31/1 Torsdag - Föreläsning...

Vid morgonen halkiga promenad till bussen så var det tyst och likaså när jag kom hem efter en hektisk dag på kontoret. Det var tur att jag inte blev utsatt för några skällande hundar eftersom mitt huvud levde sitt eget liv och det var på gnällen att ett anfall av neuralgin nästan bröt ut. Då måste jag verkligen ha det tyst omkring mig. Så efter lite mat och fika var det skönt att gå ut till stallet och fixa mockningen och hästmaten i lugn och ro - under tystnad. Jag har inte ens radio på i stallet eftersom jag behöver lugn och ro efter en dags arbete med totalt fullt ös och mycket mänskliga kontakter.
 
Kvällen aktivitet var planerad till en fotoföreläsning på Medborgaskolan. Så när jag fixat stallet och fått allt klart. Så instruerade jag T - som skulle vara hund och hästvakt - när han skulle plocka in pållarna osv. Strax efter kl 18-snåret så var det dags att åka in till stan igen och efter lite letande fick jag också tag på en parkeringsplats och hann till kvällens föreläsning i tid.
 
Föreläsningen var bra och precis så inspirerande som PS (föreläsaren) brukar vara. Nu när jag är klar med min kurs så är det dags att ta tag i fotograferande på lite allvar igen :-).
 
Jag var hemma tidigare än vad jag trodde, så T var på väg ut för att plocka in pållarna. Vi hjälptes åt och snart var Oktawia och Bianca på plats i stallet. Kollade av dem och kvällsmaten serverade. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag kvällsrastade Lillan innan det var dags att gå in för kvällen. Nu får det bli lite TV som får avsluta min kväll en stund innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

30/1 Onsdag - Regn....

Totalt spöregn var det i morse!!! Detta resulterade i att hela min gårdsplan och stallplan var en enda isbana!!! Tack och lov för broddar - vilka jag hade på mig när jag knallade iväg till bussen. Hade aldrig tagit mig fram levande utan pensionärsbroddarna. Skridskor hade varit bra att ha på fötterna istället ;-). Det var i alla fall tyst när jag knallade iväg till bussen - skönt! Promenaden tog lite längre tid än vad den brukar ta - pga isen. Kom fram till busshållplatsen samtidigt som bussen kom. Eftersom jag var tämligen blöt - trots paraply - så var det skönt att inte behöva stå och vänta...
 
Arbetsdagen försvann som vanligt i ett hektiskt tempo och T kom och hämtade mig vid 16-snåret. Vi stannade till vid Willys en snabbis på vägen hem eftersom T behövde shoppa hem lite mat. Sedan var det full fart hemåt och när vi var hemma så började jag med att tömma brevlådan. Däri låg ett litet paket - i söndag så vann jag en auktion på två ljusstakar i min porslinsserie - för 50 kr blev de mina och jag är supernöjd då de var jättefina :-)
 
 
 
 Dessa får nu pryda mitt köksbord :-)
 
Vi fikade lite, idag blev det rostmackor med hemmagjord citronmarmelad - är ju tvungen att provsmaka - den är perfekt ;-).
 
Efter att ha fått i  lite i magen så tog jag itu med mindre kul syssla. Hög tid att fixa räkningarna och när det var gjort så var det full fart ut till stallet. T och Lexi for vidare till lägenheten, så jag och Lillan fick pyssla själva i stallet. Det hade börajt blåsa upp rejält så när jag strax efter kl 19 var klar med mockning, vatten och hästarnas mat, halkade jag ut i hagen (totalt isbana där också) och så plockade jag in pållaran. Det var inga problem då de gärna ville komma in. Blåst är inget som mina pållar uppskattar. Oktawia och Bianca fick lite hö att tugga på och så för passade jag mig in i huset en stund. Jag roade mig med att laga mitt senaste armband. Byte ut alla stavarna eftersom de som satt på är för mjuka och jag tappar de tunga pärlorna. Det tog en stund och jag var klar lagom när det var dags att gå ut och kvällsmata pållarna. Passade på att kvällsrasta Lillan i sammna veva.
 
Nu blir det Efterlyst på TV3 som vår avsluta min kväll och detta är allt för idag.
 
/Lizzie

29/1 Tisdag - Ridhuset...

Idag när jag gick till bussen så var det minsann en hund ute och skällde efter mig. Det var inte min... Det obehagliga är ju att jag inte kände mig säker. Såg inte vilken hund det var som skällde eller om den skulle komma sättandes efter mig. Hörde hunden hela vägen till bussen.... en liten promenad på cirka 10 minuter. Bara att notera i "dagbokspapperet" som jag fått från miljökontoret. Det var samma sak när jag kom hem efter jobbet. Åkte med T hem och när vi klev ur bilen så var det minsann hundar i farten som skällde.... och det höll på en stund. Märkligt att våra hundar inte skäller på allt som inte rör sig - eller inte rör sig...
 
Väl hemma och inne i huset så blev det lite käk och så kaffe, innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ta sig ut till stallet. Idag var det dags för en tur till ridhuset för att skritta igång pållan. Hon verkar ha återhämtat sig från sträckning hon åsamkade sig för dryga två veckor sedan. När jag var klar med allt i stallet var klockan 18.30 och jag klafsade ut i hagen och hämtade pållarna. Det börjar bli isgata igen pga att det är mildväder och i princip regnar. Jag håller verkligen tummarna att pållarna håller alla benen på rätt ställe framöver.
 
När pållarna blivit intagna så förpassade jag mig in i huset och värmde mig en stund framför kaminen innan det var dags att dra på sig kläderna och ge sig ut igen. Vid 19-snåret kom M1 och P och de fixade iordning Otkawia för en liten tripp till ridhuset. T hjälpte mig att haka på trailern på bilen innan han och Lexi for vidare till lägenheten. Vid 19:30-snåret så var pållan klar för lastning, och det behövdes liiiite övertalning med repet innan damen klev in i trailern, men det var ju ett tag sedan hon åkte så det var inte så konstigt. Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en snabb promis innan vi förpassade oss in i ridhuset. Oktawia skötte sig bra trots den ofrivilliga vilan. Cirka 20 min skrittade M1 damen och Oktawia höll sig lugn. Det gick bra att last när det var dags att åka hemåt och så rullade vi hemåt i grådiset. Väl hemma så blev pållan ompysslad och arnikaliniment masserades in över korset inna täcket åkte på och kvällsmaten serverades. Innan jag var klar i stallet för kvällen så kollade jag igenom Bianca och hon fick sin dagliga gosomgång.
 
Var klar i stallet vid 21-snåret och jag och vovven förpassade oss in i huset. På med mer ved i kaminen och så får det bli soffhäng resten av kvällen. Dr House på TV4:a får hålla oss sällskap. Det jag kan bjuda på är en bild på Hedvig - det lilla busfröt kan ligga stilla och se söt ut ;-)
 
 
 
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

28/1 Måndag - Misslyckat kok...

Idag var det inte speciellt kallt. Det hade snöat en del under natten, men i morse så var det ett par plusgrader ute. Alltså bara en tidsfråga innan snön är helt borta och det är total isgata istället. När jag kommit en bit på väg till bussen så hörde jag att kenneln hade någon hund ute, för den började skälla. För övrigt så har det varit tämligen lugnt - nästan så man funderar på vart de gjort av alla hundarna.... Hur som helst - det är skönt att de tär tyst. När jag kom fram till busshållplatsen så var det en annan granne som också skulle med bussen. De konstaterade att det blivit väldigt tyst gällande skällandet, och jag förklarade att jag till sist varit tvungen att anmäla de lösspringa hundarna och skällandet. Något som de tyckte var hur bra som helst. De var också vansinnigt trötta på skällandet. Skönt att känna att man har grannskapet med sig i alla fall ;-)
 
Arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo och vid 16-snåret fick det vara bra för idag. T kom och hämtade mig och vi åkte ut till Panduro eftersom jag fått telefonsamtal därifrån om att en jadekula jag beställde igår, hade kommit. Snacka om snabba ryck! Ännu gladare blev jag skulle hämta kulan. Visade sig att jag fick kulan gratis eftersom stavarna som var med i en materialsats jag köpte för en månad sedan, var alldeles för mjuka för att hålla kvar den tunga jadekulan. Jag hade alltså tappat en kula, och igår så köpte jag nya, hårdare stavar och ska byta ut de som sitter i armbandet jag knåpat ihop. Som plåster på såret fick jag alltså jadekulan - det kallar jag riktigt bra kundservice av Panduro :-).
 
Efter besöket på Panduro så var det full fart hemåt. Mat till tvåbenta och fyrbenta innan vi drog igång med kvällens projekt. Nämligen att koka apelsinmarmelad. Det tog inte lång tid att fixa iordning apelsinerna och under tiden som marmeladen kokade så drog jag ut till stallet och fixade mockningen, på med nytt strö, gjorde rent vattenhinkar och fixade iordning pållarnas käk. Under tiden som jag roade mig i stallet var T inne i huset och vaktade marmeladgrytan. När jag kom in så var det lagom dags att hälla på socker och så skulle det koka en liten stund till... det visade sig sedan att det blev problem. Det var dåligt med kärnor i apelsinerna och det är ju där pektinet sitter. Så när jag gjorde marmeladprovet efter utsatt koktid, så var inte marmeladen klar. Alltså var det tvungen att koka ett tag till. Testade med nya marmeladprover och när det började bli som det skulle så skulle det bara koka ett par minuter till. På nolltid så lyckades skiten bränna fast i kastrullen :-(. Fort som sjutton gick det och marmeladen blev totalt oanvändbar. Bara att slänga och försöka få rent kastrullen. Vilket inte blir det lättaste då lagret med fastbränt socker var hur tjockt som helst. Snacka om jag blev sur över det misslyckade marmeladkoket :-(. Får se om jag hinner göra nytt försök på onsdag eller nåt...
 
Oktawia har ju fått vila ett par veckor pga att hon sträckte sig i hagen. Därför har jag passat på att pyssla lite med sånt som jag i vanligt fall inte hinner med när det är fullt ös med pållan. Oktawia är nu ohalt så det är dags att börja skritta igång damen så vi får se o jag hinner med något marmeladkokande, och om det lyckas bättre, någon annan dag.
 
T hjälpte mig i alla fall med att försöka få rent kastrullen, lite fastbränt kvar som får stå i blöt tills i morgon.
 
Vid 21-snåret så for Lexi och T vidare till lägenheten och jag förpassade mig ut till stallet. Pållarna fick komma in, snabb kolla av dem och så serverades kvällsmaten. Min kväll får nu avslutas med CSI NY och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

27/1 Söndag - Husligheten håller i sig...

Idag blev det ingen slapparsöndag... Dagen började med att pållarna blev utsläppta och serverade morgonhöt. In i husvärmen och fixade ordning frukost och så fixade jag iordning mig själv rätt omgående. Vid 9.30 hakade T på trailern på Hondan och så åkte vi iväg till min höbonde. Dags att hämta ett lass med hö till pållarna. Det har ju gått åt lite mera hö sista månaden pga kylan. Vi var framme på utsatt tid och snart var 550 kg hö inlastat i trailern. Betalade och så var det full fart hemåt. Eller så fort som det gick att köra i halken...
 
Väl hemma så lastade vi ur höt på en gång. T slänger upp höt åt mig på höloftet och jag tar emot och packar iordning balarna. Det tar drygt 30 minuter att få upp höt och när det var avklarat så passade jag på att fixa mockningen när jag ändå var i stallet. Det blev också en omgång med sopborsten i sadelkammaren - det behövdes det också.... När jag var klar med stallpysslet så fick pållarna sitt lunchhö och jag förpassade mig in i huset. Där hade T fixat lite lunch som smakade bra och när maten var uppäten så bytte jag om till lite mer representabla kläder - det var dags för en tur till Marieberg. När jag kom upp till sovrummet för att byta om så hittade jag två kattdamer som myste i min säng. Lisa - långhåriga damen - brukar occupera sovrummet. Men nu får hon dela med sig. Gamla Busan (16 år i år) har helt plötsligt ändrat personlighet. Från att vara utpräglad utekatt, vill nu den gamla damen sova i miin säng dygnet runt. Är man kattdam och så gammal som 16 år så har så är det ok att helt plötsligt börja occupera mattes säng... ;-).
 
 
Andra lite yngre vuxna katter vill ligga och mysa lite högt och varmt - Minna och Nalle tycker att akvariet är ett bra ställe att sova på...
 
 
Vi for iväg till Marieberg och jag började inne på Panduro. Behövde shoppa reservdelar till det ena armbandet som jag gjorde för ett tag sedan. Har tappat en jadekula och behöver byta stavarna i de andra kula då de är för mjuka. Jadekulan fick jag beställa, men lite hårdare stavar hade de hemma så det shoppade jag. T hade gått iväg till Juhla så jag roade mig med att kolla runt lite i inredningsbutikerna, men hittade inget roligt. Eller rättare sagt, jag är på jakt efter en snygg tekanna - men det får nog bli Tradera ;-). Knallade iväg till Apoteket och där shoppade jag Naproxen och Alvedon. Jag känner av min reaktiva artrit och har skitont i höfterna. Dags för en kur med smärtstillande och antiinflammatoriskt medel. Hjälper inte det så får det nog bli ett telefonsamtal till ortopeden.
 
När jag var klar på Apoteket så var T klar på Julha och vi for vidare till Rusta där jag shoppade duchkräm och deo. När vi ändå var på den sidan av shoppingcentret så blev det också en tur till Blomsterlandet. T shoppade en orkidé och jag shoppade två stycken saint paula, och tre krukor med vårlökar. Behöver lite vårstämning ;-). När vi var klara så for vi hemåt igen.
 
Väl hemma så planterade jag vårlökarna i ett kärl som får pryda köksbordet. En av sain paulorna får pryda köksfönstret och en sovrumsfönstret. Vi fikade lite och därefter satte jag igång med dagens husligheter. Det var dags att fixa lite marmelad. Först ut blev det citronmarmelad. Det tog en stund att skiva 1,5 kg citroner och det sved rätt bra i händerna när jag väl var klar, plus att jag såg ut som russin om fingrarna. Citron och vatten fick koka en timme och under tiden så fixade T lite middag medan jag satt och vilade höfterna en stund. Att koka marmelad är inte så svårt, det som tog längst tid var nog att skiva citronerna... När marmelade kokat en timme så hällde jag i socker och det fick koka ytterligare en kvart. Gjorde sedan ett marmeladprov och det hela var färdigkkokt. T hjälpte mig att fixa fram mer glasburkar som diskades och steriliserades i ugnen ooch marmeladen kunde hällas upp på burkarna. När det hela hade svalnat och tvättats rena från kladd så hade jag 10 färdiga burkar med citronmarmelad - kommer räcka ett tag :-)
 
 
Efter marmeladpysslet röjde vi upp köket för att få bort att sockerkladd ;-). T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag fixade med lite tvätt och tog det lugnt en stund innan det var dags att ge sig ut till stallet. När jag och Lillan gick ut så visade det sig att det var snöoväder ute. Snöade på tvären och det var inte alls skönt ute. Jag fixade pållarnas vattenhinkar, och så var det dags att få in pållarna. De stod och tryckte längst bort i hagen eftersom det där är mest vindskydd från stenmurarna. Jag fick locka genom att dunka med foderhinken. Till sist så såg jag att Otkawia började valla på Bianca för att ta sig inåt och så småningom var det två översnöade pållar som kom in i stallet. Bort med snön och kollade igenom pållarna innan det släcktes i stallet och det var dags att ta sig in i huset. Det var inge skönt väder att vara ute i.
Resten av kvällen kommer nu tillbringas med lite soffhäng och TV-tittande - En pilgrims död på 1:an fick det bli till att börja med. Ska kolla lite på nyheterna också innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

26/1 Lördag - Shopping och pyssel...

Så var det lördag och INGET pluggande :-). Rätt skönt att vara klar med kursen och ha tid över till lite annat. Dessutom är ju städningen avklarad och behövde alltså inte tänka på det heller ;-).
 
Även om jag var ute igår kväll och kom isäng vid 2-tiden, var det bara till att kliva upp i morse och släppa ut pållarna. Dock kändes det fortfarande i fötterna och knäna att jag hade stuffat rejält i går kväll ;-). Jag fixade iordning frukost och jag intog soffan en stund. Det var skönt ;-).
 
När jag slappat klart så fixade jag iordning mig själv och det blev även fart på T. Planen för dagen var att åka in till stan och gå en snabbis över marknaden för att sedan shoppa hem mat till hushållet. Både tvåbenta och fyrbenta... Tack och lov var det riktigt milt ute idag, endast -3 grader - och det var skönt när vi knallade runt på stan. Det var vansinnigt mycket folk på marknaden och jag skulle ju inte ha något, men T shoppade ren- och vitlökskorvar. Det blev lite ost också, vilket innebar att vi gjorde ett besök inne på systemet och shoppade med lite gott rött vin till osten - det måste man ju ha :-). Lätt sönderfrusna tog vi oss till bilen och vi åkte iväg till Granngården där jag shoppade kattmat och tvättmedel. Hästmat har jag hemma så det räcker ett tag till. Avslutande handel blev sedan Willys där jag shoppade hem mat till mig själv.
 
Vi var hemma igen vid 15-snåret och hamburgaren vi tryckt i oss på marknaden hade försvunnit för länge sedan. Eftersom jag tänkte testa att baka lite scones och göra sandwichsnittar, så fick T uppdraget att sätta på syltkastrullen under tiden som jag bakade lite. Jag behövde få loss lite utrymme i frysen och därför hade vi plockat ut alla björnbären från i höstas - dags att förvandla det till sylt. Jag passade också på att koka ihop lite lemon curd *mums* och till sist så blev det bakning och lite annat fix.
 
Vid 17-snåret var det hög tid att få i oss något ätbart och då blev det grahamsscones och sandwishsnittar med kalkon och grönögelos och mangomajonäs - T fick agera testkanin eftersom jag ska ha en liten tebjudning om ett några veckor. Det blev lite av afternoon tea med andra ord. Och T lät sig väl smaka. Sandwicharna var tydligen vansinnig goda *harkel*
 
 
 
Mätta och belåtna så var det dags för mig att dra ut i stallet. Fixad mockningen och gjorde iordning pållarnas käk. Så in och fixa iordning köket efter vår syltkokning och jag gjorde klart lemon curden.
 
Totalt hade vi gjort sylt på 4 kg björnbär och resultatet blev 11 burkar sylt. Lemon curden blev två små burkar och det är helt OK eftersom den bara håller sig en månad i kylskåpet.
 
 
Resten av kvällen tog vi det lugnt. Jag slösurfade lite innan det var dags att parkera sig i soffan och titta på lite film. Det blev varsitt glas rött till lite ost och kex, men vi var fortfarande rejält mätta efter det tidigare ätandet så vi orkade inte så mycket ;-). Vid 22-snåret blev det en vända ut till stallet och vi plockade in pållarna och serverade dem kvällsmaten. Nu får det bli "mördare okänd" som får avsluta denna lördag kväll.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie

25/1 Fredag - Personalfest...

Så var det fredag och dessutom avlöningsfredag :-). I stan var det stor marknad så på lunchen åkte jag upp för att shoppa svensk honung. Jag passade också på att göra ett besök i tebutiken för att shoppa lite te. Mitt favoritte, Victoria, var helt slut så det visste jag att jag skulle köpa. När jag ändå var i tebutiken så passade jag på att shoppa med lite nya sorter som jag inte testat tidigare. Det blev Mambo Jambo, Ahmonds hemligheter och Japan lime, alla svarta teer utom det sistnämnda som är ett grönt te. När lunchshoppingen var över så var det full fart tillbaka till jobbet och fullt ös fram till kl 15. Idag så slutade jag lite tidigare eftersom kvällens aktivitet består av personalfest. Så T kom och hämtade mig och idag hade jag med mig plånboken från jobbet och alltså blev det en tur till paketutlämningen. Det hade kommit ytterligare paket på en vunnen auktion. Alltså hade jag TVÅ paket att hämta. Jättespännande och när jag kom hem så var det rena julafton ;-).

Jag är MYCKET nöjd med mina köp på tradera. Kakfatet i tre våningar fick jag för 116 kr och jag har nu också lyckats komplettera mina assienter med 4 stycken till. Där blev det lite strid på kniven - men för 310 kr blev de mina. Det finns att köpa nya - men inte i den storleken som jag har. Eftersom jag lyckats slå sönder några stycken var det kul att kunna komplettera i rätt storlek.

Packade upp mina paket och porslinet hade hållit transporten och skicket var jättefint på båda grejerna :-)

Nöjd och glad över mina fynd drog jag på mig stallkläderna och så var det full fart ut till stallet. Fixade mockningen och hästarnas mat i raketfart. Jag instruerade sedan T hur och när pållarna skulle tas och kvällsfodras eftersom jag skulle bort.

När jag var klar i stallet så var det operation tillpiffning av Lizzie. In i duschen så på med kläder och lite smink. Som partyustyrsel blev det svarta leggings och till det min 20-talsinspirerade svarta frans- och paljettklänning. En enkel liten sak, men som jag haft så mycket kul i. Jag är himla nöjd över min viktnedgång så att jag kan ha den igen :-D.

Strax efter klockan 18 var det så dags att åka iväg på personalfesten. T skjutsade in mig och jag anslöt mig till gänget inne på lokalen. Vi var totalt 120 stycken och det är många man aldrig sett tidigare :-)

Det var bra mat och bra uppträdande under kvällen, efter lite om och men så drog det sedan igång lite "disco" med vettig musik. Det var lite väl mycket 50-talsmusik till att börja med, men det lyckades vi styra upp ;-). Jag fattar inte varför det ska spelas 50-talsmusik så fort man är äldre än typ 25!!! Jag gillar inte alls 50-talsmusik - jag var inte ens född då. Jag tycker inte heller att det går att dansa till - förmodligen mest för att jag verkligen avskyr att bugga!!! Nä - tacka vet jag riktigt ös-musik typ house eller tekno ;-). Vi lyckades ju få till lite moderna spellista - alltså blev det dansgolvet i cirka 2 timmar.... :-O

Strax efter midnatt så messade jag T att han kunde dra sig inåt och jag blev upphämtad vid 00.30-snåret och det var precis lagomt. Folket hade börjat tunna ur och eftersom lokalen skulle stänga kl 1 skulle det i alla fall inte bli roligare än så här ;-). Jag hade fått svänga mina lurviga rejält och jag har faktiskt bättre kondition än vad jag trodde jag hade *fniss*.

Roligt var det i alla fall och detta är allt för idag!

/Lizzie

24/1 Torsdag - Ännu en hemmakväll...

Även idag var det kallt - närmare minus 20 grader var det när jag traskade iväg till bussen. Rejätl påpälsad var jag för att inte frysa.... Som tur så har förvaltaren för våra jobblokaler förstått att vi behöver värme för att kunna jobba. Vid stillasittande kontorsarbete är det lite väl kallt att ha typ 19 grader på rummet...

Nåja, efter en hektisk dag på kontoret så var det dags att fara hemåt. T kom och hämtade mig och jag skulle iväg till paketutlämningsstället för att hämta ett paket med varor från Tradera. Så full fart iväg. När vi kom fram till paketutlämningsstället så skulle jag plocka fram min plånbok och då upptäckte jag att den låg kvar på jobbet. Jag hade suttit i möte hela em och låst in plånboken i ett skåp. Stressad var jag när arbetsdagen var slut och drog iväg i full fart - som jag brukar. Att jag skulle plocka fram plånboken och lägga ner den i väskan - det var totalt borta!

Hur klantig kan man inte vara!! Jag ville väldigt gärna hämta ut mitt paket som jag visse innehöll ett kakfat i min porslinsserie. Ingen plångbok med legetimation - inget paket!!! Bara att sätta sig i bilen igen och fortsätta hemåt.

Väl hemma var det bara att ta tag i saker och ting. Fixade käk och efter att ha ätit och fikat var det full fart ut till stallet. Fixade stallsysslorna rätt snabbt för att inte frysa ihjäl. När jag var klar i stallet och förpassat mig in i huset igen så satte jag igång med städning av övervåningen. Det tog 1,5 timme, men så var jag klar med dammning, dammsugning och tvätt av båda rummen, toa och hall på övervåningen.

Kändes bra att ha städat och klart inför helgen :-). Strax innan 21-snåret var det ut till stallet igen en sista vända för dagen och pållarna plockades in. Visitation av djuren och så serverades kvällsmaten. Det var alldeles för kallt för någon längre stunds hästmys... men Bianca försökte och hon blev gosad med en stund.

Hela ponnyn var helt full med rimfrost, men här är en frostig shettismule ;-)

Efter sista svängen till stallet och pållarna fått sin mat, var det full fart in i huset och kvällen avslutas med lite soffhäng fram för TV:n. Och mer än så har inte hänt i dag.

/Lizzie
 

23/1 Onsdag - Kallt...

Det var lite småkylig när jag klev upp, -18 grader visade termometern *burr*. Så när det var dags att knalla iväg till bussen så var det rejält med kläder på sig, extra tröja under jackan, mötte, hellyhansen vantar och så överdragsbrallor. Bussen kom på utsatt tid i alla fall och jag behövde alltså inte stå länge och frysa vid busshållplatsen.
 
Arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo, som vanligt ;-). T kom och hämtade mig vid 16.30-snåret och då var det full fart hemåt. Väl hemma så fixade vi igång kaminerna så de sprakade skönt under tiden som vi käkade lite. Vid denna kyla gäller det att mata kaminerna när man är hemma ;-).
 
Efter lite käk och fika så var det dags att ta itu med stallsysslorna. Alltså bara att dra på sig rejält med kläder och ge sig ut i kylan. Bäddarna är ju tämligen lättmockade eftersom bajset är totalt djupfryst... vattenhinkarna hade jag ställt in i sadelkammaren i morse, dock var det -2 grader i sadelkammaren så de var fortfarande frysta. Bara till att koka vatten och hälla på. Jag fick också gå in i huset och hämta ett "katthus" som är som en lite grotta. Den ställde jag nära elementet och stallkatten var snabb att hoppa in där. Kissen behövde få upp värmen...
 
Totalt svinkall var jag i alla fall när jag var klar med stallsysslorna och förpassade mig in i huset. Varmt och skönt var det inne i alla fall tack vare kaminerna. Resten av kvällen så drog jag igång städning del 2. Idag var det tvättstuga/badrummet som fick sig en ordentlig storstädning - vilket var välbehövligt. När jag ändå var i farten så fick sig hallen och toan sig en omgång också. Var klar med städningen vid 21-snåret  och alltså var undervåningen klar. Övervåningen kan jag fixa i morgon och så kan jag roa mig med annat än städning under helgen :-).
 
Drog på mig en massa kläder, fyllde på varmt vatten till pållarna och så en sista vända ut till stallet. Pållarna ville komma in och efter en koll av kritterna så serverades kvällsmaten till dem.
 
Lillan kvällskissades snabbt - hon fick köldkramp i fossingarna och ville inte alls vara ute. Och vi förpassade oss snabbt till soffan och varsin filt ;-). Kollade på slutet av Efterlyst  och så lite nyheter nu innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Alltså kommer det inte hända något mer idag.
 
/Lizzie

22/1 Tisdag - Premiär...

 Idag har vi varit ute på trevligheter med jobbgänget. Vi administratörer var iväg på ett studiebesök till Stadsarkivet, där vi träffade två stycken engagerade arkivarier. De berättade om de kommunala handlingar som förvaras i Stadsarkivet, bl a fick vi titta på en 600 år gammal köpehandling!!!! Skrivet på skinn med bläck och så vaxsigill. Jättehäftigt. Men det roligaste var när de plockade fram en gammal examenskatalog. Alla examenskataloger bevaras och denna var från perioden 1882-1917. Namn på eleverna och så betygen sirligt skrivna i fin skrivstil. Det som var ännu mer spännande var att just denna examenskatalog som vi fick bläddra och titta i är från den före detta kyrkskolan i MIN by!!!! Den kyrkskolan som min mamma har gått i!!! Snacka om slump :-)
 
 
 
Så bläddrade jag i katalogen och i slutet av katalogen så hittar jag två namn som jag känner igen. Ever Andersson, som är min farmors bror och så Agda Axelsson - Tant Agda - byns ungmö och en mycket stark kvinna som vägrade prata illa om någon eller hänga med på byskvaller. Vi barn var alltid välkomna hem till henne för att dricka saft och äta kakor och dessutom fick vi leka hejdlöst i hennes enorma vävstol. Tant Agda som dog för cirka 15 år sedan och vid den aktningsvärda åldern av 96 (tror jag det var). Kändes väldigt konsigt att försöka föreställa sig henne som en liten 8-årig flicka ;-).
 
 
På en annan sida hittade jag en adress som jag kände igen - Kartorp - och av efternamnet att döma så är detta min förra grannes syster... min egen mormor är ju född i mitt hus, men det 1920 så hon fanns inte med i denna katalogen eftersom den tog slut 1917...
 
 
Himla kul var det i alla fall och jag går igång lite på gamla dokument och människoöden - lutar mer och mer åt att jag nog är tvungen att börja släktforska... :-)
 
När vi var klara med studiebesöket så åkte vi iväg till en trevlig restauran - stanst högst belägna - och käkad en riktigt god lunch. Det är inte ofta hela mitt administrativa gäng får ihop det med en gemensam lunch - så det var himla trevligt. Mätta och belåtna åkte vi sedan tillbaka till jobbet och resten av em var det fullt ös på jobbet. Vid 16.30 fick det vara bra i alla fall och T kom och hämtade med.
 
Eftersom det är tisdag idag så var det dags för en liten premiär.... även om jag går på diet så är jag bara tvungen att ha minst EN.... alltså iväg till affären och vi kom hem med varsin...
 
Väl hemma så satte jag på kaffe och så var det dags för premiärätandet....
 
Semlapremiär!! :-D
 
 
 
Semlan smakade hur gott som helst - så nu klarar jag mig ett tag ;-).
 
Efter fikat så förpassade jag mig ut till stallet och fixade mockningen och T slängde ner hö åt mig och hjälpte mig att fixa iordning höpåsarna. Det var svinkallt så det var skönt att bli klar fort.
 
Eftersom det inte var läge för någon promenad och Oktawia vilar även denna veckan så hade jag tid över. I vanliga fall så är det någon form av hästakitvitet på kvällen, när pållan vilar så blir jag lite rastlös och vad göra istället....
 
Snabbt bestämde jag mig för att köra en variant av städning... Köket, kontoret och vardagsrummet fick en omgång med dammtrasa, dammsugaren och golvmoppen - det var välbehövligt. I köket så fixade jag även byte av gardiner. Var lite trött på jultextilierna ;-). Nu är det marinblått tema i köket - som vanligt ;-). T trodde jag blivit knäpp, men man kan ju inte slöa bort en kväll. Det är ju skönt om jag slipper städa i helgen ;-).
 
Vid 21-snåret var jag klar och det var dags att plocka in pållarna. Det hade blivit rejält kallare och pållan stod och tryckte i ett hörn. Eftersom väderrapporten varnade för mycket kall natt så blev det extra hö till pållarna.
 
Resten av kvällen tillbringas nu en stund i soffan och nyheterna innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

21/1 Måndag - Nöjd...

 Så var det måndag igen - helgerna går fort ;-). Det har varit en trevlig måndag för idag har jag haft lite julafton. Under dagen fick jag ett mail om att jag hade paket att hämta vid mitt vanliga paketutlämningsställe - närmaste ICA-affär. Packetet som kommit var porslin som jag köpt via en auktion som jag vunnit på Tradera. Jag har porslinsserien "Blå Herrgård" från Fyrklövern. Köpte matservice för cirka 7-8 år sedan. För två år sedan shoppade jag kaffeservicet. Inte 12 av varje, fick räcka med service för 8 personer. Får nämligen endast plats med 8 personer vid matsalsbordet så större bjudningar än så blir det inte ;-). Så när jag för någon vecka sedan hittade tekoppar och sockerskålen på en auktion på Tradera - då var jag tvungen att lägga ett bud. Och jag kom också ihåg att bevaka auktionen - tekopparna finns inte att köpa nya längre. Fyrklövern har börjat med temuggar - tyvärr. Utav någon anledning tycker jag det är mycket godare att dricka the ur en riktigt thekopp istället för mugg. Lycklig vinnare blev jag i auktionen och satte snabbt in pengar för serviset och frakten. Idag hade alltså paketet kommit och T, som kom och hämtade mig efter jobbet, var tämligen skeptiskt. Han var nämligen övertygad om att porslinet skulle vara fult, eller också så skulle det vara en tegelsten i paketet....
 
Men när jag kom hem och packade upp thekopparna och sockerskålen så syndes det att porslinet är helt oanvänt - så som det stod i beskrivningen - och alla delarna hade överlevt transporten.
 
Serviset var precis vad jag ville komplettera mitt kaffeservice med och efter diskning så fixade jag en kanna the och vi invigde kopparna :-)
 
Supernöjd är jag med mitt köp och nu inväntar jag ytterligare delar till mitt servise - visst är de fina? :-)
 
 
 
Efter fikastunden så satte jag lite fart - på med stallkläderna och ut till stallet. Mockade, fixade vattenhinkar och gjorde iordning maten till pållarna. Lätt frusen förpassade jag mig så in i huset där T eldade för fullt i kaminerna. Efter att ha fått upp värmen så fick det bli en promenad. Det var inte så fasligt kallt, cirka 6 minusgrader och det var skönt att röra på sig lite. Det är så otroligt vackert vinterlandskap och det är på väg att bli fullmåne, alltså behövde vi inte ha med sig någon ficklampa utan kunde njuta av månskenet. Vi var ute i cirka 45 minuter och när vi var tillbaka igen så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag pysslade om pållarna innan de fick kvällsmaten serverad.
 
Var klar strax innan 21-snåret och då var det dags att ta sig in i stugvärmen igen. Kvällen avslutas nu med soffhäng och ett avsnitt CSI NY på kanal 5. Och roligare än så här blir det inte idag :-)
 
/Lizzie

20/1 Söndag - Vacker vinterväder...

 Söndag och ännu en vacker vinterdag :-). Idag var det inte riktigt lika kallt som igår. När jag släppte ut pållarna visade termomentern -8 grader. Jag började i alla fall dagen med frukost och soffhäng framför morgon-TV efter att pållarna blivit utsläppta. Jag slappade inte speciellt länge, efter frukosten var det dags att fixa i ordning mig själv. När jag kom ut i köket med disken så visade sig att ett par kissar hade roat sig ordentligt. De hade rivit ner ett gäng örontops och haft high life med mattorna i köket...
 
 
Den som var den mest skyldige är ju förstås den som är mest busig.... Hon låg vid min kontorsstol och spelade oskyldig...
 
 
Tur att hon är söt... ;-)
 
När jag väl städat upp i köket och fixat iordning mig själv parkerade jag mig på min kontorsstol och tillbringade fm med att slutföra min inlämningsuppgift. Var lagom klar vid 12-snåret och fick mina svar vila en stund och min hjärna slappna av lite. Jag förpassade mig ut till stallet och pållarna fick sitt lunchhö.
 
I väntan på mat...
 
 
Jag fixade mockningen, skurade rent hinkarna och fixade iordning kusarnas käk. Det var hur fint vinterväder som helst ute. Så här mitt på dan var temperaturen runt nollan, och jag passade på att spana runt lite i trädgården med kameran.
 
I väntan på vår så får man njuta av en vacker vinterdag...
 
 
 
Syrenfrön...
 
 
När jag var klar ute, var det dags att fixa iordning lite lunch åt oss tvåbenta. Fick bli äggsmörgås och kaffe - orkade inte fixa iordning något annat ;-).
 
Efter käket så kände jag att det var dags att göra nåt annat. Det fick bli en tur till Marieberg eftersom vi behövde f hem fiskfoder. T glömde bort att shoppa det igår så det fick bli dag istället. Vi passade på att gå en sväng runt inne på gallerian och  Lagerhous är en rolig butik ;-) även om det inte blev någon shopping idag. Turen till Marieberg var bra mental rensning för min sönderpluggade hjärna i alla fall. Vi kom hem lagom till att det var dags fixa kvällsmaten och det gjorde T under tiden som jag finputsade på min inlämningsuppgift. Efter maten så var det dags för T och Lexi att fortsätta till lägenheten och resten av kvällen så roade jag mig med att skicka in min inlämningsuppgift, stryka all stryktvätt, plocka in pållarna och kollade av dem innan kvällsmaten serverade. Avslutade kvällen med att bevaka en auktion på Tradera och det behövdes. 3 min kvar så var det en som började buda trots - men eftersom jag var i stort behov av porslinet jag budade på - några tallrikar ur serien Blå Herrgård från Fyrklövern - så var jag snabb att buda över ;-). Jag har slagit sönder några av tallrikarna och ska jag köpa nya finns de inte i min storlek. Då är det bara att buda hem tallrika alltså :-).
 
När auktionskampen var avklarad så fick Pilgrim på Kanal 1 avsluta min kväll och detta är allt för idag.
 
/Lizzie - som fortfarande har det tyst och lugnt...
 .
 
 
 
 

19/1 Lördag - Intensivt pluggande....

 Upp  som vanligt och pållarna blev utsläppta i hagen och frukosthöt serverade. Det var -18 grader ute så för min del blev det inget lång´varig utevistelse. Jag och vovven förpassade oss snabbt in i vardagsrummet och frukost intogs under en filt och framför morgon-TV. När jag fått upp värmen igen så fixade jag iordning mig själv och tog itu med dagens huvudsakliga arbetsuppgift. Dags att slutföra inlämningsuppgift nr 5 för min kurs IT- och Informationssäkerhet. Alltså så var det bara att dra ner persiennerna för att inte bli störd av den vackra vintersolen ute - dock är -18 grader lite väl kallt för att ge sig ut...
 
Gick igenom min handskrivna anteckningar för hur jag tänkt mig upplägget på de olika svaren och det var bara att sätt igång. Det är tur att jag har ett stort skrivbord så jag kan sprida ut mitt studiematerial, anteckningar, föreläsningsmaterial och kursboken... Mycket kaffe gick det åt idag också...
 
 
När jag suttit ett par timmar blev det en tur ut i kylan. Pållarna behövde sitt lunchhö och jag passade på att fixa klart mockningen - efter ha suttit stilla och koncentrerat mig på inlämningsuppgiften så var det skönt att få röra på sig lite. När jag var klar i stallet så var det bara att förpassa sig tillbaka in i huset. Lite lunch fixades iordning åt mig och T - behövde fylla på med lite energi för att orka fortsätta med att plugga. T och Lexi åkte iväg en sväng till Marieberg eftersom jag i alla fall var rätt tråkigt sällskap.
 
Mitt författande flöt på bra - det är helt knäpptyst - inga skällande hundar och det var alltså inga problem med koncentrationsförmågan. T kom tillbaka efter ett par timmar och det var dags för lite fika och paus för mig så det passade bra. Efter fikat parkerade jag mig åter vid mitt skrivbord och plitade på fram tills det var dags att em-mata pållarna. Då blev det like frisk luft för min del. Passade på att fixa iordning nya höpåsar, betfor och fixade stallkatternas mat och sandlåda innan jag gick in i huset igen. T fixade lite middag och vid 17-snåret käkade vi nötbiff med tillbehör. Det smakade bra. Efter middagen var det det dags att göra ett sist ryck med studierna.
 
Dock hade det uppstått ett litet hårigt problem....
 
 
Nalle hade minsann parkerat sig rakt över mina papper och anteckningar. Lite försiktigt drog jag i mina papper.... då blev Nalle minsann förnärmad och förpassade sig till matsalsbordet istället och så låg han där och blängde på mig ;-)
 
Lilla Hedvig vill ju hålla mig sällskap och hon är så smart så hon hade lagt sig tillrätta i fönstret bakom min skrivare... där låg hon och mös...
 
 
Vid 19.30-snåret fick det i alla fall vara bra med mitt pluggande. Hade då lyckats författa ihop svar till alla frågorna. Behöver dock finslipa svaren lite - men det får bli i morgon. Min hjärna är nu som en tom boll och jag kan inte klämma ur mig en enda liten vettig diskussion eller argumentation mer idag ;-)
 
Resten av kvällen tillbringas med soffhäng, ett glas rött och ett par kex med ost på. Pållan blev intagna och genomkollade vid 21-snåret. Det var nu på kvällen endast -12 grader men pållarna fick rejält med hö att mumsa på. Oktawia har två täcken på sig, men Bianca har ju björnpäls så har hon bara hö att tugga på så fryser inte hon i första taget.
 
Men mycket mer än soffhäng framför TV:n kommer det inte bli ikväll. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

18/1 Fredag - Hemmakväll....

Vips så var det fredag igen och som vanligt var det fullt upp på jobbet. Jag har ju numera två kontor, ett i varje Stadsbyggandshus ;-). Ska i jobba 75 % åt IT och 25 % i min ordinarie enhet. Vi har inte bestämt några fasta dagar som är på det ena eller andra stället, utan det kommer falla sig naturligt. 
 
Vid 16-snåret så var dags att avsluta arbetsdagen och ta sig hemåt. På vägen hem stannade jag till vid Willys och T mötte upp där. Dags för att shoppa lite mat och det hade typ halva stan tänkt på också. Proppat med folk var det.  När mathandlingen var avklarad var det i alla fall full fart hemåt.
 
Väl hemma så var det lugnt och skönt. Inga vallhundar som kom rusandes i gatan som man i tidigare nästan alltid höll på att köra på. Verkar som om min polisanmälan gjort susen - men det är inte klokt att det ska behöva gå så långt för att få en kennel att hålla ordning på sina jyckar.... Tyst är det i alla fall - lugnt och skönt - så som det ska vara när man bor på landet :-).
 
Efter att ha käkat lite mat och fått i mig efterföljande kaffe var det dags att ta itu med stallfixet. Lite halvkallt var det idag, -8 grader. Eftersom jag glömt att ställa in vattenhinkarna i sadelkammaren i morse var de djupfrysta, men fixades med lite hett vatten. När stallfixet var avklarat och stallkatterna ompysslade var det full fart in i stugvärmen. Tillbringade resten av kvällen med att plugga. Alltså inget ridhusbesök som fredagsmys. Oktawia sträckte sig förra fredagen så hon får vila lite. Alltså blev det en lugn hemmakväll som efter pluggstunden, intag och koll av hästar får avslutas med soffhäng framför TV:n och mycket mer än så händer inte idag.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

17/1 Torsdag - Lugnt!!!!

Efter en hektiskt dag på kontoret så var det full fart hem. Jag hade precis kommit hem när T och Lexi dök upp. T ville mest kolla att läget var lugnt och att det inte hänt något konstigt. Senast jag gav luft om skälliga hundar fick jag ju tillgrepp på bilen *harkel*.
 
Men för första gången på dryga 6 år, eller nåt, har förträngt när grannen flyttade in. Hur som - det har under kvällen i alla fall varit TYST. VId något tillfälle hörde vi en hund som skällde i en hundgård eller dylikt, men för övrigt så var det helt tyst. Knapp man tror att det är sant - och det är så här det ska vara!!! Lugnt och skönt borsett från det vanliga människor gör när man är ute och rör på sig i sin trädgård.
 
Tillbringade således kvällen hemma. Oktawia fick vila idag - ska checka av henne ordenligt till helgen för att se hur hon rör sig. Det hade kommit lite mera snö så under tiden som jag fixade stallet roade sig T med att skotta lite snö. När vi var klara så fortsatte T och Lexi vidare till lägenheten. Jag förpassade mig in i huset. Matade kaminen med ved och passade på att plugga under dryga timmen. Skönt att kunna koncentrera mig på att författa ihop ett delsvar till min inlämningsuppgift. Hoppas innerligt att lugnet nu håller i sig och jag får lugn och ro - framför allt nu i helgen när jag ha en deadline för inlämningsuppgiften på söndag. Det sista kvar att göra på kursen och så är jag klar - eftersom jag fått tre VG av fyra inlämningsuppgifter så är ju målet att få VG på den sista också. Skulle sitt fint att få VG på hela kursen IT- och Informationssäkerhet - framför allt nu när just informationssäkerhet är hur hett som helst :-).
 
Strax innan 21 så blev det en vända ut till stallet. Pållarna kom snällt in i stallet och jag tjeckade av dem. Oktawia fick även arnikaliniment inmasserat på korset. Inte alls öm idag så förhoppnignsvis läker sträckningen.
 
När jag var klar med pållarna och de fått sin kvällsmat så förpassade jag mig in i soffan och så får det nu bli en stunds soffhäng framöfr TV innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

16/1 Onsdag - Klubbmöte...

Så var det onsdag och vips innan man vet ordet av så är man i mitten av veckan. Det blev bilen även idag till jobbet - 06:45 hörde jag grannens hundar vara ute och skälla. Vågade knappt sticka näsan utanför dörren. Har ingen lust att möta vallhundarna igen. Eftersom jag utmanat hundarna så vet man inte hur de reagerar nästa gång de får syn på mig. Kan bli riktigt otäckt då! Så gå till bussen var inte att tänka på. Det hade kommit en hel del snö under natten och jag sände en tacksam tanke till T som lånbyter bil med mig för tillfället.
.
Arbetsdagen för övrigt försvann i ett hektiskt tempo som vanligt och vid 16.30 var det full fart hemåt. Kvällens plan var att ge åka in till möte med fotoklubben Focus. Så innan jag skulle in till stan igen så fixade jag snabbt iordning mat åt mig själv och matlåda till morgondagen. När jag var klar med käket var det dags för stallfixet. Full fart ut till stallet och jag fixade mockning och matfix i raketfart. Var klar med allt strax innan kl 18 - i samma veva dök T upp för att vara hundvakt. Altlså behövde inte Lillan vara själv något när jag drog iväg till stan strax efter kl 18. Hann in till klubbmötet precis när det skulle börja. Som vanligt kommer jag infarande i sista minuten och andan i halsen ;-). Hade i alla fall en trevlig kväll och det var mycket folk på mötet. Massor av nya medlemmar och det är ju hur kul som helst. Att träffa andra fotointresserade människor är ju alltid trevligt :-). Och få titta på andras bilder är alltid inspirerande.
 
Även en trevlig kväll tar slut och vid 21.15 var mötet klart och jag for hemåt. Väl hemma så upptäckte att hundvakten - alltså T - gjort nytta under kvällen.... :-). Han hade skottat av hela min stall- och gårdsplan. Han hade matat kaminen med ved så det var varmt och skönt i huset. Han hade städat kattrummet och även plockat in pållarna och gett dem sitt kvällshö. Det kallar jag en bra och effektiv hundvakt :-). Alltså var det bara för mig att ge pållarna sitt kraftfoder och fylla på vatten. För övrigt var det bara att parkera sig i soffan och kolla på nyheterna en stund innan det är dags att förpassa sig sängen.
 
Enligt T så har det också varit tyst hela kvällen... *ritar kors i taket*
 
Så detta är allt för idag!
 
 

15/1 Tisdag - Snö....

I dag vaknade ju upp till ett vitt landskap - snö hade fallit under natten och ungefär 5 cm snö hade kommit. Eftersom jag lovat T att ta bilen till jobbet för att inte riskera att konfronteras med grannens hundar, så var det bara att gräva fram bilen när väl pållarna blivit utsläppta och frukost serverats. Kändes himla skönt att ha Hondan vid en dag som denna - i snöoväder så har den mycket bättre framkomlighet än gamla Volvon.
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs - stora flytten gick av stapeln idag och en enhet flyttade från en adress till en annan. Det tog en stund innan flyttfirman kom, men det var inte så konstigt med tanke på rådande underlag. Själva flytten funkade bra, det enda problemet som dök upp handlade om larm och öppna dörrar. Det löste sig snabbt efter ett par telefonsamtal. Så efter idag har vi ialla fall 3 av 4 enheter på samma adress - alltid nåt :-).
 
Vid 17-snåret var det dags att halka hemåt. Det har snöat hela dagen så det var lite spännande att ta sig hem. När jag om fram till min brevlåda så hann jag växla några ord med en granne. Jag berättade om gårdagens incident och hur jag gått tillväga - det tyckte han äntligen på tiden. Han förstår inte hur jag står ut med skällandet och hundarna springer hur som helst. Visade att de är hos den grannen och rantar också - de har till och med blivit av med mat från sin altan där hundarna var framme och tog sig ett skrovmål :-O Fyyyy sånt här ska man bara inte behöva stå ut med. Under tiden som jag pratade med grannen vid brevlådorna så stod grannens vallhundar och skällde hela tiden. De såg ju att jag stod där 300 meter hemifrån. När jag pratat klart med grannen och skulle köra hemåt så kom ju hundarna springande mot mig i gatan. Kändes VÄLDIGT skönt att sitta i bilen måsten jag erkänna. Fick dock tuta som en galning och nästan köra på dem för att de skulle flytta på sig *grrr*
 
Självklart så fortsatte de att skälla när jag väl kom upp på gården. T hade varit hemma hos mig under em och skottat snö, så hundarna hade hållit igång.
 
Om man säger så här... all respons som jag nu fått från andra hundmänniskor och myndigheter så har jag varit ALLDELES för snäll och hädanefter är det NOLL-tolerans som gäller....
 
Nedanstående tänker jag aldrig mer stå ut med. Jag ska kunna nyttja hela min trädgår och framför allt kunna sitta i min berså som finns 5 meter från där hundarna står i filmen...
 
http://www.youtube.com/watch?v=NJ1JXqht9AU
 
Efter vi käkat och fikat lite så var det full fart ut till stallet. Fixade med mockningen och hästmaten och avslutade med att plocka in pållarna och masserade Oktawia. Hon ömmar fortfarande över korset på höger sida men bulan är borta. Förhoppningsvis så håller sträckningen på att ge sig. Under tiden som jag var i stallet så roade sig T med snöslungan. Och när jag var klar med stallet så tog jag snöskyffeln och skottade för hand. Det var lätt snö så det var inge jobbigt.
 
Vid 20.30-snåret fortsatte T och Lexi vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset en stund innan det var dags att gå ut igen och kvällsmata kritterna.
 
Nu får det bli dr House på TV4 som får avsluta min kväll. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

14/1 Måndag - Nu får det fan i mig vara nog!!!!

Nu är måttet rågat! Jag har aldrig varit så förbannad i hela mitt liv - tror jag. Nu har jag verkligen fått nog av grannens djävla hundar som springar lösa och terroriserar mig (och andra).
 
I morse så skulle jag knalla iväg till bussen kl 06:45 som vanligt när det är en arbetsdag. Kliver ut på trappan låser efter mig och går så ner för trappan och runt husknuten. När jag kommer förbi husknuten, i höjd med dörren till min veranda - alltså framsidan av huset - står grannens två vallhundar. Jag stannar, hundarna får syn på mig, börjar vrålskälla och GÅR EMOT MIG.
 
Jag funderar snabbt på vad jag ska göra nu. Tiken gjorde ett utfall i höstas en kväll när jag kom hem från bussen, högg mig då i benen. Det gick inte hål, men jag hade blåmärken i en vecka. Hanen är en unghund och en mycket olustig individ. Det syns att den är rädd, men blicken är aggressiv. Och två hundar driver ju på varandra.
 
Jag tänkte att jag är ju tvungen att ta mig till bussen och jag ska inte behöva gå in i huset tills hundarna behagar gå hem. För då missar jag ju min buss. Eftersom hundarna gick emot mig så kände jag att jag var tvungen att freda mig själv. Det tillhygge jag hade var min ryggsäck.
 
Så för att ta mig av min gård så fick jag veva med ryggsäcken mot hundarna, vråla som en galning och jag lyckades mota hundarna de hundra meterna som jag har ner till den gemensamma gatan. När jag började gå ut mot allmänväg så kom hundarna efter så jag fick vända mig om och veva med ryggsäcken och skrika TVÅ gånger till.
 
Resten av promenaden till busshållplatsen gick bra, men jag fick gå fort - i och för sig var inte det så svårt med tanke på adrenalinpåslaget fick efter att ha fredat mig mot hundarna. Det jag kände var att det var en himla tur att jag inte halkade omkull på en isfläck eller dylikt. För då hade jag varit rökt!!!!
 
Så nu får det vara nog!!! Jag har åkt buss sedan november och jag har blivit i princip jagad varje morgon av de där förbannade vallhundarna. Har jag lyckats ta mig av gårdsplanen utan att få en hund efter mig så har jag lyckats med det tack vare att jag smugit iväg så tyst som jag bara kunnat....
 
SKA DET VERKLIGEN BEHÖVA VARA SÅ HÄR??????
 
När tiken bet mig i benet så ringde jag och pratade med grannen - jag gjorde ingen polisanmälan för jag trodde faktiskt att grannen skulle ha något vett och hålla koll på sina hundar. Men icke!!!
 
Så när jag kom till jobbet så gick jag och pratade med en arbetskamrat som är tränare inom brukshundsklubben, jag ringde och pratade med jursit på Kennelklubben eftersom grannen har en registrerad kennel. Jag kollade med ett par personer till och jag fick samma svar överallt. Nu finns det bara en sak kvar att göra - och det gjorde jag.
 
Morgonens händelse är nu polisanmäld och jag har också gjort en klagomålsanmälan hos Miljökontoret när det gäller de skällande hundarna. Visade upp en videofilm på skällande hund och inspektören fick nästan slag.
 
Så här är det - driver man en kennel så innebär det INTE att man får låta hundarna stå och skälla i tid och tid och framför allt inte i timmar. Dessutom ska hundarna hållas under uppsikt och INTE terrorisera grannar.
 
Det är inte kul att behöva anmäla sina grannar, men nu får det faktiskt vara nog. Jag har ingen lust att behöva möta andras hundar på min tomt. Och jag SKA kunna ta mig till och från allmän väg UTAN att behöva oroa mig för att bli jagad av grannens hundar.
 
Jag ringde till T och berättade vad som hänt på morgonen och han blev jätteupprör och sa samma som jag tänkt. Vad hade hänt om jag ramlat omkull??? Alltså fick jag skjuts hem för T ville absolut inte att jag skulle behöva möta jyckarna på väg hem från bussen.
 
Var hemma så var det lugnt för en gång skull. Men när det var dags att ge sig ut för att fixa stallet så var det jag som gläntade på dörren och först kollade så grannens hundar inte var utanför... T var kvar och eldade i kaminerna och bar in ved under tiden som jag fixade stallet. Sedan fortsatte han och Lexi vidare till lägenheten. När jag var klar med stallet så förpassade jag mig in i huset och fixade lite innan det var dags att gå ut och ta in pållarna. Kan erkänna att det inte kändes speciellt tryggt...
 
Pållarna plockades in och kvällsmaten serverades. Lillan fick sin kvällsrunda under tiden som jag höll på efter ovälkomna hundar och så förpassade vi oss in i huset. Nu får det bli CSI NY som avslutar min kväll.
 
Detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

13/1 Söndag - Försök till plugg...

Efter sedvanligt utsläpp av pållar och så frukosthäng i soffan så fixade jag iordning mig själv och det var dags med dagens insats i pluggeriet. Koncentrationsförmågan ville inte riktigt infinna sig och jag kunde inte skylla på att jag var trött eller suttit länge. Efter en timmes läsande och bläddrande i förläsningsmaterialet utan att få ordning på tankarna så tog jag en kort paus för att få i mig kaffe. Passade på att hänga upp blöt tvätt och köra igång tvättmaskinen igen. Återgick så till pluggandet, men det gick trögt. Dock visste jag nu vad det var som störde min koncentrationsförmåga.... en av grannens hundar stod vid deras tomgräns - 5 meter från mitt hus - och vrålskällde!!! Och hade så gjort i dryga timmen. Jag hade försökt stänga ute oljudet genom att koncentrera mig på mina studier, men skällandet har ju en otrolig förmåga att gnaga sig in i hjärnan och till sist så vet man inte vart man ska ta vägen.
 
Jag fattar inte vad det är för fel på grannens hundar. VARFÖR är mitt hus så in i helvete intressant???? Jag var inne, T var inne, båda våra hundar var inne i huset. Grannens cocker spaniel stod på givakt vid deras staket och glodda mot vårt hus och skällde och skällde och skällde och skällde och skällde och skällde. När det var dags för mig att gå ut och mata pållarna så hade hunddjäveln stått och skällt i ett par timmar. Inte blev det bättre för att den hörde att jag var ute och rörde mig i trädgården *suck*.
 
Jag fixade mockningen och till sist så kände jag att jag blev riktigt djävla störd på hundens skällande och gick in i huset för att leta rätt på videokameran för att dokumentera störningen. Självklart så blev det tyst då....
 
En oerhört lättnad spred sig i kroppan. Man fattar inte förrän det blir tyst hur mycket störd man blivit och när man bott på landet i 18 år och verkligen REAGERAR på att det är TYST - då är det nåt som är fel. Tycker jag i alla fall.
 
När det äntligen blev tyst så kunde jag så koncentrera mig på att få ordning på tankarna i huvudet. Och när koncentrationsförmågan var på plats så gick det lite lättare. Kunde påbörja med att skissa ner svaren på de första frågorna i inlämningsuppgiften. Vid 14-snåret var det dag för mat och idag blev det nötbiff och potatis med grönsaker. Mätt och belåten blev det lite kaffe och så kände jag att jag behövde röra lite på mig. Jag blir lite stel i ryggen av att sitta stilla så mycket så en promis med jyckarna fick det bli. Det var fint väder och promisen på cirka en timme var precis vad jag behövde. Vovvarna tyckte också att det var trevligt att komma ut en sväng. När vi var nästan hemma och svängt av från allmän väg, så fick grannens australienska vallhundar syn på oss och kom utspringades från sin gård. De sprang emot oss på den gemensamma vägen och vrålskällde. Jag känner stor olust inför dessa två hundar - de triggar igång varandra och hanen är förbannat olustig. Syns att han är en fegis, men feg så till vida att han när som helst är beredd att göra ett utfall. Och två lösa hundar när man kommer gåendes med sina kopplade - det är INGE trevligt. T fick gå före med Lexi eftersom Lillan blir så himla stressad av grannens skällande hundar. Till sist så fiskade jag upp min mobil för att dokumentera händelsen, men hann inte innan T hade jagat iväg hundarna. Alltså kunde vi ta oss förbi grannens uppfart men var tvungen att hålla koll på vart hundarna var någonstann. Gud vad jag börjar bli trött på detta. Hade det bara varit jag och Lillan så är det frågan ifall jag över huvudtaget hade kunnat ta mig hem till mitt eget hus... Hundar i flock har ju en tendens att trigga igång varandra.
 
Väl hemma så var det dags att em-fodra pållarna. Lexi och T forstsatte vidare till lägenheten och jag roade mig med att vara inne resten av kvällen. Pluggade, kollade lite på tradera, fixade med tvätten, röjde upp lite i huset. Plockade iordning min jobbväska till morgondagens arbete. Vid 20:30-snåret så blev det en vända ut till stallet. Pållarna fick komma in och jag masserade in arnika på Oktawias kors - inte lika öm idag. Jag har under dagen kollat av Oktawias rörelsemönster och hon är bättre än i fredags, men inte bra så det får bli ett par dagars vila ytterliggare. Kvällens stallpysser avslutade med att kvällsmaten serverades till pållarna.
 
Min kväll från nu avslutas med soffhäng framför TV:n och En pilgrims död på Kanal 1. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

12/1 Lördag - Plugg m.m...

 Var trött idag, men bara att kravla sig ur sängen för att släppa ut och morgonfodra pållarna. Jag förpassade mig sedan till soffan och en filt med kaffe och frukost. Fick bli en stunds soffhäng innan jag satte fart. Skönt att starta dagen lugnt. Planen för dagen var att plugga - dags att börja med att svara på frågorna till inlämningsuppgift nr 5. Jag hade dock ett kapitel kvar i boken att läsa igenom, så när jag fixat iordning mig själv efter soffhänget tog jag itu med mina studier. Det tog en timme att läsa klart sista kapitlet i kursboken och efter den läsningen behövde jag sträcka på ryggen och benen. Alltså fick det bli en sväng ut till stallet. Pållarna fick sin lunchmat och så tog jag itu med mockningen. När stallet var avklarat fick det bli huset igen och vi fixade iordning lite lunch.
 
Mät och belåten var det så dags att återgå till studierna - visade sig att min kontorsstol var tämligen upptagen och fröken gjorde ingen som helst ansats till att flytta på sig ;-)
 
 
Tur att hon är söt, men hon fick allt finna sig i att flytta på sig. Jag la henne försiktigt i fåtöljen vid kaminen, men det dög inte utan Hedvig for iväg lätt förnärmad över att ha blivit störd ;-). En som inte hetsade sig var mamma Tussan - hon har i princip legat och sovit i fönstret större delen av dagen ;-)
 
 
Resten av em försökte jag få struktur i mina tankar, men hade koncentrationssvårigheter. Hjärnan var inte alls med utan for iväg och började tänka på allt annat än att försöka strukturera upp någon lösning på inlämningsuppgiften. För att försöka få någon typ av ordning på tankarna så plockade jag fram föreläsningsmaterialet och började läsa igenom det i stället. Fortfarande dock svårt med koncentrationsförmågan. Till sist så gav jag upp och kände att jag behövde göra något helt annat. T ville dra iväg en sväng till Marieberg - så sagt och gjort. Pållarna fick sin em-mat och så drog vi iväg.
 
Gick en vända runt i gallerian och jag shoppade lite småsaker som jag behövde, bl a adressblanketter till min filofax, två askar Naproxen eftersom min reaktiva artrit är aktiv för tillfället och jag har svinont i mina höfter... Passade också på att ta en sväng förbi guldsmedaffären och shoppa en form av flytande silvertvätt till silverbestick eftersom jag har svårt att få rent mina små kaffeskedar - har bara några silverskedar - men vill ju att de ska vara fina :-). Efter besöket på gallerian så åkte vi vidare till K-Rauta - jag ville kolla på lite badrumsutrustning. Dock hittade jag en torkställning för 79 kr i stället för 179 - eftersom jag bara har ett torkskåp så är jag i behov  av ett extra torkställning. Så den fick följa med hem. Innan vi for hemåt så blev det också ett besök till Willys för att shoppa lite förnödigheter med hem. Var hemma igen vid 18-snåret och det fick det vara dags för lite mat. Kvällens middag idag bestod av bröd, ost och ett kilo räkor. Smakade mycket bra :-).
 
Efter att ha ätit räkorna så hade jag lite bättre koncentrationsförmåga och satte mig och läste föreläsningsmaterial i dryga timmen. När det var avklarat så var det dags att ge sig ut till stallet. Fixade iordning pållarnas käk och så fick de komma in. Masserade in arnikaliniment på Oktawias kors och hon var mindre öm än hur det var igår. När pysslet var avklarat så fick pållarna sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i huset och resten av kvällen tillbringas nu i soffan framför Tv:n.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

11/1 Fredag - Veckan slut....

Så var det fredag och arbetsveckans sista dag. Det har blåst rejält under natten och nordanvinden tjöt fortfarande runt husknuten. Det hade inte kommit så mycket snö, men så här kl 6.30 på morgonen snöade det på tvären. Pälsade på mig ordentligt för att klara promenaden till busshållplatsen och det visade sig inte var någon lek att knalla dit. Hård nordanvind och vass snö i ansiktet. Yrsnö på glashal väg! Var helt slut efter att ha halkat fram kilometern jag har till busshållplatsen. Inte var det bättre när jag väl kom till stan. Har ungefär en kilometer från bussen till jobbet och det var halkigt på gångbarnorna också. Började arbetsdagen med att hämta en kopp kaffe och köra igång det sista med flyttbestyren.  På tisdag nästa vecka så börjar nästa flytt av en i IT-avdelningen. Alltså börjar det brinna i knutarna och min telefon har gått varm med frågor om allt från smått till stort. Första delen i flytten är nu avklarad i alla fall och idag kom de möbelkompletteringar som behövts göras. Även sådant som inte ska vara kvar har blivit ivägkört och städning är beställt så de som kommer på tisdag får plats. Men mycket är det att hålla koll på .
 
Arbetsdagen försvann snabbt och vid 16-snåret stämplade jag ut och arbetsveckan fick vara avklarad för den här gången. Nu ska jag koppla om i hjärnan och släppa flyttbestyren över helgen för att kunna koncentrera mig på att börja skriva på inlämningsuppgift nr 5 på min kurs. Det skulle vara kul att veta hur det gått med förra inlämningsuppgiften och skulle ha fått besked idag. Har dock inte hört något ännu... T kom i alla fall och hämtade mig efter jobbet. Full fart till Willys och shoppade lite mat innan vi fortsatte hemåt.
 
Väl hemma så fixade vi ordning lite mat. BLev grillad kyckling med sallad - mums :-). Kaffe fick det också bli efter maten. Till sist så var det dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallfixet. När jag mockat och fixat maten så var det dags att knalla ut i hagen och hämta pållarna. De stod ganska nära stalldörren men när jag precis skulle knäppa fast Oktawia i grimskaftet så drog kusarna iväg i vild galopp. Och så var det fullt ös - medvetslös i hagen. De hade absolut ingen som helst lust att bli infångade!!! Oktawia for runt och utförde bensprattel på hög nivå när hon inte sprang som en vettvilling. Bianca galopperade efter Oktawia - så fort som hon bara orkade.
 
Jag var mest rädd att de skulle bryta benen av sig eftersom det är isigt och knöggligt i hagen, men fick inte stopp på dem... Efter 10 minuter så lyckades jag i alla fall locka till mig ponnyn med hjälp av hästgodis - då var hon helt slut och lät sig villigt fångas ;-). In med ponnyn i stallet och så ut för att fånga in den stora och nu när hon var själv i hagen så funkade det bättre.
 
När pållarna var inkvarterade i sina boxar så förpassade jag min in i huset en stund för att värma mig lite och byta till andra stövlar på fötterna. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordningfixad för ett pass i ridhuset och planen för kvällen var att skutta små hinder. Vid 19.30-snåret var vi klara för avfärd och for iväg. Även idag var det snorhalt ute så det gällde att köra försiktigt.
 
Väl framme i ridhuset så hjälpte jag P att ta fram hindermaterial och små hinder byggdes upp under tiden som M1 värmde upp pållan. Oktawia verkade lite stel i början av passet och det visade sig efter uppvärmning och när själva hoppövningen påbörjades att damen  inte var riktigt fräsch i bakkärran. Hon var inte alls ren i sina gångarter! Nu kan man ju alltid spekulera i vad kusarna hittar på när det händer saker från en dag till en annan. Dock tyckte jag att det såg ut som om det satt i höger bakben, och när jag palperade igenom korset så hittade jag en punkt som smärtade på pållan och som var stenhård. Förmodligen lyckades Oktawia att får till någon typ av sträckning när hon for runt i hagen vid intgaget.
 
Inte mycket att göra mer än att avsluta ridpasset, plocka undan allt material och så fara hemåt igen. Väl hemma så blev pållan ompysslad och jag masserade in värmande liniment över korset och så får damen vila ett par dagar. Bara att hålla tummarna att hon återhämtar sig snabbt.
 
När jag var klar med kusarna och hade plockat undan allt i stallet och mockat ur trailern. Serverades kvällsmaten till pållarna och jag förpassade mig in i huset. Varmt och skönt var det inne i huset eftersom T eldade för fullt. Så lätt sönderfrusen förpassade jag mig till soffan och resten av kvällen tillbringas där under en filt och lite TV-tittande.
 
Detta är alltså allt för idag.
 
/Lizzie

10/1 Torsdag - Isvindar...

Efter ytterligare en hektisk dag på jobbet så kom T och hämtade mig. Det blåste nordanvind ute så det var skönt att inte behöva knalla iväg till bussen. Väl hemma så blev det lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med mockningen. Det var svinkallt ute - inte så många grader på termpometerna - men nordanvinden kändes kan jag lugnt säga...
 
Var klar med allt stallfix strax innan 19-snåret. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag plockade in pållarna.
 
När pållarna var på plats i stallet så förpassade jag mig in i huset och värmde mig en liten stund innan det var dags att ge sig ut i stallet igen.
 
M1 och P hade kommit vid 19-snåret och under tiden som pållan blev iordningfixad så fixade jag så att det gtick att komma in i trailern. Det läskiga vädret hade frusit ihop hela trailern! Efter en stunds letande hittade jag en hammare så jag kunde dunka lite på handtagen så det gick att få upp övre luckan till baklämmen. Passade också på att skrapa rent rutorna på bilen.
 
Vid 19.30-snåret var det dags att lasta pållan och efter en stunds tveksamhet så kom vi iväg. Väl framme vid ridhuset så gick jag och Lillan en kort promis innan jag gick till cafét och shoppade med mig en mugg te. Kände mig helt sönderfrusen. Väl inne i ridhuset så visade det sig att fler än jag hade problem med ihopfryst trailer och jag fick rycka ut med min hammare ;-). Vintern är ett djävla skit när man är hästägare...
 
Oktawia skötte sig bra idag, det var lite protester i början av ridpasset, men kom på andra tankar efter ett tag och gick riktigt bra på slutet av träningspasset. Så efter ett bra pass i ridhuset lastades damen och vi kunde sakta men säkert fara hemmåt. Det var totalt tokhalt ute så det gick i knappa 60 km/h hemåt. Det var skönt att vi kom hem ordentligt.
 
Väl hemma så blev pållan omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Avslutade dagens kväll i stallet genom att servera pållarna sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i huset. I kaminen glödde det fortfarande från den brasan som tändes innan jag for till ridhuset. Fyllde på med mer ved och brasan tog fart igen. Jag kände mig så frusen att jag egentligen hade behövt sova framför kaminen, men värmefilten får duga. Alltså är det nu dags att inta horisontalt läge ;.-).
 
Alltså blir det inte roligare än så här idag!
 
/Lizzie

9/1 Onsdag - Hemmakväll...

Ikväll fick det bli en hemmakväll. Behövde läsa igenom ett kapitel i min kursbok så när jag väl kommit hem efter jobbet och fått i mig mat. Blev det till att dra på sig stallkläderna och ge sig ut i kylan. När jag var klar med stallfixet förpassade jag mig in i stugvärmen igen och parkerade mig vid mitt skrivbord. Resten av kvällen tillbringades så med att läsa igenom kapitel 10 i kursboken. Nu har jag bara ett kapitel kvar att läsa och så är det dags att försöka skriva ihop svaren på frågorna för min inlämningsuppgift.
 
Vid 21-snåret blev det en sista vända ut till stallet och pållarna fick komma in till sina städade boxar. Snabb koll av kusarna och kvällsmaten serverades.
 
Min egen kväll avslutas med soffhäng under en filt och så Efterlyst på TV 3. Roligare än så blev det inte idag :-)
 
/Lizzie

8/1 Tisdag - Trötter...

På nåt sätt så blev jag övertrött igår kväll och hade svårt att somna, resultatet var att det tog väldigt lång tid för mig att komma ur sängen i morse. Jag var helt toktrött!!! Det blev bil idag också och lyckades ta mig till jobbet till kl 8. Även idag så var det full ös med inflyttningsbestyr. Flyttfirman kom idag för att sätta upp gardiner, whiteboardtavlor osv - killarna fick instruktioner och så fick det bli ett besök till Ikea för mig och en arbetskamrat. Nu behövde de nya lokalerna pyntas lite. Framför allt så behövdes det köksutrustning - eftersom köket är helt tomt. Blev också några blommor och fönsterlampor till konferensrum och fikarum. Fullastade var det full fart tillbaka till jobbet och resten av em försvann i möte med Kinnarps, packa upp varorna och möte med den nystartade lokalgruppen för våningsplanet.
 
Var helt slut även idag när jag for hemåt, men idag var inte ridning inplanerad för min del. Så väl hemma blev det lite mat och välbehövlig vila innan det var dags att ta itu med stallet. Fixade mockning, på med nytt spån, fixade mat och vatten. In med pållarna och allt var klart när M1 och P kom vid 19-snåret. Pållan blev iordningfixad och strax innan 19.30 var vi så klara för avfärd mot ridhuset. Väl framme vid ridhuset så lastade vi ur, jag och Lillan tog en promis tillsammans med T och Lexi under tiden som M1 värmde upp pållan. Efter promisen så var det skönt att gå in i det uppvärmda ridhuset då det var riktigt ruggigt ute - och svinhalt!
 
Det var full rulle i ridhuset med några privatryttare och lektionsverksamhet - det blev dock lite bättre om utrymme efter ett tag och pållan skötte sig bra även idag. Så ekipatet var nöjda efter dagens insats.
 
Vi var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen innan jag plockade rätt på alla prylar och serverade kvällsmaten. Nu får det bli lite nyheter på TV4 som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

7/1 Måndag - Fullt ös....

Så var det jobbdag igen och självklart så somnade jag sent igår kväll... alltså var jag alldeles för trött i morse för att orka upp så tidigt att jag hann med 7-bussen. Fick bli bilen och jag var på jobbet strax innan kl 8. Väl på jobbet så var det fullt ös - medvetslös!!! Första delen av IT Avdelningens flytt drog igång idag och det var fullt upp hela dagen med att styra upp flytten. Dessutom var det vissa smågrejjer som vi fick flyttade själva så fick flyttfirman ta de stora sakerna. Jag blev någon form av sambandcentral mellan de fyra verksamheterna som flyttade ner en våning i huset. Telefonen gick varm hela dagen och jag tror jag bodde i trapphuset - på väg upp eller ner - typ hela dagen.
 
Strax innan kl 17 så var alla pryttlar flyttade och det var dags att fara hemåt. Möblerna för IT Ledning var på plats och  fortsättning får följa i morgon. Jag hade fullt sjå att köra hem pga att jag var helt slut och hade ont i hela kroppen. När jag kom hem var T på plats eftersom det var meningen att jag skulle åka in till ridhuset med pållan. Jag vilade en stund och käkade lite - men jag var totalt kraschad och totalt slut. Att åka iväg och rida - det hade inte min gamla kropp klarat av.  Jag blev helt enkelt inte piggare av att vila...
 
Tog i alla fall itu med stallfixet. T slängde ner hö åt mig så jag slapp försöka kravla mig upp på höloftet. Det var tur eftersom jag hade fullt sjå att mocka och fixa käk/vatten åt pållarna. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset. T och Lexi for vidare till lägenheten eftersom jag inte behövde ha något sällskap till ridhuset. Även om jag var trött och sliten så passade jag på att göra lite nytta. Parkerade mig vid skrivbordet och lagade pållans boots - så får vi se hur länge de håller...
 
 
Släpade mig ut till stallet igen strax innan 21-snåret och tog innan pållarna och kollade av dem innan kvällsmaten serverades. Nu får det bli CSI NY som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

6/1 Söndag - Städning och plugg

Denna söndag har försvunnit i dimmorna av städning och studier... ;-). Har inte städat ordentligt sedan jul och det kändes som att det nu var dags. Skönt att ha hyfsat hemma när det är dags att ta sig till jobbet igen. Så efter sedvanligt utsläpp av pållar (och jag kom upp liiite tidigare idag...) och frukost i soffan så satte jag fart. Fixade iordning mig själv och drog så i gång med dammningen. Allt flöt på bra tills jag skulle dra igång dammsugaren - ve och fasa - inga dammsugarpåsar hemma.... *Suck*. Istället så passade jag på att ta itu med stallfixet. Mockade under tiden som M1 och P var ute på en uppsutten promis med Oktawia.
 
När jag var klar med stallfixet så fick det bli lite lunch och så for vi iväg till stan en snabb sväng. T behövde shoppa lite mat och jag var ju tvungen att få hem dammsugarpåsar ;-). Väl hemma igen så gick det att fortsätta med städningen. T drog igång dammsugaren och jag fixade toaletter, handfat och moppning av golven. Tog inte lång stund när vi väl satte igång.
 
Skönt att få klart med städningen och det var välbehövligt ;-). När så städningen var överstökad så kunde jag fokusera på min kurslitteratur. Så resten av kvällen, bortsett från middag och fodring av pållarna, tillbringade jag vid mitt skrivbord och läste ytterligare ett kapitel i kursboken.
 
Enda motionen idag blev sedan att jag på kvällen stod upp en timme och strök stryktvätt samtdigt som jag kollade lite på TV. Därefter var det dags att plocka in pållarna för kvällen och vips så har denna dagen också tagit slut. I morgon är det dags igen att ta sig till jobbet efter 9 dagars ledighet. Känns bra! :-)
 
Resten av kvällen får det bli lite soffhäng innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Återstår att se hur lång tid det tar innan jag är tillräckligt trött för att somna... ;-)
 
Men detta är allt för idag!
 
/Lizzie

5/1 Lördag - Mer plugg...

 Idag har det varit plugg för hela slanten förutom på fm då jag slappade i soffan en stund och tittade lite på morgon-TV. Dock kunde jag inte slöa hela dagen, utan till sist så satte jag lite fart. Fixade iordning mig själv och så fick det bli stallkläderna på och så tog jag itu med stallfixet. Mockade och fxiade med mat och vatten. Innan jag förpassade mig in till huset igen så fick pållarna sitt lunchhö.
 
Det var också dags för lunch till oss tvåbenta också, alltså fixades det lite snabbt. Efter lunchen så åkte T och Lexi till lägenheten och det blev lugn och ro i huset.
 
Alltså parkerade jag mig vid mitt skrivbord och Lillan parkerade sig i fåtöljen vid kaminen.
 
 
 
Tillbringade så resten av dagen med att plugga - fortfarande engelska kurslitteraturen som jag sliter med. Tog en paus framåt em för att fika lite. Kaffe och pepparkakor - det är bra för tankeförmågan :-)
 
 
 
Efter fikapausen så fortsatte jag med pluggandet fram tills det att T kom vid 16-snåret. Lite lätt stel i ryggen efter dagens sittande så fixade vi lite att äta. Först blev det räker och vitt bröd. Som efterrätt hade jag snabbt fixat iordning en saffranspannkaka - mycket mumsigt :-)
 
 
Efter maten så var det äntligen dags att att röra lite på sig. Dags för dagens motionspass och strax efter 18-snåret så satte jag full fart ut ill stallet. Pållarna plockades in och så fixade jag iordning Oktawia för ett litet ridpass. Vid 19-snåret så var vi klara för avfärd och idag så klev pållan in i trailern på en gång och vi kom iväg utan problem.
 
Så här en lördagkväll var vi helt ensamma i ridhuset i alla fall ;-). Under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset så passade T och Lillan på att ta en promis.
 
Motionspasset i ridhuset visade sig riktigt trevligt :-). Redan under tiden som vi skrittade fram så märktes det att Oktawia var pigg. Och det visade sig hålla i sig hela ridpasset. För en gång skulle så var det full fart på damen - hennes framåtbjudning brukar ju inte vara den allra bästa. Men idag var det rejält med motor i damen - jättekul! I vanliga fall så brukar ju framridningen vara en seg histora och där hon gärna springer med "backen i" under galoppjobbet. När man vill att hon ska galoppera på så brukar hon sparka mot skänel och absolut inte gå fram det minsta lilla. Idag så behövde jag inte driva något alls utan hon jobbade på helt frivilligt. Framför allt märktes det när vi galopperade fram - damen ökade på långsidorna HELT AV SIG SJÄLV. Tog i redan i kurvan efter kortsidan och satsade för fullt. Fick till och med bromsa henne för att det gick lite FÖR fort! Det har nog aldrig hänt tidigare.
 
Även efter uppvärmningen så var damen med på noterna och skötte sig kalasbra. Visade på en arbetsvilja som jag inte trodde fanns - undrar när man får uppleva den nästa gång ;-). Får leva länge på kvällens ridpass :-D.
 
Nöjd och glada for vi hemåt efter avslutat ridpass och väl hemma så blev pållan ompysslad och kvällsmaten serverades. Dagar som denna är damen mycket väl värd sin mat :-)
 
 
 
Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. När allt pyssel i stallet var avklarat så var det dags att förpassa sig in i huset. Resten av kvällen tillbringas med soffhäng framför TV:n så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

4/1 Fredag - Plugg...

 Fredag och sista semesterdagarna för den här omgången. På måndag blir det till att chocka kroppen och kliva upp rejält mycket tidigare ;-). Jag gjorde ett tappert försök med att chocka kroppen redan idag, men kroppen var inte med på noterna... Nåja, har ett par dagar till på mig att vänja mig vid tidigare mornar innan det är dags att ta sig iväg till jobbet igen.
 
När pållarna var utesläppta och serverade sin frukost så förpassade jag mig in i huset och fixade frukost. Tog det lite lugn en stund och slötittade på TV innan det var dags att ta tag i livet. När jag fixat iordning mig själv så parkerade jag mig vid mitt skrivbord och så fick det bli kurslitteraturen en stund. Målet med de nästkommande dagarna är att läsa igenom dee 5 kapitel engelsk facklitteratur som ingår i det sista momentet på kursen. Även om det är himla intressant så tar det tid att läsa engelsk facklitterar. För att upprätthålla koncentrationen så läser jag en timme innan jag tar en paus och gör något annat en kort stund för att vila hjärnan lite.
 
Vid första pausen idag så fick jag för mig att putsa ett par silverskedar - vilket de var i stort behov av... ;-)
 
En sked putsa och en återstår...
 
 
 
När pausen var avklarad så återgick jag till kurslitteraturen ytterligare en timme innan det var dags att röra på sig igen. Klockan närmade sig 12-slaget och det var dags att dra på sig stallkläderna. Jag tog en lite längre paus och pållarna fick sin em-mat och tog itu med stallfixet. När mockningen och vattnet var fixat så förpassade jag mig in i huset och fixade ordning lite lunch. Även vi tvåbenta behövde lite mat i magen.
 
Man skulle också kunna tro att övriga fyrbenta i familjen inte får någon mat över huvud taget - i alla fall när det gäller Lexis förmåga att focuser vad husse har på tallriken - något som är mycket mer intressant än vad som finns i djurens egen matskål...
 
Totalt utsvulten... ;-)
 
 
Efter lunchen så återgick jag till studierna en stund. T och Lexi for till lägenheten under tiden så jag fick sitta hemma i lugn och ro. Lyckades komma igenom första kapitlet idag - det var ett långt kapitel...
 
T och Lexi kom tillbaka framåt em och jag kände att jag pluggat klart för idag. Det började bli fullt i huvudet för dagen ;-). För att göra något annat så drog vi iväg till Marieberg en vända. Jag behövde åka till Rusta och shoppa lite pryttlar så vi började där. Köpte hårskum, deo och rengöringsprodukter och när shoppingen var avklarad så fortsatte vi till EM-möbler för att spana lite. Jag har lite funderingar på att byta ut köksbordet... men har inte riktigt bestämt mig ännu. I möbelaffären finns det inte så mycket att välja på - alla köksbord ser likadana ut... ek  eller vitlackat är tydligen väldigt inne just nu... Nåja, det var kul att spana runt lite i alla fall.
 
Vi var hemma igen vid 17-snåret och det var dags att fixa lite käk igen. Kyckling blev det nu och det smakade bra. Mätt och belåten så fixade jag ordning i köket och tvättmaskinen fick jobba lite också. Vid 18.30-snåret så blev det stallet igen och jag plockade in pållarna för kvällen. Fixade iordning maten för nästkommande dygn och jag hann också med en snabb avborstning av Bianca innan M1 och P dök upp. Det blev snabbt Oktawias tur att bli iordningfixad :-). Planen för dagen var att skutta små hinder med pållan. Så när pållan var färdigborstad och utrustningen på plats var det full fart mot ridhuset.
 
Väl framme i ridhuset så fick vi vara själva där och vi släpade fram material till några småhinder. Under tiden som M1 värmde upp pållan och pysslade med skuttövningen så passade jag på att träna lite lydnadsövningar med Lexi. Det brukar ju vara Lillan som är med i ridhuset, men idag fick Lexi följa med. Den lilla fröken har absolut med mycket mer motivation till arbete än den andra vovven ;-). Och lydnadsträning är ju aldrig fel.
 
Med fick full av hundgodis så var det inga problem med fokus på matte ;-) och den stora övningen för dagen var att "stanna-ligg kvar". Något som Lexi har haft väldigt svårt för tidigare då hon gärna smugit efter mig när jag gått iväg. Idag var hon riktigt duktig och låg kvar trots att jag knallade iväg en bra bit och stod kvar rätt länge innan jag gick tillbaka till henne.
 
Fokus på matte är ordet :-)
 
 
Oktawia skötte sig också bra, även om det var svårt att få fart på damen. Vi upplevde också att det verkar som om pållan får väldigt mycket mjölksyra rätt omgående när hon får skutta små hinder. Hm... får fundera på vad vi behöver göra för att höja mjölkksyra tröskeln - tempoträning ligger ju nära till hands...
 
Nöjda med dagens arbete stoppade vi in de fyrbenta i sina transportdon och så for vi hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen som vanligt och jag plockade undan alla prylar. Avslutade med att kvällsmata pållarna och gosa lite med stallkatterna innan jag förpassade mig in i huset för sista gången idag. Nu får det bli lite TV som avslutar denna dag.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie

3/1 Torsdag - blåsigt helt plötsligt...

Mulet och milt har det varit idag. Tog det lugnt på förmiddagen och pluggade lite granna innan jag drog ut till stallet och gjord klart med allt stallfix. Vi käkade lunch och på eftermiddagen så drog vi in till stan. Lite shopping på Willys och så fortsatte vi till lägenheten och tillbringade en stund där och T kollade läget, vattnade blommorna osv. När lägenhetspysslet var avklarat så fortsatte vi ner till sjukhuset och jag passade på att lämna av en omgång Oriflamevaror till KN för vidare leverans. Nästa vecka kommer jag ha fullt ös på jobbet så det var lika bra att få leveransen avklarad när jag ändå tog en tur till stan :-). När leveransen var avklarad så var det full fart hemåt och väl hemma fick pållarna lite em-mat och även vi tvåbenta käkade lite.
 
Vid 18-snåret kom M1 och P och det var dags för pållans motions. Idag stod ett besök till ridhuset på schemat och när pållan var iordningfixad för ridpasset så lastade vi och for iväg. Tidigare under dagen så hade det varit milt och mulet. Nu hade det blivit minusgrader och dessutom så hade det börjat blåsa REJÄLT.... En lite lätt storm hade plötsligt visat sitt fula ansikte....  Men iväg vi for på glashal väg i blåsten och vi kom fram lyckligt och väl i alla fall.
 
Trots blåsten så gick jag och Lillan på en promis under tiden som M1 red fram Oktawia, men det var rätt skönt att komma in i ridhusvärmen efter promisen. Kände mig lite lätt stelfrusen...  Idag så var det det ridskoleverksamhet så privatryttarna hade halva ridhuset att förfoga över, och det var ett par ekipage som roade sig.  Efter uppvärmning och ordentlig framridning så skötte sig pållan rätt bra - om än med lite övertalning ;-). Jobbade på bra i alla fall och det får man vara nöjd över.
 
Lite lätt frusen så lastades pålla efter ridpasset och vi for hemåt. Väl hemma så rappade jag på lite i stallet med ompyssling av pållan och övriga sysslor i stallet. Jag var precis klar till kl 20 så jag hann in och kolla på det brittiska kriminaldramat som ikväll på TV2. Såg första delen igår och slutade så himla spännande så jag var tvungen all kolla på del två. Även detta avsnitt slutade spännande och jag ser med spänd förväntan på upplösningen i del två.
 
Var ute till stallet strax efter kl 21 och kollade av pållarna en sista vända och kvällsfodrade dem. Även kvällspinkning av vovvarna ingick och så får det nu bli TV för resten av kvällen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

2/1 Onsdag - Piggare...

 Då var det vardag igen, men jag har semester några dagar så jag behövde inte stressa upp på morgonen för att ta mig till jobbet. Jag var i alla fall piggare idag än vad jag var igår ;-). Så upp i vettig tid för att släppa ut pållarna och servera dem frukosten i hagen som vanligt. Förpassade mig in i huset och fixade iordning frukost. Frukosten tog jag sedan med min in i vardagsrummet och så blev det soffhäng en stund framför TV:n. Bästa med att vara ledig - att inte behöva stressa på morgonen ;-). Något som Lillan också uppskattar då hon också gillar soffhäng  - en riktigt liten soffpotatis är vovven...
 
Så småningom så fixade jag iordning mig själv och jag tog mig ut till stallet. Dags att ta itu med dagens stallfix. Det var skönt väder ute, solen sken och det var plusgrader - man fick nästa lite vårkänslor :-). Mockade i lugn och ro för att sedan fixa med hästarnas vatten ute i hagen - lunchhöt serverades också innan jag tog itu med att pyssla om stallkatterna. När jag kom in i sadelkammaren så tog det en stund innan jag lyckades lokalisera Prickan - hörde katten snarka och till sist hittade jag henne. Ovan på mitt skåp hade hon rullat ihop sig i svampkorgen och sov - stenhårt ;-). Hällde upp mat och vatten - men ingen reaktion så kissen fick sova vidare...
 
 
 
När jag var klar med stallfixet så var det dags att gå in i huset igen. Fixade lite lunch och så tillbringade jag ett par timmar vid mitt skrivbord. Dags att ta itu med studierna igen - nu är det slutslappat ;-). Den 20/1 är det deadline för sista inlämningsuppgiften, momen 5, på min kurs IT- och Informationssäkerhet. Så idag satt jag och läste igenom föreläsningsmaterialet - har också kvar att läsa igenom de kapitel i kursboken som ingår i detta momentet. Alltså har jag att göra under in ledighet - men det har varit självvalt för att slippa plugga under jul och nyår :-).
 
Hur som helst - man orkar inte sitta och läsa hur länge som helst och dessutom ville jag ut och få lite sol på mig. Så framåt em bestämde jag mig för att pållans motion fick bestå av en promenad. Sagt och gjort. Övertalade även T att följa med ut och då ta med en vovve på promenaden. För tänkte jag skritta uppsuttet, men så bestämde jag mig för att det fick bli en avsutten promenad - på så sätt så får matte mer motion än vid uppsutten promis. Och tur var väl det... för när vi väl gav oss iväg så visade det sig att Oktawia inte alls var speciellt avslappnad... 
 
Hästen betedde sig som om hon inte varit ute ur stallet på typ 6 månader. Superspänd och förvandlades snabbt till en stort svart blåsande drake. Grannens skällande hundar var typ livsfarliga. Grannens hästar i hagen var ännu farligare och jag hade fullt sjå att hålla i hästen och få henne att ha kvar alla 4 hovarna på marken. Med matte hängades som en liten rem i snöret så tog vi oss ut till allmän väg och ve och fasa! Vi mötte andra personer som var ute och promenerade i solen - livsfarligt!!! T tyckte som vanligt att Oktawia är totalt livsfarlig att hantera *harkel* men vi lyckades att ta oss framåt och vi hade turen att INTE möte några traktorer på dagens tur Det hade nog varit att utmana ödet ;-). Pållan lugnade till sist ner sig så pass mycket att det gick bra ta sig framåt, om än i rätt snabbt tempo - men motion blev det i alla fall.
 
Och det verkade som om pållan uppskattade att få komma ut en sväng...
 
 
När vi kom hem igen så blev det samma resa igen. Barn som var ute och lekte, grannens hästar sprang i hagen och så skällande hundar = en häst som var mer i luften än på marken.
 
När vi väl lyckats ta oss till stallet igen så var det av med tränset och snabb koll av pållan innan det blev hagen igen. Oktawia drog iväg i full galopp, men insåg snabbt att det var samma gamla vanliga hage och coolade snabbt ner sig.
 
Roligare än så här blir det inte idag... ;-)
 
 
Bianca är ju inga broddar på sig och for inte iväg i någon vild galopp... hon var mest intresserad av att leta igenom mattes fickor efter hästgodis - dock hittade hon inget ;-).
 
Efter denna mindre lugna promis så hade jag behov av en lite mer stillsam stund och T hade bara med sig en vovve på promisen. Blev det att jag tog en promis till. Här gäller det att utnyttja det vackra vädret :-). Jag och Lexi passade på att utnyttja det sista dagsljuset och gick på en promis. Jag passade också på att träna lite lydnad med busfröt, något husse inte gör så himla ofta. Det som jag och Lexi lärde oss på lydnadskursen för många år sedan - det satt fortfarande kvar :-). Märks att det är stor skillnad mellan Lexi och Lillan när det gäller arbetsgviljan - Lexi är ju inte schäfer för inte... ;-)
 
När vi var hemma igen så var det dags att ge pållarna sin em-mat och så fixade jag iordning höpåsarna för nästkommande dygn till pållarna innan jag förpassade mig in i huset. Det var dags att få i sig lite mat för oss tvåbenta också.
 
Resten av kvällen tillbringades sedan med att jag fortsatte med att plugga. T gjorde inte många knop utan låg i soffan och kollade på film. Vid 20-snåret hade jag läst igenom allt föreläsningsmaterial och det fick vara bra för idag. Resten av kvällen tillbringades så framför TV:n bortsett från då det var dags att plocka in pållarna för kvällen och ge dem kvällsmaten - och mycket mer än så händer inte ikväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

1/1 Tisdag - Nyårsdagen 2013

Segare än segast är det enklaste sättet att beskriva årets första dag. Att jag var nykter under gårdagens nyårsfirande för att kunna köra bil hem - det kunde man knappt tro. Hur trött som helst!! Pållarna fick ju mat när jag kom hem igår vid 1-snåret och alltså kunde jag kosta på mig en liten sovmorgon - så vid 9-snåret kravlade jag mig ur sängen och pallrade mig ut till stallet. Pållarna var som vanligt och nöjda över att få komma ut och inta sitt morgonhö ute. Jag och Lillan drog oss snabbt tillbaka till huset. På med lite kaffe och så fick det bli soffhäng och frukost fram för morgon-TV - och det länge.... ;-).
 
För övrigt så har jag inte gjort många knop idag. Slöat rejält är ordet, och tog inte itu med stallsysslorna förrän framåt 13-snåret. Var ju ändå tvungen att gå ut och lunchfodra pållarna ;-) Vid 15-snåret kom så M1 och P - altlså dags för pållans motionspass och en tur till ridhuset stod på schemat. När damen väl var iordningfixad så klev hon efter lite om och men in i trailern och vi kunde fara inåt. Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en promis som vanligt under tiden som M1 värmde upp pållan. Skönt att röra på sig lite även om jag var trött ;-). Efter promisen så fick det bli läktaren i ridhuset resten av ridpasset. Oktawia var seg idag också. M1 upplevde damen ungefär som det jag upplevde det i förrgår när jag red. Det krävs tämligen lång uppvärmning - i pållans tempo - innan det går att göra nåt vettigt... Som ryttare får man slita ordentligt och frustrationen blir hög. Oktawia var i alla fall inte sur eller grinig - hade nog bara ingen lust att anstränga sig allt för  mycket ;-). Jobbade på bra på slutet i alla fall - det får man vara nöjd med ;-).
 
När det så var dags att åka hemåt så klev damen in i trailern utan krångel i alla fall och väl hemma så blev hon ompysslad innan det blev hagen igen. Em-maten serverades i hagen och det var pållarna nöjda med.
 
Jag plockade undan alla prylar, mockade ur boxar och trailer. Klättrade upp på höloftet och slängde ner hö så jag kunde fixa iordning höpåsarna och gjorde även klart kraftfoder och vattnet. Lagom när jag var klar och sopade av det sista på stallgången så kom T och Lexi. Precis lagom för att pallra sig in i huset och äta upp resterna från gårdagens nyårsmat. Örtmarinerad fläskfilé och potatisgratäng smakade bra idag också :-).
 
Efter maten var jag tvungen att lägga mig i soffan och vila. T trodde jag var sjuk eftersom typ bara vill sova... ;-) - men det räcker med att vara trött och soffhäng fick det bli resten av kvällen bortsett från att jag tog mig ut till stallet senare på kvällen för att plocka in pållarna och serverka kvällsmaten till dem.
 
Men är det en segdag så är det soffhäng som gäller och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

31/12 Måndag - Nyårsafton...

 Så var det dags för nyårsafton och 2012 års sista dag. Tyckte inte det var länge sedan det nyss var nyårsfirande - fort har det gått... ;-)
 
Dagen började som vanligt. Upp och ut med pållarna. In i huset och lite soffhäng en stund innan jag tog tag i livet och fixade ordning mig själv. Passade också på att förbereda fläskfilén till em. Mitt på dan så var det dags för pållarna att få sitt lunchhö och jag passade på att fixa stallet i samma veva. När stallsysslorna var avklarade så var det dags att fixa lite nyårsmat. Fläskfilén fixades på förmiddagen så det som var kvar var potatisgratängen. T skalade potatis och jag fixade iordning resten. Under tiden som gratängen stod i ungen slappade jag framför datorn tills det var dags att duka. Så vid 15-snåret var det dags för lite nyåsmat :-)
 
Örtmarinerad fläskfilé och potatisgratäng inkl tillbehör - smakade mums :-)
 
 
 
Efter mat och kaffe var det snabbt ut en vända och em-fodrade pållarna och så tillbaka in i huset. Tillbringade ett par timmar i soffan och slappade. Kollade på TV och tog det lugnt. Här gällde det att ladda för att orka med resten av kvällen ;-).
 
Vid 18-snåret så drog T och Lexi vidare till lägenheten och jag själv tog itu med att piffa till mig själv. Fixade iordning festmakeup och festfrisyr. Fram med snyggkläderna, men innan jag hoppde i kjol och tunika så drog jag på mig myskläder och gav mig ut en vända till stallet. Pållarna fick finna sig i att bli inplockade i stallet vid 19-snåret idag. De hade ingen större lust att komma in trots att det spöregnande ute, men nöjda över att det låg mat serverad i boxarna ;-). Skiftade täcken och hängde upp de blöta på tork. Så full fart in i stallet och drog på mig feststassen. Strax efter 19.30 var jag så färdig och drog in till stan. Plockade upp kamrat KN strax innan kl 20 och vi for vidare till SJL för att tillbringa en trevlig kväll hemma hos henne.
 
Vi hade lite knytkalas, SJL hade gjort en vansinnigt god ost- och skinkpaj, KN shoppat goda ostar och jag hade med mig kex, marmelad, frukt och oliver - SJL stod även för efterrätten iform av god glass.
 
Ser väl himla trevligt ut :-) 
 
 
En mycket trevlig kväll försvann med raska steg och proppmätta var det så dags att ge sig ut på stan för att kolla på fyverkerierna vid slottet. Det duggade ut, men jag släpade med mig min systemkamera och stativet - tänkte försöka fånga lite fyverkerier på bild :-)
 
Proppat med folk var det vid slottet, men hittade en bra plats där jag kunde ställa upp stativet och rigga upp kameran :-)
 
Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter fyverkerierna tog vi oss tillbaka till SJL's lägenhet och så småningom var det dags att tänka på refrängen. Även om det är himla trevligt att umgås med goda vänner så måste man till sist ta sig hemåt och jag ville klara av att köra bilen hem utan att somna ;-)
 
Så strax efter 1-snåret var jag hemma igen - allt var lugnt hemma. Kollade till pållarna och de fick mera hö att tugga på eftersom matten inte kommer vara supermorgonpigg i morgon ;-). Lillan låg och snarkade i badrummet och blev som vanligt glad över att se sin matte :-).
 
Nu är det bara sängen som väntar!
 
/Lizzie

RSS 2.0