30/11 Onsdag - Hemmakväll...

Var fruktansvärt trött när det var dags att kravla ur sängen, så jag kom iväg lite sent till jobbet. Skönt med flextid och att jag inte hade något möte inbokat direkt på morgonen. Väl på jobbet så var det full rulle hela dagen och eftersom jag kom sent så fick jag vara kvar sent ;-), hade ju att göra så det var inga problem direkt.

På vägen hem från jobbet så blev det ett snabbt besök till paketutlämningen och hämtade ut ett paket som innehöll feststassen till fredagens party.

Svart kjol, röd top och svart/röd spetsbehå - känner mig väldigt nöjd med min partyoutfit :-)
Reste av kvällen tillbrignade jag med att fixa stallet - i lugn och ro den här gången den här gången :-). 

Tog sedan hand om Oriflamevarorna som kommit, lite småpyssel att sortera upp och lägga påsar. Fixa diskmaskin och fixa lite tvätt blev också gjort innan det blev TV-soffan och glögg med tillbehör.

Smakade mums :-)
 


Vid 21-snåret så var det dags att ge sig ut i blåsten för att ta in pållarna. Pållarna villa gärna komma in och det blev en snabb koll och allt var bra med dem. Kvällsmaten servedes till pållarna och även stallkatterna fick sig lite mat.

Mycket mer händer inte ikväll. Kommer i alla fall förpassa mig till sängen tidigare ikväll än vad jag gjorde igår kväll ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

29/11 Tisdag - 24-årsjubileum...

Idag var det dags för fest :-D. För att hinna med stall och fixa till mig själv så stämplade jag ut 15.45 och drog hemåt. Fixade stallet i raketfart och fixade sedan iordning mig själv i raketfart. Lyckades var iordning i tid och åkte hemifrån vid 17.30-snåret. Hämtade upp T vid Haga för centrum för att bara behöva parkera en bil på stan. Det visade sig vara ett smart drag... det tog ett tag innan jag hittade parkeringsplats. Men till sist så hittade jag en på inte allt för långt avstånd från Club 700. Tillsammans med 400 andra personer så samlades vi för att gratulera kommunens 24-årsjubilarer. Alltså de som arbetat i 24 år som kommunalanställd. Jag har inte så många år i kommunen, utan det är T som har lyckats samla på sid detta antal år. Jag fick följa med som middagsgäst och det var himla trevligt :-).

Vi började med mingel och då träffade jag på ett par fd arbetskamrater och en gammal skolkompis. Det var kul. Vi fick sedan gå till teatern och det blev lite tal och så underhållning av kommunens personalkör. De var duktiga :-)
Efter sången så var det dags för alla jubilarerna att få komma upp på scenen, totalt 217 namn ropades upp - så även T. Han finns bland alla andra på scenen ;-)Jubilarer fick sin 24-årsgåvor och T är nu stolt ägaren till en fin klocka. Efter utdelningen så var det dags för middagen.

T hittade 2 lediga platser och när vi satte oss så hade han lyckats placera sig brevid en klasskompis från gymnasiet. Vi har nog inte träffats på 20 år så det var jättekul :-)

Vi hade sedan en himla trevlig kväll med godmat och underhållning, men strax efter 22-snåret så var det dags att fara hemåt. Vovvarna kan inte vara själva hur länge som helst, och dessutom så är det arbete i morgon som vanligt...

Jag var således hemma strax efter 22.30-snåret och då fick pållarna kvällsmat och Lillan blev kvällsrastad. Bara kvar att varva ner och förpassa sig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

28/11 Måndag - Ridhuset

Just för tillfället så är det väldigt MYCKET.... jobbar heltid, har ett extrajobb, arbetar med min C-uppsats, och så hästar, katter och hund att sköta. Hemmet ska vi inte talal om ;-).

Kommer bli lite si och så med denna dagbok tills jag är klar med C-uppsatsen. Tyvärr har ju dygnet bara 24 timmar och jag skulle VERKLIGEN behöva ha det tredubbla - i alla fall just nu ;-).

Ikväll var det i alla fall M1 som var inbokad för att motionera pållan. Så full fart hem efter jobbet och så fixade jag stallet som vanligt. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Redan under tiden som jag mockade märkte jag att Oktawia inte var på sitt allra bästa humör... damen stopep så fort shettisen nosade på damen... Även i stallet var Oktawia lite småtjurig så det både inte gott intför ridpasset ;-).

Vi var framme vid ridhuset vid 20:15 och jag gick en promis med Lillan först. När jag kom tillbaka så berättade P att Oktawia hade stoskrikigt och hoppat runt när M1 skulle sitta upp i sadeln... damen var också riktigt grinig under själva ridpasset... ston... Damen piskade runt med svansen till och med vid stillastående...

Men även om pållan var riktigt tjurig och visade lite bensprattel så skötte hon sig rätt hyfsad. Fick träna på övergångar och förvänd galopp - lite jobbiga saker, men inte så himla svåra. En ny sak lades till idag. Nu ska ekipaget lära sig att backa. Så idag fick Oktawia göra det med M1 avsuttet... det tyckte Oktawia var MYCKET märkligt.... tänkte så det nästan rök ur öronen ;-). Hon fattade ialla fall vad hon skulle göra och det ska bli spännande om fattar det med ryttaren på ryggen... I slutet av ridpasset så blev  damen i alla fall tillfreds och inte tjurig längre.

Var hemma igen strax efter 21.30 och det var bara att ta hand om pålla och prylar innan jag själv förpassade mig in i huset. Lite nedvarvning framför nyheterna innan det nu är dags för sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

27/11 Söndag - Stormigt...

Idag har det blåst - rejält! När jag klev ut i morse för att släppa ut pållarna så regnade det på tvären och jag fick knappt upp dörren ut till hagen pga det blåste så himla mycket. Fick servera höt i ett hörn där det var lite lä, annars så hade maten flugit all världens väg. Jag förpassade mig snabbt in i huset och fixade kaffe och frukost som jag intog i soffan framför frukost-TV en stund innan jag satte fart. Efter frukost och soffhäng så tog jag tag i livet. Fixade iordning mig själv och påbörjade jobbet med att finslipa min enkät till C-uppsatsen. T hade kvicknat till liv och han fick sedan agera försökskanin på min enkät. Det var ett bra test, för det visade sig att jag behövde göra smärre förändringar och jag kom på ytterligare frågor som jag behövde få med.

Vid 12-snåret så fixade jag iordning risgrynsgröt til lunch och adventsmys. Mätt i magen så gav jag mig ut i stormen för att fixa mockningen och servera pållarna sin lunch. Lillan tyckte det var jobbigt med blåsten och höll sig inne i stallet och tittade på när jag fixade mockningen ;-).

Det märktes att pållarna stått inne mer än vanligt, det var en hel del att mocka och det tog dryga timmen innan jag var klar. Lätt trött så gick jag in i huset och fortsatte med mitt jobb att få min enkät iordning. T hade varit snäll och fått fart på min kamin, behövs en dag som denna. Hade varmt och skönt inne på min kontor. T och jag tog en kopp kaffe och ett par pepparkakor innan det var dags för T och Lexi att fara till lägenheten.

Jag tillbringade ett par timmar med att fila på min enkät, när jag var klar så hade jag fått till den rätt bra och fyllt på med 10 frågor till.

Som synes så har jag konkurrens om utrymmet på mitt skrivbord ;-)Vid 14.30-snåret så var jag tvungen att pausa mitt pluggande. Var himla stel i ryggen och så ville jag kolla på världscupstävlingen i dressyr från Globen. Så jag förenade nytta med nöja - tog hand om hela min stryktvätt samtidigt som jag kollade på dressyren. Det var så mycket stryktvätt så jag hade att göra under hela programmet, som varade i 1,5 timme. Dock var det skönt att stå upp och jobba :-).

När jag var klar så var mitt matsalsbord rent från skrynkliga kläder, dock fanns det en hög kvar med ihopvikta handdukar - dessa hade Tussan lagt beslag på ;-)När jag var klar med stryktvätten så gav jag mig ut i blåsvädret igen. Det var dags för pållarnas em-mat, men kände att de inte behövde vara kvar ute i stormen för att äta. Utan jag öppnade stalldörren ut till hagen och ropade på pållarna. De kom farandes i fullt ös och rusade in i stallet. Inga problem med att de inte ville in i stallet med andra ord. De fick em-hö att tugga på och jag fixade iordning hästarnas mat till kvällen och morgondagen.

Resten av kvällen har jag sedan fortsatt att jobba på min c-uppsats, nu var det litteraturstudien som jobbet gällde och det tar tid. Fyra timmars arbete genererade 1,5 sida skriven A-fyra sida... men bättre än ingenting. Under tiden som jag jobbade med min litterturstudie så låg Lillan och sov i fåtöljen vid kaminen. Kaminen matade jag med ved mellan jämna mellanrum och jag hade alltså väldigt varmt och skönt på kontoret.

Lillan uppskattade värmen i alla fall och hade nog helst sett att fåtöljen stått ÄNNU närmare kaminen ;-)Strax efter kl 20 klarade jag inte av att forma en enda vettig tanke. Dags att lägga ner pluggandet med andra ord. Istället fixade jag kattrummet och vid 20.30 så gick jag ut till stallet en sista gång för kvällen. Snabb koll av pållarna och så serverades kvällsmaten.

Lillan blev sedan kvällsrastad och vi höll båda två på att blåsa bort :-O hoppas stormen ger med sig under natten.

Kvällen avslutades nu med lite soffhäng. Ska kolla lite på 4:ans nyheter innan det får bli sängen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

26/11 Lördag -

Dagen började med sol, men blåsigt soligt. Storm är ju på väg så blåsandet lär ju bli värre.

På fm idag så blev det ett besök till Mariebergs gallerie. Jag följde med T som smakråd. På tisdag kväll ska vi iväg på litet kalas och han behövde shoppa kläder. Så vi vandrade runt bland klädbutikerna tills han på Kappahl hittade en svart pullover och en svart tunnare tröja att ha under. Han vill ju absolut inte ha skjorta eller kavaj, men överdelarna han nu shoppade passar till de svarta jeansen han ska ha på sig. När vi var klara med klädinköpen så for vi iväg till Bauhaus för jag skulle ha med mig en adventsgran hem. Efter lite väljande så hittade jag en gran som fick följa med hem. Jag var klar med shoppandet, men innan vi åkte hem med granen så blev det ett besök vid Café Garden och käkade lunch.

Var hemma igen strax efter 13-snåret och då tog jag itu med stallfixet. Skönt att få mocka i dagsljus för en gång skull ;-). När jag var klar med stallfixet så fick jag hjälp av T att göra iordning min adventsgran. Som vanligt tog det en stund innan verktyg hittats ;-). Men till sist var granen på plats och så även belysningen. Alltså är nu all adventsbelysning på plats, men det är flera plusgrader ute så mer stämning kommer det inte att bli ;-)När pysslet med granen var avklarat så blev det kaffe och pepparkakor - smakade bra :-). När vi fikat klart så var klocken 16 och det var becksvart ute. M1 och P hade kommit och pållan fixades iordning för ett besök till ridhuset. Under tiden som pållan blev borstad  så for jag iväg lite snabbt till kyrkan och tände ljus på gravarna. Kom hem igen lagom tills det att Oktawia var klar för att kliva ombord i trailern.

T följde med till ÖFK, men tog promis med vovvarna under tiden som vi övriga roade oss i ridhus. Idag blev 2 hinder uppställda i en serie, efter att hoppat serien så gick övningen ut på att göra en liten volt på väg tilllbaka utmed långsidan...

Skutta över två små hinder tyckte inte pållan var så himla märkvärdigt....
Men den efterföljande volten tyckte hon var lite jobbig ;-)Efter det lilla hoppasset var det full fart hemåt med pållan. Det blåste nu rejält så det kändes i bil och trailern under hemfärden. Så jag pysslat klart med pållan så fick både Oktawia och Bianca stå kvar inne i stallet. På vägen hem från ridhuset så började det regna och det var ett riktigt otäckt väder ute. Pållan fick hö att tugga på och verkade nöjda med att få vara kvar i stallet.

När jag var klar i stallet och var på väg in i huset så dök T och Lexi upp. De ville andas ytterligare lite lantluft ;-). Jag plockade undan lite inne, var tvungen att plocka fram min microfibermopp och sopa upp grus och hår från golvet. Båda hundarna fäller rejält och det låg små hundvalpar i hörnen ;-). Vid 20-snåret var jag klar och resten av kvällen tillbringades i soffan och kollade på TV. Bortsett från ett besök i stallet vid 21.30-snåret för att kvällsmata pållarna - men det var sista gången jag stoppade ut näsan utanför dörren för ikväll ;-).

Så detta var allt för ikväll.

/Lizzie


25/11 Fredag - Lite shopping...

Min plan för em var att flexa ut vid 15.30 för att hinna åka iväg och shoppa lite innan det var dags att fara hemåt. Tyvärr så visade det sig att den planen inte gick ihop. Det körde helt enkelt ihop sig på jobbet och det var bara att gilla läget. Vid 16.30 kom jag iväg i alla fall, men jag insåg att det inte var någon idé att stressa - schemat hade spruckit för länge sedan. Först  for jag i alla fall iväg till Granngården och shoppade kattmat. När det besöket var avklarat så fick det bli ICA Maxi för att fylla på med lite mat till mig själv. Om man säger säg här... jag var inte ensam på Maxi.... halva stan var här. Som tur var så behövde jag inte köa  så himla länge i alla fall. In med varorna i bilen och så iväg. Inte riktigt dags att åka hemåt ännu. Först var jag tvungen att åka iväg till skräddaren och hämta Horsewaretäcket jag lämnade in i onsdags. Så full fart iväg och kom infarande 5 minuter innan stängningsdags. Det var ett av bogspännena som hade gått sönder, det var utbytt och såg bra ut. Skönt att få det täcket fixat. Inte för att det är så himla kallt ute ännu, men snö och kylan kan ju slå tillnär som helst...

När täcket var avhämtat så var det i alla fall full fart hemåt. Väl hemma så packades maten in på sin plats, käkade lite snabbt och så på med stallkläderna. Det blåste rejält ute, men det var inte kallt. Behövde inte ens ha vantar på mig när jag fixade mockningen. Utförde mina stallsysslor i lugn och ro, vilket var skönt efter en hektisk dag på jobbet. Var klar i stallet vid 19.30 och Oktawia fick hagvila idag. Jag hade dock lite pyssel kvar att göra för kvällen.

Eftersom T och Lexi hade kommit så fick jag hjälp av T med att plocka fram adventsstjärnor och adventsljusstakarna från vindsgarderoben. Efter ytterligare någon timme så var alla stjärnorna upphängda och ljusstakarna på plats i fönstrena. Fick byta ut glödlampor i stjärnorna, men för övrigt så funkade allt som det skulle.

Kvällen avslutades sedan med glögg, pepparkakor och grönmögelost *mums* under tiden som vi kollade på Shanghai noon 2. Filmtittande får alltså avsluta denna arbetsveckan, så detta var allt för idag!

/Lizzie


24/11 Torsdag - Tur till ridhuset...

Full fart hem efter jobbet ochså fick det bli lite risgrynsgröt i magen innan jag tog itu med stallfixet. Som vanligt var det skönt att få tillbringa en stund med att mocka lite skit för att rensa hjärnan efter en hektiskt dag på jobbet. Jag var i alla fall klar med mockningen, fix av hästmat och vatten till 19-snåret när M1 och P dök upp. Oktawia blev iorddninggjord för ett ridpass i ridhuset och jag hann också borsta av Bianca den värsta leran under tiden.

Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en lite promis först, som vanligt. Shoppade med en kopp te och macka i fiket innan vi gick till ridhuset.

Oktawia jobbade på bra idag - ekipaget tränade övergångar - som vanligt ;-). Och i dag så fick de till travökningarna rätt bra. Både M1 och pållan såg nöjda ut efter tidpasset :-).

Var hemme med pållan vid 21.30-snåret och som vanligt så blev pållan omhändertagen och alla prylar plockades undan. Kvällsmaten serverades och jag avslutade med att parkera trailern på sitt rätta ställe innan det blev huset för resten av kvällen.

Väl inne fick det bli soffan och så kollade jag på lite nyheter under tiden som jag beställde mig lite nya partykläder. Nästa fredag är det dags för julfest och jag har insett att partydress måste införskaffas. I början av nästa vecka kommer mitt lilla paket så jag får hålla mig tills dess.

Nu när beställning är avklarad och nyheterna är slut så är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

23/11 Onsdag - Trött...

Hade en tid med min handläggare på unviersitetet kl 8 - så det gick inte att slöa något på morgonen. Hade en jättebra träff med min handledare. Vi gick igenom min enkät som jag jobbade med i söndags. Fick några mindre kommentarer från handledare, och fick till svenskan bättre på 2 av frågorna. I övrigt så hade jag fått till enkäten bra, har relevanta frågor och bra argument till varför de ska vara med. Vi gick även igenom mina frågor till intervjuerna jag tänkt ha med nyckelpersoner. Även dessa frågor var helt OK att ha med. Kändes jättebra att få kvitto på att jag tänkt rätt :-D

Stämplade ni på jobbet vid 9.15 så jag hann få i mig en macka och kaffe innan det var dags för dagens första möte - det första av 3... sedan gick det slag i slag. Jag förde dessutom anteckningarna på alla 3 mötena och när jag stämplade ut kl 17 kände jag mig helt slut... det tar på hjärnkapaciteten att sitta med på möten en hel dag. Även om jag skriver så ska jag även hänga med i diskussionen...

Innan jag for hemåt så åkte jag förbi skräddaren och lämnade in ett hästtäcke på lagning. Spännet till mitt tjocka rambo wug täcket har gått sönder. Fått nya spännen från Horseware och nu det alltså bytas ut. Passade också på att shoppa med mig a-fil, mjölk och bröd hem när jag ändå var i närheten av en affär.

Sedan var det full fart hemåt. Även idag hade T åkte hem och matat kusarna och släppt ut Lillan åt mig, så jag behövde inte känna mig stressad. Dock var jag inte hemma förrän kl 18, så det blev lite mat och sedan ut för att fixa stallet. Jag var trött och tog det lugnt. Planen var att jag skulle ha åkt in till ridhuset för ett ridpass, men jag fick inte ihop tiden eftersom mötet på jobbet drog ut på tiden.

Jag var klar med stallet strax efter 19-snåret och resten av kvällen blev det ett besök till stan. Inköp av ett par spånbalar och så spanade in City gross, men blev inte så imponerad. Det är en stor butik så det tog en stund att kolla runt i den. När jag var hemma igen så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Det hade dessutom börjat blåsa upp så det var inge svårt att få in pållarna i stallet :-). Snabb koll av de små liven och kvällsmaten serverades. Jag själv förpassade mig sedan in i huset och soffan. Morden i midsomer fick duga att kolla på en stund innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

22/11 Tisdag - Möte...

Full rulle på jobbet och sent kom jag hem. Som tur var så kunde T åka hem och mata kusarna och släppa ut Lillan. Själv kom jag hem kl 18. Fixade stalleti raketfart för att 45 minuter senare åka in till ÖFK. Utan häst den här gången.

Jag sitter med i valberedningen för ÖFK och det är dags att påbörja jobbet inför kommande val till styrelsen på nästa årsmöte. Vi är fyra stycken iår och vi fick använda teorisalen för att få sitta och tala ostört. Köpte med mig te macka från fiket eftersom jag inte hade hunnit äta efter jobbet.

Vi hade sedan ett mycket trevligt och givande möte med vår lilla valberedningsgrupp. Bra diskussioner, vilket märktes när vi var klara - då hade 1,5 timme försvunnit i ett nafs :-O. Lillan låg och sov i bilen och hon hade sitt täcke på sig så hon var nöjd att få vara i bilen. Vi var hemma igen strax innan kl 21 och då var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Snabb koll av kusarna och så blev det soffan och CSI på TV. Detta fick således avsluta min kväll.

/Lizzie


21/11 Måndag - Ridhuset...

Började dagen med ett veterinärbesök. Hade en tid för Lillan på vanliga kliniken. Lillan är så himla stel på morgonen så hennes artros  i ländryggen behövde kollas upp.

Själva artrosen är som den är - men Lillan hade muskelkramper i ländryggen, men för övrigt så var hon helt OK i alla andra leder och lårmusklern avar också helt OK. Det veterinären rekommenderade är rehab-behandling hos deras fysioterapeut, först och främst behöver Lillan massage över ryggmusklerna och för att lösa upp kramperna ordentligt så rekommenderade hon stötvågsbehandling. Till att börja med fick jag med muskelavslappnade medicin hem. Nu ska jag och T bara hitta en tid som vi kan få in ett besök hos terapeuten. Min kalender är fullspikad och T har fullt upp på skolan.... T åkte i alla fall hemåt med Lillan så jag kunde fara iväg direkt till jobbet och så var det fullt ös resten av dagen.

Efter en hektiskt dag på jobbet så var det full fart hemåt. När jag fått i mig lite mat och bytt om så var det stallet nästa. Fixade mockningen, vattenhinkar, slängde ner hö från loftet, fixade iordning hästarnas mat och så in med pållarna från hagen. Hade precis fått på trailern på bilen när M1 dök upp för att fixa iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset. Vid 19-snåret var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde åka.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så gick jag och Lillan en liten promis. Lillan fick sedan finna sig i att sitta i bilen under tiden som jag gick in för att kolla på M1 och Oktawia.

Pållan jobbade på bra, verkade inte vara allt för grinig i dag. Någon gång måste ju höstgrinigheten ge med sig ;-).

M1 tränade på övergångar, öppna i trav och galopp  och det funkade bra, lättare i ena varvet - men så brukar det vara. M1 avslutade träningspasset med att träna på förvänd galopp, först på fyrkantsspåret och sedan på 20-meters volt. Tror faktiskt att Otkawia fick en liten aha-upplevelse under jobbet med förvänd galopp på volten. När det såg ut som om damen blev lång och skulle bryta av i vilken sekund som helst, så var det precis som om hon hittade sin egenbalans, fick till formen och kunna hålla den förvänta galoppen :-D. Riktigt duktigt gjort och det fick avsluta dagens ridpass.

M1 var nöjd med dagens träningspass och pållan såg också nöjd ut :-). Så in med pållan i trailern och så full fart hemåt.

Väl hemma vidtog sedvanliga rutinen. Pållan togs om hand, kvällsmaten serverade och så plockade jag undan alla prylar och trailern parkerades på sin plats. Var för en gång skull klar med allt i stallet så jag hann in i huset tills det att CSI började. Så soffhäng får avsluta min dag och efter CSI blir det till att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


20/11 Söndag - Grådis...

Lika soligt och vackert som det var igår - så har det varit motsvarande grådis idag... Tur att ett besök till ridhuset var inplanerat. Dagar som denna är uteritt ingen hit direkt ;-).

Vid 10-snåret kom M1 och P. Pållarna hade tidigare fått sin frukost, och jag själv hade också hunnit få i mig frukost och gjort mig iordning. Trailern hakades på bilen och vid 10.30 snåret så åkte vi iväg i regndiset.

Det var hoppning som stod på schemat för ekipaget idag. Så under tiden som M1 värmde upp pållan, så hjälpte jag P med att släpa fram hindermaterail. Byggde upp ett rättuppstående hinder på varje långsida och så ett hinder i mitten. Ekipaget fick börja med att skritta över bommarna.När skritt över bommar var avklarat så blev det trav över bommar några gångern innan ekipaget galopperade lite. De fick sedan börja med att skutta hindret i mittet, för att sedan bygga på med de övriga två hindren. Övningen gick ut på att ekipaget red i en "åtta" och pållan var riktigt duktig idag. När hon väl fattade vad övningen gick ut på och var snabb på att svänga så taggade hon till lite. Hon var i alla fall på bra humör idag, och det märktes att hon tyckte det var ett lattjolajbans-pass idag.När hoppepasset var avklarat så var det till att åka hemåt igen i grådiset. Var klar med pållan vid 12-snåret så ut med båda pållarna i hagen och lunchmaten serverade. Själv förpassade jag mig in i huset och fixade lunch åt mig själv. Var tvungen att fylla på med lite energi innan jag återigen gick ut i stallet och tog itu med mockningen. När jag var klar med mockningen så passade jag på att utöva lite lädervård på pållans hoppsadel och träns. När jag var mitt uppe i lädervården så dök T och Lexi upp. T hade uppenbarligen bestämt sig för en av jackorna han provade igår - för en ny parkas hade han på sig. Klädd för typ -25 grader.... så frös gjorde han inte ;-).

När jag var klar med lädervården så satte jag på kaffekannan och under tiden som vi fikade så testade jag enkätfrågor på T. Eftersom han tillhör den typ av personal som jag ska undersöka, fick han agera försökskanin ;-). T har också ganska starkt integritet och skulle säga till ifall han tyckte att mina frågor var kränkande på nåt sätt. Att han snabbt blev uttråkad av mitt skolarbete - det var en helt annan sak ;-).

För att rensa hjärnan tog vi en promis med vovvarna. Även om det var regndis ute så var det skönt att få komma ut och röra på sig. Vi var ute nästan en timme och vovvarna var hur lortiga som helst när vi var tillbaka, nackdelen med vädret. Dock skönt att det inte är snö och halt...

Väl hemma så fixe jag iordning lite mat. Fläskfilé, wokade grönsaker och couscou. Smakade bra och efter maten så var det dags för T och Lexi att fara vidare till lägenheten. Jag gick ut i stallet igen, dags för pållarna em-mat och gjorde också iordning höpåsar och kraftfoder. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att utöva lite mer lädervård, nu fick det bli dressyrsadeln som fick sig en dos av sadelsåpan.

När jag var klar så blev det till att ta itu med studierna igen. Finslipade mina frågor till enkäten och renskrev dem så det jag börjar få till min enkät. När klockan var 20 så kände jag mig helt slut och det snurrade för fullt i skallen. Totalt var jag uppe i 18 frågor med ett gäng svarsalternativ födelat på fyra stycken A4-sidor. Det jobbet får räcka för idag - nu måste hjärnan vila en stund. Har tid med min handledare på onsdag och då ska vi gå igenom enkäten så jag får hjälp med att få till en bra enkät.

Så istället blev det lite pyssel med annat innan jag vid 20.30 gick ut en sista gång för idag till stallet. Fyllde på vattenhinkarna och så var det två pållar som ville komma in och käka mat ;-). Byte av täcke för Oktawias del - det hon hade på sig var tämligen blött så det blev upphängt på tork. Kvällsmaten serverades och stallet släcktes för natten.

Resten av kvällen avslutas i TV-soffan - Starke man på 1:an fick det bli och snart är det dags att förpassa sig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

19/11 Lördag - Vackert väder...

För ett år sedan så var det -12 grader och massor av snö. Idag så vaknade man upp till ett strålande väder och 10 plusgrader :-O. Med tanke på de två senaste snörika vintrarna så gör det ingenting att snön dröjer. I alla fall inte dagar som denna - när det är strålande sol ute :-)

Mitt schema för dagen var rätt späckat så M1 skulle rida ut på pållan. Alltså blev det mockning efter frukosten, och när jag var klar i stallet så var det dags att byta om för att fara in till stan. Men först så hann jag ut en sväng i trädgården med kameran för att utnyttja dagsljuset. Några bilder blev det :-)

Helt otroligt nog så blommar min Stjärnflocka för fullt så här i november... 
Även bollkrysantemumen har börjat blomma igen... gör inget ifall frosten håller sig borta ett tag ;-)
Prydnasgräset fortfarande vackert...
Något som också syntes bra så här i solskenet - det är att min gräsmatta behöver befrias från ett lager av löv...När jag var klar för att åka in till stan så dök M1 och P upp så jag hann hälsa och be dem ge hästarna sin em-mat efter ridturen. Och så full fart in till stan.

Turen gick först till Universtitetsbiblioteket, T hängde med dit eftersom vi skulle besöka T's pappa när jag var klar på bibblan. Det var skönt att besöka universtitetsbiblioteket så här en lördag - var tämligen tomt på studenter så jag kunde leta i lugn och ro. Fick hjälp med en bok som jag inte hittade, den stod på en annan våning - så det var inte så konstigt ;-). 10 stycken böcker fick jag med mig och när jag var klar så blev det en tur till sjukhuset. T's pappa är lite dålig och ligger inlagd för att pigga på sig. Så en timmes besök blev det innan vi sedan for vidare.

Vi fortsatte till Café Garden där T bjödning mig på lunch - har ju namnsdag i dag :-). Jag valde lasange och det smakade smaskens. Vi åkte sedan in en sväng in på Mariebergs Galleria. T kollade på Vinterjacka, men kunde inte bestämma utan får väl fundera vidare. Jag var inne en sväng på Claes Ohlsson och kollade på TV-antenn, men måste kolla vidare ifall det räcker med en inomhusantenn för att få in "gratiskanalerna" till en digitalbox eller ifall jag behöver ha en utomhusantenn. Innan vi for tillbaka hemåt så blev det också ett snabbt besök till Systembolaget - jag skulle inte ha nåt, men T shoppade sig en flaska glögg.

Var hemma igen vide 15.30-snåret och då blev det varsin kopp kaffe och jag packade upp litterturen jag lånat på bibblan - kommer att ha att göra ett med min litteraturstudie :-)Har ett gäng rapporter också som ska läsas igenom :-)

Efter fikapausen så blev det en vända ut till stallet igen. Pållan fick sin eftermiddags mat och så fixade jag i ordning hästmaten för nästkommande dygn och fyllde på mer vatten till pållarna. Under tiden jag pulade i stallet så fick Lexi springa av sig ute. Hon hade fullt upp med att hålla kolla på alla katterna så hon sprang runt som en vettvilling ;-).

Vid 17-snåret så var det dags för T och Lexi att fara vidare till lägenheten. Jag placerade mig vid mitt skrivbord och ägnade mig åt mina studier under några timmar. Gick i genom litteraturen, kollade igenom några av mina rapporter och skrev ut valda sidor. Det är ju lättare att läsa på papper istället för att läsa från bildskärmen. Satte mig också ner och strukturerade upp dispositionen i min uppsats och plockade över användbart material från min KP. Lyckades producera ihop 9 sidor av min uppsats... bara ett 40-tal sidor kvar med andra ord ;-).

Till sist så var jag tvungen att lämna mitt skrivbord - börja känna att jag inte kunde få ordning på mina tankar och dessutom så fick jag ont i ryggen... 3 timmars koncentrerande hade gjort sitt. Får allt fortsätta i morgon - nu får det bli soffan en stund och Morden i midsomer på 8:an och snart är det också dags att ta sig en sväng ut till stallet för att plocka in pållarna för kvällen - och det är väl det mest spännande som händer ikväll ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

18/11 Fredag - kurs...

Har idag haft en mycket intensiv dag på jobbet. Givande och roligt - men jag var jättetrött när det var dags att fara hemåt. Ut i det novembergråa vädret och iväg till Willys för att trängas med halva stan ;-). Men jag var bara tvungen att få hem lite hundmat, kattsand och kylskåpsvaror till mig själv. Hade i alla fall tur att komma i en hyfsad snabb kassa så jag var rätt fort klar med mitt handlande.

Efter willysbesöket var det hemåt i full fart. Dock inte tid för någon vila, hade kurs inplanerad. Alltså i med lite mat och så full fart ut till stallet för att fixa klart allt. Pållans motion var redan avklarad, M1 var här på dagen och red ut en sväng på damen. Alltså stallfixet kvar. Tog nästan en timme att göra klart allt och när jag var klar så var det bara in i huset för att byta kläder igen. Under tiden som jag fixade stallet så hade T kommit för att vara hundvakt. Lilla kan ju inte följa med på kursen direkt.

Vid 18.30 var jag klar för avfärd till stan och det var dags för en kursomgång kamraterna i kursen "Fotografisk fredag" på Medborgarskolan. Idag så fick bedöma bilder. En fotoklubb hade lämnat in bilder för bedömning till sitt KM och bildbedömning är jättekul. Hade alltså en himla trevlig kväll med diskussioner och glada skratt. En bra avslutning på veckan med andra ord.

Var hemma igen vid 21.30-snåret och det hade börja blåsa under kvällen. Så när jag gick ut i stallet för att ta in pållarna, så hann jag knappt öppna dörren innan 2 kusar rusade in i stallet. De hade ingen lust att vara kvar ute, om man säger så.

Pållarna fick sin kvällsmat och stallet släcktes. Jag själv förpassade mig in i huset och Tyst vittne på 7.an får avsluta denna kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


17/11 Torsdag - Ridhuset...

Var lite trött när jag kom hem efter jobbet. Men efter en portion med varm risgrynsgröt *mums* så laddade jag på med energi. På med stallkläderna (och underställ) och så full fart ut till stallet. Det var någon minusgrad ute så det var skönt med underställ. Lillan var lagom glad över att få vara med mig i stallet - täcke till trots - helst ville hon sitta i bilen. Gäller ju att vara beredd ifall jag ska åka någonstans. Just ikväll så var ett besök till ridhuset inbokat - det tror jag Lillan kände på sig. Pep och gnällde gjorde hon hela tiden när jag gjorde klart stallfixet.


Det tog cirka en timme att mocka båda boxarna, fixa vattenhinkar, ställa kraftfoder och så var jag tvungen at klättra upp på höloftet och slänga ner en omgång hö. Fixade höpåsarna innan pållarna blev insläppta i stallet. När pållarna var på plats och jag var klar med allt i stallet så gjorde jag klart bil och trailer innan jag gick in huset för att värma mig en stund. M1 och P kom vid 19-snåret och innan jag masade mig ut stallet igen så passade jag på att knäppa ett par bilder på ett par av mina kissar...

Lisa i egen hög person - hon gillar att vara parkerad på min kontorsstol.
Nalle hade parkerat sig i fåtöljen framför kaminen - det verkade han rättt nöjd med ;-)I stallet blev Oktawia iordninggjord för en tur till ridhuset och vid 19.30 var pållan lastad och vi kunde fara iväg.

Framme vid ridhuset väntade T och Lexi så vi tog en promis med vovvarna under tiden som M1 värmde upp Oktawia.

Det var lite småkyligt ute så på väg tillbaka till ridhuset blev det en sväng till cafét där jag köpte mig en kopp té och en macka. Sedan in med Lillan i bilen och sedan till ridhuset. Pållan skötte hyfsat idag. Inte lika grinig som sist, men lite seg. Damen såg nöjd ut efter ridpasset i alla fall. Snällt klev hon också in i trailern och vi kunde vara hemåt. Väl hemma så var det den varnliga proceduren. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten serverade, plockade undan alla prylar och fixade iordning på trailern. Var klar med allt i stallet vid 21.45 snåret. Så nu är det nyheterna på 4:an och snart blir det sängen.

Så dett var allt för diag!

/Lizzie

16/11 Onsdag - Möte

Full fart hem efter jobbet. Var hemma vid 17-snåret ícg satte full fart ut i stallet. T kom under tiden som jag mockade och när jag var klar med allt i stallet så var det dags för mig att åka till stan igen. T var kvar hos Lillan för att var hundvakt

Vid 18-snåret så åkte jag alltså in till stan och hann precis fram i tid till det att klubbmötet med FK Focus började kl 18.30.

Tillbringade en trevlig kväll på klubbmötet, fikade och kollade på många fina bilder. Jag lämnade in två bilder till månadens omgång av KM i påsikt. I söndags så mailade jag in mitt bidrag till KM Digitalt. Ska bli spännande och se hur bilder blir bedömda, men får hålla mig till nästa klubbmöte om en månad. Det som var roligt var att när resultatet från denna omgång i åretsbild så kom mitt bidrag på 5:e plats, förra omgången kom den på 18:e plats. Så där kan man snacka om uppryckning. Så totalt ligger jag på 10:e plats efter 2 omgångar av totalt ett 50-tal bilder. Det tycker jag är kalasbra resultat av en amatör som jag :-).

Var hemma igen vid 22-snåret. T hade då farit till lägenheten, men en brasa brann i kaminen, hästarna var i stallet och fått kvällsmaten, så jag behövde bara kvällsrasta Lillan och så hann jag kolla lite på nyheterna. Nu - sängen!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


15/11 Tisdag - Arbete och nöje...

Idag var det alltså dags för KP-seminarium... Kom upp i tid och behövde inte stressa när jag sedan åkte iväg till Universitetet. Vi hade ett gruppseminarium där vi var 3 grupper som skulle opponera på varandra. Jag var först ut med att opponera. Den KP:n jag läst var helt OK, men författarna hade missat att redogöra för begreppen - alltså hade jag inte helt lätt att förstå vad det hela handlade om. Vår handledare hade ytterligare kommentarer och det jag hade kommenterat var korrekt att kommentera. Så det kändes bra.

Sedan blev det min tur att få kommentarer på min KP. Det märktes att mina opponenter INTE hade läst den ordentligt ;-), men i övrigt så var devart helt OK kommentarer. Handledare hade några ytterligare kommentarer, vilka handlade mest om vad jag ska tänka på vid urval av grupp con enkätenskrivning. I övrigt fick jag beröm för väl genomarbetad KP. Så det kändes jätterolgit :-)

Var tillbaka på jobbet till kl 11 - var då faktiskt rätt trött efter seminariet, men det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att jobba. Men frampå sen em kom faktiskt lite huvudvärk smygande och det var rätt skönt att stämpla ut vid 16.30 snåret och få dra sig hemåt.

Väl hemma så fixade jag lite mat och käkade. Drog sedan på mig stallkläder och precis när jag skulle kliva utanför dörren så dök T upp. Så han följde med ut i stallet och höll mig sällskap under tiden som jag mockade, fyllde på strö, fixade vattenhinkar och hästmaten. Pållarna plockades in vid 19-snåret och trailern placerades på draget till min bil. Vovvarna fick nu sitta och vänta i varsin bil under tiden som jag fixade iordning pållan för ett pass i ridhuset.

Vid 19-30 snåret var jag klar och vi kunde fara in till ridhuset. I ridhuset så var det lite rörigt till att börja med. Vi var ett par ekipage som kom samtidigt och några var på väg ut. När jag hade skrittat fram så hade det tunnat ut bland privatekipagen och vi var 3 stycken kvar, varav ett ekipage red privat ridlektion.

Oktawia var seg som sirap att rida fram, men var bara lite grinig i galoppen och sparkade bakut endast en gång. Däremot så lyckades vi krocka med ett annat ekipage. Blev totalt missförstånd, men vi lyckades få stopp på våra hästar utan någan allvarlig smäll och allt gick bra. Tur i oturen hade vi båda två snälla hästar som inte sparkade.

När sedan ridskolan var klar med sin lekiton - då blev det lite luftigare i ridhuset och risken för krockar minimerades ;-).

När Otkawia fått upp ångan så var hon inte seg längre, istället så sprang hon... tog inte halvhalter utan hon hängde tungt i handen och sprang fortare och fortare... fick i alla fall ordning på damen, även om det tog en stund och övergångar skritt-trav funkade hyfsat. Tränade sedan på lite skänkevikning utmed diagnolen och det funkade också bra. Riktigt bra undan för höger skänkel, inte riktigt lika bra undan för vänster skänkel - men bättre än vad det gjort tidigare. Så matte var nöjd efter kvällens ridpass, även pållan verkade nöjd :-). Snällt klev hon in i trailern också ;-).

Var hemma igen vid 21.30snåret och tog hand om pållan och fixade iordning allt i stallet, parkerade trailern och så full fart in i huset. Innan det fick bli nyheterna så kom jag faktiskt ihåg att montera in ett par bilder i paspartout - ska lämna in ett par påsiktsbilder vid möte med fotoklubben i morgon. Nu slipper jag stressa med det då.

Nu ska jag i alla fall kolla på lite väder - sedan får det bli en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag.

/Lizzie

14/11 Måndag - Ny vecka...

Så var det måndag och en ny oförstörd vecka... 1 minusgrad var det och jag hade glömt bort att sätta i motorvärmaren. Fick alltså skrapa lite bilrutor innan jag kunde fara iväg till jobbet...

Min KP blev inskickad innan jag börajde jobba och så på lunchen kunde jag ladda hem den som jag själv ska läsa och lämna kritik på i morgon bitti. Hade tänkt flexa på lunchen och gå igenom den KP:n, men hela förmiddagen försvann i något typ av halvhysteriskt läge och efter lunchen var det bara at kasta sig iväg till IT och så var det möte hela em. Vid 17.30 var vi klara och jag stämplade ut och for hemåt.

Behövde i alla fall inte känna mig stressad för djuren. Hade gjort upp med T så han åkte ut efter sin kurs vid 16-snåret och matade pållarna och släppte ut Lillan. Att sedan Lillan är en otacksam vovve som inte vill gå ut när husse kommer... det är en annan sak ;-)

Jag var alltså hemma strax innan kl 18 och det var stallkläder på och lite mat i magen. Sedan full fart ut till stallet. Hade hunnit klart med mockningen osv till kl 18.45 när M1 och P dök upp. Vid intaget så visade det sig att Oktawia var svullen över ganascherna, mumsat på några smaskiga rötter ute i hagen... tempade henne och den var OK. Så damen blev iordninggjord för ett ridpass i ridhuset.

När vi kom till ridhuset så tog jag en snabb promis med Lillan, köpte med thé och macka till ridhuset. Hade med mig KP för genomläsning och hann faktiskt läsa igenom den och kommentera en hel del som inte riktigt förstod eller fick ihop. Så nåt har jag att kommentera i morgon i alla fall.

Oktawia var lite lätt grinig idag, ville helst inte galoppera alls utan det var bensprattel på hög nivå ;-). Dock verkade hon rätt nöjd efter arbetspassen, dock lite trött... Klev i alla fall snällt ombord i trailern så vi kunde fara hemåt. Det börajde bli kyligt igen och när jag var klar i stallet och hade hakat av trailern så var jag snabb med att sätta i motorvärmaren. Har ju kupévärmare och det är skönt att slippa skrapa rutorna när man ska iväg i morgon bitti.

Pållan fick på sig ett tjockare täcke. Har tvättat och impregnerat ett vintertäcke, bättre med ett lättare täcke än att lägga på två stycken. Att Oktawia helt vill vara utan täcke är en annan sak, men tyvärr så är hon för mycket fryslort för det.

Var klar med allt i stallet vid 21.45 och det fick bli lite TV en stund. Nu är det dags att förpassa sig till sängen och så ska jag komma ihåg att åka till Universitetet i morgon bitti istället för till jobbet. Måste alltså upp tidigare då det blir längre sträcka att köra...

Så detta var allt för idag :-)

/Lizzie

13/11 Söndag - Fars dag...

Söndag och farsdag. Eftersom min pappa varit död i 20 år så har jag ingen egen pappa att ringa eller hälsa på. Däremot så lever T's pappa fortfarande så besök till honom var inplanerat. Jag var framme vid kyrkan igår och tände på gravarna så ett ljus brinner på pappas grav i alla fall.

Besöket till svärfar var inplanerat på em, så efter frukost så var det full fart. Jag behövde nämligen städa huset innan färden till Kumla skulle gå av stapeln. Och städa ett helt hus - det tar en stund...

Tillbringade fm med att plocka ordning, tvätta ett hästtäcke, dammade och dammsög hela huset, fixade toaletter och handfat och när kl var 12.30 så hade jag bara moppning av golvet kvar. T dök upp vid denna tipunkt så han var snäll och moppade golven så jag kunde ge mig ut till stallet och fixa mockningen. Ville ha stallet klart innan vi skulle fara iväg till T's pappa. När jag var klar med stallet så skakade vi mattorna och städningen var avklarad.

M1 och P dök upp i samma veva för att fixa pållans motion i form av uteritt. Jättebra att M1 hade tid att rida ut på pållan idag eftersom jag skulle bort på em och inte hade hunnit med någon ridtur i dagsljus.

När mattorna låg på plats så bytte jag om till andra kläder och så for vi iväg. På väg till Kumla så stannade vi till vid Marieberg. Jag shoppade paspartout till ett par bilder, karton på panduro, och duschtvål på Apoteket. T shoppade present till sin pappa och fikabröd.

Vi kom hem till T's pappa precis på slaget kl 15 och vi drack kaffe, käkade jordgubbsbakelse som var som en stor tårtbit. Var mätt hur länge som helst på det fikat ;-).

Tyvärr så hör T's pappa väldigt dåligt - trots att han har hörapparat - så det var inte helt lätt att för ett ordentligt samtal. Man fick svar från T's pappa som var ungefär som "goddag yxskaft". Så T och jag var rätt trötta när vi var klara med besöket. På hemvägen så passade vi på att åka till XXL Vildmark och jag kolla på pannlampa. Hittade en pannlampa som lös upp ordentligt 130 lumens och 96 meter - utan att för den sakens skull kosta flera tusen... Dock var den inte billig, 800 kr, men får väl önska mig lite bidragspengar i julklapp ;-).

Vi fortsatte vår färd mot Kartorp, men innan vi var hemma igen så stannade vi till en snabb sväng hos Pysseltrollet för att lämna av lite Oriflamevaror till dottern i hemmet. Tyvärr hade jag inte tid att stanna någon längre stund - pållarna behövde få sin em mat. Var hemma igen vid 18-snåret och då stod pållarna och väntande otåligt på lite käk.

När hästarna var matade så slängde T ner ytterligare hö från höskullen och jag fixade iordning höpåsar för kvällsmat och maten till morgondagen. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag fortsatte med lite småpyssel inne i huset. Min säng bäddades med rena lakan. Tvättmaskinen blev fylld med en omgång 60-tvätt, kattrummet städades och alla sandlådor gjordes rent, kollade igenom min KP från igår och fylld epå med ett par korrigerngar. Jag kom också ihåg att skicka in ett par bilder digitalt till månades KM i fotoklubben, avslutades sedan kvällspysslet med att ta rätt på en hög med stryktvätt. Skönt att få ordning på kläderna och få in dem i garderoben.

När jag var klar med strykningen så var det dags att gå ut för kvällsturen till stallet. Lillan blev samtidigt kvällsrastad under tiden som jag la fram pållarnas kvällshö. Pållarna själva hörde när jag började skramma runt med maten så det kom knallades rätt omgående. Skönt att slippa behöva ge sig ut i kolmörkret för att leta efter dem ;-).

Allt var bra med pållarna så stallet släcktes och jag själv förpassade mig in i huset och soffan. Kl 21 började Starke man på 1:an och det kan man inte missa ;-).

Nu får det bli lite nyheter son avslutar kvällen framför TV:n  innan jag kryper ner i min nybäddade säng.

/Lizzie

12/11 Lördag - Grådisig dag....

Vaknade upp till en riktigt novembergrå dag. Det kändes som om molnen låg ända ner på marken... temperaturen låg på +1 grad - alltså riktigt gråruggigt.

Så när pållarna blivit utsläppta så fick det bli frukost i soffan framför TV4:as morgon-TV. Kände mig trött och det var skönt att inte sätta igång med att stressa direkt på morgonen. T kvicknade också till liv så småningom och så småningom så var det dags att sätta igång.

T hade äntligen lyckats sälja sin skorstenshuv som han tillvärkade till en bekant för 2 år sedan. Det var beställaren som till sist köpte sin beställda skorstenshuv, skönt att äntligen bli av med den. Huven har ju legat och skräpat i mitt garage...

Eftersom vi skulle åka iväg och hämta sand på kommunens sandutdelning så passade det bra att ta med skorstenshuven och lämna av den.

Skorstenshuv...Så vid 11.30-snåret så packade vi in huven och ett gäng hinkar i min trailer och vi for in till stan. Så kom vi till nästa problem... det var ju två år sedan vi var hos beställaren av skorstenshuven... och T trodde jag kom ihåg vart de bodde! Jag som har jättesvårt att lära mig hitta och har noll lokalsinne... Jag trodde att T hade kollat av adressen med beställaren, men det hade han inte gjort och han kom inte heller ihåg exakt vart de bodde. Jippi.... så in i ett av stans villaområden - massor av smala gator och så bil och släpet... och så åkte vi runt bland gatorna och letade. Visste att huset skulle ligga i ett hörn - men jag hade INGET minne av hur det såg ut....

Döm om min förvåning när vi faktiskt hamnade framför ett hus som vi kände att det kunde vara rätt. T hoppade ut och ringde på. Vi hade faktiskt hamnat på rätt ställe och vi kunde leverera skorstinehuven!

Vi fortsatte sedan ut till kommunens sandutdelningsställe för att hämta sand. Snart kommer halkan så det är lika bra att vara förberedd. Max 200 kg sand fick man ta och jag hade med mig 10 st hinkar - alltså höll jag mig under maxmängden sand som fick följa med hem.

När vi lastat in sanden så parkerade jag bil och trailer och vi gick för att ta en fika. Passade på att snacka lite med min arbetskamrater som hade äran att arbeta vid sandutdelningen. Efter fikat så åkte vi vidare till willys för jag behövde shoppa lite kylskåpsvaror. Passade också på att köpa med lite grillad kyckling så vi kunde käka när vi kom hem.

Så när vi väl kom hem så var det alltså dags för lite mat - aningens sen lunch och jag var alltså hungrig. Kycklingen smakade smaskens med andra ord ;-).

Efter maten så blev det stallet för min del. Dags att aktivitera pållan innan det skulle bli för mörkt. Dagens motionspass fick bli en omgång tömkörning. Passet funkade bra och vi tränade på övergångar och så fick det blir lite trav över bommar. Pållan skötte sig bra och efter motionspasset fick det bli hagen igen för pållarna.

Under tiden som jag aktiviterade pållan så fixade T min trailer. När vi var på väg hem från stan så såg jag i backspegeln att stänkskärmen över ena hjulen på trailern satt väldigt löst... när vi kom hem så såg vi att båda vinkeljärnen som höll skärmen på plats, höll på att gå av. Alltså släpade T fram svetsutrustningen och svetsade fast skärmen åt mig.

När jag var klar med pållarna så passade jag på att utnyttja sista dagljuset till att fixa klart i stallet. Mockade, fyllde på vatten ute och ställde beforen - var klar kl 16.30 och då var det mörkt ute.

Nu när jag var klar med stallet så fick det bli lite fika. T hade hunnit klart med att laga min trailer och var inne i huset och hade fått fart på en brasa i kaminen. Alltså var det varmt och skönt inne. Jätteskön kontrast mot grårugget ute ;-). Kaffet smakade bra och den medköpta vaniljbullen smakade också väldigt bra :-).

Här är en bild på T svetsjobb på min trailer. Syns knappt att det är en svetsfog under muttern... men så är ju T en riktigt duktig liten svetsare ;-)Vid 18-snåret så var det dags för T och Lexi att fara iväg till lägenheten. Jag satte igång med mitt skolarbete. På måndag morgon ska kunskapsprojekteringen inför C-uppsatsen vara inlämnad. På tisdag morgon är det seminarim för nämnda kunskapsprojektering. Jag har jobbat med min KP tidigare, men hade en del att finslipa och förtydliga. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Jag gjorde ju grunden till min KP förra våren... det var ett tag sedan... Har ändrat lite inriktning och det var några begrepp som jag var tvungen att tänka till över... jobbade intensivt i 3 timmar med KP:n, men kände till sist att jag nog var så klar som jag kan bli inför seminariet. KP:n blir inte betygsatt utan ska bara vara en plan för arbetet med C-uppsatsen.

Jag är väldigt glad över att jag har ett riktigt bra skrivbord och kontor hemma. Kan utan problem sprida ut mig... Så här komm det nog se ut hemma hos mig fram till i mitten av januari... då ska jag förhoppningsvis vara klar med min C-uppsats... om allt går som det ska...Strax efter kl 21 plockade jag ihop mitt kursmaterial och avslutade plugget för denna dagen. Fyllde på vattendunkarna och det fick bli stallet igen. Fixade klart pållans höpåsar, fyllde upp vattenhinkarna och så var det två pållar som ville komma in och bli serverade kvällsmaten :-). Stallkatterna fick lite kvällsmat och så var jag klar i stallet för idag.

Resten av kvällen så placerade jag mig i soffan och kollade på en film på TV 4. En helt ok romantisk komedi och roligare än så blev inte min lördagkväll. Efter 3 timmars plugg så var jag dessutom rätt trött i huvudet ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/11 Fredag - Fullt ös...

Trodde i min enfald att det skulle bli en lugn dag på kontoret och lite nedtrappning inför helgen - men icke! Halvhysterisk är ordet.... men en sak är i alla fall säker... efter denna veckan och de senaste veckornas intensiva och hektiska arbete. Så är i alla fall min hjärna i fullgång och trigeminusneuralgin håll sig på mattan. Jag befinner mig uppenbarligen i en period av ickeskov när det gäller neuralgin. I annat fall hade jag aldrig klarat den stress jag blivit utsatt för senaste tiden utan att ha fått grymt ont i huvudet.

Så nu känns det som om jag åter är på banan och är mitt "normala" jag som fixar att ha "tusen järn i elden" och ändå ha huvudet med mig. Känns som om det är flera år sedan sist... och det är det nästan ;-).

Även om jag tycker det är vansinnigt roligt på jobbet när det är totalt "kaos" - så var det himla skönt att stämpla ut vid 16.30 och fara hemåt. Jag har ju lite att göra hemma också, dessutom så känner jag mig lite stressad över att hinna få klart min  kunskapsprojektering för min kommande C-uppsats. På tisdag är det KP-seminarium så jag måste bli klar med min KP och lämna in den senast kl 9 på måndag.

Jag har dock skrivit det mesta i min KP, ska bara finslipa lite och förtydliga några saker. Har huvudet fullt med funderingar och frågeställningar om vad jag vill undersöka  och skriva om - men har lite problem att konkritsera ner mina tankar... men det går väl så småningom. Har bara C-uppsatsen kvar att skriva för att kunna få ut min kandidatexamen - och det ska väl vara själva tusan om jag inte kunde få till det nu... ;-)

Nåja, ikväll blev det i alla fall inget plugg. Väl hemma så blev det lite mat i magen, risgrynsgröt - mums :-). Sedan på med kläder och full fart ut i stallet. Fixade mockning och hästmat i lugn och ro. Hade tid på mig så jag behövde inte stressa. M1 och P kom vid 19-snåret och då var allt klart i stallet och pållarna intagna. Vid 19.30-snåret så var pållan klar med "hopputrustning" på sig och klev snällt in i trailern och vi for iväg till ridhuset.

Pållan fick idag alltså en omgång med att studsa över hinder. Lillan fick ingen promis alltså, utan fick nöja sig med att springa lös i ridhuset under tiden som jag hjälpte P att släpa fram hindermaterial. Lillan var inte SÅ nöjd med situationen ;-) Promis hade varit roligare...

Under tiden som vi byggde upp två upprättsående hinder - en på varje långsida - + markbommar, så värmde M1 upp Oktawia och när det var avklarat så blev det först skritt över bommar på backen och sedan trav över bommar. Det funkade bra och sedan var det dags för att travhoppa krysshinder. Det kan ju tyckas vara tämligen enkelt... men ingenting är enkelt när det gäller Oktawia. Som vanligt så hade hon åsikter om hur fort det skulle gå mot hindret - damen vill helst bestämma farten själv och då ska det vara fullt ös - medvetslös... ;-) De två travbommarna som låg innan krysshindret tyckte Oktawia var lite i vägen och försökte ta sats och hoppa över dem också eller nåt...

Till sist så ändrade P avståndet på markbommarna och så fick M1 göra halt framför och sedan trav och hopp över hindret. Då funkade det bättre :-).

När det sedan var dags för galopp över hindret så satsade Oktawia järnet ;-). Äntligen lite KUL!!


Och så andra varvet...
Det var rätt länge sedan Oktawia fick studsa hinder och jag tror hon tyckte det var rätt lattjo lajbans - trots strulet med att trava mot hindrena ;-). En trött liten svettig pålla klev sedan snällt in i trailern när vi var klara i ridhuset.

Jag var hemma igen strax efter kl 21 och när jag kom hem så var T på plats och hand eldade för fullt i kaminerna. Idag var det riktigt novemberruggigt så när jag var klar med allt i stallet och pållarna fått sin kvällsmat, då var det himla trevligt att komma in till ett varmt hus :-)

Inne i huset var också min nyblivna 6-årig - Lexi :-)

Idag 2011 11 11 fyller alltså min schäferdam 6 år - fast hon beter sig fortfarande som en unghund... Men lite gråare kring näsan har hon allt blivit ;-). Hon lyckades i alla fall ligga stilla så pass länge att jag han knäppa en bild på damen :-)
Resten av kvällen så kollade jag och T på filmen Baksmällan och så käkade vi lite ost och kex - blev ett glas rödvin också - det måste man ha till ost och kex ;-). Filmen var i alla fall himla roligt och det var ett bra avslut på denna hektiska vecka.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

10/11 Torsdag - Ridhuset...

Hade en hektiskt dag på kontoret, men kom iväg från jobbet vid 16.30-snåret. Åkte först till USÖ för att lämna av Oriflamevaror till kamrat KN. När affärerna var avklarade så var det dags för KN att packa ihop och lämna sitt jobb. Hon åkte sedan med mig ut till Oxhagen för att möte upp en kompis där. Det är ju på vägen hem för min del så det var inga problem att släppa av KN där. Sedan var det full fart hem för mig.

Väl hemma så blev det lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallsysslorna. Efter dagens arbete så var det faktiskt himla skönt att ge sig ut i stallet och mocka lite skit. Lite kroppsarbete för att rensa hjärnan - det var precis vad jag behövde.

Vid 19-snåret kom M1 och P. Jag var då klar med mockning, fix av vatten och hästarnas mat. Pållarna blev intagna och Oktawia iordninggjord för en sväng till ridhuset. För dagen blev det hoppsadel på istället för dressyrsadeln.

Vid 19.45 var vi på plats vid ridhuset. M1 och pållan förpassade sig till ridhuset och jag tog en promenad med Lillan plus T och Lexi. De hade mött upp vid ridhuset och så tog vi en lite längre promis än vad jag och Lillan brukar gå. Det var skönt att få röra på sig lite.

Efter promenaden så blev det en sväng till ridhuset för att kolla på M1 och Oktawia. För dagen så var det ridning i lite högre tempo som omväxling till det hårda arbete damen fick utföra i tisdags. Mycket galopp blev det för pållan, men hon skötte sig rätt bra även om det kom ett par bakutsparkar vid ett par tillfällen ;-).

Strax efter kl 21 så var det dags att åka hem igen och en trött liten häst klev in i trailern och vi for hemåt.

Väl hemma så blev det sedvanliga sysslor. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten serverades och alla prylar plockades undan. Var klar med allt i stallet vid 22-snåret och då blev det nyheterna en stund innan det nu får bli sängen. Man ska ju orka upp i morgon också ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


9/11 Onsdag - Hemmakväll

Efter en hektisk dag på kontoret så blev det ett snabbt besök på Willys innan det var full fart hemåt. Väl hemma så hade T precis kommit, så vi käkade lite och fikade innan vi gav oss ut. T eldade lite skräp och så fixade han ner hö åt mig under tiden som jag fixade klart mockningen. Idag så har pållan vilodag, så jag behövde inte stressa med stallfixet. När allt var klart i stallet så tog vi en promis med vovvarna. När vi gick ut för att fixa stallet så var det fullmåne och stjärnklart, men en timme senare så var det dimma och månen borta. Nåja, det var i alla fall inte kolsvart ute som det blir när det inte är någon måne alls.

Vi var ute med vovvarna i cirka en timme och det var rätt skönt ute. Lexi hade näsan i backen konstant under promisen. Lillan är inte lika intresserad av att nosa i backen ;-)

Väl hemma igen så var T och Lexi klara med lantluften och for till lägenheten. Jag och Lillan gick in i huset, Lillan kröp upp i fåtöljen i kontoret och slaggade in totalt. Jag själv parkerade mig framför datorn och jobbade åt Gränsbrytning i dryga timmen. När jag väl var klar med jobbet för denna gången så var det dags att gå ut till stallet igen.

På med ytterkläder på både mig och Lillan. Lite ruggit är det allt ute... Det var i alla fall inge svårt att få in pållarna. Bara att öppna dörren ut till hagen och prassla med höpåsarna - snällt kom pållarna knatande då ;-).

Allt var bra med pållarna och de var mer intresserade av kvällsmaten än av mig ;-). Så när Lillan var kvällsrastad så var det full fart in i huset igen.

Har tagit det lugnt resten av kvällen. Kollade på Efterlyst och fixade med mina naglar under tiden. Nu ska jag kolla på nyheterna innan det är dags att inta sängläget.

Förresten - enligt önskemål lägger jag in en bild är på en vedställning som T tillverkat åt mig. Tidigare har jag haft veden legat i en papplåda.... något som Nalle tyckt var bra att pinka i...

Är jättenöjd med vedställningen och mycket ved rymmer den. Att Nalle inte är lika nöjd är en annan sak ;-)Så detta var allt för idag!

/Lizzie

8/11 Tisdag - Ridhuset...

Min förkylning är envis och vill inte ge med sig, samtidigt som den inte bryter ut och ser till att jag blir dyngsjuk. Att vara halvrisig är inte lattjo heller.... Fram på em så hade jag extremt ont i huvudet - att jag satt på möte och skulle vara alert - underlättade inte saken. I vanliga fall så får jag luftrörskatarr i samband med förkylning, men denna gången verkar det vara så att mina bihålor får ta stöten...

Så när jag kom hem så blev det till att pilla i sig ett par Alvedon och smärtan från huvudet gav med sig lite. Käkade lite mat och så drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet. Hade kommit hem i vettig tid idag, så jag kunde mocka och fixa maten utan att stressa. Var klar med allt inkl trailer på plats och alla hästar i stallet när M1 och P dök upp vid 19-snåret.

Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och jag passade på att borsta Bianca lite - det tyckte hon var trevligt ;-).

När M1 var klar med Oktawia så klev hon snällt in i trailern  och det var full fart till ridhuset. Som vanligt gick jag en sväng med Lillan, sedan fick hon följa med in till ridhuset. Lite gnällig var Lillan idag - det händer ju inget när vi är i ridhuset ;-), men hon skötte sig rätt bra ändå.

Oktawia fick idag göra lite svåra övningar, jobbiga för både kroppen och hjärnan. Fick träna på övergångar, sedan blev det finlir med samlande rörelser i form av övningar i sluta och öppna på volt samtidigt som de skulle minska och öka volten - det var asjobbigt tyckte Oktawia - men kämpade på jätteduktigt.

Efter den jobbiga samlande övningen så fick pållan vila en stund när tränare och beridare gick igenom nästa övning som innebar träning på förvänd galopp. Pållan passade då på att koppla bort sig totalt den stunden ;-)
Övningen i förvänd galopp gick bra - märks att pållan börjar bli starkare och få bättre balans. Fixade hörnpasseringarna i förvänd galopp alldeles utmärkt :-). Jag tror att pållan tyckte denna avslutande övninge var plättlätt jämfört med trixande i övningen innan ;-).

Hur som helst - ett bra träningspass med nöjd pålla och nöjd ryttare :-)

Snällt klev sedan Oktawia in i trailern och vi kunde vara hemåt. Väl hemma så blev en trött häst omhändertagen och sedan serverades kvällsmaten. Kissarna fick också lite mat innan jag plockade undan alla prylar och fixade iordning på trailern. Var klar med allt i stallet till kl 22 - så nu är det nyheterna och sedan sängen!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

7/11 Måndag - Åter arbetsdag

Är i alla fall inte sämre i min förkylning - så det fick bli jobbet idag. En dag med asmycket att göra så det var bara att kavla upp ärmana och sätta igång. Dagen avslutades med ett möte som drog ut på tiden, så jag var inte hemma förrän strax innan kl 18. T var på plats då i alla fall.

Jag drog snabbt på mig stallkläderna och fixade mockningen i raketfart.  T och Lexi for tillbaka till lägenheten eftersom jag skulle in till ridhuset med pållan. Jag hann i alla fall klart med mockningen framåt 18.30-snåret när M1 och P var på ingång. Pållarna blev intagna i stallet och så fixades Oktawia iordning för ett pass till ridhuset. Och så for vi iväg.

När vi var framme vid ridhuset så tog jag en promis med Lillan innan jag shoppade mig en kopp thé och en macka i fiket. Var tvungen att nåt  i magen ;-)

Pållan skötte sig rätt bra idag, framför allt med tanke på att hon stått i 5 dagar. Lite stel var hon och hade åsikter om att behöva jobba med sin kropp. Men det var i alla fall inga större protester, och hon jobbade på bra. På slutet av ridpasset så såg det helt OK ut. Eftersom jag fortfarande har ont i halsen så blir det M1 som är pilot i morgon också, så då får vi se vilket humör damen är på då ;-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen och kvällsmaten serverad. Plockade undan alla prylar och parkerade trailern på rätt ställe. Var klar kl 21.30 - inte allt för sent med andra ord.

Jag hann alltså kolla på andra halvan av CSI och nu får det bli lite nyheter på 4:an innan det är dags att uppsöka sängen.

Innan det är dags för sängen ska jag komma ihåg att maila min syrra i England. Vår mellansyrra vägrar att fixa iordning våra föräldrars gravar med gravkransar. Hon meddade mig idag att hon har betalt kransarna i alla år så nu får jag göra det.

Jag har däremot planterar vårblommor och sedan sommarblommor varje år, bortsett från ett par gånger då syrran från England varit hemma och fixat det. Jag har också köpt gravljus och åkt fram till gravarna och tänt varje helg. Får lägga ut ungefär 1500 kr på blommor och ljus för en säsong. Inte en gång att mellansyrran erbjudit sig att vattna blommor eller tända gravarana. Och då bor hon inte alls långt från kyrkan... 

Nu så passar det inte mellansyrran att betala 300 kr för ett par gravkransar. Jag känner att jag har fått nog, så jag meddelade mellansyrran att nu är det läge för gravvård och eftersom hon är gravrättsinnehavare så är det hon som får fakturan. Får till svar att hon inte tänker betala någon gravvård utan kommer skicka fakturan till England.

Jag visste sedan tidigare att mellansyrran inte har alla hästar hemma  - men nu har hon verkligen visat vad hon går för!!! Djävla förbannade självupptagna subba!!!!

Tyvärr så väljer man inte sin släkt, men det är hem himla tur att man kan välja att inte behöva umgås med dem. Det är knappt man fattar att vi har samma föräldrar....

Tror inte jag känner nog mer otrevlig människa nämligen... Nä, kontakt med yngsta syrran i England för att lägga upp en strategi hur vi ska gå tillväga....

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

6/11 Söndag - fortfarande förkyld...

Sovit dåligt i natt pga halsont och snorig näsa... än så länge slipper jag den kraftiga hosta som jag brukar få när jag är förkyld. Kravlade mig ur sängen vid 8-snåret och var då tämligen matt, men pållarna behövde få bli utsläppta och få sin frukost. Dessutom så hade jag bokat in en date med min höbonde för att hämta hö på fm, alltså bara att sätta fart.

T kom vid 9-snåret så jag inte behövde åka och hämta höt själv. Det tackar jag för. Vid 9.30 så var jag klar och vi hakade på trailern på min bil och vi for iväg. En timma senare var jag hemma igen med 500 kg hö och 60 kg havre :-). Jag har kvar hö från i våras, 30 balar, men nu var det dags att få hem nytt parti hö och blanda med det gamla så pållarna inte får ont i magen. 

Det tog en stund att få höt på plats på höloftet, men det berodde på att jag jobbade långsamt... kroppsansträngning är ju inte det mest lyckade när man är förkyld. Till sist så låg att hö på rätt ställe och jag förpassade mig in i huset för en kopp kaffe och vila. Fick i mig lite a-fil och müsli också så jag fick lite energi. När jag vilat så orkade jag ge mig ut i stallet igen för att göra klart med stallsysslorna. T var kvar inne i huset och hjälpte mig att göra kattlådor osv under tiden som jag fixade klart stallet. Så när jag var klar i stallet så kunde vi åka iväg en sväng.

Först åkte vi till Granngården där jag shoppade soja till pållarna. Fick en smärre chock bara - innan sommaren kostade sojan cirka 200 kr - nu hade de höjt till 299 kr!!! Rena rama rånet!! De säsonger när alla höbönder fått kanonvärden på höt - då är minsann sojan billig... nåja, får trösta mig med att det inte är så mycket soja som jag behöver ge. Hö för vinternsäsongen har perfekta värden för Bianca, och dessutom är det perfekta värden när det gäller mineralerna. Det händer ju inte varje år ;-).

När jag var klar på Granngården så åkte vi vidare ut till Marieberg och det blev en sväng på Ikea - halva Örebro var där och jag sprang på flera stycken av mina arbetskamrater.

Det var inget speciellt som varken jag eller T skulle ha, men vi kollade runt lite. Jag hittade i allafall krokar som passar till en vedställning T gjort åt mig. Krokarna är till att hänga på sidan av vedställningen så jag kan ha spiskrokarna hänga där.

Eftersom det är november så var det massor med julprylar att shoppa på Ikea - jag hittade en jättesöt liten batteridriven ljusslinga med sugploppar - blir perfekt att ha på en spegel :-).

Efter besöket på Ikea var jag jättetrött och ville åka hem och så blev det. Väl hemma så var det dags att fixa middag. Ris, stek lax och wokgrönsaker + en kall sås på yoghurt och sweetchilisås. Maten smakade bra och vi blev mätta och belåtna.

Innan T och Lexi for tillbaka till lägenheten så åkte vi iväg en en sväng till kyrkan. Det är ju alla helgons dag idag och jag tände ljus på mammas och pappas grav. Tyvärr så har INTE min mellansyrra fixat iordning gravarna. Hon har i alla år gjort en stor affär av att hon minsann ska fixa gravdekorationerna. Så jag har köpt ljus och tänt varje helg under vintern. Dessutom så är det jag som shoppar sommarblommor för en mindre förmögenhet och får åka fram till kyrkan och vattnar.

Så jag tycker inte det är för mycket begärt att hon drar sitt strå till stacken och åtminstone fixar gravdekorationen på hösten. Men nä - istället så skiter hon allt... men, men hon har väl fullt upp med sina "problem"... förbannade människa!

Nä, det får nog bli så att det får bli gravvård på gravarna - så får kyrkan skicka faktura till gravrättsinnehavaren - då kommer hon inte undan vad gäller den ekonomiska biten i alla fall.

När vi var klara vid kyrkan så körde T hem mig innan han och Lexi fortsatte till lägenheten. Jag själv tog itu med lite pluggande. Kollage igenom en rapport och så ut på Internet och sökte lite information, till sist så blev det SCB's hemsida för sökning av lite statistik - och där fastnade jag :-O. Hittade massor av intressant och ny statistik som jag har användning av till min C-uppsats :-). Strax innan 21-snåret så var jag tvungen att bryta mitt "grävjobb". Hade då fastnat framför datorn i 3 timmar och var aningens stel i kroppen... det var dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Kollade också igenom pållarna så att allt var bra med dem. Sedan full fart in i huset och så fick det bli soffan och Starke man.

Nu är denna dagen slut och det är dags att förpassa sig till sängen. Lika bra att inta horisontalläge och hoppas att förkylningen går åt rätt håll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


5/11 Lördag - Förkyld...

Släpade mig ut till stallet vid 8-snåret och släppte ut pållarna och serverade dem frukost. Förpassade mig sedan till soffan med kaffe och macka. Är tämligen förkyld och har inte orkat göra så mycket mer än att tillbringa min tid i soffan. På fm försökte jag plugga lite, läsa in mig på lite rapporter till min C-uppsats. Inte helt lätt när man nyser i kapp med sig själv.

Vid lunchtid så var jag i alla fall tvungen att ta mig ut till stallet för att mocka och fixa hästmaten. Som tur är så har jag inte feber - bara ont i halsen och snorig näsa. Sakta men säkert så klarade jag av att bli klar med stallfixet, men sedan var jag trött - så det fick bli soffan igen. Var hungrig men orkade inte laga någe mat  - alltså fick det bli en tallrik a-fil och müsli. Funkade bra. På em kom T för att kolla till mig. Han hade också shoppat med en flaska Otrivin åt mig. Kommer gå åt...

Under em så gjorde vi inget speciellt. Parkerade oss i soffan och kollade på V75. Vi hade spelat på en Harryboy och det hela började bra med 4 rätt i de 4 första loppen - men sedan var det stopp ;-)...

T hjälpte mig med att fixa lite mat - ugnsrostade rotsaker och stek kyckling fick det bli. Mätta och belåtna kollade vi sedan på en film - A-team fick det bli.

När vi kollat klart på filmen så var det dags för Lexi och T att åka till lägenheten. Jag parkerade mig i soffan igen och och så fick det bli morden i Midsomer på kanal 8. Det är gamla avsnitt, men det som går nu kommer jag inte ihåg att jag sett tidigare så då gör det inget med gamla avsnitt ;-).

Så pållan har fått hagvila idag också - men ridning funkar inge bra ihop med förkylning... hoppas den snabbt ger med sig så jag är pigg för jobb på måndag...

Sna nu släpa mig ut en snabbis ut till stallet en sväng för att ta in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. När kvällsnattningen av pållarna är avklarad så får det bli soffan för resten av kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

4/11 Fredag - Lugn kväll...

Eftersom det är allhelgonahelg och "röd" dag i morgon, så var det "kort dag" på jobbet idag. Det var skönt eftersom jag känner mig tämligen halvkrasslig. Fortfarande ont i halsen och jag börjar också bli snorig. Tack och lov för nässpray!! Funkade i alla fall bra att jobba, men att jobba fram till 14.30 när det var dags att stämpla ut - det var precis vad jag klarade av.

På vägen hem så stannade jag vid Willys och shoppade med lite mat hem, sedan full fart och det kändes väldigt bra att komma hem och det fortfarande var ljust ute. Jag bytte om till stallkläder och tog itu med stallfixet på en gång. Här gällde det att sätta fart för att hinna utnyttja dagsljuset ;-). Det tog drygt en timme att bli klar med stallfixet, alltså mockning, fixa vatten, ställa betforen och fylla höpåsarna. Avslutade stallfixet med att ge pållarna sitt em-hö ute i hagen.

Lagom när jag var klar så kom T och vi fikade en sväng. Efter fikat blev jag akut trött och vi förpassade oss in i vardagsrummet så jag kunde lägga mig i soffan. På TV var den en gammal film som vi kollade på innan T och Lexi förpassade sig tillbaka till lägenheten.

Jag gjorde inte så mycket mer resten av kvällen. Var alldeles för matt för att ens orka tänka på att röra mig. Det var soffhäng resten av kvällen bortsett från att jag kravlade mig ut vid 21.30-snåret och släppte in pållarna och gav dem kvällsmaten.

Roligare än så blev det inte idag - hoppas min förkylning ger sig under helgen...

/Lizzie


3/11 Torsdag - Halsont...

Halsontet försvann inte mirakulöst under natten.... :-( Ingen feber i alla fall eller täppt näsa... bara fruktansvärt svidande halsjävel...

Tog mig till jobbet utan problem i alla fall. Full rulle hela dagen med avbrott för lunchen. Då blev det en sväng till Viktväktarna - sitter fortfarande fast på en platå, men 2 hekto ner i alla fall. Efter vägningen blev det lunch med T och idag åkte vi till Haga värdshus. Mätt och belåten blev det sedan jobbet och fullt ös resten av em. Vid 16.45 så var det full fart hemåt och fortfarande asont i halsen....

När jag kom hem så insåg jag att jag var skittrött och det där med ridning kunde jag lägga ner. Halsontet var värre än på morgonen och jag börjar få värk i lederna också... :-(.

T kom ut för att kolla till sjuklingen, men sträckte sig vid att kolla till mig. Stallfixet fick jag sköta ändå, fast han fixade hästarnas vatten i hagen och klättrade upp på höloftet och slängde ner höt ;-). Mockningen fick jag fixa ändå och det gick - även om det tog längre tid än vanligt.

När stallet var klart så hämtade vi gravlyktorna och åkte fram till kyrkan och tände ljus inför allhelgonahelgen. Är jag sämre i morgon så slipper jag i alla fall släpa mig iväg för att tända ljusen. T, som körde, åkte sedan vidare till G-hyttan och inhandlades GLASS... halsontet hade  nämligen kommit till den nivån att det enbart är kyla som lindrar....

Så med lite glass i bagaget for vi tillbaka till Kartorp. T såg till att jag förpasade mig in i huset och soffan och så for han och Lexi tillbaka till lägenheten.

Och mycket mer kommer inte hända ikväll. Glassen lenar skönt i halsen och så det blir soffhäng resten av kvällen bortsett från intag av kusarna lite längre fram.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


2/11 Onsdag - Hemmakväll...

Sovit dåligt i natt... har någon skum halsont som kommit smygandes. Jag som verkligen hatar att ha ont i halsen och jag har absolut INTE tid att bli sjuk... Som tur var så hade jag lite halstabletter hemma och Otrivin. Värken i halsen blev i alla fall inte värre under dagen, men nåt skit är på gång i alla fall... Men innan förkylningen bryter ut så är det bara att köra med det vanliga knepet... förtränga, förtränga, förtränga ;-)

Arbetsdagen försvann i ett nafs i alla fall - fullt ös som vanligt men vid 17-snåret så var det dags att fara hemåt.

Planen för kvällen var vila för Otkawia och alltså hemmakväll för mig. Så efter att jag fått i mig lite mat så drog jag på mig stallkläderna och gick ut och fixade stallet i lugn och ro. Mockade, fixade med vatten och hsätmaten. Pållarna fick vara kvar ute i hagen, är 10 plusgrader ute så det går ingen nöd på dem och hö serverades i hagen när jag kom hem från jobbet.

När jag var klar i stallet så blev det lite pyssel inna. Tvättade i söndags och mitt städade matsalsbord såg ut på detta sättet vid 19-snåret...Alltså fram med strykbrädan och strykjärnet. Tvätten sorterades och det som inte skulle strykas veks ihop och placerades på sin plats. Sedan blev det alltså en date med strykjärnet, men 1,5 timme senare så var jag klar och det såg genast mycket trevligare ut i mitt vardagsrum ;-)Skönt att få ordning på tvätten, slipper ha det ligga kvar till helgen ;-). Under tiden jag strök så hade jag TV:n och kollade på bl a Uppdrag granskning - men fy f*n vad upprörd jag blev... tack och lov att de som var med i programmet friades och fick tillbaka sina barn. Hur kan soc på på EN anmälan och sedan inte kolla ifall det finns en uns sanning i den anmälan??? Det är för mig en gåta!!!

Efter uppdrag granskning så var det dags att dra på sig ytterkläderna och ge sig ut i kolmörkret. Lillan blev kvällsrastad och så plockade jag in pållarna och kollade av dem innan kvällsmaten serverades.

Nu ska jag kolla lite på Efterlyst och sedan blir det sängen - förhoppningsvis så har halsonet mirakulöst försvunnit tills i morgon ;-) kan man hoppas...

Men roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

1/11 Tisdag - Lite bomövningar...

Fullt ös på jobbet och jag var lite lätt trött när jag stämplade ut från jobbet. Innan jag for hemåt så åkte jag upp på stan och mötte upp en kamrat vid Medcborgarskolan. Vi hade lite affärer ihop - jag shoppade ett Döbertpannband med strasstenar av henne. Jättesnyggt! Efter avslutad affär så var det i alla fall full fart hemåt. Hemma så var det full fart - hade inte tid att slöa. På med stallkläderna och så full fart ut till stallet.

Jag mockade och fyllde på nytt strö, fixade vatten till pållarna och ställde betforen. Hann också med att fixa mat och sandlåda till stallkatterna innan det vid 18.30 var dags att gå ut och leta efter hästarna i hagen.

Det var inte helt enkelt att hitta pållarna...

Totalt kolsvart ute och så två svarta pållar... och så har min pannlampa gått sönder. Ingen annan typ av ficklampa hade jag att tillgå heller. Alltså famlade jag mig fram ute i mörkret - mest rädd att snubbla över nåt och göra magplask i leran... Fick gå runt ett par varv innan jag sprang in i Bianca och fick tag på henne. Hade precis fått in henne i sin box när M1 och P kom. Som tur var kom Oktawia av sig själv så jag behövde inte ge mig ut i mörkret en gång till.

Under tiden som M1 fixade iordning pållan så gjorde jag rent pållan träns och satte på det nyinköpta pannbandet. när pållan sedan var färdigfixad så var det in i trailern och full fart till ridhuset.

Idag så var det tomt i ridhuset, och ekipaget skulle pyssla med lite bomövningar. Jag och Lillan började med en lite promis under tiden som M1 värmde upp. Lillan fick sedan bli placerad i bilen - till sin stora lycka ;-) och jag förpassade mig in i ridhuset och kollade lite på dagens övningar.

Pållan skötte sig bra idag - även om hon helst ville bestämma farten över bommarna själv... framför allt när det handlar om galoppbommar. Dock så gjorde ekipaget ett par riktigt snygga byten i galoppen ;-)

Här är det trav som gäller...
Damen tyckte det var kul med lite bomarbete och var tämligen nöjd efter arbetspasset. Hon hade i alla fall gjort sig förtjänt av snyggt pannband :-)Var hemma igen strax innan kl 21 och kvällspysslet i stallet tog vid en stund. När jag var klar med allt i stallet så fick det bli soffan och resten av dr House. Nu ska jag kolla på nyheter innan det får bli en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

RSS 2.0