1/9 Söndag - Byte av blogg...

Från och med idag 2013-09-01 har jag bytt blogg då jag inte vill bli sammanblandad med grannen.
 
Min nya blogg hittar ni här: http://stallherbertz.blogg.se/
 
Välkomna både nya och gamla läsare :-)
 
/Lizzie

31/8 Lördag - Helt Hysteriskt!

 Vaknade upp till en lite lätt mulen dag. Det hade regnat under natten, men uppehåll när jag var ute och släppte upp pållarna och gav dem frukost. Jag fixade iordning mig själv, väckte T och så käkade jag frukost. Vid 9.30-snåret var vi klara för avfärd och med trailern fasthakad på bilen så for vi iväg till min höbonde. Dags att hämta ett lass av årets skörd.
 
Höt blev snabbt placerat i min trailer och vi var snart på väg hem igen. Väl hemma igen så fick höt vara kvar i trailern. Det hade börjat regna och så står byggställning mitt framför luckan upp till höloftet. Alltså lite trixit att få upp höt.
 
Min plan för resten av dagen var att städa huset. Eftersom det har varit fullt upp med lagning taket på gamla lagågården så har jag inte prioriterat städningen de senaste veckorna. Om man säger så här - nu var jag så illa tvungen att faktiskt göra en ordentlig städning. Det går liksom inte att skippa städningen hur länge som helst... Men innan jag drog igång städningen så la jag in ett par annonser på blocket. En annons på kittisar som nu är leveransklara enligt blockets regler. Och så la jag upp en annons på välbrunnen gödsel, då jag har mer gödsel än vad jag kan göra slut på själv.
 
När jag var klar med att fixa annonserna så satte jag igång med städningen. Började med att plocka - det som tar längst tid. Enligt uppgift från Blocket skulle mina annonser granskas innan publicering - något som kunde ta 1-2 timmar. Dock tog det bara 30 min innan det började ringa på min mobil. Snart var kattspekulanterna på plats och de fastnade för den blå/vita kattpojken. Vips var en kattunge såld.
 
 
Jag fortsatte med att försöka städa. Min telefon plingade - kom SMS på SMS med förfrågningar om kissarna. Jag kollade mailen och blev helt chockad! Helt nerlusad med förfrågningar om kattungarna. Och ALLA vill ha samma kattunge! Nämligen den söta blåtigre killen... och visst är han söt :-)
 
 
Jag kör rättvisemetoden och var i kontakt med den som stod först på listan. De var jätteintresserade, men hade ingen möjlighet att komma idag då de hade drygt 10 mil att åka idag. Så jag hade fullt upp med att maila alla övriga som var intresserade av  kissen. Fick ihop en snygg lista med spekulanter som ville vara reserv på den söta blåtigren. Ingen av dem visade något som helst intresse för den tredje killen som också är blåtigré och hur söt som helst.
 
 
Man kan lugnt säga att dagen försvann i ett hysteriskt tempo där jag mellan att svara i telefonen, svara på SMS och svara på mailen, samtidigt försökte städa huset.
 
Fram på em kom det en famlj som ville ha en honkatt och de fastnade för lilltjejen. Så hon har nu fått en ny matte och husse :-)
 
 
 
Under tiden som jag slet med städning och kattspekulanter höll T på med lagårdstaket och har kommit en bit på väg. Tegelpannorna är på plats igen på ungefär halva taket - och nu behövs det shoppas en bräda som ska förhindra rengvatten att skvimpa över kanten på plåtrännan.
 
 
Finns hopp om helt lagårdstak innan höststormarna kommer alltså ;-)
 
Framåt kvällningen hade jag i alla fall lyckats med att plocka undan i huset, damma, tvätta bort fluglortar, göra rent toa och handfat, dammsugit, moppat golven, tvättat två tvättar och skakat mattorna. Även stallsysslorna var avklarade och vid 21-snåret fick pållarna komma in och jag kollade av dem. De var dock mest intresserade av att få mat ;-).
 
Helt trött får min kväll nu avslutas med soffhäng och lite TV. Ska bara svara på ytterligare fler mail från kattspekulanter *pust*.
 
Men detta är allt för idag!
 
/Lizzie

30/8 Fredag - Bortakväll

Även denna arbetsfredag försvann i ett nafs. Konferens fram till lunch för att sedan fara tillbaka till kontoret och städa mitt kontor. På måndag blir det flytt av mina prylar.

Vid 16-snåret stämplade jag ut och så mötte jag upp T och vi for iväg till Marieberg där jag gav mig ut på presentjakt. Visste ungefär vad jag ville få tag på - och ute på blomsterlandet fick jag napp. En superfin Brukorkidée av modell stor med två stänglar - present fixad till min kamrat Pysseltrollet.

Full fart hemåt. T åkte iväg och fixade varsin pizza. Under tiden så fixade jag stallsysslorna, och motionerade vovvarna i tur och ordning. Vid 18-snåret kom så T med varsin pizza - smakade smakens ;-). Mer mat än vad jag egentligen behövde, men gott är det! Framåt kvällningen var det dags för en av kattungarna att flytta hem till sin nya matte och vid 19.30-snåret kom S. Det är den gräddvita kattpojken med de blå ögonen som nu får flytta hemifrån :-).

Vid 20-snåret var det så dags att fara iväg till Pysseltrollet och gratulera på högtidsdagen, så här en dag för sent. Som tur är så är jag inte ensam om att älska fina ordkidéer :-).

Så kvällen tillbringades med gott fika och trevligt sällskap fram till 22.30 när det var hög tid att fara hemåt igen. Pållarna var fortfarande ute och det var hög tid att servera kvällsmaten. Alltså full fart hemåt i kolmörkret. Pållarna kom sakta knallandes när jag ropade på dem - snabb koll att allt var bra med dem och så serverades kvällsmaten.

Roligare än så här blir det inte idag!

/Lizzie

RSS 2.0