2/1 Onsdag - Piggare...

 Då var det vardag igen, men jag har semester några dagar så jag behövde inte stressa upp på morgonen för att ta mig till jobbet. Jag var i alla fall piggare idag än vad jag var igår ;-). Så upp i vettig tid för att släppa ut pållarna och servera dem frukosten i hagen som vanligt. Förpassade mig in i huset och fixade iordning frukost. Frukosten tog jag sedan med min in i vardagsrummet och så blev det soffhäng en stund framför TV:n. Bästa med att vara ledig - att inte behöva stressa på morgonen ;-). Något som Lillan också uppskattar då hon också gillar soffhäng  - en riktigt liten soffpotatis är vovven...
 
Så småningom så fixade jag iordning mig själv och jag tog mig ut till stallet. Dags att ta itu med dagens stallfix. Det var skönt väder ute, solen sken och det var plusgrader - man fick nästa lite vårkänslor :-). Mockade i lugn och ro för att sedan fixa med hästarnas vatten ute i hagen - lunchhöt serverades också innan jag tog itu med att pyssla om stallkatterna. När jag kom in i sadelkammaren så tog det en stund innan jag lyckades lokalisera Prickan - hörde katten snarka och till sist hittade jag henne. Ovan på mitt skåp hade hon rullat ihop sig i svampkorgen och sov - stenhårt ;-). Hällde upp mat och vatten - men ingen reaktion så kissen fick sova vidare...
 
 
 
När jag var klar med stallfixet så var det dags att gå in i huset igen. Fixade lite lunch och så tillbringade jag ett par timmar vid mitt skrivbord. Dags att ta itu med studierna igen - nu är det slutslappat ;-). Den 20/1 är det deadline för sista inlämningsuppgiften, momen 5, på min kurs IT- och Informationssäkerhet. Så idag satt jag och läste igenom föreläsningsmaterialet - har också kvar att läsa igenom de kapitel i kursboken som ingår i detta momentet. Alltså har jag att göra under in ledighet - men det har varit självvalt för att slippa plugga under jul och nyår :-).
 
Hur som helst - man orkar inte sitta och läsa hur länge som helst och dessutom ville jag ut och få lite sol på mig. Så framåt em bestämde jag mig för att pållans motion fick bestå av en promenad. Sagt och gjort. Övertalade även T att följa med ut och då ta med en vovve på promenaden. För tänkte jag skritta uppsuttet, men så bestämde jag mig för att det fick bli en avsutten promenad - på så sätt så får matte mer motion än vid uppsutten promis. Och tur var väl det... för när vi väl gav oss iväg så visade det sig att Oktawia inte alls var speciellt avslappnad... 
 
Hästen betedde sig som om hon inte varit ute ur stallet på typ 6 månader. Superspänd och förvandlades snabbt till en stort svart blåsande drake. Grannens skällande hundar var typ livsfarliga. Grannens hästar i hagen var ännu farligare och jag hade fullt sjå att hålla i hästen och få henne att ha kvar alla 4 hovarna på marken. Med matte hängades som en liten rem i snöret så tog vi oss ut till allmän väg och ve och fasa! Vi mötte andra personer som var ute och promenerade i solen - livsfarligt!!! T tyckte som vanligt att Oktawia är totalt livsfarlig att hantera *harkel* men vi lyckades att ta oss framåt och vi hade turen att INTE möte några traktorer på dagens tur Det hade nog varit att utmana ödet ;-). Pållan lugnade till sist ner sig så pass mycket att det gick bra ta sig framåt, om än i rätt snabbt tempo - men motion blev det i alla fall.
 
Och det verkade som om pållan uppskattade att få komma ut en sväng...
 
 
När vi kom hem igen så blev det samma resa igen. Barn som var ute och lekte, grannens hästar sprang i hagen och så skällande hundar = en häst som var mer i luften än på marken.
 
När vi väl lyckats ta oss till stallet igen så var det av med tränset och snabb koll av pållan innan det blev hagen igen. Oktawia drog iväg i full galopp, men insåg snabbt att det var samma gamla vanliga hage och coolade snabbt ner sig.
 
Roligare än så här blir det inte idag... ;-)
 
 
Bianca är ju inga broddar på sig och for inte iväg i någon vild galopp... hon var mest intresserad av att leta igenom mattes fickor efter hästgodis - dock hittade hon inget ;-).
 
Efter denna mindre lugna promis så hade jag behov av en lite mer stillsam stund och T hade bara med sig en vovve på promisen. Blev det att jag tog en promis till. Här gäller det att utnyttja det vackra vädret :-). Jag och Lexi passade på att utnyttja det sista dagsljuset och gick på en promis. Jag passade också på att träna lite lydnad med busfröt, något husse inte gör så himla ofta. Det som jag och Lexi lärde oss på lydnadskursen för många år sedan - det satt fortfarande kvar :-). Märks att det är stor skillnad mellan Lexi och Lillan när det gäller arbetsgviljan - Lexi är ju inte schäfer för inte... ;-)
 
När vi var hemma igen så var det dags att ge pållarna sin em-mat och så fixade jag iordning höpåsarna för nästkommande dygn till pållarna innan jag förpassade mig in i huset. Det var dags att få i sig lite mat för oss tvåbenta också.
 
Resten av kvällen tillbringades sedan med att jag fortsatte med att plugga. T gjorde inte många knop utan låg i soffan och kollade på film. Vid 20-snåret hade jag läst igenom allt föreläsningsmaterial och det fick vara bra för idag. Resten av kvällen tillbringades så framför TV:n bortsett från då det var dags att plocka in pållarna för kvällen och ge dem kvällsmaten - och mycket mer än så händer inte ikväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0