13/11 Tisdag - Full rulle....

Idag lyckades jag i alla fall vakna i rätt tid och komma iväg med bussen till jobbet. Idag så har det varit totalt fullspäckat schema, avstämningsmöte med avdelnignschef, och så 3 stycken anställningsintervjuer och då hann jag ändå klämma in ett tandläkarbesök på em emellan två intervjuer. Eftersom sista intervjuen var avklarad strax efter 16.30 så fick jag skjuts hem av T så jag slapp vänta till 17.30 då nästa buss hem skulle avgå från hållplatsen i stan.
 
På vägen hem så stannade vi till vid Willys där jag shoppade med kattmat och kattsand då det var slut hemma.  Väl hemma så fixade jag lite käk och kaffe innan det var dags att dra på sig stallkläderna. Vid 18-snåret var det full rulle ut till stallet och jag tog itu med stallfixet. Under tiden som jag mockade, fyllde på med nytt strö och gjorde klart mat och vatten åt pållarna. Under tiden som jag pysslade i stallet så höll T på och grejjade med min bil. Jag har lagt märke till att batteriet inte laddas upp mellan körningarna. Nu när jag åker buss så kör jag ju i prinip bara mellan huset och ridhuset. Vilket innebär att trailern hänge på med allt vad det innebär med massa lampor som drar energi. Alltså letade T reda på batteriladdaren åt mig och satt batteriet på laddning en stund. Jag har också påpeket om att fläktremmen tjuter vid start och mycket riktigt. Remmen mellan fläkten och generator är helt slut. Så förmodligenen dras inte generatorn runt som den ska och laddar följdaktligen inte som den ska. Bra att ladda upp batteriet lite extra tills vi kan byta remmen.
 
Vid 19-snåret kom M1 och P och det var dags för pållans motion med andra ord. När damen var iordninggjord så lastade vi och for iväg till ridhuset. Full rulle var det i ridhuset i dag, privat ridlektion och några andra privata ekipage, så är det ibland :-). Inga problem för Oktawia att hantera de andra hästarna, damen var som vanligt lite lagomt seg. Längre fram i ridpasset så började Oktawia sparka väldigt mycket med ena bakbenet. såg ut som om hon försökte sparka bort en broms från magen - dock inge bromsväder just nu. Något var väldigt irriterade i alla fall. Testade med att ta bort bootsen, men ingen skillnad. M1 hoppade av och sadlade av. Kollade av rygg och under magen och så gick och sprang M1 med pållan och inga sparkar. Sadlade igen och M1 satt upp. Vad det än var som irriterade damen så var det borta i alla fall. Resten av ridpasset förlöpte normal :-).
 
Var hemma igen strax efter 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. När jag var klar med allt i stallet och pållarna fått sin kvällsmat så förpassade jag in i huset. Kollade på slutet av Dr House och det får avsluta min kväll. Roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0