26/5 Torsdag - Mot ridhuset...

Idag var det äntligen slut på blåsten och det finns hopp om att ska bli sommar någon gång :-). På lunchen cyklade jag iväg till ett Viktväktarmöte. Via jobbet får vi friskvårdskuponger, men eftersom ridlektioner inte är godkänt från Skatteverkets sida, så har jag haft svårt att hitta någon användning för mina kuponger.

Men så idag bestämde jag mig. Det får bli Viktväktarna. Jag har sakta men säkert gått upp i vikt sedan i somras när min neuralgi blommade ut för fullt. Frågan är om det är medicinen som gör att min ämnesomsättning saktat ner, men troligtvis så har jag smygökat mina matportionerna och snaskat för mycket godis. Behöver nu göra en kraftig insats gällande att få kontroll över mitt ätande och sockerbehov för att det inte ska sluta med en katastrof ;-). Så nu ska jag börja tänka Propoints...

Efter jobbet tog jag itu med mitt motionspass. Det var full fart hemåt, käkade lite mat och så ut i stallet. Fixade mockningen och hästmaten. Hakade på trailern så var det dags att hämta in pållarna. Det hade pållarna lite andra åsikter om - de rusade runt i hagen rätt bra innan de tyckte det var OK att bli infångade och gå in i stallet.

När pållan väl var borstad och fått utrustningen på sig, så var det in med Lillan i bilen och så dags att lasta Oktawia.

Jag hade parkerat trailern uppe på gårdsplan - behöver ju ha lite utmaningar här i livet ;-)

Oktawia tyckte väl inte det var helt själv klart att kliva in. Påbörjade lastningen 2 gånger, men tvekade och jag hann faktiskt backa henne innan hon själv slängde sig bakåt. Så vid 3:e försöket klev hon snällt på, och vi kunde starta vår färd mot Ridhuset :-)

När vi kom fram till ÖFK så mötte T upp. Han hjälpte mig att hålla i Oktawia under tiden som jag fixade klart med utrustnignen och satt upp. Under tiden som jag sedan red mitt ridpass så var han ute och gick med Lillan.

Dagens ridpass funkade bra. Jag hade inte riktigt kroppen med mig, mitt högra ben levde ett eget liv, men Oktawia skötte sig bra i alla fall så ridningen gick bra :-). Efter en timmes ridpass så var det dags att pasta och åka hemåt. Som tur var klev Oktawia på trailern utan några som helst krusiduller och det gick bra att lasta hur hemma också.

Väl hemma så var klar 21.30 - sent som vanligt ;-). Var i alla fall tvungen att ta hand på pållan, serva kvällsmaten, plocka undan utrustning, mocka ur trailern, haka av trailern. Avslutade kvällen med att förbereda bilen inför morgondagens besiktning. Såg till att alla bilbälten var framme och varningstriangeln. Nu är det bara att hålla tummarna att allt funkar som det ska vid bilprovningen i morgon.

Så det var allt för idag och nu är det sängen som hägrar.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0