1/12 Torsdag - Full rulle...

Full rulle har det varit hela dagen idag. Började med att åka till en APT med parkarbetar vid 7.15. Där förklarade jag målet med ina studer och anledningen till min undersökning och att jag behövde hjälp med att få en enkät ifylld. Det kunde medarbetarna ställa upp på och jag fick dela ut min enkät.

När det var avklarat så var det full fart till SCB och fm tillbringade jag med att skriva anteckningar under en arbetstdag där organisationsen diskuterades. Gällde att vara på alerten för att få med all frågor och kommentarer. På em jag lite trött mentalt, men det var bara att kavla upp ärmarna och fortsätta jobba.

Under fm så hade det kommit ett meddelande på min telefonsvarare, men eftersom det hade varit fullt upp så hade jag inte hunnit kolla av det. Blev gjort sen em och det visade sig att det lite äventyrligt till hemma...

Grannen hade fått in ett par nya inackorderingshästar och vid utsläppet på morgonen så hade de två hästarna sprängt staketet och så fortsatt hem till mig och sprängt staketet till min hage och sprungit in till mina pållar.

Oktawia hade blivit jättearg på de främmande hästarna, men grannen hade fått in mina pållar i sina boxar innan någon kuse blev skadad. Ägarna till inackorderingarna fick sedan tillbringa dagen med att jaga efter sina hästar på bygden och så laga staket hos grannen och hos mig.

Jag ringde upp grannen för att kolla läget, och det var lugnt. Eftersom mina pållar hade stått inne sedan kl 10 så bad jag henne gå över och ge dem lite hö eftersom de inte kunnat äta upp det jag lagt ut på morgonen.

Jag åkte sedan hem vid 15.45 - jag var i alla fall tvungen att åka hem tidigare för jag skulle iväg med Lillan på rehab. Hann i alla fall kolla av mina kusar som då var ute i hagen igen och käkade sitt hö. Allt var bra med dem. Så lugnad kunde jag åkte till rehab med Lillan. Lillan ska få gå 2 ggr/veckan på vibrationsträning - T har shoppat träningskort för 10 träningstillfällen och förhoppningsvis så släpper kramperna i ryggmusklerna på henne med hjälp av denna träning.

Var hemma igen vid 17-snåret och då blev det lite mat och så full fart ut i stallet. Fixade iordning mockningen - som idag tog lite tid eftersom pållarna stått inne under dagen... mer att ta rätt på än vanligt alltså. När jag var klar med mockningen och fix av hästmat och vatten, så tog jag ficklampan och tog en runda i hagen. Hittade vart kusarna hade sprängt staketet och det var lagat. I och för sig ihopknutet med kärringknut, men det är i alla fall ingen risk att mina pållar springer ut. Testade med min stängseltestare och det var ordentligt med ström i tråden.

Plockade sedan in mina pållar eftersom det idag var planerat en tur till ridhuset. M1 och P kom sedan runt 19-snåret och då blev pållan iordninggjord för ett dressyrpass och vid 19.30-snåret så for vi iväg,

Väl framme vid ridhuset så tog jag som vanligt en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Kollade sedan på ekipaget och Oktawia verkade ha klarat av dagens äventyr utan några problem. Var inte heller så grinig som hon var i måndags. Utan jobbade på bra då ekipaget jobbade med övergångar och tempoväxlingar. Det var när de skulle träna på fram- och bakdelsvändningar som Oktawia tydligt visade vad hon tyckte om den övningen. Damen är väldigt tydlig med sina åsikter om man säger så ;-).

Men vi var nöjda med dagens insats, och pållan såg också nöjd ut eferåt ;-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen innan de fick sin kvällsmat. Jag plockade undan alla prylar och fixade iordning trailern. Sedan full fart in i huset. Lyckades i alla fall hinna med att se andra halvan av Criminal minds ;-).

Nu - lite nyheter innan jag ska ta en närmare titt på kudden.

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0