31/10 Onsdag - Hemmakväll

Så var det onsdag och halvvägs genom arbetsveckan. Arbetsdagen har varit fylld med anställningsintervjuer så jag var helt slut på eftermiddag och det var skönt att fara hemåt. Precis när jag klivit på min länsbuss så fick jag ett SMS från T, han undrade ifall jag ville ha skjuts hem... eftersom jag satt på bussen så behövdes inte det. Men när jag klev av min buss så stod han vid busshållplatsen och min cykel hängde på hans bil :-). Alltså fick jag skjuts från bussen och hem - inte dåligt det heller ;-).
 
Väl hemma blev det lite käk och så kaffe innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallfixet. T hängde med ut istallet och fixa de med pållarnas vatten under tiden som jag fixade mockningen. Avslutade stallfixet med fixa höpåsarna. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset. Ikväll fick det bli en hemmakväll och pållarna fick roa sig i hagen.
 
Min plan för kvällen var att plugga lite, men innan jag tog itu med det så fixade jag matlådan till morgondagen och så tog jag rätt på en hög med stryktvätt. Skönt att få undan den :-).
 
Resten av kvällen tillbringade jag vid mitt skrivbord och läste igenom två tjocka buntar med föreläsningsmaterial inom nätverkssäkerhet. Som tur är så är ämnet himla intressant och inte alls tungt att läsa. Största problemet var nog att lilla Hedvig skulle ligga mitt bland mina papper ;-). Vid 20.30-snåret fick det vara bra med pluggandet och jag drog ut till stallet och pållarna fick komma in till den väntande kvällsmaten. Snabb koll av damerna och så tillbaka in till stugvärmen. Nu får det bli lite nyheter på TV:n innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Roligare än så här blir det inte idag.
 
/Lizzie

30/10 Tisdag - Spännande dag...

Idag har det varit lite spännande. På mitt jobb har vi haft en krisövning där jag och ett par kollegor var med i form av dokumentationsstöd. En krisledningsgrupp inom en av våra verksamheten kallades samman och ställdes inför ett scenario. Krisledningsgruppen satt i ett rum med kameraövervakning. I ett annat rum satt konsult och SÄK-folk som lyssnade på krisledningsgruppen och kom med inspel utifrån hur krisledningen jobbade. Fast man visste att det var fejk så kändes det hur verkligt som helst och riktigt nyttigt var det. Vi dokumenterade vad alla sa och vem som ringde vem och när. Vi turades om att skriva och det var lite olika hur länge vi orkade. Jag gick igång på tempot och blev inte speciellt trött eller ofocuserad. Kände mig lite lätt speedad när jag väl kom hem ;-). Spännande och kul alltså ;-).
 
Väl hemma så blev det lite käk och så kom jag faktiskt ihåg att fixa räkningarna, typ i sista minuten... Vid 18-snåret var det så full fart ut till stallet där jag fixade mockningen, fyllde på nytt spån, gjorde rent vattenhinkar och fyllde på fräscht vatten, upp på höloftet och slängde ner ett gäng höbalar så jag kunde fylla höpåsarna, ställde beforen, matade stallkatterna och gjorde rent deras sandlåda. Allt detta var klart 18:45 och då gick jag ut i hagen och letade rätt på pållarna. Tack och lov för pannlampa :-).
 
När pållarna var instoppade i varsin box så förpassade jag min in i huset en stund för att fixa med lite innan det blev stallet igen. M1 och P hade kommit vid 19-snåret och de var i full gång med att fixa iordning Oktawia för ett pass i ridhuset. När alla prylar satt på plats så styrde vi så kosan mot ÖFK.
 
Väl på plats vid ridhuset tog jag och Lillan en liten promis under tiden som M1 skrittade fram Oktawia. Det var lite småkyligt ute och det var skönt att komma in i ridhuset efter promisen. Inne i ridhuset hade M1 fått upp farten på Oktawia och även om damen protesterade vid några tillfällen så var det bara att fortsätta framåt ;-). Damen jobbade på riktigt bra idag så vi var riktigt nöjda med dagens pass i ridhuset :-). Alltså var hästen väl värd sin mat idag ;-)
 
Var hemma igen strax efter 20.30-snåret och pållan blev omhändertagen. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Lilla Bianca blev kollad och så serverades kvällsmaten. Nu får den här kvällen avslutas med lite soffhäng och så kolla på Dr House, även om jag missade början ;-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

29/10 Måndag - Skitväder....

Enligt gårdagens väderprognos på nyheterna så skulle det komma lite snö idag. Det kom inge snö, dock så har det spöregnat hela dagen. Jag var ute och cyklat på förmiddagen eftersom jag var ute på ett tjänsteärende. Kom tillbaka till kontoret lagom till lunch, sönderfrusen och totalt dygnsur. Inge skönt alls. Drack te för att få upp värmen, men lyckades inte. När arbetsdagen var slut så kom T och hämtade mig. Skönt för då slapp jag gå till bussen i skitvädret. Full fart hem i spöregnet och väl hemma så blev det lite käk. T fixade en brasa i kaminen och så förpassade jag mig ut till stallet. Det blev till att dra på sig regnstället för att inte bli totalt blöt igen. Fixade mockningen och hästarnas mat. Sedan var det två blöta träsmonster som fick komma in i stallet. Pållarna fick lite hö att tugga på och blöta täcken hänges upp på tork.
 
Jag förpassade mig in i huset och värmde upp mig en liten stund och bytte till varma och torra skor. Så full fart ut till stallet igen och den här gången blev pållan iordningfixad för en tur till ridhuset. Det var inte läge för något hästmys i stallet utan snabbt fixade utrustningen på plats, in med pållan till ridhuset och så full fart iväg. T följde med för att ta hand om Lillan under tiden som jag skulle roa mig i ridhuset.
 
Strax efter kl 19 satt jag på hästryggen och idag fick vi dela privatdelen av ridhuset med två andra ekipage. Oktawia var lite halvseg och jag fick jobba rätt bra för att få damen att röra sig. Upplevde i alla fall inte att damen var så himla arg idag. Inga bakutsparkar i alla fall, inte ens i galoppen ;-). Fast matte fick morra till rejält för att det skulle bli någon ändring i tempot. Men efter att ha fått i gång damen i galoppen så blev hon i alla fall avslappnad och det funkade bra att böja sig i nacken och så fick hon igång traven också. Alltid nåt - skönt att kunna avsluta ridpasset och vara nöjd. Även om man fick slita som ett djur för att komma dit ;-).
 
Efter avslutat ridpass så for vi hemåt i spöregnet och vi var hemma igen strax innan 20.30. Pållarna blev omhändertagen, alla prylar plockads undan och så serverades kvällsmaten till damerna. Så var jag klar i stallet för idag. Min kväll får nu avslutas med lite soffhäng och CSI på Kanal 5. Så detta var allat för idag!
 
/Lizzie

28/10 Söndag - 60-årsjubileum

Idag var det till att kliva upp 6.30, men eftersom vi ställt om klockan till vintertid så var kroppen inställd på 7.30. Alltså rätt vanlig tid som jag kliver upp söndagar ;-).
 
Ut med pållarna och så hö och vatten i hagen. Jag fixade iordning mig själv och strax innan kl 8 var det full fart in till stan. Dock fick jag skrapa rutorna på bilen innan kunde åka.... -8 grader hade jag idag *burr*. I em ska T fixa bytet till vinterdäck på bilen, så det blev en försiktig färd till stan.
 
Dag har jag således tillbringat på FK Focus 60-års jubileum. Där har jag sålt lotter, tyvärr inga vinstlotter till mig själv :-(, lyssnat på workshops, träffat trevliga kamrater, och framför allt sett massor av fantastiska bilder. Jag har själv inte skickat in några bilder till tävlingsklasserna, mest pga tidsbrist. Har haft huvudet fullt med målning av hus/uthus och sedan mina studier - så jag glömde helt enkelt bort att skicka in. Får bli någon annan gång! T kom och kollade och så käkade vi lunch ihop innan han for tillbaka för att byta däck på sin bil och min trailer.
 
Vid 16-snåret var mitt uppdrag för dagen avklarat och jag kunde fara hemåt. Det har även idag varit en fantastisk dag med strålande sol och jag hann hem så T kunde byta däck på min bil innan solen gick ner. När bilen var avklarad så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag och Lillan roade oss i stallet där LIllan "hjälpte" mig att mocka ;-). FIxade även klart med pållarnas mat innan jag förpassade mig in i huset. M1 hade varit här under dagen och motionerat pållan i form av en uteritt. Jag kunde med gott samveta alltså förpassa mig in i huset och ta itu med lite småpyssel. Dags för lite tvätt, även stryktvätt som blev åtgärdad. Diskmaskinen fixades och till sist så plockade jag fram kameran. Lite inspirerad blir man efter att sett så mycket fina bilder. Dock var det bara lilla Söta Hedvig som ville ställa upp som lämpligt fotomotiv.
 
Visade sig dock bli en utmaning, Knäppte nog 10 bilder innan jag fick till det med skärpan.... det är hur svårt som helst att fota en svart katt på svart underlag. Som tur var låg Hedvig stilla under fotosessionen och plirade mot kameran med sina gula ögon. Se söt ut - det kan hon ;-). En bild blev jag nöjd med i alla fall ;-) 
 
 
 
Jag har under kvällningen också hunnit med att gå igenom lite studiematerial även om plugginspirationen inte var den bästa.... ;-). Blir till att plugga ordentligt nästa helg...
 
Nu börjar det i alla fall dags att gå ut en vända till stallet. Minus 5 grader är det ute och pållarna vill nog ha sin kvällsmat snart. Sedan får det blir en stund i soffan och TV:n innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

27/10 Lördag - förberedelser...

Idag blev det ingen sovmorgon. Det blir det ju i och för sig aldrig när man har hästar som ska ha frukost  ;-). Upp vid 7.30 och ut med pållarna. Morgonhö och vatten serverades ute. Det var lite halvkallt, ett par minusgrader. Skönt att slippa leran!
 
Fixade sedan iordning mig och själv och strax innan kl 9 blev det bilen in till stan och den lokal som FK Focus ska ha sitt 60-årsjubileum i. Jubileumsfirandet är i morgon och idag var det alltså hög tid för förberedelser. Jag ingår i lotterigruppen och tillbriingade förmiddagen tillsammans med några klubbkamrater. Vi plockade upp alla vinst och lotteripriser som blivit skänkta av våra sponsorer. Tre olika tävlingsklasser och så lotteriet skulle vi göra iodning pris- och vinstbord till.
 
Vid 12-snåret var detta arbete avklarat och min insats fick räcka. Eftersom jag kommer vara borta hela dagen i morgon behövde jag få annat fixat idag. Alltså full fart hem!
 
Väl hemma så höll T på och grejjade i min trädgård. Det var fantastiskt höstväder och han lekte med sin nya leksak och hjälpte mig med att "räfsa" ihop alla löven... ;-)
 
 
T fick fortsätta med sitt arbete och jag käkade lite lunch för att sedan dra på mig stallkläder och fixa stallet. Mockning, på med nytt spån, fix av vatten och mat, drygt en timmes arbete.
 
Fortsatte sedan med att ta itu med mitt hus - insidan alltså. Har inte städat på ett tag, och övervåningen kommer jag inte ens ihåg när jag städade sist. Stort behov av damning, ut med alla mattor, dammsög, bytte sängkläder och så skurade jag toaletten, toan tog längst tid eftersom jag även torkade av väggarna den här gången.... Avslutade med att moppa golven. När övervåningen var avklarad så blev det en paus i form av ett besök till Blomsterlandet på Marieberg. Det är dags att fixa gravdekorationen till mamma och pappas. Nästa helg är det ju allhelgona och det är skönt att ha gravarna klara innan fredag.
 
Väl framme på Blomsterlandet så var jag inte ensam om min idé, kändes som om halva stan var på plats... Kom i alla fall ut med ett par fina gravdekorationer utan ha blivit helt robbad på pengar. Skulle ju vara trevligt med bidrag från systern som också bor nära kyrkan, men ICKE...
 
När vi var klara på Blomsterlandet blev det ett snabbt besök på Jula eftersom T absolut skulle shoppa sig en mutterdragare. Det är dags att skifta till vinterdäck och gubben börjar bli gammal ;-). Tur att det finns verktyg som underlättare arbetet ;-).
 
När shoppingen var avklarad så åkte vi till kyrkogården. Fixade med granris, gravdekorationerna och lyktor på gravarna. Jag hade med mig ljus, men glömt tändare. Det är ändå skönt att ha gravarna fixade och bara behöver åka till kyrkogården för att tända nästan helg.
 
Väl hemma igen så fixade T middag under tiden som jag fortsatte med städningen. Flera veckor med blött väderlek ute har resulterat i rejält mycket sand och grus i hela undervåningen. Lillan fäller dessutom så både golv och soffa behövde sig en omgång med dammsugaren. Alltså ut med alla mattor, dammade när jag ändå var i farten. Lite mat i magen innan jag tog itu med dammsugningen och det var nog tur det. Avskyr att dammsuga och göra det på fastande mage - det hade nog slutat med en sönderslagen dammsugare... ;-).
 
För att bli färdig i nån gång så moppade T golven under tiden som jag fixade handfaten och toan på undervåningen. Avslutade städningen med att skaka alla mattor och filtar. Eftersom golven ändå var nymoppade gick vi ut i stallet och T slängde ner hö åt mig. Jag hade kvar att fixa iordning alla höpåsar och till det behövs ett gäng med höbalar ;-).
 
När jag var klar med matfixet så upptäckte jag att klockan nästan var 21 - alltså lika bra att ta in pållarna. Oktawia tyckte väl att hon lika gärna kunde vara kvar ute och sällskapa med grannens häst. Dock höll inte matte med, utan damen fick finna sig i att följa med in i stallet. Där fanns det ju förstås mat och vatten, alltså rätt bra när man är häst ;-). En snabb koll av pållarna och så in i huset. På med alla mattor i huset, nya lakan i sängen, filtar i soffan och när klockan var strax efter 21.30 var jag äntligen klar.
 
Kvällen får nu avslutas med en film, MIB 3 får det bli och som tillbehör till filmen blir det pepparkakor, ädelost och saftglögg - en helt OK avslutning på en i övrigt hektisk lördag :-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

26/10 Fredag - Fullt ös...

Idag har det verkligen varit full rulle på jobbet. Både mycket att göra plus att jag fått min dos av hög frustration över att folk inte kan göra det som de är anställda för att göra.... Frustrationen beror på att pga av att andra inte gör sitt jobb så blir mitt jobb lidande eller försvårat - det är något som gör mig skitförbannad.... *morr*. Har INTE varit på något bra humör idag!!
 
Strax innan kl 15 var arbetsdagen och arbetsveckan avklarad och jag åkte iväg till min frissa för en omgång klippning. Min frissa var mer snacksalig än vanligt, vilket resulterade i att jag mötte upp T för mathandling 30 minuter för sent... Lätt stressad shoppade jag det som jag behövde få hem. Först ett besök på Granngården och så Willys. Märktes att det var löningsfredag - totalt kaos överallt ;-). Bara at ta djupa andetag och ta det lugnt ;-).
 
Var hemma hur sent som helst, och jag tog in hästarna direkt så de fick käka lite hö inne innan M1 och P skulle komma vid 19-snåret.
 
Jag tog sedan hand om mina matvaror och packad upp dem, stoppade i mig lite fil och müsli för att få i nåt i magen. Så på med stallkläderna och ut till stallet. Då var klocken 19 så jag mockade Oktawias box under tiden som M1 fixade iordning Oktawia. Kom i alla fall ihåg att ställa betforen innan vi for iväg till ridhuset ;-).
 
Oktawia var inte alls på nåt bra humör idag, märktes redan i stallet.... och i ridhuset var hon skitgrinig och ville inte alls röra på sig... Hon skötte sig bra mellan varven, men bakutsparkarna i galoppen var många idag och svansen piskade hela tiden. Även när hon stod stilla utan ryttare... misstänker att damen var sr över att em-höt blev lite väl sent serverat, eller så hade hon bara en dålig dag...
 
Väl hemma så gick det bra att göra iordning henne efter ridpasset. Men nöjdast blev hon när hon fick komma in i sin box och tugga på hö ;-).
 
När jag var klar med Oktawia och plockat undan alla prylar så fixade jag iordning Biancas box. När den var välstädad så fixade jag iordning alla höpåsar och som avslutning på stallpasset serverade jag pållarna sin kvällsmat. Jag själv förpassade mig in i huset och nu får det bli 3xGustafsson som får avsluta min kväll. Ska upp hyfsat tidigt i morgon, alltså inte aktuellt med nattsudd idag ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

25/10 Torsdag - Hovisbesök

Idag var det dags för hovis att komma. Alltså stämplade jag ut 15.30 och for hemåt. Pållarna blev inplockade till stallet direkt och Oktawia fick sitt Sedalin.

Jag hann sedan in i huset för att fixa mig lite att äta och vid 16.30 kom hovis på utsatt tid.

Det gick att verka och sko Oktawia, idag blev det broddar på skorna, 4 i varje sko. Däremot så avvaktade vi med sulor och så hoppas vi att det dröjer innan snön kommer... Bianca fick också sina små fossingar verkade och vid 18.30 var hovis klar med båda pållarna. Både hovis och jag höll vid detta laget på att frysa ihjäl. Var hur ruggigt och kyligt som helst.

Innan jag tog itu med mockningen, så var jag tvungen att gå in och byta sockar och skor för att få upp värmen i mina fötter. Därefter kunde jag pallra mig ut i stallet igen för att göra klart allt stallfix.

När jag var klar med allt i stallet fick pållarna käka lite hö i väntan på resten av kvällsmaten. Jag själv förpassade mig in i stugvärmen och det blev snabbt en brasa i kaminen. Det var sedan VÄLDIGT skönt att sitta i fåtöljen framför gjutjärnskaminen och få upp kroppsvärmen efter att ha tillbringat 3 timmar i ett kyligt stall. Passade på att läsa lite föreläsningsanteckningar inför moment 3 på min kurs. Moment 3 handlar om nätverkssäkerhet och första föreläsningsmaterialet handlar om de olika protokollen för transport av digital information. Inte helt främmande för mig då detta ingick i kursen Programmering B. Dock är det ju 13 år sedan jag gick den kursen så repetition är aldrig fel :-).

Strax innan kl 21 fick jag slita mig från kaminen för att gå ut och kvällsfodra pållarna. Det var sista vändan ut för ikväll och nu får det bli Criminal minds på TV4 innan jag tar en närmare titt på kudden.

Så roligare än så här blev det inte idag.

/Lizzie

24/10 Onsdag - Nya kompisar...

 När jag kom hem från jobbet så gav jag pållarna em-höt som vanligt. Dock var det ingen av dem som var det minsta intresserad av att komma och käka. Istället så stod de längst  bort i hagen och glodde intensivt ut över gärdet. Något fanns där, något väldigt intressant.
 
Jag gick och kollade vad det var.... visade sig att ett par nya polare gick och käkade på andra sidan av sommarhagen... Oktawia och Bianca trodde säkert att det var ett par nya hästpolare... ;-)
 
Får jag presentera de nya polarna... fru älgkossa... 
 
 
 Och så herr älgtjur... ;-)
 
 
Tyvärr så fick de inte hälsa på varandra ;-)
 
Jag lämnade djuren och förpassade mig in i huset. Fixade lite käk och käkade. T kom också så han fick också lite käk :-).
 
Efter mat och fika var det dags att ta itu med stallet. Så alltså på med stallkläderna och full fart ut i stallet. Mockade, fixade mat och vatten. In med pållarna och så fixade jag iordning Oktawia för ett pass i ridhuset. Idag kom jag inte iväg så himla tidigt, utan vid 19.30 stoppade vi in pållan i trailern och for till ridhuset.
 
Det var vi och ett privatekipage till i ridhuset, alltså gått om utrymme :-). Oktawia var rätt pigg idag också, men det betydde inte att hon tyckte det var OK att anstränga sig ;-). Damen var av den åsikten att idag skulle hon springa fort och vara lång som en pråm. Att behöva gå i någon vettig form och dessutom faktiskt böja sig lite i nacken - det var inte av intresse... Total steloperarerad i vänster sida och "betong" i munnen! Oktawia bet tag i bettet med vänster sida och så satt det fast där.... Alltså fick matte fokusera på att få damen att slappna och acceptera att faktiskt ta ställningen i nacken. Efter lite jobb gick det, men det tog tid... tur att matte är mer envis än pålla. Fast idag så var det matte som var betydligt mer svettig än sin pålla när ridpasset var avklarat ;-). Dock verkade Oktawia tämligen nöjd efter sitt motionspass, eller så var det så att hon var nöjd över att ha motionerat sin matte ;-). Snällt klev hon in i trailern i alla fall. Var hemma igen strax innan kl 21 och sedvanligt hästpyssel vidtog. När jag var klar i stallet så var det skönt att komma in i stugvärmen och kvällen får nu avslutas med en stunds soffhäng framför TV:n. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

23/10 Tisdag - Lite trött...

Kände mig helt slut när klockan ringde! Totalt kolsvart är det ute och det kändes som om jag kliver upp mitt i natten *gäsp*. Kände mig tämligen trött hela fm, så när det blev dags för lunch och jag såg att solen sken ute käkade jag maten snabbt och gav mig ut på en 20 min lång promis. Det var helt fantatiskt väder ute och jag var inte lika trött under eftermiddagen.
 
Efter jobbet så var det full fart hemåt och väl hemma blev det först lite käk innan jag gav mig ut i stallet och fixade mockningen och övriga stallfixet. När jag var klar plockade jag in pållarna och de fick lite hö att käka på i väntan på att M1 och P skulle komma vid 19-snåret. Jag själv förpassade mig in i huset och fixade lite. Gjorde rent alla kattlådor, matade de små liven och gosade med Hedvig ;-).
 
När P och M1 så kom drog jag på mig ytterkläderna och gav mig ut i stallet. Det var svinnkallt ute så M1 fixade iordning pållan snabbt, inte läge för något mys nu inte ;-). När alla prylar var på plats så lastade vi pållan och så for vi iväg till ridhuset. När vi kom fram så var det tämligen lugnt i ridhuset. Jag och Lillan gick först en snabb promis och höll på att frysa ihjäl - det blåste isvind ute *burr*. Det var alltså väldigt skönt att komma in i ridhusvärmen ;-).
 
Pållan var inte lika pigg idag som hon var igår, men fick i alla fall finna sig att röra på sig ;-). Hon såg i alla fall nöjd ut efter ridpasset och konditionen verkar finnas kvar då hon inte blev någe svettig. Snällt klev hon så in i trailern och vi kunde fara hemåt.
 
Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen, jag fixade trailern och alla prylar. Bianca blev lite ompysslad och så fick pållarna sin kvällsmat. Jag själv förpassade mig så in i huset och nu får ett avsnitt av dr House på TV 4 avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

22/10 Måndag - Ny vecka...

Så var det måndag igen och en ny oförstörd vecka :-). Fullt ös på jobbet och på eftermiddag fick jag äntligen besked när det gäller bedömingen av den första inlämningsuppgiften på min kurs som jag läser. Jag blev hur glad som helst för jag fick VG :-D. Synd att jag inte fick det beskedet i fredags - då kanske jag haft lite mer inspiration att få till svaren bra när det gäller inlämningsuppgiften nummer två. Nåja, har tre inlämningsuppgifter till så det är bara att kavla upp ärmarna och ta itu med det jobbet. Hur som helst så var det jättekul att få VG på fösta inlämningsuppgiften i alla fall :-)
 
Avslutade arbetsdagen med ett möte och vid 16-snåret blev jag hämtad av T och så full fart hemåt. Väl hemma så blev det först lite käk och så full fart ut till stallet.  Eftersom jag kom hem tidigare än normalt så var jag också klar med stallfixet tidigare än normalt. In med pållarna i stallet och så fixade jag iordning Oktawia för en tur till ridhuset. Vid 18.30-snåret så var vi klara och pållan klev snällt in i trailern och vi for iväg. T följde med och tog hand om Lillans promenad under tiden som jag satt till häst.
 
Den här veckan har ridskolan teorivecka och alltså var det gott om plats i hela stora ridhuset då vi enbart var två ekipage  där. Ridpasset i dag var riktigt roligt för Oktawia visade sig vara riktigt PIGG :-D. Tillhör ju inte vanligheterna att hon vill springa fort av sig själv... Fick damen bara gå i låg form så pinnade hon på rejält och idag så la vi in lite galopp också. Riktigt positiv kändes damen och det såg ut som om hon tyckte det var lite lajjto lajbans att få röra på sig. Så länge man itne ställer allt för stora krav så tycker hon det är skojsigt i alla fall ;-).
 
Vid 19.30 fick det vara bra och både nöjd pålla och nöjd matte for så hemåt. Eftersom jag kom iväg till ridhuset tidigare än vanligt så kom jag också hem tidigare. Så när jag var klar med pållan så var det Biancas tur att bli lite ompysslad. Det tyckte hon var trevligt. En riktig liten gosegris är den lilla ponnyn. När pysselstunden var avklarad med båda pållarna så serverades kvällsmaten och jag var klar istallet för idag.
 
Min kväll får nu avslutas med en omgång av CSI så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

21/10 Söndag - Mera plugg...

Upp som vanligt och släppte ut pållarna i hagen och serverade dem frukosten. Helt otroligt nog så var det faktiskt uppehåll - knappt man trodde sina ögon med tanke på gårdagens hällregnande. Men, men någon gång måste ju regnet ta slut - kan man tycka i alla fall ;-).
 
Jag började fm lugnt. Frukost i soffan och så fixade jag iordning mig själv. M1 och P tog hand om pållans motioni form av uteritt. Som hade funkat bra och pållan visade på bra bjudning och till och med galoppen funkat bra. Förhoppningsvis så har septembervilan gjort nytta med andra ord...
 
Jag tillbringade fm med att städa lite i min garderob innan jag satte mig vid skrivbordet en stund och fundera över mina svar. Tänkte så det knakade och bläddrade runt bland föreläsningsmaterail, info från Internet och kursboken, men kunde inte komma på bättre svar eller formulera mig annorlunda. Totalt tankestopp hade jag i huvudet... dessutom var jag mest intresserad av att få reda på resultatet från FÖRRA inlämningsuppgiften. Vi skulle ha fått våra bedömningar i fredag, senast igår lördag. Fortfarande ingen bedömning... jag hade gärnat velat få reda på hur förra inlämningsuppgiften har gått. Så att jag vet ifall jag hamnat på rätt nivå i mina svar. Frustrationen över detta gjorde att jag inte kunde få till riktigt bra inspiration till att skriva ihop riktigt bra svar. Det är ju inte bra om det blir för krystat heller....
 
Mitt på dagen var jag i alla fall tvungen att gå ut och lufta mig lite, alltså drog jag på mig stallkläderna och gick ut i stallet. Att mocka ett par boxar är ett bra sätt att rensa hjärnan. Bestämde mig i alla fall för att jag inte kunde klämma nåt mer ur mitt hjärnkontor för tillfället, utan det fick vara bra med de svar jag knåpat ihop och jag hoppas att de räcker till ett G i alla fall...
 
När jag var klar med stallfixet så fixade jag lite lunch - man blir hungrig av fysisk arbete ;-). På em så ville T ut och lufta på sig så det blev en tur till Marieberg, vilket passade mig bra då jag behövde åka en sväng till Hööks. Behövde få hem lite förnödigheter och tänkte det kunde vara lämpligt med lite shopping som belöning efter ha slitit med mitt pluggande :-)
 
Vi drog iväg och vi kte till Hööks först. Jag behövde nya inspänningstygar, sadelsåpa, bensträckare och nåt typ av antibit då pållarna håller på och käkar upp väggarna i sina boxar.
 
Hittade vad jag behövde plus en jättefin kafferesemugg :-). Däremot hade de inga elitbrodd så det blev ett snabbt besök till Till Häst också där jag införskaffade elitbrodden. Hovis kommer i väggen och nu är det dags att brodda damen.
 
Sedan blev det en tur till Elgiganten och Mediamarkt - T's favoritaffärer - och han letade efter film och TV-spel som vanligt. Dock blev det inga köp för T idag. När vi kollat klart så for vi hemåt och det började bli dags att fixa lite mat.
 
Jag är i alla fall nöjd med dagens shopping :-)
 
 
Väl hemma så fixade vi ordning lite mat, stekt rostbiff, potatis och sallad. Smakade mums! Blev lite kaffe efter maten innan det var dags att förpassa sig ut till stallet en vända. T och Lexi for vidare till lägenheten. Jag serverade pållarna sitt em-hö och så bestämde jag för att ta en stund i sadelkammaren och utöva lite lädervård. Båda sadlarna och träns behövde få en omgång med sadelsåpa. Jag började med dressyrsadeln och under tiden som jag putsade på den så trodde jag att Lillan roade sig i trädgården. Dock brukar hon alltid komma och kolla av vad jag pysslar med emellanåt. Efter någon timme så tyckte jag det var konstigt att vovven inte tittade in i sadelkammaren.... visade sig att vovven var som bortblåst!!!
 
Ut och spanade runt i trädgården. Ropade som en galning - men ingen Lillan!
 
Ringde till T, men han kunde inte göra så mycket från lägenheten. Jag tog cykeln och åkte iväg för att se ifall jag kunde hitta vovven. Men ingen hund. Cyklade hem igen och tänkte hoppa in i bilen för att åka iväg och leta en sväng när T dök upp. Vi åkte in mot stan ifall Lillan fått för sig att springa efter hans bil när han for iväg till lägenheten. Dock började klockan närma sig 18 och mörkret föll fort. Jag börjde bli lite lätt desperat och det är inte helt lätt att försöka gissa till vart hunden tagit vägen. Totalt letade vi efter Lillan en timme och tänkte gå en sväng runt på gärderna för att se ifall vi såg till någon hund. Hon hade täcke med reflexer på sig och jag hade pannlampan på sig. När vi skulle ge oss ut på gärdet så upptäckte jag Lillan. Vovven skäller ju inte, men när jag stod och lös ut över gärdena så hörde jag ett litet försynt "gnorf" - där satt Lillan - på FEL sida staketet och i grannens hage. Hm... man kan ju verkligen fundera på vad lilla fröken sysslat med. Skönt att hon kom tillrätta i alla fall. T for iväg igen och Lillan fick gå in i huset. Jag fixade klart med putsen av hoppsadel och träns innan jag förpassade mig in i huset en sväng.
 
Jag satte mig en stund och gick igenom min inlämningsuppgift ytterligare en gång. Fortfarande tvärstopp i huvudet så jag skickade in uppgiften. Blir det inte godkänt så får jag väl göra en Rest då - Sista dagen för inlämning var idag så det fanns ingen återvände. Dessutom var jag helt mentalt slut efter äventyret med Lillan så att anstränga hjärnkontoret ytterligare funkade inte bra...
 
Istället fick det bli en date med strykjärnet och den stora högen med stryktvätt. Tvättmaskinen gick ju varm igår och idag hade jag rätt mycket kläder som behövde strykas. Inte den roligaste sysselsättningen, men nödvändig. Kändes bra när det var avklarat i alla fall och under tiden som jag strök kläder hade jag sällskap av lilla kattfröken Hedvik.
 
Hedvig har kommit på att akvariet är en bra utkiksplats och här hade hon full koll på vad matte pysslade med ;-)
 
 
Vid 21-snåret förpassade jag mig ut en sista vända och plockade in pållarna. Snabb koll av dem och så fick de sin kvällsmat innan jag förpassade mig in i huset. Min kväll får nu avslutas med lite soffhäng och TV innan jag intar horisontalläge.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

20/10 Lördag - Plugg...

 Klev upp till en lördagmorgon med totalt spöregn. Pållarna fick käka sin frukost inne i stallet och jag själv förpassade mig till soffan där jag intog frukost framför morgon-TV. Vid 9.30-snåret kom M1 för att fixa pållans motion - det blev en promenad i spöregnet. Bättre det än att skritta uppsuttet och få blöt utrustning.
 
Jag själv har tillbringat hela dagen med att plugga. Inlämningsuppgiften för moment 2 på min kurs ska vara inne i morgon och ämnet är "skadlig kod".  Mitt plan var att slita hårt idag och helst bli klar så jag kan slappna av och göra annat i morgon...
 
Alltså har jag tillbringat hela min dag på mitt kontor vid mitt skrivbord bortsett från kortare pauser för mat och lite annat fix :-).
 
Vid 12-snåret var jag ute i spöregnet och lunchfodrade pållarna - de såg ut som träskmonster i blötan ;-)
 
 
 
 När jag ändå var ute så fixade jag klart i stallet. Skönt att röra på sig lite när man sitter mycket. När jag var klar i stallet så blev det lite lunch för mig själv också innan jag återgick till mina studier.
 
Frampå em så blev det dags för en liten fikapaus och då tyckte även en kelsjuk Hedvig att jag skulle kläppa på henne istället för titta på mitt studiematerial. Hon körde en "nalle" och placerade sig på mitt skrivbord. Självklart fick det bli en stunds kattungegos ;-)
 
 
Det tog mig ungefär hela dagen att författa ihop svar på inlämningsuppgiftens frågor. Författar för hand först. Efter kvällsmaten (som T fixadade iordning) så skrev jag rent mina anteckningar och vid 19-snåret var jag faktiskt klar :-). Kändes jätteskönt och nu får det vila tills i morgon.
 
Däremot så var jag helt slut efter dagens pluggande och alltså blev det soffan resten av kvällen. Inte mycket vettigt på TV, men nu väntar vi på svenska filmen på TV4. Får duga i brist på annat ;-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

19/10 Fredag - Tur till ridhuset....

Lyckades sluta lite tidigare idag och T kom och hämtade mig vid jobbet. Behövde alltså inte ta bussen hem idag. Regnet har fortsatt och vädret var allt annat än trevligt. Blött och gråtrist är ordet... Innan vi for hemåt så blev det ett besök vid Wiilysbutiken och jag shoppade hem förnödigheter till helgen och kommande veckan. Vi var inte ensamma i butiken, utan det kändes som om halva stan var på plats där samtidigt. Tills var vi klara och ute ur butiken, alltså full fart hemåt.
 
Väl hemma så behövde jag inte fixa någon kvällsmat. Jag hade varit ute och käkat på lunchen, och det blev mer mat än vad jag hade tänkt mig så magen stod i fyra hörn fortfarande så här framåt kvällningen. Det räckte gott och väl med ett äpple och kaffe. Under tiden som jag fikade så fixade jag iordning på Oriflamevarorna som kommit. Den här gången var det rätt stor order när jag packat klart hade jag ett helt gäng med små påsar som ska ut till sina ägare :-). Känns som om det är julafton varje gång som Oriflameleveransen kommer ;-).
 
Vid 17-snåret drog jag på mig ridkläderna och gav mig ut till stallet. Fixade med mockningen, vattenhinkar och pållarnas mat. Plockade in pållarna och det var faktiskt uppehåll... helt otroligt!
 
Jag fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset, och vid 18:15-snåret så var vi klara för avfärd. T följde med och Lillan fick följa med också. Väl framme vid ridhuset så var det tämligen lugnt, ridskolan höll en lektion och så kom det ett ponnyeipage också.
 
Cirka 40 minuter roade vi oss sedan i ridhuset. Oktawia kliver på rejält så långe hon får skritta på lång tygel. När man samlar upp henne lite så går det inte lika raskt framåt ;-). Dock var hon inge tjafsig i alla fall. Vi travade ungefär 10 min och det verkade göra damen gott. Till att börja med var hon stel som en planka och ville absolut inte böja sig i nacken alls. Till att börja med kändes det som om damen var helt stelopererad i vänster sida. Men till sist så slappnade hon av och var böjbar åt båda hållen utan att tappa stödet på bettet. Det får man vara nöjd med så här under igångsättningen.
 
Vi var hemma igen strax efter kl 19.30 och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Resten av kvällen fick pållarna sedan stå inne och fick lite hö att käka på tills det var dags att servera kvällsmaten. Jag plockade sedan undan alla prylar, T städade ur trailern och jag hann sedan in i huset och greja lite innan det var dags att gå ut en sista vända. Vid 21.30-snåret fick pållarna sin kvällsmat och jag själv avslutar nu fredagskvällen med lite soffhäng och TV-tittande. Så får jag se hur länge jag lyckas hålla mig vaken.... ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

18/10 Torsdag - regn, regn regn...

Man kan ju fundera på hur mycke det kan regna egentligen... Det är liksom vatten överallt.... Trots att jag bor mitt uppe på en stor sandkulle (drumlin) så står i princip hela min gård under vatten... Det är inte så att man känner sig peppad över att behöva ge sig ut på kvällen, men vad göra när man är hästägare...
 
Så när jag väl kommit hem från jobbet och en hektisk dag på kontoret, käkade jag altlså först lite mat för att orka med kvällens bestyr. Sedan var det bara att dra på sig den orgeanga regnjacken och ge sig ut.
 
Mockade uder tiden som det spöregnade så det skvätte in i stallet. På med nytt spån, fixade höpåsarna och kraftfodret. Ut i hagen för att leta rätt på hästarna, när jag klafsat runt i lera så hittade jag till sist två träskmonster som stod och tryckte i ett hörn. Klafsade in med kusarna och klafsade sedan iväg med dygnkärran till dygnhögen.
 
Till sist så hakade jag på trailern på bilen och fixade iordning allt tills det var dags att åka. Hann sedan in i huset en stund för att torka av mig värsta leran innan M1 kom vid 19-snåret. För då var det dags att ge sig ut i blötan igen. När det är dagar som denna, som jag har svårt att inse att den sport jag utövar (ridsport) klassas som lyxsport av RSV och undantas från mina möjligheter till att utnyttja friskvårdsbidraget. Man känner sig ALLT ANNAT än glamorös när  man tar hand leriga  hästtäcken och klafsar runt i blötan...
 
Kändes väldigt skönt att åka iväg till ridhuset och få vara inomhus en stund under tiden som M1 red runt på Oktawia. Ridpasset utövas mest i skritt, men vi har också börjat lägga in travpass nu. Pållan rör på sig med hyfsad fart, går emot bettet emellanåt och jag ska nog testa att rida med hackamoret om det inte blir bättre med stödet på bettet. Om inte annat bara för att se om det blir någon skillnad. För övrigt skötte sig pållan bra - hon verkar tycka det är skönt att få röra på sig - framaför allt när det än så länge är tämligen kravlöst ;-).
 
Jag och pållan var hemma igen vid 20:30-snåret, och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan jag plockade ordning på alla prylar, kollade av Bianca och så serverade kvällsmaten. Hann precis bli klar och in i huset nu till kl 21 när Criminal minds börjar på femman, så detta får blir avslutet för denna dagen. Alltså händer det inget roligare för den här gången :-)
 
/Lizzie
 
 

17/10 Onsdag - Möte...

Full rulle på jobbet som vanligt idag och när jag kom hem så satte jag fart direkt. I med lite mat och så ut och fixade stallet i raketfart. T kom för att vara hundvakt eftersom jag skulle bort på möte med Fotoklubben Focus. Så strax innan kl 18 drog jag in till stan och var för en gång skulle ute i god tid till mötet, men tyvärr så hittade jag ingen parkeringsplast på en gång utan fick åka runt och leta ett tag. Alltså kom jag till klubbmötet sist som vanligt ;-). Det var i alla fall ett trevligt möte även om jag var tvungen att gå strax innan kl 21 eftersom min parkeringstid gått ut...
 
När jag kom hem igen så hade T tagit in pållarna och serverat dem hö så jag serverade kraftfoder och kollade av dem lite snabbt innan jag förpassade min in i huset igen. Nu får det bli lite soffhäng en stund innan det är dags att ta en närmare titt på kudden så jag orkar med morgon dagen :-).
 
Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

16/10 Tisdag - Regn...

Vatten överallt - ute spöregnare det och inne så har jag vatten i kranen ;-). Vattnet inne kändes skönt, men nu tycker jag att det räcker med vatten ute ;-).
 
Efter en hektisk dag på kontoret så blev jag hämtad av T vid 16.30. Full fart hemåt och jag fixade i mig lite mat, fixade stallet och hade precis mockat klart när CL och SM kom vid 18.30-snåret. SM blir ny matte till Tussans tabbymönstrade kattunge. I med avmaskning och så åkte de hem med sitt nyförvärv. Kissen kommer få det alldeles utmärkt i sitt nya hem :-).
 
Vid 19-snåret kom M1 och P, altlså dags för pållans motion och kusarna stod i stallet och väntade. Så Oktawia var snart redo för en tur in till ÖFK. For iväg i blötan och väl framme vid ÖFK så var det fler privatryttare som kom åkandes med häst och trailer till ridhuset.... T hade följt med in till ridhuset så vi gick en snabb promis med pållarna innan han och Lexi fortsatte till lägenheten. Jag och Lillan förpassade oss in till ridhusvärmen och kollade på ekipagen där.
 
Oktawia fick trava en del. Hon rörde sig framåt även om det inte var med allt för mycket energi.... ;-). Det är nu dags att fodra på med lite kraftfoder tror jag. Drog ju ner havren när hon fick vila.... För övrigt så såg det i alla fall bra ut och damen klev snällt in i trailern när ridpasset var avklarat och vi kunde fara hemåt.
 
Väl hemma så vidtog sedvanligt pyssel med pållarna, prylar etc. Var klar i stallet strax innan kl 21 och nu blir det ett avsnitt av dr House som får avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

15/10 Måndag - Ingen bra start....

Måndag och ny arbetsvecka.... som kunde ha fått en bättre start... Jag var riktigt, riktigt trött när det var dags att kliva upp. Bestämde mig för att ta bilen så jag fick sova en timme till, men var i alla fall jättetrött när jag väl kravlade mig ur sängen. Började med att gå ner i källaren för att slå vattenpumpen, den startade men lät inte som den brukade.... och som jag misstänkte - INGET VATTEN!!!! Detta är absolut ingen bra start på en måndag, eller vilken dag som helst. Lite lätt förvirrad försökte jag få grepp om situationen. Hjälpte inte att slå av och på pumpen, det kom i alla fall inget vatten. Alltså inget kaffe, ingen dusch osv. Så kan man ju inte åka till jobbet.
 
Letade fram en trunk och så packade jag ner hygienprylar, rena kläder och hårfönen. Drog på mig myskläderna och så ut till stallet och släppte ut pållarna. Som tur var hade jag vatten i stallet så hästarna klarade sig. Tog med en halv dunk in i huset så vovven och katterna fick vatten. Jag kollade också att jag hade vatten i brunnen - och det var mer vatten än vad det någonsin funnit i brunnen. I och för sig inte så konstigt med det senaste halvårets regnande... ;-)
 
Så full fart in till lägenheten och ringde T på vägen in och berättade att jag var på väg. Mådde mycket bättre när jag  väl fått duscha och fixat iordning mig själv. T for iväg till Jobbdirekt och jag for iväg till jobbet när jag fixat iordning mig. Nu gällde det att få tag i en VVS-person som kunde hjälpa mig med vattenproblemet.
 
Dock var jag uppbokad på några möten under dagen så jag kunde inte börja min VVS-jakt direkt. Fick i alla fall tag på en VVS-kille fram på dan och jag berättade om mitt problem - som var ganska akut. Tyvärr hade han inte tid att hjälpa mig, men gav mig tips på vad det kunde vara för fel. Nämligen backventilgen i brunnen Om det inte var felet och jag inte fick tag på någon annan VVS-kille så skulle jag höra av mig igen.
 
Jag fick tag på T och han hade tid att åka hem och försöka fiska upp slangen för att ta bort backventilen och åka iväg och shoppa en ny. Så hoppades vi att detta var felet... och inte vattenpumpen....
 
Efter en orolig em var det så dags att fara hemåt för att se hur det gått för T. Back ventilen var på plats. Så gällde det att få igång pumpen så den sög upp vatten. Alltså hällde T i vatten i pumpen och det gick åt lite för att fylla upp pumpen och hela slangen från huset och ut till brunnan. Vatten hade han hivat upp ur brunnen med hink i snöre ;-).
 
Slog på pumpen och först så hände ingenting, det hänge ingenting och det hände ingenting. Nähä - pumpfan är trasig = dyrt. Då minsann började faktiskt mätaren på hydroforen att röra på sig.
 
Så framåt kvällningen hade jag vatten och det verkade funka. Trycket höll och vatten var kvar. Alltså var det backventilen som var trasig. Så skönt. Blir ju lite jobbigt när man inte har vatten i huset....
 
Lite lätt trött så fixade jag stallet. Regnet hade börjat vräka ner igen så när jag vid 19.30-snåret var klar med mockning och matfixen till kusarna så tog jag in pållarna - eller rättare sagt - två träskmonster.... ;-)
 
Pållarna var nöjda över att få komma in i varsin torr box och mumsa hö. Jag förpassade mig in i huset och pluggade en stund innan det var dags att ge pållarna sin kvällshö. Min dag får nu avslutas med ett avsnitt av CSI på 5:an och som sällskap har jag två trötta kattungar hos mig :-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

14/10 Söndag - Mera plugg...

 Ännu en gråtrist dag, fast i och för sig rätt bra väder för att sitta inne och plugga. Efter sedvanligt frukosthäng i soffan så fortsatte jag med mitt studerande. Läsa facklitteratur på engelska tar sin lilla tid. T åkte iväg till zooaffären för att shoppa fiskmat och jag valde att stanna hemma för att plugga i lugn och ro. Mycket mer än så blev inte gjort under dagen. Det regnade mellan varven så ute ville man absolut inte vara. Jag var bara ute mitt på dagen för att fixa mockningen och hästmaten. Skulle också passa på att väga piggisen för att se om den hade rätt vikt för att gå i ide. Dock fanns det ingen piggis kvar - det fina boet som T slet med igår dög tydligen inte. Nu hoppas jag bara att piggisen valt ett ordentligt isolerat bo så den inte fryser ihjäl....
 
För övrigt så var det stugvärmen som gällde och lite mat mellan jämna mellanrum. Var också tvungen att plocka fram kameran vid ett tillfälle och det var när en av Tussan kattungar använde den parkerade dammsugaren som utkiksplats. Ett ställe som han aldrig skulle gå i närheten av i fall den var påslagen ;-).
 
Men tyst dammsugare är kissen inte ett dugg rädd för ;-)
 
 
Vid 16-snåret for T och Lexi vidare till lägenheten och jag roade mig en stund med att faktiskt använda dammsugaren. Först tänkte jag fortsätta plugga, men jag behövde röra på mig och så var undervåningen i akut behov av lite städning. Små kattungar och vovvar har en förmåga att ställa till... Dessutom gör ju inte vädret att det blir renare inomhus direkt.
 
Strax innan kl 18 kom kamrat CL + dotter för att spana in ovanstående kisse. Dottern funderar på att skaffa en kompis till sin kisse och tyckte självklart att kattungen är hur söt som helst. Ska fundera och återkomma.
 
Kvällen avslutades sedan med en sväng in till ÖFK. M1 och P kom vid 18-snåret och när Oktawia var iordninggjord så for vi iväg. Idag la M1 även in lite travjobb på långsträckorna i ridhuset. Inte speciellt ansträngande, men hände lite mer än att bara skritta runt i ridhuset i alla fall. Oktawia protesterade i alla fall inte speceillt mycket ;-).
 
Var hemma igen strax innan kl 20 och jag pysslade om pållarna och fixade med allt i stallet innan jag förpassade mig in i huset en vända. Jag hade golven kvar att moppa när det gällde städningen, så det gjorde jag. Skönt att få lite ordning ;-):
 
Vid 21-snåret så blev det en sista vända ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Stallkatterna blev okcså ompysslade och Lillan fick gå sin kvällstur i trädgården = snabbt pinka och så in med blixtens hastighet ;-). Nu avslutas min kväll med ett avsnitt av NCIS innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

13/10 Lördag - Gråtrist dag...

 En gråtrist har det varit idag och jag började dagen lugnt. När pållarna var utsläppta så fick det bli frukost i soffan och TV:n en stund innan jag satte lite fart.
 
Förmiddagen gick åt till att söka efter information om skadlig kod på Internet. Ett uppdrag som ligger i inlämningsuppgift nr 2 på kursen jag läser. Under tiden som jag roade mig med studierna så var T ute och grejade. Jag trodde han skulle kratta lite löv - men det var annat han pysslade med. Jag tog mig en bensträckare vid 12-snåret för att lunchmata pållarna. Kollade lite närmare på projektet T pysslade med.
 
Bygge av igelkottsbo handlade det om... ;-)
 
 
När jag ändå var ute så fixade jag stallet. Mockade, fyllde på nytt strö och fixade hästarnas mat och vatten. När stallet var avklarat så blev det kontoret och lite ytterligare plugg innan det var dags att fixa lite käk. Idag blev det kyckling och wokade grönsaker.
 
Efter maten så skulle jag vila en stund, men soffan var upptagen av Tussan och hennes kittisar som hade familjemys. Kittisarna kan vara lugn - mellan varven ;-)
 
 
 
För min del blev det lite kaffe och så återgick jag till att plugga istälelt. Koncentrerade mig på min engelska kurslitteratur ytterligare en timme innan det var dags att ta itu dagens motionspass. Men sedan blev det till att dra på sig ridkläderna och ge sig ut i stallet. Pållarna plockades in och jag fixade ordning Oktawia för en tur ut på byggden. När utrustningen var på plats så gav vi oss iväg. T följde med på cykel och Oktawia pinnade på ordentligt. Det var lite spännande ute idag - massor av löv och så blåste det. Damen höll sig dock på mattan så vi kom hem helskinnande. Damen fick till och trava en liten bit idag - det var lattjo lajbans ;-). Färden gick ToR byn så det fanns en del att titta på ;-)
 
 
Väl hemma så blev pållan omhändertagen och verkade tämligen nöjd med utritten. Men till sist så ville hon ut och förmodligen så var det em-höt som lockade ;-)
 
 
När jag var klar i stallet så var det dags att inviga det nygjorda igelkottsboet. Jag la spån och hö i botten så det skulle isolera mot kylan.
 
 
Vi kollade till piggisen, den låg och sov under en tom sopsäck...
 
 
Piggisen placerdes i boet, vi la boet ungefär på sammaställe som piggisen valt att sova. La på locket och så la jag på en massa hö ovanpå och runt boet så det blir ytterligare isolerat. Nu hoppas vi att piggisen har det bra i sitt nya bo.
 
 
När pysslet ute var avklarat så var det dags att gå in och få i sig lite mer ätbart. T och jag delade på ett kilo räkor och till det lite bröd så vi gjorde oss ett par läckra räksmörgåsar var. Efter räkfrossan så får nu kvällen avslutas med lite soffhäng och TV-tittande. Lite kattungegos stod det också på schemat eftersom båda kittisarna vill vara med i soffan. Riktiga små gosegrisar börjar de bli ;-).
 
Så roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie
 
 

12/10 Fredag - Veckan slut...

Så vart det fredag igen och veckans sista arbetsdag. Full rulle på jobbet hela dagen fram till kl 15 - då det var dags att stämpla ut för veckan. Dock var arbetet inte slut bara för att jag lämnade min arbetsplats.... T hämtade upp mig kl 15, och med sig hade han min trailer. Det var dags att åka iväg och shoppa lite spån till pållarna... Jag hade ringt till sågen någon timme innan jag slutade och det skulle finnas sågspån för avhämtning. Tyvärr jag var inte den enda som behövde få hem spån... När vi kom fram till sågen så stod det redan en trailer på plats. Jag gick fram och kollade, men sågspånet var slut :-(. Eftersom det är en bit att åka till trävaruaffären så bestämde vi oss för att kolla om det fanns hyvelspån i stället. Det är lite jobbigare att hämta eftersom man är tvungen att springa upp och ner för en trappa. Det är också mycket dammigare men det var smällar som fick ta idag ;-). Så jag öste hyvelspån och T bar säckarna och fick alltså springa upp och ner för trappan... som tur var så regnade det i alla fall inte - även om det var rätt mulet ute...
 
När spånhämtningen var avklarad så åkte vi iväg till Willys på vägen hem och shoppade lite mat. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt. Vi käkade mat lite snabbt innan vi gav oss ut till stallet. Jag började med att mocka hästarnas boxar så det var avklarat när M1 och P kom vid 18.30-snåret. Under tiden som Oktawia sedan blev iordninggjord för en tur till ÖFK, så packade jag och T ur trailern. Vid 19-snåret var pållan klar och färden gick mot ridhuset.
 
Det blev ett skrittpass med M1 på ryggen. Pållan klev på bra, även om det blir lite segare när hon är tvungen att göra något annat än att skritta på lång tygel... ;-). Men damen blir i alla fall inte sur och arg....
 
Var hemma igen strax efter 20-snåret och pållan blev omhändertagen. Även lilla Bianca fick sig en pysselstund innan jag plockade undan alla prylar och serverade kvällsmaten till pållarna. Lite lätt trött avslutas nu arbetsveckan med en stunds soffhäng framför TV:n.
 
Så detta är allt var idag!
 
/Lizzie

11//10 Torsdag - Tur till ridhuset...

Efter en hektisk dag på kontoret som avslutades med ett sent möte var det skönt att ha en ridtus inplanerad. Även om det så bara är igångsättning i skritt... Så efter att ha fått i sig mat och bytt om var det full fart ut till stallet och jag fixade mockningen och hästmaten i raketfart för att komma iväg till ridhuset i vettig tid. Tog in pållarna vid 18.30-snåret och då var Bianca lite busig så det tog en stund att få in henne. Oktawia stod och skrek i stallet efter sin kompis så till sist så kom fröken galopperandes in i stallet.
 
Trailern hakades på bilen och pållan fixades iordning och strax innan 19.30-snåret så for vi iväg. Väl framme vid ridhuset så var det full rulle i ridhuset av både ridskola och privatryttare, men vi kunde skritta runt bra ändå. Passet delades upp i skritt på lång tygel, jobba lite mer samlat men låg form i skritt och så skritt på lång tygel. Det först- och sistnämnda tycke pållan bäst om ;-). Att behöva samla upp sig och böja sig lite - det är jobbigt det ;-). Damen var i alla fall inte allt för motsträvig, sökte stöd på bettet hyfsat under de dryga 30 minutrarna som vi skrittade runt i ridhuset. Väl klara så klev damen snällt på trailern och färden gick hemåt.
 
Var hemma vid 20.30 och pållan blev omhändertagen och alla prylar plockades undan. Avslutade med att mocka ur trailer och så var det klart för idag. Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av favoritserien Criminal minds och roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

10/10 Onsdag - Hemmakväll...

Efter en hektisk dag på kontoret så var det skönt att komma hem till lugnet på landet :-). Det var fint väder framåt kvällningen så efter att jag fixat lite mat och ätit fick det bli en promis. Det blir ju fort mörkt den här årsstiden så det gällde att passa på att utnyttja det sista solljuset.
 
Det blev alltså en skön promenad i solnedgången :-)
 
 
Efter 40 minuters promis så var vi hemma igen och det blev stallet direkt. Fixade mockningen, hästmat och vatten till pållarna. In i huset och hämtade mer vatten och fyllde även på vatten hos pållarna i hagen. När jag var klar ute i stallet så var det mörkt - fort går det med mörkret. In i huset och tog itu med disken och röjde upp i köket. Tog sedan itu med resten av stryktvätten som låg och väntade på mig. Det var ett gäng sängkläder som behövdes strykas och när det var avklarat blev det förflyttat till linneskåpet. Skönt att få helt tomt på stolen som varit belamrad med sstryktvätten....
 
Fortsattte mitt pyssel med att fixa plocka lite inne. Roade mig så en stund med att gosade och busade med kittisarna. Laser pekaren är en tacksam pryl när man har katter ;-).
 
Vid 20:30 blev det till att dra på sig ytterkläderna en sista gång för idag. Ut till stallet och pållarna ville komma in. Kvällsmaten serverades och jag kollade över damerna att allt var OK. Något mattegos var de knappast intresserade utav - det var maten som räknades ;-).
 
När jag var klar i stallet så förpassade vi oss in i huset. Lillan var snabb in - soffan lockade ;-). Kvällen försvann fort och nu det får det bli ett avsnitt av Efterlyst som får avsluta min kväll. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

9/10 Tisdag - Höstrusk...

Vaknade hur trött som helst. Jag har sovit dåligt inatt pga att det spöregnat och jag vaknat flera gånger av detta. Kändes riktigt segt att kliva upp i kolmörkret och höra hur det regnade ute. Lillan ville absolut inte gå ut i höstrusket, men hon var tvungen att gå ut och göra sina behov. Hon försökte övertala mig om att hon minsann kunde hålla sig hela dagen - men matte gick inte på den grejen... ;-)
 
När det var dags att släppa ut pållarna så drog jag på mig mitt oranga regnställ och gummistövlar - klarade mig alltså torrskodd ut till stallet. Under tiden som jag släppte ut pållarna så bedarrade höstrusket och när det var dags att cykla iväg till bussen så klarade jag mig utan regnställ.
 
Dock så fortsatte höstrusket på fm och när jag skulle cykla iväg på ett tjänsteärende blev det till att plocka fram en regnponcho som funkade hyfsat ;-)
 
För övrigt så försvann arbetsdagen i ett hektiskt tempo och lagom när det var dags att knalla iväg till bussen så  fick jag ett meddelande från T att jag kunde åka med honom hem - det var ju trevligt ;-). Så full fart hemåt vid 16.30-snåret och efter lite mat och fika drog vi ut i trädgården för att inspektera björnbärsbuskarna. Fick ihop ett par dl mogna björnbär och det är fortfarande bär på gång. Till helgen blir det nog lagomt att plocka av de sista björnbären och så dags att göra sylt :-).
 
Efter björnbärsplockningen var det så dags att ta itu med stallfixet. Mockade och fixade hästmat/vatten. Fyllde på vatten ute och vid 18.30-snåret fick pållarna komma in. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag hann gå in och fixa  lite inna fram till kl 19 när M1 och P dök upp och det var dags att ta itu med pållans motion för dagen.
 
Idag blev det en tur till ÖFK. Underlaget i gamla ridhuset har blivit bra nu när de fyllt på med lite flis på sanden. Det är inte alls lika tungt som det har varit tidigare i år. Det blev alltså ett skrittpass för pållan på cirka 30 min. Såg ut att funka rätt bra även om hon blir lite seg när hon måste jobba lite ;-). Tycker alltid det är svårt att jobba damen i skritten... men nästa vecka ska vi börja lägga in lite travpass så det finns hopp om livet ;-).
 
Vi var hemma igen vid 20.30 snåret och då var det verkligen kolsvart ute. Jag är väldigt glad över min nya pannlampa - funkar alldeles utmärkt :-D
 
Efter att pållarna blivit ompysslade och fått sin kvällsmat, så plockade jag undan alla prylar i stallet, fixade trailern som vanligt och så förpassade jag mig in i huset. Nu får det blir Dr House på TV4 som får avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

8/10 Måndag - Full rulle...

Så var det återigen måndag och full rulle. Det blev bilen till jobbet idag eftersom jag skulle ut på tjänsteärende på em. Platsen för mötet gjorde att jag inte skulle kunna ta mig hem med bussen - alltså blev det bil idag.
 
Dagen försvatnn snabbt och vid 17-snåret så var jag hemma igen. Det första jag gjorde när jag kom i huset var att tända brasa i både gjutjärnskaminen på kontoret och så kaminen i köket. Fick faktiskt fyr i båda kaminerna ganska omgående Det var bara 16 grader i huset vid hemkomsten och det kändes lite väl kyligt... Kaminerna fick snabbt upp värmen i undervåningen i alla fall :-).
 
Fixade snabbt lite mat och när jag satt och käkade så dök T upp då han och Lexi var ute och åkte en sväng.Vi tog en fika innan det var dags att ta itu med stallet. T hjälpte mig att slänga ner hö innan han for vidare. Jag mockade, fyllde på nytt strö, fixade höpåsarna, vatten och Oktawias kraftfoder. Gjorde det i lugnt tempo och var klar på cirka en timme. Innan jag förpassade mig in i huset så blev det en stunds kattgos med stallkatterna och så fixade jag mat/vatten åt dem och sandlådan gjordes rent.
 
När jag var klar i stallet så gick jag in i huset och fixade lite. Röjde köket och så tog jag itu med jättehögen medstryktvätt. Framåt 21-snåret hade jag hunnit igenom det mesta av stryktvätten och det blev en vända ut till stallet igen. Pållarna plockades in och efter snabb koll av dem så serverades kvällsmaten.
 
Min egen kväll får nu avslutas med ett avsnitt av CSI NY på 5:an och roligare än så blev det inte idag.
 
/Lizzie

7/10 Söndag - Oväntad shopping m.m...

 Även idag så var det en dag med vacker väder - soliga höstdagar är det bästa som finns :-). Efter att jag släppt ut pållarna så fick det bli frukost i soffan framför Morgontv på TV4 en stund innan jag satte lite fart. T ville åka iväg på en samlarmässa för att spana och eventuellt shoppa lite. Jag hängde med som sällskap, tänkte det kunde vara kul som omväxling till vanligt loppis. Sagt och gjort - vid 11-snåret drog vi iväg.
 
Samlarmässan bjöd på både det ena och det andra ;-). T hittade inget som han tyckte var värt att shoppa. Det gjorde däremot jag - som inte skulle ha nåt!! En dam sålde udda teskedar i silver och där hittade jag 3 stycken fina Olga kaffeskedar - jag har en sedan tidigare som jag fått av min farmor :-) Dessutom hade jag sett en annan dam som sålde den kända kaffekannan signerad Sigvard Bernadotte. Funderade länge väl, men bestämde mig till sist att den fick följa med hem :-). Passar alldeles utmärkt till att koka upp vatten i. Kannan kostade 125 kr och de tre silverskedarna fick jag för 200 kr jämt. Lite oväntad och icke planerad shopping, men så blir det ibland ;-)
 
 
 
När vi var klara vid samlarmässan så ville T åka ut Coop Marieberg för att lämna in pantkvitton på burkar och tomflaskor som han pantat vid tidigare tillfällen. När vi ändå var ute i Marieberg så drog vi en repa runt i Gallerian och jag spanade in nyheter inne på Panduro. Finns mycket roligt i den butiken ;-).
 
Efter en vända inne på Gallerian så var det full fart hemåt och vi fixade till lite lunch, nötbiff, gröna bönor och potatis. Lite kaffe på maten och så var vi redo för dagens arbetsinsats. Dags att fixa iordning en vinterhage åt pållarna. Eftersom Oktawia verkar ha återhämtat sig från rörelsestörningen för cirka en månad sedan så behöver pållarna ha en lite större hage än bara den rasthagen de gått i. För att få till en vettig vinterhage så fick jag ta en bit av sommarhagen. Undefär en tredjedel av sommarhagen ska få agera vinterhage tillsammans med den delen som nu varit rasthagen. KOmmer bli ungefär lika stor som den vinterhagen jag haft tidigare. Det är slitit att stolpa om hagar, men man behöver ju byta mark mellan varven - blir ju hårt slitage av pållar.
 
Så vi gav oss ut, gjorde iordning staketstolpar, spett, klubba och tråd. Pållarna fick vara i stora hagen under tiden som vi stolpade upp det nya staketet. De brydde sig inte nämnvärt om vad vi pysslade med - de var fullt upptagna med att käka gräs... När stolparna var på plats så roade sig T med att gå runt stora sommarhagen och slå i stolpar som tryckts upp och gjorde att tråden slackade lite. Under tiden som han pysslade med detta så roade jag mig med att dra eltråden till det nya staketet. Nu tyckte pållarna att blev lite spännande och de smarta djuren kom springades och förpassade sig till rätt sida av staketet lagom så jag kunde dra den sista biten av tråden ena varvet.
 
Vid 17-snåret var vi klara med staketbygget och vinterhagen var fixad. Jag la ut em-höt till pållarna, men det var de totalt ointresserade av. Gräs var godare ;-)
 
När nu staketjobbet var avklarat så var det dags att ta itu med stallfixet. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag och Lillan kunde roa oss med mockning ohc fix av hästmat :-). När stallet var avklarat så var det full fart inte i huset och lite käk. Hann precis få i mig maten när kl var runt 18-snåret och M1 och P dök upp.
 
Det var således dags för pållans motionspass och när damen var iordninggjord så blev det en tur in ÖFK. Pållan klev snällt in i trailern och ridpasset funkade bra. Damen ska nu skrittas igång, så det blev skritt på lång tygel och skritt i form. Det är ju svårt att göra nåt vettigt i skritt eftersom damen tappar lite bjudning när man ska jobba damen i form. Oktawia var i alla fall inte inte så motsträvig som hon var i början av september. Hon sökte också stöd på bettet, så det kändes bra att det verkar funka igen.
 
Vi var hemma igen vid 20-snåret och pållan blev omhändertagen innan jag plockade undan alla prylar och fixade iordning trailern. Pysslade med Bianca en stund innan det var dags kvällsmata pållarna och förpassa mig in i huset. Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av NCIS innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

6/10 Lördag - Shopping och studier...

 Vaknade upp till en dag med fantastisk höstdag. Ut med pållarna och så fixade jag iordning frukost som intogs i soffan  framför frukost-TV. Skönt att starta dagen lugnt ;-). Efter soffhänget så fixade vi iordning oss och drog in till stan en vända. Det var loppis inne på ÖFK och min kamrat KN hade tipsat om en Kyra-jacka hon hade till försäljning. Alltså blev det ett stopp vid loppiset och jackan föll mig i smaken :-D. Så en Kyra-jacka modell Eden shoppades :-), Kollade lite på övrig alster som såldes, men hittade inget jag behövde.
 
Fick räcka med "pälsjackan" ;-)
 
 
T och jag fortsatte upp på stan. Det är evigheter sedan någon av oss vandrade runt på stan och vi skulle göra ett besök på Bra Zoo och spana in deras bestånd av akvariefiskar. När vi ändå var på stan så passade vi på att göra ett besök på ett par av de stora gallerierna som ligger i centrum. Blev inte speciellt imponerad. Jag som bor på landet kan lika gärna åka ut till Marieberg - där finns allt och det är lätt att parkera ;-).
 
Vi avslutade stadsturen med att besöka Bra Zoo, vi var på jakt efter silverhajar till akvariet, men Bra Zoo hade inga hemma för dagen. Däremot så hade de växtnäring till kanonpris så några sådana flaskor fick följa med hem istället.
 
Vi fortsatte istället ut till Marieberg och besökte Grizzly igen. Vi var inte ensamma om att vara ute för att shoppa akvariefiskar, men som tur var fanns de firrar vi ville kvar när det äntligen blev vår tur.
 
Tre stycken silverhajar fanns till salu, T shoppade alla tre. Det fanns också tre stycken pakistanbotior så de fick också följa med hem.
 
De nya silverhajarna är av modell mindre, ligger i påsen ovanför våra gamla silverhajar, som blev gigantiskt stora helt plötsligt ;-).
 
 
T och jag fixade iordning lunch, fisk, spenat och potatis fick det bli enligt dietschemat som vi går på. Efter maten så blev T trött och ville vila. Han var inte ensam... Så här mitt på dagen var det också tyst och lugnt hos katterna. Kittisarna hade haft en riktig busomgång, men tog nu en välbehövlig vilopaus ;-) 
 
 
Jag drog på mig stallkläder och förpassade mig ut till stallet och fixade klart stallet. Det tog någon timme att bli klar och när stallfixet var avklarat fick det bli mitt kontor för min del.
 
Resten av eftermiddagen tillbringade jag med att koncentrera mig på mina studier. Läste in föreläsningsmaterialet för Moment två och om två veckor är det dags att lämna in nästa inlämningsuppgift. Moment två handlar om virus, maskar och annan skadlig kod. Helt klart jätteintressant och jag körde igång en extrakörning av antivirusprogrammet på min dator av bara farten ;-).
 
Framåt kvällningen var det dags att käka igen och idag stod det räkor, bröd och roqfordost på schemat. Det är inte alls svårt att följa dieten när nedanstående står på menyn :-). Dessutom har jag lyckat minska ner mig 9 kg på drygt en månad och T 4 kg. Så det går åt rätt håll :-). 
 
 
Mina små kittisar hade under eftermiddagen/kvällen fått busa runt i huset, men framåt kvällningen så blev det väldigt tyst och lugnt uppe på övervåningen. Hittade kattfamiljen i min säng där det var mys på hög nivå ;-) 
 
 
Den svarta lilla tjejen satt på golvet och gäspade...
 
Resten av kvällen tog vi det lugnt. Pållan blev inplockade, genomkollade och kvällsmatade efter kl 21. Min egen kväll avslutas med att titta på filmen Kommissarie Späck på TV4 och roligare än så här blev det inte idag.
 
/Lizzie

5/10 Fredag - SOL....

Äntligen en dag med SOL :-D. Mitt dagen var jag ute på tjänsteärende och trampade runt på en av våra lånecyklar. Det var helt UNDERBART väder ute. Helt OK väder att vara ute och cykla i ;-). För övrigt så försvann dagen snabbt och eftersom det var så otroligt fint väder så passade jag på att flexa ut lite tididare. T kom och hämtade mig kl 15.30 och vi drog ut till Grizzly för att hämta en lysrörsramp. Vårt akvarium är ett Juwel Vision 260 som är 4.5 år gammalt. För 3 veckor sedan dog lysrörsrampen :-(. Efter lite efterforskande så var det Grizzly som kunde ta hem en ny till ett vettigt pris och idag hade rampen äntligen kommit.
 
Förutom rampen så passade jag på att shoppa lite nya växter också, 4 olika, eftersom befintliga växter mått lite dåligt av bristen på ljus.
 
Efter shoppingen på Grizzly for vi vidare till Willys och shoppade lite mat till helgen och så full fart hemåt. Väl hemma så käkade vi lite mat och så drog jag på mig ridkläderna. Här gäller det att utnyttja det fina vädret och pållarna blev insläppta i stallet. Planen för Oktawia idag var en lite uppsutten skrittur så hon blev iordningfixad för detta. Eftersom solen dock försvinner snabbt blev det till att dra på reflexer och reflexländtäcket på pållan. Nya pannlampan placerades även på ridhjälmen och strax innan 18.30 så gav vi oss av. T följde med på cykel och när vi skrittade iväg så fick han gå med cykeln. Oktawia rörde sig framåt i typ snigelfart... dessutom så höll det på att skymma och alltså var det mycket hålla span på. Däremot när vi vände för att skritta hemåt fick damen eld i baken och det blev typ "sken i skritt ;-). Under skrittpasset fick damen jobba på tygeln och öppna utmed väggrenen - lite måste man faktiskt anstränga sig även under en skrittur ;-). Sista sträckan hem fick jag tänka pannlampan, men det var mest för att bilister skulle upptäcka oss på behörigt avstånd. Fattar inte hur en del förare tänker... Ifall en älg hade gått på vägen tror jag de flesta bilister kör väldigt försiktigt, men en häst och ryttare på 600 kg - då är det bara att fräsa förbi så gruset yr :-O. Tack och lov finna det bilister som tar det lugnt också.
 
Vi var hemma igen vid 19-snåret och pållan verkade nöjd med sin skrittur. Pysslade om damen och så fick hon stå på stallgången och vänta under tiden som matte städade boxen. Det var tråkigt, men desto bättre när matte var klar med städningen - då fick man kliva in och käka lite hö ;-). Jag tog så itu med Biancas box, den går lite fortare att städa ;-). När jag mockat klart blev det en pysselstund även med Bianca. Fröken var full i lera så hon tyckte det var skönt att bli lite borstad.
 
T kom lagom ut i stallet när jag var klar med mockning och pållarna. Han klättrade upp på loftet och slängde ner hö åt mig. Innan jag förpassade mig in i huset en stund, fixade jag alltså iordning pållarnas mat för det närmaste dygnet.
 
När jag var klar i stallet tog vi itu med akvariet. Rampen låg på plats och det var dags att se över växterna. Rensade bort det som var dåligt och T som har långa armar, fick plantera ner de växter vi skulle ha i akvariet. Passade också på att skrapa bort lite alger och till sist var vi nöjda med resultatet. Firrarna simmade runt och verkade himla nöjda med att få ordning i sitt hem :-)
 
 
Nöjda med akvariet blev det soffan och Morden i midsomer för resten av kvällen. Var ute vid 22-snåret och kvällsmatade pållarna  men för övrigt så hände inte något mer den här dagen. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

4/10 Torsdag -

Sovit dåligt i natt pga värsta regnvädret så jag kände mig lite sliten när det var dags att kliva upp. Funkade bra att jobba, hade vansinnigt mycket att göra så jag hann väl inte känna efter att jag typ sovit 4,5 timme.... T kom och hämtade mig idag också och vi for direkt hem. Väl hemma så hämtade vi Lillan och for vidare till paketutlämningen där jag hämtade en efterlängtad pryl jag shoppat :-).
 
En svindyr pannlampa, förhoppningsvis kommer denna kvalitétslampa håller höst- och vintermörkret på stången ;-)
 
En riktigt "bra-att-ha-pryl" när man bor på landet och det inte finns några gatlysen ;-)
 
 
 
Väl hemma igen så fixade jag ordning lite käk. Mätta och belåtna fixade vi så över zebrafiskarna till bebisakvariet. Förhoppningsvis så kollar de sitt "lekakvarium". Honorna ser i alla fall ut att vara sprängfyllda med rom så nu hoppas jag på lite tillökning... ;-)
 
 
När akvariet var fixat så drog jag ut i stallet och fixade mockningen och hästmaten. När jag höll på ute i stallet så började regnet vräka ner. Det har ju regnat rejält i natt och även under eftermiddagen. När jag så tittade ut i hagen så stod det två träsmonster och hängde i ett hörn av hagen. En hage som är helt vattensjuk vi det här laget. Och det ska MYCKET till för att vattnet ska ligga kvar på ytan på. Så pållarna fick komma in och käka lite hö istället och Oktawias dyngsura täcke hänges upp på tork. När jag var klar i stallet och skulle förpassa mig in i huset så drabbades jag av akut yrsel och lite lätt illamående - tog mig med nöd och näppe in i huset och förpassade mig snabbt till soffan. Det där med att göra iordning pållan för en uppsutten skrittur - det fick jag lägga på hyllan. Mådde lite lätt illa resten av kvällen så jag tog det lugnt och var bara uppe och rörde på mig en gång till och det var när pållarna skulle få sin kvällsmat. Då hade yrslet gett med sig...
 
Nu blir det CSI Maimi som får avsluta min kväll och så hoppas jag att det blir fler timmar sömn under natten än vad jag fick i går natt. Verkar som det behövs... ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

3/10 Onsdag - Hemmakväll...

Efter en hektiskt dag på kontoret så blev jag hämtad av T vid 16.15-snåret. Han skulle fixa iordning ett bebisakvarium åt mig då zebrafiskarna nog är på gång att leka. Innan vi for hemåt så blev det en sväng till Willys för T behövde shoppa lite mat. Väl hemma så blev det lite käk. T fixade fram miniakvariet och gjorde rent det ordentligt. Fyllde på vatten och marmorgrus i botten. Detta ska nu stå tills morgon då firrarna ska flyttas över.
 
Under tiden som T pysslade iordning bebis akvariet så roade jag mig med att fixa iordning stallet. Mockade, fyllde på nytt spån, fixade vattenhinkarna och fixade hö och kraftfoder. Plockade in pållarna och borstade av dem. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten. Jag tillbringade en timme med att stryka en massa stryktvätt. Var klar vid 21-snåret och då var det dags att kvällsmata pållarna.
 
Nu blir det Efterlyst på 3:an som får avsluta min kväll. Så roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie
 
 

2/10 Tisdag - Back in the saddle....

ovanlFunkade bra att komma upp idag också. Pållarna var dock trötta och båda två låg ner när jag kom ut till stallet för att släppa ut dem. Dock vaknade till rätt snabbt - ut ville de ;-).
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs och vid 16-snåret stämplade jag ut och gick väg till busshållplatsen. Också en fördel med att vara tidigt på jobbet - finns möjlighet att åka hem tidigare ;-). Solen sken för fullt på em så jag passade på att åka hem en timme tidigare än vanligt. Ville kunna njuta av den fina kvällen :-). Väl hemma käkade jag lite mat. Kollade sedan till kittisarna och de trivdes alldeles utmärkt i kattrummet. Låg sov på en av klätterställningarna, men vaknade till när jag kom in.
 
Små sötnosar :-)
 
 
Jag satte lite fart efter kattgoset. Drog på mig ridkläder och drog ut i stallet. Idag var det dags för ett pass uppsutten skritt på damen. För att inte utmana ödet så hade jag planerat in ett tur till ridhuset. Ifall damen skulle vara lite "spattig" att rida... ;-)
 
Fixade mockningen och hästarnas mat. In med pållarna och så fixade jag iordning pållan för en tur till ridhuset. Kom iväg i vettig tid och var inne vid ÖFK vid 19-snåret. Väl på plats mötte T upp och han tog en promis med Lillan under tiden som jag skrittade runt på pållan.
 
Oktawia kändes pigg!! Skrittade först på lång tygel och damen klev på rejält utan att jag behövde driva. Efter drygt 10 min kortade jag upp tyglarna och damen fick jobba på i typ arbetsskritt. Det funkade rätt bra. Damen sökte stöd på bettet och verkade trivas med livet. Red även lite öppna och då blev det lite motsträvigt från pållans del när det gällde att acceptera ställningen i nacken. Men hon uppförde sig helt normalt som hon gjort tidigare när jag gjort samma övning. Arbetspasset var slut efter 30 minuters uppsutten skritt och pållan klev snällt in i trailen så jag kunde fara hemåt. Var hemma igen vid 20-snåret - ovanligt tidigt och skönt att inte känna sig stressad. Var klar i stallet och pållarna så jag hann inte och kolla på dr House kl 21 och detta får avsluta min dag.
 
/Lizzie

1/10 Måndag - Ny vecka...

Så var det måndag och ny månad! Jag chockade kroppen genom att kliva upp en timme tidigare mot jag brukar göra. Ska den här vintern försöka utnyttja kollektivtrafiken så mycket det går. Ett problem med att åka buss ToR till jobbet är parfymterrorister.... jag är ju doftkänslig pga hypersensibla luftrör och på en buss kommer jag inte undan ifall någon är nersprayad med parfym. Eftersom jag får totalt andnöd är det inte så kul direkt. Därför väljer jag att åka en buss som går från stora vägen kl 7 - det är inte så många som åker med den turen. Fördelen är att jag är tidigt på jobbet, nackel är att  jag behöver gå upp en timme tidigare än när jag åker bil...
 
Det var inga problem att komma upp i alla fall, var förvånansvärt pigg. När jag kom ut stallet för att släppa ut pållarna så blev de ytterst förvånade och Oktawia låg ner och var helt yrvaken ;-).
 
Var pigg hela dagen och fick skjuts hem av T eftersom han ändå skulle ut en sväng. Väl hemma blev det lite käk, och så skulle jag fixa iordning hos kattungarna. De hade haft totalt fnatt under dagen. Hoppat i vattenskålen för att så med blöta, lurviga tassar, raca runt i sandlådorna. Därefter har de hoppat på toan, bidén och handfatet, även hoppat upp på dörren och på väggarna. Såg rent för djävligt ut...
 
Kittisarna fick finna sig i att få tassarna rengjorda - kattsanden satt fast som cementklumpar mellan trampdynorna. Sedan blev kittisarna och mamma katt placerade i kattrummet. Mina utekatter huserar där i vanliga fall, men eftersom mamma katt var allt annat än glad över placeringen. Ville inte de andra katterna vara inne. Kittisarna tyckte det var jättekul... finns ju två klätterställningar att busa runt i.
 
Tillbringade sedan en timme med att städa toan på övervåningen, de små djuren kan verkligen så en sysselsatt... ;-)
 
När städningen var avklarad blev det full rulle ut till stallet och fixade iordning allt i stallet. Pållarna plockades in och jag fixade iordning Oktawia för en tur till ridhuset. Första gången på ett par veckor. Planen var att släppa damen lös i ridhuset eller att longera henne ifall det var andra ekipage på plats. Dags att kolla upp ifall vilan gjort någon verkan...
 
Vid 20-snåret stoppade vi in  pållan i trailen och for iväg. Hade gjort upp med M1 och P att vara på plats vid 20.15-tiden. Bra att vara flera par ögon som spanade in damens rörelsemönster.
 
Lyckades med planen att vara på utsatt tid i ridhuset, M1 och P dök upp och vi var ensamma i ridhuset i några minuter... så det blev ett litet pass longering och efter uppvärmning fick damen röra på sig i trav i det tempo som vi senast såg rörelserstörningen. Idag syntes INGENTING. Så skönt. Nu får det bli lite försiktig igångsättning av damen.
 
Oktawia verkade i alla fall tycka det var trevligt att få komma in till ridhuset och bli aktiverad. Det är nog inte så kul att gå och skrota i en liten hagen... ;-).
 
Efter avslutat pass  i ridhuset så for vi hemåt i spöregn... mörkt och blött var det  - inget trevligt väder att köra i. Det tar ett tag innan man vänjer sig vid mörkret....
 
Väl hemma igen så blev pållan omhändertagen och kvällsmaten serverades till pållarna. Min egen kväll får nu avslutas med kolla på CSI NY. Och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

30/9 Söndag - städning....

Idag gick utsläppet lite lugnare till än igår ;-). Har tejpat silvertejp runt krokarna på hinkhandtaget, så nu hoppas jag Bianca inte fastnar igen. Hon står och kliar rumpan mot hinken, det är därför hon fastnat med svansen...
 
När pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost, så fixade jag iordning min egen frukost och placerade mig i soffan och kollade på morgon-TV en stund. Skönt att inte behöva stressa och jag hade lite ont i huvudet, men det släppte som tur var.
 
Planen för dagen var annars att eventuellt åka in och kolla på dressyrtävlingarna på ÖFK under em, om jag hann... För ett annat projekt skulle av klaras först. Nämligen rensning och städning av källaren... Så efter att slappat i soffan en stund blev det till att sätta fart. Det var lite jobbigt för T, att slänga är inte hans grej och det jag benämde som SKRÄP tyckte han var PRYLAR. En viss skillnad där... ;-). Dock kan man inte spara på allt, och vissa saker funkar inte att sälja på loppis heller. Och dessutom var det bra mycket som var rent skräp, men när man inte ens kommer fram till frysen för golvet är belamrat med allsköns prylar/skräp - då är det knappt man vet vart man ska börja.
 
Började i alla fall med att plocka ihop det som verkligen var SKRÄP, gamla färgburkar, plastpåsar, tomma vinflaskor, trasig elektronik osv... Svårare blev det med sådana saker som T plockat med sig hem (sånt som andra personer SLÄNGT) - som T tyckt "bra-att-ha-saker". Sådan som vi verkligen aldrig kommer ha någon användning för och som faktiskt legat och skräpat i källaren i 18 år - det fick finna sig i att hamna på vår "skäphög" och ska fraktas iväg till återvinningscentralen så småningom.
 
När det började bli framkompligt i källaren så släpade T ner dammsugare och började dammsuga upp damm, grus, spindelväv, muslortar osv. Vi möblerade om på hyllorna och sorterade ordning på saft och sylt. Eftersom vi även slängt lite gamla prylar så fick vi upp alla tomburkar på hyllan. De stod tidigare på golvet... även de syltade kantarellerna från förra helgen fick plats på hyllan.
 
Röjningen av källaren tog hela dagen... men jag är nöjd över resultatet... :-). Lite pryttlar är kvar - sådant som T aboslut inte kunde göra sig av med ;-).
 
 
På detta golvet kunde man knappt ta sig fram tidigare, och så är det tom under trappan och runt vattenpumpeen numera, vilket inte syns på bilden.  
 
 
Så det blev inga dressyrtävlingar idag för mig. Kändes viktigare att få ordning i källaren. Däremot så blev det en tur till Marieberg när vi var klara. Vid 16-snåret drog vi iväg till XXL Vildmark och jag köpte mig ett par nya gummistövlar, ett par viking för 199 kr. Det var rea på dem och 199 kr är riktigt bra pris. Mina gamla gummistövar har börjat spricka i skaftet och den här årstiden så behövs det bra gummistövlar.
 
När shoppingen på XXL var avklarad så for vi vidare till Willys och shoppade lite mat till kommande veckan. Sedan var det dags att fara hemåt och fixa käka - lätt utsvultna var vi.
 
Väl hemma så fixade T iordning middagen under tiden som jag kom ihåg att fixa mina räkningar - inga problem med att göra slut på lönen alltså ;-). Till middag blev det lövbiff, potatis och gröna böner - helt OK dietmat ;-). Jag har nu gått på diet i 4 veckor och lyckats gå ner 8 kg i vikt. Känns jättebra och jag kör dietschemat en omgång till. Schemat är på 4 veckor och jag ska försöka köra det fram till december. Har ju rätt mycket övervikt som behöver jobbas bort ;-).
 
När vi käkat klart så var det dags att plocka in pållarna. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig ut till stallet. Inga problem att få in pållarna och det fick bli en stund med hästmys på hög nivå. Borstade Oktawia ordentligt och masserade med massagevanten. Det tyckte damen var så skönt att hon typ somnade ståendes. Massor av sommarpäls lossande... säkert skönt att bli av med. När jag var klar med Oktawia så var det Biancas tur. Bianca hade doppat sig i lera, dock hade det hunnit torka som tur var. Blev till att slita hårt med piggborsten och när jag väl fått bort leran så upptäckte jag att ponnyn var helt svettig inne i den tjocka pälsen - varm och blöt under magen. Inte undra på att fröken uppskattade sin pysselstund.
 
 
Nyputsade pållar fick sedan lite hö att tugga på och jag förpassade mig in i huset och fixade med disk och tvätt en stund innan det var dags att kvällsfodra de fyrbenta. Min egen kväll får nu avslutas med NCIS på 3:an och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

RSS 2.0