1/2 Fredag - Ny månad...

Så var det februari  och ny månad. Januari försvann i ett hektiskt tempo - verkar som om tiden går fortare och fortare ;-). När arbetsdagen var avklarad och jag stämplade ut strax efter kl 16 så var det i alla fall ljust ute - och det är så skönt :-). Nu är det bara en vintermånad kvar - sedan kan man ana våren :-).
 
T kom och hämtade mig vid jobbet och vi for iväg och shoppade lite mat innan det var full fart hemåt. Planen för kvällen var en tripp in till ridhuset med pållan och M1. Tyvärr så var M1 lite krasslig och det var absolut bättre att hon höll sig hemma och kryade på sig än att fara ut till mig för att skritta pållan. Så när vi väl var hemma och fått i oss lite mat och fika, drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet.
 
När mockning, strö, vatten och mat var klart till pållarna så plockade jag in pållarna. T hakade på trailern på Hondan och jag fixade iordning Oktawia för en sväng in till ridhuset. Vid 19:15-snåret var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern. Väl framme vid ridhuset så var det tomt och öde där. Klättrade upp på hästryggen och T tog en promis med Lillan så när jag började skritta runt i ridhuset gick de iväg.
 
Oktawia visade sig vara spänd som en stålfjäder och när vi skrittat utmed ena långidan så fick Oktawia syn på det hinder som stod uppställt längst ner i ridhuset. Damen flippade ur helt och blev tokrädd för hinder, slängde sig runt och drog mot utgången. Matte var helt oförberedd och hängde som en liten rem på hästryggen, men lyckades ordna upp situationen utan att ta en närmare titt på sanden ;-). Däremot var Oktawia hur hispig som helst och vägrade röra på sig till att börja med. Till sist så fick jag henne att röra sig framåt - men det gick inte att närma sig hindret. Efter att par minuter ytterligare så knackade det på dörren och Oktawia dog igen ;-). Men nu kom det i alla fall ett ekipage till - alltså fick Oktawia en hästkompis i ridhuset. Då kunde hon börja andas igen ;-). Resten av skrittpasset gick lugnt till väga och efter 20 minuter var det avklarat. Vi var alltså hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev ompysslad. Även Bianca blev lite ompysslad innan kvällsmaten serverades och jag var klar i stallet för idag.
 
Resten av kvällen tillbringas sedan i soffan med ett glas rött och lite ost och kex. Som sällskap blir det filmen The Dark knight rises. Vanliga TV-utbudet hade inte så mycket att erbjuden en fredagkväll som denna...
 
Ett glatt besked för dagen är också att jag har klart med sommarbete för betessäsongen - det känns bra :-)
 
/Lizzie
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0