30/1 Söndag - En lugn dag...

Var hur trött som helst när jag skulle släppa ut pållarna, så det fick bli soffhäng en stund när de var utsläppta. Skönt att bara slöa en stund ;-).

Tröttnade till sist att slappa i soffan. Så efter att ha fått ordning på mig själv så plockade jag undan lite i köket och på mitt kontor. Fixade med lite städning i kattrummet och röjde upp på toan där kattungarna är. De hade lyckats ställa till rätt bra under natten. På dagarna får de vara ute och ställer till i resten på övervåningen ;-). Jag bar upp en av katternas klätterställning -uppskattades av de små busfröna ;-)



Fast vissa tyckte det funkade att slita ner duken från bordet och ligga på den istället ;-)



Vid 12-snåret så masade jag mig ut i det vackra solskenet - det var jättefint väder ute, börjar finnas hopp om våren. Pållarna fick lunchhöt, jag mockade, gjorde rent vattenhinkar, fyllde på med rent spån och sopade rent stallgången. när jag var klar med denna arbetsinsats så gick jag ner till soptunnan med en hel drös soppåsar - efter att ha städat rent hos katterna så blev det en del skräp att bära ut ;-). Lillan var duktig och stannade kvar uppe på kullen eftersom grannens vovve var ute och stod och skällde vid soptunnorna. Tror Lillan tycker det är lite otäckt med Rambo och inser att det är bäst att hålla sig på behörigt avstånd för att slippa slåss. Tycker matte också är bra.

Innan jag gick in igen  så passade jag på att fota min dygnhög. Det är nåt djur som roar sig med att gräva stora hål i dynghögen om nätterna...



Antagligen är det en räv som gräver efter de feta larverna som finns inne i dynghögen, och det är ena små gröpper som grävs ;-)



Det är i alla fall inte Lillan som grävt hålen - för det första får hela hon plats i hålet och för det andra så skulle hon i sånt fall varit hemskt smutsig. Räv är det alternativ som återstår alltså....

Efter ha fått lite sol på mig så blev det innesysslor för min del. Hade glömt bort att fixa räkningarna så det blev gjort. Passade på att stryka lite kläder så jag har det gjort inför kommande jobbvecka. Lakan och dukar får vänta ett tag ;-). Jag hade även jobb kvar till Gränsbrytning, så jag fick vackert sätt mig med det ett par timmar och sedan var em slut. Ut en vända till för att slänga ner hö och fixa iordning höpåsar och kraftfoder.

Vid 16-snåret åkte jag hemifrån, for in till T och där blev det lite kaffe och så lånade jag hans dator och bredbandsuppkoppling.

Hade med mig videokameran laddade upp filmen från igår. T har ju 100 mb/s i uppkoppling istället för mina fjuttiga 2. Så gårdagens LB-program om cirka 4 min tog bara 4 minuter att ladda upp på youtube. Hemma hos mig hade det tagit 1,5 timme - nåt jag inte hade tid med ;-)

Länk till ÖFK's dressyr cup omgång 2: http://www.youtube.com/watch?v=7aylPbl31b0

Efter lån av dator och fika så fortsatte jag till ÖFK och var med klubbens dressyrmöte - det tog någon timme. Innan jag åkte hem så passade jag på att åka förbi macken och mata bilen. Blev en sväng förbi Willys och shoppade hem mera kattsand och kattungemat. Sedan full fart hemåt.

Resten av kvällen hann jag inte med så mycket mera. Pållarna blev intagna och kvällsmatade. För övrigt så hann jag fixa lite mat åt mig och min matlåda. Avslutade kvällen med att parkera mig i soffan och kolla på Sherlock Holms. Nu är det sängen som väntar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0