16/7 Tisdag - Dagen efter...

Så här dagen efter allt födelsedagsfirande så vaknade jag 7 och var hur pigg som helst! Verkade onödigt att kliva upp så tidigt på semestern, men längre än 7.30 kunde jag inte ligga kvar. Solen sken och det var en fin morgon, inte hellerblåste det lika mycket idag som igår. Knallade ut till pållarna med deras kvällsmat och så slösurfade jag cirka en timme innan jag fixade frukost som jag bar upp till altanen. Väckte sedan T som vackert fick pallra sig upp ;-). Eftersom altanen ligger i västerläge är det skugga där på morgonen. Vi utrustade oss med varsin filt för att inte frysa - har man semester så ska man äta frukosten ute ;-).
 
Efter att slappat en stund på altanen så fixade jag iordning mig själv och så småningom drog vi iväg till Marieberg. Under min fest i lördags så gick inte allt vin åt, utan vi kunde lämna tillbaka två vinboxar som var oöppnade. Ingen idé att jag behöll dem - så mycket vin pimplar inte jag ;-). Vi kom till systemet vid 10.30-snåret så det var tämligen folktomt där. Vi fick hjälp på en gång och det var inga som helst problem att göra återköp av vinet.
 
Vi fortsatte sedan till ÖB där jag shoppade med maskindiskmedel för jag hade gjort slut på allt maskindiskmedel och utan maskindiskmedel - det kan man absolut inte vara.
 
På vägen hem så for vi förbi Granngården för T skulle ha ett Lethermanverktyg som de hade superrea på. Som tur var så fanns det fortfarande kvar så han kunde shoppa sig ett ex av det åtråvärda verktyget. Jag passade på att shoppa med en ny flyveil till Oktawia då hennes gått sönder under natten.
 
När vi var hemma igen så var det dags för lite mat och även idag blev det rester från i lördag, men nu var det sista dagen vi knaprade på den maten. Det smakade fortfarande bra - men man trött blir lite trött på att äta samma käk fyra dagar på raken ;-).
 
Under em så gjorde T och jag en insats med att fixa iordning en beteshage som vi får låna av en trevlig granne. Vi får utnyttja de stolpar och tråd som finns, men hagen har inte använts på ett tag och behövde gås igenom. Vi sträckte elrepet och flyttade lite stolpar som markägaren ville ha flyttade då de stod för nära hans vinbärsbuskar. Vi hade också med med 4 egna stolpar  då hagen inte var komplett. Alltså fick T slita med spett och slägga. Totalt knallvarmt blev det och vi höll på att flyta bort innan vi var klara. Vi  var tillbaka hemma igen efter cirka 1,5 timme och då fick det bli en paus i trädgården.
 
Under sen eftermiddag fick jag också besök av kamrat CL och hennes dotter. De kom för att kolla på kattungar då dottern tänker skaffa en kompis till den hon har. Den hon hade tänkt sig var inte så intresserad av henne, men en annan av kittisarna var desto mer tillfreds med henne. Så vi får se hur det går. Ska komma tillbaka och kolla om lite längre fram när kittisarna växt till sig lite.
 
Efter besöket så fixade jag och T vattenkaret och tog med oss dunkar med vatten som vi körde ut till nya hagen. Sedan hem och plockade in pållarna från min hage. Passade på att kolla igenom damerna och sköljde Oktawias ögon med lite koksaltlösning. En natt med trasig flyveil och flugorna var på ögonen direkt.
 
Så var det dags att frakta damerna till lånehagen som ligger några hundra meter hemifrån. Oktawia blev ju skadad i början på april. Friskförklarad i mitten av maj och det var ok att sätta igång damen. Dock kom betäckningen emellan och jag har bara tömkört några gånger då vi hållit till i hagen. Alltså har hon inte vart ute och rört sig på vägarna någonting den här våren/sommaren. Drog på ett träns ovanpå grimman för att ha lite koll på damen. Det är fullt med hästar i hagarna på väg till lånehagen och man vet aldrig hur Oktawia kan stirra upp sig. Men Oktawia tyckte det var himla trevligt att få komma ut på en liten promis och skötte sig jättebra. Gnäggade lite åt hästarna i hagen, men skötte sig kalasbra för övrigt.
 
Däremot så tyckte de att det var jättkonstigt när vi vek av från vägen och traskade in på okänd mark. Men snart insåg pållarna att de stod mitt i magen och vi hann bara in gneom grindhålet och så började de käka...  
 
 
Jag gick ner i hagen för försökte locka med mig hästarna så de skulle få lite koll på hur stor hagen var. De följde med en liten bit...
 
 
Jag ville att de skulle på kolla på att det finns massor med mat längre fram i hagen...
 
 
 
Gräset i hagen är förvuxet så det är typ en meter högt. Att det är förvuxet är bra för Bianca - hon kommer nog bli lite tjock, men fångrisken är inte lika akut som tidigare på betessäsongen.
 
Gräshöjden gör att Bianca har mat i "ståhöjd" ;-)
 
 
Lämnar nöjda pållar i hagen...
 
 
När vi kom hem igen så fyllde jag på ytterligare två dunkar vatten. Och när T och Lexi var redo för att åka in till lägenheten, följde jag och min cykel med. Vi stannade till vid hagen och ytterligare vatten hälldes upp i hästarnas vattenkar. Totalt fick de 60 liter och det räcker tills i morgon i alla fall.
 
T och Lexi for alltså vidare till lägenheten och jag cyklade tillbaka hemåt. Väl hemma fick det bli lite trädgårdshäng för mig och Lillan. Lite att käka och datorn - fördelen med trådlöst modem och att trådgårdsgruppen stod i skuggen. Går faktiskt att sitta ute och surfa ;-).
 
Vid 20-snåret tog jag och Lillan en promis för att kolla till pållarna. Det var tur att vi gjorde det. Någon av pållarna hade fastnat i undertråden och slitit av den. Pållarna var kvar i hagen och betade för fullt. Jag fixade undertråden så staketet var helt igen och så knallade vi hemåt igen.
 
Resten av kvällen kommer nu tillbringtas framför TV:n för jag ska kolla på Morden i Midsomer. Alltså blir det inte rolgare än så här idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0