16/2 Lördag - Blandad dag...

Idag vaknade jag UTAN huvudvärk - tack och lov.... Släppte ut pållarna och serverade frukost till dem. Själv intog jag frukosten i soffan framför morgon-TV. Skönt med lite soffhäng så här en lördag morgon. När jag slappat klart fixade jag iordning mig själv. Röjde upp köket. Sorterade lite tvätt. Lite småplock som behöver göras när man är ledig. Vid 10.30-snåret drog jag på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet och fixade klart med stallfixet. Mockade, skurade rent hinkar och krubba. När jag var klar med allt i stallet så förpassade jag mig in i huset och fixad lite ätbart åt oss tvåbenta typer. När vi fått i oss lite lunch så bestämde vi oss för att dra en vända in till stan. På vägen in till stan så stannade vi till i byns möbelaffär. Jag är på jakt efter en tekanna - vill ha en mörkblå och gärna bullig variant. På Trader drar de iväg i pris rejält så nu tänkte jag gå på loppisjakt. Byns möbelaffäre hade mycket att titta på - men inget som föll mig i smaken. T hittade dock en avancerad form av vinöppnare...
 
Vi fortsatte sedan in till stan och stannade till vid Bra&Begangnat. Jisses vad folk det var där!!! Kändes som om halva stan var på plats... Mycket fanns det att titta på - men ingen snygg tekanna... Efter att ha vandrat runt på Bra&Begangnat så var vi fikasugna och eftersom vi skulle besöka systemet i Marieberg åkte vi iväg en sväng till Marieberg och närmare bestämt Café Garden där det blev kaffe och räkmacka. Visade sig också att jag fick plats med en wienersemla som efterrätt - smakade smaskens.
 
Det sista vi gjorde innan vi form hemåt igen var att göra ett snabbt stopp på systemet där T shoppade med sig ett par flaskor rödvin. När vi väl var hemma igen så var kl 15 och det var dags att hitta på något med Oktawia. Svidade om till ridkläder och drog ut till stallet. Pållarna plockades in och jag fixade iordning Oktawia för ett skrittpass. Vägarna är sådär lagom isiga, och eftersom bilisterna inte tar så himla mycket hänsyn kändes det bäst att skritta i hagen. Snön gör ju att pållan är tvungen att lyfta ordentligt på fossingarna. Skrittpasset gick bra. Pållan var lite ofukserad till att börja med och var tvungen att glo efter folk som var ute på vägen och gick, och lyssnade efter ljud som hon hörde. Men slappnade av efter en stund och skötte sig bra. Cirka 20 minuter skrittade vi runt på gärdet, innan det fick räcka för idag. Pyssel av pållan och så ut i hagen igen, men nu till det väntandet em-höt. Det verkade i alla fall som om pållan tyckte det var lattjo lajbans med litet motionspass för när hon fick komma ut i hagen igen så blev det bus på hög nivå en stund och ponnyn var inte sen att hänga på ;-). När kritterna lugnat sig så dög maten... ;-).
 
När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i stugvärmen. T hade börjat med maten och i väntan på att den skulle bli klar så roade jag mig med att plocka fram lite småpyssel. För rätt länge sedan shoppade jag material till en tavla, men inte haft inspiration till att scrappa klart den. Nu fick jag helt plötsligt lust och tillbringade några timmar med att få till den - med avbrott av lite mat förstås - blev nöjd med kvällens infall :-). Och nu har jag en liten tavla som ska få pryda mitt ena jobbkontor :-) 
 
 
Resten av kvällen tog vi det sedan lugnt. Lite TV och ett glas rött blir det nu och mycket mer än så kommer inte att hända ikväll. Pållarna kommer bli intagna och kvällsmatade vid 21.30-snåret och fram tills dess får man väl genomlida melodifestivalen i väntan på att Åsa Nisse-filmen börjar.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0