29/1 Söndag - Kompletteringar...

Vaknade UTAN huvudvärk idag - det bådade gott ;-). Pållarna blev utsläppa och frukosthöt serverades ute. Själv intog jag frukost i soffan och tittade på frukost-TV en stund innan jag tog itu mig själv. Efter dusch och påklädning så satte jag igång med dagens arbetsuppgift. Ta itu med kompletteringarna av min C-uppsats. Jag har 5 stycken kompletteringar som jag behöver få gjorda för att få min uppsats godkänd. 2 av dessa 5 har jag redan gjort - jag kände ju på mig vid examinationen vartåt det lutade ;-). Så påfyllningen under metoddelen jag gjorde för 2 veckor sedan var bra att jag gjorde då. Även min huvudfrågeställning korrigerade jag då och det är en av kompletteringarna. Eventuellt ska jag korrigera den ytterligare när jag funderat ett varv till....

Dagens arbete gick ut på att se över avsnittet med resultat och analys. En komplettering jag måste göra är att skriva om resultatet från mina intervjuer. Examinatorn ville ha en sammanfattning av alla svaren istället för transkriptionerna inne i rapporten. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång :-). Flyttade även över den delen av analys som jag blandat ihop med diskussionen. Jobbade med detta större delen av dagen, tog bara en kort paus för att fixa mockningen lite snabb och få mig mat. Vid 15-snåret kände jag mig rätt tom i huvudet och det är rätt jobbigt att skrolla fram och tillbaka i ett dokument på 65 sidor för att flytta texten fram och tillbaka. Det blev lagom att lägga ner uppsatsjobbet för idag. M1 och P kom vid 15-snåret och det blev dags för pållans motion.

Idag fick det bli en tur till ridhuset. Lillan fick följa med och vi gick en liten promis under tiden som M1 värmde upp pållan. Med tanke på att jag suttit parkerad på min kontorsstor större delen av dagen så behövde jag röra på mig en stund. Kallt var det ute, men fint väder.

När vi kom tillbaka till ridhuset så var M1 själv i ridhuset med Oktawia. De passade på att utnyttja hela ridhuset och dagens övningar gick ut på att utnyttja detta faktum. Pållan fick jobba på idag och hon skötte sig bra, även om det inte är helt lätt att få damen att öka tempot på långsidorna ;-). Oktawia fick gå i lite lägre form men fick hålla igång tempot och så jobbades det med övergångar.

När träningspasset var avklarat så var det en duktig liten pålla som snällt klev in i trailern och vi kunde åka hemåt igen. Klockan var 17 när vi var hemma igen. Pållan blev omhändertagen och fick sedan stå inne resten av kvällen. Em-höt serverades således inne idag. Jag plockade undan alla prylar. Ställde pållans betfor i vatten. Klättrade upp på skullen och slängde ner hö, gjorde också ordning alla höpåsarna. Mockade ur trailern och parkerade den på sin rätta plats. Nu var allt klart i stallet och jag förpassade mig in i huset och piffade till mig lite snabbt. Dags att fara iväg på Oriflamemöte!

Min gruppchef IL bjöd på taco och det smakade jättebra. Jag visste att det skulle bli mat på mötet så jag käkade ju inget innan jag åkte - min lunch hade jag förbrännt för länge sedan ;-).

Vi gick igenom nästkommande katalog och jag hade en trevlig kväll tillsammans med Oriflametjejerna :-). Vid 20.30  var jag hemma igen, bara att dra på sig stallkläderna och ut till stallet en sista vända för kvällen. Lillan blev kvällsrastad i samband med att jag gav pållarna sin kvällsmat och fyllde på vattenhinkarna.

Kvällen avslutades med telefonsamtal med systeryster från England och nu får Wallanderfilmen avsluta denna kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


28/1 Lördag - Marknad...

Vaknade med ont i huvudet - inte så kul - så det blev en seg start. Dock vanlig huvudvärk, så jag pillade i mig ett par Alvedon och så fick det bli soffhäng tills de börjat verka och huvudet hängde med. Pållarna fick i alla fall sin frukost, men fick stå kvar inne eftersom M1 och P skulle komma vid 10-snåret för att ta hand om pållans motion.

Min sega start gjorde att jag fick ordning på mig själv lite senare än vad jag räknat med, men vid 10.30 så blev det en sväng in till stan. Dags för den årliga marknade - Hindersmässan.

Tog med mig kameran för att se ifall det fanns nåt intressant att fota. Åkte till lägenheten och bytte objektiv med T så jag fick låna hans 18-105 mm objektivet. Användbart vid fotografering på stan ;-).

Även användbart för att fota Jake... Jake är en kisse som idag inte alls tyckte det var kul att få agera fotomodell - skitsur är ordet ;-)Jake är för övrigt bror med Nalle....

Efter byte av objektivet så for vi upp på stan. Parkerade strategiskt så vi kunde gå till Järntorget och avsluta marknadsvandringen efter Stortorget.

Jag skulle inte ha något speciellt förutom lite marknadsgodis. T skulle ha renkorv. Det är ändå trevligt att gå runt och spana... men mycket av samma sort är det.

Även i år så fanns det gott om kanderade äpplen, brända mandlar, strumpor, marknadsgodis, renkorv, ballonger osv... och folk förstås... massor av folk... ;-)


Efter att ha vandrat runt i det gråkalla vädret i 1,5 timme så var jag rejätl frusen. Vi avslutade vår marknadsvandring med en fika på konditori Wasa - kaffe och så årets första semla - det satt fint :-).

Det var skönt att få sitta inomhus i värmen en stund och mycket folk var det på Kondis Wasa också. Vi hann knappt lyfta baken från stolarna innan våra platser var upptagna igen. Fler som behövde få sätta sig och få upp värmen ;-).

Vi gick till bilen efter fikat. Jag hade shoppat med mig lite godis och T fick tag i sina korvar. Innan vi fortsatte hemåt så stannade vi till vid Willys. Idag var det lite lugnare där. Jag kunde handla i lugn och ro det jag behövde få med mig hemåt. Behövde fylla på med lite basvaror och kylskåpsvaror. När vi var klara så var det full fart hemåt igen.

Var tillbaka hemma vid 14.30 - så det blev lagom att packa in maten, gå igenom bilderna jag fotat under dagen och vid 15.30 var det dags att dra på sig ytterkläderna igen för en tur in till ÖFK. Hade möte med valberedningen vid 16-snåret. Vi har fortfarande lite jobb kvar att utföra i valberedningen och vi hade ett kort avstämningsmöte. När det var avklarat så kom jag faktiskt ihåg att åka till macken och tanka bilen ;-). Det behövdes och idag var det tämligen tomt på macken...

Var hemma igen vid 17-snåret och pållarna fick sin em-mat. Själv förpassade jag mig in i huset och fixade lite mat åt mig själv. Mätt och belåten tog jag sedan itu med stallfixet. Mockade i lugn och ro (för en gång skull...), fixade med höpåsar och ställde betforen. Vattenhinkarna gjordes rent och även stallkatterna blev ompysslade.

När jag var klar med stallet så fick det bli stugvärmen igen. Fortsatte mockningen i form av att jag gjorde rent alla kattlådorna i huset. Fyllde på med ren sand där det behövdes. Nalle fick sig en omgång med kattkammen. Han har varit ute och slagits så han var helt tuffsig :-O.

I morgon får det bli krafttag när det gäller jobbet med min C-uppsats. Hoppas jag inte vaknar med huvudvärk bara... Ikväll ska jag samla kraft i form av soffhäng framför TV och det for nog bli ett gammalt avsnitt av Morden i midsomer på TV 8 - verkade vara det enda sevärda en kväll som denna. Så mycket mer än så här kommer inte hända idag. Blir en lugn hemmakväll med andra ord :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

27/1 Fredag - Fredagsmyset...

Så var det dags för veckans sista arbetsdag. Även denna dagen försvann i ett rasande tempo :-). Vid 17-snåret var det i alla fall dags att stämpla ut och utföra ett par ärenden. Först åkte jag iväg till Granngården där jag shoppade med kattmat och kraftfoder till hästarna. Innan jag skulle åka hem tänkte jag passa på att tanka bilen - men vid macken så var det totalt kaos och det verkade som om halva stan var där för att tanka sina bilar. Så tankningen får vänta till nästa gång jag åker till stan. Däremot så var jag tvungen att stanna vid willys eftersom jag behövde ha hem lite ost och kex till fredagsmyset. Det var totalt kaos på Willys också, men vid kassorna var det hyfsat lugnt - folket hade hunnit dit ännu... Avklarade alltså besöket i affären hyfsat snabbt och så full fart hemåt.

Innan jag tog itu med stallfixet så käkade jag lite fil och müsli, kollade mail osv, bytte sedan om till stallkläder och full fart ut i stallet. Mockade, fixade hästarna höpåsar och diskade ur hinkarna. M1 och P kom vid 19-snåret och då plockades pållarna in. Trailern hakades på och vid 19.30-snåret var pållan iordningfixad för ett pass med lite hoppträning inne på ÖFK.

När vi kom in till ridhuset så visade det sig att det redan fanns några studshinder uppställda - himla praktiskt - då  behövde vi inte släpa fram något hindermaterial :-). P kollade avståndet mellan studshindren (tre stycken) och det funkade för Oktawia.

Oktawia var för dagen seg och hade absolut ingen som helst lust att behöva springa ;-). Hon hade nog hellre sett att fredagsmyset betsått av att vara kvar hemma och mumsa hö ;-). Nu fick damen minsann finna sig i att röra på sig en stund. Det blev inget hårt pass, efter sedavanlig uppvärmning så fick hon ta sig an att kravla sig över galoppstudshindren - det är ju riktig styrketräning när man är häst ;-). Damen löste uppgiften bra i alla fall.

Var hemma igen strax innan 21-snåret och pållan togs om hand och allt fixades klart i stallet. Avlutade med att ge pållarna kvällsmaten och så var det dags att för att gå in i huset för mig och Lillan.

T var på plats och han hade tänt kaminen så det var varm och skönt i huset. En flaska rödvin hade han shoppat med - lite måste firas över mitt delgodkännande av C-uppsatsen :-).

Så fredagsmyset avslutades med ost, kex, fikonmarmelad, oliver och lite rödvin. Smakade mums och så kollade vi en film.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

26/1 Torsdag - Halvvägs...

Kände mig helt slut när väckarklockan ringde i morse... segt var det att ta sig upp. Hade svårt att somna i går kväll - kände mig jättestressad över att inte ha fått besked om betyg på min C-uppsats. Så jag hade fått alldeles för lite sömn under natten... men tog mig iväg till jobbet till sist. Himla skönt att jag inte hade någon morgonmöte inbokat kl 8... skönt också med flextid ;-). Första mötet startade kl 10 - och då hade jag hunnit vakna till liv. Resten av dagen försvann snabbt som vanlgit.

Kollade av min mail ett par gånger under dagen och den elektroniska anslagstavlan från Universitetet. Först när arbetsdagen var slut och jag precis skulle stämpla ut och åka hem så hade jag äntligen fått betyget...

Ett 6 sidor långt worddokument tog upp styrkor och brister med min uppsats, även min opposition och försvar var med då det ingick i examinationen. Sammantaget så fick jag betyget G (YES!!!) under förutsättningar att jag gör kompletteringar enligt anvisningar. Det är 5 kompletteringar som jag behöver göra, varav 2 stycken jag redan gjort :-). De övriga 3 kompletteringar var inga konstiga saker, utan helt rimliga att få gjort. det var faktiskt mindre komplettering än vad jag trodde, så det känns jättebra :-D. Har nu fram till den 13/2 på att få kompletteringarna utförda och uppsatsen inlämnad. Så just nu känns det alltså att jag är halvvägs till det slutgiltiga målet - att få Informatik C-kursen avslutad och godkänd :-).

Känner mig riktigt nöjd med mig själv - att jag äntligen lyckats slutföra min utbildning - det är ju i alla fall 11 år sedan jag senast läste mitt ämne. Att lyckas får till en C-uppsats efter så lång tid är faktiskt en riktig bedrift :-D.

Kände också oerhört lättad - den annalkande neuralgivärken försvann faktiskt... nöjd och glad stämplade jag ut vid 17-snåret och for hemåt.


Hemma så stod det ett paket värmeloggs på trappat - T som varit ute och åkt. Det var så kallt i huset igår när jag kom hem, så efter att ha eldat i båda kaminerna hela kvällen, hade jag gjort slut på alla värmeloggs jag hade. Det var jättesnällt av att ha lämpa av värmeloggs, för även idag så behövde jag tända en brasa när jag kom in i huset. Nöjde mig med gjutjärnskaminen på kontoret eftersom en tur till ridhuset stod på schemat.

Det var 16 grader i mitt kontor och kök när jag kom hem. En timme senare så var temperaturen uppe i 20 grader. Då jag hunnit få i mig lite mat, byta om till stallkläder, fylla på vattenhinkarna och slösurfa en stund. Vid 18. 30-snåret så var det full fart ut i stalllet för att fixa klart med mockning och hästmaten. Vid 19-snåret kom M1 och P, hade då hunnit klart med allt och var i full gång med att få in pållarna till stallet.

Under tiden som M1 sedan fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset, så hakade jag på trailern på bilen. In i huset en sista vända och kollade av kaminen innan det var dags att fara iväg.

Väl framme vid ÖFK så passade jag på att gå en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan.Det var rätt skönt ute, lite torrare luft idag och lite snöade lite. Kollade sedan på ekipaget i ridhuset. Pållan skötte sig bra idag, även om det inte var så hård press på henne, men springa fick hon göra i alla fall ;-). Var hemma igen strax efter 20.30 och pyssel av pållan tog vid. När damen var ompysslad så blev det boxen och kvällsmaten serverades till damerna. Som vanligt plockade jag undan alla prylar och fixade iordning trailern innan jag och Lillan förpassade oss in till huset. Fortfarande 20 grader varmt och lite glöd i kaminen :-).

Avslutade kvällen med lite soffhäng, såg andra halvan av CSI och nu får det bli lite nyheter innan jag tar en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie


25/1 Onsdag - Hemmakväll...

Planen för kvällen var en stillsam hemmakväll - och så blev det... Eller stillsam och stillsam... Den blev stillsam så till vida att jag inte behövde stressa när jag väl var hemma efter jobbet. Det var bra för jag hade lite ont i huvudet av min neuralgi idag. Mycket är det på jobbet.... så det var bra att jag kunde ta det lugn när jag kom hem.

Men innan jag kunde sätta mig och slappa så var jag tvungen att få fyr i kaminerna - det är ju lite kallare ute nu än vad det varit tidigre. Så när jag kom hem hade jag 15 grader i huset... liiiite för kallt för att sitta inne och mysa... så det första jag gjorde när jag kom in i huset var att tända en brasa i varje kamin (två stycken). Jag blev väldigt lycklig över att jag fick veden att ta sig vid första försöket. Ibland tycker har jag lite problem att fart på elden och kan få hålla på bra länge innan det brinner ordentligt. Idag så lyckades jag bra och efter 20 minuter hade jag fått upp värmen till 18 grader - fullt dräglig temperatur om man ska sitta stilla en stund.

Alltså blev det lite mat framför datorn och jag satt och slösurfade en stund. Idag skulle jag också få besked om min C-uppsats. Det har jag inte fått, utan får allt vara nervös ett tag till... hoppas besked kommer i morgon...


Innan jag tog itu med stallpysslet så passade jag på att röja upp i köket lite, rensade kylskåpet och diskade ur grönsakslådorna - vilket var välbehövligt... Jag fixade också alla kattlådorna och samlade på mig lite sopor. I morgon kommer sopbilen - lika bra att fylla soptúnnan med andra ord ;-).

Vid 19-snåret så var det dags att dra på sig stallkläderna och ge sig ut. Boxarna mockades. Stallgången sopades. Vattenhinkar tinades och diskades ur. Betforen ställdes i vatten. Jag klättrade upp på höskulle och slängde ner hö för att kunna fixa iordning höpåsarna. Stallkatterna fick mat och deras sandlåda gjordes rent. Det sista jag gjorde innan jag gick in i stugvärmen igen var att gå ner till soptunnan med alla soporna.

Väl inne i huset så började det bli varmt och skönt - 21 grader - nu kunde jag plocka av mig ett lager kläder ;-).

Parkerade mig framför datorn och kollade lite på FB innan jag kollade på Ponnyakuten på SVTPlay. Upptäckte också att Lisa tryckt upp sig i en bokhylla... kattfröken låg ju på min kontorsstol när jag kom in - det passade inte att bli nerpuffad på golvet... upp i bokhyllan ska det vara ;-)Vid 21-snåret så var det dags att gå ut till stallet igen. På med överdragskläder både på mig och Lillan och så ut i stallet. Hällde upp vatten i hinkarna och hällde upp hö till pållarna. Skramlade med kraftfoder hinken - allt för att pållarna skulle hör att jag höll på med maten... men inga hästar. Bara att utrusta sig med grimskaft och så ut i hagen. Självklart stod kreaturen längst ner i hagen - visade inte en min av att vilja röra sig ur fläcken ;-). De fick allt finna sig i  att få följa med till stallet och när de upptäckte att det fanns mat serverat så var det ju inte så dumt ;-).

När jag var klar i stallet så fick det bli soffhäng för min del. Kvällen får avslutad med lite nyheter på TV 4:a.

En stillsam och lugn kväll för att vara mig med andra ord :-)

/Lizzie

24/1 Tisdag - Full rulle...

Fullt ös har det varit hela dagen idag. Ett långt möte på fm - lunch - och ett nytt långt möte på em. Vips så var den arbetsdagen slut!! Var hemma vid 17.30 och det blev ingen vila då heller. Bara lägga i en annan växer och ösa på ;-).

På 30 minuter hann jag i alla fall få i mig något ätbart, byta till stallkläder, kolla till akvariet och katterna innan jag satte full fart ut till stallet. På ytterligare 30 minuter hade jag mockat båda boxarna, ströat upp med nytt spån, gjort rent vattenhinkarna, ställt betforen och fixat höpåsarna. Effektivitet is my middle name ;-).

Hann klart tills det att M1 och P dök upp vid 18.30-snåret. Efter ha fått vandra ut genom halva sommarhagen fick de tag på pållarna - som fick finna sig i att få komma med in till stallet.

M1 fixade sedan iordning Oktawia för ett lite lätt dressyrpass i ridhuset, och under tiden så fixade jag på trailern på bilen och såg till att Lillan blev placerad i skuffen. Dock ingen risk att man skulle missa att få med Lillan. Hon är väldigt på att få komma in i bilen liksom ;-).

Strax efter kl 19 var vi så klara för avfärd och vi styrde kosan mot ÖFK. Ett litet puderlager med snö har kommit, men vi har typ 1 cm snö... inte mycket att gnälla på alltså. Halkan är överkomlig också. På 10 minuter så var vi framme vid ridhuset och pållan blev urlastad. Som vanligt tog jag en promenad med Lillan under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Lillan och jag gick inte den kortaste rundan idag, det var överkomligt väder att vistas ute i... -6 grader har vi och det får man väl överleva ;-). Lillan tyckte i alla fall att det var trevligt med promisen och jag mådde väl inte heller direkt dåligt av att få röra på mig ;-).

Lillan och jag gick till ridhuset efter promisen och så kollade vi på ekipatet i ridhuset. Oktawia skötte sig bra, i och för sig så ställde inte M1 några jättestora krav på damen idag, men ändå - har sett Oktawia på bra mycket sämre humör - om man säger så ;-). Damen såg i alla fall tämligen nöjd ut när ridpasset var avklarat och klev snällt in i trailern.

Vi var hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev ompysslad. Även lilla trollet (läs Bianca) blev sedan lite ompysslad - kände att jag hade tid. Det tyckte hon var skönt. Men vilken PÄLS den lilla pälsbollen har :-O. Känns som om den är 1 dm tjock...

Efter avslutat pyssel så serverades kvällsmaten, alla prylar plockades undan och trailern mockades ur och parkerades på sin plats. Ännu en kväll i stallet avklarat. För min del fick sedan dr House avsluta min kväll :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

23/1 Måndag - Lite ridning

Måndag och åter på jobbet :-). Jag gillar måndagar - en helt ny oförstörd vecka ligger framför en ;-). Vet att alla inte är lika optimistiska  till måndagar - men jag tycker det är kul att gå till jobbet. Även om det är lite hysteriskt mycket att göra för tillfället...

Hur som helst - arbetsdagen försvann i ett rasande tempo och vid 17-snåret var det dags att fara hemåt.

Väl hemma så käkade jag lite och så satte jag full fart ut till stallet. Mockade och fixade hästarnas mat. Så var det dags att plocka in pållarna... idag funkade inte inkallningen så himla bra. Ingen kom när jag stod vid grinden utan jag fick vackert knata ut i stora hagen och leta efter pållarna. Längst ner stod de och tryckte...

När pållarna väl stod i sina boxar blev det bilen och på med trailern. Lillan blev placerad i skuffen och jag fixade sedan iordning Oktawia för ett litet ridpass i ridhuset. Vid 19.30 var vi klara för avfärd och vi drog iväg till ridhuset. T mötte upp och såg till att jag kom upp i sadeln ordentligt innan han tog en promis med Lillan.

Det blev ett litet lättare motionspass - lagom för både häst och matte. Pållan var lite seg men skötte sig bra. Joggade loss damen  i skritt och trav. Lite övningar med övergångar och så skänkelvikning - som funkade bättre i skritt än i trav ;-). Efter 40 min i sadeln var det dags att åka hemåt och pållan klev snällt i trailern.

Lite halt var det på vägen, framför min backe, men det gick bra att ta sig hem. Pållan blev sedvanlgit ompysslad och kvällen i stallet avslutade med att pållarna fick sin kvällsmat jag plockade undan alla prylar. När sedna trailern även var parkerad på rätt ställe så fick det bli soffhäng framför TV. Kom in 21.15 och hann alltså titta på större delen av CSI NY. Nyheterna på 4:an fick sedan avsluta denna kvällen.

Så roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

22/1 Söndag - Tur till ridhuset

Tanken var att jag idag skulle fila på min uppsats... men min hjärna hade kopplat bort den delen totalt idag... På onsdag får jag besked om resultatet och även då exakt vad jag behöver komplettera med. Det får bli nästa helg jag jobbar järnet med uppsatsen.

Istället började jag dagen lugnt, ut med hästarna i hagen och så intog jag frukost i soffläge framför morgon-TV. En skönt start på dagen ;-). Så småningom så gjorde jag mig iordning och drog på mig kläder för lite kroppsarbete ute. Min uppfart till kullen och gårdsplanen är full med is. Eftersom det under fm började falla stora snöflingor så insåg jag att jag behövde göra nåt åt isen. Alltså fram med en 20-kgs säck tösalt. Saltade på isen och så släpade jag fram 30 liter sand som jag hade förvarat i källaren = ej frusen sand ;-). Strödde ut sanden ovanpå saltet och det syntes att saltet gjorde verkan. När sand och salt var utspritt på isan så fick pållarna sitt lunchhö. Passade också på att fixa klart med mockningen när jag ändå var ute.

Lite lätt trött och sliten blev det så lite lunch. Min högra hand mådde inte bra utav att ha släpat runt med sanden och saltet. Tappade känseln och styrkan i 3 fingrar, problem som kommer pga min kroniska "tennisarmbåge".

Till lucnh fick det bli lite risgrynsgröt - snabbt och gått ;-). Mätt och belåtet tillbringade jag sedan en stund med att gå igenom bilderna från igår. Testade att göra om några till svartvitt - får fram lite andra effekter då ;-). Gjorde också iordning ett album på FB där jag sedan laddade upp alla bilderna.

Lite sånt där småpyssel som har en förmåga att så tiden att försvinna väldigt fort ;-)

Så här blev en av bilderna i svartvitt...Hux flux hade nästan hela em försvunnit och det var dags att dra på sig kläder och ge sig ut till stallet igen. Strax innan jag gick ut så hade jag sett hur pållarna hade sprungit som vettvillingar i hagen. När jag väl kom fram till grinden så var Oktawia väldigt "på" - inga problem att fånga in med andra ord. In med kreaturen i stallet och sedan gick jag och Lillan en sväng runt stora sommarhagen. Passade på att kolla av staketet när det ändå fortfarande var lite dagsljus ute. Alla stolpar var på plats och tråden OK. Undertråden hade låsnat från en isolator, men i övrigt så var den där den skulle vara. Lagom när jag vandrat runt hagen så kom P och M1 - dags för lite motion av pållan och då i form av ett litet ridpass i ridhuset.

Med tanke på hur pållan rusat runt i hagen så var jag inte ett dugg orolig över att det skulle vara några problem...

M1 fixade iordning Oktawia, jag hakade på trailnern på draget och när det var dags att lasta Oktawia så sprang hon nästan in i trailern... arbetssugen eller vad?

Väl framme vid ridhuset så gick det bra att lasta ur, Oktawia var rastlös och tyckte vi tog alldeles för lång tid på oss när vi plockde av täcket osv. Lite lätt uttråkad kan nog säga att pållan blivit av den 8 dagar långa ofrivilliga vilan ;-).

I skritten så klev damen på rejält i alla fall. Syntes ingen som helst stelhet eller kortare steg. Så den ömma sulan på höger bak verkar må rätt bra nu i alla fall. Till att börja med var damen också rätt pigg, men fick gymnastisera sig lite i skritten efter ett tag... det var lite jobbigtt ;-). I traven så såg hon också fräsch ut - även om hon helt plötsligt tappade bjudning - men det är ju inget konstigt när det gäller Oktawia ;-).

Dagens motionspass blev ett lite lättare "känna-på-pass" och det verkade passa Oktawia bra. Lika rastlös som hon var innnan arbetspasset - lika nöjd var hon efteråt. Uppenbarligen blev hon tillfreds av motionen.

Det gick bra att lasta och så for vi hemåt. När jag kom hem och skulle uppför min backe, så var jag glad att jag hade slitit med att sprida ut salt och sand... hade inte kommit upp annars...

Pållan blev så omhändertagen, det var inte lika kallt idag som igår - funkade rätt bra att rykta pållan en stund. Blev inte helt sönderfrusen. Pållarna fick stå inne resten av kvällen och em-höt serverades i boxarna. Jag plockade undan alla prylar, värmde vatten och passade på att putsa rent träns och sadelgjordarna. Även om pållan har tjock vinterpäls så blir utrustningen väldigt vit av allt mjäl...

Avslutade stallfixet med att göra klart hästarnas höpåsar och ställa betforen innan jag gick in i huset och fixade iordning mat åt mig själv. Till middag idag fick det bli stekt fläskfilé i sötsur sås med wokade grönsaker och nudlar. Smakade mums.

Eftersom min hjärna fortfarande är tämligen bortkopplad när det gäller uppsatsen så passade jag på att i stället kolla på ponnyakuten på svtplay och för övrigt slösufra lite. Nu ska jag förpassa mig in i soffan för att titta lite på TV innan det är dags att gå ut och kvällsmata pållarna. En ovanligt slö dag för att vara jag alltså.... ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

21/1 Lördag - Ut på äventyr

Idag skulle vi ut på äventyr :-). Så efter det att jag släppt ut pållarna så satte jag fart. På med kaffe, duschen och på med kläder. Väckte T och serverade honom kaffe. Han var inte lätt att få liv i direkt... Jag käkade frukost och så packade jag iordning utrustningen som skulle med ut på äventyret.

Det var dags för Urban exploring :-) fotoklubben hade ordnat tillstånd från fastighetsägaren från det gamla nedlagda mejeriet. Så det var fram med kameran, rensat minneskort, stativet, ficklampa och på med oömma kläder. Innan vi skulle fara iväg så passade jag på att mocka i raketfart - skönt att slippa ha det kvar när man sedan skulle komma hem, trött och frusen ;-).  Under tiden som jag mockade så kom M1 och P för att ta hand om pållans motion. Det var jag mycket tacksam för - då kunde jag ju ut och roa mig istället ;-). Eftersom Oktawia stått en vecka  så fick det bli en promis på hård väg. Damen verkar i alla fall helt fräsch i sin hov nu. Kliver ordentligt på hoven, ingen svullnad över kotan och ingen förhöjd puls.

Vid 10.30 så var jag klar med allt och utrustningen inpackad i bilen och vi for iväg. T följde med på äventyret då han aldrig  gjort något liknande och dessutom var han lite nyfiken på att gå in och kolla hur det såg ut i mejeriet numer. Han har ju jobbat där som städare för drygt 25 år sedan... ;-)

Vid 11-snåret så sammanstrålades vi med ett gäng från fk Fokus - tror vi blev nästan 20 stycken :-D och så började äventyret :-)

T och jag började i administrationshuset - det finns inga möbler eller utrustning kvar. Vandaler har varit i farten och mycket är sönderslaget. Det som inte är sönderslaget är det graffiti på...

Väldigt synd att fastighetsägaren låter huset förfalla... men fastighetsägaren vill ju riva och bygga nåt nytt...  Mejeriet är för övrigt byggnad från 50-talet...

I den gamla mejeridelen fanns det inte heller någon utrustning kvar. Bara väldigt förfallet... Jag var väldigt glad att jag inte behövde smyga runt ensam i bygganden... källaren i mejeriet platsar i vilket skräckfilm som helst...Efter att fotat 1,5 timme så var vi lätt stelfrusna och vi anslöt oss till några som var på fiket i Svampen. Det smakade väldigt bra med kaffe och en macka. Efter en stunds fika och trevligt prat så var det dags att röra på sig. T var nu hungrig så på vägen hem shoppade han med sig varsin kebabtallrik. Efter den måltiden så var det mat för resten av dagen ;-).

Dock smakade det bra med lite kaffe efter maten och under tiden som vi fikade laddade jag upp dagens fotoskörd och kollade igenom bilderna. Några av dem ser ni ju ovan ;-).

När bildpysslet var avklarat så var det på med kläder igen och så ut i stallet. Först upp på höloftet och slängde ner hö. Fixade sedan i ordning maten till pållarna, em-höt slängdes ut hagen - till pållarnas förtjusning. T och Lexi for vidare till lägenheten och när jag var klar med stallet så fick det bli huset som fick sig en omgång.

Plockade först iordning på disken, veck ihop stryktvätt och så bort med mattorna på golven och fram med dammsugaren...katthår högt och lågt - men det försvann efter en omgång med dammsugaren. Därefter fick det bli moppning av golven. Det var också välbehövligt ;-).

Kändes skönt att lite städat. Ska jobba med min uppsats i morgon och ville få undan på "orosmomenten" idag ;-).

När städningen var avklarad blev det lite slösurfning och lite uppladdning av bilder. Resten av kvällen kommer jag nu tillbringa i soffan under värmefilten och titta på kanal 8. Kaminen sprakar hemtrevligt och pållarna kan vara ute ett tag till.

Så roligare än så här blir det inte idag :-)

/Lizzie

20/1 Fredag - Arbetsveckan slut...

Så var det fredag - igen! Veckorna försvinner i ett rasande tempo, känns som om de mest består av måndagar och fredagar :-O. Även denna arbetsdagen var fullspäckad - möte på fm och em tillbringade jag med att försöka hinna ikapp med att renskriva ett gäng protokoll, skicka viktig information angående sommarjobbare till några chefer. Idag hade jag en lång lista med saker som jag helst skulle hinna få gjort... hann nästan med allt ;-). Listan fylls på med nya saker utav någon anledning... Jobbade till 17 och då var jag i princip sist kvar på kontoret :-O.

På vägen hem så blev det en sväng förbi Willys, behövde få med lite mat hem - tyvärr så var jag inte ensam i affären på nåt sätt. Kändes som om halva stan hade samma tanke som jag... Jag behövde i alla fall inte känna mig stressad eftersom jag visste att T var hemma hos Lillan, så hon hade sällskap och pållarna hade fått sin em-mat.

Kom hem vid 18-snåret. Käkade lite mat och gick sedan ut till stallet för att fixa klart med mockning och hästmaten. Kylan har idag slagit till och det var -6 grader kallt ute. Det var jättekallt! I alla fall i förhållande till vad jag vant mig vid denna vintern ;-).

Var klar vid 19.30-snåret med allt i stallet. Det var skönt att komma in i stugvärmen då och T hade shoppat med ost och kex. Alltså dukades det upp i vardagsrummet med några ostar, kex, fikonmarmelad, svarta oliver och så varsitt glas rödvin. Smakade inte dumt alls. Kvällen tillbringade vi framför TV:n, men vid 21.30-snåret så var vi tvungna att ge oss ut i kylan igen. Pållarna skulle förpassas in i stallet.

Jag tänkte att de kreaturen självmatn skulle komma när de hörde att jag hällde upp hästmaten, men icke.... fick tända upp extra belysningen ut i hagen, utrusta sig med ficklampa och så var det bara att ge sig ut i sommarhagen och leta... De stor och tryckte bakom ett stenröse... De hade nog gärna varit kvar ute över natten... Tyvärr så var matte inte av samma åsikt, så pållarna fick vackert följa med in i stallet och se där! Där fanns det ju mat! ;-)

Kom lagom in igen till kl 22 och då började Tyst vittne på 7:an och det fick avsluta denna arbetsveckan...

/Lizzie

19/1 Torsdag - Nytt hovisbesök...

Idag fick pållan stå inne.... Fyllde på med vatten och massor med hö i boxarna och så hoppades jag att de inte så lös på väggarna pga tristess... Och så full fart till jobbet.

Idag hade jag en plan för mitt arbete, som jag hade behövt få gå i lås... fm försvann i ett planerat möte, men em gick tyvärr åt till något helt annat oplanerat arbete. Nåja, så blir det ibland. Bara att kavla upp ärmarna och jobba. Tyvärr så betydde dagens kaos att jag kommer få jobba arslet av mig i morgon...

Jag var också i tidspress och kunde inte sitta kvar på jobbet någon längre stund. Idag hade jag en tid med hovslagaren som skulle komma 16.30 - och 16.10 stressade jag hemåt i full fart...

Hann precis hem och svida om till stallkläder och var på väg ut i stallet när hovis kom. Oktawia och Bianca verkade ha accepterat boxvistelsen OK. De hade i alla fall inte rivit stallet och såg tämligen lugna ut.

Hovis kollade av Oktawia. Ingen puls i kotan, dock lite svullen. Däremot sviktar sulan rätt bra och damen reagerade lite. Dock ingen hovböld. Alltså blev det sko på - men ingen snösula. Det gick bra att slå på skon och först så kände Oktawia efter lite ifall hon kunde stå på hoven, men så upptäckte hon att det gick bra och kunde till och med stå på den och vila vänster bak. Positivt tecken... :-)

När hovis var klar så mockade jag - idag blev det 2 kärror från Oktawias box istället för 1 kärra ;-). Fixade iordning pållarnas mat, tog en kort promis med pållan och hon klev på bra. In i boxen igen och så serverades lite em-hö.

Resten av kvällen tillbringades med lite finputsning på min C-uppsats. Ska jobba mer med den i helgen. Ska bli skönt att få besked den 25/1 om hur stor min rest blir. Om nu inte examinatorn anser att uppsatsen är så dålig att hela blir underkänd.... man kan ju aldrig veta....

Nu ska jag i alla fall ge mig ut i stallet och pyssla lite med pållarna. Kvällen får sedan avslutas av CSI Miami som börjar kl 21.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


18/1 Onsdag - Fotoklubben...

Kollade av Oktawias hov och bakben innan utsläppet. Ingen puls i benet, funderade på ifall hon skulle stå inne eller vara ute i hagen. Till sist så bestämde jag mig för att släppa ut henne i sommarhagen. Det är i alla fall inte lika knöggligt där som i vinterhagen.

Full fart till jobbet och så var det möte precis hela dagen med min arbetsgrupp. Idag var inte heller någon bra dag... vid 10-snåret så slog min trigeminusneuralgi till... fick fruktansvärt ont i huvudet... när vi hade en bensträckare så pillade jag i mig lite medicin, men den hjälper ju inte på en gång. Dessutom skulle jag föra anteckningar på mötet... kände mig allt annat än pigg och det är inte lätt att tänka när man har ont i huvudet...

Genomled dagen och vid 16-snåret så kunde jag ta mig hemmåt. Pillade i mig mer medicin, käkade lite och tog itu med mockningen. Hade lite bråttom eftersom jag var tvungen att åka strax innan 18-snåret.

T kom i alla fall för att vara hundvakt och han hjälpte mig att plocka in hästarna. Även i dag fick vi leta ett tag innan vi hittade kusarna. Kolsvart ute på ett stoooort kuperat gärde... inte helt lätt att hita två svarta pållar ;-). När vi fick in pållarna så kollade jag av Oktawia. Nu hade hon förhöjd puls över kotan. Funkade alltså inte att gå barfota i sommarhagen. Får bli boxvila i morgon alltså. Serverade pållarna lite hö att tugga på och så for jag iväg på möte med fotoklubben.

För en gångs skull så kom jag till mötet i tid och inte instressandes i sista minuten ;-). Mina bilder till RIFO-tävlingen lämnades in och så hade jag en trevlig kväll bland ett gäng fotoentusiaster. Vid 21.30-snåret var mötet slut och det var full fart hemåt.

När jag kom hem så var det dags att ge pållarna sin kvällsmat och när stallpysllet var avklarat så får det nu bli nyheter på 4:an innan det är dags att förpassa sig till sängen.

Alltså blev det inte roligare än så här idag :-)

/Lizzie


17/1 Tisdag - Pyssel hemma...

Innan jag åkte till jobbet så fixade jag iordning skydd åt Oktawias hov, en Ikeapåse fick offras som sattes fast över hoven med hjälp av några varv silvertejp. Denna variant av skydd har funkat tidigare... Pållarna blev sedan utsläppta i sommarhagen - det var lattjolajbans värre och Bianca tyckte att Oktawias prasslande bakhov av jätteotäck ;-). Mat och vatten serverades. Även om det gamla torra gräset till att börja med var intressantare än höt ;-).

For till jobbet och så en dag på kontoret som innebar full fart från morgon till kväll. Dagen räckte in till på nåt sätt - fylld med 3 möten som den var... Vid 17-snåret så var det dags att fara hemåt i alla fall. Full fart hemåt och väl hemma så fick det bli lite mat innan jag gick ut i stallet för att ta itu med mockningen.

När stallet var avklarat så satte jag igång med lite pyssel som tog resten av kvällen. I morgon är det fotoklubbsmöte och jag ska lämna in en serie bilder till RIFO-tävlingen. Ska delta i klassen kollektion och jag hade en serie om 5 bilder. Istället för att shoppa nya paspartout till bilderna så bestämde jag mig för att återanvända de jag har. Fick alltså sätta mig och pilla bort 5 andra monterade bilder och så montera de 5 bilder som jag ska tävla med. Lite pyssel med andra ord. Fick också fundera ett tag på vad jag skulle döpa bildserien, men till sist kom jag på ett namn... Om sedan bilderna har någon chans i tävlingen återstår att se - delta kan man alltid göra :-).

När jag var klar med bilderna så var det dags att förpassa sig ut i stallet och plocka in pållarna från sommarhagen. Utrustade mig med ficklampa och det behövde. Det tog en stund innan jag hittade pållarna. Det var inte så att de kom av sig själva direkt ;-). När jag fångat in Oktawia så upptäckte jag också att det fina gipspaketet över bakhoven - det var borta *suck*. Det är väl typiskt att hon lyckats krångla sig ur det hela. Kollade av henne när vi kom in i stallet, och hon var lite svullen över höger kota, och liiite förhöjd puls. Får kolla hur det ser ut i morgon. Tyvärr hade jag inte mer gips på lager heller.

Kvällsmaten serverades och jag själv förpassade mig in i soffan för att titta lite på nyheterna innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

16/1 Måndag - möten...

Så var det måndag igen och full rulle. Arbetstdagen var fullständigt fullspikad och avslutades med ett möte som slutade kl 17.15. Eftersom jag fått meddelande att hovis kunde komma klockan 17:45 alltså var det hem direkt efter jobbet. Tur att det inte är så långt att åka ;-)

Hann dra på mig stallkläderna och få in pållarna innan hovis kom och så blev det dags att undersöka pållans högra bakhov.

Vi förväntade oss att Oktawia skulle bli asförbannad när hovis började grejja med att dra bort skon, men icke. Inte heller reagerade hon direkt nämnvärt när hoven blev undersök med visiteringstången. Med tanke på att damen inte kunde stödja på hoven så förväntade man sig att hon skulle veva vilt med bakbenet. Men icke...

Hovis kunde inte hitta någon klockren hovböld, men alla tecken talar för en hovböld - men den kan vara så liten att den inte syns ännu. Oktawia är VÄLDIGT känslig när det kommer till smärta - hon har haft hovböld en annan gång. Då trodde jag att hoven var bruten med tanke på hur ont hon hade, men det var då en pyyyyyyte liten hovböld...

Det kan också vara så att Oktawia bara är öm i sulen, men hur det än är - när skon väl var borttagen så ställde hon sig ordentligt på hoven. Inte alls lika ont längre.

Så lösningen blev att hoven gipsades och så ska jag klä in hoven i typ någon påse som skyddar gipset i morgon bitti. Det är bra ifall damen kan gå i hage i morgon. Kommer släppa hästarna i sommarhagen - där är det mjuk av gammalt gräs och inte knöligt.

Snyggt gipsad liten hov...När hovisbesöket var avklarat så mockade jag i raketfart för att sedan fara in till ÖFK. Träff med Valberedningen. Mötet tog 2 timmar och jag var hemma igen lagom när det var dags att ge pållarna kvällsmat. Lillan, som varit med in till ÖFK, blev kvällsrastad och sedan full fart in i huset. Hann se 3/4 av CSI NY - alltid något.

Nu blir det TV4's nyheter som får avsluta denna dag som varit fylld av möten ;-)

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

15/1 Söndag - Påfyllning

Oktawia hade inte blivit ett dugg bättre i sin hov under natten, dock inte sämre heller. Så hon fick gå ut i hagen och så hoppas jag att hovis hör av sig i morgon bitti. Efter att släppt ut pållarna och gett dem frukost så förpassade jag mig själv in till soffan och så blev det frukost framför nyhetsmorgon. Rätt skön start på dagen :-). Men sedan blev det till att sätta fart. Planen för dagen var att titta på de kommentarer jag fick av min opponentgrupp och de anteckningar som jag själv gjorde utifrån vad min examinator.

Vid närmare läsning av mina anteckningar så insåg jag att jag fick ta tag i metoddelen på min C-uppsats - den behövde fyllas på och förtydligas. Så fram med litteraturen och så läste jag och skrev och läste och skrev.... Gjorde en paus mitt på dagen för att gå ut och fixa stallet, lunchmata pållarna och så mata mig själv.

Jobbade med min uppsats hela dagen. När jag var klar med vad jag kunde fixa med metodavsnittet och fyllt på med ytterligare 1,5 A4-sida under metod,  så gick jag igenom stavfel som upptäckts  och formalia rättades också till. Men efter 5 timmars koncentrerat arbete så var jag trött i mössan. Det var dags att röra lite på sig. Precis när jag tänkte ta på mig kläderna och ta en promis med Lillan så dök T och Lexi upp. Alltstå fick de finna sig i att följa med på en liten promis först. Hann utnyttja det sista dagsljuset under promisen och det var skönt att få röra lite på sig.

Efter promisen så fixade vi lite mat och en fika efter maten innan det var dags att gå ut till stallet en vända. Det är frysgrader och hårt i baken och med tanke på att pållan inte vill stödja riktigt på sin hov så tog jag in pållarna tidigare än normalt. Kollade av pållarna när de kom in. Oktawia är inge svullen eller varm i sitt ben, mer än över ballarna och har förhöjd puls i kotan. Så så vill hon inte ställa ner trakten på hoven. Jag kollade hoven, men undersidan ser helt OK ut. Tyvärr har jag ingen visitertång så jag kunde inte klämma på sulan. Men det är den hoven som hon hade tappsko på...så hovböld är högst troligt. Blir till att jaga hovis i morgon bitti...

Resten av kvällen så tillbringade jag med ytterligare lite småpyssel med uppsatsen, började kolla över den del över analysen som jag blandat ihop med diskussionen. Men det finns en gräns för hur mycket hjärnan ska orka anstränga sig på en dag. Så det fick räcka med uppsatsjobb för idag och istället blev det en date med strykjärnet och jag tog rätt på en stor hög med stryktvätt. Skönt med lite "ståjobb" ett tag.

Vid 21-snåret var det dags för sista vändan ut till stallet. Pållarna fick sin kvällsmat och Lillan blev kvällsrastan. Kvällen avslutad nu framför TV och en film som går på 3:an. Om jag orkar kolla klart återstår att se. Men detta var allt för idag.

/Lizzie

14/1 Lördag - En lugn dag...

Upp vid 8 och gav pållarna frukost. Jättetrött som jag var blev det sedan soffan och frukost framför TV. Det var skönt att ligga och ta det lugnt och inte behöva tänka på att ha en uppsats att skriva på... ;-)

Till sist kravlade jag mig iväg till duschen i alla fall och gjorde mig iordning. När sedan M1 kom för att skritta ut på Oktawai så visade det sig att pållan gärna ville vila sin högra bakhov. M1 tog en promis med pållan för att se ifall damen är halt eller om det är något som släpper med hjälp av att få röra på sig. Jag drog på mig stallkläderna och passade på att mocka under tiden som de var ute på sin promis.

När de kom tillbaka så kollade vi pållan och hon ville inte ställa sig ordentligt på hoven, men hon var inte regelrätt halt heller... alltså så lindade jag stödlindor på bakbenen och så fick damen gå ut i hagen. Då syndes det att det verkade som om hon hade ont i trakten på höger bak... Hovböld på gång?? Det är ju samma hov som hon gick utan dojja med ett tag när det var lerigt...

Det fick bli ett SMS till hovis och så hoppas jag att hon kan komma och kolla på hoven på måndag.

Fixade klart i stallet och så in i huset för ute ville man inte vara. Blåser nordanvind så det var allt annat än skönt ute, även om solen skiner...

Det fick bli kaffe och lite slösurfning ett tag innan jag tog tag i en omgång med lite lightstädning. Lightstädning innebär att jag dammar av skrivbordet och dammsuger huset. Det behövdes... 3 långhåriga katter som fäller...

Idag så upptäckte jag också att Nalle, nu när vi är inne på det här med katter. Nalle har upptäckt det nya katthuset... han verkar tycka det är himla mysigt...Trevligt att kissarna gillar den mysiga kattkojan ;-)

Efter städomgången så blev det lite mat och så väntade jag på att T skulle dyka upp. Vid 14.30-snåret kom han och vi åkte iväg till Kumla och hälsade på hans pappa. Svärfar hade en bra dag idag så det kändes bra att hälsa på honom. Efter besöket så blev det lite shopping på Willys och sedan hem och lagade mat. Det blev lite potatissallad och rökt fläskfilé med tomatssallad. Smakade mums, eller också så var jag bara hungrig ;-)

När vi hade käkat klart och plockat undan allt så tyckte jag att det var lika bra att ta in pållarna. Kl var 18.30 och har pållan en hovböld på gång så kan det ju vara skönt att få stå på mjukt sågspån istället för knöggligt backe.

När hästarna var intagna så kollade jag av Oktawia. Hon vill inte ställa ner traktdelen av höger bak. Hon är varm över ballarna och lite upp i kotan jämför med andra hoven. Blir mer säker på att det är en hovböld som är boven... Fick stå olindad över natten och hon verkade tycka det var lättare att stå inne i boxen i alla fall. Höt som serverades mottogs tacksamt i alla fall ;-).

När jag var klar i stallet för tillfället så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Resten av kvällen kommer nog tillbringas framför TV:n. Kl 21 börjar Morden i midsomer - ska bli trevligt att kolla på.

Mycket mer än så kommer inte hända idag :-)

/Lizzie

13/1 Fredag - Piggare idag...

Vaknade betydligt piggare idag än igår... har lyckats sova ordentligt trots blåsvädret ute.

Arbetsdagen försvann i ett nafs, trots att den blev lång... avslutade veckan med ett Ledningsgruppsmöte som hade en diger dagordning. För att hinna med allt på dagordningen så drog mötet över rejält, stämplade ut 17,25!! Full fart hemåt - som tur var hade jag fått tag på T under mötet (tack och lov för SMS) så han hade vart och matat hästarna och vallat Lillan.

När jag kom hem så var det ju bara att slänga i sig lite fil och müsli. På med stallkläder och full fart ut till stallet. Hann mocka och fixa hästmaten till kl 19 när M1 och P dök upp. Pållarna blev inplockade och idag blev Oktawia iordninggjord för en omgång med lite hinder. Hopputrustning på alltså ;-)

Som vanligt en fredagkväll så var vi själva i ridhuset och en serie om 3 hinder byggdes upp under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Pållan var först pigg, men det försvann snabbt ;-).

Serien bestod av två studshinder och sedan en oxer med ett galoppsprång innan. Alltså ett pass med lite styrketräning för Oktawia. Det är bra, hon vill ju helst hoppa på fart istället för att använda kraft.

En duktig lite pålla klev efter passet snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Var hemma strax innan kl 21 och när jag var klar i stallet så fick det bli soffhäng resten av kvällen. Som sällskap blev det en skål popcorn också. Det smakade bra :-).

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

12/1 Torsdag - Ridhuset...

Sovit dåligt under natten och vakande 7:50 totalt kraschad! Kändes som om jag blivit överkörd av en ångvält ungefär... uppenbarligen hade jag lyckats stänga av klockan i sömnen. Ska väl vara glad att jag inte vaknade ännu senare ;-).

Tog mig genom arbetsdagen trots bristen på sömn, men riktigt sliten kände jag mig. Det är himla skönt att det examinationsdagen är avklarad, även om jag kommer behöva min komplettera min C-uppsats. Det är inte undra på att jag känner mig sliten - egentligen. Jag har ju läst en heltidskurs samtidigt som jag arbetat heltid - har fått lite tid från min arbetsgivare för mina studier. Totalt 28 timmar har jag haft till förfogande och det är har räkt för de intervjuer, seminarier och min examinationsdag. Allt övrigt arbete med C-uppsats har jag gjort på min fritid, som redan är fylld till bredden med 2 hästar och övriga djur att ta hand om, plus ett extrajobb och att jag har en lite gård att ta hand om. Inte konstigt alls att man känner sig lite sliten ;-)...

Eftersom jag kom iväg sent till jobbet så fick jag vacker jobba sent ;-). Väl hemma efter jobbet så var det bara att sätta fart. I med lite mat  och så full fart ut i stallet. Hann mocka, fixa hästmaten och plocka in pållarna tills det att M1 och P kom. Jag höll på blåsa bort när jag var ute i hagen för att ta in pållarna. Det blåste rejält ute och värre och värre blev det.

Grävevägen var i alla fall i bra skicka så jag vågade köra trots blåsten. Hade det varit snö och is, då hade vi stannat hemma. Så när pållar var iordningfixad för en tur till ridhuset så for vi iväg.

Lillan fick följa med, nöjd och glad över att få åka lite bil. Däremot så skippade jag promenaden eftersom det blåste isvindar ute. Varken jag eller Lillan uppskattar isvindar... Istället gick jag iväg till fiket och shoppade te och macka innan jag gick in i ridhuset.

Idag så skötte sig pållan bra. Inte alls lika motsträvig som hon var i måndags, utan jobbade på bra även om hon fick anstränga sig :-). Trött liten pålla klev sedan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Var klar med allt i stallet vid 21.45-snåret och kvällen avslutade i soffan framför TV-nyheterna.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/1 Onsdag - Examination...

Så blev det dagen E som i examination... Höstterminen 2000 läste jag C-nivån i Informatik. Kom då halvvägs genom min C-uppsats, men "gick in i  väggen" mitt i uppsatsarbetet. De nästkommande år präglades av vikariat varvat med perioder av arbetslöshet. Inte helt lätt att sätta igång med uppsatsskrivandet då. Fick igång hjärnan igen när jag för 2 år sedan lästen en A-kurs på Universitetet och bestämde mig för att försöka göra klart min uppsats. Började förra våren, men pga problemen med min huvudvärk förra året satt stopp för de planerna. Så i höstas bestämde jag mig för att det är nu SKA jag bli klar med uppsatsen :-). Nu är jag framme vid målet och hysteriskt nervös åkte jag iväg till Universitetet i morse för att opponera på en uppsats. I examinationen så blir man bedömd hur man opponerar och även hur man försvarar sin uppsats. Inte bara min uppsats blir altlså bedömd. 

Det var en grupp med 3 unga män som jag opponerade på och det gick bra. Det jag tog upp som kritik sammanföll med det som examinatorn också tog upp. Opponeringen tog 1,5 timme och sedan åkte jag tillbaka till jobbet och jobbade ett tag innan jag återigen for iväg till Universitetet för att försvara min uppsats. Min opponentgrupp tog upp bra saker som jag kunde ta till mig och sådant som jag kunde förklara hur jag tänkt. Examinatorn tog upp samma saker, men tyvärr så tyckte han också att min uppsats inte var tillräckligt akademisk - min teoriavsnitt var för tunnt. Något som jag också misstänkte - men anledningen till att han tyckte den inte var tillräckligt akademisk var att jag använt mig av rapporter från LO och ITPS - bland annat. Så detta kommer jag förmodligen få en rest på, men måste vänta till den 25/1 innan vi får resultatet. Sedan har vi 2 veckor på oss att komplettera uppsatsen. Jag frågade examinatorn efter opponeringen ifall jag ska sätta fart redan nu. Pga att jag faktiskt jobbar heltid så kommer jag ha svårt att hinna göra klart om jag väntar tilll den 25/1. Tyvärr fick jag inte bra svar. Examinatorn menade då att det inte är h*n som bestämmer utan att det är examinatorsgruppen som gör det.  Så det kanske inte alls blir kompletteringar så som kom fram under kritiken idag.

Men jag kan nog ställa in mig på att en komplettering och påbörja det jobbet...

Efter mitt pass med opponeringsgruppen så visade det sig att det var obligatoriskt att sitta med och lyssna på ett pass. Det hade jag inte räknat med och inte heller förberedd mig på. Det blev till att stanna kvar och lyssna noga på vad opponentgruppen hade att säga och så komma med en fråga. Så hade jag fullgjort det uppdraget också...

Efter passet på Universitetet så var jag lite lätt trött, men for iväg till jobbet igen eftersom jag hade lite saker som jag var tvungen att ta tag i. Jobbade en timme innan det var dags att fara hemåt.

Väl hemma så var det full fart. I med lite mat och så ut i stallet och mockade i raketfart! Eftersom det är onsdag och ridhuset är bokat från kl 20.10 så var jag tvungen att komma iväg tidigare än vanligt. Lyckades faktiskt med mitt mål. Lyckades hinna med att mocka och göra i ordning pållan så jag inne i ridhuset till kl 19.

Ett ridpass i sadeln var precis vad jag behövde efter den här dagens nervpers ;-). Dock var Oktawia inte på sitt mest samarbetsvilliga humör direkt... Segare än segast och jag fick driva som jag vet inte vad. Det var också lite trångt på privatdelen i managen så jag koncentrera mig på att motionera pållan i alla gångarter. Även om damen var lite ovillig till att röra på sig ;-). Oktawia höll sig på mattan idag. Alla 4 fossingarna på rätt ställe och inget bensprattel högt uppe i lyften när galopperade. Alltid nåt ;-).

Var kl med ridpasset kl 20 och då var både jag och pållan rätt trött. Jag har inte ridit på cirka 3 veckor och det kändes. Jag kommer få träningsvärk... ;-)

Var hemma igen vid 20.30 och pålla blev ompysslad. Jag fixade iordning höpåsarna och så serverades kvällsmaten. Alla prylar plockades undan i stallet och så var jag klar för kvällen...

Ska bara kolla på lite nyheter nu sedan ska jag ta min lätt slitna kropp och förpassa mig till sängen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

10/1 Tisdag - Förberedelser...

Började dagen mindre bra... ofrivillig försovning! Hade ställt klockan fel och närjag klev upp så trodde jag att klockan var 7, men hon var 8!!! Så det blev full fart!!!


Arbetsdagen försvann i ett nafs, men kom hem sent eftersom jag börjat sent. Hade tänkt åka in till ridhuset, men insåg att jag var tvungen att behövde förbereda mig inför morgondagen... Det är ju dags för examination i morgon...

Men först lagade jag lite mat och käkade. Passade på att tända båda kaminerna också eftersom det var rätt kallt i huset. Tog sedan itu med stallet. När mockning, mat och vatten var fixat så förpassade jag mig in i huset igen.

Resten av kvällen gick åt till att läsa igenom min egen uppsats igen. Det är nog så att jag blandat ihop detta med analys och diskussion... :-(. I morgon em vet jag i alla fall vad jag kommer behöver komplettera med. Hur som helst - börjar bli helt sjukt nervös...

Vid 21.30 fick det vara bra och jag drog ut till stallet och plockade in pållarna. Kollade av dem och serverade kvällsmaten.

Resten av kvällen så får det bli lite TV och så ska jag försöka sova i natt...

Detta var allt för idag!

/Lizzie


9/1 Måndag - Jobb igen...

Så var det slut på semestern och dags att fara iväg till jobbet. Tyvärr så hade gårdagkvällens opponeringsarbete satt igång hjärnverksamheten och jag hade behövt ha en off-knapp vid läggdags... hade väldigt svårt att somna med andra ord. Resulterade en väldigt trött Lizzie när det var dags att kravla sig ur sängen och ta sig till jobbet. Tack och lov att man har flextid....

Arbetsdagen försvann i ett högt tempo - fullt ös hela dagen och kom iväg från jobbet vid 17-snåret.

Väl hemma blev det lite mat innan jag satte full fart ut till stallet för att fixa stallet. Var klar med allt till 19-snåret när M1 och P dök upp. Oktawia blev iordningfixad för ett träningspass i ridhuset och planen var att damen skulle få göra ett lite tuffare jobb....

Så full fart till ridhuset. Lillan fick sig en liten promenad innan vi anslöt oss till resten av sällskapet i ridhuset. Oktawia var inte alls på något träningsvilligt hur idag ;-). Hon visade tydligt vad hon tyckte om att få jobba ordentligt med kroppen - det var bensprattel på hög nivå!! Att det är mycket jobbigare att hålla på och sprattla med benen i luften i stället för att jobba ordentligt - det förstod inte damen ;-).

När arbetspasset var avklarat så var pållan i alla fall avslappnad så nåt bra blev det av motionspasset i alla fall.

Var hemma igen vid 21.30 och pysslade om pållan och plockade undan alla prylarna. Kvällsmaten serverade till pållarna och så var det dags att förpassa sig in i huset. Kvällen för mig avslutas med lite nyheter på 4:an.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

8/1 Söndag - Besök...

Så var det söndag igen och i morgon är det åter dags att ta sig till jobbet. Efter att ha släppt ut pållarna så blev det frukost framför TV4:ans morgon-TV en stund innan jag tog itu med mig själv och det jag behövde göra. Fm gick åt till att ta hand om en stor hög med stryktvätt och så bakade jag en kaka inför em besök av kusin CA och hennes familj.

Jag bakade min favoritkaka - en blåbärskakaEfter lite lunch så var det full fart ut till stallet och fixa med mockningen. När det var avklarat så fick det bli lite studier. Genomläsning av uppsats stod på schemat. Som tur var kunde M1 komma och fixa pållans motion under em. På onsdag är det examination och jag ska ju opponera på en uppsats. Denna hann jag läsa igenom snabbt en vända under tiden som jag väntade på mitt besök.

Strax innan kl 15 kom T och Lexi. Lillan blev instängd i badrummet eftersom det var två små barn på intågande. Med tanke på att Lillan har ont av sin rygg till coh från så ville jag inte risker nåt.

På utsatt tid kom CA och hennes familj.Småtjejerna var mest nyfikna på stallet och mina pållar. Lilla Bianca fick följa med in i stallet och blev pysslad med av tjejerna. Till och med kratsa hovarna klarade de av :-). Bianca var mest nyfiken på vad det var för små männskor som höll på och borstade och klappade på henne ;-). 

Fick också en jättefin blomma av CA - så den ska jag vara rädd om och inte ha ihjälp på en gång ;-)Tyvärr så var det kallt idag så ponnypysslet blev inte så långvarigt. Istället blev det in i stugvärmen och husesyn innan vi fikade. 

Jättetrevligt besök och kul att träffa kusin CA - det är bra ånga år sedan vi träffades senast. Vi har ju samma mormor och morfar så det var kul för henne att se hur det ser ut i huset numera :-).

Efter avklarat besök så fick pållarna sin em-mat och jag fixade iordning mat för nästkommande dygn. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset och började med jobbet att kritiskt granska uppsatsen jag ska opponera på. 

Efter noggrant läsande så hade jag hittat lite konstruktiv kritik och efter 4 timmars hårt arbete var jag klar. Kändes himla skönt :-). 

Var alltså klar vid 21-snåret och plockade ordning på det som ska med till jobbet i morgon och så fixade jag ordning matlåda.  Avslutade kvällen med att gå ut och ta in pållarna och kvällsmata dem. Lillan blev också kvällsrastad, men det var kallt ute så hon ville in på en gång.

Nu ska jag titta lite på TV för att gå ner lite i varv och förhoppningsvis så blir jag trött snart och kan somna i vettig tid. I morgon bitti blir det ju till att kliva upp lite tidigare än vad jag gjort den senaste veckan ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


7/1 Lördag - Lite nöje...

Dagen började med fortsättning av med städning. Strök köksgardinerna och satte upp dem, överdraget till dynan i kökssoffan blev också struket och placerat på sin plats. Tvättmaskinen fick jobba lite och så städade jag klart badrummet. Hann ju inte klart med det igår. När jag var klar så var det full fart ut till stallet och så fixade jag klar med mockning och hästmaten.

När jag var klar med stallet så blev det lite mat och under tiden jag käkade så började jag bläddra i den uppsatsen som jag ska opponera på. Får göra ett noggrannare arbete i morgon för helt plötsligt så upptäckte jag att tiden dragit iväg och jag var tvungen att fixa iordning mig och fara in till stan.

Mötte upp T vid 14-snåret och vi åkte vidare upp på stan - närmare bestämt till Filmstaden - det var dags för lite nöje. Det är jag helt klart värd efter allt slit :-)


Jag hade förbokat biljetter så vi hämtade ut dem 30 min innan filmen började, blev en stunds väntande sedan innan vi blev insläppta i biosalongen.

Vi kollade på Sherlock Holmesfilmen "A game of shadows". Det var ett par underhållande timmar och riktigt bra film, men så gillar jag ju aktionkomedier :-)

Efter filmen så åkte vi och shoppade lite mat på Willys innan vi åkte  till T och käkade lite mat. Var hemma igen vid 19-snåret.

Väl hemma så tog jag itu med att rensa undan papper på mitt skrivbord. Behövde ha yta för att kunna gå igenom uppsatsen och göra anteckningar. Det hela slutade med att jag satt på golvet och rensade ett par skrivbordslådor för att få plats med nya papper. Fick ihop en redig hög med papper som ska slängas. Skrivbordet ser nu hyfsat  ;-).

Var klar lagom till det att Morden i midsomer började - så det blir TV:n en stund nu innan det är dags  att ta in pållarna och kvällsmata dem.

Så detta var allt idag.

/Lizzie


6/1 Fredag - städning

Idag var det ingen återvändå... hela huset är i STORT behov av en ordentlig storstädning. Dock började jag dagen lugnt. Efter hästarnas utsläpp så fick det bli frukost i soffan och lite morgon-TV. Var trött idag, har nog inte hämtat mig från senaste tidens hektiska arbete... ;-)

Till sist så var det bara att sätta igång och resten av dagen har gått åt till att försöka göra huset representabet. Med 3 långhåriga katter så var det mänger med päls hög och lågt, väst såg mitt skrivbord ut... kissarna har ju en förkärlek till att gärna husera där. Som vanligt så var det dammandet och plocket som tog längst tid. Passade också på att plocka undan allt julpynt, dags att slänga ut julen.

Fram på em kom T och Lexi. Med sig hade de en grillad kyckling och potatissallad - mat var precis vad jag behövde!

Mitt i städningen upptäckte jag att Tussan nu accepterat katthuset jag fick på nyårsafton av SJL...T hjälpte mig sedan med att packa in alla julprylar i garderoben och så fick jag hjälp med att skaka mattorna. Sedan blev det vidare färd mot lägenheten. Jag tog itu med stallpysslet - mockade och gjorde rent vattenhinkarna. Sedan var det full fart in i huset ett tag till innan M1 och P dök upp vid 18-snåret.

Pållans motion för dagen bestod av en liten hoppövning så vi åkte till ridhuset som vanligt :-). Så här en fredagkväll så var vi helt klart ensamma i riduset ;-)

Under tiden som M1 värmde upp pållan så hjälpte jag P att bygga upp en liten serie bestående av ett rättuppstående hinder och en liten oxer. Som vanligt var det sedan skritt och sedan trav över bommar på marken innan själva hoppövningen påbörjades. Pållan ville helst bestämma själv i dag - alltså fullt ös medvetslös mot hindret ;-). Blev lite lydnadsträning alltså i form av volt innan hindret när hon började streta mot handen. Funkade bra och damen verkade nöjd med dagens ridpass. M1 var också nöjd.

Var hemma igen vid 19.30-snåret och jag pysslade om Oktawia. Pållarna fick sedan stå inne med lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. När jag plockat undan alla prylar och mockat ur trailern så var det full fart in i huset igen och så fortsatte jag med städningen. Jag hade hunnit med dammsugningen innan vi åkte till ridhuset, så jag fixade klart med toaletterna och så moppade jag golvet.

Däremot så skippade jag att stryka köksgardinerna. Hade tagit fram gardiner och överdrag till kökssoffan - men den högen hade Tussan lagt beslag på...Nallle har ju ialla fall vett att lägga sig på akvariet - där är det varmt och skönt ;-)Vid 21.30 fick jag vara klar för kvällen. Mission impossible 3 började då på TV4 och det får väl duga så här en fredag kväll. Som sällskap har jag ett glas gott vitt vin och popcorne. Behöver ut en vända till i kylan för att kvällsmata pållarna - men det blir lite senare. Nu är det filmtajm :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

5/1 Torsdag - Deadline...

Så var det dags för dagen D som i Deadline.... Direkt efter att jag släppt ut pållarna satte jag igång. Ingen frukost framför TV och soffhäng idag inte. Dusch och på med kläder. Kaffe och macka intogs framför datorn och så läste jag igenom min uppsats utterligare en gång - noga. Ytterligare finputsning med andra ord. Och så checkade jag av uppsatsen utfrån riktlinjerna. När klockan var 11 så fick jag tyvärr för mig att jag blandat ihop analys och diskussion... deadlinetiden för inlämnande av uppsatset var kl 12... alltså ingen tid att göra om en massa saker. Efter en stunds funderande fram och tillbaka, blev det att det fick räcka! Kl 11.15 - 45 minuter innan deadline klickade jag på "skicka"-knappen i mitt e-postprogram och skickade in min uppsats.

Kändes konstigt och overkligt och väldigt ångestfyllt. Känns fortfarande som om jag har missat något västentligt...

Efter lite kaffe för att lugna nerverna (!) drog jag på mig ytterkläder och tog itu med stallet. Idag var det minusgrader ute - kallt som fasen! Hade inge hö nere i stallet så jag fick klättra upp på höloftet och slänga ner en omgång innan jag kunde ge pållarna sitt lunchhö. Fixade sedan iordning alla höpåsarna, mockade, sopade och fixade lite i sadelkammaren. Var klar på en timme och det var sedan skönt att komma in i stugvärmen.

Efter att ha jobbat intensivt med c-uppsatsen de senaste veckorna så blev det nu lite antiklimax... vad ska jag nu hitta på? Kvar att göra är att opponera på någon annans uppsats, men vilken visste jag ännu inte.

Alltså började jag med något jag som jag inte gjort de senaste veckora - dags för städning. Och jag började med det som såg värst ut... Kattrummet. Fram med dammsugaren och dammsög upp mängder med katthår från klätterställningarna. Utav någon konstig anledning ville inte någon av katterna vara kvar inne ;-). Därefter skurade jag rent fönstrena för de såg förskräckliga ut. Katter kan vara rätt äckliga... 


Lagom när jag var klar med kattrummet så dök T upp. Han hade med sig lite fikabröd för att gratta mig till att jag klarat av inlämningstiden för uppsatsen :-). Det tackade jag inte nej till utan satte snabbt på lite kaffe och så fikade vi :-).

Det blev alltså inget mer städat idag, får bli i morgon istället.

Efter fikat så försökte jag kolla vilken uppsats det är som jag ska opponera på. Tyvärr så funkade inte Blackboard Learn så himla bra idag, efter lite krångel fick jag i alla fall fram vem som är in examinator, vilken grupp jag ska oppenra på och NÄR examinationen ska ske. Den 11/1 är den stora dagen - men det stora problemet var att få tag på uppsatsen - det funkade bara inte!! Lite lätt frustrerad gav jag upp och mailade till min examinator och bad honom skicka den till mig via e-posten. När jag senare kollade e-posten så hade det gått bra och jag hade en uppsats att skriva ut. Däremot så gör jag inget med den idag.

T och Lexi for vidare till lägenheten och jag slösurfade en stund och plockade undan lite i köket. Vid 18.30 kom M1 och P och Oktawia blev iordninggjord för ett besök in till ridhuset. Även idag blev det ett litet lättare pass iform utav att damen fick göra typ enklare saker. Funkade rätt bra, damen hade inge större lust att behöva jobba egentligen, men gjorde det utan större protester. Tror det kändes mer för ryttaren än vad det såg ut för oss som stod på läktaren.

Var hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Lätt sönderfrusen förpassade jag mig sedan in i huset och soffan. Nu får det bli TV:n resten av kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


4/1 Onsdag - Lite annat...

Igår så hade jag inga som helst problem att somna. Verkar som om jag fått ur mig det jag kan när det gäller min uppsats. Har sovit som en klubbad oxe och när jag vaknade så var huvudet helt tomt och stilla :-O. Mycket märklig känsla efter de senaste tidens speedad hjärna... ;-). Kroppsarbete kändes som en passande sysselsättning för dagen...

Så efter frukost fick det bli stallet direkt och jag fixade mockningen. Eftersom hästarna stått inne hela gårdagskvällen vår det en del att mocka rätt på, men jag hade inte bråttom. När stallet var fixat så tog jag itu med sadelkammaren. Golvet där var i stort behov av sopkvasten ;-). Var lagom klar när T dök upp. Blev en fika och lite lunch innan vi fixade iordning det vi behövde ha med för att hämta spån. Trailern hakades på, sopsäckar blockades fram, buntband, spade likaså.

På väg till Sågeriet svängde vi förbi mitt jobb och jag gick upp till min arbetskamrat som agerat Mrs Rödpenna. Hon hade gjort ett digert arbete - men ack så bra!!! Jätteskönt för mig att ha någon utomstående som läste igenom hela uppsatsen också. Hon tyckte den var bra och att den höll en röd tråd. Att jag sedan vänder typ 1000 st "så" är ju ett annat problem ;-). Tackade öfr hjälpen och så åkte vi vidare till Sågeriet.

Den här gången hämtade jag sågspån istället för kutterspån pga att det var dåligt med kutterspån. Sågspån funkar också, men det är tungt utav f*n. Kan inte ta med lika många säcker som när jag hämtar kutterspån, men jag fick med mig spån för de närmaste 2 månaderna i alla fall.

Var hemma igen vid 15.30-snåret och då blev det fika och lite mat innan vi gick ut och började packa ur trailern. Var klar till 16.30 när M1 dök upp. Nu när Oktawia fått fossingarna fixade så är det slut på hennes ofriviliga vila. Strax efter 17-snåret styrde vi kosan mot ÖFK :-)

Pga av tappsko och svårt att få tid med hovis så har det blivit 1,5 veckas ofrivillig vila på för pållan, så det fick bli ett lättare pass idag. Damen skötte sig bra. Det var lite motigt i galoppen, men hon hade inga nerver på utsidan utan verkade rätt nöjd med att se andra kusar i ridhuset. Damen har säkert haft astråkigt med att gå och skrota ;-).

Vi var hemma igen vid 18.30 snåret och det hade börjat blåsa igen så pållarna fick vara kvar inne i stallet med lite hö att tugga på. När jag var klar i stallet så förpassade jag in i huset - lätt sönderfrusen - det blåste isbjörnar ute...

Jag tog itu med att rätta med uppsats. Jag vill gärna använda ordet "så" som förstärkning och utfyllnad ;-). Kändes som om jag tog bort 1000 just sådana ord ;-). Det tog totalt 2 timmar att rätta uppsatsen på 50 sidor och kollade igenom den noga. Det känns som om jag är klar nu. Det är i alla fall inga tankar som ploppar upp om att jag missat nåt - har jag gjort det så får det visa sig vid genomgång av opponent och examinator. Det känns som jag gjort det jag kan i alla fall :-)

Jag var klar med uppsatsen vid 21.30-snåret och då fick det bli soffan för resten av kvällen. Bortsett från att jag var tvungen att kravla mig ut i kylan för att kvällsmata pållarna. Snabbt tillbaka i soffan var jag sen ;-)

Så detta är allt för idag!

/Lizzie


3/1 Tisdag - Fortsatt uppsatsarbete...

Även inatt har min hjärna levt ett eget liv... snacka om att gå på högvarv. När det var dags att gå och lägga sig så hade jag behövt ha en stor OFF-knapp för att få stopp på den speedade hjärnan. Somnade sent om man säger så.

Var inte så farligt trött när jag vaknade, utan snarade fortfarande helt speedad! Idag blev det ingen frukost framför TV:n ;-). Det blev frukost framför datorn och så full fart :-). Dags att börja jobba med mina slutsatser!

Vid 12-snåret började jag bli klar. Det blev lite mat, hästarna fick lunchmat och så bytte jag kläder. Packade ner en utskrift på min C-uppsats och så for jag till stan och åkte till min arbetsplats. C-uppsatsen lämnades över till en arbetskamrat som är en fena på svenska språket. Hon ska korrekturläsa min uppsats och det är jag jätteglad över. Det är så bra att ha någon som kan granska det svenska språket och så kommer jag få feedback på ifall jag lyckats hålla en röd tråd genom uppsatsen.

På vägen hem så shoppade jag med lite kylskåpsvaror och hundmat - sedan full fart hemåt.

Var hemma igen vid 14.30-snåret och då blev det ombyte till säckiga joggingbyxor igen ;-). Jag och Lillan gick ut i stallet och jag fixade klar med mockning och vattenhinkarna. Lika bra att få det gjort och passa på att utnyttja dagsljuset.

När mocknngen var avklarad så blev det huset och på med lite kaffe. Jag hann få i mig ett par skinkmackor och kaffe innan hovis ringde och talade om att hon var på väg. Ut till stallet igen och in med pållarna i stallet. Kratsade ur lera ur hovarna på båda damerna och så fick Oktawia Domosedan. Veterinären tyckte att det funkar bättre än Sedalin som lugnande vid hovis-besök. Medlet ska verka en stund så jag släckte i stallet och gick in i huset igen.

Vid 16-snåret var hovis på plats och cirka 2 timmar senare var båda pållarna fina om fossingarna. Oktawia blev helt väck av Domosedan - men trots att hon var totaldrogad så lyckades hon rycka åt sig sitt högra framben när det var dags att fixa den hoven. Damen uppskattar INTE att man håller i den hoven. När hon blir drogad med Sedalin så funkar det att bremsa damen just när den hoven ska fixas. Det funkade inte på Domosedan. Hästen trillade nästan omkull för hon var så drogad, men rycka åt sig frambenet det klarade hon av. Brems eller icke brems... Hovis lyckades i alla fall att få alla sömmar utan att bli skadad som tur var.

Efter hovisbesöket fick pållarna stå kvar inne. Oktawia behövde få vakna till lite, så hon fick klara sig utan mat ett tag till. Bianca fick lite hö att tugga på i alla fall.

Själv förpassade jag in i huset. Jag var lätt sönderfrusen så jag värmde lite saftglögg och så blev det datorn och uppsatsen igen.

Efter att ha tänkt lite så fyllde jag på min analys ytterligare. jag la till ett par diagram i resultatdelen och så lyckades jag även få till sammanfattningen. Detta jobb tog resten av kvällen... var bara ute en snabb sväng till stallet vid 19.30-snåret för att ge pållarna lite hö. Oktawia hade kvicknat till då ;-)

Vid 21.30-snåret var jag klar med mitt uppsatsarbete för dagen. Jag har en känsla av att jag har glömt något väsentligt. Men nu är jag i alla fall tom i huvudet och jag hoppas att jag fått ur mig rätt saker ;-). I morgon får jag göra de rättningar som blir utifrån dagens korrekturläsning ;-).

Men nu börjar det likna en uppsats i alla fall :-)När jag var klar med uppsatsen så blev det ut till stallet för en sista vända ikväll. Det snöade för fullt! :-O. Pållarna fick sin kvällsmat och Lillan kvällspinkade fort som sjutton för att snabbt komma in i huset igen. Skitotäckt väder är det ute.

Resten av kvällen blir det i alla fall TV:n och förhoppningsvis så lugnar min hjärna ner sig så jag sover bättre i natt ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

2/1 Måndag - Uppsatsarbete...

Var trött när jag klev upp - det tog ett tag innan jag lyckades somna igår. Men jag har nu semester några dagar så det fick bli lite frukost i soffan framför morgon-TVi innan jag fixade iordning på mig själv och vid 10 var jag klar för att sätta igång med uppsatsarbetet.

Jag har under dagen jobbat stenhårt med min uppsats. Fortsatte att mata in diagram och kommenterade resultaten. Jag tog en paus vid 13-snåret för att få i mig lite mat och så passade jag på att gå ut en vända. Pållarna behövde lunchmat och fixade jag stallet. Det var skönt att få röra på gamla kroppen lite ;-)

Under em så började jag att skriva på diskussionsavsnittet. Tänkte så hjärnan knakade och skrev så det nästan rök om tangentbordet ;-).

Vid 16-snåret så kom T och Lexi en sväng, så då fick jag ta en paus och fika lite. T hjälpte mig med att lufta hydroforen, trycket hade försvunnit igen...

Efter lite kaffe och pepparkakor passade jag på att kamma Tussan. Hon har börjat fälla sin underull och den släpper inte ordentligt. Den lilla katten hatar att bli kammad - alltså fick T hålla så att han inte blev biten *harkel*...

Stunden med kattkammen resulterade en en stor hög päls...
Tussan själv blev mycket förnärmad över den fräcka behandlingen... så hon satte sig under matsalsbordet och tjurade...

Gäller ju att piffa till sig efter den påtvingade pälsvården ;-)
T och Lexi for vidare och jag fortsatte med mitt uppsatsarbete. Vid 20.30-snåret så hade jag lyckats producera klart diskussionsavsnittet och det fick räcka för idag. Hjärnan gick på högtryck, men jag var så trött i kroppen av att ha suttit framför datorn hela dagen. Så det fick bli soffan och CSI i ett försök att varva ner. Tyvärr så lyckades det inte. Vid 22-snåret så blev det ut till stallet för att ta in pållarna och ge dem kvällsmat. Nu får det bli lite ytterligare TV en stund innan det är dags att gå och knoppa.

Så detta var allt för idag!


1/1 Söndag - Nyårsdagen 2012

Idag fick det bli sovmorgon, pållarna fick ju hö mitt i natten - och har de bara mat och vatten så är ju läget under kontroll. Jag kravlade mig ut till stallet vid 10.30 (kom isäng kl 3 i natt) så var det inget konstigt.

Även om jag var nykter under gårdagskvällens roligheter så kände jag mig sliten och trött ;-). Det fick bli frukost i soffan framför TV:n som vanligt. Där kunde jag dock inte slappa för länge. Vid 14-snåret hade jag bokat in tid med min höbonde för hämtning av hö. T skulle hjälpa till och vi var tvungna att åka vid 13.30.

När jag vaknade till liv så snöade det stora flingor och marken blev snabbt täckt av snö. Så när det var dags för mig att ge mig ut och fixa stallet fick jag börja med att skotta framför stalldörren. Det ungefär 5 cm snö som hade kommit, inte mycket men jag ville slippa trampa runt i snön och dra in den i stallet.

Idag så tog mockningen tid eftersom hästarna stått inne lite längre än vanligt, till sist så jag klar med allt. Hann till och med skotta av halva stallplan från snö innan vi åkte iväg till höbonden.

T körde med sin bil och 4-hjulsdriften behövdes  - det var snorhalt på vägen. Med min Volvo hade vi inte kommit så långt med släpet fullt med hö.

Vi var på tillbaka igen vid 15-snåret och vi tog en liten fika innan det var dags att slänga upp hög.

När vi tog itu med att slänga upp höt så snöade det inte längre, det var nogn formm av underkyldt  regn som droppade ner istället. Idag var höbalarna tyngre än vad de brukar vara ;-) så det tog en stund att få alla balarna på plats på loftet. Skönt när det var klart - då har jag hästmat hemma för en månad till :-).

Jag fortsatte med att skotta lite mer snö. Även om det kommer regna bort så hade det kommit så pass mycket snö att det behövde skottas. Blötsnö... kommentarer är överflödiga. Förhoppningsvis så smälter eländet bort snabbt...

T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och tog hade ju nått annat att ta tag i. Nämligen att fortsätta med min uppsats.

Diagrammen som jag gjorde igår blev idag inkopierad i uppsatsen och så påbörjade analysen av resultatet. Arbetatde koncentrerat med uppsatsen under 4 timmar - vid 21 så var jag så trött i mössan att jag var tvungen att göra nåt annat. Som tur så började Mordne i Midsomer på 1:an. Bra paus för hjärnan :-)

Nu är det i alla fall dags att ge sig ut för att plocka in pållarna för kävllen och servera kvällsmaten. Och roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

31/12 Lördag - Nyårsafton...

Året sista dag! Och rejält kallt ute - men soligt. Så här på årets sista dag blev det ingen vilodag direkt. Efter lite frukost i soffan så satte jag fart. Dock inget fysiskt ansträngande. Jag ägnade dagen åt att arbeta med min C-uppsats.

På fm matade jag in resultatet från de enkäter jag hade kvar. Tog sedan en paus från uppsaten och det blev lite mat och så en vända ut till stallet. I kylan fixade jag klart allt med stallet, mockning och hästmaten. Vattenhinkarna fick jag dock ställa in i sadelkammaren så de inte skulle frysa ihop helt.

Pållarna fick sin lunchmat och Lillan passade på att busa runt ute i frosten ;-).

Efter pausen med stallfixet så var det in i huset igen. Jag gjorde iordning kvällens efterrätt - en gotländks saffranspannkaka. Det tar inte lång tid att röra ihop smeten och under tiden som pannkakan stod i ugnen så fortsatte jag med uppsatsarbetet.

Efter 40 minuter i ugnen var läckerheten färdig :-)Resten av em så roade jag mig med att göra små diagram i min excelfil som jag matat in enkätresultaten i. Det fick bli enkla stapeldiagram för alla frågorna - totalt 34 st diagram blev resultatet. himla roligt jobb för svaren blir så tydliga för varje fråga när de presenteras som stapeldiagram :-).

Till sist var det dags att slita sig från uppsatsarbetet och fixa till sig inför kvällens bravader. Tillpiffning med andra ord ;-)

Strax innan kl 18 var jag klar, men innan det var dags att åka så blev det stallet en vända till för att plocka in pållarna. De var inte så himla jättepigga på att få komma in. Bianca var lite stressad pga att det sköts raketer en bit bort. Kändes då bra att ta in pållarna en kväll som denna. Hö, kraft och vatten serverades. Och så for jag iväg. Blev en sväng till kyrkan först för att tända lite ljus. Men sedan var det full fart in till stan.

Jag åkte först och plockade upp kamrat KN och vi fortsatte hem till vår gemensamma kamrat SJ-L. Med mig hade jag saffranspannkakan, vispgrädde och björnbärssylt :-).

Vi hade sedan en himla trevlig kväll hemma hos SJ-L. Vi käkad hennes goda lökpaj *mums*, och så ost och kex som KN hade med sig. Framåt kvällningen toppade vi det hela med min saffranspannakak.

Alltså en riktig tjejkväll med äta, skratt och allmänt babbel ;-).

När tiden började närma sig 12-slaget så förpassade vi oss ut på stan och gick iväg till Slottet - tillsammans med halva stan. Mycket folk var det i farten ;-). Jag hade släpat med mig systemkameran och stativet för att försöka få till några bra bilder på fyverkerierna över slottet.

Det tog några knäppningar med kameran innan jag hittat rätt inställningar, men sedan så fick jag till några bra bilder :-)


Fyverkerierna höll på i 10 min så vi var snart tillbaka hemma hos SJ-L igen vi fortsatt med att ha en trevlig kväll. Helt plötsligt så var klockan efter 2 och det var allt dags att pallra sig hemåt. I annat fall hade vi nog fortsatt att babbla på ett tag till ;-)

Efter 12-slaget fick jag också ett MMS från T - han skickade över en bild på Lexi och hur hon tog uppståndelsen med alla smällarna utanför lägenheten...Totalt oberörd över att det lät som ett krig utanför...

På vägen hem så släppte jag av KN hemma hos henne. Fortsatte sedan hemåt - det tog lite längre tid än vanligt...

När jag kom ut från stan och ut på landsvägen så körde jag rakt in i värsta dimman... riktigt, riktigt otäckt var det. Tjock, tät dimma som dessutom flöt runt på vägen så jag såg knappt någonting. Körde cirka 40 km/h och började fundera på om jag skulle hitta hem. Det gjorde jag, men det tog ju en stund att ta sig hem ;-).

När jag väl var hemma så fick pållarna mer mat och Lillan blev nattrastad. Pållarna blev lite förvånade jag dök i stallet vid denna tid på dygnet ;-). Men de tackade inte nej till lite mat... Eftersom jag behövde få sova i några timmar så fick pållarna en ranson hö så de skulle klara sig tills jag skulle kvickna till liv igen ;-).

För att gå ner i varv lite så fick natten avslutas i soffan framför TV en stund och detta var allt för idag!

Gott Nytt År!

/Lizzie

RSS 2.0