30/3 Fredag - Full rulle...

Idag har det varit full rulle hela dagen. På jobbet så var jag med på två stycken anställningsintervjuer till IT-avdelningen. Jag höll i den biten som handlade om övergripande för förvaltningen. Intressant var det. Kom iväg från jobbet strax efter 17-snåret och var rätt trött efter en intensiv dag. Bara att ladda om på vägen hem. Med tanke på att gamla volvon dundrade som ett reaplan var det ingen risk att  man slapplande av i alla fall ;-).

Väl hemma var det i med lite mat, på med stallkläderna och så full fart ut till stallet. Hann fixa med mockning, strö, mat och vatten till pållarna en stund innan 19-snåret då M1 och P kom för att fixa iordning Oktawai. På fredagar brukar vi ju låta pållan roa sig med att studsa lite hinder, men idag fick det bli lite dressyrträning. Nu i helgen så är det hopptävlingar på ÖFK och förberedelserna höll på för fullt. De långväga deltagarna kom under fredagkvällen också. När vi kom in till ÖFK så såg vi att framhoppningshinder var framtställda i ridhuset. Dressyrträning var alltså ett smart drag :-).

Jag tog en lite promis med Lillan innan jag förpassade mig in i ridhuset. Oktawia skötte sig bra idag, även om hon vid ett par tillfällen tyckte det blev lite väl jobbigt ;-). Ekipaget tränade idag övergångar (som vanligt ;-) ) och så att hålla formen vid voltarbete. Att rida en perfekt volt är svårare än man skulle kunna tro.

En nöjd pålla klev snällt in i trailern efter ridpasset och reaplans-volvon drog hem ekipaget. Var klar med pållan och allt annat i stallet till kl 22 och jag avslutade min kväll med lite soffhäng framför TV. Det är ju ungefär vad man orkar med så här en fredag kväll ;-)

/Lizzie

29/3 Torsdag - Hemmakväll...

Efter jobbet så fick det bli en tur till Granngården, lite hästmat och kattmat fick följa med hem. Jag hann sedan precis hem när T dök upp. Han kollade på min bil under tiden som jag fixade med stallsysslorna och snart kom han tillbaka med min bakre ljuddämpare i högsta hugg. Röret var helt avrostat precis framför ljuddämparen och alltså helt utom räddning. Blir till att hålla på med lite bilmek i helgen ;-).

Lite onödigt att åka för mycket med en bil som låter som ett reaplan och jag bestämde mig för att det fick bli till att motionera pållan hemma. När jag var klar med mockningen plockade jag in pållarna och Oktawia fixades iordning för ett pass med tömkörning. Vi utnyttjade en vacker solnedgång till detta arbetet och pållan skötte sig alldeles utmärkt. Det såg ut som om hon tyckte att passet med tömkörningen var precis lagomt jobb. Damen såg nöjd ut och var också lugn i munnen och samarbetsvillig. Efter uppvärmningen så tränade vi på övergångar galopp-skritt-galopp och det fungerade alldeles utmärkt. Det märks att Oktawia blivit starkare för hon orkade samla sig bra i galoppen och gjorde bra avsaktningar för rösten. Både matte och häst var nöjda när vi var klara och gick tillbaka till stallet.

Efter motionspasset blev pållan ompysslad och Bianca blev också lite borstad. Ponnyn fäller rejält och hon tyckte det var hur skönt som helst att bli borstad ;-). Var klar med stallpysslet lagom när det var dags att kvällsmata pållarna. Min egen kväll avslutades med att jag fixade månades räkningar och så kollade jag på lite nyheter på TV4. Roligare än så här blir inte idag.

/Lizzie

28/3 Onsdag - Födelsedag...

Den 28 mars 2012 är det idag - det innebär att T fyller ett halft sekel idag :-D Hipp hipp hurra! Tycker inte alls att det är så himla länge sedan han var en gänglig, finnig ygnlig med långt svart hår - ja, han var ju svartrockare på det glada 80-talet ;-). Det är han väl i och för sig fortfarande... men frisyren är lite annorlunda och han kommer inte i sin gamla jeanväst med Motorhead-bilden på... *fniss*.

Hans dag har ocskså kunnat vara lite roligare - han blev inte uppvaktad på sitt arbete. Arbetsgivaren skippar tydligen detta med 50-årsfirande... däremot så fick han träffa en annan kändis...

T tillhör ju en av de personerna som drabbats av en mycket cynisk behandling av kommunens personal. Finns att läsa mer på etc.se hemsida.

Efter 27 år som beredskapsanställd vid kommunen så är det tack och adjö. Pga att dessa personer arbetat på ett beredskapsavtal så är de undantagna allt vad LAS och företrädesrätt heter.... Utan nu ska de slängas ut för att ersättas med yngre billigare personal :-O

Vad jag vet så är ju inte ålder ett skäl för uppsägning...

Behandlingen av personalen har i alla fall fått LO att reagera. Igår kom LO's styrelseordförande Wanja Lundin för att prata med gänget. Se mer här.

Med tanke på ovanstående omständigheter var T inte direkt upplagd för något jättekalas, men jag och en kompis till T var välkomen på lite firande framåt kvällen.

Så efter jobbet var det först iväg till Willys för att shoppa lite mat och sedan full fart hemåt. Packade upp matvarorna. Mockade i raketfart och rastade av Lillan. Iväg en snabb sväng in till min Gruppchef i Oriflame och betalade lite varor. Vid 19-snåret var jag äntligen på plats för att fira den gamla gubben ;-).

Innan jag delade ut paket och blomsterkvast så fick T vacker hör på lite "vacker" sång från mig - förstår inte alls varför han höll för öronen *harkel*. Sedan mumsade vi på smörgåstårta som smakade jättegott och presenter delades ut. Utav mig fick T en nu gosig morgonrock och lite blommor. Han blev jätteglad över morgonrocken - hans gamla hade nämligen precis gott sönder... Eftersom han inte hade önskat sig något speciellt i present så lyckades jag alltså pricka in rätt bra ändå ;-).

Vid 21-snåret var det dags att fara hemåt och när jag kom hem så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Snabb koll av kusarna och kvällsmaten serverades. Lillan blev ordentligt kvällsrastad och jag avslutade kvällen med lite soffhäng framför TV4:ans nyheter.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


27/3 Tisdag - Ridhuset

Mulet var det idag, men ljummet i luften. Så efter en hektisk dag på jobbet var det full fart hemåt - käkade lite mat och så stallet nästa. Fixade med mockning, mat och vatten. Vid 19-snåret kom M1 och P - pållarna var snart inplockade i stallet.

Oktawia var snart iordninggjord för ett ridpass i ridhuset och vid 19.30-snåret lastade vi pållan och styrde kosan mot ridhuset. Denna veckan så har ridskolan "teorivecka" - alltså inga problem med tillgången till ridhuset. Det var tämligen öde och tomt när vi kom.

Jag och Lillan gick på en promis under tiden som M1 värmde upp pållan. Himla skönt att hinna ut en sväng med vovven innan det blev mörkt ute :-). Väl tillbaka till ridhuset så var det full fart på M1 och Oktawia. Pållan såg ut att jobba på bra. Ridpasset avslutades med att ekipaget red igenom LB:2 programmet - och det såg helt OK ut. Har fortfarande tid på oss att finslipa formen innan det är tävlingsstart i alla fall ;-).

Var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen vid hemkosten. Mockade ur trailern och parkerade den på sin plats innan pållarna serverades kvällsmaten. Avslutade sedan kvällen med att förpassa mig till soffan och titta på nyheterna på TV4. Och roligare än så blev det inte idag!

/Lizzie


26/3 Måndag - Trött...

Planen var att cykla till jobbet idag - men jag var helt kraschad när jag väl kom ur sängen. Tidsomställningen till sommartid är hemsk tycker jag och det kommer ta ett tag innan jag är människa igen.

Alltså fick det bli bil till jobbet - ska ju orka ta mig hem också ;-). Det var fullt ös på jobbet, som vanligt alltså och det funkade bra. Efter jobbet så åkte jag iväg til kamrat K och lämnade av lite Orifalmevaror. När det lilla ärendet var avklarat så var det full fart hemåt.

Väl hemma fick pållarna sin em-mat. Lillan blev rastade och så in i huset. Bytte kläder till lite mer "bo-på-landet-vänlig" klädsel *läs mysbyxor och tröja*. Jag fixade iordning lite middag i form av stek kyckling och wokgrönsaker med sweetchili. Smakade mums. Efter maten var det full fart ut till stallet där jag fixade klart allt stallpyssel.

Plockade in pållarna och gjorde iordning Oktawia för ett litet pass tömmkörning. Motionspasset utfördes i hagen och det funkade bra. När jag var klar med Oktawia  så fick pållarna stå inne för resten av kvällen. Bianca fick sig en omgång med borsten innan jag förpassade  mig in i huset en stund.

Resten av kvällen har jag tillbringar med lite pyssel. T fyller år på onsdag - tämligen jämt - ett halvt sekel ;-). Så present blev inslag och så pysslade jag iordning ett fördelsdagskort.

Mycket mer än så´har jag inte hunnit med i kväll. Nu ska jag kolla på CSI och sedan får det bli sängen.

/Lizzie

25/3 Söndag - fortsatt utejobb...

Vacker vårväder idag också, men lite kallare än i går. Så när jag skulle släppa ut pållarna fick jag börja med att borsta av Oktawia - leran från igår satt fortfarande kvar - sedan på med ett tunt regntäcke. I natt så ställdes klockan om till sommartid och jag började dagen med att ställa om alla klockorna. Vips så försvann det alltså en timme ;-). Efter att fixat iordning mig själv och fått i mig frukost så fick det bli stallet och jag började dagens utejobb med att mocka, fixa vatten till pållarna och fylla på nytt strö i boxarna. När stallfixet var avklarat så fortsatte vi med utejobbet. Jag släpade ner ris till eldningstunnan och så krattade jag löv. T hjälpte mig även idag med trädbeskärningen och vi slet hårt med träd nr 3. Mycket ris var det på detta trädet och det var svårt att komma åt. T fick hämta förlängningsstegen för att komma åt alla vattenskott som växta högst upp i trädet.

Även idag så pausade med lite våfflor och kaffe innan vi fortsatte med trädgårdsarbetet. När vi var nästan klara med trädet så pajade grensaxen med långt förlängningsskaft. Utan denna grensax så kommer vi inte åt "skatbona" som sitter längst ut på varje gren. Alltså beslutade vi oss för att åka iväg till Marieberg för att se om vi kunde få tag på reservdel till grensaxen alternativt shoppa nytt verktyg. Så det fick bli snabbt ombyte till lite snyggare kläder och så for vi iväg. Mötte M1 och P när vi for iväg - De skulle fixa pållans motion i form av ett skrittpass - lagomt arbetspass så här efter vaccinationen.

T och jag for alltså iväg till Marieberg. På Bauhaus hade de bara nya saker - svindyra självklart. Vi for iväg till Blomsterlandet och där kunde de fixa fram den fjädern som gått sönder på min grensax. Dock hade de ingen hemma för dagen utan de skulle beställa en. Så det ar bara att fara hemåt och efter lite käk och kaffe satte vi fart igen.

De tre äppleträden som står mitt framför huset är i princip klara nu.
Alltså bara att ta itu med de övriga tre träden som befinner sig på samma gräsmatta men närmare syrenhäcken. Träden har så täta kronor så att det blir alldeles för skuggigt på marken. Resultatet är att gräset försvunnit och mossan sprider sig...

Dags atta ansa med andra ord... T satte igång med stora åkeröträdet  och jag tog det jag kom åt på astrakanträdet som står bakom åkeröträdet.T - förste trädbeskärare... lite gnäll var det idag att han får slita hårt ;-)Solen sken fint, men det var lite svarare ut nu. Dock blev jag rätt varm under tiden som jag släpade riset till eldningstunnan.

Vi upptäckte också att på nästan varje gren som T klippte på åkeröträdet så var det konstiga bulor där barken var helt bortfrätt på ena sidan - någon typ av sjukdom? I princip alla nya grenar hade angreppet. Vi har inte sett det på nåt av de andra äppleträden - skumt.Vid 18.30 så fick det vara klart för idag med utejobbet. T och Lexi for iväg till lägenheten. Och jag själv gick in i huset och satte igång med dagens innejobbet - dags för lite städning. Efter att ha grejjat ute i 3 dagar så kan man lugnt säga att man dragit in rätt mycket lort. Dessutom fäller och löper Lexi...

En som inte bekymrar sig nämnvärt om någon typ av städning - det är Nalle... han har fullt upp med att hålla koll på sina domäner ;-)Så jag tillbringade söndag kvällen med att fixa till huset. Det tog ett par timmar, men sedan så var det i rätt hyfsad ordning. Jag kommer ju inte ha tid att städa något under veckan och det var så mycket päls efter djuren så jag kunde inte vänta till nästa helg. Kommer väl behöva städa även då, men nu är det snyggt och prydligt för några dagar i alla fall.

Klar med alltså för idag så får filmen på TV4 avsluta min kväll. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

24/3 Lördag - Utejobb...

Vaknade upp till en helt underbar vårdag! Ut med pållarna och Oktawia fick gå ut utan täcke. När pållarna var utesläppta i hagen och fått sin frukost, förpassade jag mig själv in i huset. Det fick bli soffhäng en stund med kaffe och macka. Var lite trött och orkade inte stressa...

Efter att ha slappat i soffan någon timme så var det dags att sätta fart. Snart var jag duschad och påklädd och det var full fart ut.

Planen för dagen var att försöka hinna klippa klart det 3:e äppleträdet. Mycket är det att klippa på träden och varje äppleträd kräver sin tribut. Det är jobbigt att stå på stege... Jag började i alla fall med att plantera de penséerna som jag shoppade igår. Det fick bli 5 stycken i blåa krukan vid kökstrappan.

Och så fick det bli 5 stycken penséer i vita krukan som står ute i trädgårde. Självklart är trollsländan på plats också :-)Det var varmt och skönt ute så man kunde jobba i bara tröja ute. T klättrade på stegen och klippte äppleträdet för fulla muggar. Jag slet med att rensa de tre rabatterna framför huset. Allt visset klipptes bort och krattades ihop i högar som jag körde ner till eldningstunnan. Jag släpade också bort det ris som blev efter att T klippte trädet.

Vi pausade en stund mitt på dagen och käkade lite våfflor *mums* för att sedan återgå till slitet i trädgården.

Framåt em var vi rätt trötta. Jag hade ont i hela kroppen efter att ha böjt rygg över rabatterna. Har 3 rabatter kvar att rensa, men det får bli under morgondagen. T har lite kvar att klippa i trädet, men måste släpa fram en stege till för att nå. Och det orkade han inte med idag.

Är i alla fall nöjd med vad som blivit gjort för idag.
Vi satt och slappa i solen en stund innan vi for iväg till lägenheten. Måste ju kolla till den också. När vi ändå var i stan så shoppade vi med lite mat och så fixade vi till middag och käkade när vi ändå var i lägenheten.

När vi var tillbaka i huset så drog jag på mig stallkläderna och så tog jag itu med stallsysslorna. Fixade mockningen, vattenhinkar och hästarnas mat. Det var skönt att fixa stallet i lugn och ro ;-). Eftersom pållarna blev vaccinerade igår så var det hagvila för Oktawia idag. Det blev sedan inget mer trädgårdsfix heller. Solen var på väg ner och det började bli rätt kyligt ute.

Resten av kvällen tillbringas sedan hemma i lugn och ro. Kollade på ponnyakuten på SVTPlay innan det fick bli TV:n restan av kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

23/3 Fredag - Semesterdag...

Idag hade jag SEMESTER och det har varit  en helt underbar dag. Äntligen VÅÅÅÅR!!!!

Hästarna blev utsläppte och fick sin frukost ute i hagen i vanlig tid och jag själv fixade iordning mig själv. Vid 9-snåret så ringde jag farbror veterinären. Fick reda på att han skulle komma hem till mig mellan kl 12-13. Det är dags för det årliga veterinärbesöket som innebär vaccinering och koll av Oktawias tänder.

När jag hade tiden för besöket klart för mig så tillbringade jag fm med att tvätta, plocka undan lite inne, fixade stallet. När tvätten var klar så kunde jag hänga ut tvätten på torkvindan - så fint väder var det.

En som verkligen uppskattade den sköna vårvärmen idag - det var Lillan. Idag ville hon inte ha något täcke på sig och hon ville inte gå in i huset ;-)
Förre helgen så kollade jag runt i trädgården, men då var endast snödropparna uppe, men nu efter ett par dagar med sol och värme - då har det hänt lite...

Blåsipporna blommar för fullt :-)Även krokusarna har vaknat till liv och några bin var i full fart med att samla in pollen...Vid 11-snåret så fick pållarna sin lunch så de skulle hinna käka innan veterinärbesöket. Det var 15 grader varmt ute och jag plockade av Oktawia hennes tunna täcke. Nu fick damen vara nakenfis och det verkade hon bara vara skönt ;-).Gott med mat...
Vid 12-snåret kom T för att vara behjälplig vid tandkollen. Vid 12.30-snåret så kom veterinären och Oktawia fick en lugnande spruta till att börja med. När det gällde vaccinationen så var det endast hästinfluensa som båda pållarna behövde. Det är nästa år som de ska ha dubbelvaccin i form av hästinfluensa och tetanus. Oktawia var det inga problem att de sin vaccineringsspruta. Hon är lätt att sticka... men Bianca.... Den lilla ponnyn tyckte att fabror veterinären var hur äcklig som helst och ville inte låta honom komma i närheten. När hon sedan helt plötsligt fick ett stick i halsen så blev hon så arg att hon försökte sparka ut veterinären ur boxen :-O. Varken jag eller vetten var riktigt beredda på reaktionen. Bianca var upprörd över behandlingen ett bra tag efter att vaccineringen var avklarad ;-)

Så var det dags att kolla Oktawias tänder. Damen var lite lätt drogad så det var inga problem att stoppa in en munrulle i munnen på henne. Veterinären hittade lite vassa kanter som behövde fixas till - inte mycket alls så det var snabbt åtgärdat.

När jag ändå hade vetten ute så fick jag även recept på lite preparat. Det nyligen tagna träckprovet visade att jag behöver avmaska för lilla blodmasken, fick alltså Norometic utskrivet för det. Fick även recept på Sedalin så jag har det till alla skoningar för ett år framöver.

Veterinärenbesöket var avklarat på 30 min och pållarna fick stå kvar inne. Oktawia behövde vakna till ur sin "narkos" innan hon fick gå ut och framför allt äta. Det brukar ta 3-4 timmar.

Eftersom det var ett otroligt vacker väder så släpade jag fram ett par utestolar. De blev avtorkade och placerade i solen. Innan vi placerade oss i dessa stolar så for vi iväg till ICA-affären för att shoppa hem lite kylskåpsvaror och så löste jag ut ett paket som jag beställt. När vi var hemma igen så blev det en fikastund i utestolarna. Så skönt att sitta i solen och slappa en stund. Det är ju inte varje dag som jag sitter och bara latar mig ;-).

Men som vanligt så orkar jag inte lata mig någon längre stund. Efter en timme blev både jag och T rastlösa... så det blev en sväng ut till Marieberg. T kände behov av en vårjacka - den tjocka vinterjackan är ju lite overkill för tillfället. Vi gick en vända och kollade utbudet, men han fastnade för en softshelljacka som de hade kampanjpris på vid Intersport. Så den fick det bli...

När vi var hemma igen så gjorde vi en snabb insats i trädgården. Beskärningen av mina äppleträd är inte klar än på långa vägar. Vi hade en timme på oss innan det skulle bli för mörkt och vi hann i alla fall några grenar på ett träd. Borde bli helt klar med det i morgon.

Resten av kvällen blev en lugn kväll framför TV:n. Käkade lite ost och kex och kollade på lite film. En lagom avslutning på denna semesterdag. Och detta var allt för idag!

/Lizzie

22/3 Torsdag - Vår...

Idag har det varit riktig vårvärme. Tog en liten promis med en kollega på lunchen och det var hur skönt som helst. Tack vare promenaden så orkade jag jobba på i rätt högt tempo resten av dagen. Jag har semester i morgon och det var en hel del som jag var tvungen att göra klart innan jag kunde åka hemåt. Vid 17-snåret var jag i alla fall klar med mitt jobb och det var full fart hemåt.

Väl hemma så var T redan på plats. Han hade shoppat med sig lite gott fikabröd så det blev till att sätta igång kaffapannan direkt. Dock såg jag till att jag fick i mig lite mat innan fikat...

Efter mat och fikastund så var jag redo att ta itu med stallsysslorna. Det var fortfarande varmt och skönt ute - alltså behövdes det inte både fleecetröja OCH vinterjacka... räckte med bara fleecetröjan :-). Mockade, på med nytt strö, fixade vattenhinkar, ställde betfor och T slängde ner hö åt mig så jag kunde fixa höpåsarna. Strax innan kl 19 så plockade jag in pållarna - inte för att de hande någon större lust att följa med in i stallet - det handlade mer om att släpa in pållarna... ;-). Innan T och Lexi for vidare till lägenheten så fick jag hjälp med att haka på trailern på bilen. Nu var allt redo inför kvällens motionspass av pållan.

M1 och P kom vid 19-snåret och jag hann in och greja lite i huset en stund innan det var dags att fara in till ÖFK. Men strax innan 20-snåret var vi på plats. Arbetet med ridhusbottnarna pågår fortfarande och i nya ridhuset hade de vattnat rejält under dagen för att få botten att sätta sig. Alltså lite väl blött och tungt att rida på. Vi provade gamla ridhuset, men det skulle bli upptaget av ridlektionen så till sist hamnade vi nere på hoppbanan. Det finns belysning där så att det var kolmörkt ute spelade inte så stor roll. Att det alltid finns någonstans att rida - det är det jag gillar med ÖFK's anläggning.

Oktawia tyckte det var spännande värre att få vara på en utebana. Fick fram en riktigt bra framåtbjudning och riktigt tjusig trav - kan till stor del bero på att det fanns en hel del spännande saker där ute i mörkret ;-). Men damen jobbade på riktigt bra och M1 tyckte att det blev ett riktigt bra ridpass. Nöjda tog vi oss sedan från banan till till och jag var glad över att vara utrustad med en liten behändig ficklaampa ;-).

Var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag och Lillan förpassade oss in i huset. Min egen kväll får nu avslutas av lite nyheter på TV4. I morgon har jag semester och det ska bli SÅ skönt :-)

/Lizzie


21/3 Onsdag - Möte...

Inte bara arbetsdagen har tillbringas i diversemöte... Även kvällen har bestått av möte.

T tog hand om vovven och jag var bara hemma 30 min mellan arbete i fritid och då fixade jag väldigt snabbt stallet. Så iväg till kvällens möte med Fk Focus.

Kvällen har alltså tillbringas tillsammans med andra trevliga fotointresserade kamrater och kom hem igen lagom för att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten. Vips så var denna dagen slut och nu ska jag förpassa mig till sängen. Ska ju orka med morgondagens arbete också ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

20/3 Tisdag - vårdagjämning

Idag är det vårdagjämning och äntligen blir den ljusa delen av dygnet längre än den mörka. Dock var det lite gråtrist och regn i morse när jag åkte till jobbet. Har haft full rulle på jobbet, men tyvärr kände jag av min nerualgi på em. Upplevde som om det var väldigt stimmigt i korridoren idag, och när det var dags för fikarast på em så valde jag att fika på mitt kontor. När jag känner av min neuralgi så fixar jag inte när det blir surrigt runt omkring mig. Vid 16.30-snåret så stämplade jag i alla fall ut och for iväg för att hämta T. Det var dags att lösa ut Hondan. 2 av 3 fel var åtgärdade. Det 3:e innebär stora kostnader då båda drivknutorna fram behöver bytas. I alla fall ifall om märkesverkstaden ska åtgärda felet. T ska kolla med sin vanliga bilmekare om vad det skulle kosta hos den firman.

Efter att lämnat av T vid sin bil så var det full fart hemåt. Det var fortfarande ljust ute så jag käkade lite snabbt och gav mig sedan ut till stallet. Pga av att jag hade rätt ont i huvudet och inte kör bil så himla bra då fick det bli motion av pållan hemmavid. Jag ville utnyttja det sista dagsljuset så jag plocka in pållarna och fixade ordning Oktawia för ett stillsamt ridtur. Vi höll till ute på gärdet och Oktawia skötte sig bra. Även om det inte gick att trav och galoppera på gärdet så fick damen finna sig i att lyfta på fötterna då det är lite ojämnt på sina ställen. Tränade på övergångar skritt-halt-skritt. Att rygga funkade också bra, men skänkelvikning var lite jobbigt till att börja med - men funkade sedan bra. Skritt är ju inte lika jobbigt som i trav ;-). Jobbade damen i skritt i 40 min, sedan var det mörkt ute och vi förpassade oss in i stallet ;-). När pållan var omhändertagen så fick pållarna stå kvar inne och jag fixade klart med mockningen av båda boxarna. Lilla Bianca fick sedan en omgång med borsten och lite päls lossnade ;-). När hästpysslet var avklarat så fixade jag klart med hästarnas mat och så in i huset en sväng. Det var inte riktigt dags för pållarnas kvällsmat ännu, och innan det var dags att ta sig ut till stallet igen så hann jag hänga upp lite tvätt, tömma diskmaskinen och bädda rent i sängen. När detta var avklarat så var det dags att servera pållarna sin kvällsmat och det blev en sista sväng ut till stallet. Samtidigt så blev Lillan kvällsrastad.

Nu är allt klart för idag och tyvärr så har min huvudvärk inte gett sig - därför kommer jag strax förpassa mig till sängen och så hoppas jag att det släpper under nattet.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


19/3 Måndag - Blåsigt...

Total storm har det blåst idag. Vid utsläppet på morgon så var det knappt att jag kunde få höt att ligga kvar på backen pga blåsten, lite utspritt blev det - men hästarna hittar ju maten i alla fall ;-).

Haden en späckad dag på kontoret som avslutades med ett långt em-möte fram till kl 17.00. Efter jobbet var det som vanligt full rulle hemåt och jag hade under färden lite fundering kring hur jag skulle ta mig in till ridhuset med trailern i blåsten... Tur att det inte var halt också...

Väl hemma så satte jag genast igång med matlagning, fixade iordning middag och 4 matlådor utav 3 olika maträtter. Vill ju inte äta samma mat hela veckan. Skönt i alla fall att ha matlådorna för resten av veckan fixade.

Efter timmen vid spisen drog jag på mig stallkläderna och satta full fart ut till stallet. Fixade med mockning, mat och vatten till pållarna. Det blåste rejält och jag hittade pållarna längst ner i hagen - där är det lite skydd mot vinden. Men framför allt så kommer det lite extra gott grönt gräs på ett visst ställe i hagen. Behöver alltså inte vandra runt och leta efter kusarna direkt ;-).

M1 och P kom vid 19-snåret och Oktawia blev idag ordentligt borstad. Ridhuset var upptaget av ridskolan fram till 20.10 pga arbete med ridhusbotten. Alltså behövde inte stressa och under tiden som pållan blev putsad så började faktiskt vinden mojna. Alltså blåste det inte så farligt när det var dags att åka iväg. Lastade och åkte iväg strax innan kl 20 och var på plats ganska precis 20.10 ;-). Jag och Lillan gick en liten promis under tiden som M1 skrittade fram. Även om det inte blåste så himla mycket, var det i alla fall rätt kallt ute. Det var skönt att komma in i ridhuset efter promisen.

Oktawia var för dagen seeeg. Det är lite tungt underlag på privatdelen av nya ridhuset och det har inte blivit sladdat på ett par dagar. Pållan tyckte det var sjukt jobbigt att behöva röra sig på detta underlaget. Inte så mycket att göra något åt. M1 jobbade på så gott det gick med Oktawia, som också kämpade på så mycket hon orkade. Vet ju sedan tidigare att damen är kinkig när det gäller underlaget.... ;-).

Var hemma igen runt 21.30-snåret och sedvanligt hästpyssel vidtog. Oktawia var trött efter passet i ridhuset och somnade nästan på stallgången. Dock kvicknade hon till rätt bra när kvällsmaten serverades ;-).

Min egen kväll tog också snabbt slut. Var extremt trött så här en måndag kväll - därför blir det sängen ganska omgående... Så detta var allt för idag!

/Lizzie

18/3 Söndag - Full rulle....

Upp som vanligt vid 8. Ut till stallet och pållarna var snart utsläppta i sin hage och mumsade på sitt morgonhö. Fixade iordning frukost och så fick det bli lite soffhäng framför morgon-TV en stund innan vi satte fart.

Började med att hjälpa T med att skriva ihop sin CV. Han går ju en svetsutbildning för tillfället. Utbildningen är klar i juni  och det är lika bra att börja att söka de jobb som finns och lägga upp CV:n på lite olika rekryteringsdatabaser. Manpower söker bl.a flera stycken svetsare. Under tiden som jag slet med T's CV så städade han badrummet. Det var välbehövligt både efter det att tvättmaskinsreparatören varit i farten och så gårdagens lightrenovering... Jag hade att göra - det tar en stund  att skriva ihop en CV  och framför allt tog det tid att leta rätt på  T's betyg och intyg - bara för att upptäcka att det saknas en del papper. Vad han arbetade med i början på 80-talet kommer han ihåg, men inte exakt vilken tidsperiod. Inte mycket att göra något åt i nuläget i alla fall.

CV:n blev var klar så långt det gick - info om kursplan för nuvarande kursen hade vi inte tillgänglig så det får T fylla på med. Jag förpassade mig ut till stallet och fixade med mockningen och pållarna fick sin lunchmat. Jag var lagom klar i stallet när vår egen lunch var färdig. Lasange stod på bordet när jag kom in och det smakade bra.

Efter lunch så var det dags att ge sig ut för lite utejobb. Solen sken och det var vindstilla - en skön dag med andra ord. Även Nalle uppskattade det vackra vädret och passade på att ha en putsstund i solen.
Självklart tyckte han att min sittdyna var den perfekta dynan för honom att vila på ;-)Jag började det digra arbetet med att släpa ris. Mycket ris blir det när man beskär äppleträd. Allt kan vi inte lägga på den stora rishögen heller, den är stor som den är ändå. Alltså släpade jag ner riset till eldningstunnan och det gick rätt fort att elda upp riset.

T roade sig med att klätta upp och nerför stegen... eller roade sig och roade sig ;-). Det är ju rätt jobbigit egentligen...
Det blev också vansinnigt varmt när man vandra fram och tillbaka med riset. Vi tog en fikapaus i solen innan vi fortsatte slitet.

T finputsade det sista på äppleträdet och jag krattade upp lövhögar och släpade ris...
Lite observant fick man allt vara när man klampade runt på gräsmattan. Vill ju inte trampa sönder mina älskade scillor. Bästa vårtecknet när gräsmattan är helt blå av de små söta blommorna :-)
Vid 16-snåret så kom M1 och P för att fixa Oktawias motion iform av en uteritt. Jag och T bytte om och drog iväg till Marieberg på väg till Kumla. T var tvungen att göra ett besök på Apoteket innan vi fortsatte till T's pappa.

Svärfar mådde riktigt bra och operationen av benbrottet har gått bra. Lite förvirrad är han, men största problemet är ju att han hör så himla dåligt. Man blir trött av att behöva skrika för att göra sig hörd ;-). Kändes bra att ha kollat till honom i alla fall.

Var hemma igen vid 19-snåret. Fixade klart pållarnas mat och vatten. T och Lexi for till lägenheten och jag passade på att städa av undervåningen. Mycket grus blir det dagar som denna.

När städningen var avklarad var det dags att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten.

Nu avslutas kvällen med lite soffhäng  framför TV:n och roligare än så blir det inte nu.

/Lizzie

17/3 Lördag - Typ av renovering...

Vaknade upp till en gråtrist dag... jag hade hoppats på en solig vacker dag, men så blev det inte ;-). Inte ens katterna ville gå ut. Istället låg de och sov som stockar lite varstans. Nalle hade för en gångs skulle krupit in i klätterställningen. Som som en gris... ;-)När jag tog min morgondusch så upptäckte jag att duschslangen hade gjort sitt. Eller rättare sagt fästet i blandaren... det sprutade vatten åt alla håll om man säger så. När T skulle kolla in slangen så gick den sönder helt och lossnade från duschblandaren. Bestämde mig för att det nog måste ta en tur till Marieberg för att shoppa ny duschslang...

Jag är egentligen sugen på att renovera mitt badrum eftersom det inte är någoting gjort åt det sedan 1976... men detta innebär stora kostnader - självklart. Det jag är mest trött på är ju mitt handfat som ser förskräckligt ut. Det är helt hopplöst att få rent handfatet. Kranen är helt repig och kromet har släppt på bottenventilen.

Jag satte mig och kollade på blocket och hittade en annons på ett fräscht handfat i rätt storlek inkl blandare och bottenventil. Till det facila priset av 300 kr - tog kontakt med säljaren och det visade sig att handfatet var kvar och jag var välkommen att komma och kolla å det.

Jag tog itu med mockningen så stallfixet blev avklarat. Skönt att få det gjort innan vi hittade på andra saker att göra. När stallet var klart så åkte vi iväg till Marieberg. Först åkte vi till ÖoB och jag shoppade lite småsaker som jag behövde ha hem. Vi åkte vidare till K-Rauta och där hittade jag en kromfärgad duschslang som passar till mitt duschhandtag. När vi var klara på K-Rauta så åkte vi vidare till Ikea där vi egentligen skulle käka lite lunch, men det var så vansinnigt mycket folk att vi orkade inte köa. Istället åkte vi till café Garden - som vanligt ;-).

Dagens lunch fick bli ädelostpaj med broccoli - mums!Mätta och belåtna var besöket på Marieberg avklarat och vi åkte in till stan för att kolla in på det begangnade handfatet jag var sugen på. Vi hittade till säljaren utan problem och handfatet var helt och fint. Engreppsblandare var också hel och snygg - alltså slog jag till och vi åkte hem med ett handfat i skuffen.

Väl hemma blev det lite kaffe innan vi satte igång med operation handfatsbyte :-).

Det gamla handfatet som nu gjort sitt...Det visade sig att operation handfatsbyte skulle ta längre tid än vad jgag trodde ;-). Att ta bort det gamla handfatet var inte så svårt. Bara att stänga av vattnet och skruva loss handfat och vattenkopplingar. Sedan började funderingen kring hur vi skulle koppla ihop engreppsblandaren.

Jag insåg efter lite funderande att vi nog var tvungna att åka iväg till K-Rauta igen... för att kunna koppla ihop engreppsblandare på det nya handfatet med de befintliga vattenrören i väggen - så behövde jag helt enkelt nya kopplingar.

Alltså fick vi snabbt dra iväg igen till K-Rauta. Vi hade tagit med oss den kopplingen som satt på nya handfatet och den mutter som jag hade på vattenröret hemma. Nu är varken jag eller T speciellt duktiga på detta med VVS och framför att så vet vi inte vad de olika sakerna heter. Alltså letade jag snabbt rätt på personal i butiken och så talade jag om att jag behövde "en sån här" som ska passa ihop med "en sån här" och visade det jag hade med mig. Upplyste om att det handlade om byte av blandare. Butikspersonalen fattade snabbt vad det var jag behövde och letade reda på något som heter klämringskoppling (tror jag). Verkade vara det jag var ute efter och det kostade inte allt för många kronor... Snabbt tillbaka hem och vi fortsatte med operation handfatsbyte.

Det var lite meckigt att mäta in hur långa rören från blandare skulle vara, men efter gemensamma insatser och lite svordommar så var rören från blandare ihopkopplade med vattenrören från väggen. Nu kom elddopet. Att slå på vatten. T gick ner i källaren och jag stod kvar vid handfatet för att se ifall det skulle spruta vatten på fel ställe...

Men... det funkade som det skulle :-) Omget vattenläckage och engreppsblandaren funkade som den skulle :-)

Sista fintputsen kvar bara - rikta in handfatet och skruva fast det i konsollerna. Plockade sedan undan alla verktyg och det skräp som blivit. Det nya handfatet putsades upp och så var operation handfatsbyte avklarat :-D

Blankt och fint - dessutom engreppsblandare! Känner mig mycket nöjd :-D
Handfatsbytet hade tagit tid och det var nu kväll. Men ännu var det inte läge för soffhäng ;-). Jag hade pållans motion kvar att fixa. Käkade lite lätt och så full fart ut istallet. Pållarna blev intagna och jag satte igång med att fixa iordning Oktaiwa. När jag kom till hovarna och det var dags för att kratsa hovarna så klingade det till när jag fick ut leran ur ena bakhoven. På stallgolvet låg en enormt lång och GAMMAL spik :-O

Snacka om att en ängel vakat övar Oktawia så denna spik låg lös i hoven och inte inkilad i sulan *burr*
Ovanstående är nackdelen med denna årstid och framför allt den gamla mark jag bor på... mycket skräp finns det i marken och upp kommer det med leran....

Efter att ha hämtat mig från chocken med vart jag hittade spiken - så var det full fart. På med utrustning på Oktawia, in i trailern och så in till ÖFK. T trodde att jag var den enda galningen som utnyttjar ridhuset efter kl 20 en lördagkväll, men det visade sig att jag inte alls var själv ;-).

Kvällen ridpass funkade bra i alla fall. Vi blev snart själva i ridhuset, men det verkade inte Oktawia bry sig om ;-). Det Oktawia tyckte var lite jobbigt under kvällens ridpass - det var när matte fick för sig att rida lite skänkelvikning utmed långsidan ;-). Började med att göra skänkelvikning undan för höger skänkel. Funkade bra, men så bytte jag varv och så skulle damen få gå på snedden undan för vänster skänkel "What-the-fuck" blev reaktionen från Oktawia - det ville hon inte alls vara med på för det var ju ASJOBBIGT!!! Huvudet rakt upp på hästen som stod och hoppade på stället... Men som bekant är matte envisare än synden och under 4:e varvet så slappnade pållan av och blev eftergiven i sin innersida och gjorde en fin skänkelvikning hela 40 meter i detta svåra var. Då var matte nöjd och det fick bli lite jobb med övergångar i galopp-skritt-galopp innan vi avslutade dagens motionspass och kunde fara hemåt igen.

Var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen, även om hon själv mest var intresserad av att få mat ;-)

När jag var klar i stallet för idag så avslutades denna lördag med en skål popcorn och soffhäng framför Tv:n. Och detta var allt för idag!

/Lizzie

16/3 Fredag - Fredagsmys...

En hektisk dag på jobbet som vanligt. Lite lätt stressad var jag på fm eftersom jag var inbokad på möten som jag egentligen inte hade tid med. Överraskade i alla fall mina kollegor i min arbetsgrupp på em. Vi hade arbetsmöte och jag hade bakat en kaka som jag tagit med till mötet. Det blev uppskattat.

Arbetsdagen avslutades sedan med att jag var med på ett möte på företagshälsovården tillsammans ett par chefer. Mötet började ungefär när alla andra var på väg hem från arbetet. Men vad göra när det gäller att få till ett snabbt akut möte...

Arbetsdagen tog sådeles inte slut förrän när klockan var 17.30. T hade fixat med djuren så pållarna fått sin em-mat och Lillan blivit rastad. När jag själv väl hemma så blev det snabbt lite mat i magen och så snabbt ut till stallet. M1 och P dök upp och pållan fick sin man ansad under tiden som jag fixade med mockning. Vid 19.30-snåret så bar det av till ridhuset och planen var att det skulle bli ett litet pass med lite skutt över hindrer  ikväll. Dock var det full rulle i ridhuset bestående av privatryttare och så ett par ryttare som hade en privat hopplektion.
Bara att ändra planen med andra ord, men när hopplektionen var överstökad så avslutade vi pållans motionspass med att vi tog över hindrena som var uppställda. Efter att ha travat över lite bommar och skuttat ett hinder så hoppade ekipaget en liten bana ett par gånger innan P och jag plockade undan allt hindermaterialet.

Trött liten häst klev snällt in i trailern och vi for hemåt. Pållan blev sedvanligt omhändertagen och jag plockade sedan undan alla prylar innan jag förpassade mig in till huset.

Lite TV fick sedan avsluta denna arbetsvecka och detta var allt för idag!

/Lizzie

15/3 Torsdag - Stallpyssel...

Planen för kvällen var att jag och pållan skulle åka iväg till ridhuset för ett litet motionspass. Väl hemma efter jobbet så passade jag på att kolla på FB och såg då att ridhuset var stängt fram till kl 21 pga arbete med ridhusbotten. Att åka in och rida efter kl 21 pallade jag inte - måste ju komma isäng i vettig tid så jag klarar av att komma upp i morgon bitti...

Alltså fick det bli ändrade planer... Efter att ha fått lite mat i magen och stoppat in en liten kaka i ugnen så var det full fart ut till stallet och jag hann mocka under tiden som kakan var i ugnen. När kakan var klar och uttagen ur ugnen så blev det stallet igen. Fixade klart med pållarnas mat och sedan gick jag ut i hagen och hämtade pållarna. Jag hade en plan på att tömköra pållan i hagen då jag har en strålkastare sitter uppsatt så jag ser något. Men när jag klafsade runt ute i leran så insåg jag att det skulle inte funka så bra. I stället fick det bli lite stallpyssel.

Båda sadlarna och tränset putsades och när lädervården var avklarat så fick det bli pälsvård på pållarna. Först ut lilla Bianca. Vinterpälsen har börjat släppa rejält och det kliar tycker Bianca. Därför tyckte hon det var väldigt skönt när jag gick lös på hennes päls med en ordentlig raka... ;-)En stund senare var Bianca betydligt renare och tämligen nöjd. På golvet låg en ansenlig hög med päls.... det är en stallkatt som syns längst till vänster ;-)
När Biancas pälsvård var avklarad så var det Oktawias tur. Även hon  har börjat släppa päls så det fick bli en omgång med piggborsten. Jag passade också på att massera damen en sväng - det tyckte pållan var skönt, men upptäckte lite ömhet i korset på höger sida. Fram med arnikaflasken och lite arnika masserades in över kors och rygg. När pysslet var avklarat blev det täcke på och in i boxen igen. Klockan hade också hunnit bli så mycket att det var dags för kvällsmaten. Vips så var den här kvällen slut ;-).

Efter att ha nattat pållarna förpassade jag och Lillan oss in i huset och nu får Criminal minds avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


14/3 Onsdag - Hemmakväll...

Vaknade ovanligt tidigt för att vara jag. Ingen idé att försöka somna om utan klev upp tidigare än vad jag brukar. Så lagom när jag var klar efter duschen och tog mig an morgonkaffet ringde min hemtelefon. Det var tvättmaskinsreparatören som ringde. Förklarade igen problemen med maskinen och reparatören kunde komma på en gång för att ta sig en titt. Alltså var det bara till att snabbt fixa sig iordning och 20 minuter senare var reparatören på plats.

Efter lite snabb koll och utifrån beskrivning av problemen från mig så hade reparatören en idé av vad som skulle kunna vara problemet. Det skulle ta en stund att få ordning på det hela. Alltså ringde jag till jobbet och meddelade att jag skulle bli sen. Passade på att gå ut till stallet för att släppa ut pållarna och jag hann även fixa med mockningen under tiden som reparatören jobbade med tvättmaskinen.

Det tog en timme men sedan så funkade maskinen. Det var en luftningsslang som hade beckat igen totat av lera och hundhår. Enligt reparatören så var detta problem vanligt bland hundägare. Jag frågade lite hur jag skulle bära mig åt ifall det blir stopp igen. Fick tipset att använda vanlig citronsyra att göra rent maskinen med. 120 gram citronsyra istället för tvättmedel och så köra 95-programmet. Det ska tydligen göra susen för igensatta slangar... Låter ju nästan för enkelt för att var sant. Ska prova i alla fall. Kommer väl nu få en käck lite faktura på 1000-1500 kr ;-)

Vid 8.30 så var jag i alla fall klar för att åka till jobbet. Skönt med flextid vid dylika tillfällen. Dagen försvann sedan i ett nafs. Jobbade till 17.15 eftersom jag kom sent på morgonen. På vägen hem så svängde jag förbi Ica-affären och shoppade med lite mat. Passade också på att lägga på breven med träckprov till Equi-lab. Bara att vänta på svaret nu och se vilket avmaskningspreparat jag ev behöver införskaffa.

Väl hemma var T på plats och han hade matat pållarna och höll på och vallade Lillan för fullt. Vi tog en fika och snackade lite innan vi gick ut till stallet. T slängde ner hö från höskullen och så fixade jag iordning betfor och höpåsar. Jag hann ju med allt annat stallfix i morse :-).

När jag var klar med fix av hästarnas mat så tog vi en promis med vovvarna. Utrustade med varsin ficklampa gav vi oss ut i mörkret. Fin stjärnhimmel var det i alla fall :-).

Efter promisen så for T och Lexi till lägenheten. Jag fixade lite inne en stund innan jag gick ut istallet igen. Dags att hälla upp kvällsmaten och ta in pållarna. Jag hällde upp hästarnas mat och öppnades stalldörren. Inga pållar.... men jag gick in i sadelkammaren och gosade med stallkatterna ett tag. Till sist så kom pållarna knatades i sakta mak ;-). Uppenbarligen lockade maten i alla fall... ;-). Snabb koll av pållarna och så kvar jag klar i stallet för idag.

Min egen kväll får nu avslutas av nyheterna på TV4 så detta var allt för idag.

/Lizzie


13/3 Tisdag - Ridhuset igen

Jag var piggare idag och efter en hektisk dag på jobbet så var det full fart hem. Idag var M1 inbokad till kl 18.30, vilket innebar att det inte gick att ligga på latsidan när jag väl kom hem efter jobbet. Full rulle direkt ;-).

Först i med lite mat så jag fick lite energi till att ta itu med mockningen. Jag var klar med allt stallfix till det att M1 och P kom vid 18.30-snåret och Oktawia blev iordningfixad för ett litet ridpass i ridhuset. Vid 19-snåret så lastades damen och färden gick mot ridhuset. Som vanligt så tog jag och Lillan en liten promis under tiden som M1 värmde upp pållan.

Idag så hade personal fixat med underlaget i nya ridhuset. Ett lager med ny sand på pålagd och så här samma dag som arbetet var utfört innebar det att underlaget var tungt och lite ojämnt. Alltså fick det bli ett lite lugnare pass för Oktawia idag. Damen var i alla fall inte riktigt lika seg som igår, utan jobbade på bra. Men M1 fick ändå jobba för att få damen att röra på sig ;-).

Vid 20.15 var ridpasset avklarat - ovanligt tidigt för en gång skull ;-). Alltså hann jag hem, ta hand om häst, prylar och trailer innan kl 21.

För en gång skull hann jag alltså kolla på Dr House på TV4 - och detta får avsluta min kväll. Så detta var allt för idag.

/Lizzie


12/3 Måndag - Trött...

Det visade sig att filmen igår kväll väldigt spännnande - så till den milda grad att jag hade svårt att gå ner i varv och somna ;-). Var därför lite seg och trött när det var dags att ta sig iväg till jobbet, men dagen försvann smärtfritt ändå ;-).

T var ute och matade pållarna och rastade vovven vid 16-snåret. Jag jobbade till 17-snåret innan vi möttes upp och åkte iväg och kollade på en insatslägenhet som var till salu. Funderar lite fram och tillbaka om det är dags att bo lite bekvämare än vad jag gör nu... Lägenheten var jättefin, men lite väl dyr. Dessutom lite väl liten - men nu har jag sett den i alla fall.

När vi var klara med lägenhetsvisningen så var det full fart hemåt. Jag käkade lite innan jag tog itu med stallfixet. Var klar med allt tills det att M1 och P dök upp vid 19.30-snåret. Pga arbete med ridhusbotten i gamla ridhuset vid ÖFK, så var privatdelen av nya ridhuset upptaget av ridskolan fram till 20.10. Alltså fick vi åka in lite senare till ridhuset för att kunna motionera pållan.

Vi kom in till ridhuset strax innan 20.30 och idag var inte pållan med på noterna... Seg och trött var damen - inte mycket att göra åt. M1 fick slita hårt för att få pållan att röra sig framåt ;-).

Var hemma igen vid 21.30 och sedvanligt hästpyssel vidtog. Lite lätt trött förpassade jag mig in huset och lite nyheter på TV4 får nu avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


11/3 Söndag - Programridning...

Idag har det varit en vacker dag och jag satte fart direkt på morgonen. Ut med pållarna, käkade frukost och fixade ordning på mig själv. Gav mig sedan ut i stallet och gjorde klart allt med mockning, vatten och hästmaten. När jag var klar så packade jag ner kameran och for iväg till ÖFK. För vad göra när man är en hästtokig kvinna en vacker dag som denna.... jo, man åker iväg till ett ridhus för att hjälpa till vid en programridning ;-)

Det var klubben som anordnade programridning för en dressyrdomare och det var 15 ekipage som hade anmält sig. Full rulle hela dagen med andra ord.

Först agerade jag fotograf....
Efter lunchpausen tog M1 över fotograferandet och jag agerade domarsekreterare.Vid 16-snåret var vi klara med programridningen och det var full fart hemåt. Jag hann käka lite mat och vila en stund innan M1 kom vid 19-snåret och det var dags för pållans motion.

Det blev alltså en sväng in till ridhuset igen ;-). Pållan skötte sig riktigt bra och jobbade på ordentligt. Nöjda och belåtna efter dagens insats så blev pållan insstoppad i trailern och vi kunde fara hemåt.

Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar, kvällsmatade pållarna och fixade iordning trailern.

Kvällen avslutas med att jag förpassade mig in i huset och soffan för att kolla på filmen Taken på TV4 och detta får avsluta denna söndag.

/Lizzie

10/3 Lördag - Slit och släp...

Idag har det varit full rulle hela dagen. Började som vanligt med att kliva upp vid 8-snåret för att släppa ut pållarna i hagen och servera dem sitt frukosthö. Hann med en stunds soffhäng och frukost framför morgon-TV på TV4 innan jag ficade iordning mig själv. Vid 9-snåret kom T och vid 9.30 så hakades trailern på den 4-hjulsdrivna bilen och vi styrde kosan mot min höbonde. Dags att hämta hem ett lass hö så pållarna har lite mat ett tag framöver. Vid 10-snåret var vi hos min höbonde och 550 kg hö lastades snabbt in i trailern och kunde vara hemåt igen.

När vi kom hem så fick den 4-hjulsdrivna bilen jobba rejält för att få trailen fram till stallet. Stallplanen bestod av lervälling och gamle Volvon hade druknat ;-).

Med trailern på plats så var det bara till att börja lassa upp höt. Som tur var hade jag mycket bra hjälp av förste hölassare  - T...

Höt var snart uppe på höskullen och pållarna har nu mat hemma för dryga månade framåt :-)Efter detta arbetspasset så här en lördag förmiddag så blev vi lite hungriga. Lunch i form av färsk tortellini  och pastasås fixades iordning och det smakade tämlige bra. Efter mate blev det lite kaffe och det var inte bara jag och T som passade på att vila lite...

Lisa sov sött på min kontorsstol...Men Lexi ville också vara med och gosa med Lisa...Men Nalle hade som vanligt placerat sig på mitt skrivbord... där fick han ligga i fred för Lexi ;-)Efter liten fikapaus så blev det ombyte av kläder och vi for in till stan. Svärfar framlade i veckan och bröt lårbenet. Han har blivit opererad och benbrottet är ihopskruvat. Men T visste inte vilken avdelning han låg på, så när vi kom fram till sjukhuset så chansade vi på en avdelning, men det var fel - nästa ställe blev dock rätt avdelning. Svärfar såg ut att må bra med tanke på omständigheterna, dock var han trött och somnade rätt fort. Det kändes dock bra att ha kollat till den gamla mannen och vi åkte vidare till Miomöberl efter besöket på sjukhsuet.

T har fått ett presentkort på Mio-möbler, men trots att de hade ombyggnadsrea så hittade vi inget intressant. Får bli någon annat tillfälle.

Fram på em var vi hemma igen. Solen sken men det blåste något fruktansvärt. Så dagens motionspass med pållan fick bli en kravlös promenad. Vågade inte ge mig ut med trailern för att åka till ridhuset och den kraftiga blåste kan ju också vara lite otäck att rida i. Men pållan uppförde sig bra. En promis var hon tydligen nöjd med. Inte blev hon störd av de kraftiga vindsbyarna heller - utan knatade på lugnt och stillsamt :-)T var med på promisen och hade Lillan med på släp. Lillan tyckte däremot att det var lite jobbigt att gå i motvinden ;-). Vi var ute på en promis i 45 min och jag var helt trött när jag kom hem ;-). Pållarna blev utsläppta i hagen igen och em-maten serverades. T hjälpte mig att skaka alla mattor innan han och Lexi for till lägenheten och jag gick ut till stallet för att fixa mockning och hästmat. Jag var i princip klar med allt i stallet när det helt plötsligt blev värsta ovädret. Började regna på tväre och jag hörde till och med hur åskan mullrade på avstånd :-O. Jag förpassade mig snabbt upp till huset och hann få in alla mattor innan de blev totalt dygnsura. 

Eftersom huset såg ut som ett bombnedslag så blev det inget soffhäng ännu. Istället så blev det städning och 2 timmar senare så hade jag fått huset i ett bättre skick. Det märks att mina långhåriga katter fäller... om jag säger så ;-). 

Jag var klar med städningen strax efter kl 20-snåret och då fick det bli lite soffhäng framför Tv:n, samtidigt som jag slösurfade lite ;-). Vid 21.30 så blev det en sista vända ut till stallet för idag, hästarna blev inplockade i stallet och så serverades kvällsmaten.

Min egen kväll avslutades med TV:n och Kommissarie Banks. 

/Lizzie 


9/3 Fredag - Lite hoppning...

På morgon när jag åkte till jobbet så var det fortfarande en dm snö ute. Ringde T och han skulle fixa upp min trailern med sin fyrhjulsdrivna bil. När jag sedan vid 17-snåret klev ut från jobbet så såg jag till min förvåning att all snö var borta. Det säger en del om hur min dag hade varit på jobbet... jag hade inte ens haft tid att titta ut genom fönstret ;-).

Väl hemma såg hade T i alla fall fixat upp trailern åt mig - snällt :-). Han hade precis kommit när jag kom hem, så blev det lite mat pch kaffe innan jag drog på mig stallkläderna. Satte full fart ut till stallet och fixade med mockningen och hästmaten. Vid 19-snåret så kom M1 och P för att fixa iordning Oktawia för ett pass hoppning i ridhuset. Hopputrustning på alltså och när pållan var klar så for vi in till ÖFK.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så hjälpte jag P att släpa fram hindermaterial. Lillan fick finna sig i att ranta runt i ridhuset efter mig. Tror hon hellre hade gått på en promis ;-).

Idag bestod hoppövningen av en liten bana om 5 hinder. Ekipaget fick börja med att skritta och sedan trava över markbommar innan själva hoppövningen påbörjades.

Pållan skötte sig bra idag och hoppade riktigt bra för att vara hon ;-). Ekipaget fick hoppa banan några gånger under passet, vilket gjorde att Oktawia fick känna på att få mjölksyra - det är jobbigt att skutta hinder även ifall de bara är 50 cm höga ;-). Nöjd med kvällens sedvanliga fredagsmys lastades pållan in i trailern och vi åkte hemåt.

Var hemma strax efter 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen och sedan serverades kvällsmaten. Lite lätt trött förpassade mig sedan in i huset och kvällen avslutades med lite slötittande på TV. Och detta var allt för idag.

/Lizzie


8/3 Torsdag - Snö!!!!

Sista rycket på vintern får man hoppas. Det började snöa på fm och när det var dags att fara hemåt så var det en dm snö ute :-O. Bara att halka hemåt lite försiktigt blötsnö och så 1 plusgrad ute är ju ingen bra kombination ur halksynpunkt... När jag kom hem så insåg jag direkt att jag var tvungen att skotta av gårdsplanen för att kunna ta mig någonstan smed hästtrailern.

Alltså blev det lite snabbt mat och så på med stallkläder och ut. Jag började att skotta gårdsplanen och jag var glad att det inte var mer snö som hade kommit. Det tog mig cirka en timme att skotta bort snön och så var det bara att ta itu med stallfixet. Mockning och fix av hästmaten. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordninggjord för ett ridpass i ridhuset vid 19.30-snåret så lastades damen och vi for iväg till ÖFK. Det  var inga problem att komma iväg, men mig gata och allmänna grusvägen var jättehal. Stora landsvägen var blöt så det var inga problem att ta sig till ridhuset.

Väl framme så gick jag och Lillan på en liten promis under tiden som M1 och pållan värmde upp. Det hade i alla fall slutat snöa och det var ju inte kallt ute, utan rätt skönt. Efter promisen förpassade vi oss till ridhuset och kollade på ekipaget som red runt i ridhuset. Oktawia skötte sig bra och jobbade på ordentligt.

När det var dags att åka hem så klev pållan snällt in i trailern och färden hemåt påbörjades. Stora vägen var fortfarande blöt, men grusvägen var snorhal och jag fick köra mycket sakta. Även gatan upp till huset var jättehal och jag försökte ta fart för att kunna ta mig upp för backen till huset. Tyvärr så kan grannen inte hålla ordning på sin hunddjävel - utan hoppar ut mitt framför bilen lagom när jag ska till att ta sats för att komma upp för min backa. När jag väl fick stopp på bil och trailer så var det knappt att jag kom framåt över huvudtaget. Att ta sig upp för backen med trailern var alltså bara att glömma. Lyckades komma loss och vända bil och trailer så jag kunde parkera vid mitt brygghus. När jag skulle lasta ur pållan så stod hunddjäveln vid trailern och skällde som en galning. Jagade iväg eländet och kunde lasta ur Oktawia. Som for ut ur trailen som skjuten ur en kanon. Hon blev jättestressad över pga skällandet - är så djävla trött på att de inte kan hålla rätt på kräket!!!

Knallade upp med pållan till stallet och tog hand om damen. Plockade undan alla prylar och serverade kvällsmaten till pållarna. Knallade sedan ner till bil och trailer. Trailern hakades loss och fick alltså stå kvar, bilen lyckades jag vända, fick backa 200 meter för att få kunna få upp fart så jag lyckades ta mig upp till huset med bilen. Hade den självmordsbenägna hunden hoppat ut framför bilen en gång till vet jag inte vad jag gjort...

Kom upp med bilen lyckligt och väl. Äntligen dags att få komma in i huset ;-). Som vanligt var klockan närmare 22 när jag väl var klar med allt ute. Alltså är det TV4:ans nyheter som får avsluta min kväll som vanligt :-)

Detta var alltså allt för idag!

/Lizzie

7/3 Onsdag - Hemmakväll...

Arbetsdagen började inge bra idag. När jag gick iväg för att hämta mig en morgonkopp kaffe så var det ett gäng som satt i fikarummet och hade något typ av möte. Kvinnorna i församlingen var fullkomligt indränkta i tung parfym.

Jag som har hypersensibla luftrör fick total andnöd - det var som att gå rakt in i en vägg!!! Blev ordentligt påverkad och mådde asdåligt. Jag fattar faktiskt inte varför man ska behöva hälla på sig så in i bängen mycket parfym. Det är ju inte helt ovanligt med personer som är doftkänsliga.

På min arbetsplats är vi flera som är doftkänsliga - både i form av allergi och problem som jag. Det värsta med hypersensibla luftrör är att det tar fullkomligt stopp - går inte att andas in, utan man hostar och harklar och försöker få luft... Jobbigt är ordet!

Anfallet på morgonen satt i halva förmiddagen och min arbetskamrat - som får problem med migrän av dofter - var påverkad hela dagen. Får ofta förslaget att "ta en tablett" - så enkelt är det inte, i alla fall inte i mitt fall. Och VARFÖR ska man behöva suga i sig en massa mediciner med allt vad det innebär i biverkningar osv - bara för att folk inte kan tusan i att dränka in sig i parfym?

Var i alla fall lätt trött när det var dags att fara hemåt. På vägen hem så stannade jag till vid Haga biblioteket och kollade på fotoutställningen där. Det är min fotoklubb Fk Focus som har utställningen och jag har med 4 bilder. Massor av fina bilder var det :-). Fortsatte sedan in på Ica och shoppade med lite kylskåpsvaror hem. Väl hemma käkade jag lite och drog sedan på mig stallkläder och fixade stallet. Planen för kvällen var en stillsam hemmakväll och få håret fixat iform av lite färg. Alltså hade jag bokat in T som hjälp. Jag var klar med stallet lagom tills det att han dök upp och hårfärgningsmedel blandades iordning och T fick agera "frisör" ;-). Under tiden som jag satt med färgen i håret passade jag på att kolla på Ponnyakuten på SVT Play.

Färgen för den här gången var nyansen Guldblond. Lite ljusare än vad jag brukar ha, men nu kommer våren och mitt hår blir solblekt hur lätt som helst. Guldblond är ju min ursprungliga färg och känns som en bra "vår- och sommarfärg". Den mustiga mörkröda får bli senare i höst igen ;-).

Blev nöjd med resultatet och innan T for vidare till lägenheten så slängde han ner hö åt mig. Det var jag tacksam över eftersom jag hade sjukt ont i ryggen. Kommer faktiskt inte ihåg när jag hade ont i ryggen senast - hade mer problem för några år sedan... hoppas idag bara var ett tillfälligt bakslag. Har ingen lust att få diskbråck igen!

När höt var på plats och jag fixat höpåsarna så blev pållarna inplockade till stallet och kvällsmaten serverad. För min och Lillans del så avslutas kvällen i soffan framför Fuskbyggarna på TV 4. Sä detta var allt för idag!

/Lizzie


6/3 Tisdag - Träning igen...

Så var det tisdag och när jag kom hem efter jobbet så möttes jag av en trevlig överraskning. T var på plats och hade shoppat med sig lite gott till kaffet.

Ingen semla - men smasken detta också. En form av bakelse med vanilj och syltfyllning plus vispgrädde. Tur att jag har varit ute och cyklat idag ;-)
M1 var inbokad till kl 19. Så efter mat och fika var det dags att ta itu med stallfixet. Var klar i god tid och hann till även putsa lite på sadel träns. Det började med att jag bara skulle byta schabrak, men utrustningen var grymt dammig efter all ridhusvistelse så det blev en omgång med sadelsåpan.  Hann i alla fall klart med sadel och träns lagom till det att M1 dök upp.

När pållan var iordninggjord för att pass i ridhuset blev det trailern och så for vi iväg. Väl framme så blev det en promis för mig och Lillan under tiden som M1 och pållan värmde upp i ridhuset. Efter promisen så förpassade vi oss till ridhuset och kollade på ekipaget som motionerade runt där. Pållan skötte sig bra, även om det är lite segt i början, men sedan så jobbade damen på.

Efter passet i ridhuset så var det full fart hemåt och pållan blev omhändertagen. Som vanligt plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern. Kvällsmaten servades till pållarna innan jag och Lillan förpassade oss in i huset. Kvällen avslutas med lite nyheter på TV4.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

5/3 Måndag - Motionsomgång...

Åter måndag och en ny oförstörd vecka framför mig :-). Full rulle på jobbet - utöver mitt vanliga jobb så hade jag även "kökstjänst" idag. Vilket innebar att det gällde att komma ihåg att fixa diskmaskinerna och hålla ordning i personalrummet. Missar man att fylla, sätta på och tömma diskmaskinerna - då är man illa ute ;-). Kom ihåg mina åtaganden under dagen i alla fall ;-). Vid 17-snåret så var arbetsdagen slut och det var full fart hemåt.

Planen för kvällen var ett ridpass i ridhuset för mig och pållan. Alltså var det bara att sätta fart. I med lite mat och så på med stallkläderna. Fyllde på vattendunkarna och så ut i stallet. Fixade med mockningen, nytt strö i boxarna, vattenhinkar gjrodes rent och så in med pållarna. Trailern hakades på bilen och Lillan hoppade snabbt in i skuffen - vovven älskar att åka bil...

Fixade iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset och vid 19.15 var vi klara för avfärd och styrde kosan mot ridhuset. Vid ridhuset mötte T upp och han tog en promis med Lillan under tiden som jag och Oktawia slet i ridhuset.

För dagen så var Oktawia lite motsträvig. Efter sedvanlig uppvärmning så försökte vi oss på lite skänkelvikning - total överkurs tyckte Oktawia, som hade bogar åt alla håll och la huvudet på sned och bet fast i bettet... Inte helt lätt att få bra kontakt med en pålla som hade betong i munnen... vi övergick till övergångar trav-skritt-trav. Funkade rätt OK, även galoppjobbet funkade bra och det fick bli lite jobb med övergångar galopp-skritt-galopp innan det fick räcka för dagen och vi varvade ner. Efter en stunds avskrittning så hoppade jag av och det fick bli avsutten skritt - passade på att plocka upp hästbajs under tiden... Ridpasset resulterade i alla fall i att pållan var svettig och matte också.

Var hemma igen strax efter kl 21 och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar och jag var klar för kvällen. Lite lätt trött parkerade jag i sofan och jag hann i alla fall se andra halvan av CSI NY. Nu är det nyheterna på TV 4 som får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


4/3 Söndag - Utejobb...

Ännu en vacker dag. Inte lika varmt som igår, men solen sken hela dagen och helt vindstilla var det.  När pållarna var utsläppta så fick det bli frukost framför morgon-TV. Kände mig lite trött och det var skönt med soffhäng. Även Nalle tog det lugnt så här på förmiddagen och lapade sol i fönstret :-)
Fram på dagen var det så dags att ta itu med lite utejobb. Målet var att försöka få klart ytterligare ett äppleträd. T bistod med hjälp och även idag så fick han klättra i träd. Jag höll mig på backen och koncentrerade mig på att borsta bort mossa och lavar från trädstammarna, klippte bort de vattenskott som jag nådde. Har en jättebra grensax med 2 meter långt skaft och kunde alltså klippa en hel del från backen. När man klipper bort en massa vattenskott från trädet så blir det VÄLDIGT mycket ris som ska fraktas bort. Släpade unden en hel del - men fortfarande mycket ris kvar.

Efter 4 timmars arbete så var ytterligare ett träd i princip färdigt. Bara resten kvar alltså ;-).
Får hoppas det blir fler helger med bra väder så vi hinner med reste av träden :-)

Vid 14.30-snåret var det färdigjobbat i trädgården och det blev ombyte till andra kläder. Därefter for vi iväg till Kumla och hälsade på T's pappa en stund. Hyfsat pigg var han, även om hörseln kunde varit bättre.

På väg från Kumla så stannade vi till vid Apoteket vid Marieberg. Shoppade med mig Naproxen för höfterna och så fick det bli en flaska Rhinocort Aqua också. Dags att börja medicinera mot pollenallergin...

Väl hemma igen så fick det lite matlagning. Sweetchili lax blev det idag och det smakade mums. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag förpassade mig ut stallet. I samma veva kom M1 och P och pållarna var snart inne i stallet. Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset och snart det full fart till ridhuset.

Pållan var på riktigt bra humör idag och för en gångs skull så uppvisade damen bra med framåtbjudning :-). Så efter uppvärmning och jobb med övergångar så red M1 igenom ett LB-program för första gången sedan oktober. Det såg helt OK ut. Lite öppen i formen, men ökningarna i trav ser bättre ut. Finns hopp inför kommande tävlingssäsong ;-). Nöjda var vi allihopa efter dagens pass i ridhuset och nöjd pålla klev in i trailern så vi kunda fara hemåt.

Som vanligt blev pållan omhändertagen. Jag fixade iordning höpåsarna och kvällsmaten serverades pållan. Innan jag själv förpassade in in i huset så hakade jag av trailer på sin parkeringsplats.

Kvällen avslutas nu med lite TV. Får bli Wallanderfilmen i brist på annat ;-). Så detta var allt för idag!

/Lizzie

3/3 Lördag - Shopping och utejobb

Vaknade upp till en strålande vacker dag :-). Ut med pållarna i hagen och så in i huset för att käka frukost framför morgon-TV en stund innan jag satte fart. Går ju inte att sitta och slöa en dag som denna, har ju lite att pyssla med idag ;-).

Först och främst så behövde jag åka ut till Marieberg en sväng. Kollade med T och han ville hänga på och vid 19-snåret var han på plats och vi var snart på väg in till stan. Först åkte vi till Haga biblioteket där jag lämnade inte några bilder till fotoutställningen som FK Focus sätter upp på måndag. Vi gick sedan in på ICA-affären och shoppade kaffe till extrapris. Gäller ju att passa på - kaffet har ju blivit svindyrt. När dessa ärenden var avklarade så var det full fart ut till Marieberg och först stoppet blev Hööks. Pållan är i stort behov av nya vita fina dressyrskydd inför kommande tävlingssäsong. Dessutom har jag slarvat bort ett grimskaft och ett delta, behövde alltså köpa nytt. På Hööks hittade jag det jag behövde. Hade också tur då de hade rea på vinterkängor. Alltså blev det ett par vinterkängor för halva priset utöver det övriga jag behövde. Nöjd med mina inköp åkte vi vidare till Rusta där jag shoppade hem lite schampo, duschkräm och deodorant. Vi åkte vidare till Gallerian och T shoppade lite underkläder på Kappahl innan vi fortsatte till Café Garden - dags för dagens lunch!!

Räksallad - mums :-)Mätta och belåta började vi färden hemåt igen. Lite mat shoppade också på Willys och vi var hemma igen vid 14-snåret.

Dagens inköp till pållan och mig :-)T och jag tog en vilopaus med kaffe på kökstrappan. Så skönt att sitta i solen. Kallt är det i skuggan - men i solen var det riktigt skönt. För dagen var det dessutom vindstilla - ren bonus :-).

Efter fikapausen var det dock dags att ta itu med lite fysiskt arbete... vi blev ju inte klara med äppleträdet vi började beskära förra helgen. Fram med ytterligare en stege och T upp i trädet!Äppleträden är i princip 100 år gamla och vi har inte hunnit beskära dem ordentligt de senaste åren. Alltså är det dags för en rätt brutal beskärning. Kommer nog inte få så mycket äpplen i år - men det överlever jag. Hinner ju i alla fall inte äta upp de mänger som det brukar bli...

T fick klättra ordentligt och tänja kroppen i alla möjliga och omöjliga vinklar... han tror att han är 25 år - men fyller ju 50 i slutet av mars ;-). Om jag säger så här... jag tror han kommer ha träningsvärk i morgon! *he he*Under 2.5 timme slet T i trädet. Jag släpade iväg alla kvistar och grenar till den stora rishögen (som ska eldas på valborg). Högen ligger 400 m bort och det blev ett sabla vandrande upp och ner för kullen. Mina höfter protesterade vilt *suck*. Passade på att mocka medan jag fortfarande kunde stå upp. Förbannade eländiga förkylning! Får reaktiv artrit som ett brev på posten efter en långvarig förkylning :-(.

Vid 17-snåret var äntligen äppleträdet helt färdigtbeskuret för i år. Bara 14 stycken kvar att beskära och förhoppningsvis så hinner vi med ett till i morgon ;-)Upptäckte också något annat trevligt i trädgården...

Äntligen vår på väg på riktigt!! Snödroppar på väg :-)Kvällsmaten fick idag bli blodpudding med lite bacon - något som både jag och T gillar. Lite kaffe efter maten och så fick det bli vila. Jag hade tänkt mig att jag skulle hinna med motion av pållan också, men mina höfter protesterade vilt. Inte skönt varken att rida eller att gå när jag känner av artriten.

Resten av kvällen kommer jag därför ta det lite lugnt. Får bli soffan och lite TV. Ska orka med att grejja i trädgården i morrn också ;-).

Så roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

2/3 Fredag - Fredagsmyset...

Så var det fredag - IGEN!!! Veckorna försvinner i raketfart :-O.

Min arbetsdag tillbringade jag på min utgångspunkt - Staben - det var lite spännande på jobbet idag. En arbetskamrat som hade lite utmaningar och funderingar. Det verkar lösa sig riktigt bra - håller tummarna :-)

Jobbade till 16.30 för att sedan åka hemåt i full fart. Det var ett strålande vacker vårväder och det blir man ju på ett strålande humör av :-). Väl hemma så blev det lite mat innan jag tog itu med stallfixet. Mockade, fixade all hästmat och vatten. Plockade in pållarna och hakade på trailern på bilen. Hann sedan in i huset och grejja lite innan M1 och P dök upp och det var dags för det vanliga fredagsmyset. Alltså  - en tur till ridhuset ;-).

Planen var att det skulle bli lite studs över hinder för pållan och M1. Dock var det en privatlektion och så ett annat privat ryttarekipage i ridhuset. Så vi fick vänta lite. Under tiden så värmde M1 upp pållan och när privatlektionen var avklarad, kunde P och jag bygga upp lite hinder. Övningen för kvällen bestod av en serie galoppstuds om 3 hinder på varje långsida. M1 skulle rida i en stor 8-volt och trava över bommar vid "X". Började med 2 hinder på 50 cm, funkade bra. Även 3 galoppstudshinder på 50 cm funkade bra. Sedan höjde vi till 70 cm på alla hindren. Det är i och för sig inte speciellt högt - men eftersom det var galoppstud så fick pållan ta i så hon nästan sprack ;-). Asjobbigt är ordet! När hon skulle hoppa serien för 3:e gången så funkade det inget bra och vi tog bort ett hinder så varje serie var på 2 studshinder. Det var tillräckligt jobbigt för pållan - hon fick verkligen jobba med rygg och rumpa idag :-). Bra träning - men jobbigt! Ekipaget skötte sig altså alldeles utmärkt :-).

Åkte hemåt med en mycket trött pålla som vid hemkomsten blev omhändertagen. Den duktiga hästen fick sedan sin kvällsmat - och även ponnyn förstås ;-). Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag och Lillan förpassade oss in i huset.

Resten av fredagkvällen får nu tillbringas framför TV:n. Lite popcorne smakar bra och så ska jag kolla på lite kriminaldrama i brist på annat.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

1/3 Torsdag - En normal dag...

Redan 1 mars! Hur gick det här till??? Vintern försvann i ett nafs - eller vinter och vinter. Mycket till snö och kyla har det ju inte vara - rätt skönt i och för sig. Även om jag gillar snö så räcker det med de två senaste snörika vintrarna för ett tag framöver.

Nu kommer ljuset och man börjar få lite vårkänning. På årsmötet igår så fick jag en bukett tulpaner (för min insats i valberedningen) och denna buketten får nu sprida vårkänslor i huset :-)För övrigt så har det idag varit en tämligen normal dag. Full rulle på jobbet - dagen tillbringade jag på IT-avdelningen. Jag är ju utlånad åt IT några dagar i veckan från min enhet. Det funkar bra och jag har det bästa av två världar. Jag är med där det händer saker (staben och ledningsgrupp) samtidigt som jag får jobba med det område som jag är intresserad utav (IT). Trivs kalasbra med andra ord - även om det är bra hektiskt mellan varven ;-).

När arbetsdagen var slut så var det full fart hemåt. Jag käkade lite mat och så dök T upp. Vi fikade en sväng innan jag tog itu med stallpysslet. Kom igång lite senare än vanligt pga fikastunden, vilket resulterade i att jag var klar för avfärd till ridhuset lite senare än normalt. Vid 20-snåret satt jag på hästryggen :-).

T var med och tog en promis med Lillan under tiden som jag motionerade pållan. Jag och pållan var själva på privatdelen av ridhuset, kunde alltså "bre ut oss" ordentligt ;-). Pållan skötte sig rätt bra, men var lite seg idag. Jobbade med lite övergångar först i skritt-trav-skritt.  För att sedan övergå till galopp-skritt-galopp. Det blev inte ett speciellt hårt pass, jag känner av min reaktiva artrit i höfterna och käkar antiinflammatoriskt för tillfället. Dock känner jag av artriten när jag rider så det fick bli lite lugnt.

Vid 21-snåret var vi klara och pållan klev snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Var klar med allt i stallet strax innan kl 22 och som vanligt får kvällen avslutas med nyheterna på TV 4.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

29/2 Onsdag - skottdagen...

29 februari - det infaller inte varje år direkt ;-). Skottdagen det är! För min del så var det full rulle som vanligt. Jag var morgonpigg för en gång skulle och passade på att mocka båda boxarna INNAN jag åkte till jobbet. Skönt att slippa göra det när jag kom hem och dessutom hade jag lite ont om tid efter jobbet. Flexade ut vid 15.30 eftersom jag hade tid för hovslagare efter jobbet. Det var alltså direkt hem efter jobbet. På med stallkläder och ut i hagen för att plocka in pållarna. Gjorde rent hovarna på pållarna och så fick Oktawia en dos Sedalin. I väntan på att det skulle börja verka och hovis skulle dyka upp, hann jag in i huset och fick i mig lite mat. När hovis sedan dök upp var pållan lite lagom drogad. Inga problem att fixa till hovara på pållan idag.

Bianca hade slitit sina hovar rätt OK sedan förra hovisbesöket och det räcker med att jag raspar lite. Så får det bli verkning av Bianca vid nästa hovisbesök.

När hovis var klar för kvällen så fick pållarna stå kvar inne. De fick sin em-mat, Sedalinet hade släppt och pållan kunde käka. Jag fixade iordning mat till pållarna och det var dags för nästa kvällsaktivitet.

T dök upp för att vara hundvakt och jag själv for in till ÖFK för att vara med på årsmötet. Jag har 3 till har suttit i valberedningen - 3:e året för min del och för sammankallande var det längre tid. I år har vi haft det delikata problemet att vi har haft väldigt många många nominerade personer till styrelsen och de flesta villiga att göra en insats för klubben. Vi har lämnat in ett förslag inför årsmötet där vi tänkt på kompetens, kön, ålder och inriktig (ridskola, privatryttare, tävlingsryttare osv). Fått fram ett förslag med kandidater som har riktigt bra förutsättningar för att få en riktigt bra styrelse.

Tyvärr har det också varit riktigt jobbigt förtroendeuppdrag där det visat sig att det förekommit jäv i föregående styrelse, förfördelade styrelsemedlemmar som försökt styra oss i valberedningen, personal som försökt påverka valberedningens arbete. Hemskt otrevliga mail har inkommit och rykten har uppstått så man nästan baxnat. Så jag kände inför mötet att detta var sista gången som jag var med i valberedningen.

Det visade sig att främst personalen vid ridskolan inte var nöjd med en av de nominerade till styrelsen utan ville ha in en annan person. Därför blev det omröstning med sedlar - men så är det ju vid årsmöte. Medlemmarna väljer.

Vi i valberedningen blev inte heller omvalda och med tanke på hur mycket skit vi fått stå ut med och framför allt vår sammankallande till valberedningen. Var det väldigt skönt att slippa det förtroendeuppdraget ;-).

Var hemma igen vid 21.30 och pållarna fick sin kvällsmat. Min kväll får nu avslutas med TV4:as nyheter innan det är dags att ta en närmare titt på kudden :-)

/Lizzie

RSS 2.0