27/7 Lördag - Fortsatt varmt...

Varmt och kvalmigt idag också. De jobb som är kvar att greja med hemma är att bygga ett vindskydd till pållarna och så byta ett par reglar på stalltaket. Tyvärr så får det nog vänta tills det blivit lite svalare ute. Så varmt och kvalmigt som det varit senaste veckan - då orkar man inte göra mycket direkt.
 
Nu orkar man inte heller med hur mycket trädgårdshäng som helst heller - alltså var det dags att fara iväg en sväng. Så efter sedvanligt frukosthäng fixade vi iordning oss och så for vi iväg. Målet med vår resa var Café Skogen. Förutom café så finns där också en minigolfbana.
 
Vi tillbringade alltså denna soliga förmiddag med att spela lite minigolf - något vi inte gjort på typ 15 år eller nåt... Att man var ringrosting är bara förnamnet ;-). Men det var bara att kämpa på och roligt hade vi i alla fall ;-). Visade sig att T nog måste ha fusktränat när det gäller att hantera en minigolfklubba...
 
Nöjd T som plockar upp sin boll...
 
 
 
Mycket riktigt så blev det T som vann denna omgången, men jag gjorde i alla fall en riktigt bra avslutning ;-)
 
 
Efter avslutad minigolfrunda fick vinnare (alltså T) bjuda förloraren på en räkmacka. Den smakade mums och det var skönt att ta en fika i skuggan :-)
 
 
Efter att ha mumsat i oss varsin god räkmacka, fortsatte vi till Claes Ohlsson där nya baklysen till min trailer shoppades. Så var det full fart hemåt.
 
Väl hemma så pustade jag uti skuggan under äppleträden med en kopp kaffe och en tidning. Det var alldeles för varmt för att orka göra något annat... T däremot verkade inte lida av värmen. Han tog itu med att byta ett baklyse på min trailer och han började med det högra som jag har mest problem med.... det tog en stund.... och när vi sedan testade lyset på trailern så ville inte bromsljuset funka.
 
Efter lite micklande fram och tillbaka och flyttande av kablar och byte av glödlampa.... så till sist så funkade bromsljus, baklyse och blinkers. När vi ändå var i farten och grejade med elen på min trailer så fortsatte vi till att mickla med innerbelysningen. Den har inte funkat på ett par år och varje gång man kommer på att det vore bra att den funkade - då är det ju typ mörkt, kallt och eländigt ;-). Sladd till innerbelysningen lokaliserades. T skruvade loss själva armaturen och vi upptäckte problemet. Jordningskontakten inne i trailern var helt sönderrostad och den andra änden av jordningskontakten ute i lampkontakten var helt lös. Inte undra på att innerbelysningen inte ville fungera. T letade reda på ny jordningskontakt och efter ytterligare lite pyssel med elen fick vi det att fungera - äntligen :-)
 
 
För övrigt så var det nu en skön kväll som avslutades med trädgårdshäng. Vi käkade räkor och vitlöksbröd, till detta ett glas vitt vin. Mums!
 
Nu när det är kväll, är det äntligen en dräglig temperatur ute :-).
 
Roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0