3/7 Söndag - Pysseldag....

Sov länge idag också... undrar hur lång tid det tar att sova ikapp sig själv ;-). Nåja, hade inga speciella planer för dagen förutom ett ridpass på pållan framåt kvällningen. Det var även idag väldigt kvalmigt ute och någon åska verkar inte dyka upp. Skulle behövas så det blir lite lättare att andas. Jag orkade inte vara ute i kvalmet och bestämde mig för att sätta igång med lite pyssel istället. En kamrat fyller år i morgon och födelsedagskort var det hög tid att fixa iordning ;-).

Gick igenom mitt material av papper och funderade lite innan jag bestämde mig för en variant av kort och satte igång.

Ska ma göra kort som är lite mer "arbetat" så tar det tid, kartong ska skäras och vikas, övrigt dekoration ska klippas/skäras och klistras på plats. Alltså blev jag sittandes en stund. När jag ändå var i farten och hade pysselprylarna framme så fortsatte jag och pyssla. Det blev en blandning av kort och tavlor. Och jag höll på med mitt pyssel typ hela em... T kom farandes fram på em och först tänkte vi sätta igång med röjning av en vindsgarderob. Men eftersom det var så himla kvalmigt så tyckte T att det var bättre att fixa garderoben i morgon och då sätta igång på fm. Det blev en fika ute under partytältet istället ;-).

Mitt pyssel har i alla fall resulterat i en ny liten söt skylt :-)



Fram på sen em så fick jag också telefonsamtal av en gammal stallkompis dotter. De var intresserad av en kattunge och spanat in mina bilder på Lisas bebisar. Kattungarna är ju inte tingade så de fick komma och kolla på dem och bestämma vilken de vill ha.

Kattspekulanterna dök upp rätt omgående och föll självklart för lilla Sixten ;-). Så nu är han tingad - men Grålle är fortfarande ledig ifall nån är intresserad ;-)

Efter besöket av kattspekulanter så var det dags att fixa lite mat. Öppnade frysen för att se ifall jag hade nåt att värma upp. Upptäckte då att jag tydligen inte stängt till dörren ordentligt igår. Frysen var hel full med tjock is - till och med lådorna var helt infrysta! Detta var tvunget att åtgärdas. T hjälpte mig att knacka bort isen och få ut lådorna. Packade ner maten i tjocka påsar och operation avfrostning sattes igång.

Vi var ju tämligen hungriga också, så under tiden som T satt med hårfönen och tog bort is i min frys så fixade jag lite ätbart. Fick blir wraps med grönsaker och makrill i tomatsås. Det smakade bra.

Till sist var frysen fri från is och maten frysvarorna kunde återvända till frysen. När köket sedan var fixat så var det dags för mig att hoppa i stallkläderna. Sent om sider så blev det dags att ta itu med pållans motion.

Det var inga problem att få in pållarna och Oktawi blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhus. Under tiden som jag borstade pållan så stod hon och halvsov, var inte direkt på om man säger så ;-). Inga problem att sedan stoppa in pållan i trailern och fara in till ridhuset. T följde med för att fixa promenad med jyckarna.

Var i ridhuset och färdig att klättra upp på pållan kl 20.15 - damen verkade allt annat än pigg på att röra sig...



Nåja, matte upp i sadeln och sengångaren började röra på sig :-). Efter ordentligt framskrittning så vaknade damen till i alla fall och ridpasset funkade bra. Inte var pållan slö heller, utan jobbade på duktigt :-).  Efter uppvärmningen så blev det lite träning på skänkelvikning utmed långsidan och därefter på kort diagonal. Det blev också övning på övergångar, trav-skritt-trav och skritt-galopp-skritt. En timme senare så var ridpasset och klarat och Oktawia var bra mycket mera taggad efter ridpasset än innan ;-)



När det var dags för lastning och åka hem så fick T testa att gå in med damen i trailern. Funkade hur bra som helst. Nöjda och glada kunde jag och pållan sedan åka hemåt. T och Lexi fortsatte till lägenheten. T hade funnit promenera med både Lillan och sedan Lexi under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset. Lillan var nu nöjd med att få sitta i bilen, och när vi kom hem så låg hon fortfarande parkerad i skuffen - trots att luckan var öppen.

Jag svampade av Oktawia när vi kom hem och under tiden som pållan käkade sig havre så passade jag på att pyssla med Bianca. Fröken blev borstad och sprayad med insektsmedel, och hon tyckte det var skönt att bli lite ompysslad. När jag var klar med pållarna så fick de gå ut i hagen igen och det väntande gräset.

Innan det var dags för mig att gå in för kvällen så fixade jag klart i stallet. Mockade boxarna, mockade trailern, sopade stallgångenoch plockade undan alla prylar. Var klart med allt vid 23-snåret - här är man ledig men lyckas i alla fall med konsstycket att vara i stallet till långt in på sena kvällen ;-).

Nu är det i alla fall soffan och gamla avsnitt av CSI som gäller för resten av kvällen.


Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0