29/7 Fredag - Uflykt igen...

Till allas glädje - här kommer receptet på mina goda marängkakor :-)

Ugn 175 grader.

Mördeg:
1 hg smör
35 g socker
150 g vetemjöl

Arbeta ihop degen. Låt den vila en stund i kylskåp. Rulas sedan ut i två längder som läggs på plåt och plattas  till ganska mycket. Gräddas till hälften - jag brukar grädda cirka 7-8 min. De får EJ bli brunkantade.

Maräng:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker

Vispa ihop äggvitorna med sockret över ånga till en fast smet. Bred över de halvgräddade längderna. Strö hackad mandel över. Grädda tills de är ljusbruna (cirka 10 minuter). Skär sedan till kakorna omedelbart (så varje kaka blir en trekant.

Hoppas det smakar! Jag kallar dem för gammelmoster Brittas marängkakor, eftersom receptet kommer från henne. Ni får väl döpa om dem till Lizzies marängkakor  :-)

För övrigt - vad har hänt idag? T kom vid 10-snåret för planen var att vi skulle åka iväg på utflykt någonstans. Eftersom det skulle bli dåligt väder fram på em enligt väderprognosen så försökte vi komma iväg hyfsat tidigt.

Vädret för dagen blev otroligt vackert för att vara en regnig dag ;-). Vi åkte iväg till Lindesbergs plantmarknad och där var det gassande sol och hur varmt som helst!!

Plantmarknaden är hyfsat stor och vi tillbringade utan problem några timmar där. Först så var jag ju tvungen att gå runt och spana på allt.

Hittade ett gulligt lusthus... funderar på ifall jag kan få T att tillverka något dylikt åt mig ;-).




Tillbringade en lång stund i rosengården - gillar rosor, men tyvärr trivs de inte bra hos mig - så det fick räcka med att beundra de vackra växterna. Såg i alla fall nåt jag inte sett tidigare - lila rosor

En variant av lila ros...



och så en till...



På plantmarknade så finns det även en liten djurträdgård, för dagen så var det endast kaniner vakna ;-)



En variant av fågelholk - modell höghus ;-)



En "segelbåt" låg i trädgården... seglet består av klematisen summer snow. Samma klematis som jag har växer i min syrénberså - den blir enorm!!!



På plantmarknaden så fanns det också en hel del fina saker för att ha vatten i trädgården, behöver inte vara en damm eller vattenfall... funkar bra med en tunna ;-)



Att knalla runt i solen var ansträngande och vi uppsökte fiket där det fick bli kaffe och varsin tonfismacka - smakade kalas :-)



Efter det stärkande fikat så hämtade jag mig en lite vagn och så blev det lite shopping. Köpte 4 säcker örtjord, som fanns till halva priset, blev en basilikaplanta också, och så ett par solskydd i form av typ stora blad. Glad att jag hittade dem. Solskyddet behövs i mitt badrum, både som skydd för solen och som insynsskydd. Det gamla solskyddet var helt sönderbränt och dags för soporna.

Var hemma igen vid 17-snåret och vi hade fantastiskt väder hela em - det där regnet dök aldrig upp ;-). Väl hemma så blev det till att slappa i trädgården ett par timmar. Blev lite mer mat och kaffe  och tog det bara lugnt en stund.

Vid 19.30-snåret så drog jag på mig ridkläderna och gav mig ut i stallet för att plocka in pållarna. Oktawia fixades iordning för en liten uteritt och vid 20.15 satt jag i sadeln och T hängde med på cykel.

Uteritt fick bli "Höckerkullarundnan" - en rätt lång runda - men det var en vacker kväll. Oktawia var seg och trött idag också, tror att värmen börjar ta på henne... Det var i alla fall bra att T hängde med på cykeln, för vid ett par tillfällen så blev Oktawia rädd för nåt och vägrade röra sig ur fläcken. Lite jobbigt när man börjar känna hästens hjärtslag genom sadeln... funkade i alla fall med att ha T som draghjälp ;-). För övrigt så var det en himla trevlig uteritt i kvällsolen...



Var hemma efter 1,5 timme och pållan blev ompysslad och serverad lite havre innan det fick bli hagen igen.

När jag var klar i stallet så började det mörkna lite så det var dags att förpassa sig in i huset. T stannade kvar -  han behöver vila från sin granne så han fick occupera gästrummet.

Resten av kvällen avslutades alltså fram TV:n en stund innan det var dags att gå och knoppa.

Det var allt för idag.

Lizzie

28/7 Torsdag - mysdag...

Idag har jag haft en himla trevlig mysdag. Började med att jag strax efter kl 11 åkte in till stan. Hämtade upp kamrat K och vi fortsatte till Stadsträdgården där vi mötte upp kamrat S. Vid Stadsträdgården intog vi sedan en delikat lunch och det var himla trevligt att kunna sitta i lugn och ro och käka lunchen där. Stadsträdgården är en verklig oas i stan. Tyvärr kom det en liiiten regnskur när vi var nästan klara med lunchätandet - men vi klarade oss bra för vi satt väldigt bra under ett stort parasoll :-).

Efter att ha ätit den goda lunchen så gick vi vidare i stilla mak till Wadköping - gick genom Stadsparken och passade på att kolla in alla vackra rosor som blommade för fullt.

Här kommer några stycken av alla vi tittade och luktade på... ;-)









Blomstergatan var också prakfull :-)






Mina kamrater på strövtåg ;-)



Jag tyckte dessa "svansar" var väldigt vackra där de vajade i vinden :-)



Väl framme i Wadköping så uppsökte vi först en butik som säljer lite medeltidsinspirerande saker och jag hittade där ett par örhängen av keltisk ursprung - bäst av allt - jag har ju ett halsband med samma hänge som i örhängena.

Vi gick sedan vidare till Handelsboden och där skulle jag ha en påse Wadköpingsté - det är mycket gott - dessutom så hade Handelsboden även ett par urgulliga metallburkar. De kunde jag bara inte motstå!

Kamrat K var på jakt efter böcker så vi gick sedan vidare till Antikvariatet - mycket böcker finns det där - men jag hittade ett väldigt fint bokmärke av modell större. Motivet? En häst såklart ;-)

Vi hade också tur att den regnskur som kom när vi gick till Antikvariatet hade gett sig när vi väl var klara där :-). Innan vi lämnade Wadköping så blev det ett snabbt besök vid Jeremias bageriet. Jag har ju redan bullar och kakor hemma, så jag behövde inte shoppa nåt, men S och K fyllde på förråden :-).

Nu var shoppingen i Wadköping avklarad och vi gick tillbaka till Stadsparken och stannade vid glasskiosken där vi shoppade oss varsin kulglass och så satte vi oss och njöt av tillvaron och våra glassar :-).

Till sist så tog den trevliga em slut och det var dags att röra sig hemåt. K fick skjuts hemåt, och så tog jag en sväng till T's lägenhet där jag matade hans katter och kollade så att han inte fått några mer otrevliga brev från sin granne. Som tur var så var det lugnt på den fronten. Jobbigt med knäppa grannar.... T själv var kvar hemma hos mig och var sällskap till vovvarna.

Var hemma igen vid 17-snåret och packade upp dagens shopping. Den fina katten är en födelsedagspresen från kamrat S - en sparbössa som kommer väl till pass. Penslarna är från kamrat K - hon hade tydligen kommit över ett parti med väldigt många penslar ;-)





Jag hann precis byta kläder och få i mig ett äpple innan M1 och P kom. Det var dags för Oktawias motion. Idag stod det lite hoppning på schemat.

Snart var pållan klar för att åka till ridhuset och sadeln var på plats i bilen och trailern satt på draget. Så in med pållan och så full fart till ÖFK.

Hoppbanan ligger mitt i solen och det var VARMT trots att det fläktade lite. Oktawia var segare än segast - påverkad av värmen? Nåja, hon tog sig över hindren i alla fall ;-)



Full fart!






Lillan var med och fick finna sig i att vara fastbunden vid staketet så jag kunde fota lite ;-). Hon satt snällt och väntade, lite lätt uttråkad ;-).



Oktawia skötte sig rätt hyfsad, om än seg. Här galopp under nervarvningen.



Efter avslutat ridpass på banan så skrittade ekipaget runt SM-banan innan damen åter placerades i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev det avsköljning av pållan, hon fick stå inne och käka upp sin havre under tiden som jag fixade undan all utrustning och mockade ur trailern. Till sist var havren slut och jag klar med allt i stallet. Pållan blev således utsläppta i hagen igen och stallet släcktes för idag. Var klar hyfsat tidigt mot vad jag brukar vara.

Det var en skön kväll så jag plockade med mig dator och telefon ut till partytältet och så satt jag där i dryga timmen. Avhandlade lite telefonsamtal och lite slösurfning innan det till sist blev dags att förpassa mig till soffan och kolla lite på TV. Navy CSI fick avsluta min kväll idag också :-)

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

27/7 Onsdag - Sväng till stan...

Nåt skumt blir det med mina inlägg... trots att de publiceras i kronologisk ordning så hamnar de inte i rätt ordning. Vet inte vad detta beror på. Har inte hänt tidigare, men det är inte jag som publicerar i fel ordning.

Kan också meddela att önskemål om receptet på mina goda kakor kommer att tillgodoses. Snart kommer receptet ;-)

Idag fick det bli en sväng in till stora staden. Men innan jag åkte iväg så tog jag itu med att fixa klart med månadens räkningar. Himla trist göromål, men lika bra att få det gjort. Så vid 12-snåret var jag klar och for iväg och första anhalten var Viktväktarna och det var dags för veckans invägning. Resultatet visade på -0,4 kg från förra onsdagen. Ett resultat jag är mycket nöjd med så här i semestertiden med allt vad det innebär, t ex mina goda bullar och kakor ;-).

När jag  var klar hos viktväktarna så åkte jag till T där vi snackade bort en timme innan vi åkte vidare. Jag behövde köpa hem kattmat så vi åkte iväg till Granngården. Det blev också ett par flughuvor till pållarna - Oktawia plockar av sig sin grimma med flyveiln hela tiden. Så när jag hittade flughuva av en modell som sparar pannluggen så blev det en till Oktawia och en till Bianca.

När vi var klara på Granngården så åkte vi vidare till Karlslunds Herrgård och uppsökte deras café där vi intog en delikat (och svindyr) räkmacka. Men det är himla trevlig miljö - en grön oas i stan. Vädret var soligt och hur varmt som helst, så det var himla skönt att sitta i skuggan och inta kaffe och macka och bara vara :-).



När vi fikat och slappat klart så gick vi en vända runt i ört/köksträdgården och spana in växterna innan vi i sakta mak drog oss vidare mot bilen. Vid parkeringen finns ett stort magasin som var ett typ av museum över Karlslunds gårds historia. Det var öppet så där tittade vi in och fastnade ett tag - himla intressant var det.

När vi var klara med vår lilla rundvandring så blev det min bil igen och vi for iväg till Marieberg. T skulle in på Elgiganten för att shoppa nåt skydd till sin nya pekmobil. Dock hittade han inte vad han sökte, så vi åkte vidare till Siba. Där blev det en liten väska till mobilen istället för det skydd han hade tänkt sig från början. När den shoppingen var avklarad så åkte vi vidare till Willys eftersom jag behövde shoppa mig lite mat. Det var inte så farligt med folk inne på Willys och jag var snart med det jag behövde få hem för några dagars ätande ;-).

Körde sedan hem T till lägenheten och fortsatte sedan hemåt. Vi hade gjort upp att T och Lexi skulle komma ut till landet. Så jag packade upp matvarorna och så satte jag på kaffepannen. Så småning om kom T och Lexi och vi intog fikat ute i trädgården. Himla skönt var det ute och vi satt och slappade rätt länge. T löste lite sudoki och jag passade på att slösurfa lite. Passade också på att klippa klorna på lite lätt motvilliga jyckar ;-).

Vid 20-snåret så var det i alla fall slutslappat och det var dags att dra på sig ridkläderna och plocka in pållarna. Idag fick det bli en skrittur i kvällsolen med pållarna. Vid 20.40 satt jag i sadeln på Oktawia och lilla Bianca fick följa med på släp. T föjde med på min cykel som back-up ifall det skulle bli något krångel med Bianca. Men jag behövde inte oroa mig...

Bianca tyckte det var alla tiders att hänga med på tur. Oktawia skrittar på i sitt vanliga tempo och Bianca (fetknoppen) får småspringa för att hinna med, men följer jättebra och håller sig i höjd med min högra skänkel.

Skrittade på landsvägen och vände efter 20 min, nu började Bianca bli lite trött och försökte få stopp på Oktawia genom att nafsa henne i bogen ;-). Oktawia lät sig dock inte avskräckas utan knallade bara på i sitt tempo. Bara för Bianca att hänga med ;-)

-




När vi är nästan hemma så är Bianca så trött, så trött. De sista hundra metrarna gick inte fort direkt, men en skrittpromenad på 40 min är kalasbra motion för båda pållarna och Oktawia verkade tämligen nöjd i alla fall ;-).



När jag väl fått in pållarna i stallet så behövde jag ingen back-up längre och T och Lexi for iväg till lägenheten. Jag pysslade om pållarna och de fick åter gå ut i hagen för natten. När jag var klar med allt istallet och skulle gå in i huset så upptäckte jag en mindre kul sak. T hade snällt låst huset åt mig innan vi skrittade iväg, men han hade låst med sin nyckel... och inte låst upp när han åkte iväg till lägenheten. Alltså kom jag inte in i huset för mina nycklar var ju inlåsta....

Fick tag på T via mobilen och han fick alltså vackert komma tillbaka för att låsa upp åt mig ;-). Det tog en liten stund och under tiden så satt jag ute och väntade - det var en skön kväll som tur var. Som sällskap hade jag lilla Nalle som höll utkik -  som vanligt ;-)



När väl huset var upplåst så jag kunde ta mig in, så fick det bli soffan och hade väl i princip slagit mig till ro och börjat koll på TV när T ringde. När han kom hem till sin lägenhet så hade han fått ett otrevligt brev från grannen ovanpå. Han har ett riktigt psyko till granne, så han tyckte det var hemskt otrevligt. Så jag sa åt honom att ifall han ville ha lugn och ro fick han sova över hos mig... och 20 min senare så var han tillbaka igen ;-). Tur att gästrummet var städat ;-).

Resten av kvällen tillbringades i alla fall framför TV och kollade på Navy CSI och sedan Bones.

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

25/7 Måndag - Hemmadag....

Idag så kände jag mig sugen på att baka lite. Och så blev det. Bakade mina absoluta favoritkakor - mördegskakor med ett täcke av maräng och mandel. Varje kaka är som en liten bakelse ;-). Receptet har jag fått från min gammelmoster B för många år sedan. Är man en gottegris, som jag är, så älskar man dessa himmelskt goda kakor.

Man bakar kakorna i 2 omgångar - först så gör man en mördeg - som ska vila i kylskåpet en stund. Man gräddar sedan mördegen en vända - på med marängsmeten och hackad mandel och så in i ugnen en sväng till.

Visst ser de smarriga ut :-).



Kakorna var klara vid 14-snåret och vid 14.30-snåret dök T upp. Som vanligt hade han alltså fika-radarn påslagen ;-).

Under tiden som jag bryggde kaffe, gick jag och kollade vart kissungarna höll hus någonstans. Det hade blivit oroväckande tyst...

Hittade kissarna på en stol under trappen - där de sov sött :-)




Riktiga gosegrisar ;-)




När kaffet var klart så blev det en fika i trädgården - kanelbulle och god kaka *mums*



När fikat var avklarat så satte vi igång med det som T kommit för. Dags att ta rätt på de där 10 kg lingonen som T plockade förra året. Behövde få loss utrymme i frysen.

Så vi kokade sylt resten av em och tidig kväll... Det fick plats ungefär 3 kg bär i den 10-literskastrull som vi använde, och det tog tid att koka upp varje omgång eftersom bären var frysta. Dessutom skulle det fram med burkar som behövde diskas och steriliseras i ugnen. Så vi hade lite att pyssla med...

Men framåt kvällningen så var äntligen alla bären kokta till sylt - 26 st burkar blev resultatet...



När köket var uppröjt efter syltkoket så var det dags att ta itu med nästa sak - nämligen pållans motion för dagen.

Kom iväg lite sent till ridhuset, var på plats 20.45 och Oktawia var allt annat än taggad för arbete ;-)



Damen var tämligen seg som sirap i början på ridpasset, men jag skrittade fram ordentligt och allt eftersom ridpasset skred framåt så vaknade hon till liv ;-). Jag gjorde inga avancerade övningar, utan jobbade med lite övergångar och skänkelvikning och jobbade mest loss damen. M1 ska trimma Oktawia i morgon så det var nog lagomt med ett litet lättare pass idag. För övrigt så skötte sig pålla helt OK.

Var hemma igen vid 22.30 och var klar med allt i stallet vid 23-snåret. Då var det dags för soffan och Navy CSI för min del - och som sällskap hade jag en riktigt sällskapsjuk Sixten ;-)




Och detta var allt för idag!

/Lizzie

26/7 Tisdag - Besök...

Tog det lugnt på fm idag. Jag kan faktiskt slöa, även om det kan vara svårt att tro det ibland ;-)...

Till sist så blev jag lite rastlös så jag tog med mig ettiketter, stämpel, stämpelfärg och pennor och gav mig ut i trädgården. Satte mig i partytältet och där tillverkade jag lite ettiketter till syltburkarna. Det tog en stund eftersom jag först stämplade motiv och sedan ritade lite innan jag skrev dit vad det var för sylt och datum.

Hade tyvärr vit/röd-rutig tyg hemma, i alla fall hade det varit snyggt med små hättor till varje burk lingonsylt ;-)





Vid 13-snåret - lagom när jag var klar med ettiketterna - så kom T och han satte igång att leka med åkklipparen och grästrimmern. Han klippte gräsmattan just där jag har partytältet och utemöblerna. Han fixade också iordning inne i syrénbersån så vi kunde ställa dit det lilla runda bordet och ett par stolar.

Var lagom klar med allt när mitt besök för em kom. Det var kamrat MK som kom för att tillbringa em på landet och smaka på mina goda bullar och marängkakor. Och vi hade en mycket trevlig em med prat och skratt. T var med och fikade ett tag, men blev sedan lite rastlös och pös iväg till Marieberg en sväng. Mitt fikabesök var avklarat vid 17-snåret och det började bli dags att göra sig iordning för att pysa iväg till ridhuset med Oktawia.

T kom tillbaka från Marieberg strax efter att MK åkt. Han fortsatte att röja med grästrimmern och slog bort lite gräs i hästhagen så det blev kräm i häststaketet. 

Strax efter kl 18 kom M1 och P. Oktawia blev iordnninggjord för lite dressyrtrimning och vid 19-snåret så var vi inne på ÖFK. Jag och T tog en promis med vovvarna innan vi gick ner till banan för att kolla in ekipaget.

M1 red på den nya dressyrbanan som är belagd inne på SM-banan. Oktawia kommer väldigt väl överens med underlaget där och skötte sig mycket bra.





Först övningar i trav...



Sedan blev det en övning i galopp där damen fick jobba på en volt i ökad galopp och sedan minska volten och samla upp galoppen. Bryta av till skritt, göra en kvarts bakdelsvändning och så fatta galopp igen. En jobbig övning, men damen skötte sig bra och jobbade på bra. Alslutade passet med en liten skrittur på området.

 Nöjd pålla klev sedan snällt in i trailern när det väl var dags att åka hem. Väl hemma blev det avsköljning med ljummet vatten, lite havre serverades och när allt var klart i stallet så fick pållarna knalla ut i hagen igen.

Jag själv förpassade mig in i huset och hade precis kommit in när kamrat CL med dotter dök upp för att gosa med Alfons ;-).

Idag så var dock inte Alfons så himla intresserad utav att gosa med sin nya matte, utan det var bus som stod på schemat ;-) - nya matte var i alla fall nöjd med att få träffa sin lilla kisse.

När besöket åkte hemmåt så blev det TV:n och Navy CSI för min del. Och mycket mer än så hände inte idag...

Ja, skulle väl vara då att Sixten upptäckte TV-bilden som rörde på sig ;-)




/Lizzie

24/7 Söndag - Regn...

Vaknade upp till hällregn - så jag bestämde mig för att stanna kvar i sängen ett tag till. Lillan låg i alla fall och snarkade för fullt och visade inga som helst tecken på att vilja ge sig ut i regnet ;-). Skönt att bara ta det lugnt och läsa en bra bok istället ;-).

Till sist så blev jag i alla fall kaffesugen så det blev till att ta sig ner till köket. Det fick bli en sen frukost också. I övrigt så gjorde jag inte så mycket mer än att slösurfa och svara lite mail, men lite småpyssel var jag tvungen att grejja med i alla fall :-).

När det regnar ute så får man hålla på med pyssel inne och jag gjöt några fler söta små tvålar. Köpte ju klar tvålmassa på Panduro igår, så den använda jag idag. Blev tre blå tvålar och tre lila. De blåa doftsatte jag med doftoljan fresch och till de lila tvålarna använde jag lavendelolja. Det blev lite tvålmassa över så det fick bli 3 små hjärttvålar också :-).



Fram på em så käkade jag lite mat. Hade en färdig fryst matlåda i frysen, kyckling med parmaskinka och pasta. Smakade alldeles utmärkt. Lagom när jag hade ätit klart min mat och skulle sätta på lite kaffe så kom T. Han måste verkligen ha kafferadarn påslagen för fullt ;-).

Under tiden som vi fikade så fiskade T fram sitt senaste inköp. Han funderat ett tag på att skaffa sig en androidtelefon och nu hade han varit iväg och shoppat sig en Nokia N8 - en sån där pekmobil... och så blev vi sittandes ett par timmar med att få till alla inställningar och fatta hur den funkar.

Vid 16-snåret så gick vi i alla fall ut, det var uppehåll och jag behövde få lite luft. T satte igång att röja med grästrimmern och jag renaste lite ogräs i mina rabatter, passade också på att dra upp en massa brännässlor som växte i syrénbersån.

Hämtade sedan grep och skottkärra och tog upp det jag rensat bort.

När T var klar med att leka med grästrimmern så började vi jobbet med att sätta upp hundstaketet så det sitter på min tomtgränd. Mätte igen från lagårdens södra vägg och från huset södra vägg för att få ut vart tomtgränsen går någonstans. Hade sedan ett 30 m långt rep som vi la ut för att få en rak linje. Tomten är 130,5 m utmed den södra sidan och 134 m utmed den norra sidan så när man går fram och tillbaka under ett par timmar så  inser man att man går kilometrar.

Till sist så var staketet på plats utmed den södra sidan av tomten. Dessutom gick strömmen runt som den skulle också. Ska  också kontrollmätt den norra delen av tomten noga - den sträckan är 134 m lång och som den första mätningen ser ut så går min tomtgräns dryga metern på andra sidan min uppfartsväg... ialla fall när jag utgår från mitt hus och de metrar som enligt fastighetskartan ska ligga på min sida av tomtgränsen.

Men när vi skulle börja kontrollmäta rakt över tomten... ja, då satte det igång att hällregna igen. Så den mätningen får vi ta någon annan dag.

Lika så när det gäller pållans motion för dagen. Planen var att ta mig en liten skrittur på den stora och ta den lilla på släp - men regnet höll sig så det fick räcka med att jag klafsade ut i hagen och kollade till pållarna. Det var i alla fall inga flygfän på dem i dag ;-).

T och Lexi for vidare till lägenheten vid 20.30-snåret. Jag och Lillan kröp upp i soffan under varsin filt - verkligen soffväder så här på en söndagkväll. Förhoppningsvis så kommer det trevligare väder under kommande veckan.

Nu ska jag kolla klart på Casanovafilmen som går på 5:an - och det är allt för idag!

/Lizzie

23/7 Lördag - Utflykt...

Jag väntade mig att vakna upp till åskväder, men icke... det utlovade regnovädret håller sig borta. Varmt och kvalmigt är det - men ingen åska...

Tog det lugnt på fm. Tog hand om lite ren tvätt och fixade stryktvätten när jag ändå var i farten. Skönt att få det avklarat så det inte blir så stor hög med stryktvätt att ta hand om... Jag har ju en förmåga att vänta med just strykningen *harkel*.

När det sedan blev dags för lunch så blev det sallad och makril i tomatsås - så himla lätt att fixa iordning. Satt ute ett par timmar och njöt av det sköna vädret. Passade på att bläddra i Ellos och Halénskatalogerna. Finns en hel del snygga kläder, men det är inte dags att tänka på höstkläderna ännu direkt och dessutom så ska jag nå min målvikt innan det blir några nya inköp i klädväg. Och nå målviken kommer ta ett tag - men fram tills dess så får jag slita på de kläderna jag shoppade förra året ;-).

Vid 14-snåret kom T - han dök upp lagomt när jag skulle sätta på lite kaffe - snacka om att ha kafferadarn påslagen ;-).

Vi fikade och slappade i trädgården, men till sist så blev jag lite rastlös och tyckte vi kunde åka iväg på en liten utflykt. T var med på noterna och vid 15.30 så for vi iväg till Hallagården :-).

Det var strålande väder så det var himla trevligt att sitte ute vid Hallagården och inta deras goda kaffe och inte minst - det urgoda citronpajen! Njöt av varje tugga ;-)





När kaffet och pajen var slut så blev de en vända in i butiken där jag shoppade Hällbräd och 3 burkar av Hallgårdens egen marmelad, rabarber, citron och ananas - säkert jättegott till lite goda dessertostar ;-).



När vi var avklarade med besöket på Hallagården så åkte vi tillbaka till hemkommunen, men fortsatte en vända till Marieberg. Vi besökte först Elgiganten - mest bara för att kolla läget - det blev dock en bunt med papper som de hade till bra pris.

Vi passade också på att gå in en vända på Mediamarkt där T letade efter film, som vanligt ;-). Jag shoppade med mig ett par kartonger med kaffe till min nya kaffemaskin. Cappucino och Latte macchiath :-)

Vi hann också gå en vända inne på själva gallerian innan de skulle stänga för dagen och då passade jag på att göra ett besök vid Pandurobutiken eftersom jag kom på att jag ville gjuta mer tvål. Så det blev klar tvålmassa och ny gjutform med hem.




Innan vi avslutade vårt besök på Marieberg så blev det ett snabbt besök inne på Coop för jag behövde få hem lite kylskåpsvaror - sedan var det full fart hemåt :-)

När jag kom hem så upptäckte jag att de små kissungarna hade väldigt lattjo lajbans ;-). De hade vält ut min papperskorg under skrivbordet och busade runt med skräpet...



Tänk vad kul man kan ha med lite skräp ;-)



Kissarna fick roa sig bäst de kunde. Jag var hungrig och fixade iordning lite ätbart. Det fick bli pitabröd fyllt med sallad, tonfisk och den goda tomatsåsen jag fick av M1 när jag hade min trädgårdsfest. Under tiden som jag fixade iordning lite ätbart så lekte T med min åkklippare och hann faktiskt klippa rätt mycket av min gräsmatta under den kvart som det tog mig att fixa de fyllda pitabröden :-).

Maten smakade bra och som efterrätt blev det varsin latte macchiato - det är gott det :-). Vid 20-snåret så åkte T och Lexi vidare till lägenheten och jag tyckte det var en alldeles för skön kväll för att gå in i huset. Alltså åkte kopplet fram och till Lillans lycka skulle det bli fråga om en promenad. Så skönt att man numera kan promenera av min tomt utan att behöva oroa sig för att det ska komma farande någon annan jycke...

Det blev en promenad fram till kyrkan och tillbaka - tog cirka en timme och det var skönt att röra på sig lite. När vi var hemma igen så vattande jag urnorna, och så fyllde jag på vatten till hästarna. Kollade av kusarna en gång till - var ute och sprayade på dem mitt på dan, och nu frampå kvällningen, verkade de inte irreterade av några insekter.

Resten av kvällen får det bli lite slökoll på TV, samtidigt som man slösurfar lite. Det är i alla fall inget speciellt bra på TV så här en lördag kväll.

Så detta var allt för idag! Nu ska jag gå och städa efter busfröna och se till att de går och lägger sig för natten.

/Lizzie

22/7 Fredag - Lite småpyssel...

Det regnade på morgonen så jag hade inte direkt bråttom ur sängen - skönt med semester och man kan ligga kvar och slöa :-).

Vid 10-snåret så orkade jag i alla fall inte ligga kvar längre, utan då kravlade jag mig upp. Lillan är ju tämligen morgontrött av sig så hon ligger ju gärna och sover så länge hon kan ;-).

Under fm så pysslade jag klart smyckena jag började med igår. Halsbandet var ju färdigt, men idag så gjorde jag klart armbandet som består av 3 delar. Blev hur snyggt som helst :-D



När jag var klar med smyckepysslet så plockade jag undan verktygen och så satte jag igång med städningen av huset. Det är inte klokt vad man lyckas damma ner på en vecka ;-). Nåja, har ju kattungar som huserar runt i huset också så jag är ju inte själv om att damma och håra ner ;-).

Städningen av huset tog ett par timmar och efteråt var jag helt sjöblöt av svett. Det var 20 grader varmt, men en luftfuktighet som inte var sann... Bara att torka svetten ur pannan och jobba på...

När jag var klar med städningen så blev det lite mat, kyckling green thai med wokgrönsaker. Smakade smasken!

Fram på em kom sedan min kamrat CL med sin dotter S. S är numera matte till Alfons och de var tvungna att komma och hälsa på sin lilla kisse :-).

Sixten - det lilla charmtrollet - busade runt så mycket han orkade...





Men vad gjorde lilla Alfons? Jo, han somnade i mattes händer ;-)



Snacka cool kissunge - och söta är de båda två <3

När kissegosbesöket var avklarat så satte jag med lite annat småpyssel. Smälte en omgång med tvålmassa som jag färgade lila och tillsatte lavendelolja. Tre stycken muffinformar blev sedan fyllda med tvålmassan, i botten av formarna hade jag lagt dekorplattor. Doftar lavendel i hela mitt kök ;-)



När jag var mitt uppe i tvåltillverkningen så kom T och Lexi. Han hade varit och hälsat på sin pappa och tog svängen förbi mig på vägen hem. Han var nämligen lite sugen på att leka med min åkklippare så det fick han väl göra :-). Gräset har ju växt en hel del så lite klippning skadade ju inte.

Så T fick leka med åkklipparen och under tiden så bytte jag om till ridkläder och så full fart till stallet. Plockade in pållarna och så gjorde jag iordning Oktawia för en tripp in till ridhuset. Det var fruktansvärt kvalmigt och fuktigt luft så jag var tämligen svettig bara av att göra iordning pållan. Hur skulle det bli att rida??

När pållan var klar för avfärd klev hon snällt in i trailern och vi var klara att åka. T hann klippa en del av gräsmattan i alla fall. Får fortsätta med resten någon annan dag.

Väl inne i ridhuset så var vi enda ekipaget på plats. Det visade sig att Oktawia hade nerverna på utsidan idag. Från Brukshundsklubben så hördes det hundskall - det blev hon skitstressad över, vilket bara var fåneri. Och så var det folk utanför - himmel helt livsfarligt! Så idag såg Oktawia spöken överallt, både inne i ridhuset och utanför... under uppvärmningen fick jag jobba hårt för att få ordning på eländet, men till sist gick det. Slutet av ridpasset och galoppjobbet funkade bra. När jag sedan skulle skritta av damen runt SM-banan så var hon superspänd och skulle kolla på allt runtomkring istället för att röra sig framåt. Så jag hoppade av och gick med damen runt SM-banan istället. Annars hade jag väl aldrig kommit hem ;-).

Inga problem att lasta och åka hemåt, var hemma vid 20.30 snåret och pållan verkade vara lagom pigg ;-)




Pållan blev avsvampad och omplysslad innan det glev hagen igen. Innan jag stängde igen stallet för kvällen så mockade jag ur boxarna och trailern. Gjorde rent utrustningen och plockade undan alla prylar. Var klar med allt vid 21.30-snåret och då förpassade jag mig själv in i duschen. Det är inte klokt hur mycket man kan svettas under ett ridpass egentligen :-O.

Resten av kvällen blir det Tyst vittne på TV4 plus och mycket mer än så kommer inte hända idag.

/Lizzie

20/7 Onsdag - Utflykt...

Tog det lugnt på fm. Kollade till pållarna i hagen, tvättade en maskin tvätt, surfade lite. Vid 12-snåret så blev det i alla fall dags att fara in till stan. Det var dags för veckans besök hos Viktväktarna. Och trots födelsedag då jag mumsat i mig kanelbullar, chokladmuffins och min goda björnbärskaka så blev resultatet -1 kg sedan förra veckan. Går ju riktigt bra det här :-). Har lyckats gå ner 8,2 kg på 8 veckor - och mitt mål att gå ner 10 kg tills det är dags att börja jobba igen verkar inte vara totalt omöjligt att nå. Har ju 2,5 veckor semester kvar :-).

Åkte hem igen när mitt ärende hos Viktväktarna var avklarat och jag belönade mig själv med en riktigt smaskig lunch. Markrill i tomatsås, grönsallad med balsamicosås och 2 knäckemackor med salami och grönsaker. Smakade smaskens :-)




Jag hade precis fått i mig maten när det var dags att åka iväg på en liten utflykt. T kom och hämtade mig och vi fortsatte till Kumla för att hälsa på hans pappa. Vi hämtade upp T's pappa och så fortsatte vi till Kumla kyrkogård för att besöka Minneslunden där T's mamma nu ligger "begravd". Plaketten med hennes namn var uppsatt och vi satte oss vid en dam och pratade lite. Det var skönt väder ute även om det var lite mulet.

I dammen fanns det vackra näckrosor.




I dammens fanns det också ett gäng koifiskar i varierande storlekar...



Vi satt och pratade en stund innan vi åkte tillbaka hem till T's pappa där vi tog en fika. T's pappa hade fått ett stort brev från SCB, som han inte visste vad han skulle göra med. Det var en enkät om hemtjänsten så vi hjälpte svärfar att svara på frågorna. Det var många frågor så det tog tid, och svärfar tyckte nog det var lite jobbigt, men bra att vi hjälpte honom. När det så var dags för oss att åka så tog vi med enkäten och la på den på gula lådan.

På vägen hem så stannade vi till vid Marieberg. Först blev det ett stopp vid Elgiganten. T skulle ha en film, men det fanns inte där. Så vi fortsatte till Mediamarkt där han hittade filmen han skulle ha. Jag upptäckte också att Mediamarkt var mycket dyrare på en kaffemaskin som jag var intresserad utav - så vi åkte tillbaka till Elgiganten :-). Jag stod och velade mellan 2 olika varianter, men bestämde mig för en Dolce Gusto modell Melody. Den är jättesöt och ser ut som en kyckling ;-). Har en bra kaffebryggare, men kompletterar nu alltså med en liten kapselmaskin :-).

Nöjd med mitt inköp åkte vi iväg till Blomsterlandet där jag köpte pelargoner och margueriter till pappas och mammas gravar. Penséerna jag planterade tidigare har gjort sitt för länge sedan... När vi var klara vid Blomsterlandet så åkte vi alltså vidare till kyrkogården där jag alltså planterade nytt på pappas och mammas gravar. På mammas grav så blommar minirosen min yngsta syrra planterade för ett par år sedan, så den fick vara kvar. På pappas grav var det bara att rensa rent och plantera nytt. Blev jättefint med knallröda pelargoner och vita margueriter - mamma fick förresten samma blommor. 

När vi var klara på kyrkogården så var det full fart hem och jag packade upp min nya kaffemaskin :-). Visst är den söt? Ser ut som en kyckling ;-)



Varsin kopp Caufé au lait blev det och det smakade alldeles utmärkt. Himla smidigt sätt att få iordning gott kaffe, även om varje kopp egentligen är svindyr... Men Elgiganten hade himla bra pris på lilla maskinen så detta fick bli en lite försenad födelsedagspresen till mig själv :-D.

Fikat intog vi i trädgården och efter att ha slappat en stund så passade vi på att utnyttja det faktum att det var en total vindstilla kväll - fram med badmintonracketerna alltså och så spelade vi badminton en stund. Det var kul - svettigt, men kul .-).

När vi spelat oss trötta på badminton så var det dags att ta itu med lite motion av pållarna. Idag tänkte jag testa och se ifall det funkar att ta med lilla Bianca som handhäst under en skrittur. Så in med pållarna i stallet. Fixade iordning Oktawia och så på med grimma på Bianca. T fick vara behjälplig till att börja med. Testade först att rida fram och tillbaka till allmän väg - ifall jag skulle vara tvungen att släppa Bianca så skullle det vara bra att vara kvar hemma ;-).

Det var inga problem att ha med Bianca på släp när jag skrittade rakt fram - det blev svårt när jag skulle vända och rida upp på gården igen. Bianca ställde sig under Oktawias hals -  hon förstod inte riktigt vart hon skulle ta vägen när jag försökte vända Oktawia.

Så vi bestämde oss för att ge oss ut på allmän väg istället. T följde med för att kunna ta hand om Bianca ifall det skulle bli problem.



Oktawia tyckte det var himla trevligt att få komma ut på en liten skrittur och Bianca hängde snällt med. Inga problem alls att ha med Bianca som handhäst. Dock fick hon småspringa för att hänga med, och Oktawia tog ändå hänsyn till att Bianca var med och skrittade i ett rätt lugnt tempot.

Kände mig nästan som en cowboy där vi skrittade iväg i solnedgången ;-).




Totalt blev det en skrittur på 40 min. Vi fick möte med bil 2 gånger och då höll T i lilla Bianca eftersom hon inte är trafiksäker ännu. På hemvägen testade vi att trava en liten bit och det funkade fint också. Oktawia joggade i långsamt tempo så lilla Bianca inte behövde springa ihjäl sig ;-). När vi kom hem så var det en mycket trött liten ponny jag hade på släp ;-). Jättebra motion för lilla Bianca - den lilla fröken behöver också röra på sig ;-).

När vi var hemma igen så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag tog hand om pållarna och när pysslet var avklarat så blev de utsläppta i hagen igen.

Innan jag stängde stallet för kvällen så tog jag hand om utrustningen och så mockade jag ur boxarna. Det första pållarna gör när de kommer in i sina boxar är att kolla krubben och sedan lägga en stor bajshög ;-). Var klar i stallet vid 22-snåret och förpassade mig då in i huset.

Resten av kvällen tillbringade jag sedan i soffa och kollade lite på TV och det var allt för idag.

/Lizzie

21/7 Torsdag - En lugn dag...

Upp vid 9.30 och gjorde mig iordning och käkade frukost. Vid 11-snåret så kom M1 och P, dags för pållans motion alltså. Okatwia blev iordninggjord för ett litet dressyrpass och snart var vi på väg till ÖFK.

Dagens ridpass utfördes på den nya sandbanan längst ner på SM-banan. Uppenbarligen så gillade Oktawia underlagen för hon verkade tycka livet var toppen och hade använde sin energi rätt för en gångs skull - nämligen att arbeta :-). Full fart var det på damen med andra ord - och M1 tyckte det var jättekul ;-).



Lika bra att passa på och njuta när damen för en gångs skull har riktigt bra framåtbjudning ;-).




Efter ett roligt ridpass så blev det avskrittning ner mot Rosta gärde och tillbaka. Snällt klev sedan Oktawia in i trailern och vi kunde åka hemåt.

Väl hemma så gjorde jag iordning ljummet vatten som Oktawia blev avsköljd med för att bli av med svetten. Damen blev sedan serverad lite havre innan pållarna återigen fick inta hagen.

Vid 14-snåret så var jag klar i stallet, då hade jag hunnit fixa klart med utrustningen, mockat ur trailer och boxarna.

Dags att ta hand om mig själv - få i mig lite mat med andra ord. Det fick bli lite lax och pasta med grönsaker - smakade inte dumt alls :-).

Under em tog jag det lite lugnt. Det kom lite duggregn så jag passade på att pyssla lite inne. Började pyssla med lite smyckestillverkning och med  det fastnade jag ett tag. Har gjort klart ett långt halsband och har nästan gjort klart ett matchande armband - ska göra ett rad med pärlor som ska vara på armbandet också.




La ifrån mig smyckespysslet när T dök upp fram på em och ville ha kaffe. Han hade varit ute i skogen och hittat ett gäng kantareller!!

Hm... härlig syn :-)




Jag hjälpte T att rensa kantarellerna under tiden som vi intog varsin mugg gott kaffe :-). Det var skönt ute och jag är glad över mitt partytält. Även om det inte är det snyggaste man kan ha så håller sig möblerna torra och det gick att sitta ute trots att det hade regnat lite.

När vi var klara med kantarellrensningen och vi tröttnat på att sitta stilla så blev det en omgång badminton idag också. Dock hade T lite träningsvärk sedan igår *fniss* Så han orkade inte spela så himla länge ;-).

Vid 20-snåret så åkte T och Lexi till lägenheten. Kvällen visade sig dock bli jättefin och jag var lite rastlös. Alltså blev det en promis för mig och Lillan - drygt en timme var vi ute och det var hur  skönt som helst. Efter den promisen så kändes det helt OK att placera sig i soffan och slökolla lite på TV resten av kvällen :-).

Detta var allt för idag!

/Lizzie

19/7 Tisdag - Vilan slut...

Under förmiddagen så var jag hemma och grejade lite inne innan jag hakade på trailern och åkte in till T. Hade med mig lite prylar som han skulle ha. Tillbringade em i sällskap med T innan vi åkte ut till Kartorp för att andas lite lantluft och för att Lexi skulle få sprina lite lös. Fast Lexi vill helst in i huset och hålla kolla på Sixten och Alfons. Just dé ja, Grålle heter numera Alfons och har fått en ny matte :-). Så både kissungarna är tingade och det känns bra.

Tillbringade ett par timmar i trädgården - även om det var lite mulet så här sen em så var det än då varmt. Jag hade fått senaste numret av Må Bra, så det blev en skön stol, kaffe, en chockladmuffins och så lusläsa tidningen. T roade sig med Aftonbladet ;-). Må Bra-tidningen var han inte ett dugg intresserad av, märkligt... ;-).

När vi satt där och slappade så upptäckte jag plötsligt att vi hade besök...

En liiiiten igelkotte kom knatande över grusgården... Jag har sett en stor igelkott 3 gånger denna sommar och jag hoppas innerligt att detta är en bebise från den igelkotten. Vill så gärna ha små piggar i min trädgård. Jag tycker de är rätt mysiga ;-)

Denna lilla krabat var jättesöt och jätteliten ;-)



Självklart så fjäskade jag för Pigge och hämtade lite hundmat. Pigge blev lite nyfiken och tyckte det luktade intressant och vågade krypa ur bollen ;-)



Dock så tyckte nog Pigge att vi var lite otäckt närgångna, för han pinnade snabbt ifrån platsen. Bara att hålla tummarna att Pigge håller sig i närheten...

Till sist så var det i alla fall dags att sluta slappa. T åkte vidare till Marieberg för han skulle shoppa sig en dvd-film (som vanligt) och jag satte fart i stallet.

M1 var för dagen inbokad till 18-snåret och det är allstå slut för totalt vila för Oktawia - får räcka med en veckas vila för damen... Men innan M1 skulle dyka upp så satte jag fart med att smörja lite läder. Lagom när jag var klar med dressyrsadeln och tränset så dök M1 och P upp. Jag hade tagit in pållarna strax innnan så de hade luktat klart i sina rena boxar. Det var ett väldans sniffande på båda två när de blev placerade i rena och nyströade boxar ;-).

Under tiden som M1 borstade iordning Oktawia så passade jag på att piffa till hoppsadeln, som också fick följa med in til ridhuset. Eftersom Oktawia vilat en vecka, så var planen för dagens pass lite lättare ridning. Så då fick det bli hoppsadeln.

När vi var klara för att åka så klev pållan snällt in i trailern och vi kunda vara in till ridhuset. Det var varmt och kvalmigt och då är det skönt att få krypa in i ett ridhus. Lillan var självklart med så hon och jag gick en promenad först innan vi gick tillbaka och kollade in ekipaget.

Oktawia var lite trött till att börja med, antagligen värmen som påverkade. Ridövningarna idag var inga svårigheter, trav och galopp över markbommar - inga andra konstigheter. Även om det kan vara tillräckligt svårt att hålla samma tempo fram till bommarna, över bommarna och efter bommarna ;-). Oktawia har ju svårast för galoppbommarna  - men det gick bra till sist. För övrigt så skötte sig pållan alldeles utmärkt. Inga större protester över att behöva röra på sig och efter ridpasset så såg hon lika nöjd ut som vanligt. Som avskrittning blev det också ett varv runt SM-banan och det var en skön kväll att vara ute och strosa i.

När vi var klara så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev det avsvampning av en svettig pålla innan lite havre serverades. Under tiden som damen käkade havre så plockade jag iordning på utrustningen, gjorde rent sadeln och lädergjorde från svett, hängde upp ett blött schabrak och så mockade jag ur trailern och hakade loss den. När jag var klar med allt så hade Oktawia käkat upp och pållarna blev utsläppta i hagen.

Vid utsläppet så var det inte kvavt längre, utan det kom lite lätt duggregn - skönt :-).

Jag avslutade kvällen i stallet med att mocka ur boxarna och sopa stallgången. Lagningen av stallgången blev bra och även om jag använt grovbetong som är mer grovkorning än finbetongen, så gick det bra att sopa rent från spån.

Var lagom klar med allt till klockan 21 så det var bara att för passa sig in i huset och slå på TV:n. Och det fick bli Morden i Midsomer som avslutade denna dag.

Det var allt för idag!

/Lizzie


18/7 Måndag - Mäta, mäta, mäta....

Klev upp vid 9-snåret - vaknade av ljudet av regnet. Gjorde mig inte speciellt mycket - tycker nästan att det var lite mysigt med regn. Framför allt så behövs det...

Käkade frukost och gjorde mig iordning för en tur till stan. Vid 10.30 var jag klar för avfärd och låste huset och gick ut till bilen.

När jag satte mig i bilen och skulle sätta fast bilbältet så upptäckte jag nåt olustigt.... mitt bilbälte hade någon roat sig med att karva sönder :-( :-O

Vad i helvete finns det för djävla idioter egentligen!!!! I torsdag när jag senast satt i bilen så var detta bilbälte helt *morr*



Kändes högst olustigt att köra iväg. Vad mer har blivit saboterat? Kollade bromsarna direkt och de verkade funka i alla fall.... Men man kan ju verkligen fundera på ifall någon vill ta livet av mig. Skulle jag krocka med detta bälte så skulle det absolut inte hålla.

Så nu måste jag köpa ett nytt bilbälte - inte direkt en utgift jag räknat med :-(.

Jag åkte i alla fall iväg och hämtade T och vi fortsatte sedan till Lantmäterit och efter lite köande så fick jag hjälp. Jag förklarade mitt ärende och jag fick ut en fastighetskarta över min fastighet med de korrekta måtten på min tomt. Fastighetskartan var skalenlig så det var bara hem för att mäta upp tomten.

När vi var klara vid lantmäteriet så åkte vi iväg till Granngården där jag köpte Stalosal och ett par balar med pappersströ till hästboxarna.

Åkte sedan vidare till Willys och shoppade lite grönsaker och kylvaror. När shoppingen var avklarad så var det full fart till lägenheten och T fixade iordning lunch - kycklingpytt blev det idag - smakade bra med mat.

Efter lunch och kaffe så tog fastighetskartan och får hem till Kartorp. Det första jag gjorde när jag kom hem var att kolla vart kissarna var någonstans. De har ju upptäckt att det finns en undervåning... och  mycket riktigt. De små sötnosarna hade placerat sig i min soffa och såg ut att må rätt bra :-)



När jag kollat av kissarna så bestämde jag mig för att ringa Polisen och berätta om mitt bilbälte. Det räknas som skadegörelse och tyckte absolut att jag skulle göra en polisanmälan. Så det gjorde jag. Fick också rådet att anmäla igen ifall något mer konstigt händer. 

Det har ju varit lugnt med konstiga incidenter sedan jag tog bort min förra häst, men, men konstigt folk finns det gott om. 

När jag var klar med samtalet till Polisen så dök T upp efter en vända till Marieberg och det blev till att resten av em pyssla med att mäta och mäta och mäta.

Först så mätte jag ut att måtten på fastigheten stämde och att avståndet mellan hus och uthus också stämde med kartan. Mätte sedan ut avstånden från lagårdsbyggnaden mot tomtgränsen. Enligt fastighetskartan så går tomtgränsen 8 meter från min lagård just den sträckan som den gamla gärdessvägen går utmed. Vägen hamnade helt klart innanför och på min tomt!

Mätte sedan upp bakom mitt stall och där finns det två stycken gränspinnar, vilka verkade sitta på rätt ställe så dessa kunde vi utgå i från när vi sedan började mäta upp längden på min tomt. Enligt kartan så är tomten 130,5 meter lång på den sidan som gärdesvägen går. Och när vi kom längst ner mot den sidan som vetter mot mitt brygghus så visade det sig att min tomtgräns går cirka 2 meter utanför mitt brygghus, men inte ända ut till diket. Alltså äger grannen cirka en meter av gärdensvägen utmed den sträckan. Detta gäller endast en sträcka då som rör sig om cirka 49 meter.

På Lantmäteriet fick jag också klarhet i det INTE förekommer några servitut när det gäller min traktorsväg. Det finns inte heller några servitut för grannen när det gäller min uppfartsväg. Den vägen ligger helt klart på min mark och det finns alltså INGA servitut som ger grannen rätt att använda den vägen.

Det jag har bland gamla papper över min fastighet är ett kontrakt som säger att det ska finnas en utfartsväg från min fastighet ut till allmän väg. Enligt Lantmäteriet så är det ett juridiskt godkänt kontrakt. Det är orginal och bevittnat enligt konstens alla regler.

Meddelade grannen om vart min tomtgräns går någonstans. Blir det stora protester så får väl Lantmäteriet komma ut och mäta upp och det är inte gratis direkt...

Så nu kommer vi i alla fall sätta upp mitt staket igen. T ska bara röja bort växtligheten och idag var det alldeles för blött, så det behöver torka upp först. Det är viktigt för mig att ha ordenligt med ström runt min tomt...

När mätningen var avklarad så tog vi en liten kaffepaus innan vi fortsatte med att fixa klart stallet. T hjälpte mig att skurva upp krubbor, klimattor, skyltar osv. Jag pudrade ut Stalosal i boxarna och så fyllde jag på med strömaterial och vips så var pållarnas boxar bäddade :-).

Hängde ut de prylar som jag ska ha i stallet, grimskaft, grimmor, varsitt täcke osv.  Gick sedan lös i sadelkammaren och städade den. Dammade hyllor och tvättade rent skåpluckor osv. Avslutade med att sopa rent golvet ordentligt.

Framåt kvällningen så var allt klart. Sedan i torsdags så har vi alltså lyckats tvätta stallet, gjutit golvet, målat det svarta och oljat trät. Jag har också tvättat rent ett gäng hästtäcken och annan utrustning.

Är himla nöjd med resultatet :-)



Nu är det bara pållarna som saknas och det blir imorgon dé ;-)

Får se hur vädret artar sig resten av semestern. Får jag lust och det är OK väder så tänkte jag sätta igång med att måla utsidan av min uthus - skulle inte skada nämligen...

Vi avslutade i alla fall kvällen med att sitta och softa under mitt partytält. Det var en skön kväll så det gäller att passa på :-). Till sist så blev det dags för T och Lexi att åka till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Kissungarna och mamma katt letade jag rätt på och de blev instängda på toan på övervåningen. Lillan tycker busande kattungar är skumma saker så det var lugnast att ha kissarna på ett eget ställe.

Resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan för min del i alla fall. Först ska jag kolla på Medium och sedan får det nog bli ett avsnitt av CSI ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


17/7 Söndag - Kroppsarbete del 2...

Sov länge idag... kom ur sängen 10.30 och kände mig lätt stel i hela kroppen. Gårdagens kroppsarbete gjorde sig påmint ;-)

Blev lite kaffe för att komma igång. Väckte T så han också skulle komma igång lite... Under tiden som jag intog frukost så rotade jag igenom de gamla papper jag har på fastigheten. Hittade köpeavtalet där det står att jag ska vara garanterad väg ut till allmän väg. Hittade också dokumenten som visade delning av fastigheten på 70-talet då en hel del mark såldes av. En fastighetskarta fanns med, men den var i svartvitt och liten skala och till viss del gick tomtmarkeringen så att gärdesvägen såg ut som om den tillhörde min mark. Men det var svåret att exakt se vart tomtgränsen går. Så det blir till att åka in till Lantmäteriet i morgon och få fram en detaljerad fastighetskarta. Inget mer att göra just nu i alla fall...

Istället tog jag itu med dagens arbete. Kroppsarbete del 2. Först så kollade jag gårdagens arbete. Det blev hur bra som helst. Framför allt framkanten till ingången till stallet :-).



Det som nu skulle fixas var att tvätta av metallen runt boxarna och boxgallren. Dessa skulle sedan bättras på med ny svart färg. Hästarna har ju en förmåga att gnaga bort färg från ubalkarna och gallren.

Vi började dock först med att T hjälpte mig att putsa fönstret i Oktawias box. Det är så högt upp så jag når ju inte även om jag står på en pall. När fönstret var putsat så satte vi upp fönstergallret. Därefter så satte jag igång med att måla all metall med målartvätt. T hjälpte mig sedan med att måla med svart färg.

När vi var klara med målningen så hade jag kvar att olja in träväggar och boxväggar, men när T plockade fram den gamla burken med träoljan, så visade det sig att den var - just för gammal.

Jag bestämde mig för att åka in till stan och shoppa en ny burk träolja, ville bli klar med stallet idag. Så vi tog en paus och när vi kom in ihuset så visade det sig att vi tillbringat 4 timmar i stallet!!! Vi hann precis in till Biltema innan stängningsdags! Passade också på att svänga förbi lägenheten och kolla till T's kissar m.m, innan vi åkte tillbaka till Kartorp.

Väl hemma igen så kom jag på att jag inte ätit mat på hela dagen, så snabbt fixade jag iordning Kyckling fylld med parmaskinka och ädelost, till detta pasta, tomatsallad och basilikasås på fraiche.

Det är inte klokt vad gott man kan äta och samtidigt bra och nyttig mat :-)




Efter maten satte vi igång med att olja stallet. T oljade den höga väggen och jag gick lös på boxväggarna. Jag hade köpt 3 liter träolja och det räckte ganska precis. Trät sög in oljan rätt ordentligt så det kändes bra att jag bestämde mig för att olja in trät - det behövdes uppenbarligen.

Var klar med stallet vid 20-snåret och så var ännu en dag med kroppsarbete avklarad. Nu är stallet superfräscht och jag ska bara in och shoppa ett par spånbalar och Stalosal F för att fylla upp boxarna. Det lagade golvet ska få härda ett tag till, men på tisdag kväll är minivilan slut för lilla Oktawia ;-).

T och Lexi åkte nu till lägenheten. Jag sjävl förpassade mig in i huset och tillbringade resten av kvällen i soffan. Slösurfa lite och så kolla lite på TV - det är en lagom avslutning på en söndag som denna :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

16/7 Lördag - Kroppsarbete del 1...

Kroppsarbete stod på schemat idag :-). Det var mulen och +15 grader idag - absolut perfekt väder för det som idag väntade :-). T kom vid 10-snåret och snart så var vi igång med dagens jobb. Att laga mitt stallgolv. Jag har ju stall i en gammal loge och betongplattan är gammal och sliten. Vi lagade upp plattan för 6 år sedan, och nu var det dags igen. Hela stallgången var full med sprickor och hål.




Eftersom jag tänkte göra en "fattigmanslagning" och bara lagga i grovbetong i sprickor och håligheter så hade jag köpt 4 säckar grovbetong. Hade räknat ut att det skulle räcka.

Eftersom det inte var fler säckar så hade jag inte brytt mig om att hyra någon betongblandare, utan vi blandade grovbetong och vatten i hink. Det tog en stund att blanda ihop 25 kg betong i en hinkg och tungt blir det på slutet. Så idag blev det till att träna armmusklerna ;-).

När betongen var blandad så var det jag som fick ligga på knä och se till att det hamnade på rätt ställe på stallgolvet. Tur man inte är rädd för att bli smutsig eller har något emot att jobba med kroppen ;-). Hade i alla fall handskar på mig för att inte bli helt nerkladdad i betong.

Vi jobbade på under några timmar och till sist så hade vi en betongsäck kvar och vi var framme vid stalldörren mot stallplan. Då började vi diskutera huruvida jag skulle ha ett plattjärn över kanten eller inte. Det visade sig att T hade ett låg och skräpade. Ibland är det bra med hans "bra-att-ha-skaer" ;-). För att plattjärnet skulle bli bra så skulle vi vara tvungna att bila bort en bit av framkanten mot dörren och så skullle jag behöva gjuta mer än vad ajg räknat med. Alltså behövdes ytterligare en säck.

Vi tog en paus från gjutningsarbetet. Käkade lite mat och fikade. För att göra lite annat ett tag så lekte T med grästrimmern ett tag och jag kollade runt bland mina rabatter :-).

Efter våren omgrävning av rabatterna så har det ploppat upp massor av 1-årig vallmo - en sort som jag gillar jättemycket och som jag trodde hade dött ut - men nu kommer de små laxrosa skönterna...

Vallmknopp



Även min bolltistel som flyttades i våras blommar - så läcker :-)




Sedumplanterna som jag köpte på trädgårdsmässan och planterar i rabatten, trivs alldeles utmärkt och blommar rejält :-)




Efter den mentala vilan så blev det en snabb sväng ut till Marieberg för att köpa en säck betong till. Det blev också ett snabbt stopp på systemet där T shoppade en flaska JP, och så avslutade vi med att åka till Willys och shoppade lite ost och kex :-).

Var hemma igen vid 15.30 och jag fixade iordning fika för en kompis var på intåg för lite födelsedagsfika :-).

Under tiden som fixade med fikat så skulle T fortsätta med att klippa bort gräs under mitt staket. Så att strömmer verkligen går runt ordentligt.

Lagom när fikat var klart och min kompis ILP dök upp för att fika, så kom T och talade om att staketet längst ner på tomten var upprivet och omkullslängt. Tråden låg huller om buller på backen och ett gäng stolpar var inslängda en bit in på tomten. Inte undra på att strömmen inte gick runt.



Nu är det frågan - vem har rivit ner mitt staket? SMS:ade närmaste grannen för att kolla ifall de vart i farten utav någon anledning. Fick tillbaka att grannen rivit ner del av mitt staketet för jag hade sagt att jag inte skulle arrendera gärdesvägen.

Jag hade sagt nej till att arrendera gärdesvägen och menade då den bit av gärdesvägen som går utmed det betesarrende jag har. Detta för att det inte går att få ner några stolp i vägen i alla fall. Jag tänkte inte ens tanken att grannen menade början av gärdesvägen eftersom jag hela tiden trott att det varit min mark.

Så jag ringde upp grannen - och fick till svar att de äger den gamla vägen... Jag förklarade då för de muntliga uppgifter som vi fick när jag och T köpte och flyttade hit för 17 år sedan. Uppgiften om servitutet fick vi av den grannen som DÅ ägde grannfastigheten.  Han var väldigt tydlig med att han hade servitut på gärdesvägen för att han skulle nå sitt gärde bakom min lagård. Han använde sedan vägen bara en gång... men den skulle hållas öppen åt honom.

Nya grannen har alltså tidigare sagt att de inte tänker använda servitutet för att vägen är för smal. Det har därför varit OK att jag haft staket uppsatt. I annat fall så hade jag försett staketet med grindar så man kunnat ta sig igenom.

Grannen ska kolla i sina papper och jag ska kolla upp kartan som jag har. I min värld så uppfattar jag det som att om någon säger att de har servitut så har de rätt att använda marken, men att de inte äger marken. Grannen har tydligen en annan uppfattning.

Hur som helst så behöver detta kollas upp. Jag har en gammal karta som hängt med ett tidigare köpekontrakt, men den är liten och pluttrig och man ser inte tomtgränsern tydligt. Det får bli en tur till Lantmäteriet på måndag för att få fram en exakt fastighetskarta. Äger jag inte vägen så gör jag ju inte det. Hur som helst så måste jag få koll det hela.

Men varför de rivit ner en del av mitt staket fick jag inget bra svar på. Staket är uppsatt för att hålla deras hundar borta från min tomt och hålla våra hundar kvar på min tomt. Lillan lämnar inte min sida när hon är lös ute, men om det kommer någon främmande hund in på hennes territorium så kommer hon antagligen bita ihjäl den. Hade varit betydligt säkrare att be mig flytta staketet i sånt fall. Nu får det i alla fall ligga tills det är klart med vart min tomtgräns går någonstans.

Efter fotodokumentation över det rivna staketet så blev det i alla fall fika ute i mitt partytält. Det var lite varmare ute nu än vad det varit på fm. Så det var skönt att sitta ute och dricka kaffe och käka mina goda bullar och björnbärskakan :-).

ILP och jag satt och snackade bort en stund, men T blev rastlös och började grejja i mitt stall. När så fikastunden var avklarad så gjorde jag honom sällskap - även om jag inte kunde göra så mycket nytta...

Hantera vinkelslip och stenskivor - det är inte min grej liksom...



Efter ett antal stenskivor och en timme senare så var var framkanten på betongplattan tilljämnad och T hade hackat upp hål så "benen" på plattjärnet skulle ha någonstans att ta vägen.

Så blev det till att blanda ihop mer betong... nu hade jag 2 säckar grovbetong och det visade sig räcka precis :-) och det blev riktigt bra. Ingången till stallet kommer nu hålla hur bra som helst.

Lagom när jag höll på med sista handpåläggningen som kom kamrat CL med sin familj för att kolla på Grålle. CL's dotter S är ev intresserad av att shoppa Grålle.

Sjävlklart tyckte S att Grålle var hur söt som socker och ville nog helst stoppa kissen i fickan på en gång ;-). Men efter en lång stunds gos så ska hon fundera på ifall hon ska ha kissen eller inte.

När sällskapet åkt igen så plockade T och jag undan allt i stallet. Nu är lagningen av stallgolvet klart. Vi har lagt plast över den nya betongen och det ska bli spännande hur det ser ut i morgon... ;-)

Resten av kvällen tillbringade jag och T med att kolla på en gammal Bondfilm som gick på TV, Moonraker - inte den bästa av alla Bondfilmerna, men typ det mest sevärde som gick på TV en lördagkväll som denna. Vi käkade också ost och kex och drack lite rödvin -  det smakade alla tiders efter dagens hårda slit...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

15/7 Fredag - Födelsedag...

Dags att fylla år igen alltså :-).  Fort går det mellan varje omgång, men har man skojsig så går ju tiden fort sägs det ;-).

Det var inte direkt strålande väder, fint regn på fm, men det gjorde inte så mycket. Jag hölls innne och städade lite på fm. Det är ju en vecka sedan jag städade och det var inte mycket att plocka undan. Det lyckades jag ju med förra veckan. Men golven behövde åtgärdas och toa. Var klar på ett par timmar, sedan var huset representabelt skick igen :-).

När städningen var avklarad så bakade jag en björnbärskaka. Något gott att smaska på ska man ju ha när man fyller år ;-). Under tiden som kakan var i ugnen så käkade jag lite lunch.

Vid 13.30-snåret så kom T och Lexi för att gratta mig :-). T måste ha känt doften av björnbärskakan för den  blev klar samtidigt som han kom...

Av T fick jag en jättefin liten ros och doftljus, plus ett kort med lite slantar i :-).




Och så hade jag paketet som jag fick av kamrat K vid min tjejfest förra lördagen :-). Ett stort paket som visade sig innehålla en ihopfällbar picnickkorg - fiffig att ha till lite allt möjligt :-)



Innan det var dags för födelsedagskaffe så blev det en vända ut i hagen. Fyllde på vatten åt pållarna och så fick pållarna lite insektsmedel på sig. I övrigt så mådde de bra och var inte speciellt intresserad av oss, utan gräset var mer intressant ;-).

Vid 15-snåret så blev det fint väder och vi bar ut födelsedagsfikat och satte oss under partytältet. Lite sol och lagom varmt - skönt att sitta ute och fika.... om det inte vore för att grannens vallhund och cockerspaniel gjorde allt för att få igång Lillan, eller om det var mig och T som de försökte få fart på. För det var ett förbannat skällande under den timmen som vi satt ute. Ägarna själva satt ute och fikade och försökte inte ens ropa tillbaka hundarna.

Just nu så är jag medicinfri för min neuralgi och vill gärna ha det så. Men när cockerspanieln drog igång med sitt vassa skall så fick jag ont direkt. Trodde att jag skulle få ett hysteriskt utbrott.

Efter en timme klarade jag inte av att vara ute längre - risk att jag slagit hundarna med något hårt i annat fall. Jag fattar faktiskt inte varför det är så svårt att se att hundarna inte står och okynnesskäller?? Så fort Lexi eller Lillan får för sig att okynnesskälla så ser jag till att de slutar skälla. Skulle skämmas ihjäl annars! Även om man bor på landet så bör man ju faktiskt visa hänsyn till sina grannar.

Så T och jag fortsatte vår fikastund i köket i stället, huvudvärken höll sig kvar i ett tag till. Vi tillbringade em med att sitta i köket och spela poker. Var ett tag sedan, först så vann jag stort, men sedan vann T ett par omgångar... ;-)

Framåt kvällningen så började det regna så vi förflyttades oss in i vardagsrummet och kollade på en film istället. The true grid - en västern som var rätt bra. När filmen var slut så hade regnet upphört och jag kände mig lite rastlös. Så innan det var dags för T och Lexi att fara till lägenheten, blev det en promis med vovvarna. Vi var ute en timme och det var riktigt skönt att få röra på sig efter mumsat i sig bullar och björnbärskaka :-).

Vid 21-snåret åkte så T och Lexi vidare till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Det blev telefonen och samtal med syster yster i England i dryga timmen ;-).

Resten av kvällen tillbringas framför Tyst vittne på TV4plus och så lite datorsurf.

Detta var allt för idag!

/Lizzie


14/7 Torsdag - Stora skurardagen...

Kroppsarbete är det som har ståttt på schemat idag! T kom vid 10 och vi började en kopp kaffe. Jag hade precis vaknat och behövde komma igång först ;-).

Dock var det bara att snabbt sätta igång... Det var dags att ta itu med den årliga skurningen av stallet. T hjälpte mig med det tunga jobbet - att tömma boxarna på de permanenta bäddarna som leat sedan förra sommaren. Ett tungt och drygt jobb.

Först ut blev Oktawias box. Bäddens tjocklek cirka 20 cm...



Avslutar det hela med Biancas box, hennes bädd var endast 10 cm..-

T öste och jag gick med skottkärra. Har två skottkärrror så det var bara att gå i skytteltrafik och efter dryga 2 timmar var boxarna tömda och stallet tömt på all utrustning.

För att orka ta itu med nästa steg - nämligen själva tvättningen - så var vi först tvungna att få i oss lite lunch. Snabbt fixade jag iordning soppa och så passade vi på att ta en kopp kaffe på maten.

Efter matpausen så plockades  högtryckstvätten fram och jag blandade i tallsåpa som sprayades på väggar och boxväggar i stallet. Under tiden som det fick verka en stund så passade jag på att tvätta ett av de tjocka vintertäckena som inte får plats i min tvättmaskin.



Även täcket fick såpa på sig och sedan avsköljd med högtryckstvätten. Funkar faktiskt rätt bra. Bra mycket bättre än att inte tvätta alls i alla fall ;-). Avslutade med att täcket hängdes upp och spolades av - får hänga ut ett dygn för att torka nu.

När jag var klar med täcket så gick jag lös i stallet med högtryckstvätten. En timme senare så var stallet renspolat och allt vatten utsopat.

Äntligen rent stall som doftar såpa :-). Skönt att få det gjort och man har uppflytt ett av kraven som finns i djurskyddsföreskrifterna för att hålla häst :-).

Renskurat stall - jag var dock inte lika ren ;-)



Högtryckstvätten tog sedan T över och han roade sig med att spola rent fönstergallret, krubbor och hinkar innan han sedan fortsatte med min bil och trailer ;-)



Nu var vi klara med dagens kroppsarbeten och totalt utsvulten kände jag mig. Man blir hungrig av att jobba hårt ;-). Så jag fixade snabbt iordning lite färsk potatis, och till det blev det skinka och sallad.

Maten smakade mycket bra och snart så var vi mätta och belåtna. När vi käkat klart så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag själv hoppade in i duschen för att fräscha upp mig lite. Fixade mig sedan iordning för en sväng in till stan. Planen för kvällen var nämligen ett biobesök.

Så när jag var klar så åkte jag till T för han skulle med och gå på bio. Jag hade bokat biljetter till Pirates of Carribean, äntligen skulle jag få se min favvoskådis när det gäller manliga skådisar - Johnny Depp!

T och jag var på Filmstaden strax efter kl 20 och jag insåg att det är väldigt länge sedan jag var på bio senast. Filmstaden var tämlige ombyggd vid entren... Löste ut biljetterna och sedan så gick vi en sväng och kollade på några av de installationer av Open art som står runt slottet.

Det finns en del häftiga, även om man inte alltid förstår vad det föreställer eller vad de står för ;-)






Strax innan kl 21 var vi tillbaka till Filmstaden så till sist så blev det biosalongen för att kolla på en 2 timmar lång film. Det var nya stolar i biosalongen så man satt rätt bekvämt. Den senaste "Pirates-filmen" med mr Depp tyckte jag var helt OK, men så är jag också barnsligt förtjust i just den typen av filmer. Så en trailer under kvällen på en nyinspelning av de Tre musketörerna... hm, den måste jag nog se på bio ;-).

Var hemma igen vid 12-snåret och kollade en stund på TV8,men nu är det nog dags ta en närmare titt på kudden för idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


13/7 Onsdag - Mera bakning...

Sov som en klubbad oxe till 10.30 - fattar inte hur jag kan vara så trött... fast iofs... jag är ju uppe rätt länge på kvällarna. Bästa med semestern - att slippa väckarklockan ;-).

Sakteliga kom jag igång i alla fall och fixade iordning på mig själv och åkte in till stan. Vid 12.30 var jag hos Viktväktarna för veckans invägning. Det blev ett trevligt besök - vågen visade på ett resultat på -1,4 kg. Inte illa gjort för att vara en vecka där jag dessutom festat till :-). Mitt mål för semester har varit att helst gå ner några hekto, men framför allt att inte gå upp. Håller ju på och jobbar av mig den övervikten som jag drog på mig under semestern förra året, plus att när jag började med neuralgimedicinen så gick jag upp ytterligare.

Nu verkar det som om min neuralgi håller sig på mattan, för just nu så funkar skallen utan medicin och det är himla skönt det. Tror också att medicinen påverkade min uppgång eftersom jag nu går ner utan problem när medicinen är utsatt.

Efter besöket hos viktväktarna så åkte jag till T där jag blev bjuden på lunch ute på uteplatsen. Därefter blev det kaffe latte ifrån hans nya kaffemaskin. Smakade bra och det var skönt väder ute. Lexi verkade vara väldigt nöjd med att kunna ligga och slappa på gräsmattan :-)




Var hemma igen vid 14-snåret och då satte jag igång med bullbak! Det blev smaskiga kanelbullar och så här såg det ut på mitt köksbord vid 16-snåret ;-)




Samtidigt som jag väntade på att bullarna skulle gräddas så passade jag på att fålla upp mitt nya draperi ordentligt. Lillan trasslade in sig hela tiden, så när jag var klar med fållningen så kunde hon ta sig ut ur huset utan att fastna.

Efter bullbaket så blev det till att röja upp i köket. Bakning medför ju att det blir mjöl överallt och en hel del disk. I alla fall när jag är i farten ;-).

När jag var klar i köket så blev det en vända i stallet och mockade ur boxarna från igår. Var lagom klar när T dök upp. Han svängde förbi på vägen hem från Jula och så fick Lexi springa lite lös...

Vi tog en fika ute i trädgården, jag tror allt att det var doften av nygräddade kanelbullar som T känt lukten av ;-). För han lät sig väl smaka i alla fall ;-).

Vi satt ute ett par timmar i trädgården och bara tog det lungt. Vid 19-snåret kom M1 och T och Lexi åkte vidare till lägenheten. M1 fixade iordning Oktawia för ett litet hoppass inne på ÖFK och när damen var klar för lastning så klev hon snällt in i trailern och vi kunde åka iväg.

Väl framme på ÖFK var det ledigt på hoppbanan och där stod det lämliga hinder uppställda, bara att sänka bommarna till mer lämplig höjd för pållan och M1.

Det fanns också galoppbommar utlagda som passade bra för ekipaget att träna på. Oktawia tycker att galoppbommar är svårt och ännu svårare blir det när man måste hålla kolla på cyklister och flanörer på vägen brevid hoppbanan ;-).

Skutta hinder tycker dock pållan är skojsigt och skötte sig riktigt bra. Avslutade med att skritta runt SM-banan och en uttråkad Lillan fick äntligen röra på sig ;-).

Väl hemma så fixade jag iordning ljummet vatten och sköljde av Oktawia ordentligt. Hon hade blivit rejält svettig under kvällens ridpass och  var fortfarande svettig när vi kom hem. Så ordentligt avsköljning och sedan lite bete på gräsmatten.

Mycket nöjd kuse efter kvällens övningar ;-)




Dock serverades kvällshavren inne i boxen så det blev till att pallra sig in dit. Under tiden som havren käkades upp, plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern. Hästarna blev sprayda med flugmedel och så ut i hagen igen.

Jag själv plockade med mig ett gäng hästtäcken och förpassade mig in i huset. I morgon är det dags för stora skurardagen av stallet och det innebär också att det är dags för den årliga tvätten av alla använda täcken. De tjockaste vintertäckena får jag nog använda högtrycksvätten till. Men ull-, fleece- och tunnare täcken klarar tvättmaskinen av.

Min tvättstuga fylld av lortiga hästtäcken...



Kvällen avslutas med en stund framför TV:n och jag kollade på Nacy CIS och roligare än så blev inte kvällen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

12/7 Tisdag - En lugn dag..

Har tagit det tämligen lugnt i dag. På fm så tog jag hand om den stryktvätt som blev resultatet av gårdagens tvättning. Stryka är inte kul, men lika bra att få det gjort innan högen växer ännu mera...

Jag hade ytterdörren öppen så Lillan kunde gå ut och in som hon ville, tyvärr hade hon problem med det nya draperier jag satte upp igår. Det är lite långt och jag har fållat upp det med säkerhetsnålar så länge...

Naturligtvis så lyckades hon trassla in sig i det hela - snäll som hon är så la hon sig och väntade på att matte skulle komma och ta loss henne. Vad gör matte först? Hämtar kameran ;-) Men det såg för roligt ut...





Jag passade också på att baka chokladmuffins idag. Fyller ju år på fredag och tänkte ha lite fika att bjuda på ifall någon fikagäst dyker upp. Ska försöka låta bli att äta upp muffinens bara - de är urgoda ;-).



Det var inte sådär jättevarmt idag och så blåste det lite, men jag tyckte det var rätt skönt ändå. Jag tillbringade em ute. Först så skördade jag rosmarin och fransk dragon. Dessa repade jag och la på tork i min torkolla som fixades iordning. Mer kryddor ska skördas, men det tar en stund att sitta och repa bladen och jag blir trött i handen, så det får bli en annan dag.





När jag var klar med kryddorna så gick jag och hämtade min bok som jag har läst om kvällarna. Det är en decka av Anna Jansson och lite lätt otäck, så jag passade på att läsa ut en i dagsljus ;-). Men det var skönt att sitta ute, även om det var lite svalt. Passade också på att fika och provsmaka en av mina muffins.

Efter läs- och fikastunden så blev jag lite rastlös - kan ju inte sitta allt för länge ;-). Och tog därför itu med lite ogräsrensning. Mina nygrävda rabatter har verkligen tagit sig - både blommor och ogräset har tagit sig ordentligt...  Så det blev till att böja rygg ett tag. Det tog mig dryga timmen att rensa bort det värsta av ogräset och lagom när jag var klar så kom T och Lexi. Med sig hade T lite grillad kyckling. Upptäckte att jag var hungrig, så kyckling och lite sallad smakade kalas. Efter maten fixade jag kaffe och så blev det varsin god muffins. Resten av muffinsen åkte sedan in i frysen ;-).

Fikade och satt och släppade i dryg en timme innan jag hoppade i stallkläderna och satte igång med att ta itu med pållans motion. Plockade in pållarna och gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass inne i ridhuset. Oktawia var lugn att göra iordning, men när jag skulle lasta så blev hon stressad över något inne i trailern och slängde sig ut igen. Gjorde nytt försök att lasta och hon gick snällt in, men det var ut att T var på plats och kunde stänga efter oss. Nåt var hon stressad över. Nog för solen lös in i trailern och det bildades solkatter, men ändå.

Gick bra att köra in till ÖFK och det gick bra att lasta ur. Damen var kolugn och under tiden som jag red ett pass i ridhuset så gick T en runda med Lexi. Lillan fick idag stanna hemma den stunden som jag var i ridhuset.

Ridpasset gick bra och vi tränade på övergångar - som vanligt ;-). Avslutade ridpasset med att skritta ett varv runt SM-banan innan damen fick finna sig i att kliva in i trailern. Sedan full fart hemåt och fixa klart med kuse och alla prylar. Var hemma strax efter 20.30 och missade bara början av Morden i midsomer ;-).

Så kvällen avslutades med lite soffhäng och Morden i midsomer - känns som ett bra avslut på denna semesterdagen. Som bonus så avslutar jag med en bild på sötaste lills Grålle :-).



Det var allt för idag!

/Lizzie

11/7 Måndag - Pigg igen...

Vaknade vid 9-snåret och var pigg och glad igen :-). Intog frukost framför datorn och surfade runt en stund. Tog det tämligen lugnt på fm för övrigt. Tvättade lite, plockade undan det sista efter festen i lördags kväll. Fyllde diskmaskinen så den blev igångsatt också.

Vid 12-snåret kom T och Lexi. Vi satt ute och njöt av det sköna vädret till tvättmaskin och diskmaskinen var klara.

Lexi njöt av att få vara lös i trädgården - gäller att hålla koll på läget ;-)



Sedan drog vi en vända till Marieberg...

Vi åkte till K-rauta för jag behövde shoppa lite grovbetong. Det är dags att sätta igång med den årliga skurningen av stallet och jag behöver även renovera betonggolvet lite.

Det visade sig att jag hade tur. K-Rauta hade nedsatt pris på just grovbetongen och dessutom så hade jag med mig en check på 100 kr i återbäring - så 4 säckar kostade mig 75 kr :-).

T och jag tog sedan en sväng inne på IKEA. Skulle inte ha något speciellt, utan vi gick bara runt och spanade, tog en fika på cafét, sedan så hittade jag ett par snygga handdukar till toan.  Turen runt på IKEA tog ju sin lilla tid, men det var lite folk och det var skönt att kunna gå runt och spana utan att känna sig stressad.

Innan vi åkte tillbaka till Kartorp så blev det ett besök in på Willys, jag behövde shoppa hem lite kattsand och lite annat, och T behövde också shoppa lite. När vi väl var klara på Willys så var det full fart hemåt.

Det var nu dags för mat och T satte igång grillen. Jag hade mat kvar sedan i lördags så det blev grillad entrecote, potatissallad och grönsallad till middag. Smakade bra och jag blev mätt. Efter maten la jag mig på en av bänkarna och vilade en stund. Att jag knappt kunde ta mig upp sen, var en annan sak. Lite stel i ryggen blir man av att ligga på en träbänk ;-).

Till sist så var jag tvungen att göra lite nytta. Tog hand om den tvätt som nu var torr och vek iordning den på en gång. Stryktvätten fick vara kvar i vardagsrummet, men resten hamnade på sina rätta ställen i skåp och lådor :-). Passade också på att kolla till kissungarna - de var trötta och nyvakna ;-)





Strax innan 19.30 var det i alla fall dax att dra på sig stallkläderna och ge sig ut i stallet. Hästarna plockades in i stallet och jag fick ta en liten pysselstund med Bianca. Hon hade fulla svansen med kardborrar och det tog en stund att pilla bort alla. Passade också på att borsta av henne och smöjra in lite mot alla insekter. Var lagom klar när M1 var reda att göra iordning pållan.

Under tiden som M1 fixade iordning Oktawia så fixade jag klart med allt annat så vi kunde lasta och åka när hon var klar. T följde med in till ÖFK och när Oktawia var ute ur trailern och fått på sig sadeln. Så blev det en promis för Lexi och Lillan - vi gick en runda på knappt 30 min . Inte så himla långt, men jag ville hinna kolla lite på ekipaget också. När promisen var avklarad så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag kollade in när M1 red Oktawia och det gick hyfsat idag. Oktawia var lite springig, men så fick hon också göra övningar som var lite jobbiga. Att behöva samla sig är ju inte helt enkelt ;-). Efter ridpasset i ridhuset så blev det avskrittning runt SM-banan så Lillan fick sig en lite promis till :-).

Jag var hemma igen vid 22-snåret. Pysslade om Oktawia och serverade sedan kvällshavren. Under tiden som pållan käkade så mockade jag ur trailern och plockade undan utrustning och övriga prylar. Avslutade kvällen i stallet med att släppa ut pållarna i hagen igen.

Så var den här kvällen slut och själv förpassade jag mig in i huset och soffan. Nu ska jag kolla klart på CSI på 5:an.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

10/7 Söndag - Trött

Idag har jag inte gjort någonting mer än legat i soffan. Visade sig att gott rosévin i kombination med god hallon/fläderbål där det ingick vodka inte var någon bra kombination för mig. Märkligt att man aldrig lär sig ;-).

T kom ut på em och kollade till mig och kollade av hästarna, fixade med vatten och gav alla katterna mat och vatten. Det hade gått bra att ha Lillan i lägenheten även om hon var lite stressad. Lillan var väldigt nöjd med att komma hem till matte igen i alla fall ;-).

Men något mer spännande än så här blev det inte idag.

/Lizzie

9/7 Lördag - Trädgårdsfest

Direkt efter frukost så satte jag igång med städning del 2. En följdeffekt av att bestämma sig för att bjuda hem en massa folk är ju att man blir tvungen att ta tag i att få ordning i huset. I alla fall när det gäller mig :-). Om jag kommer hem till någon annan så bryr jag mig inte ett dugg över hur det ser ut. När det gäller mitt eget hem så är jag ingen perfektionist för jag hinner inte städa. Så när jag då väl måste göra en ordentlig storstädning - ja då tar det tid!

Mest tid tar ju det förbannade plocket. Det tog mig typ 2 timmar att få ordning på mitt kontor. Mitt skrivbord var som vanligt belamragt med högar av papper. Sorteringen tar tid, och det som ska sparas ska ju sorteras undan.... Fyra kassar fick åka iväg till pappersåtervinningen ;-)

Dammade och röjde köket, skurade badrummet och toaletten. Innan jag tog itu med golven så blev det en sväng hem till min gruppchef från Orilfame och shoppade lite "bra att ha prylar". Det blev en fika och lite prat en stund också innan jag for hemåt och fortsatte med städningen.

När jag var hemma igen så hade T kommig och han var i full färd med åkklipparen. Så under tiden som jag var inne och fixade klart med den sista städningen och la på rena mattor så fixade T iordning min gräsmatta. Blev så fint så.

Avslutade det hela med att sätta upp lappar till min tipspromenad - ett litet intelligenttest med kluriga frågor. Småprylarna som jag sedan shoppad av min gruppchef blev sedan inslagna i små paket och jag räknade med 9 gäster så det blev 9 paket :-).

T och Lillan åkte sedan till lägenheten. Eftersom Lillan är lite rädd när det blir mycket folk så fick hon bo i lägenheten under natten och Lexi fick vara kvar hos sin matte. Lexi tyckte nog det var roligast att få springa lös i trädgården och hålla koll på alla katter ;-).

Nu var det hög tid att fixa iordning mig själv... det var knallvarmt och jag hur svettig som helst. In i duschen och försökte svalka av mig så gott det gick... Men när jag var klar och fått på mig rena kläder så var jag lika varm igen *puh*.

Det där med att försöka anlägga en snygg make-up var bara att glömma... Det fick duga med enbart mascara. 

Sista timmen innan gästerna skulle dyka upp så fixade jag med sista finputsen. Dukade borden. Gjorde iordning bål osv.
Vid 18-snåret börjde de första gästerna dyka upp och vid 19-snåret var alla samlade. Jag fixade klart med mozzarellasalladen och crostini med färskost under tiden som jag skickade ut gästerna att gå den lilla tipsrundan. Alla tyckte frågorna var jättesvåra, det tyckte ju inte jag - men jag visste ju svararen... ;-)

Vi hade en himla trevlig kväll. Fick fart på grillen så alla kunde grilla sin mat. Vi hade otroligt skönt väder. Lagom varmt och helt vindstilla. Hur skönt som helst. Jag bjöd på hemmagjord potatissallad, min färskost med örtkryddor, 2 olika grillsåser, crostini med färskost och mozzarellasallad. Tror inte det var något som inte blev mätt.



Samling runt grillen. Kanske inte så snygg grill - men himla praktisk när man ska grilla mycket.



När vi ätit så så drog jag de rätta svaren på tipspromenaden. Tror det var kamrat K som lyckades pricka in 8 rätt av 10 frågor så hon fick välja först ur min påse med paket. Sedan fick var och en ett paket och alla var lika nyfikna på vad det kunde vara.

Jag hade packat ihop små Womens survival kit och det verkade på mina kamrater som om prylarna uppskattades :-D. Det var lite olika saker i de små paketet så man var ju tvungen och jämföra vad man fick... ;-)



Efter den lilla prisutdelningen så serverades kaffe och efterrätt i form av chokladpannacotta med jordgubbar. Smakade himla bra om jag får säga det själv :-)

Jag hade ytterligare en gäst som jag inte räknat med. Grannen har tydligen skaffat en liten kattunge - som var supersocial och skulle vara med mitt i smeten. Inte ett dugg rädd och Lexi höll ju på att bli tokig... en främmande katt - den var hon ju tvungen att hålla koll på och helst tugga på. Men inte blev kissen rädd för de...



Under kvällens lopp så upptäckte vi också att jag hade besök av pigge i trädgården. Det är 3:e gången denna sommar som jag ser pigge. Och jag hoppas innerligt att den har bestämt sig för att bo i min trädgård. Tycker det är himla mysigt med igelkottar och så har jag väldigt gott om sniglar, så pigger behöver knappast svälta ;-).



Till sist så tog en himla trevlig kväll slut och gästerna började troppa av hemåt. Jag hade också fått fina värdinnepresenter som jag bugar och bockar för. Det paketet som är inslaget är från kamrat K och får inte öppnas förrän på fredag när jag fyller år :-).



Trött och nöjd blev det sedan sängen för min del :-)

Det var allt för idag.

/Lizzie

8/7 Torsdag - städning del 1

Idag har det inte varit någon slöardag. Efter frukost så var det bara att sätta igång med städning del 1. Idag tänkte jag koncentrera mig på att storstäda övervåningen och fixa iordning mitt gästrum ordentligt.

Började med att plocka undan och rensa på gamla kataloger och annat skräp som jag hade låg på ett bord i gästrummet. Dammade sedan hela övervåningen, tvättade rent fönstrena i hallen då de var fulla med fluglortar och så fram med dammsugaren. Kissungarna hade vett nog att klättra upp och gömma sig klätterställningen ;-).

En gardin plockades fram och ströks. Jättetrevlig sysselsättning i värmen ;-). Upp med gardinen i fönstret i gästrummet och genast så såg det mycket trevligare ut :-).

Fortsatte sedan med att skura toaletten på övervåningen och sedan fram med mopp och skurhink. När jag var klar med övervåningen så var jag tämligen utsvulten och det fick bli a-fil och müsli. Behövde få i mig nåt snabbt och så skulle det helst vara kallt eftersom jag höll på att dö av värmeslag ;-).


Lagom när jag käkat klart så kom T och Lexi. Lexi fick springa lös en stund innan T och jag åkte vidare till Marieberg. Självklart så glömde jag att shoppa leggings igår - så det blev till att åka en gång till. Måste ha dem till min lilla klänning jag ska ha på mig i morgon kväll ;-).

Under tiden som jag vandrade runt bland dambutikerna på Marieberg och letade efter ett par passande legging, så roade sig T på Mediamarkt. Jag hittade leggings på Lindex, men kunde inte bestämma mig för vilken längd jag ville ha. Köpte 2 par, ett par korta och ett par långa. Så får jag se i morrn vilka det blir.

När jag var klar, så var T också klar - han hade shoppat kapslar till sin nya kaffemaskin - så vi lämnade Marieberg och på vägen hem till Kartorp så svängde vi förbi ortens ICA-affär och hämtade ut ett efterlängtat paket. Äntligen har kamrat K's present kommit :-D.

När vi var tillbaka på Kartorp igen så släpade T fram högtryckstvätten och spolade av det stora utebordet och tillhörande bänkar. Jag gjorde klart det sista på övervåningen - bäddade gästsängarna och la på mattor i gästrum coh sovrum. Hallen skippar jag matta eftersom kattungarna ställer till.

Jag fortsatte sedan med att förbereda mat och efterrätt tills i morgon. Det tog en stund och när T var klar med utemöblerna så fixade han iordning middagen. Pasta, bacon, champinjoner och sås av creme fraiche. Smakade himla bra med mat ;-).

Avslutade förberedelserna inför morgondagen med att bära ner mat och dryck till jordkällare. Här är det kallt nog och mitt kylskåp är alldeles för litet för att rymma allt.

T och Lexi åkte nu hem och jag plockade in pållarna för det började regna och det var onödigt att Oktawia blev blöt. Räckte med att hon var full med lera - torr som tur var. M1 och P kom strax efter att jag plockade in pållarna och Oktawia blev iordninggjord för ett pass i ridhuset. Idag blev det till att åka till Frösvidals ridhus. På ÖFK är det upptaget av Fjordriks. Det började regna lite lätt när vi lastade och åkte iväg, regnet tilltog och väl framme vid Frösvidal så vräkte det fullkomligen ner regn. Trots paraply så blev jag helt dränkt när vi lastade ur Oktawia.

Inne i ridhuset så smattrade också regnet helt öronbedövande mot taket. Som tur var så uppförde sig Oktawia helt OK. Tittade lite i det hörnet som jag, Lillan och Pelle hade parkerat oss. Men i övrigt så verkade hon inte vara störd av det oväsen som var. Det var nämligen inte bara regnet som förde oväsen, utan även en rejäl hötork i ett uthus granne med ridhuset.

M1 var nöjd med ridpasset och det värsta regnet hade gett med sig när vi skulle lasta och åka hem. Lite störd av hötorken blev Oktawia då, men klev snällt in i trailern och vi kunde åka hemåt igen.

Väl hemma så hade det i princip slutat regna så vi kunde lasta ur utan att bli blöta igen ;-). Oktawia blev omskött och serverad havre. M1 och P åkte hemåt för kvällen och jag gick in och matade katter och hunden under tiden som Oktawia smaskade i sig sin havre. Sedan fick pållarna gå ut i hagen igen.

Innan jag själv parkerade mig i soffan för kvällen så fixade jag först köket. Det såg ut som ett bombnedslag efter mitt fixande. Så ur med ren disk från diskmaskinen och in med den smutsiga. Jag fyllde diskmaskinen så den sattes igång på en gång. Diskade också undan stor kastrull och bunke som inte fick plats i diskmaskinen. När så diskbänken var avtorkad så såg det riktigt OK ut. I morgon så kommer det städning del 2. Då är det undervåningens tur ;-). Men det är i morgon det. Nu ska jag kolla klart på Tyst vittne som går på TV4+.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

7/7 Torsdag - Varmt...

Denna vecka så skulle det vara dåligt väder enligt alla väderprognoser... men jag har då inte sett till något regn. Däremot har det idag varit hur varmt och kvavt som helst... vart är åskan när man behöver den??

Dagen började i alla fall vid 9-snåret då jag vaknade av att T dök upp. Han hade varit iväg till hunddagiset och hämtat Lexi. Det hade gått bra med Lexi på hunddagiset. Hon hade gnällt ett par gånger under natten, men  i övrigt varit lugn. Hon blev i alla fall helt överlycklig när husse kom ;-).

Hemma hos mig så fick hon rusa runt i trädgården och kolla av allt. Gäller ju att kolla vart alla katter är så de inte hittar på något dumt ;-). Det blev frukost ute och tog det lugnt en stund.

Planen för dagen var att åka in till stan och shoppa lite mat och prylar inför lördagens trädgårdsfest. Men innan vi åkte iväg så behövde jag hjälp med att få upp ett fönster.

Fönstret i det nya gästrummet satt fast pga målarfärg och har gjort så sedan fönstrena målades för 3 år sedan. Nu orkade jag inte se de smutsiga fönstrena något mer och skulle ha upp eländet.

Vi slet så svetten forsae - inte alls konstigt pga värmen ;-). Och till sist så fick vi upp fönstret. Jag fixade iordning tvättvatten och tvättade jag rent dem. Det var välbehövligt... ;-). Nu ska jag bara leta reda på gardiner att sätta upp...

När jag ändå var i farten med fönstertvätt så tvättade jag om ett par fönster i mitt kontor. Det blir himla mycket fluglortar den här årstiden och så hade både Lillan och katter vart upp och kladdat ner fönstret.

När detta var avklarat så blev det ombyte till anständigare klädsel och så for vi iväg till Marieberg. Först stannade vi vid Café Garden och käkade varsin räksallad.

Åkte sedan vidare och shoppade en tack-present till M1 som igår tog hand om mina 4-benta typer. Åkte till Rusta och shoppade engångsprylar och grillbricketter. Fick stå i en kö 25 min och höll på att svimma av värmen... *pust*.

Det blev ett besök på Jysk där jag shoppade ett par nya kuddar. På fm så försökte jag nämligen tvätta en gammal kudde - tyget gick sönder och det blev skumgummi i hela tvättmaskinen :-O. På Jysk inhandlades också en ny vaxduk till det stora utebordet och några sittdynor så man inte får träsmak i rumpan när man sitter i utemöblerna länge :-).

Innan vi lämnade Marieberg så blev det också ett besök vid Elgiganten för T skulla ha iste-kapslar till sin nya maskin.

När vi var klara på Marieberg så var det full fart till OK-macken, fyllde upp gamla Gurkan med soppa och så vidare till Viktväktarna. Dags för veckans invägning. Med tanke på gårdagens mumsande så hyste jag inga förhoppningar om någon viktnedgång. Men se på tusen! Jag hade lyckats gå ner 0,2 kg - det är helt OK under semestertider. Varje hekto neråt är på väg åt rätt håll. Målet för semester är ju att i alla fall stå stilla. Förra året så mullade jag ju på mig 10 kg under semester - i och för sig så fanns det ju då orsaker till det...

Glad över invägningsresultatet så var det in i en varm bil igen. Gurkan har ju ingen fungerande AC.... och det var väldans varmt ute....

Det var nu dags att ta en sväng bort till Boglundsängen. Först in på systembolaget där jag shoppade hem vin till välkomstdrink och så ett par flaskor rosévin till mig själv.  T skulle självklart ha öl...

In med de alkoholhaltiga dryckerna i bilen så dags att shoppa mat. Maxi är vansinnigt stort och det tog evennerligtid innan vi äntligen var klara. Både T och jag behövde fylla på förråden och i morgon ska jag börja med att förbereda maten inför lördagen :-).

Var hemma igen 18:45 - in med allt i huset. T tog sina prylar och så  åkte han och Lexi ganska omgående till lägenheten. Jag käkade lite A-fil och müsli - det var det enda jag orkade få i mig i värmen... men så här frampå kvällningen så började det höras ett avlägset muller. Ska det ÄNTLIGEN komma lite åska så den här kvalmiga luften försvinner??

För min del så var kvällen inte slut ännu. M1 och P kom strax efter kl 19.30 för Oktawia skulle få ett motionspass i ridhuset. Framåt kvällning så hade i alla fall de flesta bromsarna gett med sig.

När vi kom till ÖFK så var det fullt fart där. Fjord-riks går av stapeln i helgen och de långväga deltagarna var på ingång under kvällen. Jag frågade en funktionär om det gick bra att parkera bland de andra trailers eftersom vi skulle åka efter någon dryg timme - och det gick bra.

Det var massor av folk och fjordhästar på anläggningen. I gäststallet brevid ridhuset var det allt annat än tyst. Fjordisar som gnäggade, någon som hamrade och folk som pratade. Nere i en av sommarhagarna var det för tillfället camping och det kryllade av husbilar, tält och husvagnar.

Så det var en hel del med saker som störde Oktawias koncentration. Men hon skötte sig himla bra ändå. Hon blev inte alls lika spänd som hon hade blivit för ett par år sedan. För då hade hon blivit skräckslagen. Nu tappade hon bara koncentrationsförmågan på M1 ett par gånger. För övrigt så jobbade hon på jättebra. När passet var avslutat så skippade vi dock att skritta runt SM-banan - det var det för rörigt för.

Var hemma igen strax efter 22-snåret. Åskmullret försvann under kvällen, lite svalare var det, men det var fortfarande rätt kvalmigt.

Oktawia blev ordentligt avsvampad med ljummet vatten. Serverad havre och när den var uppäten så blev det hagen igen. Jag kollade också av Bianca och fick stå en stund och sortera ur kardborrar ur man och svan... Undrar hur hon lyckats bli så intrasslad när inte Oktawia blir det....

Plockade undan all utrustning och så var allt klart för kvällen. Jag avslutade den i soffan och slökollade lite på TV samtidigt som jag surfade...

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

6/7 Onsdag - Dagsresa...

Kl 5.30 klev jag ur sängen idag... gick faktiskt bra trots att jag inte sovit många timmar. T var också vaken och det var full fart direkt. Först duschen och så fixade jag iordning matsäck och frukost. Kollade kusarna och såg till att det fanns vatten åt dem. Strax innan 6.30 så var allt inpackat i bilen och så åkte vi iväg till Hunddagiset med Lexi. Hon blev avlämnad och vi fortsatte vår färd till Värmland...

Vid Hennickehammars herrgård skulle vi möte upp T's syster, sambo och pappa. De åkte lite senare än oss så vi kom fram i god tid och kunde gå ut och lufta oss i cirka 30 minunter.

Hade suttit i bilen 2 timmar så det var skönt att ut gå lite...



När Resten av sällskapet var på plats så åkte vi vidare till T's moster som bor i Molkom. Vi kom fram vid 9-snåret och hälsade välkomna med kaffe och typ 7 sorters kakor :-). När vi fikat klart så var det in i bilarna igen och vi åkte vidare till Töcksfors, en käck liten resa på cirka 15 mil. Det tog ett tag och eftersom jag var trött så somnade jag och sov som en klubbad oxe i en timme. Vaknade upp när vi började närma oss Töcksfors, som ligger ligger nära norska gränser och därifrån kommer T's mormor. Hon blev sedan kär i en norrman och flyttade som vuxen till Örje i Norge. Dit vi också skulle åka idag.

I Töcksfors så stannade vi till vid Töcksfors kyrka.



Här ligger mormoderns bror begrav, var visste vi inte. Men vi fick hjälp av en anställd och vi hittade graven rätt nära själva kyrkan. Däremot så hittade vi inte gravstenen efter T's gammelmormor och gammelmorfar. Vaktmästaren hade ju semester, i annat fall så hade vi nog fått hjälpa att leta reda på den också. Men det är ju svårt med gamla gravar när det inte finns någon släkt som sköter dem.

Vi fick gå in i kyrkan. Kyrkan har ett ursprung som medeltida korskyrka och här är T's mormor även konfirmerad.



Vi blev också inbjudna till Töcksfors vägkyrka som just denna vecka hade öppet hus och bjöd på kaffe och våfflor. En inbjudan som hela sällskapet tackade ja till och det smakade kalas.



När våfflorna lagt sig på rätt ställe så blev det bilen igen och så fortsatte vi till Norge och det lilla samhället Örje.

I Örje är T´s moster född och uppvuxen, även min svärmor, som dog i höstas, är född och uppvuxen i Örje. Dock har hon aldrig pratat om platsen eller åkte tillbaka efter det att hon flyttat till Sverige i sin ungdom.

Moster agerade guide i Örje och först kollade vi på platsen där hon själv är född och uppvuxen. Svärmor var 13 år äldre så syskonen är födda på olika ställen.

Moster visar huset vart hon bodde första tiden i sitt liv.




Ett gulligt litet hus som nu stod för bussinformation, var förr samhällets brandstation



Örje är nog mest känd för sina slussar och hade en snygg staty som symboliserade det.




I Öjre finns också en gammal fästning högt uppe på berget. Fästningen byggdes när Norge lämnade den svenska unionen och användes även av tyskarna under andra värlskriget. Numera var det en utsiktsplats med en helt otrolig utsikt

Vy över Öjre...



Delar av fästningen finns kvar. Fundament är efter kanonerna som användes under andra världskriget.



Vi intog vårt medhavda fika på denna utsiktsplats och fikat smakade väldigt bra.



När vi var klara med fikapausen så åkte vi vidare till den platsen där min svärmor är född. Själva huset blev rivet 1969, men platsen finns ju kvar även om det var en massa nybyggda hus. I ett av husen så var det en gammal dam som var ute och jobbade i sin trädgård. T's moste gick iväg för att tala med henne och fråga ifall damen visste något om huset som svärmor bott i.

Med tanke på de glada röster och skratten så fattade vi snabbt att damen i fråga mycket väl visste vilket hus det var vi menade.

Och inte bara det, damen, som heter Ragnhild, visset också mycket väl vem T's mormor var och hon rabblade snabbt upp namnen på alla barnen. Ragnhild var 1 år äldre än T's äldsta moster så de var lekkamrater när de var små. Så gissa hur förvånad damen blev när det stod klart att den yngsta dottern till T's mormor stod där framför henne och så barn till min gamla svärmor.

Damen blev nog lika glad som moster blev



Snack om att ha tur att träffa på rätt gammal dam :-). Ragnhild pekade ut platsen där vårt efterfrågade hus legat. Och vi gick dit för att spana. Eftersom det antagligen såg en smula suspekt ut med ett gäng svenskar vandra runt i ett villasamhälle och fota så gick T's syrra och moster iväg till ett annat grannhus för att förklara vad vi höll på med. Det visade sig att de också visst vad det var för hus vi letade efter och kunde förklara hur det legat och ännu bättre - de gick och hämtade ett uppförstorat flygfoto över platsen och där fanns huset med!



T's moster var sååå nöjd över den informationen hon fått fram idag :-)

När vi var klara i Öjre så var det dags att åka tillbaka till Molkom - resan tog 2 timmar och vi var tillbaka vid 18-snåret.

T's moster och morbror bor fantastiskt vackert i värmlandsskogen med sjöutsikt.



Det var skönt att komma ur bilen och moster började med middagen. Hon ville inte ha någon hjälp så jag kollade vad T sysslade med. Självklart hade han vandrat ner mot sjön då det finns en gammal väg som man kunde promenera på.

Dock kom man inte ner till sjön utan in i skogen - där hittade jag T vandrandes ;-)



Vid 19-snåret så serverades en fantastiskt god kycklinggryta och det smakade väldigt bra med mat. Efter middagen och lite mera prat så var det i alla fall dags att fara tillbaka hemåt. T´s syrra och sambo skulle vidare till Karlstad, så med oss tillbaka åkte svärfar.

Vi åkte över Kristinehamn hem och det gick fortare än att åka över Filipsstad, T's föräldrar har alltid åkt över Filipstad när de besökt T's moster. Så det var därför vi åkte den vägen i morse.

Jag var i alla fall hemma igen vid 22.30 - lite lätt stel i kroppen efter att ha tillbringat 60 mil i bilen.

Lillan har under dagen blivit omhändertagen av M1 som också tagit hand om mina pållar och motionerat Oktawia. Lillan blev ju ändå glad när jag kom hem, men hon var mer intresserad av att få lägga sig och sova i soffan än att vara ute. Jag var ju tvungen att gå runt och kolla av trädgården och vattna utekrukorna lite innan jag gick in i huset för kvällen ;-).

Så var denna intressanta dag till ända. Avslutades med att slappa i soffan en stund innan det blir horisontalläge i sängen.

/Lizzie

5/7 Tisdag - Fortsatt rensning...

Sov länge idag och tog det sedan lugnt under tiden som jag väntade på att T skulle dyka upp så vi kunde fortsätta med rensningen i vindsgarderoben. Under tiden som jag väntade så höll jag på med lite småpyssel, gjorde ett par dörrskyltar till toa och så pysslade jag ihop ett lyckoarmband bestående av lyckodjur från kinesiska horoskopet.

Vid 13-snåret dök i alla fall T upp och han hade med sig oxpytt till lunch. Efter maten så tog vi i alla fall itu med vindsgarderoben.

Det tog hela eftermiddag och frakta ut de saker som T ska ha, en gammal stereo och ett gäng möbler. Det som inte var värt att sparas lades i sopsäckar och släpades ut till min trailer, bla en massa gamla kläder och gammal elektronik. I höstas så rensade vi på en massa skräp i lagården. Detta skräpet lades på en gammal släpkärra så länge för att inte ligga skräpa i trädgården. Även denna skräphög släpa T in i trailern och när han var klar så var trailern full och strax innan 18-snåret for vi iväg till ÅVC.

Mycket skräp var det som vi slängde - och tid tog det. Mycket metallskrot som T, utav någon anledning, sparat på ;-). Så är det med svetsare... ;-)

Det tog någon timme att tömma trailern och sedan så åkte vi iväg till Willys och shoppade lite mat. Sista stoppet i stan blev lägenheten för att lämna av T's prylar. Katterna blev också ompysslade innan vi for tillbaka till Kartorp.

Väl hemma så parkerade sig T i trädgården. På ÅVC så hade han lyckats vricka foten rejält så vristen hade svullnat upp lagomt snyggt... Jag satte fart och städade av golven. Allt röjade hade dammat och lortat ner rätt ordentligt. Så snabbt fram med dammsugaren och dammsög golven. Avslutade med att moppa rent alla golven.

Känns så himla skönt att äntligen fått ordning på en av vindsgarderoberna. Nu är det ordning och reda där inne. Jag har koll på vad som finns och jag kan komma in i garderoben också. Mina 2 kartorner med julprylar har ju stått i gästrummet sedan januari för jag fick inte in dem i vindsgarderoben - men nu är de på rätt plats :-)



Avslutade kvällen med att kolla av hästarna och fylla på vattenkaret. Var klar lagom tills det att Morden i midsomer började så det får avsluta denna kväll. Ska försöka komma i säng vettig tid - ska upp tidigt i morgon bitti för att göra kuligheter :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


4/7 Måndag - Dags att röja....

Blev väckt kl 7.00 - T och jag hade bokat in tid hos hunddagiset för en provdag. Nu blev det bara Lexi som fick åka iväg. Lillan löper och är då inte så lämplig att ha på hunddagis bland en massa hanhundar.

Så T kom ut och såg till att jag kom upp ;-) och vid 8 var vi hos hunddagiset. Visade upp försäkringspapper och vaccinationsintyg och så in med Lexis hundsäng och föreståndare tog hand om Lexi.

T och jag åkte tillbaka till mig för planen för dagen var nämligen att börja röja i alla fall en av vindsgarderoberna. T har mycket prylar kvar och det är grejer kvar som ska delas upp. Men framför allt är det mycket "skräp" som behöver slängas - eller bra att ha saker som T väljer att se det hela. Att man inte har plats för det och ännu mindre andvändning - det är en helt annan saker. Prylar som jag inte har använt de senaste 20 åren - det har jag inget som helst problem med att slänga. T får ångest vid bara tanken.

Eftersom han tycker det är så himla jobbigt att rensa så var han tvungen att vila först. Därför la han sig i soffan en stund - där låg han och sov i 2 timmar!!!!

Jag fick i alla fall lite lugn och ro och kunde pyssla klart mitt småpyssle. Kamrat K fyller år idag och tyvärr så har hennes present inte kommit ännu. Vet att jag beställde presenten i sista minuten, men tidigare har de varit snabba med leveranserna - men nu när det verkligen hade behövts... då kom det inte. Förmodligen ligger paketet i min brevlåda i morgon eller nåt sånt!

Så därför pysslade jag iordning ett fint kort och en liten minitavla som sedan lades i ett litet fint paket som jag pysslade iordning. Så kamrat K får nöja sig med en liten "låtsaspresent" tills den riktiga kommer ;-).

När T väl kvicknade till liv igen så startade vi igång med varsin mugg kaffe - sedan så tog vi itu med vindsgarderob nr 1. T började med att bära iväg allt längst bort i hallen. Han hade ingen som helst lust att ta med sin egna prylar, men så blir det. Nu ska jag bli av med hans "skräp" så jag får in mitt eget  "skräp". Vi delade också upp de hundratals trasmattor som låg i garderoben. Det där med att T kunde ta saker och ting "sen" var ett tröttsamt tjat... Tyvärr gick arbetet väldigt långsamt eftersom T var tvungen att vandra iväg och göra andra saker - som typ ingenting - mellan varven. Jag kände mig lätt stressad eftersom jag kl 15 hade tid inbokad för en ridlektion.

Självklart så hann vi inte klart. Det mesta är i alla fall ute ur garderoben, min hall ser ut som ett bombnedslag, men vi får fortsätta i morgon. T hade bilen full med mattor i alla fall och ett antal sopsäcker har blivit fyllda med allehanda skräp.

Innan jag tog itu med pållan så var vi tvungna att få i oss lite mat. Så lite snabbt fixade jag iordning en sen lunch - fick bli ungsstekt fläskfilé och lite potatissalad. T var lite piggare efter maten ;-).

Vid 14-snåret så var det ut i hagen för att få in pållarna. Det gick bra, men när jag väl fick in Oktawia i sin box och dragit igen boxdörren till hälften så började Bianca klia sig mot den. Under tiden som jag tog tag i Bianca och motade iväg henne till sin egen box - då passade Oktawia på att trycka upp boxdörren och smita ut i hagen igen.

Detta tilltag har hon aldrig gjort tidigare. Jag hade dessutom tidsnöd (som vanligt) och hästkräket ville abslut inte bli infångad. Jag hann i alla fall stänga grinden ut till sommarhagen, så jag hade Oktawia i vinterhagen, men den är tillräckligt stor för att det inte ska gå att fånga in en häst som galopperar runt.

Fick hjälp av T och 20 min senare så var kräket infångad och lätt stressad kunde jag fixa iordning damen för en ridlektion inne på ÖFK.

Var på plats och satt i sadeln kl 14.50 och strax efter kl 15 kom instruktör ÅE. Hade i princip alltså då bara skrittat fram - och både jag och Oktawia behöver egentligen mer framridning - typ 30 min och då i alla gångarter ;-).

Så första halvan av ridlektionen så var Oktawia allt annat än samarbetsvillig, men det var bra att det inföll sig när jag ändå red för en instruktör. Mitt sätt att hantera situationen och rida utfördes nämligen på rätt sätt och till sist så började saker och tinga funka bra. Galoppfattningarna blev alldeles utmärkta - att jag sedan inte orkar driva ordentligt är en helt annan sak. Har tappat bort min ridkondis för länge sedan - under åren som min förra häst stod skadad - och det tar vansinnigt med tid och arbete att få den tillbaka ;-).

Var i alla fall nöjd med dagens lektion - det var himla kul :-)




När ridpasset var avklarat så var det dags att åka hemåt igen. Oktawia klev snällt in i trailern och nöjd matte och nöjd häst var klara för att åka hemåt.

Under slutet av min ridlektion så åkte T iväg för att hämta Lexi och han kom tillbaka lagom när jag var klar med ridningen. Fick rapport av T innan jag åkte hemåt, det hade gått jättebra med Lexi på dagiset och på onsdag ska hon dit igen.

Väl hemma så blev det en svettig häst som blev omhändertagen och avsvampad. 1 kg havre blev serverat och under tiden hon käkade upp så plockade jag undan på all utrustning och kollade av Bianca. När jag var klar med allt i stallet så fick pållarna gå ut i hagen igen och jag själv förpassade mig in i duschen.

Det var dags att åka iväg på lite födelsedagsfirande - och då måste man ju piffa till sig lite ;-). Dusch, rena kläder och lite smink - och Lizzie blev som en ny människa. Ut i trädgården och plockade ihop en fin sommarbukett - lite blommor måste man ju lämna av när någon fyller år :-)

Nu färdigt för att åka iväg :-)



Resten av kvällen tillbringades i kamrat K's kök där vi mumsade i oss jättegod tårta och urgoda cupcakes som hennes systerdotter bakat. Hade en himla trevlig kväll och kom hem sent om sider...

Och det var allt för idag!

/Lizzie


3/7 Söndag - Pysseldag....

Sov länge idag också... undrar hur lång tid det tar att sova ikapp sig själv ;-). Nåja, hade inga speciella planer för dagen förutom ett ridpass på pållan framåt kvällningen. Det var även idag väldigt kvalmigt ute och någon åska verkar inte dyka upp. Skulle behövas så det blir lite lättare att andas. Jag orkade inte vara ute i kvalmet och bestämde mig för att sätta igång med lite pyssel istället. En kamrat fyller år i morgon och födelsedagskort var det hög tid att fixa iordning ;-).

Gick igenom mitt material av papper och funderade lite innan jag bestämde mig för en variant av kort och satte igång.

Ska ma göra kort som är lite mer "arbetat" så tar det tid, kartong ska skäras och vikas, övrigt dekoration ska klippas/skäras och klistras på plats. Alltså blev jag sittandes en stund. När jag ändå var i farten och hade pysselprylarna framme så fortsatte jag och pyssla. Det blev en blandning av kort och tavlor. Och jag höll på med mitt pyssel typ hela em... T kom farandes fram på em och först tänkte vi sätta igång med röjning av en vindsgarderob. Men eftersom det var så himla kvalmigt så tyckte T att det var bättre att fixa garderoben i morgon och då sätta igång på fm. Det blev en fika ute under partytältet istället ;-).

Mitt pyssel har i alla fall resulterat i en ny liten söt skylt :-)



Fram på sen em så fick jag också telefonsamtal av en gammal stallkompis dotter. De var intresserad av en kattunge och spanat in mina bilder på Lisas bebisar. Kattungarna är ju inte tingade så de fick komma och kolla på dem och bestämma vilken de vill ha.

Kattspekulanterna dök upp rätt omgående och föll självklart för lilla Sixten ;-). Så nu är han tingad - men Grålle är fortfarande ledig ifall nån är intresserad ;-)

Efter besöket av kattspekulanter så var det dags att fixa lite mat. Öppnade frysen för att se ifall jag hade nåt att värma upp. Upptäckte då att jag tydligen inte stängt till dörren ordentligt igår. Frysen var hel full med tjock is - till och med lådorna var helt infrysta! Detta var tvunget att åtgärdas. T hjälpte mig att knacka bort isen och få ut lådorna. Packade ner maten i tjocka påsar och operation avfrostning sattes igång.

Vi var ju tämligen hungriga också, så under tiden som T satt med hårfönen och tog bort is i min frys så fixade jag lite ätbart. Fick blir wraps med grönsaker och makrill i tomatsås. Det smakade bra.

Till sist var frysen fri från is och maten frysvarorna kunde återvända till frysen. När köket sedan var fixat så var det dags för mig att hoppa i stallkläderna. Sent om sider så blev det dags att ta itu med pållans motion.

Det var inga problem att få in pållarna och Oktawi blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhus. Under tiden som jag borstade pållan så stod hon och halvsov, var inte direkt på om man säger så ;-). Inga problem att sedan stoppa in pållan i trailern och fara in till ridhuset. T följde med för att fixa promenad med jyckarna.

Var i ridhuset och färdig att klättra upp på pållan kl 20.15 - damen verkade allt annat än pigg på att röra sig...



Nåja, matte upp i sadeln och sengångaren började röra på sig :-). Efter ordentligt framskrittning så vaknade damen till i alla fall och ridpasset funkade bra. Inte var pållan slö heller, utan jobbade på duktigt :-).  Efter uppvärmningen så blev det lite träning på skänkelvikning utmed långsidan och därefter på kort diagonal. Det blev också övning på övergångar, trav-skritt-trav och skritt-galopp-skritt. En timme senare så var ridpasset och klarat och Oktawia var bra mycket mera taggad efter ridpasset än innan ;-)



När det var dags för lastning och åka hem så fick T testa att gå in med damen i trailern. Funkade hur bra som helst. Nöjda och glada kunde jag och pållan sedan åka hemåt. T och Lexi fortsatte till lägenheten. T hade funnit promenera med både Lillan och sedan Lexi under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset. Lillan var nu nöjd med att få sitta i bilen, och när vi kom hem så låg hon fortfarande parkerad i skuffen - trots att luckan var öppen.

Jag svampade av Oktawia när vi kom hem och under tiden som pållan käkade sig havre så passade jag på att pyssla med Bianca. Fröken blev borstad och sprayad med insektsmedel, och hon tyckte det var skönt att bli lite ompysslad. När jag var klar med pållarna så fick de gå ut i hagen igen och det väntande gräset.

Innan det var dags för mig att gå in för kvällen så fixade jag klart i stallet. Mockade boxarna, mockade trailern, sopade stallgångenoch plockade undan alla prylar. Var klart med allt vid 23-snåret - här är man ledig men lyckas i alla fall med konsstycket att vara i stallet till långt in på sena kvällen ;-).

Nu är det i alla fall soffan och gamla avsnitt av CSI som gäller för resten av kvällen.


Det var allt för idag!

/Lizzie


2/7 Lördag - en lugn dag...

Det blev rejäl sovmorgon idag. Fastnade framför TV:n i går kväll och km i säng sent. Sov som en klubbad oxe fram till 10.30!!!

När jag väl kvicknat till liv och tagit mig ur sängen så tog jag det tämligen lugnt. Varm och kvalmigt var det så jag orkade inte vara ute. Istället blev det frukost framför TV.n och uppkrupen i soffan.

Till sist så tog jag i alla fall tag i livet och fixade iordning mig själv. Var lite seg för jag hade lite ont i huvudet. Tror inte det är min neuralgi somkrånglar, slutade med medicinen för drygt en vecka sedan och har mått toppen. Förhoppningsvis är skovet med neuralgin över för den här gången. Huvudvärken idag tror jag mer beror på det otroligt tryckande vädret - skulle vara skönt med en omgång åska...

Jag har i alla fall gjort lite nytta idag. Röjde upp i köket och satte igång diskmaskinen. Även tvättmaskinen fylldes med smutstvätt och kördes igång. Golven fick sig en omgång med moppen och så fixade jag rent alla kattlådorna.

När jag var klar med uppröjning av huset så bestämde jag mig för att baka en jordgubbspaj eftersom jag hade gått om jordgubbar :-). Under tiden som den var i ugnen så var det dags för mig att käka lite lunch. Så jag gjorde iordning en sallad och precis när jag skulle sätt amig och käka så kom T.  Han undrade ifall jag ville hänga med till Marieberg en sväng och det kunde jag väl. Behövde i alla fall göra ett besök vid Hööks ;-). Bara att slänga i sig lunchen och när jordgubbspajen var klar så åkte vi iväg till Marieberg.

Det blev först ett stopp vid Hööks där jag shoppade Nylanders hästkräm, det är för Biancas kliande svans, ett par svarta boots till Oktawia, en påse hästgodis och ett par nya grimskaft. Oktawia har lyckats rycka sönder alla grimskaft jag hade....

Vi åkte sedan vidare till Rusta där jag letade efter väggar till mitt partytält, men där fanns inga. Sedan ville T åkte till Elgiganten så det gjorde vi. Självklart så hittade han en pryl där på rean. En sån där bryggare som man använder kapslar till. Den var nedsatt med 900 kr och eftersom han varit sugen ett tag på en sån mackapär slog han till.

Min shopping för idag:



Innan vi sedan åkte hemåt igen så blev det en sväng in på coop för att shoppa lite mat. Vi var nu hungriga så med oss hem hade vid nygrillad fläskfilé och potatissaldad, vilket vi käkade på en gång och  som smakade mums.

Som avslutning så invigde vi T's nya kaffemaskin och käkade jordgubbspaj med vaniljsås - en bra avslutning på en måltid. Mätta blev vi i alla fall och efter att ha smält maten en stund så blev jag dock lite rastlös och jag fick fart på T ett tag och vi spelade badminton en stund. Det var fortfarande varmt ute så det blev ett svettigt pass, men roligt :-). Kommer nog ha träningsvärk i morgon ;-).

Innan T och Lexi skulle fara vidare till lägenheten så hjälpte han mig med att hålla i hästarna så jag kunde smörja in dem ordentligt med tjärsalva och Nylanders hästkräm. De blev också ordentligt sprayade med insektsmedel och förhoppningsvis så hjälper det mot värsta bromsattackerna i alla fall.

När T och Lexe sedan åkt, så tog jag en runda i trädgården och drog lite ogräs i rabatterna innan jag förpassade mig till soffan och TV. Passade på att utöva lite nagelvård på händer och fossingar under tiden som jag kollade på en gammal Bondfilm. Och mycket mer än så här kommer inte hända idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

1/7 Fredag - äntligen....

Äntligen så kom den efterlängtade dagen - sista arbetsdagen inför en 5 veckor lång semester :-).

Jag trivs bra på jobbet och har ett roligt jobb, men semester är ändå himla efterlängtad - har inget speciellt inbokat förutom sista veckan då ska jag gå på ett kvällsridläger :-). I övrigt så har jag lite småpyssel att grejja med hemma och vädret får avgöra vad jag hittar på. Ska också hinna med att umgås med vänner och bekanta som jag inte hinner träffa övrig tid på året ;-)

Arbetade i alla fall full dag sedan var det full fart hemåt. När jag kom hem så satt T o luftade sig i min trädgård. Lexi och Lillan satt bundna på varsitt ställe i trädgården och tyckte väl att det var lagomt roligt ;-). T hade i alla fall shoppat med jordgubbar åt mig - de var billiga, 15 kr l. Så det står 2 liter i mitt kylskåp som jag har att smaska på under helgen :-).

Det blev en fika i trädgården - det var lite mulet, man fruktansvärt varmt och kvalmigt. Det ska komma regn och det är efterlängtat...

Vid 18-snåret så plockade jag in pållarna så Oktawia fick vila lite från bromsarna innan det  var dags för kvällens ridpass. Under tiden så gick jag och hämtade Sixten och Grålle så fick de lufta sig lite.

Jättespännande att vara ute i vida världen. Grålle sitter och spanar lite försynt.



Sixten är lite tuffare och rantade genast iväg för att kolla läget ;-)



Självklart så måste man provsmaka ett maskrosblad...



Kissarna blev sedan återbördas till sin mamma, Lisa, som var inne och väntade på dem. T och jag testade sedan att spela en omgång badminton. Köpte bollar förra veckan, billiga på Coop. Självklart var bollarna värdelösa och det blir nog till att ta en sväng till Intersport och shoppa riktiga... Jag har inte spelat badminton sedan jag fick inflammation i min axel... det är 6 år sedan. Men takterna satt kvar... då var nog faktiskt T ringrostigare än mig *fniss*

Lagom svettig var det sedan dags för mig att fixa iordning Oktawia för ett dressyrpass inne i ridhuset. Ännu svettigare lastade jag Oktawia strax efter 19-snåret och vi åkte iväg till ridhuset.

En fredagkväll som denna så var jag helt ensam i ridhuset. T tog hand om vovvarna och promenerade med dem under tiden som jag roade mig i ridhuset. Oktawia var lite trött och seg i början så jag skrittade fram ordentligt. Sedan vaknade damen till och passet gick riktigt bra. Damen var lydig och skötte sig kalasbra. Tränade på lite skänkelvikning, som funkade bra. Även övningarna där vi jobbade med övergångar skritt-trav-skritt, och trav-galopp-trav funkade kalasbra. Avslutade ridpasset med att rida ett varv runt SM-banan - det var lite skönare luft ute nu när klockan var 20.30 :-).

Om med pållan i trailern och så full fart hemåt. Väl hemma blev pållan badad, sprayad med insektsmedel och så ut i hagen. Plockade undan alla prylar innan det blev en sväng i trädgården innan det var dags att gå in för kvällen.

Kvällen har nu avslutats med en dusch, en iskall martini är upphälld och nu ska jag kolla lite på Bad Boys - lagom avslut på denna fredagkväll :-).

Så detta var allt för idag :-)

/Lizzie

RSS 2.0