15/3 Tisdag - Ridhuset...

Idag var det dags för mig att inta sadeln och motionera pållan. Alltså full fart hem efter jobbet. Snabbt i med lite mat och så ut till stallet! Fixade mockningen och ställde iordning kraftfoder. Stressade inte med mockningen för jag kände av min atrtit ordentligt så varje steg kändes. Pillar i mig Naproxen och förhoppningsvis stoppar det upp artriten - annars får det bli en kontakt med ortopeden.

Vid 18.30 var jag klar och pållarna blev inplockade i stallet. Gjorde iordning Oktawia och kom faktiskt iväg till ridhuset den tid jag tänkt mig.

T mötte upp mig vid ridhuset så när jag väl satt i sadeln tog han hand om Lillan så hon fick sig en liten promenad. Jag tog itu med motionen av pållan.

Förra gången jag red hade damen ingen bjudning alls, idag var det inga problem med bjudningen, men däremot så hade hon absolut ingen som helst lust att gå i form mer än korta stunder. Min plan att jobba med övergångar skritt-trav-skritt på 20-meters volt - det tyckte pållan var totalt onödigt. Det var mer huvudet rakt upp och ett "järnspett" i sidan *suck*. Bara att kämpa på, men jag fick slita som en slav. Galoppjobbet funkade bra i alla fall - så det kändes ju bra :-). Dock fick jag kämpa på med travjobbet resten av ridpasset. Men jag hade noll koll på kroppen så det är egentligen inte så konstigt att damen inte heller hade lust. Det gjorde ont i höftlederna, vilket gjorde att jag inte hade någon koll på överkroppen. När jag skulle skänkla så vek sig den högra fotleden. Ingen styrsel alls i det benet idag... :-( Lyckades i alla fall få damen hyfsat lydig på slutet, så det fick jag vara nöjd med. När den gamla kroppen inte funkar så är det som det är.

Vid 20.30 så var pållan lastad och klar för hemfärd igen. T åkte hem till lägenheten och jag åkte hemåt med vovve och häst.

Tog hand om pållan som vanligt och fixade med kvällsmaten åt pållarna. Var klar med allt i stallet när klockan var närmare 21.30 - så snabbt försvann den kvällen!

Nu ska jag i alla fall förpassa mig till sängen - helt plötsligt har jag fått ont i halsen också!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0