18/2 Måndag - Djurpyssel...

Efter en hektisk dag på kontoret var arbetsdgen slut vid 16-snåret och jag blev hämtad av T. Full fart hemåt för att ta hand om kvällssysslorna :-). Först lite käk och te för att få upp värmen. Planen för kvällen var att åka in till ridhuset och skritta Oktawia, men det var lite otäckt väder för att köra med bil och släp. Bestämde mig i stället för att skritta en omgång i hagen - bättre än inget alls.
 
När mat och fikapysslet var avklarat drog jag alltså på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Jag mockade, fixade iordning hästarnas mat, diskade ur hinkar och fyllde på vatten. Ut i en blåsig hage och hämtade pållarna. Under tiden som pållan fick pusta ut  i sin box passade jag på att förpassa mig in i huset och byta till andra kängor. Fick tillbaka värmen i fötterna för en stund ;-).
 
Ut till stallet igen och jag gjorde iordning Oktawia för ett skrittpass i hagen. T kom ut och höll mig sällskap ifall nåt skulle hända. Men det gick bra. Oktawia reagerade inte på att det var mörkt ute och vi fick skritta runt i skenet av en bygglampa på väggen och min pannlampa. Hon är lite seg och väntar bara på att få stanna, men sökte sig framåt ner och sög på bettet. Damen var till och med skummig runt munnen när vi skrittat klart 20 min senare. Jag var i alla fall rätt stelfrusen så det fick räcka för idag. När jag skrittat klart så fortsatte T och Lexi vidare till lägenheten. Lillan fick göra mig sällskap i stallet under tiden som roade mig med hästpyssel. Lillan var måttlig road ;-). Men Oktawia blev borstad och så på med täcke och åter in i sin box. Jag tog itu med Bianca och fröken blev ordentligt genomborstad - inte helt lätt med tanke på hennes långa och tjocka päls. Matte fick slita med andra ord ;-). Bianca tyckte det var riktigt skönt att bli borstad och såg riktigt nöjd när vi var klara :-)
 
 
 
När jag var klar med hästpysslet och stallkatterna fått gos och mat fick det vara bra för ikväll med stallet. Det var matdags för pållarna och de fick sin kvällsmat innan jag och Lillan förpassade oss till stugvärmen.
 
När vi kom in så var det dags att inta soffan för lite soffhäng framför CSI, men innan det så hann jag roa Lillan några minuter....
 
Hur roar man då en liten amstaff-terrier så här en vinterkväll?? Följ följande steg:
 1 Ta en tom toarulle. 2 Tejpa igen ena änden. 3 Fyll toarullen med levergodis. 4 Tejpa igen toarullen. Under de fyra momenten värj dig mot en mycket godissugen amstaff... 5 Servera... det lilla godispaket till vovven. 6 Kontrollera att du har alla fingrarna kvar på handen. 7 Tre minuter senare kan du plocka reda på en söndertuggad och tom toarulle. 8 Förklara ingående för amstaffen att det var kvällens godis och nu blir det inge mer... 9 Förpassa dig till soffan. 10 Ta bort amstaffen som klättrar över hela dig i jakt efter mer godisfyllda toarullar...
 
Lillan hade att göra i alla fall under några minuter innan hon fick upp paketet med godis ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Nu får det bli lite CSI som får avsluta denna måndag så detta är allt för idag :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0