18/6 Tisdag - Hemmakväll...

Efter arbetsdagens slut så åkte jag hem till en arbetskamrat och botaniserade i hennes trädgård :-). Det var trevligt och jag kom hem med 3 isopplantor, några mynta och johannesört, plus en "rosa blomma" :-). Jättekul och isopen är jag lycklig över. Nu hoppas jag att dessa plantor överlever några vintrar.
 
Jag for hem direkt efter besöket hos min arbetskamrat, kom hem vid 18-snåret så det blev lite sent. T var på plats och hade matat pållarna och släppt ut Lillan :-). Vi käkade lite innan T och Lexi for vidare. Även idag var det en fantastisk skön kväll och när stallsysslorna var avklarade fick det bli trädgårdspyssel igen. Jag planterade plantorna jag fått och så rensade jag ytterligare lite ogräs.
 
Vid 20:30-snåret plockade jag in pållarna och borstade igenom båda damerna och framför allt stackars lilla Oktawia. Hovis hade förvarnat mig om att damen skulle bli ömfotad nu när vi plockade av skorna, och det är Oktawia - rejält!!! :-(. Pållan är jättestapplig och hög digitalispuls i alla fyra hovarna. Snacka om att jag fick dåligt samvete och jätteorolig över hur det kommer gå med Oktawias dräktighet.
 
Men jag hade inget alternativ. Damen var alldeles för lång i tårna och med tanke på kotledsinflammationen är det inte alls bra. Att slå på nya skor utan drog är helt otänkbart och det går inte att droga henne pga dräktigheten... håller tummarna hårt att hon inte förlorar fostret nu! Och så hoppas jag att de ömma sularna härdar sig fort...
 
Förstår inte hur jag ska överleva den här dräktigheten utan att bli nervrak på kuppen...
 
När jag var klar i stallet så var det dags att tänka på refrängen. Men det är svårt att komma isäng nu när det är så ljust ute. Tur att det snart är semester!
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Grattis igen! Jag fortsätter att hålla tummarna så att att det blir ett vackert litet föl nästa vår!!

2013-06-21 @ 11:50:40
URL: http://sturerinorthhill.se
Postat av: Lizzie

Åh! Jag hoppas också på det! Kommer dock "bita på naglarna" fram till 1/7 när det är dags för 45-dagars kollen... men ett litet svart sto med vit stjärna och helst fyra vita strumpor har jag "beställt" *fniss*

2013-06-21 @ 18:08:57
URL: http://stallkartorp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0