11/8 Lördag - Lite målning

 Dagen började med frukosthäng på balkongen innan jag tog itu med dagen. Skönt att börja dagen i lugnt tempo. Vid 11-snåret kom en arbetskamrat och hämtade sin nya familjemedlem. En av Kajsas kittisar for idag till sitt nya hem. Det var en av de cremefärgade killarna som var tingad. När hämtningen var avklarad så fixade jag stallet och sedan var det dags för dagens stora arbetsinsats.
 
Det var bra arbetsväder för att fixa fönster idag, så T plockade när de tre fönstrena som sitter i mitt takfönster. Jag tog bort det gamla kittet och T skrapade och slipade trät.
 
 
När detta supertrista förarbete var avklarat så hämtade jag nitor målartvätt och tvättade rent målningen. Vi tog sedan en paus och fikade lite så fönstrena torkade. Jag roade mig också med att spana på två av mina katter. Nalle och Tyson är inte världens bästisar, om man säger så. Nalle är en riktig stridis, men Tyson är typ 3 kg tyngre än Nalle och accepterar inte riktigt att Nalle vill vara kung på kullen. Därför kan Tyson sitta lite nonchalant och putsa på sig under tiden som Nalle försöker med en smygattack bakifrån.  
 
 
Kan avslöja att smygattacken inte lyckades. Tyson vände sig och spände blicken i Nalle - de mätte musklerna ett tag innan de valde att gå åt var sitt håll... ingen idé att slösa energi på ett litet slagsmål ;-)
 
Efter fikapausen så tog jag itu med grundoljning och grundmålning av fönstrena. T klättrade upp på taket och målade fönsterramen med snickerifärg en sista gång.
 
Två fönster klara för idag....
 
 
När det tredje fönstret var målat så var det dags för lite käk. Det var tillräckligt varmt för att sitta ute och grilla - så det fick bli lite korv och bröd med tillbehör och det smakade smasken. Efter mat och vila så var det dags för kvällens motionspass. Idag fick det bli en uteritt med Oktawia och T med på cykel.
 
Det var en fin sommarkväll och vi valde att ta Höckerkullarundan som är lite längre, närmare en mil. Det är ett tag sedan vi tog denna rundan och Oktawia hade för dagen nerverna på utsidan och såg spöken överallt. Dessutom var hon tvungen att veva med huvudet framåt tillbaka för att hålla koll så det var ett under att hon inte snubblade på sina egna fossingar. Det var tur att T var med på cykel så att han kunde åka lite före och visa Oktawia att världen inte var full med spöken ;-). När vi kom halvvägs så kom vi fram till ett ställe där det gick långhåriga kossor i en hage precis vid vägen. Det var väl typ den enda som damen INTE blev rädd för. Kossorna stod stilla och glodde på oss, och Oktawia var fullt upptagen att hålla koll på ALLT annat *fniss*
 
När vi hade några km hem så började damen coola ner sig i alla fall och resten av färden klarade vi av smärtfritt. En fin kväll var det i alla fall :-)
 
 
Rundan var precis vad pållan behövde i alla fall, både mentalt och fysiskt. Bra med lite längre uteritt med varierande underlag, asfalt, grusväg, gärdesväg, kuperat och massa saker att titta på. Lätt svettig pålla blev så omhändertagen vid hemkomsten och så serverade lite kvällsmat innan pållarna fick gå ut i hagen igen. T och jag satt och softade en stund i trädgården innan det var dags att släppa ut pållarna. En vacker solnedgång var det i alla fall :-)
 
När vi var klara med alla djuren så fick det bli soffan och lite film på TV som får avsluta denna kväll. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0