28/2 Tisdag - Ett lättare pass...

Med tanke på pållans ordentliga träningsomgång i går, var planen att det skulle bli ett lite lättare motionspass för pållan ikväll.

Men innan jag kom hem för att ta itu med stall och häst, var jag tvungen att utföra ett par andra ärenden efter jobbet. Flexade ut lite tidigare och först blev det ett besök hos min frissa och frisyren fick sig en omgång. Jag fortsatte sedan till USÖ för att göra ett besök på Apoteket där och lösa ut Sedalin till pållan. Behövs nämligen inför morgondagens hovisbesök. På Apoteket var det världens kö och jag fick vänta i 40 min innan jag blev expidierad och fick ut medicinen. Tyvärr så var jag inte klar på Apoteket i om med det. Nä, istället fick jag ställa mig i NÄSTA kö till kassan - vilket tog ytterligare 15 min. Var lite trätt när jag väl var klar med mitt ärende på Apoteket. Fördelen var att värsta rusningstrafiken hade varit under tiden som jag köade inne på Apoteket. Alltså gick det rätt bra att åka vidare till Granngården för inköp av katt- och hundmat. När dessa ärenden var utförda, var det full fart hemåt.

När jag kom hem så käkade jag lite fil och müsli innan jag drog på mig ridkläderna och tog itu med stallsysslorna. När mockning och hästmaten var avklarade blev pållarna inplockade, jag hakade på trailern på bilen och pållan blev iordningfixad för ett besök i ridhuset.

Vid 19.30 var pållan klar för avfärd och vi styrde kosan mot ÖFK. Vid ridhuset mötte T upp oss. Under tiden som jag roade mig i ridhuset med Oktawia så tog T och Lillan en liten promis.

Oktawia skötte sig bra idag. Med tanke på gårdagens omgång så joggade jag loss damen i alla gångarterna, fick lite lite jobb med övergångar skritt-trav-skritt och sedan galopp-skritt-galopp. Nöjd pålla och nöjd matte var vid 21-snåret så reda att fara hemåt igen :-)

Väl hemma blev pållan omhändertagen. Trailern mockades ur och parkerades på sin plats. Serverade kvällsmaten till pållarna och plockade undan alla prylar i stallet innan jag var klar för kvällen.

Min kväll avslutas med att jag så kollade lite på TV4:ans nyheterna innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

27/2 Måndag - Hårdträning...

Så var det måndag igen :-). Full rulle på jobbet hela dagen - denna veckan kommer nog också försvinna i ett nafs - de har en förmåga att göra det... ;-)

Efter jobbet så blev det en sväng till Willys och så shoppade jag med mig lite mat hem. Väl hemma så var T på plats och vi fixade iordning lite mat - fläskfilé och potatisgratäng fick det bli - smakade inte dumt alls. Mätt och belåten var det så dags att ta itu med stallfixet. Var klar med allt i stallet till kl 19 när M1 och P dök upp. Pållarna blev intagna och Oktawia iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset. Vid 19.30 var vi klara för avfärd och styrde kosan mot ridhuset.

T och jag gick en promis med vovvarna under lätt snöfall - något som vovvarna inte brydde sig nämnvärt om ;-). T och Lexi åkte sedan till lägenheten och jag förpassade mig in i ridhuset för att kolla på ekipaget som jobbade på där. Idag var det bara M1 och Oktawia i hela ridhuset så de passade på att träna i hela ridhuset och damen fick sig ett ordenligt arbetplats där det blev konditionsträning i form av galoppträning på de långa linjerna i ridhuset. Oktawia jobbade på bra även om hon tyckte det var jobbigt. Under dagens arbetspass fick hon även träna på förvänd galopp och förvänd vänster galopp tyckte pållan var sjukt jobbigt, mycket jobbigare än höger... ;-). Men lite skänkelvinkning och längningar hann ekipage också med innan det var slut för idag. Riktigt trött häst klev sedan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Dock gick färden hemåt väldigt sakta. Under tiden som vi var i ridhuset hade det börjat snöa ordenligt och vägen var helt snorhal. Så det blev till att köra riktigt sakta, både för halkan och för att det snöade så mycket så jag knappt såg något. Var lite trätt när jag väl var hemma med pållan.

Som vanligt blev pållan omhändertagen, plockade undan alla prylar och så fick pållarna sin kvällsmat. Innan det var dags att förpassa sig in i huset så mockade jag ur trailern och parkerade den pås in plats. Vid 22-snåret var jag till sist klar och TV4:ans nyheter får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

26/2 Söndag - Vårpyssel...

Vaknade upp till en strålande sol. Vackert väder även idag alltså, men det blåste isvind också. Pållarna blev utsläppta på morgonen och fick sitt morgonhö i hagen. Jag själv tillbringade ett par timmar i soffan och kollade på morgon-TV. Jag hade lite ont i huvudet och kände mig rätt seg. Alltså ingen idé att stressa. Vid 11-snåret hade jag piggnat till i alla fall och fått på mig stallkläderna. Alltså full fart ut till stallet och jag fixade med mockningen. Skönt att kunna mocka i dagsljus och utan att stressa. När jag gick iväg till dygnhögen för att tömma kärran så hittade jag Lillan. Vid dygnhögen, som ligger i söderläge, så var det lä mot lagårdsväggen. Allså var det väldigt varmt och skönt i solen, någt som Lillan passade på att njuta av...

Lillan - soldyrkaren
När jag var klar i stallet för den här omgången så blev det huset. T skulle komma på em för att hjälpa mig med lite trädbeskärning och i väntan på han så fick det bli lite pyssel inne.

Började med att fixa en mjuk kaka - något till em-fikat tyckte jag var lämpligt.

En kanel och kokoskaka på gång... :-)Under tiden som kakan bakades i ugnen så fick jag i mig lite lunch - passade också på att slösurfa lite och kolla på inspelningar från Göteborg Horse show. Innan T dök upp så hann jag också stryka lite tvätt. Jag hann igenom halva min tvätthög och har kvar påslakan och kökshandukar att stryka. Jag hann med mina kläder och det var viktigast.

När T kom så tyckte han att vi kunde börja med kaffe och kaka på kökstrappan. Soligt och lä så det var acceptabel temperatur - dock ytterkläder på. Men skönt var det.

Efter fikapausen så letade vi reda på lite utrustning, stege, sekatörer, såg osv. Det tog en stund att få ordning på alla prylarna, men till sist så kunde vi sätta igång.

Förra året så hann jag inte med att putsa på några äppleträd och de träden som står närmast huset är i stort behov av lite beskärning...Började med äppleträdet längst till vänster. Miljarder med vattenskott på alla trädet och det kommer ta några helger att få ordning på dem. Målet var att hinna klart med ett träd idag i alla fall, dock tog det längre tid än vad jag räknat med och efter ett par timmars klippande, borstning av mossa, släpande av grenar och klättrande på stege så hade vi bara kommit halvvägs på ett träd.
T tjatade om att han ville ha mer kaffe - eller om det var in kaka som drog ;-). Jag ville dessutom kolla på världcupshoppning från Göteborg Horse show som sändes direkt på 1:an. Alltså fick det räcka med trädbeskärningen för idag. Hoppningen höll på i 1,5 timme och var riktigt spännande. För min del var det dags att ta itu med pållans motion, men vi behövde först få i oss mat. T var jättesugen på pizza och så fick det bli. Snabbt iväg till närmaste pizzabutik och så blev det varsin Quattro stagioni - smakade kalasbra. Med lagom stor pizzamage var det sedan dags att ta itu med pållans motion. Ut i mörkret och plockade in pållarna. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett besök i ridhuset och strax efter kl 19 styrde vi kosan mot ÖFK.

När vi kom fram så var det tomt i ridhuset, men strax efter oss kom två ekipage till. Det var I CE och hennes man med sina två pållar. Trevligt med sällskap i ridhuset :-). De hade också med sig en liten musikmaskin och trevlig musik av Vangelis - kalasbra att rida till och bra träning för Oktawia. När hon först hörde musiken blev hon spänd av bara tusan, men vande sig snabbt. Hon reagerade inte över själva musikapparaten för hon fattade inte att det var den som lät ;-). Damen trivdes bra med musiken i alla fall och jobbade på bra. Jag hade hyfsad bra koll på kroppen, även om jag idag kände av min reaktiva artrit som alltid vaknar till liv i samband med en förkylning *suck*. Men pållan var samarbetsvillig så det var ett trevligt ridpass. Lite skänkelvikning och övergångar fick bli övningen för idag. Nöjd matte och nöjd pålla kunde sedan åka hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Serverade pållarna deras kvällsmat och plockade undan allt i stallet och trailern. Var klar i stallet vid 21.30-snåret så jag missade i början av Wallanderfilmen - men det fick jag överleva.

Nu är det snart dags att tänka på bedtime så detta var allt för idag.

/Lizzie


25/2 Lördag - En lugn dag...

Pållarna fick idag sin frukost inne. M1 skulle rida ut på morgonen så det var onödigt att släppa ut dem i en lerig hage. Jag intog min frukost framför TV och kollade på TV4 och Morgon-TV. Skönt med en lugn start på dagen. Vid 10-snåret så fick det vara bra med slappandet och jag fixade iordning mig själv och drog på mig stallkläderna. M1 var ute på tur med Oktawia så jag passade på att mocka hästarnas boxar. Bianca fick leka runt i Oktawias box under tiden som jag mockade hennes egen box. Jag hann klart med stallfixet under tiden som M1 var ute med Oktawia. De hade tagit turen runt Rumboholm och Oktawia hade varit lite busig. Soligt väder var det, men det blåste storm ute. Blåsten triggade igång pållan lite så det hade blivit lite bakutsparkar och taktat lite när det blivit lite spännande. Det hade gått bra i alla fall och pållan behövde ju uteritten.

Pållarna blev utsläppta i hagen och lunchmaten serverades. Eftersom det var soligt och fint ute så tänkte jag att det skulle vara skönt med lite stund i trädgården. Jag har ju 15 stycken äppleträd som är i behov av lite beskärning. Skulle ju passa bra att göra nu när solen sken. Tyvärr så höll jag på att blåsa bort eftersom det blåste rejäla isvindar blåste ute. Så efter 30 minuter höll jag på att frysa ihjäl. Alltså förpassade jag mig i ni huset och det fick bli lite lasange till lunch. Efter maten och lite vila så funderade jag och T på vad vi skulle hitta på. Uppenbarligen så var det inge skönt att vara ute och greja. Eftersom jag behövde shoppa lite material till bilder som ska vara med på en fotoutställning, blev det så att vi drog iväg till Marieberg en sväng.

Jag behövde ha ett par stycken paspaurtout 40x30 cm och besökte Claes Ohlsson då de har sådana till OK pris. Jag ville ha tag på svarta pasparout för jag tycker det är snyggast. Tyvärr så fanns det bara en svart paspartout i rätt storlek. Blev alltså tvungen att shoppa en vit också - inte mycket att göra. Knallade sedan till Panduro och köpta kartong för att ha till baksidan på paspartouten. Det märktes att det var lönehelg för det var vansinnigt mycket folk på Marieberg och vi tröttnade snart på att trängas. Vi åkte istället vidare till Café Garden för en fika. Det blev kaffe och en wienersemla.

Gott fika!

Även T lät sig väl smaka ;-)
Wienersemlorna smakade smaskens och efter fikapausen så for vi hemåt igen. Väl hemma så satte jag igång med att montera fast mina bilde i paspartouten. En bild hade jag klar sedan tidigare, så jag hade kvar fyra bilde som skulle monteras. Det tog en stund att tejpa fast bilderna, skära till kartongen till baksidan och montera fast den också. Det som tog längst tid var att komma på bra namn till bilderna. Lyckades inte så där jättebra, men alla fick namn till sist...

När jag var klar med bilderna så kom jag på att jag för ett par veckor sedan fick ett brev från Miljökontoret. De håller på med en inventering över enskilda avlopp i området. Måste erkänna att jag har dålig koll på detta.... alltså rotade jag fram gamla papper efter mormor och morfar för att se om jag skulle hitta något från då de byggde avloppet. Jag hittade bygglovshandlingar osv. Att jag har 3-brunn visste jag - men det där med infiltrations och markbädd - vad som är vad...

Vad jag kunde få fram ur papprena jag hittade så tror jag att jag har infiltrationsbädd, men skulle uppge i blanketten till Miljökontoret hur stor infiltrationsbädd man har till fastigheten. Jag fick fylla i att den är anpassad till 4 personer i hushållet - för det var de uppgifterna som jag hittade i bygglovshandlingarna från 1976.

När jag var klar med blanketten till Miljökontoret var det dags att em-mata pållarna. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat för nästkommande dygn. När det pysslet var avklarat så passade jag på att få i mig själv lite mat.

Hur tillbringar man sedan resten av en lördagkväll... Huset var i behov av städning och först tänkte jag låta det vara tills i morgon. Men lite rastlös som jag var så satte jag igång att städa. Dammade, dammsög och moppade golven i full fart och efter 2 timmar så var faktiskt huset i representabelt skick :-). Med 3 långhåriga katter så var städningen välbehövlig. De fäller är ordet... Det jag inte hann fixa var att ta hand om stryktvätten - men nåt skoj ska jag ju ha att göra i morgon. Vid 21-snåret var jag ute i kylan igen för att plocka in pållarna för kvällen och serverade dem kvällsmaten - nu var de minusgrader ute och ännu kallare. Så det var riktigt skönt att slå sig ner i soffan för att kolla på Kommissarie Banks vid 21.30 - i ett nystädat hus :-). Alltså är det Kommissarie Banks som får avsluta min lördagkväll och detta var allt för idag.

/Lizzie


23/2 Fredag - Fredagsmyset...

Skönt väder har det varit idag, synd att behöva sitta instängd i ett kontor. Dock nödvändigt om man ska ha råd med sina små pälsklingar ;-). Efter jobbet var det full fart hemåt som vanligt. Planen för kvällens fredagsmys var en tur till ridhuset för lite hoppning med pållan och M1. Så i med lite mat, kollade mailen och fixade lite inne i huset innan jag drog på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Fixa mockningen, vattenhinkar, strö och hästmaten. Trailern hakades på och så var allt klart inför kvällens övningar. M1 och P dök upp vid 19-snåret och pållan var snart iordninggjord med hopputrustningen och vi kunde åka iväg till ridhuset.

Dagens hoppövning bestod av 4 små hinder, ett hinder mitt i ridhuset ochså två på varje långsida. Blev en liten bana i form av en stor 8:a. Mittenhindret blev då till att skutta över lite snett - det tyckte Oktawia var lite spännane ;-)
När damen sedan då landar i fel galopp så blir hon jättefrustrerad och är tvungen att skutta rejält med baken ;-)
Och så på't igen ;-)Även om pållan hoppar hellre än bra, så var kvällen övning nyttig och hon skötte sig bra. Både ryttare och kuse hade skojsigt och det är viktigt :-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades pållarna och jag själv förpassade mig in i huset.

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n och Tyst Vittne på 7:an och roligare än så blev inte denna fredagkväll.

/Lizzie

23/2 Torsdag - Ridhuset...

Resultatet efter natten regnande var att isen på stall- och gårdsplan var borta. Total lervälling var det i stället - men ingen is. Det var skönt ;-). Så efter att ha släppt ut pållarna så var det full fart till jobbet och en hektisk dag på kontoret innan det var dags att fara hem igen. Den översvämningsrisk som var i morse hade faktisk sjunkit undan lite. Det är kladdigt och gummistövlar är en bra utrustning. Men den mindre insjön som jag hade på stallplanen igår kväll var i alla fall borta.

Jag fixade iordning lite mat och käkade innan jag drog på mig ridkläderna och tog itu med stallsysslorna. Hade kommit iväg från jobbet i vettig tid, så jag kunde mocka och fixa hästmaten i lugnt tempo. Pållarna blev intagna och Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass i ridhuset.

Det tog en stund att borsta rent Oktawia... det är bra lerigt i hagen och uppenbarligen så hade pållarna busat i hagen under dagen. Alla fyra benen var helt rappade med lera - torr som tur var.... men det tog en stund att borsta bort...
Vid 19.30 var vi i alla fall klara för avfärd och styrde kosan till ÖFK. T mötte upp vid ridhuset och tog en promis med Lillan under tiden som jag motionerade pållan.

Det var lugnt i ridhuset och det var bara ett privatekipage till förutom mig och pållan på privatdelen av ridhuset. Inga problem att koncenterar sig på sig själv och sin häst under ridpasset alltså.

Oktawia skötte sig bra. Eftersom jag fortfarande är förkyld så blev det inte något jättehårt pass. Det hade inte jag klarat av. Har inte heller ridit på två veckor pga förkylningen - men jag klarade av att rida ett vettigt motionspass utan att får astmaanfall ;-). Efter uppvärmningen så tränade vi på lite skänkelvikning och övergångar. För en gång skulle hade jag hyfsad koll på kroppen och pållan kändes positiv. Nöjd pålla och nöjd häst var hemma igen vid 21-snåret :-). När jag lastat ur pållan och vi var på väg ner till stallet så var det något som svischade förbi ovanför huvudet på oss... och så hör jag "sången"... det var de första sångsvanarna som var på väg till Tysslingesjön! De har ju inflygningssträcka över mitt hus och bättre vårtecken kan man inte höra :-D 

Pållan blev sedvanligt omhändertagen, kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar i stallet innan Lilllan och jag förpassade oss in i huset och soffan en stund. Nu får TV4's nyheter avsluta min kväll och detta var allt för idag.

/Lizzie


22/2 Onsdag - Hemmakväll

Äckligt skitväder var det idag också. Total ishalka på morgonen och när jag skulle åka till jobbet så gled jag på tvären nerför min kulle :-O. Landsvägen var också hal så det blev till att köra sakta och jag tog mig till jobbet utan några incidenter.

Full rulle hela dagen och så vid 17-snåret var det dags att fara hemåt och regnet vräkte ner. Stannade till vid Willys på vägen hem och shoppade med lite mat hem. Fortsatte sedan hemåt i spöregnet, men nu var i alla fall isen borta...

Planen för idag var en stillsam hemmakväll och det kändes skönt att inte behöva ge sig ut i regnet med bil och släpet. Men först fick det bli lite mat. Fick bli risgrynsgröt idag och det smakade mums ;-).

Kollade lite mail och fixade lite tvätt innan jag gav mig ut till stallet och fixade med mockningen och hästmaten i lugn och ro. Jag var klar i stallet strax efter 19-snåret och tänkte jag skulle vara lite omtänksam och plocka in pållarna till sina nystädade boxar. La in hö så de skulle ha något att tugga på. Ger mig sedan ut i hagen med ficklampa för att leta rätt på kusarna. Vandrade runt i den 1 hektar stora hagen och ropade och letade men inga hästar.... Det spöregnade ute så det var svårt att se något. Gick in i stallet och hämtade en hink med havre och så ut och letade igen. Efter att ha vandrat runt i 30 minuter och skramlat med havren och ropat utan att några hästar gav sig till känna. Då började jag fundera på ifall jag hade några kusar kvar i hagen över huvud taget. Så helt plötsligt hittade jag de blöta kreaturen - de stod och tryckte i ett hörn längst ner i sommarhagen... när pållarna förståd att jag fått syn på dem så drog de iväg i full fart till andra änden av hagen. Bara att knalla efter och så inriktigade jag mig på att fånga in Bianca. Hon kunde till sist inte motstå havrehinken. Oktawia följde högst motvilligt med efter oss in i stallet, men helst hade hon varit kvar ute i spöregnet.

Skiftade täcke på Oktawia innan jag själv förpassade mig in i huset. Jag var ungefär lika blöt som pållarna så det var skönt att komma in.

Resten av kvällen tog jag det lugnt, kollade lite på TV och slösurfade. Pållarna ska snart få sin kvällsmat och jag ska kolla på Fuskbyggarna på TV 4. Så detta får avsluta min kväll idag.

/Lizzie

Tisdag - Vårkänning...

Lika otäckt väder som det var igår kväll - lika fint var det idag. Solen sken, isen smälte och fåglarna kvittrade. Vårkänning är ordet :-).

Jag var hyfsat morgonpigg idag och orkade upp 30 min tidigare än vad jag brukar göra, alltså kunde jag åka hem lite tidigare på em. Något jag utnyttjade för att få se solen lite.

När jag kom hem så var T på plats och han hade inhandlat varsin semla - det är ju fettisdagen idag!! Så efter lite mat blev det kaffe och semla..

Mycket god och mumsig semla :-)Lade sig som bomull i magen ;-)

Efter fikat så var det dags att dra på sig stallkläderna - som vanligt - och ge sig ut till stallet :-). Idag hann jag till och med ut i stallet innan det blev mörkt. Skönt att kunna mocka en vardagkväll innan det hann blev totalt kolsvart ute. T var snäll och slängde ner hö från höloftet åt mig. Fixade iordning allt i stallet i lugn och ro. Hann sedan gå in i huset och vila en stund innan det var dags att ge sig ut och plocka in pållarna. När jag kom hem efter jobbet och slängde ut em-maten till pållarna - då kom de minsann galopperandes i full fart när jag ropade på dem. Nu när det var dags att komma in i stallet så såg jag inte röken av några hästar - hur mycket jag än ropade. Utrustad med ficklampa var det bara till att knalla ut i knallmörkret och leta rätt kusarna. Efter lite letande hittade jag dem och pållarna blev snabbt förpassade in i stallet. Jag borstade av och gosade lite med Bianca innan M1 och P dök upp. När de sedan var på plats blev Oktawia snabbt iordningfixad för ett dressyrpass inne i ridhuset. Idag varken snöade det eller regnade det när vi åkte iväg - det var skönt ;-).

Idag blev det i alla fall en promis för mig och Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Det var lite småkallt under promisen så det var skönt att komma in i ridhuset. Idag var det tredja träningspasset på lika många dagar. Pållan funkade riktigt bra idag och såg riktigt dressyrig ut ;-). Det börjar synas att hon blivit lite starkare framför allt vid ökningar i trav, några steg orkar damen med att ta ut steglängden och inte bara springa fortare. Går åt rätt håll i alla fall och det är viktigast. Duktig pålla och duktig ryttare var det idag. Välförtjänt vila får damen i morgon.

Var hemma igen strax efter 21-snåret. Fixade iordning pållan och allt i stallet innan det fick bli stugvärmen. Kvällen avslutas nu i soffan och jag ska kolla lite på kvällens nyheter innan det är dags att gå och knoppas.

Som avslutning kommer här ett par fina bilder på mina små kissar :-)

Tussan på sin favoritplats :-)Nalla har inga hämningar - han kan slagga lite varstans ;-)Detta var allt för idag!

/Lizzie


20/2 Måndag - skitväder...

Så var det måndag igen - en ny oförstörd vecka :-). Full rulle på jobbet och så vid 17-snåret var det dags att fara hemåt. Var dock tvungen att tanka bilen på vägen hem och fick en smärre chock när man såg priset... det var så högt så jag förträngde det snabbt... bensin måste man ha... Det är synd att länstrafiken har så få turer förbi där jag bor. Har ju inte långt till stan, men denna vinter funkar det inte alls att åka buss för min del - många möten förläggs sent på em och det händer ofta att jag inte slutar förrän 17.30... skulle jag då ha valt att åka kollektivt - då kommer jag inte hem eftersom det inte går någon buss förrän kl 19.50... men men - snart är det vår och då kan jag åka cykel ;-). I dag var det dock ett riktigt sabla skitväder - inte läge för cykel alltså.

Väl hemma blev det snabbt i med lite mat och så på med stallkläde och full fart ut i stallet. Utförde stallsysslorna och hann klart med allt till klockan var 19. In med pållarna och så kom M1 och P. Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass och snart var vi på väg in till ridhuset. När vi åkte så blåste det kraft och det snöade och regnade omvartannat. När det snöade så kändes det som om man var med i en film där det tydligt syns att snön far runt med hjälp av en fläkt - snön flög runt härs och tvärs... Fick köra sakta för att inte riskera att köra av vägen.

När vi kom fram till ridhuset så fanns det inte med på kartan att jag tog någon promis med Lillan. Varken hon eller jag ville vara ute i skitvädret, utan det var full fart in till ridhuset. Även idag så blev det samma jobb som igår för pållan och det funkade väldigt bra idag också. Både M1 och Oktawia var jätteduktiga. Trots kaninskutten innan damen skulle utföra galoppombytet så fick hon faktiskt till ett par fina galoppombyten. Även övningarna med den förvänta galoppen funkde bra. Nöjd pålla och nöjd ryttare efter ridpasset :-).

Sakta åkte vi sedan hemåt... nu var det kallt och halt på vägen så det blev till att köra sakta även på väg hem. Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar för att sedan avsluta kvällens stallpass med att ge pållarna sin kvällsmat.

Själv förpassade jag mig sedan in i huset och soffan. Kvällen fick sedan avslutas med att se andra halvan av CSI och så nyheterna på TV 4. Och detta var allt för idag.

/Lizzie

19/2 Söndag - Slappardag...

I morse var det lite spännande när jag skulle ge mig ut i stallet för att släppa ut pållarna. Gårdagens snöande och sedan regnande hade förvandlat hela gårds- och stallplanen till en verritabel isbana...Vovven var som bambi på hal is och jag stapplade mig ut och fick klättra runt trailern för att komma till halkfri mark ;-). Skridskor hade varit en bra utrustning... När pållarna väl var ute och fått sin frukost så var det bara till att försöka att kravla sig tillbaka in i huset utan att ramla omkull och bryta sig sönder och samman. Inte helt lätt...

Efter kampen mot isan så fick det bli kaffe och frukost med soffhäng framför TV innan jag fixade iordning mig själv och drog på mig stallkläderna. Innan jag tog itu med mockningen så fixade vi med salt och sand på isen. Min gata upp till huset är helt isbelagd och för att ta sig upp med bil och släp så var sand och salt nödvändigt.

Jag fixade mockningen, på med nytt strö och gjorde rent vattenhinkar. Pållarna fick sitt lunchhö och så var det dags att fixa lite lunchmat till oss tvåbenta. Efter maten så fick det lite kaffe och jag funderade på ifall det skulle vara total slapparem, men T var sugen på att åka ut en vända till Marieberg så frampå em drog vi iväg en sväng. Det var inte speciellt mycket folk på Marieberg och vi gick och kollade runt lite i affären, men det blev ingen shopping. Är inget speciellt som jag behöver för tillfllet ;-). Dock blev det en sväng in på Coop för att shoppa lite kylskåpsvaror innan vi åkte hemåt igen.

Var hemma till kl 16 och det var dags att ge pållarna sin em-mat och så lagade jag mat till oss och min matlåda. Det fick bli kyckling i sweet chili med wokgrönsaker och couscous. Smakade bra.

Vid 17.30 så var det dags att dra på sig stallkläderna igen och så ge sig ut. Trailern hakades på bilen - sandningen och saltningen hade gjort verkan och skulle kunna ta oss i väg till ridhuset. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig till stallet. Fixade iordning pållarnas mat och så fick pållarna komma in. Jag passade att pyssla om Bianca lite. Fröken tyckte det var mysigt att bli ordentligt borstad - hon uppskattade uppmärksamheten ;-). Hade precis ställt in Bianca i sin box när M1 och P dök upp. Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och när hon hade utrustningen på plats så var det dags att åka iväg till ridhuset.

När vi kom fram till ridhuset så var det tomt och övergivet. Behövde inte trängas med andra ord ;-). Dagens arbetsbörjade med att Oktawia fick skritta fram lång och låg, denna form fick hon behålla när hon jobbades igång och även under uppvärmning i galopp. Uppenbarligen så funkade denna uppvärmning bra för damen för hon skötte sig kalasbra resten av arbetspasset. Det börjar också bli dags för pållan att lära sig lite nya saker, och idag introducerades galoppombyte. Ekipaget fick rida på en stor 8-volt och på mitten vid byte av varm, lades en bom på marken. Lättare att byta galopp om hästen har en bom att galoppera över. Detta tyckte Oktawia var lattjo lajbans värre och helt plötsligt så taggade damen till och visade både vilja till framåtbjudning och skolor ovan mark. Innan varje galoppombyte var hon tvungen att göra ett jämfota skutt med båda bakbenen och så en kick med dessa. Hon fick i alla fall till några bra galoppombyten också :-).

Mycket nöjda var vi idag med pållans arbetsinsats. Damen skötte sig riktigt bra :-). Var hemma igen strax efter kl 20 och damen blev omhändertagen och arnika masserades in runt manke och bogblad. Plockade sedan undan alla prylar och pållarnas kvällsmat serverades. När jag var klar med allt i stallet och trailern var parkerad på sin plats så var det dags att förpassa sig själv in i huset.

Kvällen får nu avslutas med Wallanderfilmen - i morgon är det åter dags för arbete :-)

Så detta var allt för idag

/Lizzie

18/2 Lördag - Ledig...

Första helgen sedan oktober som jag känner att jag verklige när LEDIG... Har ju hållit på med mitt uppsatsarbete sedan i början på oktober så det har ju varit full rulle hela vintern. Så när pållarna blivit utsläppta i hagen och fått sin frukost, placerade jag mig själv i soffan med frukost och kollade på frukost-TV. Jätteskönt att kunna ha soffhäng så här på en lördagmorgon utan att känna att jag var tvungen att snart ta itu med något. Dock blir jag ju rastlös efter ett tag, så vid 11-snåret var jag duschad, påklädd och i full fart med att fixa stallet. Det var ett riktigt skitväder ute idag, hade snöat på morgonen, men det övergick till snöblandat regn mellan varven. Fixa klart med allt i stallet och pållarna fick sin lunchmat innan jag själv förpassade mig in i huset för att käka lite lunch.

När lunchen var avklarad så var det dags för mig att åka in till ÖFK. Hade lite hastigt fått ett möte inbokat med valberedningen där jag ingår. Det är årsmöte med klubben om 2 veckor och det är lite turbulent i styrelsen och så här mycket jobb som valberedningen fått lägga ner på vårt arbete med att få ihop en bra styrelse, det har vi inte behövt göra tidigare. Men det blir nog bra så småningom :-).

Så vid 13-snåret sammanstrålade jag med övriga medlemmar i valberedningen. Vi var klara till 14.30 och då for jag vidare till min Gruppchef för Oriflame för att lämna av pengar för varar. Där blev jag kvar en timme innan jag for hemåt igen.

Var hemma igen vid 16-snåret. T var på plats då och det var dags att ta itu med aktivering för Oktawias del. Det värsta skitvädret hade gett sig och det var uppehåll i alla fall, men blåsigt.

Under tiden som jag gjorde iordning Oktawia så masserade jag igenom pållan, hon hade samma muskelbulle som igår, men fortfarande ingen reaktion över huvudtaget när jag klämde på den. Så på med sadeln och så blev det ett lugnt ridpass ute på gärdet. Till att börja med kände jag att muskelbullen rörde på sig när Oktawia rörde sitt högra framben framåt, men så helt plötsligt kändes ingenting och det kom inte tillbaka. När jag efter ridpasset masserade in arnica över pållan rygg och bog så var muskelbullen borta - mycket märkligt...

Eftersom det blåste isvindar ute så fick pållarna stå inne resten av kvällen. Em-höt serverades när jag pysslat klart med Oktawia och så var det dags att fixa mat till oss tvåbenta.

T och jag bakade pizza till middag - det smakade jättebra. Mätta och belåtna blev det sedan soffan och TV:n restan av kvällen. Däremot så avstod jag från att kolla på melodifestivalen - rena skräpet i mina öron - och det fick bli annat att kolla på. Vid 21-snåret var det dags att kravla sig ut i stallet en sista sväng för att kvällsmata pållarna och var lagom klar till 21.30 när Sherlock började på 1:an och äntligen något spännande att titta på :-). Det fick alltså bli Sherlock som avslutade min lördagkväll.

Roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

17/2 Fredag - Fortsatt förkylt...

Igår kväll tog min nässpray slut... har inte sovit så bra inatt eftersom jag är totalt igentäppt. När jag kom till jobbet så var det några arbetskamrater som tyckte att det var lite lustigt eftersom jag låter hur nasalt som helst. Är inte speciellt snorigt utan bara totalt tvärtäppt och det känns som om det sitter bakom näsan. Så det är väl bihållorna som är lite lätt täppta...

Skönt att det är fredag i alla fall - ska ta det lugnt i helgen och någon gång borde nästäppan ge sig.

Det var i alla fall full rulle på jobbet hela dagen, vid 16.30 var det dags att stämpla ut och fara hemåt. På vägen hem så blev det ett snabbt besök i mataffären innan jag for vidare hemåt.

Väl hemma så var T på plats och hade fixat min trailer. Det blev lite felparkerad igår pga halkan och jag får inte upp den pga uppförsbacke. Så T hade alltså fixat upp trailern åt mig med sin 4-hjulsdrivna bil. Funkar bättre än min gamla Volvo ;-)

Innan jag tog itu med stallpysslet så blev det lite käk och sedan fika. T berättade att han idag hade gjort sitt första svetsprov på fortsättningskursen han går - han hade fått betyget VG på svetsprovet - Stort GRATTIS till honom  :-). Han har också fått betyg från grundkursen och fått G på 2 delkurser och VG på 3 delkurser. Alla svetsproven hade han fått VG på. De teoretiska proven är det som resulterat i G -- men så är ju T också en praktiker ;-). Duktig har han varit i alla fall. Hoppas resten av fortsättningskursen går lika bra.

Vid 18-snåret så var det dags att ta itu med stallfixet. Mockade, fixade vattenhinkar och fixade hästmaten. T hjälpte mig med att slänga ner hö från höloftet. Så var det dags att plocka in pållarna. Oktawia och Bianca var lite väl busiga och hade ingen större lust att behöva gå in i stallet. Istället sprang de runt som galningar i hagen och visade att de var väldigt duktiga på skolor ovan mark. Till sist så kunde jag och M1 fånga in varsin kuse och M1 fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset.

Strax efter 19-snåret for vi iväg till ridhuset och planen var att pållan skulle få skutta lite. Nu var det för en gångs skull full rulle i ridhuset så här en fredag kväll. Men ett litet krysshinder mitt på ridbanan fick det bli som pållan fick skutta över. När M1 skrittade pållan så kände hon något konstigt när pållan tog sitt högra framben framåt. Dock syntes det absolut ingening. Men det fick bli ett lättare pass för att inte förvärra något och när vi kom hem igen så masserade jag in arnicaliniment över bogen upp mot manken. På högra sidan så kändes det tydligt att det var nåt i muskeln som rullade undan. Oktawia verkade inte ha ont, reagerade inte det minsta när jag massera området. Förhoppningsvis hjälper arnican till med blodgenomströmningen i muskeln. Damens sprallande i hagen som satt sina spår förmodligen.

När pållan var omhändertagen så plockade jag undan alla prylar. Pållarna fick sedan sin kvällsmat och jag var klar i stallet för kvällen. Min kvälls avslutas nu i soffan framför Tyst vittne på 7:an.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

16/2 Torsdag - Ridhuset

Arbetsdagen försvann fort i 2 långa mötet, 1 möte under fm och 1 möte under em. Däremellan så käkade jag snabbt min lunch och så åkte jag iväg till Universitetet. Hade stämt träff med instutitionssekreterarern för att lämna in min C-uppsats i pappersform. Lite kul var att på vägen dit genom universitetets korridorer så träffade jag på den gruppen som opponerade på min C-uppsats. Jättekul att kunna återkoppla att jag fått uppsatsen godkänd och de hade fått sin uppsats godkänd också.

Institutionssekreteraren tyckte det var kul att äntligen få träffa mig. Hon berättade att det är ytterst sällan någon kommer tillbaka till skolan och slutför sin uppsats och framför allt inte efter så många år som för mig. Hon undrade om det var arbetsgivaren som krävde att gjorde klart min uppsats, men blev mäkta imponerad över att jag enbart slitit med detta för min egen del. Det är väldigt viktigt för mig att äntligen kunna lyfta min examen och även om det inte kommer innebära någon löneökning  i mitt nuvarande arbete. Men jag har verkligen bevisat för min arbetsgivare att jag klarar av att göra ett självständigt arbete och framför allt kommer jag ha andra valmöjligheter i framtiden ;-).

När arbetsdagen var avklarad så åkte jag iväg och lämnade av lite Oriflamevaror innan jag for hemåt. Vid hemgång så var det nollgradigt ute och det regnade. Lite kontrast mot i morse när det var soligt och -13 grader när jag åkte till jobbet.

När jag kom hem så stod mina pållar och mumsade på sitt hö. Visade sig att T hade varit och fodrat pållarna åt mig och samtidigt ställt av ett par förpackningar värmeloggs. Det tackar jag för :-).

Jag käkade lite mat och sedan drog jag på mig stallkläderna och masade mig ut till stallet. Min förkylning är inte ett dugg bättre - känns som om mina bihåller är totalt igentäppta. Nåja, jag hostar inte och har ingen feber. Så jag får väl stå ut med att jag låter som om jag har en klädnypa för näsan ;-)

M1 kom vid 19-snåret och jag var då klar med stallfixet och i full färd med att plocka in pållarna. Tur att man har medryttare, att köra bil inte direkt ansträngande. Att rida när man är förkyld är dock totalt idiotiskt att göra... Vid 19.30 var pållan iordningfixad och vi lastade damen och for iväg till ridhuset. Det blev ingen promis för Lillan och mig för jag orkade inte släpa mig ut på någon promis. Så Lillan fick finna sig i att vänta på läktaren under hela M1's ridpass - Lillan lite lätt uttråkad...

Pållan var tydligen seg för dagen och M1 fick jobba hårt för att få damen att röra sig framåt, men för övrigt så såg det bra ut. Snällt klev damen in i trailen efter avslutat pass och vi kunde fara hemåt.

Det duggregnade och regn på snö är ingen bra kombination - det var rejält slirigt att ta sig upp för min backe, men vi kom upp i alla fall. Pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades. Var klar med allt i stallet vid 21.30-snåret och jag själv förpassade mig in i huset. Hann alltså se slutet på CSI Maimi ;-). Nu får TV4:ans nyheter avsluta denna kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

15/2 Onsdag - Förkylt...

Klarade av att jobba idag, men det är inte klokt hur täppt man kan vara!! Det låter som om jag håller för näsan när jag pratar och då har jag ändå använt nässpray och kan andas utan problem. Det täta sitter uppe i pannan känns det som.  Dessutom så har halsont flygit på mig också.... ingen feber än så länge och näsan rinner inte.

Kände mig trött fram på em och bestämde mig för att det planerade mötet  med fotoklubben som jag tänkte åka på till kvällen. Det fick klara sig utan mig. Så efter jobbet åkte jag hem. Lagade mat, käkade i lugn och ro för att sedan dra på mig stallkläderna och förpassa mig till stallet. Gjorde klart allt i stallet - och fort gick det inte. Tror det är dags att leta rätt på min Bricanylspray. Förkylt och tungandat är ordet.

När jag var klar i stallet så fick det bli soffan tillsammans med datorn. Tog det lugnt resten av kvällen tills det var dags att ge sig ut i stallet igen för att plocka in pållarna för kvällen. Det mest ansträngande jag gjorde var att plocka iordning den färdiga uppsatsen för att ta med den till universitetet i morgon.

Totalt 62 sidor blev det inkl framsida och bilagor :-). Resultatet av många timmars hårt arbete - men stolt är jag :-)Nu har pållarna fått sin kvällsmat. Lillan och jag ligger i varsin del av hörnsoffan och fuskbyggarna får avsluta min kväll.

Roligare än så här blev det inte idag!

Lizzie

14/2 Tisdag - Betyg...

Kollade min mail från universitetet på vid 9-snåret idag. Jag hade fått ett meddelande från min examinator.... knappt jag vågade öppna och läsa. Behövde det ytterligare kompletteringar eller är jag klar nu???

Kollade till sist och jag blev så glad, så glad. Min examinator var nöjd med mina kompletteringar och gett mig betyget GODKÄNT på min C-uppsats :-D :-D :-D

Äntligen har jag slutfört min utbildning - 11 år efter det att jag läst kursen ursprungligen. Men en sak är säkert - jag kommer inte läsa en heltidskurs samtidigt som jag jobbar heltid i brådrasket ;-). Fruktansvärt slitit är det. Men nu är jag klar och kan lyfta en fil kand och det är värt allt slit :-D

Har befunnit mig i ett rosa töcken hela dagen och ingenting har kunnat sabba mitt glada humör ;-)

Vid 17-snåret var det dags att fara hemåt. Under dagen har solen varit framme och man kan skönja att det är en vår på väg, men vid hemgång så var det ett sabla skitväder. Blåste och snöade. Dessutom börjar min förkylning övergå till ont i halsen - alltså inte alls åt rätt håll. Så planen att åka in till ridhuset och motionera pållan förvandlades till att göra nåto hemma. Ville inte ge mig ut på vägen en gång till.

När jag väl kom hem så hann jag få i mig lite mat, sedan kom T med var sin semla. Dagens besked var värt att fira :-). Så kaffe och semla blev det.

Efter fikat så drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet. När jag var klar med mockning, nytt strö, fix av vatten och hästmat. Så plockade jag in pållarna och fixade iordning Oktawia. I snövädret gick vi sedan ut och det fick bli ett pass tömmkörning. Samma arbete som i söndags och det funkade bra vädret till trots ;-).

När pållans motion var avklarat så passade jag på att pyssla lite i sadelkammaren och det blev lite lädervård tills det var dags att ge pållarna sin kvällsmat.

Nu kommer kvällen avslutas med lite nyheter på 4:an. Sedan ska jag utrusta mig med lite vicks blå och förpassa mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

13/2 Måndag - Träning...

Efter arbetsdagens slut så var det full fart hem. Pållarna fick mat, Lillan rastade sig i trädgården och så in i bilen. En snabb sväng upp till G-hyttan och hämtade Oriflamevaror och så hem igen.

Lite snabbt fixade jag i mig lite mat och så på med stallkläderna. Vid 18-snåret så var det full fart ut till stallet och jag mockade i raketfart för att hinna klart innan M1 och P skulle dyka upp vid 18.30. Jag hann klart med mockningen och även att klättra upp på höloftet för att slänga ner hö. Var i full fart med att fixa med höt när de väl dök upp. Pållarna blev intagna och M1 fixade iordning Oktawia för ett träningspass i ridhuset.

Vid 19-snåret for vi in till ridhuset och när vi kom fram så gick jag och Lillan en liten promis. Jag är bättre i förkylningen så jag orkade med en liten promis. Lillan och jag gick sedan till ridhuset och kolla på ekipaget som slet i ridhuset :-).

Oktawia skötte sig bra idag. Hon har blivit mycket bättre på att göra skänkelvikningar jämfört med hon utförde dem i höstas. Hon klarar även av att göra bättre avsaktningar i galoppen. Bara att träna på med andra ord och det finns hopp inför den kommande tävlingssäsongen längre fram i vår. Om det inte händer nåt oförutsätt...

Efter ridpasset var det en nöjd pålla som snällt klev in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma blev pållan omhändertagen, trailern mockades ur, alla prylar plockades undan och så fick pållarna vatten och kvällsmat. Lämnade stallet med två nöjda pållar som mumsade på sitt hö.

Jag själv parkerade mig i soffan och så får det nu bli soffhäng en stund. Hinner se slutet av CSI NY och så får det blir lite nyheter innan det är dags att nanna.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

12/2 Söndag - Finbesök...

Fortfarande förkyld, men kände mig mycket piggare när jag kravlade mig ut till stallet för att släppa ut pållarna. Finns hopp om liv med andra ord ;-). Käkade frukost framför datorn innan jag tog mig till duschen. När jag sedan kom ut till köket igen så upptäckte jag att två av mina kissar uppskattade det nystädade köket ;-)

Tussan hade lagt sig under mattan på kökssoffan...Minna hade helt fräckt lagt sig tillrätta mitt på köksbordet - ny duk ni vet... ;-)Lillan då... ja hon hade parkerat sig i fåtöljen framför kaminen - finns ju sämre ställen att sova på ;-)Vilka lata djur man har ;-). Nåja, det blev i alla fall slutlatat för Lillan eftersom T fick för sig att ta en långpromenad med henne. Det var strålande vackert vinterävder idag, men att ge sig ut på en långpromis var nog för mycket för min förkylda kropp. Så under tiden som T och Lillan tog långpromenaden gick jag och Lexi ut för att fixa stallet. Med mig hade jag kameran - tänkte passa på att utnyttja solljuset lite.

Upptäckte på en gång ett trevligt fotomotiv. Nalle hade hittat ett strategiskt ställa att placera sig på. Nämligen ett avsågat träd - precis innan han placerade sig på denna lämpliga plats. Så hade påsen med fågelmat varit helt full med fåglar. Nalle såg sin chans att lite lätt fixa sig en smarrig lunch...

Snopet för Nalle att fåglarna inte var snälla och stannade kvar vid fågelmaten ;-)
Hallå, var är alla fåglarna... ni var ju här alldeles nyss ;-)Jag förpassade mig till stallet där jag mockade båda boxarna och gjorde rent vattenhinkarna. Idag var det rätt behaglig temperatur ute och boxbäddarna var inte genomfrusna ;-).

När jag var klar med mockningen så gick jag lös i sadelkammaren. Även denna var i behov av städning. Så jag dammade av hyllorna och torkade av diskbänken. Plockade lite ordning på skydd och täcken. Avslutade det hela med att sopa golvet - och det vips så såg det bra mycket trevligare ut ;-).

När jag var klar med allt fix i stallet så var det dags att servera pållarna lunchhöt - mums tyckte pållarna :-)Under tiden som jag pysslat i stallet så hade Lexi roat sig själv med att rusa runt som ett vettvilling ute på gården. Energi till tusen har den damen... tycks alldrig ta slut heller...

Fullt ös - medvetslösYihaaTill sist så var det dags att ta sig in i huset, Lillan och husse var på väg tillbaka och då är det inte lämpligt att ha Lexi lös i trädgården. Vi vill inte ha något hundslagsmål.

Så vi förpassade oss in i huset och jag bakade iordning en blåbärskaka till eftermiddagens fika. När kakan var placerad i ugnen så fixade jag iordning lite lunch till mig och T. Fick bli lite omelett och grönsaker, men det smakade bra. Efter lunchen var jag tvungen att vila en stund så det fick lite slösurfning på datorn.

Blåbärskakan blev bra i alla fall :-)Efter en stunds vila så blev jag dock lite rastlös, så jag tog itu med lite stryktvätt. Det visade sig att soffan var i alla fall upptagen... Lillan var väldigt nöjd över att få lite kvalitetstid med sin husse ;-)

Två stycken stora soffpotatisar.Så under em fick jag stryktvätten fixad. Inte speciellt ansträngande, bara himla långtråkigt. Jag väntade på finbesök och visste inte exakt när min syrra från England och hennes familj skulle dyka upp. Men jag hann stryka klart hela högen med stryktvätt - och det var ju bra. Jag behövde inte heller stressa med att hinna fixa pållans motion - den fixade M1 och P under em då det gav sig ut på en skrittur i det fina vädret. Syrran var i alla fall på ingång lagom när M1 var klar med pållan. Så de små djuren fick stå kvar i stallet eftersom min lilla systerdotter skulle få titta på pållarna lite närmare. Min systerdotter fyller snart 2 år och har aldrig sett en häst tidigare ;-)

Så vid 15-snåret dök syrran och co upp. Lilla D hade sovit i bilen och var lite yrvaken, så när hon kvicknat till gick vi ut till stallet.

Lilla Bianca var jättenyfiken på besökarna, lilla D tyckte att Bianca var en skum typ ;-). Däremot var D helt fascinerad av Oktawia - stor häst är det tydligen som gäller. Syster yster tyckte däremot att det var trevligt att få gosa med ponnyn ;-).

Resten av em tillbringade sedan i sällskap av syster yster med familj. Fika i form av kaffe/saft och min goda blåbärskaka med vispgrädde - smakade mums :-)Lilla D fick ett paket innehållande en Nalle av mig och T. Det uppskattades ;-). Hade en trevlig em/kväll tillsammans med syrran och Co innan det var dags för dem att fara till stugan de hyrt för helgen. Jag själv for in till ÖFK för att vara med på ett "dressyrmöte" som tog ett par timmar. När jag kom hem igen så var det dags att ta in pållarna och ge dem sin kvällsmat.

Det som nu får avsluta min kväll är slutet av Wallanderfilmen - och snart är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/2 Lördag - mera ork...

Vaknade upp och kände mig bättre idag. Fortfarande täppt i näsan, men inte lika kraftlös. Tur var väl det eftersom huset var i stort behov av städning... För att inte slappa för mycket så blev det ingen frukost med soffhäng, istället så fick det bli lite datorsurf vid skrivbordet under tiden som jag fick i mig kaffe och mackor.

När jag väl fått ordning på mig själv så började jag med städningen. Började på övervåningen och hann damma överallt och plocka undan tvätt och prylar. Innan jag fortsatte med samma sak på undervåningen så hängde jag med T ut till Marieberg. Där besökte vi en leksaksaffär och shoppade en mysig Nalle till min systerdotter. Vi gick sedan en repa i Gallerian innan vi fortsatte till Cafegarden där T bjöd mig på lunch. Vi käkade räksallad och till efterrätt blev det en wienersemla - allt smakade hur bra som helst :-). Mätta och belåtna åkte vi vidare till Willys där jag shoppade med lite förnödigheter. Innan vi sedan åkte hemåt igen blev det även en sväng till Biltema eftersom halvlyset på min bil var trasig. Ett snabbt besök till lägenheten för att kolla till läget där och så tillbaka till Kartorp.

På plats hemma så tillbringade jag resten av em med att städa huset. Dammade undervåningen under tiden som T dammsög övervåningen åt mig. Jag moppade sedan golvet på övervåningen, men sedan drog jag på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Jag behövde passa på att utnyttja lite dagsljus innan det blev för sent. Dags för pållans motion med andra ord.

Eftersom jag fortfarande är förkyld så blev det inga jätteavancerade övningar, men jag orkade tömköra damen ett pass. Vi höll till i hagen och vi jobbade på övergångar. skritt-trav-skritt och halt-trav-halt. Funkade bra och vi avslutade arbetspass med lite galopp - funkade helt OK. Inte så jättehårt jobb, men damen fick röra på sig i alla tre gångarterna. Pållan verkade nöjd i alla fall ;-). När Oktawia blivit ompysslad så fick det bli hagen igen där em-maten serverades till pållarna. Jag fixade sedan klart med allt stallfix och hästarnas mat innan jag gick in och fortsatte med städningen.

När jag kom in så hade T varit snäll och dammsugit undervåningen åt mig, alltså kunde jag ta itu med att fixa handfat och toaletter, innan jag avslutade med att moppa golvet. T hjälpte mig sedan med att skaka alla mattor och filtar, jag bytte lakan i sängen, satte på en omgång tvätt till. Nu började städningen lida mot sitt slut och resten av kvällen tillbringades framför TV:n med avbrott vid 21-snåret för att ta in pållarna och kvällsmata dem.

Det som fick avsluta lördagkvällen var ett avsnitt av Sherlock på 1:an och roligare än så blev det inte idag.

/Lizzie

10/2 Fredag - Semester

Idag hade jag en semesterdag inbokad. Planen var att jag skulle storstäda huset och så skicka in min C-uppsats till min examinator. Men planen sprack. Jag släpade mig ut och släppte ut pållarna på morgonen, men sedan så däckade jag i soffan. Megahuvudvärk och genomförkyld. Som tur var så ställde jag larmet på mobilen vid 12-snåret för att ge pållarna lunch - och det behövdes. Jag sov som en klubbad oxe. Kravlade mig i alla fal ut och lunchmatade pållarna. Insåg att jag också behövde få i mig nåt ätbart och det fick bli lite fil och musli. Däckade sedan i soffan igen, men lagom när jag höll på att somna om så fick jag besök. Det var systeryster som är hemma från England som svängde förbi på väg till stugen famljen hyrt. Planen för dagen var besök hos vår ena moster, men jag var alldeles för genomförkyld för att åka iväg någonstans. Lagom när syrran och hennes familj åkt vidare så kom T för att kolla till mig.  Jag släpade mig in i duschen, fick i mig lite kaffe och kände mig faktiskt mycket piggare.

Någon städning blev det inte av idag ialla fall. Däremot så tog jag itu med att skriva ihop förteckningen över vilka kompletteringar jag gjort på min C-uppsats och så skickade jag in förteckningen och c-uppsatsen till min examinator. Känns som om uppstasen är färdig nu. Sista dag för inlämning av kompletteringarna är på måndag den 13/2, men jag kände att det var lika bra att skicka in den idag. Så är jag av med det. Risken är annars att måndag försvinner huxflux och så glömmer jag bort att det där deadline för kompletteringarna. Nu är det gjort i alla fall.

T hjälpte mig sedan med stallet, mockade åt mig och så slängde han ner hö från höloftet åt mig. Det uppskattades - jag var inte i skick för att klättra upp på nåt höloft.

När stallfixet var avklarat så fixade T lite mat och jag vilade i soffan. Intog soffläget fram tills det att M1 och P upp vid 19-snåret. Dags för en sväng till till ridhuset igen.

Idag stod det lite hoppövningar på schemat för M1 och pållans del. Det blev ett hinder på varje långsida, med bommar före och efter så det blev gymnastikhoppning idag. Damen var tvungen att ha en lugn galopp och hoppa på kraft istället för fart. Jobbigt läge tyckte Oktaiwa, framför allt efter hindret när hon landade i fel galopp. Då var hon tvungen att göra extra jämfotaskutt med båda bakbenen för att komma rätt... säkert asjobbigt men extra träning för lilla rumpan för pållan ;-).

Efter motionspasset så var det nöjd ryttare och nöjd pålla och pållan klev snällt in i trailern vi kunde fara hemåt. Väl hemma så var det dags för det sedvanliga omhändertagandet av pållan och alla prylar. När jag var klar i stallet och så var det dags att inta soffan igen och Tyst Vittne på 7:an får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

9/2 Torsdag - täppt...

Förkylning försvann inte mirakulöst under natten, men febern var borta i alla fall så jag kände mig rätt pigg. Jag var inte heller riktigt lika snorig som igår, däremot var det total täppt. Även om jag sprayat med nässpray och kunde andas så lät jag som om jag höll för näsan när jag pratade. Dessutom plågades jag av en grym huvudvärk antagligen för att jag var så täppt. Det gick åt en hel del Alvedon idag... Vid 16.30 fick det vara nog för idag och det var dags att fara hemåt.

Väl hemma käkade jag lite mat, vilade en stund innan jag tog itu med stallet och fix av hästmaten. Var i alla fall klart med allt i stallet och fått in pållarna tills  det att M1 och P kom vid 19.snåret. Pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och vid 19.30-snåret var vi klara för avfärd. När vi var framme så blev det ingen promis för mig coh Lillan. Matte orkade helt enkelt  utan istället så placerade vi oss inlindade i Oktawias ylletäcke för Lillan frös.

Oktawia skötte sig bra idag också, även om det behövs lite övertalning till att börja med. Duktig lite häst jag har. Just idag kändes det också väldigt bra att sitta på läktaren i softa istället för för att anstränga sig.

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev sedvanligt ompysslad och fixade klart allt i stallet innan jag gav pållarna sin kvällsmat.

Min egen kväll avslutas i soffan och lite TV-häng innan det är dags att ta en närmare titt på huvudkudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

8/2 Onsdag - förkyld...

Under natten så har någon typ av förkylning kommit flygandes. Eftersom jag har asmycket att göra på jobbet så kände jag inte efter hur mycket förkyld jag egentligen var. Fram på em så började jag dock känna mig lite trött och näsan rann ordentligt. Dock var jag sekreterare på ett möte och var inte klar på jobbet förrän efter 17-snåret. När jag väl kom hem så började jag faktiskt känna mig rätt förkyld, men käkade lite mat och tog mig sedan ut i stallet för att fixa mockningen och hästmaten. Jag hade också tänkt åka in till ridhuset för att rida pållan, men jag insåg att det inte var någon bra idé. Kände mig genomförkyld... Så när jag var klar med stallet så fick det bli soffan för min del och där däckade jag och vaknade till liv först vid 22-snåret.

Släpade mig ut till stallet och plockade in pållarna så de fick sin kvällsmat. Nu ska jag förpassa mig till sängen och förhoppningsvis så försvinner förkylningen på nåt sätt under natten... ;-)

Roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

7/2 Tisdag - Ridhuset igen...

Började arbetsdagen med konferens i Ånnaboda. Konferensen pågick fram till lunch sedan var det full fart till kontoret för att ta itu med jobbet som väntade. Strax innan kl 17 så stämplade jag ut och så var det full fart hemåt. När jag kom hem så väntade en överraskning. T hade haft lite ledig tid från skolan och tillbringat em i min vedbod. Där hade han såga upp lite ved i behändiga bitar och kört fram det till ytterdörren.
Eftersom det är tämligen kallt ute så var jag glad över veden. Det var slut inne i huset och jag bar snabbt in den uppsågade veden. Fullt vedställ - ska väl räcka ett tag ;-)
När veden var på plats så käkade jag lite mat. Drog sedan på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Fixade mockningen och hästarnas mat och vatten. Vid 19-snåret kom M1 och P, Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och strax efter 19.30 åkte vi iväg.

Lillan och jag gick en kort promis innan vi förpassade oss till ridhuset. Blir inga långpromenader i kylan som är för närvarande. Både Lillan och jag tycker det är lite väl kallt. I ridhuset är det i alla fall lite värme på.

Oktawia skötte sig bra idag. Till att börja med så var det lite protester - damen behövde övertalas lite ;-). På slutet såg det riktigt bra ut, fick igång traven riktigt bra faktiskt. Nöjd häst och nöjd ryttare blev resultatet efter dagens arbete. En trött liten häst klev i alla fall snällt in i trailer så vi kunde fara hemåt. Väl hemma blev damen sedvanligt omhändertagen. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Avslutade kvällens stallpass med att ge pållarna kvällsmaten. När jag var klar i stallet så fick det bli stugvärmen och jag placerade mig i soffan och en tjock filt. Lite nyheter får avsluta med min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

6/2 Måndag - Konferens...

Det var inte riktigt lika kallt idag som det varit under helgen. När jag skulle åka till jobbet så var det en fantastisk  soluppgång - så skönt att det börjar bli ljus när man åker till jobbet :-).

Finns hopp om vår...Full fart till jobbet och fullt ös hela fm. Vid lunch så var det dags att fara iväg till Ånnaboda igen - dags för halvdagskonferens igen ;-). Denna gången med IT Ledningsgrupp. Som vanligt så gjorde jag som vanligt - efter arbetskonferensen så for jag hemåt och fixade stallet. Piffade till mig och for tillbaka för att vara med på middagen och kvällssnacket. T tog hand om hund, katterna och hästarna.

Efter en mycket trevlig kväll så var jag hemma igen vid 22.45. Lite TV-tittande fick sedan avsluta min kväll.

Detta var allt för idag!

/Lizzie


5/2 Söndag - Arbete och nöje...

Rent temperaturmässigt så var det inte lika kallt idag som igår. När jag släppte ut pållarna så hade jag -14 grader. Pållarna fick sitt frukosthö ute och varmt vatten upphällt. Jag satte sedan full fart och fixade iordning mig själv. Hann käka frukost i lugn och ro innan det var dags med förmiddagens arbetsinsats. Dags att hämta ett lass med hö. T hjälpte till och vi for iväg vid 9.30. Hos höbonden var det 500 kg hö som packades in i trailern - arbete man blir varm av ;-). När vi var hemma igen så gick vi in och tog en kopp kaffe för att få upp värmen, innan vi tog itu med att lassa upp höt på höloftet.

Det tar längre tid att lasta upp höt på loftet än vad det tar att åka iväg och hämta det. Jag är himla glad över att T är stark nog att slänga upp höt - fixar alltså att få på plats när vi bara är två stycken. När höt var på plats så passade jag på att fixa mockningen. Det tog en liten stund att mocka två frysta bäddar, men till sist så var jag klar. Innan jag förpassade mig i ni huset så var det dags att ge pållarna sitt lunchhö. Det visade sig att det blåste isbjörnar ute och Oktawia var bra kall under sitt täcke. In med hästen i stallet och så på med hellyhansen-täcket under utetäcket. Två täcken och så rejält med mat borde göra att hon klarar blåste bättre. Dessutom så ville inte hästarna vara i sommarhagen, utan valde att kliva iväg till det hörnet av vinterhagen som är det mest vindskyddade platsen för dagen.

När stallet var fixat så var det dags för oss tvåbenta typer att få mat. T fixade iordning lasange och det var himla gott med varm mat :-). Mätt och belåten blev det en stunds jobb med min C-uppsats. Idag så fixade jag till sista kompletteringen, körde igenom avstavnings- och rättstavningsprogrammet. Känns som om jag börjar så klar som jag kan bli. Har till och med en hel vecka på mig innan det är deadline för inlämning av kompletteringarna. Det känns jätteskönt :-)

När jag var klar med uppsatsarbetet för dagen så var det dags att hoppa i lite andra kläder och piffa till mig lite. Det var dags att fara in till kamrat I C-E. Var på plats på utsatt tid - kl 15.00 - för afternoon tea. Även KN och S J-L kom och vi hade en himla trevlig em och kväll med massa prata, gott te, scones med tillbehör, plus smaskigt kaffebröd. Vi hade så så himla trevligt att jag inte var hemma förrän 20.30 :-D. Som tur var hade M1 varit snäll och fixat lite aktivitet med Oktawia och pållarna var inne när jag kom hem. Det var nog skönt för dem - även om jag har kallstall så slapp i alla fall hästarna den otäcka blåsten ute. Pållarna fick sitt kvällshö, och jag ställde betforen med varmvatten.

Resten av kvällen kommer tillbringas med att titta på Wallanderfilmen, utan för avbrotten när det är nyheter. Då kommer jag att passa på att ge mig ut till stallet en sista vända för kvällen. Oktawia ska serveras sitt kraftfoder och så ska pållarna få mera vatten.

Men detta var allt för idag!

/Lizzie


4/2 Lördag - Uppsatsarbete

Idag var det ingen lek att ta sig ut till stallet... -19 grader var det ute..... Gällde att klä på sig alltså för att kunna släppa ut pållarna. När pållarna var utsläppta, fått sitt morgonhö och vatten så förpassade mig snabbt in i huset igen. Vovven hade också bråttom in ;-). Med mig in hade jag pållarnas vattenhinkar... Har bara ett par plusgrader i sadelkammaren och det skulle ta flera dagar för isen i hinkarna att tina...Under tiden som kaffet bryggdes så fick jag igång en brasa i kaminen. Frukosten intogs sedan i soffan och jag kollade på morgon-TV en stund innan jag fixade iordning mig själv.

Mitt pyssel för dagen har varit att jobba med kompletteringarna utav min uppsats. Idag var det teoriavsnittet som jag jobbade med. Gjorde ett avbrott mitt på dagen för att ge pållarna lunchhö, fixa stallet och käka lite. Passde också på att leka lite med kameran - det var finfina frostrosor på mitt sovrumsfönstret. Jag är glad över att de inte är på insidan av mitt fönster...Mitt arbete med uppsatsen funkade bra. Den teori som jag var behövde förtydliga hann jag få ordning på under dagen. Känns bra och jag känner mig inte speciellt stressad. När klockan var 16 var jag klar för dagen med uppsatsarbete. Fixade iordning lite mat och så dags att byta om och fara in till stan. En date med Valberedningen för ÖFK stod på schemat. Så strax innan 17-snåret var det full fart in till stan.

När mötet var avklarat passde jag på att åka iväg till Willys en snabb sväng innan jag åkt hemåt igen.

Väl hemma så fick det bli stallkläderna på igen och så ut i kylan -15 grader var det nu på kvällen och det gick fort att fixa hästmaten. Det var ingen idé att ställa betforen på fm för då hade den säkert frusit till kvällen ;-).

Resten av kvällen tillbringade jag med att slösurfa lite, och titta på TV - Morden i midsomer och nu får Sherlock på 1:an avsluta min kväll. Blir en vända till ut i kylan bara - ska alldeles strax gå ut och plocka in pållarna för kvällen.

Men roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie


3/2 Fredag - Trevligheter...

Så var det fredag - igen :-).  Veckorna tar fort slut, så även denna vecka. Dagen försvann snabbt, ingen dötid utan det var fullt ös hela dagen. Mitt mål var att sluta 16.30 då det planerade mötet skulle vara slut. Min plan höll nästan - lyckades i alla fall komma iväg hemåt vid 16.45. Det var full fart hemåt och när jag kom hem så drog jag snabbt på mig stallkläderna och gick ut till stallet. Pållarna fick sin em-mat. Jag fixade iordning mockning och hästmaten i raketfart.

När jag var klar i stallet så piffade jag till mig själv i raketfart. T var hund- och hästvakt för kvällen och jag själv åkte in till stan igen. Vid 18.30 sammanstrålade jag med klubbkamraterna från Fk Focus vid restaurangen vid vattentornet. Det var dags för årsfest med fotoklubben :-).Det blev således en trevlig kväll med god mat och en trevlig föreläsning av fotografen Pavel Koubek. Det var första gången som jag var upp i vattentornet på kvällstid så det var en liten upplevelse att se stan i kvällsljus :-)

 

Kallt som tusan var det ute -15 grader så fotot är taget inifrån restaurangen ;-).

Efter en trevlig kväll så förpassade jag mig hemåt. Väl hemma var det varmt och skönt eftersom T hade eldat i kaminerna hela kvällen. Behövs i denna kyla. Fredagskvällen fick sedan avslutas med lite TV-tittande för att gå ner i varv.

/Lizzie


2/2 Torsdag - Tur till ridhuset...

Full rulle på jobbet hela dagen, och så full fart hemåt när arbetsdagen var avklarad. Behövde inte stressa så vansinnigt idag. Var hemma  strax efter kl 17, så jag hann käka lite och kolla mail osv innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ge sig ut till stallet.

Mockade i hyfsat lugnt tempo och fixade hästarnas mat och vattenhinkar innan pållarna fick komma in. Strax innan kl 19 var jag klar och det fick bli stugvärmen en stund innan det var dags att fara in till ridhuset.

Vid 19.30 var det dags att ge sig ut i kylan igen. M1 och P hade kommit strax efter kl 19 och Oktawia var i princip klar att bli lastad. Kallt var det ute så pållan fick ha både fleece och ulltäcke på sig för att inte frysa under resan till ridhuset.

Väl framme vid ÖFK så tog jag och Lillan en kort promis - det var drygt 10 minusgrader ute och Lillan frös om tassarna. Det var skönt att komma in i ridhuset efter promisen - finns en klar fördel med att ha tillgång till uppvärmt ridhus ;-).

Oktawia skötte sig riktigt bra idag. Jobbade på bra och var på rätt OK humör. Svettig blev pållan så det var bra med fleecetäcket. Det är effektivt när det gäller att suga upp svetten efter ridpasset. Så när vi väl var hemma igen så var damen torr i pälsen. Bra det med tanke på hur kallt det är.

Pållan blev sedvanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Kollade igenom Bianca och avslutade stallpasset med att ge pållarna sin kvällsmat.

Jag själv avslutade sedan kvällen med en stunds soffhäng och TV4:ans nyheter. Detta var allt för idag.

/Lizzie


1/2 Onsdag - Stress...

Förmiddagen tillbringades tillsammans med mina arbetskamrater och vi hade en bra förmiddag. Jobbade med att få till det där med verksamhetsplanering. Efter lunch var vi tillbaka på vår ordinarie arbetsplats och arbetsuppgifter. För min del så var det fullt ös hela em - mycket att göra är bara förnamnet. Stämplade ut vid 17-snåret och så full fart till affären en snabbis för att shoppa med lite mjölk.

När jag väl kom hem så var jag urstressad. Planen var att åka in och rida i ridhuset en sväng. Just på onsdagar så är privatdelen av ridhuset bokat från kl 20.10. Alltså kan man inte åka in för sent om man ska hinna rida något... Så för att hinna in till ridhuset innan det blev för sent så hade jag 40 min på mig att mocka och göra iordning hästen tills jag var tvungen att lasta och åka till ridhuset.

Det blev mat på stående fot och sedan lägga i en överväxel - full rulle ut till stallet och mockade i raketfart. Fixade iordning hästen i raketfart och på med trailern på draget.

Kom faktiskt iväg till ridhuset vid 19-snåret. T mötte upp och tog hand om Lillan under tiden som jar red ett pass på pållan. Efter att ha stressat hela em och dessutom superstressat för att hinna klart stallet, var det verkligen skönt med ett ridpass. Precis vad jag behövde. Oktawia skötte sig helt OK, seg som sirap, men i alla fall inget annat tjafs ;-). Pga jobbet med C-uppsatsen så har jag inte ridit så mycket senaste månaden. Självklart märktes det och jag hade dålig koll på kroppen. Nåja - trillade inte av i alla fall ;-). Pållan blev motionerad i alla gångarterna och så passade vi på att träna på lite skänkelvikning. Funkade helt OK.  Ridpasset var avklarat 20.10 och då var pållan nöjd och jag helt avstressad :-). Snällt klev pållan in i trailern igen och vi kunde fara hemåt.

Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag fixade klart allt och avslutade stallpysslet med att servera pållarna kvällsmaten. Jag själv förpassade mig in i huset och soffan. TV4:an nyheter får avsluta min kväll och det var allt för idag.

/Lizzie

31/1 Tisdag - Jobbaktiviteter...

Det har inte varit någon vanlig arbetsdag idag. På fm hade jag helt hysteriskt mycket att göra, men vid lunch så var det dags att stänga igen kontoret och dra vidare. Jag och mina arbetskamrater på enheten hade arbetsdag inbokat på ett ställe strax utanför stan. Under em tillbringade vi sedan med att prata om medarbetarenkät och så de värdegrunder och etik som är framtaget till verksamheterna. Det är otroligt effektivt att få vara helt isolerade och bara få jobba ifred :-). Innan middagen så hade vi ett par timmar för fria aktvititeter... mina kamrater åkte skidor och promenerade. Jag passade på att åka hem - vi var ju på ett ställe så jag hade nära hem. Alltså drog jag hem och fixade stallet. T var anlitad som hundvakt, så när jag kom hem var han på plats och var i full gång med att elda i kaminerna. Jag fixade stallet snabbt och gjorde klart allt så T bara hade kvar att plocka in kreaturen och servera kvällsmaten när så var dags.

När stallfixet var klart så piffade jag till mig själv och så for jag tillbaka till mina arbetskamrater. Hade en mycket trelig kväll med god mat, mycket prat och skratt och roliga lekar.

Till sist så blev det dags att fara hemåt igen - ska ju orka med arbetsdagen i morrn också. Så detta var allt för idag.

/Lizzie


30/1 Måndag - Ridhuset...

Åter måndag och en ny vecka :-). På jobbet var det full rulle som vanligt  och arbetsdagen avslutade vid 17-snåret. Då blev det full fart hem för att som vanlgit ta itu med jobbet hemma :-).

Så efter att ha fått i sig lite mat och även matat katter och hund så var det dags att dra på sig stallkläderna. Fick även bli överdragskläder eftersom det nu är lite kallare än tidgiare. temperaturen ligger på cirka -5 grader. Så långkallingar och överdragsbyxor har plockats fram.

Fixade iordning med hästmaten, gjorde rent vatttenhinkar, mockade och ströade upp med nytt spån. M1 och P kom vid 19-snåret och pållarna blev inplockade. Oktawia blev sedan iorddninggjord för ett ridpass i ridhuset och strax efter 19.30-snåret så gick färden mot ÖFK.

Lillan och jag gick som vanligt en lite promis under tiden som M1 värmde upp Oktawia, men idag blev det en kort promis eftersom Lillan fick kramp i tassarna - så kallt tyckte hon att det var. Bättre att gå in i ridhuset - där var värmen på ;-).

Oktawia skötte sig bra idag. Damen fick jobba med tempoväxlingar inom och mellan gångarterna. Syntes faktiskt skillnad när damen fick öka traven. Tidigare har det bara blivit en marginell skillnad i tempoändringen - men idag så var skillnaden tydligare. Lite lätt svettig fick efter arbetspasset 2 täcke på sig, ett fleece och ett ulltäcke. När vi väl var hemma igen så hade täcken sugit upp svetten - effektivt är ordet :-).

Pållan blev omhändertagen och kvällsmaten serverades till de små kreaturen. Jag plockade undan alla prylar - som vanligt ;-) och avslutade kvällspasset med att parkera trailern på sin plats innan det fick bli soffan en stund. Kvällen avslutades sedan med att kolla på TV4:s nyheter.

Roligare än så blev det inte idag!

/Lizzie

RSS 2.0