30/6 Lördag - tävlingsdags...

Idag har det varit full fart! Upp som vanligt och släppte ut pållarna. T och jag satte sedan fart och på fm blev det en tur till Kumla. Först stannade vi i Marieberg och shoppade en blomma och lite choklad till svärfar. Den gamle mannen fyller 85 år idag och det måste ju firas :-). Svärfar låg och vilade när vi kom, men piggnade till när vi dök upp och glad blev han över chokladen - ritkigt liten godisråtta är han ;-). Efter besöket hos svärfar hade vi en oplanerad träff med T's syster och sambo. Uppdagades vissa saker och T blev inte så glad. När saker och ting ställs på sin spets så visar det sig hur en person verkligen är... Dock hade vi inte tid att börja reda upp i saken just då eftersom vi hade bråttom hem.
 
Idag var det nämligen dags för en tävlingsstart och denna skulle ske på em för en gång skull ;-). Vi var tillbaka hemma vid 13-snåret och då var M1 och P på plats och pållan höll på och få sin man knoppad.
 
T och jag käkade lite mat - fanns färdigt och bara att värma så vi var snart mätta och belåtna.
 
Alla prylar som skulle med packades sedan in i bilen, sadel, träns, putsväskan, vatten + hink och M1's kläder. Kamera och matsäck icke att förglömma :-). När pållan var färdigfixad så klev hon snällt in i trailern och färden gick mot Lindesberg.
 
Färden gick problem fritt och vi var på tävlingsplatsen enligt planen. Pållan var lugn när vi kom fram bortsett från att hon var lite irriterad på några bromsar som kom flygandes direkt. På med utrustning och iväg till framridningen.
 
Vi hade tur med vädret, blåste lite och var lagomt varmt. Under tiden som M1 skrittade fram på ett gärde kunde vi övriga sitta på en stor trästock och fika lite. Resten av framridningen skedde inne i ett ridtält och då höll vi på att dö av värmeslag ;-). När det sedan kom in några pållar som uppenbarligen var nersprayade med MD Hästdeo så var jag tvungen att gå ut. Jag hade svårt att andas ändå pga andra insektsmedel som hästarna var sprayade med, men MD Hästdeo är rena katastrofen för mina luftrör. Då slår det på en totalt tvärstopp och jag kan inte få in någe luft över huvudtaget. Så det var skönt att komma ut i friska luften ;-)
 
Till sist så var det dag för själva tävlingsmomentet. Pållan skötte sig rätt bra med tanke om omständigheterna. Både häst och ryttare var sjöblöta av svett.... Det var också första gången i år som ekipaget tävlar utomhus och även första gången för i år som de tävlar LB:3. Damen har gått bättre på träning, men alla inblandade var nöjda med dagens insats. 62,42 % red ekipaget ihop och det var en helt rättvis bedömning från domarens sida ;-).
 
 
 
 
Här finns hela ritten på en videosnutt - de kom 12:a av 22 startande. Vi såg på en gång att de inte skulle hamna på placering så efter avskrittningen packade vi alltså ihop och for hemåt.
 
Väl hemma så blev pållan omhändertagen och sedan var det hagen som gällde.... uppenbarligen tyckte Oktawia det var skönt att komma hem ;-)
 
 
Alla prylar plockades undan och M1 och P for vidare. T och jag fixade lite mat och intog den i trädgården. Fortfarande skönt väder ute :-). Vi hade således en diskussion om fm händelse och vad som egentigen gäller. När vi var iväg på tävlingsplatsen så fick vi ett mycket märkligt och otrevligt SMS från T's syster. T visste inte vad han skulle göra. Dock dags att sätta ner foten - efter ett mycket tydligt SMS från mig där jag berättade vad som skulle hända ifall systern inte skärpte till sig och fixar vissa saker tillsammans med sin bror. Så kom det tillbaka ett SMS med en helt annan ton och de ska sammanstrål i morgon fm för att fixa saker och ting. Förhoppningsvis löser sig saker och ting.
 
T och jag var dock lite rastlösa framåt kvällningen och det var en skön kväll. Alltså drog vi iväg till ett av T's svampställen och visst... det fanns kantareller att plocka :-).
 
Vi for sedan vidare hem till kamrat Pysseltrollet där jag lämnade av pengar för Tuppeware. Så småningom for vi hemåt igen. T rensade kantarellerna och de hamnade snabbt i stekpannan. Dock vågade jag inte käka mer än par stycken - får asont i magen annars... :-(. Det är dock T glad över eftersom han då fick resten för sig själv ;-).
 
Innan det fick bli soffhäng för resten av kvällen så blev det en vända ut till stallet och tog in pållarna. Deras kvällsmat serverades och så blev det lite kattungegos innan jag förpassade mig in i huset och soffan ;-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0