28/2 Måndag - Fotokurs...

Tog bilen till jobbet idag för jag hade en tid hos tandhygienisten på em. Fick dock telefonsamtal fram på dan' att mitt besök var inställt. Den jag skulle träffa var sjuk - ja, så kan det gå. Sparade jag de slantarna ett tag. Fick dock en ny tid den 5/4 så det är bara att skjuta eländet framför sig ;-).

Det visade sig dock att det var bra att jag tog bilen. Fick göra lite akuta insatser på jobbet under den tid då jag vanligtvis knallar iväg till bussen. Skönt att kunna fixa jobbet utan att stressa ihjäl mig. Går ju fortare att åka bil, så jag kom hem i vanlig tid i alla fall :-).

Käkade lite mat. Sedan ut till stallet och fixade allt i raketfart. T kom för att vara hundvakt och jag kunde så fara iväg till fotokursen.

Idag hade vi redovisning av de bilder som vi fotade under lördagens fotouppdrag. Jag knäppte totalt cirka 90 bilder och jag hade med mig ett 30-tal till redovisningen. Alla mina kamrater har tagit jättebra bilder och trots att vi gått ungefär samma sträcka så har vi ändå upptäckt och fotat på olika saker och olika sätt :-). Jättespännande att se hur andra tänker och hur de fotar :-).

Jag fick bra kritik på mina bilder och 2 av dem var riktigt, riktigt bra - känns kanonkul :-D.

Bild under temat - MönsterNu har vi ingen träff med fotokursen förrän den 28/3 - istället har vi fått ett fotouppdrag. Vi ska fota med en röd tråd - alltså rent bokstavligen. Bilden ska ha en ingång och en utgång och så den röda tråden på det vi fotar. Resultatet ska användas som fotoutställning i Medborgarskolans skyltfönster. Ska bli jättekul att ta mig an detta fotouppdrag :-D.

Apropå fotouställning!

Under mars månad pågår en fotoutställning på Haga biblioteket. Det är fotoklubben Focus som arrangerar utställningen och 4 st bilder har jag med :-). Så gå och kolla på alla fina bilder som medlemmarna tagit.

Jag var hemma igen vid 21-snåret. T var i full gång med att plocka in pållarna. De fick sin kvällsmat och snabbkoll av dem och så var det klart med stallet för idag. T och Lexi åkte hemåt och jag parkerade mig i soffan för att gå ner i varv lite. Nu är det Nyheter och sedan blir det sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Söndag 27/2 - Pysseldag...

Även idag var det full fart direkt på morgonen. Ut med pållarna och så få ordning på mig själv - alltså vakna till ordentligt och få i mig frukost ;-). Vid 9-snåret kom T och så småningom så var det dags att fara iväg till min höbonde för att få hem ett lass med mat till mina pållar. Vi var snart tillbaka med ett full trailer med hö. Det tar bra 15 min att lasta in dryga 500 kg hö i trailern, men det tar bra mycket längre tid att lassa upp det på mitt höloft...

Vi fixade upp höt på mitt höloft så fort vi kom hem. Lika bra att få det gjort på en gång. När höt var på plats så tog jag itu med mockning av hästarnas boxar. Under tiden som jag fixade stallet, så hjälpte T mig att få ordning på min hydrofor - det fanns inget tryck kvar i den så min vattenpump fick slita hårt. Jag har inte haft tid att ta tag i den, så det var himla bra att T fixade den åt mig.

När jag var klar med mockningen så fick pållarna sitt lunch-hö och så var det dags att fixa lunch åt oss själva också. Det blev tomatsoppa och smörgås. Snabbt, gott och enkelt ;-). Efter lunch och lite kaffe så hjälpt T mig med att skotta av snön från min altanen utanför sovrummet. Vill inte ha läckage när snön börjar smälta och så behövde vi komma åt parabolen. I morgon är det sista dagen som min låda från Canal Digital funkar, och i morgon är det fotokurs så då har jag inte tid med något parabolpyssel - så det fick bli idag istället. Det visade sig vara smart tänkt - det var inte bara att flytta lådan från övervåningen ner till vardagsrummet, flytta runt kablar på parabolen osv. Vi fick i alla fall inte fart på Viasatlådan. Förmodligen så är det så himla länge sedan jag använde den lådan så kortet slutat funka... fick ringa till Viasatt support, men efter att ha fått prata med en datorröst i 20 min och inte lyckats hamna rätt höll jag på att få fnatt. Till sist lyckades jag få tag på en tekniker som kunde hjälpa mig. Han uppdaterade mitt programkort och vips så funkade lådan som den skulle :-).

Pysslet med få ordning på min parabolkoppling drog alltså ut på tiden, men vi lyckades få ordning på det till sist. När vi var klara hade M1 och P precis dykt upp så det var dags att göra sig iordning för en tur till ÖFK. Vi använde ju T's bil när vi hämtade höt, så det blev till att skifta bil framför trailern och trailern placerades på ett vanliga stället så pållan sedan kunde kliva på. T och Lexi for hemåt och jag åkte in med pållan till ridhuset.

När vi kom till ÖFK's ridhus så var det tomt så M1 kunde rida runt i hela ridhuset. Jag tog en liten promis med Lillan så hon inte skulle bli allt för uttråkad, så jag var tillbaka i ridhuset så var hon bara lite gnällig ;-).

Oktawia och M1 tränade idag på svårigheten att få till bra övergång efter att ridit snett igenom - det var inte alls helt enkelt. Det var typ jättesvårt, men både M1 och Oktawia kämpade väl :-).

Var hemma igen strax efter 16.30 snåret och det var hur skönt som helst att hinna pyssla klart med pållan, ut med dem i hagen igen till det väntande em-höt och få undan alla prylar och trailern utan att förfrysa fingrarna av mig och dessutom var det fortfarande ljust ute. Hopp om att fåren är i antågande... :-)

Jag fixade iordning lite mat åt mig - det fick bli fiskbullar i hummersås *mums*. Stärkt av lite mat så hade jag energi att fixa klart med mitt extrajobb, så resten av kvällen tillbringade jag med att jobba åt Gränsbrytning. Hann sedan gå ut och plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Resten av kvällen tillbringas i soffan fram TV:n och Kommissarie Zen.

Det var allt för idag!

Lizzie

26/2 Lördag - fotokurs...

Idag var det full ös från början :-). Upp och ut med pållarna. Fixade iordning mig själv och under tiden jag käkade frukost och fick i mig mitt morgonkaffe så passade jag på att skriva ihop ett brev till min brevkompis. Det var hög tid att svar på hennes förra brev, och äntligen fick jag till det ;-).

Så packade jag iordning kamera, extra minneskort,  ner med allt i ryggsäcken och så for jag iväg. När jag kommit ett par km så kom jag på att jag INTE hade packat ner mitt presentkort till Naturens Hus. Bara att vända och åka hem och hämta med andra ord eftersom jag hade  lunch inbokad på Naturens Hus efter fotokursen!

Kom hem till T kl 10.30 där lånade jag hans objektiv - passar så himla bra när man ska ut på fotouppdrag på stan ;-). Det var ok väder för att ge sig ut på fotouppdrag en februaridag. Lite lätt mulet, men upphåll och så 1 plusgrad ute. T körde sedan upp mig till Medborgarskolan. Kurstillfället idag började kl 11 och vi fick varsin lapp med ett antal fotouppdrag för dagen, vilka bl. a var: vårtecken, hundägare, det gamla Örebro, det moderna Örebro, hål, mönster och så ett spännande och kreativt porträtt på sin fotokamrat - det sista visade sig bli det svåraste ;-)

Medborgaskolan ligger ju på norr i stan och vi skulle sammanstråla cirka 2 timmar senare på ett fik i södra delen av stan. Jag och min fotokamrat hann bara utanför dörren då vi upptäckte saker att fota ;-)Det är rätt otroligt vad mycket man upptäcker i sin omgivning när man får en lapp med fotouppdrag. I vanliga fall så lyfter man ju knappt blicker utan går dit man ska. Vi hittade massor av spännande saker att fota på vår vandring till fiket. Hittade motiv till alla kategorierna - men jag fick inte till något spännande och kreativt bild på min fotokamrat, utan ett rätt vanligt porträtt ;-). Totalt knäppte jag ett 90-tal bilder så några borde jag bli nöjd med :-)

Jag och min fotokamrat blev klara först och var på fiket redan 11.30. Det var skönt att komma inomhus och kaffesugen var jag. Till kaffet blev det en semla också ;-)
Snart kom resten av gänget och vi fikade en stund och hade lite eftersnack. Kl 13 var det dags för mig att fara vidare. Blev upphämtad av T och vi åkte vidare ner till Naturens hus.
Det var rätt mycket folk, men vi lyckades få ett bord och så käkade vi en jättegod lunch - baconfylld köttfärslimpa *mums*. Det är mer mat än mat än vad det ser ut att vara - tallriken var enormt stor ;-)
Efter maten så tog vi en promenad utmed de anlagda promenadstråken som finns i området. Det fanns gått om gamla träd och de flesta träden har haft en date med hackspetten ;-)Vi kollade även in en stor träbro - T's arbetsplats har fixat bron och hans del av arbetet är ubalkarna som bron vilar på :-)Efter promenaden så åkte vi en sväng till Ö&B där jag shoppade lite rengöringsmedel utav olika de slag - märkligt att alla flaskor tar slut samtidigt ;-). När vi var klara så styrde vi kosan till T's lägenhet där jag bytte tillbaka till mitt objektiv. Det sista ärendet innan jag till sist for hemåt var ett besök på Maxi så jag kunde fylla på matförrådet lite.
När matinköpen var avklarade så var det full fart hemåt.

Resten av em och tog jag det lugnt. Först så fixade jag stallet och gjort klart allt. Behövde dock inte fixa iordning någe mera mat åt mig - jag var fortfarande mätt efter den goda lunchen. När jag var klar med stallpysslet så gick jag igenom alla bilderna jag fotat idag. Fick ihop en del rätt bra :-). På måndag ska vi ha redovisning av bilderna och jag är väldigt nyfiken över vad mina kurskamrater och kursledare kommer tycka :-).

För övrigt har jag tagit det lugnt i kväll. Kollat på TV, pållarna är inne och ha fått sin kvällsmat. På fm var M1 här och fixade med pållans motion - en skrittur runt Rumboholm. Skönt att det inte var kallt.

Nu ska jag kolla klart på I mördarens spår - sedan blir det sängen så jag orkar upp i morgon bitti :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

25/2 Fredag - Avtackningar...

Denna dag har gått i avtackningarnas tecken. Det började till 9-fikat - då var den en medarbetare som avtackades för lång och trogen tjänst. Gjorde alltså sin sista dag denna fredag och på måndag börjar det nya livet som pensionär. Blommor, present, tal och så kaffe och smörgårstårta som smakade smaskens.

Hann sedan jobba ett tag innan och efter lunch sedan var det dags för en avtackning till. Denna gången var det en yngre medarbetare som avtackades - handlade alltså inte om en pensionsavgång utan denna medarbetare har fått nytt jobb. Så det blev kaffe, tårta, blommor från förvaltningen, present från arbetskamrater, blommor från arbetskamraterna, tacktal , massor av arbetskamrater som säga hejdå och lycka till osv - himla trevligt hade vi och tårtan smakade smaskens :-).

Efter sista avtackningen så kände jag att mitt huvud började protestera....

På order av min läkare så ska jag nu prova att sätta ut min medicin för min nervsjukdom. Enligt det som är "normalt" för min sjukdom så borde skovet av neuralgin gett sig. Har ju ätit medicinen sedan i höstas. Provade att sätta ut den i januari, men då funkade det inte fullt ut. Nytt försök nu alltså.

Tyvärr så har neuralgin gjort att jag är väldigt ljudkänslig och efter dagens avtackningar med mycket surr av alla människor, gjort att jag inte alls mår bra. Vid 15.30 kände jag att smärtgenombrott var på gång. Dessutom blir jag väldigt trött när jag får smärtgenombrott så jag ringde till T och han kom och hämtade mig efter jobbet så jag skulle slippa åka buss hem.

När jag väl kom hem så var jag helt slut. Kände av neuralgin rejält så det fick bli lite kaffe och så soffan ett tag. T var kvar för att kolla så jag inte vart sämre. Under tiden som jag låg i soffan och vilade så kollade T på TV och han fick ha jättelågt ljud på för att inte jag skulle bli sämre... knappt han hörde nåt - hans om hör sämre än mig ;-).

Men extremt ljudkänslig blir jag i alla fall av neuralgin :-( och det behövs inte mycket för att den ska få spunk när den är "retad".

Efter vilan piggnade jag i alla fall på mig så pass mycket att jag kunde gå ut och fixa stallet. T och Lexi for tillbaka till lägenheten och Lillan och jag tog itu med stallsysslorna. Det tog en stund att fixa mockningen och hästarnas mat, hann sedan gå in och vila en stund innan det var dags att gå ut igen för att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten.

Resten av kvällen tillbringas i soffan och kommissarie Frost på TV:n. Huvudet är fortfarande inte OK, hoppas att det skärper till sig över  natten så jag slipper smärtgenombrottet i morrn.

Det var allt för idag i alla fall!

/Lizzie

24/2 Torsdag - Svinkallt!

-22 grader hade jag idag på morgonen - totalt svinkallt med andra ord!! Tog på mig extra kläder innan jag knatade iväg till bussen och det visade sig vara ett smart drag... för det kom ingen buss på utsatt tid. När jag väntat 20 min kändes det som om mina fossingar var helt djupfrysta. Då kom det äntligen en buss och vad står det på den?? "Ej i trafik" - trodde jag skulle bryta ihop! Men till min stora förvåning så stannar bussen och plockar upp mig! Det tackade jag för. Det var problem med att bussarna inte räckte till pga inställde tåg och så några trasiga bussar.  Dock tog det hela fm innan jag tinat upp efter att varit ut så länge i kylan.

När jag sedan skulle hem från jobbet så var det inte lika kallt, endast -9 grader - rena sommarvärmen jämfört med morgonen ;-). Behövde inte heller vänta lika länge på bussen när jag skulle åka hem, då kom den som den skulle ;-).

Full fart hem med andra ord. Hade lite att pyssla med innan det var dag att ta tag i stallet. Fixade mat åt mig och min matlåda. Pratade sedan med några grannar och problemet med en grannes hund är mycket större än vad jag trodde. En granne kan inte ta promenader med sin hund för hon blir jagad av grannens hund som också morrar åt henne. En annan skulle tycka det vore himla skönt att kunna rida förbi utan att bli jagad av hunden. En tredje är vansinnigt trött på skällandet och en fjärde är asförbannad pga att den ränner runt på åkrarna och jagar efter viltet.

Och jag då? Jag har blivit totalt isolerad i mitt hus. Så fort jag går ut så drar det igång med skällandet. Jag kan inte utnytja hela min trädgård går jag ut så då blir jag totalt utskälld. Min hund törs bara vara i den delen av min trädgård som är mot stallet. Den andra halvan går hon inte till.  Pga att hunden är ute lös när ägaren inte är hemma så kommer jag inte av min gård. Skulle jag vilja ta en promenad med Lillan så går inte det alltså eftersom jag måste gå förbi grannen för att komma ut på allmän väg. Skulle vi gå vi till fots blir vi jagade och attackerade av en stor skällande hund. Så ENDA sättet för mig att komma av min gård och få med mig min hund. Det är genom att stoppa in henne i bilen och ÅKA hemifrån. Situationen är totalt sjuk! Dessutom så ligger Lillan inne och skakar av rädsla när hunden står utanför mitt hus och vrålskäller. Så det kan inte vara kul för henne på dagarna när jag inte är hemma :-(. Av fotspåren i snön att dömma så står hunden uppe vid mitt hus under dagen. Det är helt tilltrampat och jag tror knappast att den är tyst.

Mer än 1 gång har jag fått åkte hemifrån för att man inte står ut med skällandet. Men det som är värst nu är att min trigeminusneuralgi blir totaltriggad av hundskall. Får smärtgenombrott direkt någon hund skäller - jag har blivit totalt överkänslig. Min sjuka nerv fick nog då i lördags när hunden stod 2 meter från mitt fönster och vrålskällde i 4 timmar.

Dessutom så har jag fått reda på att de problemen som varit sedan vecka 49 med att sopåkarna inte tömt våra soptunnor, beror på den lösa hunden. Då har jag använt mina kontakter för att få till extra tömning av tunnorna, eftersom jag trodde att tunnorna bara blivit missade av någon anledning. Förra veckan så hade jag även sagt till att jag hade en lös säck med sopor som sopåkarna skulle ta med. När de inte tog med den så trodde jag att den var för tung. Men nä, har fått besked att sopåkaren försökte lyfta in den i sopbilen, men grannens hund hade pissat ner hela säcken så det gick inte att ta i den. Dagen efter så roade sig samma hund med att totalt massakrera sopsäcken och dra ut sopor över hela min vändplan... Någon ursäkt eller hjälp från grannen - NÄ! Jag har ett flertal gånger påtalat problemet med att hunden står och skäller vid mitt hus, men inte fått någon respons på problemet.

Det är inte ofta jag blir arg... men nu är måttet rågat och jag har fått NOG!!!! Kommer bli gemensam sak genom flera grannar...

Att ha en hund stå och skälla i flera timmar varje dag är ren terrror - och jag har faktiskt allvarligt börja fundera på ifall grannen vill driva mig från gården. Om jag skulle behöva sälja - vem tusan vill köpa ett hus som ligger närmast med den gård som hörs över hela byggden pga sina skällande hundar. Knappast någon och inte till marknadspris i alla fall.

Nu har det i alla fall varit hyfsat lugnt sedan i lördags kväll. När jag kommer hem från jobbet så reagerar jag på att det är TYST  och det säger en del om hur mycket det har skällt.

Kvällen har i alla fall fortsatt normalt :-). Efter grannkontakter och mat så blev det stallet och mockningen fixades först. Hästmaten fixades och så plockades pållarna in. M1 och P kom vid 18.30 snåret. Jag fixade klart trailern och strax efter kl 19 så for vi iväg till Ridhuset.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så passade jag på att ta en promenad med Lillan. När vi kom tillbaka till ridhuset igen så blev hon inlindad i Oktawias upptäcke för att inte frysa. Lillan var inte lika gnällig idag - promenaden funkade tydligen bra ;-).

Oktawia var för övrigt jätteduktig idag. Hon klarade av en av galoppövningarna från Helene Wannerth-träningen utan att få fullkomligt spader. Den enda protesten som kom var svansviftning och det syntes att hon för övrigt kämpade som som bara den med att få ordning på sina ben ;-) - Duktig liten pålla <3

Nöjda med ridpasset fick sedan pållan kliva in trailern och åka hem till den väntande maten. Skönt att det inte var lika kallt nu ikväll. Borde inte bli lika svinkallt i natt i alla fall.

När pållan blivit omhändertagen och maten serveras så var klockan strax efter 21 - inte så sent ikväll med andra ord. Skönt att få komma in i stugvärmen :-)

Resten av kvällen har ängats åt rådgivande telefonsamtal med kompis - samtalet tog en stund, hade en del att ventilera ;-).

Men nu är det i alla fall dags att uppsöka sängen så man orkar med morgondagen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/2 Onsdag - Hemmakväll...

Idag blev det bussen till jobbet, frös som sjutton när jag väl stämplade in. Kylan början verkligen kännas i kroppen och det kändes som om jag hade behövt vara hemma och elda hela dan för att få upp värmen.

Jag började igår med att trappa ner på min medicin mot min trigeminusneuralgi. Enligt min läkare så ska neuralgin gå i skov och då ska jag sätta ut medicinen. Försökte sätta ut den för en månad sedan - men det gick inte. Men tanke på smärtgenombrottet jag fick i lördag så får vi se hur det går den här gången.

Fram på dan så kom huvudvärk smygande och efter fikat så var det rent bedrövligt Dock var det svårt för mig att veta om det är vanlig huvudvärk, migrän eller neuralgin... Kände mig helt färdig så jag ringde till T för att tigga skjuts hem och det fick jag.

T kom och hämtade med strax innan 16.30, han var ju tvungen att åka hem och hämta Lexi först. Det var himla skönt att slippa gå fram och tillbaka till bussen.

Vid hemkomsten stoppade jag i mig ett par Alvedon och så lite mat. T stannade kvar och fika innan han var tvungen att åka hem igen. Min huvudvärk blev lite bättre av Alvedonet, men släppte inte helt och hållet.

Skulle väl egentligen behövt gå och lägga mig, men eftersom jag planerat in vilodag för Oktawai så hade jag en hel del pyssel jag behövde ta tag i hemma. Tvättmaskinen blev fylld, ren tvätt blev ihopvikt och förpassad in i garderoben. Tömde diskmaskinien på ren disk och fyllde sedan på med smutsig. Vattnade blommorna - det var ett tag sedan såg jag *harkel*. Fixade alla kattlådor och samlade ihop ett helt gäng soppåsar. Så sakteliga blev jag klar i huset och då var det dags att ta itu med stallsysslorna.

Lillan tyckte det var mycket trevligare att ha sin matte inne och pyssla ;-). Då kunde hon ligga i skinnfåtöljen framför kaminen och ändå ha koll på vad jag pysslade med.

När vi sedan - fullt påpälsade båda två - gick ut till stallet så var det -15 grader ute. Inte skönt alls. Lillan var snabb med att göra sina behov. Sedan satt hon i en box och väntade på att jag skulle bli klar med mockningen. Att passa på att snosa runt ute fanns inte med på kartan. Alldeles för kallt för hennes små tassar. Avslutade utesysslorna med att gå ner med soporna och sedan var det dags att gå in i stugvärmen - inte en sekund för tidigt enligt Lillan ;-). Jag hann inte ens få av henne täcket innan hon var placerad i fåtöljen framför kaminen ;-).

Väl inne så har jag hunnit fixa med lite jobb till Gränsbrytning. Eftersom jag fortfarande har ont i huvudet, så fixade jag bara en del av mina uppgifter. Klarar inte av att skynda mig när skallen inte är med. Resten av jobbet får fixas i helgen.

Det enda som är kvar att göra är att ta in pållarna och ge dem mat. Nu är det -18 grader och kallare lär det bli i natt. Har gjort iordning extra hö för natten så de har mat så de klarar kylan. Även ljummet vatten serveras till pållarna, tycker mig märka att de dricker bättre när de får ljummet vatten. Det ska inte spela någon roll egentligen - men på mina hästar verkar det vara så att ljummet vatten är trevligt att sörpla i sig när det är kallt ute.

När sista svängen ut till pållarna är avklarad, då blir det sängen nästa. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie

22/2 Tisdag - Ridhuset...

Åkte bil idag eftersom jag var tvungen att shoppa lite kattsand. Inte så smidigt att åka buss när såna saker behövs inhandlas. Det blev alltså ett snabbt besök på Willys på vägen hem och eftersom jag åkte bil så var jag hemma samma tid som när jag åker buss.

Planen för kvällen var att jag skulle rida pållan. Men först så fixade jag lite käk åt mig, matade kissarna och gjorde rent sandlådor. Hann slösurfa och fixa lite telefonsamtal en stund innan det var dags att hoppa i stallkläderna och ge sig ut i kylan, -13 grader - lite lätt bistert med andra ord.

Lillan gillar inte kylan, så när jag prasslar med hennes termotäcker kommer hon springades och fullkomligt flyger in i täcket. Skönt att hon inte tycker det är pinsamt att vara "påklädd". Sedan hjälpte hon till med att mocka boxarna ;-).

Pållarnas bäddar är tämligen tjocka och de lyckas uppenbarligen hålla värmen för de fryser inte ihop. Bajskottarna är ju frysta, men det gör ju att det blir lättmockat, och resten av bädden är mjuk och skön.

När jag var klar med mockning och fix av hästmaten fick pållarna komma in. Nu kunde inte Lillan vara kvar i en hästbox (mysigt med spånet), utan fick parkera sig på ett hästtäcke bakom grinden till höförvaringen. Pållan blev sedan iordningfixad för att ridpass inne i ridhuset och  efter lite pyssel med att få på släpet så kunde jag lasta och åka iväg med alla. Inne vid ridhuset mötte T upp mig och tog hand om Lillan. Det är ju för kallt för henne att sitta kvar i bilen. Så under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset, tog T och Lillan en promenad. Det har ju blivit dåligt med promenader för Lillan eftersom vi varit totalt isolerade på vår gård pga grannens lösa hundar. Så Lillan tyckte det var väldigt trevligt att få komma ut och lufta sig lite ;-).

Jag och Oktawia kämpade på. Idag var det mer motion av matte än av hästen. Okatwia skötte sig bra, det var jag som absolut inte hade någon ordning på min kropp. Min högra ben var sämre idag än vad det brukar vara. Bara att gilla läget och kämpa på. Hade glömt sporrarna också, men det visade sig funka ändå - till med galoppen funkade. Kan ju beror på att en annan ryttare satt upp ett par studshinder på ena halvan av ridhuset - pållan vaknade till liv då... ;-). Tyvärr blir det inte några studs över hinder med matte på ryggen - damen får allt vänta till beridaren sitta på :-).

Vid 21-snåret var ridningen överstökad och vi styrde kosan hemåt. Höll på att frysa ihjäl när vi kom hem - tycker kylan blir jobbigare och jobbigare... Tur att pållan inte var speciellt pysselsjuk när jag kom hem. Det var bara den nödvändigaste avskötseln för sedan är det MAT som gäller för pållan ;-).

Var klar i stallet vid 22-tiden och lite lätt sönderfrusen blev det en kopp varm mjölk framför nyheter och en varm filt, innan jag förpassade mig till sängen.

Roligare än så blev det inte idag.

/Lizzie


21/2 Måndag - fotokurs...

Dagen började inte så bra... vaknade 7.10 vilket är 2 timmar efter det att min klocka ringt. Jag stängde alltså av den i sömnen *suck*. Nåja, tur att jag vaknade i vettig tid alls. Det fick bli bilen till jobbet för att inte komma allt för sent.

Fullt ös på jobbet hela dagen. Åkte direkt hem - totalt tokhalt var det både på morgonen och kvällen så man fick köra försiktigt.

Väl hemma så matades pållarna och sedan så matades jag själv ;-). Mätt i magen så blev det sedan stallet och mockning i raketfart. T kom för att vara hundvakt och själv så åkte jag tillbaka till stan.

Ikväll var det dags för fotokursen igen :-). Idag var det fotograf Lasse Halmen, som visade bilder och berättade om sitt tänk när det gällde fotografering. Mycket intressant och jättefina bilder. Inspirerad blev man :-)

 Var hemma igen vid 21-snåret, T hade tagit in pållarna åt mig och fixat höt. Så det var bara att servera resten till dem. Lillan blev rastad en sista vända och sedan väntade soffan och slutet på CSI NY.

Roligare än så här blev inte min kväll idag.

/Lizzie

20/2 Söndag - tokkallt...

Uppe med tuppen var det som gällde idag! Kl 7 kravlade jag mig ur sängen och fixade mig iordning. Strax innan 8 släppte jag ut pållarna sedan så gav jag mig av mot Kumla - och totalt tokkallt var det ute :-O Jag hade minus 20 grader när jag åkte hemifrån och lika kallt var det i Kumla. Tur man hade motorvärmaren i bilen, annars hade jag nog inte kommit iväg...

I Kumla var det hopptävlingar vid Hagaby ridklubb och jag åkte dit för att vara hästskötare åt AN som skulle göra en start med sin pålle. Kom fram på avtalad tid och AN höll på och gick banan. Det såg ut som om hon lika gärna kunde vara på en hundutställning... hon var inte ensam om att springar runt i ridhuset med en vovve på släptåg ;-)

När hon var klar så var det dags att plocka ut hennes pålle ur trailern... hennes pålle är en söt liten fux, ett fullblod som gått löp - kommentarer överflödiga. Pållen trodde han var ute på banan igen - lite lätt övertaggad är ordet ;-). Efter att trampat runt lite så var utrustningen på plats och ryttare i sadeln.

Jag var inte ett endaste dugg avundsjuk på AN... tunna tävlingskläder - jag hade i alla fall på mig termobraller och tjock vinterjacka - och var ändå som en enda stor isbit!!! Fy f*n vad kallt det var :-O.

Jag fick ta hand om AN vovve, en labblandning - som inte frös i alla fall och snäll lite gullig vovve är det :-). Lite lätt djupfrysta blev det så AN's tur att ta sig an hinderbanan - jag hade med mig filmkameran och filmade ritten. Tyvärr så var det ju så snorkallt ute att när jag kom in i ridhuset så immade ju linsen igen efter ett tag. Tänkte inte på dé

När AN var klar med sin ritt så installerades pållan i sin trailer igen. Pållan verkade tämligen nöjd med sin insats ;-). Vi tog sedan en fika för att få upp värmen. Tänkte kolla på lite hoppning, men just då så blev det paus för bygge av ny bana. Istället gick vi till Jannes Ridshop. Det fanns ett fåtal varor kvar, och självklart hittade vi några fynd :-). Jag shoppade 2 st polotröjor av märket Kyra, ett par nya putsvampar och så stübben lädertvål i flytande form. Vi fick också varsin kalender från "Stallboken" eftersom vi shoppade. 

Efter shoppingen var det dags att åka vidare. Jag åkte hem till T. Där tinade jag upp mig och käkade lunch - T bjöd på Tacopaj som smakade mums.

Jag lånade sedan T's dator och med hjälp av hans snabba Internetuppkoppling så var filmen från M1's ritt i går uppladdat på 2 minuter. Hemma hos mig hade det tagit 3 timmar *suck*

Länk till del 3 i ÖFK's Dressyrcup och programmet var alltså ett dressyrryttartest - kommer inte ihåg vilket bara *skäms*

http://www.youtube.com/watch?v=caMGITSMH8Q&feature=player_embedded


Efter den goda lunchen åkte jag hemåt. Dags att ta itu med stallsysslorna i mitt eget stall. Lillan tyckte inte det var så himla lattjo lajbans att komma ut i kylan - nu på em var det minus 6 grader. Hon frös... Det första jag fick göra var att klättra upp på höloftet för att slänga ner mat till pållarna. Knappt att jag kom upp påpälsad som jag var. För att inte tala om när jag skulle ner.... dagens motionspass att ta sig upp och ner från höskulle iklädd kläder à la michelingubbe ;-)

När jag precis mockat klart boxarna så kom T. Han hade tagit en sväng till Marieberg där han shoppat uppvärmningsbara vantar *vill ha!!*. Vi fika lite kaffe och jag värmde upp mig en stund innan jag tog itu med pållans motion för dagen.

Kollade ju av dagens fynd också :-). Totalt 300 kr betalade jag för detta :-)Det är vad EN av jumprarna kostade en gång i tiden till ordinarie pris...


Efter lite uppvärmande kaffe var det så dags att ta itu med Oktawias motionspass. Det var ju vacker väder och jag utnyttjade det sena em-ljuset till att tömmköra damen. Det var rätt länge sedan jag gjorde det hemma så det skulle bli kul - trots kylan ;-)

Pållan blev infångad och så snabb iordninggjord. Damen var på hugget och taggad att få komma ut. Märktes att hon tyckte det var trevligt att få komma ut och se sig omkring i dagsljus ;-). Värmde upp genom att skritta fram och tillbaka i vår gata. I hästhagen som ligger brevid gatan bor det 2 stycken ystra unghästar... de tyckte det var lattjo lajbans värre när jag kom tömmkörandes med en kuse. Oktawia blev lite väl taggad så jag fick gå brevid och hålla koll på henne just när vi gick för hagen.
Jag tömmkörde ett relativt lätt pass idag. Vändplanen är ju inte så stor och nu med snövallar är den ännu mindre. Dock var underlaget riktigt bra. Så skritt och trav blev det - övergångar skritt-halt-skrit och trav-skritt-trav.
Oktawia skötte sig bra trots att de ystra unghästarna for runt i sin hage en bit bort. Ett par korta stunder tappade hon sin koncentration på mig, men det var när unghingsten gnäggade... i övrigt så skötte hon sig riktigt bra idag :-)Efter ett tömmkörningspasset så blev pållarna åter utsläppta i hagen och serverades em-maten. T åkte hemåt och när jag var klar i stallet med fix av hästarnas mat så förpassade jag mig själv och Lillan in i huset för att fixa käk åt mig själv. Det fick bli pasta med bacon och champinjonsås - smakade smaskens.

Eftersom det ät tokkallt ute och våren verkar totalt har frusit inne så är jag lycklig över de små lökarna jag har står på mitt köksbord.

En föraning om att det blir vår någongång i alla fall :-)
Efter maten så hade Lillan och jag soffhäng en stund under en varm och gosig filt. Kollade på ett program på TV4 Fakta, handlade om djurräddning - bl a visade de en pitbull som blivit illa biten i ett hundslagsmål. Lillan som låg och snarkade under min filt - hon vet inte hur bra hon har det...

Efter soffhänget i en timme så blev jag lite rastlös, så jag tog itu med stryktvätten! Vilket i och för sig var välbehövligt ;-). Mellan varven gick jag matade kaminen så det blir varmt och skönt innan det är dags att gå och lägga sig.

Resten av kvällen ägnades åt att dra på sig alla ytterkläder en gång till för att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Var lagom klar med stallet för idag och fått av mig alla ytterkläder när Kommissarie Zen började på 1:an. Det får avsluta min kväll idag :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


19/2 Lördag - Vackert väder och tävlingsdags...

Vaknade till en strålande vinterdag - men termometern visade -20 grader!!!! Totalt svinkallt med andra ord! Så när pållarna väl blivit utsläppta så var det jag som parkerade mig framför kaminen och såg till att det blev fart på en brasa. Hade 15 grader i huset men efter en timmes eldande så var det varmt och skönt i kontoret - hela 20 plusgrader.

Efter att softat en stund i soffan framför TV:n och käkat frukost i lugn och ro, så var det dags att ta tag i saker och ting. Behövde städa.

Så jag tillbringade fm med att i sakta mak damma och dammsuga. Tyvärr så hade jag grannens hund stående utanför mitt fönster under några timmar - skällandes konstant. Eftersom jag är lite ljudkänslig pga min trigeminusneuralgi så till slut så fick neuralgin totalt spunk pga skällande. Ett rejält smärtgenombrott med andra ord :-(.

Fattar inte vad det är för fel på hunden. Han kan hålla på i timmar med att stå och skälla 2 meter från mitt hus. Skulle lika gärna ha hunden stå inne i huset och skälla. När jag gick ut för att lunchfodra pållarna så stod han vid min husknut och skällde. Lite lätt genomträngande ljus liksom.

Hade med mig kameran ut eftersom det var vacker väder ute, så jag fick mig en fin vinterbild, men det känns otroligt avlägset till nåt som liknar vår för tillfället...När jag fixat klart med städningen, som gick väldigt långtsamt eftersom jag hade ont i skallen, så försökte jag vila en stund. Inte helt lätt med en skällande hund utanför huset...Till sist gick jag ut och fixade med mockningen, M1 och P var i alla fall på intågande. Jag var precis klar med mockningen när de dök upp vid 15-snåret.

Idag var det dags för 3:e och sista omgången av ÖFK's dressyrcup, men pga kylan så skippade vi knoppningen av pållans man. Det var -16 grader i stallet på em och då är det inte snack om att stå och pyssla någon längre stund med pållan. Hon blev borstad i alla fall och så på med utrustningen innan vi for iväg till ÖFK.

När vi kom in till ÖFK så visade det sig att tävlingen var försenad, så vi behövde inte stressa det minsta. Träffade trevliga kamrater att prata med, tråkigast hade nog Oktawia som leddes runt i ridhuset ;-).

En timme senare än beräknat blev det i all fall dags för Oktawia och M1 att ge sig in på banan. Denna omgång så var programmet ett dressyrryttartest - något som inte direkt lockat deltagare. Det var en hel del av de som startat i omgång 1 och 2 som INTE var med på denna omgången. Med tankte på hur mycket snack det är om att det inte ska spela någon roll vilken häst man har när det gäller låga klasser, så var det synd att inte fler tog chansen att rida dressyrryttartestet.

Oktawia skötte sig bra idag ialla fall. M1 var jättduktig och ekipaget red ihop 71,5 % och slutade på en 3:e plats i dagens omgång :-D. Ett stort grattis är på sin plats :-)
Några som jag inte avundades i kylan var de som dömde klassen... Även om det var hyfsat varmt i ridhuset så blir  man helt sönderfrusen efter några timmar...
Efter ritten så fick pållan täcken på sig och skrittades för hand en stund. Sedan blev det in i trailern med pållan och så for vi iväg. Åkte iväg en snabb sväng till närmaste affär för att shoppa lite mjöl och a-fil innan vi åkte hemåt.

Väl hemma så blev pållan omhändertagen och hö serverades. Pållarna fick stå inne resten av kvällen. Pga förseningen så var jag inte hemma och klar förrän kl 19.30. Då kunde de lika gärna stå inne och käka sitt hö.

När jag kom in i huset så var det dags att tända kaminen igenj för att få upp lite värme. Sedan ringde syster yster från England och berättade lite spännande nyheter :-). Som vanligt blev det ett långt telefonsamtal ;-)

För övrigt så hann jag inte med så mycket mer denna kväll. Kollade på TV resten av kvällen. Tvingade med mig Lillan ut en gång till vid 21.30 då det var dags att kvällsmata pållarna. Lillan tyckte inte alls att det var speciellt skönt ute - hon får kramp i tassarna på en gång... inga problem att få henne in igen med andra ord. Lillan gillar soffan inne i huset väldigt mycket just nu ;-).


Nu börjar det i alla fall bli dags att gå och knyta sig. Ska upp tidigt i morgon bitti för att agera hästskötare åt en kompis som ska tävla. Det är hopptävlig så det är kul med lite omväxling ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

18/2 Fredag - Dags för fredagsmyset...

Äntligen fredag! Var riktigt, riktigt trött i morse. Lyckades i alla fall släpa mig ur sängen och jag hann till och med bussen. Det var -12 grader och blåste isvindar ute, alltså inte speciellt skönt att vänta på bussen. Som tur var kom den hyfsat i tid, men det tog ett tag innan jag tinad upp i alla fall.


Fullt ös på jobbet idag. På lunchen så var vi ett gäng som gick iväg till Virginska skolan och käkade buffelunch. De serverade biff med lök som var hur god som helst. På väg tillbaka till jobbet så blev det ett besök i deras lilla butik och jag fick med mig lite bullar hem. Eftersom jag inte kan käka upp 10 bullar själv så bjöd jag mina närmaste kollegor till em-kaffet - det uppskattades ;-).

Åkte hem med 16-bussen så jag var hemma 16.45. M1 och P skulle komma vid 19-snåret så jag hade dryga 2 timmar på mig fram tills dess.

Alltså hann jag käka lite mat i lugn och ro. Passade på att bläddra igenom 2 tidningar som kom med posten idag. En fototidning och Måbra-tidningen. Jag hann också vattna blommorna i huset och tömma diskmaskinen på rendisk och fylla på med smutsig. Den här veckan har ju försvunnit i ett hysterisk ttempo så jag har i princip bara jobbat och så fixat stallet. Huset slammar ju lätt igen då ;-)

Innan jag hoppade i stallkläderna och tog itu med stallsysslorna hann jag leka lite med kameran också. Nalle har ju några favoritplatser i huset. Ovan på rampen till akvariet är ett av dem.  Varmt och skönt av lysrören och så blåser det varm luft från luftvärmepumpen ;-)Lilla Nalle verkar rätt nöjd med tillvaron eller hur ;-)Tussan och Minna satt i fönstret i mitt kontor och var väldigt intresserade av nåt utanför... det visade sig vara Lisa som ville in i huset. Tycker nog att Tussan och Minna är lite retsamma över att vara på "rätt" sida glaset ;-)Vid 18-snåret blev det så dags att ta itu med stallsysslorna. Mockade, på med nytt spån och så fixade jag hästmaten. Gick sedan ut och hämtade pållarna så allt var klart när M1 och P kom strax efter 19-snåret. Jag vämrde upp mig en kort stund och sedan fixade jag trailern så vi kunde fara in till ÖFK.

Ikväll blev det lite träning i gamla ridhuset. Miljöträning inför morgondagens tävling och det var skönt att vara i gamla ridhuset - Varmt ;-)

Lillan var med och hon tyckte det var lite lätt tråkigt och gnölade mer eller mindre hela tiden. Passade på att träna henne lite, då var hon tyst för då hände det ju nåt. Fick sedan lite hästgodis av en av tjejerna som red. Det funkade att muta Lillan med. Slängde ut lite i sanden som hon fick nosa rätt på, då hade hon att göra ett tag i alla fall.

Pållan skötte sig rätt bra idag. Var på lite "bushumör" även om det kom lite protester när det blev jobbigt. Vid 21-snåret var vi klara i alla fall och ut i kylan igen för att åka hemåt. Väl hemma så fick Lillan följa med in i stallet under tiden som jag fixar iordning pållan. Hon har lärt sig att hon får sitta bland höpåsarna bakom en grind för att vara ur vägen för tunga hovar. Lillan är ju en fryslort och det blir kallt av betonggolvet, men Lillan kom på en lysande idé ikväll.

Hon klättrade upp på en höbal, rev och bäddade runt, till sist så hade hon fått till en lite grop som hon la sig i. Har Lillan blivit stallhund på riktigt nu ;-)Uppenbarligen tyckte hon att det var skönt att ligga på höbalen, för hon brydde sig inte om att gå ner från den trots att jag var innte i sadelkammaren och grejade. Det var inte förrändet var dags att gå in i huset och på en direkt tillsägelse från mig som hon lämnade höbalen. Varmt och skönt tydligen ;-).

Väl inne i huset så förpassade hon sig snabbtill soffan och intog sovställning där istället ;-).

Jag avslutar denna fredagkväll med att kolla på Mord i sinne på TV4+ och roligare än så blir det inte denna kväll.

/Lizzie


17/2 Torsdag - Möte

Idag blev det bilen till jobbet. Hade bråttom hem eftersom jag skulle på möte med fotoklubben. Var alltså hemma till 16.30, och fördelen med det är att det fortfarande var ljust ute :-). Alltså hann jag ut med kameran när hästarna fått sin mat.

Det har uppenbarligen varit dagsmeja under dagen idag... det syntes en vajer som hänger på mitt trappräcke. Det har runnit vatten under dagen, men när jag kom hem så var det fruset igen till ett vackert ishänge :-)Efter den lilla fotosessionen så blev det till att få i sig lite ätbart under tiden som jag checkade av mail osv. Det fick bli lite fil och müsli - snabbt och enkelt.

När jag käkat klart så har Nalle lärt sig att det blir ett speciellt  av skeden i en tom filtallrik. Då kommer Nalle smygandes.... för att få slicka tallriken - det är nämligen jättegott :-)Efter en välbehövlig matpaus så  var det full fart ut till stallet och så fixade jag klart med mockningen och hästmaten.

T kom precis innan jag skulle åka, så Lillan behövde inte vara själv nåt. Strax innan kl 18 så for jag in till stan igen. Dags får månadsmöte med fotokluben Focus.

Med mig hade jag några bilder som jag lämnade över till den som är ansvarig för fotoutställningen i Haga biblioteket, den kommer vara under mars månad.

Hade en trevlig kväll, men avvek hemåt vid 20.30. Då skulle det bli en omgång med utbildning i photoshop och eftersom jag inte ens har photoshop så tyckte jag det var bättre att jag åkte hemåt och avlöste hundvakten.

Var alltså hemma till kl 21 och T var precis på väg hemåt. Han hade precis tagit in pållarna åt mig, så jag kunde kvällsfodra pållarna och själv ta kväll.

Avslutade kvällen med att kolla på CSI Miami och sedan lblir det sängen för min del.

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


16/2 Onsdag - Ridhuset

Även denna kväll blev det lite stressigt. Funkade att åka buss, och motorvärmaren åkte på direkt när jag kom hem.

Hann sitta ner 15 min så jag fick i mig lite mat, men sedan var det fullt ös - medvetslös. Fylla på vattendunkar, byta om till stallkläder, mata alla katter och göra rent sandlådor. Därefter ut till stallet. Fixade mockning och hästmaten i raketfart. Det är bra att det är skitkallt ute, för pållarnas bäddar är lättmockade (fruset bajs) och så fick man upp värmen när man rappade på lite ;-)

Var precis klar med allt när M1 kom vid 18-snåret och så skulle pållarna in. Oktawia följde snällt med M1 och jag gick ut för att hämta Bianca. Det lilla busfröt tyckte att det var dags med motion av matte.... hon drog järnet genom hagen och sprang runt, runt i full galopp. Efter sprang matte och försökte få ordning på ponnyeländet... inte lätt i halvmeter djup snö. M1 fick komma till undsätning och till sist så var Bianca installerad i sin box. Veckans motionspass för matte!

M1 fixade iordning pållan för ett ridpass i ridhuset och jag fixade på trailern på bilenl. Även Lillan fick följa med och hon var snabb in i bilen.

När vi kom fram till ÖFK så mötte P upp så M1 fick hjälp med pållan i ridhuset. Jag gick en snabb promis med Lillan så hon fick röra lite på sig och min förhoppning var att hon skulle vara lite lugnare i ridhuset. Men i helskotta heller! Hundeländet gnölade värre än någonsin *suck*.

Pållan skötte sig bra idag i alla fall. Protester kom mellan varven, men M1 fortsatte med det arbete som påbörjades under Helene Wannerthträningen och jag som stod på läktare tyckte att det såg bra ut :-). Det börjar synas på pållan nu att hon musklat på sig och ser mer kompakt ut. Kul att träningen gör verkan :-)

Efter ridpasset så var det in med pållan i trailern och vi åkte hemåt. Pållan blev omhändertagen och så serverades kvällsmaten. Jag kunde sedan ta den gnällande vovven och förpassa mig in i stugvärmen. Nu ligger hon minsann tyst och sover som en gris i soffan....

Jag sjävl har jobbat lite åt Gränsbrytning, men nu är det i alla fall sängen som väntar.

Det var allt för idag!

/Lisbeth

15/1 Tisdag - Stressigt värre...

Idag tog jag bilen till jobbet eftersom jag skulle vara med på ett projektmöte som var inbokat sent på em. Det visade sig vara ett smart drag. Mötet slutade 16.40 och så ihopplock efter mötet. När jag så kollade mailen var det ett jobb som behövde fixas omgående, så jag kom iväg från jobbet kl 17 och då går inga bussar hem till mig.

Jag behövde i alla fall köpa hem hästmat så det blev en snabb tur till Granngården innan jag for vidare. Min granne hade ringt och förvarnat om att en säck med sopor som jag ställt vid soptunnan blivit söndertuggad och utspridd. En säck som sopåkarna skulle ta med igår enligt överenskommelse, men som de inte gjorde. Jippi alltså.

När jag kom hem så var det mycket riktigt sopor utspridda över halva min vändplan *suck*. Först trodde jag att det var en räv som varit i farten, men säcken var hel i morse och rävarna är ju inte så aktiva mitt på dagen. Så jag lös med fick lampa och kollade spåren... hm, rejält stora tassavtryck. Alltså tassavtryck efter en hund, modell större....

Bara att hämta en räfsa och räfsa ihop soporna så jag kom förbi med bilen. Mitt schema för kvällen hade nu spruckit rejält. Ut med Lillan, matade pållarna och så mockning och fix av hästmat i raketfart. T kom för att vara hundvakt, så han hjälpte mig att få upp den söndertuggade sopsäcken och sopresterna. Sedan var det jag som for iväg till ÖFK i ett rasande tempo. Det var dags för årsmöte och eftersom jag är med i valberedningen så bäst att stå för vårt förslag av de som behöver väljas in i styrelsen.

Årsmötet drog ut på tiden och jag hade lovat T att det skulle sluta 20.30 så han kunde åka hem till kl 21 och jag behövde också ta hand om kusarna.

Så när jag kom hem var det fult ös ut i stallet. Serverade kvällsmat och snabb kolla av pållarna och så äntligen in i soffan. Dessutom fick jag i mig lite mer ätbart. Macken vi fick på årsmötet försvann snabbt i min mage - hade ju inte hunnit käka något när jag kom hem från jobbet....

Har slökollat på dr House och det blir lite nyheter också innan jag kommer förpassa mig till sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

14/2 Måndag - Fotokurs

Efter jobbet var det så dags för fotokurs igen. T kom och hämtade mig eftersom han ändå skulle ut till mig för att vara hundvakt. Vi svängde förbi willys för både jag och T behövde fylla på förrådet. Sedan var det full fart hem till mig.

På 1 timme och 15 min så hann jag äte lite mat och så fixa mockning och hästmaten. Sedan var det full fart tillbaka in till stan. Gav mig av i god tid eftersom det var svårt att hitta parkeringsplats förra gången det var fotokursen.

Det var svårt att hitta parkeringsplats idag också, och det var totalt kaos på norr i stan den här gången också. Fick tag på en parkeringsplats till sist i alla fall.

Under kvällens kurstillfälle så gick vi igenom resterande bilder från Hindersmässan, mina och 2 kurskamrater. Jag fick bra kritik för mina bilder och kursledaren frågade ifall jag hade sånt jobb så jag jobbade med att fotografera, eller ifall jag gått på många fotokurser. Har inte jobbat som fotograf, fick en fotokurs i höstas. Tidigare fotokurs var 1982... Tydligen så har jag väldigt bra kvalité på mina bilder *rodnar*. Jag fotar på magkänsla och det är jättekul att det funkar :-)

Bland annat så fick jag bra kritik för denna bildVi gick även igenom fotoläxan - förr och nu. Fick till bra bilder till slut.

Kungsplan cirka 1930Kungsplan 2011Synd att det kom så mycket snö, syns ju inte så mycket av parken som ändå finns kvar.

Hade även med 2 bilder till, de var på T uppe på Svampen 1990 och så 2011. Viss skillnad på fotoobjektet ;-)

Vi var klara strax efter kl 20.30 - en rolig kväll tog snabbt slut alltså. Full fart hemåt och jag var hemma kl 21. Mötte T i dörren så han och Lexi for alltså hemåt när jag kom. Lillan hade sällskap under hela kvällen, vilket är bra.

Blev ett snabbt besök ut i stallet för mig och Lillan. M1 har under kvällen varit ute och gått med Oktawia. Bra för pållan efter en intensiv helg. Så det som var kvar att göra för mig var att kvällsmata pållarna. Snabbt gjort och så fort in i stugvärmen.

Resten av kvällen har tillbringats framför CSI. Bara lite nyheter kvar och sedan blir det sängen som väntar. Så roligare än så här blir inte min dag.

/Lizzie

13/2 Söndag - Mera träning...

Även idag så var det Helene Wannerth-träning på schemat. Var mycket nyfiken på hur pållan skulle reagera över att få sig ett träningspass till redan idag. Hon borde vara trött och ha träningsvärk idag...

Vaknade upp till en totalt svinkall morgon, -18 grader och alldeles dimmigt. En svag sol var på väg upp om det inte vore för kylan så var det rätt läckert.Efter att hästarna blivit utsläppta så hann jag med en liten stund i soffan och käkade frukost framför Morgon-TV. Röjde sedan upp lite i huset och hux flux så var det dags att ge sig ut till stallet för att fixa mockningen innan M1 och P skulle komma. Alltså fullt ös :-)

M1 och P kom vid 11.30 och jag hann precis mocka klart. Skönt att få det gjort innan vi skulle iväg på träningen. Det var fortfarande kallt ute, -10 grader *burr*. Jag hade eldat i kaminerna hela fm för att få upp värmen i huset och jag hoppades att det skulle hålla tills jag kom hem igen.

Vi åkte strax innan 12.30 och även idag fick jag låna T's Honda. T valde att följa med idag, istället för att vara kvar hemma hos mig. Det var viss lite mycket skällande hundar igår...

Även idag så var M1 först ut bland de som skulle träna för HW. Och vi fick vara själva till att börja med. Vi var ute i god tid så vi behövde inte stressa. Vid Lindhs stall så finns det bra uppbindningsplatser - Pållan fick stå där en stund och filosofera ;-)Till sist så var det dags för allvaret, av med filtarna och M1 började rida fram innan själva lektionen började. Jag parkerade mig på läktaren, väl inlindad i Oktawias ullfilt. Monterade upp videokameran och så var vi klara för lektionen.

Det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Visst att damen protesterade när det blev jobbigt, men inte alls lika mycket som igår. Hon accepterade att gå i högre form bättre idag än igår. Bakutsparkarna var inte lika intensiva idag ;-) även om hon slog i handbromsen mellan varven så gick det att rida igenom och få damen att acceptera ett högre tempo.

Enligt HW så ska vi rida så här ett tag, men högre tempo och när Oktawia blir starkare så kommer framåtbjudningen bli bättre. I övrigt så tyckte hon att pållan är en trevlig häst som är bra byggd så det ska inte vara några problem att få ordning på henne. Känns ju hoppfullt :-).

Lite travjobb...Lite galoppjobbDessutom så kan damen skolor ovan mark ;-) Till hennes försvar så var pållan verkligen astrött här, men kämpade sedan på och fortsatte att galoppera ;-)När lektionen var slut så var det bara att åka hem svettig häst. Tur att fleece och ulltäckena funkar bra med att suga upp svett :-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen, plockade undan alla prylar och pållarna fick gå ut i hagen igen och käka hö. Jag gick in i huset för att värma upp min frusna kropp. Kaminerna värmde fortfarande.

Jag var nu helt utsvulten, men för trött för att laga mat. Så vi åkte iväg till Marieberg en sväng och käkade kinamat. Smakade väldigt bra :-)Mätt och belåten blev jag också. Vi gick sedan en sväng i Gallerian. Jag funderar på att byta mobil, men hittar ingen som jag gillar. Vill INTE ha en pekmobil, utan en hållbar sak... ;-). Innan vi åkte hemåt så shoppade jag med varsin semla.

Var hemma igen efter ett par timmar. På med mer ved i kaminerna, sedan kaffe och semlorna - mums. T och jag hjälptes åt att klippa klorna på hundarna, både Lexi och Lillan. Även ett par katter fick sina klor avkortade. Har ju några katter som aldrig går ut...

T och Lexi åkte sedan hem till lägenheten och jag satte igång med att jobba åt Gränsbrytning ett par timmar.

Innan jag sedan parkerade mig i soffan för resten av kvällen, så var det ut i kylan en sista gång och in med pållarna. De ville minsann ha kvällsmat ;-).

Kollade sedan på sherlock holmes och nu är det dags att förpassa sig till sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

12/2 Lördag - Träning...

Idag hade det i all afallt slutat blåst. Efter att ha tagit mig ut till stallet i snön och släppt ut pållarna så förpassade jag mig till soffan en stund. Samlade kraft inför vad som komma skulle... Till sist så var det bara att ta sig samman och fixa sig iordning och ge sig ut.

Enormt mycket snö var det ute och jag var tämligen insnöad - men vackert väder var det. Dock -14 grader *burr*Snövallen framför min trappa var cirka 70 cm hög och hårt packad snö = astungt att skotta undan. Jag hann i alla fall fixa rent runt trappan så grannen fick med sig den snön när han plogade rent runt huset.

Min väg upp till huset hade också käka snövallar... Hondan fastnade ju snyggt i en i går kväll..Pållarna verkade inte bry sig så himla mycket om snön i alla fall ;-)Vid 11-snåret så tog jag mig ut till stallet och fixade mockningen. Grannen plogade gatan och runt mitt hus och stallplan. M1 och P kom i samma veva och fick vänta en stund så plogningen var klar. Pållarna blev intagna och M1 fixade iordning Oktawia. T kom lagomt och han hjälpte mig att skotta fram trailern som hade en snygg plogkant runt sig. Passade också på att skotta rent framför stalldörren och rensa undan lite mer snö på stallplan, där grannen inte hade kommit åt. Vid 12.30-snåret var vi redo att fara iväg till dagens dressyrträning.

Det var dags för dressyrträning för Helene Wannerth och plats var Linds Ridhus. Tog cirka 20 min att åka dit och det var rejält skumpig väg pga packad snö på vägen. Oktawia tyckte inte det var någon behaglig tur utan trampade runt rätt bra i trailern. Var i alla fall lugn när vi väl kom fram och det var dags att lasta ur.

M1 var den som skulle rida först så till att börja med  så var ekipaget helt ensamma i ridhuset. När väl ridlektionen började så ramlade det in folk, hundar, andra hästar och det var allt annat än tyst i ridhuset. Det som var bra var att Oktawia inte ens viftade på örat över att hundar ramlade ner från läktaren, häst som placerades i gästboxen eller folk som skramlade med utrustning.

Oktawia var för dagen inte alls på sitt bästa humör, utan gjorde allt vad hon kunde för att slippa korta upp sig i formen. Många stopp blev det och mycket bakutsparkar. M1 fick kämpa bra och det gjorde Oktawia  också. När pållan väl blir lösgjord så har hon inga problem att gå i en högre form, men det är svårt att komma dit. Det är i det vänstra varvet som är svårtast för henne.

Men Oktawia kämpade in i det längsta med att försöka komma undan att röra sig framåt...Synd att hon inte förstår att saker och ting blir mycket lättare om hon inte försökte springa i med bromsen i hela tiden ;-)

Men damen skötte sig bra också och klarade av att gå i mer samlad form också :-)Det var en enormt svettig häst som vi tog hand om efter träningspasset, och M1 var rätt trott hon också :-). Efter avskrittning så var det in med pållan i trailern igen och åka hemåt. M1 och P stannade var vid ridhuset eftersom de höll i träningen. I morgon blir det en omgång till av samma sort. Undrar hur Oktawia kommer gilla det...

Var hemma igen strax efter 15-snåret. T hade varit kvar hemma hos mig och varit hundvakt. Han åkte hem till lägenheten ganska omgående efter att trailern var placerad på sin parkeringsplats. Jag hand om pållan och när jag var klar med henne så fick pållarna gå ut i hagen igen och käka lite hö. Jag mockade boxarna en gång till. Sedan så passade jag på att göra rent sadel och träns, schabraket hängdes på tork, allt var totalt blött av svett så det behövdes. Fixade klart all hästmat och pållarna fick lite mer hö och så var jag klar i stallet för idag.

Jag var tämligen trött och hemskt hungrig. Så det blev rester från igår och det smakade bra. Sedan blev det kaffe och en stund med lite slösurs. Jag gick sedan igenom lite bilder och kollade av ifall jag var klar med fotoläxan. Det jag fotade i går funkade och blev helt OK bild. Så nu är allt klart inför måndagens fotokurs. Skönt att ha det avklarat och inte behöva stressa med det i morgon.

Gjorde också klart mina utställningsbilder till fotoklubbens möte på torsdag. Namngav mina bilder... inte helt lätt ;-).

Resten av kvällen tillbringades sedan i soffan framför TV:n. Käkade lite ost och kex och till det blev det också ett glas Foot of Africa *mums*.

En gång till ska jag ut i kylan. Lillan behöver kvällsrastas och så ska pållarna få komma in och bli serverade sin kvällsmat. I övrigt kommer det inte hända något speciellt utan det får bli TV. I mördarens spår får det bli. Jag gillar ju deckar och kriminaldrama :-)

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


11/2 Fredag - Snö, snö, snö

Total snöstorm var det i morse. Jag hade inte kunnat ta bilen till jobbet om jag så hade varit tvungen. Var insnöad!

Som tur är så funkar det att pulsa iväg till busshållplatsen, Grävevägen var plogad och bussen kom faktiskt i tid. Dock höll jag på att blåsa bort innan bussen kom. Busskuren var inplogad i en enorm plogvall så det gick inte att ta sig in i den. Det var skönt att få kliva in bussen i alla fall.

Fullt ös på jobbet hela dagen och sedan blev det en tur upp på stan. Mötte upp T på vägen upp på stan. Han var snäll och körde på mig så jag skulle få hem lite mat till helgen. Men först fixade jag klart en del av min fotoläxa. Hade ett gammal foto på en park i stan som jag nu fotade ur samma vinkel. Sedan fortsatte jag till Krämaren där jag besökte Apoteket och löste ut P-piller till mina honkatter.

Vi besökte sedan Willys där jag shoppade hem lite mat för helgen. Sedan började färden hemåt...

Det har snöat fram till lunch och sedan har det fortsatt blåsa. Grävevägen var nyplogad och första delen från stan var bra. Där har vägen skydd från skogen, men sedan.... då försvann vägen i en virrvarr av snörök och det hade börjat driva igen på en gång. Den allmänna grusvägen var nästan helt igendriven på sina ställen, knappt ett körfält som var körbart. Och så svängde vi in på min och grannens smala gata... där kan man snacka om att det var snö, snö, snö och åter snö...

Trots Hondans höga markfrigång så var det knappt att vi kom fram, och så kom vi till backen upp till mitt hus. Mitt i backen - där var det stopp. En meterhög snödriva blev bara för mycket. Och jag kom knappt ur bilen pga snön på utsidan :-O

Efter mycket om och men så kom T loss och lyckades backa ner bilen igen. Att komma upp till mitt hus var totalt omöjligt. Pga av blåsten och att vi ska iväg till träning i morgon em, så hade jag kommit överens med grannen att det funkar med plogning i morgon fm. Ingen idé att ploga och det driver igen på en gång plus att övriga vägen ändå driver igen.

Efter att ha pulsat runt i en massa snö för att bära upp mat och kattsand så var jag helt slut. Vi fixade tacos till middag och när vi käkat så for T tillbaka till lägenheten. Jag tog itu med mockningen och fix av hästmaten. Pållarna fick vara ute ett tag till, dem gick det ingen nöd på.

Resten av kvällen pysslade jag med lite foderstatsberäkning åt en kamrat. Ringde sedan och rapporterade förslaget. Justerade lite så det passade vad som ingår i stallhyras. Så får vi se om det funkar.

När jag var klar så var kl 22 och det var dags att ge sig ut i snömassorna igen för att plocka in pållarna och ge dem kvällsmaten. Det var inga problem att få in de små liven, då hörde när jag började hälla upp mat och stod beredda på utsidan av stallet - beredda att få kliva och käka mat. Snabbast in var Bianca och rusade snabbt in i Oktawias box... snabbt som ögat började hon käka av Oktawias mat. Oktawia gick in i sin box och så visste hon inte hur hon skulle bete sig. Hon ville ju ha sin mat, men där stod ju en liten ponny och käkade för fullt. Det var inte så att hon försökte mota bort Bianca, nädå! Istället så typ "hämtade" hon mig så jag fick plocka bort ponnyn och stoppa in det lilla busfröt i rätt box ;-). Oktawia är alldeles för snäll mot när det gäller Bianca ;-).

Nu ska jag kolla klart på Mord i Sinnet och sedan så är det dags att gå och knyta sig.

Det var allt för idag!

/Lizzie

10/2 Torsdag - Snö...

Idag blev det bussen. Visste att ett snöoväder var på väg, och trodde det skulle redan börjat snöa tidigt på morgon. Dock kom snön på fm och det var rejält med snö när jag skulle hem. Insåg att jag skulle ha svårt att komma iväg till ridhuset med pållan om jag skulle köra med mig gamla Volvo. Kollade med T och han kunde tänka sig att vara chaufför och ställa upp med sin Honda CR-V.

Så T kom och hämtade mig vid 16.30-snåret. På väg hem till mig så stannade vi till vid Subway och shoppade med oss mat hem. Hade inte tid att laga mat direkt när jag kom hem ;-).

Väl hemma så var det MYCKET snö som hade kommit. Drygt 1 dm blötsnö, så 4-hjulsdrift kändes som att bra grepp för att kunna ta sig av gårn' med häst och trailer.

Vi käkade maten och sedan så var det bara för mig att sätta fart ut till stallet. Hann fixa allt i stallet innnan M1 och P kom och pållarna fick finna sig i bli intagna. Oktawia blev av med sitt mycket blöta täcke, fick sedan käka lite hö under tiden som hon blev iordninggjord för ridpasset. Damen började ju frysa - som vanligt. Men hö funkar ju bra för att få upp värmen.

T och jag fixade klart med trailern och det var inte helt lätt att få oss den från sin plats. Har ju lite uppförsbacke innan den hamnar på rätt plats för Oktawia att kliva på. Så även T's Honda fick kämpa i snön!

Vi kom ialla fall iväg till ridhuset utan problem. Grusvägen och Grävevägen var plogade så det var inga problem att köra. Halkigt är det ju så man får ju ta det lugnt.

Eftersom Lillan var med så tog jag och T en promenad med henne för att hon skulle få rasta av sig. Det verkade funka, hon var inte alls lika gnällig när vi sedan kom in i ridhuset. T tröttnade dock rätt fort att vara i ridhuset så han gick en vända till med Lillan. Jag stannade kvar och kolla på pållan och M1. Idag så skötte sig pållan bra i alla fall ;-).

Vid 21-snåret så var vi på väg hem igen. Snöade fortfarande och jag funderar på hur mycket snö det kommer vara i morgon :-O

När vi kom fram till mig så lastade jag ur nedanför kullen och T körde upp tomt släp. Var så pass mycket blötsnö att det var lika bra att ta det säkra för det osäkra. Trist att sladda runt i en brant backe med pållan i släpet. Då går jag hellre upp med henne ;-).

In med pållan i stallet. Hjälpte T att placera trailern på rätt plats och så åkte han hem till lägenheten. Jag fixa klart i stallet och serverde pållarna kvällsmaten. Hann sedan se andra halvan av CSI Miami ;-)

Har kollat på nyheterna, väntar bara på vädret - sedan blir det sängen!

Så roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

9/2 Onsdag - Aktiv kväll

Full fart hem efter jobbet. Jag åkte bil idag så jag var hemma vid 16.30-snåret. Först fick pållarna sin em-mat och sedan satte jag fart inne. Fixade iordning hos Kajsa och hennes sista kattunge, och så städade även hallen på övervåningen. Fortsatte sedan till verandan och gjorde rent sandlådorna där och sopade golvet. Kissarna fäller... Gjorde sedan en snabbstädning i resten av undervåningen och var klar till 17.30. Nu var det bara att sätta sig ner och vänta på kattspekulanter.

Kajsas sista kattunge var såld, en kompis till mig har köpt henne som julklapp till sin syster. Så den kissen blev hämtad idag. Nya matte och husse kom vid 18-snåret. Då kom även spekulanter som var intresserade av Signe och Sotis. Spekulanterna fick bekanta sig med kissarna under tiden som jag tog han om Å och hennes sambo. Deras kissunge blev avmaskad och instoppad i en bur och snart så bar det av till det nya hemmet. Kissen är hur söt som helst så det kommer säkert gå jättebra. Fick en rapport längre fram på kvällen att tagit nya hemmet i besittning ;-)

Tjejen och killen som var intresserade utan Signe och Sotis ville ha kissarna och nu började ett annat projekt. Att få i dessa katter avmaskningsmedel och få in dem i varsin bur.... en sak är att hantera 12-veckors kattungar... en katt på 6 månader är både stark och snabb! Sotis rymde ur buren ganska snabbt, men blev snabbt infångad igen. Signe rymde också, och gömde sig under min hörnsoffa... det tog ett tag innan vi fick tag på henne och då var den stackarn vansinnigt stressad. Dessutom hade hon hunnit både bita och riva mig ordentligt. Till sist så lugnade sig katterna och burarna höll ;-). Och till sist så åkte kissarna mot sitt nya hem i Motala!

Kändes väldigt tomt och tyst när alla hade åkt.... :-(. Samtidigt är jag himla glad över att jag fick tag på en ny familj till Signe och Sotis - det låg nämligen nära till hands att det närmade sig en avlivning för dessa två. Jag kan ju inte ha hur mycket katter som helst - så är det ju. Har ju fortfarande ett gäng kvar... Nalle, Tussan, Minna, Kajsa, Lisa, Tyson, Punkar och så stallkatten Prickan. Så jag är inte utan katt på nått sätt ;-)

Jag är också väldigt nöjd med hur Lillan uppförde sig när det ramlade in ett gäng främmande människor i huset. Hon var nyfiken och hälsade lite försiktigt. Om hon får hälsa i sin egen takt och ingen "slänger" sig över henne så blir hon inte rädd. När vi sedan gick upp till övervåningen för att hämta kattungen så var hon minsann med och höll koll på vad som hände. Hon skulle även vara med och jaga fram stackars Signe, men där gick gränsan ;-). Då blev Lillan placerad i badrummet eftersom hon skrämde slag på kattstackarn ;-).

Tog tag i mig själv och förpassade mig sedan ut till stallet. Fixad hästmaten och mockningen, i övrigt får pållan vila idag. Hann också jobba en stund åt Gränsbrytning idag, och sedan var det dags att släppa in pållarna.

Det blev en snabb koll av pållarna och så serverades kvällsmaten.

Avslutade kvällen med att se slutet av Efterlyst och så lite nyheter. Nu är det dags att förpassa sig till sängen - känner mig helt slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/2 Tisdag - Min tur i ridhuset.

Efter jobbet så var det dags för en tur till ridhuset med pållan. Idag var det min tur att rida. Så först i med lite käk, avslutade måltiden med att trycka i mig en semla... det är ju tisdag idag :-)

När det är tisdag i semmeltiden - då får man käka en semla :-). Smakade mums!När semlan väl låg på plats i magen så var det på med stallkläder och full fart ut till stallet. Under natten till idag så har det kommit cirka 3-4 cm blötsnö. Nu ikväll så var det -1, alltså lagom frusen snö och lagom halt ute.

Börjar bli lite trött på vintern måste jag erkänna... skulle vara skönt om halkan tar slut någon gång *suck*.

Nåja, bara att sätta igång med mockningen, Lillan var med och hjälpte till ;-). Var klar med allt i stallet strax innan kl 19 och plockade då in pållarna.

Oktawia blev sedan iordninggjord för ett ridpass inne i ridhuset. Att ge sig ut på vägen i väder som är idag, är bara att glömma. Blåst, mörkt och ishalka - då får det bli ridhuset.

Det gick bra att lasta och åka iväg, men körde sakta pga halkan. Kom i väg i hyfsat tid och satt i sadeln kl 20. Under mitt ridpass så var det ytterligare 2 hästar inne i ridhuset, så det var inte speciellt trångt utan jag kunde koncentrera mig på att tampas med min svarta madame ;-)

Under framridningen så koncentrerade jag mig på att få damen att gå framåt. Inte helt enkelt och hon hade egentligen ingen som helst lust att anstränga sig. Så det var huvudet på sne eller rakt upp för att sedan slappna av och vara eftergiven några steg. Bara att driva framåt och se glad ut. Började sedan rida övergångar i skritt-trav. Först så ville hon inte alls röra sig framåt, men efter några omgångar med ponnysparkar så blev damen lite mer alert. Men någon självklarthet är det absolut inte.

Under galoppjobbet så var det nog min gamla kropp som satte käppar i hjulet. Höger galopp funkade jättebra, damen ifrågasatte om hon verkligen var tvungen att galoppera, varje galoppsprång. Lyckades hålla igång högergaloppen. Blev lite värre när vi bytte varv och skulle jobba med vänster galoppen. Här ställde min svaga vänster höft till det - orkade inte driva ordentligt så damen bröt av hela tiden - blev till att träna på galoppfattningar istället.

Blev i alla fall ett bra ridpass på cirka en timme och på slutet så funkade det riktigt bra - efter X antal övergångar så slappnade madam av och slutade tjafsa och började jobba istället. Dock innebar det att jag fick rida som utav bara fasen - kommer alltså ha träningsvärk i morgon ;-).

Efter avslutat ridpass så stoppade pållan in i trailern och sakta styrde vi kosan hemåt. Var klar med hästarna och alla prylar i stallet vid 22-snåret. Så det fick bli TV en stund för gå ner i varv och nu är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Kan meddela Nalles fanclub att Nalle har det lite jobbigt för tillfället. Måste vakta gården och är ute och slåss hela dagarna. Är i alla fall inne och vilar upp sig under nätterna.

Nalle - stridis nr 1Det var allt för idag!

/Lizzie


7/2 Måndag - Fotokurs

Måndagar - då är det stressigt värre ;-). Full fart hem efter jobbet. Ut till stallet och mockade i raketfart. Var klar till kl 18, men hade inte hunnit slänga ner hö då. T kom i samma veva för att vara hundvakt, så han var snäll och fixade ner höt åt mig. Jag kunde då koncentrera mig på att få i mig lite ätbart innan jag skulle iväg till fotokursen. Vid 18.30 studsade jag in i min bil och for in till stan.
 
Hade lite problem att hitta parkeringsplats, så jag kom inflåsandes 1 minut innan kursen skulle börja. Det vi gjorde ikväll var att gå igenom bilder från fototillfällena på hindersmässan och kvällsfotograferingen. Vi är ju 8 st på kursen så vi hann inte klart idag. Jag och 2 st till får visa bilderna nästa måndag istället. De bilder vi hann se var i alla fall väldigt bra och det är himla kul och se hur mina kurskamrater har fotat - mycket fina bilder var det :-).

När jag skulle åka hem så hade kvällens regnväder övergått till snö som vräkte ner och det var hur halt som helst på Grävevägen. Fick åka i en hastighet av 40 km/h så det tog en stund att ta sig hem, men hellre sent än aldrig.

T skulle precis åka när jag kom hem och han fick order om att ta det väldigt försiktigt.

Innan jag kunde parkera mig i soffan för kvällen så blev det stallet än sväng. T hade tagit in pållarna, men jag skiftade täcke på Oktawia för det var tämligen blött. Fixade iordning höpåsarna och så serverades kvällsmaten.

Missade första kvarten av CSI NY, men det fick jag överleva. Nu blir det nyheterna en stund och sedan är det dags att studsa i säng.

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/2 Söndag - Fullt ös...

Dagen började lugnt, släppte ut pållarna för att sedan förpassa mig till soffan. Käkade frukost och kollade på TV. Men så startade jag igång datorn och kollade min mail.

Då blev det slut på lugnet...

Hade fått 10 st mail om min kattannons så det var bara att sätta sig och svara. Sedan började mobilen ringa och först ut blev en familj från Kopparberg. Bara för mig att sätta full fart med att göra mig iordning och så städa hos kissarna! Under tiden så ringde min mobil mellan jämna mellanrum och till sist så var det 3 familjer på väg och fler stod på kö för att shoppa kisse...

T kom vid 11.30 för det var meningen att vi skulle åka iväg till hans pappa och hälsa på. Men nu kom kattspekulanter i mellan ;-).

Vid 12-snåret kom den första familjen, de kom från Kopparberg och de föll för en av tjejerna.

Nästa familj var på gång kl 14 och en annan familj i samma veva. Så jag fixade stallet och vi hann även käka lunch och dricka lite kaffe. Prick kl 14 kom båda familjerna. En familj från Lindesberg och en från stan. Där blev det så att katterna valde familj. Killen la sig och rullade i knät på flickan i familjen från Lindesberg och tjejkissen som var kvar placerade jag i famnen på på mannen i familjen från stan. Kissen började spinna på en gång och så hade hon valt familj :-)

Kvar är nu en kisse, men hon hämtas av sin nya familj på onsdag - det är bestämt sedan tidigare.

När kissarna åkte iväg med sina nya familjer så fick jag sätta mig och svara alla andra spekulanter att kissarna var sålda. En par  från Motala var dock intresserade av katterna som blev kvar i höstas - lovade att skicka bilder men det fick bli senare på kvällen eftersom jag och T skulle iväg till Kumla. Men först stod en tur till Svampen på schemat.

Det var skönt att åka hemifrån en sväng. Jag var helt slut efter alla telefonsamtal och mail angående katterna. Så det blev en tur till Svampen och så fick jag i alla fal del 1 av min fotoläxa fixad. 1990 tog jag ett kort på T uppe på Svampen och läxan är att att fota av en gammal bild (minst 20 år) och så ta en ny bild i samma vinkel. Så T fick vara fotoobjektet i dag - dock ett motsträvigt sådant ;-) men fick till en bra bild ur samma vinkel som det gamla fotot.

När vi var klara så blev det en tur till Kumla och hälsa på T's pappa. Där fikade vi och pratade bort 1,5 timme innan det blev dags att fara hemåt.

Väl hemma så blev det fotosession av Signe och Sotis som är de två katterna som är kvar från i höstas. Bra i fall någon är intresserad av dem, för annars är det risken stor att jag måste ta bort dem :-(. Jag kan ju inte ha kvar hur mycket katter som helst. Fick i alla fall till några bilder som mailades iväg.

Sotis är den som är den busige typen ;-)Medans Signe är den mer lugna typen ;-)Bilderna mailades iväg och sedan blev det full fart ut till stallet. Dags att försöka hitta på nåt med pållan. Eftersom det varit full ös hela dagen så var det nu kväll och mörkt, men nåt var jag tvungen att hitta på så det fick bli en promenad. T följde med som sällskap eftersom det var mörkt och isigt ute. Oktawia tyckte det var trevligt med en promenad och vi var ute 45 min ute promenerade i raskt tempo. Damen dansade runt rätt bra vid några tillfällen också - det blåste ju ute och så var det ju mörkt... så pållan var lite på tårna. När vi kom hem igen så var damen nöjd och belåten - bra med promenaden alltså, torts mörker och blåst ;-).

Var hemma igen vid 19.45 och pållarna fick vara kvar inne. T och Lexi åkte hem till lägenheten. När jag var klar i stallet så hann jag gå in och fixa lite i huset innan det var dags att ge pållarna sin kvällsmat. Jag fick också ett SMS från familjen i Motala. De tyckte Signe och Sotis var hur söta som helst och kommer på onsdag för att hämta dem :-).

Måste vara total brist på bondkatter i hela mellansverige :-) Fick telefonsamtal från Norrköping också idag, men de var inte intresserade av kissarna på är 6 månader, utan var ute efter en kattunge - så de får leta vidare.

Resten av kvällen tillbringade jag med att kolla på Sherlock Holmes - sedan får det bli sängen så man orkar med morgondagen :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

4/2 Lördag - Fix hemma och lite shopping....

Jag kravlade mig ur sängen vid 8-snåret för att släppa ut pållarna. Var hur trött som helst, så därför blev soffhäng efter pållarnas utsläpp. Jag somnade inte om, men det var skönt att bara ta det lugnt en stund. Käkade lite frukost och kollade på TV under tiden som jag samlade kraft för resten av dagen.

Vid 10-snåret så fick det vara nog med soffhänget och jag satte igång med lite städning. Dammade, plockade undan, dammsög och moppade golvet. Det var två veckor sedan jag städade så det var välbehövligt. Var klar vid 12-snåret. T hade kommit vid 11.30-snåret och det var meningen att vi skulle ta en tur in till stan för jag skulle göra min fotoläxa. Hade en bild på min jobbmail som jag skulle skriva ut, men tyvärr kom jag inte åt den hemifrån så jag kunde inte skriva ut den som jag hade tänkt mig.

Jag rotade också igenom mina gamla fotoalbum och hittade ett par gamla bilder från Oset och de funkar eventuellt till fotoläxan. Men eftersom jag inte fick ut bilden på min jobbmail så blev funkade det inte att göra fotoläxan.

Eftersom jag ändå behövde åka ut till Marieberg så for vi dit istället. Jag hade ett ärende in till Gallerix och T skulle in på Jula.

Jag hittade vad jag behövd på Gallerix, nämligen 4 st paspartout till mina bilder som jag funderar på att ställa ut. Det blev svarta med vit innerkant. Funkar bra till de bilder som är aktulla. Under tiden som jag väntade på T så gick jag en sväng till Panduro, där hittade jag lite väggtexter som det var rea på. Funderat en tid på att shoppa texterna så det passade bra.

Inga mer besök behövdes på själva gallerain, utan istället så for vi iväg till Ikea. T Skulle kolla efter något och jag hängde på. Vi käkade mat på Ikea efter som vi var tämligen hungriga. T hittade inte vad han letade efter, men jag som inte letade efter något hittade en vägglampa som passar till mitt sovrum och så några ramar till bilder jag förstorat.

Så var den em förbrukat. Vi var tillbaka hemma hos mig vid 16.30-snåret. Lagom till pållarnas em-mat alltså. Innan T for hem till lägenheten så fikade vi lite och jag gick igenom mina förstoringar. T visade vilka bilder han tyckte jag skulle rama in och det var ungefär samma som jag hade tänkt mig - så det blev ju bra.

Shopping från Gallerix och Panduro
Shopping från IkeaEfter fikat så hjälpte T mig med att få upp vägglampan i sovrummet. Blev bra - har saknat en ljuskälla utöver taklampan och fönsterlampan. Så jag var nöjd med mitt inköp :-). När lampan var på på plats så for T och Lexi till lägenheten. Jag tog itu med stallet. Fixade mockning, fyllde på med rent spån, gjorde rent vattenhinkar, fixade iordning kraftfodretm, gorde iordning höpåsarna och till sist så sopades stallgången. Det hela tog en timme och jag var alltså klar vid 19-snåret.

Resten av kvällen tillbringade jag med att först fixa iordning mina bilder. Hade köpt 3 ramar på Ikea och de är nu fixade med varsin bild.Fortsatte sedan med att montera bilderna som jag ev ska ha med på en fotoutställning - om jag nu törs...En naturbild, en stadsbild och två djurbilder... bra blandning eller hur :-)

När  bildfixande var avklarat så gick jag lös med den självhäftande vägtexten jag shoppade på Panduro. En dörr är nu klar - sovrummet.Har inte bestämt ännu vilket rum jag ska ha som gästrum, så den texten får jag vänta med ett tag. Ska även ha på toa-dörrren hann jag inte med idag.

Jag avslutade kvällen med att ha lite fotosession av kattungarna för att kunna ha bilder till annons. Kissarna är idag 12 veckor gamla och annons beställdes på Blocket ikväll. Hoppas det är efterfrån på röda små kissar. De är i alla fall söta och busiga ;-)En av tjejerna fick tag på en liten leksak som hon vägrade släppa greppet om...Bus på hög nivå...Va gör du?!Dags för dessa små busfrön att få nya hem :-)

Var lagom klar med allt vid 21-snåret så då var jag ute och plockade in pållarna för kvällen och serverade dem kvällsmaten. Under em så hade M1 varit här och fixat pållans motion i form av en uteritt. Pållan hade varit busig och studsat runt för traktor och busat i galoppen, men allt hade gått bra. Pållan behövde nog en uteritt ;-).

På dan var det i alla fall hyfsat vindstilla. Nu ikväll så blåste det igen *suck*. Behövde i alla fall inte gå ut i hagen och leta efter pållarna i mörkret. De kom knatades av sig själva när de hörde att jag hällde upp kvällsmaten ;-). Duktiga pållar.

Resten av kvällen tillbringas i soffan och kollar på TV. Blir I mördarens spår på 9:an.

Det var allt för idag!

/Lizzie


4/2 Fredag - Fredagsmys

Planeringsdagen med min enhet fortsatte idag. Åkte upp till Ånnaboda i total snöstorm i morse - tog en stund men gick bra.

Efter en kreativ förmiddag med min arbetskamrater så avslutade vi arbetet med att äta lunch och sedan åka tillbaka till vår arbetsplats i stan. Fick faktiskt en del gjort under em trots att jag var helt mentalt slut ;-)

Efter jobbet blev det ett snabbt besök på Willys och sedan full fart hemåt. Nu var snön borta igen... mildväder...

Väl hemma så tog jag itu med stallet. T hade gjort ett bra jobb igår så det var som vanligt för mig att mocka. Jag hann klart med allt i stallet och höll på att ta in pållarna när M1 och P kom. Det blåste rejält, men var inte halt på Grävevägen så det fick bli lite fredagsmys i ridhuset idag. Så pållan blev iordninggjord för en liten omgång med att skutta över små hinder idag.

Väl framme i ridhuset så var det alltså bara att släpa fram hindermaterial och idag blev det 4 upprättstående hinder som stod i en kvadrat mitt på ridbanan. Dessa reds sedan på diagonalen då det blev ett hinder, ett galoppsprång och så nästa hinder.

Detta tvingade pållan att tänka till lite, och inte bara rusa fram i full fart. Lite jobbigt ;-)

Först ett litet skuttSedan ett galoppsprångOch så nästa hinder!Pållan skötte sig sig bra idag och kämpade på trots att hon var trött på slutet.

En duktig liten pålla fick sedan åka hem i trailern. Det gick inte fort hem - blåste helt enkelt sån motvind!

Var klar med allt stallfix och hästar strax efter kl 21 och då var det en trött Lizzie och liten Lillan som släpade sig in i huset. Resten av soffan tillbringas i soffan framför TV och mumsar på lite ost och kex och så blev det ett glas Casillero del Diablo, merlot. Smakade mums :-)

Nu ska jag kolla på Mord i sinne på TV4+ så det var allt för idag.

/Lizzie

3/2 Torsdag - Planeringsdag

Idag har det varit en hektisk dag. Möte på fm och vid 11.30 så for min enhet iväg till Ånnaboda för att planeringsdag. Vi käkade lunch och sedan så var det full aktivitet hela em fram till kl 17. Hämtade lite luft i form av promenad i blåsten. Några åkte pulka och några åkte skidor. Kl 19 var det middag och vi hade jättetrevligt.

Tyvärr så var jag tvungen att avvika kl 20.30. Det var meningen att vi helst skulle övernatten, men jag hade ingen hundvakt under natten. T kom ut efter jobbet och tog hand om Lillan, katter och hästar. Men eftersom han ska upp tidigt på morgon så ville han inte vara kvar hur lnge som helst. Alltså ville han åka hem senaste kl 21, och jag såg till att jag var hemma till kl 21. T hade fixat allt och tagit in pållarna. Det enda som var kvar för mig att göra var att mata pållarna. Snabbt fixat.

Jag här nu helst slut och ska förpassa mig till sängen. I morgon bitti blir det Ånnaboda igen och fortsättning på planeringsdagen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


2/2 Onsdag - Åter till ridhuset...

Även idag blev det en tur till ridhuset. Hemma är det ju is, blåst och mörker. Inte alls kul att behöva ge sig ut. Jag var inte heller på något bra humör, har haft ont i huvudet hela dagen, vilket gör att jag blir extremt trött. Blåsten gör ju inte att jag mår bättre direkt, men vädret kan man ju inte påverka så himla mycket. Så det är himla skönt att det finns ridhus inom vettigt avstånd. Även om det är himla tradigt att hålla på med trailern så är det himla skönt att det bara ta 10 min att åka till ridhuset. I alla fall dagar som denna.

jag var hemma strax efter kl  17. Hoppade i stallkläderna på en gång. Fick i mig i mig lite mat och så ut till stallet. Idag blev det mockning i raketfart. Lyckades mocka båda boxarna på 20 min idag - något typ av rekort ;-) - eller så var det lättmockat!

M1 kom strax efte 18-snåret och pållan blev inplockade från hagen. Lilla Bianca fick gå en omväg för att komma in... runt hela hagen utmed staketet - där var det nämligen inte is...

Oktawia blev iordninggjord för ett litet träningspass i ridhuset och strax efter 18.30 lastade vi pållan och for försiktigt mot ridhuset - halt var det idag!

Arbetet för dagen var som vanligt övergångar och se till att damen reagerar på hjälperna på direkten. M1 ställde inte lika höga krav på pållan idag, utan hon fick jobba i lite lättare form. Pållan skötte sig bra. Såg avslappnad ut från min synvinkeli alla fall. M1 får ju driva hela tiden, men här gäller att vara envis och konsekvent. Ge sig tusan på att häsen ska röra sig framåt helt enkelt ;-). Till sist så faller väl pusselbiten på plats. Har ju lyckats få ordning på andra saker när det gäller damen, så det ska väl vara själva tusan om det inte skulle gå att få lite fart på henne ;-)

Vi var hemma igen strax efter kl 20 - skönt att vara hemma lite tidigare, men fick ju stressa som en blådåre för att få till det också ;-).

Pållan blev omhändertagen och så fick pållarna sitt kvällshö. Jag pilockade undan prylar i stallet, mockade ur trailern osv, därefter serverades kraftfodret och stallet släcktes sedan för natten.

Helt otroligt nog så var jag alltså klar en stund INNAN kl 21 ;-). Blir Efterlyst på 3:an resten av kvällen och sedan blir det nog till att förpassa sig till sängen. Måste bli av med tröttheten...

Det var allt för idag!

/Lizzie

1/2 Tisdag - Ridhuset....

Jobbade till 16.30  och efter jobbet så for jag en sväng till Apoteket för att köpa ut mer medicin till mig. När jag var klar där så åkte jag vidare hem i grårusket. Riktigt blött och mörkt var det  - riktigt ruggväder. Förhoppningsvis så försvinner isen snabbare nu. Det har också blåst rejält idag, och under natten. Blåsten gör att jag sover dåligt och jag hoppas det är mindre blåst nu inatt.

När jag kom hem så blev det snabbt lite mat. Sedan på med stallkläder och ut till stallet. Mockning, fix av hästmaten och var klar med allt när M1 och P kom.

Oktawia blev iordninggjord för ett pass ridning och vi åkte iväg till ÖFK's ridhus. Pållan var inte allt för samarbetsvillig idag kan man säga... efter uppvärmning så blev det jobb med övergångar, skänkelvikning och ökning efteråt... det tyckte inte pållan var kul alls. Att sedan göra öppna i galopp - det var ännu värre... i höger varv så var det totalt omöjligt att få damen att göra en öppna, istället så gick Oktawia med pållan innanför spåret... M1 kämpade väl, men inte lätt när pållan inte var med på noterna. Det som var positivt var att M1 fick pållan att gå i en lite högre form än tidigare. När Oktawia blev trött så ville hon gå i en mer öppen form, men ett tag så såg det riktigt bra ut. Sedan är det ju skitjobbigt för hästen att gå i en högre form innan hon byggt upp styrkan för det, så vi får ta en bit i taget. För dagen så accepterade även pållan ordentlig tillrättavisad utan att tjura ihop totalt...

Var hemma igen strax efter kl 21 och vips så var den kvällen slut. Tog hand om pållan vid hemkomsten och sedan så serverades kvällsmaten till pållarna. Var klar med allt och kunde parkera mig i soffan 21.45 för att hinna gå ner i varv lite innan det blir sängen. Så nu ska jag kolla klart på nyheterna och mer än så händer inte i kväll.

Alltså - over and out!

/Lizzie


RSS 2.0