30/9 Fredag - Finslipning...

Äntligen fredag och snart helgt. Full rulle på jobbet hela dagen och efter arbetsdagens avslut så for jag iväg till min kamrat K's arbetsplats. Dags att lämna av en omgång med Oriflamevaror. K fick sedan skjuts av mig hem eftersom jag ändå har vägen förbi när jag åker hem till mig.

Efter att K blivit avsläppt så var det full fart hemåt. Fick i mig mat och kaffe sedan på med stallkläderna. Tog itu med stallsysslorna - alltså mockning, fix av vatten och hästmaten. När jag höll på för fullt i stallet så kom T - han sågade ved åt mig under tiden som jag gjorde klart i stallet. Plockade in pållarna när jag var klar med stallet och trailern hakades fast på bilen. Var klar med allt när M1 och P kom vid 19-snåret. Dags för fredagsmyset - en tur till ridhuset. M1 gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass. Under tiden så passade jag på att borsta Bianca, den lilla fröke var helt svettig under magen... det har varit rena högsommarvärmen idag och ponnyn har redan satt ordenligt med vintepäls... Hon uppskttade i alla fall att få en omgång med borsten.

Vid 19.30 så gick färden in till ridhuset och idag så reds passet i gamla ridhuset. Pållan skötte sig rätt bra, och M1 finslipade lite inför morgondagens dressyrtävling.

Var hemma igen strax efter kl 21. Pållan blev avsvampad med ljummet vatten - det var hur varmt som helst och hon var fortfarande rejält svettig när vi kom hem. När pållan var omplysslad så blev det boxen och pållarna fick sin kvällsmat. Jag plockade undan alla prylar, fixade trailern, men var sedan inte riktigt klar för kvällen. Utan jag avslutade kvällen med att piffa till Oktawias träns och sadel. Sadeln fixades även iordning med vita dressyrschabraket. Skönt att få utrustningen klar ikväll. Kommer bli en tidig morgon i morrnbitti som är ändå.

Var klar i stallet strax efter kl 22. Då blev det soffan en stund - men blir för övrigt en rätt tidig kväll. Kl 5 ska jag upp i morgon bitti för att fodra kreaturen...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0