20/7 Fredag - Tävlingsdags...

Så var det fredag och halvvägs genom semestern. Vaknade upp till en underbar dag och det fick bli frukosthäng på min stora balkong - sämre ställen finns det att sitta och mysa på. Skönt med ogenerat läge så man kan sitta i morgonrock och håret åt alla håll ;-)
 
 
Till sist var det dags att sätta fart i dag var det dags för en liten tävling för Oktawia och M1. Så när jag fixat iordning mig själv så fick det stallet nästa och jag mockade iordning och strax innan lunchtid så fick pållarna komma in. Det är skönt med lite sol, men tyvärr blir ju bromsarna totalt olidliga. Så pållarna var nöjda med att få komma in och tugga på lite hö. Jag förpassade mig in i huset och tog mig lite snabblunch, fick bli kaffe och lite a-fil med müsli. Placerade mig i trädgården och intog denna delikata lunch. Passade på att kolla på ett par pilfinkar som har bo precis vid ytterdörren - uppenbarligen lunchdags där också ;-). Fågelunkarna skrek efter mat och föräldrarna flög i skytteltrafik med svarta feta larver ;-)
 
 
Efter att ha käkat lite grann så var det dags att ta itu med lite lädervård - utrustningen bör ju se representabel ut när det är tävlingsdags :-).
 
När jag så kom ut i stallet igen så hittade jag en mycket trött liten Bianca i sin box. Den lilla fröken låg ner och vilade och lät sig inte störas över min ankomst... 
 
 
Innan jag satte igång med att putsa på sadel och träns så var det till att utfodra ett gäng hungriga kattungar - och de lät sig väl smaka ;-)
 
 
Jag släpade sedan ut vatten, sadelsåpa, svamp, handduk, sadelställningen, dressyrsadel, vita schabraket och tränset. Placerade mig utanför stallet eftersom det var varmt och skönt ute. Satte mig dock i skuggan - i solen var det för varmt. Vid 13-snåret kom M1 och P och putsning av Oktawia påbörjades. T och Lexi kom vid 13.30-snåret och då var jag klar med putsningen av sadel och träns. In med prylarna i min bil och så lämnade jag P och M1 en stund. Jag hade nämligen fått ett meddelande från Ostbutiken att jag hade råmjölk att hämta. De öppnade kl 14.00 och då var jag och T på plats - tur att man har nära ;-).
 
Vi var hemma igen till strax efter 14.30 och då var Oktawia flätad och endast lite finputsning kvar :-)
 
 
Strax efter 15-snåret så lastade vi damen och for iväg mot tävlingsplatsen. I dag var det Frösvidal och det är ju nästgårds så vi var snart på plats. M1 och P gick och spanade på tävlingsplatsen, under tiden var jag och T kvar vid trailern så att pållan höll sig lugn.
 
Oktawia höll sig lugn i trailern och när M1 och P var tillbaka så var det dags att plocka ut hästen ur trailern och fixa på utrustningen. Oktawia klev snällt ut ur trailern och stod hyfsat stilla under tiden som vi fixade iordning damen.
 
 
Redo -nu är det bara att vänta på piloten! Men nåt väldigt spännande är det där borta....
 
 
Borta på framridningsbanan - där verkade det hända spännande grejer ;-) Eller var det de hotfulla molnen som var lite spännande...  Det hade varit fint väder hela dagen, men nu drog molnen ihop sig... 
 
 
Brevid sandbanan så fick man även rida på en fin gräsyte och där värmde M1 och Oktawia upp. Pållan verkade vara på ett rätt OK humör. Vid ett par tillfällen blev hon lite arg, men i övrigt så skötte hon sig bra.
 
 
Åskan mullrade på avstånd, men under den timmen som M1 värmde upp pållan inför tävlingsstarten klarade vi oss från regn. Precis när vi gick in i ridhuset för att titta på själva tävlingsmomentet - då kom regnet....
 
Oktawia och M1 red igenom LB:3-programmet utan några större missar. Oktawia tyckte att domarkuren som stod i en dörröppning, var lite skum och ville inte riktigt gå förbi där. Med tanke på att M1 har varit sjuk i veckan och inte kunnat träna som det var tänkt, så tycker jag att ekipaget gjorde en riktigt bra insats. Belöningen för dagens insats blev 63.33 % i resultat :-D
 
När tävlingsinsatsen var avklarad så skrittade M1 av pållan i lätt regn. Vi packade sedan in pållan i trailern och for hemåt med henne. Väl hemma blev pållan omhändertagen och så serverades lite havre och betfor. Hemma så hade det slutat regna och var strålande sol = knallvarmt. Så pållarna fick stå kvar inne och mumsa på hö i lugn och ro istället för att slåss med bromsarna ute.
 
Alla prylar packades iordning och så hakade jag loss trailern. Vi for tillbaka till tävlingsplatsen i varsin bil för att kolla klart på klassen. Väl tillbaka i Frösvidal så spöregnade det. Solen som sken över Kartorp syntes inte till alls... så stor skillnad ka det vara på någon mil...
 
Köpte mig lite fika och så in i ridhuset och kollade på några ekipage. Det var skönt att stå under tak, för ute vräkte regnet ner. Tyckte verkligen synd om de ryttare som fick rida fram i spöregnet.
 
Vid 20-snåret fick det vara bra i alla fall. Då var det dags att fara hemåt - kall och blöt var jag. Väl hemma så regnade det i alla fall inte. Pållarna blev utsläppta och jag själv förpassade mig in i huset. Kvällen avslutas med ett glas rött, kex, marmelad och lite goda ostar.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0