25/2 Lördag - En lugn dag...

Pållarna fick idag sin frukost inne. M1 skulle rida ut på morgonen så det var onödigt att släppa ut dem i en lerig hage. Jag intog min frukost framför TV och kollade på TV4 och Morgon-TV. Skönt med en lugn start på dagen. Vid 10-snåret så fick det vara bra med slappandet och jag fixade iordning mig själv och drog på mig stallkläderna. M1 var ute på tur med Oktawia så jag passade på att mocka hästarnas boxar. Bianca fick leka runt i Oktawias box under tiden som jag mockade hennes egen box. Jag hann klart med stallfixet under tiden som M1 var ute med Oktawia. De hade tagit turen runt Rumboholm och Oktawia hade varit lite busig. Soligt väder var det, men det blåste storm ute. Blåsten triggade igång pållan lite så det hade blivit lite bakutsparkar och taktat lite när det blivit lite spännande. Det hade gått bra i alla fall och pållan behövde ju uteritten.

Pållarna blev utsläppta i hagen och lunchmaten serverades. Eftersom det var soligt och fint ute så tänkte jag att det skulle vara skönt med lite stund i trädgården. Jag har ju 15 stycken äppleträd som är i behov av lite beskärning. Skulle ju passa bra att göra nu när solen sken. Tyvärr så höll jag på att blåsa bort eftersom det blåste rejäla isvindar blåste ute. Så efter 30 minuter höll jag på att frysa ihjäl. Alltså förpassade jag mig i ni huset och det fick bli lite lasange till lunch. Efter maten och lite vila så funderade jag och T på vad vi skulle hitta på. Uppenbarligen så var det inge skönt att vara ute och greja. Eftersom jag behövde shoppa lite material till bilder som ska vara med på en fotoutställning, blev det så att vi drog iväg till Marieberg en sväng.

Jag behövde ha ett par stycken paspaurtout 40x30 cm och besökte Claes Ohlsson då de har sådana till OK pris. Jag ville ha tag på svarta pasparout för jag tycker det är snyggast. Tyvärr så fanns det bara en svart paspartout i rätt storlek. Blev alltså tvungen att shoppa en vit också - inte mycket att göra. Knallade sedan till Panduro och köpta kartong för att ha till baksidan på paspartouten. Det märktes att det var lönehelg för det var vansinnigt mycket folk på Marieberg och vi tröttnade snart på att trängas. Vi åkte istället vidare till Café Garden för en fika. Det blev kaffe och en wienersemla.

Gott fika!





Även T lät sig väl smaka ;-)




Wienersemlorna smakade smaskens och efter fikapausen så for vi hemåt igen. Väl hemma så satte jag igång med att montera fast mina bilde i paspartouten. En bild hade jag klar sedan tidigare, så jag hade kvar fyra bilde som skulle monteras. Det tog en stund att tejpa fast bilderna, skära till kartongen till baksidan och montera fast den också. Det som tog längst tid var att komma på bra namn till bilderna. Lyckades inte så där jättebra, men alla fick namn till sist...

När jag var klar med bilderna så kom jag på att jag för ett par veckor sedan fick ett brev från Miljökontoret. De håller på med en inventering över enskilda avlopp i området. Måste erkänna att jag har dålig koll på detta.... alltså rotade jag fram gamla papper efter mormor och morfar för att se om jag skulle hitta något från då de byggde avloppet. Jag hittade bygglovshandlingar osv. Att jag har 3-brunn visste jag - men det där med infiltrations och markbädd - vad som är vad...

Vad jag kunde få fram ur papprena jag hittade så tror jag att jag har infiltrationsbädd, men skulle uppge i blanketten till Miljökontoret hur stor infiltrationsbädd man har till fastigheten. Jag fick fylla i att den är anpassad till 4 personer i hushållet - för det var de uppgifterna som jag hittade i bygglovshandlingarna från 1976.

När jag var klar med blanketten till Miljökontoret var det dags att em-mata pållarna. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat för nästkommande dygn. När det pysslet var avklarat så passade jag på att få i mig själv lite mat.

Hur tillbringar man sedan resten av en lördagkväll... Huset var i behov av städning och först tänkte jag låta det vara tills i morgon. Men lite rastlös som jag var så satte jag igång att städa. Dammade, dammsög och moppade golven i full fart och efter 2 timmar så var faktiskt huset i representabelt skick :-). Med 3 långhåriga katter så var städningen välbehövlig. De fäller är ordet... Det jag inte hann fixa var att ta hand om stryktvätten - men nåt skoj ska jag ju ha att göra i morgon. Vid 21-snåret var jag ute i kylan igen för att plocka in pållarna för kvällen och serverade dem kvällsmaten - nu var de minusgrader ute och ännu kallare. Så det var riktigt skönt att slå sig ner i soffan för att kolla på Kommissarie Banks vid 21.30 - i ett nystädat hus :-). Alltså är det Kommissarie Banks som får avsluta min lördagkväll och detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0