30/9 Tisdag - Sista dagen

Då var det sista dagen i september månad och även sista dagen för mig på mitt gamla jobb. Plus-jobbet jag började för 2 år sedan efter att ha gått arbetslös i 1,5. Har lärt känna många spännande människor och hoppas att i fortsättningen droppar in mail från mina gamla arbetskamrater.

Hade med mig 6 st morotskakor till jobbet och hoppades att de skulle räcka. Maken hjälpte mig att bära in allihopa så jag slapp springa fram och tillbaka mellan bil och kök.

Morgonfikat tog jag vid Dagvården och bjöd även vaktmästarna och den personal som haft med att göra vid Bemanningspoolen - var ju erbjuden jobb där också ;-) men tyvärr så var det bara projektanställning... En morotstårta gick åt där i alla fall ;-)

Efter lunch så var det fika och avtackning i vår matsal - de flesta hade lyckats pricka in fikat mellan sina jobb och det var jättekul att så många kunde vara med.

Fick en jättefin Cyklamen - hur jag nu ska få den att överleva *harkel*




Mina kamrater hade gjort en enorm insamling så jag fick 2 st kanonbra presentkort och ett jättefin kort med alla namnen - kan jag behöva så jag inte glömmer bort alla ;-).



Ett presentkort på Spa-huset - helt underbart och det andra är Stallstugen - där finns det MASSOR av roliga prylar för en hästgalning som jag *fniss*.

Alla kakorna gick inte åt, lämnade kvar en till kvällspersonalen och tog jag med mig en hem. Maken blev väldigt glad och någon belöning ska han ha för att han rev 2 kg morötter åt mig i söndags ;-)



Rensade mitt rum på skräp efter mig så min efterträdare inte ska behöva städa efter mig det första hon gör och klockan 16 sa jag hejdå till alla som var kvar och lämnade mitt kontor som jag haft de senaste 2 åren.



Tacka ALLA kamrater - ingen nämnd, ingen glömd :-D. Har trivts jättebra och jag hoppas att min efterträdare kommer trivas lika bra som jag :-)

I morgon är det nytt jobb och nytt liv som gäller ;-)

Lite sorgligt är det att lämna mitt arbete, men det ska bli jättekul att börja på mitt nya jobb, kommer ju få lite annorlunda arbetsuppgifter så det ska bli jättespännande :-).

Hemma så blev det först till att käka lite mat och sedan drack vi kaffe och en bit morotstårta slank ner (igen...) ;-).

Ut i regnet och fixade stallet, och så var det dags att plocka in pållarna. Oktawia hade täcke på sig så hon var inte så blöt, men lilla Sabina lyckas ju alltid se ut som ett litet träskmonster ;-)



Hon har ju tjock päls så fryser gör hon ju inte i första taget i alla fall.


Oktawia och jag tog en promenad - det var rätt skönt att helt kravlöst ut och gå med pållan. Ungefär vad jag orkade med idag. Oktawia var riktigt duktig för på vägen hem mötte vi ett ryttarekipage och det mötet gick jättebra. Oktawia blev lite spänd, men i övrigt helt lugn. En helt annan häst än i våras när hon stod på bakbenen när hon såg andra hästar... Så hon fick massor med beröm - hon trodde väl jag blivit helt knäpp *fniss*.

40 min senare var vi hemma, eftersom en häst knatar på rätt bra så var jag helt genomsvettig. Rätt bra motionspass, vilket inte är helt fel efter all morotskaka.

När jag var klar med henne så försökte jag ta lite kort på damen. Hon börjar se rätt fin ut nu, lagom i hullet och musklerna börjar hamna på rätt ställen. Dock var det inte lätt att få henne att ställa upp sig bra...



Hon lyckades få ut mulen genom boxdörren precis när jag knäppte av... ;-)

Precis när jag var klar i stallet så hör jag hysteriskt jamande från höskullen....

Lisa ville komma med in, vill bli buren IFALL några hundar är ute...



Hon flåsar inte - utan jamar - ljudligt!

Nu ska jag kolla på TV en stund, natta pållarna och sedan är det dags att sova så hjärnan är klar för alla nya intryck som jag kommer att få i morgon.

/Lizzie

29/9 Måndag - Bilstrul

Dagen började inte så himla bra idag. Nackdelen med att kolla på "mord i sinne" är ju att man kommer i säng lite väl sent. Både jag och maken var hur trötta som helst i morse, vaknade sent och när vi väl skulle åka iväg till jobbet - stressade till max. Då startar inte bileländet!!!

Hur glad blir man då på skala 1-10 - typ minus 5!!!

Batteriet tog tvärslut TROTS att vi hade motorvärmaren i. Svårt dock att veta om det var fel på startmotorn, generatorn eller om batteriet var slut.

Maken skulle leta reda på batteriladdaren och sedan cykla till jobbet, jag knallade iväg till busshållplatsen och kom iväg med en buss ganska omgående. När jag lite senare ringde och kollade med maken så hade han fått ta ut en semesterdag och var hemma.

Jag kommer ihåg att jag reagerade i vintras på att batteriet var lite väl slött. Det var på håret att det orkade starta bilen ibland, och vi har haft bilen i 4 år - och inte bytt batteri.

Åka buss till jobbet funkar ju för mig, men just idag så hade jag en träff inbokad med min nya chef... men det löste sig genom att jag fick låna en bil på jobbet så jag snabbt kunde ta mig fram och tillbaka. Vid 14.30 tiden fick jag ett meddelande från maken att bilen startade utan problem när batteriet väl var uppladdat.

Och vad gör man.... batteristrul är det värsta som finns och börjar det strula NU när det inte ens är kallt ute, ja då finns det bara en sak att göra. Köpa nytt batteri!!!

Maken kom och  hämtade mig när jag slutade, och ett batteri inhandlades. Vi blev snabbt 800 kr fattigare :-O! När vi senare på kvällen bytt batteri så märkte vi skillnad - betydligt lättare att starta bilen. Bara hålla tummarna att det inte är några problem i morgon bitti.  Vill inte behöva få med mig 6 st morotskakor på bussen *fniss*

Kvällen för övrigt bjöd inte på några direkta överraskningar. Fixade stallet som vanligt, idag var det skönt att få mocka - bra tillfälle att renska hjärnkontoret. Nya assistenten började idag, försökte komma ihåg om jag glömt något viktigt som jag skulle behöva  föra över till henne. Men skulle det vara något så får hon väl ringa mig eller maila.

Jag gjorde också ordning glasyren till morotskakorna, tänker glasera dem på plats på jobbet. Förberedde dock genom att göra ordning små påsar med glasyr. Bara att smeta på i morgon ;-)

Det blev sen middag idag, maken fixad den under tiden som jag fixade våra räkningar. Han fick välja och han vill helst fixa maten ;-).

Pållarna blev nattade vid strax innan 21-snåret, så jag hann in precis tills det att CSI började. Nu är det bara sängen som väntar...

/Lizzie

28/9 Söndag - Bakdag

Idag var det storbak som gällde ;-). Det är många personer som jobbar på mitt jobb och jag vill ju att så många som möjligt ska kunna vara med och smaka av min goda morotskaka. Därför är det bästa att baka så de hellre blir över än att det inte räcker...

Börjde direkt på morgonen. Maken var snäll och rev alla morötterna åt mig. Det ska ju vara finrivna morötter och rivskivan på köksmaskinen blir för grov. Och riva 2 kg morötter på rivjärn.... det tar tid och är asjobbigt. Något min dåliga armbåge absolut inte fixar. Ska försöka se till att det blir en bit kaka över till maken.

Receptet jag har funkar inge vidare att göra i långpanna så det blev till att baka kakorna i springform, en efter en...

När en kaka var i ugnen kunde jag pyssla med lite annat. Var ute en vända i stallet och mockade. Passade då på att mata Prickan och gosa lite med henne.

Nu börjar hennes bebisar röra på sig i lådan.




Bebisarna har nu fått ögon och börjar bli helt bedårande....




Denna lilla kille kommer bli ett riktigt charmtroll :-)

När jag var klar med stallet så tänkte jag sätta mig vid datorn och jobba åt NRU en stund. Upptäckte att min kontorsstol var upptagen av en trött Tussan ...



Fick sätta mig längst ut på kanten, men till sist så blev Tussan förnärmad och gick iväg under ljudliga protester...

Mellan passet av bakning av morotskaka så passade jag också på att göra några julkort till. Maken var ute i skogen och letade efter svamp. Han var nog borta ett par timmar och jag tycke att det blev ett dåligt resultat av den svampjakten...

Lite skrammel i en korg...



På em hann jag också röja i sadelkammaren, den var i stort behov av dammning och sopning. Har haft hö på en lastpall under tiden som jag blandade det gamla höt med det nya. Nu är det gamla höt slut så lastpallen åkte ut och jag kunde sopa upp allt höboss som låg och skräpade på govlet. Nu är det rent och fint i min sadelkammare - det gillar jag ;-)

Det var också ett strålande vackert höstväder och inte alls lika blåsigt som i går, så jag passade också på att strosa runt lite i trädgården. Maken och jag fixade iordning staketet i vinterhagen, så du när den delen av hagen som är "sommarhage" avstängd. Blir lite lättare att hitta pållarna när det är mörkt, inte riktigt lika stor yta att leta på.

Framåt sen em var äntligen alla morotskakorna färdigbakade. Kommer garnera dem på plats, nu ska kakorna stå och safta till sig :-)

Hoppas det räcker nu bara :-O



7,5 timme tog det att baka alla kakorna :-O


När kakorna var klara så var det dags för Oktawias motion. Idag blev det lite lätt longering på vår vändplan. Oktawia skötte sig riktigt bra, trots att  volten blir lite liten så kämpande hon på med galoppfattningarna och fick till ett par riktigt bra, både i höger varv och i vänster varv. När jag sedan skrittade av henne efter jobbet så gick jag på vår gata. Oktawia var lugn och avslappnad, hon tittade inte ens efter grannens hästar. När de sen kom farande i full galopp så var Oktawia hur lugn som helst. Var beredd på att hon skulle bli spänd eftersom det började skymma på och då brukar hon se spöken överallt. Dock så tvärvände grannens hästar och galopperade hemåt igen i full fart och DÅ blev Oktawia superspänd och for runt mig, men det blev inte så mycket värre utan vi kunde ta oss hemåt. Hon slappnade av på några minuter och när vi var hemma igen var hon lugn. Alltid skönt att slippa ställa in en superstressad häst i stallet.

Sabina fick lite borstning och pyssel innan jag gick inför att äta middag. Maken hade börjat med maten så den var nästan klar. Kyckling och rött råris med sallad, smakade väldigt gott.

Nu var denna dag till ända, pållarna blev nattade och nu är det bara slutet på I mördarens spår som väntar.

/Lizzie

27/9 Lördag - Blåsigt idag

Nu märks det att det börjar bli höst, höststormarna börjar visa sitt fula tryne och idag blåste det rejält! Förhoppningsvis så blåser väl lite löv bort om inte annat ;-)

På fm så åkte vi ut till Marieberg. Jag har en dressyrsadel som är till salu. Den har hängt på Till Häst 8 månader och nu hämtade jag den. Innan vi åkte hem så åkte vi till Granngården och lämnade in den till försäljning där i stället. De har inte lika mycket sadlar så då försvinner den inte i mängden, så jag hoppas det går lättare att sälja den där.

Innan vi lämnade Marieberg så gick vi runt i köpcentret en stund. På Kicks hittade jag rätt nyans av hårfärgningsmedel, mörkt guldblond. Trött på mitt gråa hår... ;-)

Sedan så fastnade jag inne på Panduro, maken gick vidare till Siba. Hittade lite roliga saker på Panduro, köpte bla stämpeldynor och lite mer stämplar - här ska det tillverkas julkort ;-)

Dagens shopping :-)



Maken hittade inget roligt på Siba och efter det att sadeln var inlämnad på Granngården for vi vidare hemåt.

När vi kom hem så käkade vi en lite lätt lunch. När jag satt vid köksbordet så såg jag att diskmaskinen såg lite grisig ut. Fram med trasa och Ajax express. Och när jag ändå var i farten så tänkte jag att det var lika bra att göra rent vår ytterdörr på insidan. Den var full med fläckar och lera efter hundarna. Det hela slutade med att jag torkade av hela bröstpanelen i hallen. Maken tyckte då det var lika bra att dammsuga undervåningen och helt plötsligt så var vi igång med städning.

Så kan det gå när man bara ska torka av en diskmaskin ;-)

När vi var klara med städningen så var det dags att aktiviera Oktawia. Idag så hade jag bestämt mig för att gå iväg till grannen med islandshästarna och låna deras ridbana. Har fått tillåtelse att använda den och det tycker jag är helt suveränt. Absolut bästa miljöträningen för Oktawia, rör sig runt omkring och det är fullt med hästar där.

Dock var det med fara för våra liv som vi gick iväg. Maken följer med och är lite handräckning. Oktawia var mer OVAN mark än med alla fyra  hovarna i marken. Helstissig pga blåsvädret!!! Det är bara 10 min promenad så vi var snart framme i alla fall. Idag var det jobbigt för Oktawia - stod en trailer ivägen innan vi kom in på banan. Tog ett tag innan jag lyckats övertala damen att följa med mig. När vi väl var inne i paddocken fick jag leda runt henne i cirka 10 min. En i familjen red iväg på en häst och Oktawia blev jättestressad, men till sist hade hon coolat ner sig så pass mycket att hon kunde lyssna på mig och vi kunde spänna för tömmarna och börja tömkörningen.

Tömkörningsjobbet gick alldeles utmärkt. Oktawia kom till arbete ganska omgående och kunde koncentrera sig på mig. Tappade koncentrationen ett par gånger pga kastbyar, men det var ok. Det gick jättebra att tömköra henne i galoppen idag, i båda varven, Kunde galoppera på lugnt och avslappnat, efter galoppen fick hon igång traven rejält. Idag märktes det att hon tyckte det var kul att vara på denna bana. Det är nog som tränaren Lena sa, det är detta Oktawia gillar - att få jobba. När vi var mitt i passet så kom ägarna till gården hem och ett helt gäng med hundar som for runt. Oktawia tappade konceptet ett tag, men kunde snart börja jobba igen.

Ett riktigt bra arbetspass, både ur motionssynpunkt och miljöträning. Tömkörde 25 minuter i trav och galopp med inslag av kortare skrittpass. Totalt var vi ute 1 timme och Oktawia var riktigt trött när vi kom hem.

Pållarna fick sin em mat inne, eftersom det stormade värre än värst ute så var det lugnare för dem att var inne. De blir trötta av blåsandet, märktes också på dem. Ingen av dem ville ut ;-)

Maken hade fixat mat så det var bara att käka korvgryta. Jag var riktigt hungrig efter att sprungit efter kusen så maten försvann fort ;-).

Efter maten så hjälpte maken mig med att färga håret - så nu är jag av med det gråa och blivit en riktigt rödtott istället. Färglatt är ordet ;-).

Senare på kvällen så började fundera på detta med julkortstillverkningen. Förr om åren har jag broderat julkort, men det tar så himla lång tid. Så nu tänkte jag klippa, klistra och stämpla ett gäng kort. Får se om det blir något som går att använda *harkel*. Nu ikväll hann jag i alla fall med att tillverka några stycken kort.

Dagens kortskörd




Det var så himla kul med detta lilla pyssel så jag glömde totalt bort tiden. Hux flux var det dags att natta pållarna och nu är det bara en stund framför TV och sedan dags att själv slagga in för kvällen.

/Lizzie

26/9 Fredag - och löningsdag!

Efter jobbet så åkte vi till min kamrat Karin och lämnade av en kasse Oriflamevaror. Hoppas alla blir nöjda med sina varor :-) Sedan åkte vi vidare för att handlade lite mat - tillsammans med alla andra Örebroare ;-). Vi var först på Granngården och köpte kattmat och kraftfoder till pållarna. Sedan vidare till Willys för att handla mat till oss själva. Nästan alla parkeringsplatser var slut, så vi bävade inför vilket kaos det skulle vara inne i butiken. Men det var faktiskt inte så farligt och vi skulle inte ha så himla mycket, mest skulle jag handla bakgrejjer eftersom jag ska baka i helgen. Slutar ju jobbet på tisdag och ska bjuda på smaskig kaka. Inte svårt att räkna ut vad jag ska pyssla med i helgen - baka!!

När vi var klara for vi vidare till Vintrosa, nu skulle jag lösa ut mitt paket från Slöjddetaljer.

När vi kom hem så gick jag ner till stallet och hämtade pållarnas em-hö för att fodra dem i hagen, precis som vanligt. Maken öppnar ytterdörren och släpper ut vovvarna. Sedan hör jag ett ilsket vrål.... :-O

När maken blir ilsk - då darrar djuren... Lillan kom farandes som en galning och såg mer än skyldig ut. Inte svårt att räkna ut att hon gjort något, men vad. Maken svor ramsor så det osade....

Lillan har roat sig kungligt - och INTE med Lexi :-O




Utan hon har dragit fram allt möjligt som vi har i korgar under diskbänken i tvättstugen. Gnagt sönder skor, läderskärm, vantar, ja allt möjligt *suck*.

Vi har testat några dagar att ha vovvarna i hall + tvättstuga istället för bara hallen. Tänkte de behöver lite större utrymma att röra sig på när de busar med varandra.

Funkar uppenbart inte alls... så nu blir det endast hallen igen.

När vi röjt upp i röran och packat in allt från bilen så packade jag upp mitt paket.



Här ska göras julkort så småningom :-)


Senare på kvällen när allt med djuren var klart, så käkade vi lite räkor (färska som jag köpt idag), en flaska vitt vin som jag fick FÖRRA året när jag fyllde. Och så kollade vi på Poariot som maken spelade in i måndags. Lagom avslutning på denna veckan :-)

/Lizzie

25/9 Torsdag - Vacker höstdag

Det har iofs varit vackert höstväder i flera dagar, men idag har det varit rejält varmt också. Hur skönt som helst. Jag och min kollega har suttit ute en stund på fikarasten för att få en snutt sol på oss.

Min kollega bjöd mig på lunch idag för att fira att jag fått nytt jobb. Jättetrevligt och maten var mums. Tack så hemskt mycket :-). Känns rätt otroligt att om 3 arbetsdagar börjar jag på en ny arbetsplats :-).

Eftersom det var så fint väder så var jag jättepeppad på att ge mig ut på en liten ridtur. Tyvärr börjar ju dagarna bli lite väl korta så full fart hem efter jobbet. Var fortfarande mätt efter den goda lunchen så jag behövde inte laga mat och äta. Utan det var bara till att fixa stallet och göra klart allt där. Dock måste pållarna hinna äta sin em-mat i lugn och ro. Till kl 18 kunde jag plocka in dem och kl 18.30 satt jag i sadeln. Oktawia var lite loj idag till att börja med, men det försvann när vi var framme vid banvallen. Då får vi möte av ett annat ekipage. Jag stannar och väntar så hon ska hinna rida iväg för mig och så får Oktawia kolla i lugn och ro. Men så blev den andra hästen rädd för en kille som kom från banvallen, kusen hoppade till och då blev Otkawia livrädd. Herregud - den andra hästen blev ju rädd - VAR är MONSTRET!!!!!!

Hjärtslagen dunkade som en motorbåt genom sadeln, som tur var stod hon still och det enda jag kunde göra var att vänta på att hon skulle fatta att det inte var något farligt. Ingen idé att mana framåt så länge man känner hjärtslagen. När hon väl fattade att killen inte var farlig så kunde hon röra sig framåt. Att det fanns en annan häst i närheten - det hade hon totalt glömt bort! När vi väl kom ner på banvallen så var hon helt normal igen så då var det bara att börja trava. För övrigt gick ridturen lugnt tillväga, hon brydde sig inte om en traktor eller de bilar som vi mötte. Det var endast på slutet som det var en bil som körde om lite för nära - det gillar hon inte. Fattar inte att vissa bilister inte begriper bättre! MÅSTE man slicka sidan på en kuse???? Hade jag suttit på en älg - då djäklar... snacka om att bilisterna hade tvärnitat. Och ändå så väger ju djuren ungefär lika mycket... Oktawia är trafiksäker, men det räcker ju med en fartdåre och EN incident så är trafiksäkerheten som bortblåst :-( Jag försöker dock göra henne mer beredd just när det kommer bilar bakifrån - så hon fattar att det är något på gång. När det kommer trafik framifrån - det märker hon inte ens... ;-)

Under ridturen så tränade jag bla på galoppfattningar, funkade bra, både höger och vänster galopp. Men FY vilka taskiga fattningar jag gör.... lutar mig framåt så jag tappar all drivning med sätet, dippar tårna neråt - herregud det är rena katastrofen!!! Fattar inte varför jag inte kan få ordning på kroppen *suck*. Tränade också på skänkelvikning i trav, funkade bra som vanligt :-). Min häst kommer att bli en fena på just skänkelvikning ;-). Träffad också på lite råddjur på ridturen, Oktawia la inte ens märke till dem fast de sprang över vägen inte så långt från oss, men en lite djäkla skata som satt i en buske och rörde på en vinge - DEN såg hon och blev totalt skräckslagen för - for iväg i full fart, inte långt ifrån att det blev marksyn för min del, satt dock kvar - den här gången ;-). Ridturen tog 50 min och Oktawia var nöjd och avslappnad när vi kom hem - och jag var TRÖTT ;-). Vi hann med solen en stund i alla fall, och vi var hemma innan det var helt bäckmörkt.

När jag var klar i stallet och med pållarna så gick jag in och jobbade åt NRU en stund. Sedan kollade jag min mail och då såg jag att jag fått ett mail från en handläggare på Arbetsförmedlingen.

Han ville meddela att jag ska få ett erbjudande om att gå en 6 mån lång kurs i avancerad systemutveckling. Fler IT-företag är i behov av flera systemutvecklare och köper utbildningen. Dock är det viktigt att jag visade stort engagemang och vilja för att få gå utbildningen (?????).

Jag som legat på som en annan rem och tjatat och tjatat på min handläggare (tror jag är uppe i 5 nu på 4 år) för att få en uppfräschningskurs inom IT-området.

NU är det så DAGS *arg*

Så jag besvarade hans mail där jag med några väl valda ord förklarade att jag inte var intresserade längre och att de kunde dra dit pepparn växer -  typ! *morr*

Nu får kommunen dra nytta av mina datakunskaper!!!

Nu ska jag rasta vovvarna en sista gång för kvällen och natta pållarna. Och så var den här dagen slut. Fredag i morgon och lönedag - jippi - kan inte bli bättre ;-)

/Lizzie

24/9 Onsdag - roligt med djur!

Våra vovvar har roat sig kungligt idag under tiden som vi varit på jobbet.



 

Grävt fram aktivitetsbollen, ett blomfat och en gammal tidning.



En bilsvamp som är "slaktad"



Tur att moppen fick vara ifred i alla fall ;-)



De är rätt duktiga på att roa sig själva de små liven. Lillan och Lexi har också lyckats leka med varandra så blodvite uppstått, till sist så upptäkte vi ett litet sår på Lexis ena öra. Inget farligt utan kommer läka ihop av sig själv.

Maken har idag blivit bjuden på lunch på jobbet och ville inte ha någe mat, så jag käkade bara lite fil och musli innan jag gick ut och fixade stallet. Nu gäller det att skynda sig om man ska hinna göra något innan det blir mörkt.

När jag skulle ta in pållarna så var de längst ner i hagen. Hm, förstod varför när jag fick syn på Oktawia...

Stod och käkade äpplen direkt från trädet ;-)



Jag och Oktawa var klara för longering kl 19:00 och det var på håret att vi hann göra klart jobbet. Var lite problem i början eftersom hon blev skitstressad över att Lexi och Kayo stod och pep och skällde utanför staketet. Fick ringa in till maken så han tog in de små odjuren! På slutet så började det skymma på så pass mycket att jag hade lite svårt med avståndsbedömning ;-) Annars så jobbade pållan på bra. Dock hade hon VÄLDIGT svårt att fatta galopp i vänster varv idag, när hon väl fattade galopp så var den rätt OK, men hon vill gärna slängtrava och rusa in i galoppen. I höger varv går det bättre och hon kan fatta galopp i en mer samlad trav. Bara att träna på och se glad ut. Avskrittning skedde i mörker...

Hade tid idag och göra rent lädret, tvättade rent båda tränsen och sadeln + lädergjorden, bytte även schabrak för det satt på var i behov av tvätt.

Gosade lite med Prickan och hennes bebisar :-)



Den svarta bebisen är dubbelt så fet som de andra två :-O



 

Sedan var stall och hästar klara och pållarna fick sin kvällsmat. När jag kom in så blev jag lite smått chockad!


 

I köket möttes jag av en helt REN diskbänk!!!! :-O



 



Jag som gick in från stallet för att ta itu med Sveriges största disk... men maken tog hand om den :-D trots att det var min tur att diska. Så detta diskpass kommer jag väl få äta upp vid något tillfälle ;-). Tyvärr kommer det inte ske något under när det gäller stryktvätten som ligger i en stor hög *harkel*

Nu är det bara att slänga sig i soffan en stund och slappa framför TV:n. Ska kolla nya svenska serien med Persbrant och se om den vara sevärd.

/Lizzie

23/9 Tisdag - Oriflamemöte

Efter jobbet så var det full fart hem. Idag hann jag inte laga mat, utan det blev lite snabbt med fil och musli bara. Fixade stallet snabbt som ögat för att sedan åka tillbaka in till stan.

Idag hade vi möte med Oriflame. Vår regionschef har bytt lokal, och nu är Oriflamelokalen på norr i stan. Trevlig lokal och alla produkterna finns på plats för att testa hur de käns och luktar. Kommer ha öppet hus varje torsdag.

Vår gruppchef informerade om Oriflames nya Wellness-serie, en serie med vitaminpiller och proteinpulver. Forskargruppen har tydligen jobbat med detta i 8 år för att få fram dessa produkter som ska vara bra till allt -  naturligtivs ;-). Proteinpulvret var inte ett bantingspulver, utan mer som ett komplement om man har dåliga matvanor, dåligt med energi, svårt att sova osv.

Är lite skeptisk, men ska ta det hela under betänkande ;-)

Mötet tog hela kvällen, vi fick jättegod smörgåstårta - alldeles för sent att äta för mig egentligen, men fil och musli mättar inte länge. Tyvärr så stod stegräknaren på 3000 steg så idag har jag inte förbrukat många kalorier *suck*

Var hemma igen till 20.30. Lilla Sabina stod utanför stalldörren och väntade. Hon ville in och få sin medicin ;-). När jag började skramla med foderpåsarna kom Oktawia knatande också - skönt. Då slapp jag ut och leta efter henne i kolmörkret.

Lilla Prickan  var i stallet i morse och ville in till sina bebisar - som tur var. Nu ikväll visade hon inga tendens till att vilja gå ut. Hon fick väl nog utav sin nattliga utflyckt för ett tag framöver kan vi hoppas.

Maken har redan gått och lagt sig (!!) - jag ska kolla en stund på TV och umgås med vovvarna innan jag dyker i säng jag också.

/Lizzie


22/9 Måndag - Full fart!

Lika mycket slappdag som det var i går - så var det totala motsatsen efter jobbet idag.

Fixade mat snabbt, som tur var så var det enkelt att tillaga, stekt kycklingfilé med grönsaker och bulgur. Sedan ut i stallet och fixade klart allt där i ett rasande tempo. Kl 18:10 hämtar jag hästarna från hagen och gör klar Oktawia för ett pass longering. Det var hon och jag och miljoner med mygg!!!! Oktawia var lydig och jobbade på bra, men hon hade det svårare med galoppen i vänster varv idag. Fick verkligen kämpa för att orka hålla den i mer än 1 varv åt gången. Funderar på om hon har lite träningsvärk sedan lördagens klättring - mycket möjligt. Kl 19:25 var jag klar med Oktawia och lämnade stallet för en stund. Kl 19:30 satt jag i bilen och åkte in till ÖKF. Hade lovat en kompis att rida hennes ridlektion idag som började kl 20:10. Eftersom jag ska bort på Oriflamemöte i morgon och då absolut inte hinner motionera Oktawia. Så var det bara att köra med fullt ös i dag.

Hästen jag skulle ha på lektionen gick redan en lektion och jag kunde sitta och pusta ett tag.

Sedan var det min tur att ta över kusen. Har ridit detta stoet en gång tidigare. Kommer bara inte på hur hon fungerar. Springer runt med huvudet rakt upp och minsta lilla man tar i tyglarna så slänger hon som en galning med huvudet. Man ska gå på med skänkeln för att driva framåt, men där hände det absolut ingenting. Galoppjobbet var bara att lägga ner. Själva övningarna, rida små volter och volt tillbaka var bra övningar. Men jag hade skit ont i nacken och axlarna när lektionen var slut eftersom hästen i princip skakat sönder mig. Usch! Ingen trevlig häst att rida :-( Men det är ju en erfarenhet det också. Dessutom uppskattar jag min egen kuse mer och mer ;-) trots att hon har sina egenheter.

Väl hemma igen så  fick mina pållar kvällsmat. Jag höll på och letade efter Prickan jättelänge för hon smet ut innan jag åkte till stan. Hennes ungar låg och sov i en hög och de får klara sig utan mamma i natt. För Prickan lös med sin frånvaro... Ungarna är egentligen för små för att vara själva hela natten, men var gör man när mamman inte kommer hem... Hoppas hon är plats i morgon bitti.

Nu är det dags för välförtjänt vila!

/Lizzie

21/9 Sönda - slappdag

Har idag inte gjort något speciellt, utan mest slappat och fikat :-). På fm gjorde jag absolut ingenting förutom körde lite uppdateringar på datorn - tog hur lång tid som helst - passade på att skriva ett brev till min gamla brevvän under tiden. Det blev ett långt brev till min brevvän, har inte skrivit på ett tag så jag hade massor att berätta. Hon kommer bli väldans glad när hon får mitt brev ;-)

På em så åkte jag hem till min kompis Birgitta och hennes familj, där fikade vi och pratade lite någon dryg timme. Lämnade av Oriflamevaror till henne. Sedan åkte jag vidare till en annan kompis, fast inte hem till henne utan till hennes stall. Lämnade av Oriflamevaror där också. Dock blev det inget fika, men vi snackade bort en stund.

Hemma igen vid 17-snåret och skulle precis ta itu med en stor disk när det vi får främmande. Det är min moster som dyker upp. Jättekul, det är evigheter sedan hon var här senast. Så vi tog en fika och snackade bort en stund.

Dessutom samtidigt som min moster kom så kommer också MÅNS! Min kattkelgris nr 2. Denna kisse är född augusti 1994 och var 4 månader när vi flyttade till vårt hus. Han är kastrerad och ändå så drar han iväg varje vår och är borta ända tills hösten. I år så kom han hem ovanligt tidigt, andra år har han inte dykt upp förräns i slutet av oktober. Men han börjar ju bli gammal och antagligen svårt att hitta mat. När jag fick syn på honom i trädgården vet jag inte vem som blev gladast, jag eller Måns ;-). Han fullkomligt flög upp i famnen och spann så mycket han orkade. Jag kände en oerhört lättnad över att han klarat en sommar till, vart han nu håller hus. Dock var han väldigt mager, så nu ska han matas försiktigt.

Nöjd och glad över att vara hemma igen.



Nu var dagen nästan slut, men jag hann ut med Oktawia precis innan det blev mörkt. Idag blev det en kort promenad på 40 min, men det verkade som om det var precis lagomt för Oktawia. Hon var lugn och verkade tämligen nöjd. När vi kom in i stallet efter promenaden så gäspade hon stort 3 gånger och var totalt avslappnad. Klättringsturen igår tog visst udden av överskottenergin *fniss*.

Under tiden som jag var ute och gick med Oktawia så fixade maken en kaka. Han använde samma recept som till blåbärskakan, men tog nyplockade björnbär istället.

Han lyckades att få till den alldeles utmärkt :-D




Vi fixade middag, behöver ju få sig mat innan man går lös på kakan ;-). Har nattning av hästar kvar och sedan är det bara att parkera sig framför TV och titta på "Mord i sinne". Och så är denna veckan slut!

/Lizzie

20/9 Lördag - Storstädning

Eftersom vi inte städat på 2 veckor :-O så var vi tvungna att göra det idag. Vaknade kl 7 och var tvärpigg - ingen idé att ligga kvar i sängen. Vovvarna hörde att jag var vaken och det blev ett sabla pipande och gnällande... Lika bra att kliva upp och släppa ut dem och ge pållarna frukost. Maken fick frukost på sängen kl 8, det var något mutter från täcket om att det var sovmorgon, men han var i alla fall snart uppe han också. Släppte ut hästarna vid 08.30 och mockade på en gång, skönt att få det gjort.

Så cirka kl 10 började vi röja huset... det var en himla massa plock att rensa undan efter det att maken tagit ner gipsskivan i trapphallen. Passade på att rensa undan gamla kataloger och tidningar som jag hade låg på lager. Och sedan så dammade jag. Ett evighetsgöra idag, det tog liksom aldrig slut.... vi börjar få för mycket prylar.... *harkel*. Tv-rummet var värst att röja upp, det har sett ut som ett bombnedslag sedan i somras och maken använder det rummet som typ "förråd" emellanåt. Så det tog ett tag innan det blev anständigt där.

Maken sköter damsugningen, jag klarar inte av att dra den där tunga damsugaren, får alldeles för ont i min armbåge. Däremot så är det jag som torkar av golven. Mitt upp i alltihopa så bakade jag en blåbärskaka eftersom makens föräldrar var inbokade för besök kl 14 idag. Kaka skötte sig själv i ugnen så det var inte så stort störningsmoment i städningen.

Fick i oss lunch också vid 12-snåret, annars hade vi aldrig orkat städa klart :-) . Vi var väl färdiga med städningen typ 1 minut innan svärföräldrarna dök upp :-) Timing kan man säga....

På med kaffe och fram med blåbärskakan. Jag gick och hämtade kameran och vips så var halva kakan borta :-O




Den var snabbt uppäten - svärföräldrarna tyckte den var mycket god :-). Det tycker jag och maken också ;-)

Innan svärföräldrarna åkte hemåt så tog vi en tur fram till kyrkan. De ville kolla på mammas grav nu när stenen var på plats. Jag köpte ju ljung i går så det tog vi med och planterade. Någon har också varit där med en bukett blommor - trevligt! Antagligen är det någon av mina mostrar som varit där.

Ljungen blev jättebra till mammas sten. Ska ha färggranna växter till den stenen.



Ser mycket trevligare ut än bara jord, ljungen kommer hålla sig fin tills det är dags för krans till Allhelgonahelgen.


När maken och jag kom hem igen så satte maken igång med att klippa gräset. Förhoppningsvis är det sista gången för hösten. Jag gick in och jobbade åt NRU ett tag. Behövde lägga upp lite nya konferenser och lika bra att få det gjort.

När jag var klar så var det dags att plocka in pållarna. Ville komma ut och rida INNAN det blev mörkt idag. Oktawia ville komma in, myggen hade kommit och hon tyckte verkligen de var jobbiga. Hon verkade bra pigg idag också, men nu tänkte jag att hon skulle få så hon teg.... ;-)

Kl 18:40 satt jag i sadeln och styrde kosan mot grustaget. Maken följde med på cykel som sällskap ifall något skulle hända. När vi kommit en liten bit så kom det precis en skördetröska och skulle tappa sin skörd på ett traktorsläp. Skördetröskan stod kvar på vägen och det fanns en SMAL remsa på vägkanten kvar... Oktawia är ju inte rädd för varken traktorer eller skördetröskor så hon gick fram till skördetröskan utan problem trots att motorn var på och den släppte ner säd i traktorvagnen, men hon tyckte det var för smalt och ville kliva upp på gräsmattan brevid vägen. DÄR vågade jag INTE låta henne gå - DÅ hade grannen blivit galen *hua*. Så jag försökte få henne att gå på den smala remsan, men då fick hon nog... slängde sig runt, men jag hängde med utan problem. Ingen idé att utmana ödet, utan vi väntade tills skördetröskan var klar. Det tog inte så lång stund och sedan kom vi vidare. När vi skrittat fram så travade vi hela vägen ner till grusgropen, som ligger ungefär mitt på Rumboholmsrundan. Passade på att träna skänkelvikning från sida till sida på vägen. Funkade bra. Även om Oktawia var pigg så låg hon inte alls på, utan var mer reglerbar än sist. Målet var att klättra uppför minst 3 gånger idag, tänkte känna mig fram och köra på så länge Oktawia verkade pigg. Vi skrittade uppför och nerför 6 gånger!!!!! Snacka om att galoppjobbet har gjort henne starkare! Så mycket har hon inte orkat klättra tidigare. Sedan körde vi trav och skänkelvikningar tillbaka samma väg. Sista 500 m i trav så sänkte jag tempot och satt ner. Oktawia orkade bära sig hela tiden, och visade inga tecken på att hon tyckte jag blev för tung. Hon brukar slänga rejält med huvudet när hon tycker jag suttit ner tillräckligt länge ;-). När hon sedan fick skritta av sista km hem så var hon nöjd och avslappnad, frustade flera gånger. Klättringen var bra för henne idag :-). Var hemma igen 19:30 och vi slapp i alla fall det värsta mörkret.

Ryktade pållan ordentligt, strechade damen och sedan var det Sabinas tur att få lite uppmärksamhet. Borstning, kolla av puls, men den var helt OK. Det tycker jag är skönt. Hon får fortfarande sin medicin, men nu är hon bra rolig när hon ska få den. Metacam måste smaka rätt gott, för nu öppnar hon munnen självmant, tar tag med läpparna om sprutan och typ suger i sig innehållet. Så skulle all hästmedicin fungera *fniss*.

Sedan var det bara in och fixa käk till oss, maken hade börjat, kokade potatis och morötter, och så hade han fixat smeten till köttbullar. Jag gjorde klart maten och det smakade väldigt bra med mat. Åt alldeles för sent, kl 20:30, men man måste ju få i sig middag någon gång...

Nu ska jag gå ut och natta pållarna och sedan är bara att förpassa sig till soffan - kan ju inte missa CSI Miami :-)

Just det ja, jag kollade min Harry Boy för V75 alldeles nyss. Hade 5 rätt :-D och utdelningen är 142 kr, helt OK med tanke på att insatsen var 50 kr. Bättre utdelning än vad jag brukar ha på Trisslotterna jag köper ibland ;-)

/Lizzie

19/9 Fredag - Fått jobb :-D

Klarade faktiskt av att sova i natt ;-). Kl 8 så ringde jag till en av rektorerna på Förskolan Nordost. Jag hade bestämt mig och tackade JA till deras erbjudande :-D.

Hon blev jätteglad *fniss*

Så fr o m den 1/10 så är jag skolassistent  och det känns jättbra :-D. Min kollega blev lite smått stressad, en del hon behöver ta över när jag slutar ;-). Men det kommer hon klara med bravur! :-D

Strax efter lunch så ringde de ifrån Riksgymnasiet och erbjöd mig en tjänst där också, men jag förklarade att jag redan tackat ja till en annan tjänst. De förstod och gratulerade mig till jobbet, tråkigt för dem, men roligt för mig :-).

Känns så skönt att äntligen slippa Arbetsförmedlingen och jakten på jobb att söka. Slippa oroa sig för att behöva vänta på A-kassepengar osv. Nu kan man slappna av på den fronten ;-)

Efter jobbet så for vi ut till Silvan, vi kollade på en jättesnygg vedkorg i smide som jag dreglat över tidigare. Dock är den rätt dyr så jag sa att den får vi vänta med ett tag. Enda inköpet blev motorolja till gräsklipparen.

Sedan passade jag på att göra ett snabbt besök på Blomsterlandet och köpte lite höstljung att sätta på mammas grav.

När vi sedan kom hem och jag hade vart uppe på övervåningen och bytt kläder. Vad stod då helt plötsligt brevid kaminen...

En vedkort :-O




Egenhändigt tillverkad av min make *puss*

Nu behöver jag inte köpa en svindyr på Silvan och det var inte undra på att han tyckte vi kunde vänta med att köpa en *fniss*.

Efter lite käk var det bara att ge sig i kast med stallet. Under tiden som jag mockade hörde jag hur Oktawia galopperade i hagen i full fart. Hon  hade hur mycket överskottsenergi som helst och såg vrållycklig när hon racade järnet på raksträckan i hagen ;-).

På programmet för damen idag stod det tömkörning. Idag testade jag att tömköra med mina longerlinor för att kunna få till en större volt. Tanken var att kunna träna på galopp och galoppfattningar under dagens arbete. Att då använda mina tömmar funkar inte så bra, de är lite för korta så volten blir bara en 10-metersvolt. I dagsläget klarar inte Oktawia av att hålla galoppen på en så liten volt. Det funkade bra med longerlinorna och då blev volten 16 m. Fick till riktigt bra galopparbete med Oktawia idag. Hon hade lite problem att hålla galoppen i vänster varv, hon vill fortfarande rusa in i fattningen då. I höger varv funkar fattningarna mycket bättre och hon orkar hålla galoppen varv efter varv bättre än i vänster varv. Men det är ju bara att jobba på så blir hon ju starkare.

Tömkörde i 45 min och damen var nöjd och lite trött när vi var klara. Bra, då kanske hon är ridbar i morgon ;-).

När jag var klar med Oktawia så var det mörkt, så de fick stå inne resten av kvällen. Är ju bara miljoner med mygg i hagen i alla fall.

Kom också idag på att jag glömde en sak i går. Funderade så mycket då detta med vilket jobb jag skulle välja så jag glömde bort att Kayo fyllde 11 år.

Grattis Kayo 11 år den 18/9 :-D




Gammal och grå om nosen... men lite godis tackar man inte nej till ;-)


Nu är det nattning av pållar och sedan ska jag kolla på Numbers på 4:an, om jag hålla mig vaken till 22.25 när det börjar ;-).

Maken spelar TV-spel för tillfället och det lär han nog hålla på med ett tag...

/Lizzie

18/9 Torsdag - jobberbjudande!

Chefens telefon har gått varm. Intervjuare som ringer och kollar upp referenser....

De som intervjuade mig sist igår em, Förskolan NO, slängde sig på telefonen och ringde min chef och kollade upp referenserna direkt efter att jag åkt därifrån ;-)

Så på fm idag fick jag ett samtal från Rektorn där och de erbjöd mig jobbet!!!!!! Väntar ju på svar från Riksgymnastiet OCKSÅ!!!! De ska lämna svar i morgon eller på måndag! Fick i alla fall tills i morgon på mig att funder om jag vill tacka ja eller inte....

Har alltså funderat hela dagen och i natt kommer jag väl inte kunna sova. Båda jobben verkar vara lika roliga. Men efter mycket tänk fram och tillbaka så börjar det luta åt det ena jobbet....  men jag får se i morgon om jag kan bestämma mig ordentligt.

Det är jättekul att för en gångs skull vara eftertraktad! Det har nog inte hänt tidigare, inte så här intensivt i alla fall. Bättre sent än aldrig ;-)

Tyvärr så kan jag inte förhandla om lönen, den sätts centralt på löneenheten. Men jag ringde och pratade med mitt fack och tydligen är jag den lägst avlönade assistenten i hela kommun :-(. Förhoppningsvis så blir det ändring på den fronten nu... alla är ju ute efter mina datakunskaper och förhoppningsvis blir de även belönade lönemässigt - kan man hoppas...
Var helt mentalt utmattad när jag kom hem. Efter maten så fixade jag stallet. Hittade några myror till i Oktawias box som blev utmockade. Förhopningsvis blir de mindre och mindre till antalet - i alla fall i boxen ;-).


Kollade till Prickans kattungar. De växer och frodas, men har inte fått några ögon än.



När jag var klar med mockning, byte av vatten och fixat hästmten, så tänkte  jag ta en liten promis med Oktawia, men det började regna så jag gick in och jobbade en stund åt NRU. När jag jobbat en stund så kom Tussan smygandes och helt plötsligt så hade jag henne i ansiktet ;-)

Pälsboa var namnet...



Dock är det himla svårt att jobba med datorn när man har en kisse runt halsen, så hon blev förpassad till skrivbordet. Det dög det också ;-)



Och det är klart, eftersom kaminen står i mitt kontor så är det himla vart och skönt där. Dock har inte katterna, eller hundarna, upptäckt hur varmt och skönt på golvet det blir framför kaminen.

Men det har husse... ;-)



Sitta på golvet - barbent! Det var inte möjligt innan kaminen fungerade ;-)


När jag jobbat klart så var det dags att plocka in pållarna och kolla över dem. Det tog ett tag att få in dem för Oktawia var inte speciellt intresserad av att komma in. Sabina kom och gick in själv, hon ville ha mat illa kvickt. Till sist kom Otkawia galopperades i full fart. Hon hade varit längst ner i hagen, och fräst upp genom hagen i full galopp i kolmörkret. Fick nästan hjärtattack på kuppen, men då höll hon reda på benen.... :-O

Pållarna mådde bra, förutom att Otkawia haft mygginvasion på huvudet. Har aldrig sett en kuse så myggbiten tidigare. Totalt knölig över hela huvudet!!! Fattar inte varför det är så himla mycket mygger NU - har inte haft mygg på hela sommaren - men nu när det är höst så dyker de upp. Skulle inte göra något om det blev frost så elendena dör.

Nu är det bara lite TV-tittande kvar och så är denna dagen slut :-)

/Lizzie


17/9 Onsdag - Eftertraktad helt plötsligt...

Känner mig rätt sliten idag. Två stycken anställningsintervjuer på samma em - det tar på en. Men samtidigt så är det himla kul att jag så eftertraktad, det har nog aldrig hänt tidigare *fniss*.

Kl 13 var jag på Riksgymnasiet för intervju nr 2, det kändes bra och jag tror de fortfarande är intresserade av mig. De ska bestämma sig denna vecka och lämna besked på fredag eller måndag. Kl 15 hade jag nästa intervju, hade tid på mig och det var tur det. För till min fasa så upptäckte jag att jag glömt mina betygskopior kvar på jobbet :-O. Så det var bara att fräsa tillbaka dit och hämta dem. Kom i tid till intervjun utan problem, men kände mig rätt tom i bollen ;-). Så när intervjun började så började det som intervjuerna brukar börja... "kan du berätta lite om dig själv, vad du är för en person". Jag började, men kände direkt att det vart totalt blä! Så jag sa som det var att jag kom direkt från en annan intervju och var lite utpumpad. Det hade intervjuarna (två rektorer) full förståelse för så de skiftade snabbt och började berätta om verksamheten istället. Det var bra och jag kunde hämta andan lite ;-). Drygt 1 timme senare så var vi klara och jag fick besked att de var VÄLDIGT intresserade av mig. De tyckte att jag var helt rätt person som de sökte och de skulle bara kolla referenserna - för övrigt var jobbet mitt :-)

Känner mig smått chockad måste jag erkänna... nu måste jag börja tänka efter - vart vill jag jobba, vilka vibbar har jag fått på de olika ställena. Faktiskt jobbigt läge, men samtidigt himla kul :-D.

Det kommer bli en jobbig helg med mycket tänk...

Hämtade maken vid Maxi efter intervju, men jag var helt slut så vi bytte plats och han fick köra  hem.

Vi var hemma vid 17-snåret, lite senare än normalt. Mitt i hagen står Oktawia och gnäggar MYCKET förnärmat när hon får se mig. Med ett par gnäggningar fick jag mig serverat "Jaså, dags att komma nu. Det var på tiden, var är mitt käk!!!"

Det är inte ofta hon gnäggar när jag kliver ur bilen, men nu var det ingen tvekan om saken vad det var hon ville ha sagt... ;-) Inte lätt att vara hästägare ibland. De tror att man driver någon typ av hotellverksamhet *fniss*

Efter mat till både pållar och oss själva så fixade jag stallet och så var det dags för en ridtur. Vi kom iväg innan det var mörkt, men tog på mig pannlampan för säkerhets skull. Har fått fart på den, så får vi se hur länge den funkar eftersom det varit lite trassel med den. Red runt Rumboholm som vanligt. Oktawia var mer än lovligt pigg. Full fart från gården, hon skrittade så snabbt att hon nästan taktade... När vi kom fram till banvallen och skulle förbi stället med islandshästar så var alla 4 kusarna ute och stod vid sina grindar och väntade på att få komma in. Gick faktiskt jättebra att komma förbi. Tror Oktawia var så pigg och fokuserad på att få röra på sig, så hon hade inte tid att glo på andra hästar. Trav i princip hela Rumboholmsrundan, tog oss till och med förbi en lastbil som höll på att lasta av stort lass med kalk på gärdet utmed vägen. Det mest läskiga var det tomma släpet som stod precis vid vägkanten, att lastbilen skramlade och lät var inga problem. Hon fick titta lite på det tomma släpet med vi kom förbi utan problem. Sista biten på smala grusvägen fick hon galoppera och det blev ett rätt bra tempo på damen... Men hon var fortfarande inte trött. Jobbade med skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen nästan hela vägen hem = 1,5 km. Fortfarande vrålpigg häst... det var inte förräns precis när vi kom upp på stallbacken hemma som hon faktiskt slappnade av och jag kunde ställa in en häst i stallet som var lugn och nöjd. Rumboholmsrundan börjar bli för kort runda att rida.....

När jag var klar med Oktawia så tog jag mig an Sabina. Hon hade utövat spa-beh = lerinpackning så hon behövde borstas av. Under tiden som jag höll på med det så började Oktawia uppföra sig väldigt skumt i boxen....

Hon stod med hängande huvud och sparkade som en vettvilling med bakbenen. Hon brukar ALDRIG sparka i boxen på detta sättet. Hon även stampade med frambenen och börja raka i bädden. Nu blev jag nervös - KOLIKANFALL var ju min tanke. Precis vad man vill ska hända kl 20.30 en onsdagkväll.... 

Men jag tyckte hon verkade så himla irriterad på ett konstigt sätt och bet sig själv i frambenen. Så jag öppande boxdörren för att kolla lite närmre vad det var hon uppenbarligen var vansinnigt irriterad över. 

Då såg jag problemet.... det var STORA skogsmyror i boxen. Det kryllade av dem, och de kröp upp och bet henne på benen. 

Inte undra på att hon var förbannad!!!! 

Ringde in till maken för jag insåg att vi var tvungna att försöka mocka ut myrorna. Oktawia skulle sparka sönder boxen under natten annars. Antagligen så var det ett myrbo med i den spånsäck jag la in i Oktawias box efter att jag mockat.

Så i drygt 30 min stod jag och maken och plockade myror i Oktawias box, ju mer vi rörde runt desto mera myror kom det... men till sist så slutade bädden röra på sig och jag tror vi fick upp de flesta myrorna. Oktawia var lugn i alla fall när hon fick komma in i sin box igen.

Hur var det med det där om hotellverksamheten nu igen... ;-)

Nu är det i alla fall dags att nanna för min del! Godnatt!

/Lizzie

16/9 Tisdag - En "semesterdag"

Både jag och maken hade tagit semester idag. Vi hade nämligen sotaren inbokad mellan kl 11-13 för temperaturmätning. Det innebar att vi fick kliva upp rätt tidigt för att tända våra kaminer - vi skulle nämligen elda rätt rejält i cirka 4 timmar innan temperaturmätningen.

Här är det premiärtändning av vår kamin  :-)



Det har tagit 14 år, men nu är kaminen på plats och fungerar :-D


Vid 12-snåret kom sotaren med termometerstickan i högsta hugg :-). Visade den del av skorstensmuren som är i förrådet. Den var helt OK, ingen värme på väggen alls. Det var helt OK även runt kaminen i köket. Det som var viktigt att temperaturmäta var väggen vid trappen eftersom vi inte visste exakt hur rören ligger inne i skorstenen.

Dessutom så har mina gamla släktingar murkat in reglar i väggen när de tagit bort en bakugn. Och brännbart material får ju inte bli för varmt. Vi vill ju inte att huset ska brinna upp :-O

Maken borrade ett par hål i reglarna och då upptäckte vi att reglarna var tunna och det var skorstensmur bakom reglarna



Men temperaturen i hålen var endast 24 grader - så det var helt klart godkänt :-D


Vi får inte sätta för någon väggskiva för denna mur, utan det ska putsas. Blir väl ett jobb till våren/sommaren kan jag tänka mig. Får stå ut med en tegelvägg i trappan ett tag ;-)

För övrigt var sotaren väldigt nöjd med allt vi gjort och vi fick godkänt! Så nu är det bara att elda i kaminerna och se glad ut.

Gjutgärnskaminen värmer VÄLDIGT bra och så varmt som vi nu har i köket och kontoret - DET har vi aldrig haft en höstdag som denna. Vi är vana att ha en temperatur inne på cirka 19 grader och idag har det legat ungefär på 24 grader.

Jag har kollat på termomentern flera gånger - knappt att jag tror mina ögon *fniss*



Efter sotarbesöket så käkade vi lite lunch och beundrade vår kamin :-) Det blir en VÄLDIGT skön värme när man eldar i kamin... och för första gången sedan vi flyttade hit så har jag upplevt VARMA GOLV!!!! Nästan så jag har lust att släpa fram en madrass och sova framför kaminen *fniss*

Hur som helst - det var inte bara att slappa resten av dagen. Vi passade på att åka till sågen och hämta spån. Det var dags att bunkra upp ett litet förråd med spån till kusarna och eftersom sågen stänger kl 17 så passade vi på att åka när vi ändå var lediga.

Det tog cirka 1,5 tmme att fylla 30 säckar med spån, var på plats kl 15 och klara 16:30. Det är ett riktigt slitgöra, men vad göra man inte för sina pälsklingar ;-). Måste dock erkänna att vore jag RIK skulle jag köpa balat spån, men nu är jag inte rik så då är det sågen som gäller.

Vi var rätt trötta när vi kom hem, så vi tände kaminen i kontoret och njöt av värmen som kom rätt fort. Det mullrar ju lite och smäller till ibland från virket när det brinner. Det var något som Lillan upplevde som mycket skumt...



Ville helst sitta i husses knä...


Sedan var det dags att göra en insats med kusen. Stallet hade jag fixat på fm medans vi väntade på sotaren. Nu var det motion av pållan som stod på schemat. Longering över galoppbomar var inplanerat idag.

Det gick jättebra att longera Oktawia idag. Hon tycker det är kul att galoppera över bommarna och hon lyckades hålla galoppen rund och fin varv efter varv både i höger varv och i vänster varv. Märks tydligt att hon börjar bli starkare nu. Ingen slängtrav innan galoppfattningarna, vilket är kanonbra. Dock fick vi slåss med miljoner myggor så att träna på halter var bara att lägga ner. Det får vi ta en annan dag. Annars är hon jätteduktig på att lyda röstkommandona :-). Hon verkade nöjd efter dagens arbete i alla fall.

Maken var snäll och packade in spånet i gamla lagården under tiden som jag höll på och jobbade med pållan. Visst att spånet klarar att stå ute, men då finns det en risk att det får fötter. Så jag vill ha det under tak och inlåst.

Förhoppningsvis räcker detta i 3 månader :-)



Så hade den semesterdagen försvunnit - men vi fick en del gjort i alla fall :-) Nu ska jag bara natta pållarna, sedan får jag nog natta mig själv också. Är trött nu och i morgon ska jag på TVÅ stycken anställningsintervjuer, så det gäller att man inte är allt för sliten ;-)

Håll tummarna!

/Lizzie

15/9 Måndag - Anställningsintervjuer

Idag har det varit en tuff dag. TVÅ stycken anställningintervjuer har jag varit på. En på fm och en på em. Hann knappt ladda inför intervju nr 2. Det kändes bra på båda intervjuerna - finns många trevliga arbetsplatser "där ute" :-). Men när jag kom hem efter jobbet så kände jag mig som en urvriden disktrasa och jag mindes knappt vad jag sagt under dagen... Man blir helt mentalt slut av att "sälja sig själv" som man får göra på en anställningsintervju. Försöker alltid vara mig och vara hyfsat avslappnad på en intervju, och inte säga saker som jag inte kan stå för. Känner att det är viktigt att vara ärlig i mina svar. Tror att det slår tillbaka på en själv om man försöka vara någon som man egentligen inte är.

Fick även telefonsamtal och blev kallad på en intervju till :-). Det var från samma ställe som jag var hos förra veckan. Alltså har jag gått vidare till steg två och ska träffa ytterligare chefer. Den intervjun blir av på onsdag *jippi*. Vad jag förstod av en intervjuera idag så är vi flera stycken som sökt alla de assistenttjänster som fanns ute i augusti, och det är ungefär samma 10 personer som alla "slåss om". Känns trevligt att vara eftertraktar - för en gång skull :-D. Så jobb kommer jag att få - frågan är bara VART. Absolut roligast - och svårast - är ju om jag har möjlighet att kunna välja mellan lite olika alternativ... Det tillhör ju INTE vanligheterna ;-)

Senare på kvällen, efter det att jag var klar med mitt stall, så åkte jag iväg till Loviseholm. Det var dressyrträningar där idag och jag ville kolla lite på upplägget - om det är något för mig och min pålla. De som tränar där för den dressyrtränaren är väldigt nöjda i alla fall och rekommenderade tränare varmt. Ska kolla upp ett par alternativ till och prova mig fram lite innan jag bestämmer mig. Men det var himla kul att kolla på träningen i alla fall, dock blev det VÄLDIGT kallt efter ett par timmar. Åkte hem ganska sent, plockade in mina pållar och kollade lite snabbt över dem innan de fick kvällsmat. När jag väl sedan kom in till stugvärmen var jag helt sönderfrusen *burr*. Dags för långkalsonger????

Blev lite varm mjölk framför TV:n och en stor filt. Får nog plocka fram tjocka vintertäcken till natten.

Jag gillar hösten, men kylan är inte så kul måste jag erkänna..... Nåja, får väl ta med mig Tussan upp till sovrummet, hon gillar att ligga i min säng. Får duga som kamin ;-)

/Lizzie

14/9 Söndag - hann göra mycket

Idag var det full rulle hela dagen. Upp kl 8 och ge pållarna frukost. När de käkat upp och jag själv ätit frukost så blev de utsläppta och jag fixade stallet på fm.

Sabinas box är lättmockad, hon rör inte runt en massa i sin box. Bajshögarna ligger prydligt på rad utmed ena väggen. Oktwia däremot - hon är ingen fin dam utan en riktig skitgris i boxen. Hon måste absolut vandra runt och dra runt pink och bajs runtikring. Brukar se ut som om kriget dragit fram i hennes box *suck*. Idag var det inget undantag...

Oktawias box innan mockning



En halvtimma senare så var hennes box ren och fin :-)



Samma procedur varje dag ;-)


När jag var klar med stallet så fixade jag och maken en ny låda till Prickan och hennes bebisar. Transportburen som Prickan trivs i är ju i minsta laget för familjen. Jag var lite orolig  om hon skulle uppskatta bytet till låda, men jag oroade mig i onödan. Passade på att byta plats med kattungarna under tiden som mammakatt käkade mat. Prickan accepterade nya lådan på en gång och verkade nöjd med miljöbytet :-)

Prickans bebisar är ju hur söta som helst...



När jag var klar ute så gick jag in och jobbade åt NRU ett par timmar. Sökte rätt på lite konferenser som skulle läggas ut på hemsidan.

Under tiden som jag höll på med stallet och sedan jobbade åt NRU, så höll maken på uppe på taket hela fm och en bit in på em.

Idag agerade han plåtslagare :-)




Det var skyddsplåten runt skorstenen ner mot taknocken som fixades till idag. Var en massa mätande, skärande, bockande och borranden där uppe på taket. Han var bara nere en sväng för lite kaffe och lunch som jag serverade honom, sedan upp igen  ;-). Men det är väl bäst att fixa till skyddet medan det är fint väder, annars så regnar det ju in och det är ju inte så lyckat!

På em åkte vi till en arbetskamrat till mig. Vi idkar lite "byteshandel" ;-) jag tog med mig hästgödsel och hon stod för sågspån - bra byte tycker jag :-). Efteråt så for vi vidare till min moster som bor nära min arbetskamrat. Där tog vi en fika, snackade bort en stund och så köpte jag 10 kg potatis av henne.

Väl hemma igen så var det dags att fixa middag. Under tiden som jag lagade mat så höll maken på ute med grästrimmer och fixade.

Efter maten så ringde jag till en granne som har ridbana. Det var OK att komma med Oktawia och låna banan. Så snabbt ut och plocka in pållarna. Gjorde iordning Oktawia för tömkörning. Maken följde med eftersom jag behöver hjälp med att hålla hästen när jag ska sätta på tömmar osv.

Oktawia tyckte det var VÄLDIGT konstigt att gå ner till grannens bana. Helt plötsligt så kliver jag av vägen och ska in på det där stället där det är en massa islandshästar ;-) Oktawia var superspänd och glodde på allt runtomkring. Det var INTE enkelt att få henne koncenterad på mig och på att jobba. Jag fick slita som en galning och kunde inte släppa focus för en sekund. Efter 30 min jobbande i trav och med mig springandes efter *pust* så började hon ÄNTLIGEN slappna av och komma till arbete. Det satt hårt inne idag! Jättebra träning för henne i alla fall, just detta med en ny miljö, hästar runt henne som rörde på sig och som mitt i passet blev intagna. Då flippade hon ur lite och hoppade runt på bakbenen. Rätt skönt att tömköra i det läget ;-). Hade dock situationen under kontroll och hon slutade snabbt studsa runt.

Jättesnällt att vi får låna paddocken, är trots allt lite lättare att tömköra på sandbana än att hålla på och harva runt i hagen. Och framför allt är det kanonbra träning för Oktawia att få se annan miljö och andra hästar som lite störningsmoment.

Totalt tömkörde jag 40 min, och promenaden till banan tog 20 min ToR. Alltså 60 min motionspass för damen, och hon var inte det minsta trött ;-). Avslappnad och nöjd var hon, men passet var inte alls speciellt jobbigt för henne.

Då var det snarare så att jag var helt slut. Totalt dygnsvettig och röd som en tomat i fejan ;-).

Pållarna fick stå inne resten av kvällen. När jag var klar med pållarna så gick jag in och tog mig an disken... hm - saknar vår diskmaskin.... men vi har inte råd att köpa en i nuläget så det blir till att diska för hand....

Vid 21 var det ut i stallet igen och natta pållar. Sedan tillbringas resten av kvällen framför TV :-)

Snipp snap så var den helgen slut ;-)

/Lizzie

13/9 Lördag - Vacker väder!

Helt otroligt strålande höstdag har det varit idag :-). Äntligen har den lite klara höga höstluften kommit. Kunde t o m hänga ut tvätt och det torkade under em.

Maken var idag morgonpigg och matade kusarna innan min klocka ens hade ringt :-O. Han skulle iväg och fiska med en kompis, det var därför han var på hugget såhär en lördagmorgon ;-).

Jag fick alltså klara mig själv, men det är smällar man får ta ;-). Tog det lugnt på fm, fixade stallet. Fixade en tvätt och sedan gick jag igenom en massa gamla kort för att se om jag kunde hitta någon bra bild på mitt föräldrahem. Tyvärr så fanns det absolut INGA bilder på vårt gamla hus bland mammas gamla foton. Märkligt egentligen, de  hade ju kamera och fotade rätt mycket på semestern osv, men ingenting på huset.

Eller mamma kanske slängde de bilderna efter skiljsmässan - vad vet jag.

Fixade iordning lunch åt mig själv. Jag hade ingen aning om när maken skulle dyka upp, räknade med att han skulle vara borta hela dagen. Så jag lagade ingen mat till honom.

Till mig blev det ciabatta med frästa champinjober, rökt skinka och rucolasallad :-D




Var hur gott som helst, älskar svamp :-)

Lagom när min lunch var slut och jag satt och drack lite kaffe, så kommer faktiskt maken hem. Funderar dock på vad han sysslat med på sin fisketur. Han måste ha använt minnet som bete...

Helt plötsligt hade han glömt bort att vi har en elrepsgrind för att hålla vovvarna inne på tomten!!!

Han körde igenom grinden med full fart!




Översta handtaget flög all världens väg och den undre grindhantaget också sett sina bästa dagar!



Snacka om att få totalt hjärnsläpp *fniss*


På em så var vi ju hembjudna till det paret som köpt mitt föräldrahem. Kl 15 skulle vi vara där, vi tog våra cyklar och trampade iväg så vi hann fram till Kyrkan innan. Det var ett tag sedan jag kollade till pappas grav, satte på en bukett med blommor som jag plockat hemma.

Vi gick också iväg till mammas grav och kollade om gravstenen var på plats. Det var den.



Satte på en bukett med blommor där också, som jag hade med mig hemifrån. Snart dags att fixa gravarna inför vintern så det ska väl på med lite jord så det finns lite att plantera i.

När vi var klara vid gravarna åkte vi vidare till mitt föräldrahem. Paret som bor där hade hur många frågor som  helst. Försökte svara efter bästa förmåga :-) Det ser helt annorlunda ut inne i huset än när jag bodde där, så jag försökte förklara hur det sett ut tidigare. Visade bilderna jag hade med. Kvinnan i huset är döv och jag kan ju inte teckespråk, så hennes hörande man fick tolka hela tiden, men det gick bra. Vi var där i drygt 3 timmar, kvinnan är ju hästintresserad och har egen häst som jag så vi hade en hel del att prata om.

När vi var hemma igen så var klockan nästan 19 så det var full fart ut i stallet och plockade in pållarna.

Kl 19.25 satt jag på hästryggen - idag var det dags för en ridtur :-). Oktawia var hur pigg som helst, tyckte verkligen att det var roligt att få komma ut. Red runt Rumboholm och Oktawia skötte sig kanonbra hela tiden. Travade nästan hela Rumboholmsvägen och det behövde damen. Låg på som sjutton i traven, att det blev mörkare och mörkare bekom henne inte ett dugg. Var hemma igen en timme senare, alltså 19.25 och då var det nästan kolsvart ute. Dags att fixa pannlampan!

Nu var i alla fall Oktawia nöjd, lugn och avslappnad. Brydde sig inte ett smack om grannens hästar i hagen. Ju mer hon går - desto lugnare blir hon... bara att köra på med andra ord.

När jag var klar med Oktawia så ägnade jag mig en stund åt Sabina och sedan blev det nattning av pållarna.

Resten av kvällen ska ägnas åt lite TV-tittande :-)

/Lizzie

12/9 Fredag - Kattungar

Grannens lilla kisse, Prickan, som gillar att vara i min sadelkammare visade sig vara dräktig. Idag när jag kom hem så hade hon nedkommit med 3 st små söta bebisar. Prickan är en mycket nöjd kattmamma ;-)

Hon måste ha fått dem under natten för de var torra och fina, rätt stora också för att vara "nykläckta". Jag passade på att lyfta ut dem ur buren medans mamman käkade mat och så la jag in ny handduk åt dem i buren.

Vad jag kan se nu så är det 2 tjejer och 1 kille.




Prickan gillar verkligen att bo i transportburen, så hon får var där ett tag.



Meddelade grannen om nedkomsten och att det är OK att kissarna är här. Ska nog inte stressa upp nybliven kattmamma med en flytt just nu. Jag har ju lite värme på i sadelkammaren också, inge fara att kissebebisarna fryser ihjäl i alla fall.

Efter det att jag fixade stallet så gick jag in och började med städning i huset. Maken höll på ute och grejade. Jag dammade och plockade undan på prylar. När jag var klar med det så gick jag ut och plockade in kusarna. Maken städade klart under tiden som jag jobbade med Oktawia.

Idag så stod det longering på programmet. Vi skulle fortsätta med samma läxa som tidigare för att stärka Oktawias galopp. Även idag så utförde vi jobbet på vår lilla vändplan. Skrittade fram genom att gå på vår gata fram och tillbaka. Idag var damen mycket mera avspänd än i tisdags. Brydde sig inte om grannens kusar i hagen och de brydde sig inte om att vi kom knatandes. Så idag kunde Oktawia koncentrera sig mycket bättre på vad hon skulle göra.



Dock var det mycket myggor nu i kväll också. Något som irriterade Oktawia lite, framför allt när vi tränade på halter.


Annars gick det bra, hon var lydig och fin. Det är jobbigt att galoppera på en liten volt, men hon kämpade på och försökte verkligen vara till lags. Avslutade jobbet med att gå en liten promenad.

Syns på vändplanen vad vi sysslat med ;-)



Själva longeringsjobbet tog 20 min, men totalt med skritt-turerna så blev det motion i 45 min. Efteråt så var pållan avspänd, gäspade 5 gånger medan jag borstade av henne efter passet. Att lyda röstkommandon är tufft för lilla skallen ;-)

När jag var klar i stallet så hade maken fixat klart huset. Det enda som var kvar var att skaka mattorna så det fixade vi snabbt. Under tiden sedan som han la ut mattorna i huset, så fixade jag iordning fredagsmys i vardagsrummet.

Ost med tillbehör och lite rött vin - mums :-)




Så vi satt resten av kvällen och mumsade på detta under tiden som vi kollade på TV. Vi hade ju även lite hundar som trodde att de var inbjudna på festen ;-)

Lexi håller sig i alla fall på golvet, men lilla ska sitta på sin favoritplats ;-)



Hm, läckerheterna på bordet lockar ;-)


Så var denna arbetsvecka avklarad. Fick idag även en kallelse till för en intervju på en assistenttjänst. Så på måndag ska jag gå på TVÅ intervjuer, en på fm och en på em. Kommer vara som en urvriden disktrasa efteråt, men det är smällar man får ta ;-)

Konstaterade också att jag kom upp i 7190 steg på en hel dag. Hur i hela friden ska man bära sig åt för att komma upp i 10 000 steg som är det som rekommenderas???? Helst ska man ju gå ÄNNU mera.....

Jag har ju ett stillasittande arbete och under min arbetsdag kom jag upp i 600 steg. Allstå resterande 6590 steg görs alltså hemma och jag håller ju igång hela kvällarna. Att försöka få in ytterligare motion - den tiden har jag inte *suck* Synd att man behöver sova!!

/Lizzie

11/9 Torsdag - Promenad och 10 miljoner mygg

Åkte till ICA och hämtade ut ett litet paket. Beställde en stegräknare när jag beställde kläder, men de valde att skicka stegräknare i ett separat paket.

Enligt rekommendationer ska man ju gå minst 10 000 steg per dag som normal vardagsmotion. Eftersom jag behöver jobba på min viktnedgång *pust* så tänkte kolla hur mycket jag egentligen rör mig varje dag. JAG tycker ju att jag är rätt aktiv ;-), men trots allt så är det nog rätt lätt att överskatta hur mycket man rör på sig. Har ju dessutom ett stillasittande arbete....

Så på med stegräknaren när jag kom hem, tänkte i alla fall kolla hur många steg det blir på en kväll :-)

Under tiden som potatisen kokade så gick jag ut och mockade boxarna och fixade vatten och mat till kusarna. Sedan in och fixade resten av middagen - tomatsås och fläskkotlett - mums. Efter maten så gällde det att sätta fart om vi skulle hinna ut och med promenad innan det blir mörkt. Maken fick lov att följa med som sällskap idag till mig och Oktawia. Det var rätt skönt även om han var motvilligt sällskap.

Oktawia var nämligen mer än lovligt laddad och det är skönt att slippa vara själv OM jag skulle tappa henne. Det gick dock bra.

Vi mötte till och med en granne som var ute och red, men Oktawia var så koncentrerad  på att glo efter hästar i en hage, så hon märkte inte ens att vi mötte ett hästekipage *fniss*. Det gick också bra att ta sig förbi grannen med islandshästarna, även om Oktawia var spänd som en stålfjäder. Vi gick fram och tillbaka till Tysslinge skola, och Oktawia var extremt tittig hela tiden. När vi precis hade vänt och var på väg hemåt så kom det paret ut som bor i mitt gamla föräldrahem. De har precis köpt huset och ville veta om jag hade lust att berätta lite om hur det såg ut tidigare. Klart jag har lust med det :-). Så på lördag kl 15 är jag hembjuden till dem på kaffe och lite historieberättande.

Ska bli jättekul - har inte varit inne i huset sedan 1986 då mina föräldrar skildes - det är ett tag sedan ;-).

Under denna promenad fram och tillbaka till Tysslingeby så var det MILJONER med myggor!!! Så det fanns en anledning till att Oktawia hade väldigt bråttom. Så fort jag stannade så ven svansen, huvudet slängde och hon stampade med alla fyra benen.

Hemma har vi inga myggor, men på vägen från våra brevlådor och till skolan - HUR mycket myggor som helst. Är det sista rycket nu innan det blir för kallt??? 

Det gick i alla fall inte att träna på några ledarskapsövningar - Oktawia var helt enkelt alldeles för frustrerad över myggorna.

Väl hemma i stallet så fanns det inte en enda mygga och Oktawia riktigt pustade ut *fniss*.

Borstade av Sabina också så hon inte skulle känna sig helt övergiven. Och pållarna fick stå inne reste av kvällen, kl var 20 när jag var hemma igen. Rätt skönt att slippa ut en timme senare och leta efter kusar i kolmörkret i hagen ;-)

När jag kom in så kollade jag stegräknaren... hade lyckats gå 5700 steg. Det är väl cirka 4 km att gå ToR till Tysslinge skola. Ska bli spännande och se hur många steg jag får ihop under en arbetsdag...

Har också jobbat en stund åt NRU idag. Nu är det dags att kvällsfodra kusarna och kvällsvalla jyckarna. Sedan blir nog soffan en sväng för mig innan man förpassar sig upp i sängen.

/Lizzie


10/9 Onsdag - Träning

Har  varit på en anställningsintervju idag. Kändes bra och det var en väldigt trevlig chef som intervjuade mig. Spännande och se om jag är med till nästa steg.

Blev även kallad till en intervju till, så på måndag är det dags för nästa. Gäller också ett assistentjobb. På onsdag nästa vecka ska jag på intervju för ett jobb som samordnare - det jobbet VILL jag verkligen ha! Ser man till arbetsuppgifter så är ju samordnare mer avancerade sekreteraruppgifter än assistent. Så jag hoppas jag klarar nålsögat!

Efter jobbet idag så var det full fart hemåt. Kl 19.30 hade jag tid för tömkörningsträning på Vittvång. Gick väldigt smidigt att lasta Otkawia idag. Maken behövde bara ta tag i linan så visste damen vad klockan var slagen ;-). Bara att kliva in med alltså.

Idag var det väldigt bra social träning för damen. Det var en häst inne i ridhuset när vi kom, så hon blev lite spänd först. När jag gått med henne några minuter så lugnade hon sig. När Lena sedan började tömköra och den andra hästen började galoppera så blev Otkawia jättespänd och okontaktbar. Lena förstod vad mitt problem ligger i när det gäller Oktawia. Fick lite tips. När jag rider så är det allra bäst att inte göra så stor affär av det, utan klapp och sedan hoppa av och jobba Oktawia från marken tills hon lugnat ner sig. Innebär inte något nederlag, utan  hästen kommer till sist koppla ihop jobbet som något positivt och när hon sedan vant sig vid att andra hästar rör sig i ridhuset så kommer det inte vara något problem.

Oktawia coolade snart ner sig när hon förstod att det inte hände något mer med den andra hästen. Sedan kom det in en kuse till, Otkawia tittade lite, men sedan kunde hon koncentrera sig på att jobba.

Idag kunde Oktawia galoppera. Med tanke på att hon fått en veckas ofrivillig vila och jag inte hunnit jobba henne så mycket så är det himla bra. Tränaren Lena var imponerad. Okatiwa har utvecklats från att inte kunna galoppera alls för 6 veckor sedan, till att kunna få ordning på sin kropp och förstå det det inte är så himla svårt. Rörde sig riktigt bra i galoppen och traven var riktigt fin. Orkade till och med trava i samlad trav utmed rakt spår. Tränaren var helt imponerad och talade om att jag har en pålla med riktigt bra kvalitéer och om jag inte klarar av att plocka upp henne i klasserna så ska jag helt klart låna ut henne till någon duktig ryttare.

Här är en länk till jobb i vänster varv.

Här är en länk till jobb i höger varv.

Tyvärr så har jag lite otur. Nu när jag ÄNTLIGEN hittat en tränare som är duktig och jag får hjälp med det jag behöver hjälp med. Vad händer.... människan har fått jobb i SKÅNE och flyttar på lördag!!!! :-( Jättekul för henne, men mindre kul för mig ;-)

Tur i oturen så ska Lena i alla fall komma upp till Örebro cirka var 6:e vecka  - så då är det bara att hänga på låset och anmäla sig till träning när hon är här. Hon ville i alla fall fortsätta ha oss som elever, för hon är mycket imponerad av Oktawia. Helst hade hon velat ta med sig hästen ner till Skåne ;-).

Dock så måste jag komma igång och RIDA ordentligt. Idag var det uppenbart att Oktawia gillar att jobbas i ridhus och få träna. Hon är understimulerad helt enkelt, vilket var något jag misstänkt så jag blev inte alls förvånad över att få det beskedet.

Så nu är det bara att få maken att förstå att jag och Oktawia behöver åka iväg till ridhus lite oftare än vad vi gör... och att åka till ÖTR ingår INTE i planen. Där är underlaget alldeles för dåligt :-(.

När vi var klara och skulle åka hem så funderade maken på hur vi två skulle få in Oktawia i trailern. Jag sa att vi provar med en lina. Och det funkade :-D. Oktawia testade en gång att inte kliva på, men när vi provade igen och maken höll i linan mot hennes rumpa så klev hon bara på utan problem. Det är verkligen hur skönt som helst. Om lastningsproblemen släpper - så är det MYCKET lättare att åka iväg och träna ;-). Då kan jag åka till ridhus där jag vet att det finns folk och kan få hjälp att stänga bakluckan.

Vi får se hur vi löser det hela. Till att börja med måste nog maken följa med som medhjälpar ett tag till... ;-)

Nu är det dags för sängen....

/Lizzie


9/9 Tisdag - Uppehåll

Efter allt regnande igår så var det skönt med uppehåll idag. Solen tittade till och med fram en liten stund på em.

Efter jobbet åkte vi till USÖ, en snabb visit till min kompis Karin och lämnade av en omgång Oriflamevaror. Sedan var det full fart hemåt.

Regnmätaren stod på 28 mm efter gårdagens regn, och vi har numera "sjötomt". Gärderna runt omkring oss är tämligen vattensjuka. Vi är rätt glada över att vi bor högst uppe på en kulle. Hagen håller sig hyfsad och jag är glad att hagen inte ligger i en sänka.


Utsikt över hagen mot Latorp - en fin liten "insjö" finns på vägen dit nu ;-)



Dock är det rätt blött i hagen så när jag skulle motionera Oktawia idag. Så fick jag utöva dagens övning nere vid vändplanen för soptunnorna. Inte så stort utrymme, men det är grus som underlag och alltså bättre underlag än vad det är i hagen just nu.

Det var longering som stod på schemat, träning på läxan inför morgondagens träning på Vittvång och Lena.

Började med att gå med damen på vår gata. Naturligtvis fick grannens pållar spel och Oktawia blev ju då också superspänd. Lyckades i alla fall gå fram och tillbaka en vända utan att hon slet sig. Själva longeringen gick lite si och så i början eftersom Oktawia nästan snubblade på sina egna ben när hon glodde efter grannens hästar. När vi skulle träna på galoppfattningarna så passade hon på att göra lite snygga bocksprång istället för galopp..... Dock är ju det också rätt jobbigt. Till sist så skärpte hon till sig i alla fall och jobbade på bra. Eftersom utrymmet vid vändplanen inte är så stort så damen fick jobba på en rätt liten volt, men gjorde det bra. När hon till sist skärpte till sig och jobbade på så lyckades hon hålla galoppen rund och fin och galoppera på ordentlig :-).

Mitt i longeringsjobbet så ringde min mobil - och hux flux blev jag kallad på en anställningsintervju :-D. Kl 13.00 i morgon ska jag till Riksgymnasiets kontor. Ska bli jättekul.

Har ju sökt nästan alla av kommunens administrativa tjänster som varit ute och nu börjar det hända grejjer :-D

Så nu ska jag plocka ihop betygskopior osv och förbereda mig lite. Håll tummarna!

/Lizzie

8/9 Måndag - Ridlektion

En mycket regnig måndag var det idag. Maken tömde mätaren i går och då var den tydligen full. När vi kom hem så var det 25 mm i den - har regnat rätt bra med andra ord. Nu syns det på åkrarna att marken är mättad av vatten. Översvämningar är ordet! Känns rätt bra att bo på en kulle, även om man skulle kunna tro att vi har sjötomt numera ;-)

Pållarna hade regntäcken på sig så det gick ingen nöd på dem. Fixade ordning stall efter maten. Försökte ta in dem vid 19-snåret, men de ville inte alls komma in. Jag skulle åka in till ÖFK för att rida en ridlektion åt en kompis, ville helst plocka in pållarna innan jag skulle iväg. Men det var bara att lägga ner de planerna.

Min kompis Ylva och jag har ridit i samma ridskolegrupp tidigare inne på ÖFK. Nu jobbar hon kväll vissa gånger när hon har ridlektion och kan jag så rider jag gärna hennes lektioner vid dessa tillfällen. Nyttigt för mig att rida lite andra hästar än min egen.

Idag var det ett sto som heter Why Not som jag skulle rida. Hon gick lektionen innan så jag fick sitta på läkaren en stund och titta. 
 
Stoet var inte alls den mest lättridna typen av häst, men det var bara att kämpa på. Gick rätt OK med tanke på att jag inte ridit henne tidigare. Jag var också imponerad över mig själv, hade inte alls tappat så mycket ridkondis som jag befarade - har inte ridit lektion sedan typ i vintras någon gång. Det var också trevligt att få rida och få galoppera. På min egen så funkar ju inte galoppen inomhus. Och jag kom faktiskt ihåg galopphjälperna ;-). Min vänstergalopp är sämre än höger, beror på att jag är väldigt mycket svagare i min vänstra höft efter diskbråcket. Hm... behöver träna på pilatesbollen ännu mera....

Jag var rejält svettig efteråt i alla fall, kommer kännas i benen i morgon och i övermorgon ;-).

När jag kom hem så var det dags att försöka få in pållarna. Maken och jag stod och ropade på dem i kolmörkret i cirka 20 min innan damerna behagade komma galopperandes. De stod och tryckte längst nere i sommardelen av hagen - under träden i skydd från regnet. Vi ska stänga till den delen av hagen nu. Blir bara totalt söndertrampat i blötan, ligger ju nedanför vår kulle. Det är fullt tillräckligt att behöva leta efter hästarna i den övre delen av hagen när det är kolmörkt ute... Det är verkligen dags att se över förrådet med fungerande ficklampor och batterier. Vi hittade inte en enda fungerande ficklampa... *suck*. Dags också att skaffa en ny pannlampa, min har nog gett upp för den ville inte funka sist jag använde den.

Nu ska jag ta min trötta lekamen och hoppa isäng så man orkar med morgondagens arbete :-)

Godnatt!

/Lizzie

7/9 Söndag - Grått, grått

Idag var en sådan där dag när molnen inte lämnar backen. Totalt jämngrått och trots att det inte regnade hela tiden så dröp luften av vatten.

Idag fick pållarna ha på sig regntäcken trots att det inte var så kallt ute. Oktawia tycker nog täcken är nödvändigt ont, men ibland behövs det ju.

På fm så tog jag mig an stryktvätten - högen blev lite mindre - dock så försvann den inte helt ;-).

Under tiden som jag stod och strök så höll maken på och fixade med akvariet. Gjorde rent filtrena till pumpen, och så rensade han ur bland växterna.

Så nu ser man t o m att det är fiskar i akvariet :-D



När jag var klar med stryktvätten så var det dags att gå ut och fixa stallet. Då upptäckte jag att maken redan var ute, hade inte ens märkt att han försvunnit ut *harkel*. Han hade fått ett infall av jobblust och hade tagit upp hästbajs i hagen som han körde ut och la på dygnhögen.



Det tyckte jag var snällt gjort av honom. Hagen är ju inte så jättestor och mocka upp bajsställena behövs göras emellanåt. Jag fick ta över kärran så jag kunde mocka boxarna, för det hade han inten som helst lust att göra ;-). Det märktes att pållarna stått inne mer än vad de brukade göra. Oktawia hade rört runt rätt bra i sin box, men vad göra regnet vräker ner och man har två dygnsura och frusna pållar som vill in. Händer ju inte ofta i alla fall.

Maken var fortfarande kvar ute, han höll på och rensade undan döda träd ur hästhagen, som han sedan sågade upp i lämpliga längder. Våra kaminer behöver ju matas med ved när kylan kommer ;-).



Pållarna fick sin lunch i sin "hölåda". Oktawia är snäll och lyfter ut tussar åt Sabina, så Sabina kommer åt maten ordentligt ;-)



Trots att Sabina har sin munkorg på sig så kommer hon åt att plocka i sig hö.




Alltså ingen risk att den lilla damen svälter ;-)


Fram på sen em åkte jag in till ÖFK och kollade på Grand Prix-klassen. Många fina hästar och fina ritter. Träffade lite folk som jag inte träffat på länge, så även om jag åkte in till tävlingen själv så är man inte ensam när man väl är där :-).

Här Kristian von Krusenstjärna (stavningen??) under sitt program. "Spökhäst"?? ;-)




Då var det lättare att ta kort på kusarna när de stod stilla - från Prisutdelningen.




Resultaten hittar ni här >>

Var hemma igen vid 18.30 tiden. Maken hade fixat kvällsmat - kycklinggryta - som smakade mums, utsvulten som jag var ;-).

Efter maten var det full fart ut till pållarna. Nu mörknar det ju på snabbt på kvällarna och jag behövde motionera Oktawia.

Vi tränade på läxan idag. Longerade damen och tränade galoppfattningar. Oktawia var väldigt samarbetsvillig idag. Hade en helt annan energi i traven direkt från start, än vad hon brukar ha. Galoppfattningarna funkade klockrent och hon jobbade på jättebra trots att vi inte hade de bästa förutsättningarna. Får ju hållas i hagen eftersom jag inte har någon ridbana, och idag var det rätt blött och trist i backen och lite slipprigt. Ändå så lyckades hon hålla iordning på att fyra benen. Höll dock inte på så länge eftersom underlaget inte var det bästa. Hon hade jobbat på så ambitiös så 15 min longer var fullt tillräckligt. Skrittade för hand och tränade på lite halter och lekte lite "följa John". Hann precis jobba klart damen innan det blev för mörkt, och dessutom hade vi tur och det var uppehåll.

När jag var klar med Oktawia så fick Sabina sig en omgång med borsten. Hon mår mycket bättre från sin fång nu, ingen tillstymmelse till puls och det känns skönt.

När pållarna var nattade så var det dags att gå in och kolla en stund på TV. Dags för "Tyst vittne" - sedan är denna helgen slut!

/Lizzie

6/9 Lördag - Regn, regn, regn

Jisses vad det har regnat idag :-O

Vi lyckades i alla fall med att hinna iväg i morse och hämta ett lass med hö (500 kg), få upp det på höskullen, INNAN spöregnet började.

Det kändes rätt skönt, det värsta som finns är ju att behöva lasta hö och det blir blött. Fick med mig analysresultatet, inte så lysande värden på detta partiet, får fodra upp med lucern och soja för att kvoten ska bli vettig. Lite mineraler behövs också. Förra året så var ju höt perfekt - kan ju vara perfekt år efter år ;-). Nåja, nu har jag analysen i alla fall och vet hur jag ska mata kusarna när vi går över på det nya höt.

Höbonden sa också att det bara var ett parti som hade lite sämre värden, det andra partiet har bättre värden men det får jag köpa av senare. 2,50 kr kg kostar höt numera i alla fall, en höjning med 50 öre sedan tidigare. Det är 3:e året jag handlar av samma bonde och med tanke på höjning av dieselpris och på gödsel. Så är jag glad att höjningen inte blev högre.

När vi var klara med hölastningen så fixade maken lunch medan jag fixade stallet. Det var skönt att efter mockning osv, lagomt komma in och maten var klar :-)

Maken fick för sig att han skulle ut i skogen och kolla efter svamp - i spöregnet. Jag ville INTE följa med. Roade mig istället med disken (min tur...) och sedan påbörjade jag jobbet med att minska ner berget med stryktvätt. Kom en bit på väg i alla fall. Kommer fyllas på i morgon igen *suck*. Var ju tvungen att tvätta lite idag.

Maken kom hem ett par timmar senare, blöt och med en mycket blöt hund - men utan svamp...

Det är nationella dressyrtävlingar hela helgen inne på ÖFK, planen var att åka in och kolla på sista klassen framåt kvällningen.

Innan jag skulle åka så gick jag ut för att ge pållarna em mat. Men regnet fullkomligt vräkte ner och pållarna typ galopperade in i stallet. Så de fick sin em mat inne och så var det med den utevistelsen för dagen. På med täcken så de skulle torka upp. De slutade i alla fall skaka bara de fick börja käka sitt hö.

Nä - det var INTE något trevligt väder ute. Inte ens hundarna ville vara ute idag. Katterna ska vi inte ens tala om :-O. Så långt från dörren som det bara går ;-)

Kom till sist iväg till ÖFK, fick se många fina ekipage :-). Kollade på en svår B:1 och det är alltid trevligt att se duktiga och fina ekipage. När det var cirka 1 timme kvar fick dock mina luftrör nog. En total hostattack mitt i ett dressyrprogram - och det var bara att ge upp. Det gav sig inte trots ett par doser Bricanyl och eftersom jag får typ "krupphosta" så ville jag inte skrämma slag på kusarna. Fick nöja mig med det jag sett. Ev åker jag in en sväng i morgon och kollar också. Om nu min förkylningsastma kan hålla sig i shack *suck*.

På vägen hem så svängde jag förbi affären och köpte med ostbågar som maken beställ. Nöjd blev han ;-)

Vid 21.30 gick jag ut och kollade till och pysslade med mina pållar. Sabina blev av med sitt fleecetäcke, hon var torr under och täcket dygnsurt. Oktawias "funktionstäcke" är helt suveränt. Hon var helt snustorr och det var täcket också. Så det fick hon behålla på över natten. Det var ruggigt ute... hoppas det blir lite uppehåll i morgon...

Pållarna var mest intresserade av mat i alla fall - stora kaniner är vad de är ;-). Äter och bajar - som maken uttrycker det ;-)

Nu är det dags att natta mig själv!

/Lizzie


5/9 Fredag - En rolig dag

Mådde rätt bra i morse när klockan ringde 05:50 så jag pallrade mig iväg till jobbet. Idag hade jag inbokat ett möte med min chef och kände att det var rätt bra att det blev av.

Jag har ju haft plusjobb som assitent inom kommunen sedan oktober 2006, jobbet tar slut nu i oktober och vi hade att "avslutningssamtal". Trivs jättebra och efter att ha gått arbetslös i 2 år innan jag började på plusjobbet så var det precis vad jag behövde. Det tog ett tag innan hjärnan vaknade, kan man ju lugnt säga.

Min chef tycker att jag utvecklats positivt, från att inte kunna ta några initiativ alls tills att bli mitt vanliga jag och klara av att hålla många bollar i luften och samtidigt fixa stressen utan att bryta ihop och ändå vara glad och trevlig hela tiden. Behöver få lite mer struktur, men det kommer ;-)

Det är ju alltid trevligt att få veta att chefen är nöjd med ens insats, samtidigt som det är bra att få feedback på vad man ytterligare kan förbättra.

Det var en halvlugn dag på jobbet, som tur var för på em kände jag att jag egentligen inte är fullt frisk... då blev jag väldigt trött...

Maken och jag åkte till Willys för att handla lite förnödigheter till helgen, medan jag gick där och irrade runt bland allt folk, så ringer min mobil.

Hux flux har jag blivit kallad till en anställningsintervju *jippi, jippi, jippi* :-D, har ju sökt flera stycken av de administrativa tjänsterna som kommunen har ute. Har ju lite erfarenhet från kommunen nu och har ju högskolekompetens, men det beror ju så himla mycket på vilka andra som söker - konkurrensen om jobben är ju tuff. Så jag blev genast BRA mycket piggare och seglade på små rosa moln resten av em-kvällen ;-).

En annan rolig sak var att jag hade paket låg och väntade på posten - nu när hösten närmar sig så behöver man ju ekipera upp sig :-)

Det som kom var ett par bruna jeans, 2 st teglefärgade toppar, 2 st BH:ar (välbehövligt), mysbyxor åt både mig och maken. Och framför allt ett par pumps som jag blivit dödligt förälskade i :-)



Skorna är bara helt enkelt döläckra, ett par Hush puppies, svindyra, men utnyttjade ett rabatterbjudande så det blev 50 % rabatt på dem. Sitter som smäck och är ursköna :-D



Nu ska jag bara hålla skorna borta från vovvarnas tänder och makens tändstickor *harkel*

Hade också beställt ett nytt klättertorn till våra katter. Det gamla hade gjort sitt och var så uräckligt att maken eldade upp det med glädje.

Jag fick INTE ta några bilder under tiden som maken monterade ihop klättertornet... det var ganska otidigt språk som han använde... men till sist så var allting på plats och ihopskruvat :-)

Innan vi stoppade in det nya klätterträdet i kattrummet så hade jag utfört en storstädning där, skurat väggar och golv...

Visst blev klätterträdet bra?




Katterna blev GENAST nyfikna och började undersöka var det var vi ställt dit.



Eftersom jag var på så bra humör och kände mig pigg så bestämde jag mig för att tömköra Oktawia innan det blev mörkt. Hon hade totalt tokspel i hagen, gjorde skolor ovan mark o for runt som en tok, så hon behövde aktiveras ;-).

Tömkörningen gick bra efter att jag fått dra i mig lite Bricanyl så jag kunde andas... Oktawia var på bra humör och jobbade på jättefint, men mest imponerad blev jag över galoppen i vänster varv, den som hon haft så svårt för. Jobbade henne över galoppbommar och helt plötsligt så fick hon en HELT annan galopp, rund, mjuk, taktmässig - hur fin som helst. OCH hon orkade hålla den i 3 varv så det var inte bara ett par språng. Tidigare har hon ju haft ben åt alla håll så det är en enorm förbättring. Den lilla Damen var dyr idag *fniss*

Körde inte så långt eller hårt pass eftersom Oktawia fått lite ofrivillig vila nu när jag varit sjuk, men eftersom hon gick så fint så räckte det gått och väl.

Maken och jag agerade sedan djursjukvårdare, Lexi och Lillan hade lekt lite väl hårdhänt med varandra. Lexi behövde plåstras om lite då det gått hål på skinnet på ena frambenen. Och jisses vilken sjuk hund vi fick ;-). Hon vågade knappt titta på bandaget ;-)



Lexi blev rentvättad på benet, på med lite Streptocillinsalva och sedan fick hon en Penicillintabl också. Förhoppningsvis räcker det med bandaget så hon inte slickar på det lilla såret. Lillan hade ju inga sår, hon har ju skinn som en haj...

Nu är jag dock helt utpumpad och ska däcka i soffan en stund. Ska gå förbi och kolla in mina nya skor bara ;-). Hm, undrar om det inte är dags att skaffa en ny handväska också....

/Lizzie

4/9 Torsdag - Orkat lite idag

Kunde sova hyfsat i natt. Hostat en del, men det som är värst är att ligga och försöka somna när man hör sina egna visslande och pipande luftrör... Till sist så gick det att somna i alla fall.

Har orkat vara uppe och röra lite på mig idag, men mycket mer är det inte. Har min skrällhosta som kan skrämma slag på vem som helst...

Fram på kvällningen så orkade jag faktiskt lägga på mattorna i köket, och en som var VÄLDIGT nöjd över det var lilla Tussan.




Hon var väldigt snabb med att lägga sig som en fet padda mitt på mattan. Att man rörde sig fram och tillbaka över mattan det bekom henne inte ett dugg.

Nu ska jag softa i soffan en stund. Maken tyckte synd om mig och hade köpt med en bit chocklad - precis som om jag behöver det - men det är en annan historia. Gott ska det bli i alla fall :-)

/Lizzie

3/9 Onsdag - På bättringsvägen

Vaknade och hade INTE ont i huvudet. Det kändes skönt. Tyvärr kom det lite känningar av huvudvärken på fm men sedan så släppte det helt. Så när värken släppte så kändes det som om det fanns hopp om liv ;-).

Maken kom hem strax innan 11 för sotaren skulle komma mellan 11-13 och besiktiga vår skorsten. Jag var ju inte så himla pigg, utan höll mig mest ur vägen.

Lagningen av skorstenen godkändes utan problem. Kaminerna satt bra på plats. Vi fick beröm för vår gjutjärnsspis som nu är färdigrenoverad och fastsatt på plats.


Kommer bli snyggt sedan när vi vitslammat väggen i hörnet ;-)



Mässingsbaljan är arvegods efter mamma, kommer få rollen som "vedkorg".


Maken hade varit duktig och tagit bort all tapet för att få fram skorstensmuren, men tyvärr räckte inte det. Sotaren ville också se hur väggen ser ut runt hela skorstensmuren. Så i trappan upp till övervåningen så måste vi (maken) ta bort tapet och skivor så det går att se hur det ser ut bakom.


Maken satte genast igång med rivningsjobbet - sån't tycker han är kul ;-)



När vi upptäckte att det var träreglar inmurade i väggen så ringde jag sotaren. Han sa att det då ska göras en temperaturmätning i reglarna. Kan vara så att väggen funkar och inte blir varm. Och då skulle det inte vara något problem att få skorstenen godkänd. I annat fall får vi råd på hur man ska gå vidare, kan tänka mig att det handlar om att ta bort träreglarna.

Maken for tillbaka till jobbet och lämnade trapphallen som ett bombnedslag. Jag kände mig rätt pigg och ringde till och med till jobbet och sa att jag nog klarar av att jobba i morgon. Tydligen lät jag sämre än vad jag kände mig för min kollega rekommenderade att jag skulle vara hemma en dag till. Och hon hade rätt. Jag var inte så pigg som jag trodde. Större delen av resterande av em och kvällen tillbringade jag nämligen i horisontalläge i soffan. Så fort jag vart uppe och rört lite på mig, så var jag tvungen att gå och lägga mig och vila en stund. Jippi...

När maken kom hem igen från jobbet så fortsatte han med rivningsjobbet...



Tur att det är lätt att riva gipsväggar. Och äntligen kommer vi till skott när det gäller att tapetsera om i trapphallen ;-)


Nu när huvudvärken har gett sig och jag inte är så snoring längre, då har mina luftrör slemmat ihop och trots både Bricanyl och Pulmicort så låter jag som ett rosslande ånglok och har fått min väldigt "trevliga" hosta. Maken muttrade något om att det kanske vore bäst att jag sover på soffan i natt... Utan någon anledning är gästrummet belamrat med prylar igen och jag är för trött för att rensa fram sängen där *harkel* .

Får se vart jag hamnar. Fortsätter hostan så brukar jag ju behöva sova halvsittandes, och då funkar hörsoffan bra ;-)

/Lizzie


2/9 Tisdag - Utslagen

Har hela dagen legat totalt utslagen pga förkylning och en fruktansvärd huvudvärk. Började fundera på om jag åkt hjärninflammation eller något liknande. Lagom vid 17-tiden när jag tänkte ringa Primärvårdjouren så släppte helt plötsligt huvudvärken. Äntligen kunde jag börja röra på mig, men trött, så trött...

Har nämnt det tidigare - Jag hatar att vara förkyld!

/Lizzie


1/9 Måndag - sjuk

Kände mig rätt hyfsad på morgonen, dock en grym huvudvärk. När jag jobbat några timmar och varken Alvedon eller kaffe hjälpte mot huvudvärken eller förkylningen så var det bara att inse fakta. Dags att åka hem och bädda ner sig.

Ringde maken eftersom han har bilen. Han körde hem mig och jag däckade i soffan. Där har jag befunnit mig typ hela em och kvällen.

Har inte lika ont i huvudet längre, men börjar hosta rejält i stället.

Usch, hatar verkligen att vara förkyld :-(. Enda fördelen är att maken pysslar lite extra, kommer med vatten, mat osv till mig ;-). Men så får jag hör att jag ser ynklig ut också...

Dags att återigen inta horisontellt läge...

/Lizzie

RSS 2.0