29/9 Lördag - Funktionärsjobb...

Idag höll det på att gå illa med matte Lizzie. När det var dags att släppa ut pållarna gjorde jag som vanligt. På med täcke på Oktawia. Placerade henne vid stalldörren mot hagen. Gick till Biancas box och öppnade hennes boxdörr. Ur ur boxen kommer ponnyn skjuten som ur en kanon, med vattenhinken hängande i sin svans!!! Panikslagen ponny rusar in under magne på Oktawia med hinken efter sig. Jag hade sinnesnärvaro att ställa mig mellan med ryggen mot Biancas box och var på så vis skyddad av Oktawias boxvägg. För självklart blev ju Oktawia skiträdd när Bianca kom farandes under magen och på 3 röda så var båda hästarna i andra änden i stallgången. Hade jag inte flyttat på mig så som jag gjorde - hade jag blivit totalt nertrappad...
 
Som tur var så hade vattenhinkat lossnat från Biancas svans, men det tog en stund innan pållarna lungat ner sig så det gick att flytta sig från mitt lilla gömställe ;-). Vattenhinken vågade inte pållarna knappt titta på... När den otäcka hinken var upplockad så var det inte problem att gå ut i hagen. Och det är tur att Oktawia är snäll mot lilla Bianca när hon tog skydd under magen...
 
Efter morgonincidenten förpassade jag mig in i huset och fixade kaffe och frukost. Blev en stund i soffan och morgon-TV innan jag fixade iordning mig själv och satte lite fart.
 
Jag började med att öppna till kittisarna och de kan faktiskt ligga stilla... de små sötnosarna ;-)
 
 
 
Dock hade de sovit en stund så det blev snabbt full rulle på dem. Jag passade på att städa efter nattens upptåg när de ändå var ute i hallen och ställde till ;-).
 
När det var städat efter kittisarna så var det dags att ta itu med stallet. Fixade mockningen, vatten och pållarna mat. Det sista jag gjorde innan det var dags att käka lite lunch var att servera lunchhöt till pållarna. Dock var Oktawia måttligt intresserad av maten just då - det var nämligen en annan pålle ute på vägen - den måste man spana in ju ;-)
 
 
Efter lunchen så blev det en kopp kaffe vid datorn och så slösurfade jag lite. Som sällskap hade jag Nalle, som vanligt tar han det utrymme på mitt skrivbord som han anser att han har rätt till ;-).
 
 
Tog det lugnt en stund, med strax innan 14-snåret så var det dags att dra på sig omömma och lite varma kläder. Eftersom det spöregnade så blev det oranga regnjackan på och så for jag iväg mot ÖFK. Resten av em tillbringade jag med att vara funktionär vid ÖFK's nationella dressyrtävlingar. Det var en intermediärklass som jag var in- och utsläppare till ridhuset. Mycket duktiga och kända ryttare var på plats och den jag blir mest imponerad av är Ulla Håkansson, 75 år gammal, som kom tvåa i eftermiddagens klass. Jag kommer var glad om jag över huvudtaget kan klättra upp på en häst när jag uppnått samma ålder... :-).
 
Vid 17:30-snåret var det dags att fara hemåt och när jag kom hem så var jag hungrig. Fixade alltså iordning mat. Idag stod det nötbiff, lök, grörna bönor och potatis på schemat. Inte alls svårt att gå på diet när detta är middagen :-)
 
 
Mätt och belåten drog jag sedan ut till stallet och plockade in pållarna. Snabb koll av dem och så fick de lite hö att tugga på. Jag förpassade mig sedan in i huset och soffan. Det var jobbigt att vara funktionär och det blev ryggläge i soffan två timmar. Trött som bara den var hag alltså, men efter vilan var jag hyfsat pigg och det verkar som om jag kommer klara av att hålla mig vaken en stund så det blev mördare Okänd på TV8 som nu får avsluta denna kvällen.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

28/9 Fredag - trött...

Idag var det segt att kliva ur sängen... mörkt och eländigt... tyvärr funkade det inte att ta sovmorgon eftersom jag hade ett möte kl 08.00. Bara att kravla sig ur sängen och sätta fart.
 
Var trött hela dagen, men så är det ju fredag - inte konstigt alltså. Känns att man jobbat i 5 dagar. Dagen försvann snabbt i alla fall och det var full rulle fram till 16.45 då det var dags att åka hemåt.
 
På vägen hem så stannade jag vid skräddaren och hämtade ut mina två hästtäcken som jag lämnade in i början av veckan. På det ena täcken var det bytt bukspänne och på det andra täcket var bogspännet utbytt. Såg finfint ut och skönt att två regntäcken att byta med - framför allt med tanke på allt regnande. Idag så har Oktawia fått gå utan regntäcke eftersom det hon hade på sig i går fortfarande var genomblött i morse. Som tur var så har det varit soligt idag.
 
Väl hemma så fixade jag lite mat och käkade. Lagom när jag skulle dra på mig stallkläderna för att gå ut och mocka så kom T och Lexi. T var också hungrig, men fixa sitt käk själv ;-).
 
Jag förpassade mig ut i stallet. Fixade mockningen och hästmaten. Letade sedan fram ett par sprayburkar med impregnering och sprayade på de lagade täckena. De klarar sig lite bättre med impregnering än utan. När allt var avklarat i stallet, alltså mockning, på med nytt strö, vatten, hö, kraftfoder och kittisarnas mat och sandlådor. Då hade det hunnit bli mörkt *usch*. Var alldeles för trött för att orka med någon promenad. Istället förpassade jag mig in i huset och tog itu med att röja upp i köket innan jag placerade mig i soffan en stund. Det blev alltså en lugn kväll. Oktawia vilar så det vanliga fredagsmyset med en tur till ridhuset var inställt. Dock fick jag inte slappa totalt i soffan - jag hade nämligen släppt ut kattungarna. De är snart 10 veckor och HELT sjövilda. Så jag fick studsa upp och ner ur soffan för att rädda blommor i fönstret, duken på matbordet låg i riskzonen flera gånger och fick rädda det som stod på bordet. Innan kvällen var slut så hade duken åkt ner på golvet ett 10-tal gånger *suck*. Kittisarna busade oavbrutet i 3 timmar :-O och de hade absolut inen som helst lust att bli instoppade i sitt rum för att sova under natten ;-).
 
För övrigt var min kväll lugn och var bara ute en gång till vid 21.30-snåret för att plocka in pållarna och ge dem kvällsmat. Så roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

27/9 Torsdag - Lite shopping...

Idag var det dags för lön och lite shopping stod på schemat. Stämplade ut från jobbet vid 16-snåret och for iväg till Granngården. Shoppade först kattmat, och så var det dags för proteinfoder till pållarna. Visade sig att sojaprotein blivit snordyrt :-O. Jag var tvungen att konsultera personalen då jag vill ha så mycket protein som möjligt för pengarna. Bestämde mig till sist för Krafft Muskel. När jag var klar på Granngården så regnade det rätt bra ute, in med prylarna i bilen och så full fart iväg till Willys för att fylla på lite mat till mig själv. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt - i totalt spöregn...
 
När jag kom hem så var T på plast och han hade satt fart på båda kaminerna så det var varmt och skönt inne :-). Vi käkade lite mat och så tog jag itu med stallfixet. Under tiden som jag mockade och fixade hästarnas mat och vatten så lugnade sig regnandet ner sig och när stallfixet var avklarat så passade vi på att ta en liten promis. Här gäller det att passa på när det är upphåll och inte hunnit bli kolsvart ute ;-).
 
Väl hemma igen så satte jag mig med lite skolarbete. En arbetskamrat har varit snäll och korrekturläst min inlämningsuppgift. Det var inga större konstigheter och jag hade inte snurrit till svaren, utan det var lite stavfel som behövde fixas till. Läste också igenom mina svar en vända till, men kände inte att jag kunne komma på något mer att skriva ner. Så inlämningsuppgiften ä nog så klar som den bara kan bli.
 
Strax inbnan 21-snåret så blev det en sista vända ut till stallet - nu vräkte regnet ner så det blev till att dra på sig gummistövlarna och stora regnjackan. Pållarna ville gärna komma in och Oktawias täcke var genomblött. Tur att jag ska hämta ut två regntäcken hos skräddaren i morgon. Kvällsmaten serverades och blev det soffan för mig och Lillan. Kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av CSI Maimi. Så detta var allt för idag :-)
 
/Lizzie

26/9 Onsdag - mer regn...

Blött var det när jag släppte ut pållarna på morgonen så det måste har regnat rejält under natten. Det har regnat sporadiskt under dagen, men var uppehåll när jag åkte hem vid 16.30-snåret. Strax efter att jag kommit hem dök T och Lexi upp - de hade varit en vända i skogen, men T hade bara plockat en karl johansvamp. Han orkade inte plocka några mer trattisar ;-). Käkade lite mat och så ut till stallet för att göra kvällens stallfix. Mockade och fixade iordning allt i stallet för att därefter sätta igång med ett drygt arbete. Det behövs röjas upp i matkällaren... här samlas allsköns bråte och har gjort under flera år... Vi bar upp gamla tomflaskor och en massa halvtomma färgburkar plus en massa annat skräp. Glaset la T i bilen för att ta med till återvinningsstationen, övrigt skräp lades på min skräphög som ska vidare till Återvinningscentralen. Börjar bli dags att åka iväg en vända....
 
Det kändes som om vi bara skrapade på ytan när det gällde att rensa bort skräp från källaren. Efter att sprungit upp med bra mycket skräp i dryga timmen fick det räcka för idag. Det var jobbigt att springa upp och ner för källantrappan, och så skulle ju skräpet ut till skräphögen. Då blev man blöt för det hade börjat spöregna. Vi kom en liten bit på väg idag ialla fall. Får fortsätta någon annan dag. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag roade mig med aatt bland annat städa toan där kittisarna huserar när jag inte är hemma.
 
Kattungarna fick roa sig med att springa runt i huset och det har de gjort hela kvällen - komplett galna är det och  jag fattar inte hur mycket det kan busa. Någon gång borde de blir trötta, men icke!!!
 
När toan var städad så satte jag mig och fixade iordning ettiketter till burkarna med syltade kantareller - det tog en stund då jag stämplade små blommor på ettiketterna och skrev för hand vad det för innehåll. Nu ska vi bara städa klart i matkällaren så jag får plats med det fina lagret med syltade kanterellerna :-).
 
Vid 20.30 gav jag mig ut i spöregnet. Med ut fick en motsträvig Lillan följa med. Hon tyckte det var totalt onödigt att behöva gå ut - det regnade ju!! Men, men den lilla vovven behöver minsann ut och kvällspinka ;-). Det var i alla fall inga problem att få in pållarna. Mat ville de minsann ha ;-). Oktawia blev också av med sitt blöta täcke som hängdes på tork.
 
Pållarna fick sin kvällsmat och så var vi klara i stallet för idag. Lillan stod på trappan vid ytterdörren och väntade på att få bli insläppt. Hon vill minsann inte ut någe mer idag ;-).
 
Min kväll avslutas nu med ett avsnitt av efterlyst på 3:an och så får det nog bli lite nyheter på TV4 innan jag tar en närmare titt på kudden. Hur jag ska få tag på buskittisarna innan jag ska lägga mig - det är en annan femma ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

25/9 Tisdag - Gråruggig dag...

Regnet har hängt i luften hela dag, resultatet har varit att det varit mörkt och grått ute. Till på köpet har det varit svinkallt på våra kontor så när arbetsdagen var avklarad så var jag svinkall och lätt sönderfrusen. Därför var det himla skönt att komma hem till huset och båda kaminerna var i full gång. T var på plats och eldade för fullt :-). Eftersom luftvärmepumpen uppenbarligen klappat ihop så kommer det gå åt ved. Så efter att vi käkat och fikat var det full fart ut. Under tiden som jag lite snabbt, mockade båda boxarna så packade T började med plocka fram ved ur vedboden och när jag var klar med mockningen lastade vi skottkärran full och förpassade veden in i huset. Hela vedstället blev proppfullt och räcker väl ett tag i alla fall.
 
När veden var på plats så åkte T och Lexi vidare till lägenheten och jag fortsatte med stallpysslet. Fixade iordning hästarnas mat och vatten. Även stallkatterna blev ompysslade innan jag för passade mig in i huset.
 
Funderade lite på vad jag skulle sysselsätta mig med en gråtrist septembertisdag. Eftersom jag frusit idag och det obönhörligt går mot kallare tider, bestämde jag mig för att gå igenom säsongens skodon.
 
Fram med alla skor, kängor och stövlar från garderoben. Vår och sommarskorna åkte in i garderogen och så satte jag igång med att putsa kommande säsong skodon. Mockastövlarna fick dock klara sig med en omgång borsting med mockaborsten och sprayade med impregnering. Det tog en stund men jag är nöjd med resultatet.
 
Blanka fina skodon :-)
 
 
Det var också bra att gå igen skicket på skodonen, visade sig att jag behöver lämna in 2 par boots på omsulning och klackning. I annat fall kommer de inte hålla den här säsongen alternativt att jag blir blöt om fötterna ;-).
 
De skodon som ska användas inom snar framtid placeras på skohyllan i hallen. De skodonen som ska användas när vintern slår till blev palcerade i garderoben - och så får vi hoppas att det dröjer innan kylan slår till.
 
När jag var klar med skopysslet så var det dags att gå ut till stallet och plocka in pållarna. Ficklampan fick följa med ut för det var tämligen kolsvart ute. Pållarna ville i alla fall komma in och efter lite snabb koll av dem så serverades kvällsmaten. Jag och Lillan förpassade oss in i stugvärmen och soffan. Nu är det dr House på TV4 som får avsluta min kvälls. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

24/9 Måndag - Höst...

Nu är hösten här på riktigt. Sval och kylig höstluft, men ändå ett strålande väder. Hög tid att dra på sig höstkläder alltså.
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs - mycket att göra som vanligt och strax innan kl 17 kom jag äntligen iväg hemåt. På vägen hem så stannade jag vid en skräddare och lämna in två stycken regntäcken. På båda täckena så handlar det om att byta spännen då Oktawia gått omkull i hagen med täcke på sig. Tyget har hållit, men metallspännen har gett sig. Efterso det verkar bli regnig höst så behöver jag få ordning på dessa täcken så jag har att byta med. På  fredag ska de vara klara i alla fall.
 
Väl hemma så var M1 på plats. Hon hade lite hästabstinens ;-). Jag bytte lite snabbt om och käkade lite innan jag drog på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet. Fixade lite snabbt iordning Oktawia och så gav vi oss ut på en promenad. M1 fick låna min cykel pga fotproblem och så gick vi iväg mot byskolan. Oktawia skötte sig bra och det var som att ut och gå med en stor vovve ;-). Det var i alla fall skönt med en promenad i det sköna vädret.
 
När vi var tillbaka så åkte M1 vidare hemåt och jag tog itu med mockningen. Började med Biancas box och när jag var klar med den så blev ponnyn borstad - det var skönt - framför allt med tanke på att hon var lite lätt svettig på magen. Hon har mer päls än vad hon behöver för tillfället ;-). Mockade sedan Oktawias box och hon hade redan blivit borstad så hon fick återgå till att käka hö när mockningen var avklarad. Fixade hästmaten och vattenhinkarna innan jag förpassade mig in i huset en vända. Roade mig en stund med att mata kittisar, göra rent sandlådor, vika tvätt osv. Strax innan 21-snåret blev det så en sista vända ut till stallet för mig och Lillan. Pållarna fick sin kvällsmat och så var jag klar i stallet för idag.
 
Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av CSI NY och roligare än så blir det inte.
 
/Lizzie

23/9 Söndag - Plugg och utflykt...

Idag var det lite bättre väder än gårdagens hällregn. Lite gråmulet när jag släppte ut pållarna på morgonen, men det klarnade upp. Jag började sedan dagen med att kolla på morgon-TV samtidigt som jag käkade frukost. Sedan följde samma procedur som igår. Fixade iordning mig själv och så tog jag itu med pluggeriet. Hade en fråga kvar på hemuppgiften att besvära. Tillbringade förmiddagen med att läsa, fundera och formulera ihop ett svar. Som vanligt är jag tvungen att skriva för hand först - tänker bättre då ;-).  Under tiden som jag pluggade pysslade T med att fixa iordning en snygg mässinglist som ska hålla plastmattan på övervåningen på plats mot trappkanten. Plastmattan las in för två år sedan... mässinglisten shoppade jag i juli... NU äntligen satte T igång med att fixa iordning listen så den skulle passa. Det innebar att han använda bullrande maskiner - inte så bra för koncentrationen - men jag var glad att han tog tag i jobbet med att få listen på plats. Dock fick han borra ett par extra hål vid hörnet och behövde därför extra mässingsskruvar.
 
Vid 13-snåret käkade vi lite lunch och så for vi iväg en sväng. Jag kände att det var dags för ett break med pluggandet för att rensa hjärnan. T vill åka en sväng till Marieberg och sedan fara vidare till Kumla och hälsa på svärfar. Sagt och gjort. Svidade om till mer representabla kläder och så for vi iväg. Vi stannade till vid Elgiganten på väg mot Kumla, och T kollade efter film. För en gångs skull så hittade han ingenting ;-).
 
Vi for vidare till Kumla och kom hem till svärfar lagom till att det var dags för em-fikat. Med tanke på omständigheterna var svärfar riktigt pigg och kaffe ville han gärna ha. Efter fikatåren blev han dock trött och ville vila och fick göra så.
 
T och jag for hemåt igen,  och även denna gången blev det ett stopp vid Marieberg. Den här gången blev det en sväng in på Jula där T shoppade lite mässingsskruvar. Jag behövde göra ett besök på Apoteket så det blev ett snabbt besök inne på gallerian innan vi fortsatte hemåt.
 
Väl hemma så var det dags att fixa iordning lite middag och snart stod maten på bordet. Lövbiff, potatis, sallad och självklart syltade kantareller ;-). Smakade mums!
 
Efter mat och en kopp kaffe så var det dags att ta itu med stallfixet. T fixade klart mässingslisten under tiden som jag fixade mockning, vatten och mat till pållarna. När jag var klar med stallet gick jag in och inspekterade T's projekt för dagen.
 
Snyggt blev det i alla fall när nu när den är på plats :-). Att få till hörnet var svårast, men det blev bra. Nu slipper jag fastna mattkanten och ha sönder den.
 
 
Vid 18-snåret så var det dags för T och Lexi att fara vidare till lägenheten. Men innan han skulle åka så skulle vi snabbt kolla hur det var med Oktawias rörelsemönster och jag tänkte longera några varv. Dock visade det sig att det var alldeles för halkigt så det gick inte. Damen får vila en vecka till och så får jag fara in till ridhuset och så hon får springa på vettigt underlag.
 
Pållarna fick vara kvar i hagen ett tag till och jag förpassade in in i huset och återupptog pluggeriet. Dags att fundera klart på sista svaret och renskriva i mitt worddokument. Här fastnade jag - tog resten av kvällen och när jag väl satte igång så var det svårt att stoppa hjärnverksamheten. Tog en kort paus för att släppa in pållarna vid 19.30-snåret och så tillbaka till skrivandet. Men vid 21.30-snåret var jag faktiskt klar med första inlämningsuppgiften för terminens kurs. Hoppas det känns lika bra om några dagar - alltså att jag inte kommer på att jag glömt nåt viktigt som ska vara med ;-). Mailade iväg dokumentet till en kompis som ska läsa igenom det jag skrivit ihop. Bra att få lite feedback på att man inte snurra till det totalt ;-).
 
Det blev så en sista vända ut till stallet och serverade pållarna kvällsmaten innan jag parkerade mig soffan och tittade lite på TV innan det är dags att inta horisontalläge :-). Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

22/9 Lördag - Regn och plugg....

Vaknade upp till ännu en regnig dag. Vädret var perkfekt för dagens plan - att börja svara på frågorna till min inlämingsuppgift. Först ut med pållarna och servera frukosthö i hagen. Fixade kaffe och frukost som intogs framför morgon-TV en stund innan jag satte fart med att fixa iordning mig själv och ta itu med pluggandet.
 
T och Lexi for iväg till stan. T skulle hämta mer svamp och lite tillbehör till svampen då han vill laga syltade trattisar. 
 
Jag tillbringade dagen med att klura över frågorna i min inlämningsuppgift. Totalt är det tre frågor som ska besvaras, men det betyder inte att svaren blir kort. Bland annat ingår det att göra en redogörelse över de 12 principerna för att lyckas med information- och IT-säkerhet. Kurslitteraturen är på engelska, så förska ska man läsa och förstå, därefter förklara med sina egna ord. Det tar en stund och mycket skrivande blir det.
 
För att inte pajja kroppen och knoppen så kan jag fokusera på plugget i cirka 45 min, sedan är jag tvungen att göra nåt annat i minst 15 minuter, t ex att fixa fika, hänga lite tvätt, käka lunch, gosa med kittisarna. Fram på em tog jag en längre rast och gick ut i stallet för att fixa med mockningen och hästmaten. T kom i samma veva som jag började med mockningen. Mera svamp hade han med sig så han började med att rensa den - han börjar kunna det där med att rensa...
 
Jag mockade och fixade hästmaten, innan jag återgick till studierna fick pållarna sin em-hö i hagen.
 
Så under tiden som jag pluggade roade sig T med att rensa klart trattisarna, han plockade nypon som rensades och de rönnbären han hade plockat tidigare idag hjälpte jag till att rensa rönnbären eftersom jag behövde en paus i att sitta vid skrivbordet. Till sist så var T klar med alla förberedelser inför att sylta trattisarna - lagen är på spisen och resten av av ingredienserna väntar på att få hamna i grytan...
 
 
Det tog inte lång tid att koka själva kantarellerna, men så skulle lagen koka ihop och det tog lite längre tid. Under tiden diskade T burkar - äntligen kom alla mina små sillbukrar till användning ;-).
 
Så var det till att fylla burkarna - varmt...
 
 
2,3 kg trattkantareller har så förvandlats till 21 burkar syltade kantareller. Ska bli finfint att stoppa ner i källaren.
 
 
Vid 19-snåret så var jag i alla fall så trött i huvudet att det inte gick att plugga något mer. Det fick bli en vända ut i regnet och så tog jag in pållarna. Det var välbehövligt då Oktawias täcke inte hade stått emot en droppe till. På med torrt täcke och lindor på benen. Hö serverades i boxarna i väntan på resten av kvällsmaten. Jag själv förpassade mig in i huset och röjde upp i köket innan det fick bli soffhäng och TV:n för resten av kvällen. Ska ut en sista vända nu och kvällsmata pållarna - regnar fortfarande... tur att jag har regnstället från Blåkläder ;-).
 
För övrigt kommer det inte hända så mycket mer idag. Ska kolla på mördare okänd på 8:an hade jag tänkt - om jag klarar av att hålla mig vaken. Men roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

21/9 Fredag - Spöregn....

Även sista dagen på denna arbetsvecka blev hektisk. Förmiddagen så försvann i ett töcken av möten... på måndag hoppas jag att jag hinner utföra de uppdrag jag fick under tiden... Efter lunch så hade jag nämligen på mig att snabbt fixa med de jobb som jag egentligen skulle ha gjort tidigare under veckan. Vid 14.30 var det så dags för veckans sista möte, men detta var iform av en träff med beteendevetare från Previa - vårt administrativa gäng ska under hösten-vintern få debreifing en gång i månaden. Så även om vi var allihopa var urstressade så var denna träff SÅ BRA!!!! Så himla skönt att vid ett tillfälle få bubbla ur sig och ha någon utomstående som lyssnar på det som poppar upp och kan strukturera upp vårt samtal och faktiskt fånga upp det som kan bero på organisatoriska eller strukturella processe. Mitt största stressmoment för tillfället är att jag inte äger min egen kalender. Vi bokas via elektronisk kalender - på gott och ont. Ser fram emot nästa träff med beteendevetare :-).
 
Var dock rejält trött när mötet var avklarat och det var dags att stämpla ut och åka hem. Så vid 16.45 stämplade jag ut och gav mig iväg i spöregnet. Styrde kosan mot Willys där T mötte upp. Vi shoppade hem förnödigheter till helgen och så ar det full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det lite mat och så tog jag itu med stallfixet. Under tiden som jag mockade satt T inne i sadelkammaren och rensade svamp...
 
Rejält med trattkantareller har han hittat....
 
 
Cirka 6 liter trattkantareller hade T fått ihop från skogen och det tar ju en stund att rensa. När jag var klar med stallfixet så förpassade jag mig in i sadelkammaren och höll T sällskap en stund. Dock fick han rensa själv. Jag roade mig att pyssla med lite lätervård. Dressyrsadeln och tränset fick sig en omgång med sadelsåpa och så läderbalsam. När prylarna var fina och rena så tog jag in pållarna. Två blöta hästar var det som ville komma in. Oktawia fick på sig ett torrt täcke, masserade in arnica på frambenen och på med stallbandage. Lite hö serverades till pållarna och så förpassade jag mig in i huset en vända.
 
Det spöregna så det där med promenad kändes inte direkt lockande. Pållan ville käka hö och Lillan ville ligga i soffan. T rensade svamp ;-). Alltså blev det lite innejobb en stund. Röjde upp i köket och fixade mat, vatten och sandlådor till alla kittisare. Vid 21-snåret var det ut i stallet igen och pållarna fick sin kvällsmat. T var i princip klar med sin svamprensning och gjorde klart det sista inne i köket. Resten av kvällen tillbringas i soffan och lite TV-tittande.
 
Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

20/9 Torsdag - Full rulle....

Efter en hektisk arbetsdag som slutade vid 17-snåret så var det full fart hemåt. Det hade kommit ett par rejäla skurar med regn under dagen, men hemma var det i alla fall uppehåll hela kvällen och strålande sol :-). Så efter att käkat lite var det full fart ut till stallet och jag fixade mockningen. Utnyttjade sedan sista dagsljuset för en promis och det var skönt att få röra på sig en stund. Blev en promis på 40 minuter idag. Pysslade om pållarna när jag kom hem och så fixade jag iordning hästmaten. Det var nästan mörkt när jag väl förpassade mig in i huset en stund.
 
Väl inne fixade jag iordning en matlåda till morgondagen. När det var avklarat så lusläste jag instruktionsboken till min luftvärmepump och så försökte jag få igång den efter alla konstens regler. Men lyckades inte. Kan inte få igång varmluften på den *suck*. Börjar bli lite väl svalt inne i huset i nuläget och det skulle vara skönt med lite varmluft i huset. Blir nog till att kontakta en tekniker för luftvärmepumpar.... Blir till att elda i kaminen ifall det blir kallare...
 
Strax innan 21-snåret så blev det en sista vända ut till stallet för att kvällsmata pållarna. Lillan fick finna sig i att följa med ut, även om hon mycket hellre legat kvar i soffan ;-). När vi var klara ute så blev det i alla fall soffan - Lillan snarkar för fullt och min kväll får nu avslutas av CSI Miami. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

19/9 Onsdag - klubbmöte

Idag så var det full fart hem från jobbet. Käkade lite snabbt och så fixade jag stallet i raketfart. T kom strax innan 18-snåret för att vara hundvakt och jag åkte hemifrån strax efter det. Det var dags att åka på möte med fotoklubben - det första för hösten och tillika årsmöte.
 
T var hemma en stund och var hundvakt så Lillan slapp vara själv. T fixade också intaget av pållarna under tiden som jag var på mötet och när jag kom hem vid 21.30 snåret så var det bara att kvällsmata kusarna. Vips så försvann den här kvällen ;-). Nu får det bli lite nyheter på TV4 som avslutar min kvälls.
 
Alltså var det inte roligare än så här idag!
 
/Lizzie

18/9 Tidsdag - En fin kväll....

Höstruggigt har det varit idag och det börjar vara lite väl mörkt när man ska kravla sig ur sängen på morgonen. Inget att be för - bara att sätta fart.
 
Idag fick pållarna vara ute i en mindre hagen. Oktawia tyckte det var väldigt skumt att grinden ut till sommarhagen helt plötsligt var stängd. Dock nöjde hon sig med att matte slängde ut en massa hö i hagen. Mat är bra ;-).
 
När jag kom till jobbet så kom jag faktiskt ihåg att rigna till min ordinarie veterinär för lite rådfrågning. Han har ju träffat Oktawia ett flertal gånger och visste precis vilken häst jag pratade om. Han tyckte att jag skulle låta pållan vila två veckor till. Dock ta kortare promisar (20-30 min) avsuttet under dessa två veckor. Behöver inte göra det varje dag, men några gånger så hon inte flippar ur helt. Om rörelsestörningen fortfarande finns kvar om två veckor så är det klinik som gäller. Men annars så ansåg han att OM det skulle vara nåt på gång så borde det läka ut på två veckor. Framför allt med tanke på att vi tagit det relativt lugnt med pållan under ett par veckor. Bara att hålla tummarna alltså.
 
Resten av arbetsdagen försvann snabbt och strax innan 17-snåret så var det full fart hemåt. Lagom när jag klev ut från jobbet så hade det börja hällregna och det verkligen hällde ner vatten från himlen. Som tur var hade jag paraply med mig, men blev blöt om fötterna eftersom det forsade så mycket vatten.
 
Regnmolnet höll sig över stan och under hemfärden så mattades regnet av och väl hemma så sken solen för fullt - men blött var det...
 
T var på plats och hade varit ute och plockat fallfrukt, men fått gå in pga regnet. Efter lite mat så var det ut igen. T fortsatte plocka fallfrukt och jag fixade stallet. Var klar vid 18-snåret och jag plockade in pållarna. Oktawia blev snabbt avborstad och så på med träns och snöre på kusen. T satte fast Lillan i ett snöre och så gav vi oss av på en liten promis. Oktawia uppförde sig bra och var tämligen avslappnad - skrittade taktmässigt och klev på ordentligt. Än så länge inga tecken på att hon börjar bli rastlös pga vilan...Var ute 30 min och vi hann hem igen innan det blev allt för mörkt. Masserade in arnika på Oktawias framben och på med stallbandage. Nu fick det räcka med utevistelse för idag och istället så serverades det hö i boxen.
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset. Tillbringade resten av kvällen med att fixa matlåda till morgondagens lunch, kolla till Tussan och hennes kittisar. Gjorde rent alla sandlådor och matade övriga katter och vovven. Avslutade innepysslet med att plocka ur den rena disken ur diskmaskinen och pula i den smutsiga. Ordning och reda i köket blev det på köpet ;-). Strax innan kl 21 blev det sista vändan ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat och Lillan sin kvällsrutt i trädgården.
 
Nu får denna dag avslutas med ett avsnitt av Dr House på TV4. Och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

17/9 Måndag - Mindre bra....

Eftersom vi igår upptäckte en liten rörelsestörning när Oktawia travade av sig efter löshoppningen, så ringde jag till ATG-kliniken idag för att få lite råd. Även om damen travade i ett överilat tempo, så kom det fram något som inte synts tidigare. Jag fick prata med en veterinär och självklart är det svårt att säga varken bu eller bä över telefonen. Vill man vara säker ska man ju åka in för en hältutredning. Men eftersom det var så himla lite som syntes så tyckte veterinären att jag kunde avvakta en vecka - dock ska pållan vila helt och hållet, och gå i liten hage. Inte skrittas, varken uppsuttet eller avsuttet. Jaha - det var ju mindre bra... men inte mycket att göra.... Ska ringa en annan veterinär i morgon för en "second opinion" just när det gäller ifall jag ska ställa av pållan helt. Men idag får hon ta det lugnt i alla fall. För säkerhets skull....
 
Arbtsdagen för övrigt försvann i full fart och vid 16.30 fick det vara bra för idag och jag for hemåt. Väl hemma så blev det lite mat innan det var dags att ta itu med kvällens sysslor. Lagom när jag skulle ge mig ut i stallet så kom T och Lexi, de hade varit ute i svampskogen en sväng, men idag så var inte svampskörden så stor. T följde med ut i stallet och under tiden som jag mockade och fixade hästarnas mat så berättade T om hur dagen varit. Han har fått börja på Vuxam och ska få hjälp med praktikplats och söka jobb. Han tyckte det verkade funka bra och det var bra handledare som han idag blivit intervjuad utav. Inte alls som konsultenten och enhetenschefen som tidigare hade hand om alla OSA. Man kan lugnt säga att de kapitalt misslyckats med sitt uppdrag.... Nu håller vi tummarna att detta funkar bättre.
 
Innan T och Lexi åkte vidare till lägenheten så fick jag hjälp med att skaka mattorna. Eftersom pållan ska vila så passade jag på att utnyttja kvällen till att städa huset istället. Det var nämligen också väldigt välbehövligt...
 
Jag har med andra ord varit riktigt effektivt under kvällen. När mattorna var skakade så dammade jag lite snabbt och dammsög hela huset. Ut en sväng till stallet och plockade in pållarna innan det blev allt för mörkt. Lite bortsning och massage på Oktawia, och en omgång borstning av Bianca. När detta var avklarat så gick jag in igen och jag hann fixa toaletter och handfaten, moppa golvet, vattna blommor, mata katter och hund, och så på med mattorna igen. Var lagom klar med allt inne när det var dags att gå ut till stallet för att kvällsmata pållarna. Även stallkatterna fick mat innan stallet släcktes för natten.
 
Vips var den här dagen avklarad och den kommer avslutas med en stunds soffhäng och CSI NY. Och detta får vara allt för idag.
 
/Lizzie
 

16/9 Söndag - Plugg...Även denna dag var tänkt för studierna. Tog det dock lugnt på fm och efter att ha käka frukost så fick det bli stallet på fm. Skönt att slippa ha mockningen hängande över sig. När stallet var avklarat så fixade jag lite lunch och så tog jag itu med pluggandet. Eftersom jag behövde sitta i lugn och ro, så åkte T iväg till Marieberg. Han gillar ju att åka dit och nu kunde han gå i "sina" affärer i lugn och ro ;-).
 
Jag koncentrerade mig på att läsa igenom kapitlet som handlade om de 12 priniperna för att lyckas med Informationsäkerhet. Intressant, men kommer behöva läsa igen för att kunna förklara dessa med mina egna ord. Vilket är en av uppgifterna som är med på min inlämningsuppgift. Vet vad jag har att nästa helg också... ;-)
 
När jag suttit med pluggandet i ett par timmar så tyckte jag att det blev lite väl tyst i huset. Kittisarna som busat runt uppe på övervåningen hördes inte.... så jag var tvungen att smyga upp och kolla...
 
Kattfamiljen hade busat klart för tillfället och tog en liten paus.... ;-)
 
 
De är allt bra söta - kittisarna - mysigt att ligga i en stor pälshög :-)
 
 
 
Efter ett par timmar var så T tillbaka och det visade sig att han hade varit ute på en storshoppingrunda... Han hade bland annat varit iväg till Hööks och shoppat ett Back-on-track-täcke åt Lillan. Det ska tydligen vara bra vid ryggbesvär och det har ju Lillan pga artrosen i ländryggen. Nu när det börjar bli lite kyligare ute så har Lillan mer besvär, men förhoppningsvis så kan dett täcke hjälpa till att hålla värmen på ett bra sätt. Lillan blev i alla fall lycklig över att få ett täcke som han får ha på sig inomhus :-). Lillan älskar att ha täcke på sig - blir varmt och mysigt ;-). 
 
 
 
Det var dags att fixa lite mat och idag blev det lövbiff, grönsaker och potatis. Det blev lite kaffe på maten innan vi förpassade oss ut i trädgården en stund. Spanade in hur björnbären såg ut och det var ett gäng som hade mognat. Alltså fram med en bytta och så blev det avplockat. I alla fall ett kilo fick jag ihop. Bären kommer passa bra till sylt och kaka :-).
 
Vid 17-snåret så var det dags för pållans motion. M1 och P kom då och även idag så var det dags för en sväng in till ÖFK. Fast idag stod det löshoppning på schemat. Så vid 17.30-snåret var vi plats och byggde upp två små löshoppningshinder. Passet började sedan med att Oktawia fick trava och galopper genom banan, men utan bommar. Sedan byggdes hindren saktelika upp och damen fattade snabbt vad som förväntades av henne. Hon verkade i alla fall tycka att detta med löshoppning var lattjo lajbans och det var inga större fel på damens framåtbjudning - även om hon var smart nog att stå stilla när vi grejade med hindrena ;-)
 
Löshoppningsbanan bestod av ett litet upprättstående hinder....
 


Följs av ett liten trippelbarr...
 
 
Efter löshoppningen så fick pållan trava av sig runt i ridhuset. Hon la upp ett tämligen högt tempo och då kunde man faktiskt se att hon inte var helt klockren i svängarna just i vänster varv. Anledningen till att hon är så motig att rida?? Beslutade att damen ska skrittas en vecka och så får vi se hur hon rör sig nästa helg. Forfarande rörelsestörning då så får det bli ett besök hos veterinären. Kan ju vara att det hände något när hon trampade av sig framskon för några veckor sedan. Det är nämligen samma ben som visade att nåt inte är som det ska....
 
När vi var klara så fick pållan kliva in i trailern och vi kunde fara hemåt igen. Väl hemma så blev pållan ompysslad, och så lite hö att tugga på för de fick stå inne resten av kvällen.  Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Parkerade även den på sin plats. Jag förpassade mig in i huset när jag var klar i stallet. Tillbringade ett par timmar med att stryka kläder. Det har blivit dags att fixa iordning höst och vinterkläderna. Hade en ordentlig stor hög med kläder som behövdes strykas lite. Skönt att hänga in kläderna i garderoben när jag var klar. Vid 21.30 fick det bli sista vändan ut till stallet - Lillan kvällskissade under tiden som jag kvällsmatade pållarna.
 
Nu ska jag kolla klart på Beckfilmen på 4:an och detta får avsluta denna söndagkväll.
 
/Lizzie
 
 

15/9 Lördag - Plugg och lite annat....

 Började dagen lugnt. Först ut och gav pållarna sin frukost. Förpassade mig in i huset och fixade kaffe och frukost. Det intogs under tiden som jag kollade på kattungarna som hade totalt busryck. Helt otroligt hur de kan busa så mycket och inte tröttnade de i första taget heller. Till sist så var det dags att sätta lite fart. Drog på mig stallkläderna och drog ut i stalllet. Pållarna blev utsläppta och jag fixade iordning med mockning och hästarnas mat. När stallet var fixat så far det dags att ta itu med lite plugg.
 
Alltså placerade jag mig i kontoret för ett par timmar. Läser intressant kurslitteratur, men eftersom den är på engelska så tar det lite längre tid än att läsa på svenska ;-). Att det var ett strålande väder var ju skönt, men jag hade inte tid att hålla på att grejja ute. T däremot, han var ute och roade sig med att plocka upp gammal fallfrukt från backen. Eftersom det är typ en miljon äpplen på backen så har han att göra...
 
Framåt em fick det räcka med studierna. Jag var tvungen att hinna in en sväng till Granngården för att shoppa havre. Alltså drog vi till stan vid 14-snåret. Havre inhandlades, letade också efter foderjäst, men tydligen så är det något problem med leveranserna så det var slut. Åkte vidare till Hööks för att kolla om de hade någe foderjäst, men icke. Innan vi sedan for hemåt igen så blev det ett besök på Grizzly och jag shoppade med lite kattungemat.
 
Väl hemma igen så var det dags att fixa lite mat. Idag blev det kyckling, grönsaker och potatis. Smakade mums med lite käk.  Hann äta och fika i lugn och ro innan det var dags för pållans motion. Vid 17-snåret kom så M1 och P. Pållarna blev inplockade till stallet och Oktawia iordninggjord för en tur in till ÖFK.
 
Det blev samma upplägg av dagens motionspass som igår. Alltså först uppvärmning runt SM-banan för att sedan förpassa sig till Gamla ridhuset. Även idag var Oktawia motig med ryttare på ryggen och hon fick springa lös en stund och rullade på i trav och galopp. Såg helt OK ut. När sedan M1 satt upp igen så fick hon först rida en sväng med gummisnodd som hjälpmedel. Dock tyckte Oktawia att gummisnodden var skum och gick emot den hela tiden. När vi plockade bort snodden så funkade det faktiskt lite bättre än igår. Damen sökte lite stöd mot bettet. När passet var avklarat så fick pållan snällt kliva in i trailern igen och vi for hemåt.
 
När vi var hemma igen så hade T och Lillan åkt iväg till skogen. Jag visste att han skulle iväg på lite svampjakt så det skulle bli spännande och se vad han skulle komma hem med.
 
Lagom när jag var klar med att pyssla om Oktawia, plockat undan alla prylar och mockat ur trailern när T och Lillan kom tillbaka. Han hade hittat lite kantareller, men framför allt så hade han också hittat två jättefina karl johansvampar :-)
 
 
 
Helt fina inuti  också :-)
 
 
T roade sig med att rensa klart svampen och så förpassade vi oss in i huset. Svampen skars i små bitar och lades i torkollan för att torka. När detta var avklarat så var det dags för kvällens mys... RÄKOR! Höjdpunkt på veckan när man går på diet. Dock lyxade vi till det lite och käkade vitlöksbröd till räkorna - Smakade mums :-)
 
Resten av kvällen förflöt lugnt! Vi käkade räkor, och så fick det bli soffan och TV:n. Pållarna fick sin kvällsmat med 21.30-snåret för övrigt så var det soffhäng för resten av kvällen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

14/9 Fredag - Arbetsveckan avklarad....

Så var det fredag igen - snabbt försvinner veckorna och jag hinner typ hälften av det skulle behöva göra - både hemma och på jobbet. Hm, undrar ifall man kan beställa 48 timmars-dygn istället för de vanliga med 24 timmar... ;-).
 
Idag har det i alla fall varit full rulle på jobbet hela dagen, inkl en avtackning av vår förvaltningschef som idag gjorde sin sista arbetsdag på förvaltningen. Tyvärr... men jag önskar henne all lycka till med nya jobbet :-). Lämnade över en av mina scrappade presentpåsar som innehöll ett "räddningskit för kvinnor" - bra att ha saker för varje kvinna, framför allt när man jobbar som förvaltningschef ;-)
 
Vid 16.30 var i alla fall veckans sista arbetsdag avklarad och jag stämplade ur och for iväg till Willys. T mötte upp i affären och vi shoppade hem mat för helgen. När detta var avklarat så var det det full fart hemåt.
 
Väl hemma så käkade vi lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och fixade stallet. Jag var lagom klar med mockningen när M1 och P dök upp. Dags för en tur till ridhuset och när pållan var iordninggjord så for vi iväg.
 
Framme vid ÖFK så började vi ridpasset med att M1 skrittade pållan runt SM-banan, även trav och galopp utfördes ute. När uppvärmningen var avklarad så förpassade vi oss till gamla ridhuset. Helt klart bättre underlag i detta ridhuset än i det nya. Men det hjälpte inte. Oktawia ville absolut inte röra sig frammåt. Söker inget stöd mot bettet, utan var totalt motsträvig. Inga problem med att göra halt om man säger så... Jag hade tagit med inspänningstyglar och långpisen - dags för nya grepp. M1 satt av och så på med inspänningstyglarna och pållan fick springa lös. Först var hon lite konfunderad, men så var hon tuvngen att springa.... och hon fick i alla fall igång traven ;-). Damen fick även galoppera en stund, vilket var bra så hon fick igång kroppen. När den avsuttna arbetet var avklarat satt M1 upp igen och pållan hade lite bättre bjudning - i trav  i alla fall. Dock sökte hon inte stöd på bettet. Märklig häst... pälsfällning? Tandproblem? Har mitt hackamore utlånat och det är nog dags att plocka hem det igen. Är det nåt tjafs med munnen så borde det bli skillnad att rida med hackamore i alla fall. Det kan vara pälssättningen som krånglar till det. Ska i alla fall fortsätta med att ge pållan frukost inne - vilket alltså innebär att jag dubblerar hennes ranson med kraftfoder, 2 kg havre per dag alltså. Det borde damen kvickna till på ;-).
 
När vi var klara så fick Oktawia snällt kliva in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så blev hon sedvanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag serverade pållarna kvällsmaten innan jag förpassade mig in i huset.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite soffhäng och TV-tittande - så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

13/9 Torsdag - Ridhuset...

Mycket att göra på jobbet idag också, men lyckades komma iväg hemåt vid 16.30-snåret. Var lite lätt trött när jag kom hem. T var på plats och höll även idag på med projekt "plocka fallfrukt". Dret är väldigt gått om äpplen på alla träden, men inget går att äta pga angrepp av rönnbärsmal - lite tråkigt - men eftersom jag går på diet så är det inte läge för några äppelpajer ;-).
 
Jag fixade lite mat och matlåda till morgondagen. Hann även ta en fika innan det var dags att dra på sig stallkläderna ta itu med stallfixet. Vid 18-snåret var det i alla fall dags att ta itu med stallet och jag mockade, fixade hästarnas kvällsmat, fyllde på vattenhinkar och vattenkaret i hagen. Avslutafde med att plocka in pållarna och så haka på trailern på bilen. När detta var avklarat så åkte T och Lex till lägenheten. Jag förpassade mig in i huset och fixade lite innan jag förpassade mig ut i stallet igen.
 
M1 och P hade kommit vid 19-snåret och var nästan klara för avfärd mot ridhuset när jag var klar inne. Idag var det alltså dags för en tur till ridhuset. Blåsigt och kyligt har det varit hela dagen och även nu på kvällen. M1 valde dock att skritta fram ute innan vi förpassade oss till ridhuset.
 
Oktawia var inte alls på humör idag och ville inte röra sig framåt över huvudtaget. Det är inge större fel på bjudningen ute, men inne var den totalt obefintlig. Mycket märkligt. Det jag började fundera på var ifall pållan få i sig mat så det räcker för arbete. Hö, havre och betfor serveras på kvällen. Dock börjar det bli kyligt ute och tillväxen av betet har ju stannat av. Dags att börja utfodra med lite mer mat kanske... även om hon inte har tunnat ur så kan det behövas mera mat för att klara pälssättning osv.
 
Vi var hemma igen vid 20.30-snåret och när pållan blivit ompysslad och fått sin kvällsmat, så plockade jag undan alla prylar. Fixade dessutom iordning frukost åt pållarna. Ska prova och se ifall det blir någon skillnad ifall damen får käka lite frukost inne. Det är ingen ide att lägge ut hö eftersom det förmodligen är för mycket gräs för det. Därför får det bli hö, betfor och havre till Oktawia till frukost. Lilla Bianca får ju hålla tillgodo med enbart lite hö till frukost. När frukosten var iordninggjord så mockade jag ur trailern och parkerade den på sin plast och så var jag klar ute för idag.
 
Hann lagom in i huset för att parkera mig i soffan lagom tills det att CSI Miami började på Kanal 5. Detta får avsluta denna torsdag och det börjar bli dags att inta horisontalläge så man orkar med veckans sista arbetsdag :-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

12/9 Onsdag - hemmakväll...

Efter en hektisk dag på kontoret så stämplade jag ut vid 17-snåret. Full fart till Willys för lite shopping av kattsand och mjölk. När shoppingen var avklarad stryde jag kosan hemåt. Var hemma strax innan 18-snåret och T var i full färd med att plocka upp ruttna äpplen som låg och skräpade på gräsmattan. Sånt som måste göras för att kunna klippa gräset så småningom.
 
Packa ur bilen, käkade lite och tog det lugnt en stund. M1 och P kom och fixade Oktawias motion i form av en liten uteritt. Under tiden som de var ute med Oktawia mockade jag boxarna och fixade hästarnas mat och vatten. När jag var klar i stallet så gick jag och kollade björnbärsbuskarna. Massor av mogna bär så det var bara att gå in och hämtade en bunka. T hjälpte mig att plocka rent den mogna omgången och när det var avklarat så åkte han och Lexi vidare till lägenheten. Omgången björnbär sköljdes rent och placerades i frysen. Jag fixade sedan iordning en matlåda till morgondagen, fiskbullar, potatis och massor av rivna morötter - hm, fiskbullar i hummersås är smasken :-).
När matlagningen och pysslet i köket var avklarat blev det en vända ut till  stallet och pållarna fick sin kvällsmat och lillan sin kvällsrunda i trädgården. När jag var klar i stallet förpassade jag mig in i huset och soffan. Kvällen avslutas med ett avsnitt av Efterlyst innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

11/9 Tisdag - En trevlig dag....

 Fint väder idag också, och ovanligt varmt för årstiden. Varmare än i somras ;-). På fm var det full rulle på jobbet. Jag hade verkligen häcken full eftersom det var vissa jobb som var tvungna att bli klara innan vi skulle iväg på vår personalsociala aktivitet. Vid 11.30 anslöt jag mig till mina arbetskamrater - men andan i halsen och totalt tokstressad. Skönt att tillbringa eftermiddagen med att bara vara och njuta av det trevliga vädret. Vi åkte iväg till Hampetorp där vi ställde bilarna och så tog vi färgan över till Vinön - det är lite som att åka utomlands ;-).
 
På väg....
 
 
 Vi hade en otroligt trevlig eftermiddag. Vi fick börja med att hämta ut cyklar och inte vilka cyklar som helst... det blev tandemcyklar :-) Jag har inte åkt tandemcykel sedan jag var barn och det var faktiskt jättekul och mitt arbetsgäng betedde sig ungefär som glada kvigor på grönbete ;-). Första stoppet blev gamla byskolan där vi käkade en himelsk god lunch - hjälmargös. Sedan kom en guid och vi fick en guidad cykeltur runt på ön och vi pausade vid norra delen av ön. Blev kaffe och chockladmuffin (ej för mig - åt ett äpple) och alla njöt av det vackra vädret innan det var dags att trampa tillbaka till cykeluthyraren och så förpassa sig till färjelägret igen.
 
Vi hade otrolig tur med vädret, lite blåsigt, men varmt och lite lagom med sol. Regnet mötte oss i stan när vi var tillbaka på jobbet vid 17-snåret. Trött och nöjd tog jag mig sedan hemåt.
 
Väl hemma så regnade det. T låg och slöade på soffan - fortfarande ont i magen. Käka a-fil och Losec....
 
Jag fixade lite mat  och så käkade vi. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag drog på mig stora oranga regnstället och tog itu med stallet. Det fullkomligt vräkte ner regn en stund, övergick sedan till mer normalt regn. Jag var klar med mocknig och hästarnas mat och vatten vid 18.30-snåret. Plockade så in pållarna - som såg mest ut som ett par träskmonster. Blöta och kalla pållar ville gärna komma in och de fick lite hö att tugga på för att få upp värmen. Det regnade värre än värst och eftersom jag var helt slut efter dagens övningar så fick pållarna softa i sina boxar.
 
Jag förpassade mig in i huset och den varma kaminen. Gick igenom fotomaterialet från dagen. Jag släppte ut kittisarna på övervåningen och de busade värre än värst. Smög mig upp med kameran och försökte fota busfröna, inte helt enkelt då de inte ville vara stilla. Men ett par bra bilder blev det ;-)
 
Tussanbebis, 7 veckor liten kille. Är kopia av mor sin, men mindre päls då mamma är långhårig.
 
 
Och så syster yster. Fortfarande mindre än sin bror, men äter och växer ordentligt. Busig som få ;-)
 


Resten av kvällen roade jag mig med att pyssla lite. På fredag slutar en arbetskamrat och h*n ska få liten presentpåse av mig. Presentpåsen är klar, inkl innehåll, men ett "lycka-till" kort fixade jag idag. Strax efter 21-snåret så var det dags att ge sig ut i regnet och mörkret igen. Rotade rätt på en ficklampa för att hitta fram till stallet. Lillan är ju så mörkrädd att hon inte springer före och tänder stallampan åt mig. Behöver ficklampan tills jag kommer fram till rörelsesensorn till lampan. Pållarna hade torkat upp och mådde bra. Kvällsmaten serverades och jag själv förpassade mig in i huset igen.
Nu blir det lite nyheter som får avsluta den här dagen - slut på trevligheterna för idag alltså :-)
 
/Lizzie

10/9 Måndag - varmt...

Så var det måndag igen och dags att kasta sig i in i hetluften igen. Möte direkt på morgonen och så var det fullt ös hela morgonen. Det ena mötet efter det andra avlöpte, men fördelen idag var att jag var tvungen att förpassa mig på cykel mellan mötena - alltså fick jag lite frisk luft i mig och det var hur varmt och skönt som helst idag. På em var det varmare ute än inne - det var ett tag sedan ;-). Vid 17-snåret fick det i alla fall vara klart för idag och jag for hemåt.
 
Väl hemma så var T på plats. Ont i magen har han fortfarande, men idag har han fått tag på sin handläggare på Arbetsförmedlingen och hon skulle skicka en tid till honom så de får träffas.
 
Jag fixade lite inne, käkade lite och så full fart ut till stallet och mockade pållarnas boxar. Visade också mat och vatten innan jag plockade in pållarna. Även pållarna tyckte det var i varmaste laget - Bianca var helt blöt av svett och ville väldigt gärna komma in. Oktawia var också varm, men lika svettig som Bianca. Snabb avborstning av Oktaiwa och så på med tränset. Vi utnyttjade det sista dagsljuset till att ta en promenad med Oktawia och Lillan. Båda djuren verkade uppskatta promisen och även vi tvåbenta tyckte det var skönt med en promis en ljummen kväll som denna.
 
Var hemma igen vid 19.30, sedan gick det fort för solen att försvinna. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag pysslade om pållarna innan jag förpassade mig in i huset och fixade lite. Strax innan 21-snåret  blev det en sista vända ut till stallet och nu var det kolmörkt! Pållarna fick sin kvällsmat, stallkatterna likaså. När jag var klar i stallet så förpassade jag och Lillan in i huset och den väntande soffan. Nu får det bli CSI NY innan jag intar horisontalläge i sänge. Alltså blir det inte roligare än så här idag!
 
/Lizzie

9/9 Söndag - Höst....

Upp vid 8 och släppte ut pållarna. Det var endast 4 plusgrader ute och riktigt kylig klar luft. Jag älskar höstluften, men det innebär att det är dags att packa undan sommarkläder och sandalerna. Så efter att ha intagit frukost framför datorn, så fixade jag iordning mig själv och satte sedan fart.
 
Innan jag plockade fram höst och vinterkläderna så tänkte jag städa min garderob lite... visade sig att det var välbehövligt... rejält dammigt på golvet och jag behövde sortera bort en massa gamla Oriflamevaror. Hade en låda med rejält gammalt smink och det fick åka i soporna nu. Det var mer pryttlar inne i min garderob än vad jag kom ihåg så när jag fått rent i garderoben  så var såg mitt sovrum ut som ett bombnedslag istället ;-). Dammsög och moppade golvet inne i garderoben. Förpassade mig sedan ut i stallet - med fleecetröja och jacka på - och tog itu med stallfixet. T höll på och släpade fram åkklipparan och drog igång den och började klippa gräset. Jag reagerade på att det skramlade väldigt mycket från motorn och mycket riktigt. Det tog inte många minuter förrän jag hörde en smäll och så dog motorn.... någon typ av drivrem/kejda gick sönder i motorn... Typisk! Bara att lämna in till någon som kan fixa, men det får bli en senare fråga.
 
Jag fixade klart stallet och så svidade jag om till lite mer representabla kläder och vi for iväg till Grizzly ute i Marieberg för att shoppa ett lysrör till akvariet. Båda lysrören har ju pajat och lite ljus behöver ju firrarna ha. Så vid 12-snåret for vi iväg och det fick bli ett lysrör då de kostade 179 kr styck. När vi shoppat klart så var det full fart hemåt. När lysröret var på plats så funkade det fint. De var dags att fixa lite mat och det gjorde T under tiden som jag började bringa ordning bland mina kläder. Packade iordning i högar utifrån storlek och just för tillfället är det inte så mycket kläder som passar allt är för litet.... dieten är verkligen välbehövlig med andra ord... Gäller bara att vara tålmodig. Jag har i alla fall inte så himla ont i huvudet idag - tror att sockerabstinensen börjar ge sig.
 
Idag blev det ialla fall biff, potatis, gröna bönor och tomat som huvudmålet. Smakade himla bra och vi hann käka i lugn och ro innan M1 och P kom vid 15-snåret.
 
Så här fram på em var det ett strålande väder och det blev en tur in till ÖFK. T och Lexi for vidare till lägenheten. Lillan var tämligen nöjd över att få åka bil idag också ;-). Även idag så utfördes ridpasset utomhus och M1 höll till på slingan runt SM-banan, idag la de till nedsittning i trav. Pållan var lite seg, men såg tämligen nöjd ut med att få röra på sig.
 
Vi var hemma igen vid 16.30-snåret och när pållan blivit omhändertagen fick det bli hagen en stund till. Jag plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade de på sin plats. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset, fixade lite lätt att käka och en mugg kaffe. Nu fanns det ingen återvändo längre. Även idag så behövde jag plugga. Bara att sätta igång. Idag var det dags att läsa kurslitteraturen - som är på engelska. Var ett tag sedan jag läste facklitteratur på engelska och jag fick snabbt plocka fram min stora engelsk-svenska ordboken ;-). Som tur är så tycker jag det är intressant med informationsäkerhet, så även om det tar längre tid att läsa en engelsk faktabok än en svensk. Tillbringade alltså resten av kvällen med att plugga. Gjorde bara ett kortare avbrott för att bära ut vatten till hästarnas balja i hagen vid 20-snåret. Passade då också på att plocka in pållarna. Höll på att mörkna på rätt ordentligt - märks verkligen att hösten är på intåg. Pluggade fram till kl 21 då jag förpassade mig ut en sista vända till stallet och gav pållarna sin kvällsmat.
 
Nu får det bli lite soffhäng resten av kvällen och slötitta lite på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

8/9 Lördag - pluggdag...

Idag fick pållarna sin frukost inne, kravlade alltså upp vid 8 som vanligt. Förpassade mig in i huset och fixade frukost som intogs framför morgon-TV innan jag satte fart på mig själv. Vid 10-snåret kom M1 och P alltså var det dags för Oktawias motion och idag blev det en sväng in till ÖFK. T och Lillan for iväg till svampskogen när vi övriga for in till ÖFK. Arbetspasset idag skedde ute på slingan runt SM-banan. Skritt trav och galopp och pållan såg rätt nöjd ut. När ridpasset var avklarat så klev pållan snällt in i trailern och vi for hemåt. Var hemma igen vid 11.30 och pållan blev omhändertagen och så ut i hagen med båda damerna.
 
Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Fortsatte sedan med att mocka båda boxarna, fixade också hästarnas mat och vatten innan jag förpassade mig in i huset och fixade lunch till mig själv. T var fortfarande i svampskogen och av erfarenhet så vet jag att han kan bli kvar där länge... ;-). Eftersom jag ändå behövde plugga så var det skönt att kunna fokusera på läsandet.
 
Så resten av em tillbringade jag med att läsa igenom förläsningsmaterialet till första delkursen i  IT och Informationsäkerhet. Jag hade att göra hela em och var nästan klar när T dök upp framåt sen em. Det var dags att fixa lite kvällsmat så T fixade iordning fisk, potatis och spenat. Under tiden hann jag läsa klart den sista föreläsninganteckningen. Maten smakade bra och när vi käkat klart så gick vi ut i trädgården en sväng. Tog med en bunka och gick ner till björnbärsbuskarna - fanns massor av mogna bär att plocka och vi kom in med drygt 2 liter bär. Åkte ner i frysen i väntan på resten av bären ska mogna :-).
 
Det var himla fint väder ute och T tänkte klippa lite gräs, dock var bensinen slut så vi bestämde oss för att åka in och fylla på dunken till klipparen. Jag behövde i alla fall tanka min bil så drog in till stan. På väg till stan så mötte vi värsta kolsvarta molnet och det fina vädret var ett minne blott. Spöregn blev det istället! Nåja, lika bra att tanka i alla fall. När dunk och bensintanken var tankade så åkte vi förbi lägenheten och kollade till den. Jag passade på att utnyttja bredbandet då lägenheten har mycket högre hastighet än vad jag har hemma i huset. 
 
Äntligen har jag nu fått filmen från pållan och M1's debut i LA:1 uppladdad... Se länk här
 
Väl hemma så blev det inget gräsklippning - regnet gjorde att man ville vara inne. Vi förpassade oss in i huset och plockade fram lite räkor, bröd och en ostbit - lite fest så här frampå lördagkvällen. I dieten vi går på så ingår det lite mer mat på helgerna än under veckorna - därför blir det till att lyxa till med räkr och ost :-)
 
Vi tog det lugnt sedan resten av kvällen. Var ute strax efter kl 21 och plockade in pållarna och serverade dem kvällsmaten. Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan och lite TV:tittande - roligare än så här blir det inte idag alltså :-)
 
/Lizzie
 
 
 

7/9 Fredag - Hemmakväll..

Efter en lätt hektisk dag på kontoret så fick det vara klart för idag vid 16.30-snåret. Då stämplade jag ut och for iväg till Willys där T mötte upp. Vi shoppade lite mat inför helgen - T går på samma diet som jag så vi kämpar tillsammans.
 
Jag har fortfarande sockerbehov och har under dagen haft huvudvärken från helvetet. Som tur var så klingade den av framåt kvällningen - finns hopp om att sockerbegäret ska ge sig alltså ;-).
 
Var hemma strax efter 17-snåret och efter lite mat så tog jag itu med stallet direkt. Det var en vacker kväll och när jag var klar med stallet så plockade jag in pållarna. Oktawias motionspass idag fick bli en promenad fram till kyrkan och tillbaka. T följde med och Lillan fick sin promenad. Promenaden tog 45 min och det var skönt ute - den klara höga höstluften har kommit - men den tycker jag är helt underbar. När så solen skiner finns det inget att klaga på. Oktawia skötte sig bra, blev bara lite uppjagad en gång i början på promisen - sedan var dert lugnt och såg ut att uppskatta den kravlösa promisen. Var hemma igen strax innan kl 20 så pållarna fick vara kvar inne. Kollade av Bianca en sväng innan jag förpassade mig in i huset.
 
Väl inne så tog jag itu med att städa toan på övervåningen, där Tussan och hennes två kittisar bor. För att de inte ska riva hela huset och Lillan inte ska ge sig på kittisarna har då fått finna sig i att husera inne på toan. Och vad gör små kittisar... de leker... hoppar i vattenskålen, springer så i sandlådan med blöta tassar... leriga tassavtryck över hela golvet, plus toaletten, bidén och handvatet. För att inte tala om deras lilla "Hus" - Huset låg upp och ner  - i vattenskålen.
 
Alltså fick kittisarna springa av sig i hallen på övervåningen... den är rätt lång och de sprang, och sprang och sprang... Helt galna var de ;-) Dessutom så gillade de klätterställingen som står i hallen ;-)
 
En himla tur att de är så söta :-)
 
 
 
Kattungar kan konsten att roa sig i alla fall ;-) - tur att de bara är två... ;-)
 
Jag tillbringade en timme med att skura rent porslinet och så avslutade jag med att moppa rent golvet - välbehövlig städning säger jag bara ;-). När jag var klar så fick det bli en sista vända ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite Criminal minds på TV  - så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

6/9 Torsdag - Effektiv...

Var lite trött idag då jag hade lite svårt att somna igår kväll. Huvudvärken från helvetet gjorde sig påmind och vid 12-snåret inatt var jag uppe och pillade i mig en Tegretol, den hjälpte. Dock lite för lite sömn... Dock ingen huvudvärk när jag vaknade och den höll sig i schack under dagen. Inte så farligt med sockerabstinsen idag, men när jag kom hem så var jag tvungen att hålla mig sysselsatt så jag inte skulle komma på att jag egentligen är godissusgen.
 
Så när jag kom hem så käkade jag först lite mat, drog sedan på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet. Jag mockade, fixade mat och vatten till pållarna, fixade också mat och sandlådan till stallkatterna. När jag varklar i stallet så förpassade jag mig in i huset och fixade alla sandlådorna i huset och matade kittisarna.
 
Innan det blev för mörkt så passade jag på att motionera pållan genom att vi tog en promis. Det gick bra och pållan var lätt avslappnad. När hästpromisen var avklarad så hann jag ut på en snabb promis med Lillan också. Hann precis hem innandet började hällregna. Inte läge för med utevistelse alltså - i stället ägnde jag mig åt att snabbstäda inne i huset. Fram med microfibermoppen och dammade av golven på undervåningen, handfat och toaletter fick sig en omgång också. Avslutade kvällen med att laga iordning lite grönsaker och kyckling till morgondagens matlåda. Ut i regnet en snabbis för att gå ut i stallet och kvällsmatade pållarna.
 
Fullt ös hela kvällen med andra ord ;-). Nu ska jag försöka gå ner i varv innan jag förpassar mig till sängen. Alltså blir det lite soffhäng och CSI Miami som får avsluta denna kvällen.
 
/Lizzie

5/9 Onsdag - Hemmakväll...

Idag blev det en lång dag på kontoret... dagen avslutades med möte under hela em och jag kände mig lite trött när jag strax efter 17-snåret stämplade ut. På vägen hem så ringde T och var lätt upprörd. Han ska ju praktisera en månad på ett legoföretag på en ort 4,5 mil från stan. Eftersom han tillhör ett gäng OSA som blivit uppsagda från kommunen, så försöker kommunen få iväg dessa OSA-anställda till andra arbetsgivare. T har gått med på att prova praktikplatsen en månad, men han får inte den anledning som han behöver, de får inte vara fackligt anslutna för arbetsgivaren (?!), dessutom är det 100 % ritningsläsning trots att arbetskonsulenten på kommunen sa att det inte var ritningsläsning (T har svårt med detta), han får agera handräckare istället för att svetsa. Idag fick han nog då det enda jobbet som fanns åt honom var att klippa buskar med grensax. Så han åkte hem. Ingen som helst förståelse från arbetskonsulenten som förminskar T och hans upplevelser av praktikplatsen.
 
T kom hem till mig och var helt förtvivlad. Han blir i princip behandlad som om han var livegen... :-O
 
Jag fixade stallet lite snabbt och så hjälpte jag honom att skriva ihop ett mail till hans enhetschef där vi dag för dag beskrev vad som hänt på praktikplatsen. Det blev ett långt mail och tog dryga timmen att komponera ihop då det varit många turer fram och tillbaka de senaste två veckorna. Arbetskonsulenten har inte heller varit i kontakt med enhetschefen trots att hon lovat T att hon skulle göra det.
 
En riktigt sabla soppa är det och jag tycker det är helt osannolikt hur kommunen behandlar sina gamla OSA-anställda. 27 år i kommunen är inte värt ett skit!!!
 
Som tur var behövde jag inte bekymra mig om Oktawias motion idag. Under tiden som jag och T skrev ihop mailet till hans enhetschef, så fixade M1 och P Oktawias motion med ett pass uteritt. Det hade gått bra. När de var klara fick pållarna stå kvar inne då det inte var lång stund kvar till kvällsfodringen.
 
När T och jag var klara med mailet så tog vi en runda i trädgården - hann precis innan det blev för mörkt. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten. Jag gick upp till kittisarna och som jag misstänkte... det behövde städas.
 
Tussans kittisar är nu 6 veckor och roar sig kungligt. Hoppar i vattenskålen för att springa i sandlådan, leriga små tassavtryck över hela golvet. Och så hade de vält sitt "hus".... Matte fick städa!
 
När det var rensat hos kittisarna så blev det en sväng ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Jag själv ska nu avsluta kvällen med lite soffhäng framför TV. Börjar också få rejält ont i huvudet... sockerabstinensen gör sig gällande idag också... Men jag har klarat mig från att käka nåt snask - det är bra :-)
 
Men mycket mer än så här händer inte idag i alla fall!
 
/Lizzie

4/9 Tisdag - Forts...

Dag två på diet... mår faktiskt riktigt bra trots minimalt intag av kalorier och noll godisintag. På lunchen så passade jag på att åka iväg till Rusta och shoppa lite hygienartiklar. Klarade av att ta mig fram till kassan utan att fastna vid godishyllorna - en bedrift.
 
Resten av arbetsdagen var det full rulle på jobbet fram till 16.30 då jag stämplade ut och åkte iväg till Willys. Lite förnödigheter utifrån min diet shoppades med hem. När shoppingen var avklarad var det full fart hemåt. Tyvärr så blev det sämre och sämre väder på vägen hemåt. När jag kom hem så bytte jag snabbt om till stallkläder och plockade in pållarna till stallet. Det var inga problem att få in dem - de hade ingen lust att vara ute i ruskvädret.
 
När pållarna var placerade i varsin box så käkade jag kvällens mål och kollade till kittisarna och plockade undan lite. T dök upp en snabbis och han fick kopia på dietschemat. Kul att han faktiskt engagerar sig och anstränger sig att gå på dieten han också. Vi behöver ju gå ner i vikt rejät - båda två....
 
När T och Lexi åkt vidare till lägenheten så förpassade jag mig ut  istallet och fixade mockningen. Var precs klar när M1 och P kom vid 19-snåret. Oktawia var snart iordninggjord för ett besök på ÖFK, och när vi väl var på plats så var det uppehåll och skönt ute, så M1 beslutade sig för att ridpasset fick utföras ute. Vi ska köra lite lättare pass med Oktawia några dagar för att se ifall det blir någon skillnad på hennes "bakkärra". Jag har kollat upp vad man ska tänka på ifall pålan börjar känna av bakknäna, och vi ska undvika sidförande rörelser som t ex skänkelvikning. För övrigt är det bra att gå på varierat underlag och att varva med avsuttna skritturer. Alltså blev det skritt, trav och galopp runt SM-banan och Oktawia såg ut att gilla läget. Bra bjudning och rörde sig alldeles utmärkt.
 
En nöjd Oktawia klev efter ridpasset in i trailern och vi for hemåt. Hann hem innan det blev mörkt, men det var inte mycket mer. Pållan blev omhändertagen  och jag plockade undan alla prylar i stallet, mockade ur trailern och avslutade kvällen i stallet med att serverade pållarna sin kvällsmat. Avslutar så denna dag med lite soffhäng och kolla på dr House på TV4. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

3/9 Måndag - Nystart...

Vips var helgen slut och så var det måndag igen. Ny vecka - nytt liv. Idag på riktigt för nu börjar "operation diet". Lyckades gå ner 25 kg 2009. Upp lite under 2010 och så ner igen 2011. Men nu under vintern - pga fruktasvärt hektiskt tillvaro - plus att jag ohämmat har stoppat i mig allsköns onyttigheter ;-) så står vågen på alldeles för mycket plus.
 
Jag har alltså rotat fram en gammal metod som jag vet funkar - stenhård - men effektiv av bara tusan. Ett rullande 4-veckorsschema med upskrivet vad man får äta varje dag. Det som är jobbigt i början är att vänja sig vid de två fruktdagarna som varje vecka börjar med - och så sockerabstinensen....
 
Eftersom jag inte kommer i mina vinterkläder så har jag inget val - nu är det bantning som gäller. T ska också hänga på den strikta dieten - även om han inte har lika mycket övervikt som jag - så har han en rejäl kula som behöver bort. Alltså börjar ett nytt liv för både mig och T idag - en nystart med diet... ;-)
 
Det har i alla fall gått bra idag. Det är mest folk i min omgivning som funderar på hur jag ska överleva på frukt en hel dag - men det har gått bra ;-). Bananer blir det idag och likaså i morgon. Nästa vecka får det nog bli någon annan frukt ;-)
 
När jag kom hem strax efter 17-snåret så såg jag att T var på plats - hittade honom mitt på min grusgård med ratten till min åkklippare i näven. Dock satt han inte på åkklipparen - utan stod brevid. En mutter hade gått sönder... Han hade i alla fall hunnit klippt lite av gräsmattan - som är i stort behov av att få gräset avslaget....
 
Under tiden som jag smaskade i mig dagens sista fruktomgång så lagade T åkklipparen. När jag sedan tog itu med stallfixet var han i full gång med att klippa lite mera....
 
Djup koncentration krävs när man sitter på en åkklipparen.... ;-)
 
Det var i alla fall strålande vacker väder så det blev ett lätt motionspass för mig och pållan i form av en skrittpromis. T och Lexi åkte vidare till lägenheten vid 18.30-snåret och jag plockade då in pållarna. Vid 19-snåret gav vi oss ut på en ltien tur - var hemma igen vid 19.50 - Behövde alltså inte ha reflexer på oss. Vi överlevde också traktormöte, barn som kom springade från ingenstans bakom en buske och vrålar i högan sky "får jag klaaappa". Oktawia stod inte stilla så vi hann undersöka den saken närmare ;-). För övrigt var det en stillsam prommenad i solnedgång och när vi kom hem igen blev det lite arnikaliniment på bakknäna och så in i boxen.
 
När jag var klar i stallet så gick jag in i huset och fixade undan lite i köket och vattnade mina krukväxter. Har en förmåga att glömma dessa och nu syntes det ;-). Framåt 21-snåret serverades kvällsmaten till pållarna och så får kvällen avslutas av lite TV-tittande. Och roligare än så här blev det alltså inte idag.
 
/Lizzie

2/9 Söndag - höstrugg...

Idag var det inte lika fint väder som igår... När jag släppte ut pållarna på morgonen så var det höstruggigt och blåste rejält. Riktigt skönt att få krypa ner i soffan och inta frukosten framför morgon-TV ;-). Efter att suttit och softat en stund så fixade jag iordning mig själv. Pallrade mig ut till sadelkammaren och kollade in mina fönster. Färgen hade torkat ordentligt och jag kunde roa mig med klickskrapan. Jag hade inte använt tejp som skydd mot glaset när jag målade, utan jag använder klickskrapa för att få bort överflödig färg. Stoppade i ett nytt blad i skrapan och det fungerade finfint.
 
Under tiden som jag skrapade färg, så städade T balkongen. Han lyfte upp trätrallen och sopade rent plåten från gamla löv... det fanns en del...
 
Men när det gäller huset så är nu 3 av 4 väggar färdigmålade med rödfärg. Hela västra sidan blev ju klar igår och så skönt att inte ha ett flammigt hus ;-)
 
 
 
Kvar att måla är östra sidan, men om det inte sker något mirakel med vädret får den sidan målas nästa år...
 
När det gäller takfönstret så blev rutorna ordentligt putsade och så placerade på sin plats. Äntligen är hela takkupan fixad, fönstrena är färdigkittade och färdigmålade. Vindskivor bytta och färdigmålade. Knutorna och snickerierna runt fönsret är också färdigmålat. Och väggarna är målade med rödfärg. Så skönt att få detta fixad då det har varit huset skamfläck de senaste 10 åren ;-)
 
 
När fönstrena var på plats så tog jag itu med fix av stallet. Mockade och gjorde klart med pållarnas mat och vatten. När detta var avklarat så var jag hungrig och det var dags att få i sig lite lunch.
 
Det var inte läge att sitta ute eftersom det var så gråruggigt så efter att käkat roade jag mig med lite innejobb. Tog rätt på högen med ren tvätt och tillhörande stryktvätt.... För en gång skull har jag inte sparat på stryktvätten, utan blev klar på någon timme. T roade sig med att kolla på en gammal film på TV.
 
När jag var klar med stryktvätten och köket var röjt efter matlagningen fanns det ingen återvända. Min kurs har dragit igång och det är alltså dags att gräva ner sig i lite kurslitteratur. Ska läsa IT och informationssäkerhet 7,5 hp. Den går på kvartsfart och på distans - gäller alltså att ha självdiciplin ;-).
 
En hög med utskriva föreläsningar och så kursboken - bara att sätta igång och se glad ut :-)
 
 

 Som sällskap på mitt kontor hade jag en utslagen Nalle i fönstret.... 
 
 
Och Lisa som knölat ner sig på den ledig plats som fanns kvar...
 
 
Tillbringade således ett par timmar på mitt kontor, studerandes ett intressant ämne. Till sist så var det dags att röra på sig lite. Behövde frisk luft och jag gick ut för att spana in mina björnbärsbuskar... De har blommat bra under sommaren och nu var det frågan ifall det fanns några mogna bär.... Jag fick gå tillbaka in i huset och hämta en stor bunke och T.
 
Mina björnbärsbuskar fullkomligt dignar av björnbär. Fanns rejält med mogna bär - och väldigt gott om brännässlor - det var därför jag behövde hjälp av T ;-).
 
När vi var klara så hade vi plockat av 2 liter björnbär och fortrarande är det säkert 3 gånger så mycket som finns kvar på buskarna :-). Bären sköljdes av och placerades i frysen i väntan på att resten ska mogna. Kommer bli fint till kommande sylttillverkning och baka kaka på :-).
 
 
När vi var klara med bärplockningen insåg vi att vi nog var rätt hungriga... eftersom både jag och T i morgon ska börja operation Banting och gå på diet - var det idag sista chansen att stoppa i sig något onyttigt... snabb slängde vi oss in i bilen och drog iväg till närmaste pizzerian i stan :-). Varsin quattro stagioni blev det och det smakade hur gott som helst ;-).
 
Hade precis hunnit hem och smaskat i oss pizzorna när klockan var runt 17-snåret och M1 och P dök upp. Dags för pållans motionspass för dagen. T och Lexi for därför vidare till lägenheten. Jag och Lillan åkte alltså in till ridhuset med pållan när hon var iordninggjord.
 
Dagens ridpass bestod av lite dressyrtrimmande. M1 värmde upp med ett varv i skritt runt SM-banan innan vi förpassade oss till ridhuset. Oktawia var för dagen inte så jättepigg på att dressyra och protesterade en del, även om hon jobbade på bra mellan varven. I galoppövningarna så tyckte M1 att pållans känns väldigt trött i bakkärran och vi funderar på ifall damen börjar bli trött i bakknäna. Det har ju varit mer samlande övningar senaste tiden och underlaget i nya ridhuset är lite tungt. Vi kom överens om att jag ska koncentera mig på att Oktawia får gå på lite hårdare underlag när det är "mina" riddagar. Så får vi se ifall det blir någon skillnad.
 
Var hemma igen vid strax efter 19-snåret och pållan blev omhändertagen. Blev placerad i sin box för resten av kvällen då det hällregnade ute. Lite hö serverades och jag plockade undan allt i stallet. När jag höll på med att plocka undan så hörde jag att det prasslade väldigt mycket från mitt "spånpåsförråd" - mycket riktigt... en lite pigge i farten...
 
 
Jag tror det är dags att bygga ett litet igelskottsbo då han höll på och bäddade runt bland mina påsar. Plastpåsarna kommer inte funka så bra som övervintringsbo för pigge ;-).
 
Fixade sedan klart med trailern, den mockades ur och parkerades på sin plats. Förpassade mig in i huset och jag hann sitta en stund med mitt föreläsningsmaterial innan det åter var dags att ta en sista vända ut i stallet.
 
Vid 21-snåret serverades alltså kvällsmaten till pållarna. Lillan fick en kvällsrunda i trädgården innan vi båda placerade oss i soffan och lite TV får så avsluta denna dag.
 
Så detta  var allt för idag!
 
/Lizzie

1/9 Lördag - Hösten närmar sig....

Klev upp vid 8 och släppte ut pållarna som vanligt. Intog min frukost i soffan framför morgon-TV - det var alldeles för fuktigt för att sitta på balkongen. Hösten närmar sig nu och det är bara att inse att det där med frukosthäng på balkongen är avkalrat för den här säsongen ;-). Det visade sig att solen så småningom började piggna till så T och jag satte fart. Känns som om det är sista rycket nu med målningen innan hösten slår till ordentligt...
 
Alltså plockade vi ner rutorna i takfönstret på övervåningen. In med de tre fönsterrutorna i sadelkammaren och upp med dem på brädor och pallbockar. Drog på lite mer värme i sadelkammaren och så satte jag igång och målade. Under tiden som jag målade fönster tog T itu med västra gaveln på huset. Det som var kvar att måla var den övre delen av gaveln. Den här sidan av huset behöver T inte stå så mycket på stege - behändig ståhöjd tack vare utbyggnaden på huset ;-).
 
 
 Nymålade fönster - min sadelkammare får fungera som målarverkstad ett tag.
 
 
När jag var klar med fönstrena så tog jag itu med mockningen och fix av hästarnas  mat och vatten. När detta var avklarat så förpassade jag mig in i huset och fixade lite lunch. Det fick bli tonfiskgryta med pasta och lunchen käkade vi ute. Det var jättevarmt och skönt ute - helt fantastiskt väder :-).
 
Efter maten så fortsatte T att måla västra gaveln på huset. Jag roade mig med att röja upp köket och så var det dags för Oktawias motion. Eftersom det var riktigt fint väder = bra tröskväder - så var alla bönder igång med sina stora skördetroskor och traktorer. Det var helt galet ute på gärderna. Alltså fick det bli ett pass med longering för Oktawia idag. Gjorde iordning damen och satte på gjorden och inspänningsstyglar och så gav vi oss ut på gärdet. Luften var helt dimmig av boss från skördetröskorna och Oktawia var lite okoncentrerad till att börja med. Pållan fick värma upp i skritt och trav utan inspänningstyglar. Fick mana på henne så hon höll igång som hon skulle. Själva arbetet utfördes under lätt inspänning och det fick bli övergångar som vi tränade på. Skritt-trav-skritt, även tempoförändringar inom traven. Samma jobb i galoppen och damen var duktig och jobbade på avslappnat. Riktigt bra galoppfattningar gjorde hon också. Totalt roade vi oss i 45 min innan det blev stallet igen. Oktawia blev rejält svettig så hon blev avsvampad med lite ljummet vatten och så ut i hagen med pållarna igen.
 
När jag var klar i stallet så passade jag på att måla fönstrena en gång till. Färgen är övermålningsbar efter 6 timmar. Så nu är de målade två gånger med vit färg. Alltså kan de sättas på plats i morgon när de torkat ordentligt. När målningen var avklarad så förpassade jag mig in i huset och fräschade upp mig lite. T var klar med målningen av västra gaveln och nu är i alla fall 3 av husets väggar målade. Blir det riktigt strålande väder nästa helg så borde vi hinna måla östra gaveln av huset, men i annat fall så får jag vänta till nästa år. Husväggen tar ju inte vägen någonstans.... ;-)
 
Resten av kvällen roade vi oss med lite trevligheteter. Jag köpte Hjälmarkräftor av en arbetskamrat igår så ikväll var det lite party.
 
Kräftor, räkor, vitlöksbröd, paj, lite ost och så ett gott rosévin.
 
 
Kräftorna var jättegoda och rätt stora. En kräfta hade en gigantisk klo....
 
 
Mycket mer än så här hände det inte den här lördagen. Pållarna togs in och serverades kvällsmaten vid 21.30-snåret. och kvällen avslutades med soffhäng framför TV:n - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

31/8 Fredag - skönt med helg...

Äntligen fredag - ska verkligen bli skönt med helg känner och jag hoppas innerligt att det blir bra väder i morgon. Behöver ju fortfarande måla på mitt hus och ska man måla på hösten så behövs det vara riktigt bra målarväder. Även idag så hade jag typ av "krismöte" med en person och det är uppenbart att det är helt ok för en chef att få ventilera frustration och funderingar över vad som händer eller inte händer i en organisation. Men när en administratör gör det så heter det att man "snackar skit". Jag är ju, tyvärr, rättfram till min natur och det passar inte alla. Nu vet jag det, och jag vet också vem jag inte kan lita på i framtiden. Tack och lov att jag har en stöttande chef!
 
Resten av arbetsdagen försvann i ett rasande tempo, rätt mycket att göra, men vid 16.30-snåret så var det dags att stämpla ut och åka hemåt. Vä hemma så fixad jag med disk och satte igång en tvättmaskin innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallpysslet. Under tiden osm jag mockade så dök T och Lexi upp. De hade varit i skogen och T hade hittat lite trattisar. De fick han rensa själv ;-)
 
Under tiden som jag väntade på att M1 och P skulle dyka upp så pysslade jag om Bianca lite. Den lilla fröken var väldigt gosesjuk ;-) och uppskattade pysselstuden. Hon har redan börjat få rejält med vinterpäls och det var skönt att bli genomborstad.
 
Bianca - Sötaste ponnyn, ever... ;-)
 
 
Lagom när Bianca var färdigborstad så kom M1 och P. På stallgången fick istället Oktawia stå och bli borstad. Hopputrustningen på kusen och snart var vi på väg till ÖFK. Det var rätt skönt väder ute och kvällens ridpass utfördes ute på sandbanan. Det stod några hinder uppställda sedan ridskolan haft lektion, dessa hinder kunde vi utnyttja. Ridpasset gick rätt bra trots att det blev mörkt fortare än vad vi räknat med. Skutta hinder tycker ju Oktawia är rätt kul och det var bra med ett pass på en utebana :-).
 
Var hemma igen strax efter 20.30 och pållan blev avsvampad, sedvanligt stallpyssel utfördes och så serverades kvällsmaten till pållarna.
 
Resten av kvällen kommer nu tillbringas med lite soffhäng och tv-tittande - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

30/8 Torsdag - Trött....

Sov dåligt under natten och kände mig som ett annat kryss när jag vaknade. Bara att kravla sig upp och ta sig till jobbet. Dagen började med möte kl 8-12 så det funkade inte att ta sovmorgon heller. Hade sedan akut möte med min närmaste chef och hennes chef. Strul på jobbet som måste redas ut. Det som retar upp mig rejält är att jag tagit ett jobbigt samtal med en person då det framkommit kritik på mitt arbete. Jag ville veta vad jag behöver förändra. På direkt fråga så nekar personen till att det är några problem och vi hade ändå ett bra samtal. Där jag upplevde att vi redda ut saker och ting. Visat sig att personen inte alls tog chansen att vara ärlig mot mig. Utan snarare tvärt om... Tack och lov att jag har en bra chef som stöttar mig!!! Dock är det i alla fall lite jobbigt nu och jag kommer ta mig en allvarlig funderare på hur mitt arbete ska läggas upp i framtiden.
 
Så när arbetsdagen väl var avslutad så var det full fart hemåt. Fixade i mig lite mat och grejade lite inne innan jag drog på mig ridkläderna och förpassade mig till stallet. Precis när jag skulle ut så kom ett rejält hällregn så jag fick dra på mig mitt nya oranga arbetarregnställ. Började alltså med att ta in pållarna och mitt regnställ höll måttet ;-). Oktawia fick på sig ett kombitäcke för att torka så fort som möjligt. Blir lite omständigt att mocka med hästarna inne eftersom jag får ställa ut en pålle på stallgången när jag mockar. Men hellre lite pyssligt än att ha dygnsur Oktawia att försöka borsta...
 
Vid 19.30-snåret så var jag klar med allt stallfix, trailern på bilen och Oktawia iordninggjord för ett pass i ridhuset. In med pållan i bilen och så full fart iväg, kom dock bara några hundra meter när ett åskoväder bröt ut från ingenstans och jag fick vända och åka hem igen. Åskan var precis över mitt hus och jag ville inte riskera elektroniken, så snabbt in i huset för att dra ur alla sladdar. Sedan nytt försök för att fara iväg till ridhuset och den här gången gick det bättre.
 
Väl framme vid ridhuset så mötte T upp. Så när jag väl satt i sadeln tog T hand om Lillan och gick en promis med henne under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset. För mig och Oktawia blev det ett lite lättare pass. Jag var extremt trött, men som tur var så skötte sig Oktawia bra. Hon hade inte värsta framåtbjudningen, men var inte allt för motsträvig heller ;-). Största problemet idag var nog svarare mitt dåliga ben, men kroppen funkar ju som den känner för ibland ;-).
 
Var nöjd med ridpasset och precis vad jag behövde efter den här dagen. Finns nog inget som kan rensa huvudet så bra som ett pass i sadeln ;-)
 
Var hemma igen strax innan kl 21 och pållan blev omhändertagen, trailen mockades ur, pållarnas kvällsmat serverades. Nu får det blir lite TV en stund innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

RSS 2.0