30/6 Torsdag - Utflykt...

Totalt knallvarmt har det varit idag också. Som tur var så hade jag lyckats få tag på en parkeringsplats med skugga under em. Så min bil var inte så fruktansvärd varm när jag skulle hem. Tyvärr så blev det ändå fruktansvärt varmt på vägen hem...

När jag väl kom hem så det hur hett som helst. T var redan på plats och körde runt på åkklipparen. Eftersom det ska bli regn några dagar så det var lika bra att klippa klart hela gräsmattan.

Jag själv var bara hemma och vände. Fixade in pållarna i stallet bara för det var hysteriskt mycket bromsar på dem. När det var gjort så drog jag iväg till stan igen. För att inte dö av värmeslag så fick jag låna T's bil. Var himla skönt att ha tillgång till AC ;-). T skulle ju i alla fall vara kvar hos mig för att vara hundvakt åt Lillan...

Jag åkte iväg till Naturens hus för att träffa kamrater från fotoklubben. Det var dags för Sommarträff med fk Focus.

Så det blev fika och snack med fotokompisar för hela slanten. Hade med mig kameran, men det var ingen av oss som orkade knalla iväg på någon promis för att fota. Det var för vamt helt enkelt. Till sist så stängde restauerangen så vi blev "utslängda" och vi samlades vid utanför restaurangen och fortsatte med att ha trevligt :-)
Vid 20-snåret så var det i alla fall dags för mig att åka hemåt igen. Hade lite att pula med hemma också. och så behövde T ha tillbaka sin bil ;-).

När jag kom hem så hade T klippt klart hela gräsmattan. Han hade även fixat vatten till pållarna. När jag kom hem så tyckte han att var klar för kvällen och ville hem på en gång.

Jag grejade lite hemma. Fixade iordning en omgång med insektsmedel och pållarna blev ordentligt sprayade innan jag släppte ut dem i hagen igen. Nu på kvällen var det fortfarande kvalmigt och det kändes som om det var åska på gång.

Jag kollade runt lite i trädgården och grävde upp lite plantor som jag lovat att ta med till en arbetskamrat. Rensade också lite ogräs i rabatterna. Till sist var det i alla fall dags att gå in i huset. Har resten av kvällen gått igenom lite av de bilder jag knäppte under kvällen. Och här kommer en bonusbild...

Punkarn' (den gula) är alltid kelsjuk, men fick inte igång Tyson direkt ;-)Nu ska jag försöka gå ner i varv, kolla lite på Kommissarie Lewis innan jag förpassar mig till sängen för att försöka somna i vettig tid.

Det var allt för idag!


29/6 Onsdag - fortsatt varmt...

Ytterligare en dag med högsommarvärme *pust*. Man orkar knappt tänka i värmen och vid fikaraster och lunch så passade vi på att gå ut ;-). Man blev lite piggare av det i  alla fall...

När det var dags att åka hemåt så hade min bil stått i solen hela dagen... gick knappt att hålla i ratten när jag skulle köra iväg. Inte har jag AC i bilen heller så det blev till att veva ner rutan och försöka överleva ;-).

På vägen hem så åkte jag förbi Netonnet och lämnade tillbaka enbensstativet. Det blev inget bra, det var för långt. Jag vill ha ett kortare kom jag fram till.

Sedan full fart hem och samtidigt dök T upp med Lexi. Han ville andas lantluft och Lexi behövde få springa lite lös.
Så det blev en fika i trädgården i skuggan under partytältet. Det var för varmt för att laga mat så det fick bli lite a-fil och müsli.  Självklart så blev det en portion jordgubbar också :-).

Satt och softade fram till 18.30 då M1 och P kom på avtalad tid. Hästarna hade jag tagit in direkt när jag kom hem pga värmen och miljoner med bromsar. De fick stå inne och mumsa på hö och slippa insekterna ett tag.

T och Lexi for vidare till lägenheten och Oktawia blev iordningfixad för eett dressyrpass i ridhuset och så for vi iväg. Lillan fick följa med så det blev en liten promis i värmen under tiden som M1  red fram pållan. Så det var i full gång när vi kom tillbaka till ridhuset.

Oktawia var samarbetsvillig. Tur att någon gillar att jobba i värmen ;-). Idag så skötte hon sig bra och klarade av att hålla en lite högre form under träningspasset. Fick även till några fina ökningar i traven. Pållan är ju också lite dubbel...  samtidigt som vi jobbar med hennes framåtbjudning och ridbarhet så blir hon mellanåt överambitiös istället ;-). Efter träningspasset så skrittade ekipaget av genom att ta ett varv runt SM-banan. Nöjd häst klev sedan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Oktawia var fortfarande rejält svettig när vi kom hem så det fick bli ett bad. Använde ett coolingschampo som jag har för att få bort all svett och kyla av damen lite. Tyvärr så ville den otacksamma hästen inte stå stilla, utan slet av grimskaftet så jag istället fick hämta ett nytt grimskaft och håll damen med ena handen som jag samtidigt fick hälla vatten över henne med en hink... så gissa hur blöt jag var efteråt... väldigt blöt....

När jag var klar med Oktawia så fick pållarna gå ut i hagen igen. Kl var 21.30 och det hade blivit lite svalare och de flesta bromsarna hade gått och lagt sig. Innan jag gick in för kvällen så mockade jag ur boxarna och plockade undan alla prylar.

Dock var jag inte klar för kvällen. Innan det fick bli soffan så fixade jag iordning lite mat, inte för att äta nu ikväll, utan till min matlåda. Måste ju ha med mig mat till lunchen i morrn ;-).

Nu är jag i alla fall klar med allt. Svårigheten är ju nu bara att försöka sova i värmen ;-).

Men detta var allt för idag!

/Lizzie


28/6 Tisdag - Värmeslag!

Om det var varmt igår, så var det ingenting emot hur det har varit idag!!! När jag kom upp på mitt kontor i morse så stod luften helt still och det var knallvarmt. Trots att jag satt still på en stol så svettades jag... för att inte tala om att hjärnverksamheten kraftigt går ner i dylik värme.

Efter jobbet så blev det en tur till min frissa. Som tur var så hade hon svalt och skönt inne i sin salong. Besöket tog några timmar och jag kom ut därifrån med ny färg och ny frisyr :-).

Det blev ett snabbt besök in på ica också innan jag åkte hem i en knallhet bil.

Väl hemma så blev det a-fil och müsli till middag, med efterföljande jordgubbar som efterrätt. Det var för varmt för att äta varmt mat.

Resten av kvällen har jag sedan tillbringat med att fixa räkningar, sortera undan papper, fixa disk och tvätt och lite annat småpyssle hemma. Tog in pållarna strax efter kl 19 pga miljoner med bromsar, så de fick stå inne och vila tills det att M1 och P kom vid 20-snåret. Det fick idag bli en uteritt för Oktawia. Jag hade ritat en snygg liten "karta" över sträcken för Höckerkullarundan så de skulle hitta :-). P var kartläsare och följde med på min cykel ;-).

Själv passade jag på att borsta lite på Bianca och så fick hon tränset på sig och det blev en liten promenad runt på gården som träning. Men varken jag eller Bianca var direkt på hugget i värmen och snart så var hon åter i sin box. Jag passade på att fixa vattnet i hagen och la ut kvällshöt så allt blev klart tills det att Pållan och Co skulle vara tillbaka. Rundan de skulle ta är 9 km lång så det tar en stund att ta sig runt.

Jag själv förpassade mig in till TV:n och slökollade lite på Morden  i midsomer tills ekipaget var hemma igen.

Vid 22-snåret var de tillbaka och det hade gått bra. Oktawia fick sedan stå kvar inne och käka upp sin havre. Så nu ska jag kolla klart på Morden i midsomer, släpper sedan ut pållarna igen. Lite behagligare börjar det bli ute  nu så förhoppningsvis kan man sova i natt utan att få värmelsag ;-)

Så detta var allt för idag ;-)

/Lizzie 

27/6 Måndag - Värme...

Nu när midsommarhelgen är slut, ja då kom det vackra vädret och värmen ;-). På min lunch idag så cyklade jag upp till Stadsträdgården och träffade kamrat M för en lunchdate. Hade en jättetrevlig lunch, skönt att sitta ute, god mat och trevligt sällskap :-). På vägen tillbaka till jobbet så cyklade jag förbi Foto 7:an och kollade upp vad närbildsfilter kostar. Fortsatte sedan till min optiker och hämtade ut mina linser plus vätska för de nästkommande 6 månaderna. Stannade också till vid ett stånd och köpte med 2 liter jordgubbar - Och sedan full fart tillbaka till jobbet för en arbetsinsats resten av em.

När arbetsdagen var slut så blev det ett stopp vid granngården där jag shoppade med kattmat och havre hem.

När jag kom hem så satt T i trädgården. Kaffet hade han satt på och jag var fortfarande mätt sedan lunchen. Däremot så smakade det bra med jordgubbar med marscaponeost - lite lyx så här en måndag kväll :-).

Satt och softade i trädgården tills det var dags för M1 att dyka upp, vilket var vid 18.30-snåret. T och Lexi åkte vidare och Oktawia blev idag iordningfixad för ett pass på hoppbanan.

Varmt och skönt var det - vilket betyder att även bromsarna är i farten. Som tur var så höll de sig i skinnet när vi var på hoppbanan.

Oktawia skötte sig bra även idag. Hoppning tycker hon ju är lattjo lajbans.
Fokuserade!
Efter passet på hoppbanan så blev det en skrittur runt SM-banan för en svettig Oktawia innan det blev till att kliva ombord på trailern. När vi kom hem så var pållan fortfarande rejält svettig och de äckliga bromsarna kom direkt. Så en hink med ljummet vatten blev upphälld, pållan fastbunden i bindringen utanför stallet och så blev hon ordentligt avsköljd. Det tyckte Okatwia var skönt :-)

Blöt Oktawia ;-)När avsköljningen var avklarad så blev det boxen för Oktawia och till hennes stora lycka så serverades det havre ;-). Under tiden som pållan käkade så plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern. Jag hann också ta en runda i trädgården och njuta av den fina kvällen.

När havren var uppäten så blev det hagen och det väntade kvällshöt för pållarna. Jag passade på att mocka ur båda boxarna innan jag gick in i huset för kvällen.

Och vips så var den här dagen till ända - nu är det bara 4 dagar kvar... :-)

Detta var allt för idag!

/Lizzie

26/6 Söndag - Städdag

Även denna dag innebar lite halvdant väder. Skuror kom och gick under dagen, och det fick bli innejobb. Tvättning och städning stod på schemat. Tråkigt men nödvändigt. Hade inte direkt bråttom så städningen gick långsamt framåt. 

Lyckades också skrämma slag på kattungarna med dammsugare ;-). De små kattungarna är nu 5 veckor och får vara lösa på övervånigen - jättespännande :-)

Sixten på äventyr...Grålle på äventyr...Jag kan tala om att när jag sedan kom upp med dammsugaren till övervåningen så såg jag inte röken av några kattungar.... ;-)

Framåt 15-snåret så var jag klar med plock, dammning, fixat toaletterna och moppat golvet. Huset rent med andra ord.

Det var precis dags att sätta på kaffepannan - då kom T och Lexi farandes - uppenbarligen hade han "Kafferadarn" påslagen. Så det blev en fika i trädgården, dock i partytältet och det kom några stänk. Känns bra att kunna sitta ute utan att behöva slänga sig in med kaffe vid första bästa stänk ;-).

Resten av em gjorde jag inte så mycket. T och jag fikade och blarrade lite.  Jag fixade mat åt mig, T ville inte ha. Han muttrade nåt om att det blir för mycket grönsaker.... ;-).

Efter maten så blev jag lite rastlös och fick för mig att vi skulle spela lite badminton. Bollar hade jag fixat fram, men visste inte vart det fanns några racketar. T och jag tillbringade en timme med att leta efter de badmintonracketar som ska finnas. T's gamla ska vara kvar i huset och mitt nya ska också finnas någonstans... men icke, gick inte att hitta någonstans...

M1 och P hade kommit vid 18-snåret, under tiden som T och jag for runt och letade i uthuset. Men det blev ju inget spelande innan det blev dags att stoppa in Oktawia i trailern och fara iväg till ridhuset. Nåja, blev av med rastlösheten i alla fall ;-).

Så här en söndagkväll så var det tomt i ridhuset och M1 kunde rida på hela 80 metersbanan. Ekipaget skötte sig mycket bra och Oktawia såg riktigt fin ut. Damen har börjat bli jämnare i humöret numera och hon verkar vara rätt nöjd med att få jobba i ridhuset. Även idag fick damen träna på lite skänkelvikning och det funkade bra. Ridpasset avslutades med en tur runt SM-banan innan nöjd häst stoppades in i trailern och färden gick hemåt igen.

Väl hemma så blev det avsvampning av pållan innan hon fick stå inne och käka upp sin havre. Under tiden som damen käkade så passade jag på att plocka undan alla prylar, mocka ur trailern, fyllde på vatten ute och la ut hö för pållarna att käka på under natten. När sedan havren var slut så fick pållarna gå ut i hagen igen. Jag och Lillan var klara för kvällen och förpassade oss in i huset.

Nu ska jag försöka gå ner i varv och bli trött så jag somnar någon gång. I morgon är det åter arbetsdag igen och tidig morgon gäller. En arbetsvecka kvar innan semester - så nu blir det nerräkning... :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


25/6 Lördag - Midsommardagen...

Sov länge idag - det var skönt :-). Samma väder som igår... mulet och cirka 15 plusgrader. Käkade frukost ute i partytältet. Det har regnat under natten, men partytältet har hållit tätt så dynorna på stolarna var torra.

Vi har tagit det lugnt för övrigt idag. Blev mycket fika i partytältet ;-). Mitt på dan så blev T rastlös och vi åkte en sväng till marieberg, för han var övertygad om att affärerna var öppna... så var icke fallet. Endast coop var öppet. Fick bli en snabb sväng in dit. Jag shoppade mig ett par nya solglasögon och en pocketbok - bokförrådet behöver fyllas på till semestern :-).

Väl hemma igen så tog T och drog igång åkklipparen och ansade min gräsmatta. Det behövdes och därefter gick han lös med grästrimmern.

Framåt sen em så började det suga i magen och jag fixade iordning lite mat - det fick bli korvgryta med bulgur, såsen är creme fraiche med lite senap och mango chutney.

Hur gott som helst :-)Framåt kvällningen så var det dags att ta itu med pållarnas motion. Tänkte ta ett pass i hagen med båda två.

Och under tiden som jag fixade ordning på pållan och utrustning så roade sig T med att mata hästen... som verkade helt utsvulten ;-)Motionspasset började bra. Höll till i hagen ifall jag skulle tappa den lilla, men Bianca var med på noterna och verkade tycka det var lattjo lajbans värre och travade snyggt brevid Oktawia, som skritta på i bra tempo. Men tyvärr så höll det inte i sig...

Under det lilla motionspasset så dök solen fram och det blev hur varmt som helst och vad händer då? Jo, en bromsattack deluxe!!! En hel svärm dök ner på mig, Oktawia och Bianca. Hästarna visste inte vart de skulle ta vägen. Fick släppa Bianca och så var det bara att kliva av Oktawia och in i stallet.

Hästarna fick stå kvar i stallet, ingen idé att släppa ut dem till bromsarna igen. Jag förpassade mig in i huset en sväng för att fixa med lite tvätt och disk. T och Lexi for in till lägenheten - de tyckte att nu fick det vara nog med frisk lantluft ;-).

Lite senare på kvällen så var det mulet igen och svalare. Jag gjorde ett nytt försök med pållans motion. Skippade att ta med Bianca den här gången, svårt att hålla kolla på 2 kusar när man är själv. Så det blev bara jag och Oktawia i hagen. Den här gången så höll sig faktiskt bromsarna undan :-).

Dagens ridpass fick bli lite jogg av pållan. Damen tyckte det var helt ok att trava runt i hagen med mig på ryggen ;-). Det blev också lite tankearbete för Oktawia genom att jobbas i skänkelvikning utmed staketet. Lättare undan för höger skänkel. Undan för vänster skänkel tyckte Oktawia var jättesvårt idag. Och inte kunde hon gå in i staketet heller, för hon hade koll på att det inte skulle vara så skönt ;-). Så hon var tvungen att korsa benen och det var jobbigt ;-). Damen skötte sig bra i alla fall och verkade tämligen nöjd när motionspasset var över :-)

Matte klivit av och är på väg in i stallet igen...

Hallå vänta på mig....
Pållan blev ompysslad, sedan fick det bli hagen igen tillsammans med Bianca och kvällshöt. Själv så fixade jag klart i stallet innan jag förpassade mig in i huset.

Resten av kvällen tillbringas i soffan. Har piffat till mina naglar, både på fossingarna och händerna. Och nu så ska jag kolla på Brottskod försvunnen på 8:an, mycket mer än så kommer inte att hända idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

24/6 Fredag - Midsommarafton

Och så var det dags för höjpunkten för sommaren ;-). Midsommarafton... sov som en klubbad oxe till kl 10 :-O och vaknade upp till en gråmulen dag och 14 plusgrader ute. Typiskt midsommar väder med andra ord ;-).

På fm så plockade jag iordning lite i huset och fixade med lite tvätt. T kom sedan fram på em och det var dags för att fira lite midsommar.

Efter att ha kollat annonserna i lokalblaskan och övervägt vilka alternativ det fanns att tillgå, så blev det att vi åkte upp till Garphyttans folkets park för att fira traditionellt midsommarfirande.

Parken öppnade kl 14.30 och vi började med en fika, köpte lite lotter (som jag inte vann nåt på) och lyssnade på lite musik.

Till sist så blev det dags för få midsommarstången på plats och det var dansuppvisning av Knuttisgänget från Örebro.

Midsommarstång snart på plats...Och så dansuppvisning av olika typer av gammeldans.Efter dansuppvisningen så blev det dags för barnens dans och "små grodorna"  - där går gränsen för in del ;-)

Var hemma igen strax efter 17-snåret och nu var det i allra högsta grad dags för lite mat. Under tiden som potatisen kokade så fick jag hjälp av T att sätta upp mitt partytält. Kanske inte det snyggaste - men står emot ifall det börjar regna ;-)

Till sist så var all mat färdig och det var dags att äta :-)Dagen till ära fick det bli lite roséfin för min del "Hidden rock" - smakade bra :-). Fram på kvällningen var det lite småkyligt och det blev strumpor på och fleece tröja - traditionellt midsommarväder alltså :-).

Avslutade kvällen med att kolla på filmen Day and knight - en lugn kväll med andra ord.

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

23/6 Torsdag - dan före...

Äntligen sista arbetsdagen för denna vecka. Har nu en 3-dagarsledighet att se fram emot, sedan en veckas arbete till innan den efterlängtade semestern infaller :-).

Dock  var jag enormt trött när jag vaknade och var inte på jobbet förrän strax innan 8.30 och jag fick vackert jobba kvar till kl 16 innan jag kunde ta helg. Hade dock att göra så det var inga problem.

På vägen hem så blev det ett stopp vid Willys för att shoppa med lite småsaker inför helgens ätande. Proppat med folk var det i affären så det tog ett tag att ta sig runt. Var i alla fall hemma till 17-snåret.

Planen för kvällen var en tur till ridhuset med pållan och M1, och M1 skulle komma vid 18.30-snåret. Alltså hann jag käka lite mat och vila en stund innan det blev stallet. Det blev också en stund framför datorn då jag gick igenom bilderna från gårdagens utflykt. Kamrat B har en väldigt gullig liten vovve ;-)

Lilla Stina - söt som socker :-)
Stinas matte visade också att lilla Stina kan göra konster - som till exempel...

Sitta fint för att få lite godis ;-)När jag var klar med att laddat över bilder och gått igenom dem så blev det dags att fixade med att slänga ner hö och fixa hästarnas vatten i hagen innan M1 dök upp.

Pållarna går inte i sommarhagen hela dygnet, gräset behöver blomma klart innan  för att inte den lilla ska bli totalt smällfet och höja risken för ett fånganfall. Därför blir de tilläggsfodrade med hö när de går ute i den nerbetade vinterhagen. Så det blev till att klättra upp på skulle och slänga ner ett gäng höbalar och fixa iordning höpåsarna åt pållarna. Gjorde sedan rent hästarnas vattenkar i hagen och fyllde på med fräscht vatten.

M1 dök sedan  upp på utsatt tid och pållan blev sedan iordningfixad för lite dressyrtrimning och färden gick sedan in till ÖFK.

Lillan fick följa med och som vanligt blev det en liten promis under tiden som M1 värmde upp. Det var en fin kväll, även om det blåste lite väl mycket.

När vi sedan kom tillbaka till ridhuset så var det en ridskolegrupp på ena halvan och M1 var själv på den andra halvan. Oktawia såg faktiskt riktigt positiv ut och jobbade på bra. De tränade på övergångar, men inget som i Oktawias hjärna numera är "svårt" och då funkade damen alldeles utmärkt. Efter avslutat ridpass så blev det en skrittur runt SM-banan och Lillan fick alltså röra på sig igen :-)

Lastningen funkar bra nu och Oktawia klev snällt in i trailern och vi kunde ta oss hemåt efter avslutat ridpass. Väl hemma så fick Oktawia käka lite havre under tiden som jag plockade undan alla prylar, mockade rent trailern osv. Hann också dra lite ogräs i rabatterna under tiden som hon mumsade i sig havren. Kvällen avslutades med att pållarna fick gå ut i hagen igen och serveras sitt kvällshö ute.

När jag var klar och skulle gå in så var det en väldigt otålig Nalle som stod och skrek på min trapp... Nalle var hungrig och det vet hela nejden om vid det här laget ;-)

Men efter ett mål mat så var Nalle nöjd och glad igen :-)Och detta var allt för idag!

/Lizzie

22/6 Onsdag - Utflykt

Innan jag åkte hem från jobbet idag så blev det först en sväng till Viktväktarna. Resultatet visade -0,2 kg. Det är jag nöjd med, hade på lunchen käkat massor med mat, jordgubbar och lite glass. Hade sommarlunch på jobbet :-).

Efter viktväktarna blev det ett snabbt stopp på Netonnet - skulle köpa ett närbildsfilter. Tyvärr så fanns de bara att köpa via Internet, men istället så blev det ett enbensstativ. Också en bra och ha sak :-).

Planen var sedan att jag skulle åka iväg på ett Tuppewareparty hos kamrat B. Men det blev tyvärr inställt, men vi (jag och kamrat K) var välkomna på en fika i alla fall.

Sagt och gjort. Först full fart hem. Käkade lite mer jordgubbar, kollade till djuren, inväntade att T skulle komma så Lillan fick sällskap. Vid 18.30-snåret så var det åter full fart in till stan för att hämta kamrat K och vi for vidare ut på landet till kamrat B :-).

Tillbringade således kvällen på B's altan med trevligt fika och en massa tjejsnack långt in på sena kvällen. Till sist så blev klockan mycket och det var dags att åka hem. Jobbdag i morgon och tyvärr så måste man sova.

Vips så var den här kvällen slut :-)

/Lizzie

21/6 Tisdag - Längsta dagen...

Nu har den kommit... dagen man längtade efter mitt i smällkalla och mörka vintern... midsommarsolståndet. Längsta dagen på hela året och knappt någon natt alls. Och typiskt svenskt juniväder har det varit ;-). Blandat mulet och sol, men lagomt varmt ute för min del i alla fall.

På em så bjöd vår chef på jordgubbar och glass som vi intog ute på vår fikarast. Det var himla trevligt och smakade gott.

På min lunch så var jag uppe till optikern för linskoll och på väg tillbaka till jobbet så köpte jag en liter jordgubbar att ha att mumsa på när jag kom hem :-). Så för min del skulle det bli mer jordgubbar idag :-)


Vid 17-snåret var jag i alla fall klar på jobbet för idag och det var full fart hemåt. Fick i mig lite mat och så på mig stallkläderna. Planen för kvällen var en tur till ridhuset med Oktawia, som idag fyller 13 år :-).

Pållarna går ju ute på nätterna så jag hade inget att mockade. Sparade alltså lite tid och kom iväg till ridhuset strax efter klockan 19. T mötte upp mig vid ridhuset och när jag väl satt på hästryggen så tog han hand om Lillan och gick en promis med henne under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset.

I ridhuset var en ridskolegrupp på ena halvan och jag hade andra halvan för mig själv. Oktawia skötte sig bra, kändes lite trött, men det kan ju bero på utevistelsen och fulla magen med gräs ;-). De kilon jag lyckats gå ner har i alla fall försvunnit på rätt ställen kändes det som. Satt bättre i sadlen och hade hyfsad koll på kroppen idag. Gjorde inga avancerade övnignar, utan tränade övergångar som vanligt ;-). Skritt-galopp-skritt och det funkade bra. Blev också lite skänkelviknig i skritt, som funkade rätt bra till slut.

När vi var klara så var det en lugn och nöjd häst som snällt klev in i trailern :-).

Var hemma igen vid 20.30. Pysslade om Oktawia och hon fick sedan havre att käka innan utsläppet i hagen. Under tiden så fixade jag iordning på utrustning och mockade ur trailern. Avslutade kvällen i stallet med att släppa ut hästarna i hagen igen och så servera kvällshöt ute.

Själv förpassade jag mig in i huset. Fixade mat till hunden och katterna. Och till sist så blev det soffan, datorn och en skål jordgubbar *mums*.

Nu ska jag kolla lite på nyterna och sedan är det sängen som väntar... i morgon bitti ska jag försöka komma ihåg att svänga förbi bilprovningen och besiktiga om Gurkan...

Detta var allt för idag!

/Lizzie 

20/6 Måndag - Bilfix...

Kom hem sent idag pga em möte slutade kl 18! Mitt under mötet så upptäckte jag att det åskade så jag fick iväg ett SMS till T som skyndsamt åkte hem till mig och drog ur sladdar til telefon, adsl-modem, dator och TV. Han var sedan kvar så Lillan hade sällskap.

Så när jag väl kom hem strax efter klockan 18 så var han helt yrvaken eftersom han somnat på soffan *fniss*.

Det hade i alla fall slutat regna och åska, så efter att jag fått i mig lite mat och bytt kläder så skulle T hjälpa mig att byta ut baklycktan på min bil.  Först så fixade jag mockningen så jag fick det gjort. Under tiden så letade T rätt på lite verktyg.

Det var det högra baklyset som fick nerslag vid besiktningen för ett par veckor sedan. De röda reflexerna var helt vita och ej godkända... Dessutom så har jag lagat baklyset med silvertejp efter att ha bakat på en skottkärra för ett par år sedan *harkel*Ett nytt baklyse kostar 1500 kr på Rejmes - det hade jag inte råd med. Istället surfade jag rätt på ett begangnat via bildelsbasen.se. Så i går löste jag ut ett bättre begangnat från Redox Bilfarm från Skepplanda. Himla bekvämt sätt att shoppa begangnade bildelar på :-). Priset för det nya lyset blev 535 inkl postförskott, och kom från en gammal 945:a som gått 36000 mil...

Under någon timme höll vi på och micklade med bilen och efter gemensamma insatser så var den nya lyktan på plats och det blev toppenbra :-)Så nu är min bil färdig för ombesiktning - ska bara komma ihåg att åka till Bilprovningen någon dag på väg till jobbet :-). Dessutom så måste jag nog även byta baklyktan på vänster sida... ser ju rätt blekt ut även om den blev godkänd på bilprovningen ;-).

Lillan var ju självklart supernöjd med att få ligga i bilen och övervaka bilfixet ;-). När vi ändå höll på så kollade jag av hur det stod till med motorolja och andra vätskor... fick fylla på olja, men det var ju typ ett år sedan som oljan fylldes på senast...

När vi var klara med bilen så var det bara kvar att kolla av pållarna. T höll i medans jag smörjde på tjärsalva och sprayade på flugmedel. Pållarna verkade sedan tämligen nöjda med att få bli lämnade i fred och beta ;-).

Lillan fick sitta kvar i min bil - hon var ju nöjd med att sitta där. Ut med Lexi och hon fick springa av sig en stund innan T och Lexi sedan fortsatte till lägenheten. Kvällen var nu slut och jag placerade mig framför TV för att kolla på CSI och detta var allt jag hann med idag.

Så nu är det dags att uppsöka sängen för en natts skönthetssömn :-)

/Lizzie

19/6 Söndag - en lugn dag...

Idag har det varit en tämligen lugn dag... regn och ruggigt så det varit läge att vara ute så himla mycket. Tog det lugnt på fm. Passade på att rensa undan högar med allehanda papper och tidningar som låg i på köksbänken och köksbordet. Röjde i kattrummet och städade även hos kattungarna. Självklart så fastnade jag hos kattungarna - de ville gärna jaga sopborsten när jag försökte sopa upp kattsand från golvet ;-). Ena riktiga små busfrön är de...

Käkade lunch lagom när T dök upp. Vi åkte en sväng till Marieberg. Kollade in rean på Elgiganten då T letar efter en kompaktkamera. Den han var ute efter var slutsåld. Kollade in vad som fanns på Mediamarkt och Expert. Dock skulle T kolla upp lite noggrannare vilken han vill ha.  Finns ju några att välja på.

Tog en rund även på inne på Gallerian innan vi fortsatte till Willys där jag shoppade lite mat för den kommande veckan. Glömde ju matlistan hemma igår när jag åkte in till stan, men idag var den med.

Var hemma igen fram på em och då var det dags att laga mat och det fick bli fläskfilé och ungsrostade rotfrukter. Smakade bra!

Efter maten och uppröjning i köket så fick det bli en promis. Vovvarna fick vara kvar hemma, istället fick det bli varsin häst. Oktawia behövde en skrittur och lilla Bianca behöver röra på sig. Bianca behöver också vänja sig vid sitt träns....

Så in med hästarna i stallet. Bianca tyckte det var himla trevligt att få bli borstad coh pysslad med. Fick på tränset med lite pyssel. Bianca tyckte det var himla konstigt med bett i munnen och försökte skrapa av sig tränset, men det satt där det satt.

Oktawia fick också på sig ett träns och så var vi klara att gå iväg. T ville ta Bianca eftersom hon är liten och behändig - trodde han ja ;-). Vi knallade iväg. Oktawia hade himla bråttom i början som hon alltid har. Bianca försökte på alla sätt och vis bli av med tränset och bettet. Så T tyckte efter ett tag att hon faktiskt var himla jobbig att gå med ;-). Vi bytte kuse alltså. Oktawia verkade tycka det var rätt skönt att få komma ut på en prommenad och klev på i ett bra skrittempo. Bianca har ju lite kortare ben så hon fick ju småspringa för att hänga med.

Vi var ute och gick i 40 minuter i raskt tempo och när vi kom hem så var Bianca tämligen trött - och  tränset satt kvar... ;-)Pållarna fick stå inne resten av kvällen. T och Lexi åkte till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset och resten av kvällen jobbade jag åt Gränsbrytning. När jobbet var klart så slökollade jag lite på TV under tiden som jag strök lite ren tvätt.

Men nu är kvällen sen och det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


18/6 Lördag - Tävlingsdags...

Så var det tävlingsdags. Tävlingens första start var kl 14.00 alltså kunde jag kliva upp i normaltid och släppa ut pållarna en stund innan det var dags för tävlingsputsen.

Innan jag tog itu med mockningen så fixade jag iordning mig själv. Duschade och käkade frukost. Och så full fart ut i stallet. Fixade mockningen innan M1 dök upp vid 11-snåret. När sedan Oktawia blev iordninggjord för tävling, alltså fick manen knoppad och borstad av M1 så fixad jag iordning utrustningen. Gjorde rent och smörjde in sadel, träns, skor och schaps - snygga ska ekipaget vara.

Vid 13-snåret var vi klara med allt och det började bli dags att stoppa in pållan i trailern.

Snygg pållan klar för tävling :-)

Kolla, kolla, vad snygg jag är :-)Dressyrtävlingen var förlagd på ÖFK, alltså var vanliga ställe. Enda skillnad mot vanligt var att vi parkerade trailern i stora sandpaddocken och att det var väldigt många superfina ekipage i ridhuset.

Oktawia funkade bra på framridningen och såg positiv ut. Och så var det dags för att rida programmet

Oktawia skötte sig hur bra som helst inne på banan. Hennes brist är ju mellangångarterna, men det vet vi om. Men i övrigt så gjorde hon det hon skulle och inga bakutsparkar vid galoppfattningarna. Damen var också lite piggare inna på banan än vad hon var förra tävlingen.

När så resultatet kom så var det en enormt glad överraskning. Ekipaget red ihop 60 %!!! Hur kul som helst och det kändes som om de vunnit hela tävlingen *fniss*. Med tanke på att Oktawia sparkade bakut vid galoppfattningar och kaninhoppade sig igenom LB:0 för ett år sedan - så är jag supernöjd över ekipagets bedrift :-D.

Här finns länk till dagens start i LB:3 på ÖFK

Efter ritten så var det in med Oktawia i trailern och så hemåt igen. Väl hemma så var det ur med de snygga knopparna, pållan svampades av och så fick de komma ut i hagen igen.

Bästa av allt - mat :-)
Plockade undan alla prylar i stallet, mockade ur trailern och mockade boxarna en gång till. När jag var klar allt i stallet så var det full fart in i huset och käkade lite mat. Jag var tämligen hungring ;-).

Det blev en viltskavsgryta och ris som smakade smaskens. Efter maten så var det full fart igen. Planerade min måltider för några dagar framåt och skrev matlista. Bytte sedan om och for in till stan igen för att shoppa lite mat. Stannade först till vid ÖFK och kollade lite på dressyrtävlingarna som fortfarande höll på. Innan jag skulle åka iväg och handla så åkte jag till T och Lexi en sväng. Det var en fin kväll och planen var att sedan åka till Maxi och shoppa. När jag kom till T så visade det sig att jag hade glömt matlistan hemma och självklart hade jag inten koll på vad det var jag behövde shoppa hem.

Fikade en sväng hos T. Varmt och soligt var det på uteplatsen. Vi tog sedan promis med Lexi så hon fick röra lite på sig. Efter promenaden så blev det i alla fall en tur till Maxi för jag var tvungen att få hem hundmat, mjölk och A-fil. Resten får jag åka in och shoppa i morgon. Så går det när man är glömsk.

Efter shoppingen så var det i alla fall full fart hemåt igen. Pållan fick vara kvar ute i hagen under natten, men vatten fylldes på och hö las ut i hagen.

Innan jag gick in för kvällen så passade jag på att plocka en bukett med sommarblommor. Det var främst mina pioner som jag var ute efter. I morgon ska det regna och det förstör ju de utslagna pionerna. När buketten var klar så fick det sedan bli soffan för min del.

Och det var allt för idag :-)

/Lizzie

17/6 Fredag - En liten genomkörare....

Jobbade full dag och så full fart hemåt. Hann vila en stund och käka lite mat innan jag tog itu med stallsysslorna som vanligt. Hade inte allt för bråttom ut - det spöregnade och åskade lagom när jag kom hem.

Precis när jag fått i mig maten kom T. Han hade varit ute i Marieberg en sväng och blivit lite kaffesugen ;-). Så det blev en snabb fika innan det var dags att gå ut till stallet. Under tiden slutade det att regna och det var skönt.

Grannen som ville ha min gödsel hade varit här idag med traktor och kärra - så nu är gamla gödselhögen ett minne blott. När jag mockat klart så skulle jag ut med kärran på den uppbrävda platsen. Dagens regnande visade sig ha gjort platsen bottenlös av lera...  så det blev det till att lägga gödslet vid kanten. Vattnet rinner ju undan så småningom.

När jag var klar i stallet så plockade jag in pållarna. I morse så hade jag lagt på regntäcke på Oktawia. Det var ett smart drag, med tanke på hur mycket det har regnat idag. Så när M1 kom vid 19-snåret så var det en torr pålla som väntade i boxen.

Även idag blev det sedan en tur till Ridhuset. I morgon är det dags för debut i LB:3, så idag fick det bli en uppmjukande genomkörare i ridhuset för ekipaget.

Oktawia klev snällt in i trailern när det var dags att åka och så for vi iväg till ÖFK. Vi var helt själva i ridhuset så här en fredagkväll ;-). Eftersom det var regn i luften så skippade jag promenad med Lillan. Dock fick hon springa lös i ridhuset en stund när jag plockade bort ett gäng bommar som låg kvar i managen. Lillan börjar vänja sig vid att få följa med till ridhuset nu, inte lika pipig och gnällig längre. Hon visar att hon är uttråkad, men är i alla fall tyst ;-)

Oktawia skötte sig bra idag och M1 var nöd med damens insats. Tävlingen i morgon får ses som ett bra träningstillfälle :-).

När vi kom hem, jag och pållan, så var det dags för ett bad. För pållans del alltså :-). Även om ekipaget inte är helt klar för LB:3 så ska de vara snygga i alla fall :-)

Oktawia blev alltså uppbunden utanför stallet och jag började plaska på varmt vatten och schampoo. Det var tydligen vad damen också tyckte behövdes, för hont tyckte det var väldans skönt och stod och sov under tiden som jag slabbade på vatten/schampoo och skurade rent damen. När jag var klar så var hästen ren och jag väldigt blöt ;-).

In med hästen i boxen och kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar och mockade rent trailern. Var klar logom till kl 22 då fick det bli soffhäng!

Detta var alltså allt för idag!

/Lizzie

16/6 Torsdag - Ridhuset

Efter en hektisk dag på kontoret så var det full fart hem. Hann få i mig lite mat innan jag tog itu med stallsysslorna. Pållarna fick sova inne i natt pga regnvädret. Alltså blev det till att mocka lite skit innan det var dags att aktivera pållarna ;-).

M1 och P kom vid 18.30 snåret och då var jag klar istallet och trailern satt fast på bilen. Lillan låg dessutom i skuffen, för säkerhets skull - luckan var ju öppen. Så det gäller ju att hålla koll så  man inte missar nåt ;-).

M1 gjorde iordning Okatwia för ett pass dressyr och när de var klara så for vi iväg. Det var en strålande sommarkväll och det var till och med vindstilla! Så Lillan och jag tog en skön promenad innan vi gick tillbaka till ridhuset för att spana på ekipaget.

Oktawia skötte sig rätt bra idag. Hon kan det hon kan och tävlingen på lördag som de ska vara med i, är egentligen på en för hög nivå för Oktaiwal. Dock är tävlingen på hemmaplan så det kommer bli jättebra träning för damen :-) och så får vi se hur hon funkar på lång bana. Ska i alla fall bli kul :-)

Efter ridpasset så blev det en promenad runt SM-banan i kvällssolen innan vi lastade och åkte hem. Lastningen funkade alldeles utmärkt idag. Förhoppnings är lastningproblemen ur vägen för den här gången...

Väl hemma blev det samma procedur som vanligt. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar innan stallet släcktes för natten.

För min del så avslutade jag kvällen i soffan och kollade på Criminal minds. Och mycket mer än så här kommer inte hända idag.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie


15/6 Onsdag - Veterinärbesök

Idag flexade jag ut lite tidigare. Full fart hem för att hämta Lillan och så tillbaka till stan. Vi hade tid vid Annalysen kl 15.30 och där mötte T upp med Lexi.

Vi fick sitta en stund i väntrummet och båda vovvarna var superstressade. När det så var vår ut så gick jag först in i undersökningsrummet med Lillan. Sköterskan fixade iordning vaccinet och hämtade en munkort - lika bra eftersom Lillan är himla kinkig av sig. Sprutsticket gick dock bra och var snabbt överstökat. Så ut med Lillan i min bil och in med Lexi och så fick hon också ett stick i nacken. Fick vaccinationskorten stämplade och så bara att betala och se glad ut. Nu är i alla fall båda jyckarna vaccinerade.

Vi åkte vidare till Renomme där jag shoppade till lite mango chutney till kvällens middag. Innan vi sedan åkte hem så svängde vi förbi Hunddagiset/pensionatet där vovvarna ska vara i sommar. Hälsade på kvinnan som har dagiset och kollade runt i lokalen. Det var ljust och luftigt i hundastallet. Stora boxar till hundarna och det luktade fräscht. Ska lämna vovvarna över en dag innan de ska övernatta för att testa och se hur det går. Föreståndaren var väl medveten att amtaffs inte låter som vanliga hundar så det kändes skönt.

När vi var klara vid hunddagiset så var det full fart till Kartorp och jag fixade middag. Mango chutney räkor blev det och som vanligt var det gått med mat :-).

Pga besöket hos veterinären och hunddagiset så hann jag inte åkte in till ÖFK för att rida i ridhuset innan ridhuset var upptaget av ridskolan. Så jag bestämde mig för att det fick bli motion i hagen och i form av tömkörning. Både matte och häst får ju då motion ;-).

Så det blev på med stallkläder och ut i hagen för att plocka in pållarna. Borstade Oktawia och på med tömkörningsutrustning. Vad händer sedan??? Jo, lagom när jag och Oktawia går ut för att påbörja tömkörningspasset så börjar det spöregna. Bara att gilla läget och jobba på, tänkte jag. Oktawia hade dock helt andra åsikter!!!

Pållan trodde inte jag var riktigt sann som tyckte vi skulle vara ute i sån't otäckt väder. Hon ville helst ställa sig med rumpan mot regnet och ha huvudet mellan frambenen. Att jogga runt lite i trav tyckte hon var totalt onödigt. Nu var det ju inte bara hästen som blev blöt, trots att jag hade regnjacka på mig så blev jag totalt dyngsur.

Det blev alltså ett lite kortare tömkörningspass, eftesom det spöregnade och blev blött i gräset så var det ingen idé att pyssla med någe galoppjobb. Alldeles för halkigt för det. Det fick duga med att trava över bommar.

När vi var klara och väl inne i stallet så var Oktawia lagom sur på sin matte. Eller vad tror ni??Damen var absolut inte intresserad av något socialt umgänge med sin matte. Nä, "hit med maten, kärring" var det tydliga budskapen ;-).

Så det blev boxen och så serverade jag hö åt pållarna. Oktawia fick havre också. Och så får de stå inne i natt... Oktawia ska tävla på lördag, så hon behöver ju inte vara ut i totalt iskallt spöregn i onödan.

När jag var klar i stallet så förpassade jag mig själv in i huset. Kröp ur mina dygnsura kläder och kröp upp i soffan med en varm filt och datorn.

Nu ska jag kolla klart på Morden i midsomer på 3:an - och mer än så här händer inte idag.

/Lizzie

14/6 Tisdag - lite spännande...

Idag har jag haft en lite spännande dag. Har biståt IT-enheten med att hålla i en videokonferens. Var på jobbet tidigt för att tjecka av att min inbjudan till motparten, som var iväg på en konferens, skulle funka OK. Testade igår med hjälp av en arbetskamrat och jag hade hunnit få koll på hur tekniken funkade och hur jag skulle koppla in konferenstelefon osv.

Vid 10.30 skulle videokonferensen köra igång och den första presentatören hann väl typ säga "hej till publiken" - då gick brandlarmet!!!! Trodde inte det var sant!!! Det var bara att förklara läget för personerna i andra änden och 70 pers där asgarvade. Vi var ju tvungen att lämna byggnaden och stå ute i en kvart tills vi fick klartecken att gå in igen.

Så vi kom igång sent om sider och trots att det var lite strul med att jag bara har en USB-port på min bärbara dator - som då var upptagen av videokameran - så funkade det  bra. Fick spara presentatörernas filer på min hårddisk och dela den istället.

Det var 3 st som höll en presentation över sin verksamhet vida denna videoöverföring och vi var klara vid 11.30. Skönt att det avlöpte utan några större tekniska  missar - bortsett från brandöveningen då ;-)

Em var lite lugnare och jag slutade lite tidigare idag. Behövde vara hemma vid 16-snåret för att plocka in pållarna. Idag var det nämligen dags för hovisbesök. Kom hem i tid, in med pållarna och Oktawia blev drogad. In i huset och hann fixa Oriflamebeställningen och få i mig nåt att äta - fick bli frukt.

Hovis kom på utsatt tid och pållan var lagom drogad. Skoninen funkade bra och Bianca blev verkad.

T kom ungefär när hovis var klar. Vi började med att gå en runda i sommarhagen för att leta reda på Oktawias grimma. För den hade hon nämligen plockat av sig. Jag hade också upptäckt att Bianca fått skavsår på näsan av munkorgen... skit också. Så det fick bli vinterhagen utan gräs och så hö vid utsläppet. Måste antagligen köpa en storlek större...

T och jag fixade sedan klart runt gödselhögen. Tog bort mina bräder som jag använder för att komma upp med skottkärran på gödselhögen och så tog vi bort en pressening. Så nu är det fritt fram för bonden att hämta gödselhögen.

T åkte sedan tillbaka till lägenheten och jag såg till att få i mig lite mat. Mycket mer kommer inte bli gjort idag. Ska kolla på Dr House och sedan är det sängen som väntar...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

13/6 Måndag - Rensning...

Efter en stressig dag på kontoret så var det skönt att komma hem. Dock fanns det inte tid för att slöa något. M1 hade varit hemma hos mig på em och ridit ut en sväng på Otkawia, så pållans motion var avklarad. Behövde inte heller fixa stallet eftersom pållarna nu går på sommarbete. Lite annat jobb väntade...

Men först så blev det till att fixa middag. Lagade en stor sats med falukorv i ugn och så potatis/spenatmos till detta. Blev middag och 3 matlådor :-).

Vid 18.30-snåret kom sedan en granne på avtalat besök. Han och hans fru har en underbar trädgård och är storodlare - när jag frågade ifall de vill ha välbrunnen hästgödsel så blev svarat - ja!. Därför kom han idag för att kolla hur mycket gödsel det är. Jag behöver bli av med hela högen. Jag fick också erbjudande om att få min "nya" dygnhög omgrävd så den brinner ihop fortare. Det tackade jag ja till.

På min dygnhög så var det gott om ogräs som växt sig som just "ogräs" de senaste veckorna. För att det skulle bli lättare för den som ska gräva upp dygnan med traktorskopa så var det till att rensa bort ogräset. Som tur var så var det lättryckt i och med att det satt i porös gödsel.

Min gödselhög innan ogräsrensningen...
Efter 1,5 timmers hårt arbete, där jag slet upp ogräs och T körde iväg ogräset åt mig, så kom hela gödselhögen fram.

I min gödeslhög fanns det också väldigt gott om vinbärssnäckor. Den mullrika jorden är tydligen favorittillhållet för att lägga äggen till blivande vinbärssnäckor.

T plockade upp alla vinbärssnäckor, tog med sig lite av mullet från gödselhögen och så blev snäckorna förflyttade till en säkrare plats en min gödselhög som ska bortforslas.

Upptäckte även vinbärssnäcks-BB som försiktigt flyttas till ny plats...
När jag var klar med rensningen av ogräset så var jag lite lätt stel i kroppen ;-). Ut till hästarna i hagen och kollade av dem. Bianca har acceptera munkorgen och fått in bra teknik för att äta. Pållarna blev insmörjda med tjärsalva för att inte bli så illa bitna över juvren. Gjorde också rent vattenkaret och fyllde på fräscht vatten. Sedan var den här kvällen avklarad ;-).

T och Lexi åkte till lägenheten och jag gick in för att varva ner för kvällen. Kollade på CSI som avslutning för denna dagen och nu är det sängen som väntar.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

12/6 Söndag - Lite shopping m.m...

Vaknade vid 9-snåret idag och satte igång rätt omgående med att fixa klart vardagsrummet. Fixade bara iordning mig först och käkade frukost. Sedan blev det en date med strykjärnet och jag strök 8 gardinllänger och hängde upp dessa. Nypustade fönster och nystrukna gardiner - kan inte bli bättre :-)

Lagom när jag var klar med gardinerna så kom T och vi åkte iväg till Marieberg. Först ett besök på Cafté garden där vi käkade varsin räkmacka till lunch. Det blev sedan ett snabbt besök in på Till häst och den här gången så hade de fått in betesreducerare - alltså munkorgar. Så det blev en till Bianca.

Vi åkte vidare till Ikea för T skulle ha nåt som han inte hittade, jag hittade istället spetstyg som kommer passa bra som draperi vid yttedörren så inte så mycket insekter flyter in när dörren är öppan. En omgång servetter och ett par flaskor flädersaft fick följa med också.

Eftersom T skulle till Djurens center för att köpa frysta mygglarver till sin pappa och passade jag på att göra ett snabbt besök vid Jula och köpa en sladd och strömbrytare till ett par fönsterlampor.

Vi avslutade sedan besöket i Marieberg med att åka till Grizzly för att köpa lite fiskar till T's pappa. Där hade de rea på lite prylar. Hittade en fiffig hundaktivitetsleksak där.
Lite småshopping så här en vanligt söndag ;-)

Vi fortsatte sedan hem till T's pappa i Kumla där vi fikade och snackade bort en stund innan det var dags att åka hem igen.

Kom hem lagom till det att M1 skulle komma vid 17-snåret. Jag provade munkorgen på Bianca och den passade, fast hon tyckte den var konstigt.

Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och så for vi iväg. T var kvar hemma hos mig och var hundvakt. Så Lillan fick sitta i husses bil en stund. Bara att få sitta i en bil är ju stor lycka ;-)

 Pållan skötte sig bra idag också. Nu verkar hon förstå vad det händlar om när det gäller att springa lite fortare snett över ridbanan - hon gjorde det av sig självt idag och det är ju ett steg i rätt riktnig ;-). Nöjd ryttare och nöjd häst efter ridpasset och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde fara hemåt.

Väl hemma så fick Oktawia sin havre och så fick pållarna stå inna en stund. Plockade undan utrustningen och sedan var det full fart in i huset och fixa mat åt mig. Lite lätt hunrig var jag ;-).

Efter att jag fått i mig mat så var det stallet igen och pållarna blev utsläppta i hagen. Bianca fick ha munkorgen på sig - Man kan väl säga att hon hade åsikter om vad hon fått på sig runt truten ;-)

Hannibal Lecter - släng dig i väggen!Men det lilla hungriga djuret kom snart på en teknik för hon skulle bära sig åt för att äta....När hästarna var ute så gjorde jag klart i stallet. Strosade sedan runt lite i trädgården - det bor ju mer individer än jag, hästarna, vovve och katter i min trädgård.

Det finns rätt gott om vinbärssnäckor i min trädgård. De ska vara glada över att jag inte äter sniglar...

Snigelkonferens :-)
Långsamt framåt går det...När jag kollade runt i trädgården så upptäckte jag att T städat åt mig under tiden som han varit hundvakt. En stor hög med ris var borta, likaså en hög med ogrässkräp. Det tackar jag för!

Avslutade kvällen med att strökolla lite på TV och nu är det dags att förpassa sig till sängen så man orkar med en hektiskt dag på kontoret i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie

11/6 Lördag - Städdag...

Idag har jag haft en enda lång städdag ;-). Vansinnigt tråkigt, men det var ack så nödvändigt. Dessutom tar det väldigt lång tid att städa ett hus på 110 kvm...

Hur som helst började med att plocka iordning tvätt och sätte igång tvättmaskinen. Så fram med microfibertrasorna och så dammade jag och dammade och dammade... känns som om dammet aldrig tar slut. Mina kära små kissar hårar ju ner en hel del också, i alla fall på vissa farvoritplatser.

Det fick bli lite lunch innan jag fortsatte med dammsugningen - om dammning är trist så är ju dammsugning ännu tristare!

Fram på em dök T upp och det var ungefär samtidigt som M1 kom för att ge sig ut på en uteritt på Oktawia. Så det passade bra att T var hundvakt under tiden som jag följde med M1 på cykel för att visa henne en fin runda att rida.

Det var rätt skönt att lämna huset en stund och ge sig ut på en cykeltur ;-). Hade i alla fall hunnit med att städa klart på övervåningen. Rundan som vi tog kallas för "höckerkullarundan" och den är rätt lång, 9 km, men trevlig att rida då den bjuder på olika underlag, asfalt, grusväg, traktorväg och framför allt rätt kuperad bitvis. Blev en hel del nya intryck för Oktawias del så när vi var hemma igen så var hon rätt trött rent mentalt. Precis vad den damen behöver - hon hade för övrigt skött sig bra på uteritten och verkade tycka det var himla trevligt.

Pållarna fick stå kvar inne en stund så Oktawia hann käka sin havre, funkar inte att servera henne ute, då äter ju shettisen upp allt i stället.

Det var matdags för min egen del också, och jag fixade till en pastasallad med skinka och ost. Smakade smaskens :-).

Efter maten tog jag itu med nästa steg i städningen. Dags att putsa fönster och byta gardiner i vardagsrummet... det är typ 3 år sedan sist så det var välbehövligt ;-).

I mitt vardagsrum är det 4 fönster och det är inte bara gardiner som ska ner, utan även krukväxter att plocka undna och även damma av dem.

Nu fick T hjälpa till lite och självklart började det regna precis när vi började med första fönstret. Det var ett stilla sommarregn så det gick rätt bra att ändå. Och 2 timmar senare så hade jag lyckats tvätta rent alla 4 fönstrena. Men sedan så började det i alla fall hällregna ;-). Nåja, fönstrena blev rena i alla fall :-).

T fick sedan nog av min städiver och åkte vidare. Jag fortsatte med att ställa iordning i vardagsrummet. Städade klart undervåningen och när jag väl var klar så var det kväll.

Tyckte ändå att jag hade grejjer kvar att göra - nämligen stryka klart det sista av en hög med stryktvätt. Strök ju klart en massa kläder förra veckan, men kvar var ett gäng påslakan och dessa tog jag nu itu med. Under tiden som jag ägnade mig åt strykningen så hade jag TV:n på och kollade på friidrott - detta är också ett sätt att tillbringa en lördagkväll ;-).

Kände mig i alla fall nöjd med att stryka klart all stryktvätt, men det som var kvar nu är de gardiner som ska upp i vardagsrummet. Så dessa plockades fram, men de kommer inte bli strukna och uppsatta förrän i morgon. Nåt ska jag ju ha att göra då :-)

Detta var allt jag hann med idag!

/Lizzie

10/6 Fredag - Lite lätt stressad...

Började arbetsdagen med ett administratörsmöte kl 8. När det var klart så var det bara att koppla om hjärnan och åka iväg på nästa möte. Ett samverkansmöte där jag är sekreterare. När det var klart så tillbringade jag och en chef 1,5 med att få till en videokonferenstest - inte helt enkelt. Det visade sig också att i min bärbara jobbdator fanns det ingen webb-kamera! In på IT-enheten och jagade runt efter en. Till sist så hittade vi den enda som fanns och så fick jag hjälp av en tekniker att installera programvaran till kameran.

Var åter på plats på mitt kontor kl 14.00 - och då hade jag inte ätit lunch ännu.... var lite trött alltså. Dessutom så hade i princip alla mina arbetskamrater gått hem eftersom det var "kort dag" idag.

För min del var det bara att slänga i sig en lätt försenad lunch och så ta itu med det jobb som jag var tvungen att fixa klart innan jag kunde gå hem... och klockan var närmare 16 när jag äntligen kunde stämpla ut och pysa hemåt.

När jag inte får äta på mina vanligt tider, och dessutom stressa som en tok för att bli klar med jobb - ja då är man rätt trött när man kommer hem från jobbet. Dessutom är det svårt att få ner stressnivån - det är himla lätt hänt att man fortsätter i samma tempo fast man inte behöver.

När jag kom hem så var T där och vi tog en fika ute. Han tyckte jag babblade alldeles  för mycket - vilket jag brukar göra när jag blir stressad... ;-) men till sist så kom Nalle och parkerade sig mitt knä och spann som en lite bilmotor.

Det är nog bland det mest effektiva stress och blodtrycksdämpande medel som finns... en spinnande kisse i knät - då blir man lugn ;-)

Dock fanns det vissa individer som också ville sitta i knät och som blev avundsjuk på Nalle... Men Lexi är allt för stor för att få plats i mitt knä ;-)

Så efter lite kaffe, vila och mat så tog jag itu med stallet. Mockade och fixade klart allt. Hade gott om tid på mig innan M1 skulle dyka upp så jag passade på att träna lilla Bianca lite.

Bianca fick i dag sin första lektion i longering. T fick hjälpa till i början och hålla henne på rätt avstånd från mig. Bianca fattade i alla fall rätt fort vad det hela gick ut på :-). Tränade på halter och igångsättning och att hålla henne på en cirkel runt mig.

Bianca lärde sig väldigt fort vad "proo" betydde ;-). Hon tyckte det var lite jobbigt att behöva fokusera på mig när hon sprang runt mitt i maten.

När jag var klar med longeringsövningen så miljötränade vi med att stå i närheten av en brummande bil. T satt i sin bil och gasade och åkte lite fram och tillbaka. Skumt värre tyckte Bianca, men blev i alla fall inte skräckslagen.

Efter dagens övningar så fick blev det boxen i väntan på att M1 skulle komma. Oktawia var redan inne och hade stått i sin box och gnäggat förtvivlat efter sin lilla kompis ;-).

M1 och P kom vid 19-snåret och Oktawia blev iordningfixad för lite hoppning. När vi kom till ÖFK så blev det utebanan istället för ridhuset. På utebanan stod det redan hinder uppställde som vi kunde utnyttja.

Oktawia skötte sig kalasbra och tyckte livet är toppen när hon får hoppa lite ;-). Tur att M1 också tycker det är kul eftersom jag absolut inte vill hoppa. Tycker det är alldeles för läskigt ;-)
Efter avklarat ridpass så var det bara in med pållan i trailern igen och så hemåt. Trasslet med lastning verkar vara över för den här gången...

Väl hemma så blev det avsvampning av Otkawia och fick sedan äta sitt kraftfoder i boxen, därefter på med insektsmedel och så fick pållarna gå ut i hagen igen. Till deras stora lycka!

Jag plockade undan alla prylar som vanligt innan jag själv förpassade mig in i huset för kvällen. Det fick bli Tyst Vittne på TV4+ som avslutning på denna dag. Och i morgon har jag sovmorgon för första gången sedan hästarna blev installade i höstas!!!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


9/6 Torsdag - Kvalmigt

Dagen började med sol och lagom värme - tyckte jag i alla fall. För det fick bli shorts på till jobbet. Men vädret resten av dagen har varit rätt regnigt och tryckande kvalmighet. Jag hade tänkte cykla till viktväktarna på lunchen, men då regnade det så det fick bli bilen. Var inte med på mötet idag utan åkte bara iväg till VV för att väga in mig. Till min förvåning så hade jag gått ner 1 kg sedan förra veckan :-O. Detta trots ostfrosserierna igår... Så snabbt tillbaka till jobbet och käkade lunch  för att sedan resten av em sitta i möte.

Efter jobbet blev det en sväng till Willys och där irrade jag runt i cirka en timme innan jag fått med allt jag skulle ha med hem. Gillar inte alls hur de har byggt om butiken. Det är trångt och det är inget bra flyt på hur man ska hitta de olika varorna.

Väl hemma så hann jag inte laga någon mat eftersom jag bara hade 30 minuter på mig att byta om, få i mig ätbart och fylla på vatten i vattendunkarna innnan jag var tvungen att ge mig ut i stallet. Så det fick bli fil och müsli till middag.

Hann i alla fall klart med allt i stallet och fått in pållarna tills det att M1 och P kom vid 19-snåret. Det regnade inte längre, utan nu var det bara kvalmigt och fuktigt.

M1 fixade iordning pållan inför ett stundande dressyr och färden gick sedan mot ridhuset. Som vanligt så tog jag en promenad med Lillan under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Det dröp av fuktig luft ute - rent av tropisk fuktighet. Så det var jobbigt att vara ute och knalla och rätt jobbigt att andas. Så det var skönt att släpa sig in i ridhuset efter avklarad promis - där inne var det lite svalare.

Oktawia skötte sig jättebra idag. M1 tränade på ökningar  i trav och galopp och Oktawia kämpade på bra. Hon gick med på att ändrar tempot utan att bli förbannad och fick faktiskt till en travökning som faktiskt såg "riktig" ut - inte bara springa fortare :-).

Efter avklarat ridpass så var det avskrittning ute i tropikerna innan avfärd hemmåt. Snällt klev pållan på trailern i dag.

När vi kom hem så var Otkawia fortfarande varm och svettit så det fick bli avsköljning mer rätt svalt vatten för att skölja bort svett och svalka av henne lite. Hon såg sedan rätt nöjd ut när hon väl blev förpassad till sin box och serverad kvällsmaten :-).

Som avslutning som vanligt, in med alla prylar i sadelkammaren. Mockade ur trailern och så var det klart för ikväll.

Nu är det dags att gå och lägga sig och förhoppningsvis så funkar det bra att sova - trots det kvalmiga vädret.

Se roligare än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie

8/6 Onsdag - Trevlig dag

Idag har det varit en himla trevlig dag. På fm var det jobb som vanligt, men vid 12.30 snåret så samlade min arbetsgrupp vid receptionen och så for vi iväg till Ostbiten för att utöva lite personalsociala aktiviteter :-).

Så kl 13.00 var vi framme och vi hade bokat in oss för lunch i form av ostbuffé och lunchen intogs i Atelje Norrgården - en lada som Ernst fixat iordning under en sommar. Lunchbuffén bestod av kirskålspaj - japp, ni läser rätt... ogräset är ätbart och pajen smakade hur gott som helst. Vi blev serverade lite olika ostar, Barbro, Evert, Klara och några till som jag inte kom ihåg namnen på, till detta fick grönsallad, frukt, kex, 2 olika tomatmarmelader från Karintorp och rökt kött från kanadagås - som var hur gott som helst.

Ostarna smakade smaskens. Jag som älskar ost, för mig var detta himmelriket ;-). Karin, som anordnat lunchen, underhåll oss hela em och vi hade jättetrevligt. Karin är mycket trevlig och en bra berättare :-). Tyvärr så var deras fjällnära kor för långt borta  för att vi skulle få gå och hälsa på dem. Så efter kaffet och den vansinnigt god blåbärscheesecake så fick det bli butiken.

Jag shoppade inge ost denna gången, men väl en av tomatmarmeladen vi fick till osten, och så en jättesöt lykt som jag ska ha ute i ett träd :-)
Trevligheten tog till ssit slut och det var dags att åka hemåt. Smällvarmt var det och jag funderade på ifall det skulle bli åska igen...

Väl hemma så var jag fotfarande mätt efter em ätande, så det blev en kopp kaffe i trädgården under äppleträdens skugga. Skönt med vila i värmen innan jag tog itu med stallsysslorna.

Jag ville komma iväg lite tidigare till ridhuset idag, så vid 17-snåret satte jag fart med stallfixet. Mockade, på med nytt spån, gjorde rent vattenhinkarna och i med rent vatten. Fixade höpåsarna och ställde betforen. In med pållan vid 18-snåret och så in i huset för att hämta mer vatten. Då hann pållan pusta ut lite i boxen innan det var dags för borstningen.

Kom faktiskt iväg i vettig tid och kl 19.15 satt jag i sadeln.

Ridpasset funkade bra. Hade hyfsad koll på min gamla kropp och pållan skötte sin del alldeles utmärkt. Fick till och med till det med skänkelvikning riktigt bra - även skänkelvikning undan för vänster skänkel. Det brukar pållan ha svårt för, men idag gick det alltså kalasbra. I gångarten skritt - men en gångart i taget. Det är mycket att hålla reda på, 4 ben, 2 bogar, en lång hals, och en rumpa som ska hållas på plats ;-).

Sedan fick det bli lite övning på övergångar, galopp-skritt-galopp och galopp-trav-galopp. Funkade också bra och när jag kände mig nöjd fick det bli avskrittning ute runt SM-banan. Valde att börja med att rida landsvägen eftersom ridskolelever höll på och hoppade fasta hinder. När jag skrittade där i godan ro så vimlade det av cyklister, mötte en som såg bekant ut - och det var det... det var en arbetskamrat som var ute och testade sin pulsklocka :-). Blev en kort pratstund innan vi sedan fortsatte åt varsitt håll igen.

När jag kom tillbaka till trailern så satt T och väntade. Han hade mött upp mig innan ridpasset och tagit hand om Lillan under tiden som jag ridit. Skönt också att ha hjälp ifall Oktawia skulle börja krångla med lastningen. Men jag behövde inte oroa mig. Oktawia klev in i trailern hur snällt som helst. Det gjorde hon hemma också. Verka funka med att hon inte får stanna och fundera framför trailern, utan hon ska tänka framåt och bara följa med rakt in. Det gjorde hon idag!

Väl hemma så blev det avsvampning ute. Nu har Oktawia vant sig vid att jag slafsar vatten på henne. Alltså funkade det att binda upp henne ute vid uppbindningsplatsen. Och så kunde jag ösa på rätt mycket vatten över Oktawia så hon blev ordentligt avsköljd. Det tyckte hon var skönt. Så in i boxen och det väntande höt.

Plockade undan utrustning och prylar från stallet, mockade ur trailern. Fyllde på vatten ut i hagen och så serverade jag Oktawia sitt kraftfoder och jag var klar i stallet för den här kvällen redan kl 21 - ovanligt tidigt ;-)

Dock var det en helt underbar sommarkväll och jag hade ingen lust att gå in riktigt än. Så det fick bli en rundtur i trädgården med kameran på släp.

Detta är min blåa rabatt, har lite vitt och gult i också. Men de flesta blommorna är blåa i olika nyanser :-). Och så mitt älskade blåa glasklot från Rosendals Trädgård.Med mig på min rundtur i trädgården hade jag Nalle - älskade kissen måste ju hålla koll ;-)Avslutade med att rensa lite i en av de nyfixade rabatterna. Upptäckte att inte bara ogräs ha grott. Utan jag upptäckte även små plantor en 1-årig vallmo jag haft tidigare. Tydligen så har mitt grävande fått lite fart på fröna som ändå funnit kvar i jorden. Känns bra för jag gillar den vallmon :-)

Tills så blev det till att ändå gå och försöka göra sig iordning för kvällen. Ska ju orka med att kliva upp imorgon bitti och ta mig till jobbet.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

7/6 Tisdag - Arbetsdag....

Då var det åter tillbaka till verkligen och fullt ös på jobbet. Eftesom jag visste att jag skulle sluta sent pga ett möte så kunde jag börja lite senare. Så innan jag åkte till jobbet så passade jag på att mocka hästarnas boxar innan jag åkte till jobbet.

Resten av dagen försvann i full fart och under tiden höll jag på att smälla av pga värmeslag. Det var oerhört tryckande och man bara längtade efter ett åskoväder. Det kom - när det var dags att åka hemfrån jobbet.

Var hemma vid 18-snåret och då hade den värsta åskan gett sig. Fortfarande kvalmigt var det trots åskan. Idag var planen att M1 skulle komma vid 19.30-snåret och så skulle vi ge oss ut på en uteritt. Jag på cykel och M1 på Otkawia och så skulle jag visa lite nya ridvägar. Men den planen gick om intet. Ungefär lagomt som M1 kom så började det mullra igen. Det var först svårt att höra ifall det var skjutövningar i Kilsbergen som mullrade eller ifall det var åskan. Så vi tog in hästarna och M1 började borsta på Oktawia. Men till sist så rådde det ingen tvekan - det var åskan som mullrade och det drog rakt över oss och det blixtrade och mullrade omvartannat. Så vi satt i stallet och snackade i 1,5 timme, men åskan gav sig inte.

Det var bara att inse att det inte skulle bli någon uteritt om vi inte skulle ge oss av mitt i natten och det hade vi ingen lust med ;-).

Pållarna fick mat strax efter kl 21 och jag gick in i huset och väntade ett tag tills det kändes som om åskan var så pass långt borta så jag vågade sätta igång datorn och internet.

Tröstade mig med att jag i alla fall har fantastiska krukväxten som blommar :-)

Denna oranga blomma som jag inte har en aning om vad den heter...

Jag har också 2 stycken orkidéer som blommar - de blommar helt fantastiskt!Nu ska jag i alla fall förpassa mig till sängen så jag orkar med morgondagen - då är det fullt ös igen :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/6 Måndag - Nationaldagen...

Dagen började mycket bra. Efter att pållarna blivit utsläppta så intog jag min frukost ute i trädgården under ett äppleträd. Hade med mig datorn ut och kunde sitta och slösurfa - det kändes trevligt denna sköna morgon. Fåglarna kvittrade för fullt och man såg hur småfåglarna fångade in mat till sina små telingar. Lillan låg och sov vid mina fötter - nöjd över att få vara ute. Pållarna gick stilla och betade i hagen. Det är ett rätt rogivande ljud - pållar som betar alltså. En härlig morgon kort sagt :-).

Även om det var en härlig dag så kunde jag inte sitta och slöa hur länge som helst. Blir ju lite rastlösa. När jag rörde på mig så märkte jag att jag hade grymmaste träningsvärken idag. Att försöka böja sig framåt eller sätta sig på hur var bra att fetglömma. Kändes som om mina lårmuskler var ungefär 2 dm för korta!!

Så jag bestämde mig för lite stillsamt innejobb... har ju tvättat under helgen. Torkar ju snabbt vid vackert väder och vart hamnar sedan tvätten... Jo, på mitt matsalsbord i väntan på att sorteras och vikas ihop. Inte helt lätt att planera vad man ska ha för kläder på sig när allt ligger i en hög på bordet... Dessutom så lägger sig Tussan och sover på tvätten. Hårar alltså ner...

Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång...
Jag koncentrerade mig på att stryka kläderna. Påslakanen la jag åt sidan - det får jag stryka någon annan dag. Kläderna var viktigast att få ordning på.

Så det fick bli lite stillsamt stående sysselsättning idag. Men efter en 2-timmars date med strykjärnet var jag trött ;-). Hade då strukit 3 klänningar, 1 kavaj, otaligt med T-shirt och toppar. Hade tre par byxor och 4 par shorts kvar när jag gav upp.

Det var i alla fall dags för lunch och lite slösurf för att sitta ner och vila en stund. Kaffet efter lunchen intog jag däremot ute i trädgården och jag hade inte mer än hällt upp en kopp kaffe till mig T helt plötsligt dök upp. Han hade varit och shoppat fiskegrejjer och ville ut och andas lite lantluft.

Efter fikat så var det dags för mig att ta itu med stallet. Mockade, fixade höt och fyllde på vatten åt pållarna. Slog ihjäl cirka en timme i stallet. När stallfixet var gjort så blev det häng i skuggan under äppleträden med en mugg kaffe och lite frukt. Skönt att sitta och slappa ett tag.

Men fram på em så blev det dags att gör lite nytta och gick in för att utföra lite jobb åt Gränsbrytning. Under tiden så lånade T min solsäng och fortsatte att slappa. När jag var klar med jobbet åt Gränsbrytning så var det dags att äta igen. Alltså fixade jag iordning middag. Idag blev det fänkålsoppa med lax och kräftstjärtar - hur gott gått som helst.

Visst ser det smarrigt ut ;-)
T och Lexi for sedan vidare till lägenheten. M1 och P kom vid 18.30-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Eftersom jag varit hemma hela dagen idag så fick Lillan finna sig i att vara kvar hemma den stunden jag var borta.

Vi kom in till ÖFK strax efter kl 19 och vi styrde kosan mot gamla ridhuset. Pållan skötte sig bra idag. Damen var på hugget och pigg trots att det varit varmt ute. M1 red igenom LB:3-programmet som de ska starta i om ett par veckor. Funkade helt OK, även om det är saker som pållan behöver träna på. Ett steg i rätt riktning är att Oktawia accepterar galoppökningarna - de kan bli bättre - men hon försöker i alla fall. I stället för slänga i backen och tjura ihop som hon gjorde tidigare ;-).

M1 var nöjd med pållans insats och ridpasset avslutades med en skrittur runt SM-banan i den vackra sommarkvällen.

Jag och pållan var hemma igen strax efter 20:30. Fram med vatten för att svampa av pållan - det tyckt ehon var skönt :-). Kvällen avslutades sedan som vanligt med att plocka undan utrustning och prylar, ge pållarna kvällsmat och så mocka ur trailern innan det var dags att gå in för kvällen.

Hann nästan in tills det att CSI började. Men eftersom jag hade lite stryktvätt kvar så fixade jag klart den under tiden som jag kollade på TV. Och till sist så var bordet rent från tvätt och jag hade ordning på mina kläder :-)

Ser lite bättre ut så här :-)Nu kan jag ta kväll och ställa in mig på att jobba i morgon. Planen för helgen var ju att slöa, läsa en bok, rida och så få lite gjort hemma. Tycker nog att jag lyckats bra med det jag tänkt mig och så har det varit fantastiskt väder hela helgen :-)

Så nu är det dags att försöka bli trött och gå och lägga sig så man orkar upp i morgon :-)

Detta var alltså allt för idag!

/Lizzie

5/6 Söndag - Fått lite gjort...

Även idag var det hyfsat väder. Inte riktigt lika varmt som tidigare, och lite lätt blåste. Därför bestämde jag mig för att idag fick det bli lite trädgårdsarbete. Men först så slöade jag en stund på fm innan jag fixade stallet och sedan fick lagade iordning lite lunch.

Tänkte ta itu med min örtagård och då får det inte vara för varmt eftersom den ligger mitt i solen. Precis när jag tog spaden för att sätta igång så kom T - så det blev en fika först ;-). Men när jag så satte igång med örtagården så fick jag lite hjälp av T. Jag fixade framkanten på örtagården, den var i stort behov av lite kantskärning. Gick sedan över till att föra krig mot kvickrötter. T rensade bort brännässlor åt mig och kämpade med kvickrötter han också. Han gick dock över till att leka med grästrimmer - ger ju lite snabbare resultat - vid hästarnas staket. Han rensade sedan rent ogräset kring ölandstokarna.

Slet hårt ett par timmar, men sedan så såg örtagården rätt trevlig ut. i alla fall när det gäller ogräset. Att sedan mina kryddväxter har spritt sig och försått sig hej vilt och precis som det passar dem - det är en helt annan sak ;-).
Efter detta hårda slit så fick det bli vila och lite kaffe. När vi återhämtat oss så frågade jag T ifall han kunde hjälpa mig att ta bort häggen som slagit rot i åkeröträdet. Häggen har blivit enorm och åkeröträdet mår ju själv klart inte bra av intrånget.

Jodå, T gick iväg och hämtade en såg och så tog vi oss an nästa projekt... häggen har blivit större än vad jag trodde och var helt innästlad i åkeröträdet. Fick hämta en stege och T sågade bort grenar högre upp i häggen. Efter ett tags slit så fick vi faktiskt ner häggen och så började nästa projekt. Att få iväg trädet och alla grenar till sågbocken på stallplanen. Vi fick dela på trädet för det var så tung att vi inte orka släpa iväg det...

Men lite ved blir det i alla fall ;-)När vi var klara med trädet så var vi trötta och hungriga. Klockan var i alla fall 17 - så jag satte igång med maten. Att se till att T fick lite käk i sig är ju det minsta jag kan göra efter slitet denna eftermiddag.

Till middag blev det kycklinggratäng, det tog en stund att fixa till, men gott var det och maten tog slut snabbt ;-). Efter maten blev det en sista insats i trädgården - nämligen vattning av mina nyplanterade plantor. Pga värmen så är det ju snustorrt i backen. Efter vattningen så blev det i alla fall vill en stund.

Vid strax innan 20-snåret så tag jag i alla fall tag i motionen av pållan. Alltså slutlekt i trädgården och istället på med ridkläderna och ut i hagen för att hämta in pållarna.

Kom alltså iväg till ridhuset sen tidag, men så blir det när man har fullt upp i trädgården. Mycket är det som ska göras - och tiden är knapp. Men i morgon är det ledig dag så man behöver inte tänka på att man ska upp sådär vansinnigt tidigt.

Satt i sadeln kl 20:45 och pållan och jag var tämligen själva i ridhuset. T tog en promis med Lexi och höll sig i närheten ifall det skulle hända nåt. Det en ju nackdelen med att rida sent i ridhuset. Skulle jag drutta av och bli medvetslös så skulle nog ingen hitta mig förrän morgon därpå. Så det var bra att T kunde var kvar och hålla koll ;-)

Ridpasset gick rätt bra. Jag hade lite problem att hålla koll på min dåliga ben och fick koncentrera mig till max för att hålla kolla på min gamla kropp. Dock är Oktawia tydlig med att visa när jag inte sköter mig så det var bara att slita på. När jag fick ordning på saker och ting så funkade ridning bra också :-). Fick i alla fall till bra skänkelvikningar - i skritt ;-). Tränade på övergångar skritt-trav. Hade problem med avsaktningarna ett tag, men till sist så fick jag ordning på saker och ting och det funkade bra. Red totalt en timme och som avslutning blev det en tur runt SM-banen.

Lastningen funkade bra och jag och pållan var hemma igen strax efter kl 22. Lillan hade fått vara kvar hemma så hon blev utsläppt på en gång. Direkt hoppade hon in i bilen - ifall den skulle röra på sig igen. Gäller ju att vara beredd ;-).

Pållan blev omskött, prylar undanplockade. Jag fick klättra upp på höloftet för att slänga ner höbalar - lite extra motion så här på kvällskvisten...  Var i alla fall klar med allt i stallet vid 23-snåret och vips så var den här dagen slut.

Nu ska jag i alla fall inte göra något mer idag, utan förpassa mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

4/6 Lördag - en lugn dag...

Även idag så vaknade jag upp till en solig sommardag. Käkade frukost ute i trädgården och njöt av det fina vädret. Det är rätt behaglig tillvaro att sitta och slappa i trädgården så här en vacker sommardag. Dock blev det ingen långvarigt slöande för T dök upp. Det blev en kopp kaffe innan han släpade fram åkklipparen och började leka med den.

Eftersom det inte direkt är någon kö av män som vill leka med min åkklippare, så är det trevligt att i alla fall T vill göra det ;-). Jag har ju rätt mycket gräsmatta som ska klippas ;-). Under tiden som T körde runt med åkklipparen så passade jag på att fixa stallet. Mockade, fixade mat och vatten.

När jag var klar med stallet så fortsatte jag inne. Gjorde rent alla sandlådor till katterna och självklart så blev det en stunds gos med Lisas kattungar. Kattungarna är nu 2 veckor och har fått upp sina blå ögon och börjar bli så där äckligt söta som bara kattungar kan vara ;-)
Den ljusgråa är mest intresserad av omgivningen - även om mamma är bäst ;-)När det var gjort så var det dags för lite lunch. Käkade rester från igår, och det smakade bra idag också. Lunchen intogs ute - allra bäst med sommar och fint väder. Att kunna inta måltiderna ute ;-)

Även vovvarna tycker det är skönt med att kunna vara ute, även om de får finna sig i att vara fastbunda på varsitt håll i trädgården. Lexi är nöjd med att få ligga mitt på kullen och spana ut över nejden och hålla koll på saker och ting. Lillan - hon är nöjd med att få vara där jag är ;-)Efter lunch så fortsatte T med klippa gräset, jag satt i skuggan och läste min bok. Dock så blev det inte så långvarigt för T kom och talade om att bensinen till klipparen var slut. T skulle också åka ut till Marieberg för att shoppa nåt på Jula. Så jag bestämde mig för att hänga på och passa på att köpa med bensin hem.

Så det blev en tur till Marieberg. När jag kom dit så kom jag på att jag faktiskt behövde köpa en munkorg till Bianca så hon kan gå på sommarbetet hela dagen istället för bara ett par timmar på kvällen. Började med att åka till hästbutiken alltså. Tyvärr var munkorgarna slut - inte bara jag som har ponnys som inte får bli tjock ;-). Fortsatt in på gallerian och jag kom ihåg att jag behövde få hem linsvätska, blev alltså snabbt en tur in på Apoteket. T skulle också in på Systembolaget, jag hänge på som sällskap - inte för att jag behövde köpa nåt. Har vin hemma och nu gäller ju strikt viktväktardiet = nonalcohol ;-).

Men när jag strosade runt inne på systemet så hittade jag två stycken roséviner som var gjorda på shiraz-druva. Självklart fick dessa följa med hem - bra att ha till semestern och grillkvällar ;-)

Till sist så kom vi in på Jula, T kollade rund och hittade funktions-Tshirt och en keps. Jag hittade ett par biliga fritidssandaler, min gamla har slängt för de var trasiga.

Till sist så var det dags att åka hem igen. Hade faktiskt kommit ihåg att ta med en stor bensindunk, så vi avslutade turen till stan med att köpa med bensin hem till åkklipparen.

Jag som hängde med till Marieberg som sällskap - jag tänkte inte shoppa nåt alls... men se hur det gick ;-)Väl hemma igen så satte T genast igång med att klippa klart gräset. Jag satte mig i trädgården med min bok och läste. Hade någon timme på mig innan det var dags att börja fixa middag. Jag hann läsa klart min bok  på denna timme :-)

Fixade sedan en kasslerpytt till middag och T fick käk som tack för att han leker med min åkklippare. Smakade bra med mat i alla fall.

Hann lagom käka klart och plocka undan allt tills det var dags att börja tänka på Oktawias motions. Idag var det M1 som skulle rida och det var ridhuset som väntade så här en lördagkväll. M1 och P kom vid 19-snåret och snart var pållan färdig för att åka till ridhuset.

T mötte upp vid ÖFK och under tiden som M1 värmde upp Oktawia så gick vi en liten promenad med vovvarna i den ljumma sommarkvällen. Karlslundsområdet är så himla fint och det var rätt mycket folk som satt vid de olika grillplatserna - bra att de utnyttjas :-).

Varmt var det och när vi var tillbaka till ridhuset så var i alla fall Lillan bra trött.... T fortsatte med Lexi och jag förpassade mig till ridhuset för att kolla på M1 och Oktawia. Idag så skötte sig pållan utmärkt. Hon fick träna på lite svåra saker... nämligen travökningar och galoppökningar. Det tycker hon är himla svårt... men idag så funkade det väldigt bra. Fick till bra ökningar och det utan att damen tjurade ihop. Verkligen ett steg i rätt riktning :-).

Gick också bra att lasta pållan och så full fart hem. Var hemma vid 21.30 och svampade av Oktawia då hon var rätt svettig och så fick de sin kvällsmat. Jag plockade som vanligt undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag var klar i stallet för kvällen.

Avslutade kvällen med att gå runt och vattna mina nyplanteringar och urnorna. Det vackra vädret är himla mysigt, men går hårt åt växtligheten. Tyvärr är det så att det inte skulle skada med en omgång rejält regn...

Till sist så fick det bli TV:n för kvällen - det fick bli kanal 8 och Brottskod försvunnen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


3/6 Fredag - Sommardag

Vaknade upp till en underbar sommardag! Sol och ingen blåst! Och semester - kan inte bli bättre :-D.

Efter att ha fått i mig frukost så tog jag mig sakteliga ut till stallet och fixade mockningen. Behövde fyllas på spån också, och vattnet fylldes på i hästhagen. När jag var klar så hade det blivit dags för lunchs så jag gjord iordning makrillsmackor och smaskade i mig.

I övrigt så var tanken att jag ska ta det lugn denna helg för att vila upp mig lite. Alltså släpade jag ut min solsäng, fixade iordning en mugg kaffe och så ut med en bok i högsta hugg.

Jag hann inte mer än lägga mig i solsängen och njuta av sommarvädret när T dök upp. Dock klarade han sig själv ;-). Han satte sig en stund innan han tog itu med det han tänkt göra. Nämligen byta spindelleden på min gamla volvo. Så under några timmar slet han med att först leta rätt på verktyg, hissa upp bilen och så försöka få loss den gamla spindelleden. Det slutade med att verktyget gick sönder....

Så slut med friden ;-). For snabbt in till Biltema för att köpa nytt verktyg och samtidigt så passade jag på att shoppa mat på Willys. Hem igen och under tiden som T fixade klart med spindelleden så kokade jag potatis och fixade sallad. Till detta käkade T en grillskiva och jag en grillad chorizokorv (Viktväktarnas). Lagom när jag käkat klart så kom M1 och P. Planen för Oktawia idag var en tur till ÖFK. Så under tiden som M1 fixade iordning pållan, bytte jag till lämpligare klädsel och såg till att bilen, som nu var klar, hamnade framför trailern. Vid 19.30-snåret så for vi sedan in till ridhuset.

Idag stod det hoppning på schemat för pållan. Så under tiden som M1 värmde upp Oktawia, byggde jag och P upp en liten serie. Lillan var med och tyckte det var livat vättre att få springa med mig ute i managen. Oktawia skötte sig bra idag, även om hon var lite märkt av värmen som vart under dagen. Dock hoppade hon bra och verkade som vanligt tycka det var lattjo lajbans :-).

Var hemma igen runt 21-snåret. Oktawia var lite svettig så hon blev avsvampad och så in i boxen. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Märkligt att det alltid ska bajas i trailern ;-). Avslutade pysslet med att kvällsmata pållarna och så var det klart för kvällen.

Så resten av kvällen tillbringade jag i soffan för att titta på Tyst Vittne på TV4+.

Det var allt för idag!

/Lizzie

2/6 Torsdag - Tysslingedagen

Kristiflygare och en ledig dag. Det var hyfsat väder, lite sol men blåsigt. Slappade en stund på morgonen efter att pållarna blivit utsläppta. Är rätt skönt att ha soffhäng på morgonen och käka frukost framför TV:n ;-). Tog till slut tag i livet. Planen för dagen var att åka en vända på Tysslingedagen och att T skulle följa med. Vi skulle börja med att åka upp till Latorp och gå på en guidad visning av alungruvan kl 12.30. T dök upp strax efter kl 12 och jag var klar så vi kunde åka iväg.

Det var av en slump som jag fick reda på om den guidade turen. Jag har bor ju där jag är uppväxt och hade ingen aning om att det fanns en gammal alungruva 2 km från där jag bor. Det var inget som det pratades om när jag växte upp...

Så nyfiken var jag och Guiden Jörgen började uppe vid fotbollsplanen. Vid den här första platsen så fanns det bostäder där människor bodde som jobbade vid alunverket. Det var svårt att tänka sig platsen helt fri från träd och en massa rök från alunverket.På väg ner till gruvan så stannade vi till där det en gång varit alunkar, och här står vid är de eldade skiffern i pannor. Svårt att fatta att det inte funnits ett endaste träd här utan en byggnad. Såg dock rester efter en vägg. I detta området har jag ridit och klättrat med häst sedan barnsben. Så det var himla intressant att få reda på hur dessa backar i området skapats. Det är utskottat rödfyr som blev ett restmaterial vid aluntillverkningen.

Guiden berättade att han jobbat med gamla kartor och använt GPS för att leta reda på Alunverket. Eftersom det är så mycket utskottad rödfyr och skiffer som är brutet så stämmer ju inte gamla kartor mot nya. Berg är borta och rödfyren har fyllt på på andra ställen.Allra mest spännande var det när vi kom fram till en enorm grotta. Man förstod att det var rena drömmen för en geolog, då man kunde se bergarter som bildats för miljoner år sedan. Högst upp ligger ett lager kalksten, med skiffer under sig. Grottan ligger nära Grävevägen som går rakt över gruvan.


Man kunde också se ett naturfenomen utmed den brutna bergväggen. Vatten har runnit utmed bergväggen och tagit med sig kalk från kalkstenslagret. Så det som ser ut som lera är stelnad kalk och det kallas kalktufft. Detta område med kalktufft är tydligen vädligt speciellt och unikt.Guiden tog 1,5 timme, men var väldigt intressant. När turen var slut så åkte vi vidare till nästa station som jag tänkt besöka. Nämligen konstnären Magdalena Eriksson där vi kollade på på hennes tavlor och tekningar. Prata lite med Magda och smakade på hennes smarriga rabarberpaj :-). Från Magda ser man hem till mig - inte långt över åkrarna ;-)
Vi for vidare till Ica affären i Vintrosa där jag shoppade lite mjölk och A-fil. Fortsatte sedan till Eketorp där jag shoppade ett gäng plantor så jag kunde fylla på mina rabatter med nya plantor, som jag genast åkte hem med. Bland annat köpte jag en praktriddarsporre som fick plats brevid lyktstolpen. Nu gäller det bara att vattna så plantorna tar sig. När plantorna var på plats så åkte vi till Tysslinge Möbler. Jag hittade en gammal LP-skiva med Magnus och Brasse. T shoppade ett flexikoppel till hunden, och lite andra småsaker. Vi avslutade dagen med att besöka kyrkogården där jag kollade till mamma och pappas gravar. Rensade fröställningar och vattnade.

När dagen var avklarad så blev det lite mat - det smakade bra. M1 och P kom frampå kvällningen och det blev uteritt för Oktawias del. M1 på pållan och P på min cykel. Uteritten hade funkat bra.

T och Lexi åkte till lägenheten och jag tog en tur i trädgården då det äntligen slutat att blåsa. Med mig som sällskap hade jag Nalle. Som smög efter och var allmänt kelsjuk...

Men vad har han fått span på nu då??Självklart är det vilande Tyson som var på andra sidan rabatten ;-)
De två katterna har för tillfället någon typ av vapenvila och nöjde med att blänga på varandra.... ;-)

Resten av kvällen blev inte speciellt upphetsande ;-). Kollade på Criminal minds, gick sedan ut och matade pållarna. Slösurfade en stund samtidigt som jag kollade på TV.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


1/6 Onsdag - Städning...

Idag så kunde jag slut lite tidigare. Skulle egentligen ha jobbat längre pga ett möte, men vår deltagarna dök inte upp... så det blev alltså inställt. Så jag fick en stund över så jag kunde åka till T en stund innan jag till kl 16.15 åkte iväg till Viktväktarna för att vara med på ett möte och göra första vägningen efter att ha registrerat mig förra veckan.

Det visade sig att jag gått ner 1,4 kg sedan i torsdags  - helt klart godkänt resultat. Har inte varit särskilt jobbigt heller bortsett från ett hysteriskt godisbegär emellanåt. Har klarat mig ifrån att stoppa i mig godis och det är jag klart nöjd med. Godisbegäret går ju över - har ju klarat av att vara sockerfri i totalt 6 månader för ett par år sedan. Så jag vet ju att sockerbehovet kommer ge med sig. Bara att bita ihop och kämpa på med andra ord.

När jag kom hem så blev det lite käk. Fixade sedan stallet så det blev klart. Jag var tämligen trött, men det var ingen idé att sätta sig för då hade jag somnat ;-). Så bara att lägga i en annan växel och sätta fart!

Resten av kvällen tillbringade jag med att städa. Det var välbehövligt och skönt att få det gjort idag. I morgon tänkte jag tillbringa med att åka runt på några stationer under Tysslingedagen och vill slippa behöva tänka på städning då :-).

Var klar till kl 21. Så det blev en stund med datorn och vid 22 fick pållarna komma in och bli serverade kvällsmaten. Och mycket mer än så blev det inte idag :-)

/Lizzie


31/5 Tisdag - Full rulle....

Efter en lite lätt hysterisk dag på jobbet så gjorde jag ett ärende upp på stan. For iväg till Foto-7:an och hämtade min systemkamera som varit inlämnad på rengöring. Hett efterlängtad har min kamera varit. Jag har fått lånat T´s kamera ett tag, men den kan jag ju inte ha hela tiden ;-).

Det var knallvarmt ute och väldigt tryckande och när jag klev in på Foto 7:an så small åskan så alla lampor blinkade. Efter att ha hämtat kameran så var det in i en kokhet bil igen och försöka ta sig tillbaka väster ut i rusningstrafiken. Så jag var lite trött och varm när jag kom till OK-macken för att tanka. Vid första pumpen så var det uppenbarligen nåt fel. Lika så vid nästa pump. In till expediten - som var skitirriterad och lite väl högljudd deklarerade att pumparna inte funkade pga av åsknedslaget och upplyste mig om att det var ett "i-landsproblem". Måhända, men eftersom jag stoppat in min "bensinbudget" på mitt OK-kort så hade jag inget annat alternativ. Och när man bor på landet så kan man inte åka ToR till stan hur många gånger som helst på reservtanken. Så jag väntade en stund för en annan personal gick runt bland pumparna och så efter några minuter så fick de igång dem coh jag kunde tanka.

När jag så var klar vid macken och höll på att dö av värmesla såg skulle jag ta mig till Ica affären för att shoppa med lite förnödigheter hem. Höll aldrig på att komma dit. Hade glömt bort att det var vägbygge på motorvägen....

När jag väl var hemma så var jag lätt kokt och helt utsvulten. Fixade snabbt ihop mat och efter att ha käkat så mådde jag lite bättre.

Kvällens plan var annars att ta en tur till ridhuset med Oktawia. Bara att ta itu med stallsysslorna med andra ord. In med pållarna och Oktawia blev iordninggjord för en tur till ridhuset. Jag hade tänkt mig ett enkelt och lätt avslappnande ridpass efter en stressig dag på kontoret.... Så blev det inte.

Kom in till ridhuset vid 20.30-snåret. T tog hand om Lillan. I ridhuset var det helt tomt och utanför så hördes hundarna från Brukshundsklubben väldigt bra. Något som Oktawia idag absolut var tvungen att uppmärksamma ordentligt.

Så det blev inget lugn och avslappnande ridpass. Det blev en strid på kniven. Oktawia ville helst springa för fullt och då med hvuudet rakt upp för att lyssna på de hundar som hon trodde sig höra. Så jag fick mig ett ordentligt ridpass och slet hårt för att få damen att lyssna och vara uppmärksam på ryttaren och efter 30 min började det bli ordning på torpet. Dock var pållan inte speciellt samarbetsvillig resten av arbetspasset heller, även om hon lyssnade mer på mig än ev hundar ;-).

Men lätt ouppmärksam var damen hela kvällen...Vid 21.30 så var det i alla fall dags att åka hemåt och idag så klev pållan in i trailern lätt som en plätt. Alltid något :-).

Så det blev lite sent innan jag väl var hemma och klar i stallet. Det där med att hinna kolla på TV är ju typ att glömma ;-). Det fick bli en stund med datorn i knät för att gå ner i varm innan det var dags att inta sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


RSS 2.0