1/8 Torsdag - Äntligen!

Idag var jag faktiskt piggare än vad jag var igår. Alltså gick det lite lättare att kravla sig ur sängen och ta sig till jobbet. 
 
Mitt kontor ligger beläget i ett kontorskomplex byggt för kommunen på 60-talet. Detta innebär att ventilationen är byggd för dåtidens krav... och det är inte samma som dagens... när man kommer upp till "mitt" våningsplan är det som att gå rakt in i en vägg - luften står helt stilla... och varmt blir det. Min hjärna fungerar inte alls när temperaturen ligger från 26 grader och uppåt... Tur i oturen så har jag kontor på "rätt" sida av huset och med hjälp av mörka gardiner och neddragna persienner HELA dage så har jag hyfsat dräglig temperatur på mitt kontor. En glipa på fönstret för att få in luft också.
 
Det blir ändock varmt och idag fick jag huvudvärk också... Klarade i alla fall av att jobba hela dagen, även om det gick segt på slutet. Stämplade ut vid 16:30 och det var dags att fara hemåt. Passade på att stanna vid Willys för att shoppa med lite mjölk hem. Shoppade också med mig lite snabbmat i form av tortellini och tomatsås. När jag kom hem så höll T på och klippte gräsmattan och jag fixade iordning middagen - gick snabbt ;-)
 
Middagen intogs ute i trädgården. Efter mat och trädgårdshäng klingande huvudvärken av och jag började känna mig mycket piggare. Även om det faktiskt var varmt och kvalmigt. Jag tog itu med mockningen och så var det dags för lite aktivering av Oktawia.
 
Jag hade beslutat mig för att idag var det dags. Dags att äntra sadelläget igen!! Men det var för varmt för att traila in till ridhuset och jag bestämde mig för att utmana ödet lite i alla fall... Oktawia kan vara rätt bökig att sätta igång efter lång vila. Vintern 2007-2008 blev det vila pga en vrickning, min mamma gick bort och så väntan på nya sadlar. Våren 2008 blev ingen lek när det gällde igångsättning.... Alltså var jag beredd på både stegringar och bocksprång... Oktawia tycker att det är en rätt behaglig tillvaro att bara slappa - när det börjar ställars krav på damen kommer rätt skarpa åsikter fram...
 
Dock har det gått bra att tömköra och ta promenader - alltså borde en uppsutten skrittur i hagen inte vara något större problem ;-).
 
Sagt och gjort - in med hästarna i stallet och så började jag fixa iordning Oktawia. Så länge jag borstade och pysslade stod damen och sov på stallgången. Men så kom jag med sadeln.... Oktawia fattade genast att det var grejer på gång och JIPPI tänkte väl hon. Damen blev supertaggad och tyckte hon var klar för att ge sig ut på en tur... stod allt annat än stilla och visade på alla sätt och vis att matte minsann skulle skynda sig...
 
När utrustningen var på plats gav vi oss ut - ut till hagen - till Oktawias besvikelse. Tror Damen gärna hade gett sig ut på en helt annan runda ;-)
 
Men matte är inte komplett självmordsbenägen - så det fick bli skritt i hagen idag. T var med och höll ett vakande öga på oss. Ifall Damen skulle få fnatt och matte få utöva marksyn...
 
Nu är det så att sist jag red det var ett tag sedan... nämligen 27/3 - alltså drygt 4 månader sedan och på den tiden har matte i alla fall blivit rejält ringrostig OCH gått upp i vikt. Det gör jag direkt jag inte rider - plus att jag frossat i massor av godsaker under semestern...
 
Kom upp i sadeln utan problem och vi började skritt runt i hagen - ÄNTLIGEN!!!! Bästa utsikten :-D
 
 
Oktawia var som vanligt när hon inte gjort något på ett tag. Stel som en planka och hur seg som helst. Samtidigt som Damen hade nerverna på utsidan och reagerade på allt och ingenting... Hon var alltså inte avstängd i hjärnkontoret idag inte ;-)
 
Ställde inga högre krav på Damen, mer än att hon skulle röra sig framåt och gå i en lägre form och koncentrera sig på mig och inte allt annat. Hon blev lite okoncentrerad ett tag när grannens hästar kom springades för att kolla vad vi höll på med. Alltså fick vi publik under vårt lilla skrittpass.
 
 
 
Totalt skrittade jag uppsuttet i 15 min och efter passet var jag helt genomsvettig - ringrostig är ordet. Det var varmt, jag fick driva i varje steg - slutade jag att driva tvärstannade Oktawia och det gick knappt att få igång henne igen... ;-). Men efter 15 min kändes det som om hon var lite uppmjukad i alla fall och det funkade bra att göra skänkelvikning i skritt. Jag satt av och skrittade runt med damen avsuttet i 10 min. Det aktivitetspasset fick räcka för idag och Oktawia verkade nöjd efteråt :-)
 
Pysslade om båda pållarna och de fick stå kvar i stallet i väntan på kvällsmaten. Jag tillbringade en stund med att fixa iordning köket, vattna blommor både inne och ute. Fixa med kattmat och sandlådor. Avslutade kvällen med att titta till pållarna en sista sväng och servera kvällsmaten.
 
Nu var i alla fall premiären avklarad, men det får bli några turer till ridhuset innan jag och pållan ger oss ut på vägarna... Damen behöver komma igång lite så värsta nervositeten har avklingat ;-).
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0