5/2 Tisdag - Snö....skottning

Idag hade det kommit snö.... på väg till bussen halkade jag omkull 3 gånger!!!! Den allmänna vägen var nyplogad och så var det mildväder = hur halt som helst! Lyckligtvis så slog jag mig inte allvarligt, men mitt dåliga knä fick ju stryk 3 gånger.... Resten av färden till jobbet gick bra i alla fall. Som vanligt försvann arbetsdagen i ett hektisk tempo och vid 16-snåret var det dags att fara hemåt. Och som vanligt kom T och hämtade mig, han insåg att det behövdes lite kraftinsatser under kvällen. Snöandet hade fortsatt under dagen och när väl hemma så väntade det 2 dm blötsnö....Att tro att jag skulle kunna fara iväg till ridhuset med Oktawia var rena skämtet. Här behövde det skottas!!!
 
Så efter mat och fika drog vi på oss kläderna och gav oss ut. Jag tillbringade först en timme med att göra klart stallet. Under tiden så började skottade T av min stallplan. När jag var klar med stallet så tog jag också en snöskyffel och började skotta snö. Tungt var det.... T var kvar en timme till och skottade klart stallplanen och började med gårdsplanen. Jag koncenterarde mig på att skotta uppfartsvägen till huset - en käck liten sträcka om 100 meter - tur att det gick att skotta i nerförsbacke i alla fall... ;-)
 
När T skottat i två timmar var han trött och det fick räcka för honom. Alltså for han och Lexi vidare till lägenheten. Jag fortsatte med skottningen - det var i alla fall skönt väder ute och i pannlampans sken slet jag med snöskyffeln. Först tänkte jag ta itu med vändplanen, men började med nerfartsvägen från huset - också en sträcka på 100 meter, men i alla fall nerförsbacka. det är lite lättare att skyffla snön framför sig när det är nerförsbacke. Jag slet i ytterligare en timme och blev klar med hela nerfartsvägen. Under tiden som jag slet med snöskyffeln satt Lillan och tittade på mig - hon tyckte nog att jag var hur tråkig som helst ;-).
 
Vid 20.30 var jag klar med skottningen för idag och förpassade mig till stallet. Pållarna plockades in och kollades igenom. Bytte täcke på Oktawia och så serverades kvällsmaten. Klara ute för idag så fick det bli soffan och TV:n. Nu blir det Dr House som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0