27/2 Onsdag - Lönedag...

 Så var det februari månads lönedag :-). Stämplade ut vid 16.15-snåret och T hämtade upp mig. Vi for iväg till Granngården först där jag shoppade kattmat, vetekli, betfor, Krafft Muscel och mineraler. Allt slut på en gång... ;-). Vi fortsatte sedan till Willys och det var dags för att shoppa mat och åt mig själv. Jag har hållit dieten "Sahlgrenska metoden" sedan början av september, förutom under jul och nyår. Jag har lyckats klämma mig ner från 104 kg till 85 - mycket nöjd med resultatet, men det börjar gå lite trögare nu. I och för sig så har jag blivit av med värsta övervikten - målet är dock 68 kg för att komma ner i normalt BMI. För att nå målet kommer jag nu gå över till att följa menyer från Må Bra och räkna kalorier. Har veckomatsedlar för 4 veckor att följa - bara att shoppa hem maten och sätta igång alltså. Idag blev det alltså shopping för första veckan :-). När jag var klar på Willys så var det full fart hemåt.
 
Matning av alla djuren och så packade jag upp dagens shopping. Stoppade sedan i mig lite käk innan jag drog ut till stallet. M1 och P hade kommit och under tiden som Pållan motionerades i hagen (skrittjobb) så passade jag på att fixa mockningen och gjorde iordning hästmaten och vatten. När kvällens stallpyssel var avklarat och Oktawia färdigmotionerad fick pållarna vara kvar inne i stallet i väntan på kvällsmaten.
 
Lillan och jag startade upp gamle Volvon och drog iväg en sväng till närmaste paket utlämning. Mitt senaste köp på tradera har kommit och paketet innehöll ett fyrkantigt kakfat från Engelska Masion. Jättefint och jag är mycket nöjd med min shopping :-). Inte bara kakor kan man ha på fatet, kommer funka bra till smörgårstårta också :-).
 
 
 
Innan det var dags att kvällsmata pållarna så tog jag itu med månades tråkigaste uppgift - nämligen att fixa räkningarna.... Inte den roligaste saken att ta itu med, men ack så nödvändig. När denna tråkiga uppgift var fixad, så var det dags att ge sig ut en sista vända för kvällen. Lillan kvällsrastade sig själv under tiden som jag serverade pållarna sin kvällsmat och även pysslade om stallkatterna innan vi förpassade oss in i huset igen.
 
Nu får kvällen avslutas med att se slutet av Eftelyst och sedan lite nyheter på TV4 innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 

26/2 Tisdag - Årsmöte....

Det var kallt på morgonen när jag knallade iväg till jobbet, dock var gårddagens dimma borta... Under tiden som jag väntade på min länsbuss så kunde jag spana in en vacker och kall soluppgång :-)
 
 
Bussen kom i tid i alla fall så jag behövde inte stå och frysa speciellt många minuter ;-).
 
Arbetsdagen försvann som vanligt snabbt. Dock var jag ledig en stund mitt på dagen då jag hade ett läkarbesök inplanerat med min neurlogläkare. Jag har börjat känna av min neuralgi. Läkaren var konfunderad över mina symtom - tydligen är det svårt med atypisk trigeminusneuralgi som är den diagnosen jag fått tidigare. Så min nuvarande läkare vill nu göra en stor utredning för att verkligen få reda på vad det är jag lider av. Om någon månad är det dags att göra en magnetröntgen av min skalle i alla fall. Den CT skalle jag gjort tidigare visade inga konstigheter, men tydligen behövs en MR också allstå. Min läkare ska också återkomma med ett intyg som jag kan bifoga min klagomålsanmälan på grannkenneln. Det är hyfsat tyst nu, men så fort en hund är ute så skäller den - mycket märkligt egentligen... alla andra grannar som har hundar lyckas ju ha sina hundar ute utan att de skäller... nåt fel med uppfostran där måntro...
 
Efter läkarbesöket var jag åter på jobbet, men kände mig helt slut. Läkarbesöket tog ju en timme och det var tusen frågor och det är inte helt lätt att beskriva hur en smärta känns... Så det var skönt att stämpla ut vid 16-snåret och bli hämtad av T.
 
T var inbokad som hundvakt för kvällen. Min plan för kvällen innebar nämligen ett årsmöte med ÖFK. Efter lite mat och kaffe tog jag alltså itu med mockningen och fixade iordning pållarnas käk. Skönt att få allt klart innan det var dags att åka. Mötet började vid 19-snåret och det blev sluten röstning när vi kom till punkten om val av ledamöter till styrelsen. Tog lite tid med att samla in alla röstninglappar och räkna röster, men vi fick ju fika under tiden :-). Mötet var klart strax innan kl 21 och efter att skjutsat hem kamrat KN var det full fart hemåt. T hade varit kvar fram till 20.30 så en liten stund fick Lillan vara själv hemma då jag kom strax efter 21-snåret. Vi tog en sväng ut till stallet för att hämta in och mata pållarna. Snabb koll att allt var bra med dem och Lillan blev kvällsrastad innan vi förpassade oss in till huset.
 
Nu får det bli lite nyheter på TV4 som får avsluta in kväll.
 
/Lizzie

22/2 Måndag - Nöjd...

När jag klev upp kl 6 idag så det första jag gjorde var att inspektera mina nyoljade bänkskivor - blev mycket nöjd!! Oljan var precis vad ekskivorna behövde och de blev som nya :-). Så här på morgonen hade jag ingen tid att ställa tillbaka prylarna, utan resten av köket fick vara kvar i sin röra under tiden som jag fixade iordning mig själv, släppte ut pållarna, rastade vovven, matade katterna och så drog iväg till bussen för att ta mig till jobbet.
 
Som vanligt försvann arbetsdagen i ett hektiskt tempo - det där med lugna perioder verkar inte finnas längre... men så är det när man jobbar som samordnare - alltid 1000 bollar i luften att hålla reda på ;-). Roligt jobb, även om det kan vara oerhört frustrerande ibland...
 
Efter jobbet kom T och hämtade mig eftersom han också ville se hur bänkskivorna blev. Han tyckte det blev fint och efter lite mat och kaffe städade jag av alla prylar (dammigt värre) och så fick det lite ordning och reda i köket. Tänk att så lite kan göra så mycket. Bänkskivorna var flammiga och fula, men ny olja gjorde susen. Nyoljade bänkskivor = nytt kök ;-). 
 
Känner mig mycket nöjd! Dock blir jag påmind om att köket inte är klart ännu... i sommar ska jag försöka få till byte av tak. Ska vara pärlspont även i taket... nåja - så småningom så... ;-)
 
 
 
När ordningen var återställd i köket så drog jag på mig stallkläderna och så var det full fart ut till stallet. Mockade och fixade iordning pållarnas mat under tiden som en otroligt vacker fullmåne var på väg upp från östra horisonten. Jag är lite mångalen så när jag var klar med stallet och pållarna blivit inhämtade från hagen, hämtade jag kameran och fotade lite. På månen självklart :-)
 
Fotat med 200 mm objektiv, tid 125/s och bländare 5,6.  
 
 
Nöjd efter att fått til en månbild var det full fart ut till stallet igen. Oktawia fixades iordning och vid 19.15 stod hon i trailern och började vår färd mot ridhuset. Det tog en stund, för när vi kom ut på stora vägen var det som att köra rakt in i en vit vägg. Tät dimma är ordet... Såg ungefär 50 m framåt och det är inte mycket så det blev till att köra sakta. Med släp och häst efter bilen vill man inte behöva göra några tvärbromsningar.... Till sist var vi lyckligt och väl framme  vid ridhuset i alla fall. T var med som sällskap och höll i pållan under tiden som jag fixade iordning utrustningen. När jag väl satt i sadeln tog han en promis med Lillan.
 
Idag blev det ett cirka 40 minuter långt lätt pass i sadeln. Pållan skötte sig bra. Klev faktiskt på rätt bra i skritten, men var lite spänd i början. Samtidigt som oss kom ytterligare ett privatryttarekipat - som var lite på tårna *harkel*. Oktawia tyckte nog kusen var lite skum men slappnade av efter en stund och kunde koncentrera sig på mig till och med när den andra kusen stod på bakbenen och sprattlade runt... Skritt och travjobb i lite lägre form fick det bli idag - något som pållan verkade trivas utmärkt med ;-). Så jag kände mig nöjd efter ridpasset. Jag har inte varit inne i ridhuset på ett tag och ibland känns det som om man kan glömma bort att rida om man inte suttit i sadeln på länge.. men än så länge kommer kroppen ihåg vad den ska göra...
 
På jobbet idag så hade vi en diskussion vid fikat. En arbetskamrat trodde att jag har extremt starka ben bara för att jag rider, men det har jag inte. Snarare tvärtom. Har ju kraft- och känselnedsättning efter ett diskbråck för många år sedan. Arbetskamraten har ridit några gånger och sa att man måste ju knipa med benen och då får man väl starka ben. Jag sa att inte alls kniper med benen och fick då frågan - hur sitter du då kvar??
 
Ja, hur sitter man kvar på en häst som rör sig utan att hålla sig fast med benen?? Jag kan inte förklara, men så länge inte hästen bockar och stegrar sig så sitter jag kvar ;-). Och jag är inte speciellt smidig eller sadelfast *harkel*. Jag har alltid känt mig hemma på hästryggen och kan inte förklara hur man gör för att sitta kvar ;-). Någon annan ryttare som kan?
 
Jag var hemma med pållan igen vid 20.30-snåret och damen blev sedvanligt omhändertagen. Dock var det -10 grader så det gick fort! Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan hästbajset frös fast. Avslutade kvällen i stallet med att servera kritterna sin kvällsmat och se till att även stallkatterna fick lite mat.
 
Nu får min kväll avslutas med ett avsnitt av CSI. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

24/2 Söndag - Hemmapyssel

Idag var jag trött när det var dags att kliva upp. Så när pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost var det jag som parkerade mig i soffan med min frukost och så tog jag det tämligen lugnt ett par timmar.... Kände inte ett dugg för att stressa. Fastnade framför morgon-TV på TV4 ;-). Vid 10-snåret så var det dags att fixa iordning mig själv. Passade också på att sätta igång tvättmaskinen - tvätt har jag en förmåga att producera ;-). När jag fått iordning på mig själv så passade jag på att göra en snabbstädning av huset. Golven fick sig en omgång av dammsugaren och skurmoppen. Katter som byter päls och en vovve som löper gör att golven behövde sig en uppfräschning. För övrigt så började jag med projekt "tömma köket". Mina bänkskivor i ek var i stort behov av olja och jag shoppade ju en flaska paraffinolja i tisdags. Dags att använda den lite. Tusen pinaler plockade jag undan fårn bänkskivorna. Den gamla mikron åkte ut då den brann för ett tags sedan och inte funkar längre. Bara att kassera med andra ord. Vi letade reda på slipmaskinen och slippapper och under tiden som T slipade bänkskivorna roade jag mig med att dra på mig stallkläderna och förpassade mig till stallet och fixade mockningen.
 
Bänkskivor innan slipning och oljning.
 
 
När jag var klar med mockningen var T klar med slipningen och jag gjorde rent dem och så var det på med paraffinoljan. Hade ingen pensel, men det fungerade alldeles utmärkt att smeta ut oljan med papper. Största problemet var att hålla katterna borta från bänkskivan under tiden den var blöt av oljan. De är ju vana att få sin mat serverad på skivan...
 
T och jag käkade lite lätt lunch när jag oljat klart. Med mat i magen så drog jag på mig lite mer representabla kläder och vi drog iväg till stan en sväng. Först åkte vi till Biltema där T shoppade ett nytt baklyse till in trailer. På det högra baklyset har hållare till lampkontakten gått sönder, vilket betyder att lampan inte lyser... Vi for sedan iväg till lägenheten där vi hämtade en gammal micro som stått vilande rätt länge. Nu får den komma i tjänst igen tills jag får ihop pengar till en ny. Innan vi åkte hemåt så drog vi iväg en vända till Marieberg där jag besökte Hööks. Var i stort behov av nya ridhandskar, så ett par sådana fick följa med hem. Även ett par svarta boots och en flaska pälsglans fick göra handskarna sällskap. Innan vi så for hemåt blev det ett besök på Apoteket då jag var i stort behov av antiinflammatorisk medicin. Ledinflammationen från helvetet har vaknat! Sitter i höfterna så det där med att rida funkade inge bra idag och jag ville helst inte gå en meter extra heller... svinont är ordet!
 
När vi kom hem igen så hade det gått några timmar och bänkskivorna hade sugit in oljan bra, men jag kan inte ställa på några prylar ännu. Det får vänta tills i morgon.
 
 
T och jag var hungriga igen och käkade upp resterna av gårdagens taco-middag - smakade bra idag också. Kvällen försvann sedan snabbt. Fixade iordning pållarnas mat. Hjälpte T att skriva ihop lite text om hur hans praktikplats funkat. Ska lämnas in på hans jobb. Sedan var det dags att fara iväg på ett dressyrmöte på ÖFK och vips var denna kvällen slut. Var hemma igen lagom när det var dags att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Min egen kväll får nu avslutas med Brottet på TV 1 innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

23/2 Lördag - Tur till stan...

Efter att ha kravlat ur sängen vid 8-snåret och vart ute i stallet för utsläppet så förpassade jag mig snabbt tillbaka in i huset. Frukost intogs i soffan framför morgon-TV på TV4. Eftersom jag hade planer för dagen blev det ingen lång stund i soffan. Vid 9-snåret försökte jag få liv i T, vilket visade sig vara rätt fruktlöst... han hade varit uppe halva natten och kollat på film - självklart var han astrött. Så jag fixade iordning mig själv, plockade undan lite i köket och vid 10-snåret kom äntligen en yrvaken T ner till undervåningen. Jag hade hoppas att vi vid denna tidpunkt redan kommit in till stan - men den planen sprack alltså... ;-) Istället blev det en timme senare än planerat som vi äntligen parkerade bilen på söder i stan och var på väg till Club 700.
 
Vad var det för spännande på Club 700 då? Jo, där var det en stor loppis och samlarmässa.... och jag är ju på jakt efter delar till mitt porslin Blå Herrgård, eller andra prylar som jag gillar :-).
 
När vi kom fram så var det totalt proppfullt med folk i lokalen :-O Det var jättesvårt att se vad folk hade på borden eftersom man blev skuffad hit och dit - dessutom tog det tvärstopp i gångarna mellan borden också... Det visade sig också att folk tog bra betalt för sina saker... och MYCKET skräp fanns det :-O - Det var verkligen betoning på loppis, inte samlarmässa...
 
Jag hittade i alla fall två prylar som jag gillade. Först blev det en porslinshäst i Rosa ljungdesign. De vanliga Rosa ljungprylarna är ju jättevanliga och inget jag har hemma, men denna blåa variant av häst blev jag jätteförtjust i :-). Kostade 50 kr - säkert inte alls billigt, men den matschar min blåa dalahäst fint i köksfönstret ;-).
 
Jag hittade också en jättesöt tekanna från Gefle, ur serien Anglo. Tekannan är enligt stämplarna tillverkad 1938-1939. Jag gillar modellen och att det är blåvitt porslin. Tyvärr var det väldigt mörkt i lokalen (club 700) så när jag kom hem och diskade kannan så upptäckte jag att pipen på kannan är limmad... liten miss då den i alla fall kostade 100 kr. Men, men - kannan är ju 75 år gammal och det ska väl synas att den varit med ett tag ;-)
 
 
 
 
När vi var klara på loppiset så gick vi en vända över stan - inte så ofta vi är i stan alltså lika bra att passa på. Bland annat så besöket vi en antik och kuriosa-affär. Den var mycket roligare att besök än loppismässan ;-). Humana priser hade de också, dock hittade jag inget som jag var ute efter. När vi ändå var ute på en runda och kollade på begangnade prylar så besökte vi även Kupan som är Röda Korsets affären. Mycket prylar finns det ;-). Tills sist fick det dock räcka med vandrandet över stan och vi gick till bilen och for vidare till Willys och shoppade lite ingredienser för att fixa tacos till kvällen. Efter avslutad shopping var det full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det en sen lunch och jag gav mig sedan ut till stallet och tog itu med mockningen. Vid 15-snåret kom M1 och det var dags för pållans motionspass i ridhuset. T hjälpte mig att haka på trailern när jag var klar i stallet och efter lite micklande fick vi igång alla lysen på trailern.
 
När pållan var iordninggjord så fick hon snällt kliva in i trailern och vi for till ridhuset. Väl framme så var det visst träningar med en dressyrtränare i ridhuset. Jag kollade ifall vi fick vara i den bortre delen av ridhuset och det gick bra. Efter att hjälpt M1 med att få av täcke osv från pållan tog jag och Lillan en liten promis. Det var ju just ute så det var skönt att få komma ut och röra på sig lite.
 
Efter promisen så fick det bli ridhuset och vi kollade på pållan som travade runt i ridhuset. Jag kollade också på den hästen som tränade för dressyrtränaren... det var också en svart häst med vit stjärn och sto som Oktawia, men för övrigt så spelade de i en helt annan division... mycket högre än oss ;-). Jag sa åt Oktawia att hon skulle titta noga och lära sig lite av den andra pållen... hoppas hon förstod *fniss*. Skämt åsido, Oktawia skötte sig bra utifrån sina förutsättningar idag :-). Seg i skritten, som vanligt, men pinnade på bra i traven.
 
Efter det lilla motionspasset, som varade ungefär 30 minuter, så for vi hemåt igen. Väl hemma så blev Oktawia ompysslad, men hon var tämligen otålig och tyckte jag kunde skynda på lite... Klockan närmade sig 16.30 och alltså dags för em-maten ;-). Damerna blev alltså nöjda över att bli utsläppta igen och serverade sitt hö. Jag själv plockade undan prylarna i stallet, mockade ur trailern och gjorde iordning pållarnas mat för nästkommandet dygnet. Väl klar i stallet så fick det bli huset och det var hög tid att fixa iordning käk åt oss tvåbenta.
 
Idag blev det alltså Tacos med tillbehör... och proppmätta blev vi! Det var länge sedan jag käkade tacos och det var riktigt gott. Resten av kvällen kommer jag nu ta det lugnt. Slappa i soffan och kolla på melodifestivalen får det nog bli. Så roligare än detta blir det inte idag!
 
/Lizzie

22/2 Fredag - Huvudvärk...

Kände mig lite trött och sliten när det var dags att kravla ur sängen. Ändå har jag sovit som jag skulle. Kändes i kroppen att det är dags för helg... Framåt em så slog dessutom huvudvärken från helvetet till... och dessutom har jag krångel med ledinflammation i höftlederna. Har knaprat Naproxen i tre veckor och smärtan i högra höften har släppt, men den vänstra höften uppför sig inte snällt alls... Alltså kände jag mig inte direkt tiptop idag... Så vid 15.30 fick det räcka med arbete - skönt med flextid - och T hämtade upp mig. Innan vi drog iväg till Willys för att shoppa lite så åkte jag hem till min kamrat KN och lämnade av lite Oriflamevaror, så får vi hoppas att kunderna blir nöjda :-).
 
På Willys var det full rulle, kändes som om halva stan var där och shoppade ;-). Jag och min huvudvärk släpade oss runt i affären, som tur var behövde jag inte storhandla utan det var lite kylskåpsvaror, kattmat och kattsand som fick följa med hem. Väl hemma så fixade T mat under tiden som jag däckade i soffan - var tvungen att vila ett tag. Nackdelen med min huvudvärk är att det är neuralgin som spökar - då hjälper det inte med några vanliga huvudvärkstabletter. Men 30 min slummer i soffan hjälpte faktiskt lite så var jag redo att klara resten av kvällen.
 
Efter mat drog jag på mig stallkläderna och förpassade mig ut i stallet. Fixade med mockning och hästarnas mat. När jag var klar hämtade jag in pållarna och gick sedan in i huset en stund för att värma upp mig lite. M1 kom vid 19-snåret och fixade iordning pållan för en sväng till ridhuset. Strax innan 19.30 var vi så klara för att åka. In med hästen i trailern och vi for iväg. Dock hann jag inte många hundra meter förrän T ringde på min mobil. Han såg jag jag åkte och upptäckte att baklysena på min trailer var helt kolsvarta.... fick alltså vända och åka hem igen. Efter lite pill så fick han igång lysena. Vi upptäckte att en kontakt gått sönder på ena baklyset - behöver alltså byta ut hela lampsatsen... lite svårt så här en fredagkväll, men med lite silvertejp så funkar det för tillfället...
 
Så sent omsider kom jag och Oktawia fram till ridhuset och väntande M1... Resten av ridpasset funkade bra i alla fall. Lillan och jag gick en liten promis innan vi gick in i ridhuset så vi kom lagom när M1 arbetade pållan i lite travarbete. Så helt OK ut. Damen fick finna sig i att gå lite mer samlat och höll sig i hyfsad form. Hon var seg i skritten, men det är normalt beteende för denna hästen ;-).
 
Vi var hemma igen vid 21-snåret och idag var det inte lika kallt som igår i alla fall. Alltså kunde jag pyssla om pållan utan att frysa ihjäl helt och hållet ;-). Efter sedvanligt kvällspyssel och matservering i stallet så förpassade jag mig in i huset och resten av kvällen får nu tillbringas i soffan framför TV:n en stund innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

21/2 Torsdag - Ridhuset....

Även kvällens plan bestod av en tur till ridhuset. Så efter en hektisk dag på kontoret kom T och hämtade mig och det var full fart hem efter jobbet. Väl hemma fick pållarna sin em-mat. Vovven rastades och jag fixade iordning mat och fika åt oss tvåbenta. Hungrig är man så här efter jobbet... Efter mat, kaffe och röjt köket drog jag på mig stallkläderna och det var full fart ut till stallet. T och Lexi drog vidare till lägenheten så jag och Lillan fick roa oss själva bäst vi kunde. Lillan gick mest runt och snodde hästbajs under tiden som jag mockade - tänk att hästbajs är så smaskens i en hundmun... *urk*.
 
När jag var klar med allt i stallet så hämtade jag in hästarna och strax innan kl 19 var jag klar och gick in i huset för att värma mig en stund. M1 kom vid 19-snåret och jag gick ut till stallet igen strax efter. Konstaterade att det kändes rejält kyligt och jag insåg att jag nog tagit på mig för lite kläder. Pållarn blev i alla fall iordninggjord i raketfart och så in i trailern för avfärd mot ridhuset. När jag startade bilen så förstod jag varför jag tyckte det var lite småkyligt... termometern visade på -10 grader. Så här kallt har det inte varit på ett tag oc inte undra på att man frös... *burr*.
 
Väl framme vid ridhuset så hjälpte jag M1 att fixa iordning pållan innan jag och Lillan gick på en snabb promis. Varken vovven eller jag kände för några långpromenader i kylan och det var skönt att komma in i ridhuset igen.
 
Pållan skötte sig bra idag också. Seg i skritten, men traven funkar bra och damen pinnar på. Kan ju bero på att pållan få gå i lång och lite lägre form - nåt som damen uppskattar ;-). Ridpasset för dagen var cirka 30 min och det får väl räcka så här när det är vecka två under igångsättning efter en månads vila. In med pållan i trailern igen och så full fart hemåt. I kylan så gick det snabbt att så göra iordning damen när vi kom hem. I -10 grader är det inte läge för något längre stallpyssel, om man säger så. När pållan blivit omhändertagen serverades kvällsmaten till pållarna och jag plockade undan alla prylar, matade katterna. Dock visade inte stallkatterna någon tendens till att slänga sig över matskålen - de låg båda två i sin koja och mös ;-)
 
 
Det var väldigt skönt att komma in i stugvärmen efter att ha tillbringat kvällen ute i kylan. När jag kom in i vardagsrummet och skulle placera mig i soffan så hittade lilla Hedvig som yrvaket tittade upp på mig. Hon hade legat utslagen på en hög med kuddar i hörnsoffan och uppenbarligen sovit skönt. Den lilla kattfröken fyller 7 månder på lördag och med tanke på att hon vägde 67 gram som en veckas kattbebis och var så nära döden en kattunge kan vara - har frökan växt till sig bra och det åt alla håll och kanter ;-). Dessutom har hon utvecklat till att bli en riktigt liten lurvtuss - Tussan lyckades få till en sista fin omgång med kittens :-)
 
 
Nu får min kväll avslutas under en filt i soffan och en mugg med varm mjölk och förhoppningsvis återfår jag värmen i kroppen hyfsat innan det är dags att ta en närmare titt på kudden för den här dagen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

20/2 Onsdag - Klubbmöte...

Idag är det alltså onsdag och planen för kvällen var att åka in på möte med Fk Focus. T var inbokad som hund- och hästvakt och kunde hämta mig efter jobbet. Jag kom iväg i vettig tid och vi var hemma vid 16.30. Alltså tidigare än när jag åker buss och jag käkade lite snabbt och så full fart ut till stallet. Fixade mockning och hästarnas mat i raketfart. Instruerade sedan T när hästarna skulle plockas in från hagen och vilket käk som ska serveras till kvällsmaten. Kom sedan iväg in till stan tidigare än vad jag brukar och förhoppningen var att jag skulle få tag på en gratisparkering inte allt för långt ifrån klubblokalen. Men icke! Cirkulerade runt i hela stadsdelen i 20 min innan jag gav upp och åkte iväg till en betalparkering en bit bort. Blev snabbt av men massa parkeringspengar och på så sätt rök mina fikakontante... dock visade det sig att en klubbkamrat tyckte att jag absolut skulle ha klubbfika och lånade mig 15 kr i kontanter så jag slapp shoppa på kredit - sjyssta kamrater :-).
 
Vår fotoklubb växer och det var en massa nya ansikten på plats - jättekul :-). Under mötet gick vi bland annat igenom de olika klubbtävlingarna och presenterade resultatet. Jag är lite dålig på att skicka in bilder, men vid senaste inlämningen så lämnade jag bidrag till KM Digitalt och döm om min förvåning när jag fick en placering bland de 10 bäst bilderna :-D. En 9:e placering blev det för nedanstående bild :-)
 
 
Det kommer jag leva på länge :-). Nu när min kurs på universitetet är avklarat så är det dags att lägga lite mer tid på mitt fotograferande... fick inspiration efter denna kvällen :-)
 
Vid 21:15 var jag ialla fall tvungen att fara hemåt eftersom min parkeringstid tog slut då. Var hemma vid 21.45 och T hade fixat klart med pållarna så det var bara för mig att kvällsrasta Lillan och kolla lite på nyheterna.
 
Och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

19/2 Tisdag - Ridhuset...

Efter jobbet idag så åkte vi en vända till Ovolin - jag äskar att strosa runt i denna butik och vill helst måla om allt jag har hemma i olika ljuvliga kulörer ;-). Dagens inköp blev dock endast en flaska paraffinolja. När jag väl var hemma så användes paraffinoljan till att olja in ena sidan på två stycken skärbrädor i trä. De ligger nu på tork i väntan på morgondagen och ska då få andra sidan inoljad. Till helgen har jag tänkt att göra en ordentlig insats på bänkskivorna i köket. De är i ek och är i stort behov av en omgång med slipkloss och så inoljning.

När jag var klar med skärbrädorna så fick det bli lite käk och fika innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med kvällens stallpyssel. Ut i iskalla vinden - kändes som om det blåste isvindar ute :-O. Pälsade på mig rejält och så fick jag stänga dörren till stallet för att det inte skulle blås rakt in. Var klar med allt stallpyssel strax innan kl 19 och då fick pållarna finna sig i att bli intagna. Som tröst låg det lite hö i boxarna som de kunde tugga på ;-).

Ikväll skulle det äntligen bli en tur till ridhuset och jag hann in en sväng i huset och värmde upp mig framför kaminen innan det var dags att åka. M1 dök upp vid 19:15-snåret och strax efter kl 19.30 var vi klara för avfärd. I kylan så står man inte och pysslar i onödan med kusen...

Oktawia har inte varit ute och åkt trailer under princip en månad. Hon var lite misstänksam emot att behöva kliva in i lådan, men efter lite övertalning så klev hon in i alla fall. Dock så stod hon allt annat än stilla under färden till ridhuset. Det blåste ju rejält och damen stod och gungade i trailern - blev till att åka sakta med andra ord. Vilket var lika bra eftersom det troligtvis var mycket halt ute...

Under tiden som M1 och Oktawia roade sig i ridhuset tog jag och Lillan en kort promenad. Lillan tyckte det var jättekul att äntligen få ut och åka lite bil och gå en runda... Men det var skönt att komma in i ridhusvärmen efter att ha varit ute i den isiga vinden.

Oktawia skötte sig bra i ridhuset. Hon tyckte det var lite skumt med ridskolehästarna, men vande sig fort. M1 introducerade idag även lite trav på fyrkantspåret och pållan rörde sig normalt. Skönt! Jag blir alltid lite stressad över detta med sträckningar - så himla lätt att de brallar till i hagen och så är det kört igen...

Efter avklarat ridpass så var det bara att åka hem, nu stod damen stilla, men jag körde sakta i alla fall. Blåste gjorde att det var snörök över hela vägbanan - ytterst obehagligt och det var skönt när vi väl var hemma.

Kvällen avslutades alltså med sedvanligt omhändertagande av kuse, mockning av trailer och så servering av pållarnas kvällsmat. Lillan blev kvällsrastad innan vi förpassade oss in i huset.

Nu får det bli lite dr House som får avsluta min kväll innan det är dags att inta horisontalt läge.

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

18/2 Måndag - Djurpyssel...

Efter en hektisk dag på kontoret var arbetsdgen slut vid 16-snåret och jag blev hämtad av T. Full fart hemåt för att ta hand om kvällssysslorna :-). Först lite käk och te för att få upp värmen. Planen för kvällen var att åka in till ridhuset och skritta Oktawia, men det var lite otäckt väder för att köra med bil och släp. Bestämde mig i stället för att skritta en omgång i hagen - bättre än inget alls.
 
När mat och fikapysslet var avklarat drog jag alltså på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Jag mockade, fixade iordning hästarnas mat, diskade ur hinkar och fyllde på vatten. Ut i en blåsig hage och hämtade pållarna. Under tiden som pållan fick pusta ut  i sin box passade jag på att förpassa mig in i huset och byta till andra kängor. Fick tillbaka värmen i fötterna för en stund ;-).
 
Ut till stallet igen och jag gjorde iordning Oktawia för ett skrittpass i hagen. T kom ut och höll mig sällskap ifall nåt skulle hända. Men det gick bra. Oktawia reagerade inte på att det var mörkt ute och vi fick skritta runt i skenet av en bygglampa på väggen och min pannlampa. Hon är lite seg och väntar bara på att få stanna, men sökte sig framåt ner och sög på bettet. Damen var till och med skummig runt munnen när vi skrittat klart 20 min senare. Jag var i alla fall rätt stelfrusen så det fick räcka för idag. När jag skrittat klart så fortsatte T och Lexi vidare till lägenheten. Lillan fick göra mig sällskap i stallet under tiden som roade mig med hästpyssel. Lillan var måttlig road ;-). Men Oktawia blev borstad och så på med täcke och åter in i sin box. Jag tog itu med Bianca och fröken blev ordentligt genomborstad - inte helt lätt med tanke på hennes långa och tjocka päls. Matte fick slita med andra ord ;-). Bianca tyckte det var riktigt skönt att bli borstad och såg riktigt nöjd när vi var klara :-)
 
 
 
När jag var klar med hästpysslet och stallkatterna fått gos och mat fick det vara bra för ikväll med stallet. Det var matdags för pållarna och de fick sin kvällsmat innan jag och Lillan förpassade oss till stugvärmen.
 
När vi kom in så var det dags att inta soffan för lite soffhäng framför CSI, men innan det så hann jag roa Lillan några minuter....
 
Hur roar man då en liten amstaff-terrier så här en vinterkväll?? Följ följande steg:
 1 Ta en tom toarulle. 2 Tejpa igen ena änden. 3 Fyll toarullen med levergodis. 4 Tejpa igen toarullen. Under de fyra momenten värj dig mot en mycket godissugen amstaff... 5 Servera... det lilla godispaket till vovven. 6 Kontrollera att du har alla fingrarna kvar på handen. 7 Tre minuter senare kan du plocka reda på en söndertuggad och tom toarulle. 8 Förklara ingående för amstaffen att det var kvällens godis och nu blir det inge mer... 9 Förpassa dig till soffan. 10 Ta bort amstaffen som klättrar över hela dig i jakt efter mer godisfyllda toarullar...
 
Lillan hade att göra i alla fall under några minuter innan hon fick upp paketet med godis ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Nu får det bli lite CSI som får avsluta denna måndag så detta är allt för idag :-)
 
/Lizzie

17/2 Söndag - Slappardag...

Idag har jag haft en riktig slappardag.... Efter att pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost så förpassade jag mig själv in till huset. Fixade frukost och intog denna i soffan framför morgon-TV. För dagen hade jag inga speciella planer mer än att vila upp mig lite ;-). Alltså kunde jag slappa bäst jag ville, men efter en stund så blev jag rastlös och fixade iordning mig själv och tog itu med stallsysslorna. De fixar sig inte själva, och det var lika bra att få det gjort. Mockade i lugn och ro, på med nytt strö, T slängde ner hö åt mig, fixade ordning pållarnas lunch och em-mat för dagen, även höpåsarna för morgondagen blev fyllda så all hästmat för nästkommande dygnet blev iordninggjort. När jag var klar med stallfixet så förpassade jag mig in i huset och det var dags att fixa iordning något ätbart till oss tvåbenta. Eftersom jag kände mig lite småfrusen kände jag för något att få upp värmen med. Lite snabbt fixade jag iordning engelska scones - enkelt att göra och snabbt kunde jag servera te och varma scones med tillbehör - smaskens. Varm blev jag och trött. Så mätt och belåten förpassade jag mig till soffan och och slötittade lite på TV en stund. Inte ofta jag ligger och slökollar på TV, men jag kan faktiskt göra det ibland. Det var allt annat än trevligt väder ute - blåste och snöade på tvären... Framåt em så slutade det i alla fall snöa och jag kunde ju inte ligga i soffan hela eftermiddagen ;-). Till sist så var det dags att hitta på nåt med pållan och idag fick det bli ett pass tömmkörning.
 
Alltså blev det till att dra på sig stallkläderna och ge sig ut till stallet. Plockade in pållarna och gjorde iordning Oktawia för ett pass med lite tömmkörning. Även om vi höll till i hagen för att undvika trafiken på isiga vägar, så är det bättre än att inte göra någonting alls. Och pållan verkar inte bry sig så himla mycket över att det blev lite aktivitet i hagen.
 
Tömmkörningspasset funkade bra. Totalt höll vi på 20 min och större delen av arbetet utfördes i skritt, men idag så introducerade vi även lite trav om dryga 5 minuter. Det tyckte pållan var lattjo lajbans värre och ville inte sluta. Övergångar mellan skritt-trav funkade alldeles utmärkt och damen var förvånansvärt alert ;-).
 
Dock hade hon inga som helst problem med att göra halt och tappa koncentrationen på mig ;-) 
 
 
Efter tömmkörningspasset blev pållan omhändertagen och så fick det bli hagen igen. Em-maten serverades i hagen och när jag var klar i stallet så fick det bli huset igen. Även vi tvåbenta behövde få i oss mat igen. T hade börjat med maten så när jag kom in så var det i princip klart - rostbiff, potatis och grönsaker - smakade bra :-).
 
Efter middagen så åkte T och Lexi vidare till lägenheten. Jag själv tog itu med den enorma högen av stryktvätt som jag skapade förra helgen.... Även tvättmaskinen fick jobba idag, men den stryktvätten behövde jag inte bekymra mig om idag.
 
Efter 2 timmar vid strykbrädan så var alla kläder, kökshanddukar och påslakan färdigstrukna och strykbrädan ställdes undan för den här gången. Packade undan det nystrukna och så var jag klar för idag. Resten av kvällen fick det bli soffan och lite slötitt på TV samtidigt som jag surfade runt på tradera. Nu gäller det att hålla ögonen öppna efter sockerskål och gräddkanna i den serien av mockakoppar som T ärvt efter sina föräldrar.
 
Kopparna är rätt läckra - kommer passa finfint till att servera efterrätter typ pannacotta. Har fortfarande inte hämtat mig från missen jag gjorde förra veckan när jag missade auktionen på gräddkanna, sockerskål och kaffekanna :-(
 
Så om det är någon som har ovanstående att avyttra och som matchar nedanstående porslin från Bavaria - då är jag spekulant :-) 
 
 
Vid 20.30 så var det dags för sista vändan ut till stallet. Pållarna plockades in, kvällsmaten serverades stallkatterna fick mat och sandlådan gjordes rent. Grannens katter förpassades ut från min sadelkammare, Lillan blev kvällsrastad och så full fart in i huset. Resten av kvällen tillbringas nu i soffan och lite TV innan det är dags ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

16/2 Lördag - Blandad dag...

Idag vaknade jag UTAN huvudvärk - tack och lov.... Släppte ut pållarna och serverade frukost till dem. Själv intog jag frukosten i soffan framför morgon-TV. Skönt med lite soffhäng så här en lördag morgon. När jag slappat klart fixade jag iordning mig själv. Röjde upp köket. Sorterade lite tvätt. Lite småplock som behöver göras när man är ledig. Vid 10.30-snåret drog jag på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet och fixade klart med stallfixet. Mockade, skurade rent hinkar och krubba. När jag var klar med allt i stallet så förpassade jag mig in i huset och fixad lite ätbart åt oss tvåbenta typer. När vi fått i oss lite lunch så bestämde vi oss för att dra en vända in till stan. På vägen in till stan så stannade vi till i byns möbelaffär. Jag är på jakt efter en tekanna - vill ha en mörkblå och gärna bullig variant. På Trader drar de iväg i pris rejält så nu tänkte jag gå på loppisjakt. Byns möbelaffäre hade mycket att titta på - men inget som föll mig i smaken. T hittade dock en avancerad form av vinöppnare...
 
Vi fortsatte sedan in till stan och stannade till vid Bra&Begangnat. Jisses vad folk det var där!!! Kändes som om halva stan var på plats... Mycket fanns det att titta på - men ingen snygg tekanna... Efter att ha vandrat runt på Bra&Begangnat så var vi fikasugna och eftersom vi skulle besöka systemet i Marieberg åkte vi iväg en sväng till Marieberg och närmare bestämt Café Garden där det blev kaffe och räkmacka. Visade sig också att jag fick plats med en wienersemla som efterrätt - smakade smaskens.
 
Det sista vi gjorde innan vi form hemåt igen var att göra ett snabbt stopp på systemet där T shoppade med sig ett par flaskor rödvin. När vi väl var hemma igen så var kl 15 och det var dags att hitta på något med Oktawia. Svidade om till ridkläder och drog ut till stallet. Pållarna plockades in och jag fixade iordning Oktawia för ett skrittpass. Vägarna är sådär lagom isiga, och eftersom bilisterna inte tar så himla mycket hänsyn kändes det bäst att skritta i hagen. Snön gör ju att pållan är tvungen att lyfta ordentligt på fossingarna. Skrittpasset gick bra. Pållan var lite ofukserad till att börja med och var tvungen att glo efter folk som var ute på vägen och gick, och lyssnade efter ljud som hon hörde. Men slappnade av efter en stund och skötte sig bra. Cirka 20 minuter skrittade vi runt på gärdet, innan det fick räcka för idag. Pyssel av pållan och så ut i hagen igen, men nu till det väntandet em-höt. Det verkade i alla fall som om pållan tyckte det var lattjo lajbans med litet motionspass för när hon fick komma ut i hagen igen så blev det bus på hög nivå en stund och ponnyn var inte sen att hänga på ;-). När kritterna lugnat sig så dög maten... ;-).
 
När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i stugvärmen. T hade börjat med maten och i väntan på att den skulle bli klar så roade jag mig med att plocka fram lite småpyssel. För rätt länge sedan shoppade jag material till en tavla, men inte haft inspiration till att scrappa klart den. Nu fick jag helt plötsligt lust och tillbringade några timmar med att få till den - med avbrott av lite mat förstås - blev nöjd med kvällens infall :-). Och nu har jag en liten tavla som ska få pryda mitt ena jobbkontor :-) 
 
 
Resten av kvällen tog vi det sedan lugnt. Lite TV och ett glas rött blir det nu och mycket mer än så kommer inte att hända ikväll. Pållarna kommer bli intagna och kvällsmatade vid 21.30-snåret och fram tills dess får man väl genomlida melodifestivalen i väntan på att Åsa Nisse-filmen börjar.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

15/2 Fredag - Huvudvärk...

Vaknade till liv med världens huvudvärk... Fick alltså börja dagen med att knapra i mig ett par Alvedon för att se ifall det skulle bli någon skillnad. Det kändes inte som om det var min neuralgi som fått spunk, utan bara "vanlig" huvudvärk.
 
Tyvärr visade det sig att huvudvärken inte riktigt försvann med Alvedon, lite hängde kvar och blommade ut för fullt när Alvedonet slutat verka. I med fler piller. Jag hade dessutom dag nr 2 i kursen "Kreativ Projektledning" - kändes inte helt optimalt att försöka vara superkreativ när huvudet helst ville gå och lägga sig någon annanstans... Bara att kämpa på i alla fall...
 
Lyckades i alla fall vara hyfsat med i diskussionerna och med mitt eget tankearbete. Min läxa till sista kursdagen, som är om tre veckor, är att skriva ihop en projektplan över min idé till ett projekt. Idén är "Ta fram en strategi över hur förvaltningen ska bli en attraktiv arbetsgivare". Om jag sedan får jobba med det fiktivt eller på riktigt - det återstår att se ;-).
 
Kursen tog slut kl 16.00 och då var även jag helt slut. Ringde T och han skulle komma och hämta mig. Under tiden som jag stod och väntade på T så träffade jag på en gammal arbetskamrat. Det var ett tag sedan vi sågs och det var jättekul att hinna stå och prata en stund :-). T kom vid 16.30-snåret och vi åkte iväg till Willys och shoppade lite mat innan vi for hemåt.
 
Väl hemma käkade jag lite, sedan var jag faktiskt tvungen att gå och lägga mig. Huvudvärken var mördande och jag var dessutom jättetrött. Hängde förmodligen ihop med huvudvärken. Så 40 min lätt sömn i soffan fick det bli innan jag drog på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet. M1 och P hade precis kommig och fått in pållarna i stallet när jag kom ut dit. Mockade alltså Oktawias box under tiden som M1 gjorde iordning Oktawia för ett skrittpass i hagen. När de sedan var ute så fick Bianca vara i Oktawias box en stund tills hennes egen var städad. Det tyckte Bianca var lite spännande ;-).
 
Jag hann också fixa iordning mat och vatten så allt i stallet var klart när skrittpasset var avklarat. Det är ju lite snö att pulsa runt i när de skrittar i hagen, så pållan får lyfta på de små tassarna. Alltså såg hon lite trött ut när skrittpasset var avklarat, jobbigt att göra nåt under 15 minuter ;-). Nästa vecka kan vi nog börja jobba damen lite längre stunder och så hoppas jag att vädret håller sig iordning så det går att åka in till ridhuset - utan att riskera livet...
 
Pållarna fick sedan stå inne resten av kvällen med lite hö att tugga på i väntan på resten av kvällsmaten. M1 och P for till stan och jag förpassade mig in i huset och la mig i soffan och slöglodde lite på TV. Huvudvärken ville inte släppa taget och då blir man lite trött. Var ute en sista vända till stallet vid 21.30-snåret och serverade pållarna sin kvällsmat. Dessutom fick jag tillbringa en stund med att jaga rätt på grannens utsvultna katter. Det är två stycken som kommit på att det finns ju kattmat i min sadelkammare. Tyvärr för dem så anser jag att jag har fullt upp med att fodra mina egna katter. Tänker inte göda upp grannens katter, även om de skulle behöva det. T tycker lite synd om dem så han matar dem med burkmat - dock en bit från stallet - men jag tycker ändå att det är onödigt... kommer sluta med att alla traktens katter springer hem till mig... ;-).
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt och slappade i soffan framför TV:n och detta är allt för idag.
 
/Lizzie

14/2 Torsdag - Alla hjärtans dag...

Idag började arbetsdagen på kontoret, men bara för en timme :-). Sedan var det dags för kurs... Första dagen av tre i Kreativ projektledning. Eftersom jag i mitt arbete ska bedriva mindre projekt, utredningsuppdrag osv. Så har jag känt att jag verkligen har behov av en projektledningskurs för att få lite struktur på saker och ting.  Vid 8.30-snåret traskade jag så iväg till kurslokalen. Det var ett par km att gå, men i snömodden var det ingen idé att cykla. Var framme på utsatt tid och hade så en mycket trevlig kursdag med en hel del aha-upplevelser. Ser verkligen fram emot dag två, som infaller i morgon.
 
När kursdagen var avklarad så gick jag en sväng över stan. Shoppade en liten Valentine-present till T och så knallade jag vidare till hans jobb. En gymnasieskola i stan - inte min gymnasieskolan - men det har varit inne i den, dock inte sedan jag själv gick på gymnasiet. Vilket nu är ett rätt många år sedan ;-).
 
T var klar med sin arbetsdag när jag kom dit och vi förpassade oss vidare till bilen och får iväg till lägenheten. Lexi hämtades och blev rastad innan vi for vidare till Willys för T behövde shoppa lite. När vi kom hem så visade det sig att förutom lite mat så var det en jättefin krukros som han shoppat till mig - så här på alla hjärtans dag :-D
 
 
 
Efter lite käk och fika så var det dags att ta itu med stallfixet. M1 och P hade kommit och var i full färd med att fixa iordning Oktawia för ett litet skrittpass i hagen. Under tiden som M1 fixade iordning Oktawia så mockade jag pållans box. När så M1 skrittade pållan så placerade jag Bianca i Oktawias box - vilket uppskattades av fröken som genast började gnaga på frysta foderrester på krubben... Jag hann mocka Biancas box och lägga på lite spån under tiden som pållan skrittades. Bianca ville helst vara kvar i Oktawias box och rensa krubben, men fick vackert finna sig i att återgå till sin egen box ;-).
 
När Oktawia var återbördad till stallet och kvällens skrittpass och pyssel var avklarat. Blev damen placerad i sin box och pållarna fick lite hö att tugga på. De fick alltså stå inne resten av kvällen. M1 och P for vidare till stan igen och jag fixade iordning pållarnas mat.
 
Sedan funderade jag ett tag på om jag och Lillan skulle taen promis, klockan var ju bara 19 - så jag hade tid. Dock insåg jag att jag behövde skotta lite. Alltså tillbringade jag en timme med att skotta undan snön som kom igår, från stallplan och gårdsplanen. Det var cirka 5 cm och det var skönt att få undan det istället för att trampa ner allt. Lillan roade sig med att hålla kolla på några katter, nosa runt i trädgården och så knalla efter mig när jag gick fram och tillbaka över stall- och gårdsplan. Altlså fick vi lite motion både jag och pållan ;-).
 
Vid 20-snåret fick det bli huset en stund. Plockade undan lite disk, hängde upp en tvätt eftersom jag tvättat en maskin under tiden som jag varit ute. Slösurfade en stund innan det var dags att gå ut till stallen en sista vända.
 
Pållarna fick sin kvällsmat strax innan 21-snåret och min kväll får nu sluta med lite TV-tittande en stund innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

13/2 Onsdag - Hovisbesök....

Idag var det dags för hovisbesök och alltså fick det bli bil till jobbet för att hinna hem i tid. Jag klev upp ungefär samma tid som när jag åker buss. Det går ju fortare att åka bil än buss till jobbet, plus att jag har flextid så jag behöver inte vara på jobbet 7.30. Pållarna blev utsläppta i vanlig tid och så passade jag på att mocka. Hovs är inbokad till kl 16.30 - alltså skönt att slippa ha mockningen kvar till sist på kvällen. När jag var klar med stallet så var det bara att leta fram bilen under snön och dra iväg till jobbet. Var på jobbet vid 8-snåret och så var det full rulle hela dagen. Jag ska vara på kurs tor-fred och alltså var det lite saker som jag var tvungen att få fixat idag! Det gick, men lite lätt stressad var jag... Vid 15.30 stämplade jag ut och åkte hemåt. Pållarna blev intagna vid 16-snåret och Oktawia fick sitt lugnande medel, Sedalin, och jag förpassade mig därefter in i huset. Jag hann precis få i mig en smörgås och dra på mig varma kläder när Hovis kom på utsatt tid.
 
Oktawia blev verkad och skodd på alla fyra hovarna. Damen var lite motsträvig trots att hon hade fått lugnande medel, och vid ett par tillfällen fick jag lägga till lite bremsning så hovis kunde jobba klart. Värst var det med vänster bak. Pållan hade klivit ur sin gamla sko och trasat sönder hovväggen. Det var svårt för hovis att få i tillräckligt med sömm på ena sidan av hoven - det tog lite tid och Oktawia tröttnade - big time! Men efter lite om och men så var det sulor, skor och brodd runt om och det trötta damen fick ställa sig och vila i sin box.
 
Lilla Bianca fick idag också träffa hovis - shettisen verkas endast. Bianca skötte sig bra, även om hon helst ville kolla vad hovis sysslade med egentligen - fröken är lite busig för tillfället men lyckades stå stilla så pass länge så hon blev fin om hovarna.
 
Strax efter 18-snåret var hovisbesöket avklarat. Pållarna fick stå inne resten av kvällen och Oktawia hade nu kvicknat till från Sedalinet och pållarna fick lite hö att tugga på. Jag fixade iordning pållarnas mat och när det var avklarat fick det bli stugvärmen. Kände mig tämligen sönderfrusen efter timmarna i stallet. Dessutom var jag hungrig. Snabbt bestämde jag mig för att baka lite scones - sagt och gjort. Det tog inte många minuter innan plåten stod i ugnen och under tiden som sconsen gräddades plockade jag iordning på torr tvätt och drog igång en tvättmaskin till.
 
Pausade så framför datorn med varma scones och te - värmde skönt måste jag erkänna!! Och gått var det ;-).
 
De varma sconsen måste tyvärr ha förvirat min hjärna för jag skulle bevaka en auktion på tradera strax efter kl 20 - hade datorn i gång - men 2 minuter innan auktionen är slut så blir jag överbjuden på det objekt jag så himla gärna vill ha - en jättesöt sockerskål, gräddkanna och kaffekanna från Bavaria - ur en serie som T ärvt av sin mamma och han skulle få prylarna i present. Jag missar totalt att lägga in det maxbud jag var beredd att beredd att betala för prylarna. Ingen har brytt sig om att buda över mig under den vecka som auktionen pågått - så jag missade prylarna med en hårsmån - ÅHHH! Vad jag grämer mig *snyft*. Prylarna gick för en spottstyver - fattar inte alls varför jag inte var mer beredd *suck*. Prylarna är inte speciellt vanliga - kopparna (färgranna saker med guldkant) är jättevanliga - men inte sockerskålen och gräddkannan :-(. Klantiga, klantiga jag...
 
Deppade resten av kvällen inte ens Nalle kunde muntra upp mig - gosesjuk som han var. Till sist tröttnade han på sin deppiga matte och parkerade sig på tvättmaskinen istället. Den är tydligen skön att ligga och sova på när den är igång ;-).
 
 
Vid 21-snåret blev det i alla fall en sista vända ut för mig och Lillan. Vovven kvällsrastades och pållarna fick sin kvällsmat. Nu är det efterlyst som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

12/2 Tisdag - Mera snö...

Efter en hektisk dag på kontoret så var det bussen hemåt. T har ju börjat nytt jobb så jag stämplade ut vid 16-snåret och tog bussen hem. Det hade börjat småsnöa lite, men det blåste mest så min plan för kvällen var fortfarande att åka iväg till ridhuset med Oktawia. På vägen hem från bussen så träffade jag en granne - fördelen med att det börjar bli ljusare på dagarna - folk har börjat röra sig ute ;-). Växlade några ord med grannen och personen ifråga tyckte att det blivit tystare vad gäller de skällande hundarna. Jag berättade om att jag blivit attackerad av grannkennelns hundar och att jag gjort anmälan både till polisen och miljökontoret. Det tyckte denna granne var bra och h*n tyckte det var bra att få reda på vad som händer runtomkring. Alla som bor i byggde är mer än hjärtligt trötta på de skällande hundarna.
 
Helt tyst är det ju inte, då jag på morgonen knallade iväg så var det minsann en jycke ute som stod och skällde... Grannen som jag pratade med på vägen hem från bussen fattar inte heller varför kennelns hundar är tvungna att skälla så fort de är ute. I byn så bor det 8 hundar inkl min - de andra bor på rad utmed den allmänna vägen och aldrig att de skäller när hundarna är ute i sina trädgårdar. Det skulle ju vara helt ohållbart.
 
Väl hemma så fick pållarna sin em-mat och jag fixade iordning te och några kalkonsandwichar. T var på ingång och han kom lagom när téet och sandwicharna var klara. Efter att fått lite käk i magen så var det full fart ut till stallet - tyvärr så visade det sig att det helt plötsligt börjat snöa ordentligt. Nåja, tänkte att det blir väl till att köra försiktigt. Oktawai fick ju ofrivillig vila hela förra veckan pga allt snöande - det är hög tid att komma igång med lite skrittjobb för damen...
 
Så jag fixade stallet och hästarna käk. Tog in pållarna vid 18:45-snåret och så förpassade jag mig in i huset för att värma mig lite och hänga upp en maskin tvätt.  Snöande hade tilltagit och det var två snömonster som jag plockade in till stallet ;-)
 
 
 
Vid 19-snåret var jag reda att ge mig ut i stallet igen, lagom när M1 och P dök upp. De kunde rapportera att stora vägen inte var direkt framkomlig , framför allt inte med en hästtrailer, då körfältet från stan var totalt igenblåst... Snabbt blev det ändrade planer och det fick i stället bli igångskrittning i hagen... Så M1 fixade iordning pållan. Under tiden hjälpte jag T att sopa fram Volvon som fått vila en vecka. Eftersom hovis ska komma imorgon och jag alltså måste åka hem lite tidigare än vanligt - och ingen buss passar - så fick jag låna Hondan ifall det ser ännu värre ut i morgon.... T for iväg, men det tog inte många minuter innan han ringde. Han tipsade om att M1 skulle vara beredd på att köra en liten omväg in till stan eftersom det var flera bilar som stod med varningsblinkers mitt ute på stora vägen bara några hundra meter från vår korsning ut till stora vägen. T hade fått vända och åka en annan väg in till stan då det inte var framkomligt. Förmodligen någon som åkt av vägen, eller ännu värre... väjt för en enorm snödriva som alltid bildas just där och krockat med mötande trafik!! :-O
 
Det gick i alla fall bra att skritta runt en liten stund i hagen i snöyran. Oktawia var lite spänd, men med pannlampa och utelampa så funkade det bra. Efter den lilla skrittstunden i hagen så blev det åter stallet och pållarna fick stå inne resten av kvällen. Jag själv förpassade mig in i huset en stund och fixade med lite disk osv innan det var dags för en sista vända ut för kvällen. Lillan fick sista kvällsrastningen och pållarna fick sin kvällsmat strax innan kl 21 och nu får min egen kväll avslutas med ett avsnitt av dr House på TV4.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

11/2 Måndag - Ändrade planer...

Måndag igen och helgen försvann ju i ett rasande tempo. Bra helg har det varit i alla fall :-). Dock åter vardag och full rulle på jobbet som vanligt. T kom och hämtade mig efter jobbet vid 16.30-snåret. Idag var han trött.... T tillhör ju de OSA-anställda i kommunen som blivit av med sina placeringar - efter mycket om och men (läs skriverier i tidningen och påtryckningar från politiskt håll) så bestämdes det att andra jobb skulle skakas fram till dess OSA-anställda. T har jobbat 25 år som OSA och några ännu längre.... Idag har han äntligen fått en placering som ska leda till arbete. Han har gått på en gymnasial utbildning under ett år, gjort utredning på arbetsförmedlingen och så gått på "jobb direkt" och nu efter 1,5 år så är det äntligen nytt jobb - alltså  var han trött och hade huvudet fullt med nya intryck idag. Min plan att åka in till ridhuset med Oktawia och få hjälp med hundvakten - den planen fick jag lägga ner.... ändrade planer alltså.
 
Efter lite amt och fika så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag tog itu med stallfixet och när det var avklarat så kände jag mig lite rastlös - alltså blev det en promis med Lillan. Vi tog en liten tur på 45 min och det var faktiskt skön - ingen blåst och bara några minusgrader. När vi var hemma igen så satte jag på en tvättmaskin. Fixade undan lite disk, plockade rätt på torr tvätt från gårdagen. Så ut till stallet och plockade in pållarna för kvällen. Snabb koll av pållarna och kvällsmaten serverades.
 
Väl inna i huset så hittade jag Nalle sovandes som en liten gris - ovanpå tvättmaskinen som snurrade för fullt... Tydligen skönt att sova på en brummande tvättmaskin ;-)
 
 
I väntan på att tvättmaskinen blir klar så tillbringar jag min kväll i soffan och kollar på CSI NY som sällskap har jag då en äkta soffpotatis.... Lillan älskar att ligga och sova i soffan ;-) för promisen var inte så ansträngande.... ;-) 
 
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

10/2 Söndag - Afternoon teaparty...

Idag var det dags för lite trevligheter igen - alltså äta gott :-). Så när pållarna blivit utsläppta i hagen och serverade sin frukost. Intog jag min egen frukost framför morgon-TV, men det blev ingen lång stund med soffhäng. Istället satte jag fart och fixade iordning mig själv. Förpassade mig ut till stallet och fixade stallfixet så jag fick det gjort eftersom resten av dagen skulle vara fullspäckad...
 
När jag var klar i stallet så full fart in i huset och började med förberedelserna för eftermiddagen. Kl 14.00 väntade jag gäster till eftermiddagens Afternoon teaparty i Kartorp :-).
 
Jag började med att fixa klart clotted cream som jag lät sjuda igår. Fortsatte sedan med att fixa iordning sandwicharna, en variant med gurka och en variant med mangochutneymajonäs - och den var ingen lek att fixa iordning - och kalkon. Sandwicharna plastades in och placerades i kylskåpet.
 
Började med dukningen och strök först linneduken - under kamp med lilla Hedvig som hängde i duken samtidigt. Den lilla kattfröken trodde sedan att matsalsbordet var hennes privata racerbana och duken åkte ner 3 gånger *suck*. Till sist åkte katten in i kattrummet och jag vågade ställa fram porslinet  ;-)
 
Våningskakfaten plockades fram och godsakerna placerades ut. Och jag var lagom klar med allt utom sconsen när gänget dök upp. Sconsen ska ju serveras varma så det var ingen fara...
 
Så vid 14-snåret kom mina förväntansfulla gäster - och detta är vad som väntade KN, ICL och SJL.... :-)
 
 Inte illa va!
 
 
Gurksandwichar och Kalkonsandwicharna - den snygga kaktången får pryda läckerheterna :-). Det fina våningsfatet fick jag i födelsedagspresent av KN förra året :-)
 
 
Det senaste shoppade våningsfatet fick ståta med godsakerna, björnbärsgrottor, tarteletter med lemon curd och blåbär, på understa fatet är det flapjacks.
 
 
Inget teaparty utan engelska scones (bakgrunden), hemmagjord lemoncur, björnbärssylt, citronmarmelad och apelsinmarmelad.
 
 
Förutom dessa godsaker så fanns det också clotted cream, smör och präsost. Behövde alltså inte oroa mig för att någon skulle gå hungrig från bordet  ;-).
 
Tjejerna fick välja vilket te det ville ha och under tiden som jag kokade vatten så charmade Tussan hela gänget och jag tror allihopa fick bra bilder på damen ;-)
 
 
 
Mina snälla vänner hade med sig fantastiska tulpaner och ett jättegulligt kort :-).
 
 
Alla lät sig väl smaka och vi pimplade mänger med te ;-). Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och teapartyt blev lyckat så detta ska jag göra om vid något mer tillfälle :-D. Det var också jättekul att jag lyckades hitta en dag som alla hade tid att komma ut hälsa på. Jag har ju varit tämligen osocial sedan i höstas eftersom jag pluggat på all ledig tid jag haft. Vid 17:30-snåret var det dags för sällskapet att röra sig hemåt och jag förpassade mig ut och matade pållarna. När jag ändå var ute så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat.
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Tvättade ett par maskiner. Fixade undan all disk och så satt jag och slösurfade en stund under tiden som jag kollade på TV. Vid 20:30 blev det en sista vända ut till stallet och kvällrastning av Lillan. Pållarna kom snällt in när de förstod att det vankades mat och efter genomgång av hästar och matning av stallkatter förpassade jag mig in i huset igen. Nu får det bli lite TV som avslutar denna söndag innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

9/2 Lördag - Storstädning...

Planen för denna lördag var storstädning. En välbehövlig sådan... ;-). Dagen började dock sedvanligt med att jag klev upp vid 8 och släppte ut pållarna. Frukosten intogs i soffan framför morgon-TV och det blir lite soffhäng en stund innan jag tog itu med dagen.
 
Så efter att jag fixat iordning mig själv så satte jag igång. Började på övervåningen med att plocka undan tidningar och smutstvätt. Mattorna slängde ut och så dammade jag. När övervåningen var färdigdammad blev det en kopp kaffe och en stunds vila. Jag har lite problem med reaktiv artrit och för stunden så är den aktiv i min vänstra höft. Ont som fan är ordet trots att jag knaprar antiinflammatorisk medicin. Men efter en stunds vila så orkade jag sätta fart igen och det var dags att ta itu med undervåningen. Började i vardagsrummet och dammade noga, även prylar som jag hade stod ovanpå mitt bokskåp och porslinsskåpet plockades ner och diskades - vilket verkligen var välbehövligt. När jag var klar med vardagsrummet så fortsatte jag ut i resten av undervåningen, det märks att jag eldar i kaminerna - svartare damm i köket och mitt kontor...  
 
Plocket och dammningen av undervåningen tog sin tid. Framför allt mitt skrivbord behövdes storstädas - har ju inte städat mitt skrivbord sedan min kurs började i höstas och jag har haft högar med papper och kurslitteratur på skrivbordet som jag nu städade undan. Kändes bra.
 
Sakta men säkert så städade jag mig igenom huset, pauser med mat och kaffe mellan jämna mellanrum. Fram sen em tog jag mig ut till stallet och gjorde klart med stallfixet innan jag förpassade mig in i huset och städade klart.
 
Till sist så var det bara dammsugning och moppning av golven kvar. T hjälpte mig att dammsuga och så kunde jag moppa golvet och bli klar med operation storstädning. Det sista vi gjorde var att skaka av mattorna och filtarna. Hittade dessa under en snöhög ute... för snöat har det gjort hela dagen... bra för mattorna att ligga i kylan - då dör alla kvalster ;-).
 
Vid 19-snåret var huset färdigstädat och vi gjorde ett snabbt besök till närmaste ICA-affären. Jag behövde hämta ett Oriflamepaket som kommit och så behövde jag shoppa lite färska bär till morgondagens afternoon tea. Egentligen var jag ute efter hallon, men det fanns inte - istället blev det blåbär - får gå det också ;-). Så var det paketet... visade sig att jag glömt legget hemma... så himla irriterande och klantit... bara att hämta paketet någon annan dag.
 
Väl hemma igen så blev det lite räkor och så parkerade vi oss i soffan och jag slötittade på Mellodifestivalen samtidigt som jag slösurfade på datorn. Inga upphetsande bidrag, men jag tyckte det var kul att Louise Hoffsten gick vidare till final och jag gillade henne låt :-).
 
Vid 21.30 blev det en vända ut till stallet och pållarna plockades in för natten och kvällsmaten serverades. Resten av kvällen tillbringas nu i soffan och framför TV:n - kommer nog sluta som vanligt - att jag somnar ;-).
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

8/2 Fredag - Trevligheter...

Så var det fredag och arbetsveckans sista dag. Som vanligt fylld med massor av jobb (och möten) som klarades av i ett hektiskt tempo. Strax efter kl 16 kom T och hämtade mig och det var full fart hemåt. Även idag så har det kommit mer snö, men främst så blåste det rejält. Alltså var det bara att ta det lugnt när vi körde hemåt. Snörök och drivor kan man inte göra så mycket åt.
 
Väl hemma så blev det stallet direkt. Mockade och fixade hästarnas mat i raketfart. Instruerade T när han skulle plocka in pållarna för kvällen och hur mycket mat de skulle ha. Piffade sedan till mig själv och vid 17:45 var det dags att åka in till stan igen. Det var dags för mig att ge mig ut på trevligheter :-)
 
Som tur var så fick jag låna Hondan, om jag kört med min Volvo så hade jag inte kommit många meter.... Då hade jag fastnat i gatan eftersom den fortfarande var rejält igendriven av snö.
 
Jag kom in till stan utan problem, men det gick inte att köra fort pga snöröken - men jag tog det lugnt och hade åkte iväg i god tid så färden in till stan gick bra.
 
Kvällen tillbringades tillsammans med trevliga klubbkamrater från Fk Focus - det var dags för årsfesten :-D
 
Platsen för kvällens party var stans vattentorn och restaurangen där. Grillbuffé stod på menyn och det smakade hur bra som helst. Efter maten blev det bildvisning och så serverades kaffe och efterrätt. Efter en kväll med god mat och många skratt - men utan lotterivinst ;-) så var det dags att ge sig ut i blåsten och kylan igen. Färden hemåt gick också bra och jag var hemma igen vid 22-snåret. T hade tagit hand om alla djuren så jag själv kan nu förpassa mig i soffan och ta det lugn tills det är dags att inta horisontalläge.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

7/2 Torsdag - Mera snö....

Verkar som om snöandet tänker hålla i sig hela veckan. Ännu mera snö har kommit under natten och snöandet höll på under torsdagen också. Framför allt så blåste det. Länsbussen har skött sig bra under veckan, även idag kom den på utsatt tid. Kunde alltså stämpla in vanlig tid och så försvann arbetsdagen i ett hektisk tempo. Behövde inte åka buss hem, utan T kom och hämtade mig vid 16:30-snåret. På vägen hem så stannade vi till vid Willys och jag shoppade hem mat för några dagar framöver. Halva stan var i samma affär så det var lite rörigt... när vi var klara med shoppingen så var det full fart hemåt. 
 
Väl hemma så packade jag upp maten och fixade lite käk. Efter mat och fika var det dags att ta itu med resten av kvällen. Urpsrungsplanen för kvällen var att åka in till ridhuset och skritta pållan, men gatan var totalt igendrevad med snö. Det var nära att vi körde fast med T's fyrhjulsdrivna Honda och då är det rejäla drivor. Hade jag kört med Volvon hade jag kört fast. Hur som helst - det blev inget ridhus för mig och pållan. Att försöka släpa ut trailern genom snödrivorna i gatan, hade inte funkat så bra.
 
Alltså började jag med att fixa stallet, och efter en timme var jag klar med mockning, disk av vattenhinkar och fixning av pållarnas mat. När detta fysiska arbete var avklarat så var det dags för nästa. T hade skottat av stallplanen åt mig under tiden som jag fixade stallet. Jag tog nu över skyffeln och skottade rent uppfartsvägen till huset. En lite käck sträcka på 100 meter. Den ligger på norrsidan av min tomt och eftersom det blåser nordanvind så fanns det några rejäla drivor. Dryga timmen senare så var jag klar med uppfartsvägen och klockan var då 20:15. Ungefär då var också gatan färdigplogad, men det var för sent att dra in till ridhuset. Utan istället blev det stallet för att ta in pållarna.  T och Lexi for vidare mot lägenheten så jag och Lillan fick roa oss i stallet. Pållan fick komma in och jag kollade av dem innan kvällsmaten serverades. Även stallkatterna fick sitt behov tillgodosett gällande daglig gos, mat, vatten och rengjord sandlåda. Var klar i stallet strax innan 21-snåret och då fick det bli full fart in till huset. Resten av kvällen tillbringas med att titta på TV en stund innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
/Lizzie

6/2 Onsdag - Ändrade planer...

 Ytterligare snö hade fallit under natten, men det gick bra att knalla iväg till busshållplatsen på morgonen. Allmänna grusvägen var alldeles nyplogad och bussen kom på utsatt tid. Som vanligt försvann arbetsdagen i ett hektisk tempo. I och för sig så var jag ledig dryga timmen i samband med lunch då jag hade ett date med en träningsinstruktör på en av stadens Rehabställen. Där utnyttjade jag mina friskvårdskuponger och gjorde ett FMS-test. Ett test där vi gick igenom min styrka och rörlighet. Jag är ju sned och vind i kroppen efter diverse skador och som jag misstänkte är jag i rätt dåligt skick. Fördelen med detta testet är att vi gick igenom övningar som ska stärka upp de svagheter jag har i kroppen. Alltså ett helt personligt träningsschema med övningar som jag kan utföra hemma. Passar mig perfekt eftersom jag har lite svårt att åka in till ett gym efter jobbet. Behöver ju hem till vovve och hästar, och när jag väl är klar i stallet finns det inget gym som är öppet ;-). Nu ska jag bara få in en ny vana och träna några gånger i veckan :-). Jag hann tillbaka till jobbet och gjorde en insats innan det var dag att stämpla ut kl 15.30. Jag flexade ut lite tidigare eftersom jag hade en tid med hovslagaren kl 16.30. Tyvärr så har jag inte min privata mobiltelefon påslagen när jag är på jobbet eftersom jag har häcken full med min jobbtelefon ;-). På väg ut från jobbet så stänger jag av jobbtelefonen och slår på min privata mobil. Min hovis messar alltid på min privata mobil och jag hade inte haft tid att kolla av den under dagen. Det visade sig att hovis akut blivit krasslig - kan hända den bästa - hoppas att hon kryar på sig snabbt. Eftersom jag stämplat ut och blivit upphämtad av T var det ingen idé att jobba 30 min tilll, utan det blev ändrade planer.
 
Istället for vi till paketutlämningen där jag hade ett paket att hämta. Dags för leverans av den senaste vunna auktion på Trader har kommit idag. Och jag blev inte besviken när jag öppnade paketet. En vacker kaktång i silver har jag blivit ägare till :-)
 
 
 
Med hjälp av förstoringsglas så lyckades jag tyda årsstämpeln som jag fick till S1. Alltså är kaktången från 1776 - det kan man inte tro!!
 
Nöjd med köp - kommer passa bra på kakfatet ;-) - tog jag itu med att fixa lite mat. Behövde få i mig lite näring innan jag tog itu med stallfixet. Så efter mat och fika var det på med stallkläderna och full fart ut till stallet. Under tiden som jag fixade stallet så roade sig T med att skotta av in stallplan. När vi var klara med respektive sysslor for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag tänkte först roa mig med att fortsätta med snöskottningen och hann så långt att jag skottade av gårdsplanen. Under tiden som jag pysslade med snöskottningen så började det blåsa upp rätt bra och till sist så frös både jag och Lillan. Dessutom så hade jag rätt bra med träningsvärk från gårddagens skottning. Så vi förpassade oss in i huset och jag drog igång kaminen. Det tog en stund att få fart på den, men till sist så gick det och snart var det varmt och skönt. Värmde upp mig framför kaminen en stund innan det var dags att dra ut till stallet en sista vända. Pållarna kom villigt in och fick sin kvällsmat efter en snabb koll. Jag kvällsrastade så vovven innan vi båda två förpassade oss in i huset och soffan. Nu får det bli Efterlyst på TV3 som får avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

5/2 Tisdag - Snö....skottning

Idag hade det kommit snö.... på väg till bussen halkade jag omkull 3 gånger!!!! Den allmänna vägen var nyplogad och så var det mildväder = hur halt som helst! Lyckligtvis så slog jag mig inte allvarligt, men mitt dåliga knä fick ju stryk 3 gånger.... Resten av färden till jobbet gick bra i alla fall. Som vanligt försvann arbetsdagen i ett hektisk tempo och vid 16-snåret var det dags att fara hemåt. Och som vanligt kom T och hämtade mig, han insåg att det behövdes lite kraftinsatser under kvällen. Snöandet hade fortsatt under dagen och när väl hemma så väntade det 2 dm blötsnö....Att tro att jag skulle kunna fara iväg till ridhuset med Oktawia var rena skämtet. Här behövde det skottas!!!
 
Så efter mat och fika drog vi på oss kläderna och gav oss ut. Jag tillbringade först en timme med att göra klart stallet. Under tiden så började skottade T av min stallplan. När jag var klar med stallet så tog jag också en snöskyffel och började skotta snö. Tungt var det.... T var kvar en timme till och skottade klart stallplanen och började med gårdsplanen. Jag koncenterarde mig på att skotta uppfartsvägen till huset - en käck liten sträcka om 100 meter - tur att det gick att skotta i nerförsbacke i alla fall... ;-)
 
När T skottat i två timmar var han trött och det fick räcka för honom. Alltså for han och Lexi vidare till lägenheten. Jag fortsatte med skottningen - det var i alla fall skönt väder ute och i pannlampans sken slet jag med snöskyffeln. Först tänkte jag ta itu med vändplanen, men började med nerfartsvägen från huset - också en sträcka på 100 meter, men i alla fall nerförsbacka. det är lite lättare att skyffla snön framför sig när det är nerförsbacke. Jag slet i ytterligare en timme och blev klar med hela nerfartsvägen. Under tiden som jag slet med snöskyffeln satt Lillan och tittade på mig - hon tyckte nog att jag var hur tråkig som helst ;-).
 
Vid 20.30 var jag klar med skottningen för idag och förpassade mig till stallet. Pållarna plockades in och kollades igenom. Bytte täcke på Oktawia och så serverades kvällsmaten. Klara ute för idag så fick det bli soffan och TV:n. Nu blir det Dr House som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

4/2 Måndag - Halkigt....

När jag kollade på väderprognosen i går kväll så varnade de för ett stort snöoväder som skulle komma in under natten. Förväntade mig en vit värld när jag släppte ut vovven på morgonen - men ingen snö alls! Inga problem att ta sig ut till busshållplatsen alltså.
 
Efter en hektisk arbetsdag på kontoret kom T och hämtade mig och DÅ snöade det för fullt.... Färden hemåt blev rejält spännande. Två gångern höll vi på att halka av landsvägen - trots att han har en fyrhjulsdriven bil - men det var tokhalt ute. Helt plötsligt så skuttade det också ut ett råddjur mitt framför bilen. Tvärbromsning (tack och lov för ABS-bromsa). Råddjuret klarade sig med en millimeter ungefär och vi hade maxpuls båda två.... Väldigt sakta gick resten av färden hemåt.
 
Man kan säga så här - min plan för kvällen att åka in till ridhuset för att skitta pållan uppsuttet - den planen bordlades! Jag hade ingen lust att göra om skräckfärden på landsvägen och då ha släp med häst i hängandes efter bilen. Det får bli ofrivillig vila för pållan....
 
Så istället fixade jag med stallsysslorna i lugn och ro. Röjde upp lite i köket. Började med ett makraméarmband - jag kom inte ihåg hur man gjorde makraméknutar trots att man höll på med det som barn... så det tog en stund innan jag fick till snörena.... ;-). Kom en liten bit på väg i alla fall.
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag plockade in två översnöade pållar vid 20.30-snåret. Oktawia fick ett torrt täcke på sig. Bianca borstades ren från snö och så rullade hon sig snabbt i sågspånet... Efter koll av pållarna så serverades kvällsmaten och jag var klar i stallet för idag. Lillan kvällsrastades och så förpassade vi oss in till soffan och TV:n. Nu får CSI NY avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

3/2 Söndag - lite bakning...

 Upp som vanligt och släppte ut pållarna. Hade frukostmys i soffan framför morgon-TV och idag behövde jag inte rycke ut och städa efter någon kattunge ;-).
 
När jag slappat klart så fixade jag iordning mig själv och så tänkte jag ta itu med dagens plan. Lite bakning - tänkte testbaka ett par kakor som jag inte gjort tidigare. Recepten finns i boken Afternoon tea som jag shoppade i höstas.
 
Började plocka fram prylarna för att börja, men så upptäckte jag att skafferiet var tämligen tomt på nödvändiga torrvaror... hur har jag kunnat missa detta??? Misspepp är ordet! Efter lite om och men blev det så småningom fart på T och vi kunde åka in till stan för att shoppa. Han ville ut till Marieberg, så vi tog den svängen och det blev ett besök på ÖB där vedloggs shoppades. Jag hittade också en fiffig liten tesill och söta servetter :-).
 
Vi gick ren vända inne på gallerian också, och jag spanade efter tekannor. Jag är på jakt efter en snygg, mörkblå tekanna - som INTE kostar multum... ingen tur där inte...
 
Innan vi åkte vidare till Willys för att shoppa torrvaror så blev det faktiskt ett snabbt besök på Café Garden och fikade - och ja, det blev varsin semla *mums
 
Styrkta av kaffetåren åkte vi så vidare till Willys där jag shoppade med de torrvaror jag behövde och så full fart hemåt. Väl hemma satte jag igång med bakande. Först blev det flapjaks och under tiden som det var i ugnen fixade jag iordning degen till tarteletter - till dessa behövde jag ha veckade formar i metall och dessa smörjdes och mjöldes in så inte degen skulle fastna - himla pillgöra..
 
Ljuvliga dofter fyllde mitt kök.... och när testbakandet var över och kakorna svalnat var vi ju naturligtvis tvungna att testäta. Under tiden som kakorna svalnade så fixade vi middag och egentligen var vi rätt mätta - men man är ju tvungen att prova det man precis bakat.... ;-)
 
Till höger på fatet Flapjacks och till vänster tarteletter med björnbär.... T tyckte flapjacksen var lite skumma - men han gillar inte kakor med russin i. Tarteletterna var inte hans melodi heller då fyllningen består av lemon curd och det gillar han inte. Jag tyckte kakorna var ljuvliga och käkade upp det som T lämnade *harkel*...
 
 
 
Efter detta festande så var vi totalt proppmätta - men jag var tvungen att fixa stallet då jag inte fått det gjort ännu. Bara att dra på sig stallkläderna och ge sig ut. T och Lexi for vidare till lägenheten för att vila på all mat ;-).
 
Jag mockade, fixade all mat och vatten till pållarna. När stallsysslorna var avklarade så förpassade jag mig in i huset och tog itu med jättehögen stryktvätt. 2 timmar stod jag och strök kläder - välbehövligt att stå upp efter allt snaskande... ;-).
 
Jag var klar med strykningen vid 20.30-snåret och ut igen. Lillan blev kvällsrastad och så plockade jag in pållarna. Efter visitering serverades maten till pållarna och jag själv med vovve förpassade oss in i huset. Nu avslutas kvällen med lite TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

2/2 Lördag - Hemmapyssel...

Idag har jag varit hemma och småpysslat lite. Började dagen som vanligt med att släppa ut pållarna och serverad dem frukost i hagen. Förpassade mig sedan in i huset och fixade frukost. Dags att börja denna lördag lite lugnt med soffhäng framför morgon-TV med frukosten. Jag hann inte njuta av lugnet i många minuter innan jag hörde ett rejält brak från badrummet.... bara att kravla fram ur filtarna och gå och kolla... Det var Hedvig som hade gått bärsäkrargång och rivit ner blommor ur badrumsfönstret! Dessutom hade den lilla damen haft fräckheten att leva rövare bland gjord och blommor.... *suck* bara att ta rätt på eländet och så förpassa sig till soffan igen.
 
När jag väl fixat iordning mig själv så var det dags att göra ett nytt försök med att koka lite apelsinmarmelad. Bara att sätta igång med att skicka och så koka apelsiner och vatten i en timme... 
 
 
 
Under tiden som apelsinerna kokade på spisen så passade vi på att käka lite lunch och jag hann också dra en vända ut till stallet och få mockningen gjord under denna timme.
 
När marmeladmassan kokat en timme så var det i med socker och så koka en kvart till. Passade denna gången marmeladmassan nog och lyckades med att INTE bränna vid. Efter en kvart gjorde jag marmeladprovet och marmeladen var färdigkokt. Burkar hade jag diskat sedan tidigare och var nu steriliserade i ugnen. När marmeladen var upphälld så var resultatet av dagens marmeladkokning 8 burkar apelsinmarmelad :-)
 
 
När marmeladkokningen var avklarad var det dags att gå ut i det vackra vädret - ett par minusgrader och strålande sol. På med kläder och jag hämtade in pållarna. Oktawia fick ett träns på sig och vi tog en promis i sällskap med T och Lillan. Oktawia var lite taggad till att börja med - bra för damens mentala status att få se lite andra omgivningar än sin hage så här i dagsljus ;-). För övrigt gick promenaden bra och jag passade på att utöva lite ledarskapsövningar unden för övrigt rätt kravlösa promisen ;-). Pållan skötte sig bra och brydde sig inte heller om att bilar som kom åkandes - på 30 minuter kom det 10 bilar - ovanligt mycket på vår lilla väg...
 
Väl hemma igen så förpassades pållarna ut till hagen. Mer vatten fylldes på och em-höt serverades. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat och skurade ur vattenhinkarna innan jag återvände in i huset.
 
Väl inne så kände jag för att vara ytterligare lite pysslig - och det fick bli lite bakning.... Björnbärsgrottor fick det bli - lätt att göra och hur gått som helst :-)
 
Bara två stycken fick kristyr på sig - då dessa sparades till em-fikat. Övriga björnbärsgrottor hamnade i frysen och dekoreras när de så småningom ska serveras.
 
 
När bakningen var avklarad så var det dags för lite käk för oss tvåbenta. Kl var 17 och jag kände mig helt utsvulten ;-). På menyn stod det räkor, bröd och ost - smakade smaskens. Avslutades med varsin kopp te och ovanstående björnbärsgrotta - de är jättegoda ;-)
 
Mätt och belåten däckade jag i soffan för att slötitta på lite TV. Nu tänkte jag ta det lugnt resten av dagen - kände mig lite trött och mycket riktigt. Under T som tittade på fiskeprogram på TV:n - så studerade jag insidan av min ögonlock ;-).
 
Vid 19-snåret piggnade jag till lite och studerade TV:n istället för ögonlocken... genom att sitta och slösura samtidigt som melodifestivalen gick på TV lyckades jag hålla mig vaken hela tiden- även om det inte var några direkta låtar som jag kände "waow" för. Nu är eländet slut i alla fall och det är dags förpassa sig ut en sista vända ut till stallet för att plocka in pållarna, kolla av dem och servera dem kvällsmaten. Vovvarna ska kvällskissas också - sedan blir det soffan och TV: en stund till.
 
Så detta är allt för idag och avslutas med en mysbild med Tussan och Hedvig - familjemys med mor och dotter :-)
 
 
/Lizzie

1/2 Fredag - Ny månad...

Så var det februari  och ny månad. Januari försvann i ett hektiskt tempo - verkar som om tiden går fortare och fortare ;-). När arbetsdagen var avklarad och jag stämplade ut strax efter kl 16 så var det i alla fall ljust ute - och det är så skönt :-). Nu är det bara en vintermånad kvar - sedan kan man ana våren :-).
 
T kom och hämtade mig vid jobbet och vi for iväg och shoppade lite mat innan det var full fart hemåt. Planen för kvällen var en tripp in till ridhuset med pållan och M1. Tyvärr så var M1 lite krasslig och det var absolut bättre att hon höll sig hemma och kryade på sig än att fara ut till mig för att skritta pållan. Så när vi väl var hemma och fått i oss lite mat och fika, drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet.
 
När mockning, strö, vatten och mat var klart till pållarna så plockade jag in pållarna. T hakade på trailern på Hondan och jag fixade iordning Oktawia för en sväng in till ridhuset. Vid 19:15-snåret var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern. Väl framme vid ridhuset så var det tomt och öde där. Klättrade upp på hästryggen och T tog en promis med Lillan så när jag började skritta runt i ridhuset gick de iväg.
 
Oktawia visade sig vara spänd som en stålfjäder och när vi skrittat utmed ena långidan så fick Oktawia syn på det hinder som stod uppställt längst ner i ridhuset. Damen flippade ur helt och blev tokrädd för hinder, slängde sig runt och drog mot utgången. Matte var helt oförberedd och hängde som en liten rem på hästryggen, men lyckades ordna upp situationen utan att ta en närmare titt på sanden ;-). Däremot var Oktawia hur hispig som helst och vägrade röra på sig till att börja med. Till sist så fick jag henne att röra sig framåt - men det gick inte att närma sig hindret. Efter att par minuter ytterligare så knackade det på dörren och Oktawia dog igen ;-). Men nu kom det i alla fall ett ekipage till - alltså fick Oktawia en hästkompis i ridhuset. Då kunde hon börja andas igen ;-). Resten av skrittpasset gick lugnt till väga och efter 20 minuter var det avklarat. Vi var alltså hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev ompysslad. Även Bianca blev lite ompysslad innan kvällsmaten serverades och jag var klar i stallet för idag.
 
Resten av kvällen tillbringas sedan i soffan med ett glas rött och lite ost och kex. Som sällskap blir det filmen The Dark knight rises. Vanliga TV-utbudet hade inte så mycket att erbjuden en fredagkväll som denna...
 
Ett glatt besked för dagen är också att jag har klart med sommarbete för betessäsongen - det känns bra :-)
 
/Lizzie
 
 
 

RSS 2.0