22/7 Söndag - Hemmajobbet del två...

Idag lyckades jag sova länge... vaknade kl 9 - det har alltså tagit två veckor av semestern för kroppen att gå ner i varv och inte vakna kl 7 varje morgon ;-). Kände ingen stress över att behöva kliva upp - lika bra att passa på och ha sovmorgon när man kan ;-). Vid 10 var jag hungrig och alltså kravlade jag mig ur sängen. Fixade kaffe och frukost som togs med upp på balkongen. Solen sken, men det var lite blåsigt.
 
Efte balkonghänget så fixade jag mig iordning och tog itu med mockningen och matning av kattungarna. T klättrade upp på loftet och tog ner brädorna som jag fick i födelsedagspresent. Sedan höll vi på ett tag med att mäta och såga. Vindskivorna till takfönstret fixades först och de var lite trixiga då de inte har raka kanter. Använde de gamla skivorna som mall. Knutbrädor till lagården sågades till och även brädfodringen till lagårdsdörren sågades till.
 
Innan jag tog itu med grundolja och grundmålning så blev det en fikapaus - välbehövligt med kaffe ;-).
 
Använde ett par bockar som jag la upp brädorna på och så hann jag olja och måla knutbrädorna och även de fyra vindskivorna. Sedan var det fullt på byggställningen och foderbrädorna till lagårdsdörren får jag ta någon annan dag.
 
 
Lagom när jag var klar med ovanstående målning så kom T ut med mat. Köttfärssås med spagette - precis vad jag behövde. Kände mig helt utsvulten efter det hårda slitet ;-).
 
Maten smakade riktigt bra och det var skönt att sitta och vila en stund. Nu fram på sen em så började det mulna på lite och när jag kollade väderprogonsen inför morgondagen så visade den att det ska regna i morgon. Då var det frågan ifall stallväggen mot stallplanen skulle bli målad eller inte... Det visade sig att maten gjorde susen och både jag och T fick tillbaka energin. Med gemensamma krafter så målade vi den fjärdedel av stallväggen som var kvar. Det tog två timmar, men sedan var även östra stall/vedbodväggen målad :-). Sista burken med rödfärgen räckte alldeles lagomt :-). Nu är det bara garaget kvar - dörrarna är ju målade... så det är framsidan och gaveln kvar på garaget. Dock SÅ skönt att äntligen ha målat klart den delen av mitt uthus som jag ser varje dag ;-). Kommer bli fint det vita också är helt klart :-).
 
 
 
Sedan är det bara hela härliga baksidan kvar - som vätter mot söder och väster. Jag har precis gjort slut på 50 kg rödfärg och det kommer säkert gå åt lika mycket till. Men innan jag tar itu med den biten av uthuset så ska huset målas först. Om regnet fortsätter så blir det till att måla klart uthuset nästa sommar. När dagens arbete var avklarat så åkte T och Lexi vidare till lägenheten. Jag hann byte om och tvätta av mig målarfärgen lagom till det att M1 och P dök upp. M1 fixade pållans motionspass idag som fick bli en uteritt. Vi passade också på att boka in pållans kommande träningsupplägg fram till nästa tävling som blir i slutet av augusti.
 
Under tiden som M1 och P sedan var ute på ridtur med Oktawia så passade jag på att ha en pysselstund med Bianca och hon blev ordentligt borstad - det tyckte den lilla fröken var mysigt och jag blev precis klar när Oktawia och Co kom tillbaka. De hade inte blåst bort trots att det blåste rejält ute.
 
När Oktawia blivit ompysslad så serverades kvällshavren och jag själv förpassade mig till huset och kollade på den norska deckarserien som visades på TV4. När det blev paus för nyheter passade jag på att gå ut en sista vända för idag. Pållarna släpptes ut och jag kom ihåg att även vattna mina balkonglådor. Blommorna såg mer än torra ut...
 
Mina kittisar växer också och här kommer ett par bonusbilder :-). En trött liten killen vilar ut hos snäla Elvis
 
 
En trött liten tjej har lyckats klättra upp på täckeshängarna. Somnar sött... ;-)
 
 
Jag själv ska nu kolla lite på TV innan det blir en närmare titt på kudden. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0