2/7 Tisdag - Stolpyssel...

Jag hade en grej inbokad idag - nämligen en tid hos frissan vid 14-snåret. Min plan för dagen var alltså att fixa byte av sitstyg på några stolar under fm.
 
Började dagen som vanligt, upp och ut med pållarna till frukosten i hagen. Fixade frukost åt mig själv som intogs framför datorn under tiden som jag slösurfade lite. Så småningom satte jag fart och när jag gjort iordning mig själv drog jag ut i stallet. Lika bra att få stallsysslorna undanstökade - passade också på att gosa lite med kissarna. När jag var klar i stallet och på väg in i huset för att börja med mitt stolspyssel - då ringer min mobil och det är frissan.
 
Det visade sig att min frissa är deltidssjukskriven och undrade ifall jag hade möjlighet att komma lite tidigare. Absolut inga problem - mitt stolspyssel hade ingen fast tid och jag kan göra det under eftermiddagen. Alltså blev det ändrade planer. Bytte snabbt om och så drog jag till stan istället och 45 min senare var jag hos min frissa :-)
 
Drygt en timme senare var jag nyklippt och tillpiffad i håret - och det var full fart hemåt igen. Väl hemma så käkade jag lite mat och drack lite kaffe innan det var dags med stolarna.
 
Vid 14-snåret satte jag alltså igång med en stolsdyna. Drog upp gamla nubben. Pillade loss sitstyget. Nålade fast det gamla tyget på det nya tyget och klippte ut ett nytts sitstyg. Måttade in tyget på dynan och återanvände nubben för att spika fast det nya tyget.
 
Vid 16-snåret hade jag gjort klart två stolsdynor och i samma veva dök T och Lexi upp. Jag hade lite ont i armen efter allt spikande. Och framför allt hade jag ont i tummen efter att tryckt fast nubben ;-). Nubben är ju så korta (0,5 cm) så det går inte att hålla i dem när man ska slå i dem med hammaren. Måste alltså strycka fast dem lite så de står upp av sig själva. Efter x antal 100 nubb så känns det ;-)
 
Jag var i behov av en vilopaus - lite käk och kaffe fick det bli :-). Efter en timmes vila var jag igång igen - jag hade totalt 4 stolar kvar att fixa och ville bli klar. Dock orkade jag inte med allihopa idag...
 
Vid 20-snåret hade jag fixat klart bytet av ytterligare två stolsdynor. Nu tålde jag inte att se en endaste liten nubb till *fniss*
 
En sabla massa nubb har jag dragit upp och spikat fast idag... Så här ser undersidan ut  på stolarna sitsar.
 
 
Även om jag nu hade väldans ont i min arm - min kroniska tennisarmbåge protesterade vilt efter allt spikande... Är jag VÄLDIGT nöjd med resultatet :-D Fyra stolar klara och de blev som nya - tänk vad mycket ett litet sitstyg kan göra :-)
 
 
Nu är det bara de två stolarna vid fönstret som är kvar - det får bli en annan dag.
Jag avslutade min dag med att vila armen lite, plockade in pållarna och pysslade om dem lite innan kvällsmaten serverade. I morgon blir det ett besök till veterinärstationen med Oktawia - är oerhört spänd på ifall det fortfarande finns kvar något foster i magen på damen...
 
Nu blir det i alla fall lite Morden i Midsomer som får avsluta min kväll...
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0