17/12 Lördag - Regn...

Riktigt äckligt skitväder har det varit dag. Spöregnat xedan förmiddagen och det bättrar ju knappast på julstämningen direkt.

Pållarna fick sin frukost inne idag, för vid 9-snåret kom M1 och P som idag fixade pållans motion. De slapp i alla fall regnet eftersom de gav sig ut innan regnet började.

Pållan hade skött sig bra på uteritten i alla fall och det blev hagen för pållarnas del när M1 var klar i stallet. Jag lämnade över en liten födelsedagspresen till M1 eftersom hon fyller år idag - stort Grattis - sedan så tog jag itu med mockningen.

Vid 11-snåret var jag klar med mockningnen och pållarna fick en omgång hö ute i hagen innan jag själv förpassade mig in i huset. För att få upp lite värme i kroppen så tänkte jag sätta på lite kaffe och precis när höll på med det så kom T. Han måste verkligen känna på sig när jag tänker fika ;-). Dock fick det duka med bara kaffe och lite pepparkakor. Något annat fanns inte att bjuda på. T undrade ifall jag ville hänga med till Marieberg och sedan till hans pappa. Eftersom jag tänkt åka till Marieberg i morgon och fixa det sista med julklappar så kunde jag ju lika gärna göra det idag. Dessutom hade en grym huvudvärk kommit smygande - vilket gjorde att mina pluggförsök inte funkade så bra...

Alltså kastade jag om mina planer för helgen. Förhoppningsvis så har huvudvärken släppt tills i morgon. Just nu har jag svårt att känna ifall det är neuralgin som krånglar eller om det "bara" är huvudvärk.

Hur som helst, fixade iordning alla julklappar som min brevkompis ska få. Har samlat på mig ett gäng klappar, men de var inte inslagna ännu. Det tog en stund att fixa iordning paketen, men till sist var alla snyggt inslagna och de hamnade i postpaketet som de ska skickas i. När jag var klar med julklapparna så fixade jag iordning mina julkort. I år får det bli färdigköpte julkrt. Har inte haft tid att tillverka egna kort till den här julen...

Vid 14-snåret så var jag klar med allt och vi for iväg till Marieberg. Åkte till Hööks där jag shoppade ett par nya grimskaft och så blev det varsin reflexgrimma till pållarna också. Borde göra det lite lättare att hitta pållarna i hagen när det är kolmörkt ute ;-).

En julklapp fixades också, och innan vi lämnade Marieberg så blev det en tur till Ikea för T och jag hade blivit hungriga. Vi kom till Ikea lagom tills de att deras julbord öppnade och eftersom jag hade med mig familykortet så blev det billigt - 200 kr för två stycken!!! Nu är väl inte Ikearestaurangen den mysigaste platsen att käka julbord på - men maten var god och totalt proppmätt blev jag. Jag hade helst velat gå och lägga mig - men vi fortsatte till T's pappa. Svärfar bor för närvarande på ett korttidsboende eftersom han inte är helt kry. Han blev glad över att se oss, men det var inte helt lätt att få till ett bra samtal eftersom hörseln hos svärfar var usel i dag.

Till sist så var det dags att ge sig av hemåt i regnrusket och var hemma igen vid 18.30-snåret. Väl hemma så blev det klädbyte och så stallet nästa. Det var så otäckt väder ute så jag bestämde mig för att ta in pållarna. Det blåste dessutom rejäl nordanvind och pållarna var inte speciellt svårövertalade över att få komma in ;-). Hö serverades coh så fixade jag ordning höpåsarna för kvällen och till fodringarna i morgon.

Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan. Först med en bok "jävla skitsystem" och sedan så får det bli TV en stund. Nåt värt att glo på borde det finnas - har ju några kanaler att välja mellan. Mätt är jag fortfarande i alla fall så någe mer mat behövs inte ;-).

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Efter fikat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0