10/8 Skitväder

Nu börjar jag bli bra trött på detta regnande... :-(. Det var mulet till max på fm, eftersom hästarna var ute i natt så behövde ingen av oss kliva upp tidigt för matning och utsläpp. Sov till 9 innan jag masade mig ur sängen. Skönt att kunna ta det lugn på morgonen, käkade frukost och läste på Bukefalos under tiden - då försvinner tiden fort ;-).

Vi diskuterade lite vad vi skulle pyssla med idag. Har fönstrena i verandan att ta itu med, men då behövde det inköpas mer fönsterkitt och målartvätt. Vi behöve också kolla upp om vi får tag i mer kakel för att kunna komplettera kaklet i köket.

Jag gick och kollade hur många kakelplattor vi har kvar sedan vi kaklade köket för 1 år sedan - 8 st hade vi kvar. Och det är 9 st som Skorstenslagar'n var tvungen att ta bort för att kunna fixa röret till sparspisen. Dessutom behöver vi kakla på några rader uppåt eftersom nya fläkten kommer sitta högre upp än den gamla.

Vi åkte därför ut till Marieberg mitt på da'n. Först till Silvan - inga fläktar av intresse, inget kakel heller. Åkte vidare till K-Rauta - där vi köpte kaklet vi har i köket. Hittade ett liknande - vågigt kakel heter det. Jag vet att vårt heter knäckt kakel - ytar är mer knögglig än det som fanns nu. Efter en LÅNG väntan fick jag hjälp av en kille, och som jag börjat misstänkta - det kaklet vi har hemma i köket finns inte kvar längre :-(. Jag som gillar mitt kakel...

På K-Rauta kollade vi också efter eldfast tegel till vår kamin, men vi får nog åka till Spiscenter i veckan.

När vi var hemma igen så tänkte vi köra igång med skrapning av fönster på verandan - vi skulle bara käka lite först. Och vad händer när då - Jo, det börjar regna.

Efter maten så jobbade jag åt NRU ett par timmar. Vi 17-snåret tänkte jag gå ut och plocka in kusarna och ge dem em-maten inne. Ville ha en torr kuse att rida på. Då var det uppehåll... men det ändrade sig snabbt och sedan så HÄLL-regnade det resten av kvällen.

Så jag ändrade mina planer. Oktawia skulle få vila i morgon, men nu fick hon vila idag och jag rider i morgon istället. Och hoppas att det är bättre väder än idag. Skulle vara bra nu om det kunde bli uppehåll ett par veckor så man får nåt gjort ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0