6/1 Torsdag - Snöhelvetet...

Vaknade upp till ett vitt snö mischmasch.... det blåste ute - men huset är så inpackat i snö så det hördes inte. I vanliga fall så viner det runt knuten, men nu är det snö överallt och dämpar ljudet utifrån. Också en typ av isolering ;-)

Det hade kommit mycket snö under natten och jag fick skotta fram stalldörren för att komma in till pållarna och så fick jag putta upp stalldörren på baksidan för att få upp den. Pållarna har lite att pulsa runt i. Hoppas bara att de respekterar höjden nu bara - eller bristen på höjd av översta tråden...

För övrigt så snöade det hela fm och jag började allvarligt fundera på om jag skulle kunna ta mig in till stan senare under dagen och vara med på ett 60-års uppvaktande... det finns ju en gräns för hur mycket snö min gamla 945:a klarar. Grannen som sköter plogningen, väntade väl på att det skulle sluta snöa...

Vid 12 gick jag i alla fall ut till stallet och fixade mockningen. Fick skotta fram en gång till dygnhögen - är rätt trött på snön nu... *morr*.

Det har i alla fall snöat 20 cm sedan igår kväll...



Och vad är det som är så översnöat... jo, min vagn till vattendunkarna... ska nog införskaffa mig en pulka istället!



Efter mockningen så bestämde jag mig för att försöka ta mig till stan. Varit i kontakt med grannen så jag visste att de var hemma ifall jag skulle köra fast. Jag skottade fram bilen och skottade bort snö så jag skulle kunna parkera vid hemkomsten - utan att sladda in i ett äppleträd... Det tog mig 40 min att skotta fram och runt bilen - fan vad snö!!!

Sedan full fart in och bytte kläder och försökte piffa till mig. Behövde i alla fall inte lägga på något rouge, om man säger så... ;-)

Och så var det avfärd hemifrån - inga problem att kolla loss på gårdsplanen. Tog mig nerför kullen, men sedan så är det en 90 graders sväng till vänster och där tappade jag fart - och så var det kört. När det var dags att ta nästa sväng, 90 grader till höger, då satt jag fast!!!

Kontakt med grannen, och efter en stund så började projektet med att dra loss min bil - visade sig inte vara det lättaste.

Först fram med en bogserlina och efter ett tag så började min bil rulla... men att försöka få en tung 945:a genom en 90 graders kurva och 30 cm djup snö... bilen bestämde sig för att gena lite och naturligtvis hamnade jag i det enda diket som finns utmed vår gata!

Bogserlinan gick av och grannen bestämde sig för att dra loss bilen bakåt och satte dit ett starkt spännband istället. Spännbandet gick också av...



Snygg parkering, eller hur ;-)

Grannen hämtade en rejäl kedja - och efter några rejäla ryck så fick han upp bilen ur diket. Kedjan blev fastsatt fram och så blev jag bogserad upp till allmän väg. Där var det plogat och då där gick det bra att köra.

Efter mycket om och men så kom jag alltså iväg till kalaset. Men vad gör man inte för att komma iväg på en uppvaktning ;-)

Det var i alla fall god uppslutning på kalaset trots vädret!



En fint presentbord fanns det också :-)



När kaffe och tårtkalaset var avklarat så sladdade jag vidare till T. Vi möttes vid Maxi eftersom det inte var plogat i hans område och det var onödigt att jag skulle köra fast en gång till. Jag behövde shoppa på Maxi så det blev ett snabbt besök där innan vi åkte vidare till T's lägenhet - i hans bil. Käkade mat hos T och lite fika - första semlan! Därefter så hjälpte jag T att mäta längden på de gardiner han ska ha i sovrummet, och lite annat småplock som han behövde hjälp med. Så småningom blev det dags för mig att sladda hemåt. Inne i stan så var det inte alls plogat, men bara jag lämnade stadsgränser så blev det skillnad. Grävevägen och allmäna grusvägen var nyplogat.

Min granne hade även hunnit ploga vår gata och upp vid mitt hus. Stallplan och gårdsplanen var ordentligt plogade :-D

Skönt att vara hemma utan några mer oplanerade stopp. Bytte kläder och så ut till stallet för att fixa med hästmaten. När det var fixat så skottade jag unden den plogvall som blivit utanför min stalldörr - snabbt avklarat - och sedan så skottade jag rent utan för min trappa. Det är ju inte direkt kallt ute, cirka -1 grad så det var rätt skönt att vara ute.

Har sedan kollat på CSI Maimi och nu det dags att gå ut och plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Ska sedan kolla om det är nåt bra på TV att kolla på. Mer än så kommer inte hända ikväll.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0