16/11 Fredag - Inte som man tänkt sig....

Hade fullt upp på jobbet idag också, men lyckades komma iväg vid 15.40. T kom och hämtade mig och vi åkte iväg till Willys för att shoppa lite mat. Tack vare att jag kom iväg från jobbet lite tidigare så slapp vi värsta rusningen inne på Willys... Handlingen var snabbt avklarat och så full fart hemåt.
 
Väl hemma fixade jag iordning lite mat. Fredag kväll så här fick det bli lax, potatis och spenat. Smakade mums! Mätt och belåten drog jag på mig ridkläderna och tog itu med stallet. Mockade, på med nytt strö, fixade mat och vatten. Pållarna fick komma in till sina nystädade boxar och trailern hakades fast på T's bil. Min bil behöver få en ny fläkt-generatorrem och förhoppningsvis blir det bytt i morgon...
 
När pållan var iordninggjord så klev hon snällt in i trailern och vi for iväg till ridhuset. Det var bara jag och Oktawia som ville roa sig i ridhuset en fredagkväll som denna. Jag hade tänkt rida ett lite lättare pass och jogga loss damen lite. Framridningen funkade bra då pållan var riktigt pigg. När det var dags för lite arbete så funkade det bra så länge jag höll mig till att träna lite öppna utmed långsidorna, men så fick jag för mig att rida damen lite "Sick-sack" -  linjerna var ungefär 10 meter långa innan det var dags för en liten sväng och ta nästa linje. Gångarten var lite samlad trav - alltså inte alls avancerat på nåt sätt. Det visade sig dock att Oktawia inte alls hade lust med denna övning. Rakt fram i samlad trav gick bra - men det där att svänga och vara lite böjd för inner skänkel - det var total överkurs. Istället för att svänga tog damen bettet, drog huvudet rakt upp, sänkte ryggen och sprang rakt fram... När det hände för 5:e gången så blev jag skitarg och vi var lite lätt osams pållan och jag... Nu är ju jag den envisa typen och jag tänkte att det ska väl vara själva f*n... en enkel sväng ska ju hästen klara av.... det tog 30 min innan det funkade och då var jag både jag och pållan rejält svettiga ;-). Men då fick det vara bra, lite galopp och så travade jag av damen. Efter en timmes slit i sadeln kände jag mig lite trött, och Oktawia såg också trött ut ;-).
 
Damen klev snällt in i trailern i alla fall och vid 21-snåret var vi hemma. Tog hand om pållan och fixade undan alla prylar. Pållarnas mat serverades och jag själv förpassade mig in i huset.
Lite lätt trött får det nu bli lite TV och soffhäng - något annat orkar jag inte med ;-). Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0