28/11 Onsdag - skottning....

Snögloppet har fortsatt även idag. Så när jag kom hem var jag inställd på att få skotta lite snö... Nu hade det bara kommit några cm, men det var rejält moddigt. Började kvällen med att käka lite mat. Tog sedan itu med stallfixet - mockade och fixade med hästmat och vatten. När jag ändå var ute var det dags för kvällens motionspass i form av lite skottning. Lika bra att få bort snömodden INNAN det fryser på och blir totalt knöggligt. Hade att göra en timme och jag var lagom varm efteråt ;-).
 
När jag var klar ute så förpassade jag mig in i husvärmen och så tog jag hand om en månatlig syssla. Nämligen att fixa räkningarna - när denna mindre trevliga syssla var avklarad var det dags att ta in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Min egen kväll avslutas sedan med lite soffhäng framför Stalker på TV3.
 
Alltså en inte allt för aktiv hemmakväll idag ;-) och roligare än så här blir det inte!
 
/Lizzie

27/11 Tisdag - Första snön....

Idag kom första snön. Eller rättare sagt - första snöslasket!!! Det var snöblandat regn när jag cyklade till bussen i morse - alltså såg jag ut som en dränkt råtta när jag klev på bussen.... ;-).
 
Skitvädret fortsatte hela dagen och det kändes som om det inte blev just alls under dagen. Var ute en snabb sväng på lunchen för att shoppa lite småpryttlar på Rusta. Det var inte skönt alls ute. Vid 16-snåret kom T och hämtade och vi for iväg först till Granngården. Idag är det lönedag och jag behövde fylla på förrådet. Började alltså på Granngården där jag shoppade kattmat och hästmat. Vi fortsatte sedan till ICA-maxi där jag shoppade några utvalda varor som extremt billiga, t ex fransyska för 69 kg/kg. Vi avslutade shoppingen vid Willys där jag shoppade det mesta övriga matvaror som jag behövde få hem. Varje gång jag klivit ur bilen så hade jag fått klaffsa runt i värsta snömodden så när vi äntligen var på väg hem var jag totalt dygnsur om fötterna. Mina läderkängor klarar inte hur mycket snömodd som helst.
 
Planen för resten av kvällen var att M1 skulle komma vid 19-snåret och vi skulle åka till ridhuset med pållan. Men på vägen hem från stan så fick vi köra i 50 km/h pga värsta snöovädret och vägen var inte plogad. Blåste rejält och det var bara att inse att det inte var värt att försöka ta sig in till ridhuset med släp och häst. Meddelar M1 och hon hade redan misstänkt att vädret inte var på vår sida.
 
Det första jag gjorde när jag kom hem var att plocka in pållarna. De ville gärna komma in och Oktawia frös så hon knappt kunde stå. Täcket hade inte släppt igenom vätan, men det räckte väl med att hals och ben var blöta och kalla. Så på med torrt och varmt täcke på Oktawia och Bianca fick fleecetäcke på sig. Hö serverade sedan till pållarna och det tog inte lång stund innan Oktawia slutade skaka.
 
Jag förpassade mig sedan in i huset och packade upp all mat. Fixade käk och té till mig och T - fick tillbaka värmen i kroppen. Det var skönt att få befinna sig inomhus och ta på sig torra kläder ;-).
 
Vid 19-snåret var det i alla fall dags att ta itu med stallfixet. Drog på mig stallkläderna och gav mig ut i stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag och Lillan roade oss i stallet. Pållarna verkade nöjda över att få vara inomhus och när jag var klar med mockningen och allt annat fix så kollade jag av pållarna och de fick lite mer hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset en stund och fixade lite innan det var dags att kvällsmata pållarna. Min kväll avslutades sedan med soffhäng och Dr House på TV4.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 

26/11 Måndag - Skitväder....

Idag började skitvädret. När det var dags att fara hemåt så regnade det, så när T erbjud sig att skjutsa hem mig så tackade jag snabbt ja. Kändes inte lockande att ta sig fram och tillbaka till bussen ;-).
 
Väl hemma så blev det lite käk och kaffe. Efter maten så gjorde jag en sanitär insats... jag gjorde rent mitt kylskåp... ;-). Hittade en hel del pryttla där som hamnade i soporna. När jag var klar var glashyllorna skinande rena - och tomma ;-). Tur att blir lite matshopping i morgon ;-).
 
När jag var klar med kylskåpet så drog jag på mig stallkläderna och så var det full fart ut stallet. Fixade mockning och hästkäket. In med pållarna i stallet och så fixade jag iordning Oktawia för en tur till ridhuset. Kvällar som denna så känns det VÄLDIGT skönt att stoppa in pållan i en trailer och fara in till ridhuset. Alternativet hade varit att ge sig ut i skitvädet på en uteritt. Inte så lockande tanke!
 
Var inne i ridhuset vid 19.30-snåret och jag var den enda privatryttare som var på plats, alltså hade jag hela privatdelen för mig själv. Under uppvärmningen var Oktawia seg - inget ovanligt. Själva jobbet för dagen fick sedan bli att hålla sig inom en "ram" mellan skänkel och hand, på rakt spår. Inte speciellt avancerat - men asjobbigt tyckte pållan, som gjorde sitt bästa att försöka komma ur ramen... ;-). Till sist så gick det bra och vi gick över till lite galoppjobb, träna övergångar och lite förvänd galopp på lite utdragna serpentinbågar - funkade bra. Och nöjd pålla och matte var klara vid 20.30 snåret. Full fart hemåt i spöregnet och pållan blev som vanlig omhändertagen och alla prylar undanplockade. När jag var klar i stallet så var det full fart in i huset och min kväll får nu avslutas med andra halvan av CSI.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

25/11 Söndag - Städning och besök...

Att jag för en vecka sedan storstädade - av detta syntes inte ett spår idag. Novemberleran har gjort sitt intåg kan man säga. Så efter sedvanligt utsläpp av pållar och lite frukosthäng framför TV:n, satte jag fart.
 
Tillbringade alltså förmiddagen med att städa undan från lera och grus. Den här årstiden är det inte så kul att bo på landet, och framför allt inte att ha djur och då hundar som dessutom fäller. Kändes rätt skönt att få upp all päls och grus från golvet ;-). Passade också på att baka en mjuk kaka till eftermiddagens besök :-).
 
Efter städningen fick det bli lite lunch och efter lunchen gav jag mig ut till stallet. Idag var det gråkallare än vad det var igår så man fick jobba sig varm. Fixad klart med mockning, nytt strö, maten och vattnet till pållarna. T och Lillan for iväg till Marieberg en stund på em och jag själv fick besök av min kusin C och hennes ena dotter.
 
Vi tillbringade en stund med att pyssla om Bianca, ponnyn blev borstad och fick fossingarna kratsade. På med grimma och vi gav oss ut på en promis. Oktawia fick var kvar i hagen med en hög hö - var väl sisådär nöjd med det ;-). Kusinens dotter var mycket nöjd över att få gå på promis med Bianca - tjejen går på ridskola men saknar stallpysslet. Tur då att det finns en ponny hos mig som gillar att bli pysslad med ;-).
 
Efter promisen så blev Bianca återbördad till sin kompis i hagen och båda damerna var nöjda med det ;-). Vi tvåbenta gick in i huset och fikade en sväng. Kusinens dotter fick också sitt kattgos tillgodosett då Tussan var sällskaplig av sig :-).
 
Vid 15-snåret var det dags för besöket att fara hemåt igen och T kom tillbaka i samma veva. Vi fixade iordning lite middag - fick bli stek kyckling med potatis och grönsaker *mums*. Vi fikade lite innan t och Lexi sedan for vidare till lägenheten.
 
Efter mat och kaffe så hade jag en date med strytkjärnet. Tvättmaskinen fick jobba igår och jag hade en hel del stryktvätt att fixa. Lika bra att få det gjort. Var lagom klar med strykningen när det var dags att plocka in pållarna. M1 och P kom vid 18.30-snåret och det var dags för Oktawias motion.
 
Planen för dagen var att ekipaget skulle skutta små hinder. Oktawia har inte hoppat något sedan i august innan hon fick vila en månad. Nu är damen så pass igång att hon skulle klara ett lätt pass med hoppning.
 
Vi hade tur och fick vara ensamma i ridhuset. P byggde upp ett hinder på varje långsida som ekipaget fick skutta över. Passet började dock först med skritt och trav över bommar innan det blev travhoppning och avslutningsvis hoppning i galopp. Oktawia skötte sig bra och verkade tycka det var riktigt skojsigt :-)
 
P mäter in avståndet....
 
 
Efter ridpasset var det en nöjd pålla som blev placerad i trailern och vi for hemåt. Var hemma igen strax efter kl 20 och pållan blev omhändertagen och jag plockade sedan undan alla prylar innan kvällsmaten blev serverad.
 
Nu när stallet är klart så är det bara kvar att ha lite soffhäng framför Beckfilmen innan man intar horisontalläge ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

24/11 Lördag - Plugg och pyssel...

 Efter att pållarna blivit utsläppte så började jag denna lördag lite lugnt. Fick bli frukost i soffan framför morgon-TV en stund innan jag satte lite fart. Pluggade en stund på fm - moment 4 på kursen handlar om kryptering av information. För att rensa hjärnan så gick jag ut och fixade stallet efter att vi käkat lite lunch. Det var också meningen att jag skulle ta mig en lite uteritt med pållan innan jag skulle återgå till studierna. Dock blev det ändrade planer.
 
Mina hästar har nämligen förändrats tillett par bävrar.... Båda två har gnagt upp varit STORT hål i sina boxar....
Här har bävern Bianca varit i farten... 
 
 
 
Så  detta behövde lagas och T letade reda på reservbrädor som användes till att laga hålet i Oktawias box och hålet i Biancas box lagades med en bit plyfaskiva. Dessutom gick jag lös med tjära på några andra utsatta ställen i boxarna.
 
Det visade sig också att bävrarna varit i farten när det gäller stolparna i hagen... snyggt avgnagda...
 
 
 
Så fram med reservstolp och T hjälpte till att fixa dit dem. När jag ändå var ute i hagen och min ridtid var sysselsatt med annat pyssel, så passade jag på att fortsatta i hagen. Det var dåligt med ström i eltråden och jag bytte ut en bit som mer än murken. Fick till strömmen lite bättre. Sedan gick jag runt och smetade tjära på alla hagstolpar och förhoppningsvis hjälper det mot bävrarna. T hade dessutom huggit ner en sälg och slängt in till pållarna. Hoppas barken duger att gnaga på ;-).
 
När pysslet ute var avklarat så förpassade jag mig in ihuset och fixade lite kaffe och så satte jag mig för att plugga en stund. Efter ett tag så hörde jag ett skumt klaffsande ljud från köket.... Upptäckte att det var Hedvig som roade sig. Den lilla kattfröken visar sig ha samma mystiska sätt att dricka vatten som mor sin... Nämligen att klafsa runt med tassen i vattenskålen för att sedan slicka tassen... ;-)
 
 
Nackdelen är att det blir rätt blött på golvet...
 
Pluggade i alla fall resten av dagen med avbrott för lite käk. När huvudet var fullt så roade jag mig med att börja med lite julpyssel - det är ju första advent i morgon och jag dekorerade 4 blockljus. Nu ska jag bara skaffa en snygg bricka till dem...
 
 
I övrigt så tog jag det lugnt på kvällen. T och jag var parkerade i soffan och tittade på TV och mycket mer än så har det int ehänt idag.
 
/Lizzie
 

23/11 Fredag -

Så var det arbetsveckans sista dag - var trött när det var dags att kravla sig ur sängen. Kändes att man jobbat en vecka och det ska bli skönt med helg. Mörkret gör ju också att det är segt att ta sig ur sängen.
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs, hade fullt upp som vanligt men vid 16-snåret var det dags att stämpla ut och ta helg. T kom och hämtade mig och det blev ett stopp vid Willys på vägen hem. Behövde shoppa hem lite förnödigheter inför helgen. Efter shoppingen var det full fart hemåt.
 
Väl hemma så fixade jag lite käk och kaffe. Behövde få i mig lite mat innan jag tog itu med stallfixet. Planen för kvällen var en tur till ridhuset, så vid 17.30 var det full fart ut till stallet och jag mockade och fixade med mat/vatten till pållarna. När stallfixet var avklarat så blev pållarna inplockad i stallet och det var dags att fixa iordning pållan för kvällens motionspass.
 
Strax efter 19-snåret var pållan rengjort och utrustningen på plats. Damen klev snällt in i trailern och vi kunde fara iväg i kolmörkret. Kom alltså iväg i hyfsad tid och det var fortfarande ridskola igång när vi kom in i ridhuset - kvällens sista ridlektion höll precis på att avslutas. Vi var sedan två privatryttare som delade på hela stora ridhuset ;-).
 
Oktawia skötte sig rätt bra idag. Damen var lite seg till att börja med, men efter uppvärmningen så var det full fart - däremot så var det svårt att få ihop damen istället.  Men galopparbetet funkade bra och vi tränade på övergångar och damen höll sig positiv under arbetspasset och det får man vara nöjd med. Både matte och häst blev svettiga idag och så var fredagsmyset i ridhuset avklarat :-)
 
Photo: Så var fredagsmyset avklarat :-). Oktawia är värd sin mat idag :-)
 
Var hemma igen vid 20.30 och pållan blev omhändertagen innan jag plockade undan alla prylar i stallet och kvällsmaten serverades till pållarna. Resten av fredagskvällen får nu avslutas med lite soffhäng och det får bli Gustafsson 3 tr på TV:n.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

22/11 Torsdag - bävrar....

Så var det torsdag - veckan försvinner alldeles för snabbt. Mycket att göra på jobbet och efter en riktiggt hektisk dag på kontoret så var det skönt att pysa iväg till bussen och fara hemåt. Väl hemma så fick pållarna sin em-mat, vovven rastades och jag fixade mat åt mig själv.
 
Efter mat och lite plock inne så drog jag på mig stallkläderna och så var det full fart ut till stallet. Grådisigt väder har det varit hela dagen idag och regnet hängde verkligen i luften. Mockade, fixade mat och vatten till pållarna. Vid 18.30 så blev det till att dra på sig pannlampan och ut i kolmörkret för att leta reda på två svarta hästar. Hittade dem till sist och de följde snällt med in i stallet.
 
När pållarna var placerad i var sin box så förpassade jag mig in i huset och fyllde på vattendunkarna. Passade också på att byta på fötterna så jag fick på mig ett par varma kängor. Grårugg är svårt att klä sig mot...
 
Vid 19-snåret kom M1 och P. Oktawia var snart iordningfixad för en tur till ridhuset och vi kunde fara iväg. Nu hade det börjat regna så när vi kom fram till ÖFK blev det en kort promis för Lillan. Varken hon eller jag uppskattade regnandet. Alltså var det var skönt att komma in i ridhuset ;-). Oktawia skötte sig rätt bra idag, det var lite segt i början och damen protesterade lite när hon var tvungen att ta i lite mera. Men efter protesterna så jobbade hon på riktigt bra. Damen fick jobba rätt mycket i galoppen idag och det märktes. Pållan blev rätt svettig, men fleecehalstäcken är effektivt på att suga upp svetten.
 
Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt. Plockade undan alla prylar. Kollade av lilla Bianca och så serverades kvällsmaten. Nu får resten av min kväll avslutas med andra halvan av Criminal minds, för det är ungefär vad jag hinner kolla på idag.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

21/10 Onsdag - Mörkt...

Usch, nu har verkligen mörkret lagt beslag på dygnet.... var urtrött när jag skulle upp ch det kändes inte som om det blev just på hela dagen. T skulle ut och åka en sväng efter jobbet så han passade på att skjutsa hem mig och det var himla skönt att slippa cykla hem från bussen i kolmörkret... cykellyse till trots...
 
Väl hemma blev det lite käk och kaffe innan T och Lexi for vidare. Jag tog itu med stallsysslorna och när jag mockat, fixat mat och vatten så förpassade jag mig in i huset. Planen var att börja läsa lite föreläsningsmaterial för moment 4 på min kurs. Men när jag satte mig vid skrivbordet så kände jag bara hur vansinnigt trött jag var så jag kunde inte koncentrera mig. För att inte slockna totalt bestämde jag mig att jag och Lillan behövde få lite frisk luft. Så på med kläder och det fick bli en promenad i sällskap av pannlampans sken . Vi gick till kyrkan och tillbaka - en promis på cirka en timme.... men mörkt det är det...
 
 
Om jag inte haft pannlampan på mig så hade jag inte sett Lillan alls....
 
Det var i alla fall himla skönt med promisen och den förlamande tröttheten försvann. Dessutom försvann ryggvärken som jag kände av innan promisen. Väl hemma så var det dags att plocka in pållarna för kvällen så det blev direkt till stallet. Pållarna stod och väntade utanför dörren och klev snällt in i stallet. Kollade av de små liven och så serverades kvällsmaten. Promisen och kollen av kusarna hade gjort att jag fick upp värmen i alla fall - det är ju inte direkt kallt ute ;-). När jag ändå var uppvärmd i kroppen passade jag på att stretcha också när jag väl kom in i huset. Strechning är något jag egentligen skulle behöva göra bra mycket oftare än vad jag gör. Det märktes....  strechningen var välbehövlig och viss muskler var superspäna och förkortade - gjorde bra ont innan musklern slappnade av. Kände mig smidig som ett stort kylskåp när jag var klar ;-). Nu ska jag komma till skott några gånger i veckan så jag kan få igång smidigheten igen - skulle ju inte skada.
 
Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av Stalkers på 3:an så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

20/11 Tisdag - Ridhuset...

Efter en hektisk tdag på kontoret så skyndade jag mig iväg till 16:05 bussen, planen var att ta en tidigare buss. Gissa om jag blev sur på mig själv när jag då missade bussen med 100 meter!!! Skickade ett SMS till T för att gnälla av mig lite. Det visade sig att han var på väg ut med bilen och innan nästa buss kom så dök han upp och körde hem mig - snällt! :-)
 
Väl hemma fixade jag lite käk och så passade jag på att göra iordning ett par bilder till klubbtävlingen i fotoklubben. Bilderna ska lämnas in i morgon när det är förevisning av bilder på Risbergska skolan. Jag ska inte dit, men en snäll klubbkamrat ska ta med mina bilder :-). När bilderna var fixade drog jag på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag fick roa mig själv i stallet. Jag mockade och fixade mat och vatten i makligt tempo. Skönt att inte behöva stressa. Fyllde på spån och så plockade jag in pållarna. Vid 19-snåret kom M1 och P, och snart så var pållan iordningfixad för ett besök i ridhuset.
 
Väl framme vid ridhuset så gick jag en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan, man kan inte påstå att man behöver frysa under promisen... 7 plusgrader ute - knappast vintertemperaturer...
 
Till sist så förpassade jag mig in i ridhuset och M1 slet med att få pållan att jobba. Som vanligt tyckte Oktawia att det var tämligen onödigt att behöva röra på sig, men efter lite övertalning så skötte hon sig bra. Lite lätt svettig fick pållan till sist kliva in i ridhuset och vi kunde fara hemåt igen. Var hemma strax efter kl 21, och pållan blev som vanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades till pållarna.
 
När jag var klar i stallet och plockat undan alla prylar så förpassade jag mig in i huset. Jag tänkte kolla på slutet av dr House, men det var något allvarligt fel på sändningen, ingen bild utan bara ett brummande ljud. Alltså blev det inget TV-tittande. Istället får det datorsurf en stund innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

19/11 Måndag - Ny vecka....

Så var slut på helgen och en ny arbetsvecka :-). Full rulle på jobbet hela dagen och mesta av tiden idag gick åt till att jaga rätt på folk... inte helt enkelt.... Strax efter 16-snåret kom T och hämtade mig och det var full fart hemåt. Väl hemma så fixade jag lite käk och det blev lite kaffe innan jag drog på mig ridkläderna och tog itu med stallfixet. Mockade, fixade iordning mat och vatten. Var klar vid 18-snåret och pållarna plockades in till varsin välstädad box. T hjälpte mig att haka på trailern på min bil, fyllde på lite nytt spån i trailern och så var det dags att fixa iordning pållan.
 
Idag var planen att åka in till ridhuset med pållan och försöka praktisera lite av det som sjukgymnasten föreläste om igår. Ett tips som hon förevisade var att man ska förlägga vikten i stigbygeln i höjd med stortåleden. Där ska man trycka till med ytterskänkeln när man ska svänga. Tänkte testa detta förutom allt annat man ska hålla ordning på när det gäller kroppen... ;-).
 
Pållan blev alltså iordninggjord för ett pass i ridhuset och när vi var klara for vi iväg och strax efter 19-snåret satt jag i sadeln.
 
Detta med att förlägga trycket i höjd med stortåleden funkade bra i skritten. Sedan var det dags att trava igång pållan och viljan att röra sig framåt har varit bättre... om man säger så. Dock funkade det hyfsat med trycket i stigbygeln, så länge jag kom ihåg det ;-).
 
Efter uppvärmning i trav och galopp så fick kvällens övning bestå av övergångar, trav-skritt-trav och skritt-galopp-skritt. Jobbade damen under nedsittning i trav och då är det en hel del för mig att hålla koll på - när det gäller min egen kropp. Det där med att ha trycket i stigbygeln försvann all totalt och allt liknade mer och mer total kollaps,,,,, Man ska hålla huvudet på rätt ställe, likaså axlar, mellandelen och benen... Mycket att hålla koll på alltså och det med mina fossingar - det funkade inge bra alls... ;-). Men, men - det är väl bara att träna på och se glad ut :-).
 
Vid 20-snåret var ridpasset avklarat och pållan klev snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma blev pållan omhändertagen och kvällsmaten serverades till pållarna. Innan jag förpassade mig in i huset så plockade jag undan alla prylar i stallet och fixade iordning trailern. Väl klar i stallet för idag så får det nu bli soffhäng för resten av kvällan och det blir ett avsnitt av CSI som är mitt sällskap.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

18/11 Löv och så clinik....

Vaknade pigg och glad kl 8 som vanligt en söndag. Det blev inte speciellt sent igår. Partyt var slut tidigt, men jag hann prova på lite linedance innan kvällen var slut. Det var också god mat - italiensk buffé, vilket är min favoritmat ;-). T kom och hämtade mig kl 12 och vi skjutsade hem kamrat KN innan vi styrde kosan hemåt. Kom alltså i säng i rätt vettig tid. Så pållarna blev utsläppa i vanlig tid och frukosthöt serverades. Som vanligt förpassade jag mig in i huset, fixade frukost och denna tog jag med mig in vardagsrummet och så fick det bli frukosthäng i soffan framför morgon-TV. Skön start på en grådisig söndag ;-).
 
Till sist såv ar det dags att sätta lite fart. Fixade iordning mig själv och vid 11-snåret så tog jag tag i stallfixet. När jag var klar med stallfixet så kom T och hämtade grep och skottkärran.... T tog itu med den roliga uppgiften att ta upp ett gäng dygnsura lövhögar... På grund av den stora mängden löv - som inte får plats på min kompost - så stoppade T in löven i trailern. Jag hjälpte till att kratta så länge min axeln klarade av det. Dock var det för tung så T skickade in mig...
 
 
Jag förpassade mig in i huset och lät T och Lexi roa sig själva ute. Jag skickade in min inlämningsuppgift för moment 3, nu är det bara två moment kvar :-). Jag tog hand om den torra tvätten och vek den, ytterligare ren tvätt hängdes upp på tork... hm hög med stryktvätt växer ;-)
 
Vid 13-snåret så åkte vi iväg med löven till uppsamlingsplats för kompost. Trailern var tungt lastad... kändes som om det var två hästar i släpet - tur att jag har hög lastvikt. Det var sedan ett djävla slit för att få ut löveländena ur trailern. Både jag och T var helt slut efteråt och det var skönt att åka hemåt.
 
Under tiden som vi var iväg och slet med löven så tog M1 hand om pållans motion i form av uteritt. De slapp ialla fall spöregn även om det var riktigt gråtrist väder ute.
 
När vi var hemma igen så fixade jag iordning lite mat och efter att vi käkat så åkte T och Lexi vidare till lägenheten. Jag själv for in till ÖFK för att gå på en clinik som heter "sitt fint" - föreläsning av en sjukgymnast och som visade bra övningar för oss ryttare och hur vi behöver hålla ordning på när det gäller sitsen.
 
Ryttarna fick göra nyttiga övningar och även vi i publiken för göra praktiska övningar. Jag behöver strechta min bröstmuskulatur och höftböjaren... Fick även tips på hur man kan lösgöra sig i bröstryggraden - mycket bra tips för en stel, medelålders kvinna ;-)
 
 
Efter de avsuttna övningarna så fick ryttarna sätta sig till häst och känna på skillnaden med de tips de fick från sjukgymnasten.
 
Nu vill man upp på hästryggen själv för att testa på ett par saker :-)
 
 
Var hemma igen strax efter kl 18, lite lätt sönderfrusen. Det fick bli en stor mugg thé för att få upp värmen. Det smakade bra. Fixade sedan med en bild som jag skickade in till Fk Focus digitala KM. Det tog en stund innan jag hittade en bild som passade omgångens tema (färgprakt). När detta var avklarat så tog jag itu med högen av stryktvätt. Fick undan hela högen på en timme och det kändes skönt att kunna hänga en de nystrukna kläderna i garderoben. Strax innan kl 21 var det dags för en vända ut till stallet. Fixade iordning höpåsarna, pållarna fick komma in och kvällsmaten serverades. Lillan blev kvällsrastad och så förpassade jag mig in i huset. Nu får min kväll avslutas med ett avsnitt av NCIS.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

17/11 Lördag - Storstädning...

Idag har det inte varit någon slappardag... brukar ju iofs inte ha det ;-). Efter att pållarna blivit utsläppta och fått sitt morgonhö, intog jag frukost i soffan framför TV. Dock blev det intet långt soffhäng pga att jag hade en del att göra idag. Så jag satte fart rätt omgående och efter att jag fixat iordning mig själv så tog jag itu med stallet först. Fixade mockningen och hästarnas mat/vatten. Under tiden som jag grejjade i stallet så hade T öppnat motorhuven på min bil och påbörjat projektet med att byta den rem som sitter mellan fläkten och generatorn. Den var i stort behov av att bytas ut... Projektet drog ut på tiden eftersom det var svårt att komma åt och bultarna satt fast...
 
Efter att jag var klar i stallet så fortsatte jag inne. Huset var i stort behov av storstädning... ;-) Eftersom jag pluggat hårt några helger så har jag prioriterat bort städningen. Det "fina" vädret har gjort att djuren (och jag själv) dragit in en hel del grus, plus att vovvarna fäller. Min dag har alltså gått åt tilt att få huset representabelt. Dammat, plockat, tvättat några maskiner, diskat, bytt sängkläder, dammsugit, skurat toaletter och handfat, moppat golven i hela huset. Framåt 3-snåret började jag bli klar och var också lite trött. Som tur var kunde M1 fixa pållans motion i form av en uteritt. Och jag kunde alltså städa klart huset i dagsljus :-).
 
T fick till bytet av remmen på min bil, och förhoppningsvis så ska generatorn nu ladda som den ska -  att stå böjd över motorn är tydligen också slitit för T var jättetrött ;-).
 
Vid 16-snåret var det dags för mig att piffa iordning mig själv. Det blev en vända i duschen, blingade naglarna och så blev det fix av frisyr och en lite mer noggrann make-up än vanligt ;-). Fram med snyggkläderna och strax efter 18.30-snåret av Lizzie så tillpiffad som det bara gick ;-). T skjutade in mig till stan och resten av kvällen kommer nu att tillbringas med goda vänners lag på Ridsportförbundets jubileumsfest - 100 år firar förbundet - väl värt att firas :-D
 
Så detta var allt för idag! Återstår att se hur pigg jag är i morgon...
 
/Lizzie

16/11 Fredag - Inte som man tänkt sig....

Hade fullt upp på jobbet idag också, men lyckades komma iväg vid 15.40. T kom och hämtade mig och vi åkte iväg till Willys för att shoppa lite mat. Tack vare att jag kom iväg från jobbet lite tidigare så slapp vi värsta rusningen inne på Willys... Handlingen var snabbt avklarat och så full fart hemåt.
 
Väl hemma fixade jag iordning lite mat. Fredag kväll så här fick det bli lax, potatis och spenat. Smakade mums! Mätt och belåten drog jag på mig ridkläderna och tog itu med stallet. Mockade, på med nytt strö, fixade mat och vatten. Pållarna fick komma in till sina nystädade boxar och trailern hakades fast på T's bil. Min bil behöver få en ny fläkt-generatorrem och förhoppningsvis blir det bytt i morgon...
 
När pållan var iordninggjord så klev hon snällt in i trailern och vi for iväg till ridhuset. Det var bara jag och Oktawia som ville roa sig i ridhuset en fredagkväll som denna. Jag hade tänkt rida ett lite lättare pass och jogga loss damen lite. Framridningen funkade bra då pållan var riktigt pigg. När det var dags för lite arbete så funkade det bra så länge jag höll mig till att träna lite öppna utmed långsidorna, men så fick jag för mig att rida damen lite "Sick-sack" -  linjerna var ungefär 10 meter långa innan det var dags för en liten sväng och ta nästa linje. Gångarten var lite samlad trav - alltså inte alls avancerat på nåt sätt. Det visade sig dock att Oktawia inte alls hade lust med denna övning. Rakt fram i samlad trav gick bra - men det där att svänga och vara lite böjd för inner skänkel - det var total överkurs. Istället för att svänga tog damen bettet, drog huvudet rakt upp, sänkte ryggen och sprang rakt fram... När det hände för 5:e gången så blev jag skitarg och vi var lite lätt osams pållan och jag... Nu är ju jag den envisa typen och jag tänkte att det ska väl vara själva f*n... en enkel sväng ska ju hästen klara av.... det tog 30 min innan det funkade och då var jag både jag och pållan rejält svettiga ;-). Men då fick det vara bra, lite galopp och så travade jag av damen. Efter en timmes slit i sadeln kände jag mig lite trött, och Oktawia såg också trött ut ;-).
 
Damen klev snällt in i trailern i alla fall och vid 21-snåret var vi hemma. Tog hand om pållan och fixade undan alla prylar. Pållarnas mat serverades och jag själv förpassade mig in i huset.
Lite lätt trött får det nu bli lite TV och soffhäng - något annat orkar jag inte med ;-). Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

15/11 Torsdag - Full rulle...

Trodde jag skulle få en lugn dag på jobbet idag eftersom ett 4 timmar långt möte blivit inställt, men icke. På nåt sätt så sprutar det in saker som ska göras eller förberedas. När det var dags för lunch så käkade jag snabbt och så tog jag en promis för att få lite dagsljus. Det var himla skönt och gjorde att jag orkade med även eftermiddagens hektiska tempo. Åkte med T hem även idag och var hemma vid 17-snåret.
 
Fixade iordning mat till mig och T. Efter att fått i mig mat och kaffe så återfick jag förnyade krafter. Alltså på med stallkläderna och så full fart ut till stallet. Fixade iordning mockningen och hästarnas mat och vatten. Pållarna plockades in i stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag satte mig en stund vid datorn och rättade min inlämningsuppgift. En kollega har under dagen tagit sig tid och korrekturläst min inlämningsuppgift och det var välbehövligt ;-). Var snart klar med rättningen och det känns jätteskönt att vara klar med inlämningsuppgiften i väldigt god tid före inlämningsdagen :-).
 
Vid 19-snåret kom M1 och P. Dags för en tur till ridhuset med pållan och när pållan var iordninggjord så for vi iväg. Som vanligt tog jag en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Efter promisen förpassade vi oss in i ridhuset. Oktawia skötte sig rätt bra idag, inte allt för arg - även om bjudningen skulle kunna ha varit bättre ;-). Vid 20.30-snåret så var M1 och pållan klara med dagens ridpass och damen klev snällt in i trailer. Vi for hemåt och väl hemma blev pållan sedvanligt omhändertagen. Plockade sedan undan alla prylar och så serverades kvällsmaten till pållarna.
 
Full fart in i huset och jag parkerade mig i soffan. Missade början av Criminal minds, men kvällen får nu avslutas med det som jag hinner se av kvällens avsnitt. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

14/11 Onsdag - Studiekväll...

Efter en hektiskt dag på kontoret så var det skönt att få skjuts hem av T. Väl hemma så fixade jag lite mat och så kaffe innan jag drog på mig stallkläderna för att ta itu med stallfixet. T fixade ordning på batteriladdare, den ska få ladda batteriet i min bil över natten eftersom den laddar lite dåligt för tillfället. T höll mig sedan sällskap i stallet under tiden som jag mockade, fixade vatten och mat åt pållarna. När stallfixet var avklarat så förpassade vi oss in i sadelkammaren och jag tog itu med lite lädervård. Dressyrsadeln, träns och lädergrimman fick sig en omgång av sadelsåpa, vilket var välbehövligt och när jag var klar så förpassade jag mig in i huset. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag kunde ta itu med lite studier.
 
Resten av kvällen så satt jag parkerad vid mitt skrivbord och fick faktiskt ihop svaret på sista frågan när det gäller min inlämningsuppgift. Känns jätteskönt att känna mig klar i så god tid. Deadline för inlämningen är på söndag. Nu ska jag komma ihåg att ta med mig ett utskrivet ex av inlämningsuppgifter och hoppas jag kan få det hela korrekturläst i morgon :-). Alltid bra att någon tittar över texten med fräscha ögon.
 
Var klar med mina studier vid 21-snåret och då var det dags att gå ut till stallet. Pållarna fick komma in i stallet och jag kollade av dem innan kvällsmaten serverades. Och nu är det lite TV som får avsluta min kväll innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

13/11 Tisdag - Full rulle....

Idag lyckades jag i alla fall vakna i rätt tid och komma iväg med bussen till jobbet. Idag så har det varit totalt fullspäckat schema, avstämningsmöte med avdelnignschef, och så 3 stycken anställningsintervjuer och då hann jag ändå klämma in ett tandläkarbesök på em emellan två intervjuer. Eftersom sista intervjuen var avklarad strax efter 16.30 så fick jag skjuts hem av T så jag slapp vänta till 17.30 då nästa buss hem skulle avgå från hållplatsen i stan.
 
På vägen hem så stannade vi till vid Willys där jag shoppade med kattmat och kattsand då det var slut hemma.  Väl hemma så fixade jag lite käk och kaffe innan det var dags att dra på sig stallkläderna. Vid 18-snåret var det full rulle ut till stallet och jag tog itu med stallfixet. Under tiden som jag mockade, fyllde på med nytt strö och gjorde klart mat och vatten åt pållarna. Under tiden som jag pysslade i stallet så höll T på och grejjade med min bil. Jag har lagt märke till att batteriet inte laddas upp mellan körningarna. Nu när jag åker buss så kör jag ju i prinip bara mellan huset och ridhuset. Vilket innebär att trailern hänge på med allt vad det innebär med massa lampor som drar energi. Alltså letade T reda på batteriladdaren åt mig och satt batteriet på laddning en stund. Jag har också påpeket om att fläktremmen tjuter vid start och mycket riktigt. Remmen mellan fläkten och generator är helt slut. Så förmodligenen dras inte generatorn runt som den ska och laddar följdaktligen inte som den ska. Bra att ladda upp batteriet lite extra tills vi kan byta remmen.
 
Vid 19-snåret kom M1 och P och det var dags för pållans motion med andra ord. När damen var iordninggjord så lastade vi och for iväg till ridhuset. Full rulle var det i ridhuset i dag, privat ridlektion och några andra privata ekipage, så är det ibland :-). Inga problem för Oktawia att hantera de andra hästarna, damen var som vanligt lite lagomt seg. Längre fram i ridpasset så började Oktawia sparka väldigt mycket med ena bakbenet. såg ut som om hon försökte sparka bort en broms från magen - dock inge bromsväder just nu. Något var väldigt irriterade i alla fall. Testade med att ta bort bootsen, men ingen skillnad. M1 hoppade av och sadlade av. Kollade av rygg och under magen och så gick och sprang M1 med pållan och inga sparkar. Sadlade igen och M1 satt upp. Vad det än var som irriterade damen så var det borta i alla fall. Resten av ridpasset förlöpte normal :-).
 
Var hemma igen strax efter 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. När jag var klar med allt i stallet och pållarna fått sin kvällsmat så förpassade jag in i huset. Kollade på slutet av Dr House och det får avsluta min kväll. Roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

12/11 Måndag - Inte som man tänkt sig...

Vaknade till liv i morse och tänkte "åh vad skönt att solen skiner så här på söndagmorgon".... tog flera minuter att något var helt fel!!! Precis - det var ljus ute!! Framför allt så var det inte söndag idag!!!

Började reagera och tittade på klockan - 07:45 - HELVETE! Kl 08:00 var jag inbokad på dagens första möte eftersom det är MÅNDAG!!! Flyger ur sängen och så försöka samla ihop mig för att komma iväg till jobbet så fort som möjligt. Ringe till en mötesdeltagare och meddelade att jag inte skulle hinna till mötet. De fick helt enkelt klara sig utan mig. Så satte jag fart och fixade iordning mig själv, matade katter, hund och så ut med hästarna. 45 minuter senare var jag på väg till jobbet, dock fick jag ta bilen eftersom det inte fanns någon busstur som passade.
 
Kom till jobbet strax innan kl 9 och mötet var avklarat så jag tog itu med att kolla mailen, käkade min frukost och så förberedde jag mig till mötet som började kl 10 istället.
 
Resten av dagen försvann i ett hektiskt tempo - har det rejält stressigt just för tillfället - men förhoppningsvis så blir det lite lugnare om någon vecka. Jag var i alla fall tämligen trött när det var dags att åka hemåt och det var skönt att komma hem. Tänkte fixa lite käk och fika innan det var dags att ta itu med stallet, men när jag var i mitt sovrum och skulle till att byta om så blev det helt kolsvart i huset. En propp som gick var ju min första tanke, men så upptäckte jag att det var svart i HELA huset, och närmaste grannen, och grannen längre bort, och hela samhället några km bort... famlade mig ner till undervåningen och letade rätt på min pannlampa. Jaha - det här var ju just snyggt.... utan ström kan man inte göra så himla mycket. Bytte om till stallkläder och så drog jag ut till stallet. Självklart var det svart även i stallet, men i pannlampans sken utförde jag stallsysslorna. Dock blev jag lite yr i huvudet av att gå och mocka med pannlampa... när jag var klar med stallpysslet så blev det in i det kolsvarta huset igen. Letade rätt på alla ljuslyktor jag har och tände upp så jag fick lite ljus i kök och kontoret. Tände igång kaminen och eftersom dator och Internet inte funkade så fick det bli ett par telefonsamtal i stället.
 
Vid 18.30-snåret så kom helt plötsligt strömmen tillbaka och jag satte fart direkt. Ut till stallet och så plockade jag in pållarna. Hakade på trailern på bilen och så satte jag fart med att göra iordning pållan för ett pass i ridhuset. Och vid 19:15 så var vi färdiga för att lasta och åka in till ridhuset. Pållan var snäll och klev in i trailern utan problem och väl framme vid ridhuset så mötte T upp oss. När jag så var placerad i sadeln så gick T en promis med Lillan och jag roade mig med pållan.
 
Sedan vem som roade sig med vem det är en annan fråga ;-). Oktawia var jätteseg och när det var dags att börja trava så ville damen inte röra på sig över huvudtaget. Eftersom jag ville undvika att få en skitsur häst så skippade jag att använda skänklar och spö för mycket. Istället så blev min strategi att "morra till" - och det funkade faktiskt. Full fart blev det så på pållan och efter uppvärmningen så funkade resten av ridpasset riktigt bra. Jobbad damen med övergångar trav-skritt-trav, galopp, skritt, galopp och förvänd galopp. Riktigt skoj var galoppjobbet idag :-D. Mycket nöjd med dagens insats i ridhuset och med tanke hur konstig den här dagen blev så blev ridpasset en finfin avslutning :-)
 
Var hemma igen vid 20:45-snåret och pållan blev väl omhändertagen, plockade undan alla prylarna, kollade av Bianca och så serverades kvällsmaten till pållarna. Nu får kvällen avslutas med att titta på slutet av CSI och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

11/11 Söndag - Höhämtning och plugg...

Ännu en novembergrå dag - brukligt den här årsstiden alltså ;-). Efter att ha gett pållarna sin frukost så fixade jag iordning mig och käkade frukost. Det var dags att hämta en omgång hö och vid 9.30-snåret drog vi iväg. Utflykten tog en timme och när vi var tillbaka igen så började jag med att mocka boxarna innan lastning av höt påbörjades. M1 och P var ute på en tur med Oktawia och kom tillbaka lagom när jag var klar med mockningen. När M1 var klar med Oktawia och pållarna var utsläppta i hagen så tog jag och T itu med jobbet att få upp höt på höloftet.
 
Det var rejält hårdpackat hö och balarna var tunga. Drygt att arbete att få höt på plats med andra ord, men efter dylika arbetsinsatser så behövs inget besök på gymet. Flytta runt 550 kg hö borde ju göra att man förbränner en hel del kalorier ;-).
 
När vi var klara med höt och jag städat ur trailern så fick pållarna sin lunch och jag förpassade mig in i huset och det blev lunch till oss tvåbenta också.
 
Resten av em har jag så tillbringar med näsan begravd i studierna. Framåt em så fixade T lite middag - annars hade jag nog glömt bort att äta ;-). Efter maten blev det lite kaffe och så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag pluggade ju i alla fall och var inget roligt sällskap ;-).
 
I princip pluggade jag i ett streck från kl 13 till 19 - bortsett från mat och kaffe. Det kändes i kroppen när jag väl rätade ut mig från kontorsstolen. Men två av tre frågor är besvarade och renskrivna :-).
 
För att röra på mig lite grann så passade jag på att rensa lite i en garderob. Lite kläder som åkte ner i tvättunnan för att tvätta bort vindslukten. Insåg också att jag har en hel del med riktigt gamla kläder som behöver slängas. Detta jobb får dock göras någon dag när det är dagsljus ute eftersom jag inte har någon belysning i mina vindsgarderober... Passade också på att sortera lite när jag ändå var i farten ;-). Funkade rätt bra med pannlamp ;-)
 
Till sist så var det dags att ge sig ut till stallet. Under em-kvällen så har en mindre storm börjat blåsa upp och blåste nu rejält ute. Pållarna ville gärna komma in i alla fall och efter en snabb koll av dem serverades kvällsmaten.
 
Resten av min kväll får nu avslutas med lite soffhäng och ett avsnitt med NCIS på 3:an och detta är allt för idag.
 
/Lizzie

10/11 Lördag - Lite studier....

Vaknade upp till en grådisig novemberlördag. Ut med pållarna och så in i huset igen för att fixa lite frukost. Började dagen lugnt med att inta frukosten i soffan framför morgon-TV. Till sist så var det dags att sätta fart i alla fall. Fixade iordning mig själv och så ut i stallet för att fixa klart med mockning, vatten och hästarnas mat. Var lagom klar närdet det var dags att fixa lite lunch och efter att vi käkat så drog jag och T in till stan. Vi svängde förbi hösten sandutdelning och fyllde upp några hinkar med sand. Bra att ha när isen väl slår till - är ju bara en tidsfråga. När sanden var inlastad i trailern så drog vi iväg till ÖB och shoppade lite värmelogs för de hade extraerbjudande på dessa för tillfället, 4 paket à 12 kg för 100 kr. Passar bra till min gjutjärnskamin :-). När logsen var inpackade i bilen så var det full fart hemåt och vi kom hem samtidigt som M1 och P kom tillbaka från en utretitt med Oktawia. Damen hade varit lite busig idag... men allt hade gått bra.
 
Resten av min dag har jag tillbringat vid skrivbordet, nästa helg är det deadline för inlämningsuppgift nr 3 på min kurs och jag ville komma så långt som möjligt med mina svar den här helgen. Lyckades skriva ihop svar för fråga nr 1 som innebar att jag skulle beskriva 3 olika brandväggslösningar.
 
T roade sig med att kolla på TV under tiden som jag var parkerad vid mitt skrivbord fram til 19-snåret ungefär då det fick räcka med plugg för min del. Vi käkade lite räkor innan det fick bli soffan för resten av kvällen, bortsett från en stund när jag var ute och plockade in pållarna och serverade dem sin kvällsmat.
 
Denna lördag får så avslutad med filmen "Da vinci koden" och detta var allt för idag...
 
/Lizzie

9/11 Fredag - Full rulle....

Så var det dags för sista arbetsdagen den här veckan. Som vanligt så har veckan försvunnit alldeles snabbt och det är en hel del arbetsuppgifter som jag inte hunnit ta tag i ordentligt. Just för tillfället så har vi fullt upp med rekryteringar och totalt 17 anställningsintervjuer är jag inbokad på. Några har vi klarat av under veckan och så ett gäng i dag. När varje timme på jobbet är inbokat så hinner man ju inte med småpysslet däremellan... det börjar märkas - nåja, om ett par veckor ska det vara avklarat! Dagen idag var i alla fall fullt inbokad ända fram till 16.30 och lite lätt trött blev jag upphämtad av T.
 
Efter jobbet så blev det en snabb sväng till Willys där jag shoppade hem lite mat för den närmaste tiden. Idag var det lugnt i affären och shopping avklarades hyfsat snabbt. Därefter var det full fart hemåt.
 
Väl hemma så fixades det iordning lite mat. Kyckling med grönsaker och potatis blev det idag. Fixade iordning lite inne i huset innan jag drog på mig stallkläderna. Kom ut till stallet 18.30-snåret och fixade mockningen, på med nytt strö. T hjälpte till med att fylla på vatten och fixa iordning höpåsarna. Så ut i hagen för att ta in pållarna, men de hade ingen lust alls utan jag fick tillbringa en stund med att hålla mig ur vägen för två vilt galopperande pållar i kolmörkret. Till sist så blev Bianca lite trött och lät sig infångas. Snabbt förpassades den lilla fröken till sin box och så ut i hagen igen för att leta rätt på damen. Det var inte lika kul att busa ensam i hagen och till sist så var även Oktawia placerad i sin box.
Så fram med utrustning och ryktlådan - Oktawia blev så iordningfixad för en tur till ridhuset och strax innan kl 20 for vi väg. T var helt övertygad om att jag skulle vara ensam tokig om att dra iväg till ridhuset så här en fredagkväll - när man kan sitta och häcka framför TV:n... ;-). Visade sig vara fulle rulle i ridhuset där det var andra privata ekipage som roade sig med lite egen hoppträning. Det var i alla fall gott om utrymme för mig och Oktawia att försöka motiona - även om Oktawia tyckte det var totalt onödigt att behöva röra på sig. Seg som sirap och när vi skulle värma upp i traven så var det verkligen huvudet rakt upp, sänkt rygg och ville absolut inte ta något som helst stöd på bettet. När det så visade sig att damen inte en var styrbar pga att hon bet sig fast i bettet så tröttnade matte som fick ett utbrott!!!
 
När så piloten förvandlades till ett morrande lejon - DÅ blev det fart på pållan och äntligen kom hon igång i ordentligt trav. Även galoppjobbet gick bra och efter att ha fått galoppera på i lite högre tempo på 4-kantsspåret så vaknade damen till. Resten av ridpasset gick riktigt bra. Oktawia mer alert och tyckte det var OK att jobba. Krävdes dock att matte blev visade rejält med humör ;-). Nöjd var jag efter ridpasset i alla fall, även om jag var betydligt svettigare än pållan ;-).
 
Vi var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev väl omhändertagen. Plockade undan alla prylar och så kollade jag av Bianca innan kvällsmaten serverades till pållarna och jag kunde förpassa mig in i huset.
 
Nu får fredagskvällen avslutas med lite soffhäng framför TV:n och så får jag se hur länge jag klarar av att hålla mig vaken ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

8/11 Torsdag - Tandis...

Idag fick det bli bil till jobbet. Detta berodde på att jag kl 7.30 hade tid hos tandläkaren - funkar inte bra att åka buss då. Nu är det ju inte det roligaste att börja dagen med ett besök hos tandis, men ack så nödvändigt. En timme tog besöket hos tandläkaren och där lagade jag två tänder. En fraktur på en tand och så ett hål i tanden brevid. Lagningarna gick bra tack vare två bedövningssprutor. Fördel med bedövning är ju att man slipper smärtan när man lagar hål, nackdelen är att jag var bedövad i halva ansiktet ungefär halva dagen. Så när det strax efter kl 9 var dags för kaffe och macka så var det små klunkar kaffe per gång så det inte skulle rinna ut ur ena mungipan ;-). Först framåt lunch hade hela bedövningen släppt...
 
Efter en hektiskt dag så var det vid 16.30 full fart hemåt. Väl hemma fixade jag i mig lite mat och så matlåda till morgondagen. Mätt och belåten tog jag sedan itu med stallfixet. Mockade och fixade hästmaten. När detta var avklarat så plockade jag in pållarna så de fick komma in i sina rengjorda boxar. I väntan på att M1 och P skulle dyka så hann jag in i huset och fixa lite innan det var dags att ge sig ut igen. Vid 19-snåret kom M1 och P och det var dags att göra iordning pållan för en tur till ridhuset. Vid 19.30 var pållan iordninggjord och vi kunde fara iväg. Väl framme vid ridhuset så passade jag på att ta en promis med Lillan under tiden som M1 och pållan värmde upp.
 
Det regnade inte idag, men var lite småruggigt ute och det var skönt att komma in i ridhuset efter promisen. Oktawia tyckte helt plötsligt att det var totalt onödigt att behöva röra på sig, men efter lite övertalning så blev det fart på henne och hon skötte sig riktigt bra och jobbade på riktigt fint. Bra pass idag och nöjda for vi hemåt.
 
Väl hemma blev damen omhändertagen och så fixade jag klart med allt i stallet. innan jag förpassade mig in i huset. Nu blir det soffhäng för resten av kvällen för mig och Lillan. Inte mycket att kolla på TV:n så det var nyheterna som fick duga. Så detta blir inte roligare idag och det är snart dags att förpassa sig till sängen.
 
/Lizzie

7/11 Onsdag - Hemmakväll...

Fick skjuts av T idag och på vägen hem blev det ett stopp vid Willys då jag behövde shoppa lite kylskåpsvaror. Det var inte så mycket folk i affären så det gick snabbt. Väl hemma så fixade jag lite mat åt oss, hann med lite kaffe också innan jag tog på mig stallkläderna och det var dags att ta itu med stallfixet. T var snäll och hjälpte till i form av att slänga ner hö åt mig och fixa pållarnas vattenhinkar. När stallfixet var avklarat så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset. Fram tills det var dags att ta in pållarna för kvällen så var jag parkerad vid mitt skrivbord och pluggade. Idag plöjde jag igenom engelsk facklitteratur om olika brandväggslösningar.... tog ett par timmar...
 
Vid 20.30 fick det vara bra med pluggandet och jag drog ut till stallet. In med pållarna och en snabb koll av dem innan kvällsmaten serverades. Lillan blev kvällsrastad och så full fart in till stugvärmen igen. Lillan ligger nu och snarkar i soffan och jag själv ska avsluta kvällen med att kolla en stund på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

6/11 Tisdag - Ridhuset igen...

Efter ännu en hektisk dag på kontoret blev det bussen hem. Stämplade ut kl 16 och hann med bussen som gick 16.10. Resultatet blev att jag var hemma redan 16.30 :-D. Så skönt att komma hem lite tidigare och jag hann fixa en del hemma. Först käkade jag lite, sedan fixade jag ordning i köket och satte igång diskmaskinen. Hämtade tvätt och även tvättmaskinen fick också jobba. Strax innan 18-snåret var jag klar inne i huset och det var dags att ta itu med stallet.
 
Det var lite småkyligt ute så jag satte i motorvärmaren i bilen. Fixade med mockning, vatten, käk och så in med pållarna. När jag var klar i stallet för tillfället så hann jag in i huset en vända i väntan på att M1 och P skulle dyka upp vid 19-snåret. Passade på att hänga upp den nu rena tvätten och fixade matlåda till morgondagens lunch.
 
M1 och P kom vid 19-snåret och jag anslöt mig strax därefter till sällskapet i stallet. Oktawia blev iordningfixad för en tur till ridhuset och snart var det dags att ge sig iväg. Vädret hade slagit om och i stället för kyla hade det blivit lite varmare och det regnade. Börjar bli trött på detta regnande...
 
Väl framme vid ridhuset så gick jag och Lillan en kort promis innan vi också gick in i ridhuset. Det var inte skönt ute...
 
Inne i ridhuset kämpade M1 med att få Oktawia att aktivt röra sig framåt. Pållan var inte på världens bästa humör - som vanligt krävdes det lite övertalning att få damen att faktiskt jobba ordentligt, även om hon skötte sig bra mellan varven. Men ingenting kommer gratis kan man säga ;-). Bra jobbat av både M1 och Pållan.
 
Jag var hemma igen strax efter 20.30-snåret och pållan blev omhändertagen. Bianca fick lite gos innan jag plockade undan alla prylar och serverade kvällsmaten. Så full fart in i huset och kvällen får nu avslutas med lite soffhäng och ett avsnitt av dr House. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

5/11 Måndag - Regn och rusk...

Efter en hektisk dag på kontoret så hade jag ont i huvudet. Förmiddagen gick åt att hålla i ett par anställningsintervjuer och eftermiddagen avsltuades med ett APT-möte med min enhet. Dagen har alltså resulterat i en dundrande huvudvärk och det var skönt att bli hämtad av T efter jobbet. Väl hemma blev det ett par Alvedon och lite käk. Sedan åkte vi iväg till en granne där jag shoppade 60 kg havre till pållan. Bra att ha havrebonden nära ;-). Efter havreshoppingen var det full fart hem. T hjälpte mig att hälla upp havren i min havretunna och jag tog itu med stallfixet. Mockade, fyllde på nytt strö, fixade vatten osv. Under tiden som jag grejjade i stallet så var det riktigt otäckt ruskväder ute. Så när jag var klar i stallet klaffsade jag ut i hagen och letade rätt på träskmonstren och stoppade in dem i varsin box. Bianca var totalt dyngsur och fick finna sig i att få ett gulligt litet fleecetäcke på sig. Bra om hon är torr i morgon. Oktawias båda täckena var dygnsura så de blev upphängda på tork och damen blev iordningfixad för ett pass i ridhuset.
 
T följde med till ÖFK och under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset tog T och Lillan en promenad i spöregnet. Dagar som denna är det helt OK att traila en mil för att få rida i ettt uppvärmt ridhus...
 
Oktawia var till att börja med tämligen seg och rörde sig i ultrarapid.  Damen var i alla fall inte arg, men gjorde inte mer än vad hon var tvungen att göra. Så jag fick jobba för att få hästen att röra sig framåt, men efter uppvärmningen så vaknade pållan till liv. Själva jobbet idag gick ut på övergångar. Vi började med övergångar mellan skritt-trav-skritt och så övergångar inom traven. Pållan piggnade på sig och när det var dags att jobba med galoppen så blev det drag under galoscherna. Inga problem att få damen att galoppera på. Däremot att göra övergång till trav och senare skritt visade sig lite svårare till att börja med. Då Oktawia helst ville galoppera på. Men till sist så fick vi övergångarna att funka hyggligt. Efter 50 min i sadeln var jag nöjd med dagens ridpass och det blev till att ge sig ut i ruskvädret igen och vi for hemåt. Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen och jag fixade klart allt i stallet innan jag serverade pållarna sin kvällsmat och förpassade mig in i huset.
 
Nu får min kväll avslutas med ett avsnitt av CSI innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

4/11 Söndag - Bio!!

Även idag så började jag dagen med en stund soffhäng framför TV, men det blev bara en kort stund eftersom jag inte hade tid att sitta och slöa hela fm. Efter frukosten så fixade jag iordning mig själv. Koncentrerade mig en stund på mina studier innan jag drog på mig stallkläderna och fixade stallet. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset och vi fixade iordning lite lax till lunch. Efter lunchen så drog jag på mig på mig lite andra kläder och piffade till mig lite och så var det dags för en vända in till stan. På väg in till stan så mötte vi M1 och P som var ute på en tur med pållan. Även idag så blev det en uteritt för pållan och det hade ufnkat bra.
 
T och jag for vidare in till stan och idag stod det ett biobesök på schemat. Jag gillar Bondfilmer och det är inte ofta jag går på bio - alldeles för sällan sker detta nöjje! Men en Bondfilm MÅSTE ses på bio och så blev det idag. Dags att titta på Skyfall med andra ord och jag fick mitt lystmäte tillgodosett :-).
 
Biljetter hade vi fixat i fredags men lite biogodis behövdes. Jag har varit duktig och inte ätit godis på 9 veckor, men idag så fuskade jag lite. Det funkar ju inte att gå på bio och inte ha med sig lite biogodis ;-).
 
Filmen var bra och Craig är bra i rollen som agent 007 ;-). T tycker dock att de gamla Bondfilmerna med Roger Moore är de som håller bäst klass ;-).
 
Var hemma igen strax innan kl 18 och nöjd med dagen pustade jag ut med lite pyssel hemma. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag tog itu med stryktvätten. Den var inte så stor och strykningen var snart avklarad, men det var lagom sysselsättning efter Bondfilmen ;-). Innan det var dags att ta in pållarna för kvällen så hann jag också läsa klart allt studiematerial som jag behövde plöja igenom den här helgen. Skönt att planen höll ;-)
 
Min kväll får nu avslutas med intag av pållarna och så Navy CSI på 3:an innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

3/11 Lördag - Plugg...

Var tämligen trött idag när det var dags att kliva upp, men pållarna behöver så sin frukost i vettig tid så vid 8-snåret var det bara att kravla sig ut till stallet. Ut med pållarna och frukosthöt serverades i hagen. Fixade sedan kaffe och frukost och så hade jag lite frukosthäng i soffan framför TV en stund på morgon innan jag satte fart.
 
Tillringade denna lördag med att först plugga en stund - målet var att läsa igenom allt material för moment 3 den här helgen. Alltså blev det parkering vid mitt skrivbord en stund innan jag gick ut till stallet för att ta itu med mockning och övrigt stallfix.
 
När stallfix var avklarat och pållarna fått sin lunch blev det lunch för oss tvåbenta också. Svidade sedan om till lite mer representabla kläder och så drog jag och T iväg till Marieberg en snabb vända. Där shoppade jag lite prylar för att rama in ett par foton som jag tänkte lämna in till nästa klubbtävling med Fk Focus. När shoppingen var avklarad så for vi vidare till Kumla där vi först åkte till Kumla kyrka och tände gravljus för T's mamma, vi for sedan vidare för att hälsade på T's pappa. Vi kom lagom till kaffet och idag var T's pappa riktigt pigg. Svårt med minnet, men han blev klart glad över besöket och mycket piggare än när vi var där sist.
 
Under tiden som vi roade oss med att besöka den gamle mannen så fixade M1 pållans motion i form av en uteritt - gäller att passa på så länge det är mjukt i backen.
 
T och jag var hemma igen vid 17-snåret och pållarna fick då sin em-mat. Vi själva tog det lugnt resten av kvällen. Jag pluggade en stund till innan vi avslutade dagen med att käka ett stort lass med räkor med tillbehör. Avslutade sedan kvällen med soffhäng framför TV:n bortsett från en sista vända ut till stallet för att ta in pållarna och kolla av dem.
 
Roligare än så här blev det inte idag....
 
/Lizzie

2/11 Fredag - Kortdag...

Eftersom det i morgon är allhelgonahelg och "röd lördag", så jobbar vi "kort dag" - vilket innebär att man jobbar 6 timmar istället för 8. Många på kontoret passar på att flexa ännu tidigare en dag som denna. Jag jobbade undan det som behövde göras och kl 14.00 stämplade jag ut och T kom och hämtade mig. Vi for vidare til Willys eftersom jag igår glömt bort att shoppa ägg och potatis. Idag var det tämligen tomt i butiken så besöket gick rätt fort. Innan vi for hemåt så svängde vi förbi kyrkan och det var nästan kö att komma in. Många var det som var på plats för att fixa iordning sina anhörigas gravar. Jag fixade iordning mammas och pappas grav förra helgen och det kändes skönt att inte behöva göra det idag. Vi gick en runda på kyrkogården och spanade in alla gravarana. Denna helgen på året är vid det tillfället som hela kyrkogården är helt upplyst av gravljus :-). Finnt är det i alla fall.
 
När vi var klara på kyrkogården så for vi direkt hem. Det blev en kopp fika innan jag drog på mig stallkläderna och så utnyttjade vi det sista dagsljuset för en promis med hästarna. Även Bianca fick följa med alltså :-). Båda pållarna hade väldigt bråttom men när vi vänt för att ta oss hemåt så blev ponnyn trött och tempot sänktes radikalt. Något som Oktawia i och för sig tyckte var onödigt ;-).
 
Vi var hemma kl 17 och då var det mörkt ute, men det var ändå skönt att få komma ut på en promis och pållarna såg nöjd ut. Vi släppte ut pållarna i hagen och em-maten när vi kom hem igen, och jag tog tag i stallfixet. Under tiden som jag mockade och fixade hästarnas mat roade sig T med att bära in ved. Inte för att det var så himla kallt ute, men vedförrådet inne har blivit uppeldat :-). Bra att ha ett lager i huset när kylan väl slår till...
 
Jag var klar med allt i stallet vid 18-snåret och jag fixade lite käk till mig och T. Märktes att jag slutat jobbet ett par timmar tidigare än vad jag brukar göra. För en gång skull klar med allt hemma ett par timmar tidigare och kunde ägna kvällen åt soffhäng och titta på TV. Eftersom jag kände mig trött och sliten (förkylning på gång???) så var det soffhäng ungefär så mycket som jag orkade. Parkerade mig alltså i soffan och kollade på reprisen av Böda camping på TV4. Hm... blev kampingsugen ;-). Vid 21-snåret gav jag mig ut istallet en sista vända och pållarna blev intagna och kvällsmaten serverades. Nu blir det Gustafsson x 3 som får avsluta denna kvällen, mycket längre än så kommer jag nog inte hålla mig vaken ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

1/11 Torsdag - Gråtrist...

Så var det november - den grårtristaste månaden på hela året och dagen har varit gråtrist... känts som om dagsljuset höll sig borta fullständigt. Nu gäller det att hålla ut i mörkret tills det är dags att ta fram all adventsbelysning ;-).
 
Arbetsdagen försvann i ett navs och vid 16.30 blev jag hämtad av T. Vi åkte först till Willys och shoppade lite matvaror till helgen. Halva stan gjorde detsamma så det var lite halvhysteriskt i affären. Väl hemma så blev det snabbt lite mat och så drog jag på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet och mockade i raketfart. Hann klart med allt i stallet till kl 18:30 när M1 och P dök upp. Oktawia fixades iordning för en tur till ridhuset och snart var vi på väg. T följde med in till ÖFK och vi tog en liten promis med vovvarna under tiden som M1 skrittade fram Oktawia.
 
Efter promisen for T och Lexi vidare till lägenheten. Lillan och jag förpassade oss in i ridhuset och kollade på ekipaget som jobbade på i ridhuset. Oktawia hade åsikter om att behöva röra på sig, men när hon väl kom igång så såg det helt OK ut. Det är det där att komma igång som är det jobbiga ;-). Vi var i alla fall nöjda efter dagens insats och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde fara hemåt.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen som vanligt. Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Lilla Bianca blev ompysslad innan jag till sist serverade pållarna kvällsmaten.
 
Var klar med allt i stallet strax innan kl 21 så idag hann jag in och parkera mig i soffan lagom tills det att Criminal minds började och detta får avsluta min kväll idag. Som en lite bonus kommer dock en lite bild på Söta Hedvik som igår hjälpte mig att plugga... ;-)
 
 
Detta är allt för idag!
 
/Lizzie

RSS 2.0