekul och till ett 14 min långt bildspel gick det åt cirka 200 bilder!

En himla trevlig fredagkväll hade jag med andra ord

Var hemma igen vid 21.30-snåret och då var det dags att plocka in pållarna och servera kvällsmaten. En snabb kolla av kusarna och Oktawia blev befriad från det blöta utetäcket. Täcket hade i alla fall lyckats stå emot det rejäla regnvädret under dagen.

För min del så avslutades kvällen med soffhäng en stund innan jag förpassade mig till sängen. Känner mig inte alls mig och näsan kliar till max... :-(

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

8/12 Torsdag - Full rulle...

Arbetsdag har idag varit fylld av möten - så därför fick T åka iväg och hämta Lillan och fara iväg till till Rehab med henne. Jag hade inte en chans att åka hem och hämta lilla vovven efter jobbet och då vara på Rehab i tid. Lillan hade ju tid för behandling samtidigt som jag avslutade min arbetstag. Tur att T hade tid att åka och hämta henne.

Idag fick Lillan sin 5:e vibrationsbehandling och jag tycker nog att hon mår bra av behandlingen. Hon har inte lika ont i ryggen längre och är inte heller lika stel på morgonen. Själva behandlingspasset tar cirka 20 minuter, så jag mötte upp T och  Lillan vid Willys.

När vovven var upphämtad så blev det full fart hemåt. Käkade bara lite fil och müsli när jag kom hem. På lunchen så hade administratörsgänget varit ute och käkat buffélunch = proppmätt. Alltså behövdes inte så mycket mera mat idag ;-)

På med stallkläder och så full fart ut till stallet. Idag var det lite kallare så det behövdes underställ under ridbyxorna för att inte frysa rumpan av sig. Fixade mockningen, på med nytt strö, fixade hästmat och vatten. Var lagom klar med allt i stallet lagom när M1 och P kom. Pållarna lev inplockade och så fixade M1 iordning damen för ett dressyrpass i ridhuset.

Under tiden som M1 fixade iordning pållan så skulle jag haka på trailern på bilen. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Igår var det blött och snöigt, idag hade hela skiten frusit ihop...

Fick slita som ett djur för att få på trailern på draget och sedan kom nästa problem... att få upp bakluckan...

Jag fick hämta en hammare för att dunka loss låsanordningarna... på med 5-56 i förhoppning om att isbildningen skulle lossna. Hittade ingen annan spray så 5-56 fick duga. Efter lite slit med hammaren så fick jag till sist upp luckan. Vilket var tur så vi kunde stoppa i pållan i trailern och fara iväg till ridhuset ;-)

Väl framme vid ridhuset så gick jag först en snabb promis med Lillan och sedan blev det ridhuset. För dagen hade jag med mig videokameran och filmade lite småsnuttar av ekipaget.

Pållan var på lite bättre humör idag än vad hon varit de senaste tillfällena vi varit i ridhuset. M1 hade fått fart på pållan redan under framskrittningen och damen höll uppe tempot under hela passet. M1 fick dock jobba för att få damen att röra sig framåt, men det var inget bensprattel eller piskande svans idag - och det är ju positivt ;-)

Vi på läktaren tyckte i alla fall att ekipaget skötte sig alldeles utmärkt :-).

Galoppjobb.

GaloppjobbTravjobb med övergångerTravjobb åt andra hållet...En duktig liten pålla fick efter avslutat ridpass åter förpassa sig in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så blev det vanliga pysslet. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten servades och jag plockade undan alla prylar. Trailern parkerade på sin plats och nu gick det lättare att få loss den från draget än vad det gjorde när den hakades på ;-).

Var klar i med allt i stallet strax innan klockan 22 och kvällen avslutade med en mugg varm glögg framför sena nyheterna. Och detta var allt för idag!

/Lizzie

7/12 Onsdag - Snö...

Idag kom så första snön... tunt, tunt lager med snöflingor och det var lagomt snorhalt när jag åkte till jobbet så det blev till att ta det lugnt. När jag sedan vid lunchtid skulle iväg till VV så snöade flingor stora som lovikavantar :-O. Dock blötsnö så det smälte undan lite. När jag vid 17-snåret skulle förpassa mig hemåt så hade det frusit på lite så ett tunt snölager låg på makren. Blev genast mycket ljusare...

Väl hemma fick jag i mig lite mat. Fixade lite jobb åt Gränsbrytning och lite senare kom T förbi en sväng och vi hann ta en fika innan det var dags för mig att fixa stallet. När jag mockat klart så slängde T ner hö åt mig och jag fixade klart hästmaten. När jag var klar i stallet så passade jag på att hämta kameran och statitivet. Vad göra när man är fotosugen... och man kan ju inte bara hålla på och fota fullmanen. Alltså testade jag lite inställningar för mörkerfotografering.

Först fick huset agera fotoobjekt...
Sedan visade jag T hur man fotograferar figurer med hjälp av ljus....

Här ett försök att rita ett hjärta, inte så snyggt - men jag är inte bra på att rita och framför allt inte spegelvänt... ;-)
Här leker jag med ett rött cykellyse och försöker rita nåt... med lite fantasi så ser det ut som en elakte tomte eller nåt ;-)Sedan blev tog det slut på fotoleken för mitt kamerabatteri tvärdog... bara att gå in med utrustningen igen och lägga batteriet på laddning.

Innan det var dags att plocka in pållarna för kvällen så hann vi med en promis med vovvarna. Det var nästan fullmåne och snön gjorde att det var tämligen ljust ute - för att varavinterkväll ;-). Det var skönt att röra sig en säng. Jag har suttit på så mycket möten den här veckan så jag känner av ryggen. Värsta stelhet försvann av promisen så det var ju bra.

Väl hemma igen så blev pållarna inplockade och kvällsmaten serverades. T och Lexi for till lägeheten och jag själv förpassade mig in till soffan för en stunds soffhäng innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

När jag satt och slöade i soffan så passade jag på att slösurfa lite och via en vän på FB så hittade jag följande sida...

http://frkalltelleringet.blogspot.com/2011/12/hasttjejer-och-sjukskoterskor-ingenting.html?spref=fb

Eftersom jag är hästtjej så kan jag bara intyga att detta är hur sant som helst ;-)

Detta var allt för idag :-)

/Lizzie

6/12 Tisdag - Ridhuset

Idag har det varit mer än stressigt. Farit som en skållad råtta mellan olika möten :-O . Och så ska man hinna göra nåt mellan mötena.... vilket är svårt att få ihop. Trodde jag skulle ha em fri, men igår så blev det inbokat hastigt och lustigt. Som tur var kunde T åka hem och hämta Lillan på em och ta med henne till Rehab-träningen. Jag behövde inte tänka på att köra hem henne sedan eftersom han då hade fått vänta på mig i stan. Så när jag kom hem så var Lexi hemma hos mig istället för Lillan. Dock Lillan hem strax efter att jag kommit hem. T stannade över en fika innan han och Lexi for tillbaka till lägenheten.

Jag drog på mig underställ och stallkläder och så var det full fart ut till stallet. Dags att få ner stressnivån som jag jobbat upp under dagen. Lite mockning brukar ju göra susen - så även idag. Jag kom ut lite sent i stallet med tanke på att M1 var på ingång, men jag hann mocka Biancas box innan M1 kom, och så mockade jag klart Oktawias box under tiden som M1 fixade iordning pållan.

Vid 19.30 så var vi på plats i ridhuset och jag tog en liten promis med Lillan innan jag förpassade mig till ridhuset med te och macka för att få upp värmen. Det var lite småkyligt ute.

M1 jobbade på med övergångar och Oktawia var väl inte på sitt bästa humör om man säger så ;-). Inte asgrinig, men inte helt med på noterna i alla fall. Men som vanligt såg damen tämligen nöjd ut efter passet i alla fall ;-).

Var hemma igen strax efter 20.30 och pållan blev omhändertagen. Plockade undan prylarna och så fixade jag klart med hästarnas mat. Avslutade passet i stallet med att servera pållarna kvällsmaten och parkera trailern på sin plats.

Så in i husvärmen och jag missade bara första kvarten av dr House på 4:an. Så kvällen avslutades med lite soffhäng framför TV:n. Så detta var allt för idag.

/Lizzie

5/12 Måndag - hektisk dag...

Så var det måndag igen och fullt ös kan man lugnt säga. Späckat schema hela dagen och möten som avlöst varandra. Det sista mötet drog ut på tiden och inte förrän 17.45 kunde jag stämpla ut och påbörja färden hemåt. Var tvungen att stänna vid Ica Renomée och shoppa med lite kylskåpsvaror och bröd. Mycket folk var det i affären och jag var med andra ord hemma sent.

Min plan på att åka in till ridhuset la jag ner. Skulle ha kommit iväg väldigt sent till ridhuset och typ ridit klart mitt i natten. Så jag bestämde mig för att det fick bli aktiviteter på hemmaplan. Så efter att ha fått i mig lite mat drog jag på mig stallkläderna och gick ut till stallet.

Idag så var det ite kyligt ute och så blåste det. Docka inga problem att fixa stallsysslorna. Mockade, ströade, fixade vattenhinkarna och hästmaten. Så dags att plocka in pållarna, och jag gav mig ut i blåsten och mörkret för att leta rätt på pållarna.

Det visade sig dock inte bli så enkelt.... Oktawia och Bianca hade absolut ingen som helst lust att bli infångade. Istället så blev det bus i hagen på hög nivå  och när jag nästan blivit översprungen 3 gånger och de fortfarande kutade runt efter 15 minuter. Då fick det räcka. Uppenbarligen så var det hagbus som pållarna ville utöva. Jag och Lillan tog en liten promenad på 40 min i blåsten och när vi var tillbaka så var det i alla fall matdags för pållarna. Och den här gången så kom de i alla fall knatandes självmat - men så vankades det ju mat ;-).

Gjordei  alla fall en snabb koll av pållarna innan jag släckte stallet för kvällen och vi förpassade oss in i huset. Efter att ha varit ute i isblåsten så var jag som en isstod. Alltså värmde jag en stor mugg glögg och så blev det soffan och CSI på 5:an. Och roligare än så här blir det inte idag. Ska kolla klart på CSI, men sedan är det sängen. Är trött!!

/Lizzie

4/12 Söndag - plugg....

Det har blåst storm under natten och det har gjort att jag inte kunde somna pga att det dundrade så himla mycket. Slutade med att jag gick ner och la mig på soffan för att få någon typ av sömn över huvudtaget. Resultatet = 4 timmars sömn och astrött idag...

Släpad emig ut till stallet och släppte ut hästarna på morgonen, men förpassade mig snabbt tillbaka till soffan och kollade på morgon-TV under tiden som jag fick i mig min frukost. Fram på fm så satte jag i alla fall fart. Duschade och drog på mig mina lagom säckiga joggingbyxor - de snygga som erotikdödare ;-), men himla sköna att knalla runt i när jag är hemma ;-). De funkar också att fixa stallet i, vilket jag gjorde på fm och resten av dagen har jag tillbringat med att plugg. Har läst och läst och läst. Den engelska litteraturen tar ju längre tid att läsa än den svenska. Tyvärr så hittade jag inte så mycket användbart. Jag renskrev anteckningarna från intervjun jag gjorde i veckan, fyllde således på med ett par sidor i C-uppsatsen. Framåt 15-snåret var jag tämligen stel i ryggen och jag hade behov av att röra på mig en stund. Pållans motion hade M1 och P då fixat iform av en skrittur. Så jag och Lillan tog en promis på 45 min - det blåste fortfarande ute och det blåste kallt! När vi var tillbaka hemma igen så fick det bli stallet och jag fixade iordning pållarnas  höpåsar, fixade kraftfoder till Oktawia och serverade em-höt. Nu var jag klar med allt i stallet för idag. Åter in i husetvärmen och nu var jag hungrig....

Alltså dags att fixa iordning middag och idag fick det bli ungsstekt sweetchililax med wokade grönsaker och nudlar. Smakade mums :-D och mätt blev jag!
Efter mat och kaffe så var det dags att återgå till studierna igen. Den här gången hade Tussan lagt beslag på mina böcker och rapporter som jag använder till min litteraturstudie. Hon ser ut att ha det rätt bekvämt i alla fall ;-)Fick tag på en bok som var ledig och den var användbar, rolig att läsa dessutom. Kan ju bero på att det var boken "Jävla skitsystem" som jag fick tag på - igenkänningsfaktorn är hög ;-).

Ägnade mig åt studierna ett par timmar till, men sedan sa ryggen ifrån och jag var tvungen att stå upp ett tag - alltså fick det bli en date med strykjärnet och stryktvätten. Tog en timme - men så var all stryktvätt fixad och kläderna inhängda i garderoben. Dock var jag fortfarande stel i ryggen...

Släpade fram min träningsmatta, pilatesbollen och några gymnastikband. Men innan jag drog igång ett träningsprogram så var det dags att gå ut till stallet en sista vända. Plockade in pållarna för kvällen och serverade dem kvällsmaten. Stallkatterna fick också lite mat mat innan jag gick in för kvällen.

Väl inne i huset igen så fick det bli träningsmattan och efter lite uppvärmning så blev det lite träning med pialtesbollen och gummibanden. Har inte tränat på evigheter och det är 1,5 år sedan jag sist var i en träningslokal. Så det var lite spännande och se ifall jag skulle klara av att göra plankan. Sist jag gjorden den så fixade jag att stå i planken i 2 minuter. Idag klarade jag i alla fall 1 minut så jag är alla fall inte tillbaka till noll... men ska nog ha träningsmattan framme...

Var klar med mitt lilla träningspass lagom tills det att Starke man på 1:an började så det får bli lite TV som avslutar denna söndagkvällen.

Detta var allt för idag med andra ord :-)

/Lizzie

3/12 Lördag - julmarknad

Julfesten igår blev en riktigt lyckad fest! Jag var på värsta partyhumöret och det blev rejält drag utan att det blev för mycket fylla. Livebandet som avslutade kvällen är ju på sitt sätt bra som liveband. Att det sedan inte på nåt sätt är min typ av musk, gjorde att jag hängde med ett gäng arbetskamret till en pub där vi satt och babblade och hade trevligt. Dock tar ju en trevlig kväll slut och vid 0.45 -snåret kom skjutsen och hämtade mig, så jag var hemma strax efter 1-snåret. Dock hade jag pimlat kaffe i kombination med wiskey under kvällen, så jag var inte direkt trött... blev alltså TV:n en stund och kom inte säng förrän vid 2.30-snåret men somnade osm en klubad oxe då.

Tyvärr så vaknade jag 6.30 i morse och kunde inte somna om... Försökte somna om tills det var dags att kliva upp och släppa ut hästarna, men lyckades inte. Alltså blev det inte många timmars sömn.

Hur som helst så mådde oförskämt bra för att ha varit ute och röjt en fredag kvälls och bara sovit 4 timmar ;-).

Efter att jag släppt ut pållarna så blev det frukosthäng i soffan framför morgon-TV innan jag tog tag i att fixa ordning mig och själv och sedan stallet.

M1 och P kom på fm och fixade pållans motion i form av uteritt. Jag själv drog iväg till Karlslunds julmarknad där jag mötte upp kamraterna K och K. Det var riktigt ruggväder ute och jag hittade inget speciellt att shoppad. Det var mindre antal utställare i år än förra året också. När vi var lagom frusna så gick vi till ridskolans cafeteria och käkade toast, fikade och snackade under tiden som vi fick upp värmen.

Jag var hemma igen vid 14.30-snåret och då satte jag fart med städningen. Eftersom Lexi varit här rätt mycket så hade jag schäferhår överallt... plus att blötan ute gör att hundar och katter drar in en hel del lort.

Så på med en skiva "Absolut Dance" - stereon  fullt ös - och så blev det också full fart på städningen. När T dök upp en timme senare så hade jag hunnit damma hela huset och torkat luckor osv i köket. Bara golvet kvar alltså, men tog en paus och så fikade vi. Dock tyckte T att det där med städningen inte lät så kul så efter fikat åkte han och Lexi vidare. Men innan han åkte så slängde han ner hö åt mig från höloftet. Jag hade lite ont i höfter efter gårdagens röjande på dansgolvet *harkel*. Jag fixade i alla fall iordning pållarnas mat och serverade em-maten innan jag gick in  i huset och städade klart.

Vid 18-snåret var jag klar med allt, och huset var riktigt representabelt. Nattens brist på sömn gjorde sig dock påmind och jag förpassade mig i soffan för att ta det lugnt och kolla på TV. Somnade och vaknade inte till liv förrän vid 20.30 - bara att kvickna till och gå ut och plocka in pållarna. Ute spöregnade det så pållarna ville gärna komma in. Byte av täcke och så serverades kvällsmaten. När pållarna blivit nattade så poppade jag lite popcorne och nu får det bli soffan och Starsky och Hutch på 5:an.

Roligare än så blir det inte ikväll alltså.

/Lizzie

2/12 Fredag - Julfest

Fullt ös på jobbet hela dagen, vid 15.30 var jag tvungen att stämpla ut och stressa hem. Dags för årets julfest med jobbet!

Full rulle hem med andra ord, väl hemma så fixade jag stallet och gjorde klart allt med hästmat och vatten. T dök så småningom upp för han skulle agera hundvakt, hästvakt och skjuts...

När jag var klar med stallet så var det dags att piffa till mig själv - tog en stund ;-) Nu är jag i alla fall så representabel jag kan bli och det är dags att fara iväg.

PARTYTIME med andra ord!!!

/Lizzie


1/12 Torsdag - Full rulle...

Full rulle har det varit hela dagen idag. Började med att åka till en APT med parkarbetar vid 7.15. Där förklarade jag målet med ina studer och anledningen till min undersökning och att jag behövde hjälp med att få en enkät ifylld. Det kunde medarbetarna ställa upp på och jag fick dela ut min enkät.

När det var avklarat så var det full fart till SCB och fm tillbringade jag med att skriva anteckningar under en arbetstdag där organisationsen diskuterades. Gällde att vara på alerten för att få med all frågor och kommentarer. På em jag lite trött mentalt, men det var bara att kavla upp ärmarna och fortsätta jobba.

Under fm så hade det kommit ett meddelande på min telefonsvarare, men eftersom det hade varit fullt upp så hade jag inte hunnit kolla av det. Blev gjort sen em och det visade sig att det lite äventyrligt till hemma...

Grannen hade fått in ett par nya inackorderingshästar och vid utsläppet på morgonen så hade de två hästarna sprängt staketet och så fortsatt hem till mig och sprängt staketet till min hage och sprungit in till mina pållar.

Oktawia hade blivit jättearg på de främmande hästarna, men grannen hade fått in mina pållar i sina boxar innan någon kuse blev skadad. Ägarna till inackorderingarna fick sedan tillbringa dagen med att jaga efter sina hästar på bygden och så laga staket hos grannen och hos mig.

Jag ringde upp grannen för att kolla läget, och det var lugnt. Eftersom mina pållar hade stått inne sedan kl 10 så bad jag henne gå över och ge dem lite hö eftersom de inte kunnat äta upp det jag lagt ut på morgonen.

Jag åkte sedan hem vid 15.45 - jag var i alla fall tvungen att åka hem tidigare för jag skulle iväg med Lillan på rehab. Hann i alla fall kolla av mina kusar som då var ute i hagen igen och käkade sitt hö. Allt var bra med dem. Så lugnad kunde jag åkte till rehab med Lillan. Lillan ska få gå 2 ggr/veckan på vibrationsträning - T har shoppat träningskort för 10 träningstillfällen och förhoppningsvis så släpper kramperna i ryggmusklerna på henne med hjälp av denna träning.

Var hemma igen vid 17-snåret och då blev det lite mat och så full fart ut i stallet. Fixade iordning mockningen - som idag tog lite tid eftersom pållarna stått inne under dagen... mer att ta rätt på än vanligt alltså. När jag var klar med mockningen och fix av hästmat och vatten, så tog jag ficklampan och tog en runda i hagen. Hittade vart kusarna hade sprängt staketet och det var lagat. I och för sig ihopknutet med kärringknut, men det är i alla fall ingen risk att mina pållar springer ut. Testade med min stängseltestare och det var ordentligt med ström i tråden.

Plockade sedan in mina pållar eftersom det idag var planerat en tur till ridhuset. M1 och P kom sedan runt 19-snåret och då blev pållan iordninggjord för ett dressyrpass och vid 19.30-snåret så for vi iväg,

Väl framme vid ridhuset så tog jag som vanligt en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Kollade sedan på ekipaget och Oktawia verkade ha klarat av dagens äventyr utan några problem. Var inte heller så grinig som hon var i måndags. Utan jobbade på bra då ekipaget jobbade med övergångar och tempoväxlingar. Det var när de skulle träna på fram- och bakdelsvändningar som Oktawia tydligt visade vad hon tyckte om den övningen. Damen är väldigt tydlig med sina åsikter om man säger så ;-).

Men vi var nöjda med dagens insats, och pållan såg också nöjd ut eferåt ;-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen innan de fick sin kvällsmat. Jag plockade undan alla prylar och fixade iordning trailern. Sedan full fart in i huset. Lyckades i alla fall hinna med att se andra halvan av Criminal minds ;-).

Nu - lite nyheter innan jag ska ta en närmare titt på kudden.

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

RSS 2.0