30/12 Söndag - En lugn dag...

 Så var det söndag och efter som vanligt kravlat mig ur sängen och släppt ut pållarna så förpassade jag mig till soffan och TV:n i sällskap med lite kaffe och frukost. Rätt skönt sätt att börjad dagen. Tog det tämligen lugnt på fm - det var skönt att softa under en filt ;-).
 
Till sist så var det dags att sätta lite fart i alla fall. Började med att T hjälpte mig att färga håret. Lite svagt rött (Guldkoppar) för att dölja det mesta av de gråa håren - lyckades rätt bra!
 
 
Med en färgglad kalufs förpassade jag mig således ut till stallet - pållarna fick sin lunch och jag mockade och fixade klart med övriga stallsysslor. När jag var klar i stallet så blev det en vända in till stan för det var dags att shoppa lite ingredienser till morgondagens nyårskväll. Först for vi iväg till lägenheten och kollade till den en sväng. Vi åkte sedan till Maxi där jag shoppade kex, oliver, vindruvor och päron. Skulle ha marmelad också, men den jag var på jakt efter fanns inte. För övrigt så var det lite lätt hysteriskt inne på Maxi - massor av folk och alla verkade lika stressade som dan innan julafton... fler som shoppade nyårsmenyn i sista minuten ;-).
 
När vi var klara på Maxi så åkte vi till en annan Ica-affäre på vägen hem - allt för att hitta rätt marmelad. Tyvärr hade de slutat med just den sorten som jag var ute efter, så det fick bli ett par andra spännande smaker. Jag orkade inte åka iväg till ytterligare en mataffär i min jakt efter marmelad ;-).
 
Vi var hemma igen vid 16-snåret. Pållarna fick sin em-mat och vi själv såg också till att få i oss nåt i magen. Efter att ha vilat en stund - läs slösurfat - så drog jag på mig ridkläderna och förpassade mig ut till stallet. Dags för dagens motionspass...
 
Pållarna blev inplockade till stallet och Oktawia fixades iordning för ett pass i ridhuset. Strax efter klockan 18 var det så dags att fara iväg... Pga isen på min nerfart hade T ställt trailern på andra sidan huset - i mörkret... Oktawia gillar inte när man gör saker och ting på annorlunda sätt och kliva in i trailern i kolmärkret... NÄ, det var ju skitläskigt...
 
Efter cirka 10 minuters övertalning så fick vi äntligen in pållan. Oktawia förstod till sist att det faktiskt var samma gamla vanliga trailer och smög in... vad gör man inte när man inte har lust att åka på tvären nerför backen... Resten av färden in till ridhuset gick i alla fall smärtfritt och urlastning gick också bra. Sedan började nästa äventyr - att halka sig från trailern och in i ridhuset - totalt blankis och med stadigt tag om Otkawias man kanade jag fram. Oktawia har ju 4 brodd i varje hov och de kom till bra användning idag ;-).
 
Vi var helt själva i ridhuset och pållan passade på att lyssna efter konstiga ljud. Mest skumma ljudet var T som bläddrade i en Aftonbladet - det var spooky... Som tur var slapp vi andra överraskningsljud i form av snöras och dylikt så det gick att upprätthålla någon typ av koncentrationsförmåga hos pållan. Damen var seg under uppvärmningen, framför allt under galopparbetet - hade hon kunnat springa balklänges i galopp så hade hon nog gjort det - nåja - matte blev rejätl varm i alla fall. Jobbade sedan damen med övergångar trav - skrittsteg - trav. Det kan Oktawia ;-) Även jobbet med överångar mellan galopp-trav-galopp funkade bra och då hade hon även vaknat till i kroppen så hon galopperade ordentligt. Gjorde också lite övningar i öppna på långsidan och det funkade också bra. När damen väl var ordentligt uppvärmd så funkade saker och ting helt OK. Efter cirka en timmes ridning fick det vara bra och avslutade faktiskt avskrittningen med att göra en rätt OK halt :-)
 
Jag och pållan - färdigmotionerade för dagen!
 
 
När fleecetäcke osv var på plats och det var dags att fara hemåt så kanade vi tillbaka till trailern. Oktawia klev nu snällt ombord och vi kunde fara hemåt. Jag var lite orolig för om vi skulle komma upp med trailern till gårdsplanen med tanke på isiga vägar. Men dagens mildväder har gjort att sand och grus kommit fram på vår uppfartsväg. Funkade alltså helt OK att ta sig upp. Som tur var för det gick inte att ta sats i gatan - den består av issörja och modd... smälter väl undan så småningom.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen. Jag mockade ur trailern och så plockade jag undan alla prylar. Jag kollade sedan igenom lilla Bianca och till sist så var klockan så pass mycket att det var dags att kvällsmata pållarna. Väl inne i huset igen så får det nu bli soffhäng och filmen "Modig" på DVD  som sällskap.
Och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

29/12 Lördag - Lite småpyssel...

 Upp som vanligt och släppte ut pållarna och serverade frukosthöt ute. Det blev dock inget soffhäng efteråt. Utan jag fixade iordning mig själv omgående. Fixade iordning frukost och väckte T. Det hade snöat under natten, cirka 5 cm, så T förpassade sig snabbt ut och drog igång snöslungan. Snart var stallplanen skottad och vid 9.30-snåret drog vi iväg. Det var dags att shoppa hem ett lass snö - lite snö är inget hinder. Dock var det riktigt svinhalt ute och vägarna moddiga. Vi körde med Hondan så vi tog oss fram bra. Gamle Volvon hade inte klarat sig riktigt lika bra. På vägen hem så hade det börjat regna och det gick inte att köra speciellt fort... Under tiden som vi var iväg och shoppade hem 550 kg, så var M1 och P ute och motionerade pållan. Blev nog lite lugnt skrittjobb i hagen för att slippa riskera möte plogbilen.
 
T och jag lyckades ta oss hem med hö och för att hämta kraft för att få upp det på höloftet så blev det en fikapaus innan vi tog itu med kraftansträngningen att lassa upp höt. Kaffe, saffransbulle och pepparkaka smakade fint och stärkta av detta gav vi oss ut till stallet och snart var hölasset på plats och pållarna har nu mat för dryga månaden framåt :-)
 
 
När höt var på plats så tog jag itu med att fixa stallsysslorna. Mockade, fixade vattenhinkarna och gjorde iordning kusarna hö. När detta jobb var avklarat så förpassade jag mig in i huset och det var dags att fixa något ätbart. Idag fick det bli en janssons frestelse - T skalade potatisen och jag fixade resten. En timme senare lät vi oss väl smaka :-). Janssons är smasken ;-).
 
Mätta och belåtna så tog vi det lugnt resten av em-kvällen. T förpassade sig till soffan och slappade med att kollade på TV. Jag roade mig med att pyssla lite. Jag fick ju material till ett armband av T i julklapp och så shoppade jag ytterligare en materialsats häromdagen.
 
Jag började med T's julklapp och efter någon timme var jag klar... Blev jättefint - även om det var svårt få till en snygg rosett ;-)
 
 
En snygg ask följde med materialet :-)
 
 
När jag ändå var i pysslartagen så fortsatte jag med nästa armband - en modell i helt annan stil. Här har jag också återanvänt några kulor som tidigare satt på ett Pilgrimarmband. Det armbandet har tyvärr gått sönder - men lyckades rädda 3 kulor som bara väntat på att få hamna på något annat armband. Efter lite pillande i cirka 1,5 timma var även nästa amband klart :-)
 
 
Blev jättenöjd och jag gillar ju "skrammelarmband" ;-). 
 
 
Nöjd med mitt pysslande fick det sedan bli soffhäng resten av kvällen bortsett från intag och kvällsmatningen av pållarna. En lite lagom slö kväll med andra ord ;-)
 
Roligare än så här blir det intge idag i alla fall!!
 
/Lizzie

28/12 Fredag - kort vecka....

Snabbt blev det fredag denna vecka och idag var det segt att ta sig upp ur sängen. När jag kom ut till stallet så låg båda pållarna ner och var trötta de också. Bianca snarkade och var jättetrött - hon vaknade till till ordentligt förrän jag gick in till henne och väkte den lilla fröken... När så frukosten serverades ute så blev det fart på båda pållarna och de vaknade till ;-).
 
Även denna arbetsdag sysslade jag med fakturasoppan och lyckades få rent i min inkorg i fakturasystemet innan arbetsdagen var avklarad.
 
När arbetsdagen var avklarad kom T och hämtade mig och vi for iväg till Willys och shoppade med lite mat hem. När vi var hemma igen så fixade vi lite käk och så fika innan jag drog på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet.
 
Jag fixade med mockningen och kritternas -at som vanligt. Det var kallare på termometern idag -8 grader, men det blåste inte och därför kändes det nästan mildare än i går kväll...
 
Vid 19-snåret kom så M1 och P - dags för pållans motion och små skutt över hinder stod på schemat.
 
Så vid 19.30-snåret drog vi iväg och efter lite om och men var vi framme vid ridhuset. Först så höll jag på att kana av med nerfart för det var glashalt och trailern tryckte på bilen rätt bra. När vi sedan åkte några 100 meter fick jag tvärstanna mitt i en liten backe eftersom jag mötte en stor traktor med långt och brett släp. Traktorn kom förbi - men det var på det berömda håret... när jag sedan skulle åka höll jag aldrig på att komma iväg pga isig väg. Hondan fick jobba hårt med alla 4 hjulen innan vi äntligen rörde oss framåt.
 
Till sist så var vi vid ridhuset och vi lastade ur damen och förpassade oss till ridhuset. Under tiden som M1 värmde upp pållan så fixade jag och P fram lite hindermaterial och dagens övning var samma som förra veckan. Oktawia var inte på riktigt lika arbetsvilligt humör som igår. M1 fick jobba bra för få damen att röra sig framåt ;-). Även om det fanns en del att önska när det gällde framåtbjudningen så skuttade hon i alla fall över hindret tämligen OK. Jobbade på rätt ok med andra ord.
 
Vi var hemma igen strax innan 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades och jag fixade undan alla prylar. När jag var klar i stallet för kvällen så förpassade jag mig in i stugvärmen och nu får det bli soffhägn resten av kvällen. Har en sammanhängande ledighet om 9 dagar att se framåt emot. Ska bli skönt att vara lite ledig :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

27/12 Torsdag - Åter jobb....

Så var det slut på julledigheten och dags att fara till jobbet igen. Det gick bra att ta sig upp trots att jag kom i säng lite sent igår. På jobbet var vi en tapper skara om cirka 10 personer på våningsplanet - normalt är det cirka 60 personer som huserar här. Alltså var det rätt lugnt på jobbet i dag. Det mesta av min arbetstid gick åt till att attestera fakturor. Alla ska vara klara senast i morgon för att hinna betalas på årets budget. Alltså rasar det in fakturor så i slutet av året...
 
När arbetsdagen var avklarad så kom T och hämtade mig och det var full fart hemåt. Väl hemma blev det lite käk och kaffe innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet.
 
M1 och P kom vid 19-snåret och då hade jag hunnit klart med att få ordning på mockning och käk till pållarna. När Pållan var iordningfixad så blev hon lastad och vi for in till ridhuset.
 
Nu framåt kvällen så var det -5 grader och blåste isvindar - mindre skönt om man jämför morgonens milda väder med någon plusgrad. Väl framme vid ridhuset så lastades damen ur och förpassades till ridhuset. Jag och LIllan tog en promis under tiden som M1 värmde upp pållan. Det var väldigt skönt att sedan komma in i ridhuset för det var svinkallt ute.
 
Idag så skötte sig Oktawia riktigt bra. Ekipaget jobbade på och damen fick utföra en hel del galoppövningar. Gäller att passa på när pållan är på bra humör ;-). Den duktiga lilla hästen var idag väl värd sitt käk ;-).
 
Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen och så plockade jag ordning på alla prylar i stallet. Totalt sönderfrusen förpassade mig sedan in till huset och försöker nu tina upp under två filtar och lite glögg under tiden som jag kolla lite på TV. Snart dags att inta horisontalt läge så att man orkar med morgondagen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

26/12 Onsdag - Annandag jul

Upp som vanligt och släppte ut pållarna vid 8-snåret. Det var tämligen milt ute, runt nollad, vilket är synd eftersom snön smälter. Nu när det är plogat så gör det inte om snön får ligga kvar ;-).
 
När hästarna blivit utsläppta i hagen och fått sin frukost serverad, förpassade jag mig själv in i huset. Tog det lugnt och käkade frukost framför TV:n samtidigt som jag slösurfade på datorn. Rätt skönt start så här på annandag jul. Till sist så fixade jag iordning mig själv och det var dags att gå ut en sväng och fixa stallet. Mockade, på med strö osv innan det var dags att själv ta sig in i huset och så i sig lite ätbart. T hade varit ute och skyfflat runt med lite blötsnö under tiden som jag mockade, så han hade blivit trött och var tvungen att återhämta sig på soffan en stund.
 
Under em så pysslade jag därför med material till ett armband som jag fått av T i julklapp. Kom halvvägs med det idag. Lite senare framåt em så kände jag för att ut och åka lite. Alltså blev det en sväng till Marieberg för att spana in mellandagsrean. Massor av folk var det och som vanligt tycker jag att det inte fanns något att ha just av det som reades ut. Det jag hade behov av var nämligen ett par stickade strumpbyxor med ull. Alltså blev det en sväng till Lindex där jag shoppade strumbyxorna - dock ej på rea utan fick vackert betala fullpris vilket var 149 kr. För övrigt så passade jag på att shoppa ytterligare material till ett armband inne på Panduro - inte heller på rea - men jag har varit sugen på det hela hösten. Alltså lika bra att slå till.
 
T hittade ingenting på rean - men så är han ju också måttligt intresserad av kläder och dylikt ;-). Innan vi for hemåt så blev det en sväng in på willys för jag behövde få hem lite frukt och mjölk. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt.
 
Jag var i alla fall nöjd med dagens shopping :-)
 
 
Väl hemma så blev det lite mat och kaffe. Drog sedan på mig stallkläderna och vid 17-snåret kom M1 och P. Dags för Oktawias motionspass och när damen var iordningfixad åkte vi in till ridhuset. Väl framme så tog jag och Lillan en promis innan vi anslöt oss till sällskapet i ridhuset.
 
Oktawia var idag inte den mest lättövertalade damen till att röra på sig. Ville helst bara springa runt i sitt eget bekväma tempo och M1 fick jobba på bra för att få Oktawia att förstå att galoppera är jätteroligt och framför allt i något som liknar i form också ;-)
 
 
I slutet av ridpasset vaknade damen till och det såg riktigt bra ut. Inte helt lätt att få till det hela när det inte finns någon bjudning i hästen ;-). Nåja, ibland får man vara glad för det lilla :-)
 
Var hemma igen vid 19-snåret och pållan blev omhändertagen och fick så lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. Kollade av Bianca och gosade lite med henne innan jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Förpassade mig in i stugvärmen en stund och grejade lite inne i dryga timmen tills det var dags att servera pållarna sin kvällsmat.
 
Resten av kvällen tillbringades sedan framför TV:n och vi kollade på Spider man 4. Och roligare än så blev det inte idag.
 
/Lizzie

25/12 Tisdag - Juldagen...

Vaknade upp till ett totalt igensnöat Kartorp!!! Fick knappt upp ytterdörren när jag skulle ut för att ta mig till stallet på morgonen. Pulsade ner till stallet och skottade så fram stalldörren - måste ha kommit 2 dm snö under natten och det snöade fortfarande rätt bra. När jag släppte ut pållarna så for Oktawia iväg i en vild galopp - uppenbarligen förtjust i den nya snön som kommit. Bianca klev ut från stallet - hamnade i snö upp till magen. Så den lilla shettisen vände sig om och gick in i stallet igen ;-). Jobbigt att röra sig när snön räcker upp till magen... men när matte bar ut frukosthöt så bestämde sig ponnyn för att det allt var värt lite pulsade för att få de åtråvärda stråna ;-).
 
När jag var klar i  stallet så pulsade jag tillbaka till huset. In och satte på kaffe och när det var klart serverade jag T som fortfarande låg och sov. Berättade om snön och det tog inte många minuter innan han var uppe ur sängen, hoppat i kläderna, slängt i sig kaffet och satt igång.
 
Fullt ös med snöslungan så att säga....  
 
 
Cirka 1,5 timme senare kom han in - då var stallplan, gårdsplan och uppfarterna skottade. T själv var hungrig och det fick bli likadan frukost som igår. Alltså risgrynsgröt och skinkmacka :-).
 
Efter brunchen så förpassade jag mig ut till stallet och fixade klart med mockningen. När jag ändå var ute så passade jag också på att utöva lite lädervård i sadelkammaren. Båda mina sadlar fick sig en omgång av lädersåpan, likaså pållans träns. Välbehövligt var det! Sadelpadd, sadelgjord och schabrak fick sedan följa med in i huset för att så småningom hamna i tvättmaskinen...
 
Framåt dan så hade det slutat snöa och det var riktigt skönt ute. Passade på att skotta rent runt kökstrappan innan jag förpassade mig in i huset.
 
Thade passat på och vilat under tiden som jag grejade ute och undrade om jag ville hänga med in till stan en sväng. Eftersom den allmänna vägen blivit plogad så verkade det vara framkomligt i alla fall. Alltså drog vi iväg en sväng. Först en tur till lägenheten och kollade till den. Sedan blev åkte vi ut till Marieberg. Själva gallerian hade stängt, men T var nyfiken på mellandagsrean på Elgiganten, så dit for vi. Mycket folk var det och jag fattar inte alls vad det är som är så mycket billigare nu än vad det brukar vara. Inte upptäckte jag några fynd direkt. Samma sak på Mediamarkt - same shit but different... Shoppade gjorde jag på XXL och då ett par ullsulor till mina vinterkängor. Vi stannade också till vid ÖoB eftersom jag behövde shoppa hem maskindiskmedel och lite hårschampo. När detta var avklarat så var det full fart hemåt.
 
Vi kom hem igen vid 16-snåret. Lagom till pållarnas em-hö. När jag kom in i huset så upptäckte jag att några av mina husdjur roat sig kungligt under tiden som vi varit borta...
 
Julgranen - blir aldrig mer vad den varit...
 
 
Ingen av kittisarna erkände sig skyldiga. Fanns inte en katt på undervåningen - men hittade tre stycken sovandes i min säng på övervåningen - SÅÅÅÅ oskyldiga ;-).
 
Fixade iordning granen så gott det gick. Får se hur länge den klarar sig nu. Det var sedan dags för mat för oss tvåbenta. Mycket mat kvar sedan igår - alltså blev det julbord igen :-). Proppmätta förpassade vi oss sedan till soffan och det fick bli en film som avslappning. T ville kolla på Ice Age 4 som han fick av mig i julklapp - den var sevärd :-).
 
Resten av kvällen kommer jag att ta det lugnt. Elda i brasan och kolla lite på TV. Snart dags att dra ut till stallet och kolla av pållarna innan kvällsmaten - men för övrigt så händer nog inget speciellt ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

24/12 Måndag - Julafton...

Klev upp vid kl 8 och släppte ut pållarna och serverade dem frukost. Förpassade mig sedan till soffan och morgon-TV med en mugg kaffe för en stund. Julaftonsmorgonen började lugnt med andra ord. När T kvicknat till och jag fixat iordning mig själv så fixade vi iordning en brunch bestående av risgrynsgröt och skinkmacka. Smakade kalasbra. Mätt och belåten drog jag sedan på mig stallkläderna och gav mig ut för att fixa iordning stallet. Mockade och fixade med pållarnas mat. Under tiden som jag fixade stallet så roade sig T med att skotta undan de 5 cm med snö som fallit under natten...
 
 
När stallet var klart och pållarna fått sitt lunchhö så förpassade jag mig in i huset och köket. Tillbringade några timmar med att fixa iordning julmat. Började med det viktigaste... saffranspannkakan ;-). En "måsteefterrätt" på julafton :-). Omelett med räkstuvning, köttbullar med spiskummin, prinskorv och Janssons frestelse tillagades också. Det som inte krävde så himla mycket förberedelse var ägghalvor, kallrökt lax och fransk löksill...
 
Vid 15-snåret var all mat klar och vi lät oss väl smaka. Som vanligt hade vi fixat iordning mat för ett helt regemente trots att det bara var jag och T som skulle käka av julbordet. Efter en timme var vi proppmätta och förpassade oss in i vardagsrummet för att vila på maten och titta lite på TV. Jag tillhör de få personer i detta land som INTE kolla på Kalles jul. Tycker det är helt värdelöst att sitta och glo på samma program år ut och år in! Om de åtminstone kunde visa lite olika teknade filmer från år till år - men icke... då får det vara och vi kollade på 5:an istället ;-).
 
Eftesom det är julafton så har jag även satt på fina röda rosetter på mina två svarta och långhåriga kiissar... ;-)
 
Hedvig i mattes knä - inte så nöjd över tilltaget med rosetten ;-)
 
 
Nalle - som accepterat mattes julutsyrsel...
 
 
Vi tog det lugnt resten av kvällen. Kollade på TV och öppnade julklappar. T blev mycket nöjd över högen med DVD-filmer han fick av mig och framför allt var han nöjd med armbandet jag shoppade åt honom på Guldfynd. Tydligen helt rätt ;-). Jag fick en ny morgonrock, satinunderlakan, raggsockar och material till ett fint armband. Nåt hittade han i alla fall utifrån min önskelista ;-). För övrigt fick jag jättefina julklappar mina goda vänner KN, SJL och ICE - passar toppenbra alltihopa :-). Julklapparna från min brevvän från skåne var också toppenfina och jag hoppas hon är lika nöjd med de som jag skickade till henne.
 
Julaftonskvällen avslutas så med att vi käkade lite dessertost och till det drack vi portvinet Grådask - smakade kalasgott :-)
 
Vid 22-snåret förpassade jag mig ut till stallet och plockade in pållarna för kvällen. Som vanligt blev Bianca livrädd för godispyntet jag hängt upp i hennes box och hon vågade inte gå in först. Oktaiwa fattade direkt att allt var ätbar ;-).
 
Resten av kvällen får nu avslutas med lite TV-tittande och soffhäng.
 
En riktigt God Jul önskar jag er alla!
 
 
 /Lizzie
 

23/12 Söndag - Dan' för doppardan'...

 Då var det söndag och den 23/12. Alltså dagen för julafton och massor som ska fixas iordning... Men jag började dagen med att ge mig ut på trevligheter först. Efter att pållarna blivit utsläppta och jag själv fixat iordning mig så for jag in till ÖFK och den traditionella julkadriljfrukosten. Själva kadriljen skippade jag, men jag var på plats strax efter kl 9 och precis lagom till grötfrukosten. Det är så himla trevligt anordnat av ridskolan och så var ju goda kamraterna KN, SJL och ICE inkl make på plats. Trevligare kan det ju bara inte bli och efter god risgrynsgröt, skinkmacka och kaffe med saffransbulle hade vi julklappsbyte. När vi sammanstrålades för vårt årliga julbord så var det ju lite för tidigt att byta julklappar, men idag så passade det perfekt :-). Nu hoppas jag att mina julklappar passa alla damerna :-)
 
God uppslutning var det i alla fall och ett lååångt långbord med trevliga klubbkamrater :-)
 
 
Åkte hemåt igen vid 11-snåret och for då förbi kyrkan och tände ljus på gravarna. Blev 5-dygnsljus idag så det brinner fint hela julhelgen.
 
När jag var hemma igen så bytte jag om till bekvämare kläder och så satte jag fart. Huset var i stort behov av städning. Så ut med alla mattor och filtar. Fram med dammvippa och dammtrasa och så var det bara att putsa och feja. Framåt eftermiddag så började det likna något. Då hade jag hunnit plocka undan, damma båda våningarna, kattrummet var städat, T dammsugit övervåningen och jag undervåningen. Toaletter och handfat fixade och så avslutade jag med att moppa golvet. När städningen var avslutad så passade Lexi och Hedvig på att busa ordentligt. Kattungen tyckte det var jättekul att ligga på min kontorsstol och boxas med Lexi. Lexi har dock kommit på att stolen går att snurra på så hon fintade bort Hedvig rätt bra ;-). De verkade dock lika roade båda två ;-)
 
 
Det var dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallet. Innan jag gick ut så stoppade jag in den blivande risgrynsgröten i en lergryta i ugnen - så smidigt att koka gröt på detta sättet. Sköter sig själv under en timme och man slipper fastbränd kastrull...
 
M1 och P höll på att motionerade Oktawia för fullt när jag kom ut i stallet. Övningar i snön = höga benlyft = jobbigt tyckte pållan, men hade skött sig bra. Jag hann fixa klart med Oktawias box innan de var klara och när pållarna var ute i hagen igen tog jag itu med Biancas box. Avslutade stallpasset med att fixa iordning mat och göra rent vattenhinkarna.
 
Förpassade mig in i huset. Kvar att fixa var att skaka mattor och filtar, snabbt gjort och så på med mattor och filtar på rätt platser i huset. Risgrynsgröten var klar, så ungen var alltså ledig. Jag fixade iordning julskinkan i en stekpåse och så in med den i ugnen. Under tiden som skinkan bakades i ugnen passade jag på att stryka en hög med stryktvätt. Plockade in den nystrukna tvätten och så undan med strykbrädan. Skönt att slippa se den på några dagar i alla fall. Vi plockade fram min lilla julgran och placerade den på ett pelarbord som T fått efter sina föräldrar. Jag pyntade iordning den lilla granen och la julklapparna på plats.
 
Börjar nu bli klar med allt som ska göras idag. Känner ingen stress och med granen på plats börjar julefriden inta huset. Än så länge har inte katterna kommit på att det finns en julgran att klättra i. Hedvig är för tillfället placerad i kattrummet hos de andra stora katterna - och där får hon nog vara ett tag. Den busfröken kommer annars attackera granen direkt ;-).
 
 
 
Skinkan var färdigbakad vid 19-snåret och snart var den också griljerad - självklart så har jag och T provsmakat i form av varsin knäckemacka med julskinka på. Smakade alldeles utmärkt :-). Resten av kvällen har jag tagit det lugnt och slösurfat lite. Var ute vid 21:30 och plockade in pållarna - blåser isvindar ute!! Frös trots att jag hade överdragsbyxor och tjock jacka på mig. Oktawia var i alla fall varm under sitt täcke och damerna har fått rejält med hö att tugga på.
 
Nu ska jag i alla fall inta horisontalläge i soffan och titta lite på TV - frågan är väl hur länge innan ögonlocken bestämmer sig för att vila...  ;-)
 
Men roligare än så här blir det inte idag i alla fall!
 
God Jul på er alla!
 
/Lizzie
 

22/12 Lördag - Shopping....

Idag har det varit dagen S = storshopping.... Efter att pållarna blivit utsläppta och jag fått i mig frukost och fixat iordning mig själv. Så satte vi fart mot Marieberg. Vi kom iväg 10.30 och när vi kom fram så var det redan mycket folk där. T och jag skildes åt och bestämde att träffas en timme senare. Jag hade en julklapp kvar att shoppa till T. T däremot hade inte shoppat några klappar alls... som vanligt... Han fick  med sig en lång lista med prylar som jag behöver, allt ifrån nya lammullssulor till nytt armbandsur. Bara att välja och vraka - allt som jag skrivit upp på listan finns att shoppa i denna shoppinggaleria.... Men när vi sammanstrålade en timme senare och jag var klar med mitt inköp så hade inte T lyckats alls....
 
Trött, hungrig och grinig (T alltså) var det bara att shoppa med sig ett par hästtidningar och åka iväg till Café Garden  där vi käkade varsin paj. Jag stannade sedan kvar och drack kaffe och läste hästtidnngar. T fick roa sig bäst han ville med att shoppa julklappar till mig. Det är inte meningen att jag ska vara med och peka ut exakt vilken affär han ska gå till och exakt vilken pryl han ska shoppa - även om det verkade vara det som behövdes. T har absolut ingen fantasi eller kreativitet... utan ser det bara som ett stort mörker att shoppa julklappar. Att man kan tänka till lite tidigare på vad som kan passa till julklapp - det finns inte i hans hjärna.
 
T kom tillbaka efter drygt en timme - fortfarande inte fått till det med julklapparna.... *suck*. Jag fick slänga mig i det sista av kaffet för att sätta sig ner och ta det lugnt en stund det gick inte...
 
Vi for vidare till Maxi för jag skulle ha tag på lite hårfärgningsmedel och T skulle in på Jysk i ett sista desperat försök att hitta julklapp till mig. Jag tog därför god tid på mig inne på Maxi - i och för sig inte så svårt eftersom det var proppat med folk... ;-).
 
När jag var klar på Maxi så hade väl T i alla fall lyckats hitta något eftersom han var klar på Jysk. Alltså kunde vi fara vidare till Willys för att shoppa julmaten. Där var det i alla fall lugnare än på Maxi. Allt som jag hade på listan fick med med oss ut från Willys - utom prinskorvar och dessertost. På dessa varor var det soprent. Alltså blev det till att stanna vid Renomée på vägen hem och jag drog en snabb sväng in där och fick tag på prinskorvar och den ost vi behövde. Äntligen var all shopping avklarad och vi kunde fara hemåt.
 
Vi kom hem 15:30 och M1 var inbokad till kl 17.00. Alltså bara att sätta fart. Packade snabbt iordning all mat. Drog på mig stallkläderna och så full fart ut till stallet. När så klockan var 17 hade jag hunnit fixa iordning mockningen, mat, vatten och plockat in pållarna :-). Idag stod det ett litet dressyrpass på schemat för Oktawia och när all utrustning var på så in i trailern och full fart till ridhuset :-).
 
Jag tog med mig Lillan in till ÖFK och under tiden som M1 värmde upp Oktawia så tog jag och Lillan en promis. Det blåste isvind ute och även om det inte var så kallt på termometern gjorde vinden att det var svinkallt ute. Efter en 20 min promis var det därför skönt att få komma in i ett uppvärmt ridhus :-).
 
Idag hade M1 och Oktawia ridhuset för sig själva. P hade med sig långpisken och de tränade på lite specialövningar utan att M1 skulle behöva driva som en vettvilling. Det funkade bra. Oktawia tjurade inte ihop utan när P drev på så svarade damen framåt - även om formen kunde varit bättre så var det rätt reaktion i alla fall. Damen hade nämligen lika gärna kunnat sparka efter långpisken ;-). Inte ens lite ilskna viftningar med svansen blev det. Alltså skötte sig pållan ypperligt trots att det var lite jobbigt :-). Damen är idag väl värd sin mat :-).
 
Nöjda stoppade vi så in pållan in i trailern efter avslutat ridpass och vi kunde fara hemåt. Väl hemma blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag kollade också igenom Bianca en sväng. Plockade så undan alla prylar, mockade ur trailern och serverade pållarna lite hö i väntan på kvällsmaten.
 
Trött och frusen förpassade jag mig så in i huset och ikväll blev det lite starkvinsglögg och pepparkakor med grönmögelost framför den svenska filmen Cockpit. Sevärd!
 
Tod det alltså lugnt resten av kvällen, var ute en gång till i kylan och kvällsmatade pållarna - för övrigt var det soffhäng framför TV:n som gällde.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

21/12 Fredag - Årets kortaste dag...

Kunde sova till kl 8 innan det var dags att kravla sig ur sängen och ta sig ut till stallet. Det kändes som om det var mycket tidigare för det var fortfarande rejält mörkt ute så här på morgonkvisten. Intog lite frukost i soffan framför TV:n innan jag satte fart och fortfarande vid 08.30 så var det mörkt ute. Nog märks det att det är årets kortaste dag...
 
Vid 9-snåret kom T och vi fixade iordning oss. Idag är det dags för begravning av T's pappa :-(. Mannen var gammal coh levt ett bra liv, men en begravning är en begravning. Ingen upplyftande historia direkt. Begravningen var 10.30 i Kumla så vid 9:45 drog vi iväg och var framme samtidigt som de övriga sörjande, T's syster inkl sambo, de fastrar och farbröder som fortfarande är i livet och några kusiner.
 
När akten i kyrkan var avklarad så gick jag och T ner till hans mammas gravplats och tände ett ljus innan vi gick vidare till församlingshemmet där övriga sällskapet hade samlats för begravningsfikat.
 
Vid 12-snåret var det hela avklarat i alla fall och vi kunde fara hemåt. Det var meningen att T och jag skulle åka till Ikea, men eftersom T hade kavaj, skjorta och slips på sig så skulle han ABSOLUT åka hem och byta om. Han ville inte åka till Ikea i den "utstyrseln"... Jättefarligt att behöva ha kavja och skjorta på sig... så full fart hemåt, där han snabbt bytte om och vi for in till stan igen. Vi började med Ikea och jag kollade på lite olika lösningar för sopsortering. Behöver ha något dylikt i köket för att kunna sortera bättre än bara kompost och osorterat avfall.
 
När vi ändå var på Ikea så passade vi på att käka julbord där. T får ju inget julbord på sitt jobb och Ikea's är faktiskt helt OK - framför allt till det facila priset av 99 kr när man som jag har familykort ;-). Vi var ute i god tid och fick vänta en liten stund innan de öppnade , men det gjorde inget - slapp den långa kön som hade bildats under tiden. Maten smakade bra och jag blev verkligen proppmätt!!!!
 
Mätta och belåtna kunde vi fortsatt vår rundvandring på Ikea innan vi var klara för idag. Skulle inte ha något speciellt förutom en burk olja till mina bänkskivor. När jag såg kön bestämde jag mig för att jag inte behövde ha någon burk med olja just idag ;-).
 
Vi for vidare till Granngården där jag shoppade djurmat, alltså kattmat och hästmat. Då slipper jag slita med det i morgon när det är dags att handla julmat...
 
Vi var hemma igen vid 17:30 och det var bara att sätta fart. Alltså på med stallkläderna och sätta igång med mockningen. Med tanke på all mat jag idag stoppat i mig så behövde jag röra på mig... ;-).
 
Mockade, fixade hästarnas mat och vatten - som vanligt alltså. Gick ut för att plocka in pållarna och först fick jag tag på Bianca. In med ponnyn och så pulsade jag ut i snön för att hämta det stora hästen. Oktawia stod längst bort i hagen och tryckte. När jag kom fram så såg jag varför hon såg så skamsen ut.... Damen hade gnagt av hörstolpen *suck* och dragit ner översta eltråden och släpat in den en bit i hagen. Trött jag blir... In med hästen i stallet. In till huset och hämtade T för att få hjälp med att fixa hagen.  Ut igen och letade rätt på 3 stycken plastfiberstolpar och en rulle silvertejp. T stängde av strömmen och så pulsade vi ut i hagen och lagade hörnet provisorist. Trästolpen var avgnagd en bit upp och alltså satte jag glasfiberpinnarna runt trästolpen, tejpade fast med silvertejpen och så eltråden på plats. Får funka tills det går att slå ner en ny trästolpa någon gång i vår...
 
Under tiden som vi fixade hage så kom M1 och P. Oktawia blev iordningfixad för ett besök till ridhuset. På schemat idag så stod det att skutta lite små hinder.
 
Så runt 19.30-snåret så var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern och vi kunde fara inåt. Halt även idag så det gällde att köra försiktigt....
 
Väl framme så var vi själva i ridhuset och jag hjälpte P att släpa fram hindermaterial. Lillan var med och hon var sådär måttligt nöjd över att det inte blev någon promis ;-).
 
Oktawia var idag lite seg och men skuttade över de små hindren - om än mer eller mindre motvilligt ;-). Damen tyckte nog det var lite jobbigt.... Men hon skötte sig hyfsat även om bjudningen var dålig - hon rev i alla fall inga hinder ;-)
 
 
Trött liten pålla fick sedan åka trailern med hem och dameh var sedan nöjd med att bli ompysslad och få maten serverad. När jag var klar med allt i stallet så förpassade jag mig in huset helt sönderfrusen. Fick bli en hel mugg med glögg för att få upp värmen :-). Kvällen avslutas så i soffan under en filt och lite TV-tittande.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

20/12 Torsdag - Mot ridhuset....

Så var det sista arbetsdagen inför julledigheten. Alltså var det verkligen fullt ös!! Jag hade i alla fall tid med lunch på stan tillsamman med min kamrat MK - det var trevligt avbrott på en för övrigt hektisk dag ;-). Vid 16:30-snåret fick det vara bra och det var full fart hemåt. Väl hemma så blev det lite fika bara eftersom jag fortfarande var mätt sedan lunchen. Jag drog så på mig ridkläderna och så var det full fart ut till stallet. Jag mockade och fixade iordning hästarnas mat och vatten. Plockade in pållarna när jag var klar och så hakades trailern på bilen.
 
M1 dök upp vid 19-snåret och pållan fixades iordning för ett besök till ridhuset. Damen klev snällt in i trailern och vi for iväg. Väl framme vid ridhuset så passade jag på att gå en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Det var inte så farligt kallt, cirka -5 grader och det är överkomligt. Dock var det skönt att komma in i ridhusvärmen efter promisen.
 
M1 och pållan kämpade på i ridhuset och idag så skötte sig Oktawia riktigt bra. Även om hon är seg under framridningen och sparkar lite åt skänkeln i galoppen så var hon inte allt för tjurig under själva jobbet utan jobbade på bra - det får man vara nöjd med :-).
 
En duktig liten häst klev efter avslutat ridhuspass, snällt in i trailern så vi kunde fara hemåt.
 
Det gick bra att köra hemåt, även om jag körde bra sakta - snorhalt är ordet och det trots stora Hondan med fyrhjulsdirften. Så det gällde att ta det lugnt då jag absolut inte har någon lust att landa i diket med bil och häst i släpet...
 
Kom hem utan problem och sedvanligt pyssel vidtog. Fixade iordning Oktawia och plockade undan alla prylar. Kollade av Bianca och gosade lite - lilla ponnyn är sällskapsjuk ;-). Mockade ur trailern och så serverades kvällsmaten till pållarna. Klar i stallet för idag!
 
Resten av kvällen tillbringas i soffan och jag kollde på Criminal minds. Har ikväll inte bråttom att lämna soffan eftersom jag har liten sovmorgon i morrn...
 
Men för idag - så är det klart i alla fall!
 
/Lizzie

19/12 Onsdag - Hemmakväll...

Idag blev det bilen till jobbet. På morgonen hade hela förvaltningen informationsträff i en stor aula. Där blev vi presenterade för nya förvaltningschefen som börjar 1/3. Blir nog bra! Sedan full fart tillbaka till jobbet och idag blev mina arbetskamrater tämligen chockade... Lizzie hade kjol på sig, en knäkort sa, vilekt är första gången på 3 år... och helt plötsligt så syntes det tydligen att jag gått ner rejält i vikt. Jag har kört diet sedan 3/9 och lyckats klämma mig ner 20 kg fram tills idag och mitt midjemått har minskat 26 cm :-D. Jag är mycket nöjd och nu ska jag bara överleva julen och sedan ta nya tag. Har ju fortfoarande 16 kg övervikt kvar innan jag når ett normalt BMI...
 
Så idag när min enhet blev bjudna på julbord på lunchen så var jag proppmätt efter att käkat lax, sill och renkött! Har lyckats minska min magsäck också - och det är bra :-)
 
Efter julbordet så åkte vi hem till min chef där vi hade årets sista APT - hade en trevlig eftermida med mina mycket trevliga arbetskamrater. Avslut vid 16-snåret och då så var det full fart hemåt.
 
Idag var det hemmakväll för mig. Var fortfarande mätt när jag kom hem efter jobbet och jag drog på mig stallkläderna och fixade stallet på en gång. Lika bra att få det gjort. T dök upp eftersom han varit ute till Marieberg en sväng. Vi drack lite kaffe/the innan han for vidare till lägenheten. Jag  var fortfarande mätt....
 
Resten av kvällen tillbringade jag med att röja mitt skrivbord, tog itu med lite stryktvätt och annat pyssel fram tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen. Efter snabb kolla av kusarna och servering av kvällsmaten så förpassade jag min till soffan och ett avsnitt av Stalker får nu avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

18/12 Tisdag - Mycket nu....

Ytterligare en halvhysterisk dag på jobbet, men det var bra avslut då vi hade sista debriefingen med beteendevetaren från Previa. Idag var det 4 och sista tillfället vi träffade henne och det har varit otroligt lyxigt att få möjlighet till denna grupputveckling. Det är inte alla som får möjlighet att få spy ur sig det som vi ska hantera i våra yrkesroller och få hjälp att hantera de känslor man känner och få råd och tips på hur man ska agera i olika situationer. Har varit otroligt bra!
 
Arbetsdagen slutade vid 16.30 och T kom och hämtade mig eftersom han skulle hem till mig och leka med snöslungan. Så efter mat och fika tog han itu med att slunga bort en massa snömodd som bildats och jag tog itu med stallfixet.
 
Planen för idag var att M1 skulle ta ett pass med pållan i ridhuset, men när jag var lagom klar med stallet så ringde M1 och berättade att febern slagit till. Inte bra att rida när man har feber så det var bättre att hon bäddade ner sig hemma. Alltså blev det ändra planer. Berättade för T att jag själv behövde motionera pållan och han kudne följa med och ta en promis med Lillan under tiden som jag red.
 
När jag var klar med allt i stallet så plockade jag in pållarna och fixade ordning Oktawia för ett pass i ridhuset. Strax innan kl 20 var jag klar och damen klev snällt in i trailern och vi for in till ridhuset.
 
Oktawia var för dagen seg och stum i munnen. Efter uppvärmningen så jobbade jag med övergångar skritt-trav-skritt och sedan trav-galopp-trav. Funkade hyfsat förutom att damen var stum.... Vid 21-snåret fick det vara bra och vi avslutade och så in i trailern och full fart hemåt.
 
Väl hemma vidtog sedvanligt pyssel i form av att pållan blev ompysslad, alla prylar plockades undan och kvällsmaten serverades.
 
När jag var klar med allt i stallet så var det full fart in i huset. Kvällen får nu avslutas med lite soffhäng och nyheterna på TV4 och detta är allt för idag.
 
/Lizzie

17/12 Måndag - Fullt ös....

Så var det måndag och nu märks det att det sista veckan innan jul och att det en del att rådda med när det gällen flytten som håller på och organiserar. Fullspäckat schema och mycket att tänka på. Säkert är det något jag har glömt - lär väl märkas... ;-).
 
Så efter den hektiska arbetsdagen så blev jag hämtad av T och det var full fart hemåt. Väl hemma blev det lite mat och så fullfart ut till stallet. Som vanligt fixade jag mockningen, hästarnas mat och vatten. T körde med snöslungan och körde bort snömodden som bildats under tiden som jag grejade i stallet.
 
Trailern hakades fast på Hondan - skönt att få ha den fyrhjulsdriven bilen ;-). 
 
Oktawia var lite på trycket idag och reagerade på inbillade och riktiga ljud i ridhuset. Däremot så reagerade hon inte nämnvärt på framåtdrivande hjälper ;-). Damen hade egentligen ingen större lust att behöva röra på sig, men när hon kommit igång ordentligt så vaknade hon till lite mera ;-). Alltså var matte hyfsat nöjd när vi var klara med dagens arbetspass :-).
 
Vid 21-snåret var vi klara och vi lastade damen och jag for hemåt med pållan.  Väl hemma så blev pållan ompysslad. Snabb kolla av Bianca och så fick pållarna sin kvällsmat. Jag plockad iordning på alla prylar och mockade ur trailern innan jag förpassade mig in i huset.
 
Nu blir det nyheterna på TV4 som får avsluta min kväll. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

16/12 Söndag - Plugg och julpyssel....

Idag hade snöstormen dragit förbi, däremot så var det plusgrader och nästan regnade när jag var ute och släppte ut pållarna på morgonen. Dessutom var det så disigt att jag knappt såg stallet de 20 metrarna jag har att gå.
 
Efter ett snabbt frukosthäng framför datorn så fixade jag mig iordning och tog itu med dagen. GIck igenom svaren till frågorna på inlämningsuppgiften, kompletterade ytterligare innan det fick vila för ett tag. Måste vila från texten för att se stavfelen ;-).
 
Vi käkade lite lätt lunch och så fixade jag iordning på ett gäng julkort. Det blev snabbpyssel och jag satte T i arbete också för att hinna få klart korten. Vi drog så iväg till stan för T skulle in shoppa ett strykjärn på ICA Maxi - trodde han ja! De hade tagit slut på morgonen!!!!
 
Istället blev det en vända ut till Marieberg eftersom T skulle ha nåt på Jula *självklart*. När vi ändå var ute och åkte så blev det en sväng till Café Garden - på grund av min stenhårda diet har det inte blivit några besök där på länge... Idag så unnande jag mig ett litet danskt smörrebröd och en kopp kaffe :-). Vi åkte sedan vidare till zooaffären Grizzly för att få råd om algproblem som jag har i akvariet. Det lägger sig en grön hinna ovan på ytan. Det var en tjej som expedierade kunderna vid akviariehörnan. Vi väntade och väntade och väntade, gick till kassan och sa till - blev dock hänvisad tillbaka till akvariehörnan. Till sist så var det bara jag och T kvar som kunder i butiken. Då tog akvarietjejen paus!!!! Fy vilket dåligt kundomhändertagande!!!! Vi gick! Dylikt bemötande gör mig riktigt sur... och lätt upprörd styrde vi kosan hemåt.
 
Väl hemma så förpassade jag mig ut i stallet och fixade mockningen. M1 och P hade varit här på dan och skrittat pållan, så motionen behövde jag inte tänka på. Det var ruggigt ute och jag fixade stallet i raketfart för att få komma in i stugvärmen snabbt nog.
 
Nu tog jag itu med min inlämningsuppgift för sista gången. Läste igenom och hittade lite stavfel jag fixade - skickade sedan in mina svar. Kunde inte få ur mig något mer författande i alla fall. Nöjd med att ha lämnat in uppgift nr 4 fixade jag iordning lite glögg åt mig, värmde några saffransbullar med mandelmassa och letade rät på en julskiva. Till toner av denna tillbringade jag ett par timmar med att slå in en stor hög med julklappar under tiden som jag samtidigt sörplade glögg och käkade pepparkakor och bullar. Adventsmys på hög nivå ;-).
 
Var lagom klar med allt tills det var dags för att ta pållarna för idag och servera kvällsmaten. Vips hade denna söndag försvunnit. Har dock hunnit mer än vad jag planerat eftersom jag var helt inställd på att sitta med studierna hela helgen ;-).
 
Nu får det bli lite NCIS som får avsluta min kväll och detta är alltså allt för idag!
 
/Lizzie

15/12 Lördag - Släktbesök...

 Snöandet från igår fortsatte även idag, men så ha ju SMHI varnet för snöstorm... Det var i alla fall inga problem att ta sig ut till stallet för att släppa ut pållarna och ge dem frukosthöt. Jag och vovven såg dock ut som snögubbar när vi om in igen.
 
Fixade iordning frukost och förpassade mig till soffa och morgon-TV. Det var skönt att ta det lugnt en stund. Det blev inte så långt stund i soffan dock. Jag väntade ju släktbesök och behövde sätta lite fart. Så när jag fixat iordning mig själv gav jag mig ut till stallet för att fixa klart mockningen. T var redan ute och höll på för fullt och körde med med snöslungan. Det hade kommit drygt decimetern snö och även om det inte slutat snöa så var det tydligt kul med nya leksaken ;-).
 
När mockningen var avklarad så förpassade jag mig in i huset och röjde upp i köket. Vid 12-snåret kom så syrran med sin familj och vi hade en trevlig stund tillsammans. Jag lagade en paj och syrran hade med sig lite lite julmat så vi hade knytis och mätta blev vi :-). Lilla Daisy var mycket piggare idag och fick vara med om kattgos på hög nivå. Utav någon anledning så var Tussan helt fascinerad av det lilla barnet och satt i hennes knä och lät sig bli klappad och kramat. Till stor lycka :-).
 
Till sist så var det dags för syrran med familj att fara vidare. Som vanligt när de kommer hem till Sverige så har de späckat schema ;-).
 
När besöket var överstökat så åkte T iväg till marieberg sväng, han skulle också iväg till lägenheten en sväng. Så jag valde att stanna hemma och passade på att plugga i lugn och ro i några timmar. Min 4:e inlämningsuppgift ska vara inlämnad senast i morgon kväll och jag hade 3 frågor kvar att svara på. Så jag lästa in mig, funderade, skrev minnesanteckningar och avslutningsvis så renskrev jag svaren på datorn. Det gick riktigt bra att författa ihop svaren idag. Det kan bero på att innan jag börajde med författandet så gick jag in på blackboarden och kolla ifall jag fått något resultat på inlämningsuppgift nr 3. Det hade jag fått och resultatet är VG. Blev helt lycklig och det var kalasbra för ambitionen och inspirationen att få till bra svar även på moment 4. Hittils har jag fått 2 VG och 1 G på kursen och vill ju ha ett par VG ytterligare så jag får VG på hela kursen :-).
 
T kom tillbaka efter några timmar och fick stå ut med att jag satt vid datorn och skrev för fullt ;-). Han gick ut och roade sig med snöslungan, men nu var det var det mildväder ute och alltså blötsnö. T fick gå över till hederlig skyffel istället. Framåt kvällningen så förpassade jag mig ut en stund i snön. Efter att ha suttit inne hela dagen så var det skönt att komma ut en sväng. Det hade slutat snöa och det var perfekt kramsnö och alltså passade jag på att bygga en snölykta - det var många år sedan jag lyckades göra någon dylikt och den lös upp fint i kvällsmörkret :-).
 
 
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Parkerade mig i soffan och tittade på TV en timme tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen. Kollade av pållarna och taog av det blöta täcket från Oktawia och så serverades kvällsmaten och det verkade pållarna nöjda med.
 
Min egen kväll avslutas med soffhäng och film på TV - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

14/12 Fredag - Full rulle...

Idag var det bara -7 grader när jag knallade iväg till bussen - rena sommarvärmen jämfört med igår... ;-). När jag kom till jobbet så var det full fart direkt. Började med att växla några ord med förvaltningschefen angående gårdagens besked. Ett fall och beslut för IT-chefen blev det i frågan. Så nästa sak att ta itu med var att få tag på IT-chefen och meddelade att det är ändrade förutsättningar som har med IT's lokaliteter att göra. IT-chefen fattade ett beslut och skulle meddela berörda chefer. Jag tog itu med det fortsatta arbetet. Försökte få tag på lite olika personer, jag och IT-chefen var iväg och kollade på de blivande cheferna för IT Ledning. När klockan var 12.30 så stämplade jag ut och T hämtade upp mig. Flexledig resten av dagen för att hinna utföra ärenden, shopping och lite städning.
 
T och jag drog upp på stan och vi käkade lunch tillsammans - det blev kebabtallrik och proppmätt blev jag - trots att jag inte orkade käka mer än hälften. Vi fortsatte sedan iväg till ett Apotek och efter lite väntande fick T sitt blocktryck kontrollerat. T har ont i huvudet och det hjälper inte med värkmedicin, då är det bra att börja med en koll av blodtrycket. Det visade sig vara förhöjt och rekommendationen är att kontakta vårdcentral på måndag. Nu ska jag bara få T och fatta att det kan vara lite allvarligt att ha högt blodtryck...
 
När vi var klara vid Apoteket så gick vi vidare till leksaksaffären och efter lite letande hittade jag det jag skulle ha. Nämligen lämplig julklapp till min systerdotter, 2,5 år gammal :-).
 
När detta shopping var avklarad så fortsatte vi till Willys och helgshoppingen fixades innan det var full fart hemåt.  Väl hemma så satte jag fart. Packade upp varorna och så satte jag igång med städning av undervåningen. Det är två veckor sedan jag storstädade så det var lite hundhår på golvet. I övrigt inte så mycket att plocka undan. Så ut med mattorna, röjde upp i köket och fram med dammsugaren. Jag hann dammsuga undervåningen lagom tills det att min yngsta syrra med familj dök upp. Senast de var hemma i Sverige var i februari så det var jättekul att träffas. Mitt lilla syskonbarn var lite trött och förkyld men blev genast lite gladare när moster kom med julklapparna ;-).
 
När släktbesöket var över för idag så gav jag mig ut i stallet och fixade mockningen och pållarna mat. Var klar med stallfixet när M1 dök upp vid strax efter 18.30.
 
Idag var det dags för en tur till ridhuset och pållan blev iordningfixad och instoppad i trailern. Det snöade rätt bra när det var dags att fara iväg och det kändes bra att köra med 4-hjulsdrivna Hondan. Den är mycket bättre att dra med i dylikt väder än vad min gamla Volvo klarar.
 
Väl framme vid ridhuset så passade jag på att ta en promis med vovven under tiden som M1 värmde upp pållan. Lite lätt snöiga kom vi sedan in i ridhuset. Där var det full fart med ett par privatekipage som roade sig med att skutta små hinder. M1 och Oktawia hade ett lite buspass idag eftersom Oktawia stått i två dagar. Lite lätt markarbete som inkluderade galoppövningar, med bland annat galoppombyte. Damen gjorde ett par riktigt bra byten, även om hon gör det med rejält "lyft" med baken ;-). För övrigt var Oktawia var lite seg som vanligt. M1 hittade då på en övning som gick ut på att galoppera utmed hela långsidan, vända och så ösa tillbaka i galopp. Det tyckte Oktawia var lattjo lajbans värre och fick fart :-). Efter avslutat ridpass så var det full hemåt och pållan blev omhändertagen innan jag fixade undan alla prylar, mockade ur trailern och nattade pållarna.
 
När jag åter hade förpassat mig till huset så fixade jag det sista med städningen vilket innebar moppning av golven och när dessa torkat åkte mattorna på. Övervåningen får vänta till nästa helg ;-), helgen som kommer måste jag i alla fall plugga så det fick räcka med att fixa iordning undervåningen.
 
När jag var klar så parkerade jag mig i soffan och resten av kvällen får nu avslutas med soffhäng framför TV. Ett gammalt avsnitt av Tyst vittne fick duga som sällska.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

13/12 Torsdag - Tokkallt!!!

Rejält kallt har det  varit undernatten och när det var dags att knalla iväg till bussen så stod termometern på -23 grader. Ingen skönt temperatur att vara ute i. Pälsade på mig rejält när det var dags att knalla iväg till bussen och som tur var så kom bussen på utsatt tid, så jag behövde inte stå och frysa vid hållplatsen.
 
En hysterisk avlöpte mer eller mindre bra. Dagen avslutades med ett telefonsamtal som gjorde mig tämligen frustrerad och kullkastar planer för aktivteter i början av januari *suck*. Har lite att ta tag i direkt i morgon bitti med andra ord...
 
Vid 16.30 så var det dags att stämpla uto ch jag blev hämtad av T. T har idag äntligen lyckats shoppa en snöslunga :-). Det syntes när jag kom hem eftersom han redan vart ute och lekt med den. Ordentligt skottat är det ;-).
 
Jag snabbade mig ut i stallet och så mockade jag i raketfart och fixade höpåsarna. In i huset i gen och så var det dags att fara iväg till klubbmöte med fotoklubben. Det visade dock att planen gick i stöpet. T hade åkte en stund innan jag skulle iväg och när jag försökte åka iväg så ville inte min bil starta alls. Vid 3:e försöket så lyckades jag att ladda ur batteriet = död bil. Bara att inse - det är för kallt för den gamle Volvon - hjälpte inte ens med motorvärmare!
 
Istället blev det till att stanna hemma och roa mig. Funderade en stund och så bestämde jag mig för att sättfart. Böjrade med att ta itu med stryktvätten. Fick upp värmen i alla fall. När stryktvätten var avklarad  så pysslade jag lite - kom på att det var hög tid att fixa lite julkort - så det fick bli julkortspyssel tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen. När det var fixat så parkerade jag mig i soffan och ett avsnitt av Criminal inds på Kanal 5 får avsluta in kväll idag.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

12/12 Onsdag - Kyligt....

Idag blev det bil till jobbet eftersom jag var tvungen att vara hemma till kl 16.00 pga hovisbesök. Vara hemma vid den tiden går inte att få till med de allmänna kommunikationerna. Hade motorvärmare i så bilen startade snällt. Det var inte heller så jättekallt - tror det var cirka 5 minusgrader när jag fräste iväg till jobbet.
 
Arbetsdagen försvann i ett hysteriskt tempo och vid 15.30 for jag hemåt. Det var kallare på em än vad det hade varit på morgonen, men bilen startade snällt. Var hemma vid 16-snåret och jag bytte snabbt om till varma stallkläder och gav mig ut till stallet. Plockade in pållarna och Oktawia fick en dos Sedalin och det var nu bara att invänta hovis. Hovis var inbokad till 16.30 och jag hann precis in en sväng i huset och fick i mig lite mat.
 
Det var drygt -10 grader när hovis kom och vis av erfarenhet så drog jag på mig så mycket kläder jag kunde.
 
Oktawias hovar hade inte växt något, så skorna las om, bytte ut lite nedslitna brodd och så fick pållan snowgrips. Nu ska vi äntligen slippa isklumpar i hovarna. Kallt som fasen blev det i alla fall och när hovis var klar så var jag tämligen sönderfrusen om fötterna. Pållarna blev utsläppta när hovisbesöket var avklarat och jag själv förpassade mig in i huset för att värma upp mig en vända innan jag tog itu med mockningen.
 
Alltså full fart in i huset. På med tekannan och så blev det en stor kopp hett te framför kaminen. Dessutom så la jag fötterna så nära kaminen det bara gick - och efter ett tag så återkom känslen i tårna... ;-)
 
 
 
 
När jag fått upp värmen igen så var det full fart ut till stallet och tog itu med stallfixet. Mockade, fixade höpåsarna och ställde kraftfodet. Däremot så fick det vänta med vattnet tills det var dags att ta in pållarna.
 
När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset igen. Parkerade mig vid mitt skrivbord och så pluggade jag en timme tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen. De fick då sin kvällsmat och ljummet vatten. Efter en sanabb koll av kusarna så nattade jag pållarna och så förpassade mig in i huset och kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av stalker på TV 3.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

11/12 Tisdag - Full rulle....

Idag kom bussen som den skulle och slapp alltså stå och frysa allt för länge. Hade för säkerhets skull pälsat på mig rejält med kläder ;-).
 
Arbetsdagen försvann alldeles för fort. Tempot på jobbet känns helt hysteriskt för tillfället - denna veckan är helt fullspäckat med möten - när jag ska hinna göra något vettigt är en annan femma.... ;-). Kom i alla fall iväg till bussen vid 16-snåret så jag kom hem i vettig tid. Väl hemma var det bara att sätta fart. Det är M1's tur att rida, men eftersom hon var inbokad på ett tävlingsmöte vid ridskolan på kvällen så fixade jag iordning pållan. Nu behövde jag inte stressa på nåt sett eftersom jag inte behövde vara på plats i ridhuset förrän 21.10. Så efter maten gick jag ut och fixade iordning stallet och pållarnas mat. Jag hann in i huset och lagade iordning matlåda och röjde upp i köket innan det var dags att förpassa sig ut i stallet igen.
 
Förpassade mig ut till stallet vid 18.30-snåret och plockade in pållarna och fixade iordning pållan. Idag var det inte alls lika kallt, bara någon minusgrad. Behövde alltså inte frysa ihjäl under tiden som jag borstade på pållan. Så var det dags för lastningen. Eftersom jag själv så utrustade jag mig med min långa vita rep redan från början. Som jag misstänkte ville inte Oktawia gå i närheten av trailern, men med hjälp av repet så tog det inte lång stund innan hon kom på andra tankar och klev snällt in i trailern. Var alltså framme vid ÖFK på utsatt tid :-).
 
Under tiden som M1 värmde upp så tog jag och Lillan en promis. Eftersom det inte var så himla kallt blev det en längre promis idag. Det gillade Lillan ;-).
 
Vi förpassade oss sedan till ridhuset och kollade hur det gick för M1 och Pållan - de kämpade i alla fall på i ridhuset och P stod i mitten och höll lektion. Gäller att passa på när man får plats utan att störa andra :-). Idag så fick Oktawia jobba ordentligt - och det funkade faktiskt riktigt bra. Oktawia kämpade på riktigt bra och blev inte allt för arg. Bra för pållan att bli ordentligt genomriden :-). Efter ridpasset så var det en nöjd pålla och ryttare. Snällt klev damen också in i trailern så vi kunde åka hemåt. Väl hemma så avslutades kvällen på sedvanligt sätt. Häst tas om hand, mat serveras, trailer mockades ur och parkerades på sin plats, och så in i huset för mig och vovven.
 
Min kväll får nu avslutas med lite nyheter på TV4:a och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

10/12 Måndag - Mot ridhuset...

Idag så var det inte så vansinnigt kallt när jag knallade iväg till bussen. Var på plats vid busshållplatsen lagom när bussen skulle vara på plats. Jag väntade och väntade, men ingen buss dök upp.... 6.55 går min buss och nästa ska gå 7.20... Klockan var 7.30 när en buss äntligen kom och det var 7.20 bussen som kom. Den som skulle ha kommit 6.55 stod havererad upp i ett samhälle några km från mig. Kände mig totalt sönderfrusen när jag väl kom in i bussen och mina fötter var som isbitar. Det tog hela fm innan jag tinade upp.
 
Arbetsdagen försvann snabbt i alla fall  och vid 16.30-snåret så blev jag upphämtad av T och vi for hemåt. Väl hemma blev det lite mat och därefter sedavanligt kvällspyssel i form av mockning, fix av hästmat och vatten.
 
Planen för kvällen var en tur till ridhuset för mig och pållan. Så när jag var klar med allt i stallet så plockade jag in pållarna. Gjorde sedan iordning Oktawia i raketfart för att varken hon eller jag skulle frysa ihjäl. Strax efter klockan 19 så var vi klara för lastning. Dock tog lastningen idag lite tid eftersom Oktawia inte hade den minsta lilla lust att kliva in i trailern. Blev till att plocka fram långa vita repet och köra den tekniken vi lärde oss på lastningskursen för några år sedan. Det funkade efter en stund och damen klev in och vi kunde åka iväg till ridhuset.
 
Väl på plats så var jag ensam på privatdelen i ridhuset - Oktawia var på trycket idag och blev livrädd för ett par barn i bävernylonoverall som prasslade. Men även om pållan var på trycket så hade hon inten större lust att röra på sig. Skritt och trav funkade rätt bra, men i galoppen fick jag slita för att damen skulle röra på sig ordentligt. Ridpasset gick idag gå ut på att motionera pållan och efter 50 min ridning fick det vara bra idag. När vi skulle lasta och åka hade vi inte samma krångel som när vi lastade hemma. Utan klev snällt in i trailern dock efter en viss tvekan. Återstår att se hur det kommer att funka i morgon.
 
Var hemma igen strax innan kl 21 och det gick bra att last ur. Fixade iordning pållan och serverade kvällsmaten till pållarna. Avslutade kvällen i stallet med att mocka ur trailern och plocka undan alla prylar i stallet. Förpassade mig sedan in i huset och den väntade soffan. Får bli lite SCI på kanal 5 får nu avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzied

9/12 Söndag - Full rulle...

Trots den sena kvällen i går så var det upp som vanligt och pållarna fick blev utsläppta i hagen och morgonhöt serverades där. Jag förpassade mig sedan in i huset och fixade lite morgonkaffe. Parkerade mig sedan i soffan en stund och kollade på morgon-TV. Till sist så kvicknade T till liv och det blev adventsfrukost i form av risgrynsgröt :-), Fixade sedan iordning mig själv och tog itu med stallfixet. Mockade och fixade iordning pållarnas mat. Kallt var det ute och det skönt att komma in när jag var klar i stallet.

Vid 12-snåret var jag klar och det var dags för dagens nästa arbetsinsats. Bytte om till andra kläder och vi for iväg till Kumla. T's pappa somnade i måndags och det var dags att tömma lägenheten på äldreboendet. T's syster hade varit där i går och fixat lite, och vi skulle hämta resten. Enligt T så skulle det gå fort för det var inte alls mycket kvar... ack vad vi bedrog oss...

Som tur var fick vi låna en vagn av personalen så vi kunda frakta prylarna på. Svärfar hade en massa kläder, linne, dukar osv. Så det var en hel del att packa ner, men efter ett par timmar var vi klara. Trailern och bilen var fullproppade med prylar - vart skulle vi nu med dessa saker??? Joviss körde T hem det till mig - det är ju fullt i lägenheten... Hm, det är nog dags för T att börja lära sig att slänga saker. Man kan inte spara på ALLT - även om föräldrarna har haft det.... *suck*

Vi var hemma igen vid 15-snåret och under tiden som T fixade med prylarna så lagade jag mat eftersom vi var vrålhungriga och kl 16 skulle M1 och P dyka upp. Det blev stekt nötbiff och grönsaker - smakade bra.

Trailern var i alla fall tömd till kl 16 när så M1 och P dök upp. Oktawia skulle göras iordning, men det visade sig att damen frös ordentligt när täcket plockades av. Alltså fick det bli till att köra in damen till ridhuset och göra iordning pållan i ridhuset. Sagt och gjort - in med pållan i trailern och utrustningen i bilen och så for vi iväg. Pga vädret (snön) så har jag och T bytt bil ett tag. Gamle volvon klarar inte av min backe med släp och häst. För tillfället krävs det 4-hjulsdrift...

Så T och Lexi tog gamle Volvon och for vidare till lägenheten. Vi lästade pållan och efter viss möda fick vi in damen i trailern. Jag drog in pållan till ridhuset - damen har stått i 5 dagar så damen var lite lagom oregelig...

Väl på plats så fixades damen snabbt iordning och M1 satt upp. Det var full rulle i ridhuset 5-6 privatekipage som motionerade sin pållar. Rätt skönt med uppvärmt ridhus dagar som denna :-)

Oktawia tyckte väl inte att det var sådär jätteroligt att behöva anstränga sig efter 5 dagars ofrivillig vila... men efter lite övertalning så funkade det hyfsat. Så länge man inte krävde allt för mycket i fråga om form osv ;-).

Efter motionspasset så var det dags att fara hemåt, funkade hyfsat att få in pållan i trailern. Med tanke på att det stod en ponny brevid min trailer som INTE ville gå in i sin trailer - så skötte sig pållan riktigt bra.

Vi var hemma igen vid 18.30-snåret och pållan blev omhändertagen. Kollade av Bianca och så fick pållarna lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. Jag och Lillan förpassade oss snabbt in i stugvärmen när jag var klar med allt i stallet.

Vad gjorde jag resten av söndagskvällen då? Tog det lugnt och slappade i soffan??? Näää, sånt är onödigt. Istället fick jag för mig att så här i luciatider behövs det faktiskt lite saffransbröd i huset.

Alltså full rulle och så var en deg i bunken och ställd på jäsning :-)

 
Under tiden som degen jäste så fickade jag med lite tvätt. Röjde köket och så kollade jag lite på TV. Till sist så var det dags att fixa iordning bullarna. Upptäckte då att jag inte alls hade några bullformar hemma! Alltså blev det till att fixa bullar utan bullformar - fyllningen är mandelmassa. Kan meddela att även om bullarna inte blev de snyggaste är det inga som helst fel på smaken ;-).
 
 
När bullbaket var avklarat så fick det bli lite soffhäng framför TV:n tills det att bullarna svalnat och stoppats i frysen. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

8/12 Lördag - Party...

Upp som vanligt på morgone och släppte ut pållarna. Deras frukost serverades i hagen och jag själv förpassade mig sedan in i soffan och intog min egen frukost framför morgon-TV.
 
Blev inget långvarigt soffhäng idag - har en del att pyssla med under dagen. För det första hade det kommit mer snö - cirka 5 cm har fallit under natten. Så fram på fm drog jag på mig kläderna, ut och skottade av stallplanen innan jag fixade stallet. Sedan skottade jag av upp- och nerfarten innan jag tog vändplanen. Eftersom det var lätt pudersnö så gick det fort. T var ute med lövblåsen för att försöka blåsa bort snön... funkade på bilen ;-)
 
Det var i alla fall skönt att vara ute, -5 grader och strålande sol. Hur vackert som helst. Två timmars utevistesle så här mitt på dagen - det behövs den här årsstiden :-). Vid 13-snåret var det dags för lunch och efter att vi käkat drog T iväg till Marieberg. Han ville kolla in några billiga TV-spel på Mediamarkt. Jag själv valde att stanna kvar hemma för att plugga. Inlämningsuppgift moment 4 ska vara klar till nästa söndag och jag har inte kommit halvvägs i mitt skrivande ännu.
 
Under tiden som jag satt och försökte koncenterar mig på att läsa in mig på lösning för digital identifiering. Då roade sig Hedvig kungligt. For runt som en galning i huset. Upp i blomkuror, klättrade i min palm, välte ut hästarnas vattenhinkar, som stod inne för upptining, typ en miljon gånger. Den lilla buskatten gjorde ALLT för att störa sin matte. Lagom när jag kände att måttet var rågat - då blev kissen ÄNTLIGEN trött! Hon hoppade upp på mitt skrivbord, jätteskelsjuk och la sig för att sova en stund.
 
Hedvig är visst lite strategiskt också - hon valde nämligen att placera sig rakt på mitt pluggmaterial...
 
 
Den lilla söta katten fick ligga kvar och jag började med att besvara frågan jag höll på och jobbade med. Nöjd över att det blev tyst och lugnt i huset :-).
 
Dagens studieflit har under eftermiddagen i alla fall resulterat i att jag författat ihop svar till fråga 1. Har nu fråga två kvar - som är uppdelad i 3 underuppgifter. Bara att ta nya tag i morgon. T kom hem efter några timmar och han hade inte köp spel, men väl film - som vanligt ;-). Vi fikade lite och så började det bli dags för mig att göra mig i ordning inför kvällens Kommunfest - personalparty av modell större :-).
 
Efter dusch och make-up så var det dags att se ifall plan A skulle hålla.... Dryga 3 månaders diet har satt sina spår och jag har lyckats gå ner 17,5 kg. Jag är helt supernöjd och målet för december är ju att försöka hålla min nya vikt. Min plan för kvällen gäller ju klädesplagg - vill ju ha något snyggt på mig :-). Och i min garderob så har en ursnygg Laura Ashley-klänning väntat, ett mörkrött sammetsfodral, barärmad och knälång, med lite snygga broderier och paljetter i nederkanten. Den är verkligen ursnygg - och det finns inte en möjlighet att väga några hekto för mycket när man ska klämma sig in i klänningen ;-). Så det var med spänning som klänningen åkte fram och dragkedjan skulle dras upp. Provade klänningen för dryg en vecka sedan - då var den för trång... men se - ett kilos viktnedgång sedan provningen hade gjort sitt och klänningen satt PERFEKT!!! Plan A höll :-)
 
Jag skulle träffa mina arbetskamrater vid Clarion hotell vid 18-snåret och innan vi åkte plockades pållarna in, snöklampar slogs ur hovarna och hö serverades. T skulle kvällsfodra och han fixar inte att slå ur några snöklampar ur Oktawias hovar ;-). Så pållarna fick tillbringa kvällen i stallet, men så länge de har rejält med hö att tugga på så verkar de inte missnöjda :-).
 
T skjutsade så in mig till stan och jag sammanstrålade med mina arbetskamrater. Hade en trevlig stund på Clarion innan vi förpassade oss till Conventum arena och 1500 övriga kommunanställda.
 
Jag har så haft en mycket trevlig kväll tillsammans med mitt arbetsgäng. Träffade mängder med gamla arbetskamrater, gamla klasskompisar och andra kompisar som man inte träffat på länge.
 
Uppträdandet var bra med ett gäng kända artister :-)
 
 
Efter uppträdandet drog ett disko igång och jag shakade loss ordentligt. Har inte varit ute och dansat på hur länge som helst - altlså gällde det att passa på när man har chansen. Men fyra timmar ståendes och dansades i pumps gjorde sitt. När T kom och hämtade mig 00:40 - då hade jag relt ont i fossingarna - men så ska det ju vara efter en lyckad kväll ;-).
 
Tack och Godnatt!
 
/Lizzie

7/12 Fredag - Mera skottning...

Efter en hektiskt dag på kontoret kom T och hämtade mig kl 16.00 när arbetsdagen var avklarat för den här veckan. Han hade varit och hämtat min trailer - han hade fortfarande hopp om att få tag på en snöslunga... ;-)
 
Vi åkte först iväg till Willys och shoppade lite mat, sedan var det full fart ut till Marieberg. Hjula skulle ju få in ett gäng snöslungor idag. Visade sig att alla var slutsålda - självklart ;-). Alltså blir det till att använda handkraft för att bli av med resten av snön hemma. Men innan vi for hem igen så blev det en vända in på gallerian. Jag behövde strumpor inför morgondagens kommunfest och hittade ett par jättefina med blommönster på Lindex. Jag hann också med ett par julklappsinköp när jag ändå var inne på gallerian. Det var rätt tomt på folk så det gällde att passa på att shoppa när man ändå var i farten :-).
 
Vi for sedan hemåt, intog lite middag och så var det till att ta tagi kvällens fysiska arbete. Nämligen att skotta rent min upp- och nerfart plus vändplanen nedanför kullen. T började med vägen upp till mitt hus. Ett digert arbete eftersom där hade det drivit igen ordenltigt. Hårt packad snö som var mellan 60-80 cm snö och på en sträcka av 100 meter... Jag började med att skotta av vändplanen, där var det 30 cm snö - fullt tillräckligt. Jag hade snösläden och T hade snöskyffel. Det visade sig snart att T fick väldigt ont i ryggen av att skyffla snö - böja benen vet han inte vad det är... så vi bytte. Jag har en viss vana av att skyffla efter många år med mockningsarbete ;-). Så med gemensamma krafter och 2 timmar senare så var upp- och nerfart fixade, även vändplanen var avskottad. Jag fixade mockningen i stallet och hästarnas mat. Var klar med allt tll 21-snåret och pållarna fick komma in. Snabb kolla av hästarna och snöklumpar slogs bort ur hovarna. Väntar fortfarande på att hovis ska höra av sig så pållan kan få snowgrips - behövs nu.
 
Lite lätt ledbruten blir det nu till att placera sig i soffan och det får bli soffhäng framför TV:n resten av kvällen och roligare än så här blir det inte idag :-)
 
/Lizzie

6/12 Torsdag - Dagen efter....

 Under natten så har snöstormen bedarrat. Kunde ta mig ut till stallet och släppa ut pållarna. Ponnyn såg rätt förvånad ut när hon klev ut från stallet och landade i snö upp till magen ;-).
 
När jag sedan skulle ta mig till bussen så blev det lite spännande. Den kraftiga vinden plus att det kommit rätt mycket snö hade gjort att jag fick pulsa i djup snö de 300 meter som är ut till allmän väg. Snöndjupet på gatan var mellan 40-80 cm.... så det var rätt jobbigt. Jag hade gått hemifrån i god tid för jag förstod hur det skulle se ut ute. När jag väl kom fram till allmän väg så var det plogat och resten av promisen till busshållplatsen gick bra.
 
Arbetsdagen försvann sedan i ett navs och vid 16-snåret var det dags att stämpla ut och knalla iväg till bussen. Det var ingen idé för T att köra hem mig innan jag visse ifall gatan fram till huset var plogad.
 
När jag kom hem så hade grannen plogat gatan, så det var inga problem att ta sig fram. Jag ringde T och berättade att det var fritt fram att köra, eftersom han skulle komma och hjälpa mig att skotta bort snön från gården. Han var snart på plats och hans lösning på snöproblemet var inte att slänga sig över snöskoveln, nä - på med trailern och så iväg för att shoppa en snöslunga. Jag påtalade för drygt en vecka sedan att skulle inköp av snöslunga ske - så var det läge då... men nä! T ville vänta tills snön verkligen kommit - och nu har den gjort det med besked. Så vi drog iväg in till stan med släpet på bilen. Tror ni det blev något inköp av snöslunga... nä! I den prisklassen T tänkt sig så var det slutsålt överallt. Så det var bara att åka hem och faktiskt använda snösläden och snöskyffel jag har... ;-)
 
T började med att skotta av min uppfartsväg. Där var det 80-100 cm djup packad snö pga att det drivt igen totalt. Jag roade mig med att skotta av stallplanan - där var det 20-40 cm snö - fullt tillräckligt. Tungt arbete, men till sist så var stallplanen och gårdsplanen framkomligt :-)
 
 
 
 
 
T var inte så uthållig, utan fick ont i ryggen. Jag är ju starkare antagligen efter många års mockningsarbete - trots att jag haft ett diskbråck i längryggen för många år sedan. Så när vi skottat så mycket vi orkade idag så åkte T vidare till lägenheten och jag förpassade mig till stallet och tog itu med nästa arbetspass - Det tog mig en timme att mocka rent boxarna, ströa med nytt spån, fixa iordning maten och vatten till pållarna. Var klar strax innan kl 21 och pållarna fick komma in till nyfixade boxar. Kollade av pållarna och knackade bort snöklumparna i hovarna och så var det klart ute för idag.
 
Jag och Lillan förpassade oss in i huset och det fick bli soffhäng framför Criminal minds innan det är dags att inta horisontalt läge. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

5/12 Onsdag - Snökaos...

Vaknade upp till snöoväder - bara att sätta fart för att ta sig till bussen. När jag var på övervåningen för att klä på mig så började Lillan skälla - något hon gör ytterst sällan. Tittade ut genom fönstret och såg att en bil som kom. Vem sjutton är det som är i farten vid 6-snåret på morgon när det är snöstorm på väg??? Jo, det var T som skulle hämta min cykel för att köra den till cykelrepratören på service? VAAA!!!! Precis som om det är viktigt när det är snöstorm - knappast värt att riskera livet för!!! Han skyllde på att han inte kunde sova....
 
Nåja, jag fick skjuts till jobbet och min cykel fick följa med in till stan. Det snöade hela dagen - på tvären... snacka om att det blåst idag!!
 
När arbetsdagen så var slut och T kom och hämtade mig så tyckte jag inte det var någon bra idé att åka iväg med min cykel - det var totalt snökaos och jag ville bara hemåt. Sakta men säkert tog vi oss ut från stan - sedan började en rätt spännande resa....  nämligen att ta sig hem på stora vägen i total snörök. Man såg knappt vägen framför bilen utan det var bara en vit massa med snö. Sakta men säkert tog vi oss hem. Trots drivbildning på vägen fram till mitt hus så funkade det att ta sig fram med T's Honda, men det var inte mycket mer. Fick dock parkera nedaför kullen och pulsa upp till huset.
 
Så skönt att äntligen vara hemma - bara att skotta sig in i huset ;-)
 
 
 
Det var inte att tänka på att ge sig iväg med Oktawia i någon hästtrailer idag. Bara att hålla sig hemma och elda i kaminerna och vänta på att snöstormen ger sig. T skulle absolut åka vidare trots att jag ville att han skulle stanna kvar och sova över. Verkade onödigt att riskera livet - men den envisa gubben gav sig av. Jag själv förpassade mig ut till stallet och fixade med mockning och hästmaten. Under tiden väntade jag otåligt på att T skulle messa att han var i lägenheten. TIll sist så hade han lyckats ta sig fram.
 
När jag var klar med stallet så plockade jag in två översnöade pållar. De ville gärna komma in och mumsa på sitt hö ;-). Jag förpassade mig sedan in i huset och roade mig med att plugga lite. Lyckades plita ihop svaret på en fråga i alla fall inna det var dags att gå ut och kvällsmata pållarna.
 
Resten av denna kvällen får avslutas med ett avsnitt av Stalker på 3:an. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

4/12 Tisdag - Snö...

Det var cirka 13 minusgrader på morgonen när jag traskade iväg till bussen. Gäller att klä sig ordentligt med andra ord. Bussen kom i hyfsad tid så jag behövde inte stå och frysa. Förmiddagen så var det en halvdagskonferens med IT-verksamheten. Lokalen som vi befann oss i var rätt kall så jag frös hela tiden. Till lunch serverades det sedan julbord, men eftersom jag käkade julmat i lördags kände mig inte speciellt sugen. Höll mig till laxen och efterrätten. Blev mer än mätt ändå ;-). Eftermiddag var jag åter på jobbet och det var fullt ös. T kom och hämtade mig vid 16.30-snåret och det snöade för fullt. När vi kom ut på Grävevägen så var det snörök över hela vägen och hur halt som helst. Så när vi väl kommit hem så bestämde jag mig för att planen att åka in till ridhuset med pållan - den planen fick vi ställa in. Ingen idé riskera livet...
 
Drog igång kaminerna direkt vi kom hem eftersom det var endast 16 grader varmt i huset. När det brasorna var igång så fikade vi lite - jag var fortfarande mätt sedan lunchen. Drog sedan på mig stallkläderna och förpassade mig ut och fixade stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag fick ett SMS från T där det stod att jag gjorde rätt i att stanna hemma. Stora vägen var i ännu sämre skick än när vi åkt från stan.
 
Jag fixade stallet och så förpassade jag mig in i huset och värmen. Tillbringade ett par timmar så i mitt kontor. Passade på att plugga fram tills det var dags att ta in pållarna för kvällen och servera kvällsmaten. Mellan jämna mellanrum matade jag också kaminerna.
 
Strax innan kl 21 blev det en sista vända ut till stallet. Pållarna plockades in och kvällsmaten serverades. Min egen kväll avslutas nu med ett avsnitt av dr House. Och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

3/12 Måndag - Svinkallt...

Nu har kylan smällt till. I morse så var det -17 grader - alltså rejält kallt.  När jag släppt ut pållarna så släpade jag med mig vattenhinkarna in till huset. Det lilla vatten som fanns kvar var helt genomfruset. Det fick sedan bli en promis till busshållplatsen eftersom min cykel inte trivs så bra i kylan. Inga fungerande bromsar....
 
Arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo och vid 16.30 var det dags att stämpla ut och fara hemåt. T kom och hämtade mig och det var skönt att inte behöva stå och frysa i kylan.
 
För övrigt så har vi idag fått ett sorgligt besked. Svärfar blev hastigt dålig i natt och somnade in i morse :-(. Gamle mannen blev drygt 85 år - en aktningsvärd ålder! Svärfar - RIP. Självklart sorgligt, men inte helt oväntat. I morgon ska T och hans syster i alla fall sammanstråla vid begravningsbyrån och fixa med det praktiska.
 
När vi kom hem till Kartorp så blev det kaffe och lite käk. Satte igång en brasa i kaminen och så satte jag lite fart. Ut i kylan och fixade stallet. Höll på att förfrysa fingrarna under tiden som jag mockade eftersom metallskaftet blev svinkallt i kylan. Lätt frusen fixade jag klart stallet och plockade in pållarna. När jag sedan skulle försöka få loss isen ur hästarnas vattentunna så lyckades med konstycket att spräcka isen i tunnan och skvätta ut resten av isvattnet över mig själv. Rätt oskönt. Alltså blev det till att gå in och värma upp mig och ta på mig torra ridbyxor ;-). Letade rätt på mina vinterfodrade ridbyxor - ett bra alternativ i kylan.
 
När jag var ombytt så var det full fart ut till stallet och jag fixade iordning pållan i raketfart. Strax efter 19-snåret så for vi iväg till ridhuset. När det är så här svinkallt så är det skönt att kunna traila till ett uppvärmt ridhus.
 
Ikväll var det full fart i ridhuset, förutom ridskolegrupp var vi 5 privatekipage i ridhuset. Lite rörigt blev det mellan varven, men pållan blev motionerad i alla fall.  För övrigt så var damen lite seg och stum i munnen, men vaknade till på slutet av ridpasset. Lång startsträcka så här i kylan.
 
Under tiden som jag red var T ute på en promis med Lillan och det gick bra trots att det var kallt ute. Lillan hade sitt tjocka täcke på sig och hade inte frusit något. Vi var hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Snabbt fixade jag sedan iordning stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Förpassade mig sedan in i huset och såg till att kaminen fick fyr innan jag placerade mig i soffan. Nu får det bli CSI som avslutar min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

2/12 Söndag - Kylslaget...

När det var dags att släppa ut pållarna i morse - då var det minsann lite kylslaget ute... -10 grader stod termomentern på *burr*. Så det blev att pälsa på sig när jag skulle ut. Hällde upp ljummet vatten åt pållarna och så serverades frukosthöt. De genomfrusna hinkarna ställdes in i sadelkammaren för att tina. Jag förpassade mig sedan snabbt in i huset och fixade kaffe åt oss. Satt och slösurfade en liten stund innan jag satte fart och fixade iordning mig själv. Det var skönt med en var dusch och så på med kläder. När T vaknade till så var det dags för lite adventsmys iform av risgrynsgröt till frukost och adventsljus...
 
Photo: Strålande vackert väder. Sprakande kaminer och adventmysig frukost.
 
Det var gott med risgrynsgröt och jag konstaterade att det var första gången på 3 månader som jag käkade risgrynsgröt. Ett avsteg från min diet, om man säger så ;-). Men är det första advent så är det :-).
 
Efter adventsmyset så drog jag på mig varma kläder och det var dags att ge sig ut i kylan. Eftersom det var kallt idag så eldades det för fullt i kaminerna. Varmt och skönt blev det inne, men veden började tryta i mitt vedställ. Alltså var det dags att få in lite mer ved. T och jag fyllde 3 omgångar med ved i skottkärran och vedstället i mitt kontor blev fullt med ved. Känns bra att få in veden så man kan mata kaminerna :-).
 
Jag fortsatte med att fixa mockningen när jag ändå höll på ute. Och så kom jag ihåg att det behövdes fixas lite med pållarnas hage. Hade kvar en sträcka av gammal tråd som behövde bytas ut så strömmen funkar som den ska. När vi höll på ute i hagen så upptäckte vi även att eltråden i sommarhagen hängde lite väl mycket. Blötsnön som kom tidigare i veckan hängde som is på eltråden och det blir tungt. Blev alltså till att knalla runt i hagen och spänna tråden och det tog en stund och det var jobbigt att knalla runt i snön. Ett käckt litet motionspass alltså.
 
När vi var klara så blev det en vända in i huset för att värma upp sig framför kaminen och få i sig lite kaffe. T vilade en stund innan han bestämde sig för att fara iväg till Marieberg en sväng. Jag stannade hemma och koncentrerade mig på mina studier. Började med att författa ihop svar till första frågan på min hemuppgift för moment 4 på kursen. Jobbade koncererat i ett par timmar innan jag började med lite mat. Vid 15.30 var middagen klar och T kom hem lagom när maten var klar. Potatis, gröna bönor och nötbiff stod det på menyn idag. Dags att fortsätta den inslagna vägen med min diet ;-)
 
När vi käkat klart så tog vi itu med att få utegranen på plats. T hade shoppat med en ny julgransbelysning åt mig. De tre jag hade var alla trasiga. Så med gemensamma krafter var granen snart på plats och vi höll på för fullt att fixa till granen när M1 och P dök upp vid 16-snåret. Under tiden som Oktawia blev iordningfixad för ett pass i ridhuset monterade jag och T nya julgransbelysningen på plats och snart så lyste den upp fint :-).
 
 
 
När granen var fixad så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag förpassade mig till stallet.
 
M1 och P höll på och fixade iordning pållan och när alla prylar var på plats så var det dags att fara iväg till ridhuset. Efter lite övertalning så klev pållan in i trailern och färden till ridhuset gick bra. Idag stod damen stilla.
 
När vi var på plats vid ÖFK så lastades pållan ur. Jag och Lillan for vidare till OK-macken och gamla Gurkan fick påfyllning i sin tank. Så full fart tillbaka till ÖFk och Lillan och jag tog en snabb promis innan vi förpassade oss till ridhuset. Det var alldeles för kallt för att ta några längre promenader. I ridhuset var det varmt och skönt så där behövde vi inte frysa. Oktawia hade som vanligt åsikter om det där att behövde jobba och det krävdes lite övertalning, men emellen protesterna så skötte sig damen riktigt bra. Det var ett tag sedan damen blev lite mer ordentligt dressyrriden, så det var ett välbehövligt ridpass.
 
Efter avslutat ridpass så var det ut i kylan igen och in med pållan i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så fixade jag iordning pållan och damen blev förpassad till sin box. Resten av kvällen fick pållarna stå inne och käka på lite hö. Jag plockade undan alla prylar och fixade iordning trailern. Lätt sönderfrusen förpassade jag mig sedan in i huset. Det fanns lite glöd kvar i båda kaminerna och det räckte för att få fart på nya vedklabbar. För att snabbt få igång värmen i kroppen så kokade jag upp vatten och gjorde iordning en kanna med thé - efter två koppar kändes det som om kroppsvärmen var på normal nivå igen ;-).
 
Tillbringade resten av kvällen med att plugga. Strax innan 21-snåret blev det en vända ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat och vattenhinkarna fylldes på. Nu ska jag och Lillan dela samma filt i soffan och så ska jag kolla på NCIS på TV3. Och detta får nu avsluta min kväll för den här gången.
 
/Lizzie
 
 

1/12 Lördag - Ut på roligheter...

 Äntligen december! Jag gillar denna månad eftersom livet känns lite lättare med allt adventspynt i väntan på julen och att midvintersolståndet är överstökat ;-).
 
Idag så hade jag planer för lite roligheter. Så upp som vanligt för att släppa ut pållarna och servera dem frukost. Förpassade mig själv in i huset och fixade frukost som intogs framför morgon-TV. Softade någon timme i soffan innan jag satte fart och fixade ordning mig själv och gav mig ut i stallet. Ville fixa klart med mockningen innan jag gav mig av hemifrån. Oktawia hade bökat runt i sin box under natten, alltså tog mockningen längre tid än vad jag räknat med. Strax efter kl11 gav jag mig av hemifrån, lite lätt stressad.... Jag fick låna T's bil eftersom han skulle vara hemma och hålla koll på djuren.
 
Styrde kosan mot Karslund där jag sammanstrålade med kamraterna KN och KL. De hade redan hunnit shoppa en del och börja frysa om tårna ;-). Det jag hade på min shoppinglista var en krans till ytterdörren och lite saffransbullar. Hittade båda grejerna...
 
Mycket folk var det i alla fall och mysig stämning :-)
 
 
 
 Lite lätt sönderfrusna så lämnade vi till sist julmarknaden och gick till ridskolans Café för en fika. Varför stå på julmarknaden och drick kaffe när man kan gå in och sätta sig i ett varmt fik och samtidigt kolla på lite hästaqr ;-)
 
 
Vi fikade och hade det allmänt trevligt. KN hade köpt en lott och vunnit ett inslaget julklappspaket. Detta var hon naturligtvis tvungen att öppna och det verkade lovande först. Paket gömde nämligen en wiskeykartong, men tyvärr var det ingen dryck med - utan en julinspirerad snögubbe ;-). Det hade vi roligt åt ;-)
 
Karmat ICE anslöt sig till sällskapet och till sist så var det dags för oss att dra upp på stan. KN och ICE åkte med mig upp till KN's lägenhet där jag parkerade bilen. Restan av sträckan gick vi upp på stan och vid 13.30-snåret anslöt vi oss till kamrat SJL vid Clarion Hotell.
 
Resten av em tillbringades tillsammans med goda vänner och vi käkade allts julmat vid Clarion och himla trevligt hade vi. Maten smakade bra och många skratt blev det under tiden. Vid 16-snåret så var det dags att vandra vidare och som ytterligare tradition gick vi till Sister och spanade in deras reahylla. Och som vanligt var det ICE som hittade något att shoppa :-). Det fanns massor av fina kläder och prylar, men även om jag gått ner rejält i vikt så kan jag inte ha de riktigt små storlekarna *harkel*.
 
Klara med shoppingen på Sisters så vandrade vi över stan och nu lyser julbelsyningen över både Drottninggatan och de andra stora köpgatorn i stan - Fint är det...
 
 
På stan lämnade vi av SJL då hon ska åt ett annat håll. Vi övriga vandrade ner mot KN's lägenhet där jag hade bilen parkerad. Jag körde hem ICE då hon bor åt mitt håll. Jag själv var hemma vid 18-snåret - fortfarande mätt och belåten.
 
Självklart så pakade jag upp min shopping från julmarknaden. Dörrkransen pryder nu sin plats :-)
 
 
Jag förpassade mig sedan ut till stallet och fixade iordning pållarnas mat för kvällen och morgondagen. M1 och P hade varit ute på dan och promenerat med Oktawia. Så damen hade fått rört på sig i alla fall. När jag var klar i stallet så var det skönt att komma in i stugvärmen igen. Det var -8 grader ute och inne eldade T i båda kaminerna - alltså varmt och skönt.
 
Jag slösurfade en liten stund och som sällskap hade jag Hedvig som klättrade runt i fönstret. Fröken är lite intresserad av julpynktet jag plockat fram - eller också så tränar hon på att bli en söt lussekatt ;-).
 
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Lite glögg och provsmakning av lussebullarna fick det bli - smakade bra. För övrigt får kvällen nu avslutas med en film på Kanal 8, så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

30/11 Fredag - Ledig, eller nåt...

Så var det sista november - fort gick denna årets tråkigaste månaden på året... Idag var jag ledig från jobbet. Hade fritt från mötet och det funkade för mig idag att vara flexledig. Välbehövlig ledighet för att hinna få ordning på adventsmyset.
 
Största orsaken till att jag behövde vara ledig berodde på att sotaren skulle komma mellan 10-12. Först tänkte jag vara ledig endat förmiddagen, men eftersom jag hade gott om plustid funkade det att vara ledig hela dagen.
 
Så det blev en liten sovmorgon innan jag kravlade mig ur sängen och släppte ut pållarna. Fixade iordning mig själv och så satte jag fart. I väntan på att sotaren skulle dyka upp så hann jag städa övervåningen. Både att damma och dammsuga. Sotaren dök upp vid 11-snåret och stotade skorstenen. Han fixade iordning båda kaminerna inkl dammsög dem. Så det blev rent och fint. Lillan satt instängd i badrummet - allt annat än glad åt besöket. Sotaren är en otäck farbror ;-)...
 
När sotningen var avklarat så fortsatte jag med städningen. Nu var det undervåningens tur och det dammades, putsades och fejsades :-). Fixade fönstrena i köket och bytte gardiner. Det är första advent på söndag och det är lika bra att fixa iordning allt som har med julmys att göra. Jag kommer i alla fall inte ha tid längre fram under december.
 
När resten av eftermiddagen var avklarad så hade jag hunnit städa klart. Alla adventstakar var framme, alla lös utom en som totalt gått sönder. En adventsstjärna funkade så den tändes, i de övriga tre fanns det inga glödlampor och inte hade jag några hemma heller.
 
Jag fixade även klart stallet under em och det var skönt att kunna mocka i dagsljus :-). Vid 16-snåret kom T och vi fixade fram ett takräcke till bilen och så for vi iväg till Marieberg. Där fixade jag med ny adventsljusstake, shoppade hem glödlampor, lite mat och sist, men inte minst, Utegranen shoppades också.
 
Full fart hemåt och vi var hemma vid 18-snåret. Vi käkade lite köttsoppa till middag och vid 19-snåret kom så M1 och P. Dags för pållans motion. Eftersom det var snö i luften och tämligen isigt ute så fick jag låna T's fyrhjulsdrivna Honda. Den tar sig fram lite bättre än min gamla Volvo ;-).
 
När så pållan var iordningfixade så lastades damen och vi for iväg. Dock kom vi inte långt förräns jag var tvungen att stanna. Oktawia levde om i trailern så jag trodde hon hade hoppat över bommen. Det visade sig att stora snöisshok for ner från taket på trailern och skrämde skiten ur henne. Fortsatte en bit, men var tvungen att stanna igen för att försöka få loss isen från taket. Väl ute på stora vägen så gick det lugnt. Det är gropiga grusvägen som gjorde att isen lossnade från trailertaket.
 
Väl framme vid ridhuset så gick det i alla fall bra att lasta ur en lätt stressad Oktawia och vi förpassade oss in i ridhuset. Övningen för dagen var tänkt till att skutta små hinder. Alltså byggdes det upp två små hinder under tiden som M1 värmde upp Oktawia och det blev samma övning som i söndag.
 
Eftersom Oktawia stått i 3 dagar var hon lite seg att rida. Men skuttade tämligen dukitgt över hindret och på slutet så tände damen till lite och det blev full ös på henne :-). Bättre att vakna till sent än inte alls ;-)
 
När det så var dags att lasta för att åka hem så klev pållan hyfsat snällt in i trailern. Verkade inte stressad över snöraset längre. Innan vi lastade hade P tagit sopkvaste och petat bort den is som han kom åt. På vägen hem så stod damen helt stilla i alla fall och hon var inte stressad när vi kom hem. Skönt, för man blir lite stressad när det känns som om hästen försöker brotta sig ut ur trailern....
 
Var hemma igen strax efter kl 21 och pållan blev omhändertagen och jag mockade ur trailern och plockade undan alla prylar. Kollade av lilla Bianca och serverade sedan kvällsmaten. Min egen kväll får nu avslutas med lite TV-tittande och faktisk känna mig nöjd över att ha adventsstädat och pyntat mitt lilla hus :-)
 
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

29/11 Torsdag - Ändrade planer...

Jag var beredd på massor av snö när jag vaknade upp, men hemma hos mig var det inte några större mängder. Men min förmiddag tillbringade jag upp i bergen på en konferensanläggning... och färdet det upp visade sig att det var riktigt vinter i bergen :-). Rena julstämningen var det när jag kom upp.
 
 
Tillbringade fm med arbetskonferens fram till lunch när det då var dags att fara neråt slätten igen. Där var det inte lika mycket snö... ;-)
 
Eftermiddagen försvann i ett nafs och så var det dags att fara hemåt. Tyvärr så började jag framåt em få ont i magen... och när jag kom hem hade jag riktigt ont i magen. Så planen för kvällen - att åka in till ridhuset och motionera pållan - de planerna fick jag lägga på hyllan. Lyckades släpa mig ut till stallet och fixade stallet. Sedan tog jag det lugnt resten av kvällen och framåt 21-snåret så klingade magvärken av. Som tur var!
 
Det fick sedan bli criminal minds på Kanal5 som fick avsluta min kväll efter att pållarna blivit intagna och serverade sin kvällsmat.
 
Roligare än så blev det inte idag!
 
/Lizzie

RSS 2.0